back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 14:14

RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 15:55

De la: freddythebestman, la data 2009-03-14 14:14:48RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

PACATUL E DROGUL ATEILOR !!!

Ei stiu ca nu se pot dezlipi de el (pacat) si isi cauta scuze copilaresti impotriva lui Dumnezeu... Necredinciosii sunt robi ai pacatului si numai gandul ca trebuie sa renunte la pacat ii infricoseaza...

Pacatosii se aseamana cu o caprioara care se sileste sa manance carne (omul care face pacatul) si se chinuie sa le convinga si pe celelalte caprioare ca mancatul carnii e un lucru bun si refuza hrana harazita caprioarei care este iarba (adica Dumnezeu). Pentru ca nu poti fi liber decat in firea ta intru care ai fost creeat, restul este o fortare a firii si are ca raspuns normal autodistrugerea.

Omul este nascut si creeat sa fie liber in Dumnezeu si nu intr-o aparenta libertate fata de Dumnezeu, dar in realitate rob al pacatului, caci nu exista libertate in afara de Dumnezeu.

Doamne ajuta!

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 15:58

MOARTE TRADATORILOR DE POPI IMPREUNA CU LICHELELE COMUNISTE CARE-I ACOPERA SI SUG SANGELE POPORULUI!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:05

De la: freddythebestman, la data 2009-03-14 15:58:31MOARTE TRADATORILOR DE POPI IMPREUNA CU LICHELELE COMUNISTE CARE-I ACOPERA SI SUG SANGELE POPORULUI!

cata inteligenta...

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:08

RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:30

Deoarece am vazut ca sunt multi care neaga existenta iadului (sau spun ca este o stare de spirit etc...), chiar printre crestini, voi posta un material al parintelui Cleopa:

INVATACELUL: Am auzit pe unii crestini spunand ca iadul nu poate fi vesnic, caci aceasta vesnicie ar contrazice bunatatea lud Dumnezeu.

PREOTUL: Noi stim cu buna intemeiere, din marturiile Sfintei Scripturi, ca muncile iadului pentru pacatosi vor fi vesnice. Iata ce zice Sfanta Evanghelie in aceasta privinta: “Atunci (la Judecata de apoi) va zice (Imparatul) si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui” (Matei, 25, 41). Apoi, in continuare, aratand rezultatul Judecatii de apoi, zice: “Si vor merge acestia (pacatosii) la osanda vesnica, iar dreptii, la viata vesnica” (Matei, 25, 46). De asemenea, Mantuitorul, voind sa defineasca vesnicia chinurilor iadului, le-a numit “…gheena, focul cel nestins, unde viermele nu moare si focul nu se stinge” (Marcu, 9, 43-48). Si in alt loc Mantuitorul, referindu-Se tot la vesnicia chinurilor iadului, a zis: “Iar daca mana ta sau piciorul tau te sminteste, taie-l si arunca-l de la tine, caci este mai bine pentru tine sa intri in viata ciung si schiop, decat, avand amandoua mainile si amandoua picioarele, sa fii aruncat in focul cel vesnic” (Matei, 18, 8). Marele prooroc Isaia, adeverind realitatea vesniciei focurilor iadului, a spus urmatoarele: “Si cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale celor ce s-au razvratit impotriva Mea, caci viermele lor nu va muri si focul lor nu se va stinge. Si ei vor fi pentru toata faptura priveliste de groaza” (Isaia, 66, 24). Iar Daniel proorocul zice, aratand acelasi lucru: “Si multi dintre cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula, unii la viata vesnica, iar altii spre ocara si osanda vesnica” (Dan., 12, 2). Cuvantul “multi” inseamna aici “toti”, fiind vorba de “multi” in inteles de multime a mortilor care vor invia.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:32

INVATACELUL: Unii spun ca nu se poate ca chinurile iadului sa fie vesnice, de vreme ce citim in Sfanta Scriptura: “Vrajmasul cel din urma oare va fi nimicit este moartea” (I Cor., 15, 26). De aici ar rezulta ca moartea - adica iadul - nu va fi. Deci, ceea ce se numeste iad sau moartea cea vesnica nu va fi altceva decat o distrugere sau o nimicire a celor pacatosi, spre a nu fi in veci (Apoc., 20, 9). Iadul propriu-zis nu ar fi altceva decat ebraicul “seol” (groapa de mormant) sau grecescul “hades” (infern, adica loc subteran, locuinta celor morti). Iar expresia “foc” sau “chin” vesnic nu ar insemna ceva fara sfarsit, ci numai o moarte, o aruncare in pamant. Caci omul nu are suflet nemuritor si de aceea moartea insemneaza numai intoarcerea in pamant.

PREOTUL: Daca ar fi dupa aceasta intelegere, atunci nici Judecata de apoi nu ar trebui sa mai fie, nemaiavand nici un rost. Noi insa stim, atat din dumnezeiasca Scriptura, cat si de la sfintii parinti si dascali ai Bisericii lui Hristos, ca Judecata cea de apoi urmeaza a se face, mai ales pentru patru lucruri:

1) ca sa arate dreptatea lui Dumnezeu; 2) ca sa arate nedreptatile oamenilor; 3) ca sa fie rasplatite faptele cele bune ale celor drepti; 4) ca sa fie pedepsite cu chinuri vesnice pacatele celor rai (Rom., 2, 5; II Petru, 3, 7; Iov, 34, 11 , Ps. 61, 11; 95, 13; Pilde, 24, 12; Ecl., 11, 9; 12, 14; Ier., 17, 10; Matei, 16, 27; 13, 43; 25, 46; Isaia, 13, 11 s.a.).

Daca omul nu este decat “pamant”, fara suflet, muritor, cum se face totusi ca unii vor invia? Si cum se face ca Mantuitorul ne invata sa pretuim sufletul mai mult decat trupul si, de asemenea, sa nu cautam spre cele ale trupului, ci spre cele ale sufletului, ca unele care sunt - ca si sufletul - netrecatoare? Ti-am dat explicatii mai pe larg la capitolul despre cinstirea sfintilor. Mantuitorul ne invata ca sufletul nostru este mai scump decat toata lumea (Matei, 16, 26; Marcu, 8, 36) si ca este nemuritor (Matei, 22, 31; Marcu, 9, 4 s.a.). Mantuitorul Hristos ne spune ca iadul este un loc de chin vesnic (Matei, 18, 8; Marcu, 9, 45; Luca, 16, 23-28; Apoc., 14, 10-11; 20, 10). Dumnezeiasca Scriptura ne arata ca in iad sufera trupul si sufletul chinuri vesnice (Deut., 21, 21; Marcu, 9, 43; Rom., 2, 9) si ca va exista o osanda vesnica (Matei, 5, 22; 25, 46; Marcu, 3, 29; II Tes., 1, 9, Apoc., 14, 11; 20, 10; Isaia, 66, 24; 10, 26-27 s.a.).

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:35

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:36

De la: marinescuirina, la data 2009-03-14 16:32:27INVATACELUL: Unii spun ca nu se poate ca chinurile iadului sa fie vesnice, de vreme ce citim in Sfanta Scriptura: “Vrajmasul cel din urma oare va fi nimicit este moartea” (I Cor., 15, 26). De aici ar rezulta ca moartea - adica iadul - nu va fi. Deci, ceea ce se numeste iad sau moartea cea vesnica nu va fi altceva decat o distrugere sau o nimicire a celor pacatosi, spre a nu fi in veci (Apoc., 20, 9). Iadul propriu-zis nu ar fi altceva decat ebraicul “seol” (groapa de mormant) sau grecescul “hades” (infern, adica loc subteran, locuinta celor morti). Iar expresia “foc” sau “chin” vesnic nu ar insemna ceva fara sfarsit, ci numai o moarte, o aruncare in pamant. Caci omul nu are suflet nemuritor si de aceea moartea insemneaza numai intoarcerea in pamant.

PREOTUL: Daca ar fi dupa aceasta intelegere, atunci nici Judecata de apoi nu ar trebui sa mai fie, nemaiavand nici un rost. Noi insa stim, atat din dumnezeiasca Scriptura, cat si de la sfintii parinti si dascali ai Bisericii lui Hristos, ca Judecata cea de apoi urmeaza a se face, mai ales pentru patru lucruri:

1) ca sa arate dreptatea lui Dumnezeu; 2) ca sa arate nedreptatile oamenilor; 3) ca sa fie rasplatite faptele cele bune ale celor drepti; 4) ca sa fie pedepsite cu chinuri vesnice pacatele celor rai (Rom., 2, 5; II Petru, 3, 7; Iov, 34, 11 , Ps. 61, 11; 95, 13; Pilde, 24, 12; Ecl., 11, 9; 12, 14; Ier., 17, 10; Matei, 16, 27; 13, 43; 25, 46; Isaia, 13, 11 s.a.).

Daca omul nu este decat “pamant”, fara suflet, muritor, cum se face totusi ca unii vor invia? Si cum se face ca Mantuitorul ne invata sa pretuim sufletul mai mult decat trupul si, de asemenea, sa nu cautam spre cele ale trupului, ci spre cele ale sufletului, ca unele care sunt - ca si sufletul - netrecatoare? Ti-am dat explicatii mai pe larg la capitolul despre cinstirea sfintilor. Mantuitorul ne invata ca sufletul nostru este mai scump decat toata lumea (Matei, 16, 26; Marcu, 8, 36) si ca este nemuritor (Matei, 22, 31; Marcu, 9, 4 s.a.). Mantuitorul Hristos ne spune ca iadul este un loc de chin vesnic (Matei, 18, 8; Marcu, 9, 45; Luca, 16, 23-28; Apoc., 14, 10-11; 20, 10). Dumnezeiasca Scriptura ne arata ca in iad sufera trupul si sufletul chinuri vesnice (Deut., 21, 21; Marcu, 9, 43; Rom., 2, 9) si ca va exista o osanda vesnica (Matei, 5, 22; 25, 46; Marcu, 3, 29; II Tes., 1, 9, Apoc., 14, 11; 20, 10; Isaia, 66, 24; 10, 26-27 s.a.).

Cuvântul „iad“ se gãseºte în multe traduceri ale Bibliei. Unele traduceri spun „mormânt“, „locuinþa morþilor“ etc. Alte Biblii translitereazã pur ºi simplu cuvintele din limbile originale care sunt redate adesea prin „iad“, adicã le transcriu folosind alfabetul nostru, fãrã sã le traducã. Care sunt aceste cuvinte? Ebraicul sheóhl ºi echivalentul sãu grecesc háides, care nu se referã la un singur mormânt, ci la mormântul comun al omenirii. Mai este ºi termenul grecesc géenna, care este folosit ca simbol al distrugerii eterne. Cu toate acestea, atât în creºtinãtate, cât ºi în multe religii necreºtine se învaþã cã iadul este un loc unde se aflã demoni ºi unde cei rãi, dupã ce mor, sunt pedepsiþi (dupã opinia unora, chiar torturaþi).

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:37

Spune Biblia cã morþii suferã?
Ecl. 9:5, 10: „Cei vii sunt conºtienþi cã vor muri, dar cei morþi nu sunt conºtienþi de nimic ... Tot ce gãseºte mâna ta sã facã fã cu toatã puterea ta, cãci în ªeol*, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoºtinþã, nici înþelepciune“. (Dacã nu sunt conºtienþi de nimic, în mod sigur nu suferã.) (*„ªeol“, BG; „Locuinþa Morþilor“, BC, BO; „mormânt“, SS 1874; „iad“, Carol II, BS.)
Ps. 146:4: „Spiritul lui iese, el se întoarce în pãmânt ºi în aceeaºi zi îi pier ºi gândurile*“. (*„Punerile lor la cale“, BG; „planurile“, BC, SS 1874 [146:3]; „gândurile“, BO [145:4], Carol II, BS.)

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:38

Spune Biblia cã sufletul supravieþuieºte morþii corpului?
Ezec. 18:4: „Sufletul* care pãcãtuieºte, acela va muri“. (*„Sufletul“, BC, BG, BO, Carol II; „omul“, SS 1874.)
„Noþiunea de «suflet», cu sensul de realitate pur spiritualã, separatã de «corp», ... nu existã în Biblie.“ — La Parole de Dieu, de Georges Auzou, profesor care predã Sfânta Scripturã la seminarul din Rouen, Franþa (Paris, 1960), p. 128.
„Deºi cuvântul ebraic nefesh [din Scripturile ebraice] este tradus adesea prin «suflet», ar fi inexact sã i se atribuie sensul grecesc. Nefesh ... nu a fost niciodatã înþeles ca acþionând separat de corp. În Noul Testament, cuvântul grecesc psyche este tradus deseori prin «suflet», dar nici acesta nu trebuie înþeles automat cu sensul pe care i-l atribuiau filozofii greci. De obicei, acesta înseamnã «viaþã», «vitalitate» sau, uneori, «eul».“ — The Encyclopedia Americana (1977), vol. XXV, p. 236.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:39

Cine merge în iadul biblic?
Aratã Biblia cã cei rãi merg în iad?
Ps. 9:17, BO: „Sã se întoarcã pãcãtoºii în iad*; toate neamurile care uitã pe Dumnezeu“. (*„Iad“, BS, Carol II; „Locuinþa Morþilor“, BC; „locaºul morþii“, BG [9:18]; „mormânt“, SS 1874; „ªeol“, NW.)

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:39

Aratã Biblia cã ºi cei buni merg în iad?
Iov 14:13, BS: „[Iov s-a rugat:] Mãcar de m’ai ascunde în iadul* cel de jos, sub pazã, pân’ la vremea când Þi-a trecut mânia ºi-ai rândui o vreme sã-Þi aminteºti de mine“. (Dumnezeu însuºi a spus despre Iov cã era un ‘om ireproºabil ºi drept, care se temea de Dumnezeu ºi se abãtea de la rãu’. — Iov 1:8.) (*„Locuinþa Morþilor“, BC; „împãrãþia morþii“, BG; „împãrãþia morþilor“, BO, Carol II; „mormânt“, SS 1874.)
Fap. 2:25–27, BG: „David zice despre el [Isus Cristos]: ... Cãci nu vei lãsa sufletul meu în iad*, nici nu vei îngãdui ca Sfântul tãu sã vadã stricãciunea“. (Dacã se spune cã Dumnezeu nu l-a ‘lãsat’ pe Isus în iad, înseamnã cã, cel puþin pentru un timp, Isus a fost în iad, sau Hades, nu-i aºa?) (*„Iad“, BO, BS, Carol II; „Locuinþa Morþilor“, BC; „infern“, SS 1874; „Hades“, NW.)

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:40

Se poate ieºi din iadul biblic?
Apoc. [Rev.] 20:13, 14, BO: „ªi marea a dat pe morþii cei din ea ºi moartea ºi iadul* au dat pe morþii lor, ºi judecaþi au fost, fiecare dupã faptele sale. ªi moartea ºi iadul au fost aruncate în râul de foc“. (Aºadar, morþii vor fi eliberaþi din iad. Sã observãm, de asemenea, cã iadul este diferit de „râul de foc“, deoarece iadul va fi aruncat în râul de foc.) (*„Iadul“, BO, BS, Carol II; „Locuinþa Morþilor“, BC; „infernul“, SS 1874; „Hadesul“, NW.)

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:41

De ce existã confuzie cu privire la ceea ce spune Biblia despre iad?
„Întrucât primii traducãtori ai Bibliei au redat în mod constant cuvântul ebraic ªeol ºi termenii greceºti Hades ºi Gheena prin iad, s-a creat multã confuzie ºi neînþelegere. Simpla transliterare a acestor cuvinte, pe care unii traducãtori au preferat-o în ediþiile revizuite ale Bibliei, nu a fost suficientã pentru a clarifica aceastã confuzie ºi înþelegere greºitã.“ — The Encyclopedia Americana (1942), vol. XIV, p. 81.
În loc sã fie consecvenþi în redarea termenilor din limbile originale, traducãtorii au permis ca pãrerile lor personale sã le influenþeze munca. Exemple: 1) Sãnta Scripturã 1874 traduce sheóhl prin „mormânt“ ºi „infern“; háides este tradus prin „iad“, „infern“ ºi „mormânt“; termenul géenna este transliterat sub forma „gheena“. 2) Biblia Cornilescu traduce sheóhl prin „Locuinþa morþilor“ ºi „ªeol“, iar háides prin „Locuinþa Morþilor“; pentru géenna foloseºte ºi ea transliterarea „gheena“. 3) Biblia Galaction redã termenul sheóhl prin „ªeol“, „împãrãþia morþii“, „mormânt“, „iad“, „locaºul morþii“ ºi „împãrãþia morþilor“, háides prin „iad“, iar pentru géenna foloseºte transliterarea amintitã mai sus. Astfel, sensul exact al acestor termeni din limbile originale a devenit neclar.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:42

Ce este ‘chinul veºnic’ menþionat în Revelaþia?
Apoc. [Rev.] 14:9–11; 20:10, BC: „Dacã se închinã cineva fiarei ºi icoanei ei ºi primeºte un semn pe frunte sau pe mânã, va bea ºi el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; ºi va fi chinuit în foc ºi în pucioasã, înaintea sfinþilor îngeri ºi înaintea Mielului. ªi fumul chinului [greceºte basanismóu] lor se suie în vecii vecilor. ªi nici ziua, nici noaptea n-au odihnã cei care se închinã fiarei ºi icoanei ei ºi oricine primeºte semnul numelui ei“. „ªi Diavolul, care-i înºela, a fost aruncat în iazul de foc ºi de pucioasã, unde este fiara ºi proorocul mincinos. ªi vor fi chinuiþi zi ºi noapte, în vecii vecilor.“
Ce este ‘chinul’ despre care se vorbeºte în aceste versete? Este demn de remarcat cã în Apocalipsa 11:10 (BC) se spune cã niºte profeþi îi ‘chinuiesc’ pe locuitorii pãmântului. Acest chin este provocat de mesajele acuzatoare ºi umilitoare pe care le proclamã aceºti profeþi. În Apocalipsa 14:9–11 (BC) se spune cã aceia care se închinã „fiarei“ simbolice ºi „icoanei“ sau imaginii ei sunt ‘chinuiþi în foc ºi în pucioasã’. Aceste cuvinte nu pot face referire la niºte chinuri conºtiente dupã moarte, fiindcã „cei morþi nu ºtiu nimic“ (Ecl. 9:5, BC). Atunci ce le provoacã un astfel de chin când sunt încã în viaþã? Mesajul pe care îl proclamã slujitorii lui Dumnezeu, potrivit cãruia cei ce se închinã „fiarei ºi icoanei ei“ vor suferi moartea a doua, simbolizatã de „iazul de foc ºi de pucioasã“. Fumul, asociat cu distrugerea lor în flãcãri, urcã pentru veºnicie în sensul cã distrugerea va fi eternã ºi nu va fi uitatã niciodatã. Care este sensul cuvintelor din Apocalipsa 20:10 (BC), potrivit cãrora Diavolul ‘va fi chinuit în vecii vecilor’ în „iazul de foc ºi de pucioasã“? În Apocalipsa 21:8 (BC) se aratã clar cã „iazul care arde cu foc ºi pucioasã“ înseamnã „moartea a doua“. Deci faptul cã Diavolul va fi ‘chinuit’ acolo pentru totdeauna înseamnã cã el nu va fi eliberat niciodatã; el va fi pentru totdeauna prizonier în moartea veºnicã. Folosirea cuvântului ‘chin’ cu acest sens (din grecescul básanos) ne aminteºte de Matei 18:34, unde acelaºi cuvânt grecesc de bazã este folosit cu referire la ‘temniceri’ (‘temniceri’, NW; ‘chinuitori’, BC, BO, BS, SS 1874; ‘cãlãi’, BG).

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:43

Ce este ‘focul gheenei’ la care s-a referit Isus?
În Scripturile greceºti creºtine, Gheena este menþionatã de 12 ori. De cinci ori este pusã în legãturã directã cu focul. Unii traducãtori au redat expresia greceascã géennan tou pyrós prin ‘focul gheenei’ (BC, SS 1874) ºi ‘gheena focului’ (BG, BO, Carol II).
Contextul istoric: Valea lui Hinom (Gheena) era în afara zidurilor Ierusalimului. Un timp, ea a fost locul unde se practica o închinare idolatrã care includea jertfirea copiilor. În secolul I, Gheena servea ca loc de ardere a gunoaielor din Ierusalim. În aceastã vale erau aruncate cadavrele animalelor pentru a fi arse de focul întreþinut cu sulf, sau pucioasã. În Gheenã erau aruncate ºi cadavrele criminalilor executaþi, fiindcã aceºtia nu erau consideraþi demni sã fie îngropaþi într-un mormânt de amintire. Din acest motiv, Isus a vorbit în Matei 5:29, 30 despre aruncarea întregului corp în Gheenã. Dacã ajungea în mijlocul flãcãrilor care ardeau încontinuu, cadavrul era ars, dar, dacã rãmânea agãþat pe panta vãii, carnea intratã în putrefacþie se umplea de viermii care miºunau peste tot (Mar. 9:47, 48). În Gheenã nu erau aruncaþi oameni vii; prin urmare, nu era un loc de chinuri conºtiente.
În Matei 10:28, Isus i-a avertizat pe ascultãtorii sãi ‘sã se teamã de cel care poate sã distrugã atât sufletul, cât ºi corpul în Gheenã’. Ce înseamnã aceste cuvinte? Sã reþinem cã aici nu este vorba despre chinuri în focul Gheenei; dimpotrivã, el spune ‘sã se teamã de cel care poate sã distrugã ... în Gheenã’. Menþionând „sufletul“ separat, Isus a arãtat cã Dumnezeu poate sã distrugã orice perspectivã de viaþã a unei persoane; în acest caz, nu mai existã nicio speranþã de înviere pentru persoana respectivã. Aºadar, ‘focul gheenei’ are aceeaºi semnificaþie ca „lacul de foc“ din Revelaþia 21:8, adicã distrugerea, „moartea a doua“.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:43

Care este, potrivit Bibliei, pedeapsa pentru pãcat?
Rom. 6:23: „Plata pãcatului este moartea“.
Mai este cineva pedepsit dupã moarte pentru pãcatele sale?
Rom. 6:7: „Cine a murit a fost absolvit de pãcat“.
Este compatibilã cu personalitatea lui Dumnezeu ideea de chinuire veºnicã a celor rãi?
Ier. 7:31: „[Apostaþii iudei] au construit locurile înalte de la Tofet, care este în valea fiului lui Hinom, ca sã-ºi ardã fiii ºi fiicele în foc, lucru pe care nu-l poruncisem ºi nici nu mi se suise în inimã“.
Ilustrare: Ce aþi crede despre un pãrinte care ar þine mâna copilului sãu deasupra focului ca sã-l pedepseascã pentru o greºealã? „Dumnezeu este iubire“ (1 Ioan 4:8). Ar putea face el ceea ce niciun pãrinte uman cu mintea sãnãtoasã n-ar face vreodatã? Categoric, nu!

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:44

Când a vorbit despre bogat ºi despre Lazãr, a lãsat Isus sã se înþeleagã cã cei rãi vor fi chinuiþi dupã moarte?
Este oare relatarea din Luca 16:19–31 literalã sau este doar o ilustrare? Într-o notã subsol din The Jerusalem Bible se spune cã aceasta este o „parabolã prezentatã sub forma unei relatãri, fãrã nicio referire la vreo persoanã realã“. Dacã ar fi înþeleasã literal, atunci ar însemna cã aceia care se bucurã de favoarea divinã ar încãpea cu toþii în sânul unui singur om, Avraam, cã apa din vârful unui deget nu s-ar evapora în flãcãrile Hadesului ºi cã o singurã picãturã de apã ar putea uºura suferinþele celui ce se aflã acolo. Vi se pare logic? Dacã sensul transmis de aceste versete ar fi literal, atunci ele ar fi în contradicþie cu alte pãrþi ale Bibliei. Iar dacã Biblia s-ar contrazice în felul acesta, ar putea cei ce iubesc adevãrul s-o foloseascã drept bazã pentru credinþa lor? Biblia însã nu se contrazice.
Care este semnificaþia parabolei? „Bogatul“ îi reprezintã pe farisei (vezi versetul 14). Cerºetorul Lazãr îi reprezintã pe evreii de rând, care erau dispreþuiþi de farisei, dar care s-au cãit ºi au devenit discipoli ai lui Isus (vezi Luca 18:11; Ioan 7:49; Mat. 21:31, 32). Moartea lor este tot simbolicã, ea reprezentând o schimbare de situaþie. Astfel, cei care altãdatã erau dispreþuiþi au ajuns într-o poziþie de favoare divinã, iar cei care altãdatã pãreau sã fie favorizaþi au fost respinºi de Dumnezeu, fiind în acelaºi timp chinuiþi de mesajele judecãtoreºti anunþate de cei pe care îi dispreþuiserã. — Fap. 5:33; 7:54.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 16:44

Care este originea învãþãturii despre focul iadului?
În antichitate, babilonienii ºi asirienii credeau cã „iadul ... este un loc plin de orori, stãpânit de zei ºi demoni foarte puternici ºi cruzi“ (The Religion of Babylonia and Assyria, de Morris Jastrow jr., Boston, 1898, p. 581). Iadul de foc al creºtinãtãþii îºi are originea în religia vechilor egipteni (The Book of the Dead [Cartea morþilor], New Hyde Park, New York, 1960, cu o prefaþã de E. A. Wallis Budge, p. 144, 149, 151, 153, 161). Budismul, care dateazã din secolul al VI-lea î.e.n., a introdus la un moment dat învãþãtura despre iadul înfocat ºi despre iadul rece (The Encyclopedia Americana, 1977, vol. XIV, p. 68). Unele reprezentãri ale iadului, care se gãsesc în bisericile catolice din Italia, sunt considerate de origine etruscã. — La civiltà etrusca, de Werner Keller (Milano, 1979), p. 389.
Dar adevãratele rãdãcini ale acestei doctrine care îl dezonoreazã pe Dumnezeu sunt mult mai adânci. Concepþiile diabolice referitoare la un iad al chinurilor îl defãimeazã pe Dumnezeu ºi provin de la principalul calomniator al lui Dumnezeu, de la Diavol (al cãrui nume înseamnã „Calomniator“), pe care Isus Cristos l-a numit „tatãl minciunii“. — Ioan 8:44.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:08

Oau!!
Ploua cu mesaje! cand ai avut timp sa le scrii??

1. Pana la moartea lui Iisus Hristos, toti dreptii au mers in iad.
Iisus, prin moartea lui ridica pacatul lumii si deschide portile raiului.

2. Parabola lui Lazar nu anuleaza existenta iadului!! Dimpotriva

3. In Evanghelia dupa Marcu, cap 9.. Iisus avertizeaza de 3 ORI despre VESNICIA chinurilor!!! Ti se pare complet nerelevant?? Crezi ca minte??

4. "ªi când vor ieºi, vor vedea trupurile moarte ale celor care s-au rãzvrãtit împotriva Mea, cã viermele lor nu va muri ºi focul lor nu se va stinge. ªi ei vor fi o sperietoare pentru toþi." (Isaia, 66:24)

5. Multe lucruri din VT apar si in alte religii din zona! Sa le anulam valabilitatea??
Nu poti sa treci peste faptul ca isusi Iisus a sustinut invatatura cu pedeapsa eterna! Cum poti trece peste asta??!!
Pana si demonilor le este frica de iad (Luca 8:31) si-L rugau pe Iisus sa nu-i trimita in adanc! Iar noi luam in deradere aceasta invatatura!!

Cat timp omul nu se pocaieste si nu se caieste pt pacatele lui pt a primi iertare, ofensa adusa lui Dumnezeu este ETERNA!!! Intr-adevar, nu exista pacate "mici"

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:12

De la: virgil_gina2001, la data 2009-03-14 16:44:26Când a vorbit despre bogat ºi despre Lazãr, a lãsat Isus sã se înþeleagã cã cei rãi vor fi chinuiþi dupã moarte?

Nu "a lasat sa se inteleaga" ca cei rai se vor chinui dupa moarte, ci a spus foarte clar asta:

19. Era un om bogat care se îmbrãca în porfirã ºi în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strãlucit.
20. Iar un sãrac, anume Lazãr, zãcea înaintea porþii lui, plin de bube,
21. Poftind sã se sature din cele ce cãdeau de la masa bogatului; dar ºi câinii venind, lingeau bubele lui.
22. ªi a murit sãracul ºi a fost dus de cãtre îngeri în sânul lui Avraam. A murit ºi bogatul ºi a fost înmormântat.
23. ªi în iad, ridicându-ºi ochii, fiind în chinuri, el a vãzut de departe pe Avraam ºi pe Lazãr în sânul lui.
24. ªi el, strigând, a zis: Pãrinte Avraame, fie-þi milã de mine ºi trimite pe Lazãr sã-ºi ude vârful degetului în apã ºi sã-mi rãcoreascã limba, cãci mã chinuiesc în aceastã vãpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-þi aminte cã ai primit cele bune ale tale în viaþa ta, ºi Lazãr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieºti.
26. ªi peste toate acestea, între noi ºi voi s-a întãrit prãpastie mare, ca cei care voiesc sã treacã de aici la voi sã nu poatã, nici cei de acolo sã treacã la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, pãrinte, sã-l trimiþi în casa tatãlui meu,
28. Cãci am cinci fraþi, sã le spunã lor acestea, ca sã nu vinã ºi ei în acest loc de chin.
29. ªi i-a zis Avraam: Au pe Moise ºi pe prooroci; sã asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, pãrinte Avraam, ci, dacã cineva dintre morþi se va duce la ei, se vor pocãi.
31. ªi i-a zis Avraam: Dacã nu ascultã de Moise ºi de prooroci, nu vor crede nici dacã ar învia cineva dintre morþi.

Repet:
Fiule, adu-þi aminte cã ai primit cele bune ale tale în viaþa ta, ºi Lazãr, asemenea, pe cele rele; iar ACUM aici el se mângâie, iar TU te chinuieºti.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:16

Ma bucur ca ai aparut, Andu!
Am fost socata de ceea ce scrie Virgil!!!
Iti dai seama??!!
Ei anuleaza sacrificiul lui Iisus pretinzand ca nu exista iad!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:17

Chiar asa, Virgil.. de ce crezi tu ca Iisus a fost batjocorit si sacrificat??!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:19

Tu nu ai inteles ca oamenii chiar MERITAU iadul????

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:20

De la: marinescuirina, la data 2009-03-14 17:16:13Ma bucur ca ai aparut, Andu!

Am fost socata de ceea ce scrie Virgil!!!

Iti dai seama??!!

Ei anuleaza sacrificiul lui Iisus pretinzand ca nu exista iad!!!!!!

Probabil copiaza de pe undeva o invatatura eretica si inventata de oameni. Acea invatatura nu este de la Hristos iar apostolii nu au invatat asa ceva, deci acea invatatura nu este de la Dumnezeu...

Oare nu sunt limpezi versetele:
23. ªi în iad, ridicându-ºi ochii, fiind în chinuri, el a vãzut de departe pe Avraam ºi pe Lazãr în sânul lui.
24. ªi el, strigând, a zis: Pãrinte Avraame, fie-þi milã de mine ºi trimite pe Lazãr sã-ºi ude vârful degetului în apã ºi sã-mi rãcoreascã limba, cãci mã chinuiesc în aceastã vãpaie.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:25

Virgil, fa-ti un bine si citeste ce spun Sf Parintii despre iad.
Au fost unii carora li s-a dat sa-l vada.. ca sa fie intariti duhovniceste!!!
Au plans restul vietii lor vazand suferinta celor care s-au indepartat de Dumnezeu!!!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:26

Alt exemplu:

MATEI 13
40. ªi, dupã cum se alege neghina ºi se arde în foc, aºa va fi la sfârºitul veacului.
41. Trimite-va Fiul Omului pe îngerii Sãi, vor culege din împãrãþia Lui toate smintelile ºi pe cei ce fac fãrãdelegea,
42. ªi-i vor arunca pe ei în cuptorul cu foc; acolo va fi plângerea ºi scrâºnirea dinþilor.
43. Atunci cei drepþi vor strãluci ca soarele în împãrãþia Tatãlui lor. Cel ce are urechi de auzit sã audã.

Sufletul omului nu poate muri caci este dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

mariatu

320 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:51

Virgil, ce surprize ne mai pregatesti??
Asta cu iadul (ca nu credeti in existenta lui)nu o stiam.
Aseara m-ai spus de Iuda....ca nu a participat la cina ...oare ce mai urmeaza?

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 20:10

Pagini: << 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: