balabanandrei
335 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 18:09
De la: buia_adriana, la data 2009-03-11 17:52:51dar chestia asta cu libera alegere sau aliber arbitru nu se cam bate cap in cap cu cele 10 porunci?
Te poate Dumnezeu obliga sa respecti cele 10 porunci?
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1639 mesaje
Oras: Mangalia
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 18:09
Multe persoane considera Biblia un basm. Totusi bibilia este o carte filozofica plina de invataturi. Cine e intelept ...o poate intelege.
Numai ca Biblia a fost perceputa gresit din antichitate pana in prezent
|
lerolv4
282 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 18:12
De la: CAMELYA_, la data 2009-03-11 17:49:18Prin mesajul meu ...am adus o critica la adresa acelora care se cred mari credinciosi.
Dau o foarte mare vina si pe Biserica si pe toti cei care adus atatea superstitii in religia crestin-ortodoxa.
Nu cred ca poate sa sustina cineva ca a interpretat Biblia in sensul in care ar fi vrut Dumnezeu, asa ca pâna una-alta, fiecare este liber s-o interpreteze in felul in care simte el ca este mai aproape de ceea ce este dispus sa creada.
Cu totii suntem oameni si toti avem intrebari la care nu gasim raspunsuri, multi dintre noi suntem sceptici cu privire la anumite lucruri la care nu gasim explicatie si pur si simplu nu vrem sa acceptam sa ni se impuna anumite conceptii pe care trebuie sa le consideram adevarate, pentru ca asa zice unul, altul, sau jumatate din populatia lumii.
CAMELIA,CAMELIA, jumatatea lumi de care vorbesti se injumatateste si iar si iar si iar se injumataceste pana nu mai raman doar putini.
Cat despre Biblie si interpretarea ei, eu iti spun ceva din propria experienta.
Pe la 20 ani, am luat Biblia sa o citesc, dar dupa doar cateva pagini citite, am pus-o deoparte si am spus parintilor mei ca nu inteleg, dar ei mau inteles si nu au comentat nimic nici pana azi.
Cat despre diferentele dintre interpretari si multe alte probleme pe care uni le pun altora si le creaza uni altora pot sa iti spun ca trebuie sa sti ce e cu adevarat, CoDuR1L3 si mai ales sa cititi textul be mai jos care face diferenta.
Fati cruce o data daca gasesti ceva nou si adevarat in textul urmator.
Pace si Intelepciune.
|
lerolv4
282 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 18:13
De la: lerolv4, la data 2009-03-11 18:12:13De la: CAMELYA_, la data 2009-03-11 17:49:18Prin mesajul meu ...am adus o critica la adresa acelora care se cred mari credinciosi.
Dau o foarte mare vina si pe Biserica si pe toti cei care adus atatea superstitii in religia crestin-ortodoxa.
Nu cred ca poate sa sustina cineva ca a interpretat Biblia in sensul in care ar fi vrut Dumnezeu, asa ca pâna una-alta, fiecare este liber s-o interpreteze in felul in care simte el ca este mai aproape de ceea ce este dispus sa creada.
Cu totii suntem oameni si toti avem intrebari la care nu gasim raspunsuri, multi dintre noi suntem sceptici cu privire la anumite lucruri la care nu gasim explicatie si pur si simplu nu vrem sa acceptam sa ni se impuna anumite conceptii pe care trebuie sa le consideram adevarate, pentru ca asa zice unul, altul, sau jumatate din populatia lumii.
CAMELIA,CAMELIA, jumatatea lumi de care vorbesti se injumatateste si iar si iar si iar se injumataceste pana nu mai raman doar putini.
Cat despre Biblie si interpretarea ei, eu iti spun ceva din propria experienta.
Pe la 20 ani, am luat Biblia sa o citesc, dar dupa doar cateva pagini citite, am pus-o deoparte si am spus parintilor mei ca nu inteleg, dar ei mau inteles si nu au comentat nimic nici pana azi.
Cat despre diferentele dintre interpretari si multe alte probleme pe care uni le pun altora si le creaza uni altora pot sa iti spun ca trebuie sa sti ce e cu adevarat, CoDuR1L3 si mai ales sa cititi textul be mai jos care face diferenta.
Fati cruce o data daca gasesti ceva nou si adevarat in textul urmator.
Pace si Intelepciune.
Materialismul modern a păstrat, de asemenea, convingerea că în natură totul există și se desfășoară în mod necesar și că noi calificăm drept întâmplătoare acele fenomene (necesare) ale căror cauze nu ne sunt încă cunoscute. Spinoza considera, de exemplu, că un fenomen este calificat ca întâmplător din cauza imperfecțiunii cunoștințelor noastre și că aprofundarea acestora duce la suprimarea întâmplării.Iar dHolbach afirma că noi îi atribuim hazardului toate efectele a căror legătură cu cauzele lor nu o vedem. Așadar, folosim cuvântul hazard pentru a ascunde neștiința noastră cu privire al cauza naturale care produc efectele
; nu există nici hazard, nici ceva neprevăzut în această natură, unde nu există efect fără cauză suficientă și unde toate cauzele acționează pe baza unor legi fixe
Ba chiar și societatea este supusă aceleiași necesități riguroase, toate raporturile și toate evenimentele fiind cauze la fel de hotărâtoare pentru viața socială: necesitatea care conduce mișcările lumii fizice conduce și mișcările lumii morale, în care totul este deci supus fatalității.
Prea multă acreală în bila unui fanatic, un sânge prea înfierbântat în inima unui cuceritor, o digestie grea în stomacul unui monarh, un capriciu care trece prin mintea unei femei, sunt cauze suficiente pentru a face să se producă războaie.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
24 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 18:24
De la: balabanandrei, la data 2009-03-11 18:09:53De la: buia_adriana, la data 2009-03-11 17:52:51dar chestia asta cu libera alegere sau aliber arbitru nu se cam bate cap in cap cu cele 10 porunci?
Te poate Dumnezeu obliga sa respecti cele 10 porunci?
scurt si la obiect
nu Andrei, nu ma poate obliga
|
mariatu
320 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:14
De la: balabanandrei, la data 2009-03-11 16:15:29Întâia Epistolă către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
18. Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.
Numai bine!
AAAAAAAAAA si ce intelegi prin "cuvantul Crucii"???
Crucea, crucii....inseamna un stil de vieturie , ti-am mai spus , nu defineste un obiect .Roda Duhului sfant nu este venerarea crucii, ci a-ti lua crucea si sa-L urmezi, adica sa adopti un mod de viata conform Scripturii ,nu sa iti confectionezi o cruce (fizica) si sa pleci la drum cu el, asa ar fi foarte simplu , ma duc imi confectionez una si e ok.
Domnul este Pastorul meu.
|
mariatu
320 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:20
De la: balabanandrei, la data 2009-03-11 16:32:32Inceputul intelepciunii de Dumnezeu este frica de Dumnezeu, si sfarsitul intelepciunii lui Dumnezeu este dragostea de Dumnezeu.
Sincer, fara rautate, unde ai citit tu asta??Sfarsitul intelepciunii lui Dumnezeu, eu nu am auzit de asa ceva.Da-mi si mie un verset.
Stiu ca frica de Domul este inceputul intelepciunii, sa cautam mai intai intelepciunea care vine de sus, dar de sfarsitul ei nu am auzit
|
|
|
mariatu
320 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:22
Andu nu crezi ca exagerezi....3000 de secte si toate recunosc pe marturisesc pe Hristos ca fiind Fiul LUI Dumnezeu????
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:28
De la: mariatu, la data 2009-03-11 20:14:05De la: balabanandrei, la data 2009-03-11 16:15:29Întâia Epistolă către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
18. Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.
Numai bine!
AAAAAAAAAA si ce intelegi prin "cuvantul Crucii"???
Crucea, crucii....inseamna un stil de vieturie , ti-am mai spus , nu defineste un obiect .Roda Duhului sfant nu este venerarea crucii, ci a-ti lua crucea si sa-L urmezi, adica sa adopti un mod de viata conform Scripturii ,nu sa iti confectionezi o cruce (fizica) si sa pleci la drum cu el, asa ar fi foarte simplu , ma duc imi confectionez una si e ok.
Asa cum si Hristos are doua firi: una pamanteasca si una dumnezeiasca asa multe lucruri sunt asemenea:
Biserica este deopotriva Templul de rugaciune (casa respectiva) dar si sufletele cresinciosilor
Crucea este deopotriva forma fizica care este semn de cinste fiind sfintita prin sangele lui Hristos dar este si crucea suferintei pe care trebuie sa o purtam cu totii.
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:30
De la: mariatu, la data 2009-03-11 20:22:05Andu nu crezi ca exagerezi....3000 de secte si toate recunosc pe marturisesc pe Hristos ca fiind Fiul LUI Dumnezeu????
Asta este numarul aproximativ al "sectelor" pe tot pamantul. Nu stiai?
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:33
De la: Andu30, la data 2009-03-11 20:30:11De la: mariatu, la data 2009-03-11 20:22:05Andu nu crezi ca exagerezi....3000 de secte si toate recunosc pe marturisesc pe Hristos ca fiind Fiul LUI Dumnezeu????
Asta este numarul aproximativ al "sectelor" pe tot pamantul. Nu stiai?
Așa este Andu, ai dreptate, cam acesta este numărul cultelor religioase care funcționează legal!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:34
Care este temelia Adevarului dreptei credinte? Biblia sau Biserica? Biblia in nici un caz caci iata cate secte crestine sunt in lume (peste 3000), fiecare cu 'adevarul' ei sau cu modul in care a talcuit Biblia fiecare intemeietor al acestor secte.
Unde scrie in Biblie 'Sola Scriptura'? NU SCRIE... ci scrie :
'"Biserica Dumnezeului celui viu, stalp si temelia adevarului."(I Timotei 3,15)
Vei zice care Biserica? Eu zic Biserica Ortodoxa. Tu ai sa zici biserica X. Hai sa vedem ce zice Sfanta Scriptura. De Biserica zice ca e doar una. Dar de credinta sau invatatura de credinta ce zice? Zice asa:
"Si cu adevarat mare este taina dreptei credinte."(I Timotei 3,16)
"Iar de basmele cele lumesti si babesti fereste-te si deprinde-te cu dreapta credinta."(I Timotei 4,7)
"Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta..."(I Timotei 6,3)
"Pavel, robul lui Dumnezeu si apostol al lui Iisus Hristos, dupa credinta alesilor lui Dumnezeu si dupa cunostinta adevarului cel intocmai cu dreapta credinta."(Tit 1,1)
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:40
De la: marinescuirina, la data 2009-03-11 17:40:03Andu, nu-ti mai bate capul cu Virgil.
El crede ca are datoria sa combata ortodoxia! Prin orice mijloace.
Lasa-l sa combata!
"Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii"
Eu pe cat imi este dat sa stiu le voi raspunde la toti care nu depasesc limita bunului simt in intrebarile lor. Oricine are dreptul sa puna intrebari, eu raspund in limita a ce cunosc, iar fiecare face cum crede dupa inima sa...
|
mariatu
320 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:41
De la: Andu30, la data 2009-03-11 17:18:15
MATEI 24
3. Și șezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea și care este semnul venirii Tale și al sfârșitului veacului?
4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeți să nu vă amăgească cineva.
5. Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, și pe mulți îi vor amăgi.
6. Și veți auzi de războaie și de zvonuri de războaie; luați seama să nu vă speriați, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârșitul.
7. Căci se va ridica neam peste neam și împărăție peste împărăție și va fi foamete și ciumă și cutremure pe alocuri.
8. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.
9. Atunci vă vor da pe voi spre asuprire și vă vor ucide și veți fi urâți de toate neamurile pentru numele Meu.
10. Atunci mulți se vor sminti și se vor vinde unii pe alții; și se vor urî unii pe alții.
11. Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți.
12. Iar din pricina înmulțirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.
13. Dar cel ce va răbda până sfârșit, acela se va mântui.
14. Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul.
15. Deci, când veți vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt - cine citește să înțeleagă -
16. Atunci cei din Iudeea să fugă în munți.
17. Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-și ia lucrurile din casă.
18. Iar cel ce va fi în țarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-și ia haina.
19. Vai de cele însărcinate și de cele ce vor alăpta în zilele acelea!
20. Rugați-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.
21. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum și nici nu va mai fi.
22. Și de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleși se vor scurta acele zile.
23. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeți.
24. Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși.
25. Iată, v-am spus de mai înainte.
26. Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieșiți; iată este în cămări, să nu credeți.
27. Căci precum fulgerul iese de la răsărit și se arată până la apus, așa va fi și venirea Fiului Omului.
28. Căci unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.
29. Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca și luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer și puterile cerurilor se vor zgudui.
30. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului și vor plânge toate neamurile pământului și vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere și cu slavă multă.
Cine oare sunt proorocii mincinosi? cine oare sunt hristosii mincinosi? acestia vin cu invataturi mincinoase ca sa-i amageasca pe cei alesi... De ce vor plange neamurile vazand semnul pe cer? Pentru ca au hulit acest semn, si nu au crezut in el. De aceea vor plange acestia!!!
Ca sa fie tabloul complet tb sa mai pui si urmatoarele versete(34,35)
Aici Isus vorbeste strict de evrei, de necazul cel mare care se va abate asupra evreilor, adica daramarea Ierusalimului si cei care au supravietuit masacrului au fost raspanditi in lume, majoritatea lor fiind vanduti ca sclavi. De la vs. 1-29, am mai spus-o intr-un mesaj anterior, vs 30-33 arata cum va veni Domnul Isus pe norii cerului
ai uitat sa pui vs 34 in care le spune ucenicilor ca nu va trece neamul acesta (adica acea generatie) pana se vor intampla acele lucruri.
Studiati istoria ce anume credau crestinii legat de a doua venire inainte de 1800 , pana a venit unul si a lansat o teorie pe care culmea chiar cei care il critica cel mai vehement au imbratisat-o.
|
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:48
Maria, Andrei și Andu,
Prin cuvântul crucii în acest context nu se înțelege de fapt nici trăirea creștină nici învățătura privind simbolul bisericii, ci se înțelege evanghelia răstignirii mântuitorului. Apostolul recunoaște că mesajul acesta mântuitor prin slăbiciunea, suferința și moartea de cruce a Mesiei este disprețuit de unii (inclusiv din comunitatea creștină), dar îndrăgit și mântuitor pentru creștinul adevărat.
|
Fosta membra 9am.ro
307 mesaje
Oras: Sibiu
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:50
|
mariatu
320 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:51
De la: buia_adriana, la data 2009-03-11 17:20:03De la: marinescuirina, la data 2009-03-11 16:44:34Adriana, nu Dumnezeu face raul.
Diavolul este tolerat pentru ca are un rost in mantuirea oamenilor.
Suferinta este de neacceptat, dar gandeste-te ca viata nu se termina aici!!
Daca Dumnezeu exista (si exista), crezi ca el este indiferent la suferinta oamenilor?? Eu sunt convinsa ca exista o dreptate divina! Binele si raul nu au fost inventate de oameni!
dar eu nu am spus ca Dumnezeu face rau ci pur si simplu e indiferent, sau inconstient. pentru mine viata se termina "aici" pentru ca nu traiesc o eternitate, nu? asa ca vreau sa stiu daca exista Dumnezeu si daca exista de ce nu-i pasa de copiii din africa care pe langa ca mor de foame mai sunt si bolnavi sau fetita aceea din india care la doar 5 ani face mancare, are grija de gospodarie si de fratiorul ei mai mic? ea de ce ar crede in Dumnezeu?
O dreptate divina??? adica "suferiti copiii mei si o sa ajungeti in imparatia mea?"
Dumnezeu nu a fost niciodata indiferent fata de oameni, daca nu ii pasa de ei nu isi mai trimetea Fiul sa moara pt noi.Insusi faptul ca scrii aici, ca pui intrebari e o dovada ca te cauta.Oamenii ridica ziduri intre ei si dumnezeu, pacatul , spune Biblia , este un zid de despartire intre oameni si Dumnezeu. Dumnezeu nu este vinovat ca noi nu il cautam nu verm sa aflam ce tb sa facem pt ca sa fim mantuiti, ne limitam la a studia cat mai mult lumea materiala, povestile siropoase, ..., decat a afla cine ne-a creat.
Cat despre acea fetita ea mai repede ar crede in Dumnezeu decat cei care se bucura de confort, si bunastare.
|
Fosta membra 9am.ro
1639 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:54
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:55
3. Și șezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea și care este semnul venirii Tale și al sfârșitului veacului?
sfaritul veacurilor inseamna sfarsitul lumii
5. Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, și pe mulți îi vor amăgi.
Cine sunt acestia care vin in numele lui Hristos si vor amagi pe multi? au venit la evrei astia? nu cred...
6. Și veți auzi de războaie și de zvonuri de războaie; luați seama să nu vă speriați, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârșitul.
7. Căci se va ridica neam peste neam și împărăție peste împărăție și va fi foamete și ciumă și cutremure pe alocuri.
Neam peste neam? Imparatie peste imparatie? tot cu evreii vorbea? nu cred
14. Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul.
tot de evrei vorbea? nu cred
21. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum și nici nu va mai fi.
22. Și de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleși se vor scurta acele zile.
23. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeți.
24. Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși.
stramtorare mare cum n-a fost niciodata? a fost asa ceva? nu cred
hristosi mincinosi? despre cine vorbeste? au fost atunci in generatia aceea? nu cred
sunt acum? Sunt acum cam 3000 de invataturi despre Hristos toate diferite intre ele? Da sunt chiar acum
27. Căci precum fulgerul iese de la răsărit și se arată până la apus, așa va fi și venirea Fiului Omului.
29. Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca și luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer și puterile cerurilor se vor zgudui.
30. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului și vor plânge toate neamurile pământului și vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere și cu slavă multă.
S-a intamplat asta? Nu s-a intamplat
|
dnldobre
47 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:57
ESTE NORMAL CA AFIRMATZIILE VOASTRE SA FIE SUSTZINUTE CU CITATE DIN BIBLIE PT. ZA SE VEDEA F. CLAR CA NU SPUNETZI PROSTII CI ADEVARURI ........NU ARE NICI UN ROST SA NE DAM FIECARE CU PAREREA DACA NU CUNOASTEM MAI INTAI ADEVARUL BIBLIC ................DACA AM CITIT BIBLIA MAI DEMULT ATUNCI CU ATAT MAI MULT ESTE CAZUL SA SPUNEM VERSETUL EXACT CA SA NE REIMPROSPATAM MEMORIA CACI FIECARE DINTRE NOI MAI UITA DUPA UN TIMP . SUCCES !
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:58
De la: Serenisimo, la data 2009-03-11 20:50:13Dragii mei... va rog.... Nu mai datzi citate din biblie... O sa cer adminului sa nu va mai lase aici...Incercatzi sa spunetzi voi.. ceea ce simtzitzi... fatza de dumnezeu... Fitzi voi insiva... nu mai datzi copy-paste din biblia...pe care cu totzii am citit-o la vremea noastra...Fitzi originali!! Si dumnezeu va va multzumi pt asta!
In caz ca nu ai observat tocmai asta condamnam: ORIGINALITATEA IN MATERIE DE CREDINTA !!!
Poti sa fii original cand faci o pictura, cand descoperi ceva nou, dar noi ne multumim sa-L cunoastem pe Dumnezeu macar atat cat ni s-a dezvaluit si tocmai asta este pericolul: SA INCERCAM SA INVENTAM UN DUMNEZEU!!!
|
dnldobre
47 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:58
|
Fosta membra 9am.ro
307 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:59
"creierul gol...este lacasul diavolului"
|
dnldobre
47 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 21:00
De la: Serenisimo, la data 2009-03-11 20:59:24"creierul gol...este lacasul diavolului" PTR. SERENISIMO : DAR NU AI CUNOSTINTZE DESPRE BIBLIE ?
|
mariatu
320 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 21:01
De la: adipopa, la data 2009-03-11 20:48:42Maria, Andrei și Andu,
Prin cuvântul crucii în acest context nu se înțelege de fapt nici trăirea creștină nici învățătura privind simbolul bisericii, ci se înțelege evanghelia răstignirii mântuitorului. Apostolul recunoaște că mesajul acesta mântuitor prin slăbiciunea, suferința și moartea de cruce a Mesiei este disprețuit de unii (inclusiv din comunitatea creștină), dar îndrăgit și mântuitor pentru creștinul adevărat.
...si trairea crestina presupune multe umilinte, de exemplu, pt mine este umilitor sa vad cum sistematic unii se prezinta ca fiind unici purtatori/transmitatori/propagatori de Duh Sfant si Invatatura Adevarata pt ca asa le-a bagat unii in cap....ca deja nu mai imi gasesc cuvintele de....au facut din cruci si icoane idoli si altele, si care cred ca mantuirea se obtine si dupa moarte si ale lucruri neconforme cu biblia si tot ei se incapataneaza sa spuna ca ei sunt...
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 21:01
De la: adipopa, la data 2009-03-11 20:48:42Maria, Andrei și Andu,
Nu uita sa citezi la ce faci referire, ca se spun atat de multe lucruri incat nu stim la care context te referi si la care verset anume.
|
Fosta membra 9am.ro
307 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 21:03
De la: dnldobre, la data 2009-03-11 21:00:32De la: Serenisimo, la data 2009-03-11 20:59:24"creierul gol...este lacasul diavolului" PTR. SERENISIMO : DAR NU AI CUNOSTINTZE DESPRE BIBLIE ?
Biblia este in sufletul nostru... a incerca sa facem abuz de textul ei...mi se pare un fals act de credintza! Imi pare rau!
|
mariatu
320 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 21:07
De la: Andu30, la data 2009-03-11 20:55:373. Și șezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea și care este semnul venirii Tale și al sfârșitului veacului?
sfaritul veacurilor inseamna sfarsitul lumii
Cine sunt acestia care vin in numele lui Hristos si vor amagi pe multi? au venit la evrei astia? nu cred...
Neam peste neam? Imparatie peste imparatie? tot cu evreii vorbea? nu cred
tot de evrei vorbea? nu cred
stramtorare mare cum n-a fost niciodata? a fost asa ceva? nu cred
hristosi mincinosi? despre cine vorbeste? au fost atunci in generatia aceea? nu cred
sunt acum? Sunt acum cam 3000 de invataturi despre Hristos toate diferite intre ele? Da sunt chiar acum
S-a intamplat asta? Nu s-a intamplat
Eu am spus ce cred eu, e tb ta ce crezi tu, datoria ta este sa te informezi.
|
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 21:09
Serenisimo, nu întotdeauna originalitatea este o virtute.
Religia iudeo-creștină nu caută construcții omenești ale divinului, ci se fundamentează pe descoperirea de sine a lui Dumnezeu în Iisus, cuvântul întrupat, și bineînțeles scriptură.
Pe de altă parte, după atâtea secole de religie, e aproape imposibil să mai fii original. Chiar și tu probabil ai sfârși prin reciclarea unor credințe mai vechi.
|
Fosta membra 9am.ro
1639 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 21:10
Biblia este unicală nu doar prin aceea ce este scris mai sus, ci și pentru că este scrisoarea lui Dumnezeu pentru noi personal.
Biblia este o carte filozofica care trebuie interpretata...a da copy-paste din Biblie...nu este o intelegere si o interpretare...ci doar o ocupare de spatiu  (pe pagina de internet).
|
|
|