back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:32

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 23:26:35
De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:21:18Andu, eu sunt interesat de altceva. Suferința unui paraplegic nu este nici punitivă (pentru păcatele proprii) nici substituționară (pentru păcatele altora). Suferința lui doar...este! Mai mult decât atât nu pot spune uitându-mă în ochii lui sau citindu-mi scriptura.

nu ai nico legatura cu vreo religie anume...poate iti creezi tu una propre...ti-am dat o idee foarte buna,nu?

Ioana, tu de cand ai devenit asa extremista? Sunt cazuri si cazuri pe lumea asta, nu s-a nascut nimeni invatat si nimeni nu le stie pe toate... discutam si noi... si invatam unii de la ceilalti...

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:35

De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:28:13Ioana, nu mi-ai răspuns la întrebările de mai jos.

De la: adipopa, la data 2009-03-08 22:34:08Poți să te uiți în ochii unui paraplegic și să-i spui, Dumnezeu te-a lăsat handicapat ca să mă mântuiesc eu? Sau, Dumnezeu te-a lăsat handicapat pentru că ai păcate mari - tu sau strămoșii tăi?

Și dacă o faci, de ce?
Și după ce o faci, cum te mai uiți a doua oară în ochii lui?

Încearcă să-ți imaginezi că acel paraplegic este fratele meu.

eu nu imi pot da seama cum pot fii unii atat de orbi incat sa nu vada calea spre mantuire pe kr le-o deschide dumnezeu....ingrijrea unui om bolnav este unul dintre cele mai bune mijloace prin kr un om isi poate mantui sufletul...e o fapta foarte buna...dak nu ar mai exista bolnavi in lume si posibilitatea k oamenii sa se mantuiasca s-ar reduce mult....
dar nu este *corect politic* nu-i asa,adi?

adi...ce inseamna paraplegic?

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje

De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:32:06
De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:26:11Eu nu generalizez, dar spun ca orice suferinta are un sens. Dumnezeu a ingaduit acea suferinta pentru un motiv anume. Nimic nu este intamplator la Dumnezeu. Unul dintre aceste motive poate fi si pentru pacatele parintilor sai.

IOAN 9
1. Și trecând Iisus, a văzut un om orb din naștere.
2. Și ucenicii Lui L-au întrebat, zicând: Învățătorule, cine a păcătuit; acesta sau părinții lui, de s-a născut orb?
3. Iisus a răspuns: Nici el n-a păcătuit, nici părinții lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.

Da, Andu. Tocmai această scriptură neagă explicația voastră că suferința și handicapul sunt consecințele păcatelor proprii sau a celor strămoșești.

Offf... ba nu... spune ca aceasta boala nu este o consecinta a celor doua cauze (pacatul lui sau al parintilor) si are un alt scop... Ti-am spus ca nu generalizez cazurile.. Le spune ca omul acela nu se incadreaza in acele cazuri...

"Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam, "

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje

Dumnezeu a lasat pe unii in suferinta ca sa ne incerce pe noi.
Daca nu ar fi saraci, nu ai avea mila ca sa daruiesti.
Daca nu ar fi bolnavi, nu ai avea pentru cine sa te rogi, ca Dumnezeu sa faca minuni.
Daca nu ar fi copii neascultatori, mamele nu ar trebui sa se scoale noaptea sa-i poarte in rugaciune.
Daca nu ar fi soti incapatinati femeile ar fi tot timpul fericite.
Daca nu ar fi handicapati, nu ar trebui sa ii plimbi cu carutul prin parc, sa se bucure si ei de natura.
Daca nu ar fi femei guralive, rabdarea barbatilor nu ar fi incercata.
Mai stiti si voi alte motive.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:36

Andu, Ioana nu vrea să-mi răspundă la întrebările de mai jos. Răspunde-mi tu, ca să mă retrag în tihnă.

De la: adipopa, la data 2009-03-08 22:34:08Poți să te uiți în ochii unui paraplegic și să-i spui, Dumnezeu te-a lăsat handicapat ca să mă mântuiesc eu? Sau, Dumnezeu te-a lăsat handicapat pentru că ai păcate mari - tu sau strămoșii tăi?

Și dacă o faci, de ce?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:37

De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:32:28
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 23:26:35
De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:21:18Andu, eu sunt interesat de altceva. Suferința unui paraplegic nu este nici punitivă (pentru păcatele proprii) nici substituționară (pentru păcatele altora). Suferința lui doar...este! Mai mult decât atât nu pot spune uitându-mă în ochii lui sau citindu-mi scriptura.

nu ai nico legatura cu vreo religie anume...poate iti creezi tu una propre...ti-am dat o idee foarte buna,nu?

Ioana, tu de cand ai devenit asa extremista? Sunt cazuri si cazuri pe lumea asta, nu s-a nascut nimeni invatat si nimeni nu le stie pe toate... discutam si noi... si invatam unii de la ceilalti...

ai dreptate....

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:37

De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:28:22
De la: mariatu, la data 2009-03-08 23:19:56
De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:12:32Eu vorbesc sensul acestei povestiri. Prin iubire putem scoate oameni din iad...Exemplu: Un copil prin suferinta lui isi poate scoate parintii din iad, daca acestia sunt spovediti si impartasiti... si nu au pacate grele...

DA, dar nu dupa ce au murit.
Ai murit, ai ajuns in iad, PA, nu te mai scoate nimeni de acolo...

Iubirea si rugaciunea pot foarte multe. Nimic nu este cu neputinta celui ce crede in Dumnezeu...

Da?! Spune-i asta colegului meu care are o fetiță de 3 ani cu sindromul Rat!
Și ține cont că ei sunt niște împătimiți iubitori de biserică și D-eu!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:38

De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:36:09Andu, Ioana nu vrea să-mi răspundă la întrebările de mai jos. Răspunde-mi tu, ca să mă retrag în tihnă.

Și dacă o faci, de ce?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:39

De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:36:09Andu, Ioana nu vrea să-mi răspundă la întrebările de mai jos. Răspunde-mi tu, ca să mă retrag în tihnă.

Și dacă o faci, de ce?

of...mai adi...dar ti-am raspuns....cei kr sufera pe lumea asta se mantuiesc si ei si ii ajuta si pe cei din jurul lor sa se mantuiasca.....

si vezi si ce scris emreno

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:40

ADI,nu vezi ca predici in pustiu?ei tot se incapataneaza sa creada ca DUMNEZEU a fost atat de crud si razbunator incat sa ne lase in suferinta pe pamant dintr-un capriciu de fata mare,incearca sa abordezi alta tema,n-ai cu cine,domne,n-ai cu cine.......

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:42

OK. Nu cred că știi ce înseamnă să ai un frate paraplegic. Noapte bună.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:42

Asta se intampla cand il confundati pe ADEVARATUL DUMNEZEU cu creatia unor salbatici si primitivi.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:43

De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:42:03OK. Nu cred că știi ce înseamnă să ai un frate paraplegic. Noapte bună.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:43

Și dacă o faci, de ce?

Atata timp cat toti stim ca un fir de par nu cade fara ca Dumnezeu sa stie, este limpede ca El a ingaduit toate suferintele de pe pamant, dar tot ce stiu eu este ca orice suferinta are un scop bun...

Adi de unde sa stiu eu scopul acestei suferinte? Eu nu am de unde sa stiu, asta numai Dumnezeu stie. Eu sunt convins ca suferinta aceea este lasata cu un scop bun, dar nu tine de mine sa-l stiu.

Ai vazut ce le-a zis Hristos, o suferinta nu inseamna neaparat o plata a unor pacate, ea poate insemna o lucrare a lui Dumnezeu prin acel om.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:44

ADI,nu te supara,nu toti oamenii stiu ce inseamna credinta cum nu toti credinciosii il cunosc pe DUMNEZEU,n-ai cu cine domne,n-ai cu cine......

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:45

De la: Andu30, la data 2009-03-08 23:43:37

Și dacă o faci, de ce?

Atata timp cat toti stim ca un fir de par nu cade fara ca Dumnezeu sa stie, este limpede ca El a ingaduit toate suferintele de pe pamant, dar tot ce stiu eu este ca orice suferinta are un scop bun...

Adi de unde sa stiu eu scopul acestei suferinte? Eu nu am de unde sa stiu, asta numai Dumnezeu stie. Eu sunt convins ca suferinta aceea este lasata cu un scop bun, dar nu tine de mine sa-l stiu.

Ai vazut ce le-a zis Hristos, o suferinta nu inseamna neaparat o plata a unor pacate, ea poate insemna o lucrare a lui Dumnezeu prin acel om.

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:45

Da, dar ce spui Dora de crestini care stiu ca urmeaza sa li se nasca copii cu handicapuri grave si nu fac avort tocmai pt ca stiu ca nu au dreptul de a=i lua viata acelui copil?
Cunosc mame care sunt la a 4-a cezariana desi dupa a doua cezariana ti se recomanda sa nu mai faci copii, iar acei copii si mama lor sunt bine sanatosi?

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:48

bai andule,lasa dogmele si preceptele pt.cine le cunoaste mai bine,nu mai bate campii,revino-ti in fire si incearca sa privesti in adancul sufletului tau si poate il vei descoperi pe ADEVARATUL DUMNEZEU,numai asa vei ajunge la credinta,ce faci tu aici se cheama miorlaiala,urlaturi si falsa credinta,s-auzim numai de bine!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:48

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-08 23:40:26ADI,nu vezi ca predici in pustiu?ei tot se incapataneaza sa creada ca DUMNEZEU a fost atat de crud si razbunator incat sa ne lase in suferinta pe pamant dintr-un capriciu de fata mare,incearca sa abordezi alta tema,n-ai cu cine,domne,n-ai cu cine.......

florin...nu ai iteles nimik....dumnezeu nu ne-a lasat pe lume aiurea ci cu un scop..scopul este mantuirea...cei kr sufera pe pamnt vor suferi mai putin in ceruri....iar cei kr ii ajuta pe cei aflati in suferita fac fapte bune kr le vor fii rasplatite pe deplin...suferinta e lasata de dumnezeu cu scopul k oamenii sa se mantuiasca prin ea....viata asta nu conteaza,florin...conteaza doar viata viitoare....
insa unii nu-si dau seama k si suferinta e un dar de la dumnezeu....si atunci cand sufera in loc sa se bucure si sa il laude pe dumnezeu in continuare ei incep sa huleasca...
florin...nu asta e solutia...trebuie sa-i multumim lui dumnezeu pentru tot ce ne-a dat....dak suferim pe pamant foarte rau nu vom mai suferi in ceruri...ne vom mantui...si se vor mantui pe langa noi si cei kr ne sunt aproape....
suferinta unui om e o ocazie buna pentru cei din jurul lui sa fak fapte bune....si pentru el sa-si mantuiasca sufletul....

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:49

Și dacă o faci, de ce?

Toti oameni au crucea lor, unii o au mai mica, altii mai mare.. fiecare dupa cum a ingaduit Dumnezeu... asta o pot spune oricui. Doar cei cu adevarat puternici au o asemenea cruce... si rasplata lor va fi pe masura...

Oricum, nimic nu este intamplator la Dumnezeu...

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:50

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 23:48:06
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-08 23:40:26ADI,nu vezi ca predici in pustiu?ei tot se incapataneaza sa creada ca DUMNEZEU a fost atat de crud si razbunator incat sa ne lase in suferinta pe pamant dintr-un capriciu de fata mare,incearca sa abordezi alta tema,n-ai cu cine,domne,n-ai cu cine.......

florin...nu ai iteles nimik....dumnezeu nu ne-a lasat pe lume aiurea ci cu un scop..scopul este mantuirea...cei kr sufera pe pamnt vor suferi mai putin in ceruri....iar cei kr ii ajuta pe cei aflati in suferita fac fapte bune kr le vor fii rasplatite pe deplin...suferinta e lasata de dumnezeu cu scopul k oamenii sa se mantuiasca prin ea....viata asta nu conteaza,florin...conteaza doar viata viitoare....
insa unii nu-si dau seama k si suferinta e un dar de la dumnezeu....si atunci cand sufera in loc sa se bucure si sa il laude pe dumnezeu in continuare ei incep sa huleasca...
florin...nu asta e solutia...trebuie sa-i multumim lui dumnezeu pentru tot ce ne-a dat....dak suferim pe pamant foarte rau nu vom mai suferi in ceruri...ne vom mantui...si se vor mantui pe langa noi si cei kr ne sunt aproape....
suferinta unui om e o ocazie buna pentru cei din jurul lui sa fak fapte bune....si pentru el sa-si mantuiasca sufletul....

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:52

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-08 23:48:01bai andule,lasa dogmele si preceptele pt.cine le cunoaste mai bine,nu mai bate campii,revino-ti in fire si incearca sa privesti in adancul sufletului tau si poate il vei descoperi pe ADEVARATUL DUMNEZEU,numai asa vei ajunge la credinta,ce faci tu aici se cheama miorlaiala,urlaturi si falsa credinta,s-auzim numai de bine!

Pai mai Florine, tu nu faci decat sa ataci pe unul sau pe altul...

Daca vrei sa ne spui ce dumnezeu marturisesti de ce nu o faci concret...

Cine este acela? ce vrea de la noi? unde este? De fapt raspunde tu singur la toate intrebarile care ni le pui noua...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:53

De la: adipopa, la data 2009-03-08 23:42:03OK. Nu cred că știi ce înseamnă să ai un frate paraplegic. Noapte bună.

adi...dak ma superi iti postez de o mie de ori mesajele mele de pe pagina asta pana pricepi k tii in mana mantuirea sufletului tau.....
nu am aflat ink ce inseamna paraplegic...oi stii si eu dak mi-io spune....

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Da,IOANA, DUMNEZEU ne-a creat pt.a evolua,a invata,a progresa si a face bine semenilor nostri,cat si pt.a lasa ceva in urma noastra,ceva de care sa se bucure urmasii,urmasilor nostri,cum poti sa crezi ca DUMNEZEU a fost atat de ingust si crud incat sa doreasca unei creatii de-a lui suferinta,uratenie si boala?

mariatu

320 mesaje

www.tanarcrestin.net/gandul_lui_joy.php?page=8

Gandurile lui JOY, paralizata cu multi, multi ani de zile in urma unui accident de inot de la gat in jos, picteaza cu gura.....este un exemplu pentru toti cei ce sunt ca ea, este iubita si viata ei a schimbat multe vieti, vietile unor oameni normali ajutandu-i sa-si cerceteze stilul de viata si sa faca o alegere.

Gandul adaugat la data 2009-03-01

Totul va fi bine atata timp cat Te am pe Tine!
Chiar si atunci cand simt ca m-am pierdut de mine, imi ramai Tu!
Chiar si atunci cand inima mea nu mai este intreaga, imi ramai Tu!
Chiar si atunci cand nu vad nici o cale de iesire din incurcaturile in care am intrat, imi ramai Tu!
Chiar si atunci cand nu inteleg nimic, imi ramai Tu!
Chiar si atunci cand tot ce vreau este sa renunt, imi ramai Tu, mereu...
5 comentarii | Adauga comentariu

Gandul adaugat la data 2009-02-22

Cand luminile se sting nu mai ramane nimic, decat Adevarul care vorbeste despre tine, despre cine esti si arata clar pe ce drum iti traiesti viata.
Cand luminile se sting... nu mai ramane nimic, decat Constiinta care vorbeste despre alegerile pe care le-ai luat si arata clar ce trebuia facut dar n-ai facut sau trebuia sa nu faci si totusi ai facut.
Cand luminile se sting nu mai ramane nimic decat El, Cel care e mereu langa tine in orice situatie te-ai afla. Cel care te inconjoara mereu cu dragostea Lui acoperindu-ti imperfectiunile. Cel care iti da ce are El pentru ca tu sa ierti si sa iubesti, ca El, pe cei care te-a ranit si dezamagit... Cel care investeste in tine deoarece El vede acolo unde nimeni nu se uita si stie ca poti mai mult, mult mai mult.
El nu renunta niciodata la tine, desi tu poate uneori o faci. Cand luminile se sting...

15 comentarii | Adauga comentariu

Gandul adaugat la data 2009-02-15

Copilul meu, atat de mult Eu te iubesc incat pe Fiul Meu L-am dat pentru tine si sunt gata, mereu sa iti ofer binecuvantari divine cum nici nu-ti inchipui...
Atat de mult te iubesc incat atunci cand furtuni mari se abat asupra ta si te zbati sa ramai la suprafata, Eu iti intind colacul de salvare si te scot la liman.
Atat de mult Eu te iubesc incat alerg cu tine in bezna noptii pentru a-ti culege raspunsurile de care ai nevoie...
Atat de mult te iubesc incat mereu iti umplu fantana inimii atunci cand se goleste.
Atat de mult Eu te iubesc incat te tin de mana ca sa nu ratacesti pe carari straine, te tin de mana si nu iti dau drumul caci te iubesc!

2 comentarii | Adauga comentariu

Gandul adaugat la data 2009-02-08

Oh, Doamne, ajuta-ma... caci sunt pe marginea prapastiei si stau sa cad. Nu ma lasa!
Vin cu mainile goale, cu inima franta, cu sufletul zdrobit, nu mai am nimic, nimic... totul s-a prabusit, toti s-au pierdut de mine si sunt singur...
Te am doar pe Tine, Izbavitorul meu, Nadejdea mea... Salvarea mea!
Te rog, sa imi salvezi inima din singuratate si intuneric si sa imi hranesti sufletul cu "mana" Ta din cer... sa ma ridici la Tine.
Vreau sa uit de mine si sa ma pierd in Tine!

8 comentarii | Adauga comentariu

Gandul adaugat la data 2009-02-01

Sunt gata de lupta caci stapanul intunericului se ridica impotriva mea....
Ma imbrac in armatura Ta pentru ca vreau sa raman in picioare in ziua luptii, vreau sa zdrobesc toate uneltirile celui rau...
Gura mea rosteste adevarul sfant si ma inconjor de credinta care biruieste imposibilul...
In mana tin sabia Duhului si prin puterea Cuvantului inaintez in Numele Tau.
Ma rog neincetat, sa fiu un ostas pregatit de lupta pentru ca nimic sa nu ma ia prin surprindere!
Sunt gata de lupta, Imparatul meu!

3 comentarii | Adauga comentariu

Gandul adaugat la data 2009-01-25

RUGACIUNE
Domnul meu
... iarta-mi gandul ascuns si egoist, fapta, vorba care raneste. Te raneste pe Tine
... iarta-mi vointa slaba ce ma trage inapoi
... iarta-ma ca, de multe ori, fac ce stiu ca nu trebuie sa fac
... iarta-ma ca nu ma tin de promisiunile facute
... iarta-mi nemultumirea si nerecunostinta
... iarta-ma ca iau totul asa de usor...oamenii si ceeea ce mi-ai dat; invata-ma sa apreciez...
... iarta-ma ca nu ma gandesc mai des la Tine, ca nu ma rog mai mult, ca nu ma hranesc mai adanc din Tine
... iarta-mi pacatele pe care nu le stiu
... iarta-ma ca nu accept mustrarea, durerea, ca nu urmez in fiecare zi urma pasior Tai
... iarta-ma, Domnul meu

Acesta sunt, stii ce simt, ce gandesc, ce traiesc. Nimic nu este ascuns de Tine si nici nu doresc sa ascund ceva... caci cine Altcineva mai bun ca Tine este? si cine Altcineva ma iarta asa cum o faci Tu, in intregime? cine Altcineva ma "framanta", ma modeleaza mai bine si ma face mai de pret? Nimeni... doar TU!

6 comentarii | Adauga comentariu

Gandul adaugat la data 2009-01-18

Nu voi renunta sa cred:
...ca in fiecare persoana exista ceva bun
...ca viata aceasta este doar o portita spre eternitatea cu al meu Isus
...ca se merita sa iubesti chiar dak esti mai expus dezamagirilor si suferintei
...ca am si eu partea mea de facut in planul minunat al Celui ce a creat totul
...ca "secretul" poate fi gasit in lucrurile mici
...ca nu exista concidente
...ca cel mai minunat lucru este sa investesti in oameni chiar daca poate, nu vei vedea "roadele" prea curand
..ca intotdeauna vei mai avea ceva de invatat
...ca niciodata nu esti destul de tare pt a nu putea cadea
...ca un prieten sincer si loial este o comoara rara ce merita apreciata si pretuita la adevarata ei valoare
...ca poti face o diferenta in lumea in care traiesti
...ca Cineva acolo sus ma iubeste...pt ceea ce sunt...si pt ceea ce pot deveni!
12 comentarii | Adauga comentariu

Gandul adaugat la data 2009-01-11

In "pustie" imi dau seama cat sunt de insetat dupa Tine si cat de mult imi lipsesc locurile verzi si racoroase la care am fost in trecut...
Aici, acum... imi dau seama ca mereu ai fost de partea mea si prin multe am trecut doar pentru ca Tu mi-ai dat forta necesara si stiu ca voi trece si prin asta... si voi ajunge de partea cealalta, la oaza pe care o ai pentru mine...
Si desi sunt aici stiu ca esti langa mine pentru ca mi-ai promis si niciodata nu m-ai dezamagit.

Esti mereu credincios promisiunilor si dragostei Tale fata de mine... mi-ai aratat asta de atatea ori!
Adauga comentariu

Gandul adaugat la data 2009-01-05

Inima sa iti fie senina chiar daca in jurul tau se ridica nori negri care iti intuneca calea...

Inima sa iti fie calda chiar daca raceala din inimile celor din jur te izbeste...

Inima sa iti fie libera chiar daca langa tine sunt multi "prizonieri" caci nu au invatat sa ierte...

Inima sa iti fie buna chiar daca simti ca te sufoci de rautatea ce exista...

Inima sa iti fie deschisa chiar daca cei din jur condamna ce nu inteleg...

Inima sa iti fie in El si in toate vei avea biruinta Lui!
3 comentarii | Adauga comentariu

Gandul adaugat la data 2008-12-28

Domnul imi este indeajuns Azi.
El ma trezeste cu lumina zilei
... ma mangaie cu o adiere de vant
... imi pazeste piciorul sa nu cad
... ma tine de mana sa nu ma ratacesc
... ma ia in brate ca sa simt caldura inimii Lui
... ma invata sa iubesc, sa traiesc, sa-mi ofer mie si altora, a doua sansa...
... imi hraneste sufletul cu pacea si Cuvantul Lui
... ma umple cu acea bucurie deplina pe care doar in El o gasesc
... ma binecuvinteaza prin oamenii minunati si speciali pe care mereu ii pune in viata mea
... imi modeleaza inima in fiecare zi, caci are nevoie de slefuirea Lui, pentru a fi mai buna, mai blanda.
... imi ofera biruinta Lui in momentele grele iar seara, El este Cel care-mi pazeste somnul si in El ma odihnesc.
El este totul pentru mine, numai Tu ma implinesti!
Ooo, Da! Domnul imi este indeajuns Azi, maine...

Domnul este Pastorul meu.
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:56

De la: mariatu, la data 2009-03-08 23:45:19Da, dar ce spui Dora de crestini care stiu ca urmeaza sa li se nasca copii cu handicapuri grave si nu fac avort tocmai pt ca stiu ca nu au dreptul de a=i lua viata acelui copil?
Cunosc mame care sunt la a 4-a cezariana desi dupa a doua cezariana ti se recomanda sa nu mai faci copii, iar acei copii si mama lor sunt bine sanatosi?

Îmi pare rău Maria, pentru copiii aceia, pe care mamele lor îi nasc, chiar știind că ei vor suferii atât cât vor trăii. Eu consider că mamele sunt cele egoiste. De frica unui D-zeu și de propria lor frică în fața morții, aduc pe lume copiii aceia handicapați. Când ar putea foarte bine să le curme acea durere cât mai repede, tocmai pentru a nu suferii.
Da, acele femei nu fac asta din dragoste pentru copiii lor, ci doar pentru că ele cred într-o mântuire venită pentru ele....nu le pasă că acei copii vor suferii!
Cazurile în care unei femei i se spune că va naște copil handicapat și totul este ok, ea naște copiii sănătoși, nu sunt miracole ci doar doctotori tâmpiți și nepregătiți care nu știu să citească niște analize sau un ecograf.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 23:59

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-08 23:53:42Da,IOANA, DUMNEZEU ne-a creat pt.a evolua,a invata,a progresa si a face bine semenilor nostri,cat si pt.a lasa ceva in urma noastra,ceva de care sa se bucure urmasii,urmasilor nostri,cum poti sa crezi ca DUMNEZEU a fost atat de ingust si crud incat sa doreasca unei creatii de-a lui suferinta,uratenie si boala?

Florine

Cand vrei sa citezi pe cineva apesi butonul CITEAZA iar apoi scrii comentariul in aceeasi casuta sub citatul respectiv (dai enter dupa /quote). Asa iti va fi mai usor si tie si noua...

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 00:02

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-08 23:56:32
De la: mariatu, la data 2009-03-08 23:45:19Da, dar ce spui Dora de crestini care stiu ca urmeaza sa li se nasca copii cu handicapuri grave si nu fac avort tocmai pt ca stiu ca nu au dreptul de a=i lua viata acelui copil?

Îmi pare rău Maria, pentru copiii aceia, pe care mamele lor îi nasc, chiar știind că ei vor suferii atât cât vor trăii. Eu consider că mamele sunt cele egoiste. De frica unui D-zeu și de propria lor frică în fața morții, aduc pe lume copiii aceia handicapați. Când ar putea foarte bine să le curme acea durere cât mai repede, tocmai pentru a nu suferii.
Da, acele femei nu fac asta din dragoste pentru copiii lor, ci doar pentru că ele cred într-o mântuire venită pentru ele....nu le pasă că acei copii vor suferii!
Cazurile în care unei femei i se spune că va naște copil handicapat și totul este ok, ea naște copiii sănătoși, nu sunt miracole ci doar doctotori tâmpiți și nepregătiți care nu știu să citească niște analize sau un ecograf.

Sau poate femeia in cauza este egoista. Poate de fapt nu vrea sa se chinuie avand grija de un copil cu asemenea probleme. De cand moartea este o solutie?

Ce copil ar alege moartea in locul vietii? Tu asa ai face daca ai fi copilul in cauza? Ai prefera macelarirea sau iubirea neconditionata?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 00:03

da poate nu-i pe gustul meu ete asa,na

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 00:03

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 23:53:12

adi...dak ma superi iti postez de o mie de ori mesajele mele de pe pagina asta pana pricepi k tii in mana mantuirea sufletului tau.....
nu am aflat ink ce inseamna paraplegic...oi stii si eu dak mi-io spune....

Prin paraplegie se înțelege deficitul neuro-motor al ambelor membre inferioare de cauze diferite și cu manifestări clinice ce reflectă substratul lezionar, topografia leziunii și posibilitățile de compensare naturală.
În general paraplegia are șanse mici de recuperare, cu excepția cazurilor în care întreruperea conducerii nervoase la nivel medular a fost doar funcțională, structurile anatomice rămânân integre.
Paraplegia flască centrală se caracterizează prin bruschețea instalării și intensitatea ei; într-o leziune dorsală, paralizia este însoțită de suferința mușchilor centurii pelviene, cu hipotonie musculară, flasciditate și picioare balante.
Reflexele osteotendinoase, reflexele cutanate, abdominale, sunt abolite, semnul Babinski în paraplegia flască fiind caracteristic unei leziuni centrale.
Tulburările senzitive interesează atât sensibilitatea superficială, cât și sensibilitatea profundă.
Totodată întâlnim retenție de urină cu glob vezical, cât și micțiuni după revărsare prin spraplin, edeme mai delicve cu escare (pe sacru sau călcâi) și ulcerații necrotice care pot ajunge până la os.
Mai frecvente sunt localizările dorsale mijlocii.
Când leziunea ajunge la C3 , poate prinde membrele superioare, iar la C4 va produce o paralizie diafragmatică, cu respirație costală superioară.
Paraplegiile joase produc leziuni de con terminal.
Forma flască poate evolua fatal, prin infecții urinare, escare, cașexie.
Paraplegiile flasce pot fi provocae de traumatisme vertebro-medulare, boala Pott, hematomielia, abcesul rece, poliomielita anterioară acută, poliradiculonevrita, polineropatiile toxice și paralizii prin diskaliemie.
Trecerea paraplegiei în stadiul spastic se face lent, prin apariția motilității și a reflexelor osteotendinoase.
În stadiul flasco-spasmodic apa reflexele de automatism medular: tripla retracție și extensia controlaterală a membrelor inferioare.
Sfincterele ajung la un automatism vezical și rectal cu micțiuni automate, independente de voință.
Când nu mai apare motilitatea, se ajunge la o gravă paraplegie spastică cutano-reflexă în flexie.
În paraplegia spastică, bolnavii vor prezenta o impotență a membrelor inferioare cu contractură piramidală, hiperreflectivitate osteotendinoasă, clonus, semnul Babinski, reflexe de apărare, fenomene de automatism medular și tulburări sfincteriene.
Mersul este greoi, spastic, cu abducția coapselor.
Bolnavul târăște picioarele, situate în varus ecvin, putându-se ajunge la un mers digitigrad, țopăitor, cu picioarele proiectate înainte și sprijinite de cârje.
În contracturi foarte puternice, bolnavul rămâne imobilizat la pat instalându-se retracții fibr-tendinoase și tulburări trofice.
Paraplegiile spastice pot fi întâlnite în leconevraxite, compresiuni medulare, sceroză laterală amiotrofică, în traumatisme, răni ale rahisului la bătrâni, în tetraplegia spastică din pahimeningita cervicală hipertrofică (Charcot – Joffrey), unde se produc tulburări de sensibilitate, dureriși amiotrofii Aran – Duchenne.
Paraplegia spastică are un diagnostic mai bun ca paraplegia flască.
În cazul unei leziuni traumatice sa infecțioase care afectează integritatea măduvei spinării, nu apare nici un semn clinic de recuperare spontană, este greu de crezut că se va mai putea recupera ceva în continuare.
Pe de altă parte, un proces de recuperare spontană care debutează în primele două luni, se poate întinde pe distanțe mai mari de timp: 2-3 ani, timp în cae bolnavul nu trebuie abandonat.

Pagini: << 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: