Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
florinpetrepreda 197 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 12:56
soarbe niste zeama de varza si sa vezi cum il dai afara,pe bune,la fel cred c-ai procedat si cu creieru' de-a iesit lipsa la inventar,n'asa?
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 12:59
De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 12:54:59pai si de ce te abtii?scoate-l! Da, a�a e! Ai dreptate, s�-l scoat� �i s�-l dea la multiplicat! S� dea la to�i fra�ii lui cre�tini.....poate c� nu o s�-l mai deranjeze �tiind c� poart� �i al�ii....
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Kenny 230 mesaje Membru din: 28/01/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:00
De la: balabanandrei, la data 2009-03-01 18:47:37"Ioana, tu iei �n der�dere valorile europene privind politicile publice centrate pe cet��ean" Da' nu mai bine te retragi tu, in conformitate cu telul crestin suprem, la o viata monahala? Si nu-ti mai trebuie pasaport, permis de conducere, etc. Donezi tu asa toate bunurile lumesti bisericii, ca siguuuuuuuuur, o sa le dea saracilor si gasesti un schit printr-un varf de munte. Ia zi, merge asa?
Vanity, definitely my favorite sin.
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:02
De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 12:47:12mestere ADI,vezi ca te da intelighentia afar' din casa,ce palaria soacrii ai cu tehnocrati-i-as? Cum? Nu �i-am spus? Am un dinte cu ei! Ron��iei �i tu. O s� vezi c� nu-i po�i dumica.
|
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:04
Kenny am incercat dar nu m-au primit! Sunt prea pacatos!
�C�uta�i mai �nt�i �mp�r��ia lui Dumnezeu �i celelalte se vor ad�uga vou�!�
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:04
De la: adipopa, la data 2009-03-02 13:02:00De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 12:47:12mestere ADI,vezi ca te da intelighentia afar' din casa,ce palaria soacrii ai cu tehnocrati-i-as? |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:06
Kenny, nu te mai lua de Andrei.
Te rog eu frumos. Andrei �i exprim� foarte demn �i near��gos temerile privind cip-urile. Cu el merit� s� discu�i subiectul.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:07
De la: balabanandrei, la data 2009-03-02 13:04:27Kenny am incercat dar nu m-au primit! Sunt prea pacatos! Adica fratii tai ortodocsi fac discriminari? Nasol. Deci ori ei s-au ars la "iubeste-ti aproapele" ori tu la "sa nu minti". Oricum o dai, cineva a iesit pe minus la scor, nu?
|
|
|
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:07
pai stai sa pricep cum e cu dantura aiasta,ai un molar cu ei,pentru ei,fara ei sau impotriva lor,nu de alta da' ne-npiedicam in dumicati si ne sta-n gat vreunu', ce zici,am dreptu' intaiului nascut,au ba?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:08
De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 13:07:18pai stai sa pricep cum e cu dantura aiasta,ai un molar cu ei,pentru ei,fara ei sau impotriva lor,nu de alta da' ne-npiedicam in dumicati si ne sta-n gat vreunu', ce zici,am dreptu' intaiului nascut,au ba? Au ba. Am fost eu primul. |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:09
De la: adipopa, la data 2009-03-02 13:08:31De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 13:07:18pai stai sa pricep cum e cu dantura aiasta,ai un molar cu ei,pentru ei,fara ei sau impotriva lor,nu de alta da' ne-npiedicam in dumicati si ne sta-n gat vreunu', ce zici,am dreptu' intaiului nascut,au ba? |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:09
pai si eu intaiul,care-i diferenta?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:29
Kenny, �mi plac (de cele mai multe ori) ironiile tale. Dar v�d c� tu ai de fapt un dinte cu to�i cre�tinii de pe forum!
Acum, de�i nu m� al�tur Ioanei sau lui Andrei �n demersul lor peti�ionar anti-cip, eu stau um�r la um�r cu ei dac� este vorba de cre�tinism. A�a c� te invit ori �n ring...ori la dentist.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:33
De la: adipopa, la data 2009-03-02 13:29:42Kenny, �mi plac (de cele mai multe ori) ironiile tale. Dar v�d c� tu ai de fapt un dinte cu to�i cre�tinii de pe forum! |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:37
in ring sa dansam sau la dentist sa va scoatem crestinismul din gura?eu zic mai bine la padure ca poate o aparea vreun mesia si va ia-n caruta sa va duca pe planeta crestinilor[a se citi maimutelor]
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:39
De la: adipopa, la data 2009-03-02 13:29:42Kenny, �mi plac (de cele mai multe ori) ironiile tale. Dar v�d c� tu ai de fapt un dinte cu to�i cre�tinii de pe forum! Hai ca am facut eu ringu'. www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/20129/Diferenta-intre-cre... Bring it on
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:06
P�rintele Iustin P�rvu: "Adev�rul ne face liberi, nu ne pune cip"
�tiri pe aceea�i tem�: Data: 26.02.2009 Apelul acesta pe care l-am f�cut eu �mpotriva cipurilor biometrice, �i care a fost at�t de controversat, nu l-am f�cut ca s� �nsp�im�nt pe nimeni, n-am vrut s� �ngrozesc pe nimeni. N-am vrut s� terorizez mintea nici a bogatului, nici a s�racului, nici a �n�eleptului �i nici a ne�tiutorului. Ci am vrut s� amintesc acestui popor de unde a plecat, c� �n venele lui curge un s�nge rom�nesc �i curat ortodox, care nu poate s� �ngenuncheze �n fa�a cotropitorilor nu numai ai trupului acestui p�m�nt, ci prin dictatura aceasta a tehnicii ei ne cotropesc sufletele noastre, asupra c�rora nu au nici un drept. M-am adresat c�tre cei care nu �i-au stins cu des�v�r�ire flac�ra credin�ei din inimile lor. Cu mult� durere sufleteasc� spun, �i �mi cer scuze c� trebuie s� fac aceast� observa�ie, prin care nu incriminez �i nu �nvinuiesc pe nimeni � dar m� doare sufletul s� v�d at�ta nep�sare �i ignoran�� din partea elitelor acestui neam, din partea oamenilor de cultur�, laici sau clerici, care prin t�cerea lor s�v�r�esc o lep�dare de Biseric� �i de neamul �n care s-au n�scut. Simplul cre�tin ortodox parc� este mai atent la aceste greut��i, particip� mai cu durere dec�t particip� preotul lui, st�nd �n afara tuturor acestor conflicte, nep�s�tori fa�� de oaia care este sf�iat� �n ogor �i stau la distan�� �i se uit� cum o devoreaz� lupii. Cu mult� durere am sesizat c� cei mai mul�i dintre p�rin�ii no�tri parohieni nu au luat o m�sur�, m�car c�tu�i de pu�in s� fac� cunoscute ni�te momente grele �n istoria cre�tinismului �i a omenirii, pe care cre�tinul nostru le-a sesizat mai repede. Adev�ratul om de cultur� �i de elit� iese �n fa�� �i acela strig� �i r�cne�te cu toate for�ele lui �i ap�r� valorile pe care el le-a construit �i pe care el le tr�ie�te. Pentru c� dac� ar fi t�cut tot a�a, de pild� un Eminescu, ar fi t�cut Radu Gyr, un Nichifor Crainic, sau oameni de mai mic� talie � �ap�i am fi fost de mult pr�bu�i�i. Dar ace�ti oameni, ca ni�te mici apostoli, am putea spune, au fost mereu prezen�i �i au strigat �i s-au opus la toate metodele de �ntunecare a fiin�ei noastre ortodoxe� Iar aceast� problem� nu este una oarecare, dup� mine este cea mai grea problem� a omenirii �i a cre�tin�t��ii. Dar acum la noi, se simte foarte jenat un domn ziarist, se simte jenat un istoric, un om de literatur� sau �tiin�� ca s� sus�in� o tem� cu ordin religios �i s� �nfrunte vreo primejdie. Nu! Nu cumva s� fie deranjat! Nici t�cerea siha�trilor nu este scuzabil�. Monahul, preotul care socote�te c� face o misiune �n cadrul Bisericii, dar nu particip� direct la aceste adev�ruri, la aceste atacuri �i primejdii �n care ne g�sim � nu este monah, nu este preot. Dac� nu simte s� participe direct �i s�-�i asume r�spunderea ca un mic misionar al vremurilor, �n zadar este toat� rug�ciunea lui. T�cerea �n fa�a acestor pericole este o lep�dare a noastr� de adev�r. Pentru c� ne �nrobim �i ie�im din libertatea Adev�rului. Adev�rul ne face liberi, nu ne pune cip. Aceasta este dovada c� societatea �n care tr�im este una a minciunii, potrivnic� Evangheliei. Libertatea Evanghelie lui Hristos �n fa�a acestei lumi este un pericol terorist. T�cerea noastr� �nseamn� sclavie �i �ngroparea Ortodoxiei. Oamenii no�tri de elit�, prin t�cerea lor nu fac dec�t s� construiasc� sicriul ortodoxiei pe care i-l preg�te�te st�p�nirea acestei lumi. C�t pentru p�storii no�tri duhovnice�ti, at�ta le spun: Oare sarea se va strica �i nu va mai s�ra? www.ortodoxmedia.com
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:07
F.O.R. cere explica�ii Patriarhiei Rom�ne
�tiri pe aceea�i tem�: Data: 27.02.2009 Forul Ortodox Rom�n (F.O.R.) � organiza�ia federativ� a asocia�iilor ortodoxe din Rom�nia - lu�nd act de comunicatul Biroului de Pres� al Patriarhiei Rom�ne �i de felul �n care a fost prezentat� presei hot�r�rea Sf�ntului Sinod al BOR din 25 februarie 2009 de c�tre purt�torul de cuv�nt al Patriarhiei Rom�ne, pr. Costel Stoica, face urm�toarea declara�ie: 1. Comunicatul Biroului de Pres� al Patriarhiei Rom�ne nu precizeaz� nic�ieri c� Sinodul nu a fost complet. Din adunare a lipsit �PS Bartolomeu, unul dintre cei cinci mitropoli�i ai Bisericii Ortodoxe Rom�ne. Se �tie c� �n data de 19 februarie 2009, Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Cri�anei �i Maramure�ului, alc�tuit din opt ierarhi �i prezidat de mitropolitul Bartolomeu s-a exprimat categoric, �n unanimitate, �mpotriva introducerii pa�apoartelor biometrice, invoc�nd argumente teologice �i lipsa unei dezbateri publice prealabile. Prin urmare, Sinodul nu a fost complet, din el lipsind unul dintre cei mai respecta�i �i iubi�i ierarhi ai BOR, aflat pe pozi�ii contrare fa�� de hot�r�rea din 25 februarie 2009, declarat� ulterior �unanim�. Cerem s� fie f�cut� public�, f�r� �nt�rziere, stenograma integral� a dezbaterii sinodale, pentru a vedea pe ce baze s-a ajuns la concluziile comunicate. Altminteri este justificat� impresia c� Sinodul a luat o hot�r�re doar �n baza unei declara�ii, de altfel jignitoare, venit� din partea Ministerului de Interne, prin care ortodoc�ilor li se ofer� �dreptul� de a nu solicita noile pa�apoarte, adic� de a nu c�l�tori. Amintim c� dezbaterile Sinoadelor Ortodoxe ecumenice s-au f�cut �ntotdeauna cunoscute credincio�ilor, pentru a ar�ta felul �n care s-a ajuns la o concluzie sau alta, f�c�nd referire �i la opinia exprimat� de fiecare episcop �n parte prezent la sinod (vezi Actele Sinoadelor Ecumenice). E un exemplu obligatoriu de urmat �ntr-un caz de importan�� capital� ca acesta. 2. Comunicatul Biroului de Pres� al Patriarhiei Rom�ne nu ofer� o solu�ie corect� la problema pus� �n dezbatere, fiind mai degrab� o tentativ� de intimidare, prin recurs la autoritate, a celor care au propus o dezbatere democratic� �n s�nul Bisericii, �n calitate de cet��eni ai statului rom�n. Prin exprim�rile ambigue ale acestui comunicat, care nu poart� semn�tura Sf�ntului Sinod, ci doar pe aceea a Biroului de Pres� al Patriarhiei Rom�ne, se produce o tulburare mult mai mare dec�t aceea pe care Sinodul �i-a propus s� o st�vileasc�. 3. Este inadmisibil� logoreea purt�torului de cuv�nt al Patriarhiei Rom�ne, pr. Costel Stoica (la Realitatea TV), care las� impresia c� se identific� cu Sf�ntul Sinod, dep�indu-�i, �n declara�iile sale de pres�, atribu�iile sale de purt�tor de cuv�nt �i asum�ndu-�i rolul de judec�tor �n numele Bisericii. Costel Stoica nu a fost �nc� judecat pentru declara�ia sa c� �Biserica Ortodox� �ncuviin�eaz� avortul �n cazul violului�, f�cut� vara trecut� �n cazul fetei de 11 ani �ns�rcinate �n urma unui viol. Cazul a fost folosit de lobby-ul pro-avort pentru a �ncerca liberalizarea �i mai pronun�at� a unei legi care a permis deja uciderea �n 19 ani peste 7 milioane de suflete. Declara�ia sa de ieri, 26 februarie 2009, prin care a smintit adunarea credincio�ilor, contrazice flagrant tradi�ia biblic� �i canonic� a Bisericii, precum �i rezolu�iile emise de un organ bisericesc � Comisia de Bioetic�. Consider�m c�, �nainte de a-l l�sa pe Costel Stoica s� reprezinte Patriarhia Rom�n�, Sf�ntul Sinod ar trebui s�-l judece pentru astfel de declara�ii necugetate f�cute �n pres�. Acum, purt�torul de cuv�nt al Patriarhiei, folosindu-se de prilejul anun��rii unei hot�r�ri de Sinod, a f�cut dezv�luiri din via�a sa privat�, declar�nd c� el �i �colegii s�i� �i vor face pa�aport biometric �pentru a fi printre primii�, ceea ce este o sfidare a celor pe care Sinodul declar� c� �i menajeaz� pe motive de con�tiin�� �i de credin�� �i o manipulare a opiniei publice care nu este compatibil� cu func�ia lui Costel Stoica. 4. Av�nd �n vedere declara�iile necugetate �i necanonice ale purt�torului de cuv�nt al Patriarhiei, potrivnice duhului �i literei Sfintei Scripturi, cerem Sf�ntului Sinod s� confirme c� �ncerc�rile de reducere la t�cere a credincio�ilor �n stil mili�ienesc nu reprezint� punctul de vedere al Sinodului, ci eventual o nou� ini�iativ� personal� a lui Costel Stoica. Sf�ntul Sinod trebuie s� r�m�n� garantul p�cii �i al armoniei, pronun��ndu-se categoric �i f�r� echivoc ori de c�te ori cineva �ncearc� s� r�peasc� libertatea credincio�ilor. Forul Ortodox Rom�n 27 februarie 2009 Forul Ortodox Rom�n (F.O.R.), structur� federativ� f�r� personalitate juridic�, a fost fondat la 29 noiembrie 2008, prin consensul reprezentan�ilor a 60 de organiza�ii civice cu caracter cultural �i social, care au participat la Conferin�a Asocia�iilor Laicatului Ortodox Rom�n. F.O.R. este coordonat de liderii organiza�iilor: Funda�ia �Sfin�ii Martiri Br�ncoveni�, Asocia�ia Pro Vita � Bucure�ti, A.R.T.R.I. �i Asocia�ia �Rost�. www.ortodoxmedia.com
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:10
De la: Kenny, la data 2009-03-02 13:39:36Hai ca am facut eu ringu'. |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:14
babalane,de ce nu esti tu de treaba si sa-ti vezi de treaba,ca de treaba mare avem noi grija chiar de-i moale,chiar de-i tare,numa' fa o treaba odata si intreab-o neintrebata ca sa-ntrebe baba florea cum e cu scarpinatoarea si-ai de grija de te scarpini,scarpina-te fara zgomot ca daca s-o auzi alta treaba na mai hi,se aude,fir-ar mama ei de treaba?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:14
De la: adipopa, la data 2009-03-02 14:10:38De la: Kenny, la data 2009-03-02 13:39:36Hai ca am facut eu ringu'. |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:15
De la: adipopa, la data 2009-03-02 14:10:38De la: Kenny, la data 2009-03-02 13:39:36Hai ca am facut eu ringu'.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:16
Florine, coboar� din copac �i st�m de vorb�. A�eaz�-te lini�tit la mas� cu noi, adun�-�i g�ndurile, reformuleaz�-�i obiec�iile anti-cre�tine, �i s-ar putea s� arunc�m mai mult� lumin� dec�t tunete sau fulgere asupra subiectului.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:18
Kenny, de acord. Iar dac� vezi c� nu r�spund o vreme s� �tii c� n-am dat bir cu fugi�ii. M-au re�inut doar alte �ndatoriri.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:19
pai domnu' ADI,cum e bre cu aia care zisesi c-o s-o facem lata la nea TOMA in poiata[al cu necredinta] si-o s-o ducem deindata s-o repare nea dentistu' ca si el e tehnocrat si-are dinti de aparat,vin' degraba la sosire sa asculti o punte-n gura[in loc de cip-cip],prosopu-i de bumbac sau e flausat,ca sa stim cu ce maruntis venim la noi?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:20
De la: adipopa, la data 2009-03-02 14:16:40Florine, coboar� din copac �i st�m de vorb�. A�eaz�-te lini�tit la mas� cu noi, adun�-�i g�ndurile, reformuleaz�-�i obiec�iile anti-cre�tine, �i s-ar putea s� arunc�m mai mult� lumin� dec�t tunete sau fulgere asupra subiectului. |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:22
pai domnu' ADI,eu abia cazui din copac,lasa-ma o tir' sa-mi trag sufletu',sa merg la mine-n pestera sa beau o mastica si sa vezi p'orma ce reconstituire facem,ok?
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:46
Vai de mine, m�i Florine, m-am procopsit cu prea mul�i cheflii deodat�. Tu cred c� ai tras deja bine din mastic�, altfel nu-n�eleg cum de te pricepi a�a bine la umor.
|
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:47
De la: adipopa, la data 2009-03-02 14:46:13Vai de mine, m�i Florine, m-am procopsit cu prea mul�i cheflii deodat�. Tu cred c� ai tras deja bine din mastic�, altfel nu-n�eleg cum de te pricepi a�a bine la umor. |
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:51
nu e vorba de mastica ,cat e vorba de costica,pai bine musiu ADI ,cum devine trebusoara,eu cu cine mai votez daca tu te imbaiezi,ai,n-aud,vine popa-n locu mata?pai nu-i totuna?nu,atunci,e bine,discutam in nestire si vrute si nevrute,totu-i bine cand se termina,da'cumparam alta de la butic ca-i aproape de satic,este domnu'?
|
|
|
|

Te rog eu frumos. Andrei �i exprim� foarte demn �i near��gos temerile privind cip-urile. Cu el merit� s� discu�i subiectul.
Acum, de�i nu m� al�tur Ioanei sau lui Andrei �n demersul lor peti�ionar anti-cip, eu stau um�r la um�r cu ei dac� este vorba de cre�tinism. A�a c� te invit ori �n ring...ori la dentist.