back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 >> Sari la pagina:

Atahualpa

70 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 01:16

Imi place! Tolkien a muncit foarte multi ani la cartea aceasta si filmul este realizat foarte bine. Jocul actorilor reda trairea personajelor din carte. Lupta dintre rau si bine si mai ales prezentarea raului in diversele lui forme m-a incantat.

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 11:37

AdiPopa ... nu mi-ai raspuns la "hiba" potopului lui Noe... si cu toate astea cu il "sacai" pe Florin sa-ti raspunda. Sau la silogismul cu infinitatea lui dumezeu. Pentru un "pasionat" de silogisme ai dat bir cu fugitii cam repede. Cred ca esti primul la vorbitor ... ai cuvantul ... sau ma rog ... tastatura.

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 11:59

De la: adipopa, la data 2009-06-03 22:55:07Fã o liniuþã în dreptul fiecãrui cuvânt ºi scrie ce înseamnã (ºi pe ce bazã). Acum m-ai fãcut curios... Florine, ºtiu cã o voi enerva pe Ioana la culme (risc oricum), dar ieri m-ai fãcut extrem de curios cu privire la cunoºtinþele tale tainice despre scrierea consonanticã ebraicã. Te rog, adu luminã asupra acelei discuþii.
Ok. Pacat ca nu pot fi instantaneu langa tine sa-mi explici ce inseamna urmatoarele:
1)bj (j=1,2,3,4,5,6...) -
2)ai (i=1,2,3,4,5,6...) -
3)ecuatia f(p,V,T) = 0 -
Ti-as putea da exemple pana maine diseara insa am sa ma opresc aici. Nu te mai da mare ca risti sa cazi in ridicol! Daca ai cunostiinte eminente intr-un anumit domeniu, foloseste-te de ele si fara sa-ti subestimezi interlocutorii. Le poti folosi de exemplu, in mediul academic pentru dezvoltarea continuã a cunostiintelor tale. Prin asta nu ai face altceva decat sa ne dai o lectie importanta de viata . Pana acum n-ai facut altceva decat sa arunci zi de zi cu nucile in perete. Mai ai multe?
Tine minte de la mine: ori iti revizuiesti atitudinea si sunt dispus sa vorbim rational - chiar si despre crestinism - ori eu refuz sa mai vorbesc cu tine!!! Poti sa ma cataloghezi unde doresti, nu-mi pasa, pentru mine cu atitudinea ta de pana acum, nu pot sa te incadrez decat la ridicol academic. Nu te obosi sa-mi raspunzi, si daca o faci ...

Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 12:42

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-04 11:59:11
De la: adipopa, la data 2009-06-03 22:55:07Fã o liniuþã în dreptul fiecãrui cuvânt ºi scrie ce înseamnã (ºi pe ce bazã). Acum m-ai fãcut curios... Florine, ºtiu cã o voi enerva pe Ioana la culme (risc oricum), dar ieri m-ai fãcut extrem de curios cu privire la cunoºtinþele tale tainice despre scrierea consonanticã ebraicã. Te rog, adu luminã asupra acelei discuþii.
Ok. Pacat ca nu pot fi instantaneu langa tine sa-mi explici ce inseamna urmatoarele:

1)bj (j=1,2,3,4,5,6...) -

2)ai (i=1,2,3,4,5,6...) -

3)ecuatia f(p,V,T) = 0 -

Ti-as putea da exemple pana maine diseara insa am sa ma opresc aici. Nu te mai da mare ca risti sa cazi in ridicol! Daca ai cunostiinte eminente intr-un anumit domeniu, foloseste-te de ele si fara sa-ti subestimezi interlocutorii. Le poti folosi de exemplu, in mediul academic pentru dezvoltarea continuã a cunostiintelor tale. Prin asta nu ai face altceva decat sa ne dai o lectie importanta de viata . Pana acum n-ai facut altceva decat sa arunci zi de zi cu nucile in perete. Mai ai multe?

Tine minte de la mine: ori iti revizuiesti atitudinea si sunt dispus sa vorbim rational - chiar si despre crestinism - ori eu refuz sa mai vorbesc cu tine!!! Poti sa ma cataloghezi unde doresti, nu-mi pasa, pentru mine cu atitudinea ta de pana acum, nu pot sa te incadrez decat la ridicol academic. Nu te obosi sa-mi raspunzi, si daca o faci ...

Dorin ...ce e corect ... ESTE CORECT. Si aici AdiPopa are MARE DREPTATE. Florinache... care este un terminat fara directie... a aruncant niste "fraze de heroglife" carora le-a dat nu doar o traducere ...ci doua. Si eu condider ca AdiPopa "este departe de unele lucruri" dar aici cred ca are dreptate. Oricum s-a "chinuit" sa faca o traducere TRANSPARENTA si l-a provocat pe Florinache sa raspunda. Florin nu a facut-o, nici nu cred ca este in staresi nici nu cred ca se poate face(ce a tradus el). Hai sa fim mai obiectivi si sa nu ne lasam condusi de "ambiiti personale(nefondate) impotriva celorlalti". La statusul tau este ceva cu ..nu fii un cancer... am impresia ca tu esti vrei sa consumi tot in fata ta ... si nu vad deloc vre-un pic de obiectivism. Da... si mie biblia mi se pare o ABUREALA... dar ... incerc sa nu-mi lipseasca OBIECTIVISMUL.

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 13:11

De la: maressalul_, la data 2009-06-04 12:42:41Dorin ...ce e corect ... ESTE CORECT. Si aici AdiPopa are MARE DREPTATE. Florinache... care este un terminat fara directie... a aruncant niste "fraze de heroglife" carora le-a dat nu doar o traducere ...ci doua. Si eu condider ca AdiPopa "este departe de unele lucruri" dar aici cred ca are dreptate. Oricum s-a "chinuit" sa faca o traducere TRANSPARENTA si l-a provocat pe Florinache sa raspunda. Florin nu a facut-o, nici nu cred ca este in staresi nici nu cred ca se poate face(ce a tradus el). Hai sa fim mai obiectivi si sa nu ne lasam condusi de "ambiiti personale(nefondate) impotriva celorlalti". La statusul tau este ceva cu ..nu fii un cancer... am impresia ca tu esti vrei sa consumi tot in fata ta ... si nu vad deloc vre-un pic de obiectivism. Da... si mie biblia mi se pare o ABUREALA... dar ... incerc sa nu-mi lipseasca OBIECTIVISMUL.
Maressale, Adi a studiat acest domeniu, are si un doctorat. N-am sustinut nici un moment ca nu are dreptate in modul in care a tradus acel text (defapt altii inaintea lui), ceea ce incercam sa aduc in discutie este sa se foloseasca de cunostiintele lui fara sa-si subestimeze interlocutorii. Florin poate a dat un copy-paste de undeva de pe internet, dar in cazul de fata Adi trebuia sa-i explice intr-un mod cat se poate de diplomat ca greseste. Pentru el toata lumea este proasta, el le stie pe toate ca si atotstiutorul Dumnezeu. Nu-mi lipseste obiectivismul, uneori sunt doar subiectiv. Stiu ca gresesc, la modul general, dar aproape ca nu ma pot abtine cand vad fanatici cum sustin aceste fantezii ale religiei, si ar fi in stare sa-ti ia si gatul daca s-ar putea si scuipa tot felul de mizerii la adresa celor ce nu cred ca ei - bine, nu este o caracteristica numai crestinismului. Daca vrei sa fim obiectivi - nu ma refer in special la tine - hai sa discutam obiectiv. Pentru tine chiar daca ne-am inganat la un moment, numai de bine. Eu nu pot sa tin supararea pe cineva cu care pot sa discut obiectiv.

Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 14:16

Pentru traducerea unui singur verset , am nevoie de aproximativ 2 ore ... pentru ca ebraica veche nu e atat de simpla precum pare ... Este un limbaj complex , fata de care romana , engleza , franceza sunt niste "flegme in vant" ...

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 14:31

De la: Atahualpa, la data 2009-06-04 01:16:31Imi place! Tolkien a muncit foarte multi ani la cartea aceasta si filmul este realizat foarte bine. Jocul actorilor reda trairea personajelor din carte. Lupta dintre rau si bine si mai ales prezentarea raului in diversele lui forme m-a incantat.

incep sa-mi placa din ce in ce mai mult subiectele ... ...

si eu am vazut stapanul inelelor de 20 de ori toate trei partile (nu exagerez) ...eu si fratii mei suntem fani ai acestei trilogii... ..cand eram in liceu umplusem camera de poze cu actorii din film... (pana s-a enervat mama si m-a pus sa le dau jos... )....
oricum..super tare filmul...il are fratele meu in calculator...in vacanta ma uit iar la el ca mi s-a facut dor..

ps: tu postasei mesajul asta referitor la *intoarcerea regelui*?

Atahualpa

70 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 14:52

De la: ioana_dark, la data 2009-06-04 14:31:39
De la: Atahualpa, la data 2009-06-04 01:16:31Imi place! Tolkien a muncit foarte multi ani la cartea aceasta si filmul este realizat foarte bine. Jocul actorilor reda trairea personajelor din carte. Lupta dintre rau si bine si mai ales prezentarea raului in diversele lui forme m-a incantat.

si eu am vazut stapanul inelelor de 20 de ori toate trei partile (nu exagerez) ...eu si fratii mei suntem fani ai acestei trilogii... ..cand eram in liceu umplusem camera de poze cu actorii din film... (pana s-a enervat mama si m-a pus sa le dau jos... )....
oricum..super tare filmul...il are fratele meu in calculator...in vacanta ma uit iar la el ca mi s-a facut dor..

ps: tu postasei mesajul asta referitor la *intoarcerea regelui*? :sml-happy0180

ioana, care mesaj?

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:11

De la: Atahualpa, la data 2009-06-04 01:16:31Imi place! Tolkien a muncit foarte multi ani la cartea aceasta si filmul este realizat foarte bine. Jocul actorilor reda trairea personajelor din carte. Lupta dintre rau si bine si mai ales prezentarea raului in diversele lui forme m-a incantat...

Mie îmi place The Inklings (nu toþi au fost creºtini), discuþiile acestui grup, dar în mod deosebit relaþia (ºi paralela) dintre J.R.R. Tolkien ºi C. S. Lewis. Profunzimea ºi frumuseþea literaturii fantastice pe care au creat-o cei doi este inegalabilã ºi pot fi consideraþi cu siguranþã pãrinþii unui gen literar (Tolkien îl numea cred legendarium). Deºi m-am considerat probabil un fan Tolkien ºi înainte, a fost nevoie de pasiunea recentã a uneia dintre fiicele mele pentru scriitorul englez ca sã mã apropii ºi de gramatica limbii inventate de el (aviz Florin!). Pãcat însã cã, dupã standardele ºi opiniile unor producãtori de epitete inculte de pe acest topic, Tolkien ºi Lewis sunt tot niºte „fanatici” pe care ar trebui „sã-i ridiculizãm” pentru cã „ºi-au bãtut joc de strãmoºii” cuiva...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:16

Încã ceva, Atahualpa... Nu ºtiu dacã eºti familiar cu site-ul de mai jos:

www.veritas.org/media/

ºi dacã înþelegi limba englezã, dar þi-l recomand ca pe unul dintre cele mai bune site-uri apologetice creºtine (catolic, e drept, dar sunt ºi mulþi profesori universitari reformaþi) pe care eu personal îl cunosc pe net.

A propos, are undeva niºte prelegeri super asupra lui Tolkien ºi Lewis.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:21

Alo !...cei 2 fiorosi, dar, nu numai...ati tot incercat a scormoni stuparnita precum ursul in cautarea savurosului produs binecunoscut.
Dupa ce v-ati extras delicioasa portie ati dorit sa daramati si stupina ,numai ca,...s-a starnit roiul, ce sa va fac puisorilor, suportati consecintele si nu va mai agitati ca 2 licurici in noapte ca doar n-a venit Adi sa va dea voua lectii in specializarile voastre ci vice-versa !
Acum, vazandu-va-mpresurati si intepati pe toate partile, cereti obiectivitate din partea apicultorului ? mai mult, aruncati vina si pe roi pt. ca vezi doamne n-ar fi fair play cu domniile voastre si v-a umflat tartacutele d-atatea "argumente", sa ziceti mersi ca nu-s si contodente !)))))
Acum, dupa ce ati fost "aranjati" cum se cuvine, ati inceput a vorbi despre procentele voastre de subiectivitate-obiectivitate aplicate-n discutia temei.....eu v-as recomanda putina lectura , hai ca nu va recomand sa cititi cine stie ce teza filozofica, cautati pe net. . . speech-ul de astazi al lui B.H.Obama la Cairo University Egipt, adresandu-se lumii islamice in fata unei asistente ( 3.ooo de persoane) s-apoi mai discutam despre religii,politica,economie, cultura, civilizatie,....etc,etc...
Eu, cred mai repede c-ati cam dat-o chix s-acum ati inceput sa va smiorcaniti unul pe umarul celuilalt, asta chiar m-amuza atat de mult incat nici nu ma pot abtine sa nu v-o servesc asezonata si flambata cum se cuvine.
in fond si la urma urmei, v-ati dezvoltat intr-o zona crestina a umanitatii si oricat de mult ati nega unele aspecte biblice, din punct de vedere al evolutiei civilizatiei umane, nu puteti nega ca-n zona geografica ce are la baza etica si filozofia crestinisa, umanitatea a facut cele mai insemnate progrese tehnologice,culturale etc...

Hai Pa!..bibicilor, ne revedem pe seara, ok ?...

Atahualpa

70 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:29

Multumesc Adi. Ce-i drept nu sunt expert in engleza, dar ma descurc. Citisem acum cativa ani intr-o revista de teologie ”Concilium” un articol despre ”Stapanul Inelelor” scrisa de un teolog din olanda (cred). Mi-a placut mult pentru ca trata despre formele raului din cartea lui Tolkien.

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:38

De la: mytcor, la data 2009-06-04 15:21:24Alo !...cei 2 fiorosi, dar, nu numai...ati tot incercat a scormoni stuparnita precum ursul in cautarea savurosului produs binecunoscut. Dupa ce v-ati extras delicioasa portie ati dorit sa daramati si stupina ,numai ca,...s-a starnit roiul, ce sa va fac puisorilor, suportati consecintele si nu va mai agitati ca 2 licurici in noapte ca doar n-a venit Adi sa va dea voua lectii in specializarile voastre ci vice-versa !
Acum, vazandu-va-mpresurati si intepati pe toate partile, cereti obiectivitate din partea apicultorului ? mai mult, aruncati vina si pe roi pt. ca vezi doamne n-ar fi fair play cu domniile voastre si v-a umflat tartacutele d-atatea "argumente", sa ziceti mersi ca nu-s si contodente !)))))
Acum, dupa ce ati fost "aranjati" cum se cuvine, ati inceput a vorbi despre procentele voastre de subiectivitate-obiectivitate aplicate-n discutia temei.....eu v-as recomanda putina lectura , hai ca nu va recomand sa cititi cine stie ce teza filozofica, cautati pe net. . . speech-ul de astazi al lui B.H.Obama la Cairo University Egipt, adresandu-se lumii islamice in fata unei asistente ( 3.ooo de persoane) s-apoi mai discutam despre religii,politica,economie, cultura, civilizatie,....etc,etc...Eu, cred mai repede c-ati cam dat-o chix s-acum ati inceput sa va smiorcaniti unul pe umarul celuilalt, asta chiar m-amuza atat de mult incat nici nu ma pot abtine sa nu v-o servesc asezonata si flambata cum se cuvine.
in fond si la urma urmei, v-ati dezvoltat intr-o zona crestina a umanitatii si oricat de mult ati nega unele aspecte biblice, din punct de vedere al evolutiei civilizatiei umane, nu puteti nega ca-n zona geografica ce are la baza etica si filozofia crestinisa, umanitatea a facut cele mai insemnate progrese tehnologice,culturale etc...Hai Pa!..bibicilor, ne revedem pe seara, ok ?...
Am ramas mut de cata obiectivitate gasesc in acest mesaj.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 15:48

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-04 15:38:12
De la: mytcor, la data 2009-06-04 15:21:24Alo !...cei 2 fiorosi, dar, nu numai...ati tot incercat a scormoni stuparnita precum ursul in cautarea savurosului produs binecunoscut. Dupa ce v-ati extras delicioasa portie ati dorit sa daramati si stupina ,numai ca,...s-a starnit roiul, ce sa va fac puisorilor, suportati consecintele si nu va mai agitati ca 2 licurici in noapte ca doar n-a venit Adi sa va dea voua lectii in specializarile voastre ci vice-versa !

Acum, dupa ce ati fost "aranjati" cum se cuvine, ati inceput a vorbi despre procentele voastre de subiectivitate-obiectivitate aplicate-n discutia temei.....eu v-as recomanda putina lectura , hai ca nu va recomand sa cititi cine stie ce teza filozofica, cautati pe net. . . speech-ul de astazi al lui B.H.Obama la Cairo University Egipt, adresandu-se lumii islamice in fata unei asistente ( 3.ooo de persoane) s-apoi mai discutam despre religii,politica,economie, cultura, civilizatie,....etc,etc...Eu, cred mai repede c-ati cam dat-o chix s-acum ati inceput sa va smiorcaniti unul pe umarul celuilalt, asta chiar m-amuza atat de mult incat nici nu ma pot abtine sa nu v-o servesc asezonata si flambata cum se cuvine.

in fond si la urma urmei, v-ati dezvoltat intr-o zona crestina a umanitatii si oricat de mult ati nega unele aspecte biblice, din punct de vedere al evolutiei civilizatiei umane, nu puteti nega ca-n zona geografica ce are la baza etica si filozofia crestinisa, umanitatea a facut cele mai insemnate progrese tehnologice,culturale etc...Hai Pa!..bibicilor, ne revedem pe seara, ok ?...
Am ramas mut de cata obiectivitate gasesc in acest mesaj.

Asta cum e Iliuta, subiectiva, obiectiva sau relativa ?

www.planet-schule.de/wissenspool/fileadmin/dam_media/bg0072_neu2...">

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 16:02

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-04 14:16:37Pentru traducerea unui singur verset , am nevoie de aproximativ 2 ore ... pentru ca ebraica veche nu e atat de simpla precum pare ... Este un limbaj complex , fata de care romana , engleza , franceza sunt niste "flegme in vant" ...

Florin, nu e nevoie. ªtiu cã nu poþi. Sunt 100% obiectiv. Îmi pare mai degrabã rãu cã, ºtiind ce ºtiu, am fost rãutãcios ºi te-am presat sã rãspunzi. Rãspunsul tãu nu existã! Hai sã cãdem de acord ºi sã mergem mai departe, prieteni.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 16:16

De la: adipopa, la data 2009-06-04 16:02:08
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-04 14:16:37Pentru traducerea unui singur verset , am nevoie de aproximativ 2 ore ... pentru ca ebraica veche nu e atat de simpla precum pare ... Este un limbaj complex , fata de care romana , engleza , franceza sunt niste "flegme in vant" ...

Florin, nu e nevoie. ªtiu cã nu poþi. Sunt 100% obiectiv. Îmi pare mai degrabã rãu cã, ºtiind ce ºtiu, am fost rãutãcios ºi te-am presat sã rãspunzi. Rãspunsul tãu nu existã! Hai sã cãdem de acord ºi sã mergem mai departe, prieteni.

eu te-am considerat si continui s-o fac,un prieten,dar nu cred ca trebuie sa-mi faultezi toata munca,nu este usor pt.mine sa fac aceste traduceri,mai ales tinand cont ca sunt un novice intr-ale ebraicii vechi si mai ales al incifrarilor serpesti introduse din plin in pentateuch

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 16:31

De la: ioana_dark, la data 2009-06-04 14:31:39si eu am vazut stapanul inelelor de 20 de ori toate trei partile (nu exagerez) ...eu si fratii mei suntem fani ai acestei trilogii... ..cand eram in liceu umplusem camera de poze cu actorii din film... (pana s-a enervat mama si m-a pus sa le dau jos... )....

oricum..super tare filmul...il are fratele meu in calculator...in vacanta ma uit iar la el ca mi s-a facut dor...

Ioana, sunt convins de estetica filmelor fãcute dupã romanele lui Tolkien. Costumaþia creatã de Ngila Dickson mi se pare o piesã de rezistenþã în Întoarcerea Regelui. Ce sã mai spun de imagine, sunet, muzicã... Sean Astin ºi Elijah Wood mi se par magnifici. Dar, pe cât de dispus sunt sã apreciez filmul, aº vrea sã te încurajez sã ºtergi (dacã e cu putinþã) orice amintire cineastã...ºi sã citeºti cãrþile (iar dacã ai ocazia, în englezã). Crede-mã, sunt o altã poveste...

Axxel

11 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 16:37

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:05

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-04 16:16:28eu te-am considerat si continui s-o fac,un prieten,dar nu cred ca trebuie sa-mi faultezi toata munca,nu este usor pt.mine sa fac aceste traduceri,mai ales tinand cont ca sunt un novice intr-ale ebraicii vechi si mai ales al incifrarilor serpesti introduse din plin in pentateuch

Bine, Florin. Dacã tu zici aºa, te aºtept (au trecut oricum 2 ore). Vezi numai cã în seara asta am înot...ºi o masã rezervatã în oraº pentru 20 de prieteni...

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 17:08

De la: adipopa, la data 2009-06-04 17:05:40
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-04 16:16:28eu te-am considerat si continui s-o fac,un prieten,dar nu cred ca trebuie sa-mi faultezi toata munca,nu este usor pt.mine sa fac aceste traduceri,mai ales tinand cont ca sunt un novice intr-ale ebraicii vechi si mai ales al incifrarilor serpesti introduse din plin in pentateuch

Bine, Florin. Dacã tu zici aºa, te aºtept (au trecut oricum 2 ore). Vezi numai cã în seara asta am înot...ºi o masã rezervatã în oraº pentru 20 de prieteni...
pai ce pot sa zic,decat petrecere frumoasa,magnatule si s-auzim numai de bine! p.s. olecuta de rabdare ca vine si restul traducerii,cumulat cu tot ce-am reusit pana acum!

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:02

De la: mytcor, la data 2009-06-04 15:48:01Asta cum e Iliuta, subiectiva, obiectiva sau relativa
Te-as putea acuza cum face ... de plagiat - uite si sursa: www.planet-schule.de.

Mytcor nu mi-am propus sa intru in polemica cu tine, n-am nici un interes. Te-am urmarit in general si cu exceptia partizaniatului tau pentru crestinism, te vad un tip obiectiv. Cat despre obiectivitate, exista acel risc penibil ca fiecare sa o interpreteze in felul sau. Numai bine. Daca vrei neaparat parerea mea o fac pe privat sa nu calc pe urmele lui ...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:16

florine..lasa traducerile din ebraica...daca vrei sa afii exact ce scrie in vechiul testament invata greaca veche si incearca sa traduci cateva citate din septuaginta....

(poate vei avea surpriza sa constati ca traducerile in romana facute pe textul asta pana acum sunt foarte ok)

textele pe care incerci tu sa le traduci din ebraica (fara sa si reusesti ) sunt traduceri dupa septuaginta...asa ca...nu are niciun sens sa te chinui cu ele ...

mai bine fa cum ti-am spus...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:19

De la: adipopa, la data 2009-06-04 16:31:51
De la: ioana_dark, la data 2009-06-04 14:31:39si eu am vazut stapanul inelelor de 20 de ori toate trei partile (nu exagerez) ...eu si fratii mei suntem fani ai acestei trilogii... ..cand eram in liceu umplusem camera de poze cu actorii din film... (pana s-a enervat mama si m-a pus sa le dau jos... )....
oricum..super tare filmul...il are fratele meu in calculator...in vacanta ma uit iar la el ca mi s-a facut dor...

Ioana, sunt convins de estetica filmelor fãcute dupã romanele lui Tolkien. Costumaþia creatã de Ngila Dickson mi se pare o piesã de rezistenþã în Întoarcerea Regelui. Ce sã mai spun de imagine, sunet, muzicã... Sean Astin ºi Elijah Wood mi se par magnifici. Dar, pe cât de dispus sunt sã apreciez filmul, aº vrea sã te încurajez sã ºtergi (dacã e cu putinþã) orice amintire cineastã...ºi sã citeºti cãrþile (iar dacã ai ocazia, în englezã). Crede-mã, sunt o altã poveste...

o sa o le citesc...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:20

De la: Atahualpa, la data 2009-06-04 14:52:03
De la: ioana_dark, la data 2009-06-04 14:31:39

ps: tu postasei mesajul asta referitor la *intoarcerea regelui*? :sml-happy0180

ioana, care mesaj?

cel referitor la LOTR...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:21

cel referitor la LOTR...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:41

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-04 18:02:16
De la: mytcor, la data 2009-06-04 15:48:01Asta cum e Iliuta, subiectiva, obiectiva sau relativa
Te-as putea acuza cum face ... de plagiat - uite si sursa: www.planet-schule.de.
Mytcor nu mi-am propus sa intru in polemica cu tine, n-am nici un interes. Te-am urmarit in general si cu exceptia partizaniatului tau pentru crestinism, te vad un tip obiectiv. Cat despre obiectivitate, exista acel risc penibil ca fiecare sa o interpreteze in felul sau. Numai bine. Daca vrei neaparat parerea mea o fac pe privat sa nu calc pe urmele lui ...

Iliuta, nu poti plagia o imagine, cu atat mai putin ceea ce este inscris acolo.
Este chiar caligrafia marelui savant A.Einstein,s-apoi, chiar daca as inmuia tocul intr-o calimara s-as incerca sa-i imit stilul caligrafic pe-o coala de hartie, la o expertiza de specialitate tot ar iesi adevarul la lumina,... asa ca....iar treaba cu "obiectivitatea" cuiva, o pot considera lesne tot atat de relativa precum este si "subiectivitatea"

Ai grija mare ce acuze-mi aduci !...mai ieri eram etichetat :
-ateu
-mason
-etc
...numai homo religiosus, nu !...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 20:07

**Te-am urmarit in general si cu exceptia partizaniatului tau pentru crestinism, te vad un tip obiectiv.**

dorin..ai spus multe prostii pe topicul ãsta..dar asta le întrece pe toate...

mytcor și partizanatul pentru creștinism..

mã mir cã nu l-ai fãcut și pe el un *creștin fanatic*...

hai cã ești tare.. ....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 20:35

De la: ioana_dark, la data 2009-06-04 18:16:59florine..lasa traducerile din ebraica...daca vrei sa afii exact ce scrie in vechiul testament invata greaca veche si incearca sa traduci cateva citate din septuaginta....
(poate vei avea surpriza sa constati ca traducerile in romana facute pe textul asta pana acum sunt foarte ok)
textele pe care incerci tu sa le traduci din ebraica (fara sa si reusesti ) sunt traduceri dupa septuaginta...asa ca...nu are niciun sens sa te chinui cu ele ...
mai bine fa cum ti-am spus...

nu e un protest fațã de discuția ta cu adi...e doar un sfat...

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 22:07

De la: ioana_dark, la data 2009-06-04 20:07:48 **Te-am urmarit in general si cu exceptia partizaniatului tau pentru crestinism, te vad un tip obiectiv.**
dorin..ai spus multe prostii pe topicul ãsta..dar asta le întrece pe toate...
mytcor și partizanatul pentru creștinism..
mã mir cã nu l-ai fãcut și pe el un *creștin fanatic*...
hai cã ești tare...
Ioana ai cumva temeperatura si nu mai poti judeca limpede? Stii sa faci diferenta intre un partizan al unei filozofi/religie si un fanatic?!! Hai ca incepi sa ma enervezi si te fac de toata bascalia cu tampeniile tale. Daca ideiile mele nu sunt de acord cu cele ale tale ... sunt prostii ?

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 22:12

De la: mytcor, la data 2009-06-04 18:41:10Ai grija mare ce acuze-mi aduci !...mai ieri eram etichetat :
-ateu
-mason
-etc
...numai homo religiosus, nu !...

Bine. Si ca sa fiu si eu in aceiasi barca cu tine, am fost etichetat ca fiind sustinator al ,,religiei'' New Age.

Pagini: << 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: