back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 >> Sari la pagina:

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 12:56

soarbe niste zeama de varza si sa vezi cum il dai afara,pe bune,la fel cred c-ai procedat si cu creieru' de-a iesit lipsa la inventar,n'asa?

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 12:59

De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 12:54:59pai si de ce te abtii?scoate-l!

Da, așa e! Ai dreptate, să-l scoată și să-l dea la multiplicat! Să dea la toți frații lui creștini.....poate că nu o să-l mai deranjeze știind că poartă și alții....

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Kenny

230 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:00

De la: balabanandrei, la data 2009-03-01 18:47:37"Ioana, tu iei în derâdere valorile europene privind politicile publice centrate pe cetățean"

Adi cred ca nici n-ai gandit cand ai spus fraza asta!
Cum poti sa-mi spui tu mie de valori europene? Care sunt alea? Acele legi dracesti, spurcate si care slujesc diavolului, alea sunt valori? Adi fii serios! Si nu mai fii asa naiv, si crede tot ce spun masonii si paganii din SUA si UE, care slujesc diavolului si nu lui Dumnezeu! Adica sa am incredere in acesti oameni care dau legi impotriva lui Dumnezeu? Te minti singur cand spui ca esti de acord cu aceste cipuri in documente, dar nu esti de acord cu cu cipul sub piele. Pai e acelasi cip, doar ca ultimul contine datele tuturor cipurilor din documente! E acelasi lucru, doar ca ti-l introduce sub piele! Ca tu nu vrei sa crezi ca de la aceste documente se va ajunge la acel cip, e problema ta! Adica tu crezi mai mult in ce-ti spun masonii astia decat in ce spun Sfintii Parinti!

Ioana, orice am face noi, profetia apocalipsei tot se va implini, asa cum s-au implinit toate. asa trebuie sa fie! Tot ce putem sa facem este sa ne salvam sufletele si pe cat putem si sufletele altora!

Andu nute obliga nimeni sa-ti faci astfel de documente? Nu te obliga, dar te "obliga"! Adica daca eu vreau sa iau carnet de sofer, trebuie sa accept noul tip de permis! Pai de ce? Daca mi-ar ingadui sa pot opta pt permis de tip vechi, da, atunci n-as avea niciun fel de suspiciune! Asa va fi si cu buletinul de identitate in 2011! Nu ai sa poti sa faci nimic, sa te identifici, NIMIC! Adica cei din Bisericile din Serbia, Rusia, Grecia, Ierusalim, Muntele Athos s-au pripit? Hai sa avem trezvie si sa ne trezim din nesimtire duhovniceasca!

Numai bine!

Da' nu mai bine te retragi tu, in conformitate cu telul crestin suprem, la o viata monahala? Si nu-ti mai trebuie pasaport, permis de conducere, etc.
Donezi tu asa toate bunurile lumesti bisericii, ca siguuuuuuuuur, o sa le dea saracilor si gasesti un schit printr-un varf de munte.

Ia zi, merge asa?

Vanity, definitely my favorite sin.
adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:02

De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 12:47:12mestere ADI,vezi ca te da intelighentia afar' din casa,ce palaria soacrii ai cu tehnocrati-i-as?

Cum? Nu ți-am spus? Am un dinte cu ei! Ronțăiei și tu. O să vezi că nu-i poți dumica.

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:04

Kenny am incercat dar nu m-au primit! Sunt prea pacatos!

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:04

De la: adipopa, la data 2009-03-02 13:02:00
De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 12:47:12mestere ADI,vezi ca te da intelighentia afar' din casa,ce palaria soacrii ai cu tehnocrati-i-as?

Cum? Nu ți-am spus? Am un dinte cu ei! Ronțăiei și tu. O să vezi că nu-i poți dumica.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:06

Kenny, nu te mai lua de Andrei. Te rog eu frumos. Andrei își exprimă foarte demn și nearțăgos temerile privind cip-urile. Cu el merită să discuți subiectul.

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:07

De la: balabanandrei, la data 2009-03-02 13:04:27Kenny am incercat dar nu m-au primit! Sunt prea pacatos!

Adica fratii tai ortodocsi fac discriminari? Nasol.
Deci ori ei s-au ars la "iubeste-ti aproapele" ori tu la "sa nu minti".
Oricum o dai, cineva a iesit pe minus la scor, nu?

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:07

pai stai sa pricep cum e cu dantura aiasta,ai un molar cu ei,pentru ei,fara ei sau impotriva lor,nu de alta da' ne-npiedicam in dumicati si ne sta-n gat vreunu', ce zici,am dreptu' intaiului nascut,au ba?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:08

De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 13:07:18pai stai sa pricep cum e cu dantura aiasta,ai un molar cu ei,pentru ei,fara ei sau impotriva lor,nu de alta da' ne-npiedicam in dumicati si ne sta-n gat vreunu', ce zici,am dreptu' intaiului nascut,au ba?

Au ba. Am fost eu primul.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:09

De la: adipopa, la data 2009-03-02 13:08:31
De la: florinpetrepreda, la data 2009-03-02 13:07:18pai stai sa pricep cum e cu dantura aiasta,ai un molar cu ei,pentru ei,fara ei sau impotriva lor,nu de alta da' ne-npiedicam in dumicati si ne sta-n gat vreunu', ce zici,am dreptu' intaiului nascut,au ba?

Au ba. Am fost eu primul.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:09

pai si eu intaiul,care-i diferenta?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:29

Kenny, îmi plac (de cele mai multe ori) ironiile tale. Dar văd că tu ai de fapt un dinte cu toți creștinii de pe forum! Acum, deși nu mă alătur Ioanei sau lui Andrei în demersul lor petiționar anti-cip, eu stau umăr la umăr cu ei dacă este vorba de creștinism. Așa că te invit ori în ring...ori la dentist.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:33

De la: adipopa, la data 2009-03-02 13:29:42Kenny, îmi plac (de cele mai multe ori) ironiile tale. Dar văd că tu ai de fapt un dinte cu toți creștinii de pe forum! Acum, deși nu mă alătur Ioanei sau lui Andrei în demersul lor petiționar anti-cip, eu stau umăr la umăr cu ei dacă este vorba de creștinism. Așa că te invit ori în ring...ori la dentist.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:37

in ring sa dansam sau la dentist sa va scoatem crestinismul din gura?eu zic mai bine la padure ca poate o aparea vreun mesia si va ia-n caruta sa va duca pe planeta crestinilor[a se citi maimutelor]

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 13:39

De la: adipopa, la data 2009-03-02 13:29:42Kenny, îmi plac (de cele mai multe ori) ironiile tale. Dar văd că tu ai de fapt un dinte cu toți creștinii de pe forum! Acum, deși nu mă alătur Ioanei sau lui Andrei în demersul lor petiționar anti-cip, eu stau umăr la umăr cu ei dacă este vorba de creștinism. Așa că te invit ori în ring...ori la dentist.

Hai ca am facut eu ringu'.

www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/20129/Diferenta-intre-cre...

Bring it on

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:06

Părintele Iustin Pârvu: "Adevărul ne face liberi, nu ne pune cip"
știri pe aceeași temă:

Data: 26.02.2009

Apelul acesta pe care l-am făcut eu împotriva cipurilor biometrice, și care a fost atât de controversat, nu l-am făcut ca să înspăimânt pe nimeni, n-am vrut să îngrozesc pe nimeni. N-am vrut să terorizez mintea nici a bogatului, nici a săracului, nici a înțeleptului și nici a neștiutorului. Ci am vrut să amintesc acestui popor de unde a plecat, că în venele lui curge un sânge românesc și curat ortodox, care nu poate să îngenuncheze în fața cotropitorilor nu numai ai trupului acestui pământ, ci prin dictatura aceasta a tehnicii ei ne cotropesc sufletele noastre, asupra cărora nu au nici un drept. M-am adresat către cei care nu și-au stins cu desăvârșire flacăra credinței din inimile lor. Cu multă durere sufletească spun, și îmi cer scuze că trebuie să fac această observație, prin care nu incriminez și nu învinuiesc pe nimeni – dar mă doare sufletul să văd atâta nepăsare și ignoranță din partea elitelor acestui neam, din partea oamenilor de cultură, laici sau clerici, care prin tăcerea lor săvârșesc o lepădare de Biserică și de neamul în care s-au născut. Simplul creștin ortodox parcă este mai atent la aceste greutăți, participă mai cu durere decât participă preotul lui, stând în afara tuturor acestor conflicte, nepăsători față de oaia care este sfâșiată în ogor și stau la distanță și se uită cum o devorează lupii. Cu multă durere am sesizat că cei mai mulți dintre părinții noștri parohieni nu au luat o măsură, măcar câtuși de puțin să facă cunoscute niște momente grele în istoria creștinismului și a omenirii, pe care creștinul nostru le-a sesizat mai repede.

Adevăratul om de cultură și de elită iese în față și acela strigă și răcnește cu toate forțele lui și apără valorile pe care el le-a construit și pe care el le trăiește. Pentru că dacă ar fi tăcut tot așa, de pildă un Eminescu, ar fi tăcut Radu Gyr, un Nichifor Crainic, sau oameni de mai mică talie – ’apăi am fi fost de mult prăbușiți. Dar acești oameni, ca niște mici apostoli, am putea spune, au fost mereu prezenți și au strigat și s-au opus la toate metodele de întunecare a ființei noastre ortodoxe… Iar această problemă nu este una oarecare, după mine este cea mai grea problemă a omenirii și a creștinătății. Dar acum la noi, se simte foarte jenat un domn ziarist, se simte jenat un istoric, un om de literatură sau știință… ca să susțină o temă cu ordin religios și să înfrunte vreo primejdie. Nu! Nu cumva să fie deranjat!

Nici tăcerea sihaștrilor nu este scuzabilă. Monahul, preotul care socotește că face o misiune în cadrul Bisericii, dar nu participă direct la aceste adevăruri, la aceste atacuri și primejdii în care ne găsim – nu este monah, nu este preot. Dacă nu simte să participe direct și să-și asume răspunderea ca un mic misionar al vremurilor, în zadar este toată rugăciunea lui. Tăcerea în fața acestor pericole este o lepădare a noastră de adevăr. Pentru că ne înrobim și ieșim din libertatea Adevărului. Adevărul ne face liberi, nu ne pune cip. Aceasta este dovada că societatea în care trăim este una a minciunii, potrivnică Evangheliei. Libertatea Evanghelie lui Hristos în fața acestei lumi este un pericol terorist.

Tăcerea noastră înseamnă sclavie și îngroparea Ortodoxiei. Oamenii noștri de elită, prin tăcerea lor nu fac decât să construiască sicriul ortodoxiei pe care i-l pregătește stăpânirea acestei lumi.

Cât pentru păstorii noștri duhovnicești, atâta le spun: Oare sarea se va strica și nu va mai săra?

www.ortodoxmedia.com

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:07

F.O.R. cere explicații Patriarhiei Române
știri pe aceeași temă:

Data: 27.02.2009

Forul Ortodox Român (F.O.R.) – organizația federativă a asociațiilor ortodoxe din România - luând act de comunicatul Biroului de Presă al Patriarhiei Române și de felul în care a fost prezentată presei hotărârea Sfântului Sinod al BOR din 25 februarie 2009 de către purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pr. Costel Stoica, face următoarea declarație:

1. Comunicatul Biroului de Presă al Patriarhiei Române nu precizează nicăieri că Sinodul nu a fost complet. Din adunare a lipsit ÎPS Bartolomeu, unul dintre cei cinci mitropoliți ai Bisericii Ortodoxe Române. Se știe că în data de 19 februarie 2009, Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, alcătuit din opt ierarhi și prezidat de mitropolitul Bartolomeu s-a exprimat categoric, în unanimitate, împotriva introducerii pașapoartelor biometrice, invocînd argumente teologice și lipsa unei dezbateri publice prealabile.

Prin urmare, Sinodul nu a fost complet, din el lipsind unul dintre cei mai respectați și iubiți ierarhi ai BOR, aflat pe poziții contrare față de hotărîrea din 25 februarie 2009, declarată ulterior „unanimă”.

Cerem să fie făcută publică, fără întârziere, stenograma integrală a dezbaterii sinodale, pentru a vedea pe ce baze s-a ajuns la concluziile comunicate. Altminteri este justificată impresia că Sinodul a luat o hotărâre doar în baza unei declarații, de altfel jignitoare, venită din partea Ministerului de Interne, prin care ortodocșilor li se ofer㠄dreptul” de a nu solicita noile pașapoarte, adică de a nu călători. Amintim că dezbaterile Sinoadelor Ortodoxe ecumenice s-au făcut întotdeauna cunoscute credincioșilor, pentru a arăta felul în care s-a ajuns la o concluzie sau alta, făcînd referire și la opinia exprimată de fiecare episcop în parte prezent la sinod (vezi Actele Sinoadelor Ecumenice). E un exemplu obligatoriu de urmat într-un caz de importanță capitală ca acesta.

2. Comunicatul Biroului de Presă al Patriarhiei Române nu oferă o soluție corectă la problema pusă în dezbatere, fiind mai degrabă o tentativă de intimidare, prin recurs la autoritate, a celor care au propus o dezbatere democratică în sînul Bisericii, în calitate de cetățeni ai statului român. Prin exprimările ambigue ale acestui comunicat, care nu poartă semnătura Sfântului Sinod, ci doar pe aceea a Biroului de Presă al Patriarhiei Române, se produce o tulburare mult mai mare decât aceea pe care Sinodul și-a propus să o stăvilească.

3. Este inadmisibilă logoreea purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, pr. Costel Stoica (la Realitatea TV), care lasă impresia că se identifică cu Sfântul Sinod, depășindu-și, în declarațiile sale de presă, atribuțiile sale de purtător de cuvânt și asumându-și rolul de judecător în numele Bisericii.

Costel Stoica nu a fost încă judecat pentru declarația sa c㠓Biserica Ortodoxă încuviințează avortul în cazul violului”, făcută vara trecută în cazul fetei de 11 ani însărcinate în urma unui viol. Cazul a fost folosit de lobby-ul pro-avort pentru a încerca liberalizarea și mai pronunțată a unei legi care a permis deja uciderea în 19 ani peste 7 milioane de suflete.

Declarația sa de ieri, 26 februarie 2009, prin care a smintit adunarea credincioșilor, contrazice flagrant tradiția biblică și canonică a Bisericii, precum și rezoluțiile emise de un organ bisericesc – Comisia de Bioetică.

Considerăm că, înainte de a-l lăsa pe Costel Stoica să reprezinte Patriarhia Română, Sfântul Sinod ar trebui să-l judece pentru astfel de declarații necugetate făcute în presă. Acum, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, folosindu-se de prilejul anunțării unei hotărâri de Sinod, a făcut dezvăluiri din viața sa privată, declarând că el și „colegii săi” își vor face pașaport biometric „pentru a fi printre primii”, ceea ce este o sfidare a celor pe care Sinodul declară că îi menajează pe motive de conștiință și de credință și o manipulare a opiniei publice care nu este compatibilă cu funcția lui Costel Stoica.

4. Având în vedere declarațiile necugetate și necanonice ale purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, potrivnice duhului și literei Sfintei Scripturi, cerem Sfântului Sinod să confirme că încercările de reducere la tăcere a credincioșilor în stil milițienesc nu reprezintă punctul de vedere al Sinodului, ci eventual o nouă inițiativă personală a lui Costel Stoica.

Sfântul Sinod trebuie să rămână garantul păcii și al armoniei, pronunțându-se categoric și fără echivoc ori de câte ori cineva încearcă să răpească libertatea credincioșilor.

Forul Ortodox Român
27 februarie 2009

Forul Ortodox Român (F.O.R.), structură federativă fără personalitate juridică, a fost fondat la 29 noiembrie 2008, prin consensul reprezentanților a 60 de organizații civice cu caracter cultural și social, care au participat la Conferința Asociațiilor Laicatului Ortodox Român. F.O.R. este coordonat de liderii organizațiilor: Fundația „Sfinții Martiri Brâncoveni”, Asociația Pro Vita – București, A.R.T.R.I. și Asociația „Rost”.

www.ortodoxmedia.com

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:10

De la: Kenny, la data 2009-03-02 13:39:36Hai ca am facut eu ringu'.

www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/20129/Diferenta-intre-cre...]

Kenny, incongruitatea dintre definiția unu (despre bigotism) și definițiile doi-trei (despre creștini) face orice comentariu di partea mea absolut de prisos. Dacă acesta este ringul, îmi vine greu să sar. Mai bine arunc prosopul.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:14

babalane,de ce nu esti tu de treaba si sa-ti vezi de treaba,ca de treaba mare avem noi grija chiar de-i moale,chiar de-i tare,numa' fa o treaba odata si intreab-o neintrebata ca sa-ntrebe baba florea cum e cu scarpinatoarea si-ai de grija de te scarpini,scarpina-te fara zgomot ca daca s-o auzi alta treaba na mai hi,se aude,fir-ar mama ei de treaba?

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:14

De la: adipopa, la data 2009-03-02 14:10:38

Kenny, incongruitatea dintre definiția unu (despre bigotism) și definițiile doi-trei (despre creștini) face orice comentariu di partea mea absolut de prisos. Dacă acesta este ringul, îmi vine greu să sar. Mai bine arunc prosopul.

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:15

De la: adipopa, la data 2009-03-02 14:10:38

Daca lasi la o parte incongruitatea, integralele de suprafata si asimptotele, nu am nici o indoiala ca ai prins ideea .
Ce vreau io sa facem e o discutie fara pogonu' de citate. Din capu' nostru, ca asa e frumos. Din capetele altora cu copy/paste se face peste tot.

Te bagi?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:16

Florine, coboară din copac și stăm de vorbă. Așează-te liniștit la masă cu noi, adună-ți gândurile, reformulează-ți obiecțiile anti-creștine, și s-ar putea să aruncăm mai multă lumină decât tunete sau fulgere asupra subiectului.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:18

Kenny, de acord. Iar dacă vezi că nu răspund o vreme să știi că n-am dat bir cu fugiții. M-au reținut doar alte îndatoriri.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:19

pai domnu' ADI,cum e bre cu aia care zisesi c-o s-o facem lata la nea TOMA in poiata[al cu necredinta] si-o s-o ducem deindata s-o repare nea dentistu' ca si el e tehnocrat si-are dinti de aparat,vin' degraba la sosire sa asculti o punte-n gura[in loc de cip-cip],prosopu-i de bumbac sau e flausat,ca sa stim cu ce maruntis venim la noi?

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:20

De la: adipopa, la data 2009-03-02 14:16:40Florine, coboară din copac și stăm de vorbă. Așează-te liniștit la masă cu noi, adună-ți gândurile, reformulează-ți obiecțiile anti-creștine, și s-ar putea să aruncăm mai multă lumină decât tunete sau fulgere asupra subiectului.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:22

pai domnu' ADI,eu abia cazui din copac,lasa-ma o tir' sa-mi trag sufletu',sa merg la mine-n pestera sa beau o mastica si sa vezi p'orma ce reconstituire facem,ok?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:46

Vai de mine, măi Florine, m-am procopsit cu prea mulți cheflii deodată. Tu cred că ai tras deja bine din mastică, altfel nu-nțeleg cum de te pricepi așa bine la umor.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:47

De la: adipopa, la data 2009-03-02 14:46:13Vai de mine, măi Florine, m-am procopsit cu prea mulți cheflii deodată. Tu cred că ai tras deja bine din mastică, altfel nu-nțeleg cum de te pricepi așa bine la umor.

florinpetrepreda

197 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:51

nu e vorba de mastica ,cat e vorba de costica,pai bine musiu ADI ,cum devine trebusoara,eu cu cine mai votez daca tu te imbaiezi,ai,n-aud,vine popa-n locu mata?pai nu-i totuna?nu,atunci,e bine,discutam in nestire si vrute si nevrute,totu-i bine cand se termina,da'cumparam alta de la butic ca-i aproape de satic,este domnu'?

Pagini: << 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: