back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 >> Sari la pagina:

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 11:50

Aripi teroriste care nici macar nu reprezinta islamul, teroristi alimentati initial cu arme tot de SUA. Este limpede ca lumea nu poate fi controlata si supusa unui astfel de sistem decat daca o sperii cu amenitari "inchipuite" sau "fabricate" special pentru aceste lucruri. Astfel oamenii terorizati vor zice ca un astfel de sistem este bun. Si acum problema este pe mana cui incape acest sistem global de control? Profetia spune ca pe mana lui Antihrist...
Bine ai zis Andu, dar nu stiu cati oameni sunt constienti ca asta cu terorismul e o chestie fabricata, si cate alte chestii din lumea asta sunt fabricate, si saracii oameni le iau de bune, asa cum le-am luat si eu, dar mi-a luminat Dumnezeu mintea, si ii multumesc din suflet pt asta.

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 13:03

Imi permit cateva citate (copy/paste):

“Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească.” - Arthur Schopenhauer

“E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele.” - Steven Weinberg

“Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare și cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase” - Blaise Pascal

MARI OAMENI!

Promit sa revin cu "dezvaluiri socante".

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 13:11

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 13:36

De la: maressalul, la data 2009-02-02 13:03:08Imi permit cateva citate (copy/paste):

“Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească.” - Arthur Schopenhauer

“E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele.” - Steven Weinberg

“Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare și cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase” - Blaise Pascal

MARI OAMENI!

Nu exista nimic pe lumea asta BUN sau RAU decat raportat la Dumnezeu. Prin orice judecata sau voba pe care o spui in privinta "binelui" sau "raului" il recunosti pe Dumnezeu chiar tu care te prezinti ateu.

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
andra_gabriela_coltan

5 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 13:46

Sant revoltata!!!Ce te mai invata cel rau sa spui ,despre ce religie vorbesti tu mai baiatule? De paganism sau ce?!!! Tu ai habar ce inseamna religia si crdinta ortodoxa? Nu te dreseaza nimeni la nimic.Tu sti ce presupune liberul arbitru? Religia ortodoxa doar te invata tot ceea ce inseamna etica,niciodata nu o sa auzi lucruri rele de aici cu atat mai putin despre crime si alte tampenii,credinta ortodoxa se bazeaza pe principii sanatoase mai copile,credinta ortodoxa inseamna iubire,iubire curata;dar nimeni nu te obliga sa urmezi drumul asta daca nu ti place,asta inseamna liberul arbitru,tu alegi ce faci si ce vrei in viata ta,deci nu poate fi vb de dresaj sau alte tampenii.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 14:19

De la: maressalul, la data 2009-02-02 13:03:08Imi permit cateva citate (copy/paste):

MARI OAMENI!

...dezvaluiri socante zici.....te-am invitat sa vezi un documentar(stiam k iti plac documentarele de pe net )....in replica m-ai sters din lista ta de prieteni....
interesant...

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 14:37

Maresal arata-mi ce lucruri rele a facut Biserica Ortodoxa in istoria ei de 2000 de ani! De ce nu respecti dreptul oamenilor de a alege? Tu alegi sa spui ca nu exista Dumnezeu. Foarte bine. Iti respect decizia. Dar asta nu inseamna automat ca sunt de acord cu ea! Eu spun ca exista Dumnezeu! Tu nu esti de acord cu mine. Foarte bine! Dar daca cineva nu e de acceasi parere cu tine, gata, inseamna ca e un necunoscator! Nu e asa! Asa cum am mai spus in alte mesaje, incerc sa-mi indrept truda nu spre a ma contrazice cu ateii si sectarii, ci a incerca sa-i ajut pe oamenii care nu-L cunosc pe Dumnezeu sau care-L cunosc prea putin, si incearca sa-L cunoasca, si care venind pe acest topic, sa nu cada in plasa lor(ateilor si sectarilor). Pt ca maresalul, adevarul e unul singur! Daca il cauti sincer si cu obiectivitate, n-ai cum sa nu-l gasesti. Iti doresc numai bine!

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 14:50

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-02 14:19:24

MARI OAMENI!

...dezvaluiri socante zici.....te-am invitat sa vezi un documentar(stiam k iti plac documentarele de pe net )....in replica m-ai sters din lista ta de prieteni....
interesant...

Ioana... vreau sa intelegi ceva. In ultimele zile mi-am petrecut foarte mult timp pe acest forum. Prietena mea a sesizat asta. Te-am sters de la prieteni pt ca atunci cand intram in contul meu imi aparea poza ta si scria "prietenii lui maressalul". POT sa-i explic prietenei mele de ce aparea o poza de fata la "prietenii mei", dar asta insemna un timp pierdut. Motivul pe care te-am sters de la prieteni este ca vroiam sa dispara poza ta de acolo.(Apropo... am sters toti "prietenii"). Si oricum ti-am cerut "prietenia" doar pentru a a te invita la o discutie "evolutionism vs creatie divina"... chiar asa se numea mesajul de "prietenie"...pentru ca vroiam sa aud si argumentele tale. Sunt sigur ca acum intelegi cum au stat lucrurile. Ca un buna crestina ce esti ...puteai sa ma intrebui frumos de ce am facut asa ... nu sa "sari la gatul meu". Inca o data trag concluzia ca credinta INSTIGA.

in legatura cu documetarul pe ca mi l-ai trimis ... nu am avut timp. Oricum stiam de existenta lui ... vazusem cateva minute din el dar nu am avut timp sa ma uit nici atunci, nici acum in weekend. In schimb mi-a picat un alt documentar "in mana"... pe care-l recomand calduros si lui Adipopa.
Este cam lung un pic... 3h 20 min, incaputul pare a fi un pic de spalare de creier... dar pe masura ce se deruleaza evenimentele ... legatura dintre ele devine vizibila. Este extrem de interesant si foarte complex. (Gregg Braden - Trezirea la punctul zero) :

video.google.com/videoplay?docid=-19789395453285455

Sper ca mai tarziu sa am timp sa scriu ceva despre preoti si biserca din Romania... in special pt tine ca am vazut ca-i consiri mari oameni cu "har divin" pe preoti. Realitatea este cu totu alta.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 14:55

De la: balabanandrei, la data 2009-02-02 14:37:34Maresal arata-mi ce lucruri rele a facut Biserica Ortodoxa in istoria ei de 2000 de ani! De ce nu respecti dreptul oamenilor de a alege? Tu alegi sa spui ca nu exista Dumnezeu. Foarte bine. Iti respect decizia. Dar asta nu inseamna automat ca sunt de acord cu ea! Eu spun ca exista Dumnezeu! Tu nu esti de acord cu mine. Foarte bine! Dar daca cineva nu e de acceasi parere cu tine, gata, inseamna ca e un necunoscator! Nu e asa! Asa cum am mai spus in alte mesaje, incerc sa-mi indrept truda nu spre a ma contrazice cu ateii si sectarii, ci a incerca sa-i ajut pe oamenii care nu-L cunosc pe Dumnezeu sau care-L cunosc prea putin, si incearca sa-L cunoasca, si care venind pe acest topic, sa nu cada in plasa lor(ateilor si sectarilor). Pt ca maresalul, adevarul e unul singur! Daca il cauti sincer si cu obiectivitate, n-ai cum sa nu-l gasesti. Iti doresc numai bine!

Andrei..te sprijin!

Fosta membra 9am.ro

46 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:00

raspuns simplu.. la fel ca si televizorul ( ca tot de oameni e facut si ala) vrajeste biserica ortodoxa prostii ca sa aibe si aia un tel in viata.. adica sa purceada preotii in orice magarie fac aia, sa nu comenteze cu atat mai putin sa gandeasca si in nici un caz sa nu se revolte daca ar cam fi cazul. este una din cele mai tari scule ale oricarui stat din europa de est.. creind zeci de mii de oi proaste dar foarte multe. Genereaza popoare imobile, fara vertebre, fara reguli civice, fara nika, si atotmultumite de rahatul in care traiesc.

este o chestie care nu se vede direct dar care are urmari foarte nefaste pentru popoare intregi, care devin intotdeauna sclavi docili si fara chef sa se bage

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:01

De la: balabanandrei, la data 2009-02-02 14:37:34Maresal arata-mi ce lucruri rele a facut Biserica Ortodoxa in istoria ei de 2000 de ani! De ce nu respecti dreptul oamenilor de a alege? Tu alegi sa spui ca nu exista Dumnezeu. Foarte bine. Iti respect decizia. Dar asta nu inseamna automat ca sunt de acord cu ea! Eu spun ca exista Dumnezeu! Tu nu esti de acord cu mine. Foarte bine! Dar daca cineva nu e de acceasi parere cu tine, gata, inseamna ca e un necunoscator! Nu e asa! Asa cum am mai spus in alte mesaje, incerc sa-mi indrept truda nu spre a ma contrazice cu ateii si sectarii, ci a incerca sa-i ajut pe oamenii care nu-L cunosc pe Dumnezeu sau care-L cunosc prea putin, si incearca sa-L cunoasca, si care venind pe acest topic, sa nu cada in plasa lor(ateilor si sectarilor). Pt ca maresalul, adevarul e unul singur! Daca il cauti sincer si cu obiectivitate, n-ai cum sa nu-l gasesti. Iti doresc numai bine!

Domnule Andrei mai scriu INCAO DATA ce c consider eu ca face face rau BOR :

"Se scot ordonate de urgenta si noi legi pe banda... de fiecare data cand se face asta de DEMONSTREAZA ca cele vechi au fost PROASTE. Adica ca am trait in PROSTIE.

Ce ma deranjeaza de fapt...religia este un lucru care te face sa inchizi ochii si sa te complaci. Si cand faci asta ... generezi suportul pentru PROSTIA de mai sus.

Mai spun inca o data ... nu ma deranjeaza ca cineva crede in dumnezeu ...
ma deranjeaza ca acesti credinciosi asigura o baza puternica pt cei rau intentionati ... si nici macar nu-si dau seama."

Nici nu stiu de ca v-am raspuns. Zic asta pentru ca am o parere foarte proasta despre modul dumneavoasta de a percepe, explica si transmite lucrurile. Nu va spun ca este o greseala sa credeti in dumnezeu, DAR este o MARE GRESEALA sa credeti in BOR, sau in basmul biblia. Dumneavostra le vedeti aceste lulcrui ca fiind in legatiura stransa. Eu cred ca NU.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:02

De la: Andu30, la data 2009-02-02 13:36:45

MARI OAMENI!

Nu exista nimic pe lumea asta BUN sau RAU decat raportat la Dumnezeu. Prin orice judecata sau voba pe care o spui in privinta "binelui" sau "raului" il recunosti pe Dumnezeu chiar tu care te prezinti ateu.

Stii tu este un citat: Sunt un ateu linistit! Ii multumesc lui Dumnezeu.
Ateii mai devreme sau mai tarziu...tot acolo ajung!
Mi-a placut ce a spus Dumitru Staniloaie cu privire la existentialisti, mai precis la opera lui Camus. Camus "socoteste nadejdea ca o amgire nerealista. Lumea ni se reveleza ca o absurditate nerationala si prin faptul ca nu ne indreptateste la nicio nadajde".
Iar D. Staniloaie vine si ne spune Nadejdea tine de fiinta omului...ar face pe om mort spiritual in fiecare clipa"

Asa sunt cu ateii...se considera toti niste existentialisti!

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:10

Buna Andrei. Nu imi amintesc sa fi spus ca pasapoartele biometrice nu contin cipuri; de asemena am scris si ca pot fi "sparte" de pe orice pc in cateva ore.

Eventual am spus ca nu sunt acele cipuri de tip "verichip" care sunt introduse in corpul uman.

Chiar si parintele Paisie din care ai citat, spune de "nelinistea buna" si "intarirea in credinta".

Nelinistea poate fi intr-adevar de doua feluri, una este tulburarea de care vorbeam si care nu e de la Dumnezeu, cealalta este nelinistea buna de care vorbeste si parintele Paisie si care duce la intarirea credintei.

Am sa iti spun acum cum vad eu tulburarea: oamenii incep sa se teama ca traiesc timpurile de pe urma, ca a venit Antihristul si uita ca de fapt ei trebuie sa aiba toata mintea indreptata spre Hristos. Intelegi ca si felul asta de a gandi te duce tot la a te gandi mai mult la Antihrist decat la Hristos? Sa ii dedici acestuia mai mult timp decat lui Hristos?! Chiar si rugaciunea, daca o faci cu frica fata de Antihrist, nu mai este rugaciune catre Hristos, caci numai frica de Dumnezeu trebuie sa o aiba omul!

Am mai spus ca inca nu suntem pusi in situatia de a primi pecetea antihristului ( pa mana sau pe frunte). Apocalipsa este totusi clara in privinta asta ( repet, pe frunte sau pe mana). Ca pasaportul biometric contine un cip cu anumite date, nu inseamna pecetluirea pe mana sau pe frunte. Am sa-ti mai zic ceva, tot scandalul de acum cu pasapoartele biometrice, nu face decat sa arunce in derizoriu credinta crestinilor in Apocalipsa, iar cand va veni vremea adevaretei pecetluiri, restul lumii va zice: "iar au iesit habotnicii aia sa faca scandal cu aceeasi baliverna de acum nu stiu cat timp. Cum nu s-a intamplat nimic, nici acum nu o sa se intample!"

In loc sa se vorbeasca despre adevaratele pagube pe care le poate produce pasaportul biometrica, toate televisiunile baga in fata doar "666, numarul fiarei, crestinii au luat-o razna, dracul e in pasaport". Si uite asa se evita adevarata problema pe care o reprezinta pasapoartele biometrice.
In acel moment, al pecetluirii cu numarul fiarei,, daca il vom trai, alegerea noastra va fi una individuala si cred ca va depinde doar de cat de intariti suntem in credinta.

Nelinistea cea buna este frica de Dumnezeu, nu de Antihrist.

Crede-ma, am mai zis, am citit mult despre teoria conspiratiei, am citit si site-uri ale masoneriei, regulare au ba, am citit si cu cat citeam mai mult sufletul meu se tulbura. Ca o paranteza, putem vorbi foarte mult si pe acest subiect, daca vreti; si eu cred ca "terorismul" este folosit in alte scopuri, de regula economice. Nu imi place globalizarea si pot explica de ce. Nu imi place UE si iarasi pot explica de ce. Nu suport ideea distrugerii statului national si nu agreez deloc laicitatea asa cum a fost implementata. Detest ca Europa care datoreaza imens crestinismului, nu isi mai recunoaste originile crestine. Vad in politica americana un mijloc de indobitocire si de transformare a omului (consumeristului) in sclav.

Mda, am facut o paranteza cam mare.

Oricum, ideea este ca dupa multa tulburarea cu care vedeam cum se leaga toate aceste lucruri (si se leaga) a venit un moment cand am inteles si altceva si anume: Insasi TEORIA CONSPIRATIEI este o arma impotriva crestinismului.

teoria conspiratiei functioneaza ca o dogma in care cred "credinciosii"( fie ei ortodocsi, adventisti, atei, teisti ). este ca o noua Biserica care isi propovaduiste un singur adevar de credinta. Gandeste-te tu cine conduce aceasta Biserica!

Daca ai sa fii foarte atent la ce simti, cum simti, cand te scufunzi in toata aceasta poveste a conspiratiei(repet, o poveste cu temei real), vei descoperi ca te indeparteaza foarte mult de ceea ce simti in Biserica lui Hristos, la Sfanta Liturghie sau dupa o spovedanie.

Fii cu bagare de seama si deosebeste duhurile. Duhurile, inteleg exact ce inseamna asta? Inca o data: un preot spunea: deosebim duhurile daca stam si ne intrebam; ce simt acum? simt tulburare? Daca simti tulburare, nu e de la Dumnezeu. Nelinistea buna este DOAR Frica de Dumnezeu, nu frica de sfarsitul lumii.

Chiar daca va veni unul sa iti zica ca va trebui sa-ti pui cip in tine, avand doar Frica de Dumnezeu, nu o vei face! SI stii de ce, pentru ca a avea doar frica de Dumnezeu e la indemana oricui. Daca stai sa te gandesti sincer, niciunul dintre cei care postam pe acest forum, nu avem cu adevarat doar frica de Dumnezeu. Altfel ne-am petrece timpul doar in rugaciune si post, pentru ca a avea frica doar de Dumnezeu inseamna de fapt a-L iubi si preaslavi pe Dumnezeu, infricosat doar de slava lui Dumnezeu. Iti dai sema, sper, ca a simti slava lui Dumnezeu capatul scarii. iata de ce nu ai accepta oricum cip in tine: nu pentru ca asa scrie in Apocalipsa, ci pentru ca nu ai avea nevoie de cip! La ce sa-ti trebuiasca tie un cip, cand tu stai in post, cand viata ta este dedicata doar lui Hristos si orientata doar spre slava lui Dumnezeu?

Am tot spus: ce e de implinit se va implini! Asta nu ar trebui sa uite nimenivoi aveti grija de gradina voastra si ingrijiti-va pamantul vostru.

Si nu uita, atata timp cat noi iesim in strada si incepem sa speriem lumea cu sfarsitul lumii, eu una nu am siguranta ca nu ne transformam noi insine in "prooroci".

Fosta membra 9am.ro

46 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:26

sa inteleg ca apocalipsa tot vine si va trebui sa o vad prin orbite, ca o sa o punem toti.. mai ales aia fara credinta alorlati... si toti necredinciosii.. mai ales aia ortodocsi prin rarunchi o sa o muste cum nu o muscat-o nici eva...

si cei mai sfinti si care o sa scape de orice responsabilitate in fata lu mniezau o sa fie tocmai preotii prin care salasluieste otodoxia...

ma lasi?.. pls do not be chiar atat de nostima

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:28

De la: andra_gabriela_coltan, la data 2009-02-02 13:46:05Sant revoltata!!!Ce te mai invata cel rau sa spui ,despre ce religie vorbesti tu mai baiatule? De paganism sau ce?!!! Tu ai habar ce inseamna religia si crdinta ortodoxa? Nu te dreseaza nimeni la nimic.Tu sti ce presupune liberul arbitru? Religia ortodoxa doar te invata tot ceea ce inseamna etica,niciodata nu o sa auzi lucruri rele de aici cu atat mai putin despre crime si alte tampenii,credinta ortodoxa se bazeaza pe principii sanatoase mai copile,credinta ortodoxa inseamna iubire,iubire curata;dar nimeni nu te obliga sa urmezi drumul asta daca nu ti place,asta inseamna liberul arbitru,tu alegi ce faci si ce vrei in viata ta,deci nu poate fi vb de dresaj sau alte tampenii.

Ce mi se pare cel mai amuzant e faptul ca pana acum n-am vazut habotnic sovaielnic. N-am vazut habotnic sa-si puna intrebari. Ei "STIU". Punct. Toti habotnicii, indiferent de religie, sunt exact la fel. Fiecare curent isi are propriii "ultrasi". Toti se bat cu pumnul in piept ca sunt adeptii "dreptei credinte". Pentru fiecare exista o singura "dreapta credinta", toate celelalte sunt "strambe", "inselatoare", pe scurt naspa. Iar in momentul in care pui sub semnul intrebarii ceea ce ei "stiu" fara putinta de indoiala, toti sunt foarte toleranti, iubitori de oameni, iti explica despre liberul arbitru, toate astea in timp ce-ti explica elegant ca esti pagan (paganismul e o religie?), "sectar" (stiam ca e "sectant"), totul pe un ton asa, superior,la modul "buei prostule/sectantule/ateule/paganule, ai noroc acuma ca-s io crestin, ca-t spargeam fatza, clar". Cam ca in exemplu de mai sus:

-"te invata cel rau" - adica esti prost si dresat

-"mai baiatule" , "mai copile" - de aici ce inteleg eu e o impunere a superioritatii doamnei oripilate prin intermediul cunostintelor vaste si al varstei in fata "necoptului/copilului/aberantului", samd. Pun pariu ca daca mai era un paragraf se ajungea pana la idiot/tembel sau ceva de genul.

Pai daca asta e reactia bunului crestin (mi-o imaginez cu tensiunea crescuta si respiratia sacadata), ma intreb cum o face bunul crestin intr-o situatie face-to-face de genul i se baga cineva in fata cand sta la coada sa-si plateasca telefonul. Nu am nici o indoiala ca ar avea o abordare perfect crestineasca, in spiritul iubirii de semeni.

Dresajul suprem? Fireste. In momentul in care omul ajunge in punctul in care nu-l mai diferentiaza pe Dumnezeu de biserica, iar biserica e de fapt suma angajatilor ei, e ok. Deci pornindu-se de la ideea ca Dumnezeu e detinatorul cunoasterii absolute, asta se transmite la biserica si ia uite cum popii sunt brusc detinatorii luminii, adevarului si vietii. Astea vin odata cu jobul.

Deci oita smerita bate frumos din calcaie si se aliniaza ascultator unde zice pre-fericitul.

Un alt lucru care mi se pare amuzant e ca cu cat un habotnic stie mai multe lucruri despre dogma careia a "ales" sa i se subordoneze, cu atat e mai hotarat si "mai iubit de Dumnezeu" spre deosebire de restul amaratilor.

Toate discutiile astea bine documentate, argumentate, din ultimul timp ma duc cu gandul la un joc video. Toate contextele sunt create artificial (toate dogmele au fost scrise de fapt de oameni - dar "vin de la sfintii parinti, care le au de la Dumnezeu, deci sunt adevarate). Jucatorii s-au pregatit temeinic, fiecare in domeniul lui. Iar acum fiecare incearca sa-i bage pe nas celuilalt ca de fapt el e mai "drept" si "iubitor de oameni". Toti oamenii sunt egali intre ei numai ca unii sunt mai egali decat altii.

Pai daca fiecare religie e "dreapta", asa cum sustin adeptii ei, rezulta doua variante:

1.exista un numar de dumnezei egal cu numarul de dogme. Asta nu cred ca o s-o accepte nimeni.

2.unii au dreptate si toti ceilalti nu. Uuu, nasol. Si cum stabilesti cine are dreptate? Prin vot si majoritatea decide?

Vanity, definitely my favorite sin.
Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:29

Mda, imi cer scuze pentru greselile de redactare din text, in special pentru na care schimba tot sensul frazei. Trebuia sa apara " Si stii de ce? Pentru ca frica doar de Dumnezeu, NU este la indemana oricui !"

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:37

Cred ca ma lasa logica pr ca nu pot sa-mi ezplic urmatoarea afirmatie :
"Pentru ca o dogma sa fie definita in Biserica catolica trebuie sa aiba un fundament biblic" (eclaudesvd). Domnule ar tebuie sa se spuna "fundament REAL" nu "fundament biblic". Daca tu nu faci diferenta intre REALITATE si altceva (ORICE ar fi acel altceva... chiar si biblie) poti sa te consideri "povestitor de basme". Apropo eu nu cred ca tu ca sa supravirtuiesti mananci "fundamente gastronomice".

Inca ceva : Scrie ecaludesvd pt andu30 :
"Pentru Andu:
Intradevar e o carte dificil de interpretat."... fiind vorba de apocalipsa.

DIFICIL DE INTRERPRETAT? DIFICIL DE INTRERPERTAT???

Domnilor, cand cineva scrie ceva inseamana ca VREA SA TRANSMITA CEVA...nu sa interpretezi tu. Acele cuvinte scrise acolo
REPREZINTA ceva UNIC. Daca tu intrerpretezi, eu intrpretez, noi interpretam... fiecare DIFERIT ... cine spune ADEVARUL? Apocalipsa nu a fost scrisa in limba romana prima data, NU? A fost apoi tradusa in alta limba(implicit interpretata), apoi in alta limba ..pana cand a ajuns si in romana...("revizuita" evident si de clerul bisericesc roman).

Este atat de evident ce vreau sa apun incat nu mai continui... sau poate nu si atunci Apocalipsa este o carte de ghicitori.

Apropo dl-e eclaudesvd... daca mai spui si basme ...le mai si interpretezi cum te taie capul ... NU POTI sa ai nici cea mai mica credibilitate
in fata mea. Poate in fata lui andu30 sau a lui funnymoon care par "creiere spalate".(recunosc ca am citit lucruri INTERESANTE de la funnymon, putine ..in comparatie cu volumul mare pe care l-a scris)

V-as reconada sa fiti cu picioarele mai pe PAMANT.

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:38

Kenny, tot nu ai raspuns: ai spus ca tu crezi intr-un Dumnezeu. Okay, in lumina noii tale postari, spune-mi, tu ce dogma ai imbratisat? Si atunci o sa vedem si daca "dogma ta" ii mai buna au ba decat a crestinilor. Tot nu am inteles de ce esti asa vehement fata de crestinism si nic nu am inteles ce inseamna ca il apreciezi pe Budha mai mult.
Nu ai detaliat in mesajele tale, asa ca mi se pare justificat sa mai vorbim si despre credintele tale in raport cu credinta noastra. Crezi ca altfel merita o discutie in care tu ne tot sugerezi ca suntem" oi", indoctrinati, habotnici etc?

A! La habotnici sa stii ca se inscriu cu brio si ateii. Ba, uneori mai degraba ateii decat unii credinciosi. Credinciosul mai poate avea si indoieli, dar ateii chiar nu au nicio indoiala si si cred cu habotnicie in dogma lor.

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:59

De la: funnymoon, la data 2009-02-02 15:38:45Kenny, tot nu ai raspuns: ai spus ca tu crezi intr-un Dumnezeu. Okay, in lumina noii tale postari, spune-mi, tu ce dogma ai imbratisat? Si atunci o sa vedem si daca "dogma ta" ii mai buna au ba decat a crestinilor. Tot nu am inteles de ce esti asa vehement fata de crestinism si nic nu am inteles ce inseamna ca il apreciezi pe Budha mai mult.

Nu ai detaliat in mesajele tale, asa ca mi se pare justificat sa mai vorbim si despre credintele tale in raport cu credinta noastra. Crezi ca altfel merita o discutie in care tu ne tot sugerezi ca suntem" oi", indoctrinati, habotnici etc?

A! La habotnici sa stii ca se inscriu cu brio si ateii. Ba, uneori mai degraba ateii decat unii credinciosi. Credinciosul mai poate avea si indoieli, dar ateii chiar nu au nicio indoiala si si cred cu habotnicie in dogma lor.

La ce sa raspund? N-am vazut ce m-ai intrebat. Pls mai intreba-ma odata sa nu caut in 50 de pagini.

Nu sunt vehement vis-a-vis de crestinism. Sunt vehement vis-a-vis de biserica, ca institutie. Indiferent de dogma pe care o foloseste. In momentul asta cred ca singurele corporatii care bat McDonalds si Coca Cola sunt bisericile.

"Dogma" mea se rezuma la un singur lucru: - a fi corect. Nu bun, nu iubitor de oameni, nu "painea lui Dumnezeu". Mi se pare cel mai realist sistem de referinta in conditiile in care traiesti intre oameni.

Sistemul meu de referinta sunt eu. Daca mie mi se pare corect, nu trebuie sa fac un studiu de piata ca sa vad ce au zis altii, ce scrie in biblie sau in financial times.

Nu mi se pare necesar sa "intorc celalalt obraz". Nu caut sa calc pe nimeni pe coada in mod gratuit dar in momentul in care ma calci pe coada te avertizez iar daca alegi sa continui te calc in picioare.

Dau de mancare unui caine dar nu dau de mancare unui om de 30 de ani care intinde mana intr-o intersectie.

Ma joc cu un copil, dar il pleznesc pe altul daca-l vad dand cu piciorul in mod gratuit intr-un animal.

Nu suport prostia si rautatea gratuita.

Nu ma deranjeaza sa-mi spuna cineva "esti prost" si sa vina cu argumente.

Il pleznesc pe unul care zice"esti prost pentru ca asa zic eu".

Cam asta e "dogma" mea. Si culmea, nu incerc sa i-o bag nimanui pe gat sau sa ma uit la el cu superioritate "ca io stiu mai bine".

Nu contest faptul ca exista "ceva" pe care oamenii au convenit sa-l numeasca Dumnezeu. Am simtit "ceva"-ul asta de suficiente ori asa ca ar insemna sa fiu prost sau ipocrit ca sa-i contest existenta.

Dar nu suport sa vad cum se bat cu pumnul in piept auto-intitulatii "slujitori ai domnului", "detinatorii cunoasterii absolute" din varful armatei de tropaleti pe care au adunat-o in sute si sute de ani de exploatare a nevoii omului de a crede in "ceva" care-l apara si care-l iubeste.

Vanity, definitely my favorite sin.
balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 16:26

Funnymoon vrei sa spui ca intre pasapoartele astea biometrice si acele bobite de orez exista vreo diferenta? Din ce spui tu, eu inteleg ca doar atunci cand omul va fi pecetluit pe mana sau frunte se leapada de Hrsitos.

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 16:39

Funnymoon tu spui ca Apocalipsa este clara in acest sens: pe mana sau pe frunte. Parerea mea este ca aceste informatii pe care le da Apocalipsa despre faptul ca aceste cipuri se vor implanta pe mana sau pe frunte, sunt un detaliu, pt ca atunci cand o sa se implineasca profetia, oamenii sa-si aduca aminte de ceea ce scrie in Apocalipsa. Parerea mea ca indiferent ca sunt pasapoarte biometrice sau cipuri de alea de forma unei boabe de orez, principiul celor doua este la fel. Eu nu cred ca trebuie sa asteptam ca sa se ajunga la acele boabe de orez. Faptul ca oamenii protesteaza acum, nu stiu ce sa zic. Totusi e INGRIJORATOR faptul ca B.O.R. nu s-a sesizat cu privire la aceste pasapoarte. Au trebuit sa vorbeasca calugarii din manastiri si un numar de nu stiu cati mireni, ca sa zica si BOR ceva. Legat de starea de tulburare, se tulbura cei care nu au credinta, si cei care se gandesc ca o sa trebuiasca sa renunte la servici, casa, masina, pt Hristos, si nu prea ar face asta.(prin situatia asta am trecut si eu, dar am depasit-o).

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 16:43

Nu vreau sa par ca as face parte dintr-un grup al oamenilor protestatari legat de aceste pasapoarte, sau ca fac parte dintr-un grup de preoti, calugari si duhovnici, dar anul trecut am fost la manastirea Petru Voda si l-am intrebat pe parintele Iustin Parvu, ce sa fac daca ajung in situatia legata de aceste pasapoarte, buletine, sau ce o mai fi ele. Si el mi-a raspuns asa: "E greu. Ori salariul, ori Hristos!". Asta asa ca informatie.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 16:53

De la: balabanandrei, la data 2009-02-02 16:39:21Funnymoon tu spui ca Apocalipsa este clara in acest sens: pe mana sau pe frunte. Parerea mea este ca aceste informatii pe care le da Apocalipsa despre faptul ca aceste cipuri se vor implanta pe mana sau pe frunte, sunt un detaliu, pt ca atunci cand o sa se implineasca profetia, oamenii sa-si aduca aminte de ceea ce scrie in Apocalipsa. Parerea mea ca indiferent ca sunt pasapoarte biometrice sau cipuri de alea de forma unei boabe de orez, principiul celor doua este la fel. Eu nu cred ca trebuie sa asteptam ca sa se ajunga la acele boabe de orez. Faptul ca oamenii protesteaza acum, nu stiu ce sa zic. Totusi e INGRIJORATOR faptul ca B.O.R. nu s-a sesizat cu privire la aceste pasapoarte. Au trebuit sa vorbeasca calugarii din manastiri si un numar de nu stiu cati mireni, ca sa zica si BOR ceva. Legat de starea de tulburare, se tulbura cei care nu au credinta, si cei care se gandesc ca o sa trebuiasca sa renunte la servici, casa, masina, pt Hristos, si nu prea ar face asta.(prin situatia asta am trecut si eu, dar am depasit-o).

Biserica Ortodoxa s-a sesizat si va avea o pozitie oficiala in directia aceasta. Chiar daca nu s-a zis la stiri trebuie sa te mai interesezi si tu. Sa fim echilibrati sa nu ne panicam inutil si sa asteptam pozitia Bisericii.

Patriarhia cere lamuriri privind pasapoartele biometrice
www.mondonews.ro/Patriarhia-cere-lamuriri-privind-pasapoartele-b...

Patriarhia Romana a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor lamuriri privind pasapoartele biometrice si in ce masura datele cuprinse in acestea nu afecteaza libertatea si demnitatea populatiei.

"Biserica Ortodoxa Romana nu aproba initiative particulare si de grup, fara consultarea si binecuvantarea ierarhului locului, care provoaca mai mult tulburare, decat sa clarifice problema. In vederea formularii unui punct de vedere oficial in cadrul sedintei Sfantului Sinod din zilele de 25-26 februarie 2009, Patriarhia Romana a solicitat Directiei Pasapoarte din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor lamuriri privitoare la pasapoartele biometrice si in ce masura datele cuprinse in acestea nu aduc atingere libertatii si demnitatii persoanelor umane", se arata in comunicatul Patriarhiei.

Pozitia a fost luata dupa ce Arhiepiscopia Iasilor a anuntat ca in cadrul dezbaterilor publice pe marginea documentelor de identitate insotite de un cip cu date biometrice, "anumite persoane folosesc numele sau fotografia IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei", fara incuviintarea acestuia.

Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice a introdus, incepand cu anul 2009, noul model de pasaport - biometric, care, potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, are 50 de elemente de siguranta, cu 18 mai mult decat actele actuale.

Romania este singurul stat din lume care emite un model de pasaport electronic ce cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea faciala si impresiunile digitale.

Elementul de noutate al pasaportului biometric este introducerea mediului electronic de stocare, cipul, care include datele personale in fila informatizata, fapt ce face ca tara noastra sa fie singurul stat din lume care emite un model de pasaport electronic care cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea faciala si impresiunile digitale.

Conducerea Ministerului Administratiei si Internelor a apreciat ca pasapoartele electronice reprezinta doar unul dintre pasii pe care ii face in directia indeplinirii obiectivului Romaniei de a intra in spatiul Schengen in anul 2011.

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 17:01

Funny... Andra ...eu cred ca tu traiesti pe luna... la noi pe pamant este altfel.
Mesajul urmator este in special pt Joanna_dark, balabaandrei si Andra.

Domnelor si domnule.. precizez inca de la inceput ca cele relata in continuare sunt fapte REALE.
Tatal meu este preot. Dealungul anilor am avut tangenta cu biserica, oameni bisericesti, etc. Vreau sa povestesc experientele traite de mine :
Acum citva ani tatal meu a avut un coleg de "serviciu". Acest coleg terminase door seminarul si ajunsese preot. Ok ...apoi a facut facultatea de teologie la FF ca sa mute la oras. A terminat facultatea de teologie dar , HOP, problema, totate locurile de la oras erau ocupate. Fiind "nepotul" unui mare din "conducerea" BOR l-a costat doar 7500 de ron sa se mai creeeze un post de preot ...acum 3 ani. Apropo...si-a vandut masina sa poata face rost de banii aia. Ce este mai culmea ... banii astia i-a luat fostul meu profesir de religie care se lauda ...cand facam religia cu el ...ca-i propusese cineva sa-i dea o masina ca sa-l bage pe fiul lui facultate. Apropo... acest preot
a participat acum la alegeri in toamna. Trebuia sa-si piarda slujba ..dar a avut pile si i s-a luat doar gestiunea bisericii, dar tot poate sa faca sjujbe.
Asta se intampla demult...acu m nu se mai dau spagi la facultate ..ca sunt foarte multe locuri : locuri de la stat + locuri de la facultati particulare, cu palta...

Acum se da ploconul "la angajare". Dupa plecarea coleglui, talal meu a a vrut sa inchida postul de preot 2, pentru ca era parohia foarte mica.
A facut cerere, aproape se aprobase ... dar HOP, a venit un proaspat licentiat in teologie, a ploconit si el pe cativa mai maricei ...
si postul nu s-a mai inchis. Nu va mia povestesc de preoti care ajung prin sate "mia uitate de lume" si dupa ce se plictisesc de naveta ... ajung profesori de religie. Sa reluam povestea cu nenea care si-a vandut masina sa obtina postul in oras. Un betivan de prima mana. [[Nu mai zic de bautura ...ca de la ingrijitorul bisericii, pana la canatret si apoi pana la preoti...
ttuturor "le cam place". Aaaa... uitasem enoriasii(au si ei placerea lor dupa slujba).]] Problema era ca conducea baut, extrem de baut. Isi permitea omul ca avea "prieteni" in politie. Treaba cu prietenia a durat cativa ani, pana cand familia lui disperada de halul in care conducea a apelat la relatiile din politie si i-au iscenat un control in urma caruia politia i-a luat carnetul. Sa nu va mai
povestesc de studentii care veneau la tatal meu la biserica ca le trbuiau un fel de adeverinte semnate pt facultate. Era un chin pt ei sa stea la biserica in noaptea de inviere si sa nu se duca la discoteca. Ca sa nu mai spun ca NU AVEAU NICI CEA MAI MICA TANGENTA CU CANTATUL. Oricum intrasera cu pile.

Ok... am un prieten care este la teologie. S-a casatorit. Familia lui a fost cam saraca ...implitit si el. Dupa casatorie ... a facut copii. Acum are 3 copii si o situatie mareteriala precara. Unde este problema. Sotia lui vrea sa ia anticonceptionale ..dar acesto o bate zicand ca este impotriva lui
dumnezeu. Acum cateva zile era plina de bube la gura. Acest prieten al meu se tot duce pe la manastiri. Ideile cu contraceptia de acolo o are. El zice ca i-a spus cineva de la manastire ca natalitaea este in scadere si ca sa faca 9 copii ca il va ajuta dumnezeu sa-i creasca.

Ca sa nu mia spunca acum de caurand tatal meu are un nou "sef"... in acesta ordine toti pretii din judetul OLT(probalil si altii) TREBUIE
sa poarte barba. Vrei nu vrei ... trebuie sa-ti lasi barba. Fiecare cu damblalele lui.

Apropo... tatal meu lucreaza in medie 6 ore / saptamana. 3 ore duminica la slujba si restul de 3 ore ... poate mai sunt cateva pomeni sambata, mai moare unul, mai naste una... nunti FOARTE RAR. Se compara cu un muncitor care lucreaza 10 ore/zi , 6 zile pe saptamana? Mie imi pare a privilegiu.
Oricum exista si reversul nmedaliei ... acest timp MARE in care preotii nu au ce face... ii afecteaza pshic, ii apuca tot felul de ganduri si fac tot felul de "chestii necredincioase". Se ajunge la bautura, la inclutura, etc. Nu-mi spuneti voi ce AR TREBUI SA FACA in timpul ala liber... ca va spun eu CE FAC !!!

Deja am scris mult.. ma opresc aici ... VA ROG ..nu mai spuneti mie de biserica, popi si religie. Puteti sa-mi spuneti de dumenezeu... una, alta...
dar nu BOR si slusbasii ei. Preoti credinciosi si ETICI cred ca se gasesc pe la manastiri... oricum eu cred ca aia au probleme mici probleme si un grad mare a lipsei logicii. FARA COMENTARII.

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 17:08

Andu eu nu am spus ca BOR n-a luat o pozitie oficila, pt ca stiu deja de lucrul asta. Pe 25-26 februarie BOR o sa analizeze aceasta problema. Stiam de lucrul asta. Dar de ce a luat atitudine, dupa ce au protestat acei oameni? De ce nu s-a sesizat inainte? Nu e normal ca oamenii sa-si puna intrebari de ce BOR nu zicea nimic? Apar contradictii intre BOR si calugarii din manastire, si nu numai calugarii din tara de la noi sunt impotriva acestor pasapoarte, ci si Muntele Athos, si din Rusia, Serbia. Ma tem sa nu apara o ruptura in Biserica. Asta e marea problema. Nu vreau sa o fac eu acum pe prorocul, dar sa fim cu luare aminte. Se spune ca se analizeaza daca informatiile de pe aceste pasapoarte afecteaza in vreun fel libertatea omului. Dar nu e vorba numai de asta.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 18:28

De la: maressalul, la data 2009-02-02 17:01:33Funny... Andra ...eu cred ca tu traiesti pe luna... la noi pe pamant este altfel.

Domnelor si domnule.. precizez inca de la inceput ca cele relata in continuare sunt fapte REALE.
Tatal meu este preot. Dealungul anilor am avut tangenta cu biserica, oameni bisericesti, etc. Vreau sa povestesc experientele traite de mine :
Acum citva ani tatal meu a avut un coleg de "serviciu". Acest coleg terminase door seminarul si ajunsese preot. Ok ...apoi a facut facultatea de teologie la FF ca sa mute la oras. A terminat facultatea de teologie dar , HOP, problema, totate locurile de la oras erau ocupate. Fiind "nepotul" unui mare din "conducerea" BOR l-a costat doar 7500 de ron sa se mai creeeze un post de preot ...acum 3 ani. Apropo...si-a vandut masina sa poata face rost de banii aia. Ce este mai culmea ... banii astia i-a luat fostul meu profesir de religie care se lauda ...cand facam religia cu el ...ca-i propusese cineva sa-i dea o masina ca sa-l bage pe fiul lui facultate. Apropo... acest preot
a participat acum la alegeri in toamna. Trebuia sa-si piarda slujba ..dar a avut pile si i s-a luat doar gestiunea bisericii, dar tot poate sa faca sjujbe.
Asta se intampla demult...acu m nu se mai dau spagi la facultate ..ca sunt foarte multe locuri : locuri de la stat + locuri de la facultati particulare, cu palta...

Acum se da ploconul "la angajare". Dupa plecarea coleglui, talal meu a a vrut sa inchida postul de preot 2, pentru ca era parohia foarte mica.
A facut cerere, aproape se aprobase ... dar HOP, a venit un proaspat licentiat in teologie, a ploconit si el pe cativa mai maricei ...
si postul nu s-a mai inchis. Nu va mia povestesc de preoti care ajung prin sate "mia uitate de lume" si dupa ce se plictisesc de naveta ... ajung profesori de religie. Sa reluam povestea cu nenea care si-a vandut masina sa obtina postul in oras. Un betivan de prima mana. [[Nu mai zic de bautura ...ca de la ingrijitorul bisericii, pana la canatret si apoi pana la preoti...
ttuturor "le cam place". Aaaa... uitasem enoriasii(au si ei placerea lor dupa slujba).]] Problema era ca conducea baut, extrem de baut. Isi permitea omul ca avea "prieteni" in politie. Treaba cu prietenia a durat cativa ani, pana cand familia lui disperada de halul in care conducea a apelat la relatiile din politie si i-au iscenat un control in urma caruia politia i-a luat carnetul. Sa nu va mai
povestesc de studentii care veneau la tatal meu la biserica ca le trbuiau un fel de adeverinte semnate pt facultate. Era un chin pt ei sa stea la biserica in noaptea de inviere si sa nu se duca la discoteca. Ca sa nu mai spun ca NU AVEAU NICI CEA MAI MICA TANGENTA CU CANTATUL. Oricum intrasera cu pile.

Ok... am un prieten care este la teologie. S-a casatorit. Familia lui a fost cam saraca ...implitit si el. Dupa casatorie ... a facut copii. Acum are 3 copii si o situatie mareteriala precara. Unde este problema. Sotia lui vrea sa ia anticonceptionale ..dar acesto o bate zicand ca este impotriva lui
dumnezeu. Acum cateva zile era plina de bube la gura. Acest prieten al meu se tot duce pe la manastiri. Ideile cu contraceptia de acolo o are. El zice ca i-a spus cineva de la manastire ca natalitaea este in scadere si ca sa faca 9 copii ca il va ajuta dumnezeu sa-i creasca.

Ca sa nu mia spunca acum de caurand tatal meu are un nou "sef"... in acesta ordine toti pretii din judetul OLT(probalil si altii) TREBUIE
sa poarte barba. Vrei nu vrei ... trebuie sa-ti lasi barba. Fiecare cu damblalele lui.

Apropo... tatal meu lucreaza in medie 6 ore / saptamana. 3 ore duminica la slujba si restul de 3 ore ... poate mai sunt cateva pomeni sambata, mai moare unul, mai naste una... nunti FOARTE RAR. Se compara cu un muncitor care lucreaza 10 ore/zi , 6 zile pe saptamana? Mie imi pare a privilegiu.
Oricum exista si reversul nmedaliei ... acest timp MARE in care preotii nu au ce face... ii afecteaza pshic, ii apuca tot felul de ganduri si fac tot felul de "chestii necredincioase". Se ajunge la bautura, la inclutura, etc. Nu-mi spuneti voi ce AR TREBUI SA FACA in timpul ala liber... ca va spun eu CE FAC !!!

Deja am scris mult.. ma opresc aici ... VA ROG ..nu mai spuneti mie de biserica, popi si religie. Puteti sa-mi spuneti de dumenezeu... una, alta...
dar nu BOR si slusbasii ei. Preoti credinciosi si ETICI cred ca se gasesc pe la manastiri... oricum eu cred ca aia au probleme mici probleme si un grad mare a lipsei logicii. FARA COMENTARII.

Cand te gandesti ca multi enoriasi pleaca la "pocaiti".Oare de ce?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 19:53

De la: maressalul, la data 2009-02-02 17:01:33Funny... Andra ...eu cred ca tu traiesti pe luna... la noi pe pamant este altfel.

da maresal...in replica pot sa ti-l dau si eu exemplu pe tatal meu...uite...tu ai devenit ateu datorita familiei in care ai crescut...eu mi-am pastrat credinta ortodoxa(si mi-o voi pastra cu ajutorul lui dumnezeu toata viata) tot datorita lucrurilor pe care le-am vazut in familie....
tatal meu a terminat facultatea pe vremea comunistilor(ca sa intrii atunci la o facultate era foarte greu...dar sa o mai si termini)....
in ultimul an de facultate s-a casatorit cu mama mea(fiik de preot)...el provenea dintr-o familie extrem de saraca de la tara,dar muncitoare...a invatat de mic ce inseamna sa muncesti...si asta l-a ajutat in viata...
dupa facultate a gasit un post de preot la tara in comuna vecina cu cea in care crescuse(unde e preot si acum),iar mama in aceeasi comuna un post de medic....a venit dupa el si a locuit in casa lui....au aparut si copiii....eu si fratii mei....am crescut cu totii la tara...cand ne-am facut mai mari ai mei au cumparat un apartament in rm valcea(imprumutand bani de la cec si platind lunar sume foarte mari)....
bun...familia mea....3 copii....zero avorturi....zero contraceptive...zero prezervative.....zero bataie!!!...
spuneai k preotii lucreaza doar 6 ore pe saptamana..e ok...nu ai precizat insa ce bani castiga din acele 6 ore si ce fac ei in restul saptamanii k sa poata supravietui....cunosc un preot kr era taximetrist...un altul kr era paznic....tatal meu a preferat sa lucreze prin sat cu ziua....are tractor si un permis de conducere special....dak nu ar lucra cu ziua prin sat eu nu as fii acum studenta in bucuresti.....asta face....zilnic....!!!
deci...familia mea...munca,pace,intelegere,credinta in dumnezeu!!!
asta am vazut de mik....parintii mei au respectat valorile impuse de bor si ne-a fost bine...
k tot critici preotii ortodocsi...nu l-am vazut vreodata pe tatal meu beat sau fumand...sau in vreun alt fel...
deci vezi...dak voi respecta si eu valorile pe care le-au respectat ei voi avea aceeasi viata...o familie frumoasa in care domina pacea si intelegerea...!!!
in raport cu credinciosii sai....poi are 300 de familii...la tara exista zeci de familii formate doar dintr-un mos si o baba(k tinerii au plecat)...populatia e imbatranita....mai sunt si familii tinere insa numarul lor e in continua scadere....duminica la biserik....in jur de 30 de femei credincioase dar sarace...iti dai seama ce masini scumpe poate sa-si cumpere cu banii castigati din citirea catorva pomelnice de 1 leu fiecare......
te rog eu mult ....nu mai arunca cu noroi in bor!!!....nu mai generaliza cand spui *preotii sunt asa si pe dincolo*....ma simt jignita.....

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 19:53

Auzi, maria tudorie, ce-ar fi sa iti zic si eu o poveste despre neshte "neoprotestanti" ? Uite, tatal pastor. Galgorie in el cat cuprinde. trei copii: unul cautat de vecini sa il cafteasca pentru ca s-a incurcat cu nevasta unuia! Celalalt copil, o fata, necasatorita, are un copil. Nu o primeste in casa si o lasa sa moara de frig intr-o casuta facuta de ea si cel cu are copilul. Pastorul nu o ajuta cu nimic, aboslut nimic! pe un ger naprasnic, nu i-au dat nici macar ungodin, desi avea pastorul trei in casa lui! Dar altfel, fata merge la slujba si copilul ei e binecuvantat de pastor, adica de tac-su! Dar nu ii pasa de acel copil care pe un ger ( nu ger de Bucuresti, ci de Covasna, ger rau de tot).
Pastorul "neoprotestant" are o fantana in curte! Ia ghici, ce crestinesc vede el toata afacerea? Pentru ca exista doar cateva fantani intr-un sat de o mie de suflete, pastorul!!!-adica "pocaitul", nu ii lasa si pe altii sa ia apa de la fantana lui pe motiv ca...II TERMINA APA!
Dar altfel, glagorie la greu cu Cuvantul lui Dumnezeu si Biblia! Evident ca mi-a spus ca el inca spera sa ma mai nasc o data! Si eu si sotul meu ortodox, impreuna cu care am filmat toate astea si pe care o sa le vezi la TV!
A! si sa stii ca cu acest "neoprotestant" te-ai fi inteles; si el crede in "vorbitul in limbi".
Pana una alta, mie mi s-a parut ca vorbeste o limba extrem de necrestineasca. Si inca ceva, toata comunitatea de acolo era de "neoprotestanti". Oare mai trebuie sa iti spun cat de murdara era casa lor de rugaciune?! Cat de murdar era paharul in care cica aduceau "sangele" lui Dumnezeu? ( un pahar de plastic adus de acasa de acest pastor si care continea neshte vin rosu)
maria tudorie, vrei o atitudine jignitoare din partea mea fata de entuziasmul cu care iti impanezi orice mesaj scris impotriva preotilor ortodocsi si a Bisericii ortodoxe? neah... o sa ai parte doar de un sfat: faceti curat mai intai la voi in Biserica si abia apoi dati altora lectii in materie de "curatenie, puritate" pocaita. Si cand spun curat, o spun la propriu, nu la figurat!

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 20:00

tot pentru maria tudorie
iar pentru ca nu poti nicicum sa iti reprimi ura fata de Biserica Ortodoxa, de acum inainte, din partea mea, sa nu te astepti decat la tacere.

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 20:12

Maressal, toate acele informatii despre preotii ortodocsi care si care etc, le-ai aflat de la tatal tau? Mi se pare interesant ca mentionezi despre un preot care ar fi trebuit sa isi piarda slujba, dar a fost sanctionat doar cu retragerea autoritatii de a mai gestiona banii Bisericii? Cine ti-a spus ca ar fi trebuit sa fie sanctionat prin pierderea slujbei? Tot tatal tau?

Imi pare rau daca tatal tau bea atat de mult, pe cat lasi sa se inteleaga, dar asta e acum. El va ramane taica-tu chiar daca e sau nu preot ortodox.

pot spune doar atat din ce ai postat tu despre tatal tau:

1.are un defect; bea mult, dar are si o calitate: e preot ortodox,

2.are un alt defect: te-a crescut prost in credinta ortodoxa, dar are o alta calitate: TOTUSI te-a crescut.

3. are un defect: lucreaza 6 ore pe saptamana, dar are o alta calitate: stie sa lucreze si fara sa fie vazut de altii.

In fine, jocul ar putea continua, dar eu nu imi permit sa il radiografiez pe taica-tau asa cum o faci tu. daca tu crezi ca in urma aceste "judecati" pe care i-o faci tatalui tau, ai sa obtii raspunsurile legate de ortodoxie, just do it. Eu te asigur ca nu vei obtine decat raspunsurile legate de tatal tau. Si, nici asta nu e rau, dac perseverezi. S-ar putea ca, intr-un tarziu, sa iti dai seama ca tot ce ai crezut despre el sunt fite de baiat aflat in conflict cu autoritatea, cu pater, iar , noi cititorii tai, putem deduce, prin extrapolare, de ce ai aceasta atitudine refractara fata de orice autoritate (regula).

Pagini: << 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: