back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 August 2009, ora 19:42

maresale...hai ca sub impulsul (eletronic sau de care-o fii ) a ceea ce-mi scrisesi ma lovi inspiratia sa-ti raspund la toate ineptiiile pe care le-ai debitat aseara....

**Exista una singura ...cea materiala... cealata este inventata de ...tine. Eu nu stiu ce boala e asta ... sa inventezi lucruri.**

incultule...nu eu am inventat asta...ci grecii in antichitate...de platon ai auzit???

**Stai tu 10 zile NEMANCATA ...(ca de mancarea e materiala) la taina despre filosofii si mai vorbim dupa. Virtula bineinteles ..ca tu o sa fii la 2 metrii sub pamant. Nici macar nu poti supravietui fara lumea materiala.**

valorile despre care iti vorbeam (si din care nu ai inteles absolut nimic) sunt de doua feluri...materiale (hrana , imbracamintea etc) si spirituale (libertatea , iubirea , adevarul etc)

**Adica intai au fost ideile si apoi lumea materiala nu ? **

lumea asta asa cum o vezi a aparut ca urmare a ideilor!!..nu mai vorbim acum daca a existat un creator al ei la inceput sau a aparut doar datorita hazardului, insa...conteaza pentru discutia noastra doar modul cum au modificat-o oamenii de-a lungul timpului...distrusule...lumea nu mai arata la fel ca acum 9000 de ani...nu a fost dintodeauna asa cum e ...ceea ce vezi tu azi e creatia oamenilor ca urmare a ideilor lor....
istoria iti arata cum s-a modficat ea de-a lungul timpului...daca ajungi sa stii putina istorie o sa vezi cm cum a evoluat si in functie de ce idei....
hai sa-ti dau eu un exemplu ...daca oamenii nu ar fii dorit libertatea si nu ar fii fost in stare sa renunte la siguranta zilei de miane pentru a o dobandi tu ai fii trait si azi intr-un regim comunist ...comunismul nu ar fii cazut niciodata in romania daca oamenii ar fii apreciat siguranta si egalitea si nu ar fii incoltit in mintea lor dorinta de libertate...
iar ...in cazul asta ...exemplul tau cu mana prin calculator e ridicol...poi...mai aveai tu azi calculator daca romania era un stat comunist si investea toti banii in industria grea...???...vezi..tu esti preocupat doar de aspectele derizoriii ale vietii....si nu poti vedea mai departe de ele...tu esti menit sa fii sclavul unora si manipulat in functie de ideile lor
fii convins ca daca oamenii din jurul tau..satui de criza economica si de pierderea locurilor de munca...vor vrea sa se reintoarca la comunism -regim in care criza economica este imposibila-tu nu o sa mai ai ce face....lumea se va schimba brusc in jurul tau ca urmare a ideilor altora , iar tu nici nu o sa fii constient de asta....te vei trezi traind intr-un sistem pentru care nu ai fost crescut si nu care nu esti obisnuit sa traiesti....vei avea in continuare poate calculatorul , masina si hainele de firma...dar...vei trai sub comunism si vei invata atunci sa pretuiesti adevaratele valori...
ti-am spus...daca oamenii nu ar fii avut idei ce tin de lumea abstracta si nu ar fii fost preocupati decat de hrana , imbracaminte si apartament tu azi nu ai fii trait sub democratie ci sub comunism....unde nimeni nu ducea lipsa de toate astea....
sa mai spui tu ca ideile nu au niciun scop pe lume....ca sa vezi ce-ti fac

**lumea materiala este ABSOLUT INDEPENDENTA DE IDEEI.**

...poi daca ar fii fost asa...lumea din jurul tau ar fii aratat si acum la fel ca in antichitate...

**Sunt sigur ca NU INTELEGI... dar vreu sa-ti spun ca si si ideile sunt impulsuri electrice in creier. Adica electroni in miscare. Adica CEVA MATERIAL. **

desigur....ce formula fizico-chimica are libertatea?

**Un bou(animal) ... dupa mintea ta nu va realiza nicidata ce face.
In schimb eu ca om ... prin intermediul acelorasi circuite electrice neuronale(FIZICE) voi putea prevede o finalitate. DAr nu din cauza ideeilor ...ci din cauza ELECTRICIT**

poi da...animalele nu au ratiune...
dar...daca tu ai sa ajungi sa nu intelegi absolut deloc pentru ce muncesti ...nu ai sa fii cu nimic mai presus de ele(din punctul asta de vedere)

** Nu este nevoie sa definesc eu termenul asta. **

hai sa ti-l definesc eu ca tu nu vei fii in stare nici intr-o mie de ani ...
deci...civilizatia este totalitatea valorilor spirituale si materiale la care se raporteaza un anumit grup de oameni (trib , uniune de triburi , natiune sau popor) intr-o anumita epoca....
aha..deci..ai priceput(sper)...ca sa intelegi civilizatia romanilor in secolul 21 trebuie sa stii pe ce valori s-a construit....iar...fiindca romania a ales sa faca parte din uniunea europeana si s-a modelat in ultima perioada dupa valorile ei...trebuie sa stii pe ce valori s-a construit toata europa...deci..trebuie sa stii istorie (ca iti garatez eu ca europa nu arata la fel ca acum 1000 de ani )

**Vreau sa te intreb si eu ...cum vorbeai cu mine din octombrie 2008 ... daca eu mi-am facut cont pe 9am in ianuarie 2009? **

mea culpa...

ps:

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 19:44

De la: andu30, la data 2009-08-26 18:35:16
De la: Dorulet, la data 2009-08-26 17:16:57
Andu, noi am mai avut discuþia asta...pe vremea când mai posta ºi eclaudesv....dar îþi reamintesc:
1. Conºtiinþa ºi personalitatea unui om nu are în spate doar fizica (materie care nu mi-a plãcut în ºcoalã dar am învãþat, obligatoriu), ci mai are ºi niscaiva chimie (materie care mi-a plãcut mie în mod deosebit).
2. Nici un om nu se dezvoltã identic...nu existã aºa ceva!!!!! Atunci când se produce fecundaþia, viitorul copil are în jur de 3 milioane de "alegeri"...despre cum va fi el!
3. Cu exemplul gemenilor "identici" mã dezamãgeºti total....prin simplu fapt cã ei nu sunt IDENTICI ...pot exista asemãnãri fizice între cei doi...chiar din p. de v. intelectual...dar oricum ar fi de asemãnãtori..repet, NU SUNT IDENTICI !!!!! De ce? ai rãspunsul la pct. 2.

1. secretiile chimice nu sunt secretate de cosmos in creierul unui om, ci tot din partea fizica. Asadar daca partea fizica este identica si se dezvolta identic in ambele cazuri de ce ar secreta "chimii diferite"?

2. Gemenii identici provin dintr-un singur ovul fecundat (am precizat un ovul si un spermatozoid), nu vorbesc de gemenii neidentici (care provin din doua ovule si doi spermatozoiz). Ovulul fecundat in unele cazuri (nu se cunoaste motivul) se divide in doua celule din care se vor dezvolta SEPARAT cei doi gemeni.

Diviziunea ovulului se produce abia dupa fecundare (deci alegerile genelor viitorului copil s-au produs deja) si precum se poate vedea gemenii identici sunt IDENTICI fizic pentru ca provin din exact aceeasi celula fecundata.
Repet intrebarea: Ce ii deosebeste intrucat au acelasi bagaj genetic, provin AMBII din aceeasi celula, au aceeasi dezvoltare aceeasi educatie, etc??

3. Tocmai asta intreb si eu de ce exista diferente in privinta personalitatii , a constiintei etc.. daca ei provin din aceeasi celula fecundata si fizic sunt identici?

INCREDIBIL ...
Doraaaaaaaaaaaaaaaaaaa ....

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 19:47

De la: ioana_dark, la data 2009-08-26 19:42:49maresale...hai ca sub impulsul (eletronic sau de care-o fii ) a ceea ce-mi scrisesi ma lovi inspiratia sa-ti raspund la toate ineptiiile pe care le-ai debitat aseara....

**Exista una singura ...cea materiala... cealata este inventata de ...tine. Eu nu stiu ce boala e asta ... sa inventezi lucruri.**

incultule...nu eu am inventat asta...ci grecii in antichitate...de platon ai auzit???

**Stai tu 10 zile NEMANCATA ...(ca de mancarea e materiala) la taina despre filosofii si mai vorbim dupa. Virtula bineinteles ..ca tu o sa fii la 2 metrii sub pamant. Nici macar nu poti supravietui fara lumea materiala.**

valorile despre care iti vorbeam (si din care nu ai inteles absolut nimic) sunt de doua feluri...materiale (hrana , imbracamintea etc) si spirituale (libertatea , iubirea , adevarul etc)

lumea asta asa cum o vezi a aparut ca urmare a ideilor!!..nu mai vorbim acum daca a existat un creator al ei la inceput sau a aparut doar datorita hazardului, insa...conteaza pentru discutia noastra doar modul cum au modificat-o oamenii de-a lungul timpului...distrusule...lumea nu mai arata la fel ca acum 9000 de ani...nu a fost dintodeauna asa cum e ...ceea ce vezi tu azi e creatia oamenilor ca urmare a ideilor lor....
istoria iti arata cum s-a modficat ea de-a lungul timpului...daca ajungi sa stii putina istorie o sa vezi cm cum a evoluat si in functie de ce idei....
hai sa-ti dau eu un exemplu ...daca oamenii nu ar fii dorit libertatea si nu ar fii fost in stare sa renunte la siguranta zilei de miane pentru a o dobandi tu ai fii trait si azi intr-un regim comunist ...comunismul nu ar fii cazut niciodata in romania daca oamenii ar fii apreciat siguranta si egalitea si nu ar fii incoltit in mintea lor dorinta de libertate...
iar ...in cazul asta ...exemplul tau cu mana prin calculator e ridicol...poi...mai aveai tu azi calculator daca romania era un stat comunist si investea toti banii in industria grea...???...vezi..tu esti preocupat doar de aspectele derizoriii ale vietii....si nu poti vedea mai departe de ele...tu esti menit sa fii sclavul unora si manipulat in functie de ideile lor
fii convins ca daca oamenii din jurul tau..satui de criza economica si de pierderea locurilor de munca...vor vrea sa se reintoarca la comunism -regim in care criza economica este imposibila-tu nu o sa mai ai ce face....lumea se va schimba brusc in jurul tau ca urmare a ideilor altora , iar tu nici nu o sa fii constient de asta....te vei trezi traind intr-un sistem pentru care nu ai fost crescut si nu care nu esti obisnuit sa traiesti....vei avea in continuare poate calculatorul , masina si hainele de firma...dar...vei trai sub comunism si vei invata atunci sa pretuiesti adevaratele valori...
ti-am spus...daca oamenii nu ar fii avut idei ce tin de lumea abstracta si nu ar fii fost preocupati decat de hrana , imbracaminte si apartament tu azi nu ai fii trait sub democratie ci sub comunism....unde nimeni nu ducea lipsa de toate astea....

...poi daca ar fii fost asa...lumea din jurul tau ar fii aratat si acum la fel ca in antichitate...

**Sunt sigur ca NU INTELEGI... dar vreu sa-ti spun ca si si ideile sunt impulsuri electrice in creier. Adica electroni in miscare. Adica CEVA MATERIAL. **

In schimb eu ca om ... prin intermediul acelorasi circuite electrice neuronale(FIZICE) voi putea prevede o finalitate. DAr nu din cauza ideeilor ...ci din cauza ELECTRICIT**

dar...daca tu ai sa ajungi sa nu intelegi absolut deloc pentru ce muncesti ...nu ai sa fii cu nimic mai presus de ele(din punctul asta de vedere)

deci...civilizatia este totalitatea valorilor spirituale si materiale la care se raporteaza un anumit grup de oameni (trib , uniune de triburi , natiune sau popor) intr-o anumita epoca....
aha..deci..ai priceput(sper)...ca sa intelegi civilizatia romanilor in secolul 21 trebuie sa stii pe ce valori s-a construit....iar...fiindca romania a ales sa faca parte din uniunea europeana si s-a modelat in ultima perioada dupa valorile ei...trebuie sa stii pe ce valori s-a construit toata europa...deci..trebuie sa stii istorie (ca iti garatez eu ca europa nu arata la fel ca acum 1000 de ani )

**Vreau sa te intreb si eu ...cum vorbeai cu mine din octombrie 2008 ... daca eu mi-am facut cont pe 9am in ianuarie 2009? **

mea culpa...

ps:

Acum sincer ... doar 2 randuri citii ...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 19:50

De la: maressalul_, la data 2009-08-26 19:47:06
De la: ioana_dark, la data 2009-08-26 19:42:49maresale...hai ca sub impulsul (eletronic sau de care-o fii ) a ceea ce-mi scrisesi ma lovi inspiratia sa-ti raspund la toate ineptiiile pe care le-ai debitat aseara....

mea culpa...

ps:

Acum sincer ... doar 2 randuri citii ...

citeste tot...

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 20:06

Nah ...cand scroll-ez si este mesajul ala ..inchid ochii...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 20:11

De la: maressalul_, la data 2009-08-26 20:06:19Nah ...cand scroll-ez si este mesajul ala ..inchid ochii...

daca nu citesti...plang...;;)

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 26 August 2009, ora 21:06

De la: ioana_dark, la data 2009-08-26 20:11:07
De la: maressalul_, la data 2009-08-26 20:06:19Nah ...cand scroll-ez si este mesajul ala ..inchid ochii...

Nu plange Ioanna, i-ai facut Maresalului excremeza; praf si pulbere !...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 21:19

De la: mytcor, la data 2009-08-26 21:06:43
De la: ioana_dark, la data 2009-08-26 20:11:07

Nu plange Ioanna, i-ai facut Maresalului excremeza; praf si pulbere !...

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 26 August 2009, ora 21:27

De la: Horus, la data 2009-08-26 16:27:43

Fatooo !!! Te-ai trezit cu fata la cearsaf sau te deranjeaza ca iti subestimez GURU- L ! Tu ai probleme mult mai importante ,ai un topic al tau ,ai obligatii ,acolo ,esti gazda .Acolo se discuta chestii serioase ...despre orice . De ce te cobori tu la un topic precum acesta ,chiar daca este a lui Adi ,nu ai si tu mandrie ? De ce nu stai la tine ,in cusca topicului tau ,aprofundeaza subiectul religios pe care l-ai deschis acum cateva zile si anume despre sexul oral > E un subiect controversat numai bun sa-ti bati gura cu el ,de ce sa-ti bati gura de pomana pe aici cand acolo se discuta despre ceva palpabil,pipaibil ,pe cand aici discutam de un dumnezeu despre care nu avem siguranta ca exista ! Aici se discuta despre minuni care sunt considerate de neconceput ,pe cand acolo dupa ce vei aprofunda teoretic subiectul si vei da lucrarea practica s-ar pute sa observi si sa simti ca se intampla o minune
invidie invidie si iar invidie!!!!
offff!!!! fato ce mesaj de rahat (si nu din ala dulce) ai scris, total pe dianafara,vorba Maresalului, eu postez pe topicul asta de luni de zile si te-ai trezit tu sa imi spui ce se discuta aici esti chiar penibila si dah! meriti (din plin) un loc in clubul CAP.
Adi nu e un guru, ca nu am niciun fel de legatura cu el, e doar un om extraordinar, destept la superlativ, cum tu nu o sa fii nici daca mai traiesti doua vieti pe langa asta si tii minte tot esti doar o muritoare de rand , care crede ca si altii ca ea a descoperit focul.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 21:29

De la: maressalul_, la data 2009-08-26 17:05:17
Horus :

Asta ma face sa cred ca atunci cand nu poti sa ai o fata ca Ioana devii agresiv si ...prost iar cand e sa ai si tu o discutie cu cineva care gandeste devii de-a dreptul tampit !

Bine ai venit in C.A.P.

P.S. : Ba ce s-au inmultit fustratii astia trecuti de varsta a ||-a.

eu zic sa le facem carnet de membri nu ca nu ar iesi in evidenta, dar sa se recunoasca intre ei

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 21:58

De la: Dorinel, la data 2009-08-26 17:01:00
De la: cristina77, la data 2009-08-26 02:11:24Dorinel ! pe zi ce trece scade nr celor care nu dau 2 bani pe CREATOR
Dar cat dau acum ?

De la Alehin:
Dupa logica asta daca tot scade nr. celor care nu dau 2 bani pe creator ...or sa ajunga naibii sa-l i-a pe nimic ...la minte lor.. ...nu pardon merita si el ceva .....UN ACATIST!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:01

De la: alehin, la data 2009-08-26 21:58:29
De la: cristina77, la data 2009-08-26 02:11:24Dorinel ! pe zi ce trece scade nr celor care nu dau 2 bani pe CREATOR
Dar cat dau acum ?

De la Alehin:
Dupa logica asta daca tot scade nr. celor care nu dau 2 bani pe creator ...or sa ajunga naibii sa-l i-a pe nimic ...la minte lor.. ...nu pardon merita si el ceva .....UN ACATIST!
"i-a" vad eu bine sau a scris fata asta verbul a lua cu cratima omg si se mai da rotunda
Mda!!! e clar! stiti multe(astia mai nou aparuti) numai ca nu ne dam noi seama

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:04

Dar cat dau acum ?

De la Alehin:

@Horus, Karpov, Alehin, Dorinel...

Oricare ar fi identitatea voastrã realã (sau relaþia cu alte ID-uri), rãmâneþi deocamdatã vocea Iraþiunii. Confundaþi înjuratura cvasi-satanicã cu argumentul logic. Nu aveþi nici substanþã/conþinut nici interes pentru dialog. Atacurile la persoanã (ridicole de-a dreptul) nu vor aduce luminã asupra niciunui subiect. Intimidarea nu þine; vã luaþi prea în serios! Continuaþi doar sã faceþi trimitere generalã la fizica quanticã, la geneticã, istorie sau filosofie de parcã toate (sau vreunul din) aceste domenii ar invalida creºtinismul. Nu uitaþi cã, pe lângã meritele ei teoretice (în literaturã, sociologie), filosofia marxistã a dat naºtere unor sisteme politice criminale. Plus, nu mi-aþi arãtat încã de ce Biblia ar fi un plagiat. A propos, Steven Weinberg (autorul celor Trei Minute) spunea cã o idee este în parte acceptatã nu pentru cã ar fi bazatã pe dovezi irefutabile, ci pentru atractivitatea sau frumuseþea ei: “I believe that the general acceptance of general relativity was due in large part to the attractions of the theory itself – in short to its beauty” (Dreams of a Final Theory, p. 98). Dar, dacã aºa stau lucrurile, de ce auzirea evangheliei de mic copil ºi/sau îmbrãþiºarea credinþei creºtine nu ar fi o reacþie de rãspuns comparabilã sau similarã celei în urma expunerii la teoria relativitãþii în anii 1920?

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:04

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-26 21:29:48
Horus :

Asta ma face sa cred ca atunci cand nu poti sa ai o fata ca Ioana devii agresiv si ...prost iar cand e sa ai si tu o discutie cu cineva care gandeste devii de-a dreptul tampit !

Bine ai venit in C.A.P.

eu zic sa le facem carnet de membri nu ca nu ar iesi in evidenta, dar sa se recunoasca intre ei

Cum spunea Adi odata(despre altceva) ... pt astia nu merita sa defrisezi padurile sa le faci carnet ...

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:06

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-26 22:01:31

Dar cat dau acum ?

De la Alehin:

"i-a" vad eu bine sau a scris fata asta verbul a lua cu cratima omg si se mai da rotunda

Mda!!! e clar! stiti multe(astia mai nou aparuti) numai ca nu ne dam noi seama

Lasa Adnana , ca astia sunt si cu tehnologia si cu gramatica inaitea nostra...
AStia sunt facuti din tahioni ...sssssst ...sa nu-i suparam ....

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:13

De la: maressalul_, la data 2009-08-26 19:44:33
Andu, noi am mai avut discuþia asta...pe vremea când mai posta ºi eclaudesv....dar îþi reamintesc:
1. Conºtiinþa ºi personalitatea unui om nu are în spate doar fizica (materie care nu mi-a plãcut în ºcoalã dar am învãþat, obligatoriu), ci mai are ºi niscaiva chimie (materie care mi-a plãcut mie în mod deosebit).
2. Nici un om nu se dezvoltã identic...nu existã aºa ceva!!!!! Atunci când se produce fecundaþia, viitorul copil are în jur de 3 milioane de "alegeri"...despre cum va fi el!
3. Cu exemplul gemenilor "identici" mã dezamãgeºti total....prin simplu fapt cã ei nu sunt IDENTICI ...pot exista asemãnãri fizice între cei doi...chiar din p. de v. intelectual...dar oricum ar fi de asemãnãtori..repet, NU SUNT IDENTICI !!!!! De ce? ai rãspunsul la pct. 2.

1. secretiile chimice nu sunt secretate de cosmos in creierul unui om, ci tot din partea fizica. Asadar daca partea fizica este identica si se dezvolta identic in ambele cazuri de ce ar secreta "chimii diferite"?

2. Gemenii identici provin dintr-un singur ovul fecundat (am precizat un ovul si un spermatozoid), nu vorbesc de gemenii neidentici (care provin din doua ovule si doi spermatozoiz). Ovulul fecundat in unele cazuri (nu se cunoaste motivul) se divide in doua celule din care se vor dezvolta SEPARAT cei doi gemeni.

Diviziunea ovulului se produce abia dupa fecundare (deci alegerile genelor viitorului copil s-au produs deja) si precum se poate vedea gemenii identici sunt IDENTICI fizic pentru ca provin din exact aceeasi celula fecundata.
Repet intrebarea: Ce ii deosebeste intrucat au acelasi bagaj genetic, provin AMBII din aceeasi celula, au aceeasi dezvoltare aceeasi educatie, etc??

3. Tocmai asta intreb si eu de ce exista diferente in privinta personalitatii , a constiintei etc.. daca ei provin din aceeasi celula fecundata si fizic sunt identici?

INCREDIBIL ...

Mda! chiar cã-i incredibil Adriane!

Andule, tu care parte din " este imposibil sã fie identici gemenii" nu ai înþeleso????
Chiar dacã viaþa lor începe de la o celulã...ei se dezvoltã independent unul de celãlalt, fiecare trãieºte realitãþile lui proprii...nici mãcar fizic nu sunt total identici....ceva tot este diferit....de exemplu unul este mai înalt decât celãlalt...chiar cu un cm....
Nu te mai contrazice cu mine ...mai bine informeazã-te!!!! Cã este la îndemâna oricui sã o facã!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:14

De la: maressalul_, la data 2009-08-26 22:04:32

Horus :

Bine ai venit in C.A.P.

Cum spunea Adi odata(despre altceva) ... pt astia nu merita sa defrisezi padurile sa le faci carnet ...
atunci sa le bagam o bulina
img.9am.ro/comunitate/photos/8/9/5/805981.jpg">

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:16

De la: Dorulet, la data 2009-08-26 22:13:04
De la: maressalul_, la data 2009-08-26 19:44:33

INCREDIBIL ...

Mda! chiar cã-i incredibil Adriane!

Andule, tu care parte din " este imposibil sã fie identici gemenii" nu ai înþeleso????

Chiar dacã viaþa lor începe de la o celulã...ei se dezvoltã independent unul de celãlalt, fiecare trãieºte realitãþile lui proprii...nici mãcar fizic nu sunt total identici....ceva tot este diferit....de exemplu unul este mai înalt decât celãlalt...chiar cu un cm....

Nu te mai contrazice cu mine ...mai bine informeazã-te!!!! Cã este la îndemâna oricui sã o facã!

Da-ami voie sa scriu un pic mai mare ...

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:19

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-26 22:14:06
Horus :

Bine ai venit in C.A.P.

CE TAREA AI FOST
Asa ...ceva IEFTIN ..ca tot e CRIZA ...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:26

De la: Dorulet, la data 2009-08-26 17:16:57Conºtiinþa ºi personalitatea unui om nu are în spate doar fizica (materie care nu mi-a plãcut în ºcoalã dar am învãþat, obligatoriu), ci mai are ºi niscaiva chimie (materie care mi-a plãcut mie în mod deosebit).

Dora ºi Adrian, mintea, conºtiinþa, voinþa liberã nu sunt entitãþi materiale (fizice-chimice) neurodeterminate, deºi au legãturã cu activitatea neurologicã a creierului. Conºtiinþa este abilitatea de a deosebi binele de rãu, de a produce regret ºi dorinþã de îndreptare. Definiþia nu este academicã, dar nu înþeleg ce vi se pare 100% fizico-chimic în aceastã abilitate!? Conºtiinþa informeazã alegerile morale ºi acþiunile noastre, fiind la rândul ei informatã de credinþe/presupoziþii pe care ni le formãm de-a lungul timpului. Nu existã un anumit tip de bombardament neuronic, într-o anumitã zonã a creierului, în anumite momente de timp sau cu anumite frecvenþe...care sã genereze o anumitã credinþã/presupoziþie. Deci conºtiinþa nu este un fenomen neurodeterminat ºi involuntar precum epilepsia. Imaginaþi-vã ce-ar însemna, în materie de drept penal, sã acceptãm ideea cã voinþa liberã a individului este de naturã materialã/neurologicã. Ce ne-ar împiedeca adicã în acest caz sã credem cã responsabilitatea pentru crimã este de fapt a creierului (care bineînþeles nu este individul )?

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:30

De la: adipopa, la data 2009-08-26 22:26:28
De la: Dorulet, la data 2009-08-26 17:16:57Conºtiinþa ºi personalitatea unui om nu are în spate doar fizica (materie care nu mi-a plãcut în ºcoalã dar am învãþat, obligatoriu), ci mai are ºi niscaiva chimie (materie care mi-a plãcut mie în mod deosebit).

Dora ºi Adrian, mintea, conºtiinþa, voinþa liberã nu sunt entitãþi materiale (fizice-chimice) neurodeterminate, deºi au legãturã cu activitatea neurologicã a creierului. Conºtiinþa este abilitatea de a deosebi binele de rãu, de a produce regret ºi dorinþã de îndreptare. Definiþia nu este academicã, dar nu înþeleg ce vi se pare 100% fizico-chimic în aceastã abilitate!? Conºtiinþa informeazã alegerile morale ºi acþiunile noastre, fiind la rândul ei informatã de credinþe/presupoziþii pe care ni le formãm de-a lungul timpului. Nu existã un anumit tip de bombardament neuronic, într-o anumitã zonã a creierului, în anumite momente de timp sau cu anumite frecvenþe...care sã genereze o anumitã credinþã/presupoziþie. Deci conºtiinþa nu este un fenomen neurodeterminat ºi involuntar precum epilepsia. Imaginaþi-vã ce-ar însemna, în materie de drept penal, sã acceptãm ideea cã voinþa liberã a individului este de naturã materialã/neurologicã. Ce ne-ar împiedeca adicã în acest caz sã credem cã responsabilitatea pentru crimã este de fapt a creierului (care bineînþeles nu este individul )?

Da ... ai dreptate ... constiinta este insumarea anumitor idei. Idei care sunt reprezentate sub forma materiala(electrica) la nivelul creierului. Ideea este ca ORICE lucru are un substrat material...care este DE BAZA. E cam ambiguu sa incerci sa explici un "lucru" dar sa te "feresti" de baza lui ...

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:30

De la: maressalul_, la data 2009-08-26 22:19:26
Horus :

Bine ai venit in C.A.P.

CE TAREA AI FOST
nici atat nu merita, dar sa fim buni ca tot e topicul despre biblie

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:31

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-26 22:30:44
De la: maressalul_, la data 2009-08-26 22:19:26
Horus :

Bine ai venit in C.A.P.

CE TAREA AI FOST
nici atat nu merita, dar sa fim buni ca tot e topicul despre biblie

Adanana ...nu ti se pare ca e cam LINISTE. C.A.P -stii pun ceva la cale ....

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:33

De la: maressalul_, la data 2009-08-26 22:30:13
De la: adipopa, la data 2009-08-26 22:26:28

Da ... ai dreptate ... constiinta este insumarea anumitor idei. Idei care sunt reprezentate sub forma materiala(electrica) la nivelul creierului. Ideea este ca ORICE lucru are un substrat material...care este DE BAZA. E cam ambiguu sa incerci sa explici un "lucru" dar sa te "feresti" de baza lui ...

Eu aº mai adãuga ceva....
Dupã mine, totul este o "împletiturã" între activitãþile creierului prin procesul de învãþare ºi moºtenirea geneticã!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:35

De la: maressalul_, la data 2009-08-26 22:30:13Da ... ai dreptate ... constiinta este insumarea anumitor idei. Idei care sunt reprezentate sub forma materiala(electrica) la nivelul creierului. Ideea este ca ORICE lucru are un substrat material...care este DE BAZA. E cam ambiguu sa incerci sa explici un "lucru" dar sa te "feresti" de baza lui ...

Ideile despre care vorbim sunt de naturã moralã. Unde sunt reprezentate ele "sub formã materialã la nivelul creierului" ºi cum pot fi citite?

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 26 August 2009, ora 22:37

De la: adipopa, la data 2009-08-26 22:04:07
Dar cat dau acum ?

De la Alehin:

@Horus, Karpov, Alehin, Dorinel...

Oricare ar fi identitatea voastrã realã (sau relaþia cu alte ID-uri), rãmâneþi deocamdatã vocea Iraþiunii. Confundaþi înjuratura cvasi-satanicã cu argumentul logic. Nu aveþi nici substanþã/conþinut nici interes pentru dialog. Atacurile la persoanã (ridicole de-a dreptul) nu vor aduce luminã asupra niciunui subiect. Intimidarea nu þine; vã luaþi prea în serios! Continuaþi doar sã faceþi trimitere generalã la fizica quanticã, la geneticã, istorie sau filosofie de parcã toate (sau vreunul din) aceste domenii ar invalida creºtinismul. Nu uitaþi cã, pe lângã meritele ei teoretice (în literaturã, sociologie), filosofia marxistã a dat naºtere unor sisteme politice criminale. Plus, nu mi-aþi arãtat încã de ce Biblia ar fi un plagiat. A propos, Steven Weinberg (autorul celor Trei Minute) spunea cã o idee este în parte acceptatã nu pentru cã ar fi bazatã pe dovezi irefutabile, ci pentru atractivitatea sau frumuseþea ei: “I believe that the general acceptance of general relativity was due in large part to the attractions of the theory itself – in short to its beauty” (Dreams of a Final Theory, p. 98). Dar, dacã aºa stau lucrurile, de ce auzirea evangheliei de mic copil ºi/sau îmbrãþiºarea credinþei creºtine nu ar fi o reacþie de rãspuns comparabilã sau similarã celei în urma expunerii la teoria relativitãþii în anii 1920?

Vezi ca poti mai mult ! Eram ingrijorata credeam ca nu ai citit decat despre religia iudeo-crestina ! Vezi ca se poate ,ai reusit sa te apropii putin de normal ,te descurci mai greu cand cineva iti face ghiveci intr-un text asa ca am sa tin cont, pe viitor sa discutam fiecare subiect in parte .Apropo de plagiat ,eu nu am afirmat ca toata biblia este ... inspirata din celelalte religii ,explica si tu ,deoarece am observat ca ai evitat de ce EU , marele HORUS sant nascut in aceeasi zi cu ...magarul Iisus si cu domnul MARDUK !!!
E adevarat ca marx a contribuit la crimele comunismului dar trebuie sa recunoastem ca si biblia ,eu nu sunt nici comunista nici crestina !
Tu condamni lipsa de dialog ,nu iti dai seama ca tu pui frana ,nu te abtii atunci cand comentezi ceva postat pe forum si pe mine mai ironizat ...finut ceea ce eu nu permit .
Mie imi place sa sar de la un subiect la altul ,nu sunt adepta discutiilor sterile ,pe acelasi subiect, mai ales daca ne ...ciondanim .Nu pot sa cred uneori ca un om care gandeste ca si mine nu poate sa recunoasca un adevar ,pe mine nu ma deranjeaza sa recunosc greselile celor pe care ii plac .De exemplu as putea sa spun ca-mi plac legionarii si sa ne certam pe aceasta tema !
Sa nu uiti ca pe lumea asta sunt oameni care inteleg ceva citind o carte ,intr-un domeniu oarecare si inteleg mai mult decat cel care citeste o biblioteca intreaga .Sunt oameni care cauta adevarul singuri netinand cont de ...dogme !Ca sa fii tratat politicos / trateaza-ma tu mai intai !

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:41

De la: Dorulet, la data 2009-08-26 22:33:52Dupã mine, totul este o "împletiturã" între activitãþile creierului prin procesul de învãþare ºi moºtenirea geneticã!

Este conºtiinþa o moºtenire geneticã? Ce au genele a face cu transmiterea abilitãþii de a face alegeri morale? Este discernãmântul moral la fel ca orice alt tip de informaþie codificatã ºi transmisã de gene? Dacã da, ce implicaþii au astfel de teorii pentru dreptul penal? De ce nu ar putea un criminal da vina pe "împletitura" nereuºitã dintre gene ºi creier?

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 26 August 2009, ora 22:44

De la: maressalul_, la data 2009-08-26 19:41:52
Horus :

Ioana tot nu o sa observe ca existi mai ales ca sunt unii mai tineri ca tine pe forum si mai apti din toate punctele de vedere

O sa-ti dai seama peste ceva timp cat de PENALA esti ...

Ai devenit misterios ! chiar vrei sa-ti spun ce urmeaza sa faci tu si... ! iti spun un secret ,dar sa nu spui la nimeni se cheama CAP ,asta inseamna M ,traducerea ti-o fac altadata ca sa-ti dovedesc cat de previzibil esti !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:52

Adi!!!!! modifica ultimul mesaj de pe despre orice si scoate clipul ala, ca din cauza lui nu merge topicul

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 26 August 2009, ora 22:52

De la: adipopa, la data 2009-08-26 22:04:07 Continuaþi doar sã faceþi trimitere generalã la fizica quanticã, la geneticã, istorie sau filosofie de parcã toate (sau vreunul din) aceste domenii ar invalida creºtinismul. Nu uitaþi cã, pe lângã meritele ei teoretice (în literaturã, sociologie), filosofia marxistã a dat naºtere unor sisteme politice criminale.
Uiti mereu sa adaugi si latura criminala a acestei religii: FILOZOFIA CRESTINA A DAT NASTERE UNOR SISTEME RELIGIOASE CRIMINALE ! Prima crima a crestinismului a fost incatusarea evreilor si blamarea lor nefondata, urmate de persecutii, de peste 2000 de ani, pentru, chipurile, moartea lui Isus. Sa fim seriosi ! O sa vina vremea cand o sa le mancati din palma pentru crimele comise !

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Pagini: << 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: