Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 23:48
De la: Calatorul, la data 2009-02-02 23:39:57D-nu ANDU....macar ai bunul simt,fata de cei care nu au aceiasi gandire ca tine. Maria stie foarte bine pozitia mea fata de neoprotestanti. Nu am ascuns-o niciodata si am fost foarte deschis. Acum m-am luat de Marcel. Faptul ca neoprotestantii se hranesc cu greselile preotilor si ale ortodocsilor nu e o necunoscuta. Vorbeste cu ei si ai sa vezi ca e un subiect favorit cand vine vorba de ortodocsi, din pacate nu stiu foarte multe despre credinta ortodoxa
Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 09:10
De la: homemarcel0, la data 2009-02-02 23:39:11 sa stii ca asa e ! |
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 09:14
De la: Calatorul, la data 2009-02-02 23:39:57D-nu ANDU....macar ai bunul simt,fata de cei care nu au aceiasi gandire ca tine. Sarac cu duhul nu e! Si eu am avut multe dispute cu el...insa am ajuns sa-l inteleg... Oricum cu argumnete bune, lucide bine intemeiate poti sa "schimbi" lumea..dar numai in conditia in care toate agresivitatile, inclusiv cele din limbaj, sunt total eradicate! |
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 09:27
De la: Andu30, la data 2009-02-02 23:48:25De la: Calatorul, la data 2009-02-02 23:39:57D-nu ANDU....macar ai bunul simt,fata de cei care nu au aceiasi gandire ca tine. Si aici e iar un adevar...si eu de multe ori am fost suparata de modul unor preoti ortodocsi, mai ales cei tineri, de a-si respecta cuvantul si legamantul dat fata de Biserica Ortodoxa. Ajunsesem sa cred ca nu mai am incredere in nici-un preot ortodox...si asta il stim cu totii, numai sunt preoti adevarti, decat intr-un numar foarte mic, as zice ca ai cauta acul in in carul cu fan, pana cand dai de un preot bun...si de ce? Pentru ca cei vechi din perioada comunismului, fara suparare, dar se stie ca majoritatea au fost securisti, iar acum cei tineri ...numai pentru biserica nu sunt...ci pentru alte beneficii materiale care le aduce "credinta" unor oamnei simpli ca noi! Insa, poate ca nu intamplator, mi-a fost dat sa citesc "cine suntem" de Dan Puric..si credeti-ma parca am inviat...am inceput sa cred , dar altfel, fara a mai tine cont si de faptele "pacatoase" ale unor preoti ortodocsi! Mi-ar place mult sa revina Maria_Tu inapoi la ortodoxism...insa cine stie..pote timpul va rezolva asta! Dra as ruga-o sl citeasca pe Dan Puric... |
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 09:30
sunt si la lucru...si scriu f repede...si cu multe greseli..asa ca va invit sa nu le luati in seama! va multumesc!
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 09:44
Cine spune ca nu sunt preoti care sa implineasca acest cuvant:
14. Voi sunteþi lumina lumii; nu poate o cetate aflatã pe vârf de munte sã se ascundã. 15. Nici nu aprind fãclie ºi o pun sub obroc, ci în sfeºnic, ºi lumineazã tuturor celor din casã. 16. Aºa sã lumineze lumina voastrã înaintea oamenilor, aºa încât sã vadã faptele voastre cele bune ºi sã slãveascã pe Tatãl vostru Cel din ceruri. Acela MINTE, pentru ca nu s-a obosit nici macar un pic sa caute ci si-a gasit SCUZA IEFTINA pentru pacatele lui uitandu-se la pacatele aproapelui. Eu va spun preotii acestia exista si nu sunt putini, daca i-ati cauta cu adevarat i-ati gasi numaidecat.
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 09:49
De la: Andu30, la data 2009-02-03 09:44:43Cine spune ca nu sunt preoti care sa implineasca acest cuvant: suntttttttt...Doamne fereste ca nu suntttttt....nu asta am vrut sa spun! ci ca unii ar trebui sa mai "profite" de credinta noastra. Nu vreau sa dau aici nastere la o polemica...dar si asta e o realittate! face parte din realittaea noastra! Cunosc tineri preoti, dar care nu are nici-o treaba cu asa ceva...dar am vaut norocul sa cunosc si preoti ADEVARATI! |
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 09:52
ci ca unii NU ar trebui sa mai "profite" de credinta noastra.
|
|
|
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 10:06
De la: mariaoprea75, la data 2009-02-03 09:52:20ci ca unii NU ar trebui sa mai "profite" de credinta noastra. Din 12 apostoli unul l-a vandut (Iuda) pe bani pe Hristos, iar altul s-a lepadat de El (Petru). Unul nu a crezut ca a Inviat(Toma) chiar daca toti ceilalti au spus. Daca ei care L-au simtit si au vazut minunile si stiau de la Hristos ce se va intampla si tot au gresit. Dar asta nu inseamna ca apostolii nu sunt buni, nu inseamna ca trebuie sa-i judecam noi. Slabiciunile ne urmaresc toata viata, fie ca suntem mireni fie ca suntem preoti fie ca suntem calugari. Intreaga viata este o scara in care cu totii ne straduim sa ajungem la Dumnezeu. Se cuvine sa ne ajutam unii pe ceilalti pe aceasta scara. E usor sa arati paiul din ochiul altuia. Nu uitati ca dupa judecata noastra vom fi judecati:: 4. Au zis Lui: Învãþãtorule, aceastã femeie a fost prinsã asupra faptului de adulter; 7. ªi stãruind sã-L întrebe, El S-a ridicat ºi le-a zis: Cel fãrã de pãcat dintre voi sã arunce cel dintâi piatra asupra ei. apoi: 10. ªi ridicându-Se Iisus ºi nevãzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâºii tãi? Nu te-a osândit nici unul? 11. Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. ªi Iisus i-a zis: Nu te osândesc nici Eu. Mergi; de acum sã nu mai pãcãtuieºti.
|
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 10:26
De la: Andu30, la data 2009-02-02 22:28:15De la: maressalul, la data 2009-02-02 21:52:18Apropo ... toata discutia se invartea in jurul preotilor ortodoxi Domnule Andu ... prieteni de-ai tatalui meu glumeau cu el : "Nu-l faci pe fiutu' preot". Stii ce le raspundea "Nici vorba ...vreau sa stea departe de "porcariile astea" ". Si cand zicea porcarii nu se referea la credinta ci la sistem. In BOR spaga este deja parte din sistem. .Eu va intreb sincer ... cunosteti o persoana care de curand s-a preotit intr-o biserica de oras fara sa dea spaga? |
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 11:13
De la: maressalul, la data 2009-02-03 10:26:35De la: Andu30, la data 2009-02-02 22:28:15De la: maressalul, la data 2009-02-02 21:52:18Apropo ... toata discutia se invartea in jurul preotilor ortodoxi Sincer nu cunosc pentru ca nu am preoti in familie ca sa am acces la anumite lucruri asa ca nu pot vorbi in necunostinta de cauza. In relatia mea cu preotii (ca credincios) nu mi s-a intamplat niciodata ca sa-mi ceara vreunul bani, nu s-a intamplat niciodata sa strambe careva din nas ca am dat mai mult sau mai putin. Intotdeauna cand am avut nevoie de un preot m-am dus si l-am ascultat la predica in Biserica inainte sa merg sa vorbesc cu el, mi-am ales intotdeauna preotul cu care m-am spovedit. Am vazut preoti care stateau de vorba cu credinciosii pana la miezul noptii doar sa nu plece omul fara raspuns la problema lui, am vazut preoti obositi si bolnavi care se straduiau sa-si faca misiunea cat mai bine. Am vazut preoti incredibil de luminati de Duhul Sfant si la tara si la oras. Eu unul consider ca cine vrea sa fie preot poate fi cu adevarat preot oriunde: si la sat si la oras si in manastire. Atat timp cat preotul nu se mantuieste doar pentru ca este preot si va da socoteala ca si noi in fata lui Hristos nu cred ca e problema mea sa judec preotul care nu-mi place. Eu ascult de Hristos si daca am posibilitatea sa aleg sunt dator sa-mi aleg preotul. Am vazut preoti citind ore intregi rugaciunile credinciosilor si straduindu-se sa fie politicosi cu sute de credinciosi pe zi fiecare cu necazul lui. E greu sa poti sa-i impaci pe toti. Nu a reusit Hristos sa-i impace pe toti credeti ca va reusi un preot? Daca tu ca om il cauti pe Hristos nu te vei sminti de un preot care greseste niciodata. Sunt atatia preoti buni in tara asta incat trebuie doar sa deschizi ochii si sa-i vezi. Dar , daca NU il cautam cu adevarat pe Hristos vom gasi un milion de motive sa ne ascundem dupa ele ca sa gasim scuze noua si pacatelor noastre de care nu ne putem desparti.
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 11:13
Buna ziua tuturor!Multumesc Andu,Moon,Mary si Marco(siu ca tii la mine asa ca orice aie zice nu ma supar pe tine
)Astea sunt pentru toti |
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 11:16
Maressal, tu nu trebuie sa te uiti la sistem sau la oameni tu trebuie sa te uiti la Isus, la Hristos, la ce a facut El pentru noi, in orice cult sunt "uscaturi" mai grav e cand sistemul e gresit si din cauza unor "mai mari" sufera enoriasii , poporul.
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 11:28
Andu, eu spun ca acei preoti care aleg "cariera" de preot pentru bani, pentru a face bani acei preoti nu sunt ok!.Cei care vor sa devina preoti pentru ca il iubesc pe Hristos si se multumesc cu ceea ce au aceia vor fi iubiti de oameni si vor avea si roade.
Si app eu nu ma duc la neoprotestanti pt ca am vazut "ceva" la preoti ci ma duc pentru invatatura , pentru ca am vazut ca ce e scris in biblie aceea se predica, suntem invatati sa traim dupa ceea ce e scris in biblie si parca ti-am mai scris si in alta parte, suntem invatati sa iubim, sa iubim pe toti.Cineva mi-a reprosat ca "vorbesc" cu Marcel sau Ftk, dar eu nu pot sa le intorc spatele, sa nu vorbesc cu ei doar pentru ca m-au insultat, eu vb cu ei pt ca Dumnezeu a spus sa urasti faptele rele dar nu si OMUL care le spune(face). |
|
Calatorul 68 mesaje Membru din: 31/01/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 11:30
Maresall
In Romania sant TREI meserii foarte cautate:DOCTOR.....MILITIAN....POPA....restul sant oameni cinstiti..!!!!
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 11:32
De la: Calatorul, la data 2009-02-03 11:30:45Maresall Te rog sa fii atent sa nu jignesti. |
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 11:33
De la: maria_tu, la data 2009-02-03 11:32:01De la: Calatorul, la data 2009-02-03 11:30:45Maresall Cele de parlamentar, senator.....au devenit si mai vanate! |
|
Calatorul 68 mesaje Membru din: 31/01/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 12:18
Dugulescu...regeta ca a intrat in politica,acolo trebe sa minti,sa furi,sa inseli
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 12:20
De la: Andu30, la data 2009-02-03 11:13:38De la: maressalul, la data 2009-02-03 10:26:35De la: Andu30, la data 2009-02-02 22:28:15De la: maressalul, la data 2009-02-02 21:52:18Apropo ... toata discutia se invartea in jurul preotilor ortodoxi Bine spus! Eu ma refeream la sistem! Din pacate eu am intalnit astfel de preoti care se laudau cum au intrat in BOR. Asta ma dezamagise putin...pentru ca noi credinciosii nu avem nevoie de astfel de mizerii! Dar m-am si linistit cand am cunoscut, chiar in acest sistem, oameni care merita sa fie cu adevarat preoti! Asta poate ca mi-am deschis si eu ochii! |
|
Fosta membra 9am.ro 311 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 14:19
Bucurati-va cu totii: La Haga, Romania a castigat procesul intentat in 2004 Ucrainei, in legatura cu Insula Serpilor.
|
|
alinushy 119 mesaje Membru din: 2/08/2008 Oras: Brasov |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 14:22
MA LASA RECE FAPTUL ASTA CU INSULA SERPILOR. OR SA VANDA ASTIA ZACAMANTUL DACA INTRADEVAR E SI O SA ISI UMPLE CONTURILE CU CATEVA MILIOANA DE EUROI - ASTA O SA SE INTAMPLE.
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 16:06
....la asa comentarii cu pretentii, pe un asa topic "staifuit " in ale religei , m-asteptam sa gasesc ceva de substanta, cand coloooo....ce-am gasit !?...2 chifle,..3 chiftele si-o scovarga pasmogita. Asa ca ce sa mai, ale noastre-s toate cele si cu bune si cu rele , sa-i iubim cu defectele lor, ca pe-ale noastre are ci-n sa le ...... Oricum , totul musteste a subiestivism rancezit si-a dogme micimane ale tuturor celor ce sunt cointeresati in mentinerea indobitocirii la nivel de masa pentru a se putea folosi de vechea zicere: " Decat ignorant printre destepti, mai bine destept printre ignoranti "....autohtoni si nu numai !... |
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 16:40
De la: funnymoon, la data 2009-02-03 14:19:03Bucurati-va cu totii: La Haga, Romania a castigat procesul intentat in 2004 Ucrainei, in legatura cu Insula Serpilor. ASTA E CEA MAI BUNA VESTE! BRAVOOOOOOOOOOO! |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 16:43
De la: funnymoon, la data 2009-02-03 14:19:03Bucurati-va cu totii: La Haga, Romania a castigat procesul intentat in 2004 Ucrainei, in legatura cu Insula Serpilor. Da,da! Se zice cã ne-am asigurat cu gaze ºi petrol pe 18 ani....am citit ºi eu ºtirea !
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 16:53
Funnymoon asa e, poate eu sunt tulburat, dar nici sa am o constiinta adormita care sa imi dea o stare de "liniste"! Tu spui ca calugarii nu o sa se rupa de Biserica, dar daca pe 25-26 februarie, BOR o sa zica oamenilor sa accepte aceste noi pasapoarte, si nu numai(ma refer aici si la noile permise de conducere, de care multa lume nu stie, si de care la fel BOR nu a zis nimic), atunci sa stii ca o sa apara o ruptura intre manastiri (nu toate), preoti (nu toti) si mireni (nu toti) si BOR. Tot ce ti-am spus pana acum sa stii ca a fost din suflet. Iti doresc numai bine si Doamne ajuta-ne pe toti!
„Cãutaþi mai întâi împãrãþia lui Dumnezeu ºi celelalte se vor adãuga vouã!“
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 17:11
Despre preoti (daca nu s-a "stins" discutia) - mi-a placut un articol de pe odaiadesus.ro.. poate va ajuta:
" Rãspunsul primit atunci m-a ajutat sã înteleg un pasaj din Evanghelie pe care îl citisem de multe ori, fãrã sã îl înteleg. Ucenicii îl întreabã la un moment dat pe Iisus de ce le vorbeste oamenilor în pilde. El le rãspunde: „Ca privind sã priveascã si sã nu vazã, si auzind sã auzã si sã nu înteleagã, ca nu cumva sã se întoarcã si sã se ierte lor pãcatele” (Mat. 4:12). Un rãspuns paradoxal, având în vedere cã Iisus a venit pe pãmânt ca sã-i mântuiascã pe oameni. Explicatia este cã cei care VOR sã se mântuiascã trebuie sã se strãduiascã sã treacã peste anumite obstacole. "Nici [nu] lepãdati mãrgãritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva sã le calce cu picioarele lor” (Mat. 7:6)." Încã din vremea vechiului Legãmânt al religiei iudaice, premergãtoare crestinismului în istoria mântuirii omenirii, existau anumite dificultãti pe care întâlneau cei care cãutau mântuirea. Trecerea peste aceste oprelisti era si este pentru Dumnezeu un semn al seriozitãtii, credintei si statorniciei acestor oameni, un semn cã ei chiar vor Împãrãtia. " Articol complet: www.odaiadesus.ro/imparatia.html (Nu sunt adepta copy-paste, dar eu nu as reusi sa redau atat de bine experienta piedicilor care apar atunci cand cauti adevarul. Mandria noastra este cea care ne opreste si se indeamna sa-i judecam pe cei din jur. Va recomand sa cititi si urmatorul articol despre intalnirea lui Savatie Bastovoi cu un betiv! savatie.trei.ro/savatie/dragostea_care_ne_sminteste.htm) |
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 20:10
De la: balabanandrei, la data 2009-02-03 16:53:22Funnymoon asa e, poate eu sunt tulburat, dar nici sa am o constiinta adormita care sa imi dea o stare de "liniste"! Tu spui ca calugarii nu o sa se rupa de Biserica, dar daca pe 25-26 februarie, BOR o sa zica oamenilor sa accepte aceste noi pasapoarte, si nu numai(ma refer aici si la noile permise de conducere, de care multa lume nu stie, si de care la fel BOR nu a zis nimic), atunci sa stii ca o sa apara o ruptura intre manastiri (nu toate), preoti (nu toti) si mireni (nu toti) si BOR. Tot ce ti-am spus pana acum sa stii ca a fost din suflet. Iti doresc numai bine si Doamne ajuta-ne pe toti! Andrei Nu intra in panica, roaga-te si asteapta. Dumnezeu ne va lumina sa mergem in directia cea buna. Nu mai da cu presupusul, Biserica nu a fost invinsa 2000 de ani in incercari mult mai mari, crezi ca niste acte o s-o invinga. Ai rabdare. Sa nu cazi in latura deznadejdii pentru ca e o latura foarte periculoasa. Fii treaz si nu te teme! Nu esti singur pe lumea asta. Hristos nu ne lasa. Ai rabdare sa se cerceteze, nu poti respinge ceva fara o cercetare prealabila. Gandeste-te un pic, o judecata fara o cercetare prealabila este gresita din start.
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 20:25
Paranoia biometricã nu ar fi cãpãtat dimensiuni religioase dacã anumite elemente din Biserica Ortodoxã nu ar fi preluat necritic aplicaþiile biblice ale Apocalipsei nãscocite ºi propovãduite de adventiºti ºi dispensaþionaliºti în ultimii 100 de ani!
Slãbiciunea exegeticã (mai ales în aceste cercuri mistice) se datoreazã în principal, cred eu, repudierii en-toto a instrumentelor criticii istorice, literare ºi textuale care au fãcut occidentul catolic ºi reformat în acelaºi timp vulnerabil dar ºi extrem de creativ în cercetarea biblicã. |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 20:28
De la: adipopa, la data 2009-02-03 20:25:35Paranoia biometricã nu ar fi cãpãtat dimensiuni religioase dacã anumite elemente din Biserica Ortodoxã nu ar fi preluat necritic aplicaþiile biblice ale Apocalipsei nãscocite ºi propovãduite de adventiºti ºi dispensaþionaliºti în ultimii 100 de ani! biserica e impotriva cipurilor pentru ca acestea stirbesc libertatea oamenilor....nu pot veni decat de la diavol!!! |
|
Mircov 44 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Arad |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 20:37
A trecut anul 2000..., suntem in 2009, a trecut nebunia cu cercei la vaci, acum este nebunia cu pasapoartele biometrice, ma intreb ce mai urmeaza....
|
|
|
|

)