Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 205 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 15 Martie 2009, ora 23:59
De la: Andu30, la data 2009-03-15 23:42:16De la: racukoto, la data 2009-03-15 23:34:04Episcopul Alexandriei, Chiril, a fost ....ortodox ? A dat niste ordine cam suspect cu lapidarea unei ..savante si mai ales cu arderea dovezilor impotriva......dogmelor bisericiesti. Mi se pare cel pu�in interesant cum andu30 poate sus�ine c� Biserica Ortodox� este instituit� din erioada apostolic�, apoi ignor� o bun� perioad� din istorie (p�n� la schism�) atribuindo alte Biserici. Bine recunosc c� am fost pu�in jmecher pun�nd problema �n acest fel, dar a� vrea s� v�d un r�spuns bine argumentat. |
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:03
E limpede, mai bine ma duc la culcare... Postezi despre cruciade sute de pagini... Adica nu m-am plans eu ca ortodox ca au intrat in Constantinopol cruciatii si te plangi tu...
Precum ai vazut mai sus (ex: postarea mariatu) tulburari au fost tot timpul in Biserica si tentative de erezii.... nimeni nu le contesta pe acestea .... Daca vrei sa ma tranformi si pe mine intr-un judecator peste istorie te inseli. Inainte de a arunca tu cu piatra peste altii ar fi fost interesant sa-ti sustii ideile dogmatice, de pilda inexistenta iadului, inainte sa te transformi tu in judecatorul perfect... Poate maine te vei gandi sa porti o discutie in cautarea lui Dumnezeu si nu o discutie pentru judecarea oamenilor... Eu unul condamn CREDINTA GRESITA si nu omul. Eu nu zic ca Biserica pusa de apostoli nu a facut nicio greseala niciodata, dar zic ca fara Duhul Sfant dat prin apostoli nu exista mantuire... si mai zic ca nu exista invatatura dreapta de la Dumnezeu decat acea invatatura data de apostoli... orice altceva este neghina semanata de vrajmas in graul lui Hristos. Doamne ajuta
Hazardul este m�sura ignoran�ei noastre. (Henry Poincare)
|
|
racukoto 209 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tulcea |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:06
INFLUENTA ALEXANDRINA ASUPRA CRESTINISMULUI
In Alexandria, in Egipt, se gasea o imensa biblioteca infiintata de Ptolemei [dinastie de conducatori de origine greaca (macedoneana) a Egiptului, in perioada de dominatie romana (anii 331 - 30 inainte de Cristos)]. Aceasta biblioteca era situata in Muzeul Alexandriei; apartamentele sale erau minunat sculptate, fiind decorate cu cele mai alese statui si picturi; cladirea era construita in marmura. Aceasta biblioteca cuprindea 400 000 de volume (numarul variaza semnificativ de la o sursa istorica la alta). In cursul timpului, probabil datorita aparitiei problemei de spatiu pentru noile carti care soseau in valuri, s-a infiintat o biblioteca aditionala care era situtata in Templul lui Serapis. Numarul de volume in aceasta biblioteca numita �fiica� celei din muzeu, era probabil si el de aproximativ 300 000 de volume. Erau deci 700 000 de volume in aceasta colectie regala. La infiintarea muzeului, Ptolemeu Soter si fiul sau Filadelf au avut in vedere trei obiective: 1. Perpetuarea cunoasterii in lume asa cum era ea la momentul dat. 2. Cresterea sa. 3. Difuzarea sa. Pentru perepetuarea cunoasterii, el a dat ordine bibliotecarului sef sa cumpere, pe spezele regelui, orice carte putea. Un grup de scribi era prezent in muzeu, a caror sarcina era de a face copii lucrarilor la care proprietarii nu incuvintau ca acestea sa fie vandute. Orice carte adusa de straini in Egipt era luata o data la muzeu, iar dupa ce i se faceau copii, copiile se innapoiau proprietarului, originalul fiind pastrat in muzeu. Adesea o mare indemnizatie baneasca era data acestuia. Pentru cresterea cunoasterii: Unul dintre scopurile principale ale muzeului, era sa serveasca ca spatiu de lucru unui corp de oameni devotati studiului, acestia locuind chiar in spatiul bibliotecii pe banii regelui. In forma originala de organizare, rezidentele muzeului erau impartite in patru �facultati� - literatura, matematica, astronomie si medicina. Un director de mare distinctie conducea stabilimentul si se ocupa de interesele si problemele sale. Demetie Falareus, probabil cel mai mare invatat al timpului sau si care a fost guvernator al Atenei pentru mai multi ani, a fost primul numit in aceasta functie. Sub el erau bibliotecarul, functie uneori detinuta de oameni ale caror nume au ajuns pe firul timpului pana la noi datorita meritelor lor, ca Eratosten si Apolonie Rodius. Tot in spatiul muzeului erau o gradina botanica si una zoologica. Aceste gradini facilitau studiul plantelor si animalelor. Exista tot acolo un observator astronomic continanad sfere armilare, globuri, armile solstitiale si ecuatoriale, astrolab si rigle paralactice ca si alte aparate folosite pe atunci, gradarea acestora fiind in grade si sesimi. Pentru difuzarea cunoasterii: In muzeu se tineau cursuri si prelegeri, conversatii si seminare de catre lectori, existand insa si alte metode pentru educatia in toate sferele cunoasterii umane. Inspre acest mare centru intelectual, afluau studenti din toate tarile. Se spune ca la un moment dat, oricand in epoca sa de glorie, acolo nu erau mai putin de 14000 de studenti. Normal ca dintre acestia, cativa au devenit mai apoi cei mai eminenti dintre Parintii Bisericii Crestine, cum sunt Clement din Alexandria, Origene si Atanasie. Biblioteca din muzeu, a fost arsa in timpul asediului Alexandriei de catre Iulius Cezar. Ca sa rascumpere fapta de mare ravagiu, Marc Antoniu va oferi Cleopatrei intreaga biblioteca adunata de Eumenes, Regele Pergamului, biblioteca initial creata pentru a rivaliza cu cea infiintata de Ptolemei. Ea a fost adaugata celei din Serapion, sau templul lui Serapis. Nu era insa sorocita sa ramana acolo pentru multe secole, si aceasta avea sa fie distrusa de catre Teofil, Episcopul crestin al Alexandriei in 391 A.D. Istoricul Edward Gibbon povesteste cum dupa ce biblioteca a fost distrusa, imaginea sumbra a rafturilor de carti acum goale si arse, provocau regretul si indignarea trecatorilor ale caror minti nu fusesera inca intunecate de prejudecata religioasa. Distrugerea acesteia, a fost aproape lovitura de moarte pentru gandirea libera acolo unde Crestinismul a domnit pentru mai mult de o mie de ani. Insa veritabila lovitura de moarte, avea sa vina numai cateva decenii mai incolo totusi, cand a fost data de Sfantul Chiril, care il va succedea in functie pe Teofil la episcopatul Alexandriei. Atunci, Hipatia, fiica lui Teon matematicianul, a indraznit sa continue vechile directive ptolemice. In fiecare zi, in fata universitatii sale statea un lung sir de care; sala sa de lectura era aglomerata de elitele si mondenitatile Alexandriei. Ei veneau sa asculte discursurile sale pe temele de care oamenii din orice epoca s-au aratat interesati, dar la care inca nu s-au dat raspunsuri definitive: �Cine sunt?�, �De unde vin?�, �Ce si cat pot sa stiu?� Hipatia si Chiril, filosofia si bigotismul - ei nu pot exista impreuna. In timp ce Hipatia inca isi repara Universitatea dupa ultimele �incursiuni� crestine, ea a fost atacata de gloata Sfantului Chiril, o adunatura de calugari nitrieni. Fiindu-i rupte hainele de pe ea in plina strada, a fost tarata mai apoi intr-o biserica si omorata acolo de catre grupul lui �Petru Cititorul�. Trupul sau a fost taiat in bucati, carnea a fost smulsa de pe oase cu scoici, iar resturile trupului sau aruncate in foc. Pentru aceasta crima, Chiril nu a dat niciodata socoteala [ceva info pe site-ul The University of California at San Diego, |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:09
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-15 23:59:10De la: Andu30, la data 2009-03-15 23:42:16De la: racukoto, la data 2009-03-15 23:34:04Episcopul Alexandriei, Chiril, a fost ....ortodox ? A dat niste ordine cam suspect cu lapidarea unei ..savante si mai ales cu arderea dovezilor impotriva......dogmelor bisericiesti. nu sustine andu k biserik ortodoxa a aparut odata cu schisma...intelegi tu aiurea..... biserik ortodoxa a aparut la momentul cincizecimii...cand duhul sfant s-a pogorat asupra sfintilor apostoli....... |
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:12
De la: racukoto, la data 2009-03-16 00:06:41INFLUENTA ALEXANDRINA ASUPRA CRESTINISMULUI in alexandria nu erau ortodocsi ci monofiziti!!!! |
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:17
O sear� fain�.
Iubi�i-v� mult. Cre�tine�te. Nu uita�i c� trebuie s� v� ruga�i pentru du�mani., nu s�-i m�cel�ri�i. |
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:20
De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-16 00:17:24O sear� fain�. violenta este buna in unele situatii....ce a facut iisus cand a vazut k niste oameni transformasera templul in loc de facut comert?....iti spun eu...a pus mana pe bici!!! |
|
shinigami 3 mesaje Membru din: 14/03/2009 |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:23
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-16 00:20:17De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-16 00:17:24O sear� fain�. Si cu violenta i s-a raspuns. Nu uitati ca pt toate exista un revers al medaliei. Ingeri sau demoni, crestini sau musulmani, toti au de dat seama pentru faptele savarsite in fata cuiva. |
|
|
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 00:29
Dragii mei, dac� voi accepta�i s� v� pleca�i capul �i s� v� uita�i cum v� este m�cel�rit� familia ori ��ri�oara...nu v� mai pute�i numi oameni...m� ab�in s� continui...
Dar dac� mi s-ar �nt�mpla mie...p�i a� �mp�r�ii moarte �ntre ei, cu siguran��!
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
mariatu 320 mesaje Membru din: 4/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 11:20
Virgil, scuza-ma ca sunt insistenta incerc sa nu te supar prea tare, dar spune-mi ,voi aveti un fel de "strategie"?
Am mai discutat si cu o alta persoana care apartine cultului tau si a recurs si el la atacul asupra celorlalte culte folosindu-se de argumentul razboiului. Tie ce ti se pare mai grav? Sa negi trinitatea(modificand Biblia), sa negi Dumnezeirea lui Isus,sa negi existenta iadului, ..... sau sa acuzi pe altii de a fi de acord cu razboiul, fie el si pentru a lupta impotriva impunerii a altei religii(justificand astfel apartenenta ta la acest cult) La noi, in momentul de fata nu este cazul, pt ca nu suntem angajati intr-un razboi. Ce anume te face pe tine sa crezi ca cultul caruia apartii este singurul "corect", ca doar urmand aceasta invatatura esti mantuit? Enumera-mi si mie argumentele tale pt ca eu "va" cunosc decat din ceea ce spun altii despre voi. Sa presupunem ca sunt deschisa de a veni la cultul vostru, ce argumente imi poti aduce ca , cultul baptist nu are o invatatura buna si al vostru are.
Domnul este Pastorul meu.
|
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 13:18
�C�uta�i mai �nt�i �mp�r��ia lui Dumnezeu �i celelalte se vor ad�uga vou�!�
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 13:20
|
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 14:40
De la: balabanandrei, la data 2009-03-16 13:20:06savatie.wordpress.com/2009/03/11/patriarhia-romana-s-a-impotmoli... In primul rand patriarhia nu s-a imtpotmolit in politica. Patriarhia nu ar fi existat fara politica. Si apoi ... "doamne ajuta"??? ... adica pica para malaita in guta lui natafleata. Daca exista un dumnezeu si daca chiar vroia sa ne ajute o facea demult. De ce sa zici "doame ajuta"... cand ziceti ca dumnezeu a lasat liber arbitru? Acum ca va este greu nu mai vrei liber arbitru nu ? Vreti ajutor, interventii divine, nu ? Sa nu indrazniti sa FACETI CEVA.... o nuuuu... sperati si culcati-va cu credinta ca o sa fie mai bine... ca se mileste un spirit inventat si va ajuta? DE FAPT CE VRETI? pur si simplu ... CE VRETI? Sa dispara poluarea? sa apara pe noptiera dimineata 5.000.000 de euro? sa se repare toate gropile? sa se vindece toate bolile? Asta vreti? Sa faca dumnezeu asta si voi doar sa ziceti "doamne ajuta-ne"? Pai atunci ...sunti demni de titlul "CEI MAI MARI LENESI"...fara nici cea mai mica exagerare. Bagati-va mintile in cap...daca simtiti nevoia sa credeti in spirite atotputernice, sa va conduca altii ,sa va rugatii la ceva... puteteti, totusi, sa considerati ca exista dumnezeu. Daca va face bine ...treaba voastra. Dar daca credeti in BOR sau in barbosii aia din patriarhie... chiar sunteti niste TERMINATI. Era unul cu boi -nu stiu-cum de scrisese de muuuulte ori ca religia sau credinta ... nu mai stiu ... este opiumul omenirii. Cu toate ca era demn de mila pt limbajul si formularile folosite... AVEA MARE DREPTATE. Va dati toti mai credinciosi si ca fiind in gratiile spiritului divin... dar va spun eu ...daca ati sta la o coda sa luati de mancare copilului vostru ... si ar fi mai putina marfa decat este nevoie pt toti cei care stau la coada... ce ati face? Ia-ti zice vecinului de coada ... treci in fata mea ... copilul tau trebuie sa manace? Asa ati face? Va spun eu... NU!! Va-ti calca in picioare ...ca in razboi. Asc aca lasati-va de vorbele "bune" si ieftine pe care le impartiti pe forum... intr-o situatie reala ati face cu totul altceva. Genul asta de oameni care fac una si zic alta se mai numesc si PAPAGALI. Si culmea... TOTI pe care i-am vazut ca se dau mari credinciosi ...TOTI in situatii reale... "au schimbat placa". Domnilor ..daca sunteti asa de credinciosi si asa de pusi pe lucruri bune ..de ce nu cumparati un lucru de unde este cel mai scump? Ca in loc sa-i dai 2 ron pe o paine mai bine dai 5 ron ... ca cu cat mai multi bani are rexpectivul vanzator ..cu atat ii este mia bine. De ce nu face-ti asfel de pomeni? De papagali ce sunteti ! Sau stiti ce ... face-ti cheata ... strangeti 10.000 de ron sa-mi tunez si eu masina. Daca nu vre-ti sa-mi faceti binele asta ...hmmmmm... o sa va pedepseasca dumnezeu...nu? O saajungeti in iad. Eu in rai ...ca de ... am fost batjocorit de rautatea voastra. Ba da chiar sunteti copii? CAnd nu suteti in fata calculatorului trageti cum puteti sa castigati mai mult si sa fiti peste altii...adica sa dezechilibrati egalitatea ofetita de dunmnezeu... dar apoi cand sunteti in faca calculatoruli si postati ....pfooooaaaa ... sunteti cei mai mari credinciosi si filosofi. Daca o auzi pe Maria_tu ce zice ...zici ca s-a intalnit la piata cu isus si au stat de vorba. Daca te uiti ce scrie Ioana dark... parca intre doau cursuri a stat la o cafea cu dumnezeu. Va faceti ca le stiti pe toate ...dar cand vine vorba sa faceti ... le faceti pe dos. Ca nu sunte ti seriosi .... ca si BOR-ul ... una invata lumea sa fac a.... si alta face el. |
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 15:03
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 18:34
www.trilulilu.ro/vreauSaExistam/d829b7ec2d5cf4
Doamne ajuta!
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 18:40
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 19:56
De la: maressalul, la data 2009-03-16 14:40:32 Vad ca deja te-ai lamurit cum este cu credinta in Dumnezeu... si ai tras singur si concluziile.. Vreau doar sa te linistesc, sa nu-ti faci probleme..., nu va scapa nimeni fara judecata corecta in fata lui Dumnezeu... Atunci omul va da socoteala pentru viata sa, fie ca este crestin, fie ca este pagan... crede-ma nu o sa scape nimeni de judecata dreapta indiferent de pozitia si rostul lui pe pamant in aceasta viata. Asa ca stai linistit... pentru ca si noi crestinii (mai buni sau mai rai) fiecare in parte cat si tu si oricine de pe pamant, vom sta in fata lui Dumnezeu si vom avea parte de judecata dreapta. Nu-ti fa probleme daca vreun crestin nu va fi gasit vrednic de mantuire va ajunge tot in iad...
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 20:02
Atunci se vor vedea faptele fiecaruia, si se vor da pe fata si gandurile cele mai ascunse ale fiecaruia... se va vedea ce a facut fiecare in viata si nici o fapta nu va mai fi ascunsa.. pentru ca Dumnezeu este judecator drept si noi insine prin faptele noastre ne vom osandi singuri.. caci nimic nu va ramane ascuns in ziua aceea... si nimeni nu va putea zice: Iata sunt judecat pe nedrept !!!
Asa ca stai linistit maresal fiecare isi va lua plata sa, nu te ocupa tu sa imparti dreptate cu judecata ta limitata... are Cine sa faca dreptate intre oameni...
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 21:05
De la: mariatu, la data 2009-03-16 11:20:38Virgil, scuza-ma ca sunt insistenta incerc sa nu te supar prea tare, dar spune-mi ,voi aveti un fel de "strategie"? �n�eleg c� te cheam� Maria. �nc�ntat de cuno�tin��. Nu m� superi, de fapt nici nu cunosc vre-un om de pe fa�a p�m�ntului care m-ar putea sup�ra pe acest motiv. Referitor la disputele militare, sau sus�inerea lor, �ntr-adev�r am deschis acest subiect. Dar nu pentru a intra �n contradic�ie cu cei care au alte puncte de vedere, �ndiferent din ce religie ar fi. Nu am nici eu nici altcineva o strategie, eu cel pu�in nu pot dec�t s� m� bucur �n momentul �n care cineva este dispus s� analizeze acest subiect �i mai este dispus s� analizeze �i ce spune Biblia referitor la aceste lucruri. �mi place s� vorbesc despre Dumnezeul c�ruia m� �nchin, cel care a revelat Biblia, carte �n care �i sunt a�ternute cuvintele. �mi place deasemenea s� �mp�rt�esc cu al�ii �ncurajatoarele promisiuni ce le reg�sim �n paginile Bibliei �i nu m� deranjeaz� exprimarea credin�ei niciunuia dintre noi. �mi place s� ar�t ce spune Biblia, mai ales c�, �tii �i tu, exist� multe interpret�ri unele contadictorii �i care pretind c� se bazeaz� pe aceast� carte. Nu pot dec�t s� sus�in punctul de vedere exprimat cu at�ta claritate �n cuv�ntul revelat al lui Dumnezeu, Biblia. Nu vreau acum s� dau un citat din Biblie care s� nu fie citit �i din propria Biblie al oric�rui forumist care va citi aceast� postare, de aceea rog pe oricine cite�te acest post s� deschid� �i propriul exemplar al Bibliei �i s� citeasc� (indiferent din ce religie ar fi) de la Mica 3: 5 p�n� la Mica 4: 5 �i nu numai punctul de vedere Biblic, implicit al lui Dumnezeu, punct de vedere pe care mi l-am �nsu�it �i eu, e drept c� dup� �ndelungi cercet�ri. Mica 3:5 "A�a vorbe�te Domnul despre proorocii care r�t�cesc pe poporul meu, care, dac� au de mu�cat ceva cu din�ii, vestesc pacea, iar dac� nu li se pune nimic �n gur�, vestesc r�zboiul sf�nt: 6 "Din pricina aceasta, va veni noaptea peste voi... f�r� nici o vedenie! �i �ntunericul... f�r� nici o prorocie! Soarele va asfin�i peste ace�ti prooroci, �i ziua se va �ntuneca peste ei! 7 V�z�torii vor fi da�i de ru�ine, ghicitorii vor ro�i, to�i �i vor acoperi barba; c�ci Dumnezeu nu va r�spunde. 8 Dar eu sunt plin de putere, plin de Duhul Domnului, sunt plin de cuno�tin�a drept��ii �i de vlag�, ca s� fac cunoscut lui Iacov nelegiuirea lui, �i lui Israel p�catul lui." 9 "Asculta�i dar lucrul acesta, c�petenii ale casei lui Iacov, �i mai mari ai casei lui Israel, voi, c�rora v� este sc�rb� de dreptate, �i care suci�i tot ce este drept; 10 Voi care zidi�i Sionul cu s�nge, �i Ierusalimul cu nelegiuire! 11 C�peteniile cet��ii judec� pentru daruri, preo�ii lui �nva�� pe popor pentru plat�, �i proorocii lui prorocesc pe bani; �i mai �ndr�znesc apoi s� se bizuie pe Domnul �i zic: "Oare nu este Domnul �n mijlocul nostru? Nu ne poate atinge nici o nenorocire!" 12 De aceea, din pricina voastr�, Sionul va fi arat ca un ogor, Ierusalimul va ajunge un morman de pietre, �i muntele Templului o �n�l�ime acoperit� de p�duri. Mica 4:1 �n vremurile de pe urm�, muntele Casei Domnului va fi �ntemeiat tare ca cel mai �nalt munte, se va �n�l�a deasupra dealurilor, �i popoarele vor veni gr�mad� la el. 2 Neamurile se vor duce cu gr�mada la el, �i vor zice: "Veni�i, haidem s� ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca s� ne �nve�e c�ile Lui, �i s� umbl�m pe c�r�rile Lui! C�ci din Sion va ie�i Legea, �i din Ierusalim Cuv�ntul Domnului. 3 El va judeca �ntre multe popoare, va hot�r� �ntre neamuri puternice, dep�rtate. Din s�biile lor �i vor f�uri fiare de plug, �i din suli�ele lor cosoare; nici un neam nu va mai trage sabia �mpotriva altuia, �i nu vor mai �nv��a s� fac� r�zboi; 4 ci fiecare va locui sub vi�a lui �i sub smochinul lui, �i nimeni nu-l va mai tulbura. C�ci gura Domnului o�tirilor a vorbit. 5 Pe c�nd toate popoarele umbl� fiecare �n numele dumnezeului s�u, noi vom umbla �n Numele Domnului, Dumnezeului nostru, totdeauna �i �n veci de veci!" Acesta a fost valabil �n trecut, dar este �i acum �n zilele �n care tr�im noi, recite�te Mica 4: 1. Aceste lucruri nu sunt o disput� pentru mine �i cei care �i-au �nsu�it acest punct de vedere biblic. Spun aceasta cu at�t mai mult cu c�t ( �i aceasta nu ca o laud�), noi Martori lui Iehova provenim din orice categorie social� (medici, ingineri, profesori, muncitori, agricultori, unii mai mult, al�ii mai pu�in instrui�i), din orice na�iune de pe fa�a p�m�ntului (Apocalipsa 7: 9), �i din orice religie ( ortodoc�i, catolici, bapti�ti, penticostali, adventi�ti, budi�ti, hindu�i etc. --Apocalipsa 18: 4.) Nu neg�m �nv���turile Bibliei, ci ne fond�m credin�a pe aceast� carte, pe �nv���turile transmise de aceast� carte. E un mare avantaj s� provenim din toate p�turile sociale, na�iunile, cultele religioase. Astfel nu avem nimic contra la nimeni, motiv pentru care mergem �i vorbim cu fiecare indiferent ce ar fi, unde s-ar g�si. De�i suntem acuza�i c� am face prozelitism agresiv, sau c� am atrage oamenii la religia noastr�, ori c� am nega �nv���turile Bibliei, nu este deloc a�a. Dac� vrei s� �tii punctl de vedere al nostru �i nu al celor care �i dau cu p�rerea despre noi, dar nu ne cunosc, �l postez mai jos. Po�i s�-l analizezi �mpreun� cu Biblia deoarece voi face trimitere la multe versete biblice. Martorii lui Iehova sunt constitui�i ast�zi �ntr-o organiza�ie interna�ional� ce se diferen�iaz� net de toate celelalte organiza�ii religioase. �ntruc�t de multe ori suntem prezenta�i �ntr-o lumin� fals�, ar fi o gre�eal� s� crede�i c� ve�i afla adev�rul despre noi din surse r�uvoitoare. Iat� de ce, �mi face pl�cere s� prezint c�teva dintre principalele noastre convingeri. Dumnezeu, Biblia �i Mesia Dumnezeu are un nume personal, iar Martorii lui Iehova cred c� aceia care i se �nchin� ar trebui s� foloseasc� acest nume. Dumnezeul Atotputernic i-a spus lui Moise c� numele S�u este �Iehova� (Exodul 3:15; Psalmul 83:18). Moise, Avraam �i mul�i al�i b�rba�i credincio�i din vechime au folosit numele lui Dumnezeu (Geneza 12:8; Rut 2:4,�12). De fapt, numele Iehova apare de mii de ori �n Sfintele Scripturi. Din acest motiv �i noi, asemenea acelor b�rba�i credincio�i din antichitate, folosim numele lui Dumnezeu �i ap�r�m cauza acestui nume (Isaia 43:10). Martorii lui Iehova cred cu t�rie c� Sfintele Scripturi, numite �i Biblia, sunt inspirate de Iehova Dumnezeu �i constituie ast�zi principalul s�u mijloc de comunicare cu oamenii. Regele David a exprimat aceast� idee prin urm�toarele cuvinte: �Spiritul lui Iehova a vorbit prin mine �i cuv�ntul lui a fost pe limba mea� (2�Samuel 23:2). Noi urm�m �ndeaproape Scripturile, l�s�ndu-le s� se interpreteze singure. Martorii lui Iehova consider� a�a-numitul Nou Testament o continuare fireasc� �i de inspira�ie divin� a Tanak-ului, sau a Scripturilor ebraice. �Noul Testament�, acea parte a Sfintelor Scripturi redactat� ini�ial �n greac�, a fost scris de evreii din secolul�I�e.n. Ace�ti b�rba�i au fost martori oculari la �mplinirea profe�iilor mesianice consemnate de profe�i evrei ca Moise, Isaia �i Daniel. Ei au constatat c� anumite profe�ii, precum cele consemnate �n Geneza 49:10, Isaia 52:13�53:12 �i Daniel 9:24�27, �i-au g�sit �mplinirea �n persoana lui Isus, �nv���torul emerit al acelor vremuri. Iat� de ce Martorii lui Iehova recunosc �n Isus pe Mesia, cel prin care Dumnezeu a furnizat un instrument legal de eliberare a omenirii de consecin�ele p�catului lui Adam. Leg�m�ntul Legii mozaice a ar�tat c� era nevoie de o jertf� de isp�ire (Leviticul 16:6,�11, 15,�30; Numerele 15:22�29). Dar Leg�m�ntul mozaic a fost provizoriu (Exodul 19:5,�6). Profetul Ieremia a vorbit despre �un leg�m�nt nou� prin intermediul c�ruia p�catul urma s� fie iertat totalmente �i definitiv (Ieremia 31:31�34). Acest �leg�m�nt nou�, bazat pe o jertf� perfect�, avea s� furnizeze mijlocul prin care oamenii credincio�i vor beneficia de paradisul p�m�ntesc promis (Isaia 53:4�6, 10�12; 65:21�25). Martorii lui Iehova nu fac parte din cre�tin�tate. De fapt, cre�tin�tatea a ap�rut la aproape 300 de ani dup� moartea lui Isus, iar �nv���turile ei s-au �ndep�rtat mult de ceea ce a predat Isus. De exemplu, noi nu accept�m doctrina Trinit��ii, pe care o pred� cre�tin�tatea, doctrin� conform c�reia Isus este �nsu�i Dumnezeu. Aceast� �nv���tur� blasfematoare nu este men�ionat� nic�ieri �n Scripturi (Deuteronomul 6:4; Marcu 12:29; Ioan 14:28). Noi nu folosim crucea drept simbol �n �nchinarea noastr� �i nici statui. Toate acestea sunt, de�fapt, lucruri pe care Biblia le condamn� (Exodul 20:3�5; 1�Ioan 5:21). Regatul ( �mp�r��ia) lui Dumnezeu F�r� �ndoial�, Regatul lui Dumnezeu este tema dominant� a Sfintelor Scripturi. Vorbind despre Mesia, profetul Daniel spune: �I s-a dat st�p�nire, demnitate �i un regat, pentru ca popoarele, na�iunile �i oamenii de toate limbile s�-i slujeasc� cu to�ii. St�p�nirea lui este o st�p�nire de durat� indefinit�, care nu va trece, �i regatul lui este un regat care nu va fi nimicit� (Daniel 7:13,�14). Martorii lui Iehova cred c� Regatul lui Dumnezeu condus de Mesia este un guvern real �i c� st�p�nirea acestui guvern va restabili pe p�m�nt adev�rata pace (Isaia 9:6,�7; Psalmii 46:8,�9; 72:7). Scripturile arat� c� sediul acestui guvern este �n ceruri �i c� Mesia, �nviat �i a�ezat la dreapta lui Dumnezeu, este conduc�torul acestui guvern (Psalmul 110:1,�2). Martorii lui Iehova cred c�, �n final, Regatul mesianic va avea miliarde de supu�i care vor primi via�� etern� pe p�m�nt. Iat� de ce, suntem ferm convin�i c� p�m�ntul nu va fi niciodat� distrus �i c� urm�toarea profe�ie se va �mplini: �Cei drep�i vor mo�teni p�m�ntul �i vor locui pentru totdeauna pe el� (Psalmul 37:29). Dar cum va veni Regatul lui Dumnezeu? Biblia este realist� �i arat� c� venirea Regatului se va face prin interven�ia direct� a lui Dumnezeu �n problemele de pe p�m�nt: �Dumnezeul cerului va ridica un regat care nu va fi nimicit niciodat�. Regatul acesta .�.�. va zdrobi �i va pune cap�t tuturor acestor regate �i el �nsu�i va d�inui pe timp indefinit� (Daniel 2:44). C�nd va veni Regatul lui Dumnezeu? Baz�ndu-se pe profe�iile biblice �n curs de �mplinire, Martorii lui Iehova cred c� Regatul va veni �n zilele noastre. Scripturile grece�ti con�in profe�ii care anun�� �n detaliu caracteristicile �zilelor din urm� ale acestui sistem. V� invit�m s� analiza�i c�teva dintre aceste profe�ii consemnate �n Matei 24:3�14; Luca 21:7�13, 25�32 �i 2�Timotei 3:1�5. �ntruc�t �l iubim pe Iehova, Dumnezeul nostru, din toat� inima, cu tot sufletul, cu toat� mintea �i cu toat� for�a, �i ne iubim �i aproapele ca pe noi �n�ine, noi nu suntem dezbina�i pe plan na�ional, rasial sau social (Leviticul 19:18; Deuteronomul 6:4,�5; Marcu 12:30,�31). Noi suntem cunoscu�i pentru iubirea ce ne leag� de fra�ii no�tri spirituali, care provin din toate na�iunile. Aceast� unitate corespunde profe�iilor despre �zilele din urm� care anun�� c� oameni din toate na�iunile se vor �nchina lui Dumnezeu �n unitate �i �nu vor mai �nv��a r�zboiul� (Isaia 2:2�4; �efania 3:9; Ioan 13:35). De aceea, noi ne p�str�m neutralitatea, neamestec�ndu-ne �n treburile politice ale niciunei na�iuni. Noi credem c� pentru a ne �nchina lui Dumnezeu a�a cum dore�te el trebuie s� respingem conduita imoral�, inclusiv minciuna, ho�ia, fornica�ia (curvia, desfr�narea), adulterul, homosexualitatea, �ntrebuin�area gre�it� a s�ngelui, idolatria �i alte practici de felul acesta condamnate de Scripturi (Exodul 20:3�5, 13�17; Leviticul 17:10; 20:13; Psalmul 15:1�5; 1�Corinteni 6:9�11). O speran�� de viitor Martorii lui Iehova a�teapt� ceva mai bun dec�t sistemul actual, �n care na�terea, via�a �i moartea constituie un fenomen ciclic. Noi a�tept�m cu absolut� �ncredere o via�� viitoare, precum �i �nvierea, sub domnia Regatului lui Dumnezeu. Conform �nv���turii biblice, noi credem c�, la moarte, omul �i �nceteaz� existen�a (Psalmul 146:3,�4; Eclesiastul 9:5; Ezechiel 18:4). A�adar, Biblia nu sus�ine nici nemurirea sufletului, nici re�ncarnarea. Dimpotriv�, ea arat� c� mor�ii vor reveni la via�� deoarece Dumnezeu �i va aduce aminte de ei �i �i va �nvia (Isaia 25:8; Daniel 12:1, 2,�13). �n acela�i timp �ns� Martorii lui Iehova sunt convin�i c� numeroase persoane care tr�iesc ast�zi vor supravie�ui c�nd Regatul lui Dumnezeu va pune cap�t tuturor guvernelor actuale. Apoi, asemenea lui Noe �i familiei sale, care au supravie�uit potopului, aceste persoane se vor bucura de via�� pe un p�m�nt curat (Isaia 11:1�9; 65:17; Matei 24:36�39). Cei care doresc s� supravie�uiasc� sf�r�itului lumii trebuie s� se conformeze cerin�elor lui Iehova, deoarece Biblia declar�: �Cei drep�i vor locui pe p�m�nt �i cei irepro�abili vor r�m�ne pe el� (Proverbele 2:20�22; Psalmul 37:9�11,�29). Desigur, nu este posibil s� trec �n revist� aici toate convingerile Martorilor lui Iehova. �ns� te invit s� le cere Martorilor lui Iehova din localitatea ta informa�ii suplimentare �n acest sens (sau chiar mie). |
|
Fosta membra 9am.ro 182 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 21:29
ce aberatie! ,,Conform �nv���turii biblice, noi credem c�, la moarte, omul �i �nceteaz� existen�a (Psalmul 146:3, 4; Eclesiastul 9:5; Ezechiel 18:4). A�adar, Biblia nu sus�ine nici nemurirea sufletului, nici re�ncarnarea. Dimpotriv�, ea arat� c� mor�ii vor reveni la via�� deoarece Dumnezeu �i va aduce aminte de ei �i �i va �nvia " !Biblia sustine ca mortii vor invia si ca existenta inceteaza la moarte?!!! pai reanvierea lui Isus demonstreaza ca existenta nu inceteaza o data cu moartea... moartea este doar un fenomen natural al corpului material. mortii vor invia...pai cam cum iti imaginezi tu?vor iesi niste schelete din morminte....sau cum? Adevarul este ca e o traducere gresita ...intentionat sau din ignoranta! Mort ,din punctul de vedere al divinului est considerata acea existenta umana care se identifica cu materia-,,din pamnt te-ai nascut, in pamant te vei duce"...dar nici asta nu insemna ca existenta inceteaza! Reanvierea este re- nastere prin esenta spirituala! EA TREBUIE OBTINUTA IN TIMPUL VIETII. dar acum daca voi credeti ca o data cu moartea corpului inceteaza si existenta...cred ca nici Dumnezeu nu va poate ajuta! |
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 21:42
De la: tell, la data 2009-03-16 21:29:33 Eu am adus argumente din Biblie �n favoarea a ce am postat, ai citit vre-unul m�car. Acum s� nu �n�elegi c� te-a� obliga s� deschizi Biblia �i s� verifici. P�i dac� tot nu e�ti de acord, vino �i tu cu argumente biblice �i hai s� le discut�m. |
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:05
1 COR 15: 12-22
12. Iar dac� se propov�duie�te c� Hristos a �nviat din mor�i, cum zic unii dintre voi c� nu este �nviere a mor�ilor? 13. Dac� nu este �nviere a mor�ilor, nici Hristos n-a �nviat. 14. �i dac� Hristos n-a �nviat, zadarnic� este atunci propov�duirea noastr�, zadarnic� este �i credin�a voastr�. 15. Ne afl�m �nc� �i martori mincino�i ai lui Dumnezeu, pentru c� am m�rturisit �mpotriva lui Dumnezeu c� a �nviat pe Hristos, pe Care nu L-a �nviat, dac� deci mor�ii nu �nviaz�. 16. C�ci dac� mor�ii nu �nviaz�, nici Hristos n-a �nviat. 17. Iar dac� Hristos n-a �nviat, zadarnic� este credin�a voastr�, sunte�i �nc� �n p�catele voastre; 18. �i atunci �i cei ce au adormit �n Hristos au pierit. 19. Iar dac� n�d�jduim �n Hristos numai �n via�a aceasta, suntem mai de pl�ns dec�t to�i oamenii. 20. Dar acum Hristos a �nviat din mor�i, fiind �ncep�tur� (a �nvierii) celor adormi�i. 21. C� de vreme ce printr-un om a venit moartea, tot printr-un om �i �nvierea mor�ilor. 22. C�ci, precum �n Adam to�i mor, a�a �i �n Hristos to�i vor �nvia. Cred ca e de prisos sa mai adaug ceva peste ce a spus apostolul despre Inviere. Toti mortii vor invia !!!
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:06
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:14
De la: tell, la data 2009-03-16 21:29:33 1Corinteni 15:52 �ntr-o clipã, �ntr-o clipitã din ochi, la cea din urmã tr�mbitã. Tr�mbita va suna, mortii vor �nvia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati. Zah 9.14;Mat 24.31;Ioan 5.25;1Tes 4.16 Deci , mortii vor invia , nesupusi putrezirii, iar cei care nu au cunoscut pana la momentul respectiv moartea fizica vor fi transformati, vor fi "imbracati" in alte corpuri guvernate ,posibil, de alte legi.
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:15
De la: Andu30, la data 2009-03-16 22:05:051 COR 15: 12-22
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:30
Observ ca mesajele postate inainte sa incep sa scriu apar dupa ce deja l-am trimis pe al meu(uneori mult mai tarziu).Nu este prima data cand se intampla.
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 22:35
Am deschis un topic despre descoperirile arheologice care demonstreaza faptul ca ceea ce este scris in Biblie nu este un....basm, cum afirma unii, dar eu am scris cu majuscule, iar titlul tpicului a aparut scris cum a dorit muschii unora.
Deci ,toti care doriti sa postati acolo articole despre descoperirile arheologice care confirma ca Biblia nu este o poveste, sunteti invitati sa postati.
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 23:31
dragul meu prieten ... tin sa te anunt ca te amgesti singur, cu descoperirile alea arheologice. iti zic eo ca sunt facute sa para autentice. da dk tot ai adus vb de descoperiri arheologice doveditoare ... tu stiai ca au fost descoperite osemintele lui Iisus? Si aceasta descoperire a fost suprimata de catre cine altcineva decat .... Vaticanul ...
|
|
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 23:35
De la: rieddell2, la data 2009-03-16 23:31:30dragul meu prieten ... tin sa te anunt ca te amgesti singur, cu descoperirile alea arheologice. iti zic eo ca sunt facute sa para autentice. da dk tot ai adus vb de descoperiri arheologice doveditoare ... tu stiai ca au fost descoperite osemintele lui Iisus? Si aceasta descoperire a fost suprimata de catre cine altcineva decat .... Vaticanul ... Aceasta este o afirma�ie. Trebuie luat� ca atare. Lipsesc dovezi. Noi cercet�m �i apoi credem. Astfel, cerem dovezi �n sprijinul afirma�iilor. Deoarece multe teorii au r�mas la nivelul de afirma�ii. |
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 08:05
De la: rieddell2, la data 2009-03-16 23:31:30dragul meu prieten ... tin sa te anunt ca te amgesti singur, cu descoperirile alea arheologice. iti zic eo ca sunt facute sa para autentice. da dk tot ai adus vb de descoperiri arheologice doveditoare ... tu stiai ca au fost descoperite osemintele lui Iisus? Si aceasta descoperire a fost suprimata de catre cine altcineva decat .... Vaticanul ... Heiii... de obicei Constantin cel Mare le facea pe "toate"... cum de nu a facut-o si pe asta ??? Uimitor... rasufla putin si Constantin...
|
|
|
|