Fosta membra 9am.ro
205 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 10:21
De la: Andu30, la data 2009-03-11 10:18:55Sfanta Elena, maica Sfantului Imparat Constantin cel Mare, este cea careia Dumnezeu i-a daruit, cu putin inaintea mortii, sa afle la Ierusalim crucea rastignirii Domnului. Dar intrucat acolo se aflau laolalta si crucile celor doi talhari rastigniti pe Golgota de-a dreapta si de-a stanga lui Iisus, lucrurile nu s-au putut lamuri decat printr-o minune: in timp ce crucile talharilor n-au aratat vreun semn, crucea Domnului a sculat din moarte o femeie vaduva, la simpla atingere a sicriului acesteia. Cutremurata, imparateasa a ingenuncheat si a sarutat sfantul lemn, iar oamenii din jur, ingramadindu-se, ar fi vrut fiecare sa-l atinga si sa-l sarute, dar aceasta nefiind cu putinta, caci se adunase multime multa, au cerut macar sa poata vedea cu totii crucea mantuirii. Atunci Fericitul Macarie, Patriarhul locului, a inaltat crucea deasupra amvonului (cum se vede in icoana), iar poporul a inceput a striga cu infiorata bucurie: Doamne, miluieste-ne cu puterea crucii Tale. Si de atunci se tine sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci, pentru care Biserica a randuit zi de post si mare rugaciune.
Caci nimic nu se face fara randuiala si fara lucrarea Duhului Sfant in Biserica lui Hristos.
Iisus după înviere s-a înălțat la cer, cu acea femeie ce s-a întâmplat?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 10:22
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-11 10:19:17De la: Andu30, la data 2009-03-11 10:15:15Praznicul Inaltarii Sfintei Cruci aminteste de doua evenimente importante din istoria crestinismului :
-in primul rand gasirea crucii pe care a fost rastignit Iisus Hristos, de catre imparateasa Elena, mama imparatului Constantin cel Mare si inaltarea ei solemna in vazul poporului de catre Episcopul Macarie al Ierusalimului pentru inchinare;
-in al doilea rand, aducerea Sfintei Cruci din tinuturile Persiei, in anul 629 in timpul domniei imparatului bizantin Heraclius, care a depus-o cu mare cinste in biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, dupa ce Patriarhul Zaharia a inaltat-o in vazul credinciosilor la 14 septembrie 630.
Parti din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul Hristos se afla in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, la Roma si la Constantinopol.
Semnul lui Hristos va apare pe cer inainte de a doua venire spre rusinarea celor care nu au crezut, dar nu spune nimeni ca crucea efectiva pe care s-a rastignit va apare.
Poate o holograma să creeze atmosferaă mai mult decât durata proiectiei ei?
Și apoi ce va mai fi?
Si chiar daca ar fi crucea propriu-zisa nu ar fi nici o problema pentru absolut nimeni (doar ca nu e specificat asta in Biblie atata tot). Oare noi nu ne ridicam tot cu trupurile noastre intru inviere sau osanda?
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
Fosta membra 9am.ro
205 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 10:27
Nu e specificat nici că se va vedea pe cer crucea, sau semnul ei. Dacă citești contextul vei vedea că semnulFiului Omului este altceva. E adevărat că trebuie să citești cam toată Biblia ca să înțelegi.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 10:30
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-11 10:21:06De la: Andu30, la data 2009-03-11 10:18:55Sfanta Elena, maica Sfantului Imparat Constantin cel Mare, este cea careia Dumnezeu i-a daruit, cu putin inaintea mortii, sa afle la Ierusalim crucea rastignirii Domnului. Dar intrucat acolo se aflau laolalta si crucile celor doi talhari rastigniti pe Golgota de-a dreapta si de-a stanga lui Iisus, lucrurile nu s-au putut lamuri decat printr-o minune: in timp ce crucile talharilor n-au aratat vreun semn, crucea Domnului a sculat din moarte o femeie vaduva, la simpla atingere a sicriului acesteia. Cutremurata, imparateasa a ingenuncheat si a sarutat sfantul lemn, iar oamenii din jur, ingramadindu-se, ar fi vrut fiecare sa-l atinga si sa-l sarute, dar aceasta nefiind cu putinta, caci se adunase multime multa, au cerut macar sa poata vedea cu totii crucea mantuirii. Atunci Fericitul Macarie, Patriarhul locului, a inaltat crucea deasupra amvonului (cum se vede in icoana), iar poporul a inceput a striga cu infiorata bucurie: Doamne, miluieste-ne cu puterea crucii Tale. Si de atunci se tine sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci, pentru care Biserica a randuit zi de post si mare rugaciune.
Caci nimic nu se face fara randuiala si fara lucrarea Duhului Sfant in Biserica lui Hristos.
Iisus după înviere s-a înălțat la cer, cu acea femeie ce s-a întâmplat?
Nu inteleg intrebarea si asocierea cu Hristos.
Ce s-a intamplat si cu ceilalti care au inviat (ex: Lazar). A fost doar o minune, ei au inviat tot cu trupul lor spre continuarea vietii pe pamant. Cand va suna trambinta ingerului atunci ne vom scula (vom invia noi) spre judecata.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
205 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 10:32
Vom mai vorbi, acum trebuie să plec la lucru.
Apreciez că ești deschis .
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 10:33
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-11 10:27:22Nu e specificat nici că se va vedea pe cer crucea, sau semnul ei. Dacă citești contextul vei vedea că semnulFiului Omului este altceva. E adevărat că trebuie să citești cam toată Biblia ca să înțelegi.
Crucea este semnul lui Hristos care va apare pe cer inainte de a doua venire. De ea se vor rusina toti cei ce au hulit-o.
Daca tu crezi ca va apare altceva pe cer poti sa spui, nu e nici o problema.
|
balabanandrei
335 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 11:06
"Crucii Tale ne inchinam Hristoase, si Sfanta Invierea Ta, o laudam si o marim!"
"Mare este puterea Crucii Tale, Doamne, ca s-a infipt in loc, si lucreaza in lume. Si a aratat din pescari, apostoli, si din pagani, mucenici, ca sa se roage pentru sufletele noastre"
Numai bine!
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
|
|
mariatu
320 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 15:12
De la: Andu30, la data 2009-03-11 10:33:37De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-11 10:27:22Nu e specificat nici că se va vedea pe cer crucea, sau semnul ei. Dacă citești contextul vei vedea că semnulFiului Omului este altceva. E adevărat că trebuie să citești cam toată Biblia ca să înțelegi.
Crucea este semnul lui Hristos care va apare pe cer inainte de a doua venire. De ea se vor rusina toti cei ce au hulit-o.
In biblie scrie ca Domnul Isus va veni asa cum a plecat. In biblie nu este mentionat de catre apostoli ca s-ar fi aratat semnul crucii pe cer la inaltarea Domnului.
[quote]
Daca tu crezi ca va apare altceva pe cer poti sa spui, nu e nici o problema.[/quote]
Nu cred ca nu va aparea semnul crucii pe cer deoarece nu este mentionat ca s-a aratat la inaltare.
Dar acest fapt , a crede sau a nu crede ca se va arata acest semn pe cer nu conditioneaza mantuitea . Ati duce Crucea inseamna viata de crestin pe care trebuie sa o duca fiecare, cu renuntari, batjocori , umilinte si sacrifici dar si cu binecuvantari spirituale si materiale de la Domnul. Crucea de care se vorbeste in biblie , NT, simbolizeaza un mod de viata (vezi viata apostolilor, martirilor) , nu un obiect dintr-un anumit material.
Domnul este Pastorul meu.
|
|
|
mariatu
320 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 15:20
De la: balabanandrei, la data 2009-03-11 11:06:41"Crucii Tale ne inchinam Hristoase, si Sfanta Invierea Ta, o laudam si o marim!"
"Mare este puterea Crucii Tale, Doamne, ca s-a infipt in loc, si lucreaza in lume. Si a aratat din pescari, apostoli, si din pagani, mucenici, ca sa se roage pentru sufletele noastre"
Numai bine!
Crestinii se inchina in Duh si Adevar Lui Dumnezeu Tatal, in Numele Domnului Isus Hristos , unicul Mijlocitor dintre Dumnezeu si oameni.
"sectantii" nu se inchina unui obiect material in forma de cruce ci se inchina (se supune, se roaga , in sens de slujire, indeplinire a voii ) Lui Dumnezeu
Domnul este Pastorul meu.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:00
De la: mariatu, la data 2009-03-11 15:20:31
Crestinii se inchina in Duh si Adevar Lui Dumnezeu Tatal, in Numele Domnului Isus Hristos , unicul Mijlocitor dintre Dumnezeu si oameni.
"sectantii" nu se inchina unui obiect material in forma de cruce ci se inchina (se supune, se roaga , in sens de slujire, indeplinire a voii ) Lui Dumnezeu
Sunt in lume peste 3000 de culte ale "sectantilor" care se prezinta urmatori ai lui Hristos...
In care Duh se roaga acestia? Exista oare 3000 de Duhuri ale lui Dumnezeu care dau 3000 de invataturi atat de diferite?
In care Adevar se roaga? Exista oare 3000 de Adevaruri?
Care este Adevarul? oare El nu este doar Unul? Cand a avut loc schimbarea din Adevar in Adevaruri ???
Care este Duhul lui Dumnezeu? Nu este doar Acela care sa coborat la Cinzecime?
Sa nu uitam ce spune Pavel:
EVREI 10
23. Să ținem mărturisirea nădejdii cu neclintire, pentru că credincios este Cel ce a făgăduit,
24. Și să luăm seama unul altuia, ca să ne îndemnăm la dragoste și la fapte bune,
25. Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este obiceiul unora, ci îndemnători făcându-ne, cu atât mai mult, cu cât vedeți că se apropie ziua aceea.
La care Biserica se referea Pavel sa NU O PARASIM? Nicidecum la una care a aparut de cateva sute de ani, ci la o Biserica care exista in acea vreme...
|
Fosta membra 9am.ro
1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:02
Ma bucur, Andu, ca ai aparut.
Eu nu am mai indraznit sa intru pe topicul acesta!
|
Fosta membra 9am.ro
205 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:03
De la: mariatu, la data 2009-03-11 15:12:19De la: Andu30, la data 2009-03-11 10:33:37De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-11 10:27:22Nu e specificat nici că se va vedea pe cer crucea, sau semnul ei. Dacă citești contextul vei vedea că semnulFiului Omului este altceva. E adevărat că trebuie să citești cam toată Biblia ca să înțelegi.
In biblie scrie ca Domnul Isus va veni asa cum a plecat. In biblie nu este mentionat de catre apostoli ca s-ar fi aratat semnul crucii pe cer la inaltarea Domnului.
[quote]
Daca tu crezi ca va apare altceva pe cer poti sa spui, nu e nici o problema.
Nu cred ca nu va aparea semnul crucii pe cer deoarece nu este mentionat ca s-a aratat la inaltare.
Dar acest fapt , a crede sau a nu crede ca se va arata acest semn pe cer nu conditioneaza mantuitea . Ati duce Crucea inseamna viata de crestin pe care trebuie sa o duca fiecare, cu renuntari, batjocori , umilinte si sacrifici dar si cu binecuvantari spirituale si materiale de la Domnul. Crucea de care se vorbeste in biblie , NT, simbolizeaza un mod de viata (vezi viata apostolilor, martirilor) , nu un obiect dintr-un anumit material.[/quote]
|
Fosta membra 9am.ro
24 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:03
De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 18:09:51Piatra de temelie a crestinismului este axioma existentei divinitatii supreme (Dumnezeu), a eternei opozitii intre principiul Binelui si cel al Raului, personalizate de Dumnezeu si diavol.
Teroarea existentei iadului si a chinurilor vesnice, la care se presupune ca vor fi supusi cei ce contravin contractului moral incheiat cu biserica, este un mijloc eficace de constrângere pentru un drept-credincios de a ramâne fidel liniei de conduita stabilite de biserica. Diavolul are deci un rol de prima mâna in influentarea maselor, dupa bunul plac al bisericii.
mi-e foarte usor sa nu mai cred in Dumnezeu. argumente am o mie. mai ales aici pe forum ...gasesc mai multe decat am nevoie. si totusi de ce noaptea, cand aud un zgomot pe care nu-l cunosc mi se face frica si incep sa ma gandesc daca nu cumva imi colinda "michiduta" prin casa? adica mi-e frica mai mult de iad decat de Dumezeu? pai de cand creierul a inceput sa asimileze si sa inteleaga toate informatiile pe care le primeste, am tot auzit: fii cuminte ca se supara Doamne Doamne, vine ala rau si te papa, sa te ia dr-cu, o sa ajungeti in iad cu totii, voi din generatia asta s.a.m.d.
deci merg la biserica de frica lui si nu pentru ca-l iubesc. dar daca eu nu mai cred in Dumnezeu de ce continui sa-mi fie frica de ala rau? ca nici in el nu ar mai trebui sa cred nu? de asta ne lepadam unii asa de usor de Dumnezeu, pentru ca ne-am saturat sa ne fie frica de El. sa ne invete preotii altceva sau altfel.
|
Fosta membra 9am.ro
1714 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:11
Adriana, nu te lepezi de Dumnezeu din cauza fricii.
Ci doar din mandrie!!!
Pe masura ce-ti dispare teama de El, creste in om mandria si increderea in propria persoana!!
Cum adica sa te invete preotii altceva??
Frica de Dumnezeu cred ca este sadita in fiecare om. Dragostea se invata!!
Iubirea de Dumnezeu si de aproape sunt PORUNCI!! Asta inseamna ca sunt in puterea noastra si trebuie sa ne straduim sa le dobandim!
|
balabanandrei
335 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:15
Întâia Epistolă către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
18. Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.
Numai bine!
|
Fosta membra 9am.ro
205 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:20
De la: balabanandrei, la data 2009-03-11 16:15:29Întâia Epistolă către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
18. Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.
Numai bine!
,,Preoti cu crucea-n frunte
Caci oastea e creștină"
|
Fosta membra 9am.ro
205 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:22
P.S.
Oastea în context înseamnă mercenari (astăzi), în trecut militarii.
|
balabanandrei
335 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:32
De la: buia_adriana, la data 2009-03-11 16:03:44De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 18:09:51Piatra de temelie a crestinismului este axioma existentei divinitatii supreme (Dumnezeu), a eternei opozitii intre principiul Binelui si cel al Raului, personalizate de Dumnezeu si diavol.
Teroarea existentei iadului si a chinurilor vesnice, la care se presupune ca vor fi supusi cei ce contravin contractului moral incheiat cu biserica, este un mijloc eficace de constrângere pentru un drept-credincios de a ramâne fidel liniei de conduita stabilite de biserica. Diavolul are deci un rol de prima mâna in influentarea maselor, dupa bunul plac al bisericii.
mi-e foarte usor sa nu mai cred in Dumnezeu. argumente am o mie. mai ales aici pe forum ...gasesc mai multe decat am nevoie. si totusi de ce noaptea, cand aud un zgomot pe care nu-l cunosc mi se face frica si incep sa ma gandesc daca nu cumva imi colinda "michiduta" prin casa? adica mi-e frica mai mult de iad decat de Dumezeu? pai de cand creierul a inceput sa asimileze si sa inteleaga toate informatiile pe care le primeste, am tot auzit: fii cuminte ca se supara Doamne Doamne, vine ala rau si te papa, sa te ia dr-cu, o sa ajungeti in iad cu totii, voi din generatia asta s.a.m.d.
deci merg la biserica de frica lui si nu pentru ca-l iubesc. dar daca eu nu mai cred in Dumnezeu de ce continui sa-mi fie frica de ala rau? ca nici in el nu ar mai trebui sa cred nu? de asta ne lepadam unii asa de usor de Dumnezeu, pentru ca ne-am saturat sa ne fie frica de El. sa ne invete preotii altceva sau altfel.
Inceputul intelepciunii de Dumnezeu este frica de Dumnezeu, si sfarsitul intelepciunii lui Dumnezeu este dragostea de Dumnezeu. Ca sa ajungi la dragoste de Dumnezeu, intai trebuie sa te temi de El.
Dumnezeu in marea Sa bunatate, stie ca omul nu are intotdeauna frica de El, atunci cand face pacate, si de aia ne-a avertizat de iad, ca macar de frica iadului vesnic, sa nu mai facem raul.
|
Fosta membra 9am.ro
24 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:36
De la: CAMELYA_, la data 2009-03-10 17:04:22Cand intreb unde e Dumnezeu mi se raspunde cu intelepciune ca trebuie sa stii sa il gasesti, pentru ca Dumnezeu e peste tot.. dar atat atat de putini oameni stiu asta.. atat de putini vor sa incerce sa il gaseasca pe dumnezeu.. atat de putini oameni trec de "doamne te rog sa..." .. atat de putini..
Dumnezeu nu e la biserica.. acolo e nenea preotul cu portofelul lui plin pe sub haina preoteasca..
Dumnezeu e peste tot.Cand inveti sa il vezi, chiar il vezi!Chiar si in nefericire, in durere, tot il vezi! Nu e nicidecum o statuie, un tablou..sau o imagine
asta cred si eu. un rasarit de soare ma face intotdeauna sa ma simt mai aproape de Dumnezeu, nicidecum biserica care e la 3 pasi de mine. zambetul fiului meu ma convinge de existenta lui Dumnezeu mai mult decat o face biblia. si totusi cateodata nu cred in El. mai ales atunci cand vad oameni care sufera fara sa aiba vreo vina. cand vad atata nedreptate in jurul meu si simt ca-mi dau lacrimile de necaz, atunci nu mai cred in El. pentru ca "se presupune" ca el poate face totul, nu? pai...sa faca ceva, nu? Eu cred ca l-am luat pe Dumnezeu si l-am folosit, l-am schimbat, i-am atribuit puteri si neputinte, l-am manipulat fiecare dupa placul lui. d-aia nimeni nu stie cine e sau ce e El cu adevarat. pentru ca toti il vedem altfel cand El de fapt e peste tot si peste tot e la fel.
|
Fosta membra 9am.ro
1714 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:44
Adriana, nu Dumnezeu face raul.
Diavolul este tolerat pentru ca are un rost in mantuirea oamenilor.
Suferinta este de neacceptat, dar gandeste-te ca viata nu se termina aici!!
Daca Dumnezeu exista (si exista), crezi ca el este indiferent la suferinta oamenilor?? Eu sunt convinsa ca exista o dreptate divina! Binele si raul nu au fost inventate de oameni!
|
Fosta membra 9am.ro
205 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:50
De la: marinescuirina, la data 2009-03-11 16:44:34Adriana, nu Dumnezeu face raul.
Daca Dumnezeu exista (si exista), crezi ca el este indiferent la suferinta oamenilor?? Eu sunt convinsa ca exista o dreptate divina! Binele si raul nu au fost inventate de oameni!
Diavolul are un rol în mntuirea oamenilor?
Ia reformulează, te rog.
|
Fosta membra 9am.ro
24 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 16:59
De la: marinescuirina, la data 2009-03-11 16:11:56Adriana, nu te lepezi de Dumnezeu din cauza fricii.
Ci doar din mandrie!!!
Pe masura ce-ti dispare teama de El, creste in om mandria si increderea in propria persoana!!
Cum adica sa te invete preotii altceva??
Frica de Dumnezeu cred ca este sadita in fiecare om. Dragostea se invata!!
Iubirea de Dumnezeu si de aproape sunt PORUNCI!! Asta inseamna ca sunt in puterea noastra si trebuie sa ne straduim sa le dobandim!
inteleg ce vrei sa spui, dar sa ai incredere in tine nu e un lucru rau. m-am exprimat gresit cand am spus "sa ne invete preotii altceva". vroiam de fapt sa spun, sa ne invete si sa ne obisnuiasca sa-l iubim pe Dumnezeu nu sa ne fie frica de El.
sa zicem ca eu nu cred in Dumnezeu, de fapt nu cred in nimic. cred doar in mine si in ceea ce vad in jurul meu, adica in oameni in general. iar eu nu am nici o putere, nu stiu multe si nici nu sunt vreo fiinta speciala dar sunt buna din fire, respectuoasa, civilizata, iubesc oamenii in general dar nu sunt "sfanta". mai mint, mai barfesc, mai si fumez ... O sa ajung in iad din cauza asta?
multi ar intreba "pai si de ce mai traiesti, daca nu exista Dumnezeu?" si eu as intreba "pentru asta exista Dumnezeu? ca sa am eu de ce sa traiesc?" pai de aia suntem asa rai... pentru ca dintotdeauna oamenii s-au crezut buricul pamantului si pana si Dumnezeu se invarte in jurul omului.
|
Fosta membra 9am.ro
1714 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 17:06
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-11 16:50:22De la: marinescuirina, la data 2009-03-11 16:44:34Adriana, nu Dumnezeu face raul.
Ia reformulează, te rog.
Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune exact motivele pentru care Dumnezeu îngăduie existenta diavolului si nu-l împiedică să ne atace cu ispitele sale: în primul rând ca să cunosti că te-ai făcut mai puternic decât diavolul, însemnându-te, în numele lui Hristos, cu Crucea dătătoare de viată; în al doilea rând, pentru a trăi în smerenie si a nu te preamâri prin bogătia darurilor si să nu uiti neputinta ta si puterea celui care te ajută; în al treilea rând pentru că acest duh necurat, văzându-ti răbdarea cu care rezisti ispitelor, să se convingă că l-ai părăsit cu desăvârsire si te-ai depărtat de el; în al patrulea rând, pentru a avea o cunostintă clară asupra comorilor ce îti sunt încredintate, căci diavolul nici nu ar încerca să te atace dacă te-ar vedea pe treapta cea mai de sus a neprihănirii.
|
Fosta membra 9am.ro
1714 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 17:07
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 17:09
De la: buia_adriana, la data 2009-03-11 16:59:49
inteleg ce vrei sa spui, dar sa ai incredere in tine nu e un lucru rau. m-am exprimat gresit cand am spus "sa ne invete preotii altceva". vroiam de fapt sa spun, sa ne invete si sa ne obisnuiasca sa-l iubim pe Dumnezeu nu sa ne fie frica de El.
sa zicem ca eu nu cred in Dumnezeu, de fapt nu cred in nimic. cred doar in mine si in ceea ce vad in jurul meu, adica in oameni in general. iar eu nu am nici o putere, nu stiu multe si nici nu sunt vreo fiinta speciala dar sunt buna din fire, respectuoasa, civilizata, iubesc oamenii in general dar nu sunt "sfanta". mai mint, mai barfesc, mai si fumez ... O sa ajung in iad din cauza asta?
multi ar intreba "pai si de ce mai traiesti, daca nu exista Dumnezeu?" si eu as intreba "pentru asta exista Dumnezeu? ca sa am eu de ce sa traiesc?" pai de aia suntem asa rai... pentru ca dintotdeauna oamenii s-au crezut buricul pamantului si pana si Dumnezeu se invarte in jurul omului.
Nimeni nu se naste invatat pe lumea asta. Intr-adevar Dumnezeu este in firea noastra dar trebuie sa invatam sa-L scoatem la lumina si sa-L cunoastem.
Nu Dumnezeu a introdus raul in lume, ci oamenii l-au introdus in lume, si l-au gonit pe Dumnezeu. Si acum tot oamenii intreaba unde este Dumnezeu? Si de ce nu ia masuri Dumnezeu? Pai nu Dumnezeu trebuie sa ia masuri, ci noi treb sa luam masuri sa ne reapropiem de Dumnezeu pe care l-am gonit.
Pai ca sa te apropii de Dumnezeu trebuie sa-L cauti pe Dumnezeu cu tot cugetul si cu toata inima ta si apoi vei intelege si ceea ce nu intelegi acum. Iadul nu este dorinta lui Dumnezeu pentru noi, Iadul este o consecinta a lipsei lui Dumnezeu din viata noastra. Nu Dumnezeu ne baga in Iad ci noi singuri ne bagam in Iad. Lipsa lui Dumnezeu este Iadul. Un pom poate trai fara apa? Nicidecum!!! Cum se simte un pom fara apa asa se simte si un om fara Dumnezeu caci omul exista prin Dumnezeu...
|
Fosta membra 9am.ro
205 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 17:10
De la: marinescuirina, la data 2009-03-11 17:06:45De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-11 16:50:22De la: marinescuirina, la data 2009-03-11 16:44:34Adriana, nu Dumnezeu face raul.
Ia reformulează, te rog.
Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune exact motivele pentru care Dumnezeu îngăduie existenta diavolului si nu-l împiedică să ne atace cu ispitele sale: în primul rând ca să cunosti că te-ai făcut mai puternic decât diavolul, însemnându-te, în numele lui Hristos, cu Crucea dătătoare de viată; în al doilea rând, pentru a trăi în smerenie si a nu te preamâri prin bogătia darurilor si să nu uiti neputinta ta si puterea celui care te ajută; în al treilea rând pentru că acest duh necurat, văzându-ti răbdarea cu care rezisti ispitelor, să se convingă că l-ai părăsit cu desăvârsire si te-ai depărtat de el; în al patrulea rând, pentru a avea o cunostintă clară asupra comorilor ce îti sunt încredintate, căci diavolul nici nu ar încerca să te atace dacă te-ar vedea pe treapta cea mai de sus a neprihănirii.
Păi tu crezi că diavolul nu poate face cruce?
Poate, și încă să vezi ce mare o face.
|
Fosta membra 9am.ro
205 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 17:13
Sau tu crezi că Iisus si-a făcut cruce?
Ori ucenicii săi i-au făcut crucea?
Sau mai degrabă cei care au hotărâ să-l ucidă?
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 17:18
De la: marinescuirina, la data 2009-03-11 17:06:45
Cum poate sa fie atat de clare lucrurile acestea pentru Ioan Gura de Aur care a trait intre anii 347 - 407, si acum in anul 2009 unii stau impotriva Crucii dătătoare de viată?? Cum se poate??? Cat de mult s-au rastalmacit invataturile lui Hristos!!!
Iata vremurile:
MATEI 24
3. Și șezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea și care este semnul venirii Tale și al sfârșitului veacului?
4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeți să nu vă amăgească cineva.
5. Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, și pe mulți îi vor amăgi.
6. Și veți auzi de războaie și de zvonuri de războaie; luați seama să nu vă speriați, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârșitul.
7. Căci se va ridica neam peste neam și împărăție peste împărăție și va fi foamete și ciumă și cutremure pe alocuri.
8. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.
9. Atunci vă vor da pe voi spre asuprire și vă vor ucide și veți fi urâți de toate neamurile pentru numele Meu.
10. Atunci mulți se vor sminti și se vor vinde unii pe alții; și se vor urî unii pe alții.
11. Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți.
12. Iar din pricina înmulțirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.
13. Dar cel ce va răbda până sfârșit, acela se va mântui.
14. Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul.
15. Deci, când veți vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt - cine citește să înțeleagă -
16. Atunci cei din Iudeea să fugă în munți.
17. Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-și ia lucrurile din casă.
18. Iar cel ce va fi în țarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-și ia haina.
19. Vai de cele însărcinate și de cele ce vor alăpta în zilele acelea!
20. Rugați-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.
21. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum și nici nu va mai fi.
22. Și de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleși se vor scurta acele zile.
23. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeți.
24. Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși.
25. Iată, v-am spus de mai înainte.
26. Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieșiți; iată este în cămări, să nu credeți.
27. Căci precum fulgerul iese de la răsărit și se arată până la apus, așa va fi și venirea Fiului Omului.
28. Căci unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.
29. Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca și luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer și puterile cerurilor se vor zgudui.
30. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului și vor plânge toate neamurile pământului și vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere și cu slavă multă.
Cine oare sunt proorocii mincinosi? cine oare sunt hristosii mincinosi? acestia vin cu invataturi mincinoase ca sa-i amageasca pe cei alesi... De ce vor plange neamurile vazand semnul pe cer? Pentru ca au hulit acest semn, si nu au crezut in el. De aceea vor plange acestia!!!
|
Fosta membra 9am.ro
24 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 17:20
De la: marinescuirina, la data 2009-03-11 16:44:34Adriana, nu Dumnezeu face raul.
dar eu nu am spus ca Dumnezeu face rau ci pur si simplu e indiferent, sau inconstient. pentru mine viata se termina "aici" pentru ca nu traiesc o eternitate, nu? asa ca vreau sa stiu daca exista Dumnezeu si daca exista de ce nu-i pasa de copiii din africa care pe langa ca mor de foame mai sunt si bolnavi sau fetita aceea din india care la doar 5 ani face mancare, are grija de gospodarie si de fratiorul ei mai mic? ea de ce ar crede in Dumnezeu?
O dreptate divina???  adica "suferiti copiii mei si o sa ajungeti in imparatia mea?"
|
Fosta membra 9am.ro
205 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 17:20
Păi tu știi câți oameni am văzut eu care plecau la furat?
Știi ce făceau ei înainte?
Făceau cruce, o cruce mare apoi spuneau :, Doamne-ajută" și plecau la furat.
|
|
|