Info
x
Mihai eminescu
|
Fosta membra 9am.ro 194 mesaje Membru din: 28/09/2009 |
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 15:01
si tot din memorie...
Orfani A fi om e mai greu decât plumbul pe lume, Noi nici nume n-avem. Dar câți oameni au nume? Ne-ați uitat în cămin și ni-i greu și rușine, Mai cumplită, oricum, e uitarea de sine. Suntem răi între noi, tot ce-i rău ne-răiește, Cei mai răi sunt acei ce urăsc omenește. Noi - parinți nu avem, cum destinul ne arată, Pe pământ, cei mai mulți n-au nici mamă, nici tată. Poate că, între noi, peste traiul de câine, Sunt cei supradotați pentru lumea de mâine. Și mai mare ca noi e, oricum, altă rană, Un popor de orfani, într-o lume orfană. de Adrian Paunescu
"Adevarata moralitate nu consta in a urma calea batatorita, ci in a descoperi adevarata cale pentru noi insine si a o urma fara teama."
|
|
Fosta membra 9am.ro 3915 mesaje Membru din: 13/01/2010 |
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 15:01
De la: Thelma, la data 2010-03-16 14:57:32eu n-am nicio indoiala... a scris din memorie.Sunt convinsa. Copy Paste nu functioneaza? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 15:05
De la: rodik_mi, la data 2010-03-16 15:01:22De la: Thelma, la data 2010-03-16 14:57:32eu n-am nicio indoiala... a scris din memorie.Sunt convinsa. Copy Paste nu functioneaza? am uitat de vrajitoria cu .....Copy Paste .......vecinul la nevoe se cunoaste
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 314 mesaje Membru din: 31/05/2009 |
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 20:11
De la: 9am045616, la data 2010-03-16 15:00:23De la: Thelma, la data 2010-03-16 14:57:32eu n-am nicio indoiala... a scris din memorie. n-am scris poezia din memorie, ci copy/paste Luceafarul o stiu din clasa IV, am jucat rolul de povestitor in piesa de teatru pusa in scena a acestei poezii de invatatoare. Insa dupa multi ani e greu sa tii minte in totalitate si mai ales semnele de punctuatie. Am luat multe premii in scoala din recitari de poezii, insa cariera mi-am dedicat-o cifrelor. Poezia a ramas dragostea sufletului meu.
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 20:15
De la: 9am064173, la data 2010-03-16 20:11:09De la: 9am045616, la data 2010-03-16 15:00:23De la: Thelma, la data 2010-03-16 14:57:32eu n-am nicio indoiala... a scris din memorie. idem !..
|
Fosta membra 9am.ro 2700 mesaje Membru din: 10/06/2009 |
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 20:20
Poezia poate fi considerată oglinda sufletelor noastre .... Depinde cum o percepem ...
Chestiune de simțuri ...
|
Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 17:39
E impartita omenirea
In cei ce vor si cei ce stiu, In cei dintii traieste firea, Ceilalti o cumpanesc s-o scriu. Cind unii tese haina vremii, Ceilalti a vremii coji adun; Viata unii dau problemei, Ceilalti gindirii o supun. Dar pace este intre-dinsii: Ce unii fac iau altii aminte. Caci pina azi domneste-ntr-insii A cartii tale graiuri sfinte. N-a intrat viermile-ndoielii, Copil e ochiul lor cind vede, Cainta vad urmind greselii, Caci omul tot in tine crede. Al raului geniu arata-mi Un om din vita paminteasca, Ce-ar fi-ncercat ale lui patimi Naintea ta sa-ndreptateasca; Caci buni si rai traiesc in tine, Cuvintul tau e calea lor De-a lor abateri li-i rusine, Caci tu esti tinta tuturor. Virtutea nu mai e un merit, Caci merit nu-i cind nu e lupta. Asupra ta ei nu se-ntarit Cu viata-n joc, cu mintea rupta. Minind cu anii colbul scolii, Ei cred fara a fi-nteles, Din carti stravechi roase de molii Isi umplu mintea cu eres. Ei nu patrund a ta marire Minunea-i pentru dinsii tot. Necercetind nimic in fire, Nimic nu stiu, nimic nu pot; Caci nu-i supusa lamuririi Gindirea-n capul intelept La toate farmecele firii Se bat cu miinile pe piept. M. EMINESCU Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 20:49
Avem timp O. PALER
Avem timp pentru toate. Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou, sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine, avem timp sa citim si sa scriem, sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris, avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam, avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu. Avem timp pentru ambitii si boli, sa invinovatim destinul si amanuntele, avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare, avem timp sa ne-alungam intrebarile, sa amanam raspunsurile, avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam, avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem, avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea, avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem. Avem timp pentru toate. Nu e timp doar pentru putina tandrete. Cand sa facem si asta - murim. Am invatat unele lucruri in viata pe care vi le impartasesc si voua !! Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita. Restul ... depinde de ceilalti. Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie Altora s-ar putea sa nu le pase. Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere Si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi Am invatat ca nu conteaza CE ai in viata Ci PE CINE ai. Am invatat ca te descurci si ti-e de folos farmecul cca 15 minute Dupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva. Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea ce pot altii mai bine sa faca Ci cu ceea ce poti tu sa faci Am invatat ca nu conteaza ce li se intampla oamenilor Ci conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolva Am invatat ca oricum ai taia Orice lucru are doua fete Am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde S-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi Am invatat ca poti continua inca mult timp Dupa ce ai spus ca nu mai poti Am invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie, cand trebuie Indiferent de consecinte Am invatat ca sunt oameni care te iubesc Dar nu stiu s-o arate Am invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL sa fiu suparat Dar nu am dreptul sa fiu si rau Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe chiar si la distanta Iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu Nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul. Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un prieten Oricum te va rani din cand in cand Iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta. Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fii iertat de altii Cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti Am invatat ca indiferent cat de mult suferi, Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta. Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea Dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, nu inseamna ca nu se iubesc Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc. Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc Si nu faptele sale Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru Si pot vedea ceva total diferit Am invatat ca indiferent de consecinte Cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore De catre oameni care nici nu te cunosc. Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat Cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-l ajuta. Am invatat ca scrisul Ca si vorbitul Poate linisti durerile sufletesti Am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult Iti sunt luati prea repede ... Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile. Am invatat sa iubesc Ca sa pot sa fiu iubit. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 21:31
De la: 9am064173, la data 2010-05-19 20:49:08 Avem timp O. PALER ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Si Era Ploaie Cu Senin Si era ploaie cu senin Senin cu ploaie, Salcâmii ramurile-nclin Si le îndoaie. Acuma toti ei înfloresc De primavara S-un dulce miros raspândesc În dalba sara. Un mândru soare scânteind Pe bolta-albastra El bate ploaia siroind Pe-a ta fereastra. Si-n haina alba tu apari Cu pasuri line Si numai ochii tai cei mari Privesc la mine. Atât de dulce si de plin C-asa vapaie Ah, era ploaie cu senin Senin cu ploaie. Mihai Eminescu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 21:48
Azi am trecut pe la Eminescu...nu pentru prima oara.
Am mai fost la mormantul lui cu mult timp in urma si m-a impresionat ca parea..neluat in seama.O simpla lespede uitata. Mi s-a parut ingrat, ma gandeam ca si un mausoleu ar fi fost putin, dar! era foarte potrivit pentru el, singur si melancolic... Astazi, am vazut ca urbea a luat masuri, pe mormant a aparut un momument, cu portretul poetului la maturitate - bazorelief, flori proaspete, placuta cu numele aleii - Mihai Eminescu. Lui Cosbuc i-au facut un monument si mai mare, alb cu auriu. Nichita are un portret discret plasat la baza troitei lui vechi de lemn...un grup organizat tocmai facea un tur al mormintelor ... ...cred ca sunt ciudata...parca era mai potrivit cum era inainte. Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 21:52
De la: Ingrid, la data 2010-05-19 21:48:09Azi am trecut pe la Eminescu...nu pentru prima oara. Iar am uitat sa verific daca are tei la capatai........ Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 21:59
Pe-aici, s-ar putea să trecă și cei ce-n școala românească n-au prea avut timp a .....
Abends am Berg Abends am Berg hoerst du das Hirtenhorn weinen, Herden ziehen auf, schimmernde Sterne erscheinen, Quellwasser schluchzt klar in den Brunnentrog rauschend, Harrest du mein, unter dem Lindenbaum lauschend. Sieh, wie der Mond hell und erhaben dort gleitet! Gross ist dein Blick und auf das Laubdach geweitet, Sterne ergluehn feucht auf azurenem Grunde: Sehnsuchtgetraenkt, nachdenklich ist diese Stunde. Wolken ziehn auf, Strahlen durchspruehn ihr Gewuehle, Huetten im Mond ragen mit altem Gestuehle, Knarrend im Wind schlenkert der Schwengel die Buerde, Rauch fuellt das Tal, Floetenlaut toent aus der Huerde. Muede vom Feld, Sensen geschultert, die Maeher Kehren nun heim: klappert das Klopfbrett schon naeher; Glocke und Zeit klingen im Abend zusammen - Aber mein Herz facht seine Liebe zu Flammen! Warte nur, bald wird sich im Dorf nichts mehr regen, Warte nur, bald eil'ich beschwingt dir entgegen, Unter dem Baum soll uns die Nacht ganz gehoeren, Stundenlang will Liebe und Treu ich dir schwoeren. Haupt ganz an Haupt, innig verschlungen im Raume, Hoch ueberhaupt von diesem uralten Baume, Schlummern wir ein. - In solcher Nacht zu entschweben, Wer gaebe nicht freudig dahin wohl sein Leben! Mihai Eminescu...........Tradus de Alfred Margul-Sperber Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 22:08
Speranța
Cum mângâie dulce, alina usor Speranta pe toti muritorii! Tristete, durere si lacrimi, amor Azilul îsi afla în sânu-i de dor Si pier, cum de boare pier norii. Precum calatorul, prin munti ratacind, Prin umbra padurii cei dese, La slaba lumina ce-o vede lucind Alearga purtat ca de vânt Din noaptea padurii de iese: Asa si speranta - c-un licur usor, Cu slaba-i lumina palinda - Anima-nc-o data tremândul picior, De uita de sarcini, de uita de nori, Si unde o vede s-avânta. La cel ce în carcere plânge amar Si blestema cerul si soartea. La neagra-i durere îi pune hotar, Facând sa-i apara în negru talar A lumii par?nimfa - moartea. Si maicii ce strânge pruncutu-i la sân, Privirea de lacrime plina, Vazând cum geniile mortii se-nclin Pe fruntea-i copila cu spasmuri si chin, Speranta durerea i-alina. Caci vede surâsu-i de gratie plin Si uita pericolul mare, L-apleaca mai dulce la sânu-i de crin Si fata-i umbreste cu par ebenin, La pieptu-i îl strânge mai tare. Asa marinarii, pe mare umblând, Izbiti de talazuri, furtune, Izbiti de orcanul ghetos si urlând, Speranta îi face de uita de vânt, Si spera la timpuri mai bune. Asa virtuosii murind nu desper, Speranta-a lor frunte-nsenina, Speranta cea dulce de plata în cer, Si face de uita de-a mortii dureri, Pleoapele-n pace le-nchina. Cum mângâie dulce, alina usor Speranta pe toti muritorii! Tristete, durere si lacrimi, amor Azilul îsi afla în sânu-i de dor Si pier, cum de boare pier norii. 1866 Mihai Eminescu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 22:09
De la: Ingrid, la data 2010-05-19 21:52:02De la: Ingrid, la data 2010-05-19 21:48:09Azi am trecut pe la Eminescu...nu pentru prima oara. ...data viitoare!..
|
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 22:23
De la: mytcor, la data 2010-05-19 22:09:47De la: Ingrid, la data 2010-05-19 21:52:02De la: Ingrid, la data 2010-05-19 21:48:09Azi am trecut pe la Eminescu...nu pentru prima oara. Mda...cred ca nu, e doar o alee stearpa prin spate, dar daca tot am invatat drumul...te tin la curent
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 22:34
De la: Ingrid, la data 2010-05-19 22:23:42De la: mytcor, la data 2010-05-19 22:09:47De la: Ingrid, la data 2010-05-19 21:52:02De la: Ingrid, la data 2010-05-19 21:48:09Azi am trecut pe la Eminescu...nu pentru prima oara. Iar Când Voi Fi Pământ Iar când voi fi pamânt, În linistea serii, Sapati-mi un mormânt La marginea marii. Nu voi sicriu bogat, Podoabe si flamuri, Ci-mi împletiti un pat Din vestede ramuri. Sa-mi fie somnul lin Si codrul aproape, Sa am un cer senin Pe-adâncile ape. S-aud cum blânde cad Izvoarele-ntruna, Pe vârfuri lungi de brad Alunece luna. S-aud pe valuri vânt, Din munte talanga, Deasupra-mi teiul sfânt Sa-si scuture creanga. Si cum n-oi suferi De-atuncea-nainte, Cu flori m-or troieni Aduceri aminte. Si cum va înceta Al inimii zbucium, Ce dulce-mi va suna Cântarea de bucium! Vor arde-n preajma mea Luminile-n dealuri, Izbind s-or framânta Eternele valuri Si nime-n urma mea Nu-mi plânga la crestet, Ci codrul vânt sa dea Frunzisului vested. Luceferii de foc Privi-vor din cetini Mormânt far' de noroc Si fara prieteni. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 22:43
telepatie? am vrut sa o scriu eu dar mi-aminteam doar strofa a doua
|
|
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 22:52
De la: Ingrid, la data 2010-05-19 22:43:15 ...posibil , eu i-aș spune; "transfer cuantico-informațional" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 23:23
De la: mytcor, la data 2010-05-19 22:52:39De la: Ingrid, la data 2010-05-19 22:43:15 eu nu!
|
|
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 23:29
Sonetul 66
Ma uit scarbit la tot, si-as vrea sa mor, Decat sa-l vad slavit pe ticalos, Iar pe sarman de rasul tuturor, Sa-l vad tagaduit pe credincios, Pe vrednicul de cinste oropsit, Si pe femei badjocorite crunt, Pe cel far de prihana pedepsit, Si pe viteaz rapus de cel marunt, Si artele sun pintenul despot. Si adevarul, vorba de netot, Si strambul poruncindu-le la drepti. Ma uit scarbit la tot, si bun ramas ! Dar daca mor, iubirea-mi cui o las ? W. Shakespeare-traducere Mihnea Gheorghiu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Mai 2010, ora 12:33
o intamplare a fiintei mele
si atunci fericirea dinlauntrul meu e mai puternica decat mine, decat oasele mele, pe care mi le scrasnesti intr-o imbratisare mereu dureroasa, minunata mereu. Sa stam de vorba, sa vorbim, sa spunem cuvinte lungi, sticloase, ca niste dalti ce despart fluviul rece in delta fierbinte, ziua de noapte, bazaltul de bazalt. Du-ma, fericire, in sus, si izbeste-mi tampla de stele, pana cand lumea mea prelunga si in nesfarsire se face coloana sau altceva mult mai inalt si mult mai curand. Ce bine ca esti, ce mirare ca sunt! Doua cantece diferite, lovindu-se amestecandu-se, doua culori ce nu s-au vazut niciodata, una foarte de jos, intoarsa spre pamant, una foarte de sus, aproape rupta in infrigurata, neasemuita lupta a minunii ca esti, a-ntamplarii ca sunt. Nechita Stanescu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 127 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Mai 2010, ora 00:22
Ce suflet trist mi-au daruit
Parintii din parinti, De-au incaput numai in el Atatea suferinti? Ce suflet trist si far' de rost Si din ce lut inert, Ca dup-atatea amagiri Mai spera in desert? Cum nu se simte blestemat De-a duce-n veci nevoi? O, valuri ale sfintei mari, Luati-ma cu voi! Ce suflet trist...Mihai Eminescu... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 21 Mai 2010, ora 00:30
Sonet
de Petrarca Acea privighetoare, ce-n noaptea liniștită Își plînge puii, poate, sau de dragul de ei tovarăș, Văzduhul și cîmpia le umple iar și iarăș Cu melodia-i tristă și-atît de iscusită. Și parcă noaptea-ntreagă cu mine-odată plînge: De soarta mea amară mereu mi-aduce-aminte. Și doar de mine însumi mă plîng. Căci slaba-mi minte Crezu că Ea e zînă și Moartea n-o înfrînge. Ah, ușor se-nșeală un om încrezător! Puteam gîndi că, iată, lumina ochilor În țărnă se preface, deși dumnezeiască? Azi știu: această soartă sălbatecă mă-nvață Că nu-i pe lume- pradă jelaniei în viață- Vreo desfătare dragă pe veci să dăruiască. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Mai 2010, ora 00:34
LA MULȚI ANI !... Eleneror și Constantinilor
www.youtube.com/watch?v=UrxGYv_qrk0&feature=related www.youtube.com/watch?v=erlHtgWuEwk&feature=related www.youtube.com/watch?v=3dUNv9dHzL8&feature=related www.youtube.com/watch?v=N_wbpctkVWs&feature=related www.youtube.com/watch?v=LbHxaxFTxJw&feature=related www.youtube.com/watch?v=GJXjyTdTxrY&feature=related www.youtube.com/watch?v=pI-IOh3DxUU www.youtube.com/watch?v=hU4MLo2JZFc&feature=related www.youtube.com/watch?v=BqF2Li6Iwkc&feature=related www.youtube.com/watch?v=x1TXMpiqcDI&feature=related www.youtube.com/watch?v=M5yc3yRjEe4 www.youtube.com/watch?v=B_jvGUrKxZQ&feature=related www.youtube.com/watch?v=w58vfYWQsjg&feature=related www.youtube.com/watch?v=JyrazSP5WA8&feature=related www.youtube.com/watch?v=fQyWdiKzgmQ&feature=related Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 11:36
De la: 9am064173, la data 2010-05-20 12:33:16 o intamplare a fiintei mele www.poetryintranslation.com/PITBR/Latin/Ovhome.htm Medea summons the powers and gathers herbs Night, most faithful keeper of our secret rites; Stars, that, with the golden moon, succeed the fires of light; Triple Hecate, you who know all our undertakings, and come, to aid the witches art, and all our incantations: You, Earth, who yield the sorceress herbs of magic force: You, airs and breezes, pools and hills, and every watercourse; Be here; all you Gods of Night, and Gods of Groves endorse. Streams, at will, by banks amazed, turn backwards to their source. I calm rough seas, and stir the calm by my magic spells: bring clouds, disperse the clouds, raise storms and storms dispel; and, with my incantations, I break the serpents teeth; and root up natures oaks, and rocks, from their native heath; and move the forests, and command the mountain tops to shake, earth to groan, and from their tombs the sleeping dead to wake. You also, Luna, I draw down, eclipsed, from heavens stain, though bronzes of Temese clash, to take away your pains; and at my chant, the chariot of the Sun-god, my grandsire, grows pale: Aurora, at my poisons, dims her morning fire. You quench the bulls hot flame for me: force their necks to bow, beneath the heavy yoke, that never pulled the curving plough: You turn the savage warfare, born of the serpents teeth, against itself, and lull the watcher, innocent of sleep; that guard deceived, bring golden spoil, to the towns of Greece. Now I need the juice by which old age may be renewed, that can regain the prime of years, return the flower of youth, and You will grant it. Not in vain, stars glittered in reply: not in vain, winged dragons bring my chariot, through the sky. The praise for Theseus Great Theseus, admired in Marathon, for the blood of the Cretan bull, your act and gift made Cromyons fields safe for the farmers plough. Epidauruss land saw you defeat Vulcans club-wielding son, and the banks of the River Cephisus saw evil Procrustes brought down. Eleusis, sacred to Ceres the Mother, witnessed Cercyons fall: Sinis, you killed, a man of great strength twisted to evil art, who could bend pine-tree trunks to the earth, and tear mens bodies apart: and Sciron is done for, and safe paths reach Megaras Lelegeïan wall: though the ocean denied his bones a grave, and the land denied the same, till, long-time hurled, they hardened to cliffs, and the cliffs bear Scirons name. If we wanted to count your years and your honours, the deeds would exceed the years: to you, the bravest, we empty our wine-cups, and offer our public prayers. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 11:46
De la: mytcor, la data 2010-05-19 22:52:39De la: Ingrid, la data 2010-05-19 22:43:15 ....atemporal..... ....si non-energetic... ....instantaneu.... ..... Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1449 mesaje Membru din: 2/11/2009 Oras: Buzau |
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 11:52
PE LANGA PLOPII FARA SOT...
Pe lânga plopii fara sot Adesea am trecut; Ma cunosteau vecinii totii � Tu nu m-ai cunoscut. La geamul tau ce stralucea Privii atât de des; O lume toata-ntelegea � Tu nu m-ai înteles. De câte ori am asteptat O soapta de raspuns! O zi din viata sa-mi fi dat, O zi mi-era de-ajuns; O ora sa fi fost amici, Sa ne iubim cu dor, S-ascult de glasul gurii mici, O ora, si sa mor. Dându-mi din ochiul tau senin O raza dinadins, In calea timpilor ce vin O stea s-ar fi aprins; Ai fi trait în veci de veci Si rânduri de vieti, Cu ale tale brate reci Inmarmureai maret, Un chip de-a pururi adorat Cum nu mai au perechi Acele zâne ce strabat Din timpurile vechi. Caci te iubeam cu ochi pagâni Si plini de suferinti, Ce mi-i lasara din batrâni Parintii din parinti. Azi nici macar îmi pare rau Ca trec cu mult mai rar, Ca cu tristeta capul tau Se-ntoarce în zadar, Caci azi le semeni tuturor La umblet si la port, Si te privesc nepasator C-un rece ochi de mort. Tu trebuia sa te cuprinzi De acel farmec stânt, Si noaptea candela s-aprinzi Iubirii pe pamânt. (1883, 28 august / 9 septembrie) bottom Raporteaza abuz de limbaj
Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
|
|
Fosta membra 9am.ro 552 mesaje Membru din: 23/02/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 12:49
Indragostita rau de opera lui Eminescu, am incercat sa-i aduc un omagiu. Azi cautand sa mai arunc din maculatura am gasit-o si o postez cu teama ca ma veti judeca mai mult decat as suporta! Atunci aveam doar 15 ani.
Izvorul. S-a clatinat pamantul si-n golul nou sapat A razbatut izvorul cu apa cristalina S-a mai zmucit o data si-atunci el si-a lasat Sarutul stramosesc : izvorul de lumina. Lumina, apa, doina, s-au adunat incetul Si-n nimb se prefacura: luara chip de om. Asa spune legenda ca s-a nascut poetul Al Romaniei cantec, al poeziei Domn! Au inflorit copacii si pasari au cantat S-a mai boltit cupola cerului senin Eroii din legende spre viata au catat Si-n vers se regasira cu-a retrairii chin. Dar el stiut-a cum din plans sa razvrateasca Ideea de dreptate, ideea de iubire Si-o fata mandra tarii sa gateasca Tradarii prin vers, sa puna mantuire. Caci cine altul oare a redat mai frenetic Durerile de tara, de neam si de strabuni? Si cine altu-a pus in visul lui profetic Tot sufletul iubirii spre niste ani mai buni? Si ce Luceafar oare straluce-n fiecare Cand versul lui e vrere si vrerea ne e tel? Si ce Scrisoare oare ni-i mai pilduitoare Ca dragostea lui Mircea sa ne pastram prin el? Ctitor cu har si unic! Geneza-a poeziei Izvorul de cultura din pasnicul meu neam Mai viu esti azi in lume, ca toata lumea stie Ca ne razbati din neguri prin fiecare ram! .................................................................... Poezia e mai lunga dar sper ca m-am oprit la timp. Raporteaza abuz de limbaj
Nimic nu-i imposibil pana nu devine imposibil!
Gresim ca sa avem ce sa iertam!
|
|
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 14:30
De la: norinmunti, la data 2010-05-23 12:49:47Indragostita rau de opera lui Eminescu, am incercat sa-i aduc un omagiu. Azi cautand sa mai arunc din maculatura am gasit-o si o postez cu teama ca ma veti judeca mai mult decat as suporta! Atunci aveam doar 15 ani. ... ...citim și-ncurajăm, tinerele speranțe !..
|
Fosta membra 9am.ro 552 mesaje Membru din: 23/02/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Mai 2010, ora 14:38
De la: mytcor, la data 2010-05-23 14:30:18De la: norinmunti, la data 2010-05-23 12:49:47Indragostita rau de opera lui Eminescu, am incercat sa-i aduc un omagiu. Azi cautand sa mai arunc din maculatura am gasit-o si o postez cu teama ca ma veti judeca mai mult decat as suporta! Atunci aveam doar 15 ani. Tanara speranta era prin anul 1956, cand iubea tot ce era poezie si spera ca o va intelege, dar se si indragostea de poeti. Pe Eminescu il veneram ca mergeam sa invat in cimitir sa fiu cat mai aproape de el. (Eram eleva la Iosif Ranghet, azi liceul Asachi extins). Raporteaza abuz de limbaj
Nimic nu-i imposibil pana nu devine imposibil!
Gresim ca sa avem ce sa iertam!
|
|
|
|

am uitat de vrajitoria cu .....Copy Paste .......vecinul la nevoe se cunoaste
A SCRIS DIN MEMORIE..........
MEMORIA CARTII DE POEZII
telepatie? am vrut sa o scriu eu dar mi-aminteam doar strofa a doua
eu nu!