Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 00:40
Andu, sunt de-acord cu toate. 'A' fără rezerve, iar 'B' și 'C' cu următoarele precizări:
B. Lucrarea Domnului Iisus de nimicire a Celui Fără-de-Lege prin suflarea gurii este un act de creație-în-revers (sau de-creație) care se întâmplă într-un moment culminant în istoria răscumpărării (despre care însă se vorbește mai puțin în eshatologie), anume validarea profetică/mesianică a lui Iisus prin împlinirea profeției lui privind dărâmarea Ierusalimului. Acest eveniment a fost descris de Iisus însuși în limbaj danielic, cosmic, cataclismic, drept venire a Fiului Omului pe norii cerului - în timpul generației lui Caiafa de fapt, așa cum a promis în sala Gabata. Deci, de-creația la care Iisus spune metaforic că participă cerul, luna, stelele și pe care Pavel o numește aici suflarea gurii lui Iisus este căderea Ierusalimului. C. Da, așa cum prevestea și Iisus în Marcu 13, amăgitorii sau pseudo-hristoșii dinaintea căderii Ierusalimului sunt înzestrați sau apar publicului ca persoane cu harismă. Dar, Andu, aș mai pune și eu un 'D' pentru că tu nu mi-ai încadrat se pare evenimentul din Tesaloniceni într-o perioadă istorică în care există Templul lui Dumnezeu. |
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 00:42
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 00:29:21De la: adipopa, la data 2009-03-01 00:22:03De la: maria_tu, la data 2009-03-01 00:18:01Cine este Fiara atunci??? Asta s-a implinit cu mult timp inaintea zilelor noastre. Evanghelia a fost dusa peste tot. Mai important si fara tagaduire mi se pare cuvantul apostolului ca Hristos il va ucide pe omul acela (antihrist) cu suflarea gurii Sale la a doua Sa venire. 8. și atunci se va arăta Cel-fără-de-lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și-l va nimici cu arătarea venirii Lui.
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 00:49
De la: adipopa, la data 2009-03-01 00:40:02Andu, sunt de-acord cu toate. 'A' fără rezerve, iar 'B' și 'C' cu următoarele precizări: La "D" nu ai luat in calcul faptul ca templul se poate reconstrui si poate fi din nou. Sau poate prin templu se refera la Biserica lui Hristos. Nu stiu ce sa spun sigur aici dar sunt posibile ambele variante. Nu cred ca acel templu care s-a daramat este neaparat TEMPLUL la care se referea apostolul. De acel templu a vorbit Hristos si a profetit ca piatra peste piatra nu va ramane... Omorarea acelui om cu suflarea gurii Sale la a doua venire eu unul o interpretez asa cum este zisa: """și atunci se va arăta Cel-fără-de-lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și-l va nimici cu arătarea venirii Lui."""
|
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 00:49
Ioana, nu am vrut să jignesc. Reformulez. Când îmi spui ce se va întâmpla în continuare, sângele îmi năvălește până în vârful urechilor, adrenalina începe să pompeze, nările îmi pufăie ca o locomotivă...și numai respectul pe care ți-l port și mi-l datorez mie însumi mă fac să scriu...cuvinte frumoase: Bine, Ioana. Înțeleg ce vrei să spui, dar nimeni nu cunoaște viitorul. Așa că tot ce putem face e să speculăm. Dar, stai, nu vrem să clădim convingeri prea puternice pe speculă, nu? Then, back to the drawing board.' [Să vezi că vine Pruteanu Eugen și mă pune să traduc].
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 00:53
Adi, tu crezi ca nu exista astazi monahi luminati de Duhul Sfant, carora intr-adevar li s-a descoperit ce va fi??
(de ex. Sf Lavrentie..) |
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 00:59
De la: adipopa, la data 2009-02-28 22:25:56Maria, ești defetistă. Dacă securizarea electronică a actelor de identitate ar fi fost imorală sau anti-socială (lucru neprobat de nimeni, dar zic dacă ar fi fost imorală sau anti-socială) atunci cetățenii ar fi trebuit să se opună. Nu merge cu fie ce-o fi, asta trebuie să se întâmple, așa ne e scris, sau așa vrea Domnul. Aici prefer belicozitatea Ioanei decât indiferența ta - deși ambele sunt după părerea mea greșite. Pai cine sa se opuna???? Cate lucruri sunt astazi profund imorale si anti-sociale.. si din moment ce legea spune ca-i OK, nu se mai opune nimeni!!! (da, ma refer la avort, la protejarea relatiilor homosexuale.. ca sa dau exemple extreme.. dar ar mai fi campaniile de vaccinare si alte..) Cine sa se opuna? Aia care stau gura casca in fata tv si cred ca le este bine ca asa spun stirile?!! |
|
Adi,
In cartea Facerii inainte de moartea sa Iacov (Israel) isi cheama copiii sa le spuna ce va fi cu ei in zilele din urma. Facerea 49 1. Apoi a chemat Iacov pe fiii săi și le-a zis: "Adunați-vă, ca să vă spun ce are să fie cu voi în zilele cele de apoi. 2. Adunați-vă și ascultați-mă, fiii lui Iacov, ascultați pe Israel, ascultați pe tatăl vostru! --------------- in continuare este proorocit Hristos dar cred ca si David: 8. Iudo, pe tine te vor lăuda frații tăi. Mâinile tale să fie în ceafa vrăjmașilor tăi. Închina-se-vor ție feciorii tatălui tău. 9. Pui de leu ești, Iudo, fiul meu! De la jaf te-ai întors... El a îndoit genunchii și s-a culcat ca un leu, ca o leoaică... Cine-l va deștepta? 10. Nu va lipsi sceptru din Iuda, nici toiag de cârmuitor din coapsele sale, până ce va veni împăciuitorul, Căruia se vor supune popoarele. 11. Acela își va lega de viță asinul Său, de coardă mânzul asinei Sale. Spăla-va în vin haina Sa și în sânge de strugure veșmântul Său! 12. Ochii Lui vor scânteia ca vinul și dinții Săi vor fi albi ca laptele. --------------- in continuare este proorocit antihrist (omul nelegiuirii): 16. Dan va judeca pe poporul său, ca pe una din semințiile lui Israel. 17. Dan va fi șarpe la drum, viperă la potecă, înveninând piciorul calului, ca să cadă călărețul. 18. În ajutorul Tău nădăjduiesc, o, Doamne! Dan va fi conducator peste Israel dar va fi "sarpele" (trimitere la Eva si la diavol) si "vipera" spre deosebire de conducatorul ce se trage din Iuda (care este Hristos-impaciuitorul). Ce parere ai despre cele le spune Iacov copiilor sai despre vremurile din urma? Tu ce crezi?
|
|
Fosta membra 9am.ro 207 mesaje Membru din: 17/02/2009 |
De la: marinescuirina, la data 2009-03-01 00:53:37Adi, tu crezi ca nu exista astazi monahi luminati de Duhul Sfant, carora intr-adevar li s-a descoperit ce va fi?? Dumnezeu a avut oameni ai sai in orice epoca. Are si azi! |
|
|
|
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:01
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 00:29:21Conditia pentru venirea Domnului este ca Evanchelia sa ajunga la ultimul trib (ca sa spun asa), la ultimul locuitor al terei, pana acela nu o va auzi, Hristos nu va reveni. Dar evanghelia a fost răspândită în toată lumea în perioada apostolică: ============================================================== Pentru nădejdea cea gătită vouă în ceruri, de care ați auzit mai înainte în cuvântul adevărului Evangheliei, care, ajungând la voi, precum și în TOATĂ LUMEA, aduce roadă și sporește întocmai ca la voi, din ziua în care ați auzit și ați cunoscut, întru adevăr, harul lui Dumnezeu (Coloseni 1.5-6). ============================================================== De asemenea, expresia εν ολω τω κοσμω ('în toată lumea') rostită de Iisus în Betania cu privire la mirungerea sa se regăsește aidoma în Romani 1.8: ============================================================== Mulțumesc, întâi Dumnezeului meu, prin Iisus Hristos, pentru voi toți, fiindcă credința voastră se vestește în toată lumea. ============================================================== |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:01
www.apocalipsa.ro/article.php?id=39
Monstruoasa coalitie trinitatea iadului: balaurul, fiara si falsul profet (cap 12-13) Vrajmasia dintre Sarpe si Femeie (cap. 12). Este usor de observat in spatele acestei viziuni, pasajul din Gen.3:15. Dar exista si alte teme subordonate. Femeia cereasca este un simbol al Bisericii, dar nu al unei organizatii istorice din trecut sau din prezent. Ea reprezinta pe adevaratul Israel al lui Dumnezeu, Biserica celor scrisi în cer (Ev. 12:23). Este Biserica legamântului vesnic. Ea cuprinde pe credinciosii evrei sau neevrei dinainte de Christos si din era crestina. Ea este mama lui Iisus (v.5) dar si biserica persecutata dupa înaltarea Lui (v. 6.13). Identitatea spirituala si nu pamânteasca a acestei Biserici este subliniata de Iisus în Mat. 12:46-50, Lc 8:21. Descrierea ei aminteste de pasajul din Cânt 6;4.10. si de Gen.7:9 (visul lui Iosif, care reprezenta familia lui Israel). Ea este toata lumina acestei lumi, lumina de zi si de noapte, constelatie calauzitoare în noaptea lumii. Slava cu care este îmbracata este cea pierduta în Eden si recâstigata prin Christos (Dan. 12:3, Mat 13:43). Pozitia femeii, imaginata ca stând pe scaunul de nastere, având luna ca piedestal si o diadema de 12 stele pe cap (vezi cap.21:12.14), este o magnifica subliniere a adevaratei ei origini împaratesti. Ea este vazuta în (pe) cer si înconjurata de simboluri ceresti pentru a arata statutul ei înaintea lui Dumnezeu. Dar este posibil ca aici sa vedem mai mult. Daca îngerii numesc pe luptatorii spirituali de pe pamânt fratii nostri" (v.10), si daca ura balaurului contra ei începe în cer, n-ar Š 6 Š fi imposibil sa vedem în aceasta femeie un simbol care sa cuprinda nu numai pe acei cetateni ai cerului care sunt în peregrinaj pe pamânt, ci si pe aceia care locuiesc în cer: Moise, Ilie, Enoh, cei 24 de prezbiteri si toti îngerii si toate fiintele inteligente care sunt de partea lui Dumnezeu, îngerii sunt frati si colaboratori ai colaboratori ai credinciosilor (Apoc. 19:10). Daca balaurul reprezinta atât pe Satan cât si puterile pamântesti prin care lucreaza, n-ar fi de mirare ca femeia sa reprezinte toata ostirea care este de partea lui Dumnezeu. Chinurile nasterii s-au împlinit în istorie prin necazurile crescânde întâmpinate de poporul lui Dumnezeu pâna la nasterea lui Iisus. Dragonul ceresc (v.3-4). Acest balaur monstruos care este numit si sarpe (v.lS), este clar indicat ca simbol al lui Satan (v.9). Acest simbol complex (deoarece prin capetele si coarnele lui reprezinta si împaratiile lumii), apare în VT ca personificare a neamurilor vrajmase (Ps.87:4, Is.51:9). El se numeste în ebraica tanin sau liwiathan, dupa modelul reptilelor gigantice create de Dumnezeu (Gen. 1:21, în ebr. balaurii cei mari", Ps 104:26, 148:7, Iov 41), si dupa modelul dragonului cu sapte capete Lawthan din mitologia canaanita. In greceste este numit drakon, în latina draco, de unde vine cuvântul drac". In mitologia greaca apare sub numele de hydra având mai multe capete. In basmele românilor apare ca balaur cu mai multe capete sau ca zmeu (cuvânt slav care înseamna balaur). La toate popoarele pagâne, balaurul sau sarpele ocupa un loc central în mitologie sau ca simbol viu. Este simbol al binelui si al raului, al stiintei... în special este simbolul oracolului necromantic (consultarea mortilor, spiritismul antic). Sarpele era adorat la babilonieni, egipteni, pergamenieni. La greci exista vestitul oracol din Delfi, unde o profeteasa-medium, numita Pythia, tinea în sanctuar un sarpe piton. La daco-romani, sarpele este simbolul spiritelor stramosilor. El apare si ca balaur la romani si la daci.Îl întâlnim apoi la indieni, azteci (Quetzalcoatl - sarpele cu pene) si incasi, la chinezi, japonezi, persi, scandinavi etc. Între sectele gnostice din antichitatea crestina, existau si unele în mod direct sataniste: ofitii (naasenii, serparii), adorau sarpele din Geneza 3, recunoscând în el pe Cain si pe Iuda. Este interesant ca termenul ebraic - nahas înseamna si sarpe si vrajitor, iar - saraf (serafim) apare ca un atribut al serpilor care au muscat pe israeliti ( [serpi] arzatori, înfocati). Culoarea rosie reprezinta foc si sângeucidere. El de la început este ucigas". Sapte capete încoronate reprezinta, mai întâi, dezbinare, anarhie, diversificarea si desavârsirea raului în spatiu si timp (Prov.28:2, 6:16-19, 26:24-26, Lc 8:2, 11:26, Deut 7:1). Pe fiecare cap poarta o diadema regala, aratând ca el este domnul lumii acesteia (Ioan 14:30, Lc 4:6, 2 Cor 4:4), 1loan 5:19). Textul din Apoc. 17:9-12 ne învata ca aceste puteri trebuie întelese nu numai ca simbol al tuturor puterilor lumii, - ca si în cazul celor 7 biserici -, ca o succesiune cronologica. Pentru identitatea acestor sapte puteri profetico-istorice vezi explicatiile de la cap. 17:3.9-12. Stelele atrase de balaur sunt îngerii pe care i-a înselat (v.4.7.9). Diavolul are numai doua metode de convingere pe care le folosesc toate puterile si toti indivizii inspirati de el: violenta (constrângerea, amenintarea cu moartea, tortura) si minciuna (amagire, diplomatie, farmec, aparenta rationala). Acestea sunt simbolizate prin culoarea rosie si prin coada. El este de la început un ucigas si un mincinos. Prin ispitele sale continue si prin puterile lumesti inspirate de el, Satan a luptat contra poporului lui Dumnezeu. Si el a asteptat Copilul, l-a pândit în fiecare generatie. Prin Egipt, el a încercat sa anihileze natiunea israelita, sa ucida pe orice baiat. Asiria a invadat tara si a cucerit cea mai mare parte din ea, a luat în robie pe Israel si a încercat sa doboare dinastia davidica. Babilonul a distrus si Ierusalimul si templul si a detronat dinastia lui David; a deportat poporul, transformându-l în sclavi. Persii au încercat sa stearga de pe pamânt pe iudeii din imperiu, pe timpul lui Haman. Grecii au fost cei mai îndrazneti persecutori pe timpul lui Antioh Epifanes, apoi au venit romanii. Irod cel Mare, care era un edomit, un om al Romei, desi juca rolul de rege iudeu, când a auzit de nasterea unui posibil Messia, a dat ordin sa fie ucisi toti pruncii de sex barbatesc... Observati si adversitatea interna fata de linia genealogica a lui Messia (1 Sam 19:9-10, 2 Împ 11:1-3). Dar niciodata aceasta adversitate n-a fost mai mare decât în timpul vietii lui Iisus. În toate acestea se poate observa insistenta diavolului de a împiedica împlinirea planului lui Dumnezeu si de a însela sau distruge pe Israel. Preocuparea lui Satan fata de Copilul care urma sa se nasca este de înteles daca citim v.5. Messia, ca împarat si judecator suprem, avea sa aduca pedeapsa asupra tuturor vrajmasilor lui Dumnezeu si ai poporului Lui (Ps 2:9, Apoc 19:15). Referitor la identitatea Copilului nu exista nici un dubiu. Înca din timpul lui Hipolit si al lui Victorinus, teologii crestini au înteles ca este vorba despre Iisus Christos. Refugiul adevaratului Israel. Pustia este locul ei [al Bisericii]" în lume (v.14), un loc pregatit de Dumnezeu". Observati aici tipul Ilie care este prezent si în cap. 11 împreuna cu perioada de 1260 zile. Razboi în cer. Scenele din v.7-9 explica originea conflictului. Copilul nu este un oarecare rege evreu, este întruparea Fiului lui Dumnezeu, numit în VT îngerul Domnului sau Michael, comandantul suprem al tuturor îngerilor (Arhanghelul. Vezi si cele de la Dan. 10 si 12). V.17 care reprezinta culminatia razboiului în faza pamânteasca, ne sugereaza tintele adversitatii lui Satan: legea lui Dumnezeu si pozitia lui Christos. Natura acestui razboi cosmic este, în esenta, spirituala, fara sa ne miram ca prezenta diavolului ar putea implica momente mai tari. Descriind ceea ce i se aratase într-o viziune, Ellen White spune: ...Atunci Satan a aratat triumfator catre simpatizantii lui - care cuprindeau aproape jumatate dintre îngerii cerului - si a exclamat: «Acestia sunt cu mine! Vrei sa-i izgonesti si pe acestia si sa faci un atât de mare gol în cer?». Apoi a declarat ca este pregatit sa reziste autoritatii lui Christos si sa-si apere locul în ceruri prin forta; forta contra forta... Atunci a avut loc un razboi în cer. Fiul lui Dumnezeu, Printul cerului, împreuna cu îngerii Sai loiali, s-au îngajat în conflict cu Arhirebelul si cu cei ce i se alaturasera. Fiul lui Dumnezeu împreuna cu îngerii credinciosi si loiali au învins, iar Satan împreuna cu simpatizantii lui au fost alungati din cer." (The Story of Redemption, p. 18-19). Prin rebeliunea lor nebuneasca, nerusinata si ingrata, prin respingerea împacarii si staruinta în razvratire, aceste fiinte extraterestre rebele si-au sigilat soarta (Mat.25:41). Respingând autoritatea Domnului cerului si a legii Lui, ei au respins cetatenia cerului, au parasit cerul. În Iuda 6 ni se spune ca acesti îngeri se facusera vinovati de faptul ca nu-si pastrasera slujbele date, ci îsi parasisera caminul ceresc, alegând autoritatea lui Lucifer. Prin mândrie a cazut Lucifer ca un fulger din cer" (Prov 16:18, Lc 10:18) devenind dumnezeul lumii acesteia" (2 Cor 4:4, Ioan 14:30) dupa ce a atras de partea lui si pe protoparintii omenirii (v. 9 face aluzie la Gen. 3). Termenul grecesc -diabolos înseamna dezbinator, calomniator, acuzator, bârfitor, adversar, un invidios care instiga la ura. În limba ebraica se numeste Satan si are în primul rând sensul de împotrivitor, adversar, potrivnic. Aceste cuvinte nu se aplica în textul original numai diavolului, ci si unor oameni. Ele sunt cuvinte obisnuite (2 Tim 3:3 diaboloi = clevetitori; Num 22:22.32 - Domnul se aseaza ca împotrivitor - satan în calea lui Balaam). Aruncarea pe pamânt a lui Satan nu este în momentul alungarii din cer, deoarece cântarea îngerilor din v. 10-11 ne spune ca pâna la aceasta aruncare a lui Satan pe pamânt el acuza pe credinciosii pamânteni înaintea lui Dumnezeu. Stim ca el facea acest lucru pe timpul lui Iov, pe timpul lui Moise si pe timpul lui Zaharia (Iov 1 si 2, Iuda 9, Zah 3:1-4). Ceea ce a determinat sfatul veghetorilor ceresti sa nu mai permita lui Lucifer accesul la cer a fost Crucea de pe Calvar. Crucea care fost instrumentul înaltarii Domnului Christos a fost în acelasi timp instrumentul aruncarii la pamânt a lui Lucifer (Ioan 3:14, 8:28, 12:31-32, 16:11). În cest mod, îngerii rasculati au fost aruncati în Tartar, în lanturile întunericului" (2 Petru 2:4 dupa textul grecesc, Iuda 6), ceea ce simbolizeaza o conditie de arest pâna la încheierea judecatii, o restrângere a libertatii, fata de care ei protesteaza (Mat 8:29-32, Mc 5:9-10, Le 8:31). Abisul si Tartarul sunt expresii împrumutate din mitologia populara (asa cum a împrumutat Iisus limbajul din Lc 16:19-31 !) pentru a desemna întemnitarea" lui Satan pe aceasta planeta a rebelilor. Biblia spune clar ca a fost aruncat din cer si ca aceasta este o calamitate pentru pamânt si mare" (v.9). Prin urmare el nu se afla înlantuit într-un infern subteran, ci este destul de liber pe pamânt daca este vai de lumea aceasta si daca este numit dumnezeul veacului acestuia". Temnita în care este aruncat Diavolul cu îngerii lui este lumea noastra (Apoc 18:2, 1 Petru 3:19-20, Is 42:6.7. 21-22.). El este domnul puterii vazduhului" (Ef 2:2) demonii lui cei din Tartar locuiesc în atmosfera lumii noastre (Ef 6:12). Daca diavolul ar fi într-un iad real subteran, n-ar mai fi iad pe pamânt, iar crestinul n-ar avea de luptat cu el (Iacov 4:7, 1 Petru 5:8). Aruncarea pe pamânt a demonilor si pedepsirea lor are mai multe faze: 1.Excluderea din cer în urma razvratirii si nepocaintei, 2. Localizarea lor pe pamânt în urma înselarii primilor oameni, 3.Înfrângerea completa si interzicerea accesului la cer ca reprezentant al lumii, în urma Jertfei lui Iisus Christos, 4.Restrângerea totala a libertatii asupra oricarui om prin rapirea sfintilor la cer si prin nimicirea pacatosilor, la revenirea lui Iisus, când pamântul devine pustiu si gol" - un abis (Apoc 20:1, 5 . Judecarea lor în timpul mileniului (în cer, 1 Cor 6:3). Se pare ca abia la revenirea lui Iisus este oprit definitiv si total accesul lui Satan în alte lumi (vezi Ef. 6:12 si Exp& Viz p. 261). 6. Pedepsirea lor în focul divin al mortii a doua împreuna cu toti supusii lor pamânteni (Apoc 20:4-10.14). Strigatul de pe cruce «S-a sfârsit!» a fost sentinta de moarte a lui Satan. Marea lupta s-a încheiat atunci, desfiintarea finala a pacatului ramânând astfel asigurata în mod definitiv." (Marea Lupta 455.644-650) |
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:05
De la: adipopa, la data 2009-03-01 01:01:34De la: maria_tu, la data 2009-03-01 00:29:21Conditia pentru venirea Domnului este ca Evanchelia sa ajunga la ultimul trib (ca sa spun asa), la ultimul locuitor al terei, pana acela nu o va auzi, Hristos nu va reveni. Tu cum vezi lucrurile? Crezi ca anticristul este doar un simbol al raului?? Un fel de baubau care poate sa insemne orice, dar nu se materializeza intr-o persoana? |
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:06
De la: adipopa, la data 2009-03-01 01:01:34De la: maria_tu, la data 2009-03-01 00:29:21Conditia pentru venirea Domnului este ca Evanchelia sa ajunga la ultimul trib (ca sa spun asa), la ultimul locuitor al terei, pana acela nu o va auzi, Hristos nu va reveni. CORECT! Dar asta stim si noi. S-a implinit de mult profetia aceasta.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:06
De la: adipopa, la data 2009-03-01 00:49:18Ioana, nu am vrut să jignesc. Reformulez. Când îmi spui ce se va întâmpla în continuare, sângele îmi năvălește până în vârful urechilor, adrenalina începe să pompeze, nările îmi pufăie ca o locomotivă...și numai respectul pe care ți-l port și mi-l datorez mie însumi mă fac să scriu...cuvinte frumoase: Bine, Ioana. Înțeleg ce vrei să spui, dar nimeni nu cunoaște viitorul. Așa că tot ce putem face e să speculăm. Dar, stai, nu vrem să clădim convingeri prea puternice pe speculă, nu? Then, back to the drawing board.' [Să vezi că vine Pruteanu Eugen și mă pune să traduc]. ...nu subestima *puterile mele de vizionara*...adica in traducere...puterile unui profesor batran din fostul meu liceu(kr acum s-a pensionat ) cu kr eu am avut deosebita placere sa stau foarte mult timp de vorba...ne asculta pe fiecare in parte si ne explica el ce se intampla de fapt in lume...adi...A AVUT DREPTATE IN TOT CEEA CE A ZIS!!! (k sa-ti dau exemplu....intr-o vreme cand filmul *decreteii* facea furori in romania el a fost singurul om kr a spus k decretul era bun...si atunci m-am luminat si eu ...fiindk trebuie sa recunosc k si eu eram impresionata si ajunsesem sa gandesc exact cum voiau presa scrisa si televiziunile) adi...omul ala era profesor de economie si filozofie....nu a gresit niciodata cu nimik...ne-a spus la un moment dat si de acele implanturi insa la vremea aceea mi se parea SF .... adi....de ani de zile urmaresc societatea in kr traiesc ...am privit-o in ansamblul ei insa cu ochii critici(asa cum fusesem invatata din liceu)...cu timpul...tot studiind am ajuns si eu la pareri ale mele....si culmea...si astea s-au adeverit!!! adi...am experienta...stiu ce va urma.....si asta nu e urmarea faptul k am visat in nu stiu ce fel noaptea trecuta sau k a venit un inger si mi-a revelat ceva....parerile mele sunt rezultatul unei analize critice facute de mine pe baza unor informatii primite in liceu..... pure speculatii?...deschide si tu putin ochii si vei vedea k lumea se indreapta spre o noua ordine mondiala pe kr unii incearca sa o impuna cu scopul de a domina ei lumea |
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:11
De la: Andu30, la data 2009-03-01 00:49:03[La "D" nu ai luat in calcul faptul ca templul se poate reconstrui si poate fi din nou. Sau poate prin templu se refera la Biserica lui Hristos. Nu stiu ce sa spun sigur aici dar sunt posibile ambele variante Prima opțiune ne invită să speculăm că Templul din Ierusalim pe care se află acum Moschea Al-Aqsa se va reconstrui. Nah, prefer să nu speculez. A doua opțiune crează tensiuni în text. Prezența Omului Fără-de-Legii în biserică? Nah, prefer interpretarea cea mai la îndemână sau de bun simț. |
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:15
De la: marinescuirina, la data 2009-03-01 01:05:02Tu cum vezi lucrurile? Crezi ca anticristul este doar un simbol al raului?? Un fel de baubau care poate sa insemne orice, dar nu se materializeza intr-o persoana? Identitatea antihristului și a antihriștilor de fapt (inclusiv descrierea duhului lui antihrist) sunt foarte bine conturate în I-II Ioan. Recitește postările mele (și ale lui Andu) mai sus. |
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:16
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-01 01:06:07De la: adipopa, la data 2009-03-01 00:49:18Ioana, nu am vrut să jignesc. Reformulez. Când îmi spui ce se va întâmpla în continuare, sângele îmi năvălește până în vârful urechilor, adrenalina începe să pompeze, nările îmi pufăie ca o locomotivă...și numai respectul pe care ți-l port și mi-l datorez mie însumi mă fac să scriu...cuvinte frumoase: Bine, Ioana. Înțeleg ce vrei să spui, dar nimeni nu cunoaște viitorul. Așa că tot ce putem face e să speculăm. Dar, stai, nu vrem să clădim convingeri prea puternice pe speculă, nu? Then, back to the drawing board.' [Să vezi că vine Pruteanu Eugen și mă pune să traduc]. Ioana, Implanturile oricum NU o sa le primim chiar daca sunt, chiar daca nu sunt semnul fiarei. Sunt ceva impotriva firii si nu le vrem si punct. Nu are ce sa-mi faca nimeni daca eu nu vreau sa-mi bage chestia aia in mine. Ce imi poate face? Dar trebuie sa intelegi ca diavolul vrea inchinaciune. Antihristul vrea sa fie recunoscut ca dumnezeu. Satan tot timpul asta a dorit: sa fie "ca" Dumnezeu. El va dori sa-l recunoastem ca dumnezeu si sa ne lepadam de Hristos. Asta este intelesul care reiese din Sfanta Scriptura dupa parerea mea cel putin. Sa tagaduim alaturi de el intruparea lui Hristos. Si semnele si minunile ar trebui sa-i convinga pe crestini sa se lepede de Hristos, eu asta inteleg. Eu cred ca razboiul se va duce in convingerea oamenilor ca antihristul este Dumnezeu. Eu cred ca asta va fi adevarata incercare.
|
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:19
De la: Andu30, la data 2009-03-01 00:42:54De la: maria_tu, la data 2009-03-01 00:29:21De la: adipopa, la data 2009-03-01 00:22:03De la: maria_tu, la data 2009-03-01 00:18:01Cine este Fiara atunci??? Gresit Biblia nici macar nu afost tradusa in toate limbile(dialectele) existente, cu atat mai mult sa fie si vestita. Exista o fundatie (anul trecut a primit cea mai mare donatie de cand este infiintata 20 mil dolari), nu stiu cum se numeste , care se ocupa de acest lucru de traducerea bibliei in acele dialecte ale acleor populatii si pregateste misionari pentru duce la capat aceasta misiune. |
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:21
Măi, Ioana, când mă amuzi când mă exasperezi! Ce puteri vizionare ai tu? Eu am 43 de ani și am petrecut destul de mulți ani prin universități, întâlnind tot felul de oameni extraordinari, dar ceea ce am învățat mai degrabă a fost să-mi cunosc nu să-mi transcend limitările.
|
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:25
De la: marinescuirina, la data 2009-03-01 00:59:05De la: adipopa, la data 2009-02-28 22:25:56Maria, ești defetistă. Dacă securizarea electronică a actelor de identitate ar fi fost imorală sau anti-socială (lucru neprobat de nimeni, dar zic dacă ar fi fost imorală sau anti-socială) atunci cetățenii ar fi trebuit să se opună. Nu merge cu fie ce-o fi, asta trebuie să se întâmple, așa ne e scris, sau așa vrea Domnul. Aici prefer belicozitatea Ioanei decât indiferența ta - deși ambele sunt după părerea mea greșite. Si cum sa te opui??? Sa faci greva foamei??? Oricum nu te ia nimeni in seama. Adi Isus a zis : mergeti si vestiti evangehlia in toata lumea , le-a spus-o ucenicilor, deci cum puteau ei sa vesteasca .....deja , in nici 100 de ani (sau nu am inteles eu ce ai spus) |
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:27
De la: adipopa, la data 2009-03-01 01:21:29Măi, Ioana, când mă amuzi când mă exasperezi! Ce puteri vizionare ai tu? Eu am 43 de ani și am petrecut destul de mulți ani prin universități, întâlnind tot felul de oameni extraordinari, dar ceea ce am învățat mai degrabă a fost să-mi cunosc nu să-mi transcend limitările. adi...si dupa atatia ani de scoala se presupune k ai ajuns la un anumit nivel cu inteligenta...se vede asta si din modul cum iti formulezi ideile.... cum poti sa afirmi se vor limita la a introduce cipuri doar in documente? anii de scoala ar trebui sa-ti deschis mintea makr atat cat sa nu mai iei de bune toate minciunile alora?...cum poti sa-i crezi pe cuvant cand vorbesc de bunastarea oamenilor si de sufletele lor minunate kr o asigura? mai vorbim peste doi ani......
|
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:30
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 01:19:41De la: Andu30, la data 2009-03-01 00:42:54De la: maria_tu, la data 2009-03-01 00:29:21De la: adipopa, la data 2009-03-01 00:22:03De la: maria_tu, la data 2009-03-01 00:18:01Cine este Fiara atunci??? Maria Maria Toti au aflat de Hristos in astia 2000 de ani. Uita-te si tu la traseele apostolilor sa vezi numai cat s-a acoperit din pamant in viata acestora. Voi incercati sa puneti temelie noua peste cea veche si tagaduiti lucrarea Duhului Sfant care s-a facut prin apostoli . Schimbati invatatura despre punerea mainilor, despre botezuri. Am mai discutat asta... Voi nu duceti nicaieri invatatura apostolilor. Ei au adus o alta invatatura diferita de a voastra. A voastra e nascocita de oameni pe la 1500.
|
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:31
Maria, ți-am dat două texte a căror autoritate nu o contești a priori pentru a-ți arăta că evanghelia a ajuns până la marginile pământului (adică în toată lumea cunoscută la acea dată) în timpul scrierilor nou-testamentale. Dacă acestea nu te conving, pot cita și altele - după care încep cu Sfinții Părinți.
E bine să susții organizații precum Wycliffe sau Summer Institute of Linguistics în efortul de a traduce scriptura în limbile unor triburi îndepărate geografic de lumea așa zis civilizată. Dar legitimarea efortului acestora nu se poate face strict cu texte precum Matei 26.13. |
|
Fosta membra 9am.ro 191 mesaje Membru din: 18/12/2008 |
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:32
Ai dreptate Maria! In tara asta lumea a devenit individualista incat sa se uneasca pentru a apara un scop. Si chiar daca ar face-o cui ii pasa???
|
|
Fosta membra 9am.ro 191 mesaje Membru din: 18/12/2008 |
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:38
Andu....
Trebuie sa te contrazic! Nu toti au auzit de Cristos! Locuiesc intr-o tara in care exista anumite triburi ce nu accepta omul alb si nici cultura sa! Se incearca un dialog insa este foarte dificil. Aceste triburi traiesc in paduri si conserva foarte bine cultura, limba si obiceiurile. De existenta anumitor triburi se stie insa nu se poate intra in contact cu ele. Ai de asemenea triburi cu care exista contacte insa nu accepta o alta credinta. de altfel se incearca o inculturare a Evangheliei in aceste triburi si nu o europenizare a lor! Studiie antropologice care se fac cauta sa gaseasca puncte comune culturtale si religioase pentru a pregati terenul evanghelizarii! |
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:39
Ioana, mă dezarmezi cu o așa logică! Anii de școală m-au învățat (și poate te vor învăța și pe tine) să nu crezi speculanții, conspiraționiștii, negustorii de iluzii, vizionarii doi-la-leu. A propos, nu ți-am spus că teoria unei conspirații mare-mare de tot nu ține pentru că măcar unul ar sufla...!
|
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:41
De la: adipopa, la data 2009-03-01 01:39:44Ioana, mă dezarmezi cu o așa logică! Anii de școală m-au învățat (și poate te vor învăța și pe tine) să nu crezi speculanții, conspiraționiștii, negustorii de iluzii, vizionarii doi-la-leu. A propos, nu ți-am spus că teoria unei conspirații mare-mare de tot nu ține pentru că măcar unul ar sufla...! au suflat,adi...si unii au aflat....altii ink mai cred k sunt pure speculatii..... |
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:42
Andule, ma lasi cu ideile voastre fixe ortodoxe???
O sa te lamuresi tu intr-o zi ca te inseli, dar o ignor mesajele tale de acest gen. Eu mi-am spus parerea. Adi cat despre a pune anticristii (marunti ca sa-i numesc asa) pe acelasi plan cu Anticristiul, Fiara, .....imi da de gandit. Ioana are dreptate , ea descrie controlul care incepe sa se instaureze la nivel mondial , astea sunt printre primele(?) semne. |
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:43
Pentru Maria și Eclaudesvd:
De la: maria_tu, la data 2009-03-01 00:29:21Conditia pentru venirea Domnului este ca Evanchelia sa ajunga la ultimul trib (ca sa spun asa), la ultimul locuitor al terei, pana acela nu o va auzi, Hristos nu va reveni. Dar evanghelia a fost răspândită în toată lumea în perioada apostolică: ============================================================== Pentru nădejdea cea gătită vouă în ceruri, de care ați auzit mai înainte în cuvântul adevărului Evangheliei, care, ajungând la voi, precum și în TOATĂ LUMEA, aduce roadă și sporește întocmai ca la voi, din ziua în care ați auzit și ați cunoscut, întru adevăr, harul lui Dumnezeu (Coloseni 1.5-6). ============================================================== De asemenea, expresia εν ολω τω κοσμω ('în toată lumea') rostită de Iisus în Betania cu privire la mirungerea sa se regăsește aidoma în Romani 1.8: ============================================================== Mulțumesc, întâi Dumnezeului meu, prin Iisus Hristos, pentru voi toți, fiindcă credința voastră se vestește în TOATĂ LUMEA. ============================================================== |
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:45
De la: eclaudesvd, la data 2009-03-01 01:38:09Andu.... eclaudesvd Poate ne cam lipseste credinta apostolilor noua celor cu baza apostolica. Ei au intampinat popoare mult mai barbare si mai crude si mai idolatre in calatoriile lor si totusi lucrarea lor cu adevarat mare a fost.
|
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 01:49
Maria nu te supara, dar invatatura asta cu "Biblia in mana dupa interpretarea fiecaruia" nu exista inainte de 1500. Daca apostolii nu ar fi scris nimic si totul s-ar fi trasmis numai prin viu grai sa inteleg ca invatatura ta nu mai era acum??
|
|
|
|

...nu subestima *puterile mele de vizionara*...adica in traducere...puterile unui profesor batran din fostul meu liceu(kr acum s-a pensionat ) cu kr eu am avut deosebita placere sa stau foarte mult timp de vorba...ne asculta pe fiecare in parte si ne explica el ce se intampla de fapt in lume...