back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 20:05

De la: maressalul_, la data 2009-06-01 19:17:59
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 16:08:53
De la: mytcor, la data 2009-06-01 14:27:30 ...soata-ti citeste com-urile de p-aici ?...risti sa-ti iei masa la MAC ori sa ramai burlac daca-ti dibuieste destrabalarile spirituale !....
Da, citeste. Se minuneaza si ea dar se abtine in a face comentarii ... este mai credincioasa.

Bine ca nu ai zis de 3 ori mai credincioasa ca ... 3x0=0.

Dorin_Ilie = 0 sotia lui Ilie = 3

3 x 0 = 0.... parerea ta, Maresale !....

Sa vedem ce spune Ilie acum...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 20:40

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 14:17:10
De la: ioana_dark, la data 2009-06-01 13:51:29
Ioana, daca n-as fi casatorit poate m-as intalni cu tine sa cunoastem impreuna ADEVARUL. Cum sunt casatorit ...

dorine...ai rezolvat jocul ãsta?..blog.dubios.ro/un-labirint-periculos
ne spui și nouã ce suprizã se afla la sfârșitul nivelului 4?
sau...nu ești în stare nici sã rezolvi un joc...?..vai de tine.....

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 21:42

De la: mytcor, la data 2009-06-01 20:05:48
Simplu, 3x0=0. N-ai inteles sensul mesajului sau paoate l-ai inteles si vrei sa ma "provoci".

Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:08

De la: ioana_dark, la data 2009-06-01 20:40:37
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 14:17:10
De la: ioana_dark, la data 2009-06-01 13:51:29
Ioana, daca n-as fi casatorit poate m-as intalni cu tine sa cunoastem impreuna ADEVARUL. Cum sunt casatorit ...

dorine...ai rezolvat jocul ãsta?..blog.dubios.ro/un-labirint-periculos
ne spui și nouã ce suprizã se afla la sfârșitul nivelului 4?
sau...nu ești în stare nici sã rezolvi un joc...?..vai de tine.....

Ioana ... stiam "jocul" ala. Am deschiz de curiozitate... si cand am vazut ... m-am gandit ...aaa cred ca asta e varianta "frumoasa"... far asparietura de la sfarsit. Oricum ... l-am jucat fara casti ... preventiv. Chiar nu ma asteptam la sperietura ... oricum nu m-am speriat. Dar astea nu sunt lucruri de data mai depate. Daca nu mia posteaza AdiPopa ... cred a jucat jocul tau :)))))))))))))

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:15

nu...nu l-a jucat adi...jocul e pentru dorin....cu dedicație

ps:eu l-am jucat de douã ori cu sonor în boxe...și m-am speriat și prima și a doua ora

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:49

In seara zilei a ºasea, cînd totul fusese terminat sau aproape terminat, Dumnezeu, nespus de încîntat de munca sa, simþindu-se obosit, s-a gîndit sã se odihneascã. Cum atotputernicul si atotstiutorul sa oboseasca?!! Citãm: “ªi a sfîrºit Dumnezeu în ziua a ºaptea lucrarea sa pe care o fãcuse ºi s-a odihnit în ziua a ºaptea de toatã lucrarea sa pe care o fãcuse” (Facerea, 11,2). Sa mergem mai departe: ,,ªi a sãdit domnul Dumnezeu o grãdinã, în Eden, spre rãsãrit, ºi a sãlãºluit acolo pe omul pe care îl zidise…ªi un fluviu ieºea din Eden ca sã ude grãdina ºi de acolo se despãrþea în patru braþe. Numele celui dintîi este Fison. Acesta înconjurã tot þinutul Havila; acolo se aflã aur. ªi aurul acestui þinut e de mare preþ. Acolo se aflã bdeliul ºi onixul. ªi numele fluviului al doilea este Ghibon: acesta înconjurã tot þinutul Cuº. ªi numele fluviului al treilea este Tigru, care curge la rãsãritul Asiriei. Iar al patrulea fluviu este Eufratul” (Facerea, II, 8, 10―14). Prin aceste amãnunte, ''autorul'' vrea sã indice precis locul unde se aflã raiul pe pãmînt. Dar mai bine s-ar fi lãsat pãgubaº, cãci în felul acesta se lasã prins cu mîþa-n sac. Fisonul este rîul Faz, denumit mai târziu Araks. Acest rîu se aflã în ... atentie ... Armenia ºi îºi are izvoarele într-unul dintre cele mai inaccesibile defileuri din Caucaz. Sã admitem cã în aceste locuri se gãseºte aur ºi onix, dar, în orice caz, nimeni nu ºtie ce este “bdeliul”. Apropo, stie cineva??? Nu poate exista nici un fel de eroare în privinþa fluviilor Tigru ºi Eufrat. De aici reiese limpede cã, potrivit basmului “Facerea”, "raiul" pãmîntesc se afla în regiunea cuprinsã între Armenia ºi Irak (Mesopotamia). În privinþa fluviului pe care cartea “Facerea” îl numeºte Ghihon, greºeala autorului “sfânt” este de-a dreptul fantasticã. “Acesta înconjurã tot þinutul Cuº”. Dar, chiar potrivit Bibliei, þinutul lui Cuº nu este altceva decît Etiopia. Prin urmare, Ghihonul este Nilul, care, dupã cum se ºtie, nu curge în Asia, ci în Africa ºi într-o direcþie opusã Tigrului ºi Eufratului, adicã de la sud la nord. Basmul “Facerea” declarã însã cã toate udã una ºi aceeaºi grãdinã, grãdina Edenului. E drept, izvoarele a douã din aceste fluvii, Tigrul ºi Eufratul, se aflã la o distanþã de cel mult 100 km unul de celãlalt, dar chiar ºi aceastã distanþã este prea mare pentru o grãdinã. ªi apoi cum poate fi numit grãdinã acest teritoriu imens, cu munþi ºi stînci abrupte, situat într-una din cele mai vitrege regiuni ale globului?

Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:51

Sã lãsãm imaginatia sã ne ducã spre acest rai minunat, unde Adam se plimbã pe moºia lui ºi gustã din plin desfãtarea trîndãviei. Iatã ce-ºi zice în gînd: ,,Sînt om ºi mã numesc Adam. Se pare cã asta înseamnã «pãmînt roºu», pentru cã am fost fãcut din lut, ca un urcior oarecare. Cîþi ani am? M-am nãscut acum cîteva zile, dar, dupã cum spune o zicalã bãtrîneascã, un bãrbat are atîþia ani cît îi aratã faþa. Iatã de ce pot spune cã, m-am nãscut la vîrsta de 28 de ani, avînd toate mãselele… Ba nu, încã nu toate mãselele. Îmi lipsesc deocamdatã mãselele de minte. ªi apoi cum aº putea sã nu fiu bãiat frumos din moment ce, cu excepþia vîrstei ºi a bãrbii, sînt o copie fidelã a , a celei mai vestite fiinþe din tot universul? Admiraþi-mi, vã rog, sãnãtatea, priviþi aceste braþe, picioarele zvelte, muºchii, bujorii din obraji… Nici urmã de reumatism! Nu-mi pasã de nici un fel de boalã, nici mãcar de vãrsat: tãticul m-a zãmislit gata vaccinat. Fãrã îndoialã, sînt bãiat frumos! ªi duc o viaþã de nabab în acest rai minunat. Mã duc unde vreau, rup din copaci orice fructe ºi mãnînc cît încape în mine. Nu simt nici cea mai micã obosealã, pentru cã ... nu fac nimic. Mã tãvãlesc pe iarbã numai ... din plãcere. Ce viata! În ziua a treia, Dumnezeu, mi-a organizat o micã distracþie, despre care voi pãstra o amintire plãcutã toatã viaþa. Toate animalele au defilat prin faþa mea: «ªi pe fiecare vietate cum o vei numi, aºa va fi numele ei», mi-a spus . Aºa ospitalitate mai zic ºi eu! SI EU! - n.a.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:51

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 22:49:55In seara zilei a ºasea, cînd totul fusese terminat sau aproape terminat, Dumnezeu, nespus de încîntat de munca sa, simþindu-se obosit, s-a gîndit sã se odihneascã. Cum atotputernicul si atotstiutorul sa oboseasca?!! Citãm: “ªi a sfîrºit Dumnezeu în ziua a ºaptea lucrarea sa pe care o fãcuse ºi s-a odihnit în ziua a ºaptea de toatã lucrarea sa pe care o fãcuse” (Facerea, 11,2). Sa mergem mai departe: ,,ªi a sãdit domnul Dumnezeu o grãdinã, în Eden, spre rãsãrit, ºi a sãlãºluit acolo pe omul pe care îl zidise…ªi un fluviu ieºea din Eden ca sã ude grãdina ºi de acolo se despãrþea în patru braþe. Numele celui dintîi este Fison. Acesta înconjurã tot þinutul Havila; acolo se aflã aur. ªi aurul acestui þinut e de mare preþ. Acolo se aflã bdeliul ºi onixul. ªi numele fluviului al doilea este Ghibon: acesta înconjurã tot þinutul Cuº. ªi numele fluviului al treilea este Tigru, care curge la rãsãritul Asiriei. Iar al patrulea fluviu este Eufratul” (Facerea, II, 8, 10―14). Prin aceste amãnunte, ''autorul'' vrea sã indice precis locul unde se aflã raiul pe pãmînt. Dar mai bine s-ar fi lãsat pãgubaº, cãci în felul acesta se lasã prins cu mîþa-n sac. Fisonul este rîul Faz, denumit mai târziu Araks. Acest rîu se aflã în ... atentie ... Armenia ºi îºi are izvoarele într-unul dintre cele mai inaccesibile defileuri din Caucaz. Sã admitem cã în aceste locuri se gãseºte aur ºi onix, dar, în orice caz, nimeni nu ºtie ce este “bdeliul”. Apropo, stie cineva??? Nu poate exista nici un fel de eroare în privinþa fluviilor Tigru ºi Eufrat. De aici reiese limpede cã, potrivit basmului “Facerea”, "raiul" pãmîntesc se afla în regiunea cuprinsã între Armenia ºi Irak (Mesopotamia). În privinþa fluviului pe care cartea “Facerea” îl numeºte Ghihon, greºeala autorului “sfânt” este de-a dreptul fantasticã. “Acesta înconjurã tot þinutul Cuº”. Dar, chiar potrivit Bibliei, þinutul lui Cuº nu este altceva decît Etiopia. Prin urmare, Ghihonul este Nilul, care, dupã cum se ºtie, nu curge în Asia, ci în Africa ºi într-o direcþie opusã Tigrului ºi Eufratului, adicã de la sud la nord. Basmul “Facerea” declarã însã cã toate udã una ºi aceeaºi grãdinã, grãdina Edenului. E drept, izvoarele a douã din aceste fluvii, Tigrul ºi Eufratul, se aflã la o distanþã de cel mult 100 km unul de celãlalt, dar chiar ºi aceastã distanþã este prea mare pentru o grãdinã. ªi apoi cum poate fi numit grãdinã acest teritoriu imens, cu munþi ºi stînci abrupte, situat într-una din cele mai vitrege regiuni ale globului?

....... = 0

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:56

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 22:51:17Sã lãsãm imaginatia sã ne ducã spre acest rai minunat, unde Adam se plimbã pe moºia lui ºi gustã din plin desfãtarea trîndãviei. Iatã ce-ºi zice în gînd: ,,Sînt om ºi mã numesc Adam. Se pare cã asta înseamnã «pãmînt roºu», pentru cã am fost fãcut din lut, ca un urcior oarecare. Cîþi ani am? M-am nãscut acum cîteva zile, dar, dupã cum spune o zicalã bãtrîneascã, un bãrbat are atîþia ani cît îi aratã faþa. Iatã de ce pot spune cã, m-am nãscut la vîrsta de 28 de ani, avînd toate mãselele… Ba nu, încã nu toate mãselele. Îmi lipsesc deocamdatã mãselele de minte. ªi apoi cum aº putea sã nu fiu bãiat frumos din moment ce, cu excepþia vîrstei ºi a bãrbii, sînt o copie fidelã a , a celei mai vestite fiinþe din tot universul? Admiraþi-mi, vã rog, sãnãtatea, priviþi aceste braþe, picioarele zvelte, muºchii, bujorii din obraji… Nici urmã de reumatism! Nu-mi pasã de nici un fel de boalã, nici mãcar de vãrsat: tãticul m-a zãmislit gata vaccinat. Fãrã îndoialã, sînt bãiat frumos! ªi duc o viaþã de nabab în acest rai minunat. Mã duc unde vreau, rup din copaci orice fructe ºi mãnînc cît încape în mine. Nu simt nici cea mai micã obosealã, pentru cã ... nu fac nimic. Mã tãvãlesc pe iarbã numai ... din plãcere. Ce viata! În ziua a treia, Dumnezeu, mi-a organizat o micã distracþie, despre care voi pãstra o amintire plãcutã toatã viaþa. Toate animalele au defilat prin faþa mea: «ªi pe fiecare vietate cum o vei numi, aºa va fi numele ei», mi-a spus . Aºa ospitalitate mai zic ºi eu! SI EU! - n.a.

ãstea sunt efectele labirintului?

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:11

De la: ioana_dark, la data 2009-06-01 22:56:04ãstea sunt efectele labirintului?

Bãieþi, nu ºtiu prin ce labirinturi aþi umblat astãzi, dar presupun cã v-aþi cam rãtãcit...

Ce ceaþã deasã, vai, ce ceaþã deasã…
Nu mai cunoaºtem drumul cãtre casã…
Suntem uºori ºi ceaþa e ca fumul,
Vai, unde-o fi, unde se-ascunde drumul?
Ce ceaþã deasã, vai, ce ceaþã mare,
Unde-i cãrarea, [tovarãºa] învãþãtoare?

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:15

Sa continuam ce ne spune Adam din rai: ,,Nici nu va închipuiþi cite vieþuitoare au defilat prin faþa mea! N-am crezut vreodata ca exista atatea fiinþe pe lume. Totuºi, nu mi-a fost greu sã le dau nume la fiecare. Limba pe care o vorbesc cat se poate de curgetator, deºi ... n-am învatat-o niciodatã ºi nicaieri, este o limbã neobiºnuit de bogata, cu nenumãrate expresii. Fara sa stau o clipa pe ganduri, mi-am dat seama ce însusiri are fiecare animal, privindu-l doar, si am definit printr-un singur cuvant particularitatile fiecarei specii. Ah, limba pe care o vorbesc nu-si are seaman ºi ce rru îmi pare cand ma gandesc ca intr-o zi ea va disparea pentru totdeauna! Deci nu are rost sa ma intelegeti, oricum vorbesc prostii! Parada tuturor fiinþelor vii a fost admirabila. ªi cînd spun admirabila inca n-am spus totul. Am avut si un numar comic în program, si anume cand au aparut peºtii. Gradina noastra se afla pe uscat, departe de tarmul marii. Va inchipuiþi ce mutre faceau pestii de mare, nevoiti sa urce in sus pe Tigru si Eufrat pentru a mi se infatisa? Lipsa apei sarate ii supara teribil. Am ras cu hohote! Si eu acum - n.a Din fericire, taticului i-a venit ideea sa largeascã în mod excepþional, pentru ziua aceea, riurile din gradinita mea, ca altminteri nici o balena n-ar fi putut sa treacã vreodata prin ele… Numai cit le-am dat numele si sa fi vazut cum au ºters-o, dand de zor din inotatoare pentru ca sa ajunga cat mai curand în oceanul lor. Mã þineam cu miinile de burta nu alta!" Te inteleg Adame, cum naibii sa nu razi la asemenea aberatii!? - n.a

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:23

De la: Dorulet, la data 2009-06-01 01:33:22Dorin, nu poþi dãrâma creºtinismul...este o utopie...n-ai cum!

Dora, pânã ajung la geografia ºi lingvistica de mâna a doua a lui Dorinel, un comentariu pentru tine.

Din câte ºtiu eu, termenul utopie se referã la o societate idealã, irealistã ºi irealizabilã (cf. „Utopia” de Thomas More). Probabil cã societatea de la Qumran ar putea fi consideratã o încercare de utopie anticã, iar Quakerii una modernã.

Totuºi, creºtinismul tradiþional (nu cel de periferie) nu prezintã nici una din caracteristicile unei utopii. Biserica nu este o societate idealã, ci realistã ºi istoric realizatã. Deºi Grãdina Edenului ºi Paradisul/Cerul pot fi considerate utopii (în sensul de locaþii ideale sau perfecte), creºtinismul este de fapt o realitate between-and-betwixt, cuprinsã adicã între aceste douã paranteze.

De fapt, ideea care se apropie cel mai mult de o utopie este, paradoxal, ideea exprimatã de Dorinel, ºi priveºte prãbuºirea creºtinismului – un deziderat ideal din punctul de vedere al ateului, dar irealist ºi irealizabil (neexistând adicã deocamdatã nici un indiciu în acest sens).

Aºadar, schimbând puþin cuvintele în propoziþia ta, i-aº spune lui Dorin: „dãrâmarea creºtinismului...este o utopie...oricum ai privi-o.”

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:25

,,Poate ca se vor gasi unii care nu vor crede aceasta poveste. Nelegiuiþii ... vor tagadui ca focele, morsele, ursii albi, pinguinii au putut sa coboare pentru aceasta parada în valea Tigrului ºi Eufratului, ca tot aici s-au adunat cangurul, ornitorincul, strutul ºi emuul din Australia, elefantii, rinocerii, hipopotamii si crocodilii din Africa, papagalii, lamele, aligatorii, anacondele din America de Sud etc. Ei si ce-i cu asta? Critica nu are nici o importanta. Pe cuvîntul meu ca am vazut aici, in gradina Edenului, foci, reni, balene, vulpi polare ºi alte animale din toata lumea. Carcotaºii vor spune: Dar cum au ajuns acolo specii unice de pesti din diferite lacuri, de pildã pestele fera, care nu se gaseºte decat în lacul Constanþa? Acesti peºti au primit ... permisie speciala de la Dumnezeu si s-au prezentat la parada din Eden… pe calea aerului. Afurisiti sa fie paganii care nu se declara mulþumiti cu aceasta explicaþie! Si, la urma urmelor, la ce naiba ma angajez eu intr-o disputa in legatura cu toate acestea? Cu atat mai rau pentru cei care nu-mi vor da crezare cand afirm cã prin fata mea s-au perindat toate animalele: vertebrate, nevertebrate, reptile. Dar ceea ce m-a uimit cel mai mult a fost un vierme mare, alb, lung ºi plat, care a iesit usurel chiar din mine, un vierme respingator, numit ulterior de naturalisti ... tenie. Acest prostanac lung cat toate zilele, cum a ieºit, mi-a facut indata o plecaciune adanca. Ca sa spun drept, nici nu ºtiam ca sunt locuit pe dinauntru. Nimic nu tulburã viata încîntãtoare pe care o duc de cinci zile. Mda Adame! Te invidiez! - n.a
Si-am incalecat pe o sea, si v-am spus povestea, ups ... minciuna mea"
:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:30

De la: adipopa, la data 2009-06-02 00:23:21
De la: Dorulet, la data 2009-06-01 01:33:22Dorin, nu poþi dãrâma creºtinismul...este o utopie...n-ai cum!

Dora, pânã ajung la geografia ºi lingvistica de mâna a doua a lui Dorinel, un comentariu pentru tine.

Din câte ºtiu eu, termenul utopie se referã la o societate idealã, irealistã ºi irealizabilã (cf. „Utopia” de Thomas More). Probabil cã societatea de la Qumran ar putea fi consideratã o încercare de utopie anticã, iar Quakerii una modernã.

Totuºi, creºtinismul tradiþional (nu cel de periferie) nu prezintã nici una din caracteristicile unei utopii. Biserica nu este o societate idealã, ci realistã ºi istoric realizatã. Deºi Grãdina Edenului ºi Paradisul/Cerul pot fi considerate utopii (în sensul de locaþii ideale sau perfecte), creºtinismul este de fapt o realitate between-and-betwixt, cuprinsã adicã între aceste douã paranteze.

De fapt, ideea care se apropie cel mai mult de o utopie este, paradoxal, ideea exprimatã de Dorinel, ºi priveºte prãbuºirea creºtinismului – un deziderat ideal din punctul de vedere al ateului, dar irealist ºi irealizabil (neexistând adicã deocamdatã nici un indiciu în acest sens).

Aºadar, schimbând puþin cuvintele în propoziþia ta, i-aº spune lui Dorin: „dãrâmarea creºtinismului...este o utopie...oricum ai privi-o.”

Pãi Adi, am impresia cã ai citit doar primul rând din tot ce am scris eu....pentru cã tu ai rãstãlmãcit tot!

Exact asta am spus ºi eu, cã el doreºte o utopie...de ce sã schimbi cuvintele? Mai bine citeºte-le cum trebuie! Nu cum vrei tu!

Dacã nu înþelegi adevãratul sens al unei propoziþii...întreabã! Dar nu da cu "parul"...cã nu este cazul.

Culmea, Dorinel a înþeles perfect ceea ce am scris (mi-a ºi trimis mesaj privat în acest sens) iar tu nu!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:32

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 12:51:02Dora aceasta religie se va duce pe apa sambetei cat de curand, nu trebuie neaparat sa o daram eu (nici nu ma vad cum cu persoane gen Adi sau Ioana). Probabil aici este utopia.

Dorinel, dispariþia creºtinismului a mai fost prezisã ºi de alþii (Marx, Nietzsche). Totuºi, ea nu s-a întâplat ºi nu prea sunt nici semne cã s-ar întâmpla. Creºtinismul pur ºi simplu se încãpãþâneazã sã existe. Asta e realitatea, restul e cancan...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:38

De la: Dorulet, la data 2009-06-02 00:30:45Exact asta am spus ºi eu, cã el doreºte o utopie...de ce sã schimbi cuvintele? Mai bine citeºte-le cum trebuie! Nu cum vrei tu!
Dacã nu înþelegi adevãratul sens al unei propoziþii...întreabã! Dar nu da cu "parul"...cã nu este cazul.

Cine dã cu parul, Dora? Dacã te-ai referit la Dorinel cu utopia (nu la creºtinism), îmi cer scuze...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:38

ªi uite cã mã supãraºi Adi! Unde este logica ta? Sau tu mã crezi tãlâmbã?!
Cum sã spun despre creºtinism cã este o utopie???!!!! Cum crezi tu aº putea face eu o astfel de gafã?????
Sau cum poþi crede cã eu nu cunosc sensul cuvântului "utopie"????
Mai dezamãgit...poate cã eºti prea obosit...nu ºtiu...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:41

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 13:16:19Ce ne spune religia crestina despre debutul vietii ,,La începutul timpurilor El era singur. În afarã de el nu exista nimic."

Dorinel, nu înþeleg de ce ai pus ghilimele? Ce pasaj din scripturã sau din dogmatica creºtinã citezi? Mã îndoiesc cã erau necesare...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:42

De la: Dorulet, la data 2009-06-02 00:38:42Mai dezamãgit...poate cã eºti prea obosit...nu ºtiu...

OK. Mi-am cerut scuze.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:44

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 13:16:19In primul rand Terra are o vechime de peste 3 miliarde de ani, universul de peste 12-13 miliarde de ani.

Mai lasã ceva de la tine...mai pune ceva de la mine. Dacã paleontologia are dreptate (ºi zirconul nu minte), vârsta pãmântului este de maxim 4.6 miliarde ani (vezi rocile din Jack Hills în Australia de Vest [4.4 miliarde ani], Canadian Shield [3.9 miliarde ani] sau Greenland [3.8 miliarde ani]). Dar...sã nu ne pierdem în amãnunte. Reþine totuºi cã scriptura nu discutã vârsta pãmântului ºi cã cel puþin oamenii cu care vorbeºti tu aici nu susþin cã universul a apãrut acum 6-7,000 ani...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:45

De la: adipopa, la data 2009-06-02 00:42:54
De la: Dorulet, la data 2009-06-02 00:38:42Mai dezamãgit...poate cã eºti prea obosit...nu ºtiu...

OK. Mi-am cerut scuze.

OK, se acceptã!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:49

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 13:16:19Cum s-a format universul, deocamdata ramane o enigma pe care stiinta moderna, n-o poate explica dar asta nu inseamna ca nu va reusi.

Nu ºtim dacã va reuºi sau nu. Dar ºtim cã deocamdatã nu ºtie. La ce bun sã speculãm? Acea teorie a tuturor lucrurilor (theory of everything) care sã unifice forþa gravitaþionalã, nuclearã slabã, nuclearã tare ºi electromagneticã...pare tot mai inaccesibilã. Stephen Hawkins, un cosmolog agnostic necreºtin, nu e optimist deloc.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 00:56

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 13:16:19ªi pe vremea aceea Dumnezeu se numea “Elohim”. Textual, cuvîntul “elohim” înseamnã “zei”.

Dorinel, ELOHIM este pluralul lui ELOAH ºi are diferite sensuri: zei, îngeri, judecãtori. Pe lângã acestea, ELOHIM are ºi sensul de Dumnezeu (al lui Israel). În Biblia ebraicã existã câteva ambiguitãþi (i.e., texte în care ELOHIM poate însemna ori Dumnezeu ori îngeri). Dar, în general, sensul cuvântului ELOHIM este clarificat gramatical de numãrul (singular sau plural) al verbului, adjectivului sau pronumelui cu care se însoþeºte în propoziþie. Astfel, dacã ELOHIM este subiectul unui verb la numãrul singular sau este determinat de un adjectiv singular sau este înlocuit de un pronume (sufix pronominal) singular, atunci în mod cert nu înseamnã zei, îngeri, judecãtori (plural), ci Dumnezeu (singular). Singularul celorlalte pãrþi de vorbire te obligã sã traduci pluralul ELOHIM ca Dumnezeu...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 01:04

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-01 13:16:19Povestea aceasta cu apa de “deasupra” ºi de “dedesubtul” tãriei oglindeºte o eroare profundã a tuturor popoarelor primitive. Într-adevãr, oamenii din vechime credeau cã cerul este masiv, tare, de unde ºi denumirea de “tãrie”...

Este adevãrat cã în cosmogoniile orientale antice (sumeriene, babiloniene, egiptene) întâlnim aceastã credinþã. Vorbim însã despre o perioadã pre-ºtiinþificã (sau naivã din punct de vedere ºtiinþific), iar limbajul fenomenologic (felul în care lucrurile par a fi) ºi cel factual (felul în care lucrurile sunt de fapt) se apropiau foarte mult. Evreii nu au fost vârful de lance al dezvoltãrii tehnologice (nici în prelucrarea metalelor, nici în arhitecturã, ceramicã, etc.), aºa cã nu avem motive sã credem cã, în cosmogonia biblicã, „întinderea cerului” (RAQIA’) ar fi fost ceva solid.

Dar eu spun, de câteva pagini bune, un lucru foarte simplu: cosmogonia biblicã descrie crearea universului dupã standardele vremii ºi în dialog cu alte cosmogonii. Pretenþia cã ar fi trebuit sã o facã altfel (probabil într-un limbaj ºtiinþific contemporan) este ilogicã ºi anacronicã. Dacã Dumnezeu (sã presupunem) ar fi dorit sã cultive în viaþa poporului Israel o credinþã adevãratã (în loc de una falsã) despre originile universului, acest limbaj ºi aceste imagini ar fi fost singurele disponibile. Nu putem exclude antichitatea de la actul de cunoaºtere ºi formare a unor convingeri cu valoare de adevãri (cum ar fi de exemplu convingerea cã „La început, Dumnezeu a creat cerurile ºi pãmântul...”) doar pentru cã nu avea categoriile de gândire/exprimare pe care le avem noi astãzi.

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 01:56

De la: adipopa, la data 2009-06-02 00:23:21Dora, pânã ajung la geografia ºi lingvistica de mâna a doua a lui Dorinel, un comentariu pentru tine.
Oricum ai incerca sa-i spui minciunii tot minciuna ramane. Degeaba ne obosim sa-i spunem entie, nascoceala, neadevar, palavra, plasmuire, poveste, basm, scornire (scornitura - popular), iscoditurã, baliverna, braºoava, gogoaºa, tromboane (plural) ... la urma urmei tot minciuna este. Lingvistica mea poate sa fie pentru tine si de mana a zecea, nu-mi pasa, important este sa ma inteleaga de la ,,opinca" pana la ,,vladica". Daca insisti asupra a unui anumit limbaj, cu cea mai mare placere pe privat sau prin mail-uri. Aici este un forum pentru toata lumea. Nu ne este indeajuns ca pe acesti oameni care ne citesc, atunci cand se afla in biserica nu inteleg nimic?!! Sau pe asta se bazeaza aceasta religie? Pe imposibilitatea de a cunoste adevarul? Defapt vorbesc prostii. De ce sa-i dau doar crestinismului acest atribut, il merita cu prisosinta toate religiile. Pe parcurs am sa readuc in discutie toate religiile si modul acestora de al interpreta pe Dumnezeu si toate basmele cu facerea lumii. Eu m-am saturat de venerarea unui concept fara sens. Nu ar fi fost mai usor pentru toata lumea sa admita asupra necunoasterii noastre doar conceptul de notiune despre Dumnezeu. Si stiinta dar si religia in acest caz si-ar fi dat mana. Pana una alta, am obosit vorbind de religie. Am sa iau o pauza mai lunga.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 02:02

va rog frumos,nu mai incercati sa rescrieti sau sa colorati in nuante placute ochiului aceasta scriere jegoasa numita si cartea neagra a omenirii,tot un mare jeg ramane,oricat ar incerca misticii si filozofii de trei lei si cincizeci de bani s-o infatiseze altfel decat a fost scrisa si falsificata de n ori,tot plina de fapte imorale si fapte antisociale ramane

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 02:11

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 02:02:52va rog frumos,nu mai incercati sa rescrieti sau sa colorati in nuante placute ochiului aceasta scriere jegoasa numita si cartea neagra a omenirii,tot un mare jeg ramane,oricat ar incerca misticii si filozofii de trei lei si cincizeci de bani s-o infatiseze altfel decat a fost scrisa si falsificata de n ori,tot plina de fapte imorale si fapte antisociale ramane
Mda, ai dreptate. Dar nu te-ai saturat sa vezi la propriu cat de mare este gradina "domnului"?!! Crezi ca postarile mele incearca sa denatureze adevarul? Sau poti sa le dai o alta interpretare? Eu, oricum m-am saturat de acest basm numit crestinism, si in modul cele mai sigur am sa iau o pauza binemeritata. Numai bine.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 02:17

dorinele,eu am incercat sa incep un dialog veritabil despre aceasta scriere ,,sfanta'',dar adi a deschis topicul numai pt.a arata lumii ce,, miracole'' contine,nicidecum pt.a discuta si diseca cum se cuvine,pe versete,pe capitole si paragrafe cu tot cu trimiterile,,sfinte'',asa incat o pauza este binevenita pana cand adi va binevoi sa ia seama si de noi

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 02:19

hai sa mai fac o incercare,adi,rogu-te vrei sa incep sa postez eu primul citate din biblie,incepand cu geneza[facerea] sau o faci tu si apoi comentam?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 02:57

Versetul 3 , Geneza , Bereshit

‏וַיֹּ֥אמֶר אֱלֹהִ֖ים יְהִ֣י א֑וֹר וַֽיְהִי־אֽוֹר׃

traducerea de balta...

3. ªi a zis Dumnezeu: "Sã fie luminã!" ªi a fost luminã.

traducerea gasita...

a-istoric , b-creatie 3d

3.a Si Acestia/Toiagul/Dumnezeu au creat o insula mama pentru ei in ocean , oglinda a luminii spiritului-Leu.

3.b Si aceasta infatisare ( acest aspect ) a realului , stralucea "iute" asemenea unui murmur. Ea ( infatisarea ) era/reprezenta tesatura Spiritului lui Dumnezeu.

----------------------

Versetul 4 , Geneza

‏וַיַּ֧רְא אֱלֹהִ֛ים אֶת־הָא֖וֹר כִּי־ט֑וֹב וַיַּבְדֵּ֣ל אֱלֹהִ֔ים בֵּ֥ין הָא֖וֹר וּבֵ֥ין הַחֹֽשֶׁךְ׃

traducere de balta ...

4. ªi a vãzut Dumnezeu cã este bunã lumina, ºi a despãrþit Dumnezeu lumina de întuneric.

traducere gasita ...

4.a Si intaia insula a acestora era buna pentru ei. Ei cunosteau stiinta navigatiei prin spatiu , (data) de la Dumnezeu/fratii lor. Ea ( insula ) era un munte in ocean , creat prin drenare* si bun pentru recolta/e. Acestia erau fiii lui Dumnezeu/Toiagului si nu cunoasteau saracia sau violenta. Aceasta specie/rasa de pe munte conducea (actiona) prin lumina/simtirea divina (asupra ) intunericul(ui) din acele zile.

*DRENÁ, drenez, vb. I. Tranz. 1. A colecta ºi a evacua apa de infiltraþie de pe un teren, un loc ...

interesant...descriere a uneia dintre insulele Atlantidei...

4.b Si intaia oglinda a lui Dumnezeu ( realitatea sigura creata de Dumnezeu ) stralucea prin extinderea ansamblului de "celula"/unitati. Aceasta tesatura sau materie era buna in sine pentru ca a fost creata de Dumnezeu. Stralucirea sortata/ordonata de Fiul Focului , lumina prin actiunea particulelor divine emise/ecou

Pagini: << 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: