Info
x
Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
|
Fosta membra 9am.ro 220 mesaje Membru din: 7/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 22:46
De la: alehin, la data 2009-08-22 22:05:37Pt Adi Popa :L-au ''desenat'' teologii mai tarziu, cu mult mai tarziu decat ne imaginam noi azi.
Nu-mi daþi sfaturi. ªtiu sã greºesc ºi singur !
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 22:49
sunteti jalnici domnii mei,adi vreau sa stam de vorba odata cu materialul clientului in fata recte biblia,o noapte doua,trei,discutand si ciocnind pahare de vin si iti voi demonstra toate neclaritatile pe care le mai ai despre toate faptele abominabile descrise acolo,precum si de caracterul ei non-divin
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 1798 mesaje Membru din: 1/04/2009 Oras: BUCURESTI |
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Stiu ca vei spune ca nu Tatal ci oamenii au ales . sa recurga la crima ..dar El a ingaduit....
Daca nu e crima ce e ,...exemplu? |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 August 2009, ora 22:51
De la: alehin, la data 2009-08-22 22:49:37Stiu ca vei spune ca nu Tatal ci oamenii au ales . sa recurga la crima ..dar El a ingaduit....complicitate la crima ,,sfanta'' intre 7-30 de ani de parnaie[asta e pedeapsa]
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 23:05
De la: adipopa, la data 2009-08-22 00:50:58Ce competente profesionale mi-ar trebui sa-mi dau seama ca evenimentul descris este un fals? In cazul de fata, eu zic ca, nu-ti trebuie prea multa carte sa-ti dai seama de asta; totul tine de logica, de realitatea stiintifica a lumii in care traim. Dar ca sa fiu in ton cu subiectul, sa pot crede asta, am sa ma fac scriitor de SF.
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 23:15
De la: adipopa, la data 2009-08-22 01:32:28Dorinel, pur ºi simplu nu ai fost de faþã la niciunul din evenimentele descrise în Noul Testament; spun un truism desigur. Nu lucrezi cu nici o sursã istoricã primarã; se vede. Nu ai citit nici mãcar un singur istoric nou-testamental; pãcat. Prin urmare, pãrerea ta în privinþa divinitãþii lui Iisus nu are absolut nici o bazã ºi nici o valoare de piaþã (decât pentru tine). În plus, s-ar putea (dacã nu mã înºel) ca ceea ce crezi despre Iisus sã fi învãþat de la New Age ºi nu dintr-un contact direct cu istorici sau teologi care cerceteazã subiectul. Adi, ti-am mai raspuns pe tema asta: istoria o fac invingatorii ! Sa studiez doar parerea lor, inseamna sa devin partas sustinerilor lor. Am citit despre Isus, despre persoana lui, din diferite surse; recunosc ca nu doar din carti iudeo-crestine. Ca sa-mi formez parerea expusa pe topic, mi-a luat ceva timp. Pentru mine si pentru alte cateva de miliarde de oameni de pe planeta asta, ramane o persoana umana, inzestrata cu multe calitati (specifice acelor vremuri), si nu una divina.
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 August 2009, ora 23:26
De la: adipopa, la data 2009-08-22 21:14:58Mytcor, dupã cum vãd cã aþi gãsit deja ceva exemple contemporane, existã într-adevãr o colecþie de scrieri cuneiforme ugaritice (cca. 1250-1200 î. H.) descoperite la Ras-Shamra ºi considerate de experþi ca fiind (foarte probabil) notaþii muzicale. Emmanuel Laroche le-a publicat prima datã în revista Ugaritica în 1968, iar Hans Güterbock a fost primul care a observat prezenþa unor notaþii muzicale acadiene dedesubtul unui imn hurian. Un an mai târziu, muzicologul David Wulstan a fãcut o încercare de interpretare ºi transpunere muzicalã monofonicã a acestei partituri, dar rezultatul a fost primit cu rezerve. În 1973, Anne Kilmer a venit cu o interpretare diferitã, polifonicã, în revista Revue d’Assyriologie. Au urmat ºi alte interpretãri, fãrã sã se ajungã însã la vreun consens, altul decât cã aceste texte sunt (foarte probabil) muzicale. In 1972, after 15 years of research Prof. Anne Kilmer (professor of Assyriology, University of California, and a curator at the Lowie Museum of Anthropology at Berkeley) transcribed one of the oldest known pieces of music notation in the world. Clay tablets relating to music, containing the cuneiform signs of the "Hurrian" language, had been excavated in the early 1950s at the Syrian city of ancient Ugarit in what is now modern Ras Shamra. One text contained a complete hymn, both words and music and is the oldest known preserved music notation in the world. Prof. Kilmer transcribed this piece of music into modern music notation. Other individuals have also attempted to transcribe this music, with differing interpretations. The tablets date back to approximately 1400 B.C. and contain a hymn to the moon god's wife, Nikal. Remarkably, the tablets also contain detailed performance instructions for a singer accompanied by a harpist as well as instructions on how to tune the harp. From this evidence, Prof. Kilmer and other musicologists have created realizations of the hymn . A CD and large, 23-page illustrated booklet titled: "Sounds of Silence: Recent Discoveries in Ancient Near Eastern Music." Anne D. Kilmer, Richard L. Crocker and Robert R. Brown, (copyright 1976), is available from BellaRomaMusic.com, or by emailing jcsmith8@pacbell.net. MIDI arrangement of Prof. Kilmer's transcription (NOTE: This and the following MIDI files were recorded as Standard MIDI files, and while the sound of MIDI files will vary according to the sound card and software in your system, it will at least give you an idea of some interpretations of this music.) The next MIDI is an arrangement Marcelle Duchesne-Guillemin's transcription and arrangement of the Hurrian song. See Duchesne-Guillemin's "A Hurrian Musical Score from Ugarit: The Discovery of Mesopotamian Music," Sources from the Ancient Near East 2/2 (Malibu, CA: Undena publications, 1984). There was also an accompanying cassette recording of male voices singing the Hurrian words (Brandeis call no. DS 59 H8 D88 1984). The next MIDI is an arrangement of M. L. West's transcription of the Hurrian song. See his article, "The Babylonian Musical Notation and the Hurrian Melodic Texts," Music and Letters 75 [1993-94] 161-179. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cuneiform notation from the original tablets Calling The Muse Music Of The Ancient World We have created a CD audio collection of arrangements of music of the ancient world. You can explore our many web pages of ancient music to read the history of some of the music on this CD. Contact us by e-mail if you are interested in purchasing a copy. Meanwhile, here are a few MP3 samples...... Song Of Seikilos Calling The Muse An Ancient Hebrew Blessing An old Sufi melody Ancient Tibetan melody |
|
|
|
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 23:29
De la: alehin, la data 2009-08-22 22:49:37
Stiu ca vei spune ca nu Tatal ci oamenii au ales . sa recurga la crima ..dar El a ingaduit.... Daca nu e crima ce e ,...exemplu? |
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 August 2009, ora 23:50
De la: alehin, la data 2009-08-22 22:05:37Pt Adi Popa : Iti raspund eu daca nu te superi. Prima reprezentare a chipului lui Hristos: Biserica Ortodoxa sarbatoreste pe data de 16 august Sfanta Mahrama a Domnului. Aceasta panza a fost data de INSUSI Iisus Hristos regelui Abgar al Edesei pentru a fi vindecat de lepra. Pe mahrama Hristos si-a imprimat chipul care, de-a lungul timpului, a constituit un model pentru iconografi. "Icoana cea nefacuta de mana" a lui Hristos, s-a pastrat la Edesa, in catedrala orasului dupa care este dusa la Constantinopol cu mare fast in jurul anului 900. In 1204, dupa cucerirea Constantinopolului de catre cruciati, urmele acestei icoane se pierd. In Franta exista o celebra icoana a Sfintei Mahrame care se pastreaza acum in sacristia Catedralei din Laon. Copii mai mult sau mai putin exacte s-au raspandit in toata lumea bizantina sub numele de Sfanta Mahrama. Primele icoane cu Fecioara Maria si pruncul au fost pictate conform traditiei de Sfantul Evanghelist Luca. Alte detalii despre primele icoane le vei gasi cu usurinta si pe net daca te intereseaza subiectul.
Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 00:17
Pt Andu30
Multumesc pt raspuns |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 August 2009, ora 00:38
De la: mytcor, la data 2009-08-22 23:26:21De la: adipopa, la data 2009-08-22 21:14:58Mytcor, dupã cum vãd cã aþi gãsit deja ceva exemple contemporane, existã într-adevãr o colecþie de scrieri cuneiforme ugaritice (cca. 1250-1200 î. H.) descoperite la Ras-Shamra ºi considerate de experþi ca fiind (foarte probabil) notaþii muzicale. Emmanuel Laroche le-a publicat prima datã în revista Ugaritica în 1968, iar Hans Güterbock a fost primul care a observat prezenþa unor notaþii muzicale acadiene dedesubtul unui imn hurian. Un an mai târziu, muzicologul David Wulstan a fãcut o încercare de interpretare ºi transpunere muzicalã monofonicã a acestei partituri, dar rezultatul a fost primit cu rezerve. În 1973, Anne Kilmer a venit cu o interpretare diferitã, polifonicã, în revista Revue d’Assyriologie. Au urmat ºi alte interpretãri, fãrã sã se ajungã însã la vreun consens, altul decât cã aceste texte sunt (foarte probabil) muzicale. eu ca istoric nu sunt multumita.... si va explic de ce ...ar fii imposibil (retineti...IMPOSIBIL) de descifrat acele partituri , daca nu s-ar fii gasit macar una tradusa si in noul portativ.... adi...imi permit sa te intreb si pe tine...s-a gasit vreuna?...ma indoiesc daca nu...atunci...imi pare rau ...dar eu una nu cred ca pot fii descifrate...pur si simplu....NU!!!! (de speculat si vorbit aiurea sunt in stare si eu...si eu as putea sa gasesc la fel de bine o descifrare a lor...cum ma taie capul) prefer sa consideram ca aia din antichitate cunosteau puterea muzicii...cantau...dar ca ca noi nu putem afla cum sunau melodiile lor....mi se pare de bun simt o astfel de interpretare....cel putin...pana aflam mai multe.... numai bine , amandurora!!!!!!
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 August 2009, ora 03:45
De la: 999florin, la data 2009-08-22 02:57:57De la: nastasemihail, la data 2009-08-22 02:52:10zi mihaita,vrei sa te ard pe rug,sa te ucid cu pietre,sa te blestem sau sa te urc pe cruce???De la: karpov, la data 2009-08-21 20:29:41Adevarul este ca eu nu ma pricep la isus -eu ma bazez pe dovezi -momentan nu am niciuna nici pro nici contra -din acest motiv sunt pe acest topic ,aici e vorba de altceva -despre biblie si e topicul lui adipopa care inca nu m-a certat -el e seful aici ! CINE ARE URECHI SA VADA ! Serveste-te tu astfel de delicatese.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:01
Adi daca vrei dovezi despre ce spui tu, cauta-le in scrierile vechi egiptene, cele de prin India, de prin Japonia, de pe la noi, celelalte vreo 100 scrieri asemanatoare noului testament, si care au fost scoase de maimarii vremurilor anilor ce au urmat dupa instaurarea crestinismului. Toate aceste surse de documentare exista. Eu am citit de ele. Si vor apare in curind, multe documente, care vor zgudui multi dumnezei de piatra in domeniile astea vechi.
Repet inca o data, Isus a fost un pragmatic, nu un visator care sa aduca balauri si feti frumosi in viata oamenilor. Astea au fost inventate de oamenii de dupa anii 200-300. Era un om f exact in descrieri, dar in limbajul acela de atunci. Multe din ceea ce stia era din Dacia, nu din capul lui. Ceea ce stie un popor era cu mult mai bogat decit ce era in capul unui om. De aici de la noi provin cunostinte de baza de tip igiena corporala si mentala, deci de YOGA. Nu cele dezvoltate de-a lungul secolelor. Acolo e meritul unor generatii intregi, si Isus. Repet, multe, nu toate. Intii sa-mi aduci tu documente ca dupa ce a inviat Isus...a disparut. Unde? si care era rostul invierii lui decit sa ...traiasca. S-a lasat executat, ca sa se vindece de boala. Inainte nu ridea, ca era preocupat de ceea ce hotarise sa faca. Dupa a aparut rizind. Daca nu convine o astfel de explicatie poate e mai buna una ca nu ar fi existat, cum spun destui.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:07
De la: DorYnel, la data 2009-08-22 22:42:24De la: alehin, la data 2009-08-22 21:58:42A lasat ceva scris Isus ?Stia sa scrie? Dorinel, la întrebarea dacã Iisus ºtia sã scrie ºi sã citeascã (sau nu), þi-am mai rãspuns pe vremea când te numeai New Age. Iisus nu a fost un om fãrã carte, incult sau analfabet. Educaþia anticã în satele galileene se fãcea diferit ºi mai puþin formal decât astãzi – dar se fãcea! ªtim cã Iisus a participat ca ºi copil la o dezbatere academicã la templu, ceea ce presupune un oarecare nivel de educaþie. Contextul galilean în care a crescut ºi copilãrit era unul multilingv. Astfel, ºtim cã Iisus a vorbit în mod cert aramaica ºi foarte probabil greaca (lingua franca a întregii zone mediteraneene), învãþând apoi ebraica pentru a citi public (cum ºi face de altfel în sinagoga din Nazaret) sulurile cãrþilor vechi-testamentale. Este de asemenea posibil (dat fiind conversaþia publicã ºi privatã cu Pilat) ca Iisus sã fi ºtiut ºi latina (chiar la nivel conversaþional), dar lucrul acesta rãmâne incert. Faptul cã Iisus citea în aramaicã ºi ebraicã face foarte probabilã ºi cunoaºterea scrisului, lucru evidenþiat întrucâtva cu ocazia aplecãrii sale în tãcere (ca rãspuns acuzatorilor unei femei prinse în adulter) pentru a scrie ceva în þãrânã. |
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:14
De la: nastasemihail, la data 2009-08-23 04:01:10Adi daca vrei dovezi despre ce spui tu, cauta-le in scrierile vechi egiptene, cele de prin India, de prin Japonia, de pe la noi, celelalte vreo 100 scrieri asemanatoare noului testament, si care au fost scoase de maimarii vremurilor anilor ce au urmat dupa instaurarea crestinismului. Toate aceste surse de documentare exista. Eu am citit de ele. Si vor apare in curind, multe documente, care vor zgudui multi dumnezei de piatra in domeniile astea vechi. Mihãiþã, consider cã este nedemn de numele dialog sã mi se rãspundã aºa! Trimiterea ta nu are adresã, iar subterfugiul e absolut copilãresc. Cunosc multe scrieri egiptene ºi sunt familiar cu o bunã parte din cele peste 5,000 de manuscrise ale Noului Testament. Spune-mi ce ai citit din vreuna din toate aceste surse ca sã susþii ideea conform cãreia Iisus s-ar fi iniþiat în India!?
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:16
De la: DorYnel, la data 2009-08-22 22:44:05De la: adipopa, la data 2009-08-22 22:01:32Nu hotaraste nimeni; pur si simplu evenimentul ''crestin'' descris, este o CRIMA. Chiar ºi aºa, pentru a spune cã „pur ºi simplu evenimentul creºtin descris este o crimã” trebuie sã ne spui cine a comis aceastã crimã (victima o cunoaºtem) – altfel ne învârtim în jurul cozii. |
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:18
De la: 999florin, la data 2009-08-22 22:49:19sunteti jalnici domnii mei,adi vreau sa stam de vorba odata cu materialul clientului in fata recte biblia,o noapte doua,trei,discutand si ciocnind pahare de vin si iti voi demonstra toate neclaritatile pe care le mai ai despre toate faptele abominabile descrise acolo,precum si de caracterul ei non-divin Cu mine nu trebuie sã stabileºti întâlniri; vin ºi nechemat, dacã am timp. Scrie aici sau pe Ortodoxie, dar scrie inteligent. Ce am auzit pânã acum de la tine sunt înjurãturi cvasi-satanice, nu argumente raþionale. Nici mãcar la ateii cei mai militanþi (Dawkins, Dennett) nu am vãzut tipul de discurs pe care îl porþi tu pe acest forum. Rãmânem prieteni, dar cu un gust extrem de amar (pentru mine adicã).
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:19
De la: maressalul_, la data 2009-08-22 22:49:27O intrebare : Sa inteleg ca la inceputul pamantului ... erau continete si mari (oceane)? Ai spus bine „începutul pãmântului” deoarece perspectiva cosmogenesei biblice este exclusiv terestrã. Noþiunea de „continent” este strãinã textului biblic atât lingvistic cât ºi conceptual; aminteºte-þi cã în vremea în care a fost scrisã Genesa 1-3 ºi în cadrul dialogului purtat de acest text cu celelalte cosmogonii orientale antice nu se poate discuta despre o opinie (pro sau contra) privind formarea continentelor. |
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:23
De la: alehin, la data 2009-08-22 22:49:37Stiu ca vei spune ca nu Tatal ci oamenii au ales . sa recurga la crima ..dar El a ingaduit....Daca nu e crima ce e ,...exemplu? De ce sã nu fie o crimã? Pentru cã ºtim cine a fãcut-o ºi de ce? Nah. Crimã rãmâne.
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:24
De la: DorYnel, la data 2009-08-22 23:05:13De la: adipopa, la data 2009-08-22 00:50:58Dorinel, hai sã privim ºi sã cântãrim altfel scepticismul tãu. Sper sã nu sune rãu, dar trebuie sã te întreb din nou: ce competenþe profesionale (istorice, arheologice, geologice, filologice, antropologice) ai ºi ce fel de investigaþii sau cercetãri personale ai fãcut în sprijinul concluziei la care ai ajuns? Numeºte cartea sau cãrþile/articolele de specialitate pe care le-ai citit ºi recenzeazã foarte pe scurt punctele de vedere ale autorilor vis-a-vis de istoricitatea/autenticitatea potopului biblic. Pânã acum nu ai arãtat care dintre argumentele ºi explicaþiile pe care le-am adus eu în favoarea evenimentului deluvian descris în Genesa 6-9 sunt aistorice, ilogice sau neºtiinþifice. Sigur cã eºti îndreptãþit sã rãmâi la opinia pe care ai avut-o ºi înaintea acestei discuþii, dar nu cred cã e cinstit din partea ta sã etichetezi raþionamentul pe care þi l-am prezentat drept aberant (sau alte asemenea) fãrã ca mãcar sã te oboseºti sã araþi de ce. Dorinel, pentru a te declara agnostic în privinþa istoricitãþii/autenticitãþii potopului biblic nu ai nevoie de nimic. Te poþi mulþumi sã afirmi cã aceasta este pãrerea ta ºi cã nu ai avut nici timpul necesar nici pregãtirea de specialitate pentru a cerceta argumentele pro ºi contra. Mi se pare raþional îndreptãþitã o astfel de poziþie ºi nu aº presa mai departe cu argumente; discuþia s-ar încheia înainte de a începe. Dar tu nu te mulþumeºti sã te declari agnostic; tu negi ca un bun-cunoscãtor (dacã nu cumva chiar expert) istoricitatea/autenticitatea evenimentului deluvian descris în Genesa 6-9, ceea ce schimbã radical regulile de angajare dintre noi. Acum este important sã îþi cer sã produci câteva elemente: competenþe profesionale în domeniile relevante opiniei pe care o exprimi ºi familiarizarea cu bibliografia de specialitate. Fãrã acestea douã mai ai o singurã alternativã: dacã nu eºti pregãtit academic în acest domeniu ºi nu stãpâneºti literatura aferentã, mai poþi totuºi contesta argumentele pe care (în acest caz) le-am adus eu. De aceea repet întrebarea, din prezentarea mea sumarã a argumentelor în sprijinul istoricitãþii/autenticitãþii potopului biblic ce este ilogic, aistoric sau neºtiinþific? |
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:29
De la: DorYnel, la data 2009-08-22 23:15:23De la: adipopa, la data 2009-08-22 01:32:28Dorinel, pur ºi simplu nu ai fost de faþã la niciunul din evenimentele descrise în Noul Testament; spun un truism desigur. Nu lucrezi cu nici o sursã istoricã primarã; se vede. Nu ai citit nici mãcar un singur istoric nou-testamental; pãcat. Prin urmare, pãrerea ta în privinþa divinitãþii lui Iisus nu are absolut nici o bazã ºi nici o valoare de piaþã (decât pentru tine). În plus, s-ar putea (dacã nu mã înºel) ca ceea ce crezi despre Iisus sã fi învãþat de la New Age ºi nu dintr-un contact direct cu istorici sau teologi care cerceteazã subiectul. Indiferent cine a scris istoria, nu te poþi comporta ca ºi cum nu ar fi scris-o (ºi sã nu o citeºti), nici pretinde cã e falsã (fãrã sã poþi motiva) ºi nici reinventa dupã bunul plac (decât cu riscul de a deveni iraþional). Prea multe opþiuni nu ai; deci pune mâna pe carte într-un mod ordonat ºi echilibrat, înscrie-te la o facultate care te satisface intelectual ºi profesional, ºi înceteazã sã te mai manifeºti într-o manierã anti-intelectualã. Nu mã intereseazã pânã la urmã la ce concluzie ajungi în privinþa persoanei lui Iisus din Nazaret; mã intereseazã sã plãteºti preþul care trebuie plãtit pentru a fi sceptic. Iar dacã eu nu pot sã te ajut, atunci mãcar pot sã-þi dau brânci.
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:37
De la: ioana_dark, la data 2009-08-23 00:38:18eu ca istoric nu sunt multumita.... Ioana, unu la mânã, tu nu înþelegi ce înseamnã partiturã în epoca bronzului ºi probabil îþi imaginezi (total anacronic) portative, note, mãsuri; doi la mânã, dacã tu crezi cã aceste texte/partituri pot fi descifrate sau nu este complet irelevant atâta timp cât nu ai citit nimic asupra subiectului. Uite, îþi trimit ca ataºament PDF prin email monograful lui Marcelle Duchesne-Guillemin menþionat... Aº zice noapte bunã, dar mã tem cã e dimineaþã deja. ![]() |
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:41
De la: adipopa, la data 2009-08-23 04:14:32Si eu consider nedemn sa ma contrazici pe ...nimic. Eu vin cu argumente din biblie si tu-mi spui de India. India e o supozitie colaterala. Important e ce scrie in ceea ce deja e recunoscut. De acolo reiese ca ii era frica de ce urma si restul. Nu mai repet. i.De la: nastasemihail, la data 2009-08-23 04:01:10Adi daca vrei dovezi despre ce spui tu, cauta-le in scrierile vechi egiptene, cele de prin India, de prin Japonia, de pe la noi, celelalte vreo 100 scrieri asemanatoare noului testament, si care au fost scoase de maimarii vremurilor anilor ce au urmat dupa instaurarea crestinismului. Toate aceste surse de documentare exista. Eu am citit de ele. Si vor apare in curind, multe documente, care vor zgudui multi dumnezei de piatra in domeniile astea vechi. In schimb spui de India. Nu stie nimeni de documente exacte din India, ca acolo e democratie totala. Nu-i intereseaza sa tina documente vechi. Spune tu ca nu a fost acolo si documenteaza. Spune si ca nu a fost in Dacia. Daca ai dovezi. Si...suporta cu stoicism, ca si eu am suportat luni de zile discutii sterile despe scrierile astea. Si nu traim mai bine cu ele. Oricum ai ignorat multe de pe forum. Eu am bagat in seama aceste SCRIERI VECHI. Deci nu vad unde e suferinta ta. Oricum sa stii ca nu-mi face placere sa discut subiectul asta, ca deja isi traieste ultimele momente acea interpretare veche a mesajelor din trecut. Se modernizeaza, si asta e inceputul. Isus a fost un initiat.
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 04:55
De la: nastasemihail, la data 2009-08-23 04:41:50In schimb spui de India. Nu stie nimeni de documente exacte din India, ca acolo e democratie totala. Nu-i intereseaza sa tina documente vechi. Spune tu ca nu a fost acolo si documenteaza. Spune si ca nu a fost in Dacia. Daca ai dovezi. Si...suporta cu stoicism, ca si eu am suportat luni de zile discutii sterile despe scrierile astea. Si nu traim mai bine cu ele. Oricum ai ignorat multe de pe forum. Eu am bagat in seama aceste SCRIERI VECHI. Deci nu vad unde e suferinta ta. Oricum sa stii ca nu-mi face placere sa discut subiectul asta, ca deja isi traieste ultimele momente acea interpretare veche a mesajelor din trecut. Se modernizeaza, si asta e inceputul. Isus a fost un initiat. Mihãiþã, ai fãcut o afirmaþie contrarã cunoºtinþelor de drept comun, nu o poþi documenta (sub pretext cã ar fi dispãrut documentele), iar acum trebuie eu sã o infirm? Bravo! Dar de ce sã o infim eu când tu nu poþi sã o confirmi? Din scrierile nou-testamentale (în orice manuscris doreºti) nu rezultã cã Iisus ar fi fãcut o astfel de cãlãtorie la vârsta de 16 ani. Dacã ar fi fãcut-o, ar fi existat documente, mãrturii, referinþe în scrierile istorice ale vremii, obiecte, etc., aºa cum þi-am spus deja. Pânã nu aduci vreo dovadã istoricã în sprijinul acestei afirmaþii, teoria ta este ºi rãmâne doar o speculaþie...
|
|
Postat pe: 23 August 2009, ora 05:09
De la: adipopa, la data 2009-08-23 04:55:26Oricum, dovada vie este el. Ca afost undeva unde s-a initiat. De la 16 la 30 ani. Principalul este ce scrie chiar in cele 4 carti de baza. Eu de acolo am ideea, nu din ipoteze nesigure. Oricum avea o putere f mare si putea evita executia. Asta e ideea de baza. Si altele tot din cele 4, care sint 37, 100, 300, tu ai spus.De la: nastasemihail, la data 2009-08-23 04:41:50In schimb spui de India. Nu stie nimeni de documente exacte din India, ca acolo e democratie totala. Nu-i intereseaza sa tina documente vechi. Spune tu ca nu a fost acolo si documenteaza. Spune si ca nu a fost in Dacia. Daca ai dovezi. Si...suporta cu stoicism, ca si eu am suportat luni de zile discutii sterile despe scrierile astea. Si nu traim mai bine cu ele. Oricum ai ignorat multe de pe forum. Eu am bagat in seama aceste SCRIERI VECHI. Deci nu vad unde e suferinta ta. Oricum sa stii ca nu-mi face placere sa discut subiectul asta, ca deja isi traieste ultimele momente acea interpretare veche a mesajelor din trecut. Se modernizeaza, si asta e inceputul. Isus a fost un initiat.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 August 2009, ora 08:54
De la: adipopa, la data 2009-08-23 04:37:32De la: ioana_dark, la data 2009-08-23 00:38:18eu ca istoric nu sunt multumita.... am vazut in poza atasata de mytcor cum arata o partitura din acea perioada.... atat... ..atunci lumineaza-ma tu ...cum a fost descifrata? ( ca pana acum nu mi-ai raspuns )**îþi trimit ca ataºament PDF prin email monograful lui Marcelle Duchesne-Guillemin menþionat.** dar....nu am primit nimic ps: adresa mea de mail e joanna_dark_2007@yahoo.com...probabil o stiai , dar..pentru orice eventualitate ti-am mai adus-o eu aminte |
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 23 August 2009, ora 10:31
De la: andu30, la data 2009-08-22 23:50:49De la: alehin, la data 2009-08-22 22:05:37Pt Adi Popa : Evenimentele din 1204 au fãcut ca schisma dintre vestul catolic ºi estul ortodox sã fie completã ºi ireversibilã. Papa Inocenþiu al III-lea, cel care fusese iniþiatorul acestei expediþii, critica violent cruciaþii astfel: "Cum va putea cu adevãrat biserica grecilor, indiferent de cât de grav este asaltatã de nenorociri ºi persecuþii, sã se reîntoarcã în uniune ecleziasticã ºi devoþiune pentru Sfâtul Scaun, când ea vede în latini numai un exemplu de pierzanie ºi de lucrãturã a întunericului, aºa încât, pe bunã-dreptate, acum îi detestã pe latini mai mult decât pe câini? (...) Ei au furat vasele din argint din altare ºi le-au spart în bucãþi pentu ei. Au violat locurile sfinte ºi au rãpit cruci ºi relicve. "[2] Pare absurd ca o relicva atat de importanta sa dispara -cruciatii erau totusi crestini si se luptau tot cu niste crestini -pare mai logic faptul ca nu a existat nimic legat de reprezentarea lui isus-sa nu uitam ca romanii erau bolnavi in ceea ce priveste mediatizarea ,isi prezentau imparatii la fiecare colt de strada ,fiecare cauta sa-si prezinte chipul prin statui chiar din timpul vietii,cred ca lui isus ar fi fost normal sa i se acorde o atentie mult mai mare si sa nu fie reprezentat ca un urmas ,la tronul divin,al lui Mitra . |
|
Fosta membra 9am.ro 1798 mesaje Membru din: 1/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 August 2009, ora 11:03
De la: adipopa, la data 2009-08-23 04:19:30De la: maressalul_, la data 2009-08-22 22:49:27O intrebare : Sa inteleg ca la inceputul pamantului ... erau continete si mari (oceane)? Ok ... sa nu folosim termenul de continente... Dar se poate deduce ca era uscat despartit ape, nu ?
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
|
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 23 August 2009, ora 11:03
De la: adipopa, la data 2009-08-23 04:07:53De la: DorYnel, la data 2009-08-22 22:42:24De la: alehin, la data 2009-08-22 21:58:42A lasat ceva scris Isus ?Stia sa scrie? Cand eram mica alegeam ,din cand in cand,cate o carte din biblioteca ,uneori parintii imi spuneau sa o las pentru mai tarziu deoarece este o carte ' grea ' si s-ar putea sa nu o inteleg .Tot in acea perioada m-am apucat sa citesc psaltirea si nu am fost oprita ,am inteles ca nu este o carte ' grea ' .Nu inteleg de ce se cauta interpretari savante la o carte numita Biblia care nu cred ca reprezinta altceva decat cel mult un manual de istorie scris pentru a putea fi inteles si de unul ca Becali .Faptul ca acest manual de istorie cuprinde si aspecte cu privire la supranatural poate ridica biblia cel mult la rangul de almanah ,nici macar de enciclopedie .Cand ma refer la almanahuri nu ma gandesc la Vanghelie (apropo ce nume predestinat ). De ce e nevoie de atata stiinta pentru a intelege biblia ,de ce incercam sa-i dam alte intelesuri ,e ca si cum am scrie tratate despre Amintirile din copilarie a lui Creanga ! Eminescu l-a indemnat pe Creanga sa scrie si cred ca talentul acestuia ne face sa simtim satul in care a copilarit .Ce ar fi acum sa venim cu teorii precum ca Ion Creanga de fapt nu descria satul lui ,ca mama lui reprezenta natura dezlantuita si ca atunci cand a ramas fara haine la scaldat e de fapt o metafora si ca de fapt e o intruchipare a nu stiu ce .S-ar supara si Creanga si Eminescu daca nu am intelege ca de fapt autorul descrie simplu evenimentele reale din copilaria lui . in antichitate realitatile erau distosionate de nestiinta autorului care se folosea si de cunostintele celor dinaintea lui.Evreii care au scris biblia nu era obligatoriu sa fie initiati si ai celorlalte religii ,foloseau si ei ce prindeau din auzite ,nu cred ca atunci ,la inceput, se studiau scrierile aflate prin bibliotecile vremii |
|
|
|