back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:

dagaio

1073 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 19:11

De la: Kenny, la data 2009-01-30 19:04:48Mi se pare de un amuzament amar regasirea ad literam a expresiei "Pastorul si oile" in zilele noastre.
"Arata-ne, ajuta-ne, lumineaza-ne calea, spune-ne ce sa facem, condu-ne, Doamne, ca fara tine suntem pierduti!"
"Fara Dumnezeu nici nu as putea sa ma misc" - a jis la un moment dat joanna.
Ia arunca un ochi in jur sa vezi cati non-habotnici umblatori o sa vezi.
Partea amuzanta e ca de fapt toata "calauzirea" asta, indrumarile sine qua non vin cam de la biserica. Adica de la un baiat care a dat si el intr-o zi la teologie, a ajuns popa si acuma da sfaturi pretioase pentru ca "el vorbeste pe firul scurt cu Dumnezeu". Adica, de rugat ne rugam lui Dumnezeu, da' instructiuni primim de la oameni. A, culmea, biserica nu e o institutie descentralizata. Instructiunile se dau pe linie ierarhica. Deci undeva in varf e un baiat de care asculta cu indobitocenie "mieii lui Dumnezeu". Ca ala e prea-fericit, prea-luminat, iar in week-end iese cu Dumnezeu la bere.

Adica nu numai ca oamenii asculta orbeste de alti oameni, chiar aleg asta si sunt convinsi de ceea ce fac.
Crestini ferventi, invatati de mici sa aveti "frica de Dumnezeu" , daca va nasteati in Arabia Saudita ati fi fost acum la fel de crestini ferventi?
N-am inteles niciodata asta cu "frica de Dumnezeu". Care frica, daca Dumnezeu inseamna iubire? Sau "bataia e rupta din rai"?

De ce preotii sunt barbati?
De ce femeile (fiicele lui Dumnezeu, create dupa chipul si asemanarea lui) nu au voie sa intre in biserica la menstruatie? Sunt dupa chipul si asemanarea lui part-time?

Lol mah!

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 19:58

dar...mai da-i incolo de evrei....hai sa vorbim despre subiectul topicului....religia ortodoxa....e o religie frumoasa....ortodocsii nu au avut inchizitie,nu au purtat razboaie religioase,nu au participat la cruciade....
au fost pasnici si buni!!!
Pentru Ioana_dark_2007::
Foarte bine Ioana!!! Felicit Biserica Ortodoxa pentru lunga ei istorie pacifica... Gresit ca ea nu a purtat razboaie religioase! Exemple??? Pe teritoriul Romaniei Stefan cel Mare si Sfant (sac!) care a purtat numeroase razboie impotriva Otomanilor pentru apararea identitatii, suveranitatii si spiritualitatii poporului moldovenesc; Rusia, prin razboaiele sale a promovat ortodoxia, caci daca nu stiai Moscova se autonumeste a treia Romã; Imperiul Bizantin, prin cuceririle sale a promovat ortodoxia cu sabia; Serbia mai recent in Balcani, razboiul impotriva Bosniei Hertegovina, a Muntenegrului, a Kosovei. Nu a fost numai un razboi teritorial, politic, dar si religios. Asa ca atunci cand afirmi ca ortodocsii au fost pasnici si buni ar fi cazul sa pui mana pe mai multe carti de istorie si sa mai citesti. Pe muntele Athos unde traiesc calugari ortodocsi ti se pare normal sa fie refuzate femeilor dreptul de a vizita locasurile de cult? In Grecia ti se pare normal sa ti se treaca pe cartea de identitate religia sau confesiunea religioasa?Acestea nu sunt acte pasnice Ioana.
Revenind la Biserica Romano-Catolica...
A facut foarte multe greseli: cruciada impotriva Constantinopolului, Inchizitia, conservatorismul... In anul 2000 papa Ioan Paul al II-lea cu ocazia jubileului a cerut public scuze pentru greselile din trecut savarsite de Biserica Romano-Catolica. Intrebarea mea e: cum judecam un eveniment petrecut acum 500-600 de ani in urma? Judecam cu mentalitatea de azi? Ne documentam sa vedem care au fost premisele sociale, economice, politice, religioase care au dus la acele actiuni? Nu putem condamna niste practici daca nu cunoastem bine care au fost cauzele care au dus la aceste actiuni. In timpurile moderne si contemporane se vorbeste foarte mult de drepturile omului, ale femeii, ale copiilor, a familiei, a persoanelor cu dezabilitati... Acum 500 de ani aceste notiuni nici nu existau. Cine a scris istoria noastra umana??? Femeile??? NU!!!! Barbatii... e o viziune diferita de a interpreta istoria.
Eu locuiesc in Ecuador, America Latina. Aici nimeni nu a auzit de Biserica Ortodoxa. Cand am inceput sa le vorbesc ca provin dintr/o tara majoritar ortodoxa m-au intrebat: esti catolic sau ortodox? (eu sunt romano-catolic). De aceea cand vorbim de Biserica Ortodoxa vorbim de Europa si de evenimentele din Europa. Cand vorbim de Biserica Catolica vorbim de o Biserica raspandita pe cele 5 continente. Bineinteles ai biserici ortodoxe in Statele Unite, in Africa de Nord, si poate si in alte continente... dar sa nu ne pripim spunand ca Biserica Ortodoxa e pasnica si Biserica Catolica e cea care creeaza probleme!
In domeniul social si politic, dar si economic Biserica Catolica este o forta in lume si sa nu uitam ca are o Doctrina Sociala foarte bine pusa la punct. Respect Biserica Ortodoxa pentru felul ei de a fi. Am prieteni ortodocsi preoti si laici (mireni) cu care dialoghez foarte mult pe diverse teme. In Romania ai un calendar crestin Catolic-Ortodox (publicat de MIsionarii Verbiti, un ordin de preoti calugari din Biserica Catolica, in colaborarea cu un preot ortodox). Acest calendar vine in intampinarea familiilor mixte (catolice si ortodoxe). Sunt activitati sociale la care participa cele doua Biserici, precum si activitati liturgice: rugaciune.
Cred ca fiecare Biserica are greselile ei: colaborarea cu securitatea a Bisericii Orotdoxe (a unor ierarhi si preoti), participarea ei la desfiintarea Bisericii Greco Catolice in Romania; inchizitia, cruciadele, protestantismul din Biserica Catolica. Insa daca ne oprim intotdeauna la greseli si nu vedem partile bune vom fi oare noi promotori ai pacii? Vom fi oare noi drept credinciosi (ortodocsi) incat sa raspindim mesajul de pace si iubire tuturor (universal=catolic)? Unitate in diversitate, pastrand aceeasi forma si esenta a ritului si a cultului insa actionand ca un singur trup pentru a/l vesti pe Cristos tuturor. Biserica catolica si Ortodoxa sunt in acelasi timp universale si drept credincioase prin natura lor: apartin aceluiasi Cristos care spune sa ne iubim unul pe altul si pe Dumnezeu ca pe noi insine si din toate puterile noastre! Asta e visul lui Dumnezeu: o singura inima si un singur chip!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 20:49

De la: eclaudesvd, la data 2009-01-30 19:58:04dar...mai da-i incolo de evrei....hai sa vorbim despre subiectul topicului....religia ortodoxa....e o religie frumoasa....ortodocsii nu au avut inchizitie,nu au purtat razboaie religioase,nu au participat la cruciade....
Foarte bine Ioana!!! Felicit Biserica Ortodoxa pentru lunga ei istorie pacifica... Gresit ca ea nu a purtat razboaie religioase! Exemple??? Pe teritoriul Romaniei Stefan cel Mare si Sfant (sac!) care a purtat numeroase razboie impotriva Otomanilor pentru apararea identitatii, suveranitatii si spiritualitatii poporului moldovenesc; Rusia, prin razboaiele sale a promovat ortodoxia, caci daca nu stiai Moscova se autonumeste a treia Romã; Imperiul Bizantin, prin cuceririle sale a promovat ortodoxia cu sabia; Serbia mai recent in Balcani, razboiul impotriva Bosniei Hertegovina, a Muntenegrului, a Kosovei. Nu a fost numai un razboi teritorial, politic, dar si religios. Asa ca atunci cand afirmi ca ortodocsii au fost pasnici si buni ar fi cazul sa pui mana pe mai multe carti de istorie si sa mai citesti. Pe muntele Athos unde traiesc calugari ortodocsi ti se pare normal sa fie refuzate femeilor dreptul de a vizita locasurile de cult? In Grecia ti se pare normal sa ti se treaca pe cartea de identitate religia sau confesiunea religioasa?Acestea nu sunt acte pasnice Ioana.
A facut foarte multe greseli: cruciada impotriva Constantinopolului, Inchizitia, conservatorismul... In anul 2000 papa Ioan Paul al II-lea cu ocazia jubileului a cerut public scuze pentru greselile din trecut savarsite de Biserica Romano-Catolica. Intrebarea mea e: cum judecam un eveniment petrecut acum 500-600 de ani in urma? Judecam cu mentalitatea de azi? Ne documentam sa vedem care au fost premisele sociale, economice, politice, religioase care au dus la acele actiuni? Nu putem condamna niste practici daca nu cunoastem bine care au fost cauzele care au dus la aceste actiuni. In timpurile moderne si contemporane se vorbeste foarte mult de drepturile omului, ale femeii, ale copiilor, a familiei, a persoanelor cu dezabilitati... Acum 500 de ani aceste notiuni nici nu existau. Cine a scris istoria noastra umana??? Femeile??? NU!!!! Barbatii... e o viziune diferita de a interpreta istoria.
Eu locuiesc in Ecuador, America Latina. Aici nimeni nu a auzit de Biserica Ortodoxa. Cand am inceput sa le vorbesc ca provin dintr/o tara majoritar ortodoxa m-au intrebat: esti catolic sau ortodox? (eu sunt romano-catolic). De aceea cand vorbim de Biserica Ortodoxa vorbim de Europa si de evenimentele din Europa. Cand vorbim de Biserica Catolica vorbim de o Biserica raspandita pe cele 5 continente. Bineinteles ai biserici ortodoxe in Statele Unite, in Africa de Nord, si poate si in alte continente... dar sa nu ne pripim spunand ca Biserica Ortodoxa e pasnica si Biserica Catolica e cea care creeaza probleme!
In domeniul social si politic, dar si economic Biserica Catolica este o forta in lume si sa nu uitam ca are o Doctrina Sociala foarte bine pusa la punct. Respect Biserica Ortodoxa pentru felul ei de a fi. Am prieteni ortodocsi preoti si laici (mireni) cu care dialoghez foarte mult pe diverse teme. In Romania ai un calendar crestin Catolic-Ortodox (publicat de MIsionarii Verbiti, un ordin de preoti calugari din Biserica Catolica, in colaborarea cu un preot ortodox). Acest calendar vine in intampinarea familiilor mixte (catolice si ortodoxe). Sunt activitati sociale la care participa cele doua Biserici, precum si activitati liturgice: rugaciune.
Cred ca fiecare Biserica are greselile ei: colaborarea cu securitatea a Bisericii Orotdoxe (a unor ierarhi si preoti), participarea ei la desfiintarea Bisericii Greco Catolice in Romania; inchizitia, cruciadele, protestantismul din Biserica Catolica. Insa daca ne oprim intotdeauna la greseli si nu vedem partile bune vom fi oare noi promotori ai pacii? Vom fi oare noi drept credinciosi (ortodocsi) incat sa raspindim mesajul de pace si iubire tuturor (universal=catolic)? Unitate in diversitate, pastrand aceeasi forma si esenta a ritului si a cultului insa actionand ca un singur trup pentru a/l vesti pe Cristos tuturor. Biserica catolica si Ortodoxa sunt in acelasi timp universale si drept credincioase prin natura lor: apartin aceluiasi Cristos care spune sa ne iubim unul pe altul si pe Dumnezeu ca pe noi insine si din toate puterile noastre! Asta e visul lui Dumnezeu: o singura inima si un singur chip!

scuze...ce legatura are faptul k stefan cel mare isi apara tara de turici cu faptul k era crestin si aia musulmani?....nu are nicio legatura crestinismul....la fel de bine s-a luptat si cu matei corvin care era crestin(si l-a batut mar)...el a a facut asta k sa-si apere tara....
si referitor la razboaiele religioase.....cred k o sa spun de o mie de ori k relgia a fost doar un pretext pentru acele conflicte si nu cauza lor.....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 20:56

Pentru eclaudesvd
Nu inteleg ce sustii cu mesajul tau. Esti de acord cu miscarea ecumenica? Scuze, dar eu asta inteleg.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 20:56

..si nu mi se pare nimik nemaipomenit in faptul k femeile in anumite zile nu au voie sa intre in biserica si nu au voie sa urce deloc pe muntele athos....
asta e....asa e regula.....
cred k toate astea au fost exploatate de unii pentru a le starni pe femei impotriva barbatilor lor si impotriva bisericii....

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 20:58

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-30 20:49:27
De la: eclaudesvd, la data 2009-01-30 19:58:04

scuze...ce legatura are faptul k stefan cel mare isi apara tara de turici cu faptul k era crestin si aia musulmani?....nu are nicio legatura crestinismul....la fel de bine s-a luptat si cu matei corvin care era crestin(si l-a batut mar)...el a a facut asta k sa-si apere tara....
si referitor la razboaiele religioase.....cred k o sa spun de o mie de ori k relgia a fost doar un pretext pentru acele conflicte si nu cauza lor.....

"relgia a fost doar un pretext pentru acele conflicte si nu cauza lor."
...si pe toata durata razboaielor religioase mii de popi se zvarcoleau in strada strigand:"NUUUUU, nu e corect sa faceti asta in numele bisericii! Iubirea, unde e iubirea de semeni". Nu-i asa?
Cam la toate razboaiele seful statului si seful bisericii mancau din aceeasi strachina.

"Baieti, castigam razboiul si deschidem filiale noi." Inmultim cotizantii.

Vanity, definitely my favorite sin.
Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 20:58

De la: eclaudesvd, la data 2009-01-30 19:58:04dar...mai da-i incolo de evrei....hai sa vorbim despre subiectul topicului....religia ortodoxa....e o religie frumoasa....ortodocsii nu au avut inchizitie,nu au purtat razboaie religioase,nu au participat la cruciade....

Ma bucur ca dumneavoastra ca si romano-catolic va aparati credinta, doar ca, eu nu vad niciun atac din partea Ioanei la adresa Bisericii Catolice in citatul pe care l-ati dat.

Faptul ca Biserica Ortodoxa nu a avut inchizitie este un adevar. A spune despre Stefan cel Mare si Sfant ca a purtat razboaie impotriva otomanilor, razboaie religioase, spus de dumneavoastra suna ca si cum Stefan cel Mare, pentru ca avea ambitii de marire si sfintire, se ducea sistematic peste otomani ca sa li-l scoata pe Alah din cap si sa il puna in loc pe Iisus. Acele razboaie au existat pentru ca otomanii doreau sa cucereasca acest pamant. daca vorbiti de istorie, atunci ar trebui sa spuneti si ca acest pamant romanesc a reusit de multe ori sa fie o piedica in calea expansiunii musulmane, devenind astfel o binecuvantare pentru crestinismul occidental.
Rusia prin razboaiele ei poate promova ortodoxia, dar nu biserica ortodoxa rusa a dus acele razboaie. Razboiul mai nou din Kosovo, cu siguranta stiti ca are de fapt radacini mult mai vechi; sarbii au tot fost obligati sa paraseasca acel pamant pana cand albanezii au ajuns majoritari.

Nu va inteleg, cum puteti aduce ca arugument restrictionarea accesului femeilor pe Muntele Athos? Sa inteleg ca Biserica Catolica sprijina acest demers si anume sa li se permita femeilor accesul pe Muntele Athos sau este doar o parere strict personala a dumneavoastra? Daca eu v-as spune ca este anormal ca preotii catolici sa nu se casatoreasca pentru ca sunt atatea femei ( mai multe decat barbatii pe planeta) care au nevoie sa isi intemeieze o familie si ca hotararea ca unii barbati sa fie celibatari, nu face decat sa le limiteze femeilor dreptul de a alege? Vi se pare just? Mi se pare insa, si imi cer scuze de pe acum, ipocrit sa spuneti; dreptul femeilor de a "vizita lacasurile de cult", fara sa tineti cont de oamenii din lacasurile acelea de cult (calugari ortodocsi care s-au retras acolo si pentru a nu intalni vreo femeie). Pentru dumneavoastra atractia turistico-spirituala pe care unele femei, cele neortodoxe, evident, o au pentru acel loc, vi se pare mai de aparat decat drepturile celor de pe Muntele Athos? Sincer, refuz sa cred ca un romano-catolic poate gandi asa, doar daca nu cumva sunteti ca multi ortodocsi de-ai nostri care nu stiu mai nimic despre credinta lor. Sau poate ca v-a luat valul argumentarii si nu ati mai revazut textul scris, si asta ar fi o explicatie; sper ca singura.

Cum adica daca ni se pare noua normal ca pe buletinele grecilor sa apara trecuta apartenenta lor religioasa? Pai, eu cred ca lor trebuie sa li se para normal sau anormal, nu? Iar daca lor li se pare normal, e strict treaba lor. Se pare ca pe ei nu ii incurca, iar daca i-o fi incurcand pe unii aceia ori sunt prea putini, ori nu sunt grecii si atunci probabil ca or fi foarte multi ! (sac)

Mie mi se pare interesant sa incercam un dialog despre ecumenism, dar el va trebui sa aiba la baza argumente teologice, si nu umori, pentru ca, ma vad nevoita sa ma repet: niciun ortodox pana acum nu a zis nimic impotriva Bisericii Catolice. Cei care au facut-o sunt ori teisti, ori atei ori neo-neo-neo-protestanti, ca sa nu spun sectari si sa fiu taxata de cei care se pitesc in spatele lui politically corect.

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 20:59

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-30 20:56:26..si nu mi se pare nimik nemaipomenit in faptul k femeile in anumite zile nu au voie sa intre in biserica si nu au voie sa urce deloc pe muntele athos....

cred k toate astea au fost exploatate de unii pentru a le starni pe femei impotriva barbatilor lor si impotriva bisericii....

Deci, daca "asa e regula", se aplica "ciocu' mic si joc de glezna", nu?

Noi prestam, noi nu gandim.

Care e motivatia invocata de biserica pentru asta, stii?

palosanualex

2 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:03

sa "ne" cunoastem religia ortodoxa? he-he....obisnuiesc sa cred in ceea ce vad, de aceea nu cred nici in fantome, nici in inviere sau nemurirea sufletului. Si sincer, "sa nu ai alti dumnezei in afara de mine' suna precum "ori cu noi, ori impotriva noastra". Vremea habotnicilor a trecut, fundamentalistilor!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:07

De la: palosanualex, la data 2009-01-30 21:03:00sa "ne" cunoastem religia ortodoxa? he-he....obisnuiesc sa cred in ceea ce vad, de aceea nu cred nici in fantome, nici in inviere sau nemurirea sufletului. Si sincer, "sa nu ai alti dumnezei in afara de mine' suna precum "ori cu noi, ori impotriva noastra". Vremea habotnicilor a trecut, fundamentalistilor!

dak ai vedea bugari de foc coborand din cer(foc kr nu arde) ai crede in dumnezeu?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:20

De la: Kenny, la data 2009-01-30 20:59:46
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-30 20:56:26..si nu mi se pare nimik nemaipomenit in faptul k femeile in anumite zile nu au voie sa intre in biserica si nu au voie sa urce deloc pe muntele athos....

stiu....nu e vorba numai de crestinism....e vorba de toate religiile ...femeia uneori devine impura....
ca tot vorbesti de muntele atos....exista la toate religiile un munte tabu....pe acel munte nu puteau urca copiii si femeile deoarece se considera ca e salasul sipiritelor...ce isi cauta aceste spirite?...un trup...in ce trup pot intra usor?...in mod sigur nu intr-un trup de barbat fiindk ei sunt mai puternici...atunci predispuse sunt in primul rand femeile
exista si la noi in tara un asemenea munte....cel de la frasinei....stiu cazuri concrete de femei kr au urcat din gresala pe acel munte si apoi au innebunit....au devenit posedate de acele spirite....
femeile nu au voie sa urce acolo pentru protectia lor.....
acel munte e locul unde spriritele rele se lupta in permanenta cu dumnezeu...

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:22

De la: palosanualex, la data 2009-01-30 21:03:00sa "ne" cunoastem religia ortodoxa? he-he....obisnuiesc sa cred in ceea ce vad, de aceea nu cred nici in fantome, nici in inviere sau nemurirea sufletului. Si sincer, "sa nu ai alti dumnezei in afara de mine' suna precum "ori cu noi, ori impotriva noastra". Vremea habotnicilor a trecut, fundamentalistilor!

Si vremea materialistilor trece. Asta e caracteristica vremii: trece!

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:24

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-30 21:20:01
De la: Kenny, la data 2009-01-30 20:59:46

stiu....nu e vorba numai de crestinism....e vorba de toate religiile ...femeia uneori devine impura....
ca tot vorbesti de muntele atos....exista la toate religiile un munte tabu....pe acel munte nu puteau urca copiii si femeile deoarece se considera ca e salasul sipiritelor...ce isi cauta aceste spirite?...un trup...in ce trup pot intra usor?...in mod sigur nu intr-un trup de barbat fiindk ei sunt mai puternici...atunci predispuse sunt in primul rand femeile
exista si la noi in tara un asemenea munte....cel de la frasinei....stiu cazuri concrete de femei kr au urcat din gresala pe acel munte si apoi au innebunit....au devenit posedate de acele spirite....
femeile nu au voie sa urce acolo pentru protectia lor.....
acel munte e locul unde spriritele rele se lupta in permanenta cu dumnezeu...

Serios, tu chiar crezi ce spui?
Harap Alb deja devine teorema lui Pitagora pe langa asta.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:27

keny..e purul adevar!!!
stiu k e greu sa crezi...insa dak vrei poti face proba(desi nu te sfatuiesc)...du-te la muntele frasinei si cunvinge o femeie sa treaca de ceea ce se numeste *piatra jurata*....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:28

sper sa va dati si voi seama k biserica nu permite anumite lucruri femeilor pentru a le proteja si nu din misoginism....

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:29

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-30 21:27:01keny..e purul adevar!!!
stiu k e greu sa crezi...insa dak vrei poti face proba(desi nu te sfatuiesc)...du-te la muntele frasinei si cunvinge o femeie sa treaca de ceea ce se numeste *piatra jurata*....

Si tu esti ferm convinsa ca o sa innebuneasca?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:32

De la: Kenny, la data 2009-01-30 21:29:14
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-30 21:27:01keny..e purul adevar!!!

Si tu esti ferm convinsa ca o sa innebuneasca?

keny...stiu multe astfel de situatii....fa o vizita pana la frasinei....e un munte din oltenia...vorbeste cu calugarii de acolo si cu oamenii din sat...satul se numeste Muiereasca....o sa-l gasesti usor.....
convinge-te!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:33

sorri..muiereasca este o cumuna nu un sat....aceasta comuna se afla la baza muntelui....vezi cu ochii tai si piatra jurata....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:42

de ce sa te deranjeze ca nu pot urca femeile pe muntele athos?
sunt atitia alti munti pe care au voie sa urce... dar vor exact pe ala! de ce? tentatia fructului oprit (dar nu in sens de cunoastere, ci pur comercial: vrei ceea ce este inaccesibil!!).
pai chiar daca ar fi voie.. este normal sa te plimbi de-aiurea si sa casti ochii, dar sa nu intelegi nimic??? sa incurci lumea acolo ca esti tu curios sa vezi cum se roaga? este dreptul acelor calugari sa restrictioneze accesul. daca eu sunt f curioasa sa vad ce ai tu in casa, esti obligat sa-mi deschizi usa? am vreun drept in sensul asta? cam asa este si cu calugarii pe muntele athos. nu este misoginism, discriminare sau mai stiu eu ce.

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 21:59

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-30 21:33:39sorri..muiereasca este o cumuna nu un sat....aceasta comuna se afla la baza muntelui....vezi cu ochii tai si piatra jurata....

Uite ce am gasit eu: www.gds.ro/Actualitate/2004-10-25/Manastirea+Frasinei+-+locul+in...

Extrase din text:
"De atunci a fost stabilit un legamint pe vecie, care este de netrecut. Nici o femeie nu avea sa mai treaca pragul acestui lacas. Cine indraznea sa incalce aceasta regula avea sa se imbolnaveasca sau sa moara in chinuri groaznice. Calinic a asezat o piatra de legamint la aproximativ doi kilometri de manastire, gravind cu litere chirilice un greu blestem pentru cine incalca legamintul, dar si binecuvintare pentru cine-l respecta. Pe acesta piatra sta scris: „Acest sfint lacas s-a cladit din temelie spre a fi chinovie de parinti monahi si fiindca partea femeiasca putea sa aduca vreun scandal monahilor vietuitori de acolo, de aceea sub grea legatura s-a oprit de la acest loc sa mai treaca inainte, sub nici un chip, parte femeiasca. Iar cele ce vor indrazni a trece sa fie sub blestem si toate nenorocirile sa vie asupra lor, precum: saracia, girbovia si tot felul de pedepse, si iarasi celor ce vor pazi aceasta hotarire sa aiba blagoslovenia lui Dumnezeu si a smereniei noastre si sa vina asupra lor fericitul bine“.

'...Cei doi copii ai sai, un baiat mai maricel si fiica, de 16 ani, il insoteau. Tatal celor doi cunostea atit manastirea, cit si legamintul. Asa ca odata a oprit masina si s-a dus sa aprinda o luminare. Si-a rugat fiica sa ramina pe loc. Doar citeva minute fata a ascultat porunca parintelui, dar apoi a calcat teritoriul interzis. S-a inchinat, a baut apa de la izvorul Sfintului Calinic, apoi s-a intors la camion. ...Tatal si fiul au supravietuit in mod miraculos si s-au ales numai cu rani usoare, insa fata a murit pe loc."

Deci ce inteleg eu [presupunand ca asa s-a intamplat, ca toata povestea e reala]:
-io, adica sfantul, zic asa:"Ba, din momentul asta lucrul asta se va intampla in felul asta si ni nici un alt fel. Nu negociem, io nu te intreb, iti spun. Daca faci cum zic io, foarte frumos, fericire, floricele, toata lumea e multumita. Da' daca nu, na de la tata o cocoasa, niste bube, sa innebunesti, sa crapi, numa' lucruri bune." Nu ?
Adica, ma gandesc io ca in spiritul iubirii crestine, dadea si el o intristare - ca sa se prinda inculpata ca nu e bine ce a facut, dupa care pace liniste si iubire, ca Dumnezeu e iertator. Ca asta e quintesenta crestinismului, nu?

Da' auzi ce se intampla: "S-a inchinat, a baut apa de la izvorul Sfintului Calinic, apoi s-a intors la camion.". Si dupa aia a murit. Pai, zic io, a baut apa, n-a facut striptease in altar. Ortodoxismul zice ca sa nu mori neimpartasit ca e nasol. Pai ea cand sa se mai impartaseasca? Si daca era singura si nu stia alfabetul chirilic si trecea si ea pe langa o piatra pur si simplu fara sa aiba habar ce-i cu ea? Asta-i spiritul crestin?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 22:23

De la: Kenny, la data 2009-01-30 21:59:37
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-30 21:33:39sorri..muiereasca este o cumuna nu un sat....aceasta comuna se afla la baza muntelui....vezi cu ochii tai si piatra jurata....

Uite ce am gasit eu: www.gds.ro/Actualitate/2004-10-25/Manastirea+Frasinei+-+locul+in...

Extrase din text:
"De atunci a fost stabilit un legamint pe vecie, care este de netrecut. Nici o femeie nu avea sa mai treaca pragul acestui lacas. Cine indraznea sa incalce aceasta regula avea sa se imbolnaveasca sau sa moara in chinuri groaznice. Calinic a asezat o piatra de legamint la aproximativ doi kilometri de manastire, gravind cu litere chirilice un greu blestem pentru cine incalca legamintul, dar si binecuvintare pentru cine-l respecta. Pe acesta piatra sta scris: „Acest sfint lacas s-a cladit din temelie spre a fi chinovie de parinti monahi si fiindca partea femeiasca putea sa aduca vreun scandal monahilor vietuitori de acolo, de aceea sub grea legatura s-a oprit de la acest loc sa mai treaca inainte, sub nici un chip, parte femeiasca. Iar cele ce vor indrazni a trece sa fie sub blestem si toate nenorocirile sa vie asupra lor, precum: saracia, girbovia si tot felul de pedepse, si iarasi celor ce vor pazi aceasta hotarire sa aiba blagoslovenia lui Dumnezeu si a smereniei noastre si sa vina asupra lor fericitul bine“.

'...Cei doi copii ai sai, un baiat mai maricel si fiica, de 16 ani, il insoteau. Tatal celor doi cunostea atit manastirea, cit si legamintul. Asa ca odata a oprit masina si s-a dus sa aprinda o luminare. Si-a rugat fiica sa ramina pe loc. Doar citeva minute fata a ascultat porunca parintelui, dar apoi a calcat teritoriul interzis. S-a inchinat, a baut apa de la izvorul Sfintului Calinic, apoi s-a intors la camion. ...Tatal si fiul au supravietuit in mod miraculos si s-au ales numai cu rani usoare, insa fata a murit pe loc."

Deci ce inteleg eu [presupunand ca asa s-a intamplat, ca toata povestea e reala]:
-io, adica sfantul, zic asa:"Ba, din momentul asta lucrul asta se va intampla in felul asta si ni nici un alt fel. Nu negociem, io nu te intreb, iti spun. Daca faci cum zic io, foarte frumos, fericire, floricele, toata lumea e multumita. Da' daca nu, na de la tata o cocoasa, niste bube, sa innebunesti, sa crapi, numa' lucruri bune." Nu ?
Adica, ma gandesc io ca in spiritul iubirii crestine, dadea si el o intristare - ca sa se prinda inculpata ca nu e bine ce a facut, dupa care pace liniste si iubire, ca Dumnezeu e iertator. Ca asta e quintesenta crestinismului, nu?

Da' auzi ce se intampla: "S-a inchinat, a baut apa de la izvorul Sfintului Calinic, apoi s-a intors la camion.". Si dupa aia a murit. Pai, zic io, a baut apa, n-a facut striptease in altar. Ortodoxismul zice ca sa nu mori neimpartasit ca e nasol. Pai ea cand sa se mai impartaseasca? Si daca era singura si nu stia alfabetul chirilic si trecea si ea pe langa o piatra pur si simplu fara sa aiba habar ce-i cu ea? Asta-i spiritul crestin?

keny...ce vorbeam de acele spirite?....nu ti-am mai spus k femeile sunt vulnerabile?....sfantul calinic a lansat blestemul k sa le convinga sa nu intre acolo.....spre binele lor....nu le-a vrut raul ci a vrut sa le protejeze....nu avea cum altfel sa le convinga sa nu intre in acel spatiu decand rostind un blestem...k sa le sperie...si sa nu mai intre!!!!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 22:23

Spiritul crestin inseamna in primul rand ascultare de Dumnezeu! Spiritul crestin reprezinta intelegerea corecta a relatiei om-Dumnezeu...

36. Vã spun cã pentru orice cuvânt deºert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socotealã în ziua judecãþii.
37. Cãci din cuvintele tale vei fi gãsit drept, ºi din cuvintele tale vei fi osândit.

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 22:33

pentru toti utilizatorii acestui topic....cineva a creat un cont paralel folosindu-se de usernameul meu si de date preluate de pe profilul meu de pe hi5....
o sa va rog pe toti sa ingnorati mesajele pe care le va posta pentru k nu vin din partea mea...
de asemenea va rog sa nu-i mai dati accept dak vrea sa va adauge in lista de prieteni...o sa trimita numai mesaje urate...
va multumesc pentru k intelegeti situatia!!!

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 22:37

"keny...ce vorbeam de acele spirite?....nu ti-am mai spus k femeile sunt vulnerabile?....sfantul calinic a lansat blestemul k sa le convinga sa nu intre acolo.....spre binele lor....nu le-a vrut raul ci a vrut sa le protejeze....nu avea cum altfel sa le convinga sa nu intre in acel spatiu decand rostind un blestem...k sa le sperie...si sa nu mai intre!!!! "

Daca citesti toata legenda, ea zice asa:"...S-a ingrozit de ce a gasit. O adevarata orgie, cu mincare, bautura si femei. Mihnirea Sfintului Calinic a fost atit de mare, incit s-a transformat in blestem."
Adica s-a enervat asa de rau de ce chefuri trageau calugarii ca s-a pus pe blestemat. Numa ca nu i-a ars pe ei, le-a trosnit pe femei. Noi si ai nostri suntem ok, i acelasi sindicat. Nu zice nimic de nici un spirit, nici de protejarea femeilor. Zice ca "...fiindca partea femeiasca putea sa aduca vreun scandal monahilor vietuitori de acolo, de aceea sub grea legatura s-a oprit de la acest loc sa mai treaca inainte, sub nici un chip, parte femeiasca." Adica femeile sa nu mai calce acolo ca sa nu-i "ispiteasca" pe calugari. Adica cum, strajerii credintei, ei cei din linia intai, trebuie protejati? Deci citeste toata legenda si o sa vezi ca nu binele femeilor e ideea, ci nederanjarea prea-cuviosilor.
Cat despre speriat, aia mica cica a murit, mai speriata de atata nu cred ca avea cum sa fie. Cam radicala sperietura si nici nu a prea lasat timp de remuscari.

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 22:39

De la: Andu30, la data 2009-01-30 22:23:29Spiritul crestin inseamna in primul rand ascultare de Dumnezeu! Spiritul crestin reprezinta intelegerea corecta a relatiei om-Dumnezeu...

36. Vã spun cã pentru orice cuvânt deºert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socotealã în ziua judecãþii.
37. Cãci din cuvintele tale vei fi gãsit drept, ºi din cuvintele tale vei fi osândit.

Ascultarea orbeasca "pentru ca asa zic eu"?
Si daca nu asculti e ca la caine - te pisi pe covor, o iei cu parul?

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 22:58

De la: Kenny, la data 2009-01-30 22:39:43
De la: Andu30, la data 2009-01-30 22:23:29Spiritul crestin inseamna in primul rand ascultare de Dumnezeu! Spiritul crestin reprezinta intelegerea corecta a relatiei om-Dumnezeu...

Ascultarea orbeasca "pentru ca asa zic eu"?
Si daca nu asculti e ca la caine - te pisi pe covor, o iei cu parul?

Daca ai incredere in Dumnezeu si Il iubesti asculti de Dumnezeu, daca nu ai nu asculti...

Poate sa-i zica copilul de 3 ani tatalui sau: De ce nu ma lasi sa ma joc unde vreau eu? sau: Da-mi pace ca nu te ascult eu pe tine ptr stiu eu mai bine ce si cum sa fac cu viata mea!

Am comparat relatia om -Dumnezeu, cu relatia copil (3ani) - tata. E mai aproape de realitate din niste puncte de vedere decat comparatia ta.

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 22:59

Buna!Ce mai faceti?
Lume noua!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 23:04

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-30 22:33:24pentru toti utilizatorii acestui topic....cineva a creat un cont paralel folosindu-se de usernameul meu si de date preluate de pe profilul meu de pe hi5....
o sa va rog pe toti sa ingnorati mesajele pe care le va posta pentru k nu vin din partea mea...
de asemenea va rog sa nu-i mai dati accept dak vrea sa va adauge in lista de prieteni...o sa trimita numai mesaje urate...
va multumesc pentru k intelegeti situatia!!!
AAAAAAAAA, Nu intelegeam eu de ce imi ceri prietenia!
Acum am inteles.
Andu, ce faci?
La datorie?
O perioada ai cam somat.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 23:08

vezi ,maria...cred k e mai mult decat evident k nu sunt eu aia din noul cont....a fost creat de altcineva....cu scopul de asi bate joc de mine....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 23:11

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-30 23:08:58vezi ,maria...cred k e mai mult decat evident k nu sunt eu aia din noul cont....a fost creat de altcineva....cu scopul de asi bate joc de mine....

Da-le mesaj alora de la admin, ameninta-i cu PROTECTIA CONSUMATORILUI, tine, te asigur.

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: