Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 00:12
...Crestinii, ar trebuii, ca macar o singura data in viata sa aiba posibilitatea, ori, sa li se ofere ocazia de a merge in Israel !...asa cum islamistii merg la Mecca.
Ministerul Culturii si Cultelor din Ro...ar putea face acest gest pt fiecare cetatean roman ce-ar dorii acest lucru !...
...ce spui Dorulet d-asa sugestie ?
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 00:18
De la: mytcor, la data 2009-06-03 00:12:59...Crestinii, ar trebuii, ca macar o singura data in viata sa aiba posibilitatea, ori, sa li se ofere ocazia de a merge in Israel !...asa cum islamistii merg la Mecca.
Ministerul Culturii si Cultelor din Ro...ar putea face acest gest pt fiecare cetatean roman ce-ar dorii acest lucru !...
...ce spui Dorulet d-asa sugestie ?
Pãcat cã nu vom trãii sã vedem aºa ceva!!!! Poate dacã ajungi tu Ministrul Cultelor ºi al Culturii
Eu oricum sper cã voi ajunge sã trãiesc suficient cât sã vizitez o datã Israelul ºi Egiptul!
Oricum, propunerea este de nota 100!!!!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 00:23
De la: ioana_dark, la data 2009-06-02 23:09:55ps: adi..ce-i aia *shema israel*?
Ioana, în scriptura ebraicã, primul cuvânt este un fel de titlu pentru ceea ce urmeazã (e.g., cuvântul BÎREªIT „la început” dã titlul cãrþii Genesa). Rugãciunea citatã de Dora din Deuteronom 6.4–9 începe cu SHEMA YISRAEL, de aceea a rãmas cunoscutã cu acest nume. Apare de câteva ori în Noul Testament, dar cea mai interesantã prelucrare a ei mi se pare cea din 1 Corinteni 8.6, pentru cã dovedeºte cã dumnezeirea lui Iisus a fost mãrturisitã de Bisericã fãrã a abandona monoteismul ebraic: „Totuºi, pentru noi, este un singur Dumnezeu, Tatãl, din care sunt toate ºi noi întru el; ºi un singur Domn, Iisus Hristos, prin care sunt toate ºi noi prin el.”
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 12:24
De la: Dorulet, la data 2009-06-03 00:18:49Oricum, propunerea este de nota 100!!!!
Am si eu o propunere de nota 200!!!! Despre existenta unui EL, ca fiind atotputernic si atotstiutor, a lui Dumnezeu, haideti sa-i intrebam pe cei care cred in Taoism, Confucianism, Buddhism, Brahmanism si Hinduism.
Dupa ce ne raspund sa-i intrebam si pe ,,parintii'' crestinismului zilelor noastre ce parere au despre filozofii chinezi - in special despre Confucius, despe Siddharta Gautama, Brahma, Vishnu, si despre notiuniile de Karma si Samsara.
Voi chiar aveti impresia ca aceasta religie este buricul universului? Este doar o religie ca oricare alta. Sau ce va indreptateste pe voi, atotstiutorilor universului, ca religia voastra este cea mai dintre cele mai ...? Faceti aceiasi greseala ca si autorii naivelor basme din Biblie, cum ca pamantul este totul, totul se limiteaza la el si nu exista nimic altceva in afara de el si ,,luminatorii de pe cer''. Gata, am terminat cu religia, pur si simplu m-am saturat sa vorbim limitat si doar despre crestinism. Daca mai intru pe topicul asta vreodata am sa o fac numai cu anumite contraargumente istorice si stiintifice. Oricum nu cred o iota din basmele religiilor si nu vad de ce-mi mai pierd vremea pe aici. Poate doar in speranta ca voi gasi interlocutori dispusi la un dialog rational, mai aproape de adevar. Am gasit doar trei pe acest topic, pe Dora, pe Marresalul si pe Florin. Ei sunt dispusi sa lase fanatismul la locul lui si sa vina cu argumente.
Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 14:16
Special de la cei care cred in Taoism, Confucianism, Buddhism, Brahmanism si Hinduism pentru crestini: ,,Si noi suntem oameni!" ... si o melodie despre oameni.
Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 14:21
Dumnezeu l-a întrebat pe Adam:
"Ce se întâmplã cu tine?"
Adam a rãspuns cã nu avea pe nimeni cu care sã mai scimbe din când în când câte o vorbã.
Dumnezeu i-a spus cã o sã-i facã lui Adam un tovarãº, ºi cã acesta va fi o femeie.
Dumnezeu a zis:
"Aceastã persoanã blândã ºi suavã va aduna ºi prepara hranã pentru tine iar atunci când vei descoperi hainele, ea o sã þi le spele.
Ea va fi întotdeauna de acord cu orice decizie pe care o vei lua.
Ea îþi va face copii ºi nu îþi va cere niciodatã sã te trezeºti în mijlocul nopþii ca sã ai grijã de ei.
Ea nu te va cicãli ºi va fi prima care va admite cã a greºit atunci când tu nu vei fi de acord cu ceva.
Ea nu va avea niciodatã dureri de cap ºi îþi va da în mod liber dragoste ºi pasiune ori de câte ori vei avea nevoie de ele."
Atunci Adam L-a întrebat pe Dumnezeu:
"ªi cât o sã mã coste o astfel de femeie?"
Dumnezeu a rãspuns:
"Un braþ ºi un picior".
La care Adam a întrebat:
"ªi ce pot sã primesc dacã dau doar o coastã?"
... restul este o istorie pe care o cunoaºtem bine cu toþii..
Morala : nu vã zgârciþi la lucrurile importante .......
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 17:40
De la CAMELYA :
Adam si Eva se plimbau prin Paradis.
Eva intreaba:
- Adam, ma iubesti?
Adam rabufneste:
- Am vreo alternativa?
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
adipopa
3001 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 17:42
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-03 12:24:15Gata, am terminat cu religia, pur si simplu m-am saturat sa vorbim limitat si doar despre crestinism. Daca mai intru pe topicul asta vreodata am sa o fac numai cu anumite contraargumente istorice si stiintifice. Oricum nu cred o iota din basmele religiilor si nu vad de ce-mi mai pierd vremea pe aici. Poate doar in speranta ca voi gasi interlocutori dispusi la un dialog rational, mai aproape de adevar. Am gasit doar trei pe acest topic, pe Dora, pe Marresalul si pe Florin. Ei sunt dispusi sa lase fanatismul la locul lui si sa vina cu argumente...
Dorinel, chiar dacã pe forumul 9am nu existã tasta Delete, existã totuºi funcþia Ignore.
Nu dialogul te intereseazã, ci sã te auzi vorbind. Cãrui rãspuns primit (de la mine) i-ai ºi rãspuns? Nu te lãuda cu argumente istorice ºi ºtiinþifice...pentru cã în ambele domenii eºti un impostor. Ce competenþe academice deþii? Despre ce ar fi raþional ºi ce nu (dupã pãrerea ta istoricã ºi ºtiinþificã) m-am lãmurit din postãrile anterioare – din care citez doar douã:
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-20 20:42:49Pentru ca el este nimic si din nimic, a fost dintotdeauna si nu a fost, a creat lumea si pe el insusi (ups, din nou panteism) si el este nimic dintotdeauna, el este din nimic si nu este, a creat lumea din nimic pentru ca el este nimic, s-a creat pe el insusi (ups, iar panteism) dintotdeauna, nu este pentru ca nu a fost, nu este pentru ca nu este nimic, dar el a fost dintotdeauna din nimic, si nimicul a fost dintotdeauna, si totdeauna a fost creata, dar el nu a fost pentru ca nu se putea naste din nimic, pentru ca el este nimic si din nimic, a fost dintotdeauna si nu a fost, a creat lumea si pe el insusi (ups, din nou panteism) si el este nimic dintotdeauna, el este din nimic si nu este, a creat lumea din nimic pentru ca el este nimic, s-a creat pe el insusi (ups, iar panteism) dintotdeauna, nu este pentru ca nu a fost, nu este pentru ca nu este nimic, dar el a fost dintotdeauna din nimic, si nimicul a fost dintotdeauna, si totdeauna a fost creata, dar el nu a fost pentru ca nu se putea naste din nimic, pentru ca el este nimic si din nimic, a fost dintotdeauna si nu a fost, a creat lumea si pe el insusi (ups, din nou panteism) si el este nimic dintotdeauna, el este din nimic si nu este, a creat lumea din nimic pentru ca el este nimic, s-a creat pe el insusi (ups, iar panteism) dintotdeauna, nu este pentru ca nu a fost, nu este pentru ca nu este nimic, dar el a fost dintotdeauna din nimic, si nimicul a fost dintotdeauna, si totdeauna a fost creata, dar el nu a fost pentru ca nu se putea naste din nimic ....
Dorinel, acestea nu sunt decât bolboroseli din nimic...despre nimic...cu nimic...pentru nimic...ºi care nu valoreazã nimic...din punct de vedere raþional, istoric sau ºtiinþific. Iar cosmogonia biblicã este de 100 de ori mai raþionalã, istoricã ºi ºtiinþificã decât cosmogonia pe care o susþii tu mai jos:
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-20 22:05:27Daca ati citit Biblia ati vazut cum a fost creat Pamntul, ei tot asa de bine VALOAREA SUPREMA G(ETA) a creat UNIVERSUL. La inceput FECUNDAREA Valorii G (MAMA UNIVERSULUI) cu Valoarea M (TATAL UNIVERSULUI ) se facea doar in cadrul VALORII Q. Dupa cca. 1 miliard 300 de ani pamanteni, acesata VALOARE Q s-a desprins putand zbura libere in Univers VALORILE G si M, astfel Mama Universului G(eta) a dat nastere Pamantului pe care l-a botezat Terra.
Nu mi-aþi rãspuns nici tu nici Florin la întrebarea privind relaþia dintre ºtiinþã ºi religiile voastre...!
Voi nu sunteþi atei, nu? Amândoi aveþi...alte convingeri religioase (New Age respectiv pãgâne) – convingeri pe care nu am nici o intenþie sã le atac (sau sã le discut). Dar v-am întrebat de mai multe ori, într-un spirit polemic cuviincios, de ce credeþi cã ºtiinþa “dãrâmã” numai cosmogonia biblicã ºi nu ºi cosmogonia vedicã sau europeanã pre-creºtinã? Nu vi se pare cã nu jucaþi cinstit? Vã folosiþi de ºtiinþã numai ca sã râdeþi de cosmogonia biblicã (mai bine zis de o caricaturã a acesteia), dar ignoraþi cosmogoniile la care subscrieþi, ca ºi cum ar fi imune la aceiaºi criticã. Vã folosiþi chiar ºi de ateism dacã e nevoie ca sã negaþi teismul creºtin (de fapt tot o caricaturã a acestuia), dar apoi ignoraþi teismul pe care îl îmbrãþiºaþi voi, ca ºi cum ar fi la adãpost sau compatibil cu ateismul (practic, budismul este compatibil).
De ce?
adipopa
3001 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 17:47
De la: ioana_dark, la data 2009-06-02 21:25:55( la constantin porfirogentul trebuia sã mã trimiți tu...nu sã începi sã-mi vorbești despre *întoarcea regelui * și altele... )
Sunt aproape sigur cã vorbeºte ºi despre laitmotivul întoarcerii regelui, dar cu alte cuvinte.
cristianvitu
732 mesaje
Oras: Ploiesti
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 21:38
Dorin,
Nu doresc sa te inoportunez, insa a te erija in exponentul atator filozofii m-a ingrozit!!!
Multumesc pentru dedicatia de mai sus!
Imi spui si mie, te rog, macar trei afirmatii teogonice sau filozofice, oricare, ce se regasesc in filozofiile enumerate de tine si sunt identice?(Confucianismul, este religie?..n-am stiut...)
Te rog!
Cu permisiunea Dvs. am dat copy unor explicatii ale termenilor in discutie:
TAOÍSM s.n. Curent în filozofia chinezã veche bazat pe acþiunea de tao „drum, cale”, înþeleasã ca ordine universalã, proprie fenomenelor naturii, vieþii sociale ºi gândirii omeneºti; religie chinezã care a existat pânã în sec. XVII ºi care a avut la bazã aceastã concepþie. [Pr.: ta-o-ism. – Var.: daoísm s.n.] – Din fr. taoïsme.
Sursa: DEX '98
...................................................................
CONFUCIANÍSM s.n. Doctrina filozoficã, eticã ºi social-politicã a lui Confucius ºi a urmaºilor lui. [Pr.: -ci-a-] – Din fr. confucianisme.
Sursa: DEX '98 | T
confucianísm s. n. (sil. -ci-a-)
Sursa: Dicþionar ortografic |
CONFUCIANÍSM n. Doctrinã filozoficã ºi social-politicã bazatã pe învãþãtura cugetãtorului chinez Confucius. [Sil. -ci-a-] /
de omnia dubitandum
cristianvitu
732 mesaje
Oras: Ploiesti
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 21:40
Dorin,
Nu doresc sa te inoportunez, insa a te erija in exponentul atator filozofii m-a ingrozit!!!
Multumesc pentru dedicatia de mai sus!
Imi spui si mie, te rog, macar trei afirmatii teogonice sau filozofice, oricare, ce se regasesc in filozofiile enumerate de tine si sunt identice?(Confucianismul, este religie?..n-am stiut...)
Te rog!
Cu permisiunea Dvs. am dat copy unor explicatii ale termenilor in discutie:
TAOÍSM s.n. Curent în filozofia chinezã veche bazat pe acþiunea de tao „drum, cale”, înþeleasã ca ordine universalã, proprie fenomenelor naturii, vieþii sociale ºi gândirii omeneºti; religie chinezã care a existat pânã în sec. XVII ºi care a avut la bazã aceastã concepþie. [Pr.: ta-o-ism. – Var.: daoísm s.n.] – Din fr. taoïsme.
Sursa: DEX '98
...................................................................
CONFUCIANÍSM s.n. Doctrina filozoficã, eticã ºi social-politicã a lui Confucius ºi a urmaºilor lui. [Pr.: -ci-a-] – Din fr. confucianisme.
Sursa: DEX '98 | T
confucianísm s. n. (sil. -ci-a-)
Sursa: Dicþionar ortografic |
CONFUCIANÍSM n. Doctrinã filozoficã ºi social-politicã bazatã pe învãþãtura cugetãtorului chinez Confucius. [Sil. -ci-a-] /
de omnia dubitandum
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 21:50
De la: adipopa, la data 2009-06-03 17:42:21Nu dialogul te intereseazã, ci sã te auzi vorbind. Cãrui rãspuns primit (de la mine) i-ai ºi rãspuns? Nu te lãuda cu argumente istorice ºi ºtiinþifice...pentru cã în ambele domenii eºti un impostor. Ce competenþe academice deþii?
Din fericire pentru tine - la propriu - nu ma poti auzi vorbind, doar ma poti citi. Cat despre studiile tale, vocabularul tau elevat, atata timp cat sustii o aberatie esti un si mai mare impostor. Nu am studiile tale dar, asa cum ti-am mai zis, am suficiente informatii si cunostiinte despre fanteziile crestinismului. Ce-ar fi acum sa aduc si eu in discutie sau sa ma folosesc de unele termene si expresii tehnice in urma studiilor mele?! Eu mi-am propus sa fiu modest - stiu ca nu mi-a reusit intotdeauna - si nu sa ma dau .... Nu ne este indeajuns ca peste 2000 de ani am trait intr-o minciuna enorma, ca oamenii au fost pacaliti despre existenta unui Dumnezeu atotstiutor, ca aceasta religie ca si multe altele si-a batut joc de naivitatea oamenilor? Stii ce-a insemnat pentru Europa in perioada evului mediu si nu numai aceasta religie? O ofensa adusa demnitatii umane, o bataie ordinara de joc, o perioada neagra sociala din toate punctele de vedere. Si tu-mi ceri mie sa fiu tolerant cu aceasta .... religie? Si ma faci impostor doar pentru ca ridiculizez crestinismul?! Am sa-l ridiculizez pentru ca merita cu prisosinta; si el si-a batut joc de stramosi mei, ai nostrii. Din momentul de fata refuz sa mai vorbesc cu un fanatic. Tu chiar ai impresia ca aceasta religie este buricul universului? Este doar o religie ca oricare alta. Repet, n-am nici o religie si nici nu voi avea.
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 21:59
chiar a fost simpatic dorin cu confucianismul lui...mi-a amintit de exemenul meu de anul trecut de la orientul antic ...
avem o profesoarã foarte bunã în domeniul ãsta ,dar care vorbea așa de complicat cã nu reușeam sã scriu un curs de la un capãt la altul...ce vorbesc eu de un curs? ...adormeam dupã primele 10 minute...
(cursul era de la 16-20 seara...tipa vorba 4 ore în continuu ...timp în care în salã mai rãmâneau maxim 10 studenți)...
toate ca toate pânã la sesiune...
și cum nu aveam de la cine sã iau cursurile am cãutat o carte în domeniul ãsta...și am gãsit...sabatino moscati *vechi civilizații semite*(o recomand )...cartea era foarte frumoasã și interesantã..doar cã nu acoperea toatã materia predatã..lipseau china și india...
deci ...am decis sã merg la risc....dacã-mi pica vreuna din astea....picam și eu examenul ...dacã nu...
și...ce bilet am tras?....unul despre china...
sã povestesc cum a salvat Ț Cung (nu mai stiu cum se scrie...așa se pronunțã) regatul din Lou....Ț Cung era un adept al lui confucius... ..faza și mai tare a fost cã eu fusesem la cursul depre china...trãsesem de ochi dar încercasem sã fiu atentã...nici eu nu știu cum am reușit însã la examen mi-am amintit aproape tot ce ne predase... ..fãrã sã vreau...pur și simplu..am știut...m-am speriat prima datã...dar..apoi mi-am dat seama cã știu totul (și mai țin minte și acum ...și probabil nu voi uita toatã viața... )
a vrut sã-mi punã 8 , dar...findcã facusem o temã la un seminar (temã care nu era obligatorie și pe care doar eu și încã o fatã din tot amfitestrul ne-o fãcusem)...(de comentat un text...și eu am comentat *piatra de la behistun) mi-a mai dat un punct în plus....
și așa m-am ales eu cu un 9 la orientul antic...
și nu voi uita nici pânã la adânci bãtrâneți filozofia lui confucius (despre virtute) și modul cum cel mai deștept adept al sãu ( ) a salvat regatul din lou....
ps: v-am povesti ca sã vã mai distrați...și pe mine m-a amuzat discuția de aici care mi-a trezit amintiri dintre cele mai plãcute...
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 22:02
De la: cristianvitu, la data 2009-06-03 21:40:42Dorin,
Multumesc pentru dedicatia de mai sus! Imi spui si mie, te rog, macar trei afirmatii teogonice sau filozofice, oricare, ce se regasesc in filozofiile enumerate de tine si sunt identice?(Confucianismul, este religie?..n-am stiut...)
Te rog! /
Nu sunt exponentul acelor filozofii, le-am adus in discutie doar pentru a combate sustinatorii crestinismului, cum ca ei ar fii buricul universului. Cat despre Confucianism, ca este religie?... Da, este! Si am sa vin si cu argumente, prefer pe privat sa nu ma mai acuze unii de pe aici ca ...
Multumesc.
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 22:13
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-03 22:02:18
Multumesc pentru dedicatia de mai sus! Imi spui si mie, te rog, macar trei afirmatii teogonice sau filozofice, oricare, ce se regasesc in filozofiile enumerate de tine si sunt identice?(Confucianismul, este religie?..n-am stiut...)
Te rog! /
Nu sunt exponentul acelor filozofii, le-am adus in discutie doar pentru a combate sustinatorii crestinismului, cum ca ei ar fii buricul universului. Cat despre Confucianism, ca este religie?... Da, este! Si am sa vin si cu argumente, prefer pe privat sa nu ma mai acuze unii de pe aici ca ...
Multumesc.
mai bine vorbește-ne despre cum vedea confucius virtutea (denumitã de el ...*zen*...) și despre cele cinci caracteristici pe care trebuia sã le aibã un om pentru a se putea spune despre el cã a atins starea asta...
ps: dar nu aici pentru cã ai fii (ca mine mai devreme )
adipopa
3001 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 22:44
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-03 21:50:59Stii ce-a insemnat pentru Europa in perioada evului mediu si nu numai aceasta religie? O ofensa adusa demnitatii umane, o bataie ordinara de joc, o perioada neagra sociala din toate punctele de vedere. Si tu-mi ceri mie sa fiu tolerant cu aceasta .... religie? Si ma faci impostor doar pentru ca ridiculizez crestinismul?! Am sa-l ridiculizez pentru ca merita cu prisosinta; si el si-a batut joc de stramosi mei, ai nostrii.
Dorin, nu am auzit aberaþii sau fantezii mai mari decât teoria nimicului ºi fecundarea valorii Geta. Nu ºtiu ce studii ai fãcut, dar pentru a susþine astfel de idei trebuie sã fii plecat de-acasã. Nu am spus cã eºti impostor pentru cã ridiculizezi creºtinismul, ci pentru cã vorbeºti în numele istoriei ºi ºtiinþei fãrã sã ai nici o competenþã în domeniu. Nu vãd cum poþi vorbi despre aberaþiile sau fanteziile creºtinismului cu teoria nimicului ºi fecundarea valorii Geta în gurã? Poate ne lãmureºti eventual ºi cine sunt strãmoºii tãi ºi în ce mod creºtinismul le-a fãcut rãu. Pânã atunci, singura ofensã adusã demnitãþii umane eºti tu!
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 22:48
**Nu am studiile tale dar, asa cum ti-am mai zis, am suficiente informatii si cunostiinte despre fanteziile crestinismului.**
dacã toate cunoștiințele tale în domeniul bibliei se rezumã la mesaje de genul celor pe care le-ai postat pânã acum...no comment!
**Nu ne este indeajuns ca peste 2000 de ani am trait intr-o minciuna enorma, ca oamenii au fost pacaliti despre existenta unui Dumnezeu atotstiutor, ca aceasta religie ca si multe altele si-a batut joc de naivitatea oamenilor?**
asta trebuie sã demonstrezi mai întâi....
**Stii ce-a insemnat pentru Europa in perioada evului mediu si nu numai aceasta religie? **
probabil ești pornit sã-i vorbești lui adi despre *teologia politicã* (așa cum o numea ostrogorsky) bizantinã , despre cultura creștinã pe care s-a construit europa occidentalã (culturã în numele cãreia s-a fãcut inclusiv reconqiusta spaniolã), despre scriitorii evului mediu (raul glaber de exemplu..despre care îți mai vorbeam ) ,despre mãnãstiri care au devenit adevãrate cetãți ,forme de rezistențã în fața cuceritorilor , sau despre ortodoxismul în țãrile romane care s-a manifestat ca un element forte împotriva cuceririi maghiare...
și multe altele...
cred cã o sã-i scrii lui adi pagini întregi (numai la bizanț o sã umplii 10 pagini pe puțin) ...și topicul ãsta o sã ajungã cat a doua venire a lui hristos (adicã la 250 de pagini )
oricum..pe langã aspectele punctate de mine mai existã e mii de alte lucruri de spus despre religia în evul mediu ....este o perioadã profund religoasã...așa cã...îți urez baftã și sper sã reușești tu sã ne demonstrezi cât de bun (sau nu ) a fost elementul creștin pentru europa (nu uita cã europa s-a contruit pe creștinism...dacã a fost bine sau rãu...rãmâne sã ne demonstrezi... )
**O ofensa adusa demnitatii umane, o bataie ordinara de joc, o perioada neagra sociala din toate punctele de vedere**
din nou îți spun...asta trebuie sã demonstrezi mai întâi
**Repet, n-am nici o religie si nici nu voi avea.**
cu excepția religiei *new age*...aflã cã așa cum gândești tu mai gândesc mulți alții...o religie ca oricare alta...cu nimic mai bunã decât creștinismul ...(din contrã..mai rea ...pentru cã oamenii ajung sã nu mai știe în ce cred...ajung sã se piardã pe ei înșiși..dar...mã rog ...)
ps: nu aveam ce face și m-am apucat eu sã-ți rãspund în locul lui adi...îi cer scuze...dar mã amuzi prea tare ca sã pot trece cu vederea...oricum....probabil o sã-ți scrie și el când o sã vinã....nu ai de sã fii trist cã ți-am rãspuns eu în locul lui....
adipopa
3001 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 22:55
De la: adipopa, la data 2009-06-02 21:17:15
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 21:05:01tu te vei amuza,dar eu deja rad cu gura pana dincolo de coasta lui adam de cele ce ai tradus tu...
Bine, nu mai râd. Am devenit serios. (Deºi mi-ar fi plãcut sã cred cã glumeºti). Tradu fiecare cuvânt. Spune-ne tu ce înseamnã:
Fã o liniuþã în dreptul fiecãrui cuvânt ºi scrie ce înseamnã (ºi pe ce bazã). Acum m-ai fãcut curios...
Florine, ºtiu cã o voi enerva pe Ioana la culme (risc oricum), dar ieri m-ai fãcut extrem de curios cu privire la cunoºtinþele tale tainice despre scrierea consonanticã ebraicã. Te rog, adu luminã asupra acelei discuþii.
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 23:03
...de ce sã mã enervez?
PS: adi...ironiile se pierd ușor în mesajele postate...nu știu la ce te referi...oricum..dacã vezi cã postez mesaje off topic..nu le bãga în seamã...o sã aparã florin iar și veți vorbi...
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 23:31
De la: ioana_dark, la data 2009-06-03 22:13:49mai bine vorbește-ne despre cum vedea confucius virtutea (denumitã de el ...*zen*...) și despre cele cinci caracteristici pe care trebuia sã le aibã un om pentru a se putea spune despre el cã a atins starea asta...
Ioana, deschide un topic despre religiile lumii si am sa-ti vorbesc. Daca n-ai inteles mesajul meu, am sa ti-l mai repet odata: NU VREAU SA MAI VORBESC DESPRE RELIGIE DECAT IN CONTEXTUL UNEI DISCIPLINE (stiinte - spune-i cum vrei) UMANISTE !!!! Degeaba vei incerca sa ma mai provoci, m-am saturat.
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 23:40
De la: ioana_dark, la data 2009-06-03 22:48:31dacã toate cunoștiințele tale în domeniul bibliei se rezumã la mesaje de genul celor pe care le-ai postat pânã acum...no comment!
Ioana, asa cum ti-am mai spus in unul din mesajele mele, sunt casatorit si nu-mi permit sa ma intalnesc cu tine. Nu este ... crestineste. Daca ar fi posibil sa ne intalnim, ti-as vorbi despre religie mult si bine, si fara ajutorul internetului - asa cum ma acuza pe mine ... Doar ca ... ce am sa-ti spun, in general .... cam scartie urechilor tale si nu este ceea ce vrei sa auzi. Pot sa-ti reproduc pasaje intregi din biblie dar ... ce interes as avea cand eu nu dau doi bani pe ea?!
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 23:48
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-03 23:40:20
De la: ioana_dark, la data 2009-06-03 22:48:31dacã toate cunoștiințele tale în domeniul bibliei se rezumã la mesaje de genul celor pe care le-ai postat pânã acum...no comment!
Ioana, asa cum ti-am mai spus in unul din mesajele mele, sunt casatorit si nu-mi permit sa ma intalnesc cu tine. Nu este ... crestineste. Daca ar fi posibil sa ne intalnim, ti-as vorbi despre religie mult si bine, si fara ajutorul internetului - asa cum ma acuza pe mine ... Doar ca ... ce am sa-ti spun, in general .... cam scartie urechilor tale si nu este ceea ce vrei sa auzi. Pot sa-ti reproduc pasaje intregi din biblie dar ... ce interes as avea cand eu nu dau doi bani pe ea?!
dorin..nu are nimic dacã postezi aici pasaje din biblie...(uitã-te la titlul topicului)..însã..nu așa cum ai fãcut-o pânã acum...
doar cu comentarii rãutãcioase emise de tine ...nu puneai întrebãri...nu întrebai pe nimeni ce pãrere are despre acele pasaje ci doar îți plãcea sã ridiculizezi ....practic...pentru tine nu conta decât pãrerea ta....
în plus...nu emite judecãți de valoare asupra domeniilor pe care nu le cunoști decât cel mult din documentere de pe national geografic..(de exemplu despre rolul biserici în evul mediu)...limiteazã-te la a aduce în discuție niște probleme...însã cu calm...și fãrã sã-ți bați joc...
numai bine!!!
Dorulet
7896 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 23:54
De la: ioana_dark, la data 2009-06-03 22:13:49
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-03 22:02:18
Te rog! /
Multumesc.
mai bine vorbește-ne despre cum vedea confucius virtutea (denumitã de el ...*zen*...) și despre cele cinci caracteristici pe care trebuia sã le aibã un om pentru a se putea spune despre el cã a atins starea asta...
Bunã seara! Ioana, te referi la cele cinci abþineri cumva? Sau la purificare...etc?
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 23:58
dora...dã-l încolo pe confucius....
îl adusese dorin în discuție ,dar vãd cã a renunțat...
( a spus cã o sã urmãreascã dacã mai deschide cineva un topic pe tema asta)
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 23:58
De la: adipopa, la data 2009-06-03 22:44:32Dorin, nu am auzit aberaþii sau fantezii mai mari decât teoria nimicului ºi fecundarea valorii Geta. Nu ºtiu ce studii ai fãcut, dar pentru a susþine astfel de idei trebuie sã fii plecat de-acasã. Nu am spus cã eºti impostor pentru cã ridiculizezi creºtinismul, ci pentru cã vorbeºti în numele istoriei ºi ºtiinþei fãrã sã ai nici o competenþã în domeniu. Nu vãd cum poþi vorbi despre aberaþiile sau fanteziile creºtinismului cu teoria nimicului ºi fecundarea valorii Geta în gurã? Poate ne lãmureºti eventual ºi cine sunt strãmoºii tãi ºi în ce mod creºtinismul le-a fãcut rãu. Pânã atunci, singura ofensã adusã demnitãþii umane eºti tu!
Daca n-ai inteles postarile respective, afla de la mine ca erau ,,mistocareli''- din cele de pe internet, monumente ale inculturii. Si de cand trebuie sa vorbesc despre ceva doar cu competente eminente asupra subiectului? Pot sa vorbesc despre ...temperatura termodinamicã, de exemplu, si fara sa ma dau grozav; pot sa-i spun unui om obisnuit despre principiul al doilea al termodinamicii si n-am pretentia ca el sa-mi reproduca exact principiul - bine, nici sa spuna aberatii. De unde si pana unde interpretarea ta ca ,,teoria nimicului'' si ,,fecundarea valorii Geta - de la vegeta'' reprezinta o ,,pagina'' a stiintei? Repet, faceam doar ,,mistocareala''. Gata, daca vrei sa mai vorbim, ori o faci civilizat ori eu refuz sa mai vorbesc cu tine.
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 00:18
De la: ioana_dark, la data 2009-06-03 22:48:31cu excepția religiei *new age*...aflã cã așa cum gândești tu mai gândesc mulți alții...o religie ca oricare alta...cu nimic mai bunã decât creștinismul ...(din contrã..mai rea ...pentru cã oamenii ajung sã nu mai știe în ce cred...ajung sã se piardã pe ei înșiși..dar...mã rog ...)
De unde si pana unde ai ajuns la concluzia ca eu as sustine ,,religia'' New Age?!! Oare chiar am ajuns sa nu pot gandi ceva - asupra subiectului in discutie - ca imediat trebuie cineva sa ma incatuseze ca fiind adeptul unei religii?!! Pot sa vorbesc despre New Age pana luna viitoare, sa expun postari pe 250 de pagini: n-am nimic in comun cu aceasta religie; defapt este ciudat sa-i spun religie. Nu vad de ce ma acuzati si tu si Adi despre apartenenta mea acestei filozofii !!! Despre New Age imi vine sa rad numai cand ii inteleg substratul filozofiei ei, cum ca Lucifer - pe numele lui romanesc: Dracul - este pe aceiasi treapta cu ceilalti ingeri ai lui Dumnezeu si a lui ... Isus.
Atahualpa
70 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 00:50
Trei inele pentru stãpânii elfi cei de sub soare,
ªapte pentru ei, piticii de viþã din sãli de stâncã,
Nouã, Oamenilor care ºtiu cã-n lumea lor se moare,
Unul pentru el, Seniorul Întunecimii-n noaptea lui adâncã
Unde-s Umbrele în Þinutul Mordor, ca sã le gãseascã.
ªi pe toate sã le-adune un inel, ºi altul nime,
Sã le ferece pe toate, astfel sã le stãpâneascã,
Unde-s Umbrele, în Þinutul Mordor, în întunecime.
Dorulet
7896 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 00:54
De la: Atahualpa, la data 2009-06-04 00:50:19Trei inele pentru stãpânii elfi cei de sub soare,
ªapte pentru ei, piticii de viþã din sãli de stâncã,
Nouã, Oamenilor care ºtiu cã-n lumea lor se moare,
Unul pentru el, Seniorul Întunecimii-n noaptea lui adâncã
Unde-s Umbrele în Þinutul Mordor, ca sã le gãseascã.
ªi pe toate sã le-adune un inel, ºi altul nime,
Sã le ferece pe toate, astfel sã le stãpâneascã,
Unde-s Umbrele, în Þinutul Mordor, în întunecime.
De-abea acum ai reuºit sã vezi trilogia "Stãpânul Inelelor"?
Atahualpa
70 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 01:00
Acum o (re)vad pentru a 5 oara!
Dorulet
7896 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 01:04
Înseamnã cã þi-a plãcut al de tare!!!!