Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:24
De la: adipopa, la data 2009-03-08 22:10:10De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 22:05:26De la: adipopa, la data 2009-03-08 22:03:15De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 21:49:35dora..suferinta este data de dumnezeu pe pamant oamenilor kr nu cred in el sau kr au pakte mari...este o sansa si pentru ei sa se mantuiasca adi..pentru a gasi raspunsul la intrebarea ta te invit sa vezi urmatorul link....www.sfaturiortodoxe.ro/despreiad.htm |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:27
De la: emrreno, la data 2009-03-08 22:18:34Copiii care trebuie sa se nasca sint in planul lui Dumnezeu. Cei care nu-i lasa sa se nasca se lupta contra LUI, si vor suferi consecintele. SUFERINTE! Eu cunosc femei care au f�cut avorturi �i sunt bine merci, nu le pas�, dac� ar putea, citez ce spunea una dintre ele: "le-a� st�rpii pe toate proastele care toarn� plozi �i-i arunc�-n lume!". Crede-m�, nu numai c� nu-i pas�, dar duce o via�� �ndestul�toare, nu-i lipse�te nimic....mai pu�in con�tiin�a.
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:31
dora...isi va lua fiecare plata sa...te asigur....
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:34
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 22:08:06adi..parerile mel sunt intemeiate pe faptul k nimeni nu apare la nimereala pe lumea asta... Ioana, ne �nv�rtim �n cerc. Care este scopul venirii pe lume a persoanelor cu handicap? S� sufere pentru p�cat? Absurd. Suferin�a �i handicapul sunt parte din existen�a uman� de dup� C�dere. Dar nici suferin�a nici handicapul nu ne sunt date neaparat spre binele nostru sau al altora. Dumnezeu nu este cinic. Po�i s� te ui�i �n ochii unui paraplegic �i s�-i spui, Dumnezeu te-a l�sat handicapat ca s� m� m�ntuiesc eu? Sau, Dumnezeu te-a l�sat handicapat pentru c� ai p�cate mari - tu sau str�mo�ii t�i? �i dac� o faci, de ce? �i dup� ce o faci, cum te mai ui�i a doua oar� �n ochii lui? |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:36
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 22:31:53dora...isi va lua fiecare plata sa...te asigur.... Nu m� �nc�nt� cu nimic......promisiuni de�arte!
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:36
adi..de ce esti incapatanat si nu vrei sa vezi link-ul pe kr ti l-am dat?
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:39
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 22:24:22adi..pentru a gasi raspunsul la intrebarea ta te invit sa vezi urmatorul link....www.sfaturiortodoxe.ro/despreiad.htm[/quote] |
|
mariatu 320 mesaje Membru din: 4/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:39
De la: adipopa, la data 2009-03-08 22:34:08De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 22:08:06adi..parerile mel sunt intemeiate pe faptul k nimeni nu apare la nimereala pe lumea asta...[/quote
Domnul este Pastorul meu.
|
|
|
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:43
De la: adipopa, la data 2009-03-08 22:39:14De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 22:24:22adi..pentru a gasi raspunsul la intrebarea ta te invit sa vezi urmatorul link....www.sfaturiortodoxe.ro/despreiad.htm[/quote] |
|
Fosta membra 9am.ro 207 mesaje Membru din: 17/02/2009 |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:43
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-08 22:18:07Emreno,chiar te rog frumos sa povestesti,poate,cine stie voi intra intr-o transa extatica si voi avea si eu parte de vreo revelatie Cea mai buna revelatie este personala. Iti doresc sa ai una, caci stiu ca vei fi un om schimbat. Eu am fost ortodox din neam, si mergeam la biserica din an in pasti. Totusi intr-o zi am fost invitat la penticostali. Ajungind acolo m-am uitat la fetele lor. Erau tare frumoase si cuminti. Aveam 23 de ani. M-am gindit sa ma insor cu una din ele, si mai departe sa fiu tot "ortodox". Dar de la amvon de sus vorbea unu care era pastorul bisericii. Spunea: "toata viata ai fost un vagabond si acum, iti trebuie fata cuminte." M-am inervat foarte tare, si i-am spus celui care ma invitase, ca i-a trimis vorbitorului un bilet despre mine. Nu mi-am dat seama ca numai ma gindisem. Numai Dumnezeu cunoaste gindurile. Dar revelatia mare a venit dupa aceea. Sa mai continui? |
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:51
De la: emrreno, la data 2009-03-08 22:43:18De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-08 22:18:07Emreno,chiar te rog frumos sa povestesti,poate,cine stie voi intra intr-o transa extatica si voi avea si eu parte de vreo revelatie DA
|
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:55
�n Sf�ntul Munte al Atonului tr�ia un c�lug�r cu numele Andrei. �i acesta ducea o via�� sf�nt�, �n feciorie, ascez�, post, rug�ciune �i priveghere; �n medita�ii sfinte �i �n cugetarea Sfintelor Scripturi. Dar s-a �mboln�vit c�nd era aproape de treizeci de ani �i a z�cut unsprezece ani �i nu mai murea.
Atunci, dup� dreptate, acest c�lug�r cu numele Andrei �i-a pus �ntrebarea: "De ce suf�r eu?" Pentru c� nu se �tia cu p�cate a�a de grele, ca s� sufere pe p�m�nt at�t de groaznic� boal�. �i a �nceput s�racul, ca tot omul care nu mai poate r�bda, s� se roage a�a la Dumnezeu: "Doamne, cer de la Tine un singur lucru �i anume: sau s� mor sau s� m� fac s�n�tos, c� nu mai pot r�bda! Mi-au r�mas numai oasele �i pielea!" Rug�ndu-se el a�a, �ntr-una din nop�i, a str�lucit o lumin� uimitoare �n chilia lui. El s-a temut s� nu fie de la draci, c�ci �i diavolul se face �n chipul lui Hristos, �n chip de �nger, �n chip de sf�nt ce str�luce�te ca soarele �i poate s� te �n�ele. Este ceea ce spune Sf�ntul Apostol Pavel: Nu-i de mirare c� �nsu�i satana se preface �n chip de �nger de lumin� �i slujitor al drept��ii. Adic�, dracii se prefac �n chip de slujitori ai drept��ii. Deci s-a temut c�lug�rul �i a �nceput s� fac� cruce. �i �nadat� a v�zut c� intr� pe u�a lui un t�n�r foarte frumos la chip, foarte luminat, cu un toiag de aur �n m�n�, cu o cunun� de aur pe cap �i o cruce de aur pe frunte �i i-a zis: - Nu te teme, p�rinte, nu-s diavol. eu sunt �ngerul p�zitor al vie�ii tale �i m-a trimis Dumnezeu s�-�i spun un lucru. Eu totdeauna sunt cu tine; toate suspinele tale, toate lacrimile, toate oft�rile, toate durerile, toate necazurile tale eu le �tiu. C� tu dormi, eu nu dorm niciodat�; tu m�n�nci, eu nu m�n�nc; tu bei, eu nu beau. Adu-�i aminte ce spune psalmistul: T�b�r�-va �ngerul Domnului �mprejurul celor ce se tem de d�nsul �i-l va izb�vi pe el; �i ...nici s� dormiteze cel ce te p�ze�te. Deci, p�rinte, eu �tiu necazurile tale. Dar iat�, tu ai �nceput s� te rogi lui Dumnezeu a�a de la o vreme: "Doamne, sau s� mor, sau s� m� fac s�n�tos, c� nu mai pot r�bda!" �i Dumnezeu m-a trimis s�-�i spun �ie dou� lucruri: - Care? - Iat� ce spune Dumnezeu prin mine: "Vrei s� mai rabzi boala un an pe p�m�nt sau s� stai trei ceasuri �n iad?" Dar el c�nd a auzit, a zis: - Doamne, �ngerul Domnului, tu care �tii necazurile mele, s� mai zac eu un an pe p�m�nt? Nu �tii c� o noapte �mi pare un an �i c� toate bolile mai cu seam� noaptea sunt grele? Deci cum am s� mai rabd eu un an aceast� groaznic� boal�? �i pentru ce rabd eu? C� eu �tiu ca om, c� m-am silit, de c�nd am venit aici �n Sf�ntul Munte, s� fac voia lui Dumnezeu. �i a zis �ngerul Domnului: - Tu nu suferi pentru tine. Tu suferi pentru neamurile tale, care sunt �n iad �i Dumnezeu te-a g�sit pe tine �i voie�te prin osteneala �i suferin�a ta s� scoat� din neamul t�u, p�n� la al nou�lea neam din iad". C� a�a se �nt�mpl� dac� un c�lug�r bun �i face datoria, mul�i din neamul lui se m�ntuiesc prin el. Nu ai auzit ce zice proorocul Ieremia? Dumnezeu r�spl�te�te p�catele p�rin�ilor asupra copiilor p�n� la al patrulea neam. Deci, tu suferi pentru str�mo�ii t�i. Dar dac� vrei s� ie�i �i tu din iad �i ei, s� mai zaci un an pe p�m�nt sau trei ceasuri �n iad. dar ia seama ce spui, i-a spus �ngerul, c� �n clipa aceasta �i-am �i luat sufletul! A stat el �i s-a g�ndit. - G�nde�te-te bine! i-a spus �ngerul. - Trei ceasuri �n iad! C�nd a zis aceste cuvinte, i-a �i luat sufletul. �i unde l-a dus? L-a dus �n gheena, de care v-am amintit �nainte, cel mai greu loc din iad, de care se tem �i dracii. �i c�nd l-a dus acolo �i l-a b�gat �n focul cel negru �i de miliarde de ori mai fierbinte ca acesta, a fost cuprins de �ntunericul ce domnea pretutindeni �i a �nceput a r�cni �i a geme de durere, c�ci balaurii de foc au �nceput s�-l mu�te �i s�-l chinuiasc�; el, c�nd s-a v�zut acolo �i a v�zut at�ta dezn�dejde �i at�ta strig�t �i at�ta durere �i at�ta spaim� �i at�ta foc, a �nceput s� strige c�t putea: "Doamne, miluie�te-m�! Doamne, iart�-m�!" Dup� trei minute, o lumin� a despicat �ntunericul �i a ap�rut �ngerul Domnului. C�nd l-a v�zut, a �nceput a bate din palme �i a striga a�a: - Vai mie! Vai mie! Vai mie! Toate le-am crezut, dar una ca asta n-am crezut! - Ce n-ai crezut, p�rinte Andrei? - N-am crezut c� un �nger al Domnului poate s� mint�! - Cum se poate una ca asta, ca s� spun eu minciuni? Eu nu sunt om p�c�tos, eu nu sunt duh r�u, diavol. Eu nu pot face p�cat, eu nu pot min�i. Cum pot eu s� mint, dac� sunt raz� de dumnezeire, sunt lumina a doua din lumina cea dint�i? Cum a� putea eu s� spun minciuni? - Dar cum ne-a fost vorba �n chilie la mine? - Cum? - N-a fost vorba c� m� vei scoate de aici dup� trei ceasuri? Iat�, au trecut mai mult de trei sutr de ani de c�nd m� chinuiesc aici! �ngerul i-a spus: Adev�rul este Hristos. De-abia a trecut o or� �i mai ai dou� ore de stat. - Dou� ore? a strigat monahul cu groaz�. Este oare cu putin�� s� fi trecut numai o or� p�n� acum? - Eu am venit s� v�d dac� po�i r�bda. Atunci a zis c�lug�rul Andrei: - Doamne, dac� acesta este adev�rul, c� de-abia a trecut un ceas de c�nd m� chinuiesc aici �n iad, du-m� �napoi �n trupul meu cel r�nit �i bolnav �i s� suf�r acolo, nu un an, ci sute de ani, ba chiar p�n� la ziua venirii lui Hristos, numai s� nu mai stau o clip� aici �n focul cel nestins! �i �ndat�, cu iu�eala g�ndului, l-a luat �ngerul �i l-a dus �napoi �n trup. Cine a �tiut c� a fost mort un ceas? C�nd a �nviat a �nceput a striga: - Milui�i-m�! Milui�i-m�! �i a venit c�lug�rul care �l �ngrijea �i a �ntrebat: - Ce este, p�rinte? De ce strigi? - S� se adune tot soborul m�n�stirii. Erau trei sute de c�lug�ri acolo. �i l-au pus �ntr-un cerdac �nalt �i le-a spus la to�i minunea care s-a petrecut cu el; c� el a stat un ceas �n iad �i i s-au p�rut mai mult de trei sute de ani. At�ta de greu a trecut timpul. S� ne fereasc� mila �i �ndurarea lui Dumnezeu �i a Maicii Domnului pe to�i din c��i sunt aici s� nu �ng�duie Dumnezeu vreunul s� �ncerce durerile �i chinurile iadului �n vreun fel. �i to�i, cu darul M�ntuitorului �i cu mijlocirea Maicii Domnului, a Sf�ntului Ioan Botez�torul �i a tuturor sfin�ilor s� ne m�ntuim, s� ne u�ur�m �nainte de a ne duce din lumea aceasta �i s� ne �nt�lnim cu to�ii �n veacul viitor la bucuria cea ve�nic�.
Hazardul este m�sura ignoran�ei noastre. (Henry Poincare)
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:56
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 22:43:02sunt 9 munci acolo dar nu ma refeream la ele...ma refeream la acel calugar kr era foarte evlavios si s-a imbolnavit brusc foarte rau...suferea cumplit si l-a intrebat pe dumnezeu de ce i se intamla asta.... Bine. N-am v�zut c� erau nou�. A �aptea a fost cam lung� �i mi-am pierdut r�bdarea. �l respect pe P�rintele Cleopa, dar aici fabuleaz�! Ca poveste cu t�lc merge. �ns� ca s� contruie�ti o teologie a suferin�ei pe o poveste cu t�lc mi se pare cel pu�in nechibzuit. |
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 22:59
De la: adipopa, la data 2009-03-08 22:56:55De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 22:43:02sunt 9 munci acolo dar nu ma refeream la ele...ma refeream la acel calugar kr era foarte evlavios si s-a imbolnavit brusc foarte rau...suferea cumplit si l-a intrebat pe dumnezeu de ce i se intamla asta.... cum indraznesti sa spui k parintele cleopa minte?
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:03
De la: adipopa, la data 2009-03-08 22:56:55De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 22:43:02sunt 9 munci acolo dar nu ma refeream la ele...ma refeream la acel calugar kr era foarte evlavios si s-a imbolnavit brusc foarte rau...suferea cumplit si l-a intrebat pe dumnezeu de ce i se intamla asta.... Parintele Cleopa nu fabuleaza. Iubirea lui Dumnezeu nu are granita. Moartea nu inseamna nimic, iubirea este mai puternica decat moartea. Plata pe pamant a pacatelor este mult mai mica decat vesnicia in gheena.
|
|
Ei, n-am spus c� minte. Este o poveste cu t�lc - at�ta tot.
|
|
De la: Andu30, la data 2009-03-08 22:55:45�n Sf�ntul Munte al Atonului tr�ia un c�lug�r cu numele Andrei. �i acesta ducea o via�� sf�nt�, �n feciorie, ascez�, post, rug�ciune �i priveghere; �n medita�ii sfinte �i �n cugetarea Sfintelor Scripturi. Dar s-a �mboln�vit c�nd era aproape de treizeci de ani �i a z�cut unsprezece ani �i nu mai murea. adi...nu crezi k asta e o istorisire adevarata?...atunci nu pot sa spun decat....vai tie!!! |
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:06
De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:03:47Parintele Cleopa nu fabuleaza. Iubirea lui Dumnezeu nu are granita. Moartea nu inseamna nimic, iubirea este mai puternica decat moartea. Plata pe pamant a pacatelor este mult mai mica decat vesnicia in gheena. Vrei s� spui c� povestea este real� nu �ntruchipat�? Orice homiletician are dreptul la povestirile lui. De ce nu �i P�rintele Cleopa? |
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:12
De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:06:46De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:03:47Parintele Cleopa nu fabuleaza. Iubirea lui Dumnezeu nu are granita. Moartea nu inseamna nimic, iubirea este mai puternica decat moartea. Plata pe pamant a pacatelor este mult mai mica decat vesnicia in gheena. Eu nu vorbesc neaparat de o povestire anume. Povestirea asta este din Vietile Sfintilor, eu o stiam mai demult inainte sa o vad acum spusa de Cleopa. Eu vorbesc sensul acestei povestiri. Prin iubire putem scoate oameni din iad... Exemplu: Un copil prin suferinta lui isi poate scoate parintii din iad, daca acestia sunt spovediti si impartasiti... si nu au pacate grele...
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:19
De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:12:32Eu vorbesc sensul acestei povestiri. Prin iubire putem scoate oameni din iad...Exemplu: Un copil prin suferinta lui isi poate scoate parintii din iad, daca acestia sunt spovediti si impartasiti... si nu au pacate grele... DA, dar nu dupa ce au murit. Ai murit, ai ajuns in iad, PA, nu te mai scoate nimeni de acolo...
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:21
Andu, eu sunt interesat de altceva. Suferin�a unui paraplegic nu este nici punitiv� (pentru p�catele proprii) nici substitu�ionar� (pentru p�catele altora). Suferin�a lui doar...este! Mai mult dec�t at�t nu pot spune uit�ndu-m� �n ochii lui sau citindu-mi scriptura.
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:24
De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:06:46De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:03:47Parintele Cleopa nu fabuleaza. Iubirea lui Dumnezeu nu are granita. Moartea nu inseamna nimic, iubirea este mai puternica decat moartea. Plata pe pamant a pacatelor este mult mai mica decat vesnicia in gheena. da,adi...*povestea* este adevarata.....si reiese foarte clar din ea sensul suferintei din lume..... |
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:26
De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:21:18Andu, eu sunt interesat de altceva. Suferin�a unui paraplegic nu este nici punitiv� (pentru p�catele proprii) nici substitu�ionar� (pentru p�catele altora). Suferin�a lui doar...este! Mai mult dec�t at�t nu pot spune uit�ndu-m� �n ochii lui sau citindu-mi scriptura. Eu nu generalizez, dar spun ca orice suferinta are un sens. Dumnezeu a ingaduit acea suferinta pentru un motiv anume. Nimic nu este intamplator la Dumnezeu. Unul dintre aceste motive poate fi si pentru pacatele parintilor sai. IOAN 9 1. �i trec�nd Iisus, a v�zut un om orb din na�tere. 2. �i ucenicii Lui L-au �ntrebat, zic�nd: �nv���torule, cine a p�c�tuit; acesta sau p�rin�ii lui, de s-a n�scut orb? 3. Iisus a r�spuns: Nici el n-a p�c�tuit, nici p�rin�ii lui, ci ca s� se arate �n el lucr�rile lui Dumnezeu.
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:26
De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:21:18Andu, eu sunt interesat de altceva. Suferin�a unui paraplegic nu este nici punitiv� (pentru p�catele proprii) nici substitu�ionar� (pentru p�catele altora). Suferin�a lui doar...este! Mai mult dec�t at�t nu pot spune uit�ndu-m� �n ochii lui sau citindu-mi scriptura. nu ai nico legatura cu vreo religie anume...poate iti creezi tu una propre...ti-am dat o idee foarte buna,nu? |
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:28
Ioana, nu mi-ai r�spuns la �ntreb�rile de mai jos.
De la: adipopa, la data 2009-03-08 22:34:08Po�i s� te ui�i �n ochii unui paraplegic �i s�-i spui, Dumnezeu te-a l�sat handicapat ca s� m� m�ntuiesc eu? Sau, Dumnezeu te-a l�sat handicapat pentru c� ai p�cate mari - tu sau str�mo�ii t�i? �ncearc� s�-�i imaginezi c� acel paraplegic este fratele meu. |
|
De la: mariatu, la data 2009-03-08 23:19:56De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:12:32Eu vorbesc sensul acestei povestiri. Prin iubire putem scoate oameni din iad...Exemplu: Un copil prin suferinta lui isi poate scoate parintii din iad, daca acestia sunt spovediti si impartasiti... si nu au pacate grele... Iubirea si rugaciunea pot foarte multe. Nimic nu este cu neputinta celui ce crede in Dumnezeu...
|
|
De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:26:11De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:21:18Andu, eu sunt interesat de altceva. Suferin�a unui paraplegic nu este nici punitiv� (pentru p�catele proprii) nici substitu�ionar� (pentru p�catele altora). Suferin�a lui doar...este! Mai mult dec�t at�t nu pot spune uit�ndu-m� �n ochii lui sau citindu-mi scriptura.
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:30
andu...nu mi se pare k ai dat paragraful corect...iiisus spunea (din cate imi amintesc eu) k acel om sufera pentru k prin el sa se arate puterea lui dumnezeu...adik...sa arate k dumnezeu poate vindek oameni.....nu k sa arate k dumnezeu i-a lasat pe unii handkpati pentru k asa a avut el chef(cum ar putea intelege adi)
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:30
De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:28:22De la: mariatu, la data 2009-03-08 23:19:56De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:12:32Eu vorbesc sensul acestei povestiri. Prin iubire putem scoate oameni din iad...Exemplu: Un copil prin suferinta lui isi poate scoate parintii din iad, daca acestia sunt spovediti si impartasiti... si nu au pacate grele... Rugaciunile mele ..te ajuta atata timp cat traiesti, cat timp esti viu (fizic), dupa, doar....sa plang dupa cei dragi, atat.
|
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:32
De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:26:11Eu nu generalizez, dar spun ca orice suferinta are un sens. Dumnezeu a ingaduit acea suferinta pentru un motiv anume. Nimic nu este intamplator la Dumnezeu. Unul dintre aceste motive poate fi si pentru pacatele parintilor sai. Da, Andu. Tocmai aceast� scriptur� neag� explica�ia voastr� c� suferin�a �i handicapul sunt consecin�ele p�catelor proprii sau a celor str�mo�e�ti. |
|
|
|