Info
x
Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ â indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:05
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-21 23:50:49De la: adipopa, la data 2009-04-21 23:30:42De la: dora_visinescu, la data 2009-04-21 23:21:41Tot ceea ce limitează dreptul la viață consider eu că este imoral! Dora, ce spui tu este că noțiunile de "moralitate" și "adevăr" pur și simplu există însă nu știm de unde vin. Bine, să zicem că aș fi de acord. Dar știm cel puțin de unde NU POT să vină: din evoluția speciei (naturalist înțeleasă). Asta pentru că știm că evoluția (însemnând selecție naturală și mutații genetice aleatorii) este OARBĂ la noțiuni precum "moralitate" sau "adevăr". Evoluției nu-i pasă dacă ne formăm convingeri adevărate sau false, nici dacă dezvoltăm atitudini morale sau imorale. Tot ce vede evoluția este supraviețuirea și perpetuarea speciei... |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:09
De la: Republicanus, la data 2009-04-21 23:55:27Deja pleci de la premisa falsa ca in antichitate se cunostea adevarul. Se pare ca nu se cunostea, s-a dovedit de multe ori. Republicanus, este jenant de-a dreptul ce spui. Încearcă, după terminarea universității, să publici o astfel de idee în orice revistă sau publicație pe epistemologie sau istorie antică. |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:14
De la: Republicanus, la data 2009-04-21 23:55:27"Soarele rasare" a ramas in vocabularul curent, sigur, observat de pe pamant chiar pare ca soarele se ridica din pamant si urca pe cer. Observat din cosmos de undeva, soarele sta pe loc relativ cu centrul sistemului solar (relativ cu centrul galaxiei se misca) iar pamantul se roteste in jurul lui si in jurul propriei axe. Iarasi, cum ii spun si joannei, este vorba de punctul de vedere pe care il abordezi. Deci, valoarea de adevăr a propoziției "soarele răsare" nu scade odată cu introducerea de către tine a noțiunii de punct-de-vedere! Orice spunem reprezintă un punct de vedere, până și faptul că eu tastez acum un mesaj pentru Republicanus este tot un punct de vedere, dar asta nu înseamnă că punctul meu de vedere reprezintă un adevăr suspect. Propoziția "soarele răsare" este adevărată chiar dacă reprezintă un punct de vedere - ba chiar unul ne-științific! |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:22
De la: Republicanus, la data 2009-04-21 23:55:27Again, dupa cum am mai vorbit si pe topicul despre avorturi, nu exista adevaruri absolute in stiintele astea socio-umane, sunt doar puncte de vedere. Singurele adevaruri pot fi cele legate de anumite stiinte exacte, de genul 1+1 = 2, desi chiar si lucrul asta este valabil in universul nostru, poate exista un univers paralel unde regulile matematicii si fizicii sunt altele, cine stie. Republicanus, după ce mai devreme ai abordat MODERNIST dihotomia religie/știință (adevărul fiind în opinia ta științific nu religios), crezi că te poți ajuta acum de POST-MODERNISM pentru a arunca noțiunea de adevăr în derizoriu (adevăr absolut nu există)? |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:23
Evoluției nu-i pasă dacă ne formăm convingeri adevărate sau false, nici dacă dezvoltăm atitudini morale sau imorale. Tot ce vede evoluția este supraviețuirea și perpetuarea speciei...
Corect! Unde-i contradicția??? Pentru a putea supraviețui ca specie, am avut nevoie de norme, legi. Ceea ce este moral pentru mine, pentru altcineva, cu alte convingeri poate fi imoral...și viceversa! Fiecare cu "realitatea" lui! Pentru mine nu este importantă "mântuireaa"...pentru mine este importantă viața aceasta, pe care o văd, simt...ș.a.m.d. Cine poate să-mi demonstreze fără nici o urmă de îndoială că ceea ce spune Biblia sau orice altă religie...este adevărat???? Dacă cineva poate să demonstreze "with no resonable doubt"...atunci voi crede că există ceva dincolo de moarte!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1512 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:28
Nu o sa incerc asa ceva, pentru ca specializarea mea nu este istoria antica.
Bun, atunci hai sa mergem pe ideea ta ca se cunosteau adevaruri, inseamna ca tu singur sustii ca exista un zeu al soarelui la egipteni, de fapt ca existau toate zeitatile din toate culturile respective, pentru ca ei spuneau ca ala e adevarul. In cazul asta, ceea ce sustii tu se cam bate cap in cap cu credinta crestina pe care sustii ca o ai. Atunci ce facem? Plecam de la ideea ca exista "mai multe adevaruri" care nu sunt absolute ci relative? Sau exista un adevar absolut pe care noi inca nu l-am descoperit?
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:30
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-22 00:23:44 Evoluției nu-i pasă dacă ne formăm convingeri adevărate sau false, nici dacă dezvoltăm atitudini morale sau imorale. Tot ce vede evoluția este supraviețuirea și perpetuarea speciei... Exact asta spun si eu!!! |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:31
De la: Republicanus, la data 2009-04-21 23:55:27"Moral" e ceea ce sustine societatea ca e "moral", joanna. In lumea araba acum nu foarte mult timp a fost un caz in care o femeie violata a fost biciuita pentru ca cica ea a fost de vina ca a fost violata. Pentru ei, asta inseamna moral. Pentru japonezi de exemplu, pana nu demult era moral sa iei gatul cuiva daca te dezonora cumva si nu erai tras la raspundere. Pentru niste triburi din africa este moral ca fetele tinere sa treaca printr-o mutilare a organelor genitale ca sa fie primite in societate. Tocmai asta era și întrebarea mea - numai că am folosit Holocaustul și sati. Dar să folosim exemplele tale: pe ce bază (ontologică) consideri imoral (dacă consideri imoral) biciuirea victimei unui viol, uciderea în numele onoarei, mutilarea genitalelor într-un rit de passage? Tu preiei numai întrebările mele, cu alte exemple, dar nu răspunzi! Este important cred să probăm mai adânc sursa ideii de moralitate. |
|
|
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:43
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-22 00:23:44 Evoluției nu-i pasă dacă ne formăm convingeri adevărate sau false, nici dacă dezvoltăm atitudini morale sau imorale. Tot ce vede evoluția este supraviețuirea și perpetuarea speciei... Supraviețuirea nu are nevoie de credințe adevărate. Hominidul poate fugi de tigru și dintr-o credință falsă. De exemplu, hominidul poate crede că tigrul e prietenul lui și că vrea să alerge împreună, așa că o ia înainte. Rezultatul e același: supraviețuirea. Totuși evoluția nu explică mecanismul și importanța formării credințelor adevărate. Nici reproducerea nu are nevoie de credințe adevărate. Hominidul poate întreține relații sexuale și dintr-o credință falsă. Nu intru în detalii. Rezultatul e același: reproducerea. Însă nici de data asta evoluția nu explică mecanismul și importanța formării credințelor adevărate. Același lucru îl putem spune și despre moralitate. Supraviețuirea nu depinde de dezvoltarea unor atitudini morale. Dimpotrivă, atitudinile morale pun în pericol supraviețuirea. Nici reproducerea nu ține cont de moralitate. Ca atare, evoluția rămâne oarbă față de adevăr sau moralitate. De unde ne vin atunci acestea și de ce sunt ele importante/definitorii pentru om? |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:46
De la: adipopa, la data 2009-04-22 00:31:45De la: Republicanus, la data 2009-04-21 23:55:27"Moral" e ceea ce sustine societatea ca e "moral", joanna. In lumea araba acum nu foarte mult timp a fost un caz in care o femeie violata a fost biciuita pentru ca cica ea a fost de vina ca a fost violata. Pentru ei, asta inseamna moral. Pentru japonezi de exemplu, pana nu demult era moral sa iei gatul cuiva daca te dezonora cumva si nu erai tras la raspundere. Pentru niste triburi din africa este moral ca fetele tinere sa treaca printr-o mutilare a organelor genitale ca sa fie primite in societate. Faci ce faci...și tot la religii ajungi Adi, logic, frica de moarte și dorința "unora" de înavuțire și control a dus la "inventarea" religiilor ( nu degeaba spunea cineva : dacă vrei să faci repede avere, fără efort, întemeiază o religie și propovăduiește-o!). Cum poți controla un om sau mai greu...o masă de oameni care sunt conștienți că nu au decât o viață și că după moarte nu-i mai "așteaptă" nimic? Îți spun eu! Nu poți! Fără religie, ar fi haos și anarhie! Tu nu vezi că inclusiv legile statelor sunt făcute în funcție de religia dominantă a țării respective?! În primul rând, legea spune ce este "moral" sau nu.... nu vine nimeni să mă întrebe pe mine, sau pe tine, muritori de rând...dacă suntem de acord cu sati, cu holocaustul sau cu mutilarea unei femei violate... Noi putem doar socializa...aici pe forum
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:56
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-22 00:46:39De la: adipopa, la data 2009-04-22 00:31:45Tocmai asta era și întrebarea mea - numai că am folosit Holocaustul și sati. Dar să folosim exemplele tale: pe ce bază (ontologică) consideri imoral (dacă consideri imoral) biciuirea victimei unui viol, uciderea în numele onoarei, mutilarea genitalelor într-un rit de passage? Tu preiei numai întrebările mele, cu alte exemple, dar nu răspunzi! Este important cred să probăm mai adânc sursa ideii de moralitate. Nici măcar nu am spus cuvântul religie. Iar explicația cu apariția religiilor din frică nu ține. Chiar dacă ar fi adevărată (dar nu e), teoria confundă geneza unei idei (care poate fi compromisă) cu valoarea de adevăr a conținutului acesteia (care nu depinde de geneză). Am mai spus-o și într-o altă împrejurare, dacă ai învățat tabla înmulțirii de la un învățător bețiv (geneza ideii) asta nu înseamnă că 2 x 2 nu fac 4 (conținutul ideii). Așa că nu mai repetați, vă rog, teoria că religia s-a născut din frică. Și dacă s-ar fi născut (deși nu s-a născut), tot aveți obligația să examinați conținutul ei. |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:59
"e interesanta discutia despre moralitate si ateism...astept sa vad si parerea maresalului despre perfectiune....unde exista ea?...la cine?"
Offf! Ioana, fiecare om este unic în felul său și pentru fiecare om, în parte "perfecțiunea" înseamnă altceva! De ex. mie-mi plac ochii verzi, iar ție poate-ți plac ochii negrii....etc. Perfecțiunea reprezintă idealul la care aspiră o persoană ... Toți trăim sub același cer, dar nu toți vedem același orizont!
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 01:04
De la: adipopa, la data 2009-04-22 00:56:07De la: dora_visinescu, la data 2009-04-22 00:46:39De la: adipopa, la data 2009-04-22 00:31:45Tocmai asta era și întrebarea mea - numai că am folosit Holocaustul și sati. Dar să folosim exemplele tale: pe ce bază (ontologică) consideri imoral (dacă consideri imoral) biciuirea victimei unui viol, uciderea în numele onoarei, mutilarea genitalelor într-un rit de passage? Tu preiei numai întrebările mele, cu alte exemple, dar nu răspunzi! Este important cred să probăm mai adânc sursa ideii de moralitate. Adi, nu poți nega faptul că unii oameni care cred cu tărie în rai și iad, oricât de tentați ar fi "la păcate", nu le fac...de frică să nu ajungă-n iad...nu pentru că nu doresc să le facă, ei doresc asta, dar de frica "iadului" renunță!!! Și atunci...există sau nu frica?!
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 01:06
Daca postezi pe topicul asta dispari ca magarul in ceata. Mai bine plec. Ma culc. Noapte buna.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 01:06
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-22 01:04:01Adi, nu poți nega faptul că unii oameni care cred cu tărie în rai și iad, oricât de tentați ar fi "la păcate", nu le fac...de frică să nu ajungă-n iad...nu pentru că nu doresc să le facă, ei doresc asta, dar de frica "iadului" renunță!!! Există. Dar ce dovedește? Invalidează credința? Păi, există și învățători bețici, nu? Dar ce dovedește? Că 2 x 2 nu fac 4? Una e GENEZA, alta e CONȚINUTUL! |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 01:08
De la: nastasemihail, la data 2009-04-22 01:06:24Daca postezi pe topicul asta dispari ca magarul in ceata. Mai bine plec. Ma culc. Noapte buna. Scuze, Mihai. Am citit ce ai postat, dar mi s-a părut doar că ai întărit ce spuneam mai devreme despre vârsta geologică a Pământului...
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 01:09
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-22 00:59:52"e interesanta discutia despre moralitate si ateism...astept sa vad si parerea maresalului despre perfectiune....unde exista ea?...la cine?" da,dora...aspiram spre ea....insa....exista pe undeva? pentru k dak ai spune k perfectiunea nu exista ar rezulta k nu exista automat nici valori...si dak nu exista valori...termeni k *moral* si *imoral* nu au sens.... in alta ordine de idei....exeple k holocaustul sau satiile nu mi se par potrivite....nu putem fii de acord cu crima din multe alte motive....ce nu tin de moralitate( chiar daka noi credem uneori altceva) haideti mai bine sa luam altul mai simplu....infidelitatea conjugala!!! dora....dak nu ar exista religie si oameni kr sa se teama de dumnezeu si de mania lui....ar mai considera-o cineva imorala?...ar mai fii ea condamnata de societate? |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 01:20
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-22 01:09:10De la: dora_visinescu, la data 2009-04-22 00:59:52"e interesanta discutia despre moralitate si ateism...astept sa vad si parerea maresalului despre perfectiune....unde exista ea?...la cine?" De obicei, perfecțiunea este intangibilă. De ce? Simplu. Este în natura noastră (ADN) să ne dorim din ce în ce mai mult. Știi vorba aia: " Nu te satură nici D-zeu" Acesta este și motivul pentru care fiecare persoană, are o scală a lui de "valori"...în continuă schimbare. Cu cât înveți mai mult, cu cât îți dezvolți mai tare capacitatea de a comunica empatic, cu atât morala și valorile cresc. În ce privește exemplu tău.....cred că știi deja răspunsul: Eu, personal nu cred că există bărbat care să nu înșele! (sper că nu-mi vor sării în cap toți masculii de pe forum)
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 01:34
@joanna: Pai hai atunci sa luam haremurile sultanului (si nu numai ale sultanului), era considerat imoral sa ai harem? Nu, din contra, era un semn al puterii si prestigiului, cine isi permitea sa aiba harem era intr-o pozitie buna in societate, spre asta aspirau ceilalti. Pentru musulmani asta era moral, sau cel putin nu era imoral. Pentru crestini asa ceva era de neconceput, imoral total iar budistul se ducea la biblioteca si citea, citea, citea (sigur, am glumit la partea cu budistul).
Sau hai sa luam altceva, razboiul nostru de independenta. Orice roman iti va spune ca a fost dreptul nostru sa ne hotaram singur soarta si daca altii au vrut sa ne tina sub dominatie a fost necesar sa plecam la razboi si sa ne luptam cu ei. In cazul asta, a fost moral sa omoram turcii? Aia nu a fost tot crima? Romanasii nostri au casapit nu stiu cate mii de turci, sigur pentru idealul nobil de a fi independenti, dar totusi, nu e tot crima? Lupta impotriva paganilor, cruciadele, in numele moralitatii crestine (care spune SA NU UCIZI) au fost omorati nu stiu cati musulmani, evrei, pagani. Aia a fost moralitate sau crima? Iata cat de fragila e "moralitatea", e dupa cum bate vantul istoriei si interesul de moment al grupului dominant. @dora: sigur ca exista masculi care sa nu insele, doar ca nu s-au creat conditiile propice ca ei sa-si exprime fidelitatea si atasamentul total fata de persoana iubita societatea e de vina ca nu creaza conditiile necesare moralitatii!
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 01:52
republikne...aparitia familiei monogame e un pregres imens al societatii!!!
familia e celula societatii....baza ei....dak s-ar distruge familiile s-ar distruge toata societatea in ansamblul ei.... si...culmea...desi legile tarii protejeaza familia ele nu interzic tutusi infidelitatea.... si aici....ortodoxia are un cuvant important de zis!!!...sute de mii de familii s-au pastrat intacete doar datorita ei....ce ar fii fost dak nu mai exsta nici makr frik de dumnezeu?....ce s-ar fii ales de toata societatea? nu-mi da exemple cu musulmani...nu ma intereseaza... iar in ce priveste crimele....lasa-le de o parte!!!....nu tine doar de moralitate sau legi capacitatea sau incapacitatea unui om de a lua viata altuia..... deci....republikne...in ce priveste aspectele morale....ortodoxia ti se pare un lucru bun sau rau? crezi k ar fii mai buna sau mai rea societatea in absenta ei?
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 03:45
Sa nu exageram, societatea nu ar disparea daca ar disparea familia. E drept, ar suferi niste modificari si ar deveni "beyond recognition", dar nu ar disparea.
Ce ai vrea? Sa ajunga omul la inchisoare pentru ca a fost infidel? Asta ar fi cel mai ridicol lucru cu putinta. Sute de mii de familii pastrate doar de frica lui dumnezeu? Pai, imi spui de sute de mii de oameni nefericiti, blocati intr-o relatie care nu le place, care ii manaca de vii dar care nu pleaca sa-si caute fericirea in alta parte de frica... cat de moral e asta? De ce nu vrei exemple cu musulmanii? Sunt exemple ca toate exemplele, daca nu te intereseaza nu inseamna ca nu exista, nu inseamna ca standardele lor morale nu-s diferite total de cele ale crestinilor. A alege sa ignori niste culturi intregi doar pentru ca ai impresia ca apartii tu "culturii celei drepte" nu numai ca o sa iti ingusteze semnificativ intelegerea dar este si extrem de periculos! Vrei sa dam la o parte si musulmanii si crimele? Pai atunci ce ne mai ramane? Bine zici, nu tine de moralitate si legi capacitatea unui om de a lua viata altuia, tine fix de natura umana, de instinctul de conservare al omului bagat adanc in subconstient. Dar daca ignoram inclusiv crimele (si mai ales pe cele comise in numele religiei) atunci ce mai facem? Ignoram tot ce nu ne convine? Tot ce e diferit? Tot ce ar putea sa puna sub semnul intrebarii standardele pe care tu le-ai acceptat si le-ai luat ca fiind universale? Pai daca facem asa ceva locul nostru nu mai e in societatea asta, ci in societatea de prin alte secole unde se ardeau eretici pe rug, se pleca la razboi impotriva "necredinciosilor"... sau un exemplu contemporan, in taberele fundamentalistilor care isi pun centuri de dinamita si se arunca in aer in piata publica pentru ca "nemernicii" aia din piata au alte viziuni asupra lumii. In ceea ce priveste aspectele morale, ortodoxia este pur si simplu un curent de gandire ca oricare altul, ca o fi mai bun sau mai rau, in primul rand nu am obiectivitatea necesara sa ma pot pronunta, si nici suficiente cunostinte despre toate religiile lumii. Adica, nu pot sa spun vreodata "crestinii sunt mai buni ca musulmanii" pentru ca am fost crescut intr-o societate predominant crestina (chiar daca eu am fost si sunt "nepracticant") prin urmare nu am nici un fel de obiectivitate. Desi sunt "nepracticant" tot mi-au fost imprimate anumite standarde, ori eu o sa judec strict prin prisma standardelor alora. Eu cred ca societatea umana ar fi fost mai buna in absenta oricarei religii, oricaror idei preconcepute, oricaror stereotipuri, oricaror dogme deci particularizand, da, inclusiv in absenta ortodoxiei. Dar asta insemna sa nu mai fim oameni, am fi fost altceva... nu stiu, poate fiecare dintre noi ar fi fost un fel de dumnezeu in miniatura daca societatea ar fi fost cum spun eu, si atunci n-ar mai fi avut nici un rost ca fiintele alea sa-si inveteze o zeitate (sau mai multe) la care sa se inchine pentru ca ar fi stiut ca puterea este la ei, la comunitate si in actiunea lor unitara, nu la a astepta sa pice din cer. |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 06:14
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 07:55
Am citit toata discutia Adi, Ioana, Dora, Republicanul (da, Mihai, am citit cu interes si ce ai scris tu, dar fiind ceva nou pentru mine.. inca incerc sa asimilez ideea - e f interesant) si ce m-a uimit este concluzia Republicanului:
"poate fiecare dintre noi ar fi fost un fel de dumnezeu in miniatura" (in lipsa religiei). Gasesc ca este foarte interesant.. cand Dumnezeu este dat la o parte, omul ajunge cu necesitate dumnezeu! |
|
alice_corina 186 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 08:45
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-22 01:20:03De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-22 01:09:10De la: dora_visinescu, la data 2009-04-22 00:59:52"e interesanta discutia despre moralitate si ateism...astept sa vad si parerea maresalului despre perfectiune....unde exista ea?...la cine?" ************** Intotdeauna va exista o exceptie ... asa cum exista alb-negru, bine-rau, inainte-inapoi ... Inevitabil, exista MACAR un barbat care nu inseala ...
"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
|
|
Fosta membra 9am.ro 618 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 13:47
Un filmulet scurt ce tine de religie,superstitie si dogma si ce anume genereaza acestea. Imaginile,foarte grafice, arata pe viu ce inseamna de fapt acele vorbe care par fara sens si cu care va tot acuza si asasineaza ''ateii cei rai'',acuzand sfintele si minunatele religii de...bla-bla Daca aveti probleme cu inima,va recomand sa tineti pastilele aproape.. A,si nu uitati ca asta a fost ocupatia de baza a crestinismului timp de sute de ani iar islamul mai practica asa ceva in ziua de azi,fara probleme.Sunteti siguri ca vreti sa ne intoarcem in zilele cand asa ceva se petrecea peste tot in Europa si in lume in numele ''Domnului''??? PS. Repet,imaginile sunt dure, deci, daca considerati ca nu va tine cureaua, nu vizionati filmul ! www.inewsit.com/video/gallery/Five-people-suspected-to-be-witchc...
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 13:54
De la: adipopa, la data 2009-04-22 01:08:59De la: nastasemihail, la data 2009-04-22 01:06:24Daca postezi pe topicul asta dispari ca magarul in ceata. Mai bine plec. Ma culc. Noapte buna. Ma refer ca postati cu asemenea viteza ca nu mai gasesc ce am postat eu sau altii.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 13:57
De la: maressalul_, la data 2009-04-22 12:33:46 Super tare Maresal... Incercarile tale de a-ti demonstra (tie in primul rand) ca nu exista Dumnezeu sunt de-a dreptul uimitor de slabute. Daca vrei sa te autoconvingi ca "nu" exista Dumnezeu si te temi sa studiezi problema mai in profunzime (pentru ca asa ti-ai autodemonstra ca exista Dumnezeu) poti sa ramai la motivele astea enumerate mai sus. Incercarea de a demonstra inexistenta lui Dumnezeu din cauza necredintei unor oameni (exemplu: babutele de la Inviere care din plictiseala nu stau acasa) nu vei reusi niciodata macar sa te crezi tu dar altii. Raportarea la oameni este intotdeauna inselatoare... pentru ca oameni sunt de toate felurile..
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
alice_corina 186 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 14:12
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-22 13:57:59 ******************** GROAZNIC ... nu am cuvinte ... unde se intampla asta???
"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 14:19
Asta e mecanismul de producere a unor astfel de atrocitati oriunde. In Europa a fost la fel pina acum vreo 200 ani.
E vorba de niste instincte...indiferent ca e facuta de persoane sau mai multi. Ceilalti care nu participa stau de frica sa nu pateasca la fel.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 16:42
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-21 23:10:10De la: adipopa, la data 2009-04-21 23:02:40De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-21 22:14:56maria...adi glumeste...pentru k nici el si nici eu nu suntem din ardeal .... ati fost simpatici...
|
|
|
|

Faci ce faci...și tot la religii ajungi
societatea e de vina ca nu creaza conditiile necesare moralitatii!
Io chiar îs ardelean. Dă la Diej...dacă vrei să știi. Da' mi-s șî bănățan, prin adopție...