back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 20:05

De la: maressalul_, la data 2009-06-01 19:17:59
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 16:08:53
De la: mytcor, la data 2009-06-01 14:27:30 ...soata-ti citeste com-urile de p-aici ?...risti sa-ti iei masa la MAC ori sa ramai burlac daca-ti dibuieste destrabalarile spirituale !....
Da, citeste. Se minuneaza si ea dar se abtine in a face comentarii ... este mai credincioasa.

Bine ca nu ai zis de 3 ori mai credincioasa ca ... 3x0=0.

Dorin_Ilie = 0 sotia lui Ilie = 3

3 x 0 = 0.... parerea ta, Maresale !....

Sa vedem ce spune Ilie acum...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 20:40

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 14:17:10
De la: ioana_dark, la data 2009-06-01 13:51:29
Ioana, daca n-as fi casatorit poate m-as intalni cu tine sa cunoastem impreuna ADEVARUL. Cum sunt casatorit ...

dorine...ai rezolvat jocul �sta?..blog.dubios.ro/un-labirint-periculos
ne spui și nou� ce supriz� se afla la sf�rșitul nivelului 4?
sau...nu ești �n stare nici s� rezolvi un joc...?..vai de tine.....

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 21:42

De la: mytcor, la data 2009-06-01 20:05:48
Simplu, 3x0=0. N-ai inteles sensul mesajului sau paoate l-ai inteles si vrei sa ma "provoci".

Religia este o r�m�i�� a copil�riei inteligen�ei noastre, ea se va stinge pe m�sur� ce adopt�m ra�iunea �i �tiin�a ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:08

De la: ioana_dark, la data 2009-06-01 20:40:37
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 14:17:10
De la: ioana_dark, la data 2009-06-01 13:51:29
Ioana, daca n-as fi casatorit poate m-as intalni cu tine sa cunoastem impreuna ADEVARUL. Cum sunt casatorit ...

dorine...ai rezolvat jocul �sta?..blog.dubios.ro/un-labirint-periculos
ne spui și nou� ce supriz� se afla la sf�rșitul nivelului 4?
sau...nu ești �n stare nici s� rezolvi un joc...?..vai de tine.....

Ioana ... stiam "jocul" ala. Am deschiz de curiozitate... si cand am vazut ... m-am gandit ...aaa cred ca asta e varianta "frumoasa"... far asparietura de la sfarsit. Oricum ... l-am jucat fara casti ... preventiv. Chiar nu ma asteptam la sperietura ... oricum nu m-am speriat. Dar astea nu sunt lucruri de data mai depate. Daca nu mia posteaza AdiPopa ... cred a jucat jocul tau :)))))))))))))

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:15

nu...nu l-a jucat adi...jocul e pentru dorin....cu dedicație

ps:eu l-am jucat de dou� ori cu sonor �n boxe...și m-am speriat și prima și a doua ora

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:49

In seara zilei a �asea, c�nd totul fusese terminat sau aproape terminat, Dumnezeu, nespus de �nc�ntat de munca sa, sim�indu-se obosit, s-a g�ndit s� se odihneasc�. Cum atotputernicul si atotstiutorul sa oboseasca?!! Cit�m: ��i a sf�r�it Dumnezeu �n ziua a �aptea lucrarea sa pe care o f�cuse �i s-a odihnit �n ziua a �aptea de toat� lucrarea sa pe care o f�cuse� (Facerea, 11,2). Sa mergem mai departe: ,,�i a s�dit domnul Dumnezeu o gr�din�, �n Eden, spre r�s�rit, �i a s�l�luit acolo pe omul pe care �l zidise��i un fluviu ie�ea din Eden ca s� ude gr�dina �i de acolo se desp�r�ea �n patru bra�e. Numele celui dint�i este Fison. Acesta �nconjur� tot �inutul Havila; acolo se afl� aur. �i aurul acestui �inut e de mare pre�. Acolo se afl� bdeliul �i onixul. �i numele fluviului al doilea este Ghibon: acesta �nconjur� tot �inutul Cu�. �i numele fluviului al treilea este Tigru, care curge la r�s�ritul Asiriei. Iar al patrulea fluviu este Eufratul� (Facerea, II, 8, 10―14). Prin aceste am�nunte, ''autorul'' vrea s� indice precis locul unde se afl� raiul pe p�m�nt. Dar mai bine s-ar fi l�sat p�guba�, c�ci �n felul acesta se las� prins cu m��a-n sac. Fisonul este r�ul Faz, denumit mai t�rziu Araks. Acest r�u se afl� �n ... atentie ... Armenia �i �i are izvoarele �ntr-unul dintre cele mai inaccesibile defileuri din Caucaz. S� admitem c� �n aceste locuri se g�se�te aur �i onix, dar, �n orice caz, nimeni nu �tie ce este �bdeliul�. Apropo, stie cineva??? Nu poate exista nici un fel de eroare �n privin�a fluviilor Tigru �i Eufrat. De aici reiese limpede c�, potrivit basmului �Facerea�, "raiul" p�m�ntesc se afla �n regiunea cuprins� �ntre Armenia �i Irak (Mesopotamia). �n privin�a fluviului pe care cartea �Facerea� �l nume�te Ghihon, gre�eala autorului �sf�nt� este de-a dreptul fantastic�. �Acesta �nconjur� tot �inutul Cu��. Dar, chiar potrivit Bibliei, �inutul lui Cu� nu este altceva dec�t Etiopia. Prin urmare, Ghihonul este Nilul, care, dup� cum se �tie, nu curge �n Asia, ci �n Africa �i �ntr-o direc�ie opus� Tigrului �i Eufratului, adic� de la sud la nord. Basmul �Facerea� declar� �ns� c� toate ud� una �i aceea�i gr�din�, gr�dina Edenului. E drept, izvoarele a dou� din aceste fluvii, Tigrul �i Eufratul, se afl� la o distan�� de cel mult 100 km unul de cel�lalt, dar chiar �i aceast� distan�� este prea mare pentru o gr�din�. �i apoi cum poate fi numit gr�din� acest teritoriu imens, cu mun�i �i st�nci abrupte, situat �ntr-una din cele mai vitrege regiuni ale globului?

Religia este o r�m�i�� a copil�riei inteligen�ei noastre, ea se va stinge pe m�sur� ce adopt�m ra�iunea �i �tiin�a ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:51

S� l�s�m imaginatia s� ne duc� spre acest rai minunat, unde Adam se plimb� pe mo�ia lui �i gust� din plin desf�tarea tr�nd�viei. Iat� ce-�i zice �n g�nd: ,,S�nt om �i m� numesc Adam. Se pare c� asta �nseamn� �p�m�nt ro�u�, pentru c� am fost f�cut din lut, ca un urcior oarecare. C��i ani am? M-am n�scut acum c�teva zile, dar, dup� cum spune o zical� b�tr�neasc�, un b�rbat are at��ia ani c�t �i arat� fa�a. Iat� de ce pot spune c�, m-am n�scut la v�rsta de 28 de ani, av�nd toate m�selele� Ba nu, �nc� nu toate m�selele. �mi lipsesc deocamdat� m�selele de minte. �i apoi cum a� putea s� nu fiu b�iat frumos din moment ce, cu excep�ia v�rstei �i a b�rbii, s�nt o copie fidel� a , a celei mai vestite fiin�e din tot universul? Admira�i-mi, v� rog, s�n�tatea, privi�i aceste bra�e, picioarele zvelte, mu�chii, bujorii din obraji� Nici urm� de reumatism! Nu-mi pas� de nici un fel de boal�, nici m�car de v�rsat: t�ticul m-a z�mislit gata vaccinat. F�r� �ndoial�, s�nt b�iat frumos! �i duc o via�� de nabab �n acest rai minunat. M� duc unde vreau, rup din copaci orice fructe �i m�n�nc c�t �ncape �n mine. Nu simt nici cea mai mic� oboseal�, pentru c� ... nu fac nimic. M� t�v�lesc pe iarb� numai ... din pl�cere. Ce viata! �n ziua a treia, Dumnezeu, mi-a organizat o mic� distrac�ie, despre care voi p�stra o amintire pl�cut� toat� via�a. Toate animalele au defilat prin fa�a mea: ��i pe fiecare vietate cum o vei numi, a�a va fi numele ei�, mi-a spus . A�a ospitalitate mai zic �i eu! SI EU! - n.a.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:51

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 22:49:55In seara zilei a �asea, c�nd totul fusese terminat sau aproape terminat, Dumnezeu, nespus de �nc�ntat de munca sa, sim�indu-se obosit, s-a g�ndit s� se odihneasc�. Cum atotputernicul si atotstiutorul sa oboseasca?!! Cit�m: ��i a sf�r�it Dumnezeu �n ziua a �aptea lucrarea sa pe care o f�cuse �i s-a odihnit �n ziua a �aptea de toat� lucrarea sa pe care o f�cuse� (Facerea, 11,2). Sa mergem mai departe: ,,�i a s�dit domnul Dumnezeu o gr�din�, �n Eden, spre r�s�rit, �i a s�l�luit acolo pe omul pe care �l zidise��i un fluviu ie�ea din Eden ca s� ude gr�dina �i de acolo se desp�r�ea �n patru bra�e. Numele celui dint�i este Fison. Acesta �nconjur� tot �inutul Havila; acolo se afl� aur. �i aurul acestui �inut e de mare pre�. Acolo se afl� bdeliul �i onixul. �i numele fluviului al doilea este Ghibon: acesta �nconjur� tot �inutul Cu�. �i numele fluviului al treilea este Tigru, care curge la r�s�ritul Asiriei. Iar al patrulea fluviu este Eufratul� (Facerea, II, 8, 10―14). Prin aceste am�nunte, ''autorul'' vrea s� indice precis locul unde se afl� raiul pe p�m�nt. Dar mai bine s-ar fi l�sat p�guba�, c�ci �n felul acesta se las� prins cu m��a-n sac. Fisonul este r�ul Faz, denumit mai t�rziu Araks. Acest r�u se afl� �n ... atentie ... Armenia �i �i are izvoarele �ntr-unul dintre cele mai inaccesibile defileuri din Caucaz. S� admitem c� �n aceste locuri se g�se�te aur �i onix, dar, �n orice caz, nimeni nu �tie ce este �bdeliul�. Apropo, stie cineva??? Nu poate exista nici un fel de eroare �n privin�a fluviilor Tigru �i Eufrat. De aici reiese limpede c�, potrivit basmului �Facerea�, "raiul" p�m�ntesc se afla �n regiunea cuprins� �ntre Armenia �i Irak (Mesopotamia). �n privin�a fluviului pe care cartea �Facerea� �l nume�te Ghihon, gre�eala autorului �sf�nt� este de-a dreptul fantastic�. �Acesta �nconjur� tot �inutul Cu��. Dar, chiar potrivit Bibliei, �inutul lui Cu� nu este altceva dec�t Etiopia. Prin urmare, Ghihonul este Nilul, care, dup� cum se �tie, nu curge �n Asia, ci �n Africa �i �ntr-o direc�ie opus� Tigrului �i Eufratului, adic� de la sud la nord. Basmul �Facerea� declar� �ns� c� toate ud� una �i aceea�i gr�din�, gr�dina Edenului. E drept, izvoarele a dou� din aceste fluvii, Tigrul �i Eufratul, se afl� la o distan�� de cel mult 100 km unul de cel�lalt, dar chiar �i aceast� distan�� este prea mare pentru o gr�din�. �i apoi cum poate fi numit gr�din� acest teritoriu imens, cu mun�i �i st�nci abrupte, situat �ntr-una din cele mai vitrege regiuni ale globului?

....... = 0

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:56

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 22:51:17S� l�s�m imaginatia s� ne duc� spre acest rai minunat, unde Adam se plimb� pe mo�ia lui �i gust� din plin desf�tarea tr�nd�viei. Iat� ce-�i zice �n g�nd: ,,S�nt om �i m� numesc Adam. Se pare c� asta �nseamn� �p�m�nt ro�u�, pentru c� am fost f�cut din lut, ca un urcior oarecare. C��i ani am? M-am n�scut acum c�teva zile, dar, dup� cum spune o zical� b�tr�neasc�, un b�rbat are at��ia ani c�t �i arat� fa�a. Iat� de ce pot spune c�, m-am n�scut la v�rsta de 28 de ani, av�nd toate m�selele� Ba nu, �nc� nu toate m�selele. �mi lipsesc deocamdat� m�selele de minte. �i apoi cum a� putea s� nu fiu b�iat frumos din moment ce, cu excep�ia v�rstei �i a b�rbii, s�nt o copie fidel� a , a celei mai vestite fiin�e din tot universul? Admira�i-mi, v� rog, s�n�tatea, privi�i aceste bra�e, picioarele zvelte, mu�chii, bujorii din obraji� Nici urm� de reumatism! Nu-mi pas� de nici un fel de boal�, nici m�car de v�rsat: t�ticul m-a z�mislit gata vaccinat. F�r� �ndoial�, s�nt b�iat frumos! �i duc o via�� de nabab �n acest rai minunat. M� duc unde vreau, rup din copaci orice fructe �i m�n�nc c�t �ncape �n mine. Nu simt nici cea mai mic� oboseal�, pentru c� ... nu fac nimic. M� t�v�lesc pe iarb� numai ... din pl�cere. Ce viata! �n ziua a treia, Dumnezeu, mi-a organizat o mic� distrac�ie, despre care voi p�stra o amintire pl�cut� toat� via�a. Toate animalele au defilat prin fa�a mea: ��i pe fiecare vietate cum o vei numi, a�a va fi numele ei�, mi-a spus . A�a ospitalitate mai zic �i eu! SI EU! - n.a.

�stea sunt efectele labirintului?

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:11

De la: ioana_dark, la data 2009-06-01 22:56:04�stea sunt efectele labirintului?

B�ie�i, nu �tiu prin ce labirinturi a�i umblat ast�zi, dar presupun c� v-a�i cam r�t�cit...

Ce cea�� deas�, vai, ce cea�� deas�
Nu mai cunoa�tem drumul c�tre cas�
Suntem u�ori �i cea�a e ca fumul,
Vai, unde-o fi, unde se-ascunde drumul?
Ce cea�� deas�, vai, ce cea�� mare,
Unde-i c�rarea, [tovar�a] �nv���toare?

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:15

Sa continuam ce ne spune Adam din rai: ,,Nici nu va �nchipui�i cite vie�uitoare au defilat prin fa�a mea! N-am crezut vreodata ca exista atatea fiin�e pe lume. Totu�i, nu mi-a fost greu s� le dau nume la fiecare. Limba pe care o vorbesc cat se poate de curgetator, de�i ... n-am �nvatat-o niciodat� �i nicaieri, este o limb� neobi�nuit de bogata, cu nenum�rate expresii. Fara sa stau o clipa pe ganduri, mi-am dat seama ce �nsusiri are fiecare animal, privindu-l doar, si am definit printr-un singur cuvant particularitatile fiecarei specii. Ah, limba pe care o vorbesc nu-si are seaman �i ce rru �mi pare cand ma gandesc ca intr-o zi ea va disparea pentru totdeauna! Deci nu are rost sa ma intelegeti, oricum vorbesc prostii! Parada tuturor fiin�elor vii a fost admirabila. �i c�nd spun admirabila inca n-am spus totul. Am avut si un numar comic �n program, si anume cand au aparut pe�tii. Gradina noastra se afla pe uscat, departe de tarmul marii. Va inchipui�i ce mutre faceau pestii de mare, nevoiti sa urce in sus pe Tigru si Eufrat pentru a mi se infatisa? Lipsa apei sarate ii supara teribil. Am ras cu hohote! Si eu acum - n.a Din fericire, taticului i-a venit ideea sa largeasc� �n mod excep�ional, pentru ziua aceea, riurile din gradinita mea, ca altminteri nici o balena n-ar fi putut sa treac� vreodata prin ele� Numai cit le-am dat numele si sa fi vazut cum au �ters-o, dand de zor din inotatoare pentru ca sa ajunga cat mai curand �n oceanul lor. M� �ineam cu miinile de burta nu alta!" Te inteleg Adame, cum naibii sa nu razi la asemenea aberatii!? - n.a

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:23

De la: Dorulet, la data 2009-06-01 01:33:22Dorin, nu po�i d�r�ma cre�tinismul...este o utopie...n-ai cum!

Dora, p�n� ajung la geografia �i lingvistica de m�na a doua a lui Dorinel, un comentariu pentru tine.

Din c�te �tiu eu, termenul utopie se refer� la o societate ideal�, irealist� �i irealizabil� (cf. �Utopia� de Thomas More). Probabil c� societatea de la Qumran ar putea fi considerat� o �ncercare de utopie antic�, iar Quakerii una modern�.

Totu�i, cre�tinismul tradi�ional (nu cel de periferie) nu prezint� nici una din caracteristicile unei utopii. Biserica nu este o societate ideal�, ci realist� �i istoric realizat�. De�i Gr�dina Edenului �i Paradisul/Cerul pot fi considerate utopii (�n sensul de loca�ii ideale sau perfecte), cre�tinismul este de fapt o realitate between-and-betwixt, cuprins� adic� �ntre aceste dou� paranteze.

De fapt, ideea care se apropie cel mai mult de o utopie este, paradoxal, ideea exprimat� de Dorinel, �i prive�te pr�bu�irea cre�tinismului � un deziderat ideal din punctul de vedere al ateului, dar irealist �i irealizabil (neexist�nd adic� deocamdat� nici un indiciu �n acest sens).

A�adar, schimb�nd pu�in cuvintele �n propozi�ia ta, i-a� spune lui Dorin: �d�r�marea cre�tinismului...este o utopie...oricum ai privi-o.�

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:25

,,Poate ca se vor gasi unii care nu vor crede aceasta poveste. Nelegiui�ii ... vor tagadui ca focele, morsele, ursii albi, pinguinii au putut sa coboare pentru aceasta parada �n valea Tigrului �i Eufratului, ca tot aici s-au adunat cangurul, ornitorincul, strutul �i emuul din Australia, elefantii, rinocerii, hipopotamii si crocodilii din Africa, papagalii, lamele, aligatorii, anacondele din America de Sud etc. Ei si ce-i cu asta? Critica nu are nici o importanta. Pe cuv�ntul meu ca am vazut aici, in gradina Edenului, foci, reni, balene, vulpi polare �i alte animale din toata lumea. Carcota�ii vor spune: Dar cum au ajuns acolo specii unice de pesti din diferite lacuri, de pild� pestele fera, care nu se gase�te decat �n lacul Constan�a? Acesti pe�ti au primit ... permisie speciala de la Dumnezeu si s-au prezentat la parada din Eden� pe calea aerului. Afurisiti sa fie paganii care nu se declara mul�umiti cu aceasta explica�ie! Si, la urma urmelor, la ce naiba ma angajez eu intr-o disputa in legatura cu toate acestea? Cu atat mai rau pentru cei care nu-mi vor da crezare cand afirm c� prin fata mea s-au perindat toate animalele: vertebrate, nevertebrate, reptile. Dar ceea ce m-a uimit cel mai mult a fost un vierme mare, alb, lung �i plat, care a iesit usurel chiar din mine, un vierme respingator, numit ulterior de naturalisti ... tenie. Acest prostanac lung cat toate zilele, cum a ie�it, mi-a facut indata o plecaciune adanca. Ca sa spun drept, nici nu �tiam ca sunt locuit pe dinauntru. Nimic nu tulbur� viata �nc�nt�toare pe care o duc de cinci zile. Mda Adame! Te invidiez! - n.a
Si-am incalecat pe o sea, si v-am spus povestea, ups ... minciuna mea"
:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:30

De la: adipopa, la data 2009-06-02 00:23:21
De la: Dorulet, la data 2009-06-01 01:33:22Dorin, nu po�i d�r�ma cre�tinismul...este o utopie...n-ai cum!

Dora, p�n� ajung la geografia �i lingvistica de m�na a doua a lui Dorinel, un comentariu pentru tine.

Din c�te �tiu eu, termenul utopie se refer� la o societate ideal�, irealist� �i irealizabil� (cf. �Utopia� de Thomas More). Probabil c� societatea de la Qumran ar putea fi considerat� o �ncercare de utopie antic�, iar Quakerii una modern�.

Totu�i, cre�tinismul tradi�ional (nu cel de periferie) nu prezint� nici una din caracteristicile unei utopii. Biserica nu este o societate ideal�, ci realist� �i istoric realizat�. De�i Gr�dina Edenului �i Paradisul/Cerul pot fi considerate utopii (�n sensul de loca�ii ideale sau perfecte), cre�tinismul este de fapt o realitate between-and-betwixt, cuprins� adic� �ntre aceste dou� paranteze.

De fapt, ideea care se apropie cel mai mult de o utopie este, paradoxal, ideea exprimat� de Dorinel, �i prive�te pr�bu�irea cre�tinismului � un deziderat ideal din punctul de vedere al ateului, dar irealist �i irealizabil (neexist�nd adic� deocamdat� nici un indiciu �n acest sens).

A�adar, schimb�nd pu�in cuvintele �n propozi�ia ta, i-a� spune lui Dorin: �d�r�marea cre�tinismului...este o utopie...oricum ai privi-o.�

P�i Adi, am impresia c� ai citit doar primul r�nd din tot ce am scris eu....pentru c� tu ai r�st�lm�cit tot!

Exact asta am spus �i eu, c� el dore�te o utopie...de ce s� schimbi cuvintele? Mai bine cite�te-le cum trebuie! Nu cum vrei tu!

Dac� nu �n�elegi adev�ratul sens al unei propozi�ii...�ntreab�! Dar nu da cu "parul"...c� nu este cazul.

Culmea, Dorinel a �n�eles perfect ceea ce am scris (mi-a �i trimis mesaj privat �n acest sens) iar tu nu!

C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:32

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 12:51:02Dora aceasta religie se va duce pe apa sambetei cat de curand, nu trebuie neaparat sa o daram eu (nici nu ma vad cum cu persoane gen Adi sau Ioana). Probabil aici este utopia.

Dorinel, dispari�ia cre�tinismului a mai fost prezis� �i de al�ii (Marx, Nietzsche). Totu�i, ea nu s-a �nt�plat �i nu prea sunt nici semne c� s-ar �nt�mpla. Cre�tinismul pur �i simplu se �nc�p���neaz� s� existe. Asta e realitatea, restul e cancan...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:38

De la: Dorulet, la data 2009-06-02 00:30:45Exact asta am spus �i eu, c� el dore�te o utopie...de ce s� schimbi cuvintele? Mai bine cite�te-le cum trebuie! Nu cum vrei tu!
Dac� nu �n�elegi adev�ratul sens al unei propozi�ii...�ntreab�! Dar nu da cu "parul"...c� nu este cazul.

Cine d� cu parul, Dora? Dac� te-ai referit la Dorinel cu utopia (nu la cre�tinism), �mi cer scuze...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:38

�i uite c� m� sup�ra�i Adi! Unde este logica ta? Sau tu m� crezi t�l�mb�?!
Cum s� spun despre cre�tinism c� este o utopie???!!!! Cum crezi tu a� putea face eu o astfel de gaf�?????
Sau cum po�i crede c� eu nu cunosc sensul cuv�ntului "utopie"????
Mai dezam�git...poate c� e�ti prea obosit...nu �tiu...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:41

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 13:16:19Ce ne spune religia crestina despre debutul vietii ,,La �nceputul timpurilor El era singur. �n afar� de el nu exista nimic."

Dorinel, nu �n�eleg de ce ai pus ghilimele? Ce pasaj din scriptur� sau din dogmatica cre�tin� citezi? M� �ndoiesc c� erau necesare...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:42

De la: Dorulet, la data 2009-06-02 00:38:42Mai dezam�git...poate c� e�ti prea obosit...nu �tiu...

OK. Mi-am cerut scuze.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:44

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 13:16:19In primul rand Terra are o vechime de peste 3 miliarde de ani, universul de peste 12-13 miliarde de ani.

Mai las� ceva de la tine...mai pune ceva de la mine. Dac� paleontologia are dreptate (�i zirconul nu minte), v�rsta p�m�ntului este de maxim 4.6 miliarde ani (vezi rocile din Jack Hills �n Australia de Vest [4.4 miliarde ani], Canadian Shield [3.9 miliarde ani] sau Greenland [3.8 miliarde ani]). Dar...s� nu ne pierdem �n am�nunte. Re�ine totu�i c� scriptura nu discut� v�rsta p�m�ntului �i c� cel pu�in oamenii cu care vorbe�ti tu aici nu sus�in c� universul a ap�rut acum 6-7,000 ani...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:45

De la: adipopa, la data 2009-06-02 00:42:54
De la: Dorulet, la data 2009-06-02 00:38:42Mai dezam�git...poate c� e�ti prea obosit...nu �tiu...

OK. Mi-am cerut scuze.

OK, se accept�!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:49

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 13:16:19Cum s-a format universul, deocamdata ramane o enigma pe care stiinta moderna, n-o poate explica dar asta nu inseamna ca nu va reusi.

Nu �tim dac� va reu�i sau nu. Dar �tim c� deocamdat� nu �tie. La ce bun s� specul�m? Acea teorie a tuturor lucrurilor (theory of everything) care s� unifice for�a gravita�ional�, nuclear� slab�, nuclear� tare �i electromagnetic�...pare tot mai inaccesibil�. Stephen Hawkins, un cosmolog agnostic necre�tin, nu e optimist deloc.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:56

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 13:16:19�i pe vremea aceea Dumnezeu se numea �Elohim�. Textual, cuv�ntul �elohim� �nseamn� �zei�.

Dorinel, ELOHIM este pluralul lui ELOAH �i are diferite sensuri: zei, �ngeri, judec�tori. Pe l�ng� acestea, ELOHIM are �i sensul de Dumnezeu (al lui Israel). �n Biblia ebraic� exist� c�teva ambiguit��i (i.e., texte �n care ELOHIM poate �nsemna ori Dumnezeu ori �ngeri). Dar, �n general, sensul cuv�ntului ELOHIM este clarificat gramatical de num�rul (singular sau plural) al verbului, adjectivului sau pronumelui cu care se �nso�e�te �n propozi�ie. Astfel, dac� ELOHIM este subiectul unui verb la num�rul singular sau este determinat de un adjectiv singular sau este �nlocuit de un pronume (sufix pronominal) singular, atunci �n mod cert nu �nseamn� zei, �ngeri, judec�tori (plural), ci Dumnezeu (singular). Singularul celorlalte p�r�i de vorbire te oblig� s� traduci pluralul ELOHIM ca Dumnezeu...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 01:04

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 13:16:19Povestea aceasta cu apa de �deasupra� �i de �dedesubtul� t�riei oglinde�te o eroare profund� a tuturor popoarelor primitive. �ntr-adev�r, oamenii din vechime credeau c� cerul este masiv, tare, de unde �i denumirea de �t�rie�...

Este adev�rat c� �n cosmogoniile orientale antice (sumeriene, babiloniene, egiptene) �nt�lnim aceast� credin��. Vorbim �ns� despre o perioad� pre-�tiin�ific� (sau naiv� din punct de vedere �tiin�ific), iar limbajul fenomenologic (felul �n care lucrurile par a fi) �i cel factual (felul �n care lucrurile sunt de fapt) se apropiau foarte mult. Evreii nu au fost v�rful de lance al dezvolt�rii tehnologice (nici �n prelucrarea metalelor, nici �n arhitectur�, ceramic�, etc.), a�a c� nu avem motive s� credem c�, �n cosmogonia biblic�, ��ntinderea cerului� (RAQIA�) ar fi fost ceva solid.

Dar eu spun, de c�teva pagini bune, un lucru foarte simplu: cosmogonia biblic� descrie crearea universului dup� standardele vremii �i �n dialog cu alte cosmogonii. Preten�ia c� ar fi trebuit s� o fac� altfel (probabil �ntr-un limbaj �tiin�ific contemporan) este ilogic� �i anacronic�. Dac� Dumnezeu (s� presupunem) ar fi dorit s� cultive �n via�a poporului Israel o credin�� adev�rat� (�n loc de una fals�) despre originile universului, acest limbaj �i aceste imagini ar fi fost singurele disponibile. Nu putem exclude antichitatea de la actul de cunoa�tere �i formare a unor convingeri cu valoare de adev�ri (cum ar fi de exemplu convingerea c� �La �nceput, Dumnezeu a creat cerurile �i p�m�ntul...�) doar pentru c� nu avea categoriile de g�ndire/exprimare pe care le avem noi ast�zi.

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 01:56

De la: adipopa, la data 2009-06-02 00:23:21Dora, p�n� ajung la geografia �i lingvistica de m�na a doua a lui Dorinel, un comentariu pentru tine.
Oricum ai incerca sa-i spui minciunii tot minciuna ramane. Degeaba ne obosim sa-i spunem entie, nascoceala, neadevar, palavra, plasmuire, poveste, basm, scornire (scornitura - popular), iscoditur�, baliverna, bra�oava, gogoa�a, tromboane (plural) ... la urma urmei tot minciuna este. Lingvistica mea poate sa fie pentru tine si de mana a zecea, nu-mi pasa, important este sa ma inteleaga de la ,,opinca" pana la ,,vladica". Daca insisti asupra a unui anumit limbaj, cu cea mai mare placere pe privat sau prin mail-uri. Aici este un forum pentru toata lumea. Nu ne este indeajuns ca pe acesti oameni care ne citesc, atunci cand se afla in biserica nu inteleg nimic?!! Sau pe asta se bazeaza aceasta religie? Pe imposibilitatea de a cunoste adevarul? Defapt vorbesc prostii. De ce sa-i dau doar crestinismului acest atribut, il merita cu prisosinta toate religiile. Pe parcurs am sa readuc in discutie toate religiile si modul acestora de al interpreta pe Dumnezeu si toate basmele cu facerea lumii. Eu m-am saturat de venerarea unui concept fara sens. Nu ar fi fost mai usor pentru toata lumea sa admita asupra necunoasterii noastre doar conceptul de notiune despre Dumnezeu. Si stiinta dar si religia in acest caz si-ar fi dat mana. Pana una alta, am obosit vorbind de religie. Am sa iau o pauza mai lunga.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 02:02

va rog frumos,nu mai incercati sa rescrieti sau sa colorati in nuante placute ochiului aceasta scriere jegoasa numita si cartea neagra a omenirii,tot un mare jeg ramane,oricat ar incerca misticii si filozofii de trei lei si cincizeci de bani s-o infatiseze altfel decat a fost scrisa si falsificata de n ori,tot plina de fapte imorale si fapte antisociale ramane

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 02:11

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 02:02:52va rog frumos,nu mai incercati sa rescrieti sau sa colorati in nuante placute ochiului aceasta scriere jegoasa numita si cartea neagra a omenirii,tot un mare jeg ramane,oricat ar incerca misticii si filozofii de trei lei si cincizeci de bani s-o infatiseze altfel decat a fost scrisa si falsificata de n ori,tot plina de fapte imorale si fapte antisociale ramane
Mda, ai dreptate. Dar nu te-ai saturat sa vezi la propriu cat de mare este gradina "domnului"?!! Crezi ca postarile mele incearca sa denatureze adevarul? Sau poti sa le dai o alta interpretare? Eu, oricum m-am saturat de acest basm numit crestinism, si in modul cele mai sigur am sa iau o pauza binemeritata. Numai bine.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 02:17

dorinele,eu am incercat sa incep un dialog veritabil despre aceasta scriere ,,sfanta'',dar adi a deschis topicul numai pt.a arata lumii ce,, miracole'' contine,nicidecum pt.a discuta si diseca cum se cuvine,pe versete,pe capitole si paragrafe cu tot cu trimiterile,,sfinte'',asa incat o pauza este binevenita pana cand adi va binevoi sa ia seama si de noi

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 02:19

hai sa mai fac o incercare,adi,rogu-te vrei sa incep sa postez eu primul citate din biblie,incepand cu geneza[facerea] sau o faci tu si apoi comentam?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 02:57

Versetul 3 , Geneza , Bereshit

‏וַיֹּ֥אמֶר אֱלֹהִ֖ים יְהִ֣י א֑וֹר וַֽיְהִי־אֽוֹר׃

traducerea de balta...

3. �i a zis Dumnezeu: "S� fie lumin�!" �i a fost lumin�.

traducerea gasita...

a-istoric , b-creatie 3d

3.a Si Acestia/Toiagul/Dumnezeu au creat o insula mama pentru ei in ocean , oglinda a luminii spiritului-Leu.

3.b Si aceasta infatisare ( acest aspect ) a realului , stralucea "iute" asemenea unui murmur. Ea ( infatisarea ) era/reprezenta tesatura Spiritului lui Dumnezeu.

----------------------

Versetul 4 , Geneza

‏וַיַּ֧רְא אֱלֹהִ֛ים אֶת־הָא֖וֹר כִּי־ט֑וֹב וַיַּבְדֵּ֣ל אֱלֹהִ֔ים בֵּ֥ין הָא֖וֹר וּבֵ֥ין הַחֹֽשֶׁךְ׃

traducere de balta ...

4. �i a v�zut Dumnezeu c� este bun� lumina, �i a desp�r�it Dumnezeu lumina de �ntuneric.

traducere gasita ...

4.a Si intaia insula a acestora era buna pentru ei. Ei cunosteau stiinta navigatiei prin spatiu , (data) de la Dumnezeu/fratii lor. Ea ( insula ) era un munte in ocean , creat prin drenare* si bun pentru recolta/e. Acestia erau fiii lui Dumnezeu/Toiagului si nu cunoasteau saracia sau violenta. Aceasta specie/rasa de pe munte conducea (actiona) prin lumina/simtirea divina (asupra ) intunericul(ui) din acele zile.

*DREN�, drenez, vb. I. Tranz. 1. A colecta �i a evacua apa de infiltra�ie de pe un teren, un loc ...

interesant...descriere a uneia dintre insulele Atlantidei...

4.b Si intaia oglinda a lui Dumnezeu ( realitatea sigura creata de Dumnezeu ) stralucea prin extinderea ansamblului de "celula"/unitati. Aceasta tesatura sau materie era buna in sine pentru ca a fost creata de Dumnezeu. Stralucirea sortata/ordonata de Fiul Focului , lumina prin actiunea particulelor divine emise/ecou

Pagini: << 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: