back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:39

idolatrie,fatarnicie,prostie

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:40

De la: adipopa, la data 2009-03-10 22:38:34
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-10 22:35:05
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-10 22:29:43BA MAI SI PROMITE PEDEPSIREA ASPRA A CELUI[CELOR]CE-I VOR FACE UN RAU CRIMINALULUI,DECI INCURAJEAZA INFRACTORII,COMPLICE LA CRIMA INTRE 5-25 ANI
favorizarea infractorului

Florine, Dumnezeul iudeo-creștin are milă de mulți infractori - printre care ești și tu, dacă nu vii dincolo pe forum să-mi povestești despre Zamolxe.
prezent,da' io cu cine votez?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:41

Oamenii nu ar crede intr-o fiinta superioara, daca nu ar exista posibila rasplata a vietii vesnice in rai sau amenintarea cu iadul. Omul nu face absolut nimic din proprie initiativa, fara sa fie motivat sa faca, si combinatia rai-iad e destul de motivanta, mai ales ultima. Frica de a fi condamnat la o eternitate de chinuri inca face minuni.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:43

De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 22:29:20Tu ce intelegi prin "femeia sa"???
Eu inteleg nevasta

17 Și Cain a cunoscut-o pe femeia sa; și ea, zămislind, l-a născut pe Enoh; și a zidit o cetate și a numit cetatea după numele fiului său, Enoh. (Fc 4:17)

Cain "a cunoscut-o" pe femeia sa. Este vorba de femeia cu care s-a casatorit ulterior, deoarece erau "flacai", pentru ca traiau impreuna si n-aveau cum sa fie casatoriti. Abel era omorat de mult cand s-a casatorit. Caen s-a casatorit dupa ce a plecat de langa Adam si Eva.

16 Și s'a dus Cain de la fața lui Dumnezeu și a locuit în ținutul Nod , la răsărit de Eden
17 Și Cain a cunoscut-o pe femeia sa; și ea, zămislind, l-a născut pe Enoh; și a zidit o cetate și a numit cetatea după numele fiului său, Enoh. (Fc 4, 16-17)
-----------------------------------------------------------------------------------------
Literal: a ieșit.
Localitate necunoscută, dar al cărei nume pare a sugera ideea de pribegie, rătăcire, viață nomadă.

Faceti confuzie intre termeni.

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:49

A doua porunca din Decalog suna asa: "Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare, nici sa te inchini lor".
Atunci de ce ne inchinam la icoane ? Vedeti cum se contrazice singura biserica ? Oare ce mi-ar raspunde un preot la intrebarea asta ? Bine, bine, unii ar spune ca de fapt noi nu ne inchinam la imaginea propriu-zisa, ci la ceea ce reprezinta ea. Atunci, de ce mai avem nevoie de icoane ? Uitati-va la musulmani, si ei se roaga la Dumnezeu, la Allah, dar in moschee nu au icoane. Si noi, bunii crestini, oare crestem mai mult in ochii lui Dumnezeu, daca mergem la biserica si luam la rând icoanele si le sarutam ? Eu nu cred !

cristinelbalaita

4 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:55

Ingeras... vechiul testament... noul testament... nu confunda dogmele

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 23:47

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 00:09

De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-10 23:47:54ro.wikipedia.org/wiki/Cruce[/quote]

De ce nu ai dat linkul de pe siturile ORTODOX wiki???
ro.orthodoxwiki.org/Cruce
ro.orthodoxwiki.org/Semnul_crucii

Ai ceva de spus? De ce nu spui??
Tu crezi ca vorbesti impotriva ortodocsilor???
Sau vorbesti impotriva CRUCII???

Ce lupta vrei tu sa duci aici?? Impotriva cui?? Ca nu inteleg ce faci!!!
(apropo, ai hulit si ieri, dar te-ai prefacut ca nu intelegi aluzia mea!! Nu fata de mine trebuia sa-si indrepti imaginea!!)

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 07:18

De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 22:41:50Oamenii nu ar crede intr-o fiinta superioara, daca nu ar exista posibila rasplata a vietii vesnice in rai sau amenintarea cu iadul. Omul nu face absolut nimic din proprie initiativa, fara sa fie motivat sa faca, si combinatia rai-iad e destul de motivanta, mai ales ultima. Frica de a fi condamnat la o eternitate de chinuri inca face minuni.

Sa stii ca asa este, din nefericire, majoritatea aleg sa-L urmeze pe Dumnezeu datorita ..fricii de iad.

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 07:23

'Neata Maria,ce faci,nu mai ai somn?

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 07:24

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-11 07:23:00'Neata Maria,ce faci,nu mai ai somn?

Pai ma pregatesc sa duc copilul la gradinita si ma uitam un pic pe aici. Tu ce mai faci?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 07:25

m-am trezit si ma pregatesc sa fac cafeaua,s-o scol pe sotie,sa mai facem cate ceva prin casa

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 07:30

Ok, spor la treaba si la ...postat!

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 07:31

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-11 07:25:28m-am trezit si ma pregatesc sa fac cafeaua,s-o scol pe sotie,sa mai facem cate ceva prin casa

Florine,
Mi-a fost dor de tine omule! Ce mai faci?
Trimite-mi un e-mail ca vreau sa vorbesc cu tine in particular.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 07:31

iti multumesc frumos,o zi buna iti doresc

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 07:47

De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 22:49:32A doua porunca din Decalog suna asa: "Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare, nici sa te inchini lor".
Atunci de ce ne inchinam la icoane ? Vedeti cum se contrazice singura biserica ? Oare ce mi-ar raspunde un preot la intrebarea asta ? Bine, bine, unii ar spune ca de fapt noi nu ne inchinam la imaginea propriu-zisa, ci la ceea ce reprezinta ea. Atunci, de ce mai avem nevoie de icoane ? Uitati-va la musulmani, si ei se roaga la Dumnezeu, la Allah, dar in moschee nu au icoane. Si noi, bunii crestini, oare crestem mai mult in ochii lui Dumnezeu, daca mergem la biserica si luam la rând icoanele si le sarutam ? Eu nu cred !

Daca vroiai raspunsul unui preot era de ajuns sa dai un search pe google.

S-a tratat subiectul acesta de o mie de ori si pe forum. De ce nu-l cauti sa vezi ce s-a scris.

Noi nu ne inchipuim cum arata Dumnezeu ca sa-i facem asemanare inchipuita (cum s-ar fi facut in Vechiul Testament), noi l-am vazut pe Dumnezeu pentru ca Dumnezeu s-a facut OM.

Si noi putem slavi un Dumnezeu OM pe care l-am vazut, pentru ca noi slavim deopotriva firea dumnezeieasca si firea pamanteasca a lui Hristos. Iata de ce icoanele nu calca porunca a doua.

Lucrarea Duhului Sfant se arata prin icoane, moaste, apa sfintita si in tot ceea ce a binevoit Dumnezeu sa ne fie spre folos si mantuire.

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
cornell2you

1 mesaj

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 07:58

De la: mariatu, la data 2009-03-11 07:18:21
De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 22:41:50Oamenii nu ar crede intr-o fiinta superioara, daca nu ar exista posibila rasplata a vietii vesnice in rai sau amenintarea cu iadul. Omul nu face absolut nimic din proprie initiativa, fara sa fie motivat sa faca, si combinatia rai-iad e destul de motivanta, mai ales ultima. Frica de a fi condamnat la o eternitate de chinuri inca face minuni.

Sa stii ca asa este, din nefericire, majoritatea aleg sa-L urmeze pe Dumnezeu datorita ..fricii de iad.

Pai, si ce e rau in asta? Diavolul tocmai asta incearca sa faca: sa amageasca oamenii ca nu exista iad si ca totul e doar o inventie.
Sfantul Siluan Athonitul chiar spune asa: "Tine mintea ta in Iad si nu deznadajdui!". Gandindu-ne la iad, suntem mult mai atenti in tot ceea ce facem si spunem. Dumnezeu vrea sa ne mantuim, El se bucura foarte tare cand vede un pacatos care s-a intors la credinta. Si, gandul la Iad este unul care ne poate salva de la Iad.

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 08:03

De la: cornell2you, la data 2009-03-11 07:58:00
De la: mariatu, la data 2009-03-11 07:18:21

Pai, si ce e rau in asta? Diavolul tocmai asta incearca sa faca: sa amageasca oamenii ca nu exista iad si ca totul e doar o inventie.

Sfantul Siluan Athonitul chiar spune asa: "Tine mintea ta in Iad si nu deznadajdui!". Gandindu-ne la iad, suntem mult mai atenti in tot ceea ce facem si spunem. Dumnezeu vrea sa ne mantuim, El se bucura foarte tare cand vede un pacatos care s-a intors la credinta. Si, gandul la Iad este unul care ne poate salva de la Iad.

Eu incercam sa pun pb altfel, sa-l iubim pe Dumnezeu, nu sa-l urmam de frica..iadului ci sa-L urmam din dragoste.
Tu ce ai zice daca ai fi "iubit",ascultat de cineva de firca pedepsei pe care sustii ca o atribui cuiva??
Eu stiu ca Dumnezeu vrea inima noastra nu ...frica noastra, teama de iad.E buna si ea decat deloc, dar e de preferat s-o facem din dragoste, motivatia fiind aceasta .
Tb sa plec, vb mai tarziu.

july

563 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 08:04

Nu cred ca la toti functioneaza asa! Eu nu cred nici in Dumnezeu, si nici nu imi este frica de iad.Nici in rai nu vreau sa ajung...cred ca m-as plictisi acolo!!!
Imi iubesc semenii, cred in oameni pt ca asa vreau eu, nu pt ca vreau RASPLATA

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 08:05

De la: emrreno, la data 2009-03-11 07:31:33
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-11 07:25:28m-am trezit si ma pregatesc sa fac cafeaua,s-o scol pe sotie,sa mai facem cate ceva prin casa

Florine,
Mi-a fost dor de tine omule! Ce mai faci?
Trimite-mi un e-mail ca vreau sa vorbesc cu tine in particular.

Ti-am trimis un e-mail dar nu a mers. Esti sigur de yahoo.com?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 08:07

bineinteles

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 08:09

De la: blagaiulia, la data 2009-03-11 08:04:59Nu cred ca la toti functioneaza asa! Eu nu cred nici in Dumnezeu, si nici nu imi este frica de iad.Nici in rai nu vreau sa ajung...cred ca m-as plictisi acolo!!!
Imi iubesc semenii, cred in oameni pt ca asa vreau eu, nu pt ca vreau RASPLATA

Chiar asa?
Eu nu cred asta!
Nu ai spus nici o data Doamne ajuta-ma?

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 08:10

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-11 08:07:10bineinteles

Mai incerc o data!

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 08:20

Ai primit?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 08:37

De la: emrreno, la data 2009-03-11 08:20:08Ai primit?
ti-am trimis raspuns

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 11 Martie 2009, ora 09:31

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 09:57

De la: marinescuirina, la data 2009-03-11 00:09:39
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-10 23:47:54ro.wikipedia.org/wiki/Cruce[/quote]

De ce nu ai dat linkul de pe siturile ORTODOX wiki???
ro.orthodoxwiki.org/Cruce
ro.orthodoxwiki.org/Semnul_crucii

Ai ceva de spus? De ce nu spui??
Tu crezi ca vorbesti impotriva ortodocsilor???
Sau vorbesti impotriva CRUCII???

Ce lupta vrei tu sa duci aici?? Impotriva cui?? Ca nu inteleg ce faci!!!
(apropo, ai hulit si ieri, dar te-ai prefacut ca nu intelegi aluzia mea!! Nu fata de mine trebuia sa-si indrepti imaginea!!)

Sincer, am vrut să dau și acest link: ro.orthodoxwiki.org/Cruce.
Dar a fst o problemă care m-a determinat să nu o fac.
În prima parte se spune: ,,părticele din "cinstitul lemn al cinstitei și de viață făcătoarei Cruci" se mai găsesc astăzi un [(în) corecția mea] câteva mănăstiri, între care Mănăstirea Xiropotamu (Muntele Athos) deține cel mai mare fragment."

Această afirmație intră în contradicție cu afirmația făcută de preot profesor doctorul Ioan Bria, care după câte cunoști (mă gândesc eu), a scris manualul ce se analizează la seminarul Ortodox: Dicționarul Ortodox Român.
De ce spun că se contrazice? La litera C se vorbește despre împăratul Constantin care a văzut ,,crucea lui Iisus înălțată la cer". Nu discut acum că ce a văzut el nu era crucea sub formă de ,,+" de astăzi ci un ,,x" cu un ,,P" în ea, cruce prezetnă pe aproape toată literatura ortodoxă.

Eu întreb.
Ori este înălțată la cer, ori se vând încă bucățele din ea pe pământ. Deoarece aici e contradicția, iar eu nu am vrut să dau acest link gândindu-mă că persoane care cunosc învățătura din literatura și viața de zi cu zi ortodoxă vor fi contrariate de acea afirmație ce se găsește pe link și pe care am citato.
Nu spune credința Ortodoxă că la sfârșitul lumii va apărea crucea lui Iisus pe cer? Eu întreb: Cum va apărea? Vândută toată? (ca să nu mai vorbesc de faptul că s-a vândut o catitate așa de mare de bucățele din ea, încât ar echivala cu greutatea a este 100 de cruci, poate mai grele decît a cărat Iisus.)

IAR ASTA NU E HULĂ DRAGĂ, e opinia multor oameni care: au cercetat, scris, căutat dovezi care exisă și le-ai putea vedea, analiza și tu dacă nu ai mai trăi atât cu impresia că toți atacă ortodoxia și sunt dușmani ai tăi.
Spun asta deoarece, vorbind de adevăr, ortodoxia nu deține monopolul.
Nu te-ai întrebat și tu măcar o dată de ce în religia ortodoxă nu există oameni din toate neamurile (națiunile), triburile și din toate limbile de pe fața pământului?
Citește Daniel 7: 14; Luca 1: 30 - 33. Ioan 18: 37. Matei 6: 10.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 10:15

Praznicul Inaltarii Sfintei Cruci aminteste de doua evenimente importante din istoria crestinismului :

-in primul rand gasirea crucii pe care a fost rastignit Iisus Hristos, de catre imparateasa Elena, mama imparatului Constantin cel Mare si inaltarea ei solemna in vazul poporului de catre Episcopul Macarie al Ierusalimului pentru inchinare;

-in al doilea rand, aducerea Sfintei Cruci din tinuturile Persiei, in anul 629 in timpul domniei imparatului bizantin Heraclius, care a depus-o cu mare cinste in biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, dupa ce Patriarhul Zaharia a inaltat-o in vazul credinciosilor la 14 septembrie 630.

Parti din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul Hristos se afla in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, la Roma si la Constantinopol.

Semnul lui Hristos va apare pe cer inainte de a doua venire spre rusinarea celor care nu au crezut, dar nu spune nimeni ca crucea efectiva pe care s-a rastignit va apare.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 10:18

Sfanta Elena, maica Sfantului Imparat Constantin cel Mare, este cea careia Dumnezeu i-a daruit, cu putin inaintea mortii, sa afle la Ierusalim crucea rastignirii Domnului. Dar intrucat acolo se aflau laolalta si crucile celor doi talhari rastigniti pe Golgota de-a dreapta si de-a stanga lui Iisus, lucrurile nu s-au putut lamuri decat printr-o minune: in timp ce crucile talharilor n-au aratat vreun semn, crucea Domnului a sculat din moarte o femeie vaduva, la simpla atingere a sicriului acesteia. Cutremurata, imparateasa a ingenuncheat si a sarutat sfantul lemn, iar oamenii din jur, ingramadindu-se, ar fi vrut fiecare sa-l atinga si sa-l sarute, dar aceasta nefiind cu putinta, caci se adunase multime multa, au cerut macar sa poata vedea cu totii crucea mantuirii. Atunci Fericitul Macarie, Patriarhul locului, a inaltat crucea deasupra amvonului (cum se vede in icoana), iar poporul a inceput a striga cu infiorata bucurie: „Doamne, miluieste-ne cu puterea crucii Tale“. Si de atunci se tine sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci, pentru care Biserica a randuit zi de post si mare rugaciune.

Caci nimic nu se face fara randuiala si fara lucrarea Duhului Sfant in Biserica lui Hristos.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 10:19

De la: Andu30, la data 2009-03-11 10:15:15Praznicul Inaltarii Sfintei Cruci aminteste de doua evenimente importante din istoria crestinismului :

-in primul rand gasirea crucii pe care a fost rastignit Iisus Hristos, de catre imparateasa Elena, mama imparatului Constantin cel Mare si inaltarea ei solemna in vazul poporului de catre Episcopul Macarie al Ierusalimului pentru inchinare;

-in al doilea rand, aducerea Sfintei Cruci din tinuturile Persiei, in anul 629 in timpul domniei imparatului bizantin Heraclius, care a depus-o cu mare cinste in biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, dupa ce Patriarhul Zaharia a inaltat-o in vazul credinciosilor la 14 septembrie 630.

Parti din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul Hristos se afla in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, la Roma si la Constantinopol.

Semnul lui Hristos va apare pe cer inainte de a doua venire spre rusinarea celor care nu au crezut, dar nu spune nimeni ca crucea efectiva pe care s-a rastignit va apare.

Poate o holograma să creeze atmosferaă mai mult decât durata proiectiei ei?
Și apoi ce va mai fi?

Pagini: << 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: