Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Kenny 230 mesaje Membru din: 28/01/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:11
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-05 17:05:21De la: maressalul, la data 2009-02-05 16:56:13De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-05 16:50:00cei kr comit infractiuni nu sunt ortodocsi,ci atei de-ai tai!!! Sudura sub apa e o minune? E un "foc" si arde sub apa.
Vanity, definitely my favorite sin.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:18
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-05 16:30:43maresal...am vazut filmuletul de pe youtube pe care l-ai dat...oamenii aia alearga cu flacara pentru a da foc sfant tuturor celorlati....e foarte multa lume acolo....e normal sa ia lumina unii de la altii....nu pot lua toti de la patriarh...important e k ala este foc sfant!!!...si nu arde!!! Daca focul doar in lumanarea din mana patriarhului ar fi fost miraculos si nu ar fi ars atunci putea sa fie sub semnul intrebarii lumanarea patriarhului. Dar atata timp cat focul se da la toata Biserica si nu arde pe nimeni si fiecare are lumanarile lui, e de necontestat minunea. Cand mergi acolo kenny sa nu uiti sa vii cu lumanarile de acasa ca sa elimini orice dubiu. Cu Iordanul este mult mai simplu, Iordanul este rau de apa dulce care se varsa in Marea Moarta (apa sarata). Cand se intoarce apa Iordanului din Marea Moarta vine apa sarata in sus pe Iordan si se simte si la gust. Poti gusta din Iordan in fiecare zi din an si vezi ca e dulce. Si in ziua de Boboteaza cand arunca Patriarhul ortodox crucea in apa vei vedea ca apa care o gusti din Iordan este sarata. www.crestinortodox.ro/Boboteaza_la_Apa_Iordanului-21-24805.html Dar!!! cu toate acestea... credinta in Dumnezeu nu sta in minuni.
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:21
De la: Andu30, la data 2009-02-05 17:00:20 Imi pare rau Andu ..dar nu cred trucajele alea... |
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:23
De la: Andu30, la data 2009-02-05 17:18:52De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-05 16:30:43maresal...am vazut filmuletul de pe youtube pe care l-ai dat...oamenii aia alearga cu flacara pentru a da foc sfant tuturor celorlati....e foarte multa lume acolo....e normal sa ia lumina unii de la altii....nu pot lua toti de la patriarh...important e k ala este foc sfant!!!...si nu arde!!! Iar "minunile" nu reprezinta explicatia universala pentru tot ce nu se poata inca explica logic, nu? Cam cate fenomene, in lipsa unui termen mai bun erau catalogate ca "minuni" sau "vrajitorie" in urma cu 500 de ani si cate mai sunt acum?
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:29
Despre filmulete si dovezi.
Nu cred ca are rostul sa dezbatem veridicitatea minunilor. Cred ca a crede este un dar, de aceea probabil este gresita atitudinea impotriva necredinciosilor pe acest topic. Nu avem cum sa-i convingem. Doar Dumnezeu poate face asta. Pentru a avea credinta trebuie sa VREI! Asta este parerea mea. (Si sa-ti infrangi mandria, evident!!). Eu am cunostinte atee.. orice discutie cu ei este prilej sa-mi strang multe pacate. Intr-o zi cautam filme despre demonizati (pentru cineva care spune ca dracii nu exista) si nu am gasit mare lucru.. exista, dar nu ar rezista la o "critica atee". Dar intr-unul din filme o maicuta spunea ca trebuie sa ajutam demonizatii ca ORICARE din noi ar putea ajunge in acea situatie!! Chiar si EA?? Care traieste in ruga si post? Asta mi-a dat de gandit! Adica noi, astia care spunem ca avem credinta.. chiar o avem??Si daca avem credinta (asa putina, cat este) este meritul nostru? Nu cred ca au fost filmele si minunile care ne-au convins. |
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:30
De la: Andu30, la data 2009-02-05 17:18:52De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-05 16:30:43maresal...am vazut filmuletul de pe youtube pe care l-ai dat...oamenii aia alearga cu flacara pentru a da foc sfant tuturor celorlati....e foarte multa lume acolo....e normal sa ia lumina unii de la altii....nu pot lua toti de la patriarh...important e k ala este foc sfant!!!...si nu arde!!! Domnule Andu... ce-mi explicai dumneata este fenomenul cunoscut sub numele de maree. Este absolut normal (cand nivelul marii Moarte se ridica)... sa se "reverse" in Iordan. Sunt convins ca nu stii care este cauza mareelor. Ti-o spun eu ... gravitatia lunii. Nu este nici o minune ... este gravitatia lunii. Si inca ceva domnule Andu ...facaturile ale de poze de pe crestinortodox... pot sa fac unele mai bune de 5 ori la mine in gradina. |
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:35
De la: marinescuirina, la data 2009-02-05 17:29:23Despre filmulete si dovezi. @Irina ... tu faci o mare confuzie. Eu NU AM ZIS sa "dezbatem veridicitatea minunilor". Am zis sa interpretam un filmulet, o realitate. CE NU INTELEGI? Raspunsul tau a fost foarte evaziv ... si copilaresc. Si te rog ..interptreteaza filmuletul ...nu minunile pe care le visezi tu. |
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:43
De la: marinescuirina, la data 2009-02-05 17:29:23Despre filmulete si dovezi. "Minunile" raman "minuni" tocmai pentru ca nu li se dezbate veridicitatea. Ia sa fi zis tu in gura mare pe la 1200 ca o sa zbori. Pai pana atunci cam numai Isus zburase. Cam ce crezi ca ti se intampla? Cum poti sa "strangi multe pacate" discutand? De ce trebuie "sa spui" ca ai credinta? Ca sa ai un sentiment de superioritate in fata "necredinciosilor"? Ca veni vorba: "necredincios" inseamna "care nu crede". Pai taman, ca ei cred, numai ca altceva decat tine.
|
|
|
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:51
De la: maressalul, la data 2009-02-05 17:30:35De la: Andu30, la data 2009-02-05 17:18:52De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-05 16:30:43maresal...am vazut filmuletul de pe youtube pe care l-ai dat...oamenii aia alearga cu flacara pentru a da foc sfant tuturor celorlati....e foarte multa lume acolo....e normal sa ia lumina unii de la altii....nu pot lua toti de la patriarh...important e k ala este foc sfant!!!...si nu arde!!! Prin maree (flux și reflux) se înțelege o oscilație periodică a nivelului mării sau oceanului, în raport cu o poziție medie, datorită forței de atracție combinate a Lunii și Soarelui. Perioada de oscilație are o durată aproximativă de 12h25min., astfel că în decurs de 24h50min. (durata unei zile lunare) se vor produce următoarele faze într-un punct al oceanului sau mării: a) flux, adică o creștere treptată a nivelului mării și acoperirea cu apă a unei fâșii din uscat; acesta se termină cu o maree înaltă în timpul căreia nivelul mării a atins o înălțime maximă și rămâne pentru un scurt timp imobil; b) reflux, adică o scădere treptată a nivelului mării și retragerea apelor de pe fâșia de uscat acoperită anterior; se termină cu o maree joasă când nivelul mării ocupă o poziție coborâtă, menținându-se constant un interval scurt de timp. Acest fenomen nu este o data pe an (de Boboteaza) si nu afecteaza Marea Moarta dupa cum nu afecteaza nici Marea Neagra. Oceanele sunt afectate semnificativ de acest fenomen. Influenta asupra marilor este nesemnificativa.
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:53
De la: Kenny, la data 2009-02-05 17:43:41De la: marinescuirina, la data 2009-02-05 17:29:23Despre filmulete si dovezi. Mai kenny DA BINE LE DAI Apropo ... nu cred ca a zburat doar Isus pana la 1200... din cate stiu eu ... au mai "zburat" si alti sfinti
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:58
Pai, Maressale, eu inteleg ca tocmai autenticitatea minunii o contesti, nu? Cum adica sa "interpretez"?
Kenny - cum ai dedus tu ca am sentimente de superioritate? Ca am vorbit in termeni de credinciosi - necredinciosi? Si eu intru uneori la categoria necredinciosi, uite recunosc, ca tu sa nu te mai simti jignit! Discutand, da, eu strang pacate.. pentru fiecare cuvant voi fi judecata. |
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 18:02
Domnule Andu ...terbuie sa RECUNOS ca M-ATI PRINS. AVETI DREPTATE!
Explicatia dumneavostra este MULT MAI BUNA decat a mea. Eu recunosc ... nu am vazut nici un crestin sa faca asta.... (Nu vreu sa fiu rautacios dar cand scrisesem "crestin" ..."mancasem" "s"-ul din interiorul cuvantului.... interesant ce iesise )Mmmmmm ... diger cam greu aceasta explicatie a dumneavostra... dar ma voi interesa. Muhahahahaha. Cum m-am convins de FACATURA cu lumina de la Ierusaliim ... o sa gasesc o explicatie si pt asta ..sau poate nu. Vedem! |
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 18:05
De la: marinescuirina, la data 2009-02-05 17:58:59Pai, Maressale, eu inteleg ca tocmai autenticitatea minunii o contesti, nu? Cum adica sa "interpretez"? Da irina .. osa ti sa contorizeze si cat aer ai inspirat ...cat CO2 ai eliberat i natmosfera. Sa stii ca INCALZIREA GLOBALA... se datoreaza TIE. Stii cati oameni mor de foame si de boli din cauza incalzirii globale. Pfooooa... de de pacate ai !!!! |
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 18:06
De la: marinescuirina, la data 2009-02-05 17:58:59Pai, Maressale, eu inteleg ca tocmai autenticitatea minunii o contesti, nu? Cum adica sa "interpretez"? Nu am de ce sa ma simt jignit. Ai raspuns la intrebari cu alte intrebari. E o tehnica de vanzari foarte utila in momentul in care nu vrei sau nu stii sa raspunzi la o intrebare. Explica-mi, te rog, cum se pot "strange pacate" discutand. Si, daca poti, raspunde-mi la intrebarea cu zburatul. Din nou, daca poti, si cu argumente.
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 18:10
De la: marinescuirina, la data 2009-02-05 17:58:59Pai, Maressale, eu inteleg ca tocmai autenticitatea minunii o contesti, nu? Cum adica sa "interpretez"? Inca ceva: cum poti sa "intri uneori la categoria necredinciosi" si alteori la cea de credinciosi? E pe principiul "daca e cald afara ma imbrac in tricou, daca e nasol iau si o geaca"? Credinta asta vine cu un buton de on/off?
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 18:23
De la: adipopa, la data 2009-02-05 10:45:34De la: mytcor, la data 2009-02-04 23:26:44Poi...(vorba Joannei ) D'le @Adipopa sesizati cum sincretismul postarilor mele se intersecteaza cu silogismele Dv ?... Da, va enerveaza contorsionata-mi frazeologie.ce sa spun... Phai ce-as mai avea de spus daca o tineti mortis cu folosirea rationalismului uman vs misticismul religios, exista aceasta posibilitate de analiza a acestor scrieri ?..am eu vr-o vina ?..n-am !...dar, cine-o cauta o gaseste iar daca n-o gaseste inseamna ca nu poate, iar daca nu poate, atunci va recomand un upgrad cerebral , ca doar n-oti dori a vorbi copertile fara dv. N-aveti cu ce ?... Are baiatu' !...folositi grupa nootropicelor, ex.piracetamul,...un adevarat desteptator al creierelor ce conexeaza traficul informational intre cele doua emisfere in asa hal inct creativitatea dv. se va evidentia pregnant . Deasemenea Vinpocentinul, are sa va ridice potentialul IQ-ului s-aveti a deveni de-a dreptul fenomenal, sau poate va intereseaza imbunatatirea atentiei atunci cand frazele-mi contorsionate va "enerveaza",..puteti folosi cu succes Vasopresina Asa ca d'le @Adipopa,....amuzamentu-i reciproc !...dar tot nu mi-ati spus cum au facut iudeii a ciordi de prin templele egiptene inscrisurile necesare frazeologiilor propriilor inscrisuri mistice....s-apoi egiptologia-i o stiinta c-un ridicat nivel artistic,...n-asa ?.. O seara la fel de placuta va doresc !... si....nu va naravati,.. please !...))))... |
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 18:27
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 18:35
de ignoranta vorbiti,voi ateii?
nu stiu cat de ignorant trebuie sa fie cineva kr vede bulgari de foc cazand din cer si tot nu vrea sa creada in dumnezeu.....pe motiv k a vazut si filmul zeitgeist si ala i se pare mult mai credibil..... www.youtube.com/watch?v=99xvNIydfvQ |
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 18:38
Despre haina credintei...
Crezi ca toti cei care spun ca au credinta.. au? "Cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în credință; încercați-vă pe voi înșivă. Sau nu vă cunoașteți voi singuri bine că Hristos Iisus este întru voi? Afară numai dacă nu sunteți netrebnici" (2Corinteni 13) De cate ori caut ajutor altundeva decat la Dumnezeu, cand ma incred in ceea ce pot eu face, cand caut placere in a avea lucruri, caut laude etc... este lipsa de credinta. "De aceea, cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă" (I Corinteni 10) Credinta nu este un dat.. o poti pierde. Pacate: "Vă spun că pentru orice cuvânt deșert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății. " (Matei 12) Acum, zi si tu ce rost si ce folos are sa-ti raspund la intrebarea cu zborul!! Cu ce te ajuta sufleteste? Nu intra la categoria cuvinte desarte?? |
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 18:56
De la: marinescuirina, la data 2009-02-05 18:38:33Despre haina credintei... "Care spun ca au credinta"? Pai de ce sa spuna? Vor laude, puncte premiu, 10% discount la Ariel, de ce SA SPUNA "Eu am credinta"? Crestin, smerit, credincios, ar trebui sa-i ajunga unui "dreptcredincios" [o alta expresie de o rara scarbosenie si ingamfare, destul de des uzitata de membrii "Sfintului SRL"] faptul ca EL stie ca EL are credinta. Nu? Cum era aia, "Vanity, definitelly my favourite sin"? Cat despre intrebarea cu zborul, eviti sa raspunzi pentru ca raspunsul ar fi cam asa: - ajungeai fuguta-fuguta cam crocanta. Si asta nu pentru ca te traznea Dumnezeu pentru blasfemie (cu bulgarii de foc ai Johannei), ci pentru ca te luau frumos de o aripioara urmasii "sfintilor parinti" care erau in functie in momentul ala si te puneau la gratarel. Pentru ca ce ai fi spus tu nu prea coincidea cu agenda lor la momentul respectiv. Giordano Bruno are un cv care se incheie cam brusc prin procedeul asta. Da' las' ca smerenia a buna de joker, decat sa zicem ceva care ne pica prost, mai bine o bagam p'aia cu "Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac", nu? A, in "ziua judecatii" legislatia e aceeasi indiferent de convingerile religioase? Adica un musulman care nu a furat, nu a dat in cap, samd beneficiaza de aceleasi drepturi sau e bagat la cazan din oficiu, nefiind "dreptcredincios"? Daca da, se poate face apel?
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 19:00
keny...de ce ai avea tu nevoie k sa crezi in dumnezeu?...si de ce crezi k e mai bine k oamenii sa nu creada?
|
|
homemarcel0 1937 mesaje Membru din: 19/12/2008 |
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 19:00
De la: Kenny, la data 2009-02-05 18:56:54De la: marinescuirina, la data 2009-02-05 18:38:33Despre haina credintei... ... nu cred ... dar nu se merita sa incerci un apel ... in fond e o chestie de BUN SIMT si multa MORALA ... cu conditia sa ai si CREIER ... iar CREIERUL iti da ce ii ceri ... optiuni nelimitate ... aparent ... si asta pacaleste pe multi ... ... si ce treaba are Giordano Bruno cu topicul asta NU INTELEG ... in schimb poti incerca pe topicul sectantilor ... ei te pot lamuri mai bine ... ei au biblia in mina ... si o interpreteaza ''logic'' ... incearca ... sau esti ca ei ?
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 19:02
cum te-ar putea determina cineva sa crezi in Dumnezeu si sa te temi de El?
|
|
homemarcel0 1937 mesaje Membru din: 19/12/2008 |
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 19:04
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-05 19:02:25cum te-ar putea determina cineva sa crezi in Dumnezeu si sa te temi de El? ... dupa ce mai creste ...
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 19:10
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-05 19:00:14keny...de ce ai avea tu nevoie k sa crezi in dumnezeu?...si de ce crezi k e mai bine k oamenii sa nu creada? Daca intelegeai ce am scris pana acum, nu puneai intrebarea asta. Prin tot ce am spus, nu am contestat nici macar o singura data existenta lui Dumnezeu. Ce am spus eu face referire strict la biserica, prin prisma faptului ca biserica e o institutie de origine auto-proclamata "divina" si care prezita absolut toate caracteristicile unei firme. Adica ale unei societati comerciale. Ce am atacat au fost prostia si ignoranta de care se da dovada prin acceptare unei autoritati umane fara a pune intrebari, raspunsul universal fiind "Dumnezeu/sfintii parinti/etc au zis deci "ASA E CORECT" si in nici un alt fel. Ce am atacat a fost aroganta "smerita" expusa (cel putin la nivelul unui forum) de catre "adeptii dreptei credinte". Cred ca ti-am raspuns.
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 19:13
De la: homemarcel0, la data 2009-02-05 19:04:14De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-05 19:02:25cum te-ar putea determina cineva sa crezi in Dumnezeu si sa te temi de El? ...Ce am atacat au fost prostia si ignoranta de care se da dovada prin acceptare unei autoritati umane fara a pune intrebari, raspunsul universal fiind "Dumnezeu/sfintii parinti/etc au zis deci "ASA E CORECT" si in nici un alt fel. Ce am atacat a fost aroganta "smerita" expusa (cel putin la nivelul unui forum) de catre "adeptii dreptei credinte". Se cam bat cap in cap "iubirea crestina" cu "frica", nu crezi? A, n-ai cum sa crezi, tu stii. Deci n-are nici un rost sa-ti pui intrebari.
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 19:18
De la: maressalul, la data 2009-02-05 18:02:18Domnule Andu ...terbuie sa RECUNOS ca M-ATI PRINS. AVETI DREPTATE! Cel mai bine -daca ai posibilitatea- este sa mergi acolo. Lucrurile acestea nu se intampla de ieri ci de 2000 de ani. Explicatiile si judecatile facute de noi aici sunt sterile. Dar .. iti repet. Credinta nu sta in minuni. Dar daca cineva vrea ceva palpabil poate gasi foarte usor, dar tu vrei sa gasesti motive simple contra. Vorbesti de Sf Lumina asa simplist si te bucuri ca ai gasit o explicatie. Hai sa vorbim si de Fosforul alb daca asta este explicatia ta. -----" Fosforul alb. Fosforul alb se obține prin calcinarea fosfatului de calciu (apatite sau fosforite) cu cărbune. În procedeul industrial se adaugă însă dioxid de siliciu (nisip) , al cărui rol este de a pune în libertate din ionul de fosfat, pentaoxidul de fosfor mai reactiv. Reacția necesită o temperatură ridicată (peste 2000ºC) și se efectuează de aceea în cuptorul electric, cu electrozi de cărbune. Vaporii de fosfor formați sunt conduși în apă (spre a evita aprinderea lor în contact cu aerul) și se condensează astfel, sub formă de fosfor alb, P4. Fosforul alb se prezintă ca o masă cristalină, transparentă, de consistența cerii. El poate fi tăiat cu cuțitul (sub apa, din cauza pericolului de aprindere). Expus la lumină, fosforul alb se acoperă cu o pojghiță de fosfor roșu, care îl face să apară galben; de aici numele de fosfor galben care i se dă adesea.Fosforul alb se topește la 44ºC, formând un lichid incolor ce arată o deosebită tendință spre suprarăcire, putând fi păstrat mai multă vreme la temperatura camerei fără să se solidifice. Punctul de fierbere este 287oC. Chiar la temperatura camerei formează vapori (miros caracteristic de usturoi), iar la 100oC poate fi distilat ușor într-un curent de vapori de apă, proprietate care se poate folosi și pentru purificarea sa. -----" Daca crezi ca Biserica are de 2 milenii de ani cuptoare electice care sa produca fosfor alb la temp de 2000 grade Celsius si in Biseica Sfantului Mormant miroase numai a usturoi (dat fosforului alb) ai o mare problema de logica. Si mai vine si Patriarhul cu lumanarea in apa ca altfel se poate aprinde oricand... tu te auzi ce spui? Te grabesti sa gasesti motive contra si nu te gandesti un pic ca nu ai dreptate. Daca era vorba doar de lumanarea din mana Patriarhului da puteai avea indoieli dar trebuie sa intelegi ca acolo merg oameni din toata lumea, crezi ca toti au lumanarile masluite ca sa nu-i arda. Cati atei si anti-ortodocsi abia asteapta sa gaseasca ceva impotriva Bisericii? Gandeste-te bine inainte sa judeci ceva simplist...
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 19:19
De la: Kenny, la data 2009-02-05 19:10:08De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-05 19:00:14keny...de ce ai avea tu nevoie k sa crezi in dumnezeu?...si de ce crezi k e mai bine k oamenii sa nu creada? keny...eu asta am inteles...k nu crezi in dumnezeu...contestai faptul k la sfarsit ne va judeca pe toti.... e ok dak ataci doar anumite aspecte ale bisericii...insa nu uita k astea nu sunt singurele... in esenta biserica nu spune nimik rau....deci...sa nu ucizi(inclusiv sa nu fak cineva avorturi) sa nu furi , sa nu fi desfranat,sa nu bei , sa nu fumezi,sa tii post(e bine si pentru sanatatea ta dak nu mananci o perioada carne),sa nu asupresti pe nimeni etc.... vezi de ce cred eu k e bine k oamenii sa adere la principiile si valorile impuse de BOR.....astfel vor deveni buni cetateni....societatea va deveni mai buna si implicit viata fiecarui individ.... de biserik au oamenii nevoie pentru a nu mai face rau....nu de cipuri!!! |
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 19:20
De la: homemarcel0, la data 2009-02-05 19:00:34De la: Kenny, la data 2009-02-05 18:56:54De la: marinescuirina, la data 2009-02-05 18:38:33Despre haina credintei... E amuzant ca din toate intrebarile ai ales-o pe singura pusa la misto si ai dat un raspuns "traditional crestin". Adica nu ai spus nimic. Cat despre legatura intre Giordano Bruno si biserica ai dreptate, nu cred ca exista.
|
|
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 19:27
Mai este si foarte toxic pe deasupra:
-----" Datorita marii sale toxicitati, fosforul alb provoca intoxicatii grave lucratorilor din industria de chibrituri uneori cauzându-le chiar moartea. Alte inconveniente pe care le prezenta fosforul alb erau pericolul de autoaprindere si slaba rezistenta la umezeala. Pericolul pe îl prezentau chibriturile cu fosfor alb a dus încetul cu încetul la interzicerea lor. Prima tara in care s-a interzis prin lege utilizarea fosforului alb a fost Finlanda ( in 1872 ). Au urmat apoi alte tari, in care s-au pus taxe prohibitive pe chibriturile cu fosfor alb. In 1906 a avut loc la Berlin un congres international unde s-a luat in discutie toxicitatea fosforului alb, iar dupa aceasta, in Europa nu s-au mai folosit astfel de chibrituri. ---"
|
|
|
|