Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 00:35
De la: ioana_dark, la data 2009-08-25 00:33:23De la: 999florin, la data 2009-08-25 00:31:05De la: ioana_dark, la data 2009-08-25 00:25:33De la: 999florin, la data 2009-08-25 00:17:16De la: mihai5_2, la data 2009-08-25 00:13:10De la: Horus, la data 2009-08-24 23:56:16 .... un forum despre Allah ,Buda ,Confucius ,Mitra ,Marduk ,Horus ,Ra si vei avea surpriza ca nici acolo nu vei avea liniste! Crimele in numele crestinismului nu sunt mai odioase decat cele din alte religii, ....
Însă crimele în numele ateismului săvîrșite de Stalin, de Hitler, de Pol Poth și mulți alții sînt mult mai odioase, fiecare în parte, decît toate crimele săvîrșite în lumea asta în numele oricărei religii.
De la: Horus, la data 2009-08-24 23:56:16 P.S. sper ca nu vei da bir cu fugitii ! invata sa faci fata ironiei ,glumelor si chiar tratarii cu intoleranta a subiectului avand in vedere ca eu vreau sa se mai repete nimic din ce a fost ! Gandeste-te ca ai copii -ti-ar place sa vina niste catolici sa-i asasineze in Noaptea Sf. Bartolomeu ? Eu cred ca NU ! iN ACEST CAZ de ce nu intelegi intoleranta mea . Eu sufar pentru cei care au murit atunci ,m-am gandit la ei ,ieri si azi ,voua putin v-a pasat ! Asta e diferenta dintre noi si voi ! Eu sunt intolerant crestinii in schimb au facut crime de neiertat . Gandeste-te la acele victime ,ce au simtit ele in acel moment si ce ar fi insemnat sa fii tu in locul lor sau rudele tale . Incearca sa gandesti singur !
Chiar dacă-și ziceau catolici, aceia nu au fost creștini pentru simplu motiv că nu au ascultat cuvintele lui Isus: "Milă voiesc și nu jertfă!"
Gîndeștete și la Auschvitz și la Siberia și la Aiud și la Sighet și la .... bai incifratule,da mai dute la domnu' dreaq,lasa-ne cu arhitectu' tau de cretin,pronunta corect dumnezeu si da-ti un pumn in gura,lasule
de curiozitate...florine...ce ai cu domnul mihai? ...ce ti-a facut?
ionico,nentu' mihai e un lingau monarhisto-mason si trebuie sa-si vada lungu' nasului de tradator,citeste cum scrie in loc de dumnezeu,de care cred ca ii e scarba jigodiei scrie monstru' dreaq marele arhitect,penal crestin,tocmai el apara crestinismul,buni avocati aveti ionico,avocatu' diavolului
si...daca ar fii mason...ce daca?....ce ai cu masonii?....nu-i lasi si pe ei sa traiasca?
io ii las,da' nu prea ne-au lasat si nici nu se gandesc s-o faca mariile lor de tradatori si infractori,huo
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 00:45
De la: 999florin, la data 2009-08-24 23:58:14 ...,distroficule[la creier,evident]
De la: 999florin, la data 2009-08-24 23:59:25 ....lasa-ne,laaaasa-neeeee
De la: 999florin, la data 2009-08-25 00:04:17 ...papagalule, ..idiotule mason ...cretinule
De la: 999florin, la data 2009-08-25 00:07:02 ...babel,jigodie ce esti
De la: 999florin, la data 2009-08-25 00:08:21 ..ce poti tu imbecilule, ...boule
De la: 999florin, la data 2009-08-25 00:17:16 ...bai incifratule,....da-ti un pumn in gura,lasule
Domnule Florin, vă mulțumesc foarte mult pentru atenția deosebită care ați acordat-o comentariilor mele și îndeosebi pentru sugestiile Domniei Voastre, de care mă voi strădui pe viitor să țin cont. Vă recomd înainte de consumarea comentariilor mele să citiți cu atenție prospectul acestui forum.
Vă mulțumesc și vă urez "Noapte bună!"
Dacă apar reacții adverse sau neplăcute vă rugăm să vă adresați medicului sau farmacistului Dumneavoastră.
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 00:45
De la: 999florin, la data 2009-08-25 00:35:36De la: ioana_dark, la data 2009-08-25 00:33:23De la: 999florin, la data 2009-08-25 00:31:05De la: ioana_dark, la data 2009-08-25 00:25:33De la: 999florin, la data 2009-08-25 00:17:16De la: mihai5_2, la data 2009-08-25 00:13:10De la: Horus, la data 2009-08-24 23:56:16 .... un forum despre Allah ,Buda ,Confucius ,Mitra ,Marduk ,Horus ,Ra si vei avea surpriza ca nici acolo nu vei avea liniste! Crimele in numele crestinismului nu sunt mai odioase decat cele din alte religii, ....
Însă crimele în numele ateismului săvîrșite de Stalin, de Hitler, de Pol Poth și mulți alții sînt mult mai odioase, fiecare în parte, decît toate crimele săvîrșite în lumea asta în numele oricărei religii.
De la: Horus, la data 2009-08-24 23:56:16 P.S. sper ca nu vei da bir cu fugitii ! invata sa faci fata ironiei ,glumelor si chiar tratarii cu intoleranta a subiectului avand in vedere ca eu vreau sa se mai repete nimic din ce a fost ! Gandeste-te ca ai copii -ti-ar place sa vina niste catolici sa-i asasineze in Noaptea Sf. Bartolomeu ? Eu cred ca NU ! iN ACEST CAZ de ce nu intelegi intoleranta mea . Eu sufar pentru cei care au murit atunci ,m-am gandit la ei ,ieri si azi ,voua putin v-a pasat ! Asta e diferenta dintre noi si voi ! Eu sunt intolerant crestinii in schimb au facut crime de neiertat . Gandeste-te la acele victime ,ce au simtit ele in acel moment si ce ar fi insemnat sa fii tu in locul lor sau rudele tale . Incearca sa gandesti singur !
Chiar dacă-și ziceau catolici, aceia nu au fost creștini pentru simplu motiv că nu au ascultat cuvintele lui Isus: "Milă voiesc și nu jertfă!"
Gîndeștete și la Auschvitz și la Siberia și la Aiud și la Sighet și la .... bai incifratule,da mai dute la domnu' dreaq,lasa-ne cu arhitectu' tau de cretin,pronunta corect dumnezeu si da-ti un pumn in gura,lasule
de curiozitate...florine...ce ai cu domnul mihai? ...ce ti-a facut?
ionico,nentu' mihai e un lingau monarhisto-mason si trebuie sa-si vada lungu' nasului de tradator,citeste cum scrie in loc de dumnezeu,de care cred ca ii e scarba jigodiei scrie monstru' dreaq marele arhitect,penal crestin,tocmai el apara crestinismul,buni avocati aveti ionico,avocatu' diavolului
si...daca ar fii mason...ce daca?....ce ai cu masonii?....nu-i lasi si pe ei sa traiasca?
io ii las,da' nu prea ne-au lasat si nici nu se gandesc s-o faca mariile lor de tradatori si infractori,huo
florine...daca te referi la cipuri...linisteste-te....
mi-am dat eu seama de ceva...nu au cum sa ne puna cipuri...se vor lovi de oameni care nu vor accepta...iar...peste vointa lor nu vor putea trece
nu vor pune cipuri decat celor care vor accepta....la restul...nu au ce sa le faca....
iar numarul celor care nu vor e destul de mare....asa ca...stai linistit
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 00:47
De la: mihai5_2, la data 2009-08-25 00:13:10De la: Horus, la data 2009-08-24 23:56:16 .... un forum despre Allah ,Buda ,Confucius ,Mitra ,Marduk ,Horus ,Ra si vei avea surpriza ca nici acolo nu vei avea liniste! Crimele in numele crestinismului nu sunt mai odioase decat cele din alte religii, ....
Gîndeștete și la Auschvitz și la Siberia și la Aiud și la Sighet și la ....
Eu nu sunt atee si aici se vorbeste despre crimele crestinilor ! Ateii pe care ii pomenesti tu ,hitler ,stalin au facut multe victime insa au avut de unde se inspira .Biblia ,daca o citesti toata cu atentie e plina de indemnuri la crima in masa din partea dumnezeului cel fara de minte . Stalin si hitler nu ar fi reusit ce au gandit fara sprijinul celor care distrug umanitatea si anume prostii . Nici la noi nu ar fi existat un Sighet daca prostimea iesea mai repede in strada ! Prostimea a preferat sa puna umarul la construirea societatii multilateral dezvoltate .Eu nu tolerez religia si crimele ei ,crimele statului si dictatorii sustinuti de prostime
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 01:00
De la: Horus, la data 2009-08-25 00:47:20De la: mihai5_2, la data 2009-08-25 00:13:10De la: Horus, la data 2009-08-24 23:56:16 .... un forum despre Allah ,Buda ,Confucius ,Mitra ,Marduk ,Horus ,Ra si vei avea surpriza ca nici acolo nu vei avea liniste! Crimele in numele crestinismului nu sunt mai odioase decat cele din alte religii, ....
Eu nu sunt atee si aici se vorbeste despre crimele crestinilor ! Ateii pe care ii pomenesti tu ,hitler ,stalin au facut multe victime insa au avut de unde se inspira .Biblia ,daca o citesti toata cu atentie e plina de indemnuri la crima in masa din partea dumnezeului cel fara de minte . Stalin si hitler nu ar fi reusit ce au gandit fara sprijinul celor care distrug umanitatea si anume prostii . Nici la noi nu ar fi existat un Sighet daca prostimea iesea mai repede in strada ! Prostimea a preferat sa puna umarul la construirea societatii multilateral dezvoltate .Eu nu tolerez religia si crimele ei ,crimele statului si dictatorii sustinuti de prostime
**daca o citesti toata cu atentie e plina de indemnuri la crima in masa din partea dumnezeului cel fara de minte**
ca...de exemplu....
luca , 10
**25. Și iată, un învățător de lege s-a ridicat, ispitindu-L și zicând: Învățătorule, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?
26. Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citești?
27. Iar el, răspunzând, a zis: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți.
28. Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta și vei trăi.
29. Dar el, voind să se îndrepteze pe sine, a zis către Iisus: Și cine este aproapele meu?
30. Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, și a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat și l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort.
31. Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea și, văzându-l, a trecut pe alături.
32. De asemenea și un levit, ajungând în acel loc și văzând, a trecut pe alături.
33. Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el și, văzându-l, i s-a făcut milă,
34. Și, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn și vin, și, punându-l pe dobitocul său, l-a dus la o casă de oaspeți și a purtat grijă de el.
35. Iar a doua zi, scoțând doi dinari i-a dat gazdei și i-a zis: Ai grijă de el și, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îți voi da.
36. Care din acești trei ți se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari?
37. Iar el a zis: Cel care a făcut milă cu el. Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea. **
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 01:04
De la: alehin, la data 2009-08-25 00:22:53,,cine este interesat de teologia sau istoria unei idei, nu va citi un roman.,,
Mai Horus ,tu nu intelegi odata (oare de ce ma mai mir!!) ca Adipopa este prea ocupat de ,,Teologie,, si de ,,Istoria unei idei ,,(AOLEO !!.. O IDEE!!..e buna si asta ....una si buna ...DAR SA NU FIE FIXA ....!?) ca sa mai citeasca si alte prostii ...ce spui tu de Eminescu...cine ...betivul ala ,,CU MAI MULTE IDEI????
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 01:12
De la: ioana_dark, la data 2009-08-25 01:00:58De la: Horus, la data 2009-08-25 00:47:20De la: mihai5_2, la data 2009-08-25 00:13:10De la: Horus, la data 2009-08-24 23:56:16 .... un forum despre Allah ,Buda ,Confucius ,Mitra ,Marduk ,Horus ,Ra si vei avea surpriza ca nici acolo nu vei avea liniste! Crimele in numele crestinismului nu sunt mai odioase decat cele din alte religii, ....
**daca o citesti toata cu atentie e plina de indemnuri la crima in masa din partea dumnezeului cel fara de minte**
ca...de exemplu....
luca , 10
**25. Și iată, un învățător de lege s-a ridicat, ispitindu-L și zicând: Învățătorule, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?
27. Iar el, răspunzând, a zis: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți.
29. Dar el, voind să se îndrepteze pe sine, a zis către Iisus: Și cine este aproapele meu?
30. Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, și a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat și l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort.
31. Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea și, văzându-l, a trecut pe alături.
32. De asemenea și un levit, ajungând în acel loc și văzând, a trecut pe alături.
33. Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el și, văzându-l, i s-a făcut milă,
34. Și, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn și vin, și, punându-l pe dobitocul său, l-a dus la o casă de oaspeți și a purtat grijă de el.
35. Iar a doua zi, scoțând doi dinari i-a dat gazdei și i-a zis: Ai grijă de el și, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îți voi da.
36. Care din acești trei ți se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari?
37. Iar el a zis: Cel care a făcut milă cu el. Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea. **
Ioana....nu cred că se referea la Noul Testament...  mai ales când vorbea de crime...ci la Vechiul Testament. Tu știi asta...de ce faci pe "nisnaiul"???
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 01:17
De la: Dorulet, la data 2009-08-25 01:12:33De la: ioana_dark, la data 2009-08-25 01:00:58De la: Horus, la data 2009-08-25 00:47:20De la: mihai5_2, la data 2009-08-25 00:13:10De la: Horus, la data 2009-08-24 23:56:16 .... un forum despre Allah ,Buda ,Confucius ,Mitra ,Marduk ,Horus ,Ra si vei avea surpriza ca nici acolo nu vei avea liniste! Crimele in numele crestinismului nu sunt mai odioase decat cele din alte religii, ....
ca...de exemplu....
luca , 10
Ioana....nu cred că se referea la Noul Testament... mai ales când vorbea de crime...ci la Vechiul Testament. Tu știi asta...de ce faci pe "nisnaiul"???
s-a exprimat asa....**Biblia ,daca o citesti toata cu atentie e plina de indemnuri la crima in masa din partea dumnezeului cel fara de minte .**
nu a spus *vechiul testament * ci * biblia*...adica...ambele parti...
si...oricum...pot sa-i gasesc niste *indemnuri la crima* si in vechiul testament...
deuteronomul...cap 5
**16. Cinstește pe tatăl tău și pe mama ța, cum ți-a poruncit Domnul Dumnezeul tău, ca să trăiești ani mulți și să-ți fie bine în pământul acela, pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l dă ție.
17. Să nu ucizi!
18. Să nu fii desfrânat!
19. Să nu furi!
20. Să nu dai mărturii mincinoase asupra aproapelui tău!
21. Să nu poftești femeia aproapelui tău și să nu dorești casa aproapelui tău, nici țarina lui, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici asinul lui, nici orice dobitoc al lui, nici nimic din cele ce sunt ale aproapelui tău! **
|
|
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 01:21
De la: mihai5_2, la data 2009-08-24 23:42:25De la: adipopa, la data 2009-08-24 23:11:26 .... Ce dispută a avut loc între Hawking și Dawkins?
Ca între prieteni. Ambii caută teorii științifice care să exculdă necesitatea existenței Arhitectului. Doar că aceasta presupune că lumea de azi se datorează în totalitate hazardului. Timpul scurs de la apariția universului este prea scurt pentru a explica apariția structurilor materiale (și spirituale!!!) complexe existente astăzi. Deci Dawkins susține că universul trebuie să aibă o vîrstă mult, mult mai mare. În 2004 Hawking propune un model oscilant, periodic, astfel că după marea explozie urmează marea contracție, care sfîrșește cu o supergaură neagră din care însă "scapă" informațiile acumulate pînă atunci de materie (expus foarte simplist și vulgar)
Big Crunch....nu se poate confirma.....din tot ceea ce am citit până acum mai degrabă se confirmă extinderea permanentă...
În ce-l privește pe Hawking...l-am confudat cu Lennox  Imi fac mea culpa, deși citesc f mult nu rețin toți autorii, mai ales dacă nu-mi inspiră încerdere (cum sunt cei doi) sau nu au nimic interesant de spus...
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 01:22
De la: ioana_dark, la data 2009-08-25 01:00:58De la: Horus, la data 2009-08-25 00:47:20De la: mihai5_2, la data 2009-08-25 00:13:10De la: Horus, la data 2009-08-24 23:56:16 .... un forum despre Allah ,Buda ,Confucius ,Mitra ,Marduk ,Horus ,Ra si vei avea surpriza ca nici acolo nu vei avea liniste! Crimele in numele crestinismului nu sunt mai odioase decat cele din alte religii, ....
ca...de exemplu....
luca , 10
Ioana ,de ce ocolesti mereu adevarul!dumnezeul tau ,prin cele 10 porunci pedepseste minciuna ! tu dai citate doar din cele care il scuza ,totusi biblia are cateva sute de pagini!Nu cred ca dumnezeu are nevoie de avocat ,daca e vinovat poate sa se apere si singur !Tu ar trebui sa urmezi sfaturile pe care i le-am dat eu lui Adi ,sa citeasca ce i-am indicat si sa nu te iei dupa el si sa citesti doar scrieri religioase .Nu ai idee ce interesante sunt ideile filozofice despre materie ,spatiu si timp ,ce interesante sunt cartile despre psihicul uman care te invata sa te cunosti si care nu te indeparteaza neaparat de la credinta ta ,studiaza putina genetica si putin din istoria reala a religiilor !Esti frumoasa si e pacat sa nu ai si un suflet pe masura ! Nu te mai baza pe ceea ce crede Adi ca e bin si anume ...Crede si nu cerceta ! Nu e suficient ,adevarul despre lume este altul !
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 01:26
De la: mihai5_2, la data 2009-08-25 00:45:44De la: 999florin, la data 2009-08-24 23:58:14 ...,distroficule[la creier,evident]
De la: 999florin, la data 2009-08-25 00:04:17 ...papagalule, ..idiotule mason ...cretinule
De la: 999florin, la data 2009-08-25 00:17:16 ...bai incifratule,....da-ti un pumn in gura,lasule
Domnule Florin, vă mulțumesc foarte mult pentru atenția deosebită care ați acordat-o comentariilor mele și îndeosebi pentru sugestiile Domniei Voastre, de care mă voi strădui pe viitor să țin cont. Vă recomd înainte de consumarea comentariilor mele să citiți cu atenție prospectul acestui forum.
Dacă apar reacții adverse sau neplăcute vă rugăm să vă adresați medicului sau farmacistului Dumneavoastră. pai vad ca esti si masochist,iti reproduci ceea ce ai de facut sa se intipareasca mai bine in cerebelul tau de tradator las si fricos,maidanezule
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 01:27
s-a exprimat asa....**Biblia ,daca o citesti toata cu atentie e plina de indemnuri la crima in masa din partea dumnezeului cel fara de minte .**
si...oricum...pot sa-i gasesc niste *indemnuri la crima* si in vechiul testament...
deuteronomul...cap 5
**16. Cinstește pe tatăl tău și pe mama ța, cum ți-a poruncit Domnul Dumnezeul tău, ca să trăiești ani mulți și să-ți fie bine în pământul acela, pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l dă ție.
17. Să nu ucizi!
18. Să nu fii desfrânat!
19. Să nu furi!
21. Să nu poftești femeia aproapelui tău și să nu dorești casa aproapelui tău, nici țarina lui, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici asinul lui, nici orice dobitoc al lui, nici nimic din cele ce sunt ale aproapelui tău! **
Ok Ioana, s-a exprimat greșit....așa cum eu am înțeles...cred că și tu ai înțeles, doar că ai preferat s-o dai cotită! Nu am timp acum (sunt frântă), dar dacă ți cu tot dinadinsul, pot să-ți aduc și eu din Vechiul Testament exemple de crime, incest...ș.a.m.d.
Știi că pot face asta...chiar vrei?!  ...Eu chiar cunosc Biblia...bine de tot și știu exact unde să caut!
Noapte bună!  și  ușor!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 01:35
**Nu ai idee ce interesante sunt ideile filozofice despre materie ,spatiu si timp **
ba da...am ...
in liceu filozofia a fost una dintre materiile mele preferate...(de fapt...preferata mea , dupa istorie)...daca ar fii fost sa-mi aleg eu si a doua facultate as fii ales filozifa..nu literele....
am si o diploma....  ...  ...locul 4 la olimpiada de filozofie , faza pe judet ( am luat atunci 8, 60...ma luad si eu ca nu mai spui ca nu stiu ce-i aia filozofie)...iar la bac..la materia asta...9, 45  .....
**studiaza putina genetica si putin din istoria reala a religiilor**
despre genetica...am studiat-o doar foarte putin...atat cat sa aflu ca viata umana incepe in momentul formarii zigotului si sa ma declar astfel suta la suta impotriva avortului si a o parte din mijloacele de prevenire a unei sarcini....
iar...despre istoria religiilor....poi..la ce facultate sunt eu????...la istorie!!!!
**Esti frumoasa si e pacat sa nu ai si un suflet pe masura ! **
multumesc...
iar...caracterul imi doresc pe cat posibil sa mi-l formez dupa morala crestina....
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 01:38
De la: Dorulet, la data 2009-08-25 01:27:42
deuteronomul...cap 5
17. Să nu ucizi!
18. Să nu fii desfrânat!
19. Să nu furi!
Ok Ioana, s-a exprimat greșit....așa cum eu am înțeles...cred că și tu ai înțeles, doar că ai preferat s-o dai cotită! Nu am timp acum (sunt frântă), dar dacă ți cu tot dinadinsul, pot să-ți aduc și eu din Vechiul Testament exemple de crime, incest...ș.a.m.d.
Știi că pot face asta...chiar vrei?! ...Eu chiar cunosc Biblia...bine de tot și știu exact unde să caut!
Noapte bună! și ușor!
stiu ca exista...insa ..am spus mai demult ce cred despre ele...
dar..daca le cauti maine si le postezi...o sa-ti spuna si adi...
numai bine!!!
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 01:40
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 01:44
De la: 999florin, la data 2009-08-25 01:26:35De la: mihai5_2, la data 2009-08-25 00:45:44De la: 999florin, la data 2009-08-24 23:58:14 ...,distroficule[la creier,evident]
Dacă apar reacții adverse sau neplăcute vă rugăm să vă adresați medicului sau farmacistului Dumneavoastră. pai vad ca esti si masochist,iti reproduci ceea ce ai de facut sa se intipareasca mai bine in cerebelul tau de tradator las si fricos,maidanezule
florine...tot nu ne-ai spus ce ti-a facut domnul mihai...
macar...pe adnana o inteleg...intre ea si dansul e o ura mai veche...dar...tu???
si...inca ceva
1) ma indoiesc ca e mason...
2) daca ar fii....ce ai tu cu masonii?  ( tu fiind de acord cu cipurile)
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 02:22
De la: adipopa, la data 2009-08-24 23:14:23@Horus, Alehin, Karpov și Dorinel...
Înverșunarea (lipsită de substanță) cu care atacați creștinismul și Biblia în numele altei religii (singura adevărată bineînțeles) vă transformă în niște ipocriți de duzină. Vorbiți de intoleranță (a altora desigur), dar voi nu tolerați practic nici o altă religie (decât a voastră). Luați ateismul până unde vă duce și apoi mai vedeți (vă puteți chiar declara religioși). Ați învățat să citiți selectiv istoria până ați orbit: nu mai vedeți decât Inchiziție și Cruciade înaintea ochilor. Comemorarea nopții Sfântului Bartolomeu este un semn de never-again; însă masacrele în numele religiei voastre continuă (pe forum).
De la Alehin:
vă transformă în niște ipocriți de duzină.
Doaaaaaaaaaaaamnelor si doooooomnilor ....!! Apropo Adipopa (sau cum sa-ti zic ....daca Alehin,Karpov Horus,Dorynel.. se straduie si ei ...umili pe langa dvs,,.... MARELE ERUDIT ,MARELE CULT , ....AAAAA stai ba ca nu e asa ....MARELE IPOCRIT ) asa, ......cum sa faca si baietii astia sa-si ,,repereze onoarea ,,patata ...care -vas"zica ....IPOCRITI DE DUZINA .???...Domnule eu zic ca totusi e bine ca in categoria ipocritilor ei sunt ,....,,DE DUZINA ,, si nu cu STAIF CA D-TA ....MARELE IPOCRIT(nu mai radeti ba ..ca radeti degeaba ...voi nu vedeti ca Marele Ipocrit va ignora .....)sa va vedem eu de unde mai luati lectii de ..IPOCRIZIE ....?!?!
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 02:31
Domnu" Horus spune si mata ...te-a intrebat Marele Ipocrit( -sa traiesti maria -ta !...)daca cele 84 de carti sunt toate ...cu sau fara alea de colorat ....hai fii sincer si spune-i ca ai citit doar 2 si restul erau carti de joc (stai nu te lauda ca nu era bridge ...)
D-lor trebuie sa recunoasteti  ca n-ati citit mai nimic ...venititi si consumati timpul omului degeaba (putea si el sa faca ceva mai interesant -sa plimbe cainele de ex. sa tunda iarba ,sa duca gunoiul ,sa bea un vin in foisor (....lucruri f imp. nu resturi,nimicuri de-astea sataniste
|
Fosta membra 9am.ro
1171 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 02:33
Studiind cu atentie topicul ...in ultimele zile , am remarcat ceva interesant si ma mir ca Adi nu a descifrat din timp ,hermeneutic vorbind (despre texte), ca de fapt e vorba despre INTOLERANTA !
INTOLERANTA LA...INVATATURA !
Nu reusiti sa va adaptati la ceva nou , ati ramas cu ce vi s-a servit cu lingurita in copilarie !
Si eu am fost servita la fel dar am reusit sa-mi dau seama singura de realitate inainte de a intra la liceu . Daca in biblie ar scrie ca 2 + 1 = 4 voi toata viata ati fi sustinut acest lucru .Nu aveti flexibilitate in gandire ,ca sa-mi dau seama ar trebui sa va studiez si din alte puncte de vedere.Nu ati discutat cu un psiholog bun care sa va invete sa simtiti realitatea altfel .Nu stiu cum sa procedez cu oameni ca voi ,sunteti dificili ,eu vin din alt mediu ,mai tolerant ,voi nu aveti deschidere spre cunoastere ,va multumiti cu ce creeaza altii...Ioana studiaza istoria ,banuiesc ,ca si Adi are habar despre...insa observ ca nu o inteleg .Daca ne gandim putin la istoria contemporana se observa ceva destul de usor .In anii 90 oamenii erau intoleranti ,majoritatea ( mai ales prostimea ) era cu Iliescu .Mineriadele si politica dusa de acesta au tinut tara pe loc ,prostimea nu concepea ca acesta nu era un presedinte bun .In 1996 o parte dintre ei s-au trezit si si-au dorit schimbarea si au ales iarasi prost .In anul 2000 prostimea si-a " revenit " si l-au ales iar pe Iliescu . In anul 2004 au dorit iar schimbarea iar acum e posibil sa-si doreasca acelasi lucru . Vanghelie este primar pe un sector unde nu sunt doar tigani si prosti Daca facem o paralela cu religia vom remarca acelasi lucru ,oamenii nu au optiuni ,de obicei si le aleg prost din...NECUNOASTERE . Nu poti forta pe nimeni sa gandeasca altfel dar trebuie sa faci tot posibilul sa diminuezi raul . Tara este la pamant din cauza politicienilor iar unii oameni sunt la pamant ,din necunoastere,din cauza religiei .De ce oare unii inteleg atat de greu ADEVARUL ! Eu stiu de ce dar ma abtin !
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 02:46
STUDIU BIBLIC - LECTIA 1
IPOCRIZIA :
IPOCRIZIA ESTE Ipocrizia este ambalarea in poleiala a unei realitati inconvenabile
A fi ipocrit inseamna sa crezi in niste valori doar de dragul de a crede.
A fi ipocrit inseamna sa minti desi stii ca nimeni nu te crede.
A fi ipocrit inseamna sa nu-ti asumi responsabilitatea a ceea ce faci.
A fi ipocrit inseamna sa spui ceva doar de dragul de a spune.
..
Intai sa cautam definitia ipocriziei:
Conform DEX - IPOCRIZÍE s. duplicitate, falsitate, fățărnicie, minciună, perfidie, prefăcătorie, viclenie, vicleșug, (livr.) fariseism, machiavelism, tartuferie, tartufism, (rar și fam.) machiaverlâc, (înv.) fățărie, prefăcanie, prefăcătură, procleție, (fig.) iezuitism, mascaradă. (~ cuiva în comportare.)
Ipocrizia se gaseste in 100% dintre oameni.
Deci car"vas"zica PROCLETIE .....
PROCLETILOR ..
PROCLETILOR
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 02:55
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 02:57
De la: ioana_dark, la data 2009-08-25 01:44:43De la: 999florin, la data 2009-08-25 01:26:35De la: mihai5_2, la data 2009-08-25 00:45:44De la: 999florin, la data 2009-08-24 23:58:14 ...,distroficule[la creier,evident]
florine...tot nu ne-ai spus ce ti-a facut domnul mihai...
macar...pe adnana o inteleg...intre ea si dansul e o ura mai veche...dar...tu???
si...inca ceva
1) ma indoiesc ca e mason...
2) daca ar fii....ce ai tu cu masonii? ( tu fiind de acord cu cipurile) sincer,pe nentu' mihai la inceput il citeam cu placere pana a inceput s-o dea in masono-crestino-monarhie,dar in seara asta mi-a sarit tandara cand am vazut c-a facut-o pe adnana nesimtita si a pomenit de marele arhitect in loc de dumnezeu,sper sa-si ceara scuze pt.toate cretinitatile debitate pana acum inclusiv despre printul pomicol dudila intaiul si putem sta de vorba daca isi da demisia din randul masonilor,eu astept,cat despre cipuri problema nu este decat o isterizare a maselor de dobitoci pt.a aduna biserica voturi,nu se va intampla nici o cipuiala,masonii au tradat romanii si romania
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 03:31
Foarte multe alegeri proaste le facem din necunoastere, neinformare. Iar cei care sint informati bine tin doar ptr ei, le folosesc doar ptr ei, cu toate ca unii sint platiti de ceilalti sa-i informeze si sa-i indrume. Noroc cu internetul. Dar si aici trebuie atentie cu informatiile, dar cel putin devenim independenti in gindire.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 10:45
De la: mihai5_2, la data 2009-08-24 22:07:42De la: maressalul_, la data 2009-08-24 22:00:40 Poti sa demonstrezi ?
Eu da. Dar e ceva mai complicat. Nu cred că o să poți înțelege teoria lui Steven Hawking.
Nenea .... teoria ca teoria ... dar DEMONSTRATIE EXISTA ? Ca teorii iti formulez si eu ...pana diseara...
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 10:46
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 11:09
De la: adipopa, la data 2009-08-24 23:08:17De la: maressalul_, la data 2009-08-24 21:46:13Pai si pe dumnezeu cine l-a creat? Daca-mi zici ca el este DINTOTDEAUNA.... o sa-ti raspund si eu si extraterestrii sunt DINTOTDEUNA...
Adrian, alta este problema. Pentru a avea sens să întrebi cine l-a creat pe Dumnezeu trebuie mai întâi să presupui că Dumnezeu este o ființă creată, iar apoi să ne convingi că tot ce nu știi (dar te interesează acum să afli) este cine l-a creat. Stabilește deci, printr-un raționament suplimentar, că Dumnezeu este o ființă creată și eu îți voi răspunde la întrebarea cine l-a creat. Când am discutat argumentul cosmologic privind existența lui Dumnezeu am arătat însă de ce regresia ad infinitum nu este posibilă: pentru că o infinitate actuală (spre deosebire de una teoretică) nu există (iar, dacă ar exista, am fi puși în fața unor paradoxuri perfecte).
Ok ... problema era alta ... creatia extraterestrilor. Acum ma inteb si eu ...de ce exterestri nu au "proprietatile" lui dumnezeu? De ce este dumnezeu "cel mai tare"?
Iar apropo de creatia lui dumnezeu ... dumnezeu daca estista trebuie NEAPATAT sa fie MATERIAL.
Adic aeste facut din "ceva"...probabil din "tabelul lui mendeleev". Nu poate fi spiritual su abstrac sau nu-stiu-cum pt ca nu ar mai putea face nimic ... Daca dumnezeu a daramat turnul babel ... forta necesara dislocarii caramizilor a fost rezultatul unui lucru MATERIAL. Nu poti sa misti niste "atomi"... fara a exercita o forta asupra lor. Vorbiti de S. Hopkins si voi HABAR NU AVETI de fizica ELEMENTARA. Mai exista forte de gravitatie ... electromafnetice ...dat TOATE au la baza CEVA MATERIAL. TOATE...
Asa... dumnezeu fiind material ... este intradevar absurd sa fie creat ...ca atunci cine l-a creat pe creatorul lui ..si ajungem la infinit. Nu ramane decat teoria ca el s-a AUTOCREAT. Pai daca el a putut ...puteau si extraterestrii nu ? Si oamenii, nu ?
Sa fim seriosi ... mia puneti mana pe o carte de fizica ceva. SI NU MAI CITITI mii de carti si TOATE PROSTIILE ca nu o sa ajungeti decat sa ganditi ca aia. Interesant ar fi daca ati citi ceva REAL... nu filozofii de 2 banii.
Ioana zicei ca esti "bazata" in filosofie si ai inteles ce este fericirea. Ma faci sa rad. Daca nu ai avea anumite lucruri MATERIALE (iubit, parinti, forum) nu ai fi fericita. Ma si mir ce o scrie acolo ca este fericirea ... ceva abstract oricum. Dar ea vine din lucruri materiale in toata regula ... asa ca ce-ti mai trebuie filosofie cand se paote explica mai concret prin fizica? Aaaaa...ca esti tu mimoza si vrei sa impresionezi ca ai citit si ai facut si ai dres si tu stii si bla bla asta e alta treaba. Normal ca terbuie s aexiste si REBUTURI pe pamant. Naspa ca ai ales sa faci parte din ele.Oricum ... "felicitari" ...este pierdera ta de timp... Dar stii cum e ..daca nu poti ... NU POTI...
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 11:20
Ateismul este accesibil doar indivizilor puternici, care sunt gata sa accepte ca sunt diferiti si care nu isi doresc sa fie "normali" doar pentru ca e trendy. Sunt indivizi care isi respecta propria persoana si respecta oamenii din jur. Vor stii sa ii multumeasca omului care le-a facut un bine si nu unui zeu neprezent. Sunt oameni care respecta mediul si natura pentru ca se considera parte din ea, componenta a unui lant evolutiv extraordinar (si nu o specie cazuta pe pamant acum 4000 de ani dintr-un pocnet de degete!
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 11:24
Si acum un sfat pentru credinciosi: iesiti din incaperile voastre pline de fum si ceata, ridicati-va din genunchi, nu mai repetati aceleasi cuvinte pana la tampire de zeci si zeci de ori pe zi, nu va mai pierdeti vremea gandindu-va cum va mantuiti! Ganditi-va ca dumnezeul in care credeti nu poate fi un cretin care are nevoie de osanale continue, de ingenuncheri constante, de obedienta tampa sau seu de oaie ars in tulumbe de tabla.
Fiti buni, salvati planeta si locul unde traiti, aveti incredere in faptul ca puteti face lucruri si fara forte supranaturale, multumiti mai mult apropiatilor vostri si mai putin zeilor vostri. Ibiti-va mama inaintea fecioarelor si copilul mai mult decat propria mantuire.
Veti fi apreciati de cei din jurul vostru, veti descoperi cate lucruri minunate exista...
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 11:34
@karpov- ateismul este accesibil acelor oameni care pornesc de la ideea ca " omul e masura tuturor lucrurilor " ! " ateismul " este accesibil celor care ori STIU ca fac parte dintr-un mareTOT si dupa cum afirma inteleptii Indiei este Realitatea Ultima , ori NU STIU NIMIC si ateismul este rodul unei infumurari peste masura ! si da, DUMNEZEU sau cum vrei sa-i spui ,NU are nevoie de nimic din cele insirate de tine,intr-adevar ! ce-si doreste el de la noi este sa-l cautam ca sa-l cunoastem si sa ne integram in MARELE TOT UNIVERSAL ! in rest,sunt bijbiielile inerente Cautarii : unii sunt mai aproape,altii mai departe de tinta....altii au ajuns,altii nici n-au inceput !
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 12:07
Nu pot sa cred asa ceva ...,,ateismul este rodul unei infumurari peste masura,,..... din contra eu zic ca infumurare este atunci cand crez ...CA-L STII PE DUMNEZEU .....Eu cred ca nu exista om (normal ,echilibrat psihic )care sa nu spere ca undeva ,,..dincolo de intelegerea si stiinta lui exista ceva ....Dar diferenta intre cei care cred ca exista D-zeu si cei care inca il mai cauta este (parere personala)...nivelul lui cultural ,intelectual care face sa aiba cu totul alte asteptari, alte multumiri .....
Multe religii afirmă că moralitatea este derivată din poruncile unei anumite zeități și că teama de zei este un factor major în motivarea oamenilor pentru o conduită morală. Ca urmare, ateii au fost deseori acuzați ca fiind amorali sau imorali. Ateii resping această teorie și afirmă că sunt la fel de motivați de o comportare morală ca oricine altcineva fie prin educație, fie prin umanism, legislație sau dorința de a avea o bună reputație și respectul de sine. Ei afirmă că un comportament cu adevărat etic derivă din motivații altruiste, nu din teama de pedeapsă sau speranța în răsplată după moarte. Mai mult, ei citează faptul că în multe religii conceptul de moralitate e prezentat doar ca o listă de interdicții ("să nu..."), ceea ce nu e suficient pentru un comportament cu adevărat etic - moralitatea ar trebui să fie și pozitivă, nu doar negativă; fac și ce trebuie să fac, nu doar mă abțin de la ce trebuie să nu fac.
Motivații pentru ateism
Problema răului" e probabil cel mai vechi și mai puternic argument al ateismului contra religiei. Pe scurt, existența răului în lume e incompatibilă cu existența unui Dumnezeu binevoitor, și e mai rezonabil să concluzionezi că Dumnezeu nu există decât că există dar nu face nimic să oprească Răul. [8]
Această problemă a fost formulată prima dată de filosoful grec antic Epicur, de aceea mai este cunoscută și sub numele de Paradoxul lui Epicur:
"Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume?"
|
|
|