back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:59

De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 18:45:05 Nu stiu cine este Adi.
adi popa,teologul de serviciu care-i mustruluieste pe toti natafletii astia de pe aici, ADI POPA IS THE BEST,restul adunaturi cu minte-n colturi si suflete negre,pline de ura

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:59

se mai zice ca ar mai fi avut si o fata, pe nume nush cum ca am uitat. numai ca nu a fost data in "arborele genealogic" din cauza ca se mergea doar pe firul masculin, nu si feminin, pt ca se lua in considerare pacatul originar initiat de eva si continuat de adam.

si sincer? lorev si bad boy sunt aman2 nish halucinogenanti. primu' ... cu o scriere de zici ca e biblia 2 ca nu o intelege nici einstein, si al 2-lea ca da apa la moara .

Tin sa mentionez ca intentia mea nu e aceea de a jigni, ci pt a aduce la cunoastinta stupiditatea conflictului.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 19:02

De la: rieddell2, la data 2009-03-10 18:59:39se mai zice ca ar mai fi avut si o fata, pe nume nush cum ca am uitat. numai ca nu a fost data in "arborele genealogic" din cauza ca se mergea doar pe firul masculin, nu si feminin, pt ca se lua in considerare pacatul originar initiat de eva si continuat de adam.

si sincer? lorev si bad boy sunt aman2 nish halucinogenanti. primu' ... cu o scriere de zici ca e biblia 2 ca nu o intelege nici einstein, si al 2-lea ca da apa la moara .

Tin sa mentionez ca intentia mea nu e aceea de a jigni, ci pt a aduce la cunoastinta stupiditatea conflictului.
bine nene,ai dreptate,zi-mi atunci ce trebuie sa fac,cum sa procedez cu asemenea personaj de thriller?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 19:04

Iti recoman ignoranta .
E cea mai buna solutie .. mai ales in cazul de fata (conflict virtual)

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 19:06

De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 19:04:52Iti recoman ignoranta .
ok,camy,mersi de sfat,promit sa nu mai bag in seama nici un cretin oricat de jegos mi s-ar adresa

Fosta membra 9am.ro

307 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 19:35

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-10 19:06:42
De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 19:04:52Iti recoman ignoranta .
ok,camy,mersi de sfat,promit sa nu mai bag in seama nici un cretin oricat de jegos mi s-ar adresa

Fosta membra 9am.ro

307 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 19:38

Va recomand...economia de neuroni Consumatzi inutil...neuroni..care-i putetzi consuma in realitatea fizica... unde putetzi beneficia de ceva util Cami...

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 19:57

De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 18:18:02Religia are rolul ei. Unii merg la psiholog, altii se roaga.
Ce s-ar intâmpla daca s-ar demonstra ca nu exista Dumnezeu ?
Religia e benefica pentru bunul mers al societatii...
Credem ca Dumnezeu, daca ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui, ne-a dat si discernamânt si minte sa facem distinctie intre bine si rau. Daca nu, avem o problema...

...ai perfecta dreptate numai ca unii prefera sa ne napadeasca naparcile si vagabonzii...
Folorin din pacate continua cu alcineva ce a inceput pe 8 martie, inca nu i-a trecut.
....si mai are si un status care nu-i reprezinta deloc "aspiratiile"

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 20:41

De la: Serenisimo, la data 2009-03-10 19:38:00Va recomand...economia de neuroni Consumatzi inutil...neuroni..care-i putetzi consuma in realitatea fizica... unde putetzi beneficia de ceva util Cami...

Neuronii sunt celule individuale care comunicã între ele ...trebuie sa ii ai ..ca sa-i consumi
Sere

Fosta membra 9am.ro

307 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:05

daca inca mai suntem aici...mai avem cateva legaturi neuronale daca se vor consuma...

Fosta membra 9am.ro

307 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:06

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:36

De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 18:40:43In concluzie.....
Biblia scrie ca Adam si Eva ar fi avut doi fii, pe Cain si Abel, unde primul il omoara pe cel de-al doilea.
In continuare, scrie ca acest Cain s-a impreunat cu nevasta lui, care a nascut pe Enoh. Dar, cine a fost nevasta lui Cain, când pe lume mai erau doar Cain, Adam si Eva ? ?

sa revenim la subiectul care era defapt referitor la pacatele lui Adam si al Evei

In acea perioada oamenii traiau foarte mult, sute de ani, posibil ca pana sa se fi "insurat" Cain , Adm si Eva sa fi avut multi urmasi, acestia alti urmasi, dar stiu ca in VT oamenii se casatoreau, fiind chiar rude de gr 1, 2, pana in momentul in care Dumnezeu a dat anumite legi in aceasta privinta au trecut ani buni.Daca gresesc , corectati-ma.

Domnul este Pastorul meu.
mariatu

320 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:39

Discutiile, ironiile de doi bani au facut ca cei care sunt in masura sa scrie pe acest forum sa plece.
De ce nu va duceti voi pe un topic unde sa va spuneti ce aveti pe suflet.
Chiar nu ne mai intereseaza fabulatiile multora dintre voi si sunt sigura ca nici pe altii.

Domnul este Pastorul meu.
click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:47

De la: mariatu, la data 2009-03-10 21:36:00
Biblia scrie ca Adam si Eva ar fi avut doi fii, pe Cain si Abel, unde primul il omoara pe cel de-al doilea.
In continuare, scrie ca acest Cain s-a impreunat cu nevasta lui, care a nascut pe Enoh. Dar, cine a fost nevasta lui Cain, când pe lume mai erau doar Cain, Adam si Eva ? ?

sa revenim la subiectul care era defapt referitor la pacatele lui Adam si al Evei

In acea perioada oamenii traiau foarte mult, sute de ani, posibil ca pana sa se fi "insurat" Cain , Adm si Eva sa fi avut multi urmasi, acestia alti urmasi, dar stiu ca in VT oamenii se casatoreau, fiind chiar rude de gr 1, 2, pana in momentul in care Dumnezeu a dat anumite legi in aceasta privinta au trecut ani buni.Daca gresesc , corectati-ma.

inclusiv legile care au fost scoase in acest sens dovedesc existenta lui Dumnezeu. Inca de atunci se stie ca nu este bine sa se uneasca frate cu frate, inclusiv verisorii de grad 2 atunci erau considerati frati. Aceasta este inca o dovada ca stiinta doar demonstreaza ceea ce este scris in biblie.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:50

Sfântul Ioan Gurã de Aur despre folosul mãrturisirii și al cercetãrii conºtiinþei în toate zilele

“Cine eºti tu?”(In. 1, 19)
De vreme ce noi, ori aici, ori în viaþa cea viitoare, neapãrat trebuie sã ne întristãm pentru pãcatele noastre, apoi este mai bine ca noi sã facem aceasta aici decât în acea lume. De unde reiese aceasta ? Din cuvintele Psalmistului, precum ºi din Evanghelie. Adicã Psalmistul zice: „Cine în iad se va mãrturisi þie ?” (Ps. 6, 6). El cu aceasta voieºte sã spunã cã cineva nu se va putea mãrturisi Domnului în iad, ci cã aceastã mãrturisire acolo nu va putea ajuta la nimic. Acelaºi lucru ne-a învãþat Hristos într-o pildã (Lc. 16, 19 ºi urm.). Era un sãrac, cu numele Lazãr, peste tot plin ele bube ºi ele umflãturi, ºi cuprins de o boalã nevindecatã. ªi era un bogat, care nu da nimica sãracului, mãcar din firimiturile sale. Dar ce trebuie sã povestesc eu toatã pilda? Voi o cunoaºteþi cu desãvârºire: nemilostivirea bogatului, cum el nu hrãnea pe sãrac, dar ºi nevoia ºi foamea acestuia, cu care el de-a pururea avea a se lupta. Aºa s-a petrecut cu dânºii în viaþa aceasta. Iarã dupã ce amândoi au murit, bogatul acela a vãzut pe cel sãrac în sânul lui Avraam. Si ce a zis ? „Pãrinte Avraame”, a zis el, “trimite pe Lazar sã-ºi întingã vârful degetului sãu în apã, ºi sã-mi rãcoreascã limba mea, cã mã chinuiesc în vãpaia aceasta” (Lc. 16, 24). Vezi rãsplãtire ? El nu dãduse aceluia nici mãcar firimiturile ºi ele aceea acum nu primeºte nici o picãturã ele apã; „cãci cu ce mãsurã veþi mãsura, zice Hristos, cu aceeaºi vi se va mãsura ºi vouã” (Mc. 4, 24).

ªi ce a rãspuns Avraam la rugãmintea bogatului ? „Fiule! i-a zis el, tu ai primit cele bune în viaþa ta, iarã Lazãr cele rele. Iarã acum acesta se mângâie, iarã tu te chinuieºti (Lc. 16, 25).

Dar sã ne întoarcem iarãºi la propunerea noastrã, cã cineva trebuie sã se pocãiascã de pãcatele sale încã în viaþa aceasta. Aºa cã vã poftesc, vã rog ºi vã conjur, ca aici sã plângem pentru pãcatele noastre, aici sã suferim pentru dânsele. Aici trebuie sã ne arunce în întristare cuvintele cele de pedeapsã ale preotului, ca sã nu ne înspãimânte în acea lume adevãratele pedepse ale lui Dumnezeu. Aici trebuie sã ne rãneascã predicarea, pentru ca sã nu ne roadã în acea lume viermele cel neadormit. Aici arde-ne dojana ºi mustrarea, pentru ca sã nu ne ardã acolo focul iadului. Este drept ca aceia care suferã aici, acolo sã se mângâie, iarã aceia care aici trãiesc în desfãtari ºi cu uºurãtatea minþii, ºi nu le pasã nicidecum de pãcatele lor, este drept ca acolo, neapãrat, sã plângã ºi sã se vaiete ºi sã scrâºneascã din dinþi.
Aceste cuvinte nu sunt ale mele, ci sunt tocmai cuvintele Aceluia care are sã ne judece în acea lume. El zice: „Fericiþi cei ce plâng, cã aceia se vor mângâia; dar vai vouã, care râdeþi acum, cã veþi plânge ºi vã veþi tângui” (Lc. 6, 25).

Aºadar, este mult mai bine a schimba un necaz scurt si o durere scurtã pe niºte bunuri ºi bucurii veºnice ºi nepieritoare, decât a se desfãta cineva ºi a fi uºuratic la minte în aceastã viaþã scurtã ºi trecãtoare, iar apoi a cãdea într-o pedeapsã veºnicã.
Dar poate cã te ruºinezi a-þi mãrturisi pãcatele tale ?
O, ce nebunie ! Mai vârtos trebuie sã te ruºinezi de a sãvârºi pãcatele ! Noi însã facem dimpotrivã. Noi sãvârºim pãcatul fãrã nici o ruºine ºi fãrã groazã, dar când trebuie sã ne mãrturisim, atunci ne ruºinãm ºi stãm pe gânduri, pe când ar trebui sã fim voioºi ºi gata la aceasta. Cãci nu este ruºine a se pârî cineva pe sine pentru pãcat, ci este o faptã dreaptã ºi îmbunãtãþitã. Dacã aceasta nu ar fi o faptã dreaptã ºi bunã, Dumnezeu n-ar fi îngãduit rãsplãtire pentru dânsa. Iarã, cum cã mãrturisirea pãcatelor se rãsplãteºte ele Dumnezeu, poþi a te încredinþa de la Profet, cand zice: „Spune tu faradelegile tale întâi, ca sã te îndreptezi” (Is. 43, 26).

ªi cine poate sã se ruºineze de mãrturisirea pãcatelor sale, prin care tocmai are sã se libereze de pãcate ? Sau nu cumva Dumnezeu ne porunceºte a mãrturisi pãcatele noastre, pentru ca sã ne poatã pedepsi ? Nici vorbã cã El nu ne porunceºte aceasta pentru ca sã ne poatã pedepsi, ci pentru _ca sã ne poatã ierta.

La judecãtoriile lumeºti, într-adevãr, se întâmplã cã dupã mãrturisirea vinovãþiei, urmeazã pedeapsa. Pentru ca cineva sã nu tãgãduiascã de frica pedepsei pãcatele sale ºi înaintea lui Dumnezeu, de aceea Psalmistul a zis: “Mãrturisiþi-vã Domnului, cã este bun, iar mila Lui este veºnicã” (Ps. 106, 1). Nu cumva El nu ºtie pãcatele tale, dacã tu nu I le mãrturiseºti ? Iarã dacã El le ºtie, atunci ce-þi foloseºte tãcerea ? Sau poþi tu oare sã te ascunzi cumva ele ochii Lui ? Chiar de n-ai mãrturisi tu pãcatele tale,
El totuºi le ºtie. Iarã dacã le mãrturiseºti, El le uita.

„Iatã, zice El, Eu sunt Dumnezeu, Cel ce ºterg fãrãdelegile tale ºi pãcatele tale nu le voi mai pomeni” (Is. 43, 25). Vezi ? El zice: „Nu le voi mai pomeni”. Prin aceasta aratã El iertarea. Tu însã trebuie sã pomeneºti pãcatele tale pentru ca sã ai prilej de a te îndrepta. Sfântul Pavel, ºtiind aceasta, totdeauna amintea pãcatele sale deºi Dumnezeu nu le mai pomenea, ºi zicea: „Nu sunt vrednic a mã chema apostol, pentru cã am prigonit Biserica lui Dumnezeu.” (I Cor. 15, 9); ºi: „Hristos a venit în lume pentru ca sã mântuiascã pe cei pãcãtoºi, dintre care cel dintâi sunt eu.” (I Tim. 1, 15). El nu zice „am fost cel dintâi”, ci „sunt cel dintâi”: deºi Dumnezeu îi iertase pãcatele sale, totuºi la Pavel niciodatã nu s-a stins pomenirea pãcatelor sale celor iertate. Cele pe care Dumnezeu le ºtersese, el însuºi le fãcea cunoscute. Dumnezeu 1-a numit pe Sfântul Pavel „vas ales”, (F. A. 9, 15). Iarã el se numea pe sine „cel dintâi între pãcãtoºi”. Deci, fiindcã el însuºi necontenit pomenea pãcatele sale, poþi tu sã judeci cât de mult a pomenit Dumnezeu faptele cele îmbunãtãþite.

Dar ce zic eu, cã nu este ruºine a-ºi mãrturisi cineva pãcatele sale pomenirea pãcatelor noastre este cu mult mai mãritã decât pomenirea faptelor noastre celor bune.
Pomenirea faptelor noastre celor bune nu numai cã nu ne dã vreo strãlucire, ba chiar aduce asupra noastrã ruºine ºi osândire; pe când pomenirea pãcatelor noastre ne umple de o veselã asigurare ºi îndreptare la Dumnezeu. Cine ne spune aceasta ? Fariseul ºi vameºul. Acesta din urmã ºi-a mãrturisit pãcatele sale ºi s-a dus îndreptat de dânsele; iarã celãlalt ºi-a numãrat faptele sale cele bune ºi s-a pogorât mai jos decât vameºul. Vezi câtã vãtãmare se aduce cand cineva pomeneºte faptele sale cele bune ºi cât folos se pricinuieºte cand cineva nu uitã pãcatele sale ? Si aceasta nu este de mirare.

Cãci cine pomeneºte faptele sale cele bune, cade în mândrie ºi semeþie, dispreþuindu-i pe ceilalþi oameni, ca fariseul acela. El n-ar fi ajuns la o falã aºa de mare ºi n-ar fi zis: “nu ca ceilalþi oameni” (Lc. 17, 11) dacã n-ar fi pomenit postul ºi zeciuielile sale. Dimpotrivã, pomenirea pãcatelor noastre smereºte duhul nostru, ne învaþã a fi cumpãtaþi, si prin cumpãtare ne dobândeºte bunãvoinþa lui Dumnezeu. Ascultã numai, cum ne porunceºte Hristos sã nu pomenim faptele noastre cele bune: “Când aþi fãcut toate, ziceþi: robi netrebnici suntem” (Lc. 17, 10). El vrea sã zicã: mãrturiseºte tu numai cã eºti un rob netrebnic, iar Eu nu te voi face aºa, dacã tu vei mãrturisi înjosirea ta, ci te voi mãri ºi te voi încununa.

Ai vãzut tu oare dovezile cele multe ce þi-am înfãþiºat, cã pomenirea pãcatelor noastre ne este ele folos, cã pomenirea faptelor noastre celor bune ne este foarte pãgubitoare; pe de altã parte, cã noi vom fi pedepsiþi dacã nu vom pomeni pãcatele noastre ºi cã, dimpotrivã, vom primi rãsplãtire dacã vom pierde din pomenire faptele noastre cele bune ? Trebuie oare sã vã mai arãt ºi în alt chip cã tocmai pomenirea pãcatelor este cea mai mãritã faptã bunã ? Ascultã pe cucernicul Iov ! Cum el, printre altele, a fost mãrit ºi strãlucit cu deosebire prin mãrturisirea pãcatelor sale, când zicea: „Nu m-am ruºinat de mulþimea gloatei ca sã nu mãrturisesc pãcatele mele” (Iov 31, 33-34). El cu aceasta voieºte sã zicã: nici când mulþimea oamenilor celor asemenea mie nu m-a adus la aceea, ca sã mã ruºinez de mãrturisirea pãcatelor. Si ce ar folosi a ascunde pãcatele înaintea oamenilor, când Judecãtorul ºtie toate ? Si ce poate vãtãma, când oamenii ºtiu pãcatele mele, dar Judecãtorul mã libereazã de pedeapsã ?
Chiar de m-ar osândi toþi, iarã Judecãtorul mã iartã, nu-mi pasã de toate osândirile lor! ªi iarãºi, de m-ar lãuda ºi m-ar admira oricine, iarã Acela, Judecãtorul, m-ar osândi, nu mi-ar fi de nici un folos hotarârea cea priitoare a tuturor celorlalþi. La El, la Judecãtorul cel dumnezeiesc, trebuie sã ne uitãm pretutindeni ºi de-a pururea, fãcând cu pãcatul tocmai aºa cum facem cu averea noastrã, în toate zilele ne chemãm slugile înaintea noastrã ºi le cerem socotealã de ceea ce au cheltuit, ºi noi putem vedea ce ne-a mai rãmas. Si dacã vedem cã ne-a rãmas prea puþin, ne silim în tot chipul a spori veniturile noastre, ca sã nu ajungem la lipsã ºi nevoi. Aºa sa facem ºi în privinþa faptelor noastre. Sã chemãm conºtiinþa noastrã, ca sã ne dea socotealã de-spre vorbele ºi faptele, despre gândurile ºi poftele noastre. Sã ispitim dacã aici toate sunt curate ºi dacã nu s-a fãcut ceva spre vãtãmarea noastrã, sã cercetãm ce cuvânt rãu s-a rostit spre hulã, spre ruºine ºi spre batjocurã; sã cercetãm ce gând a ademenit ochiul nostru la o privire necuratã ºi ce plan am fãcut noi spre vãtãmarea noastrã, fie cu mâinile, fie cu limba, fie cu ochii. Sã ne lãsãm de risipele cele netrebnice, iar ce am cheltuit cu fãrã socotinþã, sã împlinim în alt chip.

In locul cuvintelor celor nefolositoare, în viitor sã facem rugãciune, în locul privirii celei necurate sã punem postul ºi milostenia.
Dacã noi nu vom aduna comoarã în chipul acesta ºi nu vom depune în aceastã comoarã fapte bune, vom cãdea în cea mai mare sãrãcie a sufletului ºi ne vom arunca în osânda focului celui veºnic. Când e vorba de averea noastrã, noi adeseori dimineaþa facem socotealã, când suntem singuri ºi nimeni nu ne împiedicã, nici nu ne tulburã. Atunci sã dãm noi înºine socotealã de toate cele ce am fãcut ºi am vorbit ziua. Dacã vedem cã am pãcãtuit, sã înfrânãm sufletele noastre, sã pedepsim inima noastrã, iar duhul nostru sã-1 umplem cu chinul pocãinþei, pentru ca dupã ce ne vom scula iarãºi, niciodatã sã nu mai cutezãm a ne arunca în aceeaºi prãpastie a pãcatului, cãci se vor simþi încã urmele pedepsei din ziua trecutã.
Pe lângã aceea, nici un timp nu este mai potrivit pentru aceastã îndeletnicire cu cercetarea conºtiinþei ca timpul serii. Ascultã ce zice Psalmistul: “Cele ce ziceþi întru inimele voastre, întru aºternuturile voastre vã umiliþi” (Ps. 4, 5).
Multe se întâmplã cu noi în curgerea zilei, care noi am dori sã nu se fi întâmplat; prietenii noºtri ne jignesc, slugile ne duc la mânie, femeia ne supãrã, fiul ne necãjeºte, vuietul grijilor ºi al treburilor vremelnice ºi lumeºti ne înconjoarã din toate pãrþile. Dar când noi suntem liberi de toate acestea, seara, când suntem singuri si în liniºte, atunci sã ne judecãm pe noi înºine, pentru ca prin aceasta sã facem pe Dumnezeu milostiv cãtre noi. Cãci precum focul repede mistuie si stârpeºte spinii, aºa de uºor sufletul stârpeºte pãcatele sale, când cu osârdie gândeºte la dânºele.
Iarã Dumnezeu, al cãrui har este mai mare decât pãcatele noastre, El, care ºterge fãrãdelegile noastre, sã ierte ºi greºalele noastre ºi sã ne facã pãrtaºi împãrãþiei cerurilor, prin harul ºi iubirea de oameni a Domnului nostru Iisus Hristos, cãruia, împreunã cu Tatãl ºi Sfântul Duh, se cuvine cinstea, acum ºi în vecii vecilor! Amin.

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

307 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:52

fi mai explicita...te simt dezamagita..Mariatu

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:16

De la: click_cont, la data 2009-03-10 21:47:02
De la: mariatu, la data 2009-03-10 21:36:00

In acea perioada oamenii traiau foarte mult, sute de ani, posibil ca pana sa se fi "insurat" Cain , Adam si Eva sa fi avut multi urmasi, acestia alti urmasi, dar stiu ca in VT oamenii se casatoreau, fiind chiar rude de gr 1, 2, pana in momentul in care Dumnezeu a dat anumite legi in aceasta privinta au trecut ani buni.Daca gresesc , corectati-ma.

inclusiv legile care au fost scoase in acest sens dovedesc existenta lui Dumnezeu. Inca de atunci se stie ca nu este bine sa se uneasca frate cu frate, inclusiv verisorii de grad 2 atunci erau considerati frati. Aceasta este inca o dovada ca stiinta doar demonstreaza ceea ce este scris in biblie.

Conform "Bibliei sau Sfanta Scriptutra a BOR (ed.2001)" intai a fost "zidit" (facut) Adam.
[VT ] Vechiul Testament
[ Fc ] Facerea
[ Cap. 2 ] Ziua odihnei Domnului. Omul în mijlocul lumii ºi al raiului. Întâia familie.
7 ªi Domnul Dumnezeu l-a zidit pe om din þãrânã luatã din pãmânt , ºi a suflat asupra lui suflare de viaþã ºi s'a fãcut omul întru suflet viu.
Fc 3:19 Fc 18:27 Iov 10:9 Iov 33:4 Ecc 12:7 Sol 15:8 Sol 15:11 Sir 17:1 Sir 17:27 Sir 33:10 1Co 15:45 1Co 15:47
-------------------------------------------------------------------------------------------
În ebraicã: adām = om; adāmā = pãmânt. Aceste douã substantive comune îi vor da primului om numele sãu propriu: Adam.
T. M.: „ºi s'a fãcut omul fiinþã vie“. „S'a fãcut“: a devenit; a trecut în alt mod de existenþã. În LXX: „ºi s'a fãcut omul întru suflet viu“ (eis psyhín zoosãn), care poate fi tradus ºi: „întru suflet care trãieºte“, adicã nemuritor. Sufletul omului (altceva decât „viaþa“) s'a nãscut din suflarea lui Dumnezeu ºi l-a învãluit (l-a îmbrãcat) pe om odatã cu aceasta, dar ºi cu tendinþa de a fi „absorbit“: particula eis înseamnã ºi „întru“ (înlãuntru) ºi „spre“ (direcþie, scop). În 1 Par 12, 18 se spune cã Duhul „l-a îmbrãcat“ pe Amasai, care a rostit o profeþie: tot astfel pe Ghedeon (Jd 6, 34). Acest endýo înseamnã „a îmbrãca“, cu sensul de a lua complet în stãpânire; „a se îmbrãca“ = a intra în posesia cuiva sau a ceva. În acest sens duhovnicesc îl va folosi Pavel în Rm 13, 14: „îmbrãcaþi-vã în Domnul Iisus Hristos“, în Ga 3, 27: „în Hristos v'aþi îmbrãcat“ ºi în Col 3, 12: „îmbrãcaþi-vã cu simþãminte de'ndurare, de bunãtate“. Aºadar, omul nu e o simplã „fiinþã vie“, asemenea tuturor celorlalte, ci trup cu suflet viu, aparþinând celor douã lumi, materialã ºi spiritualã. Având un caracter antinomic (în acelaºi timp exterior ºi interior trupului), el este - ontologic - apt ºi pentru experienþele mistice (extaz ºi entaz).

Apoi a fost "zidita" (facuta) Eva (dintr-o coasta a lui Adam.

18 ªi a zis Domnul Dumnezeu: „Nu este bine sã fie omul singur; sã-i facem ajutor pe potriva lui“

21 Atunci Domnul Dumnezeu a adus asupra lui Adam un somn adânc, ºi el a adormit; ºi a luat una din coastele lui ºi locul ei l-a plinit cu carne.
22 Iar coasta pe care Domnul Dumnezeu o luase din Adam a prefãcut-o în femeie ºi a adus-o la Adam.
1Tim 2:13
23 ªi a zis Adam: „De data aceasta iatã os din oasele mele ºi carne din carnea mea!; ea se va numi femeie, pentru cã a fost luatã din bãrbatul ei“.
24 De aceea va lãsa omul pe tatãl sãu ºi pe mama sa ºi se va lipi de femeia sa ºi cei doi vor fi un trup.
Mt 19:5 Mc 10:7-8 1Co 6:16 Ef 5:31
------------------------------------------------------------------------------------
Literal: a zidit-o (a folosit-o ca materie pentru o construcþie elaboratã).

Dupa care au aparut primii copiii (Cain si Abel) ai lui Adam si Eva.

[ VT ] Vechiul Testament
[ Fc ] Facerea
[ Cap. 4 ] Cain ºi Abel; urmaºii lor.

1 Iar Adam a cunoscut-o pe Eva, femeia sa; ºi ea, zãmislind, l-a nãscut pe Cain ºi a zis: „Am dobândit om de la Dumnezeu“

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:20

Dupa care au aparut primii copiii (Cain si Abel) ai lui Adam si Eva.

[ VT ] Vechiul Testament
[ Fc ] Facerea

1 Iar Adam a cunoscut-o pe Eva, femeia sa; ºi ea, zãmislind, l-a nãscut pe Cain ºi a zis: „Am dobândit om de la Dumnezeu“
2 ªi l-a mai nãscut pe fratele sãu, Abel. Abel era pãstor de oi, iar Cain, lucrãtor de pãmânt.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Joc de cuvinte între numele Qayn = Cain ºi verbul qanah = a dobândi, a câºtiga, a obþine. Jubilaþia femeii care, din serva bãrbatului, se descoperã nãscãtoare de om.

Desi nu scrie in Biblie se lasa a se intelege ca Adam si eva au avut si alti copiii, iar acestia au procreat alti copiii.

[ VT ] Vechiul Testament
[ Fc ] Facerea

14 Dacã Tu mã izgoneºti astãzi de la faþa pãmântului, ºi de la faþa Ta voi fi ascuns; rãtãcitor voi fi eu ºi fugar pe pãmânt, ºi va fi cã oricine mã va întâlni, mã va ucide“

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:22

Ok dar Biblia scrie ca Adam si Eva ar fi avut doi fii, pe Cain si Abel, unde primul il omoara pe cel de-al doilea. In continuare, scrie ca acest Cain s-a impreunat cu nevasta lui, care a nascut pe Enoh. Dar, cine a fost nevasta lui Cain, când pe lume mai erau doar Cain, Adam si Eva ?

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:22

Desi nu scrie in Biblie se lasa a se intelege ca Adam si eva au avut si alti copiii, iar acestia au procreat alti copiii.

[ VT ] Vechiul Testament
[ Fc ] Facerea

14 Dacã Tu mã izgoneºti astãzi de la faþa pãmântului, ºi de la faþa Ta voi fi ascuns; rãtãcitor voi fi eu ºi fugar pe pãmânt, ºi va fi cã oricine mã va întâlni, mã va ucide“

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:24

[ VT ] Vechiul Testament
[ Fc ] Facerea

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:25

[ VT ] Vechiul Testament
[ Fc ] Facerea

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:27

[ VT ] Vechiul Testament
[ Fc ] Facerea

2 ªi l-a mai nãscut pe fratele sãu, Abel. Abel era pãstor de oi, iar Cain, lucrãtor de pãmânt.
Joc de cuvinte între numele Qayn = Cain ºi verbul qanah = a dobândi, a câºtiga, a obþine. Jubilaþia femeii care, din serva bãrbatului, se descoperã nãscãtoare de om.

17
ªi Cain a cunoscut-o pe femeia sa; ºi ea, zãmislind, l-a nãscut pe Enoh; ºi a zidit o cetate ºi a numit cetatea dupã numele fiului sãu, Enoh.

Deci in mod gresit afirma "CAMELYA" ca s-a casatorit Cain cu sotia lui Abel (el nu a fost casatorit).

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:27

Dupa ce admite, fara sa intervina, uciderea lui Abel de catre fratele Cain (Geneza 1:Moise 4:8) Dumnezeu il intreaba nestiutor pe Cain (Geneza 1.Moise 4:9): "Unde este fratele tau Abel ?

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:29

Tu ce intelegi prin "femeia sa"???
Eu inteleg nevasta

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:29

BA MAI SI PROMITE PEDEPSIREA ASPRA A CELUI[CELOR]CE-I VOR FACE UN RAU CRIMINALULUI,DECI INCURAJEAZA INFRACTORII,COMPLICE LA CRIMA INTRE 5-25 ANI

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:30

Va rog sa-mi scuzati intreruperile si repetarile, cauzate de programele de tip "phpBB", care sunt diferite intre diversele forumuri pe care activez in aceasta seara.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:35

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-10 22:29:43BA MAI SI PROMITE PEDEPSIREA ASPRA A CELUI[CELOR]CE-I VOR FACE UN RAU CRIMINALULUI,DECI INCURAJEAZA INFRACTORII,COMPLICE LA CRIMA INTRE 5-25 ANI
favorizarea infractorului

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:37

Pe mine ma mira existenta atatora mii de sfinti, multi preoti au ajuns sfinti..si ne inchinam la sute de moaste.
Inchinarea si rugaciunile adresate de crestini la sute de "sfinti" nu reprezinta altceva decât o noua forma de politeism

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:38

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-10 22:35:05
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-10 22:29:43BA MAI SI PROMITE PEDEPSIREA ASPRA A CELUI[CELOR]CE-I VOR FACE UN RAU CRIMINALULUI,DECI INCURAJEAZA INFRACTORII,COMPLICE LA CRIMA INTRE 5-25 ANI
favorizarea infractorului

Florine, Dumnezeul iudeo-creºtin are milã de mulþi infractori - printre care eºti ºi tu, dacã nu vii dincolo pe forum sã-mi povesteºti despre Zamolxe.

Pagini: << 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: