Info
x
Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 18:43
De la: alice_corina, la data 2009-04-22 14:12:38De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-22 13:57:59 ..cred ca oriunde s-ar putea intampla asta! Dar asta nu demonstreaza ca religia este rea sau buna. Cred ca s-ar gasi oameni sa actioneze la fel si din convingeri politice.. sa zicem. Ati uitat ca la noi a fost impuscat dictatorul si toata lumea a urmarit cu satisfactia cu care ar fi urmarit o exorcizare! iata raul, nu mai este.. |
|
Fosta membra 9am.ro 1798 mesaje Membru din: 1/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 18:50
De la: andu30, la data 2009-04-22 13:57:17De la: maressalul_, la data 2009-04-22 12:33:46
|
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 20:34
De la: maressalul_, la data 2009-04-22 18:50:23 Care credinciosi de "altadata"? Pe timpul comunistilor era mult mai rau ca acum.. Bisericile erau cu adevarat goale... La care perioada din viata noastra te raportezi? Sau te raportezi la anul 300?
Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 20:37
Florine
Tu nu ai minte mai? Ce pui asa ceva pe forum? Si mai ales faptul ca clipul se incarca automat? Aveam pretentii la tine cat de cat macar...
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 20:41
this page intentionally left blank
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 20:41
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 20:42
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 20:44
De la: Republicanus, la data 2009-04-22 03:45:56Sa nu exageram, societatea nu ar disparea daca ar disparea familia. E drept, ar suferi niste modificari si ar deveni "beyond recognition", dar nu ar disparea. **Sa nu exageram, societatea nu ar disparea daca ar disparea familia.** ba da...s-ar alege praful si pulberea de noi...de toti...am muri cu totii....nimeni nu poate supravietui in afara familiei....cine ar mai creste atunci copiii?....cine le-ar mai oferi hrana si eduktie?....nimeni!!!...in absenta familiei si interesul pentru *a face copii* ar disparea....ar disparea treptat toata rasa umana !!! inceark sa observi un lucru....k de-a lungul timpului culturile si civilizatiile create de oameni au fost extrem de diferite....insa...in toate se regaseste casatoria(fara execeptie!!!)...intreaba-te serios *de ce oare?* **Pai, imi spui de sute de mii de oameni nefericiti, blocati intr-o relatie care nu le place, care ii manaca de vii dar care nu pleaca sa-si caute fericirea in alta parte de frica... cat de moral e asta? ** culmea...!!! in familiile traditionale nu exista nefericire....doar oameni cu frik de dumnezeu intre kr nu exista decat dragoste si respect!!!....si kr nu uita niciodata ce au jurat in fata sfantului altar....*k vor pastra neintinata legatura casatoriei....k nu se vor abate de la indatoririle lor niciunul ,nicialtul*.... nefericiti sunt oamenii din ziua de azi kr se confrunta in permanenta cu infidelitatea partenerului si kr ajung pe la 40 de ani (scarbiti de viata!!!) sa divorteze fara a-si mai putea intemeia o noua familie...si kr vor muri singuri ..... nu vreau sa ignor musulmanii...misiunea mea de istoric in devenire nu-mi permite acest lucru!!!...doar k ...nu vreau sa-i dau k exemplu pe ei....nu consider credinta lor credinta cea dreapta ,ci ortodoxia....in permanenta ma raportez la ortodocsi!!! ortodoxia o fii ea doar un simplu *curent de gandire*( k sa folosesc expresia ta) insa unul kr rezista de 2000 de ani ....din nou te invit sa te intrebi *de ce oare?* numai bine!!!! |
|
|
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 20:55
cred k forin ar trebui sa-mi ceara scuze pentru clipul postat....
acum pur si simplu nu mai pot vedea nici mesajele de pe langa el...mesaje krora chiar aveam intentia sa le raspund.... efectiv mi se face rau cand vad scene de cruzime....nu suport sa ma uit la asa ceva.....sunt mai slaba de inger de felul meu si cred k pentru asta nu ma poate nimeni condamna....sunt in stare sa lesin ..... vazusem un mesaj de-al maresalului pe pagina trecuta...si aveam de gand sa-i raspund.....am foarte multe idei legate de mesajul lui si voiam sa le expun...insa...din pakte ...asta e.....(dak poate cineva sa dea copy-paste mesajului lui si sa-l poateze si pe pagina asta ii voi fii rcunoscatoare)..... numai bine tuturor!!! |
|
Fosta membra 9am.ro 618 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 20:55
De la: andu30, la data 2009-04-22 20:37:41Florine Ce e andule?? Te deranjeaza imaginile reale care infatiseaza ororile produse de religie? Inteleg ca atunci cand vezi ce inseamna de fapt ''arderea pe rug'',datorata superstitiilor si credintelor idioate, dintr-o data nu mai pare atat de funny sa postezi mesaje caldutze,stand confortabil in fotoliu in fata calculatorului,este? Asta fac gunoaiele de religii din oameni...Ii indobitocesc pana in punctul in care devin inferiori animalelor..O imagine face cat un milion de cuvinte,iar asta deranjeaza,mai ales cand vrei sa pastrezi aparentele.Ipocrizia salveaza omenia (?!??)
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 20:58
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-22 20:55:10cred k forin ar trebui sa-mi ceara scuze pentru clipul postat.... Exagerezi. .Apasa pur si simplu pe pauza si nu mai vezi filmul.
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 21:03
am insa un mesaj special pentru domnisoara alice (in tara minunilor)
my dear....ma uimesti...pe topicul despre avort sari in sus dak cineva posteaza un mesaj mai dur.... ce sensibila esti....nu suporti sa vezi asa ceva...vai de mine si mine....cum poate cineva sa posteze mesaje mult prea dure pentru sufletul tau sensibil.... insa...culmea....pe topicul asta ai urmarit videoclipul!!!!!! se pare k pana la urma esti ori mai puternik decat crezi...ori o mare ipocrita!!! makr ti-a placut ce ai vazut?.....de curiozitate...ai avut si orgasm cand te-ai uitat la clip? uite...dak te atrage violenta si iti place sa vezi sange iti recomand sa cauti pe net filmul *strigatul mut*... clipul postat aici fiind un clip cretin e facut pentru cretini...e doar violenta si...atat!!!...insa din filmul *strigatul mut* ai avea ce sa inveti!!!.... ps:mai ramane k si pe topicul despre avort sa posteze cineva poze cu copii taiat in bukti sau arsi de vii cu diverse solutii k sa nu mai pot eu posta mesaje pe acolo.....ti-am dat o idee buna,nu?.... treci la treaba!!! |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 21:16
De la: dark1secret, la data 2009-04-22 20:55:58De la: andu30, la data 2009-04-22 20:37:41Florine off...ar trebui sa dau copy-paste mesajelor mele postate pe topicul lui mytcor k sa vezi parerea mea despre atrocitati...insa...dak te intereseaza le gasesti la pagina 3 a acelui topic.... in orice caz....ideea pe kr o sustin eu este aceea k religia a fost doar pretextul si nu cauza acelor atrocitati... spunea cineva k religiile in numele krora s-au comis atrocitati trebuie inlaturate si are dreptate...insa...in cazul asta ramanem cu ortodoxia!!!!!! ink ceva...nu vreau sa iau apararea catolicilor(kr nu imi sunt dragi deloc si m-as bucura dak religia lor ar disparea definitiv) insa...voi cunoasteati notiuni k *inchizitie*sau *cruciade* numai din romanele unor cretini sau filmele la fel de cretine ale unora inebuniti dupa faima(faima pe kr nu ar putea-o dobandi altfel decat scriind ceva senzational).... astfel...toti aveti impresia k cunoasteti evul mediu cand realitatea e cu totul alta.... nume k fernand braudel,carl ginzburg,jacques le goff...etc....nu va spun nimic....de altfel...nu stiu cati din cei kr posteaza mesaje pe topicul asta au auzit ceva despre scoala din anale!!! in schimb...dak cineva le spune ceva despre evul mediu imediat se gandesc cu totii la razboaie,crime,atrocitati si...km atat!!! realitatea este insa cu totul alta....si va invit sa cunoasteti evul mediu asa cum apare el redat in cartile de istorie!!! ps:pentru faza cu inchizitia recomand...carl ginzburg *branza si viermii*...este o carte despre viata unui morar(un om obisnuit ) kr ajunge sa fie ars pe rug pentru k era eretic.... desi este foarte usor de citit (e scrisa sub forma unui roman) krtea este suta la suta adevarata pentru k este scrisa doar pe baza surselor istorice!!!! va invit sa descoperiti inchizitia!!!! |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 21:27
De la: dark1secret, la data 2009-04-22 20:55:58De la: andu30, la data 2009-04-22 20:37:41Florine Nici nu ai tu idee cati crestini au murit mai rau decat in imaginile acelea doar pentru ca erau crestini. Sunt superstitii si credinte idioate in lume este adevarat, dar crestinismul autentic apostolic nu are nimic de-a face cu lucrurile acestea. Libertatea individului trebuie respectata asa cum si Dumnezeu o respecta.
|
|
steadiest 4 mesaje Membru din: 25/02/2009 |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 21:29
Afirmatia ca rautatea vine din religie e mai mult decât neadevarata: este absurda. Oamenii comit atât atrocitati cât si fapte foarte nobile fara sa apartina vreunei religii. La Tg. Mures s-a incercat infigerea unui drapel in corpul unui om viu, am vazut-o cu totii in direct la tv si nu avea nimic a face cu religia. Si exemple sunt nenumarate, fapte incredibile s-au comis in numele convingerilor politice, al simtului de proprietate, dorintei de putere, geloziei, etc. In Columbia atât guerillele cât si politia folosesc torturi fizice precum, de ex, in cazul femeilor, legarea si introducerea unui sobolan viu in vagin si altele pe care nu vreau nici sa mi le amintesc. In brazilienele favelas turistii merg si fac fotografii care le aminteste placut de vacanta vietii lor... ei bine, vânzatorii de acolo- cei de la care v-ati cumparat souvenirurile- se asociaza si omoara in grupuri mari copiii acestor cartiere; la fix 9 luni dupa fiecare carnaval din Rio un val de bebelusi este abandonat pe la biserici si spitale. Toti acestia ajung in strada si se hranesc exclusiv din cersit si din furatul de prin magazine. Aceste mici furturi sunt atât de dese si strica atât de mult echilibrul fragil al micilor magazine incât micii proprietari EXECUTA copiii. Traiesc in zona din 2000 deci nu m-am oprit cu cunoasterea la zonele strict turistice unde niste europeni sau nord-americani ametiti de noutatea exotica a locului merg tembeli (ma includ la categoria asta, cel putin in primele 6-7 luni petrecute acolo) fara sa stie pe unde calca: america latina este depaaaarte de a fi paradisul prezentat de agentiile de voiaj. Un apropiat al familiei timp de 6 ani era decanul universitatii de stat... am aflat acum 2 ani ca avea o singura slabiciune... otravea animale de casa ca sa le priveasca reactiile din ultimele clipe, agonia... Tipul era ateu, avea o viata plina de realizari, baietelul lor merge la o scoala speciala pt copii supradotati, etc.
Deci daca vrei sa numesti religia un "rahat" gaseste alte motivatii, cruzimile nu sunt determinate de religie, oamenii care au inclinatie spre violenta vor gasi intotdeauna o scuza sa-si manifeste pronirile violente. Nici una din marile religii ale Terrei nu indeamna la un trai conflictual si plin de violente: nici ortodoxia, nici catolicismul, nici budismul si nici macar islamismul. |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 21:38
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-22 21:16:54off...ar trebui sa dau copy-paste mesajelor mele postate pe topicul lui mytcor k sa vezi parerea mea despre atrocitati...insa...dak te intereseaza le gasesti la pagina 3 a acelui topic.... Multumesc ptr invitatia la studiu.Ma ocup de asta imediat.Pot gasi romanul respectiv si online?? ''...insa...in cazul asta ramanem cu ortodoxia!!!!!!'' Iti propun,in contra-partida,sa studiezi perioada iobagiei,dar si cea premergatoare ei ,in Romania.Desi nu sunt destule izvoare istorice,cred ca poti gasi cate ceva....Cum ar fi folosirea tiganilor si a taranilor ca sclavi,de catre biserica ortodoxa; felul in care sustineau si autorizau ''moral'' ''claca'', ca forma de sclavie autohtona, felul in care preotii ortodocsi deposedau de pamant taranii liberi; munca cu botnitza pe mosiile bisericii; folosirea celor mai tinere si mai frumoase fete din sate ca ''fata in casa'' in mod obligatoriu,atunci cand familiile acestora nu isi permiteau sa plateasca birul bisericii si apoi ostracizarea lor atunci cand se intorceau,alungate,la parinti,cu burta la gura de cata ''traba'' fusesera silite sa presteze in casa popii; spanzurarea de picioare si afumarea cu ardei,bataile la talpi si chiar spanzurarea din aceleasi motive a amaratilor...Povestea aia cu taranii care culegeau struguri avand gurile legate cu botnitze ,ca sa nu poata manca din ciorchini nu sunt doar simple povesti.. Nu exista suficiente probe istorice scrise,intr-adevar, dintr-un motiv simplu...Pana la jumatatea secolului 20,putini oameni din ceea ce azi se numeste Romania stiau sa scrie si sa citeasca,iar perioadele respective erau ''acoperite'' dpdv cultural de catre biserica prin intermediul preotilor...Singurul motiv pentru care ortodoxia nu a facut ce a facut catolicismul cu inchizitia, in mod premeditat, a fost acela ca nu a atins niciodata puterea politico-economica necesara.. Catolicismul,dezvoltat in vestul Europei,a cunoscut o inflorire mult mai mare,protejat fiind si de invaziile hunilor,turcilor,tatarilor,etc,deci s-a putut dezvolta la adapost..
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 21:47
De la: steadiest, la data 2009-04-22 21:29:52Afirmatia ca rautatea vine din religie e mai mult decât neadevarata: este absurda. Oamenii comit atât atrocitati cât si fapte foarte nobile fara sa apartina vreunei religii. La Tg. Mures s-a incercat infigerea unui drapel in corpul unui om viu, am vazut-o cu totii in direct la tv si nu avea nimic a face cu religia. Si exemple sunt nenumarate, fapte incredibile s-au comis in numele convingerilor politice, al simtului de proprietate, dorintei de putere, geloziei, etc. In Columbia atât guerillele cât si politia folosesc torturi fizice precum, de ex, in cazul femeilor, legarea si introducerea unui sobolan viu in vagin si altele pe care nu vreau nici sa mi le amintesc. In brazilienele favelas turistii merg si fac fotografii care le aminteste placut de vacanta vietii lor... ei bine, vânzatorii de acolo- cei de la care v-ati cumparat souvenirurile- se asociaza si omoara in grupuri mari copiii acestor cartiere; la fix 9 luni dupa fiecare carnaval din Rio un val de bebelusi este abandonat pe la biserici si spitale. Toti acestia ajung in strada si se hranesc exclusiv din cersit si din furatul de prin magazine. Aceste mici furturi sunt atât de dese si strica atât de mult echilibrul fragil al micilor magazine incât micii proprietari EXECUTA copiii. Traiesc in zona din 2000 deci nu m-am oprit cu cunoasterea la zonele strict turistice unde niste europeni sau nord-americani ametiti de noutatea exotica a locului merg tembeli (ma includ la categoria asta, cel putin in primele 6-7 luni petrecute acolo) fara sa stie pe unde calca: america latina este depaaaarte de a fi paradisul prezentat de agentiile de voiaj. Un apropiat al familiei timp de 6 ani era decanul universitatii de stat... am aflat acum 2 ani ca avea o singura slabiciune... otravea animale de casa ca sa le priveasca reactiile din ultimele clipe, agonia... Tipul era ateu, avea o viata plina de realizari, baietelul lor merge la o scoala speciala pt copii supradotati, etc. Ideologiile extreme,de orice fel,creeaza monstri..In cazul de fata este vorba de religie,ca forma ideologica extrema,dar poti aplica acelasi sablon pentru orice alta forma de dogma,politica sau religioasa.
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 21:53
De la: andu30, la data 2009-04-22 21:27:53Nici nu ai tu idee cati crestini au murit mai rau decat in imaginile acelea doar pentru ca erau crestini. Sunt vorbe mari...De-a dreptul inaltatoare...Pacat ca sunt doar vorbe insa si palesc in fata realitatii obiective (vezi filmul de mai sus)..In loc sa construim milioane de biserici,sa facem donatii preotilor care vor sa isi cumpere noul model de Mercedes,mai bine am folosi banii pe educatie,pe imbunatatirea conditiilor de viata,sau macar ptr a ajuta pe cineva,dupa puterile fiecaruia.. Imi pari un om foarte pios..In mod sigur,din ceea ce scrii,esti un om care respecta litera bibliei..deci,poti sa imi spui,te rog, de cate ori ai cumparat cateva hainute,pentru a merge la orfelinatul cel mai apropiat,sa imbraci un copil??Sau, ,hai,bine...ceva mai simplu...De cate ori ai vizitat un orfelinat? ...Isus spunea parca ceva legat de cersetori si amarati,pe care sa ii iei in casa,sa ii speli si sa ii hranesti,etc si sa ii tratezi ca pe tine insuti...Imi inchipui ca ai casa plina de cersetori bine imbracati,este??
|
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 21:55
dark1 secret....
vreau sursa unde ai gasit acea informatii despre fetele chinuite de preotii bisericii....si alte atrocitati savarsite in numele credintei ortodoxe!!! referit la botnite si alte *chestii* ...sunt si o gramada de exagerari...de exemplu...in krtea lui zaharia stanciu (descult) se spune la un moment dat k taranilor li s-au pus botnite la culesul viei....intamplarea se petrecea in satul *salcia* de unde erau bunicii fostului meu diriginte din liceu...a fost acolo si a vorbit cu taranii...i-a intrebat cat la suta din carte este adevar....si au inceput cu totii sa rada!!!...au zis k nici nu au auzit de asa ceva.... si referitor la relatia boieri-tarani...crede-ma....comunismul le-a facut taranilor de o mie de ori mai mult rau decat evul mediu!!! astept sa ma trimiti la DRH exact sa vad sursele referitoare la atrocitatile comise de preotii ortodocsi.... numai bine!!! |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 21:59
**Singurul motiv pentru care ortodoxia nu a facut ce a facut catolicismul cu inchizitia, in mod premeditat, a fost acela ca nu a atins niciodata puterea politico-economica necesara..**
rusia,imperiul bizantin,taratul romano-bulgar,....nu crezi k au fost suficient de puternice incat sa-si permita sa trimita in cruciada pe oricine?....si totusi....nu au facut-o....au preferat sa-si iroseak timpul si energia pe altceva..... |
|
Fosta membra 9am.ro 191 mesaje Membru din: 18/12/2008 |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 22:21
Ioana... Rusia era o putere in perioada cruciadelor??? Imperiul Bizantin avea luptele sale interne, de ce crezi ca au cucerit turcii Constantinopolul in 1453??? Nimanui din Occident nu-i pasa de Bizant! Taratul romano-bulgar??? Sa fim seriosi! Nu avea puterea necesara sa organizeze asa ceva! Nu si-au irosit timpul si energia pe altceva... au facut ca si ceilalti: s-au luptat intre ei pentru putere, de aceea nu a rezistat unitatea Imperiului Bizantin, nici a Taratului romano-bulgar. Insa ma mira ca la facultatea de istorie nu va invata sa judecati un fapt istoric urmarind mentalitatea, cultura, conceptele din vremea in care s-a desfasurat evenimentul respectiv, si nu cu categoriile noastre de azi. Daca e asa ar trebui sa condamnam toata istoria noastra umana de pana acum. Cum judeci tu un eveniment istoric???
|
|
Fosta membra 9am.ro 191 mesaje Membru din: 18/12/2008 |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 22:27
De la: dark1secret, la data 2009-04-22 21:53:51De la: andu30, la data 2009-04-22 21:27:53Nici nu ai tu idee cati crestini au murit mai rau decat in imaginile acelea doar pentru ca erau crestini. dark1secret... tu ai facut ceea ce l-ai intrebat pe andu? Ai vizitat un orfelinat, un azil de batrani, ai lucrat cu leprosi sau cu bolnavi in faze terminale? cati cersetori ai luat tu de pe strada? ai fost in canale sa vizitezi sau sa ajuti copii strazii??? Daca tu nu ai facut lucrurile acestea nu cere altora sa le faca! |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 22:36
De la: dark1secret, la data 2009-04-22 21:53:51De la: andu30, la data 2009-04-22 21:27:53Nici nu ai tu idee cati crestini au murit mai rau decat in imaginile acelea doar pentru ca erau crestini. Filmul de mai sus este o realitate intr-un context care imi este necunoscut. Nu stiu cine, nu stiu de ce si nu stiu pentru ce... Orice judecata scoasa din context este pur si simplu nefolositoare, iar generalizarea ei este la fel de inutila. Din ce se vede pentru mine sunt oameni care omoara oameni. Cat despre mine... categoric sunt dintre aceia care zic si nu fac (asa cum si tu dai exemple foarte bune despre mine), dar faptul ca exista unul ca mine sau o mie ca mine sau un miliard ca mine asta nu inseamna nimic, pentru ca Dumnezeu este Drept si va judeca cu dreptate pe fiecare dupa faptele lui. La fel cum nu inseamna nimic raportat la DUmnezeu daca exista un miliard ca tine. Daca vrei sa spui ca Dumnezeu nu exista pentru ca Andu nu este un crestin adevarat (adica cum ar vrea Dumnezeu sa fiu) pleci din start de la o premiza gresita. Eu da, am nevoie de Dumnezeu ca sa exist ca si tu de altfel, dar Dumnezeu nu are nevoie de noi ca sa existe. El exista indiferent de alegerile noastre si independent de vointa noastra. Daca eu maine te omor pe tine (ipotetic vorbind) si spun ca Dumnezeu m-a pus (cum incerci tu sa sugerezi ca religia face), cu ce este vinovat Dumnezeu de lucrul acesta? Doar pentru ca eu zic ca Dumnezeu m-a pus si El de fapt nu m-a pus niciodata sa fac asta. Doar pentru ca unii spun ca fac in numele lui Dumnezeu una sau alta asta inseamna ca chiar asa fac? Oare nu fac ei in numele lor faptele acelea si incearca sa-si justifice actiunile pe seama lui Dumnezeu. I-am spus si lui Maresal mai sus, raportarea la oameni este de-a dreptul inutila avand in vedere relativitatea oamenilor...
|
|
Fosta membra 9am.ro 1512 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 22:53
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-22 20:44:35 Ei na, si toate miile de specii de animale unde nu exista casatoria si monogamia cum naiba supravietuiesc? Sigur, cum am spus, societatea ar deveni de nerecunoscut in lipsa casatoriei, dar omul fii tu sigura ca nu ar disparea ca specie. Nu stiu de ce a evoluat casatoria, habar nu am, n-am studiat fenomenul, aici poate ar trebui sa-l intrebam pe Capita. Ioana, in "familiile traditionale" pot exista oameni nefericiti la fel de bine ca in orice familie "netraditionala" ca sa spun asa. Doar ca in societatea traditionala nu prea se vorbeste despre asta, tocmai din cauza normelor. Tu ai ramane intr-o casatorie in care esti nefericita doar asa, "din indatorire"? De ce spui ca un om divortat nu isi poate intemeia o noua familie? Stiu cazuri la mine in familie, deci nu e dracul chiar atat de negru pe cat ai vrea tu sa-l faci sa para. De ce consideri ortodoxia mai dreapta decat orice alta credinta? Pe ce te bazezi? In afara de faptul ca tatal tau este preot, din cate am inteles, si te-a crescut in spiritul asta de mica... dar asta nu e un argument, dimpotriva, in misiunea ta de istoric ar trebui sa te distantezi pe cat posibil de ideile "vocatiei universale" pe care le au anumite credinte, doctrine etc. Prin urmare, de ce e ortodoxia mai dreapta sau mai buna decat oricare alta religie? Daca ne bazam pe vechime, atunci hai sa luam religiile din Asia, care sunt si mai vechi decat ortodoxia... de ce oare? @florin Intr-adevar, nu ai avut o idee prea fericita sa pui filmul direct si mai ales sa-l faci sa porneasca automat. Ar fi ceva macar sa fie oprit sa sa-l porneasca cine vrea sa se uite, altfel e bine ca e mai la indemana si nu trebuie omul care vrea sa-l vada sa mai deschida alta fereastra. @andu30: faptul ca intr-adevar, crestinii au fost persecutati la un moment dat pentru credinta lor nu scuza in vreun fel crimele comise apoi de crestini in numele religiei lor, atunci cand aceasta a capatat suficienta putere ca sa poata "intorce roata". |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 23:30
De la: steadiest, la data 2009-04-22 21:29:52Afirmatia ca rautatea vine din religie e mai mult decât neadevarata: este absurda. Oamenii comit atât atrocitati cât si fapte foarte nobile fara sa apartina vreunei religii. La Tg. Mures s-a incercat infigerea unui drapel in corpul unui om viu, am vazut-o cu totii in direct la tv si nu avea nimic a face cu religia. Si exemple sunt nenumarate, fapte incredibile s-au comis in numele convingerilor politice, al simtului de proprietate, dorintei de putere, geloziei, etc. In Columbia atât guerillele cât si politia folosesc torturi fizice precum, de ex, in cazul femeilor, legarea si introducerea unui sobolan viu in vagin si altele pe care nu vreau nici sa mi le amintesc. In brazilienele favelas turistii merg si fac fotografii care le aminteste placut de vacanta vietii lor... ei bine, vânzatorii de acolo- cei de la care v-ati cumparat souvenirurile- se asociaza si omoara in grupuri mari copiii acestor cartiere; la fix 9 luni dupa fiecare carnaval din Rio un val de bebelusi este abandonat pe la biserici si spitale. Toti acestia ajung in strada si se hranesc exclusiv din cersit si din furatul de prin magazine. Aceste mici furturi sunt atât de dese si strica atât de mult echilibrul fragil al micilor magazine incât micii proprietari EXECUTA copiii. Traiesc in zona din 2000 deci nu m-am oprit cu cunoasterea la zonele strict turistice unde niste europeni sau nord-americani ametiti de noutatea exotica a locului merg tembeli (ma includ la categoria asta, cel putin in primele 6-7 luni petrecute acolo) fara sa stie pe unde calca: america latina este depaaaarte de a fi paradisul prezentat de agentiile de voiaj. Un apropiat al familiei timp de 6 ani era decanul universitatii de stat... am aflat acum 2 ani ca avea o singura slabiciune... otravea animale de casa ca sa le priveasca reactiile din ultimele clipe, agonia... Tipul era ateu, avea o viata plina de realizari, baietelul lor merge la o scoala speciala pt copii supradotati, etc. Foarte adevarat, Steadiest... este prea usor sa dai vina pe religie!! Oricum, astazi multi oameni prefera sa nu creada in Dumnezeu (sau cred intr-un dumnezeu indepartat, impersonal, nepasator.. pe care-l numesc eventual "energie"... egal cu a nu crede in nimic, parerea mea). De unde vine astazi rautatea cand toata lumea s-a scuturat de dogmele religioase??? Si o paranteza pt cei care cred ca distrugerea familiei si a identitatii de gen este nimic (republicanus, parca): am o prietena frumoasa.. a iesit sambata cu prietenii intr-un club de lux in sua... a fost terifiata de FEMEI care trageau de ea, incercau sa o sarute, incercau sa o "agate".. spectacol grotesc!!! (si nu este un club pt minoritati sexuale!! nicidecum!! doar ca oamenii nu mai stiu ce este "normalitatea") |
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 00:58
Dark Secret (ºi Florin), cred cã cruzimea cu care au fost torturate ºi ucise acele persoane vârstnice din satul Bomatara din Mosocho (Kenia) este un lucru condamnat de orice om sãnãtos la minte – indiferent dacã este sau nu religios.
Dacã însã distribuitorii acestor imagini ºocante prin intermediul Internet-ului (inclusiv voi) au ca scop numai contorizarea unui numãr ridicat de vizitatori, delectarea bolnavã cu a urmãri reacþii, sau eventual denigrarea unei religii, respectiv popor (ca ºi cum ateismul sau alte naþii nu ar fi în stare de atrocitãþi similare), fãrã nici o implicare politicã/civicã concretã adicã, nu vãd cu ce aþi fi voi mai buni decât spectatorii care au asistat (ºi participat) la linºarea publicã a celor cinci bãtrâni suspectaþi de magie neagrã. În februarie 2009, Eric Kiraithe, purtãtor de cuvânt al Poliþiei keniene, a declarat cã 10 sãteni au fost deja arestaþi ºi puºi sub acuzaþie de omor. Existã mai multe grupuri de iniþiativã ºi suport (majoritatea creºtine!) în care persoane din lumea întreagã interesate cu adevãrat de urmãrirea actului de justiþie ºi de îndreptarea situaþiei prin programe serioase de educare a triburilor respective – aºa cã eu vã recomand cel puþin vouã sã vã înscrieþi ºi sã vã vãd activi pe lista de pe site-ul https://email.rutgers.edu/mailman/listinfo/16days_discussion. Acuzaþia directã sau indirectã adusã creºtinismului (sau unor elemente din interiorul religiei creºtine) de comiterea unor atrocitãþi are o patã oarbã distinctã: s-au comis (ºi se comit) atrocitãþi în numele tuturor ideologiilor, inclusiv (sau mai ales) în numele ateismului. Dark Secret, nu poþi arãta spre Kenia sau Cruciade câtã vreme crimele staliniste, maoiste, polpotiste au fost comise în numele ateismului. |
|
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 01:10
Adi, tare ma bucur ca nu esti ateu!!
Nu's de ce majoritatea tipilor isteti devin atei! Ce-i asta?? Nu prea inteleg de ce. Nu este corect sa-ti afirmi setea de adevar si dreptate intorcandu-te impotriva lui Dumnezeu!! (Tocmai aceasta dorinta de dreptate si adevar este pentru mine dovada existentei unui Creator.) |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 01:13
Ce nu înþeleg eu, este de ce fiecare...indiferent cã are o religie sau nu...încearcã sã dea vine pe un "curent de gândire", pe o religie sau mai ºtiu eu ce-i trece prin cap?!
S-a ajuns aici, deoarece, se pare cã unii nu pot înþelege ce se petrece în mintea sau în gândul altei persoane care ori are altã religie, ori neagã orice religie ºi doar pentru cã nu înþeleg asta...ori jignesc, ori încep sã se certe. De ce trebuie sã jignim un ateu, spunându-i cã "sigur este cu diavolul"? De ce trebuie jigniþi cei care au credinþã în "ceva", doar pentru cã nu sunt ca ºi "restul turmei" sau chiar pentru cã fac parte din "turmã"?
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 01:21
"Acuzaþia directã sau indirectã adusã creºtinismului (sau unor elemente din interiorul religiei creºtine) de comiterea unor atrocitãþi are o patã oarbã distinctã: s-au comis (ºi se comit) atrocitãþi în numele tuturor ideologiilor, inclusiv (sau mai ales) în numele ateismului. Dark Secret, nu poþi arãta spre Kenia sau Cruciade câtã vreme crimele staliniste, maoiste, polpotiste au fost comise în numele ateismului."
Adi, atrocitãþile sunt fãcute de cãtre oameni!!!! Indiferent de religie, credinþã sau lipsa ei!!!! Un creºtin poate fi la fel de violent ca ºi un ateu. Pânã la urmã....v-aþi chinuit sã demonstraþi ce???!!! Ceva ce se ºtia deja, cva ce aþi ºtiut de la început, toþi ºi tu, Mareºalul, Republicanul, Ioana, eu...toþi...ºi anume cã toate atrocitãþile care au fost comise...au fost pentru PUTERE ºi AVERI !!!! (mã rog, 90% din ele )
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 01:52
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-23 01:13:44De ce trebuie sã jignim un ateu, spunându-i cã "sigur este cu diavolul"? Dora, am vãzut acea discuþie ºi regret modul în care unii creºtini se exprimã faþã de un ateu.
|
|
|
|

Asta fac gunoaiele de religii din oameni...Ii indobitocesc pana in punctul in care devin inferiori animalelor..O imagine face cat un milion de cuvinte,iar asta deranjeaza,mai ales cand vrei sa pastrezi aparentele.
Ceva ce se ºtia deja, cva ce aþi ºtiut de la început, toþi ºi tu, Mareºalul, Republicanul, Ioana, eu...toþi...ºi anume cã toate atrocitãþile care au fost comise...au fost pentru PUTERE ºi AVERI !!!! (mã rog, 90% din ele
)