back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 14:14

RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 15:55

De la: freddythebestman, la data 2009-03-14 14:14:48RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

PACATUL E DROGUL ATEILOR !!!

Ei stiu ca nu se pot dezlipi de el (pacat) si isi cauta scuze copilaresti impotriva lui Dumnezeu... Necredinciosii sunt robi ai pacatului si numai gandul ca trebuie sa renunte la pacat ii infricoseaza...

Pacatosii se aseamana cu o caprioara care se sileste sa manance carne (omul care face pacatul) si se chinuie sa le convinga si pe celelalte caprioare ca mancatul carnii e un lucru bun si refuza hrana harazita caprioarei care este iarba (adica Dumnezeu). Pentru ca nu poti fi liber decat in firea ta intru care ai fost creeat, restul este o fortare a firii si are ca raspuns normal autodistrugerea.

Omul este nascut si creeat sa fie liber in Dumnezeu si nu intr-o aparenta libertate fata de Dumnezeu, dar in realitate rob al pacatului, caci nu exista libertate in afara de Dumnezeu.

Doamne ajuta!

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 15:58

MOARTE TRADATORILOR DE POPI IMPREUNA CU LICHELELE COMUNISTE CARE-I ACOPERA SI SUG SANGELE POPORULUI!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:05

De la: freddythebestman, la data 2009-03-14 15:58:31MOARTE TRADATORILOR DE POPI IMPREUNA CU LICHELELE COMUNISTE CARE-I ACOPERA SI SUG SANGELE POPORULUI!

cata inteligenta...

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:08

RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:30

Deoarece am vazut ca sunt multi care neaga existenta iadului (sau spun ca este o stare de spirit etc...), chiar printre crestini, voi posta un material al parintelui Cleopa:

INVATACELUL: Am auzit pe unii crestini spunand ca iadul nu poate fi vesnic, caci aceasta vesnicie ar contrazice bunatatea lud Dumnezeu.

PREOTUL: Noi stim cu buna intemeiere, din marturiile Sfintei Scripturi, ca muncile iadului pentru pacatosi vor fi vesnice. Iata ce zice Sfanta Evanghelie in aceasta privinta: “Atunci (la Judecata de apoi) va zice (Imparatul) si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui” (Matei, 25, 41). Apoi, in continuare, aratand rezultatul Judecatii de apoi, zice: “Si vor merge acestia (pacatosii) la osanda vesnica, iar dreptii, la viata vesnica” (Matei, 25, 46). De asemenea, Mantuitorul, voind sa defineasca vesnicia chinurilor iadului, le-a numit “…gheena, focul cel nestins, unde viermele nu moare si focul nu se stinge” (Marcu, 9, 43-48). Si in alt loc Mantuitorul, referindu-Se tot la vesnicia chinurilor iadului, a zis: “Iar daca mana ta sau piciorul tau te sminteste, taie-l si arunca-l de la tine, caci este mai bine pentru tine sa intri in viata ciung si schiop, decat, avand amandoua mainile si amandoua picioarele, sa fii aruncat in focul cel vesnic” (Matei, 18, 8). Marele prooroc Isaia, adeverind realitatea vesniciei focurilor iadului, a spus urmatoarele: “Si cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale celor ce s-au razvratit impotriva Mea, caci viermele lor nu va muri si focul lor nu se va stinge. Si ei vor fi pentru toata faptura priveliste de groaza” (Isaia, 66, 24). Iar Daniel proorocul zice, aratand acelasi lucru: “Si multi dintre cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula, unii la viata vesnica, iar altii spre ocara si osanda vesnica” (Dan., 12, 2). Cuvantul “multi” inseamna aici “toti”, fiind vorba de “multi” in inteles de multime a mortilor care vor invia.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:32

INVATACELUL: Unii spun ca nu se poate ca chinurile iadului sa fie vesnice, de vreme ce citim in Sfanta Scriptura: “Vrajmasul cel din urma oare va fi nimicit este moartea” (I Cor., 15, 26). De aici ar rezulta ca moartea - adica iadul - nu va fi. Deci, ceea ce se numeste iad sau moartea cea vesnica nu va fi altceva decat o distrugere sau o nimicire a celor pacatosi, spre a nu fi in veci (Apoc., 20, 9). Iadul propriu-zis nu ar fi altceva decat ebraicul “seol” (groapa de mormant) sau grecescul “hades” (infern, adica loc subteran, locuinta celor morti). Iar expresia “foc” sau “chin” vesnic nu ar insemna ceva fara sfarsit, ci numai o moarte, o aruncare in pamant. Caci omul nu are suflet nemuritor si de aceea moartea insemneaza numai intoarcerea in pamant.

PREOTUL: Daca ar fi dupa aceasta intelegere, atunci nici Judecata de apoi nu ar trebui sa mai fie, nemaiavand nici un rost. Noi insa stim, atat din dumnezeiasca Scriptura, cat si de la sfintii parinti si dascali ai Bisericii lui Hristos, ca Judecata cea de apoi urmeaza a se face, mai ales pentru patru lucruri:

1) ca sa arate dreptatea lui Dumnezeu; 2) ca sa arate nedreptatile oamenilor; 3) ca sa fie rasplatite faptele cele bune ale celor drepti; 4) ca sa fie pedepsite cu chinuri vesnice pacatele celor rai (Rom., 2, 5; II Petru, 3, 7; Iov, 34, 11 , Ps. 61, 11; 95, 13; Pilde, 24, 12; Ecl., 11, 9; 12, 14; Ier., 17, 10; Matei, 16, 27; 13, 43; 25, 46; Isaia, 13, 11 s.a.).

Daca omul nu este decat “pamant”, fara suflet, muritor, cum se face totusi ca unii vor invia? Si cum se face ca Mantuitorul ne invata sa pretuim sufletul mai mult decat trupul si, de asemenea, sa nu cautam spre cele ale trupului, ci spre cele ale sufletului, ca unele care sunt - ca si sufletul - netrecatoare? Ti-am dat explicatii mai pe larg la capitolul despre cinstirea sfintilor. Mantuitorul ne invata ca sufletul nostru este mai scump decat toata lumea (Matei, 16, 26; Marcu, 8, 36) si ca este nemuritor (Matei, 22, 31; Marcu, 9, 4 s.a.). Mantuitorul Hristos ne spune ca iadul este un loc de chin vesnic (Matei, 18, 8; Marcu, 9, 45; Luca, 16, 23-28; Apoc., 14, 10-11; 20, 10). Dumnezeiasca Scriptura ne arata ca in iad sufera trupul si sufletul chinuri vesnice (Deut., 21, 21; Marcu, 9, 43; Rom., 2, 9) si ca va exista o osanda vesnica (Matei, 5, 22; 25, 46; Marcu, 3, 29; II Tes., 1, 9, Apoc., 14, 11; 20, 10; Isaia, 66, 24; 10, 26-27 s.a.).

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:35

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:36

De la: marinescuirina, la data 2009-03-14 16:32:27INVATACELUL: Unii spun ca nu se poate ca chinurile iadului sa fie vesnice, de vreme ce citim in Sfanta Scriptura: “Vrajmasul cel din urma oare va fi nimicit este moartea” (I Cor., 15, 26). De aici ar rezulta ca moartea - adica iadul - nu va fi. Deci, ceea ce se numeste iad sau moartea cea vesnica nu va fi altceva decat o distrugere sau o nimicire a celor pacatosi, spre a nu fi in veci (Apoc., 20, 9). Iadul propriu-zis nu ar fi altceva decat ebraicul “seol” (groapa de mormant) sau grecescul “hades” (infern, adica loc subteran, locuinta celor morti). Iar expresia “foc” sau “chin” vesnic nu ar insemna ceva fara sfarsit, ci numai o moarte, o aruncare in pamant. Caci omul nu are suflet nemuritor si de aceea moartea insemneaza numai intoarcerea in pamant.

PREOTUL: Daca ar fi dupa aceasta intelegere, atunci nici Judecata de apoi nu ar trebui sa mai fie, nemaiavand nici un rost. Noi insa stim, atat din dumnezeiasca Scriptura, cat si de la sfintii parinti si dascali ai Bisericii lui Hristos, ca Judecata cea de apoi urmeaza a se face, mai ales pentru patru lucruri:

1) ca sa arate dreptatea lui Dumnezeu; 2) ca sa arate nedreptatile oamenilor; 3) ca sa fie rasplatite faptele cele bune ale celor drepti; 4) ca sa fie pedepsite cu chinuri vesnice pacatele celor rai (Rom., 2, 5; II Petru, 3, 7; Iov, 34, 11 , Ps. 61, 11; 95, 13; Pilde, 24, 12; Ecl., 11, 9; 12, 14; Ier., 17, 10; Matei, 16, 27; 13, 43; 25, 46; Isaia, 13, 11 s.a.).

Daca omul nu este decat “pamant”, fara suflet, muritor, cum se face totusi ca unii vor invia? Si cum se face ca Mantuitorul ne invata sa pretuim sufletul mai mult decat trupul si, de asemenea, sa nu cautam spre cele ale trupului, ci spre cele ale sufletului, ca unele care sunt - ca si sufletul - netrecatoare? Ti-am dat explicatii mai pe larg la capitolul despre cinstirea sfintilor. Mantuitorul ne invata ca sufletul nostru este mai scump decat toata lumea (Matei, 16, 26; Marcu, 8, 36) si ca este nemuritor (Matei, 22, 31; Marcu, 9, 4 s.a.). Mantuitorul Hristos ne spune ca iadul este un loc de chin vesnic (Matei, 18, 8; Marcu, 9, 45; Luca, 16, 23-28; Apoc., 14, 10-11; 20, 10). Dumnezeiasca Scriptura ne arata ca in iad sufera trupul si sufletul chinuri vesnice (Deut., 21, 21; Marcu, 9, 43; Rom., 2, 9) si ca va exista o osanda vesnica (Matei, 5, 22; 25, 46; Marcu, 3, 29; II Tes., 1, 9, Apoc., 14, 11; 20, 10; Isaia, 66, 24; 10, 26-27 s.a.).

Cuvântul „iad“ se găsește în multe traduceri ale Bibliei. Unele traduceri spun „mormânt“, „locuința morților“ etc. Alte Biblii transliterează pur și simplu cuvintele din limbile originale care sunt redate adesea prin „iad“, adică le transcriu folosind alfabetul nostru, fără să le traducă. Care sunt aceste cuvinte? Ebraicul sheóhl și echivalentul său grecesc háides, care nu se referă la un singur mormânt, ci la mormântul comun al omenirii. Mai este și termenul grecesc géenna, care este folosit ca simbol al distrugerii eterne. Cu toate acestea, atât în creștinătate, cât și în multe religii necreștine se învață că iadul este un loc unde se află demoni și unde cei răi, după ce mor, sunt pedepsiți (după opinia unora, chiar torturați).

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:37

Spune Biblia că morții suferă?
Ecl. 9:5, 10: „Cei vii sunt conștienți că vor muri, dar cei morți nu sunt conștienți de nimic ... Tot ce găsește mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Șeol*, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoștință, nici înțelepciune“. (Dacă nu sunt conștienți de nimic, în mod sigur nu suferă.) (*„Șeol“, BG; „Locuința Morților“, BC, BO; „mormânt“, SS 1874; „iad“, Carol II, BS.)
Ps. 146:4: „Spiritul lui iese, el se întoarce în pământ și în aceeași zi îi pier și gândurile*“. (*„Punerile lor la cale“, BG; „planurile“, BC, SS 1874 [146:3]; „gândurile“, BO [145:4], Carol II, BS.)

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:38

Spune Biblia că sufletul supraviețuiește morții corpului?
Ezec. 18:4: „Sufletul* care păcătuiește, acela va muri“. (*„Sufletul“, BC, BG, BO, Carol II; „omul“, SS 1874.)
„Noțiunea de «suflet», cu sensul de realitate pur spirituală, separată de «corp», ... nu există în Biblie.“ — La Parole de Dieu, de Georges Auzou, profesor care predă Sfânta Scriptură la seminarul din Rouen, Franța (Paris, 1960), p. 128.
„Deși cuvântul ebraic nefesh [din Scripturile ebraice] este tradus adesea prin «suflet», ar fi inexact să i se atribuie sensul grecesc. Nefesh ... nu a fost niciodată înțeles ca acționând separat de corp. În Noul Testament, cuvântul grecesc psyche este tradus deseori prin «suflet», dar nici acesta nu trebuie înțeles automat cu sensul pe care i-l atribuiau filozofii greci. De obicei, acesta înseamnă «viață», «vitalitate» sau, uneori, «eul».“ — The Encyclopedia Americana (1977), vol. XXV, p. 236.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:39

Cine merge în iadul biblic?
Arată Biblia că cei răi merg în iad?
Ps. 9:17, BO: „Să se întoarcă păcătoșii în iad*; toate neamurile care uită pe Dumnezeu“. (*„Iad“, BS, Carol II; „Locuința Morților“, BC; „locașul morții“, BG [9:18]; „mormânt“, SS 1874; „Șeol“, NW.)

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:39

Arată Biblia că și cei buni merg în iad?
Iov 14:13, BS: „[Iov s-a rugat:] Măcar de m’ai ascunde în iadul* cel de jos, sub pază, pân’ la vremea când Ți-a trecut mânia și-ai rândui o vreme să-Ți amintești de mine“. (Dumnezeu însuși a spus despre Iov că era un ‘om ireproșabil și drept, care se temea de Dumnezeu și se abătea de la rău’. — Iov 1:8.) (*„Locuința Morților“, BC; „împărăția morții“, BG; „împărăția morților“, BO, Carol II; „mormânt“, SS 1874.)
Fap. 2:25–27, BG: „David zice despre el [Isus Cristos]: ... Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad*, nici nu vei îngădui ca Sfântul tău să vadă stricăciunea“. (Dacă se spune că Dumnezeu nu l-a ‘lăsat’ pe Isus în iad, înseamnă că, cel puțin pentru un timp, Isus a fost în iad, sau Hades, nu-i așa?) (*„Iad“, BO, BS, Carol II; „Locuința Morților“, BC; „infern“, SS 1874; „Hades“, NW.)

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:40

Se poate ieși din iadul biblic?
Apoc. [Rev.] 20:13, 14, BO: „Și marea a dat pe morții cei din ea și moartea și iadul* au dat pe morții lor, și judecați au fost, fiecare după faptele sale. Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc“. (Așadar, morții vor fi eliberați din iad. Să observăm, de asemenea, că iadul este diferit de „râul de foc“, deoarece iadul va fi aruncat în râul de foc.) (*„Iadul“, BO, BS, Carol II; „Locuința Morților“, BC; „infernul“, SS 1874; „Hadesul“, NW.)

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:41

De ce există confuzie cu privire la ceea ce spune Biblia despre iad?
„Întrucât primii traducători ai Bibliei au redat în mod constant cuvântul ebraic Șeol și termenii grecești Hades și Gheena prin iad, s-a creat multă confuzie și neînțelegere. Simpla transliterare a acestor cuvinte, pe care unii traducători au preferat-o în edițiile revizuite ale Bibliei, nu a fost suficientă pentru a clarifica această confuzie și înțelegere greșită.“ — The Encyclopedia Americana (1942), vol. XIV, p. 81.
În loc să fie consecvenți în redarea termenilor din limbile originale, traducătorii au permis ca părerile lor personale să le influențeze munca. Exemple: 1) Sănta Scriptură 1874 traduce sheóhl prin „mormânt“ și „infern“; háides este tradus prin „iad“, „infern“ și „mormânt“; termenul géenna este transliterat sub forma „gheena“. 2) Biblia Cornilescu traduce sheóhl prin „Locuința morților“ și „Șeol“, iar háides prin „Locuința Morților“; pentru géenna folosește și ea transliterarea „gheena“. 3) Biblia Galaction redă termenul sheóhl prin „Șeol“, „împărăția morții“, „mormânt“, „iad“, „locașul morții“ și „împărăția morților“, háides prin „iad“, iar pentru géenna folosește transliterarea amintită mai sus. Astfel, sensul exact al acestor termeni din limbile originale a devenit neclar.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:42

Ce este ‘chinul veșnic’ menționat în Revelația?
Apoc. [Rev.] 14:9–11; 20:10, BC: „Dacă se închină cineva fiarei și icoanei ei și primește un semn pe frunte sau pe mână, va bea și el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; și va fi chinuit în foc și în pucioasă, înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului. Și fumul chinului [grecește basanismóu] lor se suie în vecii vecilor. Și nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei care se închină fiarei și icoanei ei și oricine primește semnul numelui ei“. „Și Diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi chinuiți zi și noapte, în vecii vecilor.“
Ce este ‘chinul’ despre care se vorbește în aceste versete? Este demn de remarcat că în Apocalipsa 11:10 (BC) se spune că niște profeți îi ‘chinuiesc’ pe locuitorii pământului. Acest chin este provocat de mesajele acuzatoare și umilitoare pe care le proclamă acești profeți. În Apocalipsa 14:9–11 (BC) se spune că aceia care se închin㠄fiarei“ simbolice și „icoanei“ sau imaginii ei sunt ‘chinuiți în foc și în pucioasă’. Aceste cuvinte nu pot face referire la niște chinuri conștiente după moarte, fiindc㠄cei morți nu știu nimic“ (Ecl. 9:5, BC). Atunci ce le provoacă un astfel de chin când sunt încă în viață? Mesajul pe care îl proclamă slujitorii lui Dumnezeu, potrivit căruia cei ce se închin㠄fiarei și icoanei ei“ vor suferi moartea a doua, simbolizată de „iazul de foc și de pucioasă“. Fumul, asociat cu distrugerea lor în flăcări, urcă pentru veșnicie în sensul că distrugerea va fi eternă și nu va fi uitată niciodată. Care este sensul cuvintelor din Apocalipsa 20:10 (BC), potrivit cărora Diavolul ‘va fi chinuit în vecii vecilor’ în „iazul de foc și de pucioasă“? În Apocalipsa 21:8 (BC) se arată clar c㠄iazul care arde cu foc și pucioas㓠înseamn㠄moartea a doua“. Deci faptul că Diavolul va fi ‘chinuit’ acolo pentru totdeauna înseamnă că el nu va fi eliberat niciodată; el va fi pentru totdeauna prizonier în moartea veșnică. Folosirea cuvântului ‘chin’ cu acest sens (din grecescul básanos) ne amintește de Matei 18:34, unde același cuvânt grecesc de bază este folosit cu referire la ‘temniceri’ (‘temniceri’, NW; ‘chinuitori’, BC, BO, BS, SS 1874; ‘călăi’, BG).

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:43

Ce este ‘focul gheenei’ la care s-a referit Isus?
În Scripturile grecești creștine, Gheena este menționată de 12 ori. De cinci ori este pusă în legătură directă cu focul. Unii traducători au redat expresia grecească géennan tou pyrós prin ‘focul gheenei’ (BC, SS 1874) și ‘gheena focului’ (BG, BO, Carol II).
Contextul istoric: Valea lui Hinom (Gheena) era în afara zidurilor Ierusalimului. Un timp, ea a fost locul unde se practica o închinare idolatră care includea jertfirea copiilor. În secolul I, Gheena servea ca loc de ardere a gunoaielor din Ierusalim. În această vale erau aruncate cadavrele animalelor pentru a fi arse de focul întreținut cu sulf, sau pucioasă. În Gheenă erau aruncate și cadavrele criminalilor executați, fiindcă aceștia nu erau considerați demni să fie îngropați într-un mormânt de amintire. Din acest motiv, Isus a vorbit în Matei 5:29, 30 despre aruncarea întregului corp în Gheenă. Dacă ajungea în mijlocul flăcărilor care ardeau încontinuu, cadavrul era ars, dar, dacă rămânea agățat pe panta văii, carnea intrată în putrefacție se umplea de viermii care mișunau peste tot (Mar. 9:47, 48). În Gheenă nu erau aruncați oameni vii; prin urmare, nu era un loc de chinuri conștiente.
În Matei 10:28, Isus i-a avertizat pe ascultătorii săi ‘să se teamă de cel care poate să distrugă atât sufletul, cât și corpul în Gheenă’. Ce înseamnă aceste cuvinte? Să reținem că aici nu este vorba despre chinuri în focul Gheenei; dimpotrivă, el spune ‘să se teamă de cel care poate să distrugă ... în Gheenă’. Menționând „sufletul“ separat, Isus a arătat că Dumnezeu poate să distrugă orice perspectivă de viață a unei persoane; în acest caz, nu mai există nicio speranță de înviere pentru persoana respectivă. Așadar, ‘focul gheenei’ are aceeași semnificație ca „lacul de foc“ din Revelația 21:8, adică distrugerea, „moartea a doua“.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:43

Care este, potrivit Bibliei, pedeapsa pentru păcat?
Rom. 6:23: „Plata păcatului este moartea“.
Mai este cineva pedepsit după moarte pentru păcatele sale?
Rom. 6:7: „Cine a murit a fost absolvit de păcat“.
Este compatibilă cu personalitatea lui Dumnezeu ideea de chinuire veșnică a celor răi?
Ier. 7:31: „[Apostații iudei] au construit locurile înalte de la Tofet, care este în valea fiului lui Hinom, ca să-și ardă fiii și fiicele în foc, lucru pe care nu-l poruncisem și nici nu mi se suise în inimă“.
Ilustrare: Ce ați crede despre un părinte care ar ține mâna copilului său deasupra focului ca să-l pedepsească pentru o greșeală? „Dumnezeu este iubire“ (1 Ioan 4:8). Ar putea face el ceea ce niciun părinte uman cu mintea sănătoasă n-ar face vreodată? Categoric, nu!

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:44

Când a vorbit despre bogat și despre Lazăr, a lăsat Isus să se înțeleagă că cei răi vor fi chinuiți după moarte?
Este oare relatarea din Luca 16:19–31 literală sau este doar o ilustrare? Într-o notă subsol din The Jerusalem Bible se spune că aceasta este o „parabolă prezentată sub forma unei relatări, fără nicio referire la vreo persoană reală“. Dacă ar fi înțeleasă literal, atunci ar însemna că aceia care se bucură de favoarea divină ar încăpea cu toții în sânul unui singur om, Avraam, că apa din vârful unui deget nu s-ar evapora în flăcările Hadesului și că o singură picătură de apă ar putea ușura suferințele celui ce se află acolo. Vi se pare logic? Dacă sensul transmis de aceste versete ar fi literal, atunci ele ar fi în contradicție cu alte părți ale Bibliei. Iar dacă Biblia s-ar contrazice în felul acesta, ar putea cei ce iubesc adevărul s-o folosească drept bază pentru credința lor? Biblia însă nu se contrazice.
Care este semnificația parabolei? „Bogatul“ îi reprezintă pe farisei (vezi versetul 14). Cerșetorul Lazăr îi reprezintă pe evreii de rând, care erau disprețuiți de farisei, dar care s-au căit și au devenit discipoli ai lui Isus (vezi Luca 18:11; Ioan 7:49; Mat. 21:31, 32). Moartea lor este tot simbolică, ea reprezentând o schimbare de situație. Astfel, cei care altădată erau disprețuiți au ajuns într-o poziție de favoare divină, iar cei care altădată păreau să fie favorizați au fost respinși de Dumnezeu, fiind în același timp chinuiți de mesajele judecătorești anunțate de cei pe care îi disprețuiseră. — Fap. 5:33; 7:54.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:44

Care este originea învățăturii despre focul iadului?
În antichitate, babilonienii și asirienii credeau c㠄iadul ... este un loc plin de orori, stăpânit de zei și demoni foarte puternici și cruzi“ (The Religion of Babylonia and Assyria, de Morris Jastrow jr., Boston, 1898, p. 581). Iadul de foc al creștinătății își are originea în religia vechilor egipteni (The Book of the Dead [Cartea morților], New Hyde Park, New York, 1960, cu o prefață de E. A. Wallis Budge, p. 144, 149, 151, 153, 161). Budismul, care datează din secolul al VI-lea î.e.n., a introdus la un moment dat învățătura despre iadul înfocat și despre iadul rece (The Encyclopedia Americana, 1977, vol. XIV, p. 68). Unele reprezentări ale iadului, care se găsesc în bisericile catolice din Italia, sunt considerate de origine etruscă. — La civiltà etrusca, de Werner Keller (Milano, 1979), p. 389.
Dar adevăratele rădăcini ale acestei doctrine care îl dezonorează pe Dumnezeu sunt mult mai adânci. Concepțiile diabolice referitoare la un iad al chinurilor îl defăimează pe Dumnezeu și provin de la principalul calomniator al lui Dumnezeu, de la Diavol (al cărui nume înseamn㠄Calomniator“), pe care Isus Cristos l-a numit „tatăl minciunii“. — Ioan 8:44.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:08

Oau!!
Ploua cu mesaje! cand ai avut timp sa le scrii??

1. Pana la moartea lui Iisus Hristos, toti dreptii au mers in iad.
Iisus, prin moartea lui ridica pacatul lumii si deschide portile raiului.

2. Parabola lui Lazar nu anuleaza existenta iadului!! Dimpotriva

3. In Evanghelia dupa Marcu, cap 9.. Iisus avertizeaza de 3 ORI despre VESNICIA chinurilor!!! Ti se pare complet nerelevant?? Crezi ca minte??

4. "Și când vor ieși, vor vedea trupurile moarte ale celor care s-au răzvrătit împotriva Mea, că viermele lor nu va muri și focul lor nu se va stinge. Și ei vor fi o sperietoare pentru toți." (Isaia, 66:24)

5. Multe lucruri din VT apar si in alte religii din zona! Sa le anulam valabilitatea??
Nu poti sa treci peste faptul ca isusi Iisus a sustinut invatatura cu pedeapsa eterna! Cum poti trece peste asta??!!
Pana si demonilor le este frica de iad (Luca 8:31) si-L rugau pe Iisus sa nu-i trimita in adanc! Iar noi luam in deradere aceasta invatatura!!

Cat timp omul nu se pocaieste si nu se caieste pt pacatele lui pt a primi iertare, ofensa adusa lui Dumnezeu este ETERNA!!! Intr-adevar, nu exista pacate "mici"

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:12

De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-14 16:44:26Când a vorbit despre bogat și despre Lazăr, a lăsat Isus să se înțeleagă că cei răi vor fi chinuiți după moarte?

Nu "a lasat sa se inteleaga" ca cei rai se vor chinui dupa moarte, ci a spus foarte clar asta:

19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit.
20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube,
21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui.
22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat.
23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui.
24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești.
26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.
29. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.

Repet:
Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar ACUM aici el se mângâie, iar TU te chinuiești.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:16

Ma bucur ca ai aparut, Andu!
Am fost socata de ceea ce scrie Virgil!!!
Iti dai seama??!!
Ei anuleaza sacrificiul lui Iisus pretinzand ca nu exista iad!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:17

Chiar asa, Virgil.. de ce crezi tu ca Iisus a fost batjocorit si sacrificat??!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:19

Tu nu ai inteles ca oamenii chiar MERITAU iadul????

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:20

De la: marinescuirina, la data 2009-03-14 17:16:13Ma bucur ca ai aparut, Andu!

Am fost socata de ceea ce scrie Virgil!!!

Iti dai seama??!!

Ei anuleaza sacrificiul lui Iisus pretinzand ca nu exista iad!!!!!!

Probabil copiaza de pe undeva o invatatura eretica si inventata de oameni. Acea invatatura nu este de la Hristos iar apostolii nu au invatat asa ceva, deci acea invatatura nu este de la Dumnezeu...

Oare nu sunt limpezi versetele:
23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui.
24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:25

Virgil, fa-ti un bine si citeste ce spun Sf Parintii despre iad.
Au fost unii carora li s-a dat sa-l vada.. ca sa fie intariti duhovniceste!!!
Au plans restul vietii lor vazand suferinta celor care s-au indepartat de Dumnezeu!!!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:26

Alt exemplu:

MATEI 13
40. Și, după cum se alege neghina și se arde în foc, așa va fi la sfârșitul veacului.
41. Trimite-va Fiul Omului pe îngerii Săi, vor culege din împărăția Lui toate smintelile și pe cei ce fac fărădelegea,
42. Și-i vor arunca pe ei în cuptorul cu foc; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților.
43. Atunci cei drepți vor străluci ca soarele în împărăția Tatălui lor. Cel ce are urechi de auzit să audă.

Sufletul omului nu poate muri caci este dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

mariatu

320 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:51

Virgil, ce surprize ne mai pregatesti??
Asta cu iadul (ca nu credeti in existenta lui)nu o stiam.
Aseara m-ai spus de Iuda....ca nu a participat la cina ...oare ce mai urmeaza?

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 20:10

Pagini: << 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: