Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:16
De la: ioana_dark, la data 2009-08-24 00:34:52De la: DorYnel, la data 2009-08-23 23:59:58Am sa ma retrag de pe acest topic, unde dupa zeci de postari si posibile alte cateva miliarde, nu o sa ajungem la un consens; fapt care ma indreptateste sa cred ca ''religia'' (si nu credinta) si ceea ce discutam noi aici, este o IMENSA PIERDERE DE TIMP. Imi pastrez convingerea in credinta mea, in felul meu de a crede in Dumnezeu, cum si voi, banuiesc, ca o sa o pastrati pe a voastra. El este in tot si in toate, si ne vrea OAMENI. Numai bine tuturor.
Inainte de a ne desparti va spun un secret: eu cred in Dumnezeu! Am ales felul meu de a-l descrie si percepe; asta pentru o imagine mai buna, cu mult diferita de cea criminala, uneori, a Bibliei, si mai aproape de sufletul meu si a multora.
Cat despre istorie !? Ramane cum am stabilit: este scrisa de invingatori si pentru interesul pentru care au luptat!
dorinel...dumnezeu nu este doar iubire...viata noastra nu este doar iubire!!!...noi avem nevoie si de multe alte lucruri...uite...de exemplu de dreptate , de adevar, de frumos , de bine....dumnezeu este si toate acestea...si...pe deasupra o fiinta morala perfecta....
uite ce spune la o slujba *dreptatea sa este dreptate in veac...cuvantul sau este adevarul*
in ce priveste iubirea...in acest sens crestinismul a creat un cod etic caruia si tu ii subscrii ...tot din crestinism ti-ai luat si tu ideile ca trebuie sa existe numai iubire in lume....asta a propovaduit domnul nostru iisus hristos cand a spus ca trebuie sa ne iubim inclusiv vrasmasii....*iubiti pe vrasmasii vostri , binecuvantati pe cei ce va blesteama , faceti bine celor ce va fac rau*...sunt cuvintele lui pe care le-a lasat ca mostenire crestinismului ....e adevarat ca unii crestini nu le-au respectat si au comis atrocitati urate , dar...fii convins ca isi vor lua plata lor....
dorinel.....un alt motiv pentru care el s-a intrupat ca om si trait printre oameni este acea ca a vrut sa fie cunoscut de ei ....a vrut sa le dea o pilda despre cum sa-si organizeze viata....
dorinel...tu si crestinismul aveti in comun mai multe decat crezi....
numai bine!!
De ce vrei sa-l bagi in ceata pe dorinel ,e de preferat Codul lui Hamurabi cel putin stim al cui este ,cele 10 porunci au fost aruncate pana si de Moise pe care dupa aceea le-a refacut si la cat de cinstit era sigur le-a fabricat el .De unde ai scos chestia cu etica crestinismului sau aia cu iubirea aproapelui ,tu chiar nu mergi la biserici sa vezi ce se intampla ! Mai fa si tu niste pelerinaje sa vezi cum se dau in stamba si preotii si enoriasii> Mi-ar fi rusine sa fac parte dintr-o asemenea gasca de mincinosi si criminali . Eu cand eram mica aflasem de sihastri si credeam ca ei sunt cei care te apropie de dumnezeu prin faptul ca se sacrificau cel putin pentru o idee . Incearca sa te trezesti ,nu vei reusi nimic daca continui sa te specializezi ,vei ajunge ca Adi Popa si nu vei avea fericirea pe care orice om o merita .O sa te simti mereu vinovata si o sa speri ca vei ajunge undeva ,undeva ,unde nu exista nimic .
|
|
|
alehin
2584 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:18
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:24
ei ajunge ca Adi Popa si nu vei avea fericirea pe care orice om o merita .O sa te simti mereu vinovata si o sa speri ca vei ajunge undeva ,undeva ,unde nu exista nimic .
Stai ca nu inteleg acum ....noi despre NIMIC vorbeam ...nu ...? Cum sa nu existe ???Adi Popa stie precis si cum si cand ,unde in ce forma te vei reincarna ...daca vrei 90/60/90 ..daca nu asa mai plinuta ca Ioana ...e ok pt ei oricum ii place cum arata ....Mai nu inteleg nimic ai facut un MARE GHIVECI si nu stiu ce sa mai aleg ...sa o luam metodic.... (astepta putin ca vin cu lectia invatata ....)
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:26
De la: andu30, la data 2009-08-23 22:43:59De la: ioana_dark, la data 2009-08-23 22:11:58De la: andu30, la data 2009-08-23 22:01:16De la: Horus, la data 2009-08-23 18:14:34
Convocat de imparatul roman Constantin cel Mare (306-337), in scopul consolidarii imperiului roman cu ajutorul noii religii crestine, pe cale de extindere cu succes in Europa, nordul Africii si Asia Mica. In spatele convocarii celor 318 episcopi a stat lupta pentru putere intre Constantin cel Mare, autoproclamat Pontifex Maximus (episcop universal) si episcopi. Parerile imparatului Constantin cel Mare au trebuit sa fie acceptate fara impotrivire de catre toti episcopii. Pâna la acea data, teza general acceptata de biserica catolica era ca Dumnezeu si Isus nu sunt fiinte identice, ci numai asemanatoare. Constantin cel Mare a obligat membrii conciliului sa accepte teza unitatii indisolubile intre Isus si Dumnezeu. S-ar parea ca domnul Constantin a inventat si a impus cu forta teza ca isus e un fel de dumnezeu (seamana a blasfemie ,norocul lui ca nu se inventase Inchizitia ).Cat despre crestinarea cu forta nu a fost relevanta in vremea lui doar ca el a pus bazele solide pentu crimele de mai tarzu !
Povestea de mai sus si trilogia "Lordul Inelelor" se imbina perfect. Daca mai adaugi si putin din Harry Potter si ii inmanezi imparatului o bagheta magica o sa ai varianta ta personala si unica despre istoria crestinismului in care Constantin cel Mare dicta si episcopii ca niste robotei scriau.
andu...constatin cel mare a stabilti intr-adevar ca invatatura lui arie nu e ok...la conciliul de la niceea....
dar....ce spune asta pe aici nu are niciun sens...el nu stie absolut nimic din ceea ce a insemnat arianismul...
Cuvantul Arie nu a aparut in textul lui Horus. Pentru Horus Niceea a avut alt scop, iar de Arie nu pomeneste.
Constantin a convocat conciliul pentru a pune capat disputei teologice dar nu a stabilit rezultatul lui.
Mai domnilor si doamnelor s-a demonstrat acum cateva sute de ani incultura voastra ,era vorba de povestea aia cu pamantul si soarele si despre niste zmei care v-au dat gata , Copernescu ,Brunescu si Galilescu , am facut eu traducerea numelor ca sa nu se mai oboseasca Adi Popa
|
|
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:29
Lumeeee, lume ,soro lumeeeee (Adi acum sa nu ma pui sa definesc termenul LUME ...TE ROG NU-MI STICA PLACEREA...).....
Bai (scuze dar ce sa faci ...tot inculti....) Adi Popa ...tu bei (Merlot binenteles -sper ca nu-l amesteci cu palinca de-aia de-a ta ....)...si eu ma imbat .....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:31
horus....nu-mi vorbi mie despre ortodoxie...merg in fiecare duminica la biserica si cunosc atmosfera de acolo ...stiu in ce cred!!!
a incerca sa-mi vorbesti mie despre ceea ce se intampla in timpul slujbelor ortodoxe e ca si cum ai incerca sa-i vorbesti lui adi popa despre ...codul lui hamurabi
cat despre fericire...am facut si eu filozofie in liceu si stiu ce inseamna
ps: horus...tu nu esti cumva tot karpov , dar ti-ai schimbat username-ul?  ..nu de alta , dar si ala o tot da cu giordano bruno , copernic si galilei ...ca numai pe astia ii stia....aaaaa....si pe hypathia
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:36
De la: alehin, la data 2009-08-24 01:24:53ei ajunge ca Adi Popa si nu vei avea fericirea pe care orice om o merita .O sa te simti mereu vinovata si o sa speri ca vei ajunge undeva ,undeva ,unde nu exista nimic .
Stai ca nu inteleg acum ....noi despre NIMIC vorbeam ...nu ...? Cum sa nu existe ???Adi Popa stie precis si cum si cand ,unde in ce forma te vei reincarna ...daca vrei 90/60/90 ..daca nu asa mai plinuta ca Ioana ...e ok pt ei oricum ii place cum arata ....Mai nu inteleg nimic ai facut un MARE GHIVECI si nu stiu ce sa mai aleg ...sa o luam metodic.... (astepta putin ca vin cu lectia invatata ....)
ce reincarnare????...crede adi cumva in reincarnare???...nici vorba!!!!
iar modul cum arat eu nu conteaza.....am tot ce-mi pot dori de la viata si nu a fost nevoie sa slabesc ca sa obtin asta....
nu am nevoie de dimensiuni perfecte....oamenii ma plac asa  ...nimeni nu e perfect iar cei care au un trup perfect...au alte defecte.....
sau...daca as avea dimensiuni perfecte ar inseamna ca nu as mai muri niciodata...si ca trupul meu nu ar ajunge tot un hoit pe care-l vor manca viermii?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:37
De la: adipopa, la data 2009-08-23 22:18:13De la: Horus, la data 2009-08-23 15:53:53E greu de inteles cand nu vrei sa intelegi si uneori ai senzatia ca esti depasit ! eu am pus problema din punctul de vedere al unei novice ,eu asa am inteles si biblia si Amintirile din copilarie ,le-am tratat pe amandoua ca pe niste nuvele fara sa ma gandesc ca este necesar sa ma ...gandesc la simbolistica ,la asa ceva se pricepeau cei care il adulau pe Mitra ,Marduk ,Isus ,etc desi sunt convins ca habar nu aveau pe ce lume traiesc ! Nu vad ce legatura are ce am spus eu cu marele poliglot Iisus ,cu ce ma incalzeste pe mine ,profana ,daca el stia chiar si sa scrie ,altii mai putin isteti decat el au scris cateva legende ale Olimpului ,putea si el sa-si faca macar autobiografia .
cateva pagini de istorie antica am mai citit si eu insa am ajuns la alta concluzie ,mult diferita de a majoritatii Biblia si Iisus = PLAGIAT -cred ca nu e nevoie sa-ti traduc termenul sau sa-ti argumentez cu cele 84 de volume pe care le-am studiat in legatura cu acest subiect , Acesta e adevarul si trebuie sa-l iei ca atare si sa ai in vedere un aspect ,deja sunt copii de 12 ANI care au studiat religia in scoli si cu toate acestea si-au dat raspunsul cu privire la religie ,din datele pe care le-au cules de pe internet .Generatiile actuale nu au nevoie sa STUDIEZE 54 de tratate despre religie si nici de 2000 de ani ca sa nu inteleaga NIMIC.
Horus, anticii au putut scrie ºi lectura atât Legendele Olimpului cât ºi Istorii (Herodot), Republica (Platon) sau Poetica (Aristotel) fãrã sã confunde o clipã mãcar genurile literare. Tu dai aºadar semne vizibile de involuþie culturalã (aidoma lui Dorinel, ale cãrui stereotipuri vãd le reproduci la indigo, parcã aþi fi siamezi) dacã þi-au trebuit câteva mii de ani numai ca sã amesteci o altã scriere anticã (Biblia) cu Amintiri din Copilãrie ºi sã faci un astfel de terci literar. Judecând însã dupã nivelul super academic la care te exprimi ºi aroganþa anti-intelectualã deschis mãrturisitã, dã-mi voie sã mã îndoiesc cã ai citit la viaþa ta 84 de volume de istorie anticã (zãu aºa, bãtute pe muchie, pe numãrate?) ºi cã un om cu o astfel de cercetare în spate ar putea ajunge la concluzia infantilã „Biblia ºi Iisus = plagiat.” Au plagiat pe cine, mon cher? Sunt absolut convins de altfel cã generaþiile actuale nu vor avea nevoie sã studieze 54 de tratate despre religie (tu ai ceva cu numãrarea cãrþilor, pe bune!) ca sã înþeleagã fenomenul pentru cã tu ºi/sau Dorinel veþi avea grijã sã-i îndoctrinaþi New Age ºi sã re-inventaþi istoria anticã în alte 84 de volume, editurã proprie. Visaþi bãieþi, visaþi în continuare!
Ai vrea tu ca biblia sa se ridice la nivelul scrierilor lui Platon ! Nu uita insa ca biblia a fost scrisa de maidanezii proveniti din Gradina Edenului si vorba aia ...mare e gradina ta Doamne ...li se potriveste de minune .Cum poti sa pui alaturi o asemenea facatura langa operele ANTICILOR e vorba ta ...o blsfemie ! prefer Codul lui Hamurabi decat legile criminale ale lui Moise si a celorlalti acari ai bibliei.
|
|
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:39
Bai HORUS ...tu ai inceput sa le amesteci ce faci ...? Adi nu e acasa si soarecii joaca pe masa ,,,
ADI POPA e la gradina (nu a Raiului...nu fiti nesimtitii ,....nu mai radeati ca prostiii ...pardon ...scuze ADI.,,..ca incultii.!!.)BEA BINE MERSI SI TU TE IMBETI???
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:39
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:42
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:49
De la: adipopa, la data 2009-08-23 14:43:45De la: nastasemihail, la data 2009-08-23 05:09:02Oricum, dovada vie este el. Ca afost undeva unde s-a initiat. De la 16 la 30 ani. Principalul este ce scrie chiar in cele 4 carti de baza. Eu de acolo am ideea, nu din ipoteze nesigure. Oricum avea o putere f mare si putea evita executia. Asta e ideea de baza. Si altele tot din cele 4, care sint 37, 100, 300, tu ai spus.
Dovada cã Iisus ar fi fost un iniþiat yoghin care ºi-a petrecut ucenicia de iniþiere în India nu poate fi el însuºi, decât dacã insiºti sã produci argumente de tip circular ºi sã presupui ce trebuie de fapt sã demonstrezi. Mãrturia personalã a lui Iisus (ºi a celor care l-au cunoscut sau au scris despre el în urma cercetãrilor tradiþio-istorice intreprinse) nu conþine o astfel de informaþie. Tot ce ºtim este cã Iisus a fãcut anumite lucruri atât de neobiºnuite încât au fost considerate de contemporanii sãi (ºi pe bunã dreptate) minuni. Pânã ºi Bultman, un istoric extrem de sceptic de la începutul secolului trecut (dupã cum se poate vedea în citatul de mai jos), a recunoscut acest lucru:
“Most of the miracle stories contained in the gospels are legendary or at least are dressed up with legends. But there can be no doubt that Jesus did such deeds, which were, in his and his contemporaries’ understanding, miracles, that is, deeds that were the result of supernatural, divine causality. Doubtless he healed the sick and cast out demons” (Rudolf Bultmann, Jesus [Berlin: Deutsche Bibliothek, 1926], p. 159).
Toate sursele literare pe care le avem atribuie aceste lucrãri miraculoase împlinirii unei vocaþii mesianice asumate în mod conºtient ºi sistematic de Iisus. Mihãiþã, nici una din sursele existente nu atribuie minunile lui Iisus iniþierii yoghine în India; clãdeºti presupoziþii nedocumentate peste alte presupoziþii nedocumentate, ºi când te întreabã cineva de unde ºtii cã aceste lucruri s-au întâmplat în mod real în istorie faci trimiteri fãrã adresã la documente ca nu existã.
Ne, nu te lega de ceva nesigur. Am spus ca se banuie. El a plecat la 16 ani cu ceva caracteristici native destul de slabe si s-a intors ca un supraom dupa 14 ani, sau 16. Nu am spus ca e sigur unde a fost. Ci ca toate datele arata ca avea puterea sa evite executia si nu a facut-o. Asta e cel mai important. Si tot ce am spus, care duc la concluzia ca el nu se putea vindeca si a dus starea de lucruri spre a i se aplica ceea ce a urmat. I-a enervat pe oficiali pina l-au executat. Asta spun. Si i-a reusit. A plecat plingind si s-a intors rizind....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:52
au...daca as avea dimensiuni perfecte ar inseamna ca nu as mai muri niciodata...si ca trupul meu nu ar ajunge tot un hoit pe care-l vor manca viermii?
Mai Ioana eu credeam ca oamenii inteligenti au simtul umorului ...
Sa stii chestia cu 90/60/90 nu are legatura neaparat cum arati tu(dupa parerea mea f.bine ...t-am vazut pozele) era asa doar de dragul exemplului ...doar nu vb serios......
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:55
De la: ioana_dark, la data 2009-08-24 01:31:39horus....nu-mi vorbi mie despre ortodoxie...merg in fiecare duminica la biserica si cunosc atmosfera de acolo ...stiu in ce cred!!!
a incerca sa-mi vorbesti mie despre ceea ce se intampla in timpul slujbelor ortodoxe e ca si cum ai incerca sa-i vorbesti lui adi popa despre ...codul lui hamurabi
ps: horus...tu nu esti cumva tot karpov , dar ti-ai schimbat username-ul? ..nu de alta , dar si ala o tot da cu giordano bruno , copernic si galilei ...ca numai pe astia ii stia....aaaaa....si pe hypathia
am remarcat si eu asta ,ca vorbesc precum Karpov ,unii spun ca sunt dorinel ,maine s-ar putea sa aflu ca sunt Ioana sau Alehin ca si aia vad ca va deranjeaza !suntem la fel doar ca eu din cand in cand mai port si fusta ,adevarul e unul si atunci si exemplele sunt la fel ! Totusi nu inteleg ,la un moment dat Karpov era Florin ,nu cumva e vorba aici de un cameleon si nu ti-ai dat tu seama ? Apropo filozofia cu fericirea nu se prea impaca mai repede cu psihologia ,sa nu te duca gandul la psihiatrie ! filozofia ti-ar prinde bine ca asa mai scapi si tu de superstitii ,nu te limita doar la ce ai citit in liceu .Eu cel mai mult apreciez filozofia si psihologia dar nu la nivel de manual .Din acest motiv reusesc sa va deslusesc personalitatea rapid si sa ma joc cu mintile voastre . Citeste si tu vreo 20 de carti de acest gen ,citeste-l pe Cioran si pe Paler si dupa aceea sa vezi ca Iisus ramane undeva la periferie .Despre biserici parerea mea este ca sunt niste societati comerciale ,buticuri si atat !
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 01:56
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:01
In niciun caz ...daca imi aduc aminte bine Adnana a spus (atunci cand Adi a zis ca se va intrupa in acelasi corp....ca:,,ii p pare bine...... caci ii place cum arata ...)eu te-am dat pe tine de ex pt ca am senzatia ca esti mult mai flexibila ,deschisa ,nu ai mania persecutiei ...toate astea tin cred eu de ..inteligenta....dar ...sa nu ai simtul umorului....???
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:02
De la: Horus, la data 2009-08-24 01:55:35De la: ioana_dark, la data 2009-08-24 01:31:39horus....nu-mi vorbi mie despre ortodoxie...merg in fiecare duminica la biserica si cunosc atmosfera de acolo ...stiu in ce cred!!!
ps: horus...tu nu esti cumva tot karpov , dar ti-ai schimbat username-ul? ..nu de alta , dar si ala o tot da cu giordano bruno , copernic si galilei ...ca numai pe astia ii stia....aaaaa....si pe hypathia
am remarcat si eu asta ,ca vorbesc precum Karpov ,unii spun ca sunt dorinel ,maine s-ar putea sa aflu ca sunt Ioana sau Alehin ca si aia vad ca va deranjeaza !suntem la fel doar ca eu din cand in cand mai port si fusta ,adevarul e unul si atunci si exemplele sunt la fel ! Totusi nu inteleg ,la un moment dat Karpov era Florin ,nu cumva e vorba aici de un cameleon si nu ti-ai dat tu seama ? Apropo filozofia cu fericirea nu se prea impaca mai repede cu psihologia ,sa nu te duca gandul la psihiatrie ! filozofia ti-ar prinde bine ca asa mai scapi si tu de superstitii ,nu te limita doar la ce ai citit in liceu .Eu cel mai mult apreciez filozofia si psihologia dar nu la nivel de manual .Din acest motiv reusesc sa va deslusesc personalitatea rapid si sa ma joc cu mintile voastre . Citeste si tu vreo 20 de carti de acest gen ,citeste-l pe Cioran si pe Paler si dupa aceea sa vezi ca Iisus ramane undeva la periferie .Despre biserici parerea mea este ca sunt niste societati comerciale ,buticuri si atat !
de cioran am citit doar pe sarite fragmente din *pe culmile disperarii* si *amurgul gandurilor*( ca si le cumparase o prietena si mi le-a imprumutat si mie...dar nu am avut rabdare) ..iar de paler *viata pe un peron* ( toata cartea.....si mi s-a parut oribila!!!!!!!!!!!!!!!!  )
acum...citeste-i si tu pe sfintii parinti sau pe augustin ....merita sa vezi si cum arata filozofia de ev mediu....
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:02
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:05
De la: alehin, la data 2009-08-24 02:01:39In niciun caz ...daca imi aduc aminte bine Adnana a spus (atunci cand Adi a zis ca se va intrupa in acelasi corp....ca:,,ii p pare bine...... caci ii place cum arata ...)eu te-am dat pe tine de ex pt ca am senzatia ca esti mult mai flexibila ,deschisa ,nu ai mania persecutiei ...toate astea tin cred eu de ..inteligenta....dar ...sa nu ai simtul umorului....???
sunt deschisa , desigur...si adi e  ....trebuie doar sa vorbiti mai frumos cu el...(nu sa-i reprosati de exemplu ca nu cunoaste codul lui hamurabi sau istoria egiptului antic)
si..da..nu am simtul umorului....inteleg greu glumele
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:07
Bai ,Horus nu-l fa de ras pe ADI mai citeste naibii altcineva si se face de ras ....se spune ,,,,:majoritatea e in pat sau sub pat,,
Capisci??
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:10
va las si eu...
noapte buna!!!
ps: si nu mai vorbiti urat la adresa lui adi...daca l-ati cunoaste mai bine v-ati da seama ca e un om extraordinar...
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:12
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:15
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:18
De la: ioana_dark, la data 2009-08-24 02:02:14De la: Horus, la data 2009-08-24 01:55:35De la: ioana_dark, la data 2009-08-24 01:31:39horus....nu-mi vorbi mie despre ortodoxie...merg in fiecare duminica la biserica si cunosc atmosfera de acolo ...stiu in ce cred!!!
de cioran am citit doar pe sarite fragmente din *pe culmile disperarii* si *amurgul gandurilor*( ca si le cumparase o prietena si mi le-a imprumutat si mie...dar nu am avut rabdare) ..iar de paler *viata pe un peron* ( toata cartea.....si mi s-a parut oribila!!!!!!!!!!!!!!!! )
acum...citeste-i si tu pe sfintii parinti sau pe augustin ....merita sa vezi si cum arata filozofia de ev mediu....
grav !sa nu-ti placa Viata pe un peron ! In privinta filozofiei nu agreez pe oricine si prefer anticii sau pe cei care au o gandire materialista despre lume ,sunt extraordinari ,pacat ca nu pot fi intelesi de toata lumea si pacat ca nu sunt mediatizati .din sfintii tai am citit cate ceva dar nu m-au convins iar in seara asta nu vreau sa ma supar pe sf.Augustin .Apropo de biserica si de religie ,evanghelistii pe care ii cunosc sunt mult mai religiosi si cu frica de dumnezeu ,ei nu mint ,sunt ceva mai deschisi si nu au icoane ,chiar imi plac ,intr-un fel !ei nu s-ar fi certat cu mine pe aici
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:32
|
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:55
De la: ioana_dark, la data 2009-08-24 00:37:35De la: radita09_telus_net, la data 2009-08-24 00:25:23Pentru ca Ioana a repetat de mai multe ori:
"Religia Ortodoxa este prima, religie crestina",
trebuie sa-i atrag atentia ca greseste!
Prima religie de genul acesta a fost iudeo-crestina.
HRISTIS fiind un cuvint de batjocura: unsii.
Cum ar fi astazi: nespalatii.
Asa ca ortodoxia a aparut mult mai tirziu.
Nu va tot laudati cu ce nu stiti!
ortodoxia s-a format in momentul cinzecimii cand sfantul duh s-a pogorat peste sfintii apotoli....
este adevarat ca multe din normele ei au fost definitivate mai tarziu in cadrul sinoadelor ecumenice si prin intermediul scrierilor sfintilor parinti , dar momentul de inceput al crestinismului este acesta de care iti zic eu...
numai bine!!
Aceasta este biserica apostolica, nicidecum ortodoxa!
Ei au fost umpluti cu Duh Sfint si faceau minuni.Unde sint minunile la ortodoxie?
|
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 02:57
Da, este o minune ca unii mai merg la biserica!
Popii au uitat ce-a spus Isus: "fara bani ati primit, fara bani sa dati!"
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 03:02
fara bani .....fara bani....dar cum sa construiesti Catedrala Tichie de Margaritar...??
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 08:02
De la: alehin, la data 2009-08-24 01:24:53ei ajunge ca Adi Popa si nu vei avea fericirea pe care orice om o merita .O sa te simti mereu vinovata si o sa speri ca vei ajunge undeva ,undeva ,unde nu exista nimic .
De ce oare exista o categorie de oameni care in momentul in care isi epuizeaza argumentele si nu mai fac fata unei discutii incep sa-si arate adevarata fata? Oare pentru ca cea mai buna latura a lor este misto-ul ieftin? Acesti oameni care sunt plin de ei in a critica istoria si faptele altora de parca faptele lor ar fi extraordinare... acesti oameni care judeca cu usurinta faptele oricui om din orice timp si orice secol dar faptele si incoerentele lor nu le pot judeca niciodata...
Tot acest tip de oameni neaga credinta si pretind ca au evoluat intr-o dimensiune noua minunata, si pretind ca pot intelege "totul" detasati de natura si lumea inconjuratoare, dar tot ce spun sunt variante proprii de basme si franturi inventate de mintea lor sau auzite la coltul strazii. Si surpriza cand ii combati se supara si devin orgoliosi. Pentru ca da, ei considera ca ideile lor nesustinute de nimic (poate de o imaginatie bogata) sunt imbatabile si le jignesti inteligenta daca ii combati.
Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
|
Fosta membra 9am.ro
2406 mesaje
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 08:14
De la: alehin, la data 2009-08-24 03:02:47fara bani .....fara bani....dar cum sa construiesti Catedrala Tichie de Margaritar...??
Noi vorbeam de credinta ortodoxa, nu de afaceri ortodoxe!
|
|
|