back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 14:14

RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 15:55

De la: freddythebestman, la data 2009-03-14 14:14:48RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

PACATUL E DROGUL ATEILOR !!!

Ei stiu ca nu se pot dezlipi de el (pacat) si isi cauta scuze copilaresti impotriva lui Dumnezeu... Necredinciosii sunt robi ai pacatului si numai gandul ca trebuie sa renunte la pacat ii infricoseaza...

Pacatosii se aseamana cu o caprioara care se sileste sa manance carne (omul care face pacatul) si se chinuie sa le convinga si pe celelalte caprioare ca mancatul carnii e un lucru bun si refuza hrana harazita caprioarei care este iarba (adica Dumnezeu). Pentru ca nu poti fi liber decat in firea ta intru care ai fost creeat, restul este o fortare a firii si are ca raspuns normal autodistrugerea.

Omul este nascut si creeat sa fie liber in Dumnezeu si nu intr-o aparenta libertate fata de Dumnezeu, dar in realitate rob al pacatului, caci nu exista libertate in afara de Dumnezeu.

Doamne ajuta!

Hazardul este m�sura ignoran�ei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 15:58

MOARTE TRADATORILOR DE POPI IMPREUNA CU LICHELELE COMUNISTE CARE-I ACOPERA SI SUG SANGELE POPORULUI!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:05

De la: freddythebestman, la data 2009-03-14 15:58:31MOARTE TRADATORILOR DE POPI IMPREUNA CU LICHELELE COMUNISTE CARE-I ACOPERA SI SUG SANGELE POPORULUI!

cata inteligenta...

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:08

RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:30

Deoarece am vazut ca sunt multi care neaga existenta iadului (sau spun ca este o stare de spirit etc...), chiar printre crestini, voi posta un material al parintelui Cleopa:

INVATACELUL: Am auzit pe unii crestini spunand ca iadul nu poate fi vesnic, caci aceasta vesnicie ar contrazice bunatatea lud Dumnezeu.

PREOTUL: Noi stim cu buna intemeiere, din marturiile Sfintei Scripturi, ca muncile iadului pentru pacatosi vor fi vesnice. Iata ce zice Sfanta Evanghelie in aceasta privinta: �Atunci (la Judecata de apoi) va zice (Imparatul) si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui� (Matei, 25, 41). Apoi, in continuare, aratand rezultatul Judecatii de apoi, zice: �Si vor merge acestia (pacatosii) la osanda vesnica, iar dreptii, la viata vesnica� (Matei, 25, 46). De asemenea, Mantuitorul, voind sa defineasca vesnicia chinurilor iadului, le-a numit ��gheena, focul cel nestins, unde viermele nu moare si focul nu se stinge� (Marcu, 9, 43-48). Si in alt loc Mantuitorul, referindu-Se tot la vesnicia chinurilor iadului, a zis: �Iar daca mana ta sau piciorul tau te sminteste, taie-l si arunca-l de la tine, caci este mai bine pentru tine sa intri in viata ciung si schiop, decat, avand amandoua mainile si amandoua picioarele, sa fii aruncat in focul cel vesnic� (Matei, 18, 8). Marele prooroc Isaia, adeverind realitatea vesniciei focurilor iadului, a spus urmatoarele: �Si cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale celor ce s-au razvratit impotriva Mea, caci viermele lor nu va muri si focul lor nu se va stinge. Si ei vor fi pentru toata faptura priveliste de groaza� (Isaia, 66, 24). Iar Daniel proorocul zice, aratand acelasi lucru: �Si multi dintre cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula, unii la viata vesnica, iar altii spre ocara si osanda vesnica� (Dan., 12, 2). Cuvantul �multi� inseamna aici �toti�, fiind vorba de �multi� in inteles de multime a mortilor care vor invia.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:32

INVATACELUL: Unii spun ca nu se poate ca chinurile iadului sa fie vesnice, de vreme ce citim in Sfanta Scriptura: �Vrajmasul cel din urma oare va fi nimicit este moartea� (I Cor., 15, 26). De aici ar rezulta ca moartea - adica iadul - nu va fi. Deci, ceea ce se numeste iad sau moartea cea vesnica nu va fi altceva decat o distrugere sau o nimicire a celor pacatosi, spre a nu fi in veci (Apoc., 20, 9). Iadul propriu-zis nu ar fi altceva decat ebraicul �seol� (groapa de mormant) sau grecescul �hades� (infern, adica loc subteran, locuinta celor morti). Iar expresia �foc� sau �chin� vesnic nu ar insemna ceva fara sfarsit, ci numai o moarte, o aruncare in pamant. Caci omul nu are suflet nemuritor si de aceea moartea insemneaza numai intoarcerea in pamant.

PREOTUL: Daca ar fi dupa aceasta intelegere, atunci nici Judecata de apoi nu ar trebui sa mai fie, nemaiavand nici un rost. Noi insa stim, atat din dumnezeiasca Scriptura, cat si de la sfintii parinti si dascali ai Bisericii lui Hristos, ca Judecata cea de apoi urmeaza a se face, mai ales pentru patru lucruri:

1) ca sa arate dreptatea lui Dumnezeu; 2) ca sa arate nedreptatile oamenilor; 3) ca sa fie rasplatite faptele cele bune ale celor drepti; 4) ca sa fie pedepsite cu chinuri vesnice pacatele celor rai (Rom., 2, 5; II Petru, 3, 7; Iov, 34, 11 , Ps. 61, 11; 95, 13; Pilde, 24, 12; Ecl., 11, 9; 12, 14; Ier., 17, 10; Matei, 16, 27; 13, 43; 25, 46; Isaia, 13, 11 s.a.).

Daca omul nu este decat �pamant�, fara suflet, muritor, cum se face totusi ca unii vor invia? Si cum se face ca Mantuitorul ne invata sa pretuim sufletul mai mult decat trupul si, de asemenea, sa nu cautam spre cele ale trupului, ci spre cele ale sufletului, ca unele care sunt - ca si sufletul - netrecatoare? Ti-am dat explicatii mai pe larg la capitolul despre cinstirea sfintilor. Mantuitorul ne invata ca sufletul nostru este mai scump decat toata lumea (Matei, 16, 26; Marcu, 8, 36) si ca este nemuritor (Matei, 22, 31; Marcu, 9, 4 s.a.). Mantuitorul Hristos ne spune ca iadul este un loc de chin vesnic (Matei, 18, 8; Marcu, 9, 45; Luca, 16, 23-28; Apoc., 14, 10-11; 20, 10). Dumnezeiasca Scriptura ne arata ca in iad sufera trupul si sufletul chinuri vesnice (Deut., 21, 21; Marcu, 9, 43; Rom., 2, 9) si ca va exista o osanda vesnica (Matei, 5, 22; 25, 46; Marcu, 3, 29; II Tes., 1, 9, Apoc., 14, 11; 20, 10; Isaia, 66, 24; 10, 26-27 s.a.).

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:35

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:36

De la: marinescuirina, la data 2009-03-14 16:32:27INVATACELUL: Unii spun ca nu se poate ca chinurile iadului sa fie vesnice, de vreme ce citim in Sfanta Scriptura: �Vrajmasul cel din urma oare va fi nimicit este moartea� (I Cor., 15, 26). De aici ar rezulta ca moartea - adica iadul - nu va fi. Deci, ceea ce se numeste iad sau moartea cea vesnica nu va fi altceva decat o distrugere sau o nimicire a celor pacatosi, spre a nu fi in veci (Apoc., 20, 9). Iadul propriu-zis nu ar fi altceva decat ebraicul �seol� (groapa de mormant) sau grecescul �hades� (infern, adica loc subteran, locuinta celor morti). Iar expresia �foc� sau �chin� vesnic nu ar insemna ceva fara sfarsit, ci numai o moarte, o aruncare in pamant. Caci omul nu are suflet nemuritor si de aceea moartea insemneaza numai intoarcerea in pamant.

PREOTUL: Daca ar fi dupa aceasta intelegere, atunci nici Judecata de apoi nu ar trebui sa mai fie, nemaiavand nici un rost. Noi insa stim, atat din dumnezeiasca Scriptura, cat si de la sfintii parinti si dascali ai Bisericii lui Hristos, ca Judecata cea de apoi urmeaza a se face, mai ales pentru patru lucruri:

1) ca sa arate dreptatea lui Dumnezeu; 2) ca sa arate nedreptatile oamenilor; 3) ca sa fie rasplatite faptele cele bune ale celor drepti; 4) ca sa fie pedepsite cu chinuri vesnice pacatele celor rai (Rom., 2, 5; II Petru, 3, 7; Iov, 34, 11 , Ps. 61, 11; 95, 13; Pilde, 24, 12; Ecl., 11, 9; 12, 14; Ier., 17, 10; Matei, 16, 27; 13, 43; 25, 46; Isaia, 13, 11 s.a.).

Daca omul nu este decat �pamant�, fara suflet, muritor, cum se face totusi ca unii vor invia? Si cum se face ca Mantuitorul ne invata sa pretuim sufletul mai mult decat trupul si, de asemenea, sa nu cautam spre cele ale trupului, ci spre cele ale sufletului, ca unele care sunt - ca si sufletul - netrecatoare? Ti-am dat explicatii mai pe larg la capitolul despre cinstirea sfintilor. Mantuitorul ne invata ca sufletul nostru este mai scump decat toata lumea (Matei, 16, 26; Marcu, 8, 36) si ca este nemuritor (Matei, 22, 31; Marcu, 9, 4 s.a.). Mantuitorul Hristos ne spune ca iadul este un loc de chin vesnic (Matei, 18, 8; Marcu, 9, 45; Luca, 16, 23-28; Apoc., 14, 10-11; 20, 10). Dumnezeiasca Scriptura ne arata ca in iad sufera trupul si sufletul chinuri vesnice (Deut., 21, 21; Marcu, 9, 43; Rom., 2, 9) si ca va exista o osanda vesnica (Matei, 5, 22; 25, 46; Marcu, 3, 29; II Tes., 1, 9, Apoc., 14, 11; 20, 10; Isaia, 66, 24; 10, 26-27 s.a.).

Cuv�ntul �iad� se g�se�te �n multe traduceri ale Bibliei. Unele traduceri spun �morm�nt�, �locuin�a mor�ilor� etc. Alte Biblii translitereaz� pur �i simplu cuvintele din limbile originale care sunt redate adesea prin �iad�, adic� le transcriu folosind alfabetul nostru, f�r� s� le traduc�. Care sunt aceste cuvinte? Ebraicul she�hl �i echivalentul s�u grecesc h�ides, care nu se refer� la un singur morm�nt, ci la morm�ntul comun al omenirii. Mai este �i termenul grecesc g�enna, care este folosit ca simbol al distrugerii eterne. Cu toate acestea, at�t �n cre�tin�tate, c�t �i �n multe religii necre�tine se �nva�� c� iadul este un loc unde se afl� demoni �i unde cei r�i, dup� ce mor, sunt pedepsi�i (dup� opinia unora, chiar tortura�i).

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:37

Spune Biblia c� mor�ii sufer�?
Ecl. 9:5,�10: �Cei vii sunt con�tien�i c� vor muri, dar cei mor�i nu sunt con�tien�i de nimic ... Tot ce g�se�te m�na ta s� fac� f� cu toat� puterea ta, c�ci �n �eol*, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cuno�tin��, nici �n�elepciune�. (Dac� nu sunt con�tien�i de nimic, �n mod sigur nu sufer�.) (*��eol�, BG; �Locuin�a Mor�ilor�, BC, BO; �morm�nt�, SS 1874; �iad�, Carol�II, BS.)
Ps. 146:4: �Spiritul lui iese, el se �ntoarce �n p�m�nt �i �n aceea�i zi �i pier �i g�ndurile*�. (*�Punerile lor la cale�, BG; �planurile�, BC, SS 1874 [146:3]; �g�ndurile�, BO [145:4], Carol�II, BS.)

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:38

Spune Biblia c� sufletul supravie�uie�te mor�ii corpului?
Ezec. 18:4: �Sufletul* care p�c�tuie�te, acela va muri�. (*�Sufletul�, BC, BG, BO, Carol�II; �omul�, SS 1874.)
�No�iunea de �suflet�, cu sensul de realitate pur spiritual�, separat� de �corp�, ... nu exist� �n Biblie.� � La Parole de Dieu, de Georges Auzou, profesor care pred� Sf�nta Scriptur� la seminarul din Rouen, Fran�a (Paris, 1960), p.�128.
�De�i cuv�ntul ebraic nefesh [din Scripturile ebraice] este tradus adesea prin �suflet�, ar fi inexact s� i se atribuie sensul grecesc. Nefesh ... nu a fost niciodat� �n�eles ca ac�ion�nd separat de corp. �n Noul Testament, cuv�ntul grecesc psyche este tradus deseori prin �suflet�, dar nici acesta nu trebuie �n�eles automat cu sensul pe care i-l atribuiau filozofii greci. De obicei, acesta �nseamn� �via��, �vitalitate� sau, uneori, �eul�.� � The Encyclopedia Americana (1977), vol.�XXV, p.�236.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:39

Cine merge �n iadul biblic?
Arat� Biblia c� cei r�i merg �n iad?
Ps. 9:17, BO: �S� se �ntoarc� p�c�to�ii �n iad*; toate neamurile care uit� pe Dumnezeu�. (*�Iad�, BS, Carol�II; �Locuin�a Mor�ilor�, BC; �loca�ul mor�ii�, BG [9:18]; �morm�nt�, SS 1874; ��eol�, NW.)

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:39

Arat� Biblia c� �i cei buni merg �n iad?
Iov 14:13, BS: �[Iov s-a rugat:] M�car de m�ai ascunde �n iadul* cel de jos, sub paz�, p�n� la vremea c�nd �i-a trecut m�nia �i-ai r�ndui o vreme s�-�i aminte�ti de mine�. (Dumnezeu �nsu�i a spus despre Iov c� era un �om irepro�abil �i drept, care se temea de Dumnezeu �i se ab�tea de la r�u�. � Iov 1:8.) (*�Locuin�a Mor�ilor�, BC; ��mp�r��ia mor�ii�, BG; ��mp�r��ia mor�ilor�, BO, Carol�II; �morm�nt�, SS 1874.)
Fap. 2:25�27, BG: �David zice despre el [Isus Cristos]: ... C�ci nu vei l�sa sufletul meu �n iad*, nici nu vei �ng�dui ca Sf�ntul t�u s� vad� stric�ciunea�. (Dac� se spune c� Dumnezeu nu l-a �l�sat� pe Isus �n iad, �nseamn� c�, cel pu�in pentru un timp, Isus a fost �n iad, sau Hades, nu-i a�a?) (*�Iad�, BO, BS, Carol�II; �Locuin�a Mor�ilor�, BC; �infern�, SS 1874; �Hades�,�NW.)

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:40

Se poate ie�i din iadul biblic?
Apoc. [Rev.] 20:13,�14, BO: ��i marea a dat pe mor�ii cei din ea �i moartea �i iadul* au dat pe mor�ii lor, �i judeca�i au fost, fiecare dup� faptele sale. �i moartea �i iadul au fost aruncate �n r�ul de foc�. (A�adar, mor�ii vor fi elibera�i din iad. S� observ�m, de asemenea, c� iadul este diferit de �r�ul de foc�, deoarece iadul va fi aruncat �n r�ul de foc.) (*�Iadul�, BO, BS, Carol�II; �Locuin�a Mor�ilor�, BC; �infernul�, SS 1874; �Hadesul�,�NW.)

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:41

De ce exist� confuzie cu privire la ceea ce spune Biblia despre iad?
��ntruc�t primii traduc�tori ai Bibliei au redat �n mod constant cuv�ntul ebraic �eol �i termenii grece�ti Hades �i Gheena prin iad, s-a creat mult� confuzie �i ne�n�elegere. Simpla transliterare a acestor cuvinte, pe care unii traduc�tori au preferat-o �n edi�iile revizuite ale Bibliei, nu a fost suficient� pentru a clarifica aceast� confuzie �i �n�elegere gre�it�.� � The Encyclopedia Americana (1942), vol.�XIV, p.�81.
�n loc s� fie consecven�i �n redarea termenilor din limbile originale, traduc�torii au permis ca p�rerile lor personale s� le influen�eze munca. Exemple: 1)�S�nta Scriptur� 1874 traduce she�hl prin �morm�nt� �i �infern�; h�ides este tradus prin �iad�, �infern� �i �morm�nt�; termenul g�enna este transliterat sub forma �gheena�. 2)�Biblia Cornilescu traduce she�hl prin �Locuin�a mor�ilor� �i ��eol�, iar h�ides prin �Locuin�a Mor�ilor�; pentru g�enna folose�te �i ea transliterarea �gheena�. 3)�Biblia Galaction red� termenul she�hl prin ��eol�, ��mp�r��ia mor�ii�, �morm�nt�, �iad�, �loca�ul mor�ii� �i ��mp�r��ia mor�ilor�, h�ides prin �iad�, iar pentru g�enna folose�te transliterarea amintit� mai sus. Astfel, sensul exact al acestor termeni din limbile originale a devenit neclar.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:42

Ce este �chinul ve�nic� men�ionat �n Revela�ia?
Apoc. [Rev.] 14:9�11; 20:10, BC: �Dac� se �nchin� cineva fiarei �i icoanei ei �i prime�te un semn pe frunte sau pe m�n�, va bea �i el din vinul m�niei lui Dumnezeu, turnat neamestecat �n paharul m�niei Lui; �i va fi chinuit �n foc �i �n pucioas�, �naintea sfin�ilor �ngeri �i �naintea Mielului. �i fumul chinului [grece�te basanism�u] lor se suie �n vecii vecilor. �i nici ziua, nici noaptea n-au odihn� cei care se �nchin� fiarei �i icoanei ei �i oricine prime�te semnul numelui ei�. ��i Diavolul, care-i �n�ela, a fost aruncat �n iazul de foc �i de pucioas�, unde este fiara �i proorocul mincinos. �i vor fi chinui�i zi �i noapte, �n vecii vecilor.�
Ce este �chinul� despre care se vorbe�te �n aceste versete? Este demn de remarcat c� �n Apocalipsa 11:10 (BC) se spune c� ni�te profe�i �i �chinuiesc� pe locuitorii p�m�ntului. Acest chin este provocat de mesajele acuzatoare �i umilitoare pe care le proclam� ace�ti profe�i. �n Apocalipsa 14:9�11 (BC) se spune c� aceia care se �nchin� �fiarei� simbolice �i �icoanei� sau imaginii ei sunt �chinui�i �n foc �i �n pucioas�. Aceste cuvinte nu pot face referire la ni�te chinuri con�tiente dup� moarte, fiindc� �cei mor�i nu �tiu nimic� (Ecl. 9:5, BC). Atunci ce le provoac� un astfel de chin c�nd sunt �nc� �n via��? Mesajul pe care �l proclam� slujitorii lui Dumnezeu, potrivit c�ruia cei ce se �nchin� �fiarei �i icoanei ei� vor suferi moartea a doua, simbolizat� de �iazul de foc �i de pucioas�. Fumul, asociat cu distrugerea lor �n fl�c�ri, urc� pentru ve�nicie �n sensul c� distrugerea va fi etern� �i nu va fi uitat� niciodat�. Care este sensul cuvintelor din Apocalipsa 20:10 (BC), potrivit c�rora Diavolul �va fi chinuit �n vecii vecilor� �n �iazul de foc �i de pucioas�? �n Apocalipsa 21:8 (BC) se arat� clar c� �iazul care arde cu foc �i pucioas� �nseamn� �moartea a doua�. Deci faptul c� Diavolul va fi �chinuit� acolo pentru totdeauna �nseamn� c� el nu va fi eliberat niciodat�; el va fi pentru totdeauna prizonier �n moartea ve�nic�. Folosirea cuv�ntului �chin� cu acest sens (din grecescul b�sanos) ne aminte�te de Matei 18:34, unde acela�i cuv�nt grecesc de baz� este folosit cu referire la �temniceri� (�temniceri�, NW; �chinuitori�, BC, BO, BS, SS 1874; �c�l�i�, BG).

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:43

Ce este �focul gheenei� la care s-a referit Isus?
�n Scripturile grece�ti cre�tine, Gheena este men�ionat� de 12�ori. De cinci ori este pus� �n leg�tur� direct� cu focul. Unii traduc�tori au redat expresia greceasc� g�ennan tou pyr�s prin �focul gheenei� (BC, SS 1874) �i �gheena focului� (BG, BO, Carol�II).
Contextul istoric: Valea lui Hinom (Gheena)�era �n afara zidurilor Ierusalimului. Un timp, ea a fost locul unde se practica o �nchinare idolatr� care includea jertfirea copiilor. �n secolul�I, Gheena servea ca loc de ardere a gunoaielor din Ierusalim. �n aceast� vale erau aruncate cadavrele animalelor pentru a fi arse de focul �ntre�inut cu sulf, sau pucioas�. �n Gheen� erau aruncate �i cadavrele criminalilor executa�i, fiindc� ace�tia nu erau considera�i demni s� fie �ngropa�i �ntr-un morm�nt de amintire. Din acest motiv, Isus a vorbit �n Matei 5:29,�30 despre aruncarea �ntregului corp �n Gheen�. Dac� ajungea �n mijlocul fl�c�rilor care ardeau �ncontinuu, cadavrul era ars, dar, dac� r�m�nea ag��at pe panta v�ii, carnea intrat� �n putrefac�ie se umplea de viermii care mi�unau peste tot (Mar. 9:47,�48). �n Gheen� nu erau arunca�i oameni vii; prin urmare, nu era un loc de chinuri con�tiente.
�n Matei 10:28, Isus i-a avertizat pe ascult�torii s�i �s� se team� de cel care poate s� distrug� at�t sufletul, c�t �i corpul �n Gheen�. Ce �nseamn� aceste cuvinte? S� re�inem c� aici nu este vorba despre chinuri �n focul Gheenei; dimpotriv�, el spune �s� se team� de cel care poate s� distrug� ... �n Gheen�. Men�ion�nd �sufletul� separat, Isus a ar�tat c� Dumnezeu poate s� distrug� orice perspectiv� de via�� a unei persoane; �n acest caz, nu mai exist� nicio speran�� de �nviere pentru persoana respectiv�. A�adar, �focul gheenei� are aceea�i semnifica�ie ca �lacul de foc� din Revela�ia 21:8, adic� distrugerea, �moartea a doua�.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:43

Care este, potrivit Bibliei, pedeapsa pentru p�cat?
Rom. 6:23: �Plata p�catului este moartea�.
Mai este cineva pedepsit dup� moarte pentru p�catele sale?
Rom. 6:7: �Cine a murit a fost absolvit de p�cat�.
Este compatibil� cu personalitatea lui Dumnezeu ideea de chinuire ve�nic� a celor r�i?
Ier. 7:31: �[Aposta�ii iudei] au construit locurile �nalte de la Tofet, care este �n valea fiului lui Hinom, ca s�-�i ard� fiii �i fiicele �n foc, lucru pe care nu-l poruncisem �i nici nu mi se suise �n inim�.
Ilustrare: Ce a�i crede despre un p�rinte care ar �ine m�na copilului s�u deasupra focului ca s�-l pedepseasc� pentru o gre�eal�? �Dumnezeu este iubire� (1�Ioan 4:8). Ar putea face el ceea ce niciun p�rinte uman cu mintea s�n�toas� n-ar face vreodat�? Categoric, nu!

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:44

C�nd a vorbit despre bogat �i despre Laz�r, a l�sat Isus s� se �n�eleag� c� cei r�i vor fi chinui�i dup� moarte?
Este oare relatarea din Luca 16:19�31 literal� sau este doar o ilustrare? �ntr-o not� subsol din The Jerusalem Bible se spune c� aceasta este o �parabol� prezentat� sub forma unei relat�ri, f�r� nicio referire la vreo persoan� real�. Dac� ar fi �n�eleas� literal, atunci ar �nsemna c� aceia care se bucur� de favoarea divin� ar �nc�pea cu to�ii �n s�nul unui singur om, Avraam, c� apa din v�rful unui deget nu s-ar evapora �n fl�c�rile Hadesului �i c� o singur� pic�tur� de ap� ar putea u�ura suferin�ele celui ce se afl� acolo. Vi se pare logic? Dac� sensul transmis de aceste versete ar fi literal, atunci ele ar fi �n contradic�ie cu alte p�r�i ale Bibliei. Iar dac� Biblia s-ar contrazice �n felul acesta, ar putea cei ce iubesc adev�rul s-o foloseasc� drept baz� pentru credin�a lor? Biblia �ns� nu se contrazice.
Care este semnifica�ia parabolei? �Bogatul� �i reprezint� pe farisei (vezi versetul�14). Cer�etorul Laz�r �i reprezint�pe evreii de r�nd, care erau dispre�ui�i de farisei, dar care s-au c�it �i au devenit discipoli ai lui Isus (vezi Luca 18:11; Ioan 7:49; Mat. 21:31,�32). Moartea lor este tot simbolic�, ea reprezent�nd o schimbare de situa�ie. Astfel, cei care alt�dat� erau dispre�ui�i au ajuns �ntr-o pozi�ie de favoare divin�, iar cei care alt�dat� p�reau s� fie favoriza�i au fost respin�i de Dumnezeu, fiind �n acela�i timp chinui�i de mesajele judec�tore�ti anun�ate de cei pe care �i dispre�uiser�. � Fap. 5:33; 7:54.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:44

Care este originea �nv���turii despre focul iadului?
�n antichitate, babilonienii �i asirienii credeau c� �iadul ... este un loc plin de orori, st�p�nit de zei �i demoni foarte puternici �i cruzi� (The Religion of Babylonia and Assyria, de Morris Jastrow�jr., Boston, 1898, p.�581). Iadul de foc al cre�tin�t��ii �i are originea �n religia vechilor egipteni (The Book of the Dead [Cartea mor�ilor], New Hyde Park, New York, 1960, cu o prefa�� de E.�A.�Wallis Budge, p.�144,�149,�151,�153,�161). Budismul, care dateaz� din secolul al�VI-lea��.e.n., a introdus la un moment dat �nv���tura despre iadul �nfocat �i despre iadul rece (The Encyclopedia Americana, 1977, vol.�XIV, p.�68). Unele reprezent�ri ale iadului, care se g�sesc �n bisericile catolice din Italia, sunt considerate de origine etrusc�. � La civiltà etrusca, de Werner Keller (Milano, 1979), p.�389.
Dar adev�ratele r�d�cini ale acestei doctrine care �l dezonoreaz� pe Dumnezeu sunt mult mai ad�nci. Concep�iile diabolice referitoare la un iad al chinurilor �l def�imeaz� pe Dumnezeu �i provin de la principalul calomniator al lui Dumnezeu, de la Diavol (al c�rui nume �nseamn� �Calomniator�), pe care Isus Cristos l-a numit �tat�l minciunii�. � Ioan 8:44.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:08

Oau!!
Ploua cu mesaje! cand ai avut timp sa le scrii??

1. Pana la moartea lui Iisus Hristos, toti dreptii au mers in iad.
Iisus, prin moartea lui ridica pacatul lumii si deschide portile raiului.

2. Parabola lui Lazar nu anuleaza existenta iadului!! Dimpotriva

3. In Evanghelia dupa Marcu, cap 9.. Iisus avertizeaza de 3 ORI despre VESNICIA chinurilor!!! Ti se pare complet nerelevant?? Crezi ca minte??

4. "�i c�nd vor ie�i, vor vedea trupurile moarte ale celor care s-au r�zvr�tit �mpotriva Mea, c� viermele lor nu va muri �i focul lor nu se va stinge. �i ei vor fi o sperietoare pentru to�i." (Isaia, 66:24)

5. Multe lucruri din VT apar si in alte religii din zona! Sa le anulam valabilitatea??
Nu poti sa treci peste faptul ca isusi Iisus a sustinut invatatura cu pedeapsa eterna! Cum poti trece peste asta??!!
Pana si demonilor le este frica de iad (Luca 8:31) si-L rugau pe Iisus sa nu-i trimita in adanc! Iar noi luam in deradere aceasta invatatura!!

Cat timp omul nu se pocaieste si nu se caieste pt pacatele lui pt a primi iertare, ofensa adusa lui Dumnezeu este ETERNA!!! Intr-adevar, nu exista pacate "mici"

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:12

De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-14 16:44:26C�nd a vorbit despre bogat �i despre Laz�r, a l�sat Isus s� se �n�eleag� c� cei r�i vor fi chinui�i dup� moarte?

Nu "a lasat sa se inteleaga" ca cei rai se vor chinui dupa moarte, ci a spus foarte clar asta:

19. Era un om bogat care se �mbr�ca �n porfir� �i �n vison, veselindu-se �n toate zilele �n chip str�lucit.
20. Iar un s�rac, anume Laz�r, z�cea �naintea por�ii lui, plin de bube,
21. Poftind s� se sature din cele ce c�deau de la masa bogatului; dar �i c�inii venind, lingeau bubele lui.
22. �i a murit s�racul �i a fost dus de c�tre �ngeri �n s�nul lui Avraam. A murit �i bogatul �i a fost �nmorm�ntat.
23. �i �n iad, ridic�ndu-�i ochii, fiind �n chinuri, el a v�zut de departe pe Avraam �i pe Laz�r �n s�nul lui.
24. �i el, strig�nd, a zis: P�rinte Avraame, fie-�i mil� de mine �i trimite pe Laz�r s�-�i ude v�rful degetului �n ap� �i s�-mi r�coreasc� limba, c�ci m� chinuiesc �n aceast� v�paie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-�i aminte c� ai primit cele bune ale tale �n via�a ta, �i Laz�r, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se m�ng�ie, iar tu te chinuie�ti.
26. �i peste toate acestea, �ntre noi �i voi s-a �nt�rit pr�pastie mare, ca cei care voiesc s� treac� de aici la voi s� nu poat�, nici cei de acolo s� treac� la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, p�rinte, s�-l trimi�i �n casa tat�lui meu,
28. C�ci am cinci fra�i, s� le spun� lor acestea, ca s� nu vin� �i ei �n acest loc de chin.
29. �i i-a zis Avraam: Au pe Moise �i pe prooroci; s� asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, p�rinte Avraam, ci, dac� cineva dintre mor�i se va duce la ei, se vor poc�i.
31. �i i-a zis Avraam: Dac� nu ascult� de Moise �i de prooroci, nu vor crede nici dac� ar �nvia cineva dintre mor�i.

Repet:
Fiule, adu-�i aminte c� ai primit cele bune ale tale �n via�a ta, �i Laz�r, asemenea, pe cele rele; iar ACUM aici el se m�ng�ie, iar TU te chinuie�ti.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:16

Ma bucur ca ai aparut, Andu!
Am fost socata de ceea ce scrie Virgil!!!
Iti dai seama??!!
Ei anuleaza sacrificiul lui Iisus pretinzand ca nu exista iad!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:17

Chiar asa, Virgil.. de ce crezi tu ca Iisus a fost batjocorit si sacrificat??!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:19

Tu nu ai inteles ca oamenii chiar MERITAU iadul????

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:20

De la: marinescuirina, la data 2009-03-14 17:16:13Ma bucur ca ai aparut, Andu!

Am fost socata de ceea ce scrie Virgil!!!

Iti dai seama??!!

Ei anuleaza sacrificiul lui Iisus pretinzand ca nu exista iad!!!!!!

Probabil copiaza de pe undeva o invatatura eretica si inventata de oameni. Acea invatatura nu este de la Hristos iar apostolii nu au invatat asa ceva, deci acea invatatura nu este de la Dumnezeu...

Oare nu sunt limpezi versetele:
23. �i �n iad, ridic�ndu-�i ochii, fiind �n chinuri, el a v�zut de departe pe Avraam �i pe Laz�r �n s�nul lui.
24. �i el, strig�nd, a zis: P�rinte Avraame, fie-�i mil� de mine �i trimite pe Laz�r s�-�i ude v�rful degetului �n ap� �i s�-mi r�coreasc� limba, c�ci m� chinuiesc �n aceast� v�paie.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:25

Virgil, fa-ti un bine si citeste ce spun Sf Parintii despre iad.
Au fost unii carora li s-a dat sa-l vada.. ca sa fie intariti duhovniceste!!!
Au plans restul vietii lor vazand suferinta celor care s-au indepartat de Dumnezeu!!!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:26

Alt exemplu:

MATEI 13
40. �i, dup� cum se alege neghina �i se arde �n foc, a�a va fi la sf�r�itul veacului.
41. Trimite-va Fiul Omului pe �ngerii S�i, vor culege din �mp�r��ia Lui toate smintelile �i pe cei ce fac f�r�delegea,
42. �i-i vor arunca pe ei �n cuptorul cu foc; acolo va fi pl�ngerea �i scr�nirea din�ilor.
43. Atunci cei drep�i vor str�luci ca soarele �n �mp�r��ia Tat�lui lor. Cel ce are urechi de auzit s� aud�.

Sufletul omului nu poate muri caci este dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

mariatu

320 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:51

Virgil, ce surprize ne mai pregatesti??
Asta cu iadul (ca nu credeti in existenta lui)nu o stiam.
Aseara m-ai spus de Iuda....ca nu a participat la cina ...oare ce mai urmeaza?

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 20:10

Pagini: << 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: