Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
lerolv4 282 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 17:36
De la: racukoto, la data 2009-03-13 17:09:57Draga......balabanandrei... da tu ai vreo....parere ? Iti raspund eu, usor bine? 1 Pentru ca e Dumnezeu. 2 Pentru ca sa realizeze la batranete adevarul adevarat si sa inceapa sa se roage mai mult. 3 Adevarul Absolut este al lui Dumnezeu. 4 Sarpe? Venin? Vipera? Nu ajung in rai, daca nu se schimba aici pe pamant. 5 Pentru ca copii sunt mai inocenti decat parinti lor si exista speranta + parinti mincinosi spun ca se for schimba daca vor avea un copil si dupa ce apare ei tot viata destrabalata au. 6 Sufletul lor este ultima linie de aparare, daca prima linie si a doua cade complect. 7 Libertatea prost inteleasa si prostia umana, creaza mult mai mult in americA. 8 Alah inseamna Dumnezeu. 9 Toti pe care i-ai enumerat au aceiasi valoare de propasire. 10 Da unde au existat te intreb eu si cat timp. 11 Practicortodox. 12 Practic...nu cu conceptul gresit. 13 Respecta poruncile date de Dumnezeu. 14 Cele 10 |
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 17:38
Racukoto, nu cred ca putem epuiza toate intrebarile tale!!
De ce vrea Dumnezeu sa ne mantuiasca? Greu de explicat! Din cate inteleg eu, omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Adica i s-au dat toate premisele (=chipul) pt a ajunge la asemanarea cu Dumnezeu + i s-a dat deplina libertate de a lucra aceasta asemanare! Omul poate alege a creste in virtute sau poate alege a lucra pacatul. Daca am fost creati dupa chipul si asemanarea Lui, noi nu ne putem gasi implinire decat facand voia Lui, evident. Scopul nostru este sa fim ca El (si Il avem model pe Iisus Hristos, Cuvantul Intrupat) De aceea si "pedeapsa", "iadul" si toate aspectele negative nu sunt propriuzis o pedeapsa, ci mai degraba efectul alegerii noastre. |
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 17:53
Tot pt Racukoto...
Dumnezeu este Sf Treime. Sper ca esti de acord ca omul este atat de limitat incat nu-L poate descoperi prin forte proprii sau pe calea stiintei pe Dumnezeu cel atotputernic. Pur si simplu noi nu putem cuprinde cu mintea ceea ce este de necuprins.. etc. Atunci tot ceea ce cunoastem despre Dumnezeu vine din revelatie. Dumnezeu s-a revelat treptat de-a lungul istoriei, culminand cu intruparea in Iisus Hristos. Ulterior s-a mai descoperit sfintilor prin lucrarea Sfantului Duh. Dar allah? El s-a descoperit profetului mahomed, prin intermediul unei aparitii care s-a autointitulat ingerul gabriel. Trebuie sa stii ca in biserica apostolica Dumnezeu da viziuni celor care traiesc in curatie si sunt luminati de Sfantul Duh. Dar mahomed era un pacatos! Este deja f cunoscut ca era pedofil.. casatoria lui cu o fetita de 9 ani este atestata in scrierile lor sfinte!!! De ce fel de aparitii putea el sa se invredniceasca??!! De aceea poti fi convins ca allah NU este Dumnezeu!! De altfel exista multe secte care marturisesc deschis alt dumnezeu decat cel crestin!! |
|
racukoto 209 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tulcea |
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 17:56
Cred ca la ce ai scris tu, meriti o ...noua intrebare .
Ce este ...raul ? Cand a aparut ? Dupa Dumnezeu ? Inaintea lui ? Dumnezeu la creat pe OM dupa chipul si asemanarea sa....in rai, cinstit, neprihanit, nici macar nu stia la ce foloseste.....gaura paroasa a lui Eva ? De ce Dumnezeu ia dat....ispita ? De ce la ispit ? Nu putea sa-l lase ...inocent si.....neprihanit ? Dar daca raul a existat...inainte facerii lumii de catre...Dumnezeu ?. Cine a creat...raul ?. Cine-l......gestioneaza ? Dar daca raul nu a existat inaintea lui Dumnezeu, insemna, logic, ca la....creat Dumnezeu, odata cu...facerea lumii. La ce concluzie ajungi ? Cineva vrea sa se distreze cu omenirea. Ce farmec ar avea omenirea daca toti urmasii lui Adam si ai Evei ar fi fost inocenti si neprihaniti ? Si mai ales.....ar fi existat ...urmasi daca gaurica paroasa a ...Evei nu-si facea datotria de ....ispita. De ce Biblia trateaza ...raul ca rau.....ancestral. De ce trebuia sa apara Isus ca sa mantuiasca..... ce ? De cine ? De unde aparuse raul in omenirea care trebuia...mantuita ? Nu crezi ca aceste intrebari, judtificate zic eu, au raspunsuri care desfiinteaza partial....ritualurile ...monoteiste ? ( Am generalizat ...religiile ) |
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 18:01
P.S. Apropo de a doua postare. Ingerul.....Racanghel ...mi-a revelat....intrebarile de mai sus si mai ales viziunea unei mari mistificari ...religioase. Mi-a atras atentia sa nu cad in ...mrejele ..Bibliei si sa incep, prin revaltiile ulterioare sa......propavaduiesc o noua.... religie.....tehnocrata, iar .....Dumnezeul meu revelator ma va ajuta si ...ierta de toate pacatele prezente si viitoate, acum si in veci vecilor.
|
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 18:01
P.S. Apropo de a doua postare. Ingerul.....Racanghel ...mi-a revelat....intrebarile de mai sus si mai ales viziunea unei mari mistificari ...religioase. Mia atras atentia sa nu cad in ...mrejele ..Bibliei si sa incep, pri revaltiile ulterioare sa......propavaduiesc o noua.... religie.....tehnocrata, iar .....Dumnezeul meu revelator ma va ajuta si ...ierta de toate pacatele prezente si viitoate, acum si in veci vecilor.
|
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 18:07
De la: racukoto, la data 2009-03-13 18:01:58P.S. Apropo de a doua postare. Ingerul.....Racanghel ...mi-a revelat....intrebarile de mai sus si mai ales viziunea unei mari mistificari ...religioase. Mia atras atentia sa nu cad in ...mrejele ..Bibliei si sa incep, pri revaltiile ulterioare sa......propavaduiesc o noua.... religie.....tehnocrata, iar .....Dumnezeul meu revelator ma va ajuta si ...ierta de toate pacatele prezente si viitoate, acum si in veci vecilor. Esti bolnav la cap? Ce ai patit? Ai febra? Ai doctor? Si familie? A Esti infectat cu SIDA? |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 18:10
De la: lerolv4, la data 2009-03-13 18:07:23De la: racukoto, la data 2009-03-13 18:01:58P.S. Apropo de a doua postare. Ingerul.....Racanghel ...mi-a revelat....intrebarile de mai sus si mai ales viziunea unei mari mistificari ...religioase. Mia atras atentia sa nu cad in ...mrejele ..Bibliei si sa incep, pri revaltiile ulterioare sa......propavaduiesc o noua.... religie.....tehnocrata, iar .....Dumnezeul meu revelator ma va ajuta si ...ierta de toate pacatele prezente si viitoate, acum si in veci vecilor. Levrov4, te mananca ceafa ?...Te dau pe mana lu' Bubulina Gospodina !...
|
|
|
|
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 18:11
De la: racukoto, la data 2009-03-13 17:56:36Cred ca la ce ai scris tu, meriti o ...noua intrebare . Raul = neascultarea de Dumnezeu (in sens general, abaterea de la ordinea instituita de El). Fiintele create de Dumnezeu au fost inzestrate cu libertate. Daca omului, care este atat de neinsemnat, i s-a daruit libertate, cu atat mai mult fiintele superioare noua au dreptul de a alege!!! Raul nu exista in sine, ci este lipsa lui Dumnezeu (lepadarea noastra de El este raul). Din cate stiu, Lucifer a cazut inainte de crearea omului.. nu m-a prea preocupat asta. Stiu ca Sf. Parinti au scris despre asta, dar nu te-as putea acum indrepta catre o sursa. Dar trebuie sa admiti ca diavolul a venit doar cu ispita.. alegerea neascultarii a fost a omului. Mi se pare absurd sa te preocupe daca Adam si Eva faceau sex in rai!! Asta crezi ca este ispita Femeia?!!Ispita este in MINTEA TA!!! De aceea nici sexualitatea nu este rea in sine. Ci raul vine din felul cum o folosesti! Si pacatul lui Adam si al Evei a fost MANDRIA, nu altceva! Si in continuare mandria este principalul obstacol in mantuire si sursa celorlalte pacate.. |
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 18:15
De la: mytcor, la data 2009-03-13 18:10:48De la: lerolv4, la data 2009-03-13 18:07:23De la: racukoto, la data 2009-03-13 18:01:58P.S. Apropo de a doua postare. Ingerul.....Racanghel ...mi-a revelat....intrebarile de mai sus si mai ales viziunea unei mari mistificari ...religioase. Mia atras atentia sa nu cad in ...mrejele ..Bibliei si sa incep, pri revaltiile ulterioare sa......propavaduiesc o noua.... religie.....tehnocrata, iar .....Dumnezeul meu revelator ma va ajuta si ...ierta de toate pacatele prezente si viitoate, acum si in veci vecilor. Intrebam si eu ceva pe omul acela. Istoria se repeta iata din nou.
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 18:20
De la: racukoto, la data 2009-03-13 17:09:57Pai daca iau la purecat ...elucubratiile prea cinstitului ...popa, nu mai ramane deact un ...Dumnezeu autocrat, egoist, rau intentionat, inganfat, care nu vrea alteceva decat o....turma de credinciosi care sa nu cracneasca in ...front. Racukoto, nu e înțelept să etichetezi modo grosso un discurs (sau o parte din el) drept elucubrații. Te invit mai degrabă să identifici în acel discurs dar și în orice discurs pe forum (indiferent al cui) lucruri cu care nu ești de acord și eventual să explici de ce. Așa am procedat eu inclusiv cu tine (în răspunsul pe care ți l-am dat la pagina ...). Fii gentleman și dovedește caracter! Nu recunosc în descrierea lui Dumnezeu pe care mi-o atribui mie (direct sau indirect) nimic din ce am spus vreodată pe forum. Dumenzeul biblic este un Dumnezeu triun și atotputernic, dar nicidecum egoist, rău intenționat sau îngâmfat. Nu știu de unde ai adunat epitetele acestea din urmă, însă cu siguranță nu din postările mele. Dumnezeul triun se împărtășește omului într-o uniune mistică posibilă prin Sfântul Duh și datorită întrupării Fiului. El nu poate fi egoist din moment ce se dă pe sine în moarte și în euharist, zicând Luați, mâncați, acesta este trupul meu. El nu poate fi rău intenționat față de om din moment ce din iubire se jertfește pentru păcat. Și nu poate fi îngâmfat când tocmai întruparea i-a îngăduit să-și lege ștergarul și să se facă slujitorul tuturor. Nu știu în ce dumnezeu crezi tu și ce descoperiri angelice ai avut. Dar spre deosebire de bolboroseala lui Rachangel de mai sus, evanghelie creștină e sobră, credibilă și ancorată în realitatea istorică a întrupării, răstignirii și învierii lui Iisus. |
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 18:35
De la: adipopa, la data 2009-03-13 18:20:11De la: racukoto, la data 2009-03-13 17:09:57Pai daca iau la purecat ...elucubratiile prea cinstitului ...popa, nu mai ramane deact un ...Dumnezeu autocrat, egoist, rau intentionat, inganfat, care nu vrea alteceva decat o....turma de credinciosi care sa nu cracneasca in ...front. Lasa-l, Adi, sa discute cu Ierolv! |
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 19:06
Scuze d-le Adipopa, dar nu am stiut ca esti sinonim cu blabanpetre... sau asa ceva.
Observ de ceva vrema postul Trinitas si unii dintre ....sticlari, cu toate ca sunt in straie preotesti spun fel de fel de prostii, citite cei drept din ...Evanghelii, dar care se potriversc ca.... nuca in perete cu situatia actuala a....credintei in Dumnezeu, mai ales in Dumnezeul....impus de ...biserica.. De aici si interventia mea. Epitetele de caracterizare a lui Dumnezeu sunt valabile numai in cazul...acestor ....pseudo discursuri. In urma acestor discursuri, care pentru logica mea sunt jignitoare, am pus intrebari, la care doresc oarecari raspunsuri, nu ...slogane cu....adevarul absolut, de necontestat, precum arderea pe rug pe motiv ca ...soarele nu este centrul sistemului nostru solar. Incepand de la acesta suspiciune asupra....adevarurilor absolute perorate... in numele lui Dumnezeu, calea duce logic, la interpretarea sau la intrebarea: Cat de "micinoasa" poate fi scriptura care ....daca nu este respectata duce la.....crima. De ce unele mici indadvertente din marile scrieri religioase sunt trecute cu vederea si tratate cu.....tabu-ul, "adevaruri absolute ale lui Dumnezeu" Cel putin pe mine acesta tratare, ma face sa cred ca sunt considerat...prost si ....mai ales ca nu imi este permis sa cred ca sunt...chipul si asemanarea Domnului. Daca pun sub ...lupa logici, dar primit de la Dumnezeu, unele...interpretari, caci nuimeni nu ma va face sa cred ca cea ce este .....scris in scripturi facute de ....oameni, sunt....adevar absolut. Din 100 de martori, inteligenti, la un accident, vor fi 200 de variante asupra lui. Dar ....vechii...oameni, ingnoranti, neprgatiti pentru evenimente cosmice, sa zicem ...divine, cum sa fi .....descris evenimentele....Dumnezeiesti ? Si sa iau de ....adevar absolut ...orice imaginatie ? Atunci nimeni nu ma poate condamna, nici macar Dumnezeu, daca vazand o lumina pe cer, nu voi zice ca e ...carul lui Ilie, ci un ....OZN Oricat de multe raspunsuri voi primi sub forma de citate din...scripturi si nu ...interpretari logice, supozitii, ipoteze, nu voi renunta la ideea logica ca.....scripturile scrise de oameni ( si Biblia este ..urmarea unei ..scrieri ..omenesti ) nu pot fi considerate...adevaruri absolute, de neatacat, ci intrepretari subiective si de aici mai departe, la inteligenta dvs. nu mai este nevoie sa fac ....comentarii. Daca nu ama dreptate, spunet pe sleau, dar fara citate di.....scripturi, decat daca ecestea sunt si ...interpretate ...logic, nu......religios. Apropro. Eu sunt sigur ca exista ...Dumnezeu, dar cu totul si cu totul in alta forma. Poate , odata , voi ....expune acesta...credinta. Poate asta sa fie.....revelatia mea....Dumnezeiasca ( apropro de gluma cu....Racanghel ) |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 19:40
RACUKOTO, de ce faci tot ce-ti sta in putinta si incerci sa ne jicnesti IMAGINATIA ?!
....
|
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 19:46
Intredevar. Imi cer mii de scuze.
Dar eu, totusi, raman cu IMAGINATIA intacta si nici o scriptura din lume nu o va face mai.....mica. |
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 21:49
De la: racukoto, la data 2009-03-13 19:06:14 Orice Adevar poate fi atacat, dar asta nu inseamna ca "atacatorul" are si dreptate... Faptul ca poti ataca o credinta sau alta nu insemna nimic, Dumnezeu este acelasi dintotdeauna si nu are nevoie de incuviintarea ta, de atacul tau sau ca tu sa iti tii gura inchisa... Daca iti pui imaginatia la contributie sunt sigur ca mintea o sa-ti scoata in ganduri un dumnezeu al tau, personal, nou-nout, inatacabil pentru tine, dar din nefericire este doar dumnezul tau (inventat de tine pentru tine) si nu este Dumnezeul cel adevarat care a facut cerul si pamantul.
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
Fosta membra 9am.ro 205 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 23:26
De la: racukoto, la data 2009-03-13 17:56:36Cred ca la ce ai scris tu, meriti o ...noua intrebare . Dacă nu mă înșel cred că suntem prieteni mai vechi, motiv pentru care te salut. Vreau să fac o singură argumentație. Ispita, cum spui tu, nu a constituito relația dintre Adam și Eva (cea la care te referi). Spun aceasta aducându-ți și un argument ce merită să-l verifici. Înainte de a cădea în păcat (ispită), Dumnezeu i-a binecuvântat, și printre altele, le-a spus: ,,înmulțiți-vă" -- Geneza 1: 28 -- ,,Apoi Dumnezeu i-a binecuvântat și Dumnezeu le-a zis: Fiți roditori, înmulțiți-vă și umpleți pământul, supuneți-l și stăpâniți peste peștii mării, peste creaturile zburătoare ale cerurilor și peste orice creatură vie care se mișcă pe pământ. Desigur, nu se puteau înmulți în alt mod decât cunoaștem și noi astăzi, motiv pentru care, conform Bibliei nu sexul a fost păcatul (sau ispita) originar (ă). Conform credinței populare larg răspândite se crede că acesta ar fi fost păcatul original, dar așa cum am văzut, după ce Dumnezeu îi binecuvântează le spune cu alte cuvinte că pot avea copii, cu ocazia primei căsătorii din istoria umanității. |
|
mariatu 320 mesaje Membru din: 4/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 00:24
De la: racukoto, la data 2009-03-13 17:56:36Cred ca la ce ai scris tu, meriti o ...noua intrebare .
Domnul este Pastorul meu.
|
|
mariatu 320 mesaje Membru din: 4/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 01:34
Virgil cine spune ca pacatul original este......reproducerea??Pacatul original este neascultarea de Dumnezeu, cand Adam si Eva au mancat din pomul cunostintei binelui si raului.
Domnul este Pastorul meu.
|
|
Fosta membra 9am.ro 205 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 01:39
De la: mariatu, la data 2009-03-14 01:34:25 Racukoto. Eu nu, citește te rog cu atenție din nou ce am scris, tot spuneam că merg la somn. |
|
Fosta membra 9am.ro 21 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 07:49
Stau si ma gandesc la vorbele astea intelepte care s-au transmis de mii de ani din generatie in generatie pana in ziua de astazi, vorbe pe care majoritatea le cunoasteti, proverbele cum le numim acum (dintre care enumerasem cateva in engleza intr-un post anterior) si-mi pun intrebarea de ce oare atat de putini, intr-un interval de timp atat de mare, le-au urmat, majoritatea.. ignorandu-le cu desavarsire..
Privind si pe acest forum, ajung la trista concluzie la care a a juns si George Carlin (comedian) .. care suna cam asa .. "the planet is doing fine, the PEOPLE are fucked!!" |
|
Fosta membra 9am.ro 21 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 08:31
George Carlin:
Saving the planet: www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw Foarte nostim. Daca va place incercati si 'Religion is bullshit' :) |
|
Fosta membra 9am.ro 481 mesaje Membru din: 14/03/2009 |
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 11:14
RELIGIA ESTE OPIUMUL POPOARELOR!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 11:16
De la: freddythebestman, la data 2009-03-14 11:14:23RELIGIA ESTE OPIUMUL POPOARELOR! Freddy,,,,tu nu stii sa scrii altceva? Ai umplut toate topicurile cu propozitia asta a ta Esti pe "repeat "??? Sau s-a zgariat cd-ul din creierul tau??
|
|
click_cont 1644 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 11:20
CICA REPETITIA ESTE MAMA INVATATURII...
|
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 11:53
RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!
|
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 12:52
De la: freddythebestman, la data 2009-03-14 11:11:50RELIGIA ESTE OPIUMUL POPOARELOR! Freddythebestman, mai mult opium decât în religia ta nu vei găsi la altele! Ai și tu o religie, nu? Nah, ateismul nu este un fel de non-religie. Ateismul are toate trăsăturile unei religii - și îți trebuie credință pentru a fi ateu. |
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 13:42
De la: V_O_I_C_U, la data 2009-03-14 08:31:55Foarte nostim. Daca va place incercati si 'Religion is bullshit' :) Voicu, ultimele două proverbe și comedianul tău preferat mă fac să cred că tu nu ai venit pe forum să înveți ceva despre religia creștină, ci să ne spui cât de ratați și pierzători în viață suntem noi ăștia care credem în Iisus...?! |
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 14:03
ARUNCATI LANTURILE SCLAVIEI RELIGIOASE SI POLITICE SI HAIDETI SA FACEM O ROMANIE MARE CA SOARELE SFANT DE PE CER!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 14:11
În această lună (martie), în ziua a noua, pomenirea sfinților patruzeci (40) de mucenici, cei ce au mărturisit și au fost chinuiți în cetatea Sevastiei.
Cei patruzeci de mucenici, deși erau de obârșie din diferite locuri, făceau parte din aceeași ceată ostășească. Ei au fost prinși din pricina mărturisirii credinței în Hristos și au fost duși la cercetare. Dar nelăsându-se înduplecați să jertfească idolilor, mai întâi au fost loviți cu pietre peste față și peste gură, dar pietrele în loc să-i atingă pe ei, se întorceau și loveau pe cei ce le aruncau. Apoi au fost osândiți, în vreme de iarnă, să petreacă toată noaptea în mijlocul unui lac, care se găsea în apropierea Sevastiei. Pe când se găseau în mijlocul apei, unul dintre ei, care iubea mai mult viața, ieșind din lac, a alergat la o baie din apropiere, dar de îndată ce a fost atins de căldura de acolo, s-a topit cu totul. Unul dintre ostașii care erau de pază acolo însă a intrat laolaltă cu sfinții în lac și l-a înlocuit pe cel plecat, văzând în noapte pe sfinți înconjurați de lumină și cununi, pogorându-se din cer asupra fiecăruia dintre ei. Iar când s-a făcut ziuă, sfinții care erau leșinați, de abia se mai vedeau suflând. Atunci li s-au frânt fluierele picioarelor și au luat cununile muceniciei. Cât de plăcută s-a cunoscut a fi moartea pentru aceștia și cât de dorită să fie îmbrățișată se poate vedea și din următoarea împrejurare. După zdrobirea fluierelor picioarelor, unul dintre ei, care din pricina vârstei mai tinere și a puterii trupești mai sufla încă, a fost lăsat la o parte de tiran, socotind că acesta poate îl va îndupleca să-și schimbe gândul. Dar mama lui, care în tot timpul cât mucenicii pătimiseră, rămăsese pe lângă el, văzând acum pe fiul ei, care era mai tânăr decât toți ceilalți, se temea ca nu cumva tinerețea și dragostea de viață să-i insufle în cele din urmă teamă și să se arate nevrednic de ceata și de cinstea celorlalți. De aceea aceasta sta încremenită și cu trupul și cu privirea, uitându-se la el, în starea în care se găsea, dându-i curaj și întinzându-și mâinile, în cele din urmă și zicând: Fiul meu preadulce, mai rabdă puțin, ca să ajungi cu adevărat și fiu al Tatălui Celui din ceruri. Nu te înfricoșa de chinuri, căci, iată, Hristos Dumnezeu îți stă ție într-ajutor. Nu vei mai întâlni mai departe nici o neplăcere, nici o durere; toate acelea au trecut, pe toate le-ai învins cu vitejia ta; după acestea va fi numai bucurie, desfătare, odihnă și veselie, din care te vei împărtăși împărățind împreună cu Hristos și vei fi rugător pe lângă Dânsul, pentru mine, mama ta. După ce sfinților li s-au zdrobit fluierele picioarelor, ei și-au dat sufletele în mâna lui Dumnezeu. Iar slujitorii tiranului aducând niște căruțe și încărcând în ele sfintele lor trupuri le-au pornit către țărmul unui râu, care trecea prin apropiere. Și văzând că tânărul acela, al cărui nume era Meliton, mai sufla încă, l-au lăsat să trăiască mai departe. Când mama lui a văzut însă că rămâne singur, a socotit cã lucrul acesta înseamnă ceva mai mult decât moartea ei și a fiului ei. De aceea, neținând seama că este femeie slabă și înăbușindu-și în suflet toată durerea de mamă, a luat pe fiul ei pe umeri și a pornit cu el după căruțele cu trupurile sfinților, întocmai ca o vitează, socotind că numai atunci fiul ei va trăi cu adevărat, când l-ar vedea și pe el mort și părăsit împreună cu ceilalți. Dar, în timp ce-l purta astfel pe umere, acesta și-a dat și el duhul. Și atunci mama simțindu-se eliberată de griji, s-a bucurat mult și sufletul ei a săltat în chip plăcut de sfârșitul fiului ei. Și ducând trupul neînsuflețit al iubitului ei fiu până la locul unde se găseau trupurile sfinților, l-a pus deasupra lor și l-a numărat cu toate celelalte, pentru ca nici măcar trupul, al cărui suflet pornise să se înnumere laolaltă cu sufletele celorlalți, să nu se deosebească de trupurile lor. Iar slujitorii aceia ai vrăjmașului, aprinzând un foc mare, au ars trupurile sfinților. Apoi, pentru ca nu cumva creștinii să poată lua moaștele lor, le-au aruncat în râu. Dar acolo, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, s-au strâns cu toate laolaltă într-o surpătură, de unde fiind scoase de mâinile creștinilor, ne-au fost dăruite nouă ca o bogăție de neînstrăinat.
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
|
|

Femeia?!!
....