Info
x
Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
|
Fosta membra 9am.ro 1798 mesaje Membru din: 1/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 14:02
Ateii ... NU STIU... inca ... cum a aparut universul . Acum raspunde tu !!!
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 15:03
De la: maressalul_, la data 2009-05-29 13:45:24Pai si dac a creat unuversul din nimic ..pe om de ce nu l-a creat din nimic si s-a mai "obosit" sa-l faca din pamant ? Fi atent maressale! Uite cum a creat dumnezeu pamantul: "La început a fãcut Dumnezeu cerul ºi pãmântul. - Din NIMIC; ªi pãmântul era netocmit ºi gol si NIMIC. ªi a zis Dumnezeu: „Sã fie luminã!” ªi a fost luminã. SI A APARUT SOARELE - MAI TARZIU SI ENERGIA ELECTRICA; ªi a zis Dumnezeu: „Sã fie o tãrie prin mijlocul apelor ºi sã despartã ape de ape!” ªi a fost aºa. DAR TOT DIN NIMIC; ªi a vãzut Dumnezeu cã este bine. Cand vrea sa vada ... vede. De peste 2000 de ani nu mai vede nimic desi s-a invetat intre timp ochelarii ;ªi a fost searã ºi a fost dimineaþã: ziua a doua; s ia treia si a ...infinita; ªi a zis Dumnezeu: „Sã se adune apele cele de sub cer la un loc ºi sã se arate uscatul!” ªi a fost aºa. DAR TOT ASA DIN NIMIC. Si s-au adunat apele cele de sub cer la locurile lor ºi s-a arãtat uscatul. UITA SA SPUNA CA LA INCEPUT ERA UN SINGUR CONTINENT. Uscatul l-a numit Dumnezeu pãmânt, iar adunarea apelor a numit-o mãri. ªi a vãzut Dumnezeu cã este bine. SI EU. ;Apoi a zis Dumnezeu: „Sã dea pãmântul din sine verdeaþã: iarbã, cu sãmânþã într-însa, dupã felul ºi asemãnarea ei, ºi pomi roditori, care sã dea rod cu sãmânþã în sine, dupã fel, pe pãmânt!” ªi a fost aºa. Pãmântul a dat din sine verdeaþã: iarbã, care face sãmânþã, dupã felul ºi dupã asemãnarea ei, ºi pomi roditori, cu sãmânþã, dupã fel, pe pãmânt. ªi a vãzut Dumnezeu cã este bine. TOATE ACESTEA DIN NIMIC. ITI VINE SA CREZI?!! DIN NIMIC. ªi a fost searã ºi a fost dimineaþã: ziua a treia; ªi a zis Dumnezeu: „Sã fie luminãtori pe tãria cerului, ca sã lumineze pe pãmânt, sã despartã ziua de noapte ºi sã fie semne ca sã deosebeascã anotimpurile, zilele ºi anii, ªi sã slujeascã drept luminãtori pe tãria cerului, ca sã lumineze pãmântul.” ªi a fost aºa. A fãcut Dumnezeu cei doi luminãtori mari: luminãtorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei ºi luminãtorul cel mai mic pentru cârmuirea nopþii, ºi stelele. DA, DA ... UITA SA NI SE SPUNA CUM A APARUT LUNA;ªi a fost searã ºi a fost dimineaþã: ziua a patra. Apoi a zis Dumnezeu: „Sã miºune apele de vietãþi, fiinþe cu viaþã în ele ºi pãsãri sã zboare pe pãmânt, pe întinsul tãriei cerului!” ªi a fost aºa. ASTA-I CEL MAI FRUMOS BASM DIN BIBLIE;ªi a fost searã ºi a fost dimineaþã: ziua a cincea. Apoi a zis Dumnezeu: „Sã scoatã pãmântul fiinþe vii, dupã felul lor: animale, târâtoare ºi fiare sãlbatice dupã felul lor”. ªi a fost aºa. A fãcut Dumnezeu fiarele sãlbatice dupã felul lor, ºi animalele domestice dupã felul lor, ºi toate târâtoarele pãmântului dupã felul lor. ªi a vãzut Dumnezeu cã este bine. AL DOILEA BASM ORDINAR. ªi a zis Dumnezeu: „Sã facem om dupã chipul ºi dupã asemãnarea Noastrã, ca sã stãpâneascã peºtii mãrii, pãsãrile cerului, animalele domestice, toate vietãþile ce se târãsc pe pãmânt ºi tot pãmântul!” ªi a fãcut Dumnezeu pe om dupã chipul Sãu; dupã chipul lui Dumnezeu l-a fãcut; a fãcut bãrbat ºi femeie. De dinozauri n-o fi auzind? INCA UN BASM.ªi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: „Creºteþi ºi vã înmulþiþi ºi umpleþi pãmântul ºi-l supuneþi; ºi stãpâniþi peste peºtii mãrii, peste pãsãrile cerului, peste toate animalele, peste toate vietãþile ce se miºcã pe pãmânt ºi peste tot pãmântul!” Apoi a zis Dumnezeu: „Iatã, vã dau toatã iarba ce face sãmânþã de pe toatã faþa pãmântului ºi tot pomul ce are rod cu sãmânþã în el. Acestea vor fi hrana voastrã. Iar tuturor fiarelor pãmântului ºi tuturor pãsãrilor cerului ºi tuturor vietãþilor ce se miºcã pe pãmânt, care au în ele suflare de viatã, le dau toatã iarba verde spre hranã.” ªi a fost aºa. ªi a privit Dumnezeu toate câte a fãcut ºi iatã erau bune foarte. ªi a fost searã ºi a fost dimineaþã: ziua a ºasea.; A saptea ... de odihna. Dumnezeu: Si am incalecat pe o sea si v-am spus povestea mea.
Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1798 mesaje Membru din: 1/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 15:18
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
|
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 15:43
De la: maressalul_, la data 2009-05-29 15:18:35Da. Dar fac un pariu cu tine ca cei credinciosi nu vor accepta pt cinci minute sa fie atei?!! Eu intru in joc.
Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 18:57
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-29 15:43:44De la: maressalul_, la data 2009-05-29 15:18:35Da. Dar fac un pariu cu tine ca cei credinciosi nu vor accepta pt cinci minute sa fie atei?!! Eu intru in joc. dorin...pur și simplu nu te poți abține sã nu ridiculizezi aiurea biblia... ai ceva de spus?....spune pe un ton frumos... creștinismul este religia strãmoșilor tãi . dacã pe noi nu ne respecți și arunci cu noroi în tot ceea ce prețuim mai mult respectã mãcar amintirea lor. tu nu crezi în dumnezeu..deci...nu ar trebui sã-ți fie prea greu... poți macar încerca sã te contrazici cu noi într-un mod frumos? scuze...însã comentariile tale asupra diverselor pasaje biblice sunt extrem de vulgare... ps: oricum...mã bucur cã dupã discuția *iraționalã* pe care ai avut-o cu mine când postai de pe contul *new age* ai renunțat la a mai acuza creștinismul cã ar fii distrus cultura anticã.... și ãsta e un lucru bun...:) |
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 19:04
nu știu de ce a creat dumnezeu omul din pãmânt...
explicații însã existã dar depãșesc domeniul meu .nu țin de istorie ci de teologie. și...sincerã sã fiu...nici nu sunt interesatã sã aflu. asemenea informație mi-este inutilã. nu aș gandi teologic sau trãi creștinește mai bine dacã aș aflã... oricum..dacã pe tine te intereseazã și-ți dorești cu adevãrat sã afli rãspunsul....multã baftã!!!! |
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 19:41
dorin..am gãsit ceva pentru tine...
uite demonstrezã cã nu ai creierii spãlați și ascultã punctul de vedere al ortodoxie asupra creației cosmosului. te invit sã intrii pe cuvseraphimrose.wordpress.com/2009/04/05/cele-sase-zile-luate-pe... trebuie sã vezi cum se face o exegezã adevaratã pe texte biblice. ieromonarhul serafim rose explicã aici fiecare pasaj din cele pe care încercai sã le explici și tu mai sus , și face trimiteri la lucrãri ale sfinților pãrinți... meritã sã vezi cum gândesc niște teologi adevãrați... am dat și peste o exegezã de ordin lingvistic a acelorași citate pe topicul asta... nu știu dacã ideea de a interpreta din punct de vedere lingvistic biblia este una strãlucitã...în absența gândirii teologice sensurile cuvintelor se pierd... biblia este o carte plinã de simboluri pe care dacã nu le intelegem riscãm sã le intepretãm greșit .... a descifra biblia doar din punct de vedere literal e riscant!!! (cum la fel de riscant e sã încercãm o descifrãm din punct de vedere istoric) |
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 20:06
ieromonahul serafim rose:
„Cândva am crezut total în evolutie", avea sã-si aminteascã mai târziu Pãrintele Serafim. „Credeam nu fiindcã mã gândisem foarte mult la aceastã problemã, ci doar fiindcã .toatã lumea crede în ea, cãci este un .fapt, si cum sã tãgãduiesti .faptele ? [...] încã îmi mai amintesc cum profesorul meu de zoologie din anul întâi divaga asupra .mãretelor idei ale omului: pentru el, cea mai mãreatã idee pe care omul o nãscocise vreodatã era ideea de evolutie; o idee mult mai mãreatã, credea el, decât .ideea de Dumnezeu."br /> cotinuarea pe site-ul ãsta.. www.sfaturiortodoxe.ro/teoria-evolutionista.htm vedeți și... www.sfaturiortodoxe.ro/varsta_pamantului_carbon_14_biologic_evol... doamne ajutã! |
|
|
|
|
Atahualpa 70 mesaje Membru din: 25/05/2009 |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 20:45
Ioana, interesanta biografia cuv. Seraphim. Frumoase si argumentele din Sfintii Parinti si cea din cartea lui Iob despre creatie. Omul biblic exprima in mod succint si unic modul de a crea a lui Dumnezeu. Interpretarea Sf. Ioan Crisostomul e fenomenala: „Aici dumnezeiasca Scripturã spune cã s-a odihnit Dumnezeu de lucrurile Sale; în Evanghelii Hristos zice: Tatãl meu pânã acum lucreazã, ºi Eu lucrez (Ioan 5, 17). Nu se pare, la auzul acestor cuvinte, cã este contrazicere între cele spuse ? Sã nu fie ! Nu este nici o contrazicere între cele scrise în dumnezeiasca Scripturã. Când Scriptura ne spune aici cã Dumnezeu s-a odihnit de lucrurile Sale, ne învaþã cã Dumnezeu în ziua a ºaptea a sfârºit de creat ºi de adus totul de la nefiinþã la fiinþã; când Hristos ne spune cã Tatãl meu pânã acum lucreazã ºi Eu lucrez, ne aratã continua Lui purtare de grijã; numeºte lucrare menþinerea celor care au fost fãcute, dãruirea dãinuirii lor ºi ocârmuirea lor în toatã vremea. Dacã n-ar fi aºa, cum ar dãinui universul acesta – toate cele vãzute ºi neamul omenesc – de nu ar fi mâna cea de sus, care le ocârmuieºte ºi le rânduieºte ?”
Cum pe acest forum se discuta Biblia si din punct de vedere literar, m-as opri putin la originalitatea redactarii creatiei. Omul biblic reda in putine cuvinte un mister pe care nici stiinta si nici crestinismul nu/l poate descifra: nasterea universului. Etapizarea creatiei in 6 zile, unicul creator, folosirea elementelor vitale (pamant, apa) si participarea omului la creatie face ca primele 11 capitole ale Genezei sa fie unice in literatura. Omul antic nu cauta sa dea un raspuns stiintific creatiei universului si omului. Folosind simbologia (Adamah - Eva; sarpele; pomul cunoasterii binelui si raului, dimineata-noapte), jocul de cuvinte (ish - ishah) aduce in fata cititorului o serie de elemente care pe parcursul istoriei mantuirii vor fi reluate si dezvoltate. Scenariul creatiei il pune in centru pe Dumnezeu care prin Cuvantul sau creaza. Comparand cu relatarile creatiei universului din cosmologiile babiloniene sau din cea greaca, putem observa ca unicitatea consta in facerea lumii prin Cuvant: Si Dumnezeu a spus: sa fie lumina. Si s-a facut lumina etc. Daca in primul capitol al Genezei ne este prezentata creatia universului si a omului in 6 zile, in capitolul al doilea si al treilea hagiograful reda din nou creatia (probabil capitolul al 2-lea apartine unui alt izvor biblic) explicand intr-un mod artistic aparitia raului in lume si pacatul primilor oameni. Capitolele 2 si 3 din Geneza le putem imparti astfel: 2, 4-25 - Creatia; 3, 1-7 - Pacatul primilor oameni; 3, 8-20 - Pedeapsa; 3, 22-24 - Epilogul. Aceasta dinamica (Creatie, pacat, pedeapsa, reconciliere) va fi intalnita in paginile Bibliei in raportul Dumnezeu - om. Potopul este un exemplu de acest gen; in cartea Exodului intalnim din nou acest raport. |
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:13
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-29 08:12:34adi,ai deschis topicul asta pt.a discuta despre biblie si binefacerile ei sau despre a reusi tot c[r]estinu' sa cunoasca ce cuprinde aceasta ,,holly'' intre copertile ei cele negre?intreb aceasta pt.ca io chiar vreau sa facem cunoscuta aceasta capodopera literara pt. a nu mai exista confuzii in creierele multor concetateni de-ai mei,ce zici,ne incumetam?da-mi semnalul si voi incepe sa postez verset cu verset,urmand a le comenta pe fiecare in parte in maniera stiintifica[nu fantasmagorica],in speranta ca m-am facut auzit si inteles,astept si pan' atunci s-auzim numai de bine! Florin, particip la orice discuþie despre Biblie care se ridicã deasupra vulgarului ºi frivolului. Întrebãrile care se pun de obicei pe forum-urile 9am mã fac sã cred cã mulþi anti-bibliºti nu s-au expus deloc cercetãrii istorice, literare ºi teologice a scripturii iudeo-creºtine. În absenþa acestei expuneri, infantilismul ºi caricaturizarea Bibliei rãmân singurele cãi de atac la care pot recurge. Deschiderea spre a-þi reexamina presupoziþiile însã þine de caracter – e o chestiune de eticã epistemicã. |
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:26
De la: maressalul_, la data 2009-05-29 10:52:51AdiPopa ...ti-am raspuns ...dar nu ti-am raspuns. Maressal, rãspunsul tãu transformã un dialog serios într-o îngânare de copii mici. Ce þi-am spus despre extinderea potopului sau despre caracterul ordinar ºi extraordinar al scripturii nu se comparã cu rãspunsul tãu de-a nu rãspunde.
|
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:33
De la: maressalul_, la data 2009-05-29 10:57:29Era "subliniat" .... convingerea este de ordine PSHIHOLOGICA. Ca poate ala ... academicu' ... sa retina 5 vagoane de carti ... e o chestie... ca face o pasiune din genul literar din biblie e o chestie ... dar ca exista dumnezeu e ALTA CHESTIE. Hai sa nu le confiundam... doar pt ca suntem "incontrolabili emotional. Maressal, dihotomia pe care o propui între psihic ºi noetic aparþine deranjamentelor-de-pesonalitate. Oamenii normali nu trãiesc mult timp astfel de conflicte. Dacã apar tensiuni între ceea ce ºtiu (academic) ºi ceea ce cred (religios) tendinþa e mai degrabã spre rezolvare decât spre negare sau muºamalizare... |
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:36
Am o întrebare
...dar cam vorbesc singur cred la ora asta: unde e Irina...?
|
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:38
De la: maressalul_, la data 2009-05-29 11:12:081. O "entitate" infinita ..poate fi "constienta"? De ce? Cel mai simplu rãspuns ar fi urmãtorul: O entitate infinitã poate fi conºtientã pentru cã singura entitate infinitã pe care o cunoaºtem sau la care avem acces (i.e., Dumnezeu) este o fiinþã conºtientã. |
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:40
De la: maressalul_, la data 2009-05-29 11:12:08TOT = infinit ... nu esista infinit mai mare decat alt infinit sau un infinit mai mic decat alt infint. Ca sã complic puþin rãspunsul, dã-mi voie sã fac o scurtã trimitere la Descartes ºi Levinas, bazat pe niºte notiþe mai vechi de curs. Citeºte-i ºi tu, Maressal, dacã vrei sã vorbeºti despre infinitate, totalitate, metafizicã... Dupã Descartes, noi ne putem explica uºor noþiuni precum cele de matematicã sau moralitate întrucât formalul (ideea) ºi obiectivizarea (ideatum) ei se suprapun perfect. Dar nu ne putem explica infinitatea singuri, pentru cã formalul este spart de obiectivizarea lui. Levinas spune de aici cã, în infinitate, ideatum-ul împlineºte de dã peste idee, exces care produce separare ºi transcendenþã, separare inclusiv de Eu, care locuiºte în sfera ideii. Infinitatea devine caracteristica par excellence a fiinþei transcendente, apanajul unic ºi exclusiv al transcendenþei, a celui care nu este Eu sau La Fel, ci Unul Absolut Altul. Prin urmare singur transcendentul este ideatum-ul, în noi fiind doar ideea, ideatum-ul rãmânându-ne practic în mod desãvârºit exterior, pentru cã este infinit (Emmanuel Lévinas, Totality and infinity; an essay on exteriority [Kluwer Academic Publishers. Pittsburgh: Duquesne University Press 1969], pp. 48-52). |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:44
De la: adipopa, la data 2009-05-29 21:36:36Am o întrebare ....nu cred c-ai sa mai vorbesti singur multa vreme ,...abia am sosit si-mi pregatesc un suc s-apoi o sa ... ... Dorulet a tradus un text pe care am s-o rog sa-l posteze aici pentru a primi o parere avizata despre el. ...Dorulet, te rog posteaza-zi truda !... Adipopa o sa ne spuna ce si cum despre el...buninteles daca doreste ... |
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:45
De la: maressalul_, la data 2009-05-29 11:12:082. Si daca dumnezeu este infint si spatiul este CEL PUTIN finit atunci tot ce exista este/face parte din dumenezeu... inclusiv acel satana. Deci satana face parte din dumenzeu. Si toate bunele si relele sunt din dumenezeu. Si atunci dumnezeu nu mai poate fi perfect... deci AdiPopa definitia ta cu infinitatea si pergectiune lui dumenzeu ... este scosa undeva dintr-o balta ... poate cand erai la pescuit ... nu ? Maressal, spui lucruri fãrã nici o noimã. La tine nu existã un raþionament logic (sau curgere logicã) în înºiruirea de propoziþii! Din cele douã premise (Dumnezeu este infinit; spaþiul este finit), cum ajungi tu la concluzia (tot ce existã face parte din Dumnezeu)? Ca sã susþii o astfel de concluzie îþi trebuie o premisã nouã ºi aberantã (Dumnezeu este spaþiul). Restul e cancan...
|
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:48
De la: mytcor, la data 2009-05-29 21:44:19....nu cred c-ai sa mai vorbesti singur multa vreme ,...abia am sosit si-mi pregatesc un suc s-apoi o sa ...Adipopa o sa ne spuna ce si cum despre el...buninteles daca doreste ... De acord, numai cã eu mi-am propus sã ies în seara asta...
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:54
De la: adipopa, la data 2009-05-29 21:48:18De la: mytcor, la data 2009-05-29 21:44:19....nu cred c-ai sa mai vorbesti singur multa vreme ,...abia am sosit si-mi pregatesc un suc s-apoi o sa ...Adipopa o sa ne spuna ce si cum despre el...buninteles daca doreste ... ...ok, nu doresc sa-ti deranjez programul nocturn, ai sa gasesti comurile si textul respectiv si-o sa le comentezi atunci cand o sa-ti faci timp . ..o seara placuta !... |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:56
Biblia Kolbrin, de Glenn Kimball
În era noastrã, o erã a descoperirilor, sunt multe “Biblii” care au supravieþuit. Aceste iclud: “Manuscrisele de la Marea Moartã” din Israel, “Biblioteca Nag Hammadi” din Egipt, “Kebra Nagast” din Africa, “Bee Biblie” din China (încã o perte din canonul creºtinilor ortodocºi din Est), “Scrierile ºi învãþãturile lui Buddha Issa” (Isus) din Tibet ºi acum, iar acum pe scarã largã Biblia Kolbrin, din Marea Britanie. Fiecare conþine o vedere diferitã a aceloraºi evenimente din istorie. Toate ne indicã pe de altã parte, faptul cã provin din aceeaºi sursã. Biblia Kolbrin este mai importantã decât o simplã lecþie de istorie religioasã. Ea, este primul document idaic/creºtin care leagã înþelegerea ºtiinþificã a evoluþiei umane de creaþionism ºi designul inteligent. Principiile matematice a lui Kolbrin reflectã interesul pe care îl aveau anticii Druizi în ce priveºte stelele, matematici ºi catastrofe globale. El ne “vorbeºte” despre întoarcerea planetei “distrugãtoare”, un astru întunecat ceare a fost cauza unor dezastre din trecut ºi anticipeazã cã asta se va întâmpla din nou. Biblia Kolbrin este reprezentatã de o colecþie de documente (Cartea de Bronz), care au fost ascunse atunci când Edward I (Longshanks), a mistuit Mãnãstirea Glastonbury, în 1184 D.Hr. Documentele au fost pãstrate timp de 850 de ani, de cãtre unele grupãri secrete. Edward I, a considerat cã aceste documente trebuiesc distruse deoarece erau eretice, rivalizau cu “Sf. Biblie” ºi reprezentau o potenþialã ameninþare la adresa lui, având în vedere pretenþia lui de a fi rege al Angliei. Din timpul lui Edward I, 1920 de acri din domeniul Glastonbury, au fost mult timp consideraþi precum “un dar sfânt” familiei lui Isus ºi de multe ori perceput ca ºi un stat suveran, neplãtitor de taxe faþã de coroanã, cu o mare importaþã din punct de vedere religios ºi învãluit în mister. În 1992, unul dintre lidreii grupãrii Hope Trust, care se considera el însuºi protectorul manuscrisului Kolbrin, a copiat manuscrisul cu intenþia de al distribui dupã renunþarea sa la poziþia de lider pe care o avea în acel grup, lucru care s-a ºi întâmplat în 1995. Copia dupã manuscrisul Kolbrin din “Yow World Books”, provine din copia originalã, cea din 1992, care a fost trimisã pentru a fi publicatã în India. Existã douã astfel de versiuni publicate, una în America ºi “Culdean Trust” în Noua Zeelandã. Mai sunt câteva copii izolate în Liban, Anglia, Vatican ºi alte câteva care circulã în jurul lumii. De ce în Marea Britanie? Marea Britanie a jucat un rol important în “saga” (istoria) Bibliei ºi a multor personalitãþi importante. Romanii din antichitate numeau “fraterniatea druizilor” din centrul Britaniei, cu denumirea de “Magi”, acelaºi ordin frãþesc care îi reprezentau pe mentorii faraonilor din Egipt, anticii împãraþi din China, regii din India ºi toþi “Cezarii” din Roma. Aceºti “vrãjitori” erau profesori care predau un numãr de 9 cursuri de studiu, inclusiv astronomie, matematicã, oratoriu, medicinã ºi religie. Multe din aceste cunoºtinþe se regãsesc în manuscrisele Kolbrin. Mumiile unor astfel de “magi” au fost descoperite pe “Drumul Mãtãsii” în China, au fost descrise în picturi ºi a fost scrisã istoria lor ca ºi consilieri alãturi de marii conducãtori ai lumii antice. Tot ei au fost primul grup care l-au recunoscut pe Isus ca fiind cel profeþit ca mesia ºi chiar au anticipat naºterea Lui . Au folosit Stonehenge ºi alte facilitãþi din Marea Britanie, în ºcolile lor. În timpul lui Isus, se estimeazã cã erau 60.000 de studenþi în ºcolile din Marea Britanie unde au învãþat personalitãþi de seamã precum Pontius Pilate (Lucius al Spaniei), protectorul sãu Lucius Stejanus ºi prefectul Romei Tiberius Caesar. În aceeaºi categorie îi putem include ºi pe Britanicus, fiul lui Claudius Caesar ºi alþi romani de elitã. Însuºi Constantin a fost educat în Marea Britanie ºi cel mai probabil l-a cunoscut personal pe Kolbrin. Însãºi cuvântul “Brit” nu provine din limba englezã, ci mai degrabã din ebraicã, reprezentânt un “legãmânt” sau un “pact”. Britanicii considerându-se ei înºiºi poporul legãmântului datoritã înrudirii lor cu “Cele Zece Triburi dispãrute” (Ten Lost Tribes) din timpul cuceririi poporului Iudeu de cãtre asirieni din sec.VIII. Î.Hr., cuvântul “saxon” însemnând “fiul lui Iacob”. Acele “10 Triburi Dispãrute”, de fapt nu au fost pierdute deloc. Manuscrisele Kolbrin pot fi pe drept numite “Biblia celor “ Zece Triburi Dispãrute”. Profetul Jeremia a scãpat cu fuga din faþa cuceriritorilor babilonieni în anul 600 Î.Hr. prin Etiopia ºi a ajuns în Anglia iar mormântul sãu se aflã în Irlanda . În drumul sãu spre Anglia a luat-o cu el pe fiica regelui Zedekiah dare este descendentã a lui David, ilustru precursor a lui Isus. Acesta este motivul pentru care bunica lui Isus, Sf. Ana a fost nãscutã în Anglia. De aceea cei ce au reuºit sã fugã din faþa crucificãrilor au fugit în Franþa ºi de acolo au ajuns la Glastonbury în Anglia dupã moartea lui Isus. Au reuºit sã-ºi întemeieze familii ºi sã-ºi facã aliaþi în Europa de Vest. Aceºti oameni au cunoscut învãþãturile din manuscrisele Kolbrin cu mult înainte ca împãratul Constantin sã aprobe Biblia în anul 325 D.Hr., în Consiliul de la Niceea. Manuscrisele Kolbrin au deasemenea în partea a III-a o descriere cu totul specialã a Exodului lui Moise. Prinþesa Scota, fiica lui Ramses al II-lea, a trãit în timpul lui Moise ºi se zvoneºte cã era una dintre prinþesele ce l-au crescut pe Moise. Ea s-a cãsãtorit cu un nobil evreu, care a dus-o în Anglia iar Regatul Scoþiei îi poartã numele. Aceastã parte a III-a a Exodului din aceste manuscrise, dau de înþeles cã au fost scrise exact dupã cuvintele prinþesei Scota. Ce conþine Biblia Kolbrin? Prima parte conþine geneza relatatã atât din punct de vedere religios cât ºi ºtiinþific. Ultimele douã pãrþi sunt despre Isus. Sunt scrise precum texte biografice, pentru a fi predate la ºcola din Anglia. Manuscrisele conþin învãþãturi morale, pe care societatea le-a considerat fundamentale. Biblia Kolbrin este prezentatã precum un curriculum de carte, de istorie anticã britanicã. Este singurul document cunoscut iudaic/creºtin, care ne spune întreaga poveste a creaþiei umane, în care sunt incluºi chiar ºi persoanele care existau la vremea respectivã pe Terra, înainte de venirea lui Adam ºi a Evei prezentaþi în Scripturã. Termenul de “înger decãzut” din Genezã nu se referã la un demon ci la bãrbaþii care s-au cãsãtorit cu ficele lui Adam ºi Eva ºi au fãcut copii. Ei sunt descendenþii unei societãþi avansate din punct de vedere ºtiinþific ºi religios, care au reuºit sã supravieþuiascã în urma unui cataclism, ascunzându-se în peºteri. Ei s-au auto-numit “ Fiii lui D-zeu”. Aºa precum “îngerii cãzuþi” cu rãutatea ºi imoralitatea lor au grãbit venirea unei catastrofe. În manuscrise este prezentatã una dintre cele mai elegante povestiri despre cum au luat naºtere Adam ºi Eva. Descoperim istoria Atlantidei, Lumeriei cu povestea lor despre “Eden” (rai) ºi catastrofa care a urmat, datoritã imoralitãþii ºi cum toate astea au condus la conceperea Genezei din Biblie. Gãsim deasemenea profeþia unui alt “potop”, urmat de o pace de 1000 de ani iar în final o judecatã dupã reîntoarcerea “Zeului Soare” , exact în acelaºi mod în care este prezentatã Apocalipsa din Biblie. Sunt alte descoperiri care pot susþine veridicitatea Manuscriselor Kolbrin? Cu mai multe decenii în urmã, o sabie din sec. al VI-lea, din timpul regelui Arthur, a fost gãsitã în Pennsylvania. Aceastã sabie este prezentatã ºi în cartea “ Regatul Sfânt”, scrisã de Adrian Gilbert din Anglia împreunã cu echipa sa de cercetare. Adrian a sugerat cã aceasta ar putea foarte bine sã fie sabia Excalibur. Din frescele de pe Catedrala Stoke Dry din sec.VII D.Hr. se poate vedea clar cum Regele Arthur alII-lea este omorât de cãtre indienii din America. Pe Tãiºul acestei sãbii este scris cuvântul “Colbrin” sau “Kolbrin”, în limba anticã Nadef, care era vorbitã în Orientul Mijlociu, pe timpul regelui Arthur. Aceeaºi limbã Nagef, este scrisã pe numeroase artefacte gãsite la un site arheologic din Illinois. Multe copii din Manuscrisele Korbin, sunt disponibile pe sie-ul: www.ancientmanuscripts.com sau fax la nr. 1-888-904-9394. Trãim într-o erã a marilor descoperiri ºi aceasta poate fi cea mai importantã descoperire din ultimul mileniu. Aceste manuscrise reprezintã “bomboana de pe tort” pentru toþi cei care aºteaptã cu nerãbdare sã cunoascã mai mult despre religie ºi profeþii. Poate fi cel mai important document gãsit vreodatã despre reîntoarcerea “distrugãtorului”.
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:02
De la: maressalul_, la data 2009-05-29 11:23:18De la: adipopa, la data 2009-05-28 23:44:07Dumnezeu nu este ateu pentru cã nu se poate nega pe sine. De fap ºi eu am impresia cã aºa crezi tu cã eu cred dar nu este pentru cã dacã ar fi nu aº crede iar tu nu ai mai avea impresia cã eu cred... Maressal, nimic nu poate fi mai enervant decât atunci când cineva te reduce la o pãrere („aºa crezi tu”). Sigur cã mi-am exprimat o pãrere. De fapt, nimeni nu mi-a cerut altceva. Nu mi-a cerut de pildã sã enunþ vreo lege din fizica cuanticã sau sã precizez denumirea unui semn de circulaþie. Mi s-a cerut o pãrere. Majoritatea lucrurilor pe care noi doi le spunem sunt pãreri: aºa credem noi. Nu cumva tu, Maressal, vorbeºti axiomatic adevãruri universal valabile ºi recunoscute de toþi oamenii de pretutindeni ºi din toate timpurile...? |
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:03
De la: maressalul_, la data 2009-05-29 13:45:24Pai si dac a creat unuversul din nimic ..pe om de ce nu l-a creat din nimic si s-a mai "obosit" sa-l faca din pamant ? De ce l-a creat Dumnezeu pe om din þãrânã nu din nimic? Ha, ha. Pentru cã a vrut ca sã fie ceva! Acum, serios, pentru cã l-a dorit parte integrantã din creaþie, luat din pãmântul pe care trebuia sã-l lucreze ºi sã-l protejeze; pentru a simþi o datã cu pãmântul ce înseamnã sã fii în relaþie cu (sau rupt de) creator ºi adumbrind profetic întoarcerea lui în þãrâna din care s-a luat. În ebraicã, existã de fapt un joc frumos de cuvinte între „om” (adam) ºi „þãrânã” (adama): ‘elohim et-ha ‘adam ‘apar min-ha ‘adamah („Elohim pe om l-a fãcut din þãrânã”). |
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:05
De la: maressalul_, la data 2009-05-29 13:45:24Pai si dac a creat unuversul din nimic ..pe om de ce nu l-a creat din nimic si s-a mai "obosit" sa-l faca din pamant ? De ce l-a creat Dumnezeu pe om din þãrânã nu din nimic? Ha, ha. Pentru cã a vrut ca sã fie ceva! Acum, serios, pentru cã l-a dorit parte integrantã din creaþie, luat din pãmântul pe care trebuia sã-l lucreze ºi sã-l protejeze; pentru a simþi o datã cu pãmântul ce înseamnã sã fii în relaþie cu (sau rupt de) creator ºi adumbrind profetic întoarcerea lui în þãrâna din care s-a luat. În ebraicã, existã de fapt un joc frumos de cuvinte între „om” (adam) ºi „þãrânã” (adama): ‘elohim et-ha ‘adam ‘apar min-ha ‘adamah („Elohim pe om l-a fãcut din þãrânã”). |
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:06
De la: maressalul_, la data 2009-05-29 14:02:56Ateii ... NU STIU... inca ... cum a aparut universul . Acum raspunde tu !!! Dar dacã ateii nu ºtiu cum a apãrut universul, cum de ºtiu totuºi cum nu a apãrut...?
|
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:06
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-29 15:03:54Fi atent maressale! Uite cum a creat dumnezeu pamantul: Dorinel, pentru o discuþie cu Maressal, aceastã retoricã goalã þine eventual de urât. Însã pentru o discuþie într-un spaþiu public informat trebuie sã poþi mai mult. V-am spus-o de atâtea ori, singurul motiv pentru care puteþi sã vã fluturaþi nestingherit mediocritatea pe forum este cã acest spaþiu virtual nu este controlat comercial ºi nu se supune recenziei de specialitate (peer review). |
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:20
De la: Dorulet, la data 2009-05-29 21:56:51Biblia Kolbrin, de Glenn Kimball... Rãspunsul scurt: o pseudografie modernã, un fals! |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:23
De la: adipopa, la data 2009-05-29 21:13:30adi,scuze pt.seara aceasta,te las pe mana lui mytcor si dorulet,asta este seara sotiei cand se destrabaleaza pe net,sper ca maine si poimaine sa ne facem timp pt.o dezbatere ampla despre subiectul biblie si adevarurile ei,ok?De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-29 08:12:34adi,ai deschis topicul asta pt.a discuta despre biblie si binefacerile ei sau despre a reusi tot c[r]estinu' sa cunoasca ce cuprinde aceasta ,,holly'' intre copertile ei cele negre?intreb aceasta pt.ca io chiar vreau sa facem cunoscuta aceasta capodopera literara pt. a nu mai exista confuzii in creierele multor concetateni de-ai mei,ce zici,ne incumetam?da-mi semnalul si voi incepe sa postez verset cu verset,urmand a le comenta pe fiecare in parte in maniera stiintifica[nu fantasmagorica],in speranta ca m-am facut auzit si inteles,astept si pan' atunci s-auzim numai de bine!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:53
De la: Atahualpa, la data 2009-05-29 20:45:56Ioana, interesanta biografia cuv. Seraphim. Frumoase si argumentele din Sfintii Parinti si cea din cartea lui Iob despre creatie. Omul biblic exprima in mod succint si unic modul de a crea a lui Dumnezeu. Interpretarea Sf. Ioan Crisostomul e fenomenala: „Aici dumnezeiasca Scripturã spune cã s-a odihnit Dumnezeu de lucrurile Sale; în Evanghelii Hristos zice: Tatãl meu pânã acum lucreazã, ºi Eu lucrez (Ioan 5, 17). Nu se pare, la auzul acestor cuvinte, cã este contrazicere între cele spuse ? Sã nu fie ! Nu este nici o contrazicere între cele scrise în dumnezeiasca Scripturã. Când Scriptura ne spune aici cã Dumnezeu s-a odihnit de lucrurile Sale, ne învaþã cã Dumnezeu în ziua a ºaptea a sfârºit de creat ºi de adus totul de la nefiinþã la fiinþã; când Hristos ne spune cã Tatãl meu pânã acum lucreazã ºi Eu lucrez, ne aratã continua Lui purtare de grijã; numeºte lucrare menþinerea celor care au fost fãcute, dãruirea dãinuirii lor ºi ocârmuirea lor în toatã vremea. Dacã n-ar fi aºa, cum ar dãinui universul acesta – toate cele vãzute ºi neamul omenesc – de nu ar fi mâna cea de sus, care le ocârmuieºte ºi le rânduieºte ?” atahualpa mã bucur mult cã îl apreciezi și tu pe ieromanhul serafim rose. eu sunt ortodoxã și pãrerea mea poate fii ușor subiectivã in ceea ce-l privește ,însã tu poți fii obiectiv... dacã și cei de alte religii îl apreciazã pentru gândirea sa teologicã înseamnã cã într-adevãr este un mare duhovnic. în ceea ce privește ce-a de-a doua parte a mesajului tãu...inițiativa de a discuta biblia din punct de vedere literal ,(deci incluzand în comentariile noastre concepte operationale de genul *laitmotiv* ,*figuri de stil* ,*simbolism*, etc...) mi s-a pãrut sortitã eșecului încã de la început...și asta pentru cã nu se poate discuta din punct de vedere literal decat o operã literarã...!!! pentru a putea spune cã biblia este literaturã (cum încercau unii pe pagina trecutã) ar trebui sã gãsim în ea reflecțiile sentimentelor autorului , fapte care nu s-au petrecut în realitate , diverse figuri de stil ....biblia ar trebui sã fie în același timp ...artã!!! și...nu este!!! e ca și cum am incerca sã citim ca literaturã tratatul de istorie a romaniei al academiei romane ,o stire dintr-un ziar sau un dosar cu mai multe cereri catre directorul unei firme la care lucrãm... tentativa noastra ar fii în mod sigur eșuatã ....am constata în scurt timp cã avem nevoie de o altfel de abordare a textelor pentru ca interpretarea lor sã ni se dezvaluie... pentru a citi biblia și a reuși sã o înțelegem corect trebuie sã ne aplecãm într-un alt mod asupra textului ei... trebuie sã urmãrim o abordare teologicã...trebuie sã fim pregãtiți dinainte pentru a-i descifra sensurile,sensuri ascunse celor care nu stiu sã le vadã .... de exemplu...cum fac aștia de pe aici care o citesc ca pe o lucrare științificã și apoi se revoltã spunând cã e imposibil ceea ce scrie acolo..ei o abordeazã din punct de vedere științific...tu și adi din punct de vedere literal...și astfel o sã reușim sã ne înțelegem între noi....*de minune!* ceea ce încerc eu sã arãt este faptul cã atât abordarea bibliei din punct de vedere științific cât și din punct de vedere literal sunt greșite... trebuie abordatã din punct de vedere teologic ,iar pentru asta trebuie sã citim scrierile celor care au avut duh sfânt și insuflați de acesta ne-au lasat hermeneutica ei la îndemânã...abia apoi pe baza scrierilor lor și ale observațiilor noastre putem avea și noi o pãrere pertinentã... numai bine!!! ps: mi-am exprimat doar o pãrere...nu te supãra.... |
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 23:11
De la: ioana_dark, la data 2009-05-29 19:41:52dorin...biblia este o carte plinã de simboluri pe care dacã nu le intelegem riscãm sã le intepretãm greșit ....Fi atenta Ioana! Am gasit niste simboluri, cei drept matematice si nu numai. Incearca sa vezi ca ori cat te-ai chinui n-ai sa intelegi altceva decat sensul pentru care au fost create: ± ≠ ≤ ≥ ∞ ‰ ╫ ╥ + - etc. Le poti da si alta interpretare?
|
|
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 23:21
am gãsit un articol interesant referitor la biblie...
nu știu dacã este scris de un ortodox , un catolic sau un protestant ,însã merita vãzut... www.everystudent.ro/a/Biblie.html |
|
|
|

Cand vrea sa vada ... vede. De peste 2000 de ani nu mai vede nimic desi s-a invetat intre timp ochelarii
;
;
INCA UN BASM.
...dar cam vorbesc singur cred la ora asta: unde e Irina...?