Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 205 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 23:59
De la: Andu30, la data 2009-03-15 23:42:16De la: racukoto, la data 2009-03-15 23:34:04Episcopul Alexandriei, Chiril, a fost ....ortodox ? A dat niste ordine cam suspect cu lapidarea unei ..savante si mai ales cu arderea dovezilor impotriva......dogmelor bisericiesti. Mi se pare cel puțin interesant cum andu30 poate susține că Biserica Ortodoxă este instituită din erioada apostolică, apoi ignoră o bună perioadă din istorie (până la schismă) atribuindo alte Biserici. Bine recunosc că am fost puțin jmecher punând problema în acest fel, dar aș vrea să văd un răspuns bine argumentat. |
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:03
E limpede, mai bine ma duc la culcare... Postezi despre cruciade sute de pagini... Adica nu m-am plans eu ca ortodox ca au intrat in Constantinopol cruciatii si te plangi tu...
Precum ai vazut mai sus (ex: postarea mariatu) tulburari au fost tot timpul in Biserica si tentative de erezii.... nimeni nu le contesta pe acestea .... Daca vrei sa ma tranformi si pe mine intr-un judecator peste istorie te inseli. Inainte de a arunca tu cu piatra peste altii ar fi fost interesant sa-ti sustii ideile dogmatice, de pilda inexistenta iadului, inainte sa te transformi tu in judecatorul perfect... Poate maine te vei gandi sa porti o discutie in cautarea lui Dumnezeu si nu o discutie pentru judecarea oamenilor... Eu unul condamn CREDINTA GRESITA si nu omul. Eu nu zic ca Biserica pusa de apostoli nu a facut nicio greseala niciodata, dar zic ca fara Duhul Sfant dat prin apostoli nu exista mantuire... si mai zic ca nu exista invatatura dreapta de la Dumnezeu decat acea invatatura data de apostoli... orice altceva este neghina semanata de vrajmas in graul lui Hristos. Doamne ajuta
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
racukoto 209 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tulcea |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:06
INFLUENTA ALEXANDRINA ASUPRA CRESTINISMULUI
In Alexandria, in Egipt, se gasea o imensa biblioteca infiintata de Ptolemei [dinastie de conducatori de origine greaca (macedoneana) a Egiptului, in perioada de dominatie romana (anii 331 - 30 inainte de Cristos)]. Aceasta biblioteca era situata in Muzeul Alexandriei; apartamentele sale erau minunat sculptate, fiind decorate cu cele mai alese statui si picturi; cladirea era construita in marmura. Aceasta biblioteca cuprindea 400 000 de volume (numarul variaza semnificativ de la o sursa istorica la alta). In cursul timpului, probabil datorita aparitiei problemei de spatiu pentru noile carti care soseau in valuri, s-a infiintat o biblioteca aditionala care era situtata in Templul lui Serapis. Numarul de volume in aceasta biblioteca numita fiica celei din muzeu, era probabil si el de aproximativ 300 000 de volume. Erau deci 700 000 de volume in aceasta colectie regala. La infiintarea muzeului, Ptolemeu Soter si fiul sau Filadelf au avut in vedere trei obiective: 1. Perpetuarea cunoasterii in lume asa cum era ea la momentul dat. 2. Cresterea sa. 3. Difuzarea sa. Pentru perepetuarea cunoasterii, el a dat ordine bibliotecarului sef sa cumpere, pe spezele regelui, orice carte putea. Un grup de scribi era prezent in muzeu, a caror sarcina era de a face copii lucrarilor la care proprietarii nu incuvintau ca acestea sa fie vandute. Orice carte adusa de straini in Egipt era luata o data la muzeu, iar dupa ce i se faceau copii, copiile se innapoiau proprietarului, originalul fiind pastrat in muzeu. Adesea o mare indemnizatie baneasca era data acestuia. Pentru cresterea cunoasterii: Unul dintre scopurile principale ale muzeului, era sa serveasca ca spatiu de lucru unui corp de oameni devotati studiului, acestia locuind chiar in spatiul bibliotecii pe banii regelui. In forma originala de organizare, rezidentele muzeului erau impartite in patru facultati - literatura, matematica, astronomie si medicina. Un director de mare distinctie conducea stabilimentul si se ocupa de interesele si problemele sale. Demetie Falareus, probabil cel mai mare invatat al timpului sau si care a fost guvernator al Atenei pentru mai multi ani, a fost primul numit in aceasta functie. Sub el erau bibliotecarul, functie uneori detinuta de oameni ale caror nume au ajuns pe firul timpului pana la noi datorita meritelor lor, ca Eratosten si Apolonie Rodius. Tot in spatiul muzeului erau o gradina botanica si una zoologica. Aceste gradini facilitau studiul plantelor si animalelor. Exista tot acolo un observator astronomic continanad sfere armilare, globuri, armile solstitiale si ecuatoriale, astrolab si rigle paralactice ca si alte aparate folosite pe atunci, gradarea acestora fiind in grade si sesimi. Pentru difuzarea cunoasterii: In muzeu se tineau cursuri si prelegeri, conversatii si seminare de catre lectori, existand insa si alte metode pentru educatia in toate sferele cunoasterii umane. Inspre acest mare centru intelectual, afluau studenti din toate tarile. Se spune ca la un moment dat, oricand in epoca sa de glorie, acolo nu erau mai putin de 14000 de studenti. Normal ca dintre acestia, cativa au devenit mai apoi cei mai eminenti dintre Parintii Bisericii Crestine, cum sunt Clement din Alexandria, Origene si Atanasie. Biblioteca din muzeu, a fost arsa in timpul asediului Alexandriei de catre Iulius Cezar. Ca sa rascumpere fapta de mare ravagiu, Marc Antoniu va oferi Cleopatrei intreaga biblioteca adunata de Eumenes, Regele Pergamului, biblioteca initial creata pentru a rivaliza cu cea infiintata de Ptolemei. Ea a fost adaugata celei din Serapion, sau templul lui Serapis. Nu era insa sorocita sa ramana acolo pentru multe secole, si aceasta avea sa fie distrusa de catre Teofil, Episcopul crestin al Alexandriei in 391 A.D. Istoricul Edward Gibbon povesteste cum dupa ce biblioteca a fost distrusa, imaginea sumbra a rafturilor de carti acum goale si arse, provocau regretul si indignarea trecatorilor ale caror minti nu fusesera inca intunecate de prejudecata religioasa. Distrugerea acesteia, a fost aproape lovitura de moarte pentru gandirea libera acolo unde Crestinismul a domnit pentru mai mult de o mie de ani. Insa veritabila lovitura de moarte, avea sa vina numai cateva decenii mai incolo totusi, cand a fost data de Sfantul Chiril, care il va succedea in functie pe Teofil la episcopatul Alexandriei. Atunci, Hipatia, fiica lui Teon matematicianul, a indraznit sa continue vechile directive ptolemice. In fiecare zi, in fata universitatii sale statea un lung sir de care; sala sa de lectura era aglomerata de elitele si mondenitatile Alexandriei. Ei veneau sa asculte discursurile sale pe temele de care oamenii din orice epoca s-au aratat interesati, dar la care inca nu s-au dat raspunsuri definitive: Cine sunt?, De unde vin?, Ce si cat pot sa stiu? Hipatia si Chiril, filosofia si bigotismul - ei nu pot exista impreuna. In timp ce Hipatia inca isi repara Universitatea dupa ultimele incursiuni crestine, ea a fost atacata de gloata Sfantului Chiril, o adunatura de calugari nitrieni. Fiindu-i rupte hainele de pe ea in plina strada, a fost tarata mai apoi intr-o biserica si omorata acolo de catre grupul lui Petru Cititorul. Trupul sau a fost taiat in bucati, carnea a fost smulsa de pe oase cu scoici, iar resturile trupului sau aruncate in foc. Pentru aceasta crima, Chiril nu a dat niciodata socoteala [ceva info pe site-ul The University of California at San Diego, |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:09
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-15 23:59:10De la: Andu30, la data 2009-03-15 23:42:16De la: racukoto, la data 2009-03-15 23:34:04Episcopul Alexandriei, Chiril, a fost ....ortodox ? A dat niste ordine cam suspect cu lapidarea unei ..savante si mai ales cu arderea dovezilor impotriva......dogmelor bisericiesti. nu sustine andu k biserik ortodoxa a aparut odata cu schisma...intelegi tu aiurea..... biserik ortodoxa a aparut la momentul cincizecimii...cand duhul sfant s-a pogorat asupra sfintilor apostoli....... |
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:12
De la: racukoto, la data 2009-03-16 00:06:41INFLUENTA ALEXANDRINA ASUPRA CRESTINISMULUI in alexandria nu erau ortodocsi ci monofiziti!!!! |
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:17
O seară faină.
Iubiți-vă mult. Creștinește. Nu uitați că trebuie să vă rugați pentru dușmani., nu să-i măcelăriți. |
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:20
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-16 00:17:24O seară faină. violenta este buna in unele situatii....ce a facut iisus cand a vazut k niste oameni transformasera templul in loc de facut comert?....iti spun eu...a pus mana pe bici!!! |
|
shinigami 3 mesaje Membru din: 14/03/2009 |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:23
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-16 00:20:17De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-16 00:17:24O seară faină. Si cu violenta i s-a raspuns. Nu uitati ca pt toate exista un revers al medaliei. Ingeri sau demoni, crestini sau musulmani, toti au de dat seama pentru faptele savarsite in fata cuiva. |
|
|
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:29
Dragii mei, dacă voi acceptați să vă plecați capul și să vă uitați cum vă este măcelărită familia ori țărișoara...nu vă mai puteți numi oameni...mă abțin să continui...
Dar dacă mi s-ar întâmpla mie...păi aș împărții moarte între ei, cu siguranță!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
mariatu 320 mesaje Membru din: 4/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 11:20
Virgil, scuza-ma ca sunt insistenta incerc sa nu te supar prea tare, dar spune-mi ,voi aveti un fel de "strategie"?
Am mai discutat si cu o alta persoana care apartine cultului tau si a recurs si el la atacul asupra celorlalte culte folosindu-se de argumentul razboiului. Tie ce ti se pare mai grav? Sa negi trinitatea(modificand Biblia), sa negi Dumnezeirea lui Isus,sa negi existenta iadului, ..... sau sa acuzi pe altii de a fi de acord cu razboiul, fie el si pentru a lupta impotriva impunerii a altei religii(justificand astfel apartenenta ta la acest cult) La noi, in momentul de fata nu este cazul, pt ca nu suntem angajati intr-un razboi. Ce anume te face pe tine sa crezi ca cultul caruia apartii este singurul "corect", ca doar urmand aceasta invatatura esti mantuit? Enumera-mi si mie argumentele tale pt ca eu "va" cunosc decat din ceea ce spun altii despre voi. Sa presupunem ca sunt deschisa de a veni la cultul vostru, ce argumente imi poti aduce ca , cultul baptist nu are o invatatura buna si al vostru are.
Domnul este Pastorul meu.
|
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 13:18
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 13:20
|
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 14:40
De la: balabanandrei, la data 2009-03-16 13:20:06savatie.wordpress.com/2009/03/11/patriarhia-romana-s-a-impotmoli... In primul rand patriarhia nu s-a imtpotmolit in politica. Patriarhia nu ar fi existat fara politica. Si apoi ... "doamne ajuta"??? ... adica pica para malaita in guta lui natafleata. Daca exista un dumnezeu si daca chiar vroia sa ne ajute o facea demult. De ce sa zici "doame ajuta"... cand ziceti ca dumnezeu a lasat liber arbitru? Acum ca va este greu nu mai vrei liber arbitru nu ? Vreti ajutor, interventii divine, nu ? Sa nu indrazniti sa FACETI CEVA.... o nuuuu... sperati si culcati-va cu credinta ca o sa fie mai bine... ca se mileste un spirit inventat si va ajuta? DE FAPT CE VRETI? pur si simplu ... CE VRETI? Sa dispara poluarea? sa apara pe noptiera dimineata 5.000.000 de euro? sa se repare toate gropile? sa se vindece toate bolile? Asta vreti? Sa faca dumnezeu asta si voi doar sa ziceti "doamne ajuta-ne"? Pai atunci ...sunti demni de titlul "CEI MAI MARI LENESI"...fara nici cea mai mica exagerare. Bagati-va mintile in cap...daca simtiti nevoia sa credeti in spirite atotputernice, sa va conduca altii ,sa va rugatii la ceva... puteteti, totusi, sa considerati ca exista dumnezeu. Daca va face bine ...treaba voastra. Dar daca credeti in BOR sau in barbosii aia din patriarhie... chiar sunteti niste TERMINATI. Era unul cu boi -nu stiu-cum de scrisese de muuuulte ori ca religia sau credinta ... nu mai stiu ... este opiumul omenirii. Cu toate ca era demn de mila pt limbajul si formularile folosite... AVEA MARE DREPTATE. Va dati toti mai credinciosi si ca fiind in gratiile spiritului divin... dar va spun eu ...daca ati sta la o coda sa luati de mancare copilului vostru ... si ar fi mai putina marfa decat este nevoie pt toti cei care stau la coada... ce ati face? Ia-ti zice vecinului de coada ... treci in fata mea ... copilul tau trebuie sa manace? Asa ati face? Va spun eu... NU!! Va-ti calca in picioare ...ca in razboi. Asc aca lasati-va de vorbele "bune" si ieftine pe care le impartiti pe forum... intr-o situatie reala ati face cu totul altceva. Genul asta de oameni care fac una si zic alta se mai numesc si PAPAGALI. Si culmea... TOTI pe care i-am vazut ca se dau mari credinciosi ...TOTI in situatii reale... "au schimbat placa". Domnilor ..daca sunteti asa de credinciosi si asa de pusi pe lucruri bune ..de ce nu cumparati un lucru de unde este cel mai scump? Ca in loc sa-i dai 2 ron pe o paine mai bine dai 5 ron ... ca cu cat mai multi bani are rexpectivul vanzator ..cu atat ii este mia bine. De ce nu face-ti asfel de pomeni? De papagali ce sunteti ! Sau stiti ce ... face-ti cheata ... strangeti 10.000 de ron sa-mi tunez si eu masina. Daca nu vre-ti sa-mi faceti binele asta ...hmmmmm... o sa va pedepseasca dumnezeu...nu? O saajungeti in iad. Eu in rai ...ca de ... am fost batjocorit de rautatea voastra. Ba da chiar sunteti copii? CAnd nu suteti in fata calculatorului trageti cum puteti sa castigati mai mult si sa fiti peste altii...adica sa dezechilibrati egalitatea ofetita de dunmnezeu... dar apoi cand sunteti in faca calculatoruli si postati ....pfooooaaaa ... sunteti cei mai mari credinciosi si filosofi. Daca o auzi pe Maria_tu ce zice ...zici ca s-a intalnit la piata cu isus si au stat de vorba. Daca te uiti ce scrie Ioana dark... parca intre doau cursuri a stat la o cafea cu dumnezeu. Va faceti ca le stiti pe toate ...dar cand vine vorba sa faceti ... le faceti pe dos. Ca nu sunte ti seriosi .... ca si BOR-ul ... una invata lumea sa fac a.... si alta face el. |
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 15:03
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 18:34
www.trilulilu.ro/vreauSaExistam/d829b7ec2d5cf4
Doamne ajuta!
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 18:40
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 19:56
De la: maressalul, la data 2009-03-16 14:40:32 Vad ca deja te-ai lamurit cum este cu credinta in Dumnezeu... si ai tras singur si concluziile.. Vreau doar sa te linistesc, sa nu-ti faci probleme..., nu va scapa nimeni fara judecata corecta in fata lui Dumnezeu... Atunci omul va da socoteala pentru viata sa, fie ca este crestin, fie ca este pagan... crede-ma nu o sa scape nimeni de judecata dreapta indiferent de pozitia si rostul lui pe pamant in aceasta viata. Asa ca stai linistit... pentru ca si noi crestinii (mai buni sau mai rai) fiecare in parte cat si tu si oricine de pe pamant, vom sta in fata lui Dumnezeu si vom avea parte de judecata dreapta. Nu-ti fa probleme daca vreun crestin nu va fi gasit vrednic de mantuire va ajunge tot in iad...
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 20:02
Atunci se vor vedea faptele fiecaruia, si se vor da pe fata si gandurile cele mai ascunse ale fiecaruia... se va vedea ce a facut fiecare in viata si nici o fapta nu va mai fi ascunsa.. pentru ca Dumnezeu este judecator drept si noi insine prin faptele noastre ne vom osandi singuri.. caci nimic nu va ramane ascuns in ziua aceea... si nimeni nu va putea zice: Iata sunt judecat pe nedrept !!!
Asa ca stai linistit maresal fiecare isi va lua plata sa, nu te ocupa tu sa imparti dreptate cu judecata ta limitata... are Cine sa faca dreptate intre oameni...
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 21:05
De la: mariatu, la data 2009-03-16 11:20:38Virgil, scuza-ma ca sunt insistenta incerc sa nu te supar prea tare, dar spune-mi ,voi aveti un fel de "strategie"? Înțeleg că te cheamă Maria. Încântat de cunoștință. Nu mă superi, de fapt nici nu cunosc vre-un om de pe fața pământului care m-ar putea supăra pe acest motiv. Referitor la disputele militare, sau susținerea lor, într-adevăr am deschis acest subiect. Dar nu pentru a intra în contradicție cu cei care au alte puncte de vedere, îndiferent din ce religie ar fi. Nu am nici eu nici altcineva o strategie, eu cel puțin nu pot decât să mă bucur în momentul în care cineva este dispus să analizeze acest subiect și mai este dispus să analizeze și ce spune Biblia referitor la aceste lucruri. Îmi place să vorbesc despre Dumnezeul căruia mă închin, cel care a revelat Biblia, carte în care îi sunt așternute cuvintele. Îmi place deasemenea să împărtășesc cu alții încurajatoarele promisiuni ce le regăsim în paginile Bibliei și nu mă deranjează exprimarea credinței niciunuia dintre noi. Îmi place să arăt ce spune Biblia, mai ales că, știi și tu, există multe interpretări unele contadictorii și care pretind că se bazează pe această carte. Nu pot decât să susțin punctul de vedere exprimat cu atâta claritate în cuvântul revelat al lui Dumnezeu, Biblia. Nu vreau acum să dau un citat din Biblie care să nu fie citit și din propria Biblie al oricărui forumist care va citi această postare, de aceea rog pe oricine citește acest post să deschidă și propriul exemplar al Bibliei și să citească (indiferent din ce religie ar fi) de la Mica 3: 5 până la Mica 4: 5 și nu numai punctul de vedere Biblic, implicit al lui Dumnezeu, punct de vedere pe care mi l-am însușit și eu, e drept că după îndelungi cercetări. Mica 3:5 "Așa vorbește Domnul despre proorocii care rătăcesc pe poporul meu, care, dacă au de mușcat ceva cu dinții, vestesc pacea, iar dacă nu li se pune nimic în gură, vestesc războiul sfânt: 6 "Din pricina aceasta, va veni noaptea peste voi... fără nici o vedenie! Și întunericul... fără nici o prorocie! Soarele va asfinți peste acești prooroci, și ziua se va întuneca peste ei! 7 Văzătorii vor fi dați de rușine, ghicitorii vor roși, toți își vor acoperi barba; căci Dumnezeu nu va răspunde. 8 Dar eu sunt plin de putere, plin de Duhul Domnului, sunt plin de cunoștința dreptății și de vlagă, ca să fac cunoscut lui Iacov nelegiuirea lui, și lui Israel păcatul lui." 9 "Ascultați dar lucrul acesta, căpetenii ale casei lui Iacov, și mai mari ai casei lui Israel, voi, cărora vă este scârbă de dreptate, și care suciți tot ce este drept; 10 Voi care zidiți Sionul cu sânge, și Ierusalimul cu nelegiuire! 11 Căpeteniile cetății judecă pentru daruri, preoții lui învață pe popor pentru plată, și proorocii lui prorocesc pe bani; și mai îndrăznesc apoi să se bizuie pe Domnul și zic: "Oare nu este Domnul în mijlocul nostru? Nu ne poate atinge nici o nenorocire!" 12 De aceea, din pricina voastră, Sionul va fi arat ca un ogor, Ierusalimul va ajunge un morman de pietre, și muntele Templului o înălțime acoperită de păduri. Mica 4:1 În vremurile de pe urmă, muntele Casei Domnului va fi întemeiat tare ca cel mai înalt munte, se va înălța deasupra dealurilor, și popoarele vor veni grămadă la el. 2 Neamurile se vor duce cu grămada la el, și vor zice: "Veniți, haidem să ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca să ne învețe căile Lui, și să umblăm pe cărările Lui! Căci din Sion va ieși Legea, și din Ierusalim Cuvântul Domnului. 3 El va judeca între multe popoare, va hotărî între neamuri puternice, depărtate. Din săbiile lor își vor făuri fiare de plug, și din sulițele lor cosoare; nici un neam nu va mai trage sabia împotriva altuia, și nu vor mai învăța să facă război; 4 ci fiecare va locui sub vița lui și sub smochinul lui, și nimeni nu-l va mai tulbura. Căci gura Domnului oștirilor a vorbit. 5 Pe când toate popoarele umblă fiecare în numele dumnezeului său, noi vom umbla în Numele Domnului, Dumnezeului nostru, totdeauna și în veci de veci!" Acesta a fost valabil în trecut, dar este și acum în zilele în care trăim noi, recitește Mica 4: 1. Aceste lucruri nu sunt o dispută pentru mine și cei care și-au însușit acest punct de vedere biblic. Spun aceasta cu atât mai mult cu cât ( și aceasta nu ca o laudă), noi Martori lui Iehova provenim din orice categorie socială (medici, ingineri, profesori, muncitori, agricultori, unii mai mult, alții mai puțin instruiți), din orice națiune de pe fața pământului (Apocalipsa 7: 9), și din orice religie ( ortodocși, catolici, baptiști, penticostali, adventiști, budiști, hinduși etc. --Apocalipsa 18: 4.) Nu negăm învățăturile Bibliei, ci ne fondăm credința pe această carte, pe învățăturile transmise de această carte. E un mare avantaj să provenim din toate păturile sociale, națiunile, cultele religioase. Astfel nu avem nimic contra la nimeni, motiv pentru care mergem și vorbim cu fiecare indiferent ce ar fi, unde s-ar găsi. Deși suntem acuzați că am face prozelitism agresiv, sau că am atrage oamenii la religia noastră, ori că am nega învățăturile Bibliei, nu este deloc așa. Dacă vrei să știi punctl de vedere al nostru și nu al celor care își dau cu părerea despre noi, dar nu ne cunosc, îl postez mai jos. Poți să-l analizezi împreună cu Biblia deoarece voi face trimitere la multe versete biblice. Martorii lui Iehova sunt constituiți astăzi într-o organizație internațională ce se diferențiază net de toate celelalte organizații religioase. Întrucât de multe ori suntem prezentați într-o lumină falsă, ar fi o greșeală să credeți că veți afla adevărul despre noi din surse răuvoitoare. Iată de ce, îmi face plăcere să prezint câteva dintre principalele noastre convingeri. Dumnezeu, Biblia și Mesia Dumnezeu are un nume personal, iar Martorii lui Iehova cred că aceia care i se închină ar trebui să folosească acest nume. Dumnezeul Atotputernic i-a spus lui Moise că numele Său este Iehova (Exodul 3:15; Psalmul 83:18). Moise, Avraam și mulți alți bărbați credincioși din vechime au folosit numele lui Dumnezeu (Geneza 12:8; Rut 2:4, 12). De fapt, numele Iehova apare de mii de ori în Sfintele Scripturi. Din acest motiv și noi, asemenea acelor bărbați credincioși din antichitate, folosim numele lui Dumnezeu și apărăm cauza acestui nume (Isaia 43:10). Martorii lui Iehova cred cu tărie că Sfintele Scripturi, numite și Biblia, sunt inspirate de Iehova Dumnezeu și constituie astăzi principalul său mijloc de comunicare cu oamenii. Regele David a exprimat această idee prin următoarele cuvinte: Spiritul lui Iehova a vorbit prin mine și cuvântul lui a fost pe limba mea (2 Samuel 23:2). Noi urmăm îndeaproape Scripturile, lăsându-le să se interpreteze singure. Martorii lui Iehova consideră așa-numitul Nou Testament o continuare firească și de inspirație divină a Tanak-ului, sau a Scripturilor ebraice. Noul Testament, acea parte a Sfintelor Scripturi redactată inițial în greacă, a fost scris de evreii din secolul I e.n. Acești bărbați au fost martori oculari la împlinirea profețiilor mesianice consemnate de profeți evrei ca Moise, Isaia și Daniel. Ei au constatat că anumite profeții, precum cele consemnate în Geneza 49:10, Isaia 52:1353:12 și Daniel 9:2427, și-au găsit împlinirea în persoana lui Isus, învățătorul emerit al acelor vremuri. Iată de ce Martorii lui Iehova recunosc în Isus pe Mesia, cel prin care Dumnezeu a furnizat un instrument legal de eliberare a omenirii de consecințele păcatului lui Adam. Legământul Legii mozaice a arătat că era nevoie de o jertfă de ispășire (Leviticul 16:6, 11, 15, 30; Numerele 15:2229). Dar Legământul mozaic a fost provizoriu (Exodul 19:5, 6). Profetul Ieremia a vorbit despre un legământ nou prin intermediul căruia păcatul urma să fie iertat totalmente și definitiv (Ieremia 31:3134). Acest legământ nou, bazat pe o jertfă perfectă, avea să furnizeze mijlocul prin care oamenii credincioși vor beneficia de paradisul pământesc promis (Isaia 53:46, 1012; 65:2125). Martorii lui Iehova nu fac parte din creștinătate. De fapt, creștinătatea a apărut la aproape 300 de ani după moartea lui Isus, iar învățăturile ei s-au îndepărtat mult de ceea ce a predat Isus. De exemplu, noi nu acceptăm doctrina Trinității, pe care o predă creștinătatea, doctrină conform căreia Isus este însuși Dumnezeu. Această învățătură blasfematoare nu este menționată nicăieri în Scripturi (Deuteronomul 6:4; Marcu 12:29; Ioan 14:28). Noi nu folosim crucea drept simbol în închinarea noastră și nici statui. Toate acestea sunt, de fapt, lucruri pe care Biblia le condamnă (Exodul 20:35; 1 Ioan 5:21). Regatul ( Împărăția) lui Dumnezeu Fără îndoială, Regatul lui Dumnezeu este tema dominantă a Sfintelor Scripturi. Vorbind despre Mesia, profetul Daniel spune: I s-a dat stăpânire, demnitate și un regat, pentru ca popoarele, națiunile și oamenii de toate limbile să-i slujească cu toții. Stăpânirea lui este o stăpânire de durată indefinită, care nu va trece, și regatul lui este un regat care nu va fi nimicit (Daniel 7:13, 14). Martorii lui Iehova cred că Regatul lui Dumnezeu condus de Mesia este un guvern real și că stăpânirea acestui guvern va restabili pe pământ adevărata pace (Isaia 9:6, 7; Psalmii 46:8, 9; 72:7). Scripturile arată că sediul acestui guvern este în ceruri și că Mesia, înviat și așezat la dreapta lui Dumnezeu, este conducătorul acestui guvern (Psalmul 110:1, 2). Martorii lui Iehova cred că, în final, Regatul mesianic va avea miliarde de supuși care vor primi viață eternă pe pământ. Iată de ce, suntem ferm convinși că pământul nu va fi niciodată distrus și că următoarea profeție se va împlini: Cei drepți vor moșteni pământul și vor locui pentru totdeauna pe el (Psalmul 37:29). Dar cum va veni Regatul lui Dumnezeu? Biblia este realistă și arată că venirea Regatului se va face prin intervenția directă a lui Dumnezeu în problemele de pe pământ: Dumnezeul cerului va ridica un regat care nu va fi nimicit niciodată. Regatul acesta . . . va zdrobi și va pune capăt tuturor acestor regate și el însuși va dăinui pe timp indefinit (Daniel 2:44). Când va veni Regatul lui Dumnezeu? Bazându-se pe profețiile biblice în curs de împlinire, Martorii lui Iehova cred că Regatul va veni în zilele noastre. Scripturile grecești conțin profeții care anunță în detaliu caracteristicile zilelor din urmă ale acestui sistem. Vă invităm să analizați câteva dintre aceste profeții consemnate în Matei 24:314; Luca 21:713, 2532 și 2 Timotei 3:15. Întrucât îl iubim pe Iehova, Dumnezeul nostru, din toată inima, cu tot sufletul, cu toată mintea și cu toată forța, și ne iubim și aproapele ca pe noi înșine, noi nu suntem dezbinați pe plan național, rasial sau social (Leviticul 19:18; Deuteronomul 6:4, 5; Marcu 12:30, 31). Noi suntem cunoscuți pentru iubirea ce ne leagă de frații noștri spirituali, care provin din toate națiunile. Această unitate corespunde profețiilor despre zilele din urmă care anunță că oameni din toate națiunile se vor închina lui Dumnezeu în unitate și nu vor mai învăța războiul (Isaia 2:24; Țefania 3:9; Ioan 13:35). De aceea, noi ne păstrăm neutralitatea, neamestecându-ne în treburile politice ale niciunei națiuni. Noi credem că pentru a ne închina lui Dumnezeu așa cum dorește el trebuie să respingem conduita imorală, inclusiv minciuna, hoția, fornicația (curvia, desfrânarea), adulterul, homosexualitatea, întrebuințarea greșită a sângelui, idolatria și alte practici de felul acesta condamnate de Scripturi (Exodul 20:35, 1317; Leviticul 17:10; 20:13; Psalmul 15:15; 1 Corinteni 6:911). O speranță de viitor Martorii lui Iehova așteaptă ceva mai bun decât sistemul actual, în care nașterea, viața și moartea constituie un fenomen ciclic. Noi așteptăm cu absolută încredere o viață viitoare, precum și învierea, sub domnia Regatului lui Dumnezeu. Conform învățăturii biblice, noi credem că, la moarte, omul își încetează existența (Psalmul 146:3, 4; Eclesiastul 9:5; Ezechiel 18:4). Așadar, Biblia nu susține nici nemurirea sufletului, nici reîncarnarea. Dimpotrivă, ea arată că morții vor reveni la viață deoarece Dumnezeu își va aduce aminte de ei și îi va învia (Isaia 25:8; Daniel 12:1, 2, 13). În același timp însă Martorii lui Iehova sunt convinși că numeroase persoane care trăiesc astăzi vor supraviețui când Regatul lui Dumnezeu va pune capăt tuturor guvernelor actuale. Apoi, asemenea lui Noe și familiei sale, care au supraviețuit potopului, aceste persoane se vor bucura de viață pe un pământ curat (Isaia 11:19; 65:17; Matei 24:3639). Cei care doresc să supraviețuiască sfârșitului lumii trebuie să se conformeze cerințelor lui Iehova, deoarece Biblia declară: Cei drepți vor locui pe pământ și cei ireproșabili vor rămâne pe el (Proverbele 2:2022; Psalmul 37:911, 29). Desigur, nu este posibil să trec în revistă aici toate convingerile Martorilor lui Iehova. Însă te invit să le cere Martorilor lui Iehova din localitatea ta informații suplimentare în acest sens (sau chiar mie). |
|
Fosta membra 9am.ro 182 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 21:29
ce aberatie! ,,Conform învățăturii biblice, noi credem că, la moarte, omul își încetează existența (Psalmul 146:3, 4; Eclesiastul 9:5; Ezechiel 18:4). Așadar, Biblia nu susține nici nemurirea sufletului, nici reîncarnarea. Dimpotrivă, ea arată că morții vor reveni la viață deoarece Dumnezeu își va aduce aminte de ei și îi va învia " !Biblia sustine ca mortii vor invia si ca existenta inceteaza la moarte?!!! pai reanvierea lui Isus demonstreaza ca existenta nu inceteaza o data cu moartea... moartea este doar un fenomen natural al corpului material. mortii vor invia...pai cam cum iti imaginezi tu?vor iesi niste schelete din morminte....sau cum? Adevarul este ca e o traducere gresita ...intentionat sau din ignoranta! Mort ,din punctul de vedere al divinului est considerata acea existenta umana care se identifica cu materia-,,din pamnt te-ai nascut, in pamant te vei duce"...dar nici asta nu insemna ca existenta inceteaza! Reanvierea este re- nastere prin esenta spirituala! EA TREBUIE OBTINUTA IN TIMPUL VIETII. dar acum daca voi credeti ca o data cu moartea corpului inceteaza si existenta...cred ca nici Dumnezeu nu va poate ajuta! |
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 21:42
De la: tell, la data 2009-03-16 21:29:33 Eu am adus argumente din Biblie în favoarea a ce am postat, ai citit vre-unul măcar. Acum să nu înțelegi că te-aș obliga să deschizi Biblia și să verifici. Păi dacă tot nu ești de acord, vino și tu cu argumente biblice și hai să le discutăm. |
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:05
1 COR 15: 12-22
12. Iar dacă se propovăduiește că Hristos a înviat din morți, cum zic unii dintre voi că nu este înviere a morților? 13. Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat. 14. Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră. 15. Ne aflăm încă și martori mincinoși ai lui Dumnezeu, pentru că am mărturisit împotriva lui Dumnezeu că a înviat pe Hristos, pe Care nu L-a înviat, dacă deci morții nu înviază. 16. Căci dacă morții nu înviază, nici Hristos n-a înviat. 17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră, sunteți încă în păcatele voastre; 18. Și atunci și cei ce au adormit în Hristos au pierit. 19. Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viața aceasta, suntem mai de plâns decât toți oamenii. 20. Dar acum Hristos a înviat din morți, fiind începătură (a învierii) celor adormiți. 21. Că de vreme ce printr-un om a venit moartea, tot printr-un om și învierea morților. 22. Căci, precum în Adam toți mor, așa și în Hristos toți vor învia. Cred ca e de prisos sa mai adaug ceva peste ce a spus apostolul despre Inviere. Toti mortii vor invia !!!
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:06
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:14
De la: tell, la data 2009-03-16 21:29:33 1Corinteni 15:52 într-o clipã, într-o clipitã din ochi, la cea din urmã trâmbitã. Trâmbita va suna, mortii vor învia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati. Zah 9.14;Mat 24.31;Ioan 5.25;1Tes 4.16 Deci , mortii vor invia , nesupusi putrezirii, iar cei care nu au cunoscut pana la momentul respectiv moartea fizica vor fi transformati, vor fi "imbracati" in alte corpuri guvernate ,posibil, de alte legi.
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:15
De la: Andu30, la data 2009-03-16 22:05:051 COR 15: 12-22
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:30
Observ ca mesajele postate inainte sa incep sa scriu apar dupa ce deja l-am trimis pe al meu(uneori mult mai tarziu).Nu este prima data cand se intampla.
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:35
Am deschis un topic despre descoperirile arheologice care demonstreaza faptul ca ceea ce este scris in Biblie nu este un....basm, cum afirma unii, dar eu am scris cu majuscule, iar titlul tpicului a aparut scris cum a dorit muschii unora.
Deci ,toti care doriti sa postati acolo articole despre descoperirile arheologice care confirma ca Biblia nu este o poveste, sunteti invitati sa postati.
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 23:31
dragul meu prieten ... tin sa te anunt ca te amgesti singur, cu descoperirile alea arheologice. iti zic eo ca sunt facute sa para autentice. da dk tot ai adus vb de descoperiri arheologice doveditoare ... tu stiai ca au fost descoperite osemintele lui Iisus? Si aceasta descoperire a fost suprimata de catre cine altcineva decat .... Vaticanul ...
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 23:35
De la: rieddell2, la data 2009-03-16 23:31:30dragul meu prieten ... tin sa te anunt ca te amgesti singur, cu descoperirile alea arheologice. iti zic eo ca sunt facute sa para autentice. da dk tot ai adus vb de descoperiri arheologice doveditoare ... tu stiai ca au fost descoperite osemintele lui Iisus? Si aceasta descoperire a fost suprimata de catre cine altcineva decat .... Vaticanul ... Aceasta este o afirmație. Trebuie luată ca atare. Lipsesc dovezi. Noi cercetăm și apoi credem. Astfel, cerem dovezi în sprijinul afirmațiilor. Deoarece multe teorii au rămas la nivelul de afirmații. |
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 08:05
De la: rieddell2, la data 2009-03-16 23:31:30dragul meu prieten ... tin sa te anunt ca te amgesti singur, cu descoperirile alea arheologice. iti zic eo ca sunt facute sa para autentice. da dk tot ai adus vb de descoperiri arheologice doveditoare ... tu stiai ca au fost descoperite osemintele lui Iisus? Si aceasta descoperire a fost suprimata de catre cine altcineva decat .... Vaticanul ... Heiii... de obicei Constantin cel Mare le facea pe "toate"... cum de nu a facut-o si pe asta ??? Uimitor... rasufla putin si Constantin...
|
|
|
|