back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 14:02

Ateii ... NU STIU... inca ... cum a aparut universul . Acum raspunde tu !!!

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 15:03

De la: maressalul_, la data 2009-05-29 13:45:24Pai si dac a creat unuversul din nimic ..pe om de ce nu l-a creat din nimic si s-a mai "obosit" sa-l faca din pamant ?

Fi atent maressale! Uite cum a creat dumnezeu pamantul:
"La �nceput a f�cut Dumnezeu cerul �i p�m�ntul. - Din NIMIC;
�i p�m�ntul era netocmit �i gol si NIMIC. �i a zis Dumnezeu: �S� fie lumin�!� �i a fost lumin�. SI A APARUT SOARELE - MAI TARZIU SI ENERGIA ELECTRICA;
�i a zis Dumnezeu: �S� fie o t�rie prin mijlocul apelor �i s� despart� ape de ape!� �i a fost a�a. DAR TOT DIN NIMIC;
�i a v�zut Dumnezeu c� este bine. Cand vrea sa vada ... vede. De peste 2000 de ani nu mai vede nimic desi s-a invetat intre timp ochelarii ;
�i a fost sear� �i a fost diminea��: ziua a doua; s ia treia si a ...infinita;
�i a zis Dumnezeu: �S� se adune apele cele de sub cer la un loc �i s� se arate uscatul!� �i a fost a�a. DAR TOT ASA DIN NIMIC. Si s-au adunat apele cele de sub cer la locurile lor �i s-a ar�tat uscatul. UITA SA SPUNA CA LA INCEPUT ERA UN SINGUR CONTINENT.
Uscatul l-a numit Dumnezeu p�m�nt, iar adunarea apelor a numit-o m�ri. �i a v�zut Dumnezeu c� este bine. SI EU. ;
Apoi a zis Dumnezeu: �S� dea p�m�ntul din sine verdea��: iarb�, cu s�m�n�� �ntr-�nsa, dup� felul �i asem�narea ei, �i pomi roditori, care s� dea rod cu s�m�n�� �n sine, dup� fel, pe p�m�nt!� �i a fost a�a.
P�m�ntul a dat din sine verdea��: iarb�, care face s�m�n��, dup� felul �i dup� asem�narea ei, �i pomi roditori, cu s�m�n��, dup� fel, pe p�m�nt. �i a v�zut Dumnezeu c� este bine. TOATE ACESTEA DIN NIMIC. ITI VINE SA CREZI?!! DIN NIMIC.
�i a fost sear� �i a fost diminea��: ziua a treia;
�i a zis Dumnezeu: �S� fie lumin�tori pe t�ria cerului, ca s� lumineze pe p�m�nt, s� despart� ziua de noapte �i s� fie semne ca s� deosebeasc� anotimpurile, zilele �i anii,
�i s� slujeasc� drept lumin�tori pe t�ria cerului, ca s� lumineze p�m�ntul.� �i a fost a�a.
A f�cut Dumnezeu cei doi lumin�tori mari: lumin�torul cel mai mare pentru c�rmuirea zilei �i lumin�torul cel mai mic pentru c�rmuirea nop�ii, �i stelele. DA, DA ... UITA SA NI SE SPUNA CUM A APARUT LUNA;
�i a fost sear� �i a fost diminea��: ziua a patra.
Apoi a zis Dumnezeu: �S� mi�une apele de viet��i, fiin�e cu via�� �n ele �i p�s�ri s� zboare pe p�m�nt, pe �ntinsul t�riei cerului!� �i a fost a�a.
ASTA-I CEL MAI FRUMOS BASM DIN BIBLIE;
�i a fost sear� �i a fost diminea��: ziua a cincea.
Apoi a zis Dumnezeu: �S� scoat� p�m�ntul fiin�e vii, dup� felul lor: animale, t�r�toare �i fiare s�lbatice dup� felul lor�. �i a fost a�a.
A f�cut Dumnezeu fiarele s�lbatice dup� felul lor, �i animalele domestice dup� felul lor, �i toate t�r�toarele p�m�ntului dup� felul lor. �i a v�zut Dumnezeu c� este bine. AL DOILEA BASM ORDINAR.
�i a zis Dumnezeu: �S� facem om dup� chipul �i dup� asem�narea Noastr�, ca s� st�p�neasc� pe�tii m�rii, p�s�rile cerului, animalele domestice, toate viet��ile ce se t�r�sc pe p�m�nt �i tot p�m�ntul!�
�i a f�cut Dumnezeu pe om dup� chipul S�u; dup� chipul lui Dumnezeu l-a f�cut; a f�cut b�rbat �i femeie.
De dinozauri n-o fi auzind? INCA UN BASM.
�i Dumnezeu i-a binecuv�ntat, zic�nd: �Cre�te�i �i v� �nmul�i�i �i umple�i p�m�ntul �i-l supune�i; �i st�p�ni�i peste pe�tii m�rii, peste p�s�rile cerului, peste toate animalele, peste toate viet��ile ce se mi�c� pe p�m�nt �i peste tot p�m�ntul!�
Apoi a zis Dumnezeu: �Iat�, v� dau toat� iarba ce face s�m�n�� de pe toat� fa�a p�m�ntului �i tot pomul ce are rod cu s�m�n�� �n el. Acestea vor fi hrana voastr�.
Iar tuturor fiarelor p�m�ntului �i tuturor p�s�rilor cerului �i tuturor viet��ilor ce se mi�c� pe p�m�nt, care au �n ele suflare de viat�, le dau toat� iarba verde spre hran�.� �i a fost a�a.
�i a privit Dumnezeu toate c�te a f�cut �i iat� erau bune foarte. �i a fost sear� �i a fost diminea��: ziua a �asea.;
A saptea ... de odihna.
Dumnezeu: Si am incalecat pe o sea si v-am spus povestea mea.

Religia este o r�m�i�� a copil�riei inteligen�ei noastre, ea se va stinge pe m�sur� ce adopt�m ra�iunea �i �tiin�a ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 15:18

BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR....

Este posibil asa ceva in zile noastre ?!!!?

Dorine sa nu mai postezi asa ceva ...ca-mi stric retinele...

Radem ...glumin ...dar mi se face parul maciuca cand citesc ABERATIILE ASTEA... cati TRISTI sunt pe lumea asta ...."doamneeeeeeeeeee"... i-ai acolo in RAI ...sa scapam de ei.

Dorine ...propun un joc ... sa facem noi pe credinciosii si credinciosii pe ateii... si ei sa ne zica ca scrie in biblie e fals ...si sa dea citate ...noi sa le comentam si sa incercam sa le demonstram ca sunt adevarate. Te tine ...IMAGINATIA ? Pe bune. In weekend nu sunt "la caclulator" dar incercam de luni. Ce zici ? Sa vezi DISTRACTIE.

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 15:43

De la: maressalul_, la data 2009-05-29 15:18:35
Radem ...glumin ...dar mi se face parul maciuca cand citesc ABERATIILE ASTEA... cati TRISTI sunt pe lumea asta ...."doamneeeeeeeeeee"... i-ai acolo in RAI ...sa scapam de ei. Dorine ...propun un joc ... sa facem noi pe credinciosii si credinciosii pe ateii... si ei sa ne zica ca scrie in biblie e fals ...si sa dea citate ...noi sa le comentam si sa incercam sa le demonstram ca sunt adevarate. Te tine ...IMAGINATIA ? Pe bune. In weekend nu sunt "la caclulator" dar incercam de luni. Ce zici ? Sa vezi DISTRACTIE.
Da. Dar fac un pariu cu tine ca cei credinciosi nu vor accepta pt cinci minute sa fie atei?!! Eu intru in joc.

Religia este o r�m�i�� a copil�riei inteligen�ei noastre, ea se va stinge pe m�sur� ce adopt�m ra�iunea �i �tiin�a ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 18:57

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-29 15:43:44
De la: maressalul_, la data 2009-05-29 15:18:35
Radem ...glumin ...dar mi se face parul maciuca cand citesc ABERATIILE ASTEA... cati TRISTI sunt pe lumea asta ...."doamneeeeeeeeeee"... i-ai acolo in RAI ...sa scapam de ei. Dorine ...propun un joc ... sa facem noi pe credinciosii si credinciosii pe ateii... si ei sa ne zica ca scrie in biblie e fals ...si sa dea citate ...noi sa le comentam si sa incercam sa le demonstram ca sunt adevarate. Te tine ...IMAGINATIA ? Pe bune. In weekend nu sunt "la caclulator" dar incercam de luni. Ce zici ? Sa vezi DISTRACTIE.
Da. Dar fac un pariu cu tine ca cei credinciosi nu vor accepta pt cinci minute sa fie atei?!! Eu intru in joc.

dorin...pur și simplu nu te poți abține s� nu ridiculizezi aiurea biblia...
ai ceva de spus?....spune pe un ton frumos...
creștinismul este religia str�moșilor t�i . dac� pe noi nu ne respecți și arunci cu noroi �n tot ceea ce prețuim mai mult respect� m�car amintirea lor. tu nu crezi �n dumnezeu..deci...nu ar trebui s�-ți fie prea greu...
poți macar �ncerca s� te contrazici cu noi �ntr-un mod frumos?
scuze...�ns� comentariile tale asupra diverselor pasaje biblice sunt extrem de vulgare...

ps: oricum...m� bucur c� dup� discuția *irațional�* pe care ai avut-o cu mine c�nd postai de pe contul *new age* ai renunțat la a mai acuza creștinismul c� ar fii distrus cultura antic�....
și �sta e un lucru bun...:)

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 19:04

nu știu de ce a creat dumnezeu omul din p�m�nt...
explicații �ns� exist� dar dep�șesc domeniul meu .nu țin de istorie ci de teologie.
și...sincer� s� fiu...nici nu sunt interesat� s� aflu. asemenea informație mi-este inutil�.
nu aș gandi teologic sau tr�i creștinește mai bine dac� aș afl�...

oricum..dac� pe tine te intereseaz� și-ți dorești cu adev�rat s� afli r�spunsul....mult� baft�!!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 19:41

dorin..am g�sit ceva pentru tine...

uite demonstrez� c� nu ai creierii sp�lați și ascult� punctul de vedere al ortodoxie asupra creației cosmosului.

te invit s� intrii pe

cuvseraphimrose.wordpress.com/2009/04/05/cele-sase-zile-luate-pe...

trebuie s� vezi cum se face o exegez� adevarat� pe texte biblice.

ieromonarhul serafim rose explic� aici fiecare pasaj din cele pe care �ncercai s� le explici și tu mai sus , și face trimiteri la lucr�ri ale sfinților p�rinți...

merit� s� vezi cum g�ndesc niște teologi adev�rați...

am dat și peste o exegez� de ordin lingvistic a acelorași citate pe topicul asta...

nu știu dac� ideea de a interpreta din punct de vedere lingvistic biblia este una str�lucit�...�n absența g�ndirii teologice sensurile cuvintelor se pierd...

biblia este o carte plin� de simboluri pe care dac� nu le intelegem risc�m s� le intepret�m greșit ....

a descifra biblia doar din punct de vedere literal e riscant!!!

(cum la fel de riscant e s� �ncerc�m o descifr�m din punct de vedere istoric)

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 20:06

ieromonahul serafim rose:

�C�ndva am crezut total �n evolutie", avea s�-si aminteasc� mai t�rziu P�rintele Serafim. �Credeam nu fiindc� m� g�ndisem foarte mult la aceast� problem�, ci doar fiindc� .toat� lumea crede �n ea, c�ci este un .fapt, si cum s� t�g�duiesti .faptele ? [...] �nc� �mi mai amintesc cum profesorul meu de zoologie din anul �nt�i divaga asupra .m�retelor idei ale omului: pentru el, cea mai m�reat� idee pe care omul o n�scocise vreodat� era ideea de evolutie; o idee mult mai m�reat�, credea el, dec�t .ideea de Dumnezeu."br />
cotinuarea pe site-ul �sta..

www.sfaturiortodoxe.ro/teoria-evolutionista.htm

vedeți și...

www.sfaturiortodoxe.ro/varsta_pamantului_carbon_14_biologic_evol...

doamne ajut�!

Atahualpa

70 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 20:45

Ioana, interesanta biografia cuv. Seraphim. Frumoase si argumentele din Sfintii Parinti si cea din cartea lui Iob despre creatie. Omul biblic exprima in mod succint si unic modul de a crea a lui Dumnezeu. Interpretarea Sf. Ioan Crisostomul e fenomenala: �Aici dumnezeiasca Scriptur� spune c� s-a odihnit Dumnezeu de lucru�rile Sale; �n Evanghelii Hristos zice: Tat�l meu p�n� acum lucreaz�, �i Eu lucrez (Ioan 5, 17). Nu se pare, la auzul acestor cuvinte, c� este con�trazicere �ntre cele spuse ? S� nu fie ! Nu este nici o contrazicere �ntre cele scrise �n dumnezeiasca Scriptur�. C�nd Scriptura ne spune aici c� Dumne�zeu s-a odihnit de lucrurile Sale, ne �nva�� c� Dumnezeu �n ziua a �aptea a sf�r�it de creat �i de adus totul de la nefiin�� la fiin��; c�nd Hristos ne spune c� Tat�l meu p�n� acum lucreaz� �i Eu lucrez, ne arat� continua Lui purtare de grij�; nume�te lucrare men�inerea celor care au fost f�cute, d�ruirea d�inuirii lor �i oc�rmuirea lor �n toat� vremea. Dac� n-ar fi a�a, cum ar d�inui universul acesta � toate cele v�zute �i neamul omenesc � de nu ar fi m�na cea de sus, care le oc�rmuie�te �i le r�nduie�te ?�

Cum pe acest forum se discuta Biblia si din punct de vedere literar, m-as opri putin la originalitatea redactarii creatiei. Omul biblic reda in putine cuvinte un mister pe care nici stiinta si nici crestinismul nu/l poate descifra: nasterea universului. Etapizarea creatiei in 6 zile, unicul creator, folosirea elementelor vitale (pamant, apa) si participarea omului la creatie face ca primele 11 capitole ale Genezei sa fie unice in literatura. Omul antic nu cauta sa dea un raspuns stiintific creatiei universului si omului. Folosind simbologia (Adamah - Eva; sarpele; pomul cunoasterii binelui si raului, dimineata-noapte), jocul de cuvinte (ish - ishah) aduce in fata cititorului o serie de elemente care pe parcursul istoriei mantuirii vor fi reluate si dezvoltate. Scenariul creatiei il pune in centru pe Dumnezeu care prin Cuvantul sau creaza. Comparand cu relatarile creatiei universului din cosmologiile babiloniene sau din cea greaca, putem observa ca unicitatea consta in facerea lumii prin Cuvant: Si Dumnezeu a spus: sa fie lumina. Si s-a facut lumina etc. Daca in primul capitol al Genezei ne este prezentata creatia universului si a omului in 6 zile, in capitolul al doilea si al treilea hagiograful reda din nou creatia (probabil capitolul al 2-lea apartine unui alt izvor biblic) explicand intr-un mod artistic aparitia raului in lume si pacatul primilor oameni. Capitolele 2 si 3 din Geneza le putem imparti astfel: 2, 4-25 - Creatia; 3, 1-7 - Pacatul primilor oameni; 3, 8-20 - Pedeapsa; 3, 22-24 - Epilogul.
Aceasta dinamica (Creatie, pacat, pedeapsa, reconciliere) va fi intalnita in paginile Bibliei in raportul Dumnezeu - om. Potopul este un exemplu de acest gen; in cartea Exodului intalnim din nou acest raport.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:13

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-29 08:12:34adi,ai deschis topicul asta pt.a discuta despre biblie si binefacerile ei sau despre a reusi tot c[r]estinu' sa cunoasca ce cuprinde aceasta ,,holly'' intre copertile ei cele negre?intreb aceasta pt.ca io chiar vreau sa facem cunoscuta aceasta capodopera literara pt. a nu mai exista confuzii in creierele multor concetateni de-ai mei,ce zici,ne incumetam?da-mi semnalul si voi incepe sa postez verset cu verset,urmand a le comenta pe fiecare in parte in maniera stiintifica[nu fantasmagorica],in speranta ca m-am facut auzit si inteles,astept si pan' atunci s-auzim numai de bine!

Florin, particip la orice discu�ie despre Biblie care se ridic� deasupra vulgarului �i frivolului. �ntreb�rile care se pun de obicei pe forum-urile 9am m� fac s� cred c� mul�i anti-bibli�ti nu s-au expus deloc cercet�rii istorice, literare �i teologice a scripturii iudeo-cre�tine. �n absen�a acestei expuneri, infantilismul �i caricaturizarea Bibliei r�m�n singurele c�i de atac la care pot recurge. Deschiderea spre a-�i reexamina presupozi�iile �ns� �ine de caracter � e o chestiune de etic� epistemic�.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:26

De la: maressalul_, la data 2009-05-29 10:52:51AdiPopa ...ti-am raspuns ...dar nu ti-am raspuns.

Maressal, r�spunsul t�u transform� un dialog serios �ntr-o �ng�nare de copii mici. Ce �i-am spus despre extinderea potopului sau despre caracterul ordinar �i extraordinar al scripturii nu se compar� cu r�spunsul t�u de-a nu r�spunde.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:33

De la: maressalul_, la data 2009-05-29 10:57:29Era "subliniat" .... convingerea este de ordine PSHIHOLOGICA. Ca poate ala ... academicu' ... sa retina 5 vagoane de carti ... e o chestie... ca face o pasiune din genul literar din biblie e o chestie ... dar ca exista dumnezeu e ALTA CHESTIE. Hai sa nu le confiundam... doar pt ca suntem "incontrolabili emotional.

Maressal, dihotomia pe care o propui �ntre psihic �i noetic apar�ine deranjamentelor-de-pesonalitate. Oamenii normali nu tr�iesc mult timp astfel de conflicte. Dac� apar tensiuni �ntre ceea ce �tiu (academic) �i ceea ce cred (religios) tendin�a e mai degrab� spre rezolvare dec�t spre negare sau mu�amalizare...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:36

Am o �ntrebare ...dar cam vorbesc singur cred la ora asta: unde e Irina...?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:38

De la: maressalul_, la data 2009-05-29 11:12:081. O "entitate" infinita ..poate fi "constienta"? De ce?

Cel mai simplu r�spuns ar fi urm�torul: O entitate infinit� poate fi con�tient� pentru c� singura entitate infinit� pe care o cunoa�tem sau la care avem acces (i.e., Dumnezeu) este o fiin�� con�tient�.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:40

De la: maressalul_, la data 2009-05-29 11:12:08TOT = infinit ... nu esista infinit mai mare decat alt infinit sau un infinit mai mic decat alt infint.

Ca s� complic pu�in r�spunsul, d�-mi voie s� fac o scurt� trimitere la Descartes �i Levinas, bazat pe ni�te noti�e mai vechi de curs. Cite�te-i �i tu, Maressal, dac� vrei s� vorbe�ti despre infinitate, totalitate, metafizic�...

Dup� Descartes, noi ne putem explica u�or no�iuni precum cele de matematic� sau moralitate �ntruc�t formalul (ideea) �i obiectivizarea (ideatum) ei se suprapun perfect. Dar nu ne putem explica infinitatea singuri, pentru c� formalul este spart de obiectivizarea lui. Levinas spune de aici c�, �n infinitate, ideatum-ul �mpline�te de d� peste idee, exces care produce separare �i transcenden��, separare inclusiv de Eu, care locui�te �n sfera ideii. Infinitatea devine caracteristica par excellence a fiin�ei transcendente, apanajul unic �i exclusiv al transcenden�ei, a celui care nu este Eu sau La Fel, ci Unul Absolut Altul. Prin urmare singur transcendentul este ideatum-ul, �n noi fiind doar ideea, ideatum-ul r�m�n�ndu-ne practic �n mod des�v�r�it exterior, pentru c� este infinit (Emmanuel L�vinas, Totality and infinity; an essay on exteriority [Kluwer Academic Publishers. Pittsburgh: Duquesne University Press 1969], pp. 48-52).

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:44

De la: adipopa, la data 2009-05-29 21:36:36Am o �ntrebare ...dar cam vorbesc singur cred la ora asta: unde e Irina...?

....nu cred c-ai sa mai vorbesti singur multa vreme ,...abia am sosit si-mi pregatesc un suc s-apoi o sa ...

... Dorulet a tradus un text pe care am s-o rog sa-l posteze aici pentru a primi o parere avizata despre el.

...Dorulet, te rog posteaza-zi truda !...
Adipopa o sa ne spuna ce si cum despre el...buninteles daca doreste ...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:45

De la: maressalul_, la data 2009-05-29 11:12:082. Si daca dumnezeu este infint si spatiul este CEL PUTIN finit atunci tot ce exista este/face parte din dumenezeu... inclusiv acel satana. Deci satana face parte din dumenzeu. Si toate bunele si relele sunt din dumenezeu. Si atunci dumnezeu nu mai poate fi perfect... deci AdiPopa definitia ta cu infinitatea si pergectiune lui dumenzeu ... este scosa undeva dintr-o balta ... poate cand erai la pescuit ... nu ?

Maressal, spui lucruri f�r� nici o noim�. La tine nu exist� un ra�ionament logic (sau curgere logic�) �n �n�iruirea de propozi�ii! Din cele dou� premise (Dumnezeu este infinit; spa�iul este finit), cum ajungi tu la concluzia (tot ce exist� face parte din Dumnezeu)? Ca s� sus�ii o astfel de concluzie ��i trebuie o premis� nou� �i aberant� (Dumnezeu este spa�iul). Restul e cancan...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:48

De la: mytcor, la data 2009-05-29 21:44:19....nu cred c-ai sa mai vorbesti singur multa vreme ,...abia am sosit si-mi pregatesc un suc s-apoi o sa ...Adipopa o sa ne spuna ce si cum despre el...buninteles daca doreste ...

De acord, numai c� eu mi-am propus s� ies �n seara asta...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:54

De la: adipopa, la data 2009-05-29 21:48:18
De la: mytcor, la data 2009-05-29 21:44:19....nu cred c-ai sa mai vorbesti singur multa vreme ,...abia am sosit si-mi pregatesc un suc s-apoi o sa ...Adipopa o sa ne spuna ce si cum despre el...buninteles daca doreste ...

De acord, numai c� eu mi-am propus s� ies �n seara asta...

...ok, nu doresc sa-ti deranjez programul nocturn, ai sa gasesti comurile si textul respectiv si-o sa le comentezi atunci cand o sa-ti faci timp .

..o seara placuta !...

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 21:56

Biblia Kolbrin, de Glenn Kimball
�n era noastr�, o er� a descoperirilor, sunt multe �Biblii� care au supravie�uit. Aceste iclud: �Manuscrisele de la Marea Moart� din Israel, �Biblioteca Nag Hammadi� din Egipt, �Kebra Nagast� din Africa, �Bee Biblie� din China (�nc� o perte din canonul cre�tinilor ortodoc�i din Est), �Scrierile �i �nv���turile lui Buddha Issa� (Isus) din Tibet �i acum, iar acum pe scar� larg� Biblia Kolbrin, din Marea Britanie. Fiecare con�ine o vedere diferit� a acelora�i evenimente din istorie. Toate ne indic� pe de alt� parte, faptul c� provin din aceea�i surs�.
Biblia Kolbrin este mai important� dec�t o simpl� lec�ie de istorie religioas�. Ea, este primul document idaic/cre�tin care leag� �n�elegerea �tiin�ific� a evolu�iei umane de crea�ionism �i designul inteligent. Principiile matematice a lui Kolbrin reflect� interesul pe care �l aveau anticii Druizi �n ce prive�te stelele, matematici �i catastrofe globale. El ne �vorbe�te� despre �ntoarcerea planetei �distrug�toare�, un astru �ntunecat ceare a fost cauza unor dezastre din trecut �i anticipeaz� c� asta se va �nt�mpla din nou.
Biblia Kolbrin este reprezentat� de o colec�ie de documente (Cartea de Bronz), care au fost ascunse atunci c�nd Edward I (Longshanks), a mistuit M�n�stirea Glastonbury, �n 1184 D.Hr. Documentele au fost p�strate timp de 850 de ani, de c�tre unele grup�ri secrete. Edward I, a considerat c� aceste documente trebuiesc distruse deoarece erau eretice, rivalizau cu �Sf. Biblie� �i reprezentau o poten�ial� amenin�are la adresa lui, av�nd �n vedere preten�ia lui de a fi rege al Angliei. Din timpul lui Edward I, 1920 de acri din domeniul Glastonbury, au fost mult timp considera�i precum �un dar sf�nt� familiei lui Isus �i de multe ori perceput ca �i un stat suveran, nepl�titor de taxe fa�� de coroan�, cu o mare importa�� din punct de vedere religios �i �nv�luit �n mister.
�n 1992, unul dintre lidreii grup�rii Hope Trust, care se considera el �nsu�i protectorul manuscrisului Kolbrin, a copiat manuscrisul cu inten�ia de al distribui dup� renun�area sa la pozi�ia de lider pe care o avea �n acel grup, lucru care s-a �i �nt�mplat �n 1995. Copia dup� manuscrisul Kolbrin din �Yow World Books�, provine din copia original�, cea din 1992, care a fost trimis� pentru a fi publicat� �n India. Exist� dou� astfel de versiuni publicate, una �n America �i �Culdean Trust� �n Noua Zeeland�. Mai sunt c�teva copii izolate �n Liban, Anglia, Vatican �i alte c�teva care circul� �n jurul lumii.
De ce �n Marea Britanie?
Marea Britanie a jucat un rol important �n �saga� (istoria) Bibliei �i a multor personalit��i importante. Romanii din antichitate numeau �fraterniatea druizilor� din centrul Britaniei, cu denumirea de �Magi�, acela�i ordin fr��esc care �i reprezentau pe mentorii faraonilor din Egipt, anticii �mp�ra�i din China, regii din India �i to�i �Cezarii� din Roma. Ace�ti �vr�jitori� erau profesori care predau un num�r de 9 cursuri de studiu, inclusiv astronomie, matematic�, oratoriu, medicin� �i religie. Multe din aceste cuno�tin�e se reg�sesc �n manuscrisele Kolbrin. Mumiile unor astfel de �magi� au fost descoperite pe �Drumul M�t�sii� �n China, au fost descrise �n picturi �i a fost scris� istoria lor ca �i consilieri al�turi de marii conduc�tori ai lumii antice. Tot ei au fost primul grup care l-au recunoscut pe Isus ca fiind cel profe�it ca mesia �i chiar au anticipat na�terea Lui . Au folosit Stonehenge �i alte facilit��i din Marea Britanie, �n �colile lor. �n timpul lui Isus, se estimeaz� c� erau 60.000 de studen�i �n �colile din Marea Britanie unde au �nv��at personalit��i de seam� precum Pontius Pilate (Lucius al Spaniei), protectorul s�u Lucius Stejanus �i prefectul Romei Tiberius Caesar. �n aceea�i categorie �i putem include �i pe Britanicus, fiul lui Claudius Caesar �i al�i romani de elit�. �nsu�i Constantin a fost educat �n Marea Britanie �i cel mai probabil l-a cunoscut personal pe Kolbrin.
�ns�i cuv�ntul �Brit� nu provine din limba englez�, ci mai degrab� din ebraic�, reprezent�nt un �leg�m�nt� sau un �pact�. Britanicii consider�ndu-se ei �n�i�i poporul leg�m�ntului datorit� �nrudirii lor cu �Cele Zece Triburi disp�rute� (Ten Lost Tribes) din timpul cuceririi poporului Iudeu de c�tre asirieni din sec.VIII. �.Hr., cuv�ntul �saxon� �nsemn�nd �fiul lui Iacob�. Acele �10 Triburi Disp�rute�, de fapt nu au fost pierdute deloc. Manuscrisele Kolbrin pot fi pe drept numite �Biblia celor � Zece Triburi Disp�rute�. Profetul Jeremia a sc�pat cu fuga din fa�a cuceriritorilor babilonieni �n anul 600 �.Hr. prin Etiopia �i a ajuns �n Anglia iar morm�ntul s�u se afl� �n Irlanda . �n drumul s�u spre Anglia a luat-o cu el pe fiica regelui Zedekiah dare este descendent� a lui David, ilustru precursor a lui Isus. Acesta este motivul pentru care bunica lui Isus, Sf. Ana a fost n�scut� �n Anglia. De aceea cei ce au reu�it s� fug� din fa�a crucific�rilor au fugit �n Fran�a �i de acolo au ajuns la Glastonbury �n Anglia dup� moartea lui Isus. Au reu�it s�-�i �ntemeieze familii �i s�-�i fac� alia�i �n Europa de Vest. Ace�ti oameni au cunoscut �nv���turile din manuscrisele Kolbrin cu mult �nainte ca �mp�ratul Constantin s� aprobe Biblia �n anul 325 D.Hr., �n Consiliul de la Niceea.
Manuscrisele Kolbrin au deasemenea �n partea a III-a o descriere cu totul special� a Exodului lui Moise. Prin�esa Scota, fiica lui Ramses al II-lea, a tr�it �n timpul lui Moise �i se zvone�te c� era una dintre prin�esele ce l-au crescut pe Moise. Ea s-a c�s�torit cu un nobil evreu, care a dus-o �n Anglia iar Regatul Sco�iei �i poart� numele. Aceast� parte a III-a a Exodului din aceste manuscrise, dau de �n�eles c� au fost scrise exact dup� cuvintele prin�esei Scota.
Ce con�ine Biblia Kolbrin?
Prima parte con�ine geneza relatat� at�t din punct de vedere religios c�t �i �tiin�ific. Ultimele dou� p�r�i sunt despre Isus. Sunt scrise precum texte biografice, pentru a fi predate la �cola din Anglia. Manuscrisele con�in �nv���turi morale, pe care societatea le-a considerat fundamentale.
Biblia Kolbrin este prezentat� precum un curriculum de carte, de istorie antic� britanic�. Este singurul document cunoscut iudaic/cre�tin, care ne spune �ntreaga poveste a crea�iei umane, �n care sunt inclu�i chiar �i persoanele care existau la vremea respectiv� pe Terra, �nainte de venirea lui Adam �i a Evei prezenta�i �n Scriptur�. Termenul de ��nger dec�zut� din Genez� nu se refer� la un demon ci la b�rba�ii care s-au c�s�torit cu ficele lui Adam �i Eva �i au f�cut copii. Ei sunt descenden�ii unei societ��i avansate din punct de vedere �tiin�ific �i religios, care au reu�it s� supravie�uiasc� �n urma unui cataclism, ascunz�ndu-se �n pe�teri. Ei s-au auto-numit � Fiii lui D-zeu�. A�a precum ��ngerii c�zu�i� cu r�utatea �i imoralitatea lor au gr�bit venirea unei catastrofe. �n manuscrise este prezentat� una dintre cele mai elegante povestiri despre cum au luat na�tere Adam �i Eva. Descoperim istoria Atlantidei, Lumeriei cu povestea lor despre �Eden� (rai) �i catastrofa care a urmat, datorit� imoralit��ii �i cum toate astea au condus la conceperea Genezei din Biblie. G�sim deasemenea profe�ia unui alt �potop�, urmat de o pace de 1000 de ani iar �n final o judecat� dup� re�ntoarcerea �Zeului Soare� , exact �n acela�i mod �n care este prezentat� Apocalipsa din Biblie.
Sunt alte descoperiri care pot sus�ine veridicitatea Manuscriselor Kolbrin?
Cu mai multe decenii �n urm�, o sabie din sec. al VI-lea, din timpul regelui Arthur, a fost g�sit� �n Pennsylvania. Aceast� sabie este prezentat� �i �n cartea � Regatul Sf�nt�, scris� de Adrian Gilbert din Anglia �mpreun� cu echipa sa de cercetare. Adrian a sugerat c� aceasta ar putea foarte bine s� fie sabia Excalibur. Din frescele de pe Catedrala Stoke Dry din sec.VII D.Hr. se poate vedea clar cum Regele Arthur alII-lea este omor�t de c�tre indienii din America. Pe T�i�ul acestei s�bii este scris cuv�ntul �Colbrin� sau �Kolbrin�, �n limba antic� Nadef, care era vorbit� �n Orientul Mijlociu, pe timpul regelui Arthur. Aceea�i limb� Nagef, este scris� pe numeroase artefacte g�site la un site arheologic din Illinois. Multe copii din Manuscrisele Korbin, sunt disponibile pe sie-ul: www.ancientmanuscripts.com sau fax la nr. 1-888-904-9394. Tr�im �ntr-o er� a marilor descoperiri �i aceasta poate fi cea mai important� descoperire din ultimul mileniu. Aceste manuscrise reprezint� �bomboana de pe tort� pentru to�i cei care a�teapt� cu ner�bdare s� cunoasc� mai mult despre religie �i profe�ii. Poate fi cel mai important document g�sit vreodat� despre re�ntoarcerea �distrug�torului�.

C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:02

De la: maressalul_, la data 2009-05-29 11:23:18
De la: adipopa, la data 2009-05-28 23:44:07Dumnezeu nu este ateu pentru c� nu se poate nega pe sine.

Am impresia ca asa crezi tu ... nu ca asa este.

De fap �i eu am impresia c� a�a crezi tu c� eu cred dar nu este pentru c� dac� ar fi nu a� crede iar tu nu ai mai avea impresia c� eu cred...

Maressal, nimic nu poate fi mai enervant dec�t atunci c�nd cineva te reduce la o p�rere (�a�a crezi tu�). Sigur c� mi-am exprimat o p�rere. De fapt, nimeni nu mi-a cerut altceva. Nu mi-a cerut de pild� s� enun� vreo lege din fizica cuantic� sau s� precizez denumirea unui semn de circula�ie. Mi s-a cerut o p�rere. Majoritatea lucrurilor pe care noi doi le spunem sunt p�reri: a�a credem noi. Nu cumva tu, Maressal, vorbe�ti axiomatic adev�ruri universal valabile �i recunoscute de to�i oamenii de pretutindeni �i din toate timpurile...?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:03

De la: maressalul_, la data 2009-05-29 13:45:24Pai si dac a creat unuversul din nimic ..pe om de ce nu l-a creat din nimic si s-a mai "obosit" sa-l faca din pamant ?

De ce l-a creat Dumnezeu pe om din ��r�n� nu din nimic? Ha, ha. Pentru c� a vrut ca s� fie ceva!

Acum, serios, pentru c� l-a dorit parte integrant� din crea�ie, luat din p�m�ntul pe care trebuia s�-l lucreze �i s�-l protejeze; pentru a sim�i o dat� cu p�m�ntul ce �nseamn� s� fii �n rela�ie cu (sau rupt de) creator �i adumbrind profetic �ntoarcerea lui �n ��r�na din care s-a luat.

�n ebraic�, exist� de fapt un joc frumos de cuvinte �ntre �om� (adam) �i ���r�n� (adama): �elohim et-ha �adam �apar min-ha �adamah (�Elohim pe om l-a f�cut din ��r�n�).

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:05

De ce l-a creat Dumnezeu pe om din ��r�n� nu din nimic? Ha, ha. Pentru c� a vrut ca s� fie ceva!

Acum, serios, pentru c� l-a dorit parte integrant� din crea�ie, luat din p�m�ntul pe care trebuia s�-l lucreze �i s�-l protejeze; pentru a sim�i o dat� cu p�m�ntul ce �nseamn� s� fii �n rela�ie cu (sau rupt de) creator �i adumbrind profetic �ntoarcerea lui �n ��r�na din care s-a luat.

�n ebraic�, exist� de fapt un joc frumos de cuvinte �ntre �om� (adam) �i ���r�n� (adama): �elohim et-ha �adam �apar min-ha �adamah (�Elohim pe om l-a f�cut din ��r�n�).

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:06

De la: maressalul_, la data 2009-05-29 14:02:56Ateii ... NU STIU... inca ... cum a aparut universul . Acum raspunde tu !!!

Dar dac� ateii nu �tiu cum a ap�rut universul, cum de �tiu totu�i cum nu a ap�rut...?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:06

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-29 15:03:54Fi atent maressale! Uite cum a creat dumnezeu pamantul:
"La �nceput a f�cut Dumnezeu cerul �i p�m�ntul. - Din NIMIC;
�i p�m�ntul era netocmit �i gol si NIMIC. �i a zis Dumnezeu: �S� fie lumin�!� �i a fost lumin�.

Dorinel, pentru o discu�ie cu Maressal, aceast� retoric� goal� �ine eventual de ur�t. �ns� pentru o discu�ie �ntr-un spa�iu public informat trebuie s� po�i mai mult. V-am spus-o de at�tea ori, singurul motiv pentru care pute�i s� v� flutura�i nestingherit mediocritatea pe forum este c� acest spa�iu virtual nu este controlat comercial �i nu se supune recenziei de specialitate (peer review).

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:20

De la: Dorulet, la data 2009-05-29 21:56:51Biblia Kolbrin, de Glenn Kimball...

R�spunsul scurt: o pseudografie modern�, un fals!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:23

De la: adipopa, la data 2009-05-29 21:13:30
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-29 08:12:34adi,ai deschis topicul asta pt.a discuta despre biblie si binefacerile ei sau despre a reusi tot c[r]estinu' sa cunoasca ce cuprinde aceasta ,,holly'' intre copertile ei cele negre?intreb aceasta pt.ca io chiar vreau sa facem cunoscuta aceasta capodopera literara pt. a nu mai exista confuzii in creierele multor concetateni de-ai mei,ce zici,ne incumetam?da-mi semnalul si voi incepe sa postez verset cu verset,urmand a le comenta pe fiecare in parte in maniera stiintifica[nu fantasmagorica],in speranta ca m-am facut auzit si inteles,astept si pan' atunci s-auzim numai de bine!

Florin, particip la orice discu�ie despre Biblie care se ridic� deasupra vulgarului �i frivolului. �ntreb�rile care se pun de obicei pe forum-urile 9am m� fac s� cred c� mul�i anti-bibli�ti nu s-au expus deloc cercet�rii istorice, literare �i teologice a scripturii iudeo-cre�tine. �n absen�a acestei expuneri, infantilismul �i caricaturizarea Bibliei r�m�n singurele c�i de atac la care pot recurge. Deschiderea spre a-�i reexamina presupozi�iile �ns� �ine de caracter � e o chestiune de etic� epistemic�.
adi,scuze pt.seara aceasta,te las pe mana lui mytcor si dorulet,asta este seara sotiei cand se destrabaleaza pe net,sper ca maine si poimaine sa ne facem timp pt.o dezbatere ampla despre subiectul biblie si adevarurile ei,ok?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 22:53

De la: Atahualpa, la data 2009-05-29 20:45:56Ioana, interesanta biografia cuv. Seraphim. Frumoase si argumentele din Sfintii Parinti si cea din cartea lui Iob despre creatie. Omul biblic exprima in mod succint si unic modul de a crea a lui Dumnezeu. Interpretarea Sf. Ioan Crisostomul e fenomenala: �Aici dumnezeiasca Scriptur� spune c� s-a odihnit Dumnezeu de lucru�rile Sale; �n Evanghelii Hristos zice: Tat�l meu p�n� acum lucreaz�, �i Eu lucrez (Ioan 5, 17). Nu se pare, la auzul acestor cuvinte, c� este con�trazicere �ntre cele spuse ? S� nu fie ! Nu este nici o contrazicere �ntre cele scrise �n dumnezeiasca Scriptur�. C�nd Scriptura ne spune aici c� Dumne�zeu s-a odihnit de lucrurile Sale, ne �nva�� c� Dumnezeu �n ziua a �aptea a sf�r�it de creat �i de adus totul de la nefiin�� la fiin��; c�nd Hristos ne spune c� Tat�l meu p�n� acum lucreaz� �i Eu lucrez, ne arat� continua Lui purtare de grij�; nume�te lucrare men�inerea celor care au fost f�cute, d�ruirea d�inuirii lor �i oc�rmuirea lor �n toat� vremea. Dac� n-ar fi a�a, cum ar d�inui universul acesta � toate cele v�zute �i neamul omenesc � de nu ar fi m�na cea de sus, care le oc�rmuie�te �i le r�nduie�te ?�

Cum pe acest forum se discuta Biblia si din punct de vedere literar, m-as opri putin la originalitatea redactarii creatiei. Omul biblic reda in putine cuvinte un mister pe care nici stiinta si nici crestinismul nu/l poate descifra: nasterea universului. Etapizarea creatiei in 6 zile, unicul creator, folosirea elementelor vitale (pamant, apa) si participarea omului la creatie face ca primele 11 capitole ale Genezei sa fie unice in literatura. Omul antic nu cauta sa dea un raspuns stiintific creatiei universului si omului. Folosind simbologia (Adamah - Eva; sarpele; pomul cunoasterii binelui si raului, dimineata-noapte), jocul de cuvinte (ish - ishah) aduce in fata cititorului o serie de elemente care pe parcursul istoriei mantuirii vor fi reluate si dezvoltate. Scenariul creatiei il pune in centru pe Dumnezeu care prin Cuvantul sau creaza. Comparand cu relatarile creatiei universului din cosmologiile babiloniene sau din cea greaca, putem observa ca unicitatea consta in facerea lumii prin Cuvant: Si Dumnezeu a spus: sa fie lumina. Si s-a facut lumina etc. Daca in primul capitol al Genezei ne este prezentata creatia universului si a omului in 6 zile, in capitolul al doilea si al treilea hagiograful reda din nou creatia (probabil capitolul al 2-lea apartine unui alt izvor biblic) explicand intr-un mod artistic aparitia raului in lume si pacatul primilor oameni. Capitolele 2 si 3 din Geneza le putem imparti astfel: 2, 4-25 - Creatia; 3, 1-7 - Pacatul primilor oameni; 3, 8-20 - Pedeapsa; 3, 22-24 - Epilogul.
Aceasta dinamica (Creatie, pacat, pedeapsa, reconciliere) va fi intalnita in paginile Bibliei in raportul Dumnezeu - om. Potopul este un exemplu de acest gen; in cartea Exodului intalnim din nou acest raport.

atahualpa m� bucur mult c� �l apreciezi și tu pe ieromanhul serafim rose.
eu sunt ortodox� și p�rerea mea poate fii ușor subiectiv� in ceea ce-l privește ,�ns� tu poți fii obiectiv...
dac� și cei de alte religii �l apreciaz� pentru g�ndirea sa teologic� �nseamn� c� �ntr-adev�r este un mare duhovnic.

�n ceea ce privește ce-a de-a doua parte a mesajului t�u...inițiativa de a discuta biblia din punct de vedere literal ,(deci incluzand �n comentariile noastre concepte operationale de genul *laitmotiv* ,*figuri de stil* ,*simbolism*, etc...) mi s-a p�rut sortit� eșecului �nc� de la �nceput...și asta pentru c� nu se poate discuta din punct de vedere literal decat o oper� literar�...!!!
pentru a putea spune c� biblia este literatur� (cum �ncercau unii pe pagina trecut�) ar trebui s� g�sim �n ea reflecțiile sentimentelor autorului , fapte care nu s-au petrecut �n realitate , diverse figuri de stil ....biblia ar trebui s� fie �n același timp ...art�!!!
și...nu este!!!
e ca și cum am incerca s� citim ca literatur� tratatul de istorie a romaniei al academiei romane ,o stire dintr-un ziar sau un dosar cu mai multe cereri catre directorul unei firme la care lucr�m...
tentativa noastra ar fii �n mod sigur eșuat� ....am constata �n scurt timp c� avem nevoie de o altfel de abordare a textelor pentru ca interpretarea lor s� ni se dezvaluie...
pentru a citi biblia și a reuși s� o �nțelegem corect trebuie s� ne aplec�m �ntr-un alt mod asupra textului ei... trebuie s� urm�rim o abordare teologic�...trebuie s� fim preg�tiți dinainte pentru a-i descifra sensurile,sensuri ascunse celor care nu stiu s� le vad� ....
de exemplu...cum fac aștia de pe aici care o citesc ca pe o lucrare științific� și apoi se revolt� spun�nd c� e imposibil ceea ce scrie acolo..ei o abordeaz� din punct de vedere științific...tu și adi din punct de vedere literal...și astfel o s� reușim s� ne �nțelegem �ntre noi....*de minune!*
ceea ce �ncerc eu s� ar�t este faptul c� at�t abordarea bibliei din punct de vedere științific c�t și din punct de vedere literal sunt greșite...
trebuie abordat� din punct de vedere teologic ,iar pentru asta trebuie s� citim scrierile celor care au avut duh sf�nt și insuflați de acesta ne-au lasat hermeneutica ei la �ndem�n�...abia apoi pe baza scrierilor lor și ale observațiilor noastre putem avea și noi o p�rere pertinent�...

numai bine!!!

ps: mi-am exprimat doar o p�rere...nu te sup�ra....

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 23:11

De la: ioana_dark, la data 2009-05-29 19:41:52dorin...biblia este o carte plin� de simboluri pe care dac� nu le intelegem risc�m s� le intepret�m greșit ....
Fi atenta Ioana! Am gasit niste simboluri, cei drept matematice si nu numai. Incearca sa vezi ca ori cat te-ai chinui n-ai sa intelegi altceva decat sensul pentru care au fost create: � ≠ ≤ ≥ ∞ � ╫ ╥ + - etc.

Le poti da si alta interpretare?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 23:21

am g�sit un articol interesant referitor la biblie...
nu știu dac� este scris de un ortodox , un catolic sau un protestant ,�ns� merita v�zut...
www.everystudent.ro/a/Biblie.html

Pagini: << 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: