Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
florinpetrepreda 197 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 12:56
soarbe niste zeama de varza si sa vezi cum il dai afara,pe bune,la fel cred c-ai procedat si cu creieru' de-a iesit lipsa la inventar,n'asa?
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 12:59
De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 12:54:59pai si de ce te abtii?scoate-l! Da, aºa e! Ai dreptate, sã-l scoatã ºi sã-l dea la multiplicat! Sã dea la toþi fraþii lui creºtini.....poate cã nu o sã-l mai deranjeze ºtiind cã poartã ºi alþii....
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
Kenny 230 mesaje Membru din: 28/01/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:00
De la: balabanandrei, la data 2009-03-01 18:47:37"Ioana, tu iei în derâdere valorile europene privind politicile publice centrate pe cetãþean" Da' nu mai bine te retragi tu, in conformitate cu telul crestin suprem, la o viata monahala? Si nu-ti mai trebuie pasaport, permis de conducere, etc. Donezi tu asa toate bunurile lumesti bisericii, ca siguuuuuuuuur, o sa le dea saracilor si gasesti un schit printr-un varf de munte. Ia zi, merge asa?
Vanity, definitely my favorite sin.
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:02
De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 12:47:12mestere ADI,vezi ca te da intelighentia afar' din casa,ce palaria soacrii ai cu tehnocrati-i-as? Cum? Nu þi-am spus? Am un dinte cu ei! Ronþãiei ºi tu. O sã vezi cã nu-i poþi dumica.
|
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:04
Kenny am incercat dar nu m-au primit! Sunt prea pacatos!
„Cãutaþi mai întâi împãrãþia lui Dumnezeu ºi celelalte se vor adãuga vouã!“
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:04
De la: adipopa, la data 2009-03-02 13:02:00De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 12:47:12mestere ADI,vezi ca te da intelighentia afar' din casa,ce palaria soacrii ai cu tehnocrati-i-as? |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:06
Kenny, nu te mai lua de Andrei.
Te rog eu frumos. Andrei îºi exprimã foarte demn ºi nearþãgos temerile privind cip-urile. Cu el meritã sã discuþi subiectul.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:07
De la: balabanandrei, la data 2009-03-02 13:04:27Kenny am incercat dar nu m-au primit! Sunt prea pacatos! Adica fratii tai ortodocsi fac discriminari? Nasol. Deci ori ei s-au ars la "iubeste-ti aproapele" ori tu la "sa nu minti". Oricum o dai, cineva a iesit pe minus la scor, nu?
|
|
|
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:07
pai stai sa pricep cum e cu dantura aiasta,ai un molar cu ei,pentru ei,fara ei sau impotriva lor,nu de alta da' ne-npiedicam in dumicati si ne sta-n gat vreunu', ce zici,am dreptu' intaiului nascut,au ba?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:08
De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 13:07:18pai stai sa pricep cum e cu dantura aiasta,ai un molar cu ei,pentru ei,fara ei sau impotriva lor,nu de alta da' ne-npiedicam in dumicati si ne sta-n gat vreunu', ce zici,am dreptu' intaiului nascut,au ba? Au ba. Am fost eu primul. |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:09
De la: adipopa, la data 2009-03-02 13:08:31De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 13:07:18pai stai sa pricep cum e cu dantura aiasta,ai un molar cu ei,pentru ei,fara ei sau impotriva lor,nu de alta da' ne-npiedicam in dumicati si ne sta-n gat vreunu', ce zici,am dreptu' intaiului nascut,au ba? |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:09
pai si eu intaiul,care-i diferenta?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:29
Kenny, îmi plac (de cele mai multe ori) ironiile tale. Dar vãd cã tu ai de fapt un dinte cu toþi creºtinii de pe forum!
Acum, deºi nu mã alãtur Ioanei sau lui Andrei în demersul lor petiþionar anti-cip, eu stau umãr la umãr cu ei dacã este vorba de creºtinism. Aºa cã te invit ori în ring...ori la dentist.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:33
De la: adipopa, la data 2009-03-02 13:29:42Kenny, îmi plac (de cele mai multe ori) ironiile tale. Dar vãd cã tu ai de fapt un dinte cu toþi creºtinii de pe forum! |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:37
in ring sa dansam sau la dentist sa va scoatem crestinismul din gura?eu zic mai bine la padure ca poate o aparea vreun mesia si va ia-n caruta sa va duca pe planeta crestinilor[a se citi maimutelor]
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:39
De la: adipopa, la data 2009-03-02 13:29:42Kenny, îmi plac (de cele mai multe ori) ironiile tale. Dar vãd cã tu ai de fapt un dinte cu toþi creºtinii de pe forum! Hai ca am facut eu ringu'. www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/20129/Diferenta-intre-cre... Bring it on
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:06
Pãrintele Iustin Pârvu: "Adevãrul ne face liberi, nu ne pune cip"
ºtiri pe aceeaºi temã: Data: 26.02.2009 Apelul acesta pe care l-am fãcut eu împotriva cipurilor biometrice, ºi care a fost atât de controversat, nu l-am fãcut ca sã înspãimânt pe nimeni, n-am vrut sã îngrozesc pe nimeni. N-am vrut sã terorizez mintea nici a bogatului, nici a sãracului, nici a înþeleptului ºi nici a neºtiutorului. Ci am vrut sã amintesc acestui popor de unde a plecat, cã în venele lui curge un sânge românesc ºi curat ortodox, care nu poate sã îngenuncheze în faþa cotropitorilor nu numai ai trupului acestui pãmânt, ci prin dictatura aceasta a tehnicii ei ne cotropesc sufletele noastre, asupra cãrora nu au nici un drept. M-am adresat cãtre cei care nu ºi-au stins cu desãvârºire flacãra credinþei din inimile lor. Cu multã durere sufleteascã spun, ºi îmi cer scuze cã trebuie sã fac aceastã observaþie, prin care nu incriminez ºi nu învinuiesc pe nimeni – dar mã doare sufletul sã vãd atâta nepãsare ºi ignoranþã din partea elitelor acestui neam, din partea oamenilor de culturã, laici sau clerici, care prin tãcerea lor sãvârºesc o lepãdare de Bisericã ºi de neamul în care s-au nãscut. Simplul creºtin ortodox parcã este mai atent la aceste greutãþi, participã mai cu durere decât participã preotul lui, stând în afara tuturor acestor conflicte, nepãsãtori faþã de oaia care este sfâºiatã în ogor ºi stau la distanþã ºi se uitã cum o devoreazã lupii. Cu multã durere am sesizat cã cei mai mulþi dintre pãrinþii noºtri parohieni nu au luat o mãsurã, mãcar câtuºi de puþin sã facã cunoscute niºte momente grele în istoria creºtinismului ºi a omenirii, pe care creºtinul nostru le-a sesizat mai repede. Adevãratul om de culturã ºi de elitã iese în faþã ºi acela strigã ºi rãcneºte cu toate forþele lui ºi apãrã valorile pe care el le-a construit ºi pe care el le trãieºte. Pentru cã dacã ar fi tãcut tot aºa, de pildã un Eminescu, ar fi tãcut Radu Gyr, un Nichifor Crainic, sau oameni de mai micã talie – ’apãi am fi fost de mult prãbuºiþi. Dar aceºti oameni, ca niºte mici apostoli, am putea spune, au fost mereu prezenþi ºi au strigat ºi s-au opus la toate metodele de întunecare a fiinþei noastre ortodoxe… Iar aceastã problemã nu este una oarecare, dupã mine este cea mai grea problemã a omenirii ºi a creºtinãtãþii. Dar acum la noi, se simte foarte jenat un domn ziarist, se simte jenat un istoric, un om de literaturã sau ºtiinþã… ca sã susþinã o temã cu ordin religios ºi sã înfrunte vreo primejdie. Nu! Nu cumva sã fie deranjat! Nici tãcerea sihaºtrilor nu este scuzabilã. Monahul, preotul care socoteºte cã face o misiune în cadrul Bisericii, dar nu participã direct la aceste adevãruri, la aceste atacuri ºi primejdii în care ne gãsim – nu este monah, nu este preot. Dacã nu simte sã participe direct ºi sã-ºi asume rãspunderea ca un mic misionar al vremurilor, în zadar este toatã rugãciunea lui. Tãcerea în faþa acestor pericole este o lepãdare a noastrã de adevãr. Pentru cã ne înrobim ºi ieºim din libertatea Adevãrului. Adevãrul ne face liberi, nu ne pune cip. Aceasta este dovada cã societatea în care trãim este una a minciunii, potrivnicã Evangheliei. Libertatea Evanghelie lui Hristos în faþa acestei lumi este un pericol terorist. Tãcerea noastrã înseamnã sclavie ºi îngroparea Ortodoxiei. Oamenii noºtri de elitã, prin tãcerea lor nu fac decât sã construiascã sicriul ortodoxiei pe care i-l pregãteºte stãpânirea acestei lumi. Cât pentru pãstorii noºtri duhovniceºti, atâta le spun: Oare sarea se va strica ºi nu va mai sãra? www.ortodoxmedia.com
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:07
F.O.R. cere explicaþii Patriarhiei Române
ºtiri pe aceeaºi temã: Data: 27.02.2009 Forul Ortodox Român (F.O.R.) – organizaþia federativã a asociaþiilor ortodoxe din România - luând act de comunicatul Biroului de Presã al Patriarhiei Române ºi de felul în care a fost prezentatã presei hotãrârea Sfântului Sinod al BOR din 25 februarie 2009 de cãtre purtãtorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pr. Costel Stoica, face urmãtoarea declaraþie: 1. Comunicatul Biroului de Presã al Patriarhiei Române nu precizeazã nicãieri cã Sinodul nu a fost complet. Din adunare a lipsit ÎPS Bartolomeu, unul dintre cei cinci mitropoliþi ai Bisericii Ortodoxe Române. Se ºtie cã în data de 19 februarie 2009, Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Criºanei ºi Maramureºului, alcãtuit din opt ierarhi ºi prezidat de mitropolitul Bartolomeu s-a exprimat categoric, în unanimitate, împotriva introducerii paºapoartelor biometrice, invocînd argumente teologice ºi lipsa unei dezbateri publice prealabile. Prin urmare, Sinodul nu a fost complet, din el lipsind unul dintre cei mai respectaþi ºi iubiþi ierarhi ai BOR, aflat pe poziþii contrare faþã de hotãrîrea din 25 februarie 2009, declaratã ulterior „unanimã”. Cerem sã fie fãcutã publicã, fãrã întârziere, stenograma integralã a dezbaterii sinodale, pentru a vedea pe ce baze s-a ajuns la concluziile comunicate. Altminteri este justificatã impresia cã Sinodul a luat o hotãrâre doar în baza unei declaraþii, de altfel jignitoare, venitã din partea Ministerului de Interne, prin care ortodocºilor li se oferã „dreptul” de a nu solicita noile paºapoarte, adicã de a nu cãlãtori. Amintim cã dezbaterile Sinoadelor Ortodoxe ecumenice s-au fãcut întotdeauna cunoscute credincioºilor, pentru a arãta felul în care s-a ajuns la o concluzie sau alta, fãcînd referire ºi la opinia exprimatã de fiecare episcop în parte prezent la sinod (vezi Actele Sinoadelor Ecumenice). E un exemplu obligatoriu de urmat într-un caz de importanþã capitalã ca acesta. 2. Comunicatul Biroului de Presã al Patriarhiei Române nu oferã o soluþie corectã la problema pusã în dezbatere, fiind mai degrabã o tentativã de intimidare, prin recurs la autoritate, a celor care au propus o dezbatere democraticã în sînul Bisericii, în calitate de cetãþeni ai statului român. Prin exprimãrile ambigue ale acestui comunicat, care nu poartã semnãtura Sfântului Sinod, ci doar pe aceea a Biroului de Presã al Patriarhiei Române, se produce o tulburare mult mai mare decât aceea pe care Sinodul ºi-a propus sã o stãvileascã. 3. Este inadmisibilã logoreea purtãtorului de cuvânt al Patriarhiei Române, pr. Costel Stoica (la Realitatea TV), care lasã impresia cã se identificã cu Sfântul Sinod, depãºindu-ºi, în declaraþiile sale de presã, atribuþiile sale de purtãtor de cuvânt ºi asumându-ºi rolul de judecãtor în numele Bisericii. Costel Stoica nu a fost încã judecat pentru declaraþia sa cã “Biserica Ortodoxã încuviinþeazã avortul în cazul violului”, fãcutã vara trecutã în cazul fetei de 11 ani însãrcinate în urma unui viol. Cazul a fost folosit de lobby-ul pro-avort pentru a încerca liberalizarea ºi mai pronunþatã a unei legi care a permis deja uciderea în 19 ani peste 7 milioane de suflete. Declaraþia sa de ieri, 26 februarie 2009, prin care a smintit adunarea credincioºilor, contrazice flagrant tradiþia biblicã ºi canonicã a Bisericii, precum ºi rezoluþiile emise de un organ bisericesc – Comisia de Bioeticã. Considerãm cã, înainte de a-l lãsa pe Costel Stoica sã reprezinte Patriarhia Românã, Sfântul Sinod ar trebui sã-l judece pentru astfel de declaraþii necugetate fãcute în presã. Acum, purtãtorul de cuvânt al Patriarhiei, folosindu-se de prilejul anunþãrii unei hotãrâri de Sinod, a fãcut dezvãluiri din viaþa sa privatã, declarând cã el ºi „colegii sãi” îºi vor face paºaport biometric „pentru a fi printre primii”, ceea ce este o sfidare a celor pe care Sinodul declarã cã îi menajeazã pe motive de conºtiinþã ºi de credinþã ºi o manipulare a opiniei publice care nu este compatibilã cu funcþia lui Costel Stoica. 4. Având în vedere declaraþiile necugetate ºi necanonice ale purtãtorului de cuvânt al Patriarhiei, potrivnice duhului ºi literei Sfintei Scripturi, cerem Sfântului Sinod sã confirme cã încercãrile de reducere la tãcere a credincioºilor în stil miliþienesc nu reprezintã punctul de vedere al Sinodului, ci eventual o nouã iniþiativã personalã a lui Costel Stoica. Sfântul Sinod trebuie sã rãmânã garantul pãcii ºi al armoniei, pronunþându-se categoric ºi fãrã echivoc ori de câte ori cineva încearcã sã rãpeascã libertatea credincioºilor. Forul Ortodox Român 27 februarie 2009 Forul Ortodox Român (F.O.R.), structurã federativã fãrã personalitate juridicã, a fost fondat la 29 noiembrie 2008, prin consensul reprezentanþilor a 60 de organizaþii civice cu caracter cultural ºi social, care au participat la Conferinþa Asociaþiilor Laicatului Ortodox Român. F.O.R. este coordonat de liderii organizaþiilor: Fundaþia „Sfinþii Martiri Brâncoveni”, Asociaþia Pro Vita – Bucureºti, A.R.T.R.I. ºi Asociaþia „Rost”. www.ortodoxmedia.com
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:10
De la: Kenny, la data 2009-03-02 13:39:36Hai ca am facut eu ringu'. |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:14
babalane,de ce nu esti tu de treaba si sa-ti vezi de treaba,ca de treaba mare avem noi grija chiar de-i moale,chiar de-i tare,numa' fa o treaba odata si intreab-o neintrebata ca sa-ntrebe baba florea cum e cu scarpinatoarea si-ai de grija de te scarpini,scarpina-te fara zgomot ca daca s-o auzi alta treaba na mai hi,se aude,fir-ar mama ei de treaba?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:14
De la: adipopa, la data 2009-03-02 14:10:38De la: Kenny, la data 2009-03-02 13:39:36Hai ca am facut eu ringu'. |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:15
De la: adipopa, la data 2009-03-02 14:10:38De la: Kenny, la data 2009-03-02 13:39:36Hai ca am facut eu ringu'.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:16
Florine, coboarã din copac ºi stãm de vorbã. Aºeazã-te liniºtit la masã cu noi, adunã-þi gândurile, reformuleazã-þi obiecþiile anti-creºtine, ºi s-ar putea sã aruncãm mai multã luminã decât tunete sau fulgere asupra subiectului.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:18
Kenny, de acord. Iar dacã vezi cã nu rãspund o vreme sã ºtii cã n-am dat bir cu fugiþii. M-au reþinut doar alte îndatoriri.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:19
pai domnu' ADI,cum e bre cu aia care zisesi c-o s-o facem lata la nea TOMA in poiata[al cu necredinta] si-o s-o ducem deindata s-o repare nea dentistu' ca si el e tehnocrat si-are dinti de aparat,vin' degraba la sosire sa asculti o punte-n gura[in loc de cip-cip],prosopu-i de bumbac sau e flausat,ca sa stim cu ce maruntis venim la noi?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:20
De la: adipopa, la data 2009-03-02 14:16:40Florine, coboarã din copac ºi stãm de vorbã. Aºeazã-te liniºtit la masã cu noi, adunã-þi gândurile, reformuleazã-þi obiecþiile anti-creºtine, ºi s-ar putea sã aruncãm mai multã luminã decât tunete sau fulgere asupra subiectului. |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:22
pai domnu' ADI,eu abia cazui din copac,lasa-ma o tir' sa-mi trag sufletu',sa merg la mine-n pestera sa beau o mastica si sa vezi p'orma ce reconstituire facem,ok?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:46
Vai de mine, mãi Florine, m-am procopsit cu prea mulþi cheflii deodatã. Tu cred cã ai tras deja bine din masticã, altfel nu-nþeleg cum de te pricepi aºa bine la umor.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:47
De la: adipopa, la data 2009-03-02 14:46:13Vai de mine, mãi Florine, m-am procopsit cu prea mulþi cheflii deodatã. Tu cred cã ai tras deja bine din masticã, altfel nu-nþeleg cum de te pricepi aºa bine la umor. |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:51
nu e vorba de mastica ,cat e vorba de costica,pai bine musiu ADI ,cum devine trebusoara,eu cu cine mai votez daca tu te imbaiezi,ai,n-aud,vine popa-n locu mata?pai nu-i totuna?nu,atunci,e bine,discutam in nestire si vrute si nevrute,totu-i bine cand se termina,da'cumparam alta de la butic ca-i aproape de satic,este domnu'?
|
|
|
|

Te rog eu frumos. Andrei îºi exprimã foarte demn ºi nearþãgos temerile privind cip-urile. Cu el meritã sã discuþi subiectul.
Acum, deºi nu mã alãtur Ioanei sau lui Andrei în demersul lor petiþionar anti-cip, eu stau umãr la umãr cu ei dacã este vorba de creºtinism. Aºa cã te invit ori în ring...ori la dentist.