back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Martie 2009, ora 22:40

De la: lerolv4, la data 2009-03-03 22:33:23Cine/ce este Dumnezeu? este Tata-l a tot tinatorul
Cine este Isus? este Isus Hristos
Ce este Biblia? este cartea sfanta
Ce reprezinta credinta ortodoxa? este raspunsul rugaciunilor noastre, catre sfanta treime; Tata-l, Fiul si Duhul Sfant

Voicu daca vrei sa afli cum se leaga toate si cum este adevarul mai pe indelete, intreaba-l pe tata si pe mama ta, daca ai curaj sau pe preoti ori monarhi.

Ai auzit Voicu? Dacă vrei să știi "că care-i" situația, fuga-fuguța te înscrii în audiență la rege!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:21

Din seria "conspiratii" ....

www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/Finante/122829/ING-Impr...

Citez ... Un acord cu FMI si UE este absolut necesar pentru Romania, atat pentru cresterea credibilitatii si predictibilitatii pe piata locala, cat si pentru a usura creditarea si a acoperi anumite nevoi de finantare.

Noi nu am fost in stare sa ne mentinem pe 0 (zero) de la revolutie incoace si acum fiind pe minus rau... si in scadere ....disponibilizam oameni, inchidem fabrici si facem credite mai mari. DIRECT in FALIMENT mergem.

Pt un roman suna cam asa... Esti un amarat de angajat. Iti iei un credit si la un momenta dat esti disponibilizat. Nu-ti mai poti plati creditul. "SOLUTIA"... un credit si mai mare, si in conditii mai grele. HALAL "solutie".

AdiPopa ...astia sunt expertii aia de care vorbeai ??? Cuvinte ca : credibilitate, predictibilitate NU TIN DE FOAME SI NICI DE SETE.. si in nici un caz nu sunt UTILE populatiei.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:31

De la: lerolv4, la data 2009-03-03 22:33:23Cine/ce este Dumnezeu? este Tata-l a tot tinatorul
Cine este Isus? este Isus Hristos
Ce este Biblia? este cartea sfanta
Ce reprezinta credinta ortodoxa? este raspunsul rugaciunilor noastre, catre sfanta treime; Tata-l, Fiul si Duhul Sfant

Voicu daca vrei sa afli cum se leaga toate si cum este adevarul mai pe indelete, intreaba-l pe tata si pe mama ta, daca ai curaj sau pe preoti ori monarhi.

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:32

dobitoc,prost,incult,agramat si tot ceea ce-i reprezinta pe delirantii mistico-religiosi

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

21 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:53

In sfarsit niste raspunsuri.
Dumnezeu este tatal a tot tinatorul.. Sa inteleg ca el a creat universul apoi l-a lasat sa evolueze. Sau a mai intervenit din cand in cand fiind raspunzator si pentru aparitia omului? ma intereseaza in mod special ce parere aveti, daca omul a fost creat in mod special de Dumnezeu sau a aparut pur si simplu de-a lungul evolutiei.
Isus este Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu, ca noi toti dealtfel .. Dar ce l-a deosebit pe Isus de restul lumii?
Biblia este cartea sfanta.. Ce inseamna asta si de ce este sfanta?
Credinta ortodoxa este raspunsul rugaciunilor noastre.. aici nu prea inteleg..

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:56

De la: V_O_I_C_U, la data 2009-03-04 10:53:49In sfarsit niste raspunsuri.
Dumnezeu este tatal a tot tinatorul.. Sa inteleg ca el a creat universul apoi l-a lasat sa evolueze. Sau a mai intervenit din cand in cand fiind raspunzator si pentru aparitia omului? ma intereseaza in mod special ce parere aveti, daca omul a fost creat in mod special de Dumnezeu sau a aparut pur si simplu de-a lungul evolutiei.
Isus este Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu, ca noi toti dealtfel .. Dar ce l-a deosebit pe Isus de restul lumii?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:57

esti cumva alt delirant mistic?de cand esti talica fiul lui elohim?bea mai putin si-ai sa vezi viata cu alti ochi

Fosta membra 9am.ro

21 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 11:21

Nu, sunt fratele tau. Doar avem acelasi tata. Ce-i cu ostilitatea asta? De ce nu ma iubesti? Ti-am facut vreun rau? Am spus ceva ce te-a deranjat in mod special? Am pus niste intrebari apoi am pus ce am inteles din raspunsurile care mi s-au dat..
Intr-adevar, beau destul de mult, insa consumul excesiv de ceai ma face sa vad Wc-ul cu alti ochi.. viata e mult spus..

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 13:31

De la: V_O_I_C_U, la data 2009-03-04 11:21:56Nu, sunt fratele tau. Doar avem acelasi tata. Ce-i cu ostilitatea asta? De ce nu ma iubesti? Ti-am facut vreun rau? Am spus ceva ce te-a deranjat in mod special? Am pus niste intrebari apoi am pus ce am inteles din raspunsurile care mi s-au dat..
Intr-adevar, beau destul de mult, insa consumul excesiv de ceai ma face sa vad Wc-ul cu alti ochi.. viata e mult spus..

Voicule... imi tragi a ... PAPITOI. Nu venii cu intrebati de doi bani. Tu nu vrei sa afli raspunsurile... tu vrei sa aflii parerea nostra. E o MARE diferenta. Iar parerea nostra este in cele 75 de pagini scrise. E foarte simplu ..dar se pare ca nu te duce mintea... citeste ce am scris... NU NE FACE SA NE PIERDEM TIMPUL.
Presupunand ca nu stii reaspunsul la intrebarile alea..ti le dau eu:
1. Dumnezeu este o inchipuire a unor "inalienati sentimental".
2. Isus este un personal imaginar care facea minuni si s-a sacrificat pt umanitate.
3 Biblia este un basm.

Gata ...AI AFLAT. Acum daca mai raspunzi ..inseamana ca stiai...si ai intrebat doar ca se bagi in seama, adica faci pe PAPITOIUL.

Inca o data ,evalueaza-te... si GANDESTE!!!!... nu stiii raspunsul (si atunci ti la-m dat eu).. sau vrei sa afli parea nostra(si pentru asta ai ca tema 75 de pagini de citit).

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 13:38

De la: maressalul, la data 2009-03-04 13:31:11
De la: V_O_I_C_U, la data 2009-03-04 11:21:56Nu, sunt fratele tau. Doar avem acelasi tata. Ce-i cu ostilitatea asta? De ce nu ma iubesti? Ti-am facut vreun rau? Am spus ceva ce te-a deranjat in mod special? Am pus niste intrebari apoi am pus ce am inteles din raspunsurile care mi s-au dat..

Voicule... imi tragi a ... PAPITOI. Nu venii cu intrebati de doi bani. Tu nu vrei sa afli raspunsurile... tu vrei sa aflii parerea nostra. E o MARE diferenta. Iar parerea nostra este in cele 75 de pagini scrise. E foarte simplu ..dar se pare ca nu te duce mintea... citeste ce am scris... NU NE FACE SA NE PIERDEM TIMPUL.
Presupunand ca nu stii reaspunsul la intrebarile alea..ti le dau eu:
1. Dumnezeu este o inchipuire a unor "inalienati sentimental".
2. Isus este un personal imaginar care facea minuni si s-a sacrificat pt umanitate.
3 Biblia este un basm.

Gata ...AI AFLAT. Acum daca mai raspunzi ..inseamana ca stiai...si ai intrebat doar ca se bagi in seama, adica faci pe PAPITOIUL.

Inca o data ,evalueaza-te... si GANDESTE!!!!... nu stiii raspunsul (si atunci ti la-m dat eu).. sau vrei sa afli parea nostra(si pentru asta ai ca tema 75 de pagini de citit).

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 14:05

De la: V_O_I_C_U, la data 2009-03-04 10:53:49In sfarsit niste raspunsuri.

Voicu,

Uite ai aici un link:
www.crestinism-ortodox.ro/

Intri apoi la Capitolul 3 (Invatatura Ortodoxa) si vei gasi mai multe subcapitole cu toate raspunsurile de care ai nevoie. In loc sa pierzi timpul pe forum citeste aici si vei gasi toate raspunsurile pe care le ceri:

Capitolul III Invatatura Ortodoxa

Prezentarea doctrinei crestine

- Crestinismul

- Invatatura de credinta crestina ortodoxa

Scriptura - Traditie - Biserica

- Biserica si Sfanta Scriptura

- Revelatia si Sfanta Scriptura

- Sfanta Scriptura

- Sfanta Traditie sau Sfanta Predanie

Crezul - sinteza invataturii ortodoxe

- Crezul sau simbolul credintei

- Cunoasterea lui Dumnezeu prin ortodoxie

Existenta lui Dumnezeu

- Despre revelatia dumnezeiasca

Cunoasterea lui Dumnezeu: catafatism si apofatism

- Apofatismul ca principiu al interpretarii Sfintei Scripturi la Parintii greci ai Bisericii

- Cunoasterea catafatica si apofatica

Sfanta Treime

- Invatatura ortodoxa despre Dumnezeu - Sfanta Treime

- Relatia dintre Hristos si Duhul Sfant in Biserica

- Sfanta Treime - temeiul si modelul Bisericii

Creatia

- Dumnezeu Creatorul si Proniatorul

- Pronia divina

- Creatia ca dar si tainele Bisericii

Hristologia

- Fiul lui Dumnezeu -fiul omului

- Iisus Hristos - Dumnezeu adevarat si om adevarat

- Iisus Hristos, Mantuitorul Lumii

- Betleem

Soteriologia

- Jertfa Mantuitorului Hristos

- Invatatura crestina despre Sfanta Cruce si cinstirea ei

- Despre mantuire

- Dreapta invatatura despre cinstirea Sfintei Cruci

Pnevmatologia

- Duhul Sfant - a treia persoana a Sfintei Treimi

- Cinstirea Sfantului Duh in ortodoxie

- Prezenta si lucrarea Sfantului Duh in Biserica

Eclesiologia

- Ce este Biserica dupa Invatatura Ortodoxa?

- Invataminte despre Sfanta Biserica

- Cinstirea Sfintilor

- Prea Cinstirea Maicii Domnului

- Maica Domnului, Fecioara Maria, Nascatoarea de Dumnezeu

- Nascatoare de Dumnezeu - Fecioara, bucura-te

- Sfintele Icoane in credinta si evlavia ortodoxa

- Sensul sfinteniei moastelor si al cinstirii lor in ortodoxie

- Serbarea Duminicii

- Rugaciunile pentru cei morti

- Introducere in ecleziologia ortodoxa

- Insusirile si limitele Bisericii

- Icoana - mijloc de propovaduire a evangeliei, de aparare si de intarire a dreptei credinte

Indreptarea

- Mantuirea subiectiva sau indreptarea. Conditiile mantuirii subiective har, credinta si fapte bune

- Despre imperativul iertarii

- Pacatul si eliberarea, dupa Noul Testament

Sfintele Taine

- Valoarea morala a Sfintelor Taine

- Despre Sfintele Taine

- Taina Botezului

- Taina Mirungerii

- Taina Pocaintei sau Marturisirii

- Sfanta Euharistie este Taina, nu Simbol

- Taina Maslului

- Insemnatatea tainei Sfantului Maslu

- Elementele tainei spovedaniei

- Importanta Sfintelor Taine in cresterea noastra in Hristos

Sfanta Liturghie - slujba slujbelor

- Explicarea Sfintei Liturghii in literatura teologica romaneasca

- Sfanta Euharistie - paharul vietii, paharul comuniunii

- Necesitatea prezentei Bisericii in Viata Lumii

- Liturghia ortodoxa: viziune de viata atotcuprinzatoare

- Liturghia comunitatii si jertfa interioara in viziunea filocalica

- Istoricul liturghiei bizantine

- Rolul si importanta Sfintei Liturghii in viata credinciosilor

Eshatologia

- Sfarsitul lumii; cer nou si pamant nou. Viata cea de veci

- Judecata universala dupa Noul Testament

- Eshatologia sau lumea viitoare

- Cuvantarea eshatologica a Mantuitorului

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

21 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 14:43

Salut maresale,

Exact asta am si spus, ca vreau sa aflu parerea altora referitor la intrebarile pe care le-am pus. Unde am gresit?
Intrebari de doi bani? pot fii si de un penny pentru tine.. daca asta te face sa te simti mai bine..
Vad ca pana la urma ai facut efortul si ai raspuns, irosind astfel timp pretios..
1. Sunt de acord cu tine ca Dumnezeu este o inchipuire. Tocmai de aceea am intrebat, pentru ca vreau sa stiu cum vi-l inchipuiti.
2. Aici, este posibil totusi ca Isus sa fi existat si este foarte probabil chiar sa fi facut lucruri minuate, in sensul ca isi iubea semenii si incerca sa ii ajute, un exemplu foarte bun dupa parerea mea, pacat ca in ziua de astazi foarte putini il urmeaza.
3. Nu am citit inca Biblia dar intentionez sa o fac.

Cat despre:
"Gata ...AI AFLAT. Acum daca mai raspunzi ..inseamana ca stiai...si ai intrebat doar ca se bagi in seama, adica faci pe PAPITOIUL."

no comment.. de fapt.. suna cam aiurea legatura pe care ai facut-o..

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 14:59

De la: maressalul, la data 2009-03-04 13:31:11
.

----"
Având în vedere faptul că lucrarea lui Iisus s-a desfășurat într-o zona relativ neimportantă dintr-un colț al Imperiului Roman, a rămas totuși o cantitate surprinzător de mare de informații despre Iisus care poate fi regăsită în sursele istorice laice. Iată unele dintre cele mai importante dovezi istorice ale existenței lui Iisus:

Tacitus, scriitor roman din primul secol, considerat unul dintre cei mai exacți istorici ai lumii antice, a făcut mențiuni legate de creștini “superstițioși” ("numiți după Christus", care este numele latin al lui Hristos), care au avut de suferit în timpul regimului lui Pontius Pilat sub domnia lui Tiberius. Suetonius, secretarul șef al împăratului Hadrian, a scris că a existat un om numit Chrestus (sau Hristos) care a trăit în timpul primului secol (Analele 15.44 ).

Flavius Iosefus este unul dintre cei mai renumiți istorici evrei. În lucrările sale intitulate Antichitățile, el face referire la Iacov ca “fratele lui Iisus, care era numit Hristos”. Există un pasaj controversat în lucrarea sa (18:3) care spune: "În acea vreme exista Iisus, un om înțelept, dacă am putea să îl numim om. Pentru că el a fost unul care a făcut lucruri neobișnuite, suprinzătoare. . . . El a fost Hristosul . . . El s-a arătat viu din nou a treia zi, după cum au prevestit profeții sfinți și după cum zece mii de alte lucruri mărturisesc despre El". O altă traducere a acestui pasaj este: "A existat în acea vreme un om înțelept numit Iisus. Comportamentul Său a fost bun și a fost vestit prin virtuțile Sale. Și mulți oameni dintre evrei și dintre alte națiuni au devenit discipolii Săi. Pilat L-a condamnat să fie omorât prin crucificare. Însă cei care au devenit discipolii Săi nu au abandonat învățăurile Sale. Au spus că El s-a arătat acestora a treia zi după crucificarea Sa și că El era viu; astfel, probabil că El era Mesia, despre care profeții au povestit înainte deja minunile Sale."

Iulius Africanus îl citează pe istoricul Tallus într-o discuție legată de întunericul care a urmat crucificării lui Hristos (Scrierile Extant, 18).

Plinius cel Tânăr, în Scrisorile 10:96, a surprins practicile de închinare ale primilor creștini, inclusiv faptul că ei se închinau lui Iisus ca Dumnezeu și erau persoane cu o etică înaltă, încluzând de asemenea și referințe legate de Cina Domnului.

Talmudul babilonian (Sanhedrinul 43a) face referire la crucificarea lui Iisus în ajunul Paștelui, ca și la acuzațiile formulate lui Hristos în ceea privește practicarea vrăjitoriei și încurajarea apostaziei evreilor.

Lucian din Samosata a fost un scriitor grec din secolul al doilea care a admis că lui Iisus I se închinau creștinii, ca El a introdus noi învățături religioase și ca El a fost crucificat pentru ei. El spunea că învățăturile lui Iisus includ frățietatea credincioșilor, importanța convertirii și a respingerii celorlalți zei. Creștinii au trăit conform legilor lui Iisus, s-au considerat mântuiți și au fost caracterizați printr-o atitudine de indiferență privind moartea, dedicare voluntară și renunțarea la bunurile materiale în favoarea celorlalți.

Mara Bar-Serapion confirmă faptul că Iisus a fost considerat un om înțelept și plin de virtuți, considerat de mulți ca rege al Israelului însă dat la moarte de evrei și sursă a învățăturilor urmate de discipolii Săi.

Apoi avem toate scrierile gnosticilor (Evanghelia adevărului, Apocrifa lui Ioan, Evanghelia lui Toma, Tratat asupra Învierii etc.), toate acestea avându-L în centrul atenției pe Iisus.

În fapt, am putea chiar să reconstruim evanghelia numai din sursele non-creștine timpurii: Iisus a fost numit Hristosul (Iosefus), a făcut “minuni”, a condus Israelul în noi învățături, a fost omorât înaintea Paștelui pentru ei (Talmudul babilonian) în Iudeea (Tacitus), însă a pretins a fi Dumnezeu și că se va întoarce (Eliazar), lucru în care au crezut cei care L-au urmat – închinându-se Lui ca Dumnezeu (Plinius cel Tânăr).

În concluzie, noi credem că există dovezi zdrobitoare ale existenței lui Iisus Hristos, atât din istoria laică cât și din cea biblică. Poate că cea mai mare dovadă că Iisus a existat este faptul că mii de creștini din primul secol, inclusiv cei 12 apostoli, au fost dispuși să își dea viețile lor ca martiri ai lui Iisus Hristos. Oamenii sunt dispuși să moară pentru ceea ce ei cred că este adevărat, însă nimeni nu este dispus să moară pentru ceva ce știe că ar fi o minciună.
----"
www.gotquestions.org/Romana/existat-Iisus.html

Dan_B

16 mesaje
Oras: Pascani

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 15:17

Pentru Voicu
Dumnezeu este la carma Universului si a fost dintotdeauna si va fi pentru vesnicie. El nu a lasat nimic sa evolueze in plan fizic, mai putin in logica ideiilor omenesti (care pana la urma luata la general- e o involutie).
De ex. pana acum 150 de ani pe orice om intrebai , toti credeau in El. Ia intreaba acum sa vezi cati mai cred (chiar din cei ce spun ca-s crestini -inclusiv tu).
Cum Il vad eu pe Dumnezeu (apropo- se scrie cu litera mare)- ca pe Cel mai bun prieten care are grija de mine, ma sfatuieste si ma ajuta, ma mustra cand gresesc si e permanent langa mine. El e sursa adevaratei bucurii.
Psalmul 34 ,8 Gustați și vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!

danyberby

99 mesaje
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 16:35

Pt adipopa si atat: Salutare, in sfarsit am un pic de timp sa scriu raspunsurile. Incep in primul rand cu Matei 24:45-47: Cine este sclavul fidel si prevazator pe care stapanul lui l-a numit peste servitorii sai ca sa le dea hrana la timpul potrivit? Fericit este sclavul acela daca stapanul lui, la venire, il va gasi facand asa! Adevarat va spun ca-l va numi peste toate bunurile sale.
Versetul asta se refera la un sclav care da hrana spirituala la timpul potrivit, si ca sa vezi cum lucreaza acest sclav tocmai luni seara am primit noul numar al Turnului de Veghe de la organizatia noastra, revista in care ca de obicei se afla multe articole legate de diverse subiecte, dar intr-unul anume chiar se refera la discutia noastra legata de Ioan 1:1 si explicatia ei. TE rog sa observi din comentariul de mai jos ca anumiti eruditii au pareri despre acest verset din Ioan si nu sunt martori ci doar eruditi si cercetatori si traducatori ai bibliei. Acum scriu si comentariul. Dar sa nu te iriti ca articolul aduce iarasi in discutie doctrina trinitatii, doar citeste te rog tot comentariul.

"Pentru multi oameni, doctrina trinitatii este "invatatura fuundamentala a religiei crestine". Potrivit acestei doctrine, Tatal, Fiul si spiritul sfant sunt trei persoane acre alcatuiesc un singur Dumnezeu. Cardinalul John O'Connor a spus despre Trinitate ca este "o taina care depaseste intelegerea noastra". Dar de ce este doctrina trinitatii atat de greu de inteles?
Lucrarea Illustrated Bible Dictionary da urmatoarea explicatie: " Doctrina Trinitatii nu este biblica, deoarece in biblie nu se gaseste nici o formulare a ei:. De aceea, trinitarienii se straduiesc din rasputeri sa gaseasca un suport biblic pentru aceasta doctrina, recurgand uneori chiar la denaturarea unor versete din Scripturi.

Un verset care sprijina Trinitatea???
Ioan 1:1 este un verset biblic folosit deseori in mod gresit in sprijinul doctrinei Trinitatii. Iata cum reda versiunea Cornilescu, 1996, acest verset: "La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu [in limba greaca, ton theon] si Cuvantul era Dumnezeu [theos]". Acest verset contine doua forme ale substantivului grecesc theos (dumnezeu). In primul caz, substantivul este precedat de "ton", o forma a articolului hotarat din greaca. In aceasta situatie, cuvantul theon se refera la Dumnezeul Atotputernic. In al doilea caz insa, theos nu mai are articol hotarat. A fost omis din greseala? Evanghelia dupa Ioan a fost scrisa in greaca comuna (koine), in care exista anumite reguli de folosire a articolului hotarat. Potrivit biblistului A.T. Robertson, daca atat subiectul cat si numele predicativ ar avea articol hotarat, acestea "ar fi identice si ar putea fi folosite unul in locul celuilalt". Pentru exemplificare, Robertson mentioneaza Matei 13:38, unde se spune: "Ogorul [in limba greaca, ho agros] este lumea [ho kosmos]. Prin urmare, regulile gramaticale ne ajuta sa intelegem ca lumea este acelasi lucru cu ogorul. Dar ce se poate spune despre situatia in care subiectul are articol hotarat, dar numele predicativ nu? Citand ca exemplu Ioan 1:1, eruditul J.A. Hewett subliniaza urmatoarea idee: " Intr-o constructie de acest fel, subiectul si numele predicativ nu sunt nici egale nici identice".
Pentru a ilustra Hewett foloseste textul din 1 Ioan 1:5: "Dumnezeu este lumina". In greaca "Dumnezeu" este ho theos si deci are articolul hotarat.. Dar phos, "lumina", nu este precedat de niciun articol. Hewett concluzioneaza: "Se poate spune intotdeauna... ca Dumnezeu se caracterizeaza prin lumina; dar nu se poate spune intotdeauna ca lumina este Dumnezeu". Exemple asemanatoare se gasesc in Ioan 4:24, "Dumnezeu este Spirit", si in 1 Ioan 4:16, "Dumnezeu este iubire". In ambele versete, in limba greaca subiectul, "Dumnezeu", are articol hotarat, dar numele predicativ, "Spirit" , respectiv "iubire", nu are articol hotarat. Asadar, subiectul si numele prediativ nu-si pot schimba locul intre ele.Altfel spus, aceste versete nu pot insemna ca "Spiritul este Dumnezeu" sau ca "iubirea este Dumnezeu".

Cine este "Cuvantul"?
Multi specialisti in greaca veche si traducatori ai Bibliei sunt de parere ca Ioan 1:1 scoate in evidenta o caracteristica a "Cuvantului", nu identitatea acestuia. In acest sens, William Barclay,traducator al Bibliei, a spus: "Intrucat nu este precedat de articol hotarat, theos este folosit ca atribut. ... Ioan nu identifica aici Cuvantul cu Dumnezeu. Cu alte cuvinte, el nu spune ca Isus este Dumnezeu". In mod asemanator, eruditul J. D. BeDuhn explica: " In greaca, daca intr-o propozitie de felul celei din Ioan1:1 c, nu se adauga articol hotarat la substantivul theos, cititorii vor intelege ca se face referire la >. ... Absenta articolului hotarat in cazul lui theos face o distinctie clara intre theos si ho theos, adica acelasi substantiv precedat de articol hotarat, distinctie asemanatoare celei dintre si " BeDuhn spune in continuare: "In Ioan 1:1, Cuvantul nu este Dumnezeu, Cel Unic, ci un dumnezeu, adica o fiinta divina." Aceasta idee reiese si din cuvintele teologului J.H. Thayer, care a contribuit la realizarea American Standard Version, o traducere a Bibliei. Iata ce a spus el: "Logosul [sau Cuvantul] era divin; el nu era insasi Fiinta divina".
Dar ar trebui sa fie identitatea lui Dumnezeu "o taina"? Pentru Isus nu a fost. In rugaciunea pe care i-a adresat-o Tatalui, Isus a facut o distinctie clara intre el si Tatal sau cand a spus: "Aceasta inseamna viata vesnica: sa asimileze cunostinta despre tine. singurul Dumnezeu adevarat, si despre cel pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos". (Ioan 17:3). Daca intelegem invataturile clare ale Bibliei si credem in ISus, ii vom acorda respectul ce i se cuvine ca Fiu divin al lui Dumnezeu. De asemenea, ii vom aduce inchinare lui Iehova, "singurul Dumnezeu adevarat".
Acesta este comentariul.

Legat despre alte subiecte, o sa revin. Salutare

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 16:45

"În concluzie, noi credem că există dovezi zdrobitoare ale existenței lui Iisus Hristos....

@Andu... credinta cu dovezile nu prea sa "pupa". ADICA... daca sunt dovezi asa de zdrobitoare ...atunci aia NU MAI ESTE CREDINTA. Sunt doua verbe DISTINCTE... A STI si A CREDE. Cand ai acele dovezi ..atunci STII.

Cand nu le ai ...CREZI. Crezi... ca at fi fost ceva (iti inchipui) dar NU STII. Sper sa intelegi. Ca si mie daca mi se arata dumnezeu... atunci este penibil sa zic ca cred in dumnezeu. In acest caz STIU ca exista si zic "STIU ca exista" si nu zic ..."CRED ca exista". Credinta nu se bazeaza pe verbul A STI. De la A STI deriveaza stiinta, iar de la A CREDE (a presupune)... credinta. Nu stiu de unde ai luat tot comentariul ala ..dar mi se pare LAMENTABIL. Termenul de credinta nu-si are rostul in lucruri dovedite. Cand este ceva dovedit se zice "STIU ASTA"... cand nu se cunoste un lucru se zice "CRED ASTA". Problema este ca fiecare crede cum poate=> stiinta este unica, credinta este infinita.
Chestii de genul explicatia lui dumnezeu prinn stiinta am mai vazut-o .. si CREDE-MA ... era sub orice critica. Inca o data... LAMENTABIL. Apropo ... v-a cam tras-o BOR-ul cu pasapoartele biometrice.

Dan_B... domne' esti dus cu pluta. Acum 150 de ani lumea credea ca demonii aduc bolile, era mandra ca se duce la razboi.. asa erau de dobitoci acum 150 de ani. Daca dumnezeu este cel mai bun prieten ..cum ramane cu "cainele"?. Te sfatuieste si te ajuta? Ba ma lasi? Acum si tu comunici cu dumnezeu? Te mustra cand gresesti ??? Pfoai de capul meu ..ce tampenii. Totusi cea mai mare "perla" ai lasat-o la sfarsit "e permanent langa mine". Pai dac e PERMANT langa tine ..atunci langa Andu cand mai este ? Domne' ..iti dau trofeul de cel mai cel ..."inalienat sentimental".

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 18:04

De la: maressalul, la data 2009-03-04 16:45:34"În concluzie, noi credem că există dovezi zdrobitoare ale existenței lui Iisus Hristos....

@Andu... credinta cu dovezile nu prea sa "pupa". ADICA... daca sunt dovezi asa de zdrobitoare ...atunci aia NU MAI ESTE CREDINTA. Sunt doua verbe DISTINCTE... A STI si A CREDE. Cand ai acele dovezi ..atunci STII.
Cand nu le ai ...CREZI. Crezi... ca at fi fost ceva (iti inchipui) dar NU STII. Sper sa intelegi. Ca si mie daca mi se arata dumnezeu... atunci este penibil sa zic ca cred in dumnezeu. In acest caz STIU ca exista si zic "STIU ca exista" si nu zic ..."CRED ca exista". Credinta nu se bazeaza pe verbul A STI. De la A STI deriveaza stiinta, iar de la A CREDE (a presupune)... credinta. Nu stiu de unde ai luat tot comentariul ala ..dar mi se pare LAMENTABIL. Termenul de credinta nu-si are rostul in lucruri dovedite. Cand este ceva dovedit se zice "STIU ASTA"... cand nu se cunoste un lucru se zice "CRED ASTA". Problema este ca fiecare crede cum poate=> stiinta este unica, credinta este infinita.
Chestii de genul explicatia lui dumnezeu prinn stiinta am mai vazut-o .. si CREDE-MA ... era sub orice critica. Inca o data... LAMENTABIL. Apropo ... v-a cam tras-o BOR-ul cu pasapoartele biometrice..

Credinta crestin-ortodoxa se "pupa" perfect cu dovezile istorice palpabile. Noi nu credem ce ne "inchipuim" ci noi credem in Dumnezeu pe care noi oamenii l-am vazut chiar cu ochii nostri trupesti.

Oare credinta noastra nu se bazeaza pe cel mai mare dar care ni l-a facut Dumnezeu. Caci Dumnezeu prin marea lui dragoste de oameni a coborat din cer si s-a facut OM si a trait in mijlocul nostru.

Asadar afirmatia ta ca ""poate"" a existat Hristos este batuta clar de dovezile palpabile istorice atat din mediu crestin cat mai ales necrestin, daca vrei sa tagaduiesti dumnezeirea lui Hristos este altceva, dar sa tagaduiesti existenta lui ca om nici tu macar nu cred ca esti atat de naiv, sa tagaduiesti un fapt concret istoric.

Asadar noi credem in realitati nu in inchipuiri. Noi STIM in ce CREDEM. Credem in Domnul nostru Iisus Hristos pe care l-am si vazut si pe care apostolii l-au vestit stramosilor nostri.

Biserica a facut ce trebuia in legatura cu pasapoartele, a adus echilibru si logica acolo unde din nestiinta si exagerare se provocase o tulburare. Acesta este rolul ei si momentan si-l indeplineste destul de bine. Biserica nu a confundat problemele asa cum unii credinciosi o fac: nu se confunda problema cipurilor implantate cu cipurile din pasapoarte.

Fosta membra 9am.ro

21 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 19:04

Mersi Andu pentru informatii. Referitor la dovezile despre existenta lui Isus, nu le pun la indoiala, insa ma indoiesc de faptul ca ar fi facut minuni (in sensul ca ar fi avut puteri supranaturale..) Parerea mea despre Isus in cateva cuvinte, este aceea ca a fost un om intelept, care, realizand incotro ne indreptam, a incercat sa aduca omenirea pe calea cea buna..

Dan B. Nu sunt crestin Dane in sensul ca nu cred in Dumnezeu asa cum l-ai descris tu. Spui ca este cel mai bun prieten care are grija de tine, te ajuta.. etc, insa imi poti da un exemplu? vreau sa incerc sa te inteleg, serios vorbesc, nu am venit aici sa-mi bat joc sau mai stiu eu ce.. Crede-ma. Dumnezeu este la carma universului dar CE este Dumnezeu? Cum arata? Cum se manifesta?
Spui ca acum 150 de ani.. etc... dar gandeste-te ca omul a evoluat intre timp, creierul e evoluat, inteligenta. Chiar daca tot prosti suntem :) suntem totusi mai inteligenti decat acum 150 de ani. Gandeste-te ca acum 150 de ani Pamantul se credea a fi plat.. Exemplul pe care l-ai dat nu este unul foarte bun dupa parerea mea..
Si inca ceva, mi se par exagerate observatiile de genul: cand vorbesti despre Dumnezeu trebuie sa scrii cu litera mare. Inteleg sa-i scriem numele cu litera mare dar articolele scrise cu litere mari mi se pare ca nu-si au rostul..
"Psalmul 34 ,8 Gustați și vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!" Inlocuiti "Domnul" cu "Iubirea" (si articolele de rigoare). Asta inseamna pentru mine Dumnezeu si asta consider eu ca este singurul lucru de care avem nevoie in sufletul nostru pentru a trai cu totii in pace si armonie. nimic altceva.

Maresalule, pana la urma tu nu crezi in existenta lui Isus sau stii ca nu a existat?

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 21:19

Dannyberby, nu aduci decât un argument nou (citatul cardinalului), repeți lucrurile la care eu am răspuns deja, vrei să treci la altele prefăcându-te că ai uitat discuția anterioară și sperând ca (prin cumul și nu prin forța fiecărui argument în parte) să discreditezi învățătura ortodoxă (dreaptă) despre Sfânta Treime.

Ce să cred despre tine?

În plus, după obiceiul hermeneutic iehovist, citezi cuvintele cardinalului în afara contextului ca să le poți răstălmăci mai ușor și să le dai tu tenta pe care o dorești (dar pe care el nu ar fi dat-o niciodată)

Dă-mi voie, dacă ai uitat, să-ți aduc aminte care a fost ultima noastră discuție. Ți-am scris așa:

Ai dreptate, Dannyberby. Nici eu nu cred neaparat că ăsta e un dialog. Tu îți expui și re-expui neschimbate convingerile pe care ți le-au format mai marii tăi fără să interacționezi câtuși de puțin cu noi.

Revii cu foarte mare întârziere pe forum și speri probabil ca toată lumea să fi uitat ce-am scris în urmă cu 5-10 pagini. Pierzi însă așa, Dannyberby, una dintre ocaziile care ți se ivesc să discuți acele diferențe teologice care te despart de ceilalți (pe care-i compătimești cu condescendență) și eventual să-ți re-evaluezi sau din contră să-ți întărești crezul.

Am spus că nu-ți mai scriu, însă acum mi-am făcut câteva minute libere și mă răzgândesc, răspunzându-ți punctual, așa cum am făcut și alte dăți. (Las deoparte multe paragrafe care nu necesită neaparat un comentariu).

De la: danyberby, la data 2009-03-02 17:39:18Apoi am vazut ce ai scris cu privire la Isus lucru care nu pot trece peste el. Ai zis ca si el a participat la invierea sa lucru care nu este adevarat deoarece Isus chiar a murit pe pamant si ia zis Tatalui Sau Iehova ca isi lasa viata in mainile lui.

Probabil că nu ai fost atent cum am justificat acest lucru. Am spus că, în Noul Testament, învierea lui Iisus este un eveniment la care participă nu numai Tatăl, ci și Fiul însuși (când zice despre viața sa că are putere să și-o dea dar și să o ia din nou) și Sfântul Duh (cum zice Pavel că prin Duhul Sfințeniei s-a dovedit cu putere ca Fiu).

Trebuie să-ți citez și textul biblic? E în Evanghelia lui Ioan 10.17-18, dar ar trebui să știi: ‘Pentru aceasta Mă iubește Tatăl, fiindcă Eu Îmi pun sufletul, ca iarăși să-l iau. Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Însumi îl pun. Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau. Această poruncă am primit-o de la Tatăl Meu.’ Iisus deci are puterea de a-și da viața și de a o lua înapoi.

De la: danyberby, la data 2009-03-02 17:39:18Apropo convingerile mele sunt foarte logice si bazate doar pe sfanta scriptura. Inca din pacate nu cunosti organizatia noastra care este cea mai unita religie pe tot globul, avem aceeasi invatatura, in schimb celalalte religii daca il intrebi pe un adept spune o invatatura diferita fata de cea a fratelui sau din aceeasi religie, asta ne face deosebiti fata de alte religii, ca avem aceeasi invatatura pe tot globul.

Nu contest unitatea organizației voastre la nivel mondial. Dar gândește-te că puteți fi uniți în neadevăr și rătăcire de la învățătura apostolilor. Nu înseamnă că unitatea grupării voastre validează automat mesajul pe care îl propovăduiți. Nu poți ocoli, în numele unității, necesitatea unei demonstrații că ceea ce credeți voi are o bază exegetică bună și nu este doar o răstălmăcire a învățăturilor scripturii.

De la: danyberby, la data 2009-03-02 17:39:18In leg cu prima ta intrebare cea "vesnica intrebare" tiam rasp in randurile de mai sus dar nu ai inteles, altceva nu mai pot sati spun. decat ca am incredere in ceea ce am spus si ca traducerea este corecta ca nu degeaba a traduso specialisti in domeniu.

Tu ai o încredere oarbă în specialiștii voștri, dar ei sunt practic contraziși de toți ceilalți specialiștii. Nu te-ai întrebat de ce?

Numai că eu nici măcar nu sunt interesat să discut valabilitatea traducerii voastre ‘un dumnezeu’ în Ioan 1.1. Las această discuție pentru altă dat㠖 dacă te mai pui la punct cu gramatica greacă și în mod deosebit cu folosirea în general a substantivelor nearticulate.

Întrebarea mea principală era (și este) alta. Te rog să nu pretinzi că nu înțelegi. Uite: să zicem că eu sunt de acord, cel puțin de dragul argumentului și nu pentru că așa ar sta lucrurile, cu traducerea voastr㠑un dumnezeu’ atunci când substantivul THEOS apare fără articolul hotărât.

Problema pe care o acuz eu ține de consecvență nu de adevăr. Adică, dacă așa stau lucrurile, de ce traducătorul organizației voastre nu a tradus substantivul nearticulat THEOS tot ‘un dumnezeu’ câteva versete mai jos. Uite cum ar fi trebuit să traducă v. 18 pentru a fi consecvent cu regula din v. 1:

'Pe un dumnezeu [THEOS fără articol hotărât] nimeni nu l-a văzut vreodată, singurul Dumnezeu [THEOS cu articol hotărât] care este în sânul Tatălui, acela l-a făcut cunoscut.

Dar îți spun eu de ce nu a tradus așa: pentru că nu are sens, pentru că e absurd! Înțelegi acum care era de fapt veșnica întrebare? Era de ce acum într-un fel și mai jos alt fel?

De la: danyberby, la data 2009-03-02 17:39:18Poate crezi ca sunt fanatic sau cine stie ce mio bagat cineva in cap dar gandirea mie foarte clara simpla si logica, nu degeaba mam botezat la martori pt ca am studiat inainte vreo 3 ani Biblia si mie clara, mai ales Apocalipsa si ceo sa se intample in viitorul apropiat.

Dacă răstălmăcești învățăturile simple ale Bibliei (cel puțin cele subliniate de mine, dar nu numai), ce șanse crezi că ai să înțelegi Apocalipsa? Poate nu știi, dar a fost întotdeauna un gest de modestie din partea creștinilor să recunoască faptul că nu sunt prea siguri de interpretarea Apocalipsei. Sunt convins că, dacă ar fi să-ți pui pe forum scenariile apocaliptice iehoviste, aș trebui să-mi cer scuze pentru ce am spus despre Zeitgeist sau Îngerul Digital.

De la: danyberby, la data 2009-03-02 17:39:18pacat ca nu mai discutam despre ele ca ne pierdem timpul degeaba,tu cu ideile tale eu cu biblia.

Ești arogant, stimabile. Eu măcar m-am străduit să-ți arat că nu ești cu Biblia, ci pe lângă ea și împotriva ei.

De la: danyberby, la data 2009-03-02 17:39:18Legat de Religia mea Iti pot demonstra cu Biblia ca este cea mai veche credinta dinaintea Ortodoxismului, si nu este o religie americana.

Chiar aș fi curios. Doar nu vrei să spui că organizația martorilor a existat înainte de William Miller sau Charles Taze Russell – depinde cât de mult recunoști legătura dintre voi și mișcarea adventistă?

De la: danyberby, la data 2009-03-02 17:39:18Cam atat am vrut sati spun, sa nu uiti ca degeaba stii multe din greaca si alte argumente pe care le sustii daca nu aplici concret ce porunca nea lasat Isus atunci egal cu zero.Ca teorie toata lumea stie dar practica, cam slabut stati.

De acord. În ce mă privește nu pledez decât ca păcătos.

Doamne ajută!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 21:26

adi...ce mai pun la cale aia de la ue....???

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 21:45

De la: V_O_I_C_U, la data 2009-03-04 19:04:07Mersi Andu pentru informatii. Referitor la dovezile despre existenta lui Isus, nu le pun la indoiala, insa ma indoiesc de faptul ca ar fi facut minuni (in sensul ca ar fi avut puteri supranaturale..) Parerea mea despre Isus in cateva cuvinte, este aceea ca a fost un om intelept, care, realizand incotro ne indreptam, a incercat sa aduca omenirea pe calea cea buna..

Hristos a dat intr-adevar o invatatura incredibil de puternica iar intelepciunea de care a dat dovada este iesita din comun pentru orice timp. Aceasta putere care o avea asupra oamenilor de a le schimba inimile provenea nu numai din cuvintele Sale intelepte ci si din minunile pe care le facea.

Minunile "la comanda verbala", ca sa le zic asa nu puteau sa lase pe nimeni indiferent. Hristos punea direct in practica vorba Sa. Nu erau promisiuni fara sens ci pur si simplu demonstra fizic si real invatatura pe care El o vestea.

Iti pun un text in continuare si o sa vezi cum Hristos fiind Dumnezeu ierta pacatele printr-o fraza, apoi prin intelepciunea Sa le explica privitorilor ce a facut, cine este El si le arata si consecinta spuselor sale (minunea in sine). Pentru El nu exista "teorie" si "practica" sau lucruri imposibile. El este Dumnezeu si cuvantul Lui nu poate fi tagaduit de nimeni si are puterea de a face orice.

LUCA 5:20-26
20. Și văzând credința lor, El le-a zis: Omule, iertate îți sunt păcatele tale.
21. Iar fariseii și cărturarii au început să cârtească, zicând: Cine este Acesta care grăiește hule? Cine poate să ierte păcatele decât unul Dumnezeu?
22. Iar Iisus, cunoscând gândurile lor, răspunzând a zis către ei: Ce cugetați în inimile voastre?
23. Ce este mai ușor? A zice: Iertate sunt păcatele tale, sau a zice: Scoală și umblă?
24. Iar ca să știți că Fiul Omului are pe pământ putere să ierte păcatele, a zis slăbănogului: Ție îți zic: Scoală-te, ia patul tău și mergi la casa ta.
25. Și îndată, ridicându-se înaintea lor, luând patul pe care zăcuse, s-a dus la casa sa, slăvind pe Dumnezeu.
26. Și uimire i-a cuprins pe toți și slăveau pe Dumnezeu și, plini de frică, ziceau: Am văzut astăzi lucruri minunate.

Foarte multe minuni sunt relatate de mai multi martori, daca aceste minuni ar fi provenit dintr-o singura sursa poate ai fi avut motive sa te indoiesti, dar minunile Sale precum si minunile facute de apostoli atunci cand s-au imprastiat in toata lumea au fost atat de clare si de evidente incat toate popoarele renuntau la credintele lor pagane si imbratisau crestinismul, incredintati fiind ca Dumnezeu cel Adevarat li se arata lor prin acesti oameni care fac atat de multe si minunate semne.

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 22:08

Joanna, sunt maria, astia iar mi-au spart contul, si nici nu pot sa imi aleg ce nume vreau,

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 22:11

De la: 9am005192, la data 2009-03-04 22:08:47Joanna, sunt maria, astia iar mi-au spart contul, si nici nu pot sa imi aleg ce nume vreau,

nu stiu ce sa faci...raporteaza adminului.....si pune-ti o parola grea.....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 22:32

ce legatura are cu parola? eu am si uitat parola mea!!! intru de pe pagina de e-mail!

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 22:33

si aia era grea de vreo 20 de caractere

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 22:34

Mi-au sters complet vechiul cont.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 22:34

De la: marinescuirina, la data 2009-03-04 22:32:16ce legatura are cu parola? eu am si uitat parola mea!!! intru de pe pagina de e-mail!

si eu fac la fel...insa o parola simpla poate fii sparta usor.....dak ai o parola gen *irina* sau *marinescuirina* sau *9am* schimb-o cat mai repede....pentru siguranta ta.....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 22:35

De la: 9am005192, la data 2009-03-04 22:34:46Mi-au sters complet vechiul cont.

ai primit un mesaj de la 9am cum k ti-a banat adminul contul?

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 22:36

dar e ciudat ca nu ma lasa sa-mi schimb user name si nu imi arata nr real la mesaje

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 22:36

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-04 22:35:45
De la: 9am005192, la data 2009-03-04 22:34:46Mi-au sters complet vechiul cont.

ai primit un mesaj de la 9am cum k ti-a banat adminul contul?

nu

o sa vb maine cu ei, dar oricum nu mai vroiam sa mai intru asa des, ma cam saturasem de toate "complimentele" unora.

Pagini: << 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: