necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:52
Matei 24:14 Evanghelia aceasta a Împãrãtiei va fi propovãduitã în toatã lumea, ca sã slujeascã de mãrturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârsitul.
Mat 4.23;Mat 9.35;Rom 10.18;Col 1.6-23
Deci sa inteleg ca sfarsitul.....a trecut deja?????
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:53
Poti vedea si tu ca o gramada zic ca respecta Biblia si totusi diferentele sunt atat de mari intre acestia de-ti vine sa fugi.
Intreaba un martor! Ti-l va tagadui pe Hristos cu Biblia in mana, intreaba un adventist vede numai Sambata peste tot in Biblie, unde e consistenta Duhului Sfant? Spune tu daca zici ca eu gresesc?
Eu unul nu vad? Un Domn! O credinta! UN Botez!! Unde?
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:55
De la: Andu30, la data 2009-03-01 01:49:35Maria nu te supara, dar invatatura asta cu "Biblia in mana dupa interpretarea fiecaruia" nu exista inainte de 1500. Daca apostolii nu ar fi scris nimic si totul s-ar fi trasmis numai prin viu grai sa inteleg ca invatatura ta nu mai era acum??
MA LASI, CE VREI SA MA CERT CU TINE???
MOSTENESTI NISTE IDEI FALSE.
AVETI ATATEA GRESELI DE INTERPRETARE SI TOT VOI VA DATI MARI SI TARI.
SINGURUL MIJLOCITOR ESTE ISUS HRISTOS NU SFINTII PARINTI, EL A MURIT PE MINE, EL DUMNEZEU, EL A FOST SINGURUL DEMN SA RUPA CELE SAPTE PECETI NU ALTII.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:56
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 01:52:31Matei 24:14 Evanghelia aceasta a Împãrãtiei va fi propovãduitã în toatã lumea, ca sã slujeascã de mãrturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârsitul.
14. Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul.
15. Deci, când veți vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt - cine citește să înțeleagă -
16. Atunci cei din Iudeea să fugă în munți.
17. Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-și ia lucrurile din casă.
18. Iar cel ce va fi în țarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-și ia haina.
19. Vai de cele însărcinate și de cele ce vor alăpta în zilele acelea!
20. Rugați-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.
21. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum și nici nu va mai fi.
22. Și de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleși se vor scurta acele zile.
23. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeți.
24. Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși.
De ce nu citesti in continuare si scoti din context?
hristosii mincinosi care apar dupa ce s-a dat Evanghelia la toate neamurile cine sunt Maria???
Apoi "uraciunea pustiirii" stand in locul cel Sfant (adica antihristul in templul lui Dumnezeu)
Astea inca nu s-au implinit....
|
|
|
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:58
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:59
De la: Andu30, la data 2009-03-01 01:53:10Poti vedea si tu ca o gramada zic ca respecta Biblia si totusi diferentele sunt atat de mari intre acestia de-ti vine sa fugi.
Intreaba un martor! Ti-l va tagadui pe Hristos cu Biblia in mana, intreaba un adventist vede numai Sambata peste tot in Biblie, unde e consistenta Duhului Sfant? Spune tu daca zici ca eu gresesc?
Ai descoperit si tu(cu ajutorul cui  ) Martorii, si acum ii bagi pe toti in oala cu ei.
Ai fost intre timp pe la duhovnic si te-a montat impotriva mea????
sau nu vrei sa va mai deranjez si nu poti s-o spui direct???
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:01
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 01:55:56De la: Andu30, la data 2009-03-01 01:49:35Maria nu te supara, dar invatatura asta cu "Biblia in mana dupa interpretarea fiecaruia" nu exista inainte de 1500. Daca apostolii nu ar fi scris nimic si totul s-ar fi trasmis numai prin viu grai sa inteleg ca invatatura ta nu mai era acum??
MA LASI, CE VREI SA MA CERT CU TINE???
MOSTENESTI NISTE IDEI FALSE.
AVETI ATATEA GRESELI DE INTERPRETARE SI TOT VOI VA DATI MARI SI TARI.
SINGURUL MIJLOCITOR ESTE ISUS HRISTOS NU SFINTII PARINTI, EL A MURIT PE MINE, EL DUMNEZEU, EL A FOST SINGURUL DEMN SA RUPA CELE SAPTE PECETI NU ALTII.
Uiti de Duhul Sfant care a fost dat prin apostoli. Eu nu am zis ca-L tagaduiesti pe Hristos, ci am zis ca tagaduiesti Duhul Sfant care a fost dat prin punerea mainilor si invatatura de credinta, botez si multe altele...
Daca eu mostenesc idei false te intreb? Te poti mantui fara Duhul Sfant si hulind puterea Duhului Sfant dat prin apostoli ???
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:01
De la: Andu30, la data 2009-03-01 01:56:56De la: maria_tu, la data 2009-03-01 01:52:31Matei 24:14 Evanghelia aceasta a Împãrãtiei va fi propovãduitã în toatã lumea, ca sã slujeascã de mãrturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârsitul.
14. Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul.
15. Deci, când veți vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt - cine citește să înțeleagă -
21. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum și nici nu va mai fi.
22. Și de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleși se vor scurta acele zile.
23. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeți.
24. Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși.
hristosii mincinosi care apar dupa ce s-a dat Evanghelia la toate neamurile cine sunt Maria???
Apoi "uraciunea pustiirii" stand in locul cel Sfant (adica antihristul in templul lui Dumnezeu)
Adi ma acuza ca umplu forumul de versete, tu vrei sa le pun pe toate, ce voi nu aveti biblii????
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:03
Pai descoper-o tu sa vezi cine este, sau studiaza singur.Ca practicii, moduri de adorare a icoanelor si obiectelor de cult (inchinare la idoli) si roade, sunteti .....aproape.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:03
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 01:59:56De la: Andu30, la data 2009-03-01 01:53:10Poti vedea si tu ca o gramada zic ca respecta Biblia si totusi diferentele sunt atat de mari intre acestia de-ti vine sa fugi.
Ai descoperit si tu(cu ajutorul cui ) Martorii, si acum ii bagi pe toti in oala cu ei.
Ai fost intre timp pe la duhovnic si te-a montat impotriva mea????
sau nu vrei sa va mai deranjez si nu poti s-o spui direct???
Martorii il tagaduiesc si pe Hristos pe langa tagaduirea Duhului Sfant...
Cred ca ajunge pentru astazi. Mergem la culcare si noi. La duhovnic merg dupa post sa fiu mai curat cat de cat ca acum vai de mine, ma trimite acasa si nu ma lasa sa ma impartasesc.
Doamne ajuta si Noapte buna...
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:06
De la: eclaudesvd, la data 2009-03-01 01:38:09Andu....
Trebuie sa te contrazic! Nu toti au auzit de Cristos! Locuiesc intr-o tara in care exista anumite triburi ce nu accepta omul alb si nici cultura sa! Se incearca un dialog insa este foarte dificil. Aceste triburi traiesc in paduri si conserva foarte bine cultura, limba si obiceiurile. De existenta anumitor triburi se stie insa nu se poate intra in contact cu ele. Ai de asemenea triburi cu care exista contacte insa nu accepta o alta credinta. de altfel se incearca o inculturare a Evangheliei in aceste triburi si nu o europenizare a lor! Studiie antropologice care se fac cauta sa gaseasca puncte comune culturtale si religioase pentru a pregati terenul evanghelizarii![/quote
MINUNE, UITE CA DE POATE SA-MI DAI SI MIE ODATA DREPTATE.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:08
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 02:01:25De la: Andu30, la data 2009-03-01 01:56:56De la: maria_tu, la data 2009-03-01 01:52:31Matei 24:14 Evanghelia aceasta a Împãrãtiei va fi propovãduitã în toatã lumea, ca sã slujeascã de mãrturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârsitul.
Adi ma acuza ca umplu forumul de versete, tu vrei sa le pun pe toate, ce voi nu aveti biblii????
Adi te acuza ca pui 100 de versete scoase fiecare din contextul lor. Si asa faci. Pui 100 de versete in care spui ca Hristos mantuieste (spre exemplu) sau o idee care se repeta intr-o 100 de locuri.
Mai bine dai contextul unui singur verset pentru ca pe langa faptul ca Hristos mantuieste mai scrie acolo si alte lucruri (adica cui i-a dat puterea pe pamant sa lege si sa dezlege pacatele sau alte lucruri importante). Un verset de sine statator nu exclude celelalte mii de versete din Sfanta Scriptura.
Oricum hai sa mergem la somn acum, inainte sa ma mai ticsesc cu un rand de pacate.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:13
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 02:06:13De la: eclaudesvd, la data 2009-03-01 01:38:09Andu....
Trebuie sa te contrazic! Nu toti au auzit de Cristos! Locuiesc intr-o tara in care exista anumite triburi ce nu accepta omul alb si nici cultura sa! Se incearca un dialog insa este foarte dificil. Aceste triburi traiesc in paduri si conserva foarte bine cultura, limba si obiceiurile. De existenta anumitor triburi se stie insa nu se poate intra in contact cu ele. Ai de asemenea triburi cu care exista contacte insa nu accepta o alta credinta. de altfel se incearca o inculturare a Evangheliei in aceste triburi si nu o europenizare a lor! Studiie antropologice care se fac cauta sa gaseasca puncte comune culturtale si religioase pentru a pregati terenul evanghelizarii![/quote
MINUNE, UITE CA DE POATE SA-MI DAI SI MIE ODATA DREPTATE.
Ti se pare ca noi cadem intre noi mereu de acord, mie nu mi se pare.
Daca tu crezi ca cineva are ceva cu tine te inseli, din contra pot sa spun ca esti poate una dintre cele mai civilizate persoane de pe forum raportat si la numarul de mesaje pe care l-ai scris.
Problema este ca nu ne contrazicem pe lucruri "mai mici" ci pe lucruri "esentiale". Una e cand ma contrazic cu Andrei pe cipurile din pasapoarte si cu Adi pe tema antihristului si una e cand ma contrazic cu tine pe temelia credintei si pe legitimitatea ei.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:17
Sau ma contrazic cu eclaudesvd pe tema neprihanitei zamisliri a Maicii Domnului.
Pai da... ne contrazicem pe subiectul acesta... dar nu indrazneste nimeni dintre noi doi sa conteste cinstea care i se aduce Maicii Domnului si a rolului ei in mantuirea oamenilor....
Noapte buna
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:21
mai multe versete care intaresc ideea, versete cae se completeaza unele pe altele, dar voi nu sunteti obisnuiti cu trimiterile de aceea nu intelegeti.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:22
De la: Andu30, la data 2009-03-01 02:17:03Sau ma contrazic cu eclaudesvd pe tema neprihanitei zamisliri a Maicii Domnului.
Pai da... ne contrazicem pe subiectul acesta... dar nu indrazneste nimeni dintre noi doi sa conteste cinstea care i se aduce Maicii Domnului si a rolului ei in mantuirea oamenilor....
Noapte buna
rolul pe cae l-a avut a fost sa-l nasca si sa stea langa Fiul Lui Dumnezeu. atat.
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:31
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:34
Marco, ce mai faci???
Iti simteam lipsa. Esti cam ocupat in ultimul tim sau ai alte...preterinte?
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:35
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 02:34:09Marco, ce mai faci???
Iti simteam lipsa. Esti cam ocupat in ultimul tim sau ai alte...preterinte?
... sa-i spunem alte ''preferinte'' ... tot nu te-ai hotarit sa vii la locul tau ? ...
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 02:44
Sunt deja...
|
homemarcel0
1937 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 03:21
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 02:44:26Sunt deja...
... acum mai copilaresti putin ,,,
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 09:27
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 02:22:30De la: Andu30, la data 2009-03-01 02:17:03Sau ma contrazic cu eclaudesvd pe tema neprihanitei zamisliri a Maicii Domnului.
Noapte buna
rolul pe cae l-a avut a fost sa-l nasca si sa stea langa Fiul Lui Dumnezeu. atat.
Ai vazut.. si zici apoi ca avem aceeasi invatatura ...
AAAA ce rol minor a avut dupa tine!!! Cum poti sa spui ca doar "ATAT" sa-L nasca pe Dumnezeu. Tu iti dai seama ce spui? Adica Dumnezeu a locuit intr-un om si s-a coborat intr-un om ca sa ia trup si a trecut prin omul acela cum trece apa printr-o cana???
Cui i s-a mai spus vreodata?
""Duhul Sfant se va pogori peste tine si puterea Celui Preainalt te va umbri; pentru aceea si Sfantul Care se va naste din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema"" (Luca 1, 28-35).
Oare cine dintre oameni a mai dat Duhul Sfant doar printr-un salut?
Care a fost efectul imediat umplerii Elisabetei de Duh Sfant? Ti-l spun eu. Efectul imediata a fost lauda preminunata a Maicii Domnului:
""Binecuvintata esti tu intre femei si binecuvintat este rodul pintecelui tau. Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu?""
La rugamintea cui Hristos a facut minuni chiar si inainte sa-i soseasca ceasul lucrarii? Pe cine a mai ascultat Hristos vreodata in acest chip? Desi ii spune in prealabil ca nu e treaba lor (Hristos si Maica Domnului) pentru ca nu venise timpul inca:
3. Și sfârșindu-se vinul, a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin.
4. A zis ei Iisus: Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu.
5. Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceți orice vă va spune.
Cu cine a mai vorbit Dumnezeu asa vreodata? Apoi ea este mama noastra a tuturor crestinilor, ocrotitoarea noastra, Maica Domnului devine mama noastra dupa Hristos. Daca vom fi ca ucenicul cel mai iubit al lui Hristos atunci cu totii il auzim pe Hristos zicandu-ne : Iata mama ta!!!
26. Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău!
27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.
28. După aceea, știind Iisus că toate s-au săvârșit acum, ca să se împlinească Scriptura, a zis: Mi-e sete.
Abia dupa ce a spus asta s-a savarsit toata lucrarea...
Cum crezi tu ca Maica Domnului este o femeie ca oricare alta ??? Cand tu insati o numesti: NASCATOARE DE DUMNEZEU !!!! Tu iti dai seama ce inseamna cuvantul acesta?
Cu adevarat nu stii ce spui acum cand spui ca rolul ei a fost "doar" sa-L nasca pe Dumnezeu. Adica ce poate fi cinste mai mare decat aceasta ca un om sa-L cuprinda pe Dumnezeu cel necuprins si fara de inceput si sa-L imbrace cu trup de om si sa-L nasca. Cum se poate ca Dumnezeu sa fie nascut dintr-un om? Cum poate fi numita o asemenea cinste? Oare mantuirea nu a venit prin Maica Domnului la noi?
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 14:04
De ce nu a spus Isus la toti apostolii, iata mama voastra, ei sa va inchinati, ea este mijlocitoarea intre voi si Tatal, sau intre mine voi si Tatal etc... ce crezi ca daca acest lucru era esential nu-l facea, ii era greu ????
De ce apostolii nu vorbesc in epistole despre ea, Pavel vb, de ex, mai mult de Timotei decat de Maria.....
Maria nu este mama tuturor crestinilor, Biblia spune sa suntem frati/suroti in Domnul nu in Doamna. Maria a fost un vas de cinste de care Dumnezeu s-a folosit in lucrarea sa care in imparatia cereasca i se va acorda toata cinstea, ea nu este mama tuturor crestinilor.
Biblia spune ca avem un TATA nu o mama , ca suntem frati avand ca tata pe Dumnezeu, nu avand ca mama pe Maria.
Dumnezeu nu are sotie ca sa o poti numi mama, Hristos este primul inviat deci este primul dintre ....... ....ce????(Raspunde tu ca daca spun eu ma acuzi de blasfemie)
Iti pusesem o intrebare azi-noapte dar vad ca o ocolesti, cea despre cei pecetluiti cu pecetea Domnului.
Cred ca esti mai bine docmentat in invataturile exbiblice decat cele biblice, deoarece se acorda o mai mare importanta studierii Sfintei Traditii in BOR decat a bibliei, si tine cont ca eu cunosc biblia si unele teme dezbatute in biblie prea putin fata de multe alte persoane din bisecicile noastre, daca ar veni vre-un pastor cred ca nu ai face fata prea usor unor dezbateri.Te sfatuiesc sa acorzi mai mult timp studiului bibliei pentru a lupta corect, cu aceleasi carti, eu ti-am mai spus ca nu vin cu lecturi suplimentare, daca mai postez cate un articol o fac pentru ca acolo gasesti mai multe informatii fata de ceea ce asi putea eu sa-ti spun.
Stii ce concluzie am tras dupa problemele pe care l-ati ridicat, legat de acuzatia ca scot versetele din context?
Ca nu stiti sa cititi Biblia, ca nu ati fost invatati sa o cititi.
Anumite subiecte sunt tratate de-a lungul intregii biblii, si tb sa vii cu versete din aproape toate cartile pentru a argumenta un anume subiect, pentru a-l vedea clar.
Daca in geneza scrie satanei vrasmasie voi pune intre tine si samanta.......asta inseamna ca tot ce se dorea a spune se opreste aici, ca daca vii cu alt verset legat de acest subict din alta carte a bibliei scoti versetul din context???
Acest rationament e valabil si pentru alte situatii.
Ce sens mai au trimiterile din subsolul versetului daca nu acela de a te ajuta sa gasesti si celellalte versete pentru a ti se oferi o imagine de ansamblu nu doar acela de a vedea colt dintr-o poza atunci cand ai la dispozitite un singur verset.
O zi placuta tuturor.
|
nastasemihail
47672 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 15:43
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 16:18
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 14:04:25
Maria nu este mama tuturor crestinilor, Biblia spune sa suntem frati/suroti in Domnul nu in Doamna. Maria a fost un vas de cinste de care Dumnezeu s-a folosit in lucrarea sa care in imparatia cereasca i se va acorda toata cinstea, ea nu este mama tuturor crestinilor.
Biblia spune ca avem un TATA nu o mama , ca suntem frati avand ca tata pe Dumnezeu, nu avand ca mama pe Maria.
Dumnezeu nu are sotie ca sa o poti numi mama, Hristos este primul inviat deci este primul dintre ....... ....ce????(Raspunde tu ca daca spun eu ma acuzi de blasfemie)
.
Eu vorbesc de mama dupa credinta nu de "sotia lui Dumnezeu". Cand i-a zis apostolului : "Iata mama ta!" si Maicii Domnului i-a spus: "Iata fiul tau!" eu ca crestin ma identific cu apostolul si IL ASCULT pe Hristos si ma consider fiu duhovnicesc al Maicii Domnului intru Domnul.
26. Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău!
27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.
Eu nu evit nici o intrebare. Daca a fost intrebarea legata de duhovnic la care faci referinta ca nu ti-am raspuns; eu iti spun ca ti-am raspuns mai sus dar cred ca nu ai avut rabdare sa citesti asa ca reiau ce scrie mai sus cu ghilimelele de rigoare:
"Cred ca ajunge pentru astazi. Mergem la culcare si noi. La duhovnic merg dupa post sa fiu mai curat cat de cat ca acum vai de mine, ma trimite acasa si nu ma lasa sa ma impartasesc."
Deci nu am fost inca si nu am vorbit cu el, dar o sa ma duc dupa post Pastelui cand voi fi pregatit.
Daca a fost alta intrebare eu nu o tin minte si nici tu nu o repeti ca sa-mi dau seama la ce te referi.
Biblia face parte din Sfanta Traditie scrisa. Ti-am dat un exemplu: Luca a scris Evanghelia din marturiile altora nu din ce a vazut cu ochii lui. Dar tu uiti ca Luca facea parte dintr-o Biserica. Nu poti sa-l crezi pe Luca sau pe orice apostol din Biblie daca nu respecti Biserica in care ei traiau si pentru care au fost scrise Evangheliile si Epistolele. Noul Testament este scris pentru o BISERICA deja existenta.
Sa-ti insusesti o carte a unei Biserici dupa 1500 de ani de existenta si s-o rastalmacesti cum crezi tu nu inseamna nimic.
Trimiteri are orice Biblie si stim cu totii rostul lor. Impartirea pe versete si adaugarea trimiterilor sunt mai recente decat crezi.
Toate bune
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 17:20
Maria, am criticat citarea Apocalipsei în mijlocul unei discuții din I-II Ioan pentru același motiv pentru care i-am cerut și lui Andu să observe ceva mai atent identificarea antihriștilor și a antihristului în epistola sobornicească ioanină cu purtătorii învățăturilor rătăcitoare.
Nu am făcut absolut nici o aluzie la tine și nu înțeleg de ce ai ripostat.
Nu m-am opus nici citatelor biblice mai lungi atunci când contextul este cu adevărat important. Cred însă că împrăștierea discuției pe mai multe fronturi ar fi împiedecat și mai mult înțelegerea celuilalt, ar fi dus la tracasări și nu ar fi rezolvat nimic.
Așa măcar eu unul sunt mulțumit că, în ciuda diferențelor (lucru de altfel de așteptat) și a limitărilor impuse de contextul de comunicare, conversația a fost destul de lămuritoare.
Sigur părerea mea este că discuția de aseară asupra identității antihristului ar fi fost și mai benefică dacă nu ne-am fi dus așa de devreme în Tesaloniceni. De multe ori însă într-o dezbatere avem tendința să răspundem grăbit da...dar pentru că, de fapt, suntem interesați mai mult de un dar (al nostru) decât de acel da (al celuilalt). Iar când se întâmplă lucrul acesta, dezacordul e mai pronunțat decât acordul.
În plus, cred că aseară am pierdut oarecum capitalul de interpretare oferit de I-II Ioan, singurul text biblic care menționează în mod expres cuvântul antihrist.
Probabil s-ar fi văzut mai clar că personajul eshatologic sinistru (cunoscut în alte scrieri nou-testamentale drept Omul Fără-de-Legii, Fiara sau Urâciunea Pustiirii) este mai mult un principiu decât o persoană și mai mult o reprezentare colectivă decât un individ.
După cum Hristos însuși este o reprezentare colectivă (în expresii precum boezul în Hristos în paralel cu botezul în Moise sau expresii vechi-testamentale precum moștenire în David), tot așa și Anti-Hristos este o sumă de sau reprezentare colectivă a opoziției față de Dumnezeu și poporul noului legământ.
Eu personal sunt mai sigur pe ceea ce se poate spune despre Caligula ca Om al Fără-de-Legii (comparabil de altfel cu Urâciunea Pustiirii) decât pe ceea ce se speculează astăzi despre un lider mondial de sorginte danită ș.a.m.d. Recunosc însă că părerea mea este minoritară și că marea majoritate a creștinilor îndrăgesc construcții eshatologice ceva mai fantastice.
Însă este loc și pentru dezacord.
|
Fosta membra 9am.ro
311 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 17:42
Adipopa,
ai spus asa "Probabil s-ar fi văzut mai clar că personajul eshatologic sinistru (cunoscut în alte scrieri nou-testamentale drept Omul Fără-de-Legii, Fiara sau Urâciunea Pustiirii) este mai mult un principiu decât o persoană și mai mult o reprezentare colectivă decât un individ.
După cum Hristos însuși este o reprezentare colectivă (în expresii precum boezul în Hristos în paralel cu botezul în Moise sau expresii vechi-testamentale precum moștenire în David), tot așa și Anti-Hristos este o sumă de sau reprezentare colectivă a opoziției față de Dumnezeu și poporul noului legământ."
In legatura cu ce ai afirmat am o intrebare:
diavolul este un principiu?
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 18:00
Nu. Dar sper că nu vrei să spui că antihristul și diavolul sunt identici - sau că antihristul ar fi o întrupare a acestuia. Unde bați?
|
Fosta membra 9am.ro
311 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 18:25
Evident ca nu voiam sa spun ca diavolul si Antihristul sunt "identici".
Ai sa intelegi unde bat, dar mai inainte mai am nevoie de o lamurire a discursului tau. Esti de acord ca diavolul nu este un principiu; ce este diavolul din punctul tau de vedere?
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 18:39
Funnymoon, cred că mă supraestimezi sau vrei să mă 'târăști' într-o zonă crepusculară. Nu știu mare lucru. În afară de faptul că este o ființă creată, dar cu o apariție și evoluție literară incertă în Vechiul Testament, cu apariții frecvente ca ispititor și distrugător al vieții în evanghelii, plus câteva referiri sau aluzii în epistole și cu un final în iazul de foc al Apocalipsei - nu cred că pot spune prea mult. Asta probabil și pentru că am preferat să-mi dezvolt mai degrabă teologia decât demonologia....
|
|
|