Info
x
Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ â indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 19:43
florin..lasă traducerile din ebraică...îndreptăți atenția spre septuaginta...
dacă vrei să aflii exact textul original din geneza septuaginta rămâne sursa de căpătâi...textele ebraice după care a fost tradusă ea au fost pierdute...ceea ce postezi tu aici sunt texte din cine știe ce secol (oricum....datează după nașterea lui hristos) |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 19:43
Cand Omul (indiferent de nume) care se presupune ca a inspirat aceasta "credinta" iti da cea mai mare "porunca": "sa-ti iubesti aproapele" sau "sa nu ucizi" ... cum poti tu sa omori mii de oameni chiar in numele Lui??? Orice om care GANDESTE isi da seama ca ceva nu se potriveste aici ... adica cei ce ucid nu respecta nimic din ce zice Invatatorul, deci ... urmandu-i pe ei NU urmezi calea Lui ... De atunci nu am mai fost la biserica
Am mai vazut un documentar pe National Geografic despre inceputurile crestinitatii si stabilirea canoanelor de catre Constantin. Acest Constantin urmarea doar intarirea imperiului, care cuprindea diferite religii. Crestinismul care-l stim noi acum, ar fi aparut ca o "punere la gramada" a mai multor credinte care erau la vremea aceea in tot imperiul. Astfel, data de nastere a lui Isus, 25 dec, coincide cu data de nastere a unui zeu egiptean sau data solstitiului de iarna pe vremea romanilor (celebrau rebirth of the Sun); Fecioara Maria cu Pruncul era o zeita Egipteana inainte de a fi cunoscuta ca Sf Maria... Intradevar preotii crestini au distrus toate documentele gasite care ar fi facut referiri la alte credinte. Cruciadele intradevar au avut sprijinul Papei ... e posibil ca scopul lor sa fi fost distrugerea sau m bine zis ascunderea adevarului ... La fel in America de Sud, au distrus TOATE documentele(papirusuri, tablite de lut, ce aveau aia ... ) "religioase" avute de indienii de acolo. Asta e SCRIS de preoti care au tinut un fel de "jurnale" cu ce s-a intamplat pe acolo. Am putea lansa o teorie similara Cruciadelor: cucerirea Americii de S si furturile ce au avut loc acolo(cu binecuvantarea Papei) au avut ca scop NUMAI distrugerea oricarei urme de "adevar" ... Totusi am citit in Biblie (am citit-o aproape toata, unele chestii le-am sarit biggrin2.gif), dar nu mai stiu exact daca era Noul sau Vechiul Testament, ca vor fi preoti care vor conduce oameni spre/pe calea gresita ... atunci mi-a veni in minte chiar Inchizitia ... Chiar daca Noul Testament ar descrie viata altcuiva(ca nume), e posibil sa contina o parte adevarata ... sau unele scrieri vechi despre Isus sa nu aiba schimbat decat numele ... Ma gandesc acum la Evangheliile Gnostice. OFF TOPIC O chestie ciudata ca-mi vine in minte acum ... la noi in tara s-au gasit tablite de lut MAI VECHI decat tablitele Sumeriene ... Se numesc tablitele de la Tartaria, datate 5500 BC ( en.wikipedia.org/wiki/T%C4%83rt%C4%83ria_tablets ). Posibil ca ale noastre sa fie cele MAI vechi din lume biggrin2.gif Aici o interpretare a lor: www.prehistory.it/ftp/arta_populara01.htm . end OFF TOPIC
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 19:46
De la: ioana_dark, la data 2009-06-02 19:43:35florin..lasă traducerile din ebraică...îndreptăți atenția spre septuaginta...esti varza ,ionico,septuaginta ta a fost o contrafacere grosolana facuta de ieronom,intaiul falsificator al bibliei[sa nu te superi ca te-am facut varza,daca vrei pot spune si cartof,muratura sau conopida,nu este o insulta]
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 19:46
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-02 19:11:36Mai stiati ca dogmele teoretice ale bisericii crstine s-au stabilit in primele cinci concilii ecumenice si sunt ,,valabile'' pâna in zilele de azi? Conciliile au avut loc la Niceea (anul 325), Constantinopol (anul 381), Efes (anul 431), Calcedon (anul 451) si din nou la Constantinopol (anul 553). Toate aceste patru localitati se gasesc in Turcia: Niceea si Calcedon nu departe de Istambul (fostul Constantinopol), Efes in partea vestica a Anatoliei. nu ,dorin...nu știam...trebuia să vii tu acum să-mi spui pentru că altfel nu aș fii aflat niciodată... semestrul trecut la cursul de bizanț ai dat tu examenul în locul meu.... |
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 19:53
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 19:46:15De la: ioana_dark, la data 2009-06-02 19:43:35florin..lasă traducerile din ebraică...îndreptăți atenția spre septuaginta...esti varza ,ionico,septuaginta ta a fost o contrafacere grosolana facuta de ieronom,intaiul falsificator al bibliei[sa nu te superi ca te-am facut varza,daca vrei pot spune si cartof,muratura sau conopida,nu este o insulta] ai descoperit textele în ebraică pierdute?
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 19:54
...și..ce ieronom?
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 20:25
**Cand Omul (indiferent de nume) care se presupune ca a inspirat aceasta "credinta" iti da cea mai mare "porunca": "sa-ti iubesti aproapele" sau "sa nu ucizi" ... cum poti tu sa omori mii de oameni chiar in numele Lui??? Orice om care GANDESTE isi da seama ca ceva nu se potriveste aici ... adica cei ce ucid nu respecta nimic din ce zice Invatatorul, deci ... urmandu-i pe ei NU urmezi calea Lui ... De atunci nu am mai fost la biserica **
să înțeleg că nu ai mai fost la nicio biserică cu excepția celor ortodoxe?... ortodocșii nu au avut cruciade ,inchiziție ,sau războaie religioase... **Am mai vazut un documentar pe National Geografic despre inceputurile crestinitatii si stabilirea canoanelor de catre Constantin. Acest Constantin urmarea doar intarirea imperiului, care cuprindea diferite religii. Crestinismul care-l stim noi acum, ar fi aparut ca o "punere la gramada" a mai multor credinte care erau la vremea aceea in tot imperiul.** știu ce documentar ai văzut...*biblia secretă*..părți din el postase și dorin pe topicul ăsta... vai de voi...dacă ați ajuns să învățați istorie din astfel de documentare...ați ajuns rău de tot...vai de cultura voastră... uite ce îi scrisesem lui dorin despre clipul pe care îl postase.. **o multime de aiureli in clipul asta.....:( 1)*constantin adopta crestinismul si invinge inamicul*....wrong!!!..constantin nu se va crestina decat pe patul de moarte si nici atunci in forma ortodoxa ,ci in forma ariana 2)constantin a format o singura religie..... ....nimik mai fals...el nu a facut decat sa publice un edict dat de imparatul galerius (mare persecutor al crestinilor) in anul 311 prin kr persecutia crestinilor inceta (in ultimul an din viata galerius si-a schimbat parerea despre ei si a decis sa ofere libertate cultului) 3) la niceea constantin nu a stabilit o ierarhie in biserik crestina (cu el in frunte)...era era deja seful suprem al tuturor religiilor in klitatea sa de pontifx maximus (klitate pe kr o detinusera toti imparatii romani incepand cu augustus).... la acest consiliu nu s-a discutat absolut deloc despre gnosticism ,ci despre arianism...iar constantin a arbitrat discutiile in klitatile sale de pontifex maximus si defensor pacis.... 4) da crestinismul a preluat multe sarbatori pagane pe kr le transformat in sarbatori crestine....de exemplu...craciunul preluat dupa cultul mithraic,floriile (preluate dupa *floralia* sau sarbatoarea florilor),rusaliile (preluata dupa *rosalia* sau *sarbatoarea trandafirilor*)...etc.....insa...in traditia crestina aceste sarbatori au cu totul alta seminifiktie ....craciunul -nasterea lui iisus,floriile-intrarea in ierusalim,rusaliile-pogorarea sfantului duh...deci...tot ce s-a mai pastrat din vechile sarbatori a fost denumirea lor.... (si la fel se va intampla si in evul mediu cand multe elemente din religiile barbare vor capata alte conotatii....(de exemplu hramul bisericii)....insa nu in europa occidentala unde biserik catolik a luptat aprig contra lor,ci in orient unde ortodocsii au fost blanzi si toleranti) 5)cultul feciarei maria si al cinei celei de taina nu au fost preluate din traditia pagana...asta e o confuzie istorik grava a clipului.... 6) nu am inteles ce legatura aveau la sfarsitul clipului gnosticii cu toate lucrurile prezentate....gnosticimul a fost o erezie si atat.... dak te uiti putin in urma adi a dat mai multe detalii despre evangheliile gnosticilor si religia lor.... ** astfel de clipuri cu confuzii istorice aiurea pot spăla creierii multora...doar pentru că sunt făcute de national geografic și sunt ...numai bune să stingă setea de senzațional!!! *Astfel, data de nastere a lui Isus, 25 dec, coincide cu data de nastere a unui zeu egiptean sau data solstitiului de iarna pe vremea romanilor (celebrau rebirth of the Sun); Fecioara Maria cu Pruncul era o zeita Egipteana inainte de a fi cunoscuta ca Sf Maria...** despre data de 25 decembrie ai postat chiar tu un clip pe topicul ăsta...nu te-ai obosit să-l vezi înainte? ...ce zeu egipetean?...era vorba despre cultul mithraic venit din orient de la perși....și eu nu te-am contrazis...am spus că data crăciunului a fost stabilită de creștini în funcție de data sărbătorii ăsteia...însă..la creștini crăciunul are altă semnificație...nașterea lui iisus!!!iar nașterea lui dintr-o fecioara a fost proorocită încă din vechiul testament...(am înțeles de la adi că acolo apare termenul *parthenos*)...ce aberații egiptene postezi tu aici?... **Întradevar preotii crestini au distrus toate documentele gasite care ar fi facut referiri la alte credinte.** aiurea în tramvai....de unde știi tu că a fost așa? **Cruciadele intradevar au avut sprijinul Papei ... e posibil ca scopul lor sa fi fost distrugerea sau m bine zis ascunderea adevarului ...** florine...aberezi...nu te bazezi pe nicio sursă și vorbești aiurea..ce dovezi ai tu în acest sens? **La fel in America de Sud, au distrus TOATE documentele(papirusuri, tablite de lut, ce aveau aia ... ) "religioase" avute de indienii de acolo. Asta e SCRIS de preoti care au tinut un fel de "jurnale" cu ce s-a intamplat pe acolo. Am putea lansa o teorie similara Cruciadelor: cucerirea Americii de S si furturile ce au avut loc acolo(cu binecuvantarea Papei) au avut ca scop NUMAI distrugerea oricarei urme de "adevar" ...** florine...trezește-te...ce treabă are america de sud cu religia creștină și cu cruciadele? **Totusi am citit in Biblie (am citit-o aproape toata, unele chestii le-am sarit biggrin2.gif), dar nu mai stiu exact daca era Noul sau Vechiul Testament, ca vor fi preoti care vor conduce oameni spre/pe calea gresita ... atunci mi-a veni in minte chiar Inchizitia ...** aici te susțin... **Chiar daca Noul Testament ar descrie viata altcuiva(ca nume), e posibil sa contina o parte adevarata ... sau unele scrieri vechi despre Isus sa nu aiba schimbat decat numele ... Ma gandesc acum la Evangheliile Gnostice.** evangheliile gnostice sunt scrieri datate în secolele 3-4...deci..ca sursă despre viața lui iisus sunt aproape egale cu zero... **Posibil ca ale noastre sa fie cele MAI vechi din lume**.... posibil....
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 20:39
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 19:33:55daca te incumeti sa traducem impreuna textele vechi,sa discutam traducerile de balta impreuna... Bine. Pentru că nu am foarte mult timp (și sunt mereu întrerupt) îți propun să luăm un singur verset: Genesa 1.5. Textul ebraic וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָאוֹר יוֹם, וְלַחֹשֶׁךְ קָרָא לָיְלָה וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם אֶחָד. Traducerea mea (ad-literam): Și a numit (וַיִּקְרָא) Dumnezeu (אֱלֹהִים) lumina (לָאוֹר) zi (יוֹם), iar întunericul (וְלַחֹשֶׁךְ) l-a numit (קָרָא) noapte (לָיְלָה). Și a fost (וַיְהִי) seară (עֶרֶב) și a fost (וַיְהִי) dimineață (בֹקֶר), ziua unu (אֶחָד) Traducerea ta (ad-absurdum): Versiunea A: Si ei erau indragiti la inceput , de Dumnezeu/Acestia/Zei , in zilele lipsite de violenta prin mentinerea puritatii creierului si a maduvei spinarii. Si Initiatul era in fat lor/model pentru ei , in aceasta patrie , el simtind primul chemarea lui Dumnezeu/Acestora/Zeilor , care era idol pentru ei. Si Dumnezeu era garantia vie a celor multi si pentru preoti/invatatori , si ei se conectau la unicul Dumnezeu in fiecare zi in acel loc. Versiunea B: Si intaia reflectare/oglinda a lui Dumnezeu stralucea/emana oriunde. Si acest model/tipar se ondensa/cobora in tonuri , pana cand a devenit tangibil/concret , asemenea unei melodii. Acest proces ( reflectarea lui Dumnezeu ) , era perceput de oricine ca fiind rece , umed si intunecat asemenea noptii. Si Dumnezeu a creat impulsul viu/scanteia vietii prin unirea/amestecarea in aceasta materie/tesatura a suflului unicului Dumnezeu , formand intaiul ETER. +++ Deci, arată-mi de ce traducerea mea este de baltă și a ta de preferat...?
|
|
|
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 20:42
De la: ioana_dark, la data 2009-06-02 20:25:21**Cand Omul (indiferent de nume) care se presupune ca a inspirat aceasta "credinta" iti da cea mai mare "porunca": "sa-ti iubesti aproapele" sau "sa nu ucizi" ... cum poti tu sa omori mii de oameni chiar in numele Lui??? Orice om care GANDESTE isi da seama ca ceva nu se potriveste aici ... adica cei ce ucid nu respecta nimic din ce zice Invatatorul, deci ... urmandu-i pe ei NU urmezi calea Lui ... De atunci nu am mai fost la biserica **ionico,nu vai de voi,ci vaideei este o comuna din romania,in fine,eu nu urmaresc seriale,nici telenovele despre biblii mai mult sau mai putin secrete,asa incat tot o patlagica ramai[scuze pt.comparatie,n-am gasit alta]
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 20:46
De la: adipopa, la data 2009-06-02 20:39:29exact adi,astea sunt traducerile sfintilor parinti scoase din mlastina indoctrinarii,ebraica noua este o forma de pacalire si indoctrinare[ivrit],adevarata traducere este cea incifrata serpeste,fara semne de punctuatie,fara pauze intre litere si folosind corespondentul cifric al fiecareia,s-auzim numai de bine!De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 19:33:55daca te incumeti sa traducem impreuna textele vechi,sa discutam traducerile de balta impreuna...
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 20:48
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-02 18:46:23Cat despre ,,Că s-a mai adăugat sau s-a mai modificat câte ceva'' sunt curios ce parere are Adi... Am mai spus...despre modificări aștept discuții concrete. Transmiterea textelor biblice (ca orice transmitere de text în antichitate) a cunoscut greșeli de copiere, omisiuni sau adăugiri, dar putem reconstitui eclectic originalul (sau textul cel mai aproape de original) atât în ebraică cât și în greacă (iar în greacă se include și Septuaginta). Disciplina care studiază transmiterea textelor biblice cu toate modificările, omisiunile, adăugirile făcute de-a lungul timpului se numește Critica Textuală. |
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 20:59
De la: ioana_dark, la data 2009-06-02 19:54:25...și..ce ieronom?scuzoaiele mele,ionico era vorba despre vulgata-traducerea facuta de sfantul parinte ieronim beatificatul[singura minune a lui a fost falsificarea vechilor scrieri ebraice],sa sti ca alintarile mele iti prind bine,de exemplu acum iti spun ca esti o salata[nu creata,doar creierul are incretituri si strambaturi] de morcovi cu ceapa
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:00
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 20:46:05exact adi,astea sunt traducerile sfintilor parinti scoase din mlastina indoctrinarii,ebraica noua este o forma de pacalire si indoctrinare[ivrit],adevarata traducere este cea incifrata serpeste,fara semne de punctuatie,fara pauze intre litere si folosind corespondentul cifric al fiecareia,s-auzim numai de bine! Florin, te rog să nu devii ridicol. Lingvistica este o știință (destul de) exactă. Trebuie doar, în acest caz, să înveți limba ebraică. Traducerea îmi aparține - nu este a altcuiva. Punctele pe care tu le vezi acolo nu sunt semne de punctuație (virgulă, punct), ci vocale care ajută citirea unui text inițial consonantic. Nu am crezut că cineva poate susține (cu convingere) o asemenea inepție! Las-o baltă - sau ia fiecare cuvânt în parte și explică-mi tu cum ar trebui tradus și de ce. Mă voi amuza copios în seara asta...
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:01
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 20:59:17De la: ioana_dark, la data 2009-06-02 19:54:25...și..ce ieronom?scuzoaiele mele,ionico era vorba despre vulgata-traducerea facuta de sfantul parinte ieronim beatificatul[singura minune a lui a fost falsificarea vechilor scrieri ebraice],sa sti ca alintarile mele iti prind bine,de exemplu acum iti spun ca esti o salata[nu creata,doar creierul are incretituri si strambaturi] de morcovi cu ceapa poi..și ce treabă avea ieronim cu textele după care a fost tradusă septuaginta...că asta nu se lega in mesajul tău?(și nici acum nu înțeleg )
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:05
De la: adipopa, la data 2009-06-02 21:00:19tu te vei amuza,dar eu deja rad cu gura pana dincolo de coasta lui adam de cele ce ai tradus tu,nu e pacat de dumnezeu sa ne batem joc de noi si de semenii nostri,in loc sa le dam adevaruri despre viata,despre natura si despre absolut orice tine de divin,decat sa facem caterinca sfanta [asta reprezinta biblia si toate compilatiile facute in ea]De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 20:46:05exact adi,astea sunt traducerile sfintilor parinti scoase din mlastina indoctrinarii,ebraica noua este o forma de pacalire si indoctrinare[ivrit],adevarata traducere este cea incifrata serpeste,fara semne de punctuatie,fara pauze intre litere si folosind corespondentul cifric al fiecareia,s-auzim numai de bine!
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:05
**septuaginta ta a fost o contrafacere grosolana facuta de ieronom**
asta ai scris ,florine mai sus... și eu mă amuz copios.... ps: ieronim a tradus vulgata...versiunea bibliei în latină....septuaginta e altceva... |
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:09
De la: ioana_dark, la data 2009-06-02 21:01:32ionica,ardeiasul meu iubit,eu mi-am facut mea culpa despre ieronim,urmeaza sa-ti faci tu o insiruire de iertari pt.toti cei pe care i-a agresat si continua s-o faca religia crestina in numele lui dumnezeu[asta se numeste blasfemie si falsuri sfinte]De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 20:59:17De la: ioana_dark, la data 2009-06-02 19:54:25...și..ce ieronom?scuzoaiele mele,ionico era vorba despre vulgata-traducerea facuta de sfantul parinte ieronim beatificatul[singura minune a lui a fost falsificarea vechilor scrieri ebraice],sa sti ca alintarile mele iti prind bine,de exemplu acum iti spun ca esti o salata[nu creata,doar creierul are incretituri si strambaturi] de morcovi cu ceapa
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:14
cel mai mare pacat si blasfemie a crestinilor din toate cultele este aceea de a confunda pe dumnezeu cu creatura constantinului[isus] si cu zeii ebraici,pomeniti in bibliile de orice fel[septuaginte,vulgate etc.],precum si sustinerea falsurilor jidanesti ca reveland un adevar universal,pt.toate astea vor da socoteala numai in fata adevaratului dumnezeu
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:17
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 21:05:01tu te vei amuza,dar eu deja rad cu gura pana dincolo de coasta lui adam de cele ce ai tradus tu... Bine, nu mai râd. Am devenit serios. (Deși mi-ar fi plăcut să cred că glumești). Tradu fiecare cuvânt. Spune-ne tu ce înseamnă: וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָאוֹר יוֹם וְלַחֹשֶׁךְ קָרָא לָיְלָה וַיְהִי עֶרֶב וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד Fă o liniuță în dreptul fiecărui cuvânt și scrie ce înseamnă (și pe ce bază). Acum m-ai făcut curios...
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:25
adi...când se mai liniștesc aștia cu traducerea genezei o să-ți povestesc ceva...
deci...tu spuneai că împărația lui dumnezeu cuprinde atât spațiul terestru cât și cel din ceruri....și eu am spus că doar raiul... ai avut dreptate...așa au înteles-o și ortodocșii ... am găsit azi la facultate niste texte din constantin porfirogenetul și ostrogroski... ți le arăt după ce se liniștesc ăștia (dacă s-or liniști vreodată )( la constantin porfirogentul trebuia să mă trimiți tu...nu să începi să-mi vorbești despre *întoarcea regelui * și altele... )reluăm discuția altă dată... numai bine!!!
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:31
De la: ioana_dark, la data 2009-06-02 21:25:55adi...când se mai liniștesc aștia cu traducerea genezei o să-ți povestesc ceva...ionico,usturoiul meu cel drag,de ce ne cataloghezi tu ,,astia'' cand ai putea fain-frumos sa ne dai drept exemple pozitive,fie si pt.simplul fapt ca avem taria si intelegerea sa vorbim,punand anumite semne de intrebare asupra a ceva ce nu merita de fapt nici cel mai mic respect[vezi biblia]
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:34
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 21:14:06cel mai mare pacat si blasfemie a crestinilor din toate cultele este aceea de a confunda pe dumnezeu cu creatura constantinului[isus] si cu zeii ebraici,pomeniti in bibliile de orice fel[septuaginte,vulgate etc.],precum si sustinerea falsurilor jidanesti ca reveland un adevar universal,pt.toate astea vor da socoteala numai in fata adevaratului dumnezeu Florin, evreii au fost monoteiști. SHEMA ISRAEL i-a definit ca națiune. Uite, Mytcor a postat-o ceva mai demult pe topicul acesta. Nu poți vorbi de zei ebraici, decât în afara istoriei cunoscute. |
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:39
De la: adipopa, la data 2009-06-02 21:34:40adi,elohim[zei] este pluralul lui eli-de acord?-sabaot,adonai,yahwe,josua,isus si alte creaturi biblice nu cumva sunt considerati zei ai jidanilor?si atunci de unde pretentia de monoteism jidanesc,imi poti raspunde coerent si cu cuvintele tale,fara a face trimiteri la alti forumisti sau asa zisi istorici sau inchipuiti sfinti parinti?te rog frumos,iti multumesc anticipat si s-auzim numai de bine!De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 21:14:06cel mai mare pacat si blasfemie a crestinilor din toate cultele este aceea de a confunda pe dumnezeu cu creatura constantinului[isus] si cu zeii ebraici,pomeniti in bibliile de orice fel[septuaginte,vulgate etc.],precum si sustinerea falsurilor jidanesti ca reveland un adevar universal,pt.toate astea vor da socoteala numai in fata adevaratului dumnezeu
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:41
Florin, eu te mai aștept încă la lecția de ebraică...apoi ies în oraș. Dacă vrei să arunci prosopul, nu mă supăr. Revenim când îți faci temele...
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 21:48
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 21:39:22adi,elohim[zei] este pluralul lui eli-de acord?-sabaot,adonai,yahwe,josua,isus si alte creaturi biblice nu cumva sunt considerati zei ai jidanilor?si atunci de unde pretentia de monoteism jidanesc,imi poti raspunde coerent si cu cuvintele tale,fara a face trimiteri la alti forumisti sau asa zisi istorici sau inchipuiti sfinti parinti?te rog frumos,iti multumesc anticipat si s-auzim numai de bine! Florin, i-am mai scris și lui Dorinel acest lucru: ELOHIM este pluralul lui ELOAH și are diferite sensuri: zei, îngeri, judecători. Pe lângă acestea, ELOHIM are și sensul de Dumnezeu (al lui Israel). Sensul cuvântului ELOHIM este clarificat gramatical de numărul (singular sau plural) al verbului, adjectivului sau pronumelui cu care se însoțește în propoziție. Astfel, dacă ELOHIM este subiectul unui verb la numărul singular sau este determinat de un adjectiv singular sau este înlocuit de un pronume (sufix pronominal) singular, atunci în mod cert nu înseamnă zei, îngeri, judecători (plural), ci Dumnezeu (singular). Singularul celorlalte părți de vorbire te obligă să traduci pluralul ELOHIM ca Dumnezeu (singular) nu zei, îngeri, judecători (plural). Celealte titluri/nume nu reprezintă (și nu au ca referent) alte divinități. Nu poți susține o astfel de idee decât pe un forum naiv din punct de vedere istoric. --- Gata, am plecat. Nu uita de lecția de ebraică.
|
|
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 23:09
De la: adipopa, la data 2009-06-02 21:34:40De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 21:14:06cel mai mare pacat si blasfemie a crestinilor din toate cultele este aceea de a confunda pe dumnezeu cu creatura constantinului[isus] si cu zeii ebraici,pomeniti in bibliile de orice fel[septuaginte,vulgate etc.],precum si sustinerea falsurilor jidanesti ca reveland un adevar universal,pt.toate astea vor da socoteala numai in fata adevaratului dumnezeu iar pe aproapele tău ..ca pe tine însuți.... ps: adi..ce-i aia *shema israel*? |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 23:39
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 23:39
De la: ioana_dark, la data 2009-06-02 23:09:55De la: adipopa, la data 2009-06-02 21:34:40De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-02 21:14:06cel mai mare pacat si blasfemie a crestinilor din toate cultele este aceea de a confunda pe dumnezeu cu creatura constantinului[isus] si cu zeii ebraici,pomeniti in bibliile de orice fel[septuaginte,vulgate etc.],precum si sustinerea falsurilor jidanesti ca reveland un adevar universal,pt.toate astea vor da socoteala numai in fata adevaratului dumnezeu Shema Israel e rugăciunea și crezul central al Iudaismului, exprimând unicitatea lui Dumnezeu, căruia singur i se cuvine adorarea și închinarea: Shema Israel, Adonai Eloheinu, Adonai Ehad. (ebr.) care apare tradus în cartea Deuteronom 6:4, din Biblia în limba română, astfel: Ascultă,Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn. Ascultă Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, Domnul unul este. P.S.....ca să nu fiu acuzată de plagiat Sursa: Wikipedia
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 00:00
De la: mytcor, la data 2009-06-02 23:39:15 Foarte frumoasă prima piesă....
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 00:03
De la: Atahualpa, la data 2009-06-02 15:51:44Mare(șal), hai (re)scrie o apocalipsa si vedem cine e considerat nebun: baba care se sperie de cutremure sau tu. Mult succes si asteptam prima editie. va fi un bestseller!Hai ca fac eu un efort si voi scrie bestseller-ul de succes Apocalipsa. Sa incepem. La sfarsit ... este ... sfarsitul. Am terminat.
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
|
|

ai descoperit textele în ebraică pierdute?
)
)