back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 >> Sari la pagina:

Atahualpa

70 mesaje
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 23:48

Permisa fie-mi interventia ...

Insa eu cred ca discutia ateism vs crestinism nu duce prea departe. Religia foloseste metodele sale pentru a demosntra existenta lui Dumnezeu, stiinta apeleaza la alte metode. Credinta si ratiunea sunt doua aripi ale aceleiasi fiinte: avem nevoie de amandoua. Stiinta detine raspunsul pana la un anumit punct; dupa acest punct intervine credinta. Nu cred ca putem demosntra existenta unei divinitati cu stiinta. Putem emite teorii, putem face diferite experiente insa acestea nu dovedesc ca exista o fiinta supranaturala. Prin credinta putem ajungem la divinitate insa aceasta nu presupune o demosntratie fizico-logica, caci daca ar fi asa nu am mai vorbi de credinta ci de stiinta. Eu cred ca ratiunea si credinta se indreapta spre acelasi punct, insa folosesc metode diferite.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Mai 2009, ora 23:51

De la: Dorulet, la data 2009-05-28 23:42:34
De la: ioana_dark, la data 2009-05-28 23:30:23acum mi-am dat seama...dacã o baga pe aia cu haosul primordial avea apoi probleme în a explica cum s-a trecut de la haos la cosmos...
(dar sã ridiculizezi aiurea e foarte ușor)...

Ioana, discuþia dintre cei doi, a fost amuzantã...dar nu dovedeºte nimic....nu s-a terminat cu o concluzie clarã! Aºa cum nici în discuþia dintre Adi ºi Mytcor nu se va ajunge la o concluzie clarã cum cã ar exista sau nu D-zeu, deoarece în momentul de faþã, nici unul nu pot aduce dovezi clare ºi indubitabile.
Cel mult ne "delecteazã" pe noi cu inteligenþa lor, care este de necontestat!

dora...mytcor nici nu ar avea interes sã demonstreze cã dumnezeu nu existã...din moment ce el nu e ateu...
doar pune niște întrebãri...
(și așteaptã sincer și deschis sã primeascã niște rãspunsuri)

nu înțeleg de ce încearcã el sã treacã drept avocatul lui dawkins...dar...vom afla...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 28 Mai 2009, ora 23:54

De la: Atahualpa, la data 2009-05-28 23:48:51Permisa fie-mi interventia ...
Insa eu cred ca discutia ateism vs crestinism nu duce prea departe. Religia foloseste metodele sale pentru a demosntra existenta lui Dumnezeu, stiinta apeleaza la alte metode. Credinta si ratiunea sunt doua aripi ale aceleiasi fiinte: avem nevoie de amandoua. Stiinta detine raspunsul pana la un anumit punct; dupa acest punct intervine credinta. Nu cred ca putem demosntra existenta unei divinitati cu stiinta. Putem emite teorii, putem face diferite experiente insa acestea nu dovedesc ca exista o fiinta supranaturala. Prin credinta putem ajungem la divinitate insa aceasta nu presupune o demosntratie fizico-logica, caci daca ar fi asa nu am mai vorbi de credinta ci de stiinta. Eu cred ca ratiunea si credinta se indreapta spre acelasi punct, insa folosesc metode diferite.

e ok ceea ce spui...însã..pe lângã științã (care poate la fel de bine și sã demonstreze cã dumnezeu existã și cã nu) ateii considerã cã mai au și alte argumente...

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 28 Mai 2009, ora 23:57

De la: mytcor, la data 2009-05-28 23:30:08Avem cumva noi dovada palbabila a vr-unui inscris apartinand vr-unui Apostol ?...Ioan, episcop in Efes, a scris el oare ce-a de-a Iv-a ev. sau este rodul unor discipoli de-ai sai ?

Nu avem autografe. Dar avem marturii patristice (Papias, Irineu) ºi manuscrise din sec. III-IV purtãtoare de titlu ioanin. Ideea cã evanghelia a cãpãtat forma finalã sub munca editorialã a unor discipoli din imediata apropiere a evanghelistului nu poate fi exclusã. Oricum, autoratul celei de-a patra evanghelii este ceva mai bine documentat decât al primelor douã (Matei ºi Marcu).

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 00:03

De la: Dorulet, la data 2009-05-28 23:46:00
De la: adipopa, la data 2009-05-28 23:44:07Dumnezeu nu este ateu pentru cã nu se poate nega pe sine.

Aºteptam un alt rãspuns....

Da, numai cã acest rãspuns este mai bun pentru cã se bazeazã pe definiþia mai uºor de stabilit a ce este ateismul ºi nu depinde de formulãri teologice complexe privind fiinþa lui Dumnezeu...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 00:08

sa inteleg ga stimabilul Atahualpa s-a intalnit inre timp cu Pizarro si incearca sa ne stinga dezbaterea innainte de a fi inceput ?...
D'na Dorulet, D'lor Adipopa, Atahualpa, ...congresele, conferintele, dezbaterile,comunicarile, etc...sunt atat de bine platite incat s-ar merita si-un spectacol gratuit pe topicul 9am, nu credeti ??? iar daca in prealabil s-au configurat si conditiile desfasurarii spectacolului, cu-atat mai bine, fiecare-mparte n-am fiidecat solistii singuratici ce nu-i asculta nimeni !.. contradictia naste scanteia ce poate aprinde valoarea asa cum daca n-ar fi existat Iuda, n-ar fi existat nici prinderea, ...n-asa ?..

de alfel sunt costient de cele doua criterii fundamentale ale celor DOUA, numai ca, depinde din ce punct privesti cinematica mecanismelor si-a fiecarei filozofii .
Nu doresc desacralizarea religiei iudeo-crestine asa cum nici ea nu s-ar putea lipsii de biinefacerile celei de-a doua , numai ca atat religia prin post si rugaciune trimiteindividul in acea stare de meditatie transcendeta in care-i posibila revelatia divina, asa cum si stiinta analizeaza cu mijloacele-i specifice atat starea cuantica cat si pe cea subcuantica cu-ale ei linii temporale predictibil transcendente catre o alta dimensionalitate.

Asa ca , astept raspunsul pe care l-ar fi dat Dorulet si-o avertizez sa parieze precum B.Pascal.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 00:09

De la: adipopa, la data 2009-05-29 00:03:50
De la: Dorulet, la data 2009-05-28 23:46:00
De la: adipopa, la data 2009-05-28 23:44:07Dumnezeu nu este ateu pentru cã nu se poate nega pe sine.

Aºteptam un alt rãspuns....

Da, numai cã acest rãspuns este mai bun pentru cã se bazeazã pe definiþia mai uºor de stabilit a ce este ateismul ºi nu depinde de formulãri teologice complexe privind fiinþa lui Dumnezeu...

Asta-i bunã..

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 00:11

De la: mytcor, la data 2009-05-28 23:30:08De ce de-a lungul secolelor Evangheliile au suferit diferite modificari, erau doar scrise de catre apostoli , sau, dupa apostoli si avand totdeodata inspiratie Divina, cumva pentru a nu fi discutate, pt. a nu se putea face exegeze pe textele biblice, pt. a nu fii interpretate?

Inspiraþia divinã a evangheliilor nu a împiedecat niciodatã ºi nici nu poate fi susþinutã de altfel fãrã...interpretare. Despre modificãri aºtept discuþii concrete. Transmiterea textelor biblice (ca orice transmitere de text în antichitate) a cunoscut greºeli de copiere, omisiuni sau adãugiri, dar putem reconstitui eclectic originalul (sau textul cel mai aproape de original).

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 00:15

Mytcor....te-am supãrat cu ceva?!
Imediat îmi fac mea culpa! Dar nu mã obliga sã spun ceea ce cred...aici pe forum!
Credinþa ºi relaþia dintre mine ºi D-zeu, este mult prea intimã! Felul în care "eu cred" este cu totul diferit....
În rest, sunt de acord cu tine...ºi te susþin!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 00:24

De la: Dorulet, la data 2009-05-29 00:15:33Mytcor....te-am supãrat cu ceva?!
Imediat îmi fac mea culpa! Dar nu mã obliga sã spun ceea ce cred...aici pe forum!
Credinþa ºi relaþia dintre mine ºi D-zeu, este mult prea intimã! Felul în care "eu cred" este cu totul diferit....

Cum se poate Dorulet ?! nu-mi amintesc sa ma fii suparat si chiar dac-ai face-o , no pro. !...o rezolvam la masa verde !...( solicit arbitraj international, autohtonii-s la DNA )

Si totusi Dorulet, pastreaza intimitatea absoluta de-o parte si expune-o p-aia care se poate !..asteptam ,..pls !... nu spunem nimanui, ramane-ntre noi ok ß...

De fapt, daca ai mai mult timp liber fa-i si lui maresal o traducere din vid-ul D vs L, macar un rezumat ceva, nu-l lasati in ceata !...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 00:41

De la: mytcor, la data 2009-05-28 23:30:08....revenind la Evanghelii; Matei ,....spune ca iisus este fiul lui Iosif descendent din Iacob ,Mathan,........pana la Solomon, David si Abraham !..Cap. 1-1, 2, 8, pâna la 16
Luca, spune ca-i descendent din Iosif,Heli, Mathan.....Sem, Noe,Enoh, Adam,...Cap. III 23-24 pâna la 38...

Genealogiile din Matei ºi Luca sunt diferite (în funcþie de interesul teologic al fiecãrui evanghelist) ºi selective (nu menþioneazã toþi descendenþii)...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 00:50

De la: mytcor, la data 2009-05-29 00:24:23
De la: Dorulet, la data 2009-05-29 00:15:33Mytcor....te-am supãrat cu ceva?!

Cum se poate Dorulet ?! nu-mi amintesc sa ma fii suparat si chiar dac-ai face-o , no pro. !...o rezolvam la masa verde !...( solicit arbitraj international, autohtonii-s la DNA )

Si totusi Dorulet, pastreaza intimitatea absoluta de-o parte si expune-o p-aia care se poate !..asteptam ,..pls !... nu spunem nimanui, ramane-ntre noi ok ß...

De fapt, daca ai mai mult timp liber fa-i si lui maresal o traducere din vid-ul D vs L, macar un rezumat ceva, nu-l lasati in ceata !...

Þi-am rãspuns, pe privat....aºa, ca sã rãmânã între noi.
O sã mai ascult o datã dezbaterea celor doi...ºi o sã fac ºi un rezumat, pentru cei interesaþi...nu neapãrat ptr. Mareºal...Dar o sã dureze...cã dezbaterea este destul de lungã...cât un film

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 01:12

De la: adipopa, la data 2009-05-29 00:41:02
De la: mytcor, la data 2009-05-28 23:30:08....revenind la Evanghelii; Matei ,....spune ca iisus este fiul lui Iosif descendent din Iacob ,Mathan,........pana la Solomon, David si Abraham !..Cap. 1-1, 2, 8, pâna la 16
Luca, spune ca-i descendent din Iosif,Heli, Mathan.....Sem, Noe,Enoh, Adam,...Cap. III 23-24 pâna la 38...

Genealogiile din Matei ºi Luca sunt diferite (în funcþie de interesul teologic al fiecãrui evanghelist) ºi selective (nu menþioneazã toþi descendenþii)...

..deci: similare dar nu identice, in functie de interesul teologic al fiecarui apostol,...OK !...

...ar mai fii totusi ceva ce m-ar interesa;...

...exista vr-o evidenta de-a lungul timpului prin care s-ar putea verifica toate modificarile/interpretarile suportate de catre textele Biblice?...
...daca exista, poate fii ea accesata pentu studiu sau pentru o informare individuala pur si simplu ?..

Totusi, sa inteleg ca interesele teologice ale apostolilor au fost mai presus de faptele lor or faptica evenimentelor la care au fost partasi ?..

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 01:15

vom vedea maine și vom stabili cu toții dacã dawkins a reușit pânã la urmã sã afle care este sensul tuturor lucrurilor...dacã a descoperit adevãrul...
(regret cã iisus nu i-a rãspuns lui pilat la întrebarea *ce este adevãrul?*)

dora și mytcor...sã ințeleg cã voi nu îi luați apãrarea fiindcã v-ar fii impresionat discursul lui..ci..doar pentru a ne determina pe noi sã punctãm niște argumente....
e ok și așa...

noapte bunã...:)

ps: nu am mai înțeles incã un lucru și sper sã vorbim și despre el mâine...dawkins a spus cã a devenit ateu cand a descoperit darwinismul....
însã,eu am învãțat la facultate cã teoria asta este depãșitã pentru secolul 20 și cã atunci au aparut altele *arca lui noe *,*prima evã* etc ...(teorii moderne cu privire la apariția omului )
cum de nu le-a descoperit pe astea ci ...tocmai o teorie din sec 19? ....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 01:23

De la: ioana_dark, la data 2009-05-29 01:15:30vom vedea maine și vom stabili cu toții dacã dawkins a reușit pânã la urmã sã afle care este sensul tuturor lucrurilor...dacã a descoperit adevãrul...
(regret cã iisus nu i-a rãspuns lui pilat la întrebarea *ce este adevãrul?*)

dora și mytcor...sã ințeleg cã voi nu îi luați apãrarea fiindcã v-ar fii impresionat discursul lui..ci..doar pentru a ne determina pe noi sã punctãm niște argumente....
e ok și așa...

noapte bunã...:)

ps: nu am mai înțeles incã un lucru și sper sã vorbim și despre el mâine...dawkins a spus cã a devenit ateu cand a descoperit darwinismul....
însã,eu am învãțat la facultate cã teoria asta este depãșitã pentru secolul 20 și cã atunci au aparut altele *arca lui noe *,*prima evã* etc ...(teorii moderne cu privire la apariția omului )
cum de nu le-a descoperit pe astea ci ...tocmai o teorie din sec 19? ....

noapte buna !....pentru ca nu-l mai folosest pe "k"

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 08:12

adi,ai deschis topicul asta pt.a discuta despre biblie si binefacerile ei sau despre a reusi tot c[r]estinu' sa cunoasca ce cuprinde aceasta ,,holly'' intre copertile ei cele negre?intreb aceasta pt.ca io chiar vreau sa facem cunoscuta aceasta capodopera literara pt. a nu mai exista confuzii in creierele multor concetateni de-ai mei,ce zici,ne incumetam?da-mi semnalul si voi incepe sa postez verset cu verset,urmand a le comenta pe fiecare in parte in maniera stiintifica[nu fantasmagorica],in speranta ca m-am facut auzit si inteles,astept si pan' atunci s-auzim numai de bine!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 10:52

De la: adipopa, la data 2009-05-28 21:25:35
De la: maressalul_, la data 2009-05-28 11:53:38Doome' ... pun si eu o intrebare si primesc urmatorul raspuns :

Atahualpa : (o sa-ti zic Alibaba... ca mi-e mai usor): Potopul a fost local, dar si global.
iar apoi AdiPopa : Sunt de acord cã Potopul biblic a fost un eveniment local (dar de anvergurã) ºi cã aparþine memoriei colective a Orientului Antic.

Iar cava pagini mai inapoi...
AdiPopa : Biblia este ºi nu este o carte ca oricare alta.

Pai si acum eu ce pot sa zic? ABSOLUT NIMIC ...ca ne se merita. Domilor ...puteti fi mai seriosi un pic? Nu suntem la lectia de "cuvinte incalcite fara noima" sau "scriu...ca pot".

Maressal, evolueazã! La o întrebare nu se rãspunde numai cu Da sau Nu...decât la grãdiniþã.

(1) Din punct de vedere istoric, potopul a fost un eveniment local. Nici nu poate fi conceput altfel. Cunoºtinþele paleontologice pe care le avem nu susþin ideea unei catastrofe mondiale. Iar textul biblic nici nu impune de fapt o interpretare globalã – decât eventual în sensul propus de Atahualpa (i.e., lumea cunoscutã). Genesa 6-9 trebuie cititã în contextul oriental al miturilor deluviene antice, lucru valabil ºi în privinþa cosmogoniei (respectiv antropogoniei) biblice.

(2) Biblia are un caracter ordinar, în sensul cã este literaturã scrisã de oameni, respectã convenþiile literare ale vremii, etc. Dar Biblia are ºi un caracter extraordinar, în sensul cã, pentru comunitãþile de credinþã, ea reprezintã scripturã. Nu vãd de ce, sau în baza cãrei logici, caracterul literar (ordinar) ºi teologic/canonic (extraordinar) s-ar exclude reciproc.

AdiPopa ...ti-am raspuns ...dar nu ti-am raspuns.

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 10:57

De la: adipopa, la data 2009-05-28 21:28:16
De la: maressalul_, la data 2009-05-28 11:53:38Ioana problema cu convingerea este de ordine PSHIHOLOGICA si pe BAZA ARGUMENTELOR. Tine de puterea si capacitatea mentala. Daca eu stau cu cineva la o bere... si ii aduc argumente cum ca religia este o mare prostie... omul ala pe moment crede ...cat de cat. Dar daca peste cateva zile se trezeste noptea din somn si simte ..sa zicem dureri in capul pieptului ... si-l trece O SPAIMA ZDRAVANA... automat in mintea lui... se gandeste la viata, la moarte , la dumenzeu... si tot zice un "doame'ajuta", talal nostru sau mai stiu eu ce. Cred ca poti sa intelegi ... ARGUMENTELE NU VOR FII NICIODATA SUFICIENTE. NICIODATA. Daca omul este "slab de inger" si are nevoie de "ajutoare divine" si are nevoie sa se creada "protejat"... atat il duce capul. Nu o sa-l convingi NICIODATA sa fie ateu. 1. Frica si prostia nu se CONVING cu ARGUMENTE. Acum pe partea cealalta ... un om serios si stapan pe sine ... care pune mana sa FACA nu sa-i pice din cer ... nu va avea nevoie de sperate false. 2. Inteligenta si munca nu se lasa convinse de amagiri si basme. Cine este credincios este ... cine nu ...nu.

Maressal, faci fel de fel de presupuneri freudiene ºi marxiste false despre creºtini, repetându-le apoi pânã îþi asiguri un grad de intoxicare maximã. Cunosc mulþi creºtini, dar niciunul nu se potriveºte descrierii tale. Sunt oameni inteligenþi (unii deþin doctorate sau funcþii academice) ºi de acþiune (muncesc în lumea realã unde aduc un plus de valoare). Eu unul nu am ajuns creºtin de fricã, ci atras de frumuseþea ºi adevãrul mesajului creºtin...istoric, literar, liturgic.

Era "subliniat" .... convingerea este de ordine PSHIHOLOGICA. Ca poate ala ... academicu' ... sa retina 5 vagoane de carti ... e o chestie... ca face o pasiune din genul literar din biblie e o chestie ... dar ca exista dumnezeu e ALTA CHESTIE. Hai sa nu le confiundam... doar pt ca suntem "incontrolabili emotional.

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 11:02

De la: adipopa, la data 2009-05-28 22:42:07
De la: mytcor, la data 2009-05-28 22:17:10...ok, numai ca pentru inceput doresc unele raspunsuri la cateva intrebari daca s-ar putea...

Dumnezeu este ateu?
Nu.

ªiinþa este o alta religie?
Nu.

Ce dovezi avem ca evangeliile ar fi scrise de catre cei 4 apostoli?
Diverse tradiþii patristice timpurii, iar în cazul lui Luca inclusiv dovezi interne.

O argumentare la "Dumnezeu nu este ateu" ar fi interesanta. Te rog... ai cuvantul ...

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 11:12

De la: adipopa, la data 2009-05-28 23:11:53
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-28 22:56:09
De la: ioana_dark, la data 2009-05-28 22:32:53i s-a pãrut cã doar ridiculizeazã aiurea creștinismul fãrã a avea niciun argument...cã doar ii place sã-si batã joc...din moment ce își permitea sã întrebe *dar pe dumnezeu cine l-a creat?*
Asta-i buna! Doar pentru ca isi permitea sã întrebe ,,dar pe dumnezeu cine l-a creat?'' este ridicol. Frumos. Vreau sa fiu si eu ridicol si sa te intreb acelasi lucru: Pe dumnezeu cine l-a creat? Ca sa fie un el (un duh, un sfant, un zeu etc.) acest dumnezeu al tau, trebuie sa-l fi creat totusi cineva. Sau vrei sa reiau teoria cu si despre si din NIMIC?

Numai lucrurile/fiinþele care au un început (sau încep sã existe) necesitã o cauzã...

Ok ...de ci dumnezeu nu are un inceput , nu a re sfarsit ... este infinit. Hmmm... Pun si o intrabre... una ...dupa alta :

1. O "entitate" infinita ..poate fi "constienta"? De ce ?

TOT = infinit ... nu esista infinit mai mare decat alt infinit sau un infinit mai mic decat alt infint.
2. Si daca dumnezeu este infint si spatiul este CEL PUTIN finit atunci tot ce exista este/face parte din dumenezeu... inclusiv acel satana. Deci satana face parte din dumenzeu. Si toate bunele si relele sunt din dumenezeu. Si atunci dumnezeu nu mai poate fi perfect... deci AdiPopa definitia ta cu infinitatea si pergectiune lui dumenzeu ... este scosa undeva dintr-o balta ... poate cand erai la pescuit ... nu ?

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 11:23

De la: adipopa, la data 2009-05-28 23:44:07
De la: mytcor, la data 2009-05-28 23:30:08Dumnezeu nu este ateu ?...NU ?!...atunci sa inteleg ca El este Atot-ul Universului Tridimensionalitatii spatio-temporale prezente si s-ar inchina la randul Sau unui alt Atot superior universalitatii cunoscute noua ?

Dumnezeu nu este ateu pentru cã nu se poate nega pe sine.

Am impresia ca asa crezi tu ... nu ca asa este.

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 12:59

De la: adipopa, la data 2009-05-28 23:11:53Numai lucrurile/fiinþele care au un început (sau încep sã existe) necesitã o cauzã...
Pamantul are si el un inceput, stare de fapt in care sunt de acord si "atei" si "credinciosii". Dar am si eu o intrebare la care vreau un raspuns prin Da sau Nu: Pamantul a fost creat de dumnezeu sau s-a format dintr-o nebuloasa solara?

Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:06

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-29 12:59:05
De la: adipopa, la data 2009-05-28 23:11:53Numai lucrurile/fiinþele care au un început (sau încep sã existe) necesitã o cauzã...
Pamantul are si el un inceput, stare de fapt in care sunt de acord si "atei" si "credinciosii". Dar am si eu o intrebare la care vreau un raspuns prin Da sau Nu: Pamantul a fost creat de dumnezeu sau s-a format dintr-o nebuloasa solara?

Cred ca mai interesanta ar fi intrebarea... din ce a creat dumnezeu pamantul? Ca pe om l-a facut din pamant.

Aaaaa... cred ca stiu reaspunsul vostru ... sa fie oare "NU STIU" ? !!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:36

a fost creat de dumnezeu....

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:39

De la: maressalul_, la data 2009-05-29 13:06:47
Cred ca mai interesanta ar fi intrebarea... din ce a creat dumnezeu pamantul? Ca pe om l-a facut din pamant. Aaaaa... cred ca stiu reaspunsul vostru ... sa fie oare "NU STIU" ? !!!
Buna maressale! L-a creat pe om dintr-o combinatie de hidrogen ºi heliu si pamantul din nimic ... pentru ca nu era nimic, dar a fost nimic dintotdeauna, ba n-a fost, ba a fost, ba n-a fost, ba a fost, si totusi din nimic, si nimicul din nimic etc.

Religia este o rãmãºiþã a copilãriei inteligenþei noastre, ea se va stinge pe mãsurã ce adoptãm raþiunea ºi ºtiinþa ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:40

De la: ioana_dark, la data 2009-05-29 13:36:25

a fost creat de dumnezeu....

Din ce ?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:42

Cred ca mai interesanta ar fi intrebarea... din ce a creat dumnezeu pamantul? Ca pe om l-a facut din pamant.

Aaaaa... cred ca stiu rãsspunsul vostru ... sa fie oare "NU STIU" ? !!!

dumnezeu a creat întregul univers din nimic...nu mã aștept sã înțelegi asta,dar...ți-am spus teoria creștinilor...
acum spune-o și tu pe a ateilor (cã tot facem aici o disputã ateism vs teism)...deci...cum considerã ateii cã a apãrut universul?...și...ce a fost înainte?

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:43

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-29 13:39:59
Aaaaa... cred ca stiu reaspunsul vostru ... sa fie oare "NU STIU" ? !!!

Buna maressale! L-a creat pe om dintr-o combinatie de hidrogen ºi heliu.

Mai pune si tu un atom de carbon... ceva ...pe acolo ... sa para mai plauzibil ... ca daca mai scrii decat heliu si hidrogen incepe sa semene cu un basm din biblie.

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:45

De la: ioana_dark, la data 2009-05-29 13:42:09

dumnezeu a creat întregul univers din nimic...nu mã aștept sã înțelegi asta,dar...ți-am spus teoria creștinilor...
acum spune-o și tu pe a ateilor (cã tot facem aici o disputã ateism vs teism)...deci...cum considerã ateii cã a apãrut universul?...și...ce a fost înainte?

Pai si dac a creat unuversul din nimic ..pe om de ce nu l-a creat din nimic si s-a mai "obosit" sa-l faca din pamant ?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:52

De la: maressalul_, la data 2009-05-29 13:45:24
De la: ioana_dark, la data 2009-05-29 13:42:09

Pai si dac a creat unuversul din nimic ..pe om de ce nu l-a creat din nimic si s-a mai "obosit" sa-l faca din pamant ?

nah ..:))))
întâi rãspunzi tu la ce te-am întrebat....

Pagini: << 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: