back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 20:53

De la: nastasemihail, la data 2009-04-21 20:39:09
De la: gangsta1, la data 2009-04-21 20:09:42ba mihaile baaaaaaaa varsta terei este de 4 ,6 miliarde de ani dar omul este pe pamant de 7 mi de ani ,,,,,contrazicema tu pe mine,,,,,ai citit trecutul celor ce au scris ca nu este asa ,,,,,ai analizat probele lorrrr ,,,,,,bagativa mintile in cap

AI CAUTAT-O TU IN TOATE MARUNTAIELE EI, SI GATA AI DECRETAT VIRSTA UNEI DITAMAI PLANETA. NU MAI FI DOGMATIC, CA TI SE MICSOREAZA GRADELE DE LIBERTATE. MA REFER LA POSIBILITATILE DE GINDIRE, NU LA ALTCEVA.
NIMENI NU ESTE CAPABIL SA SPUNA EXACT VIRSTA UNEI PLANETE SAUI A UNEI SPECII, NICI MACAR DE ANIMALE, DARAMITE A SPECIEI UMANE. TOATE SINT SPECULATII, IAR SCRIERILE ALEA VECHI SINT DOAR VECHI, ATIT.

STAI SA VEZI CIND MI-OI IESI DIN MINTI. ACUM SINT CUMINTE.
CU CINE VORBESTI TU CU BA, VORBESTE CU TACTU.
,,,,,,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pai dc ma mihaele sa iti iesi din minti ca te contrazic,,,ai grija ca nu e frumos sa vorbesti uratttt ,,,inca o data omul exista de 7 mi de aniiiiii

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 20:56

hai ca va spun povestea mai incolo ca acum ma uit la becali

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 21:18

De la: adipopa, la data 2009-04-21 20:09:05
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-21 19:12:58am revenit si eu azi pe forum dupa 3 zile fara la tara....:)
v-a fost dor de mine?
cum ati petrecut de pasti?...

Apãi, mã Ioana, sîgur cã ni-o fo dor de tine. Cã io unu n-am avut pã ºine uda, mã! La mine-n Ardeal, când umblam cu stroptitu, zâºeam, "Io sunt micu grãdinar, ºi umblu din casã-n casã, sã ud florile frumoase, º-am auzât c-aveþ o rujã creaþã, noa, di-aia-m venit, s-o ud, sã nu sã veºtejascã!"

ªtiu cã nu cãutai neaparat poezia asta, dar mi-a venit mai repede în minte decât cealaltã. O închin cu parfum de tradafiri tuturor fetelor ºi doamnelor din preajmã!

Ce-mi place sa aud acest grai ardelenesc...

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 21:20

De la: gangsta1, la data 2009-04-21 20:56:10hai ca va spun povestea mai incolo ca acum ma uit la becali

Lasa-l pe Becali..nu de alta se simte mantuitorul tarii romanesti mai bine baga povestea aia...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 21:22

De la: gangsta1, la data 2009-04-21 20:53:29
De la: nastasemihail, la data 2009-04-21 20:39:09
De la: gangsta1, la data 2009-04-21 20:09:42ba mihaile baaaaaaaa varsta terei este de 4 ,6 miliarde de ani dar omul este pe pamant de 7 mi de ani ,,,,,contrazicema tu pe mine,,,,,ai citit trecutul celor ce au scris ca nu este asa ,,,,,ai analizat probele lorrrr ,,,,,,bagativa mintile in cap

AI CAUTAT-O TU IN TOATE MARUNTAIELE EI, SI GATA AI DECRETAT VIRSTA UNEI DITAMAI PLANETA. NU MAI FI DOGMATIC, CA TI SE MICSOREAZA GRADELE DE LIBERTATE. MA REFER LA POSIBILITATILE DE GINDIRE, NU LA ALTCEVA.
NIMENI NU ESTE CAPABIL SA SPUNA EXACT VIRSTA UNEI PLANETE SAUI A UNEI SPECII, NICI MACAR DE ANIMALE, DARAMITE A SPECIEI UMANE. TOATE SINT SPECULATII, IAR SCRIERILE ALEA VECHI SINT DOAR VECHI, ATIT.

STAI SA VEZI CIND MI-OI IESI DIN MINTI. ACUM SINT CUMINTE.
CU CINE VORBESTI TU CU BA, VORBESTE CU TACTU.
,,,,,,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pai dc ma mihaele sa iti iesi din minti ca te contrazic,,,ai grija ca nu e frumos sa vorbesti uratttt ,,,inca o data omul exista de 7 mi de aniiiiii

300 MILIOANE-4 MILIARDE ANI.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 21:25

AAA, TE REFERI LA OAMENI.
EU MA REFEREAM LA FIINTE INTELIGENTE, UNELE ASEMANATOARE MAI MULT SAU MAI PUTIN CU OAMENII. CU PICIOARE CA ALE NOASTRE SI FOLOSEAU OBIECTE CA SI NOI. CUM ARATAU CHIAR NU STIE NIMENI.
OAMENI CARE REPETA DE 7000 ANI CA PAPAGALII CE SCRIE IN CARTILE SFINTE, DA SINT DE ACORD, DE 7000 ANI.
CU FIINTELE INTELIGENTE E CA DE LA PAMINT, 7000 ANI, LA CER, ADICA INFINIT.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 21:57

Homo habilis exista acum 1-2 milioane de ani iar Homo Sapiens a aparut acum aprox 200 milioane de ani. Deci ideea aia (luata probabil de pe strada) cu 7 mii de ani e doar apa de ploaie.
Referitor la fiintele inteligente, este important sa definim ce intelegem prin inteligenta. Ca inteligenti erau si unii dinozauri daca o luam asa, dar daca luam omul ca etalon, atunci nu prea putem spune ca au existat alte fiinte inteligente inaintea lui (cel putin nu s-au descoperit inca urme sau dovezi).

@adi:
cu cosmogonia putem merge si mai departe, si sa luam toate legendele din toate culturile, daca plecam de la premisa ca foarte multe s-au pierdut pe drum si au disparut, iar pe altele le consideram simple legende, atunci de ce ar avea biblia crestina monopol asupra realitatii aparitiei cosmosului? De ce nu este si biblia tot o legenda ca toate celalalte, fara vreo baza stiintifica sau reala. Heck, pai pot si eu acum sa stau sa inventez o legenda cu aparitia universului bazata doar pe ce mi se pare mie, daca am fi prin secolul 1 si as aduna niste discipoli care sa faca mai departe prozelitism (pentru ca in secolul 21 e complicat sa mai creezi o noua religie cu multi adepti, mai ales ca tendinta generala, cel putin la nivel european, este ca religia sa dispara treptat cu totul) si daca conditiile ar fi propice, atunci poate peste niste sute de ani legenda mea ar deveni dogma intr-o religie mai ampla. De ce ar fi altfel si cu biblia cresina?
Sper ca nu faci parte dintre sustinatorii teoriei conspiratiei cum ca s-a infiltrat satana printre cercetatori si de aia cercetatorii sunt supusi intereselor nu stiu care sa scoata argumente anti-biblie (cum a sustinut cu fanatism tumaria). Ca atunci nu prea poti sa te mai consideri echidistant, desi ai incercat aici sa deschizi un topic in care sa apreciezi opiniile fara sa fii partinitor.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 22:14

De la: mari_uka, la data 2009-04-21 21:18:52
De la: adipopa, la data 2009-04-21 20:09:05
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-21 19:12:58am revenit si eu azi pe forum dupa 3 zile fara la tara....:)
v-a fost dor de mine?
cum ati petrecut de pasti?...

Apãi, mã Ioana, sîgur cã ni-o fo dor de tine. Cã io unu n-am avut pã ºine uda, mã! La mine-n Ardeal, când umblam cu stroptitu, zâºeam, "Io sunt micu grãdinar, ºi umblu din casã-n casã, sã ud florile frumoase, º-am auzât c-aveþ o rujã creaþã, noa, di-aia-m venit, s-o ud, sã nu sã veºtejascã!"

ªtiu cã nu cãutai neaparat poezia asta, dar mi-a venit mai repede în minte decât cealaltã. O închin cu parfum de tradafiri tuturor fetelor ºi doamnelor din preajmã!

Ce-mi place sa aud acest grai ardelenesc...

maria...adi glumeste...pentru k nici el si nici eu nu suntem din ardeal ....
...el este din banatean ,iar eu sunt de undeva din judetul valcea....:)

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 22:15

"RETROSPECTIVA : "

Am spus cã nu e necesar sã ai credinþã în Dumnezeu pentru a fi o persoanã moralã. Ateii pot fi persoane foarte morale. Deci, nu CREDINÞA (în Dumnezeu) ci DUMNEZEU (ca fiinþã moralã perfectã) este necesar pentru a ancora ontologic moralitatea.

AdiPopa zicei ca iti sunt pe "plac" silogismele si logica dar atunci cum ti se pare ca suna "premisa" NIMENI nu cunoste perfectiunea dar TOTI se raporteaza la ea. Este "prea" absurd sa ceri tuturor ceva ...cand nici macar unul nu cunoaste acel lucru. Idea deriva din faprul ca NIMENI nu-l cunoaste pe dumnezeu... chiar daca ar fi el ancora moralitatii.
Ca o mica paranteza ... daca vrei sa tai un lemn la 2 metri de un capat ... nu vei reusii NICIODATA... pt ca dimensiunea este masurata in NUMERE REALE, care supa ce sa sunt infinite, por ava si o infinitate de zecimale dupa virgula. Deci perfectiunea este "infinita". Iar onul nu o poate atinge pt ca nu poate face ceva ... la infinit. Pentru "perfectiune" se foloseste termenul de "model". Modelul se considera perfect... dar nu es stie daca este. La fel si dumnezeu ..se considera perfect ..dar nu stie nimeni ca este. Daca voi il vedeti model pe dumenzeu ..OK ..dar asta nu inseamana ca exista. Si cand incepi sa tragi concluzii din existenta lui(absolut INCERTA) ajungi prin a sfida logica, matematica si chiar stiinta. Si credeti-ma ...nu e bine.

Vreti sa spuneti ca un ateu nu poate vedea frumusetea unui apus de soare,simti parfumul unei flori sau bunatatea ca emotie sau stare de spirit,pentru simplul motiv ca nu se inchina lui Statu-Palma-Barba-Cot ,Zanei Maseluta sau altui zeu?
(zice darksecret)

Ba normal ca poate ...dar "credinciosii" trebuie sa fie mai tari, mai mandrii ... mai orcrotiti de duhuri sfinte... si il inventeaza pe dumnezeu. Pacat ca MAJORITATEA sun la limita penibilitatii.

scuze k intervin...inteleg k esti ateu....poti sa-mi explici ,insa....cum puteti voi ,ateii gandi termenul de *valoare* in absenta perfectiunii?
sau...admiteti k exista perfectiune?...la cine ? (Ioana dark)

Ioana ...perfect pt cine? pt ce? Ca daca tu plantezi ceapa...si eu cresc pui... pt tine este "perfect" sa ploua mai tot timpul. Eu imi doresc soare mai tot timpul. Ce e perfect pt unii... este imperfect pt altii. Daca pr unul este rau si pt unul bine cand se intapla "perfectiunea" ... atunci nu mai este perfectiune... si ajungem la paradoxuri. Daca tu ai avea un copil si ar fi... emo pt el ar fi perfect daca blocul ar avea cat mai multe etaje(lucru folositor cand se arunca de pe el)... dar pt tine ca parinte nu cred ca ar fi "perfect". Zi-mi si mie in cazurile astea 2 cum le raportezi la perfectiunea lui dumnezeu?

Eu nu contest cã existã moralitate fãrã CREDINÞÃ în Dumnezeu. Contest cã existã valori ºi obligaþii morale obiective (valabile pentru orice fiinþã umanã din toate timpurile ºi din toate locurile) fãrã DUMNEZEU.
(AdiPopa)

Mda.."valabile pentru orice fiinþã umanã din toate timpurile ºi din toate locurile" si atunci cum nu poti impaca cresterea puilor cu plantarea cepei IN ACELASI TIMP , IN ORICE LOC => NU EXISTA DUMENEZU.

Profeþi ca Moise, Ilie sau Iona îl implorã pe Dumnezeu sã le ia viaþa (ceea ce nu se întâmplã însã).(AdiPopa)

Ioana si Mariuka ziceati ca va-ti tot rugat sa va fie bine si dumnezeu v-a dat bine. Si eu va ziceam sa va rugati sa va fie rau ...ca tot bine o sa va fie. Uite ...exemplu concret ... Mois si altii care au vorbit "direct" cu dumnezeu si s-au rugat sa moara ... le-a fost BINE. Incercati si voi sa v a rugati sa va fie rau ca sa va fie bine ...merge LA SIGUR... sau nu credeti ce scrie in Biblie???

Dora, în literatura de specialitate, gãseºti foarte mulþi atei care susþin avortul. (AdiPopa)

Se poate ...dar sunt CONVINS ca MAJORITATEA nu au scris carti despre avorturi. Daca au scris 3-4 atei carti cu/despre avorturi NU ESTE suficient sa tragi o concluzie.

În absenþa unui Dumnezeu atotputernic, omniprezent ºi omniscient, care rãsplãteºte ºi pedepseºte (fiind un Dumnezeu drept ºi atotînþelept), nu putem vorbi de valori ºi obligaþii morale obiective.
(Adi Popa)

Da cum sa nu... si daca exita dumnezeu... atunci CARE este obiectivitatea cant eu Ioana pune ceapa si eu cresc pui???

Bravooo. Toti cei ce sustin altceva decat ce scrie la biblie sunt niste gunoaie! Pe rug cu ei! Sa le dam foc! Sa plecam intr-o noua cruciada, sa distrugem alte religii, sa-i dam la gunoi pe toti cei care nu accepta dogma! Inainte la razboi, fratilor!

Baaai, ma cutremur cand vad ca mai poate exista cineva in secolul 21 care gandeste asa... brrr . (Republicanus)

Ha ha ha .. nu te mai cutremura... sunt oamni pe pamant care nu au curent electric si sun o mani care fac nave de zboara in cosmos. DIFERENTA este ENORMA... si muuuulti au cruciade si rastigniri pe cruce in cap. Oricum nu m mira ca muuulti cred basmul biblia.

Ce faci tu concret pt "civilizarea" acestei tari???Unde iti folosesti "inteligenta" sclipitoare?Cu ce te ajuta pe tine acele descoperiri arheologice(la ele faceam referire, nu la progresul tehnologic, sau asa reusesti sa atragi atentia asupra ta) fosilelor????

CE FACE? Macar spune adevarul. NU incerca o manipulare meschina ca tine cu citate din basmul biblia scrisa de toti retarzii... probabil manipulatii si aia de "instariti". MariaTu ...esti mai periculoasa pt "omenire" decat cel caruia i-ai pus intrebarea. Ca nu-ti dai seama ... asta este nenorocul nostru.

*hristos a inviat din morti*. si celor celor din morminte ,viata daruindu-le.*
(Ioana)

Ioana ... cam care sunt aia carora le-a fost REDATA viata la invierea lui Hristos?

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 22:24

De la: Republicanus, la data 2009-04-21 21:57:21Homo habilis exista acum 1-2 milioane de ani iar Homo Sapiens a aparut acum aprox 200 milioane de ani. Deci ideea aia (luata probabil de pe strada) cu 7 mii de ani e doar apa de ploaie.
Referitor la fiintele inteligente, este important sa definim ce intelegem prin inteligenta. Ca inteligenti erau si unii dinozauri daca o luam asa, dar daca luam omul ca etalon, atunci nu prea putem spune ca au existat alte fiinte inteligente inaintea lui (cel putin nu s-au descoperit inca urme sau dovezi).

@adi:
cu cosmogonia putem merge si mai departe, si sa luam toate legendele din toate culturile, daca plecam de la premisa ca foarte multe s-au pierdut pe drum si au disparut, iar pe altele le consideram simple legende, atunci de ce ar avea biblia crestina monopol asupra realitatii aparitiei cosmosului? De ce nu este si biblia tot o legenda ca toate celalalte, fara vreo baza stiintifica sau reala. Heck, pai pot si eu acum sa stau sa inventez o legenda cu aparitia universului bazata doar pe ce mi se pare mie, daca am fi prin secolul 1 si as aduna niste discipoli care sa faca mai departe prozelitism (pentru ca in secolul 21 e complicat sa mai creezi o noua religie cu multi adepti, mai ales ca tendinta generala, cel putin la nivel european, este ca religia sa dispara treptat cu totul) si daca conditiile ar fi propice, atunci poate peste niste sute de ani legenda mea ar deveni dogma intr-o religie mai ampla. De ce ar fi altfel si cu biblia cresina?
Sper ca nu faci parte dintre sustinatorii teoriei conspiratiei cum ca s-a infiltrat satana printre cercetatori si de aia cercetatorii sunt supusi intereselor nu stiu care sa scoata argumente anti-biblie (cum a sustinut cu fanatism tumaria). Ca atunci nu prea poti sa te mai consideri echidistant, desi ai incercat aici sa deschizi un topic in care sa apreciezi opiniile fara sa fii partinitor.

republikne....intreaba-l pe Mytcor cum e cu Marele Arhitect al Universului....

....desi...dupa ce v-ati injurat de mama focului (mai ceva k doi...intelectuali) pe toate topicurile pe unde v-ati intalnit m-as mira dak ti-ar raspunde....

insa...de curiozitate....tu esti ateu?

ps: sa stii k pe topicul asta mai este cineva ateu (convins!!!) ,dar kr are insa principii morale foarte puternice...nu este deloc de acord cu avortul...a spus k e o mare crima....si...tine cont de faptul k nu crede in dumnezeu!!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 22:30

De la: maressalul_, la data 2009-04-21 22:15:06"RETROSPECTIVA : "

Am spus cã nu e necesar sã ai credinþã în Dumnezeu pentru a fi o persoanã moralã. Ateii pot fi persoane foarte morale. Deci, nu CREDINÞA (în Dumnezeu) ci DUMNEZEU (ca fiinþã moralã perfectã) este necesar pentru a ancora ontologic moralitatea.

AdiPopa zicei ca iti sunt pe "plac" silogismele si logica dar atunci cum ti se pare ca suna "premisa" NIMENI nu cunoste perfectiunea dar TOTI se raporteaza la ea. Este "prea" absurd sa ceri tuturor ceva ...cand nici macar unul nu cunoaste acel lucru. Idea deriva din faprul ca NIMENI nu-l cunoaste pe dumnezeu... chiar daca ar fi el ancora moralitatii.
Ca o mica paranteza ... daca vrei sa tai un lemn la 2 metri de un capat ... nu vei reusii NICIODATA... pt ca dimensiunea este masurata in NUMERE REALE, care supa ce sa sunt infinite, por ava si o infinitate de zecimale dupa virgula. Deci perfectiunea este "infinita". Iar onul nu o poate atinge pt ca nu poate face ceva ... la infinit. Pentru "perfectiune" se foloseste termenul de "model". Modelul se considera perfect... dar nu es stie daca este. La fel si dumnezeu ..se considera perfect ..dar nu stie nimeni ca este. Daca voi il vedeti model pe dumenzeu ..OK ..dar asta nu inseamana ca exista. Si cand incepi sa tragi concluzii din existenta lui(absolut INCERTA) ajungi prin a sfida logica, matematica si chiar stiinta. Si credeti-ma ...nu e bine.

Vreti sa spuneti ca un ateu nu poate vedea frumusetea unui apus de soare,simti parfumul unei flori sau bunatatea ca emotie sau stare de spirit,pentru simplul motiv ca nu se inchina lui Statu-Palma-Barba-Cot ,Zanei Maseluta sau altui zeu?
(zice darksecret)

Ba normal ca poate ...dar "credinciosii" trebuie sa fie mai tari, mai mandrii ... mai orcrotiti de duhuri sfinte... si il inventeaza pe dumnezeu. Pacat ca MAJORITATEA sun la limita penibilitatii.

scuze k intervin...inteleg k esti ateu....poti sa-mi explici ,insa....cum puteti voi ,ateii gandi termenul de *valoare* in absenta perfectiunii?
sau...admiteti k exista perfectiune?...la cine ? (Ioana dark)

Ioana ...perfect pt cine? pt ce? Ca daca tu plantezi ceapa...si eu cresc pui... pt tine este "perfect" sa ploua mai tot timpul. Eu imi doresc soare mai tot timpul. Ce e perfect pt unii... este imperfect pt altii. Daca pr unul este rau si pt unul bine cand se intapla "perfectiunea" ... atunci nu mai este perfectiune... si ajungem la paradoxuri. Daca tu ai avea un copil si ar fi... emo pt el ar fi perfect daca blocul ar avea cat mai multe etaje(lucru folositor cand se arunca de pe el)... dar pt tine ca parinte nu cred ca ar fi "perfect". Zi-mi si mie in cazurile astea 2 cum le raportezi la perfectiunea lui dumnezeu?

Eu nu contest cã existã moralitate fãrã CREDINÞÃ în Dumnezeu. Contest cã existã valori ºi obligaþii morale obiective (valabile pentru orice fiinþã umanã din toate timpurile ºi din toate locurile) fãrã DUMNEZEU.
(AdiPopa)

Mda.."valabile pentru orice fiinþã umanã din toate timpurile ºi din toate locurile" si atunci cum nu poti impaca cresterea puilor cu plantarea cepei IN ACELASI TIMP , IN ORICE LOC => NU EXISTA DUMENEZU.

Profeþi ca Moise, Ilie sau Iona îl implorã pe Dumnezeu sã le ia viaþa (ceea ce nu se întâmplã însã).(AdiPopa)

Ioana si Mariuka ziceati ca va-ti tot rugat sa va fie bine si dumnezeu v-a dat bine. Si eu va ziceam sa va rugati sa va fie rau ...ca tot bine o sa va fie. Uite ...exemplu concret ... Mois si altii care au vorbit "direct" cu dumnezeu si s-au rugat sa moara ... le-a fost BINE. Incercati si voi sa v a rugati sa va fie rau ca sa va fie bine ...merge LA SIGUR... sau nu credeti ce scrie in Biblie???

Dora, în literatura de specialitate, gãseºti foarte mulþi atei care susþin avortul. (AdiPopa)

Se poate ...dar sunt CONVINS ca MAJORITATEA nu au scris carti despre avorturi. Daca au scris 3-4 atei carti cu/despre avorturi NU ESTE suficient sa tragi o concluzie.

În absenþa unui Dumnezeu atotputernic, omniprezent ºi omniscient, care rãsplãteºte ºi pedepseºte (fiind un Dumnezeu drept ºi atotînþelept), nu putem vorbi de valori ºi obligaþii morale obiective.
(Adi Popa)

Da cum sa nu... si daca exita dumnezeu... atunci CARE este obiectivitatea cant eu Ioana pune ceapa si eu cresc pui???

Bravooo. Toti cei ce sustin altceva decat ce scrie la biblie sunt niste gunoaie! Pe rug cu ei! Sa le dam foc! Sa plecam intr-o noua cruciada, sa distrugem alte religii, sa-i dam la gunoi pe toti cei care nu accepta dogma! Inainte la razboi, fratilor!

Baaai, ma cutremur cand vad ca mai poate exista cineva in secolul 21 care gandeste asa... brrr . (Republicanus)

Ha ha ha .. nu te mai cutremura... sunt oamni pe pamant care nu au curent electric si sun o mani care fac nave de zboara in cosmos. DIFERENTA este ENORMA... si muuuulti au cruciade si rastigniri pe cruce in cap. Oricum nu m mira ca muuulti cred basmul biblia.

Ce faci tu concret pt "civilizarea" acestei tari???Unde iti folosesti "inteligenta" sclipitoare?Cu ce te ajuta pe tine acele descoperiri arheologice(la ele faceam referire, nu la progresul tehnologic, sau asa reusesti sa atragi atentia asupra ta) fosilelor????

CE FACE? Macar spune adevarul. NU incerca o manipulare meschina ca tine cu citate din basmul biblia scrisa de toti retarzii... probabil manipulatii si aia de "instariti". MariaTu ...esti mai periculoasa pt "omenire" decat cel caruia i-ai pus intrebarea. Ca nu-ti dai seama ... asta este nenorocul nostru.

*hristos a inviat din morti*. si celor celor din morminte ,viata daruindu-le.*
(Ioana)

Ioana ... cam care sunt aia carora le-a fost REDATA viata la invierea lui Hristos?

maresale...exact la tine ma gandeam mai devreme...
wellcome!!!....

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 22:35

De la: Republicanus, la data 2009-04-21 21:57:21cu cosmogonia putem merge si mai departe, si sa luam toate legendele din toate culturile, daca plecam de la premisa ca foarte multe s-au pierdut pe drum si au disparut, iar pe altele le consideram simple legende, atunci de ce ar avea biblia crestina monopol asupra realitatii aparitiei cosmosului? De ce nu este si biblia tot o legenda ca toate celalalte, fara vreo baza stiintifica sau reala.

Republicanus, dispreþul tãu faþã de cunoaºterea ºi exprimarea adevãrului în lumea anticã (doar pentru cã aceastã lume este pre-ºtiinþificã) are acoperire numai într-o epistemologie încorsetatã de modernism. Tu crezi cã propoziþia "soarele rãsare" are astãzi mai puþinã valoare de adevãr decât propoziþia "pãmântul se învârte în jurul propriei axe pentru a crea alternanþã între luminã ºi întuneric"? Nu-mi vine sã cred cã un istoric-în-devenire repetã aroganþa epistemologicã modernistã tocmai în mileniul trei!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 22:55

Maressal, nu am înþeles nimic din critica pe care ai oferit-o teoriei mele privind ontologia moralitãþii. Mai încearcã o datã. Îþi repet provocarea:

Dacã moralitatea nu se ancoreazã în ºi nu se raporteazã la o fiinþã moralã perfectã, ci (aºa cum susþin unii) este doar o convenþie socialã evolutivã, ce bazã ontologicã mai ai pentru a condamna moral Holocaustul sau sati?

Convenþiile sociale naziste permiteau exterminarea evreilor pe criterii de rasã. Cultura ºi practicile comunitãþii brahmane permiteau incinerarea vãduvei împreunã cu soþul defunct.

Dacã nazismul nu ar fi fost înfrânt sau dacã oameni precum William Carey nu ar fi militat împotriva practicilor sati, ar fi fost nazismul sau sati valori/obligaþii morale obiective?

Pe ce bazã le condamni – dacã le condamni – dat fiind cã ambele fãceau parte din convenþiile vremii?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:02

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-21 22:14:56maria...adi glumeste...pentru k nici el si nici eu nu suntem din ardeal ....

Ioana, de ce te bagi? Io chiar îs ardelean. Dã la Diej...dacã vrei sã ºtii. Da' mi-s ºî bãnãþan, prin adopþie...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:10

De la: adipopa, la data 2009-04-21 23:02:40
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-21 22:14:56maria...adi glumeste...pentru k nici el si nici eu nu suntem din ardeal ....

Ioana, de ce te bagi? Io chiar îs ardelean. Dã la Diej...dacã vrei sã ºtii. Da' mi-s ºî bãnãþan, prin adopþie...

**Ioana, de ce te bagi? **

poi...un mesaj anterior de-a tau scris intr-un dialect ardelenesc imi era adresat....si....ti-am raspuns....
si acum....ma intrebi ...*de ce ma bag* ...???

ps: tot prin adoptie sunt si eu din bucuresti...am fost *adoptata* de acest oras anul trecut ....

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:12

Adi... da-mi voie sa intervin cu o idee...
Vorbeam azi cu sotia ambasadorului Iranului dintr-o tara din America Latina. Ii povesteam despre intrunirea de la Genva si prezenta presedintelui Iranului care a starnit multe reactii contra. Am adus in discutie si subiectul Israel si israelinii din Iran sau alte tari din lume. Stiai ca Albert Einstein a avut ca si colaborator un doctor iranian, Hesabi? Pentru mine acest fapt este o noutate. In fine... am intrebat-o direct ce are impotriva presedintele iranian contra Israelului prin afirmatiile care le-a facut. Mi-a raspuns foarte simplu: evreii conduc lumea, tin in mana economia si se considera a fi victime. E adevarat ca Holocaustul a fost ceva teribil, insa pentru mine Holocaust este si ceea ce se petrece in Gaza cu Palestinieii. Nu e moral ce au facut nazistii, insa nu exista nici o explicatie la ceea ce fac evreii in Palestina. Continuand discutia cu sotia ambasadorului mi-a relatat un lucru de care putini stiu: in iran traiesc evrei si crestini si se bucura de aceleasi drepturi.
Moral vorbind nu pot condamna un fapt petrecut intr-un moment istoric tinand cont de cauzele care l-au precedat. Nimeni nu preigoneste pe altcineva fara motiv. Insa motivatiile sunt intotdeauna subiective.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:15

De la: adipopa, la data 2009-04-21 23:02:40

Ahaaa! Adicã eºti veºin di-a mieu!!!!
Am prieteni foarte buni din Dej!!!!

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:21

Bine, Eclaudesvd. Explicaþia doamnei ambasador e clasicã. Însã, oricare ar fi opinia noastrã astãzi asupra relaþiei arabo-israeliane, oroarea Holocaustului rãmâne, trebuind privitã cu curaj ºi condamnatã fãrã echivoc. În postarea mea, Holocaustul este doar un exemplu. Puteam la fel de bine sã iau crimele polpotiste. Mã intereseazã ancorarea ontologicã a moralitãþii - nu atât semantica ei.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:21

De la: eclaudesvd, la data 2009-04-21 23:12:02Adi... da-mi voie sa intervin cu o idee...
Vorbeam azi cu sotia ambasadorului Iranului dintr-o tara din America Latina. Ii povesteam despre intrunirea de la Genva si prezenta presedintelui Iranului care a starnit multe reactii contra. Am adus in discutie si subiectul Israel si israelinii din Iran sau alte tari din lume. Stiai ca Albert Einstein a avut ca si colaborator un doctor iranian, Hesabi? Pentru mine acest fapt este o noutate. In fine... am intrebat-o direct ce are impotriva presedintele iranian contra Israelului prin afirmatiile care le-a facut. Mi-a raspuns foarte simplu: evreii conduc lumea, tin in mana economia si se considera a fi victime. E adevarat ca Holocaustul a fost ceva teribil, insa pentru mine Holocaust este si ceea ce se petrece in Gaza cu Palestinieii. Nu e moral ce au facut nazistii, insa nu exista nici o explicatie la ceea ce fac evreii in Palestina. Continuand discutia cu sotia ambasadorului mi-a relatat un lucru de care putini stiu: in iran traiesc evrei si crestini si se bucura de aceleasi drepturi.
Moral vorbind nu pot condamna un fapt petrecut intr-un moment istoric tinand cont de cauzele care l-au precedat. Nimeni nu preigoneste pe altcineva fara motiv. Insa motivatiile sunt intotdeauna subiective.

Corect!
Tot ceea ce limiteazã dreptul la viaþã consider eu cã este imoral!
Indiferent dacã ne raportãm su nu la "ceva" anume.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:23

De la: adipopa, la data 2009-04-21 23:21:09Bine, Eclaudesvd. Explicaþia doamnei ambasador e clasicã. Însã, oricare ar fi opinia noastrã astãzi asupra relaþiei arabo-israeliane, oroarea Holocaustului rãmâne, trebuind privitã cu curaj ºi condamnatã fãrã echivoc. În postarea mea, Holocaustul este doar un exemplu. Puteam la fel de bine sã iau crimele polpotiste. Mã intereseazã ancorarea ontologicã a moralitãþii - nu atât semantica ei.

Adi , ceea ce spui tu aici, mie-mi sunã mai mult a "capra vecinului"!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:23

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-21 23:10:10poi...un mesaj anterior de-a tau scris intr-un dialect ardelenesc imi era adresat....si....ti-am raspuns....

Ioana, vezi, dacã nu eºti ardeleancã, nu înþelegi cã întrebarea "de ce te bagi" e de fapt prietenoasã nu agresivã! (Am dreptate, Dora?).

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:25

De la: adipopa, la data 2009-04-21 23:23:34
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-21 23:10:10poi...un mesaj anterior de-a tau scris intr-un dialect ardelenesc imi era adresat....si....ti-am raspuns....

Ioana, vezi, dacã nu eºti ardeleancã, nu înþelegi cã întrebarea "de ce te bagi" e de fapt prietenoasã nu agresivã! (Am dreptate, Dora?).

Yeeee! Dapoi nu c-o interesazã..da" numa" vre sã ºtie!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:29

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-21 23:25:58
De la: adipopa, la data 2009-04-21 23:23:34

Yeeee! Dapoi nu c-o interesazã..da" numa" vre sã ºtie!!!

ba da,dora....ma intereseaza...
nu stiu insa de ce am eu un feeling k face misto de mine.....
intuitia asta....
insa...stii...e a treia zi de pasti....* sa iertam toate pentru inviere*....

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:30

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-21 23:21:41Tot ceea ce limiteazã dreptul la viaþã consider eu cã este imoral!

Corect, Dora. Dar pe ce bazã? De ce este imoral X sau Y? Prin raportare la ce? Dacã nu suntem decât produsul selecþiei naturale ºi a mutaþiilor genetice întâmplãtoare, cu douã funcþii de bazã (supravieþuire ºi reproducere), de unde Dora noþiuni de "moralitate" sau "adevãr"?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:33

Nu Ioana, Adi nu face miºto de tine!!!! Dacã vrei sã vezi cum face Adi miºto...dute pe topicul cu "avorturile" ºi vezi ce rãspuns i-a dat lui eugenb!
Cu tine, Adi este bãiat saloon!!!!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:34

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-21 23:29:28ba da,dora....ma intereseaza...
nu stiu insa de ce am eu un feeling k face misto de mine.....
intuitia asta...

Ioana, te-am tachinat, dar nu te-am luat peste picior. Am voie sã glumesc cu tine, nu?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:36

**Ioana ...perfect pt cine? pt ce? Ca daca tu plantezi ceapa...si eu cresc pui... pt tine este "perfect" sa ploua mai tot timpul. Eu imi doresc soare mai tot timpul. Ce e perfect pt unii... este imperfect pt altii. Daca pr unul este rau si pt unul bine cand se intapla "perfectiunea" ... atunci nu mai este perfectiune... si ajungem la paradoxuri. Daca tu ai avea un copil si ar fi... emo pt el ar fi perfect daca blocul ar avea cat mai multe etaje(lucru folositor cand se arunca de pe el)... dar pt tine ca parinte nu cred ca ar fi "perfect". Zi-mi si mie in cazurile astea 2 cum le raportezi la perfectiunea lui dumnezeu?**

maresale.....tu crezi k exista perfectiune?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:39

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-21 23:29:28Dapoi nu c-o interesazã..da" numa" vre sã ºtie!!!

ba da,dora....ma intereseaza...

Uite, vezi ºi la Dora? Acelaºi lucru. Un ardelean zice "apoi nu c-o interesazã...da' numa' vre sã ºtie" aºa... ca sã nu fie pauza prea mare între douã replici...nu cã ar acuza vreo lipsã de interes din partea celuilalt.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:40

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-21 23:33:22 Nu Ioana, Adi nu face miºto de tine!!!! Dacã vrei sã vezi cum face Adi miºto...dute pe topicul cu "avorturile" ºi vezi ce rãspuns i-a dat lui eugenb!
Cu tine, Adi este bãiat saloon!!!!

**Dacã vrei sã vezi cum face Adi miºto...dute pe topicul cu "avorturile" ºi vezi ce rãspuns i-a dat lui eugenb! **
...am vazut....

(dar stai sa vezi ce raspuns am sa-i dau eu aceluiasi eugen...am devenit rea cand am vazut ce a scris....foarte rea!!!....... )

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:50

De la: adipopa, la data 2009-04-21 23:30:42
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-21 23:21:41Tot ceea ce limiteazã dreptul la viaþã consider eu cã este imoral!

Corect, Dora. Dar pe ce bazã? De ce este imoral X sau Y? Prin raportare la ce? Dacã nu suntem decât produsul selecþiei naturale ºi a mutaþiilor genetice întâmplãtoare, cu douã funcþii de bazã (supravieþuire ºi reproducere), de unde Dora noþiuni de "moralitate" sau "adevãr"?

Nimeni nu ºtie cu SIGURANÞÃ cine suntem ºi de unde venim.....ca oameni! Tot ce a descoperit arheologia ºi ºtiinþa despre noi, ca fiinþe i"nteligente"...este încã prea puþin.
Se ºtie clar cã acum 2 milioane de ani, omul a început sã evolueze. Unele rase de hominoizi au dispãrut, iar cele mai vechi fosile de Homo Saphiens, au o vechime de 200.000 de ani. Rasa noastrã este într-o continuã schimbare ( Ex.forma craniului oamenilor s-a schimbat în ultimii 500 de ani)....
Este clar cã noi, ca specie suntem superiori animalelor ºi nu putem spune exact cã asta vine de la vreo forþã supranaturalã, de la evoluþie, de la manipulare geneticã (de cãtre o rasã superioarã venitã din "alte pãrþi ale Universului")....Ipoteze sunt multe, dar nici una nu poate fi clar doveditã!
Cert este cã oamenii au descoperit, pe rând, faptul cã pot comunica, faptul cã unde-i unul nu-i putere dar unde-s doi puterea creºte.....ºi au avut nevoie de norme, pentru a supravieþuii ca specie.
Legile, existau deja atunci când s-a inventat scrisul!

Pagini: << 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: