Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 191 mesaje Membru din: 18/12/2008 |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 19:28
Religia crestina prezinta o conceptie despre mantuire precisa, sistematica si sigura. La baza ei sta ideea de mantuire, un mantuitor insa care nu este creat de om sau chiar de Dumnezeu, nici inconjurat de ceata mitica sau de mister, nici strain realitatii istorice. Mantuitorul crestin este insusi Fiul lui Dumnezeu, dar in acelasi timp om adevarat. (Pr. Prof. Sorin Cosma,
"Mitropolia Olteniei", nr. 2/1987, pag. 96-102) Cine mantuieste este Cristos, dar nu pentru ca este un Dumnezeu care ne priveste de sus, ci pentru ca a experimentat natura noastra uman, slabiciunea noastra. Numai un astfel de Dumnezeu poate sa mantuiasca. El nu vorbeste in mod explicit despre cum este iadul sau raiul. El vorbeste in Evanghelii despre actiunile noastre care pot fi bune sau rele, de credinta in El si de faptul ca actiunile sic redinta sunt cele care determina unde vom ajunge. Peste toate astea el pune mai presus de toate iubireade Dumnezeu si de aproapele. Isus nu e un teoretician al crestinismului, si nici un filosof: El este Dunezeu facut om, o persoana a Sfintei Treimi, practica in actiunile sale. NU lasa cazurile pe care le intalneste nerezolvate si are o predilectie pentru cei saraci (anawim). Cand prezinta judecata de pe urma nu vorbeste decat despre faptele de iubire, milostenie in contrapozitie cu faptele de egoism. Dumnezeul crestin e unul uman care e adreseaza inimii omului si il indeamna sa actioneze spre binele celorlalti si al sau. Cand spunem ca iadul sau raiul nu existape ce ne bazam? Doar pe intelect si stiinta? Lasam de o parte traditia orala si scrisa a Bisericii? E un adevar de credinta. si trebuie tratat ca atare. |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 19:28
De la: Kenny, la data 2009-01-29 19:22:10De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 19:18:13De la: Kenny, la data 2009-01-29 19:10:32De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 18:58:18De la: Kenny, la data 2009-01-29 18:43:54De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 18:40:16De la: Kenny, la data 2009-01-29 18:34:00De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 18:13:35De la: vanDamme, la data 2009-01-29 18:07:46Joanna te contrazici cu Sf Chiril si cu un Prof. Doctor. Esti tare. ma duc la biserica aproape in fiecare duminica....nu fur si nu fac alte lucruri pentru k simt k nu e bine..si simt acest lucru datorita sociatatii in care am trai(si BOR a avut un rol imens in formarea mea k cetatean)... dak as fii trait intr-o alta societate (de exemplu intr-o familie de romi) as fii simtit altceva...k e bine sa fur!!!! |
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 19:38
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 13:46:31insa sa nu uiti k de fapt crestinismul nu vine de la evrei....ei din contra...s-au opus crestinismului...ei sunt acuzati de deicid....ei l-au ucis pe Iisus Hristos.... Ioana, eºti în gravã eroare! Creºtinismul vine de la evrei... În discuþia cu acea femeie neiudeicã din Sihar, Iisus spune clar cã 'mântuirea vine de la iudei' (Ioan 4.22). Iisus ºi toþi ucenicii lui erau evrei. La Rusalii, prima comunitate creºtinã era formatã din evrei. Rãspândirea creºtinismului în perioada nou-testamentalã s-a fãcut cu precãdere printre evrei, folosindu-se sinagoga sau locurile de rugãciune evreieºti la marginea râurilor. Abia apoi evanghelia a ajuns ºi s-a extins ºi la ne-evrei. Cã unii dintre evrei nu au îmbrãþiºat creºtinismul sau cã au provocat derapaje teologice printre creºtini, e altã poveste. Iar acuzaþia cã evreii l-ar fi ucis pe Iisus este foarte neatentã pentru un student la istorie. Te îndepãrtezi în primul rând de cele mai importante mãrturii istorice, anume evangheliile, care evitã foarte abil aruncarea responsabilitãþii rãstignirii lui Iisus asupra poporului evreu. La fel ºi epistolele; oridecâte ori explicã rãstignirea, o aºeazã într-un plan dumnezeiesc mai larg... Dar, Ioana, te îndepãrtezi în acelaºi timp ºi de teologia ºi tradiþia ortodoxã (similarã în aceastã privinþã cu cea catolicã ºi protestantã de fapt). Întreabã-l pe tatãl tãu ce ar însemna sã nu avem Vechiul Testament ºi conceptele cheie ale istoriei rãscumpãrãrii (creaþie, legãmânt, popor ales, templu, Paºte, familie, exod, restaurare) atunci când interpretãm Noul Testament. |
|
Kenny 230 mesaje Membru din: 28/01/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 19:42
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 19:28:42De la: Kenny, la data 2009-01-29 19:22:10De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 19:18:13De la: Kenny, la data 2009-01-29 19:10:32De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 18:58:18De la: Kenny, la data 2009-01-29 18:43:54De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 18:40:16De la: Kenny, la data 2009-01-29 18:34:00De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 18:13:35De la: vanDamme, la data 2009-01-29 18:07:46Joanna te contrazici cu Sf Chiril si cu un Prof. Doctor. Esti tare. Giordano Bruno (n. ca.1548, Nola/Campania - d. 17 februarie 1600, Roma) a fost un teolog ºi filosof umanist italian din timpul Renaºterii. Condamnat ºi ars pe rug de Inchiziþie pentru concepþia sa panteistã ºi pentru convingerea asupra infinitãþii lumii, considerate eretice, numele lui a devenit sinonim cu acela de victimã a obscurantismului. Uite si asta tot biserica: en.wikipedia.org/wiki/Inquisition Nu se puteau insela? Cat despre Hitler rugandu-se frumos de evrei sa plece (unde si de ce??), du-te sa vezi Auschwitz-Birkenau. Chiar sa mergi acolo, nu sa vezi poze pe net sau sa citesti despre el. O sa-ti fie scarba de faptul ca esti om. Mie mi-a fost. Stii ce scria pe catarama de la centurile soldatilor germani in al doilea razboi mondial? "Got mit uns". Stii ce scrie pe hartia de un dolar? - "In God we trust". Hiroshima? Vezi tu, intre credinta si punerea ei in aplicare e o mare diferenta. Daca "sfintii parinti" nu se puteau insela, inseamna ca nici unul dintre succesorii lor - preotii, care in esenta sunt adeptii aceleiasi dogme, nu se poate insela, nu?
Vanity, definitely my favorite sin.
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 19:44
De la: adipopa, la data 2009-01-29 19:38:21De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 13:46:31insa sa nu uiti k de fapt crestinismul nu vine de la evrei....ei din contra...s-au opus crestinismului...ei sunt acuzati de deicid....ei l-au ucis pe Iisus Hristos.... nu a vrut pilat din pont sa-l elibereze pe Iisus ?....cine s-a opus?....evreii.... oricine a trecut la crestinism nu mai este evreu(natiunea lor se defineste doar prin religie)...astfel Iisus si sfintii apostoli nu au fost evrei fiink au fost crestini.....ei au pus bazele crestinismului.... crestinismul este o religie diferita total de cea a evreilor.... |
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 19:51
da keny...asa e...le-o fii dat foc evreilor(sau ce le-o fii facut)....dar le-a spus initial sa plece...dak ei nu au vrut.....ce sa le mai faca?
am incredere in preoti...si ei au duh sfant.... |
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 19:59
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 19:51:56da keny...asa e...le-o fii dat foc evreilor(sau ce le-o fii facut)....dar le-a spus initial sa plece...dak ei nu au vrut.....ce sa le mai faca? Care preoti, astia? en.wikipedia.org/wiki/Roman_Catholic_sex_abuse_cases Sau asta? www.9am.ro/stiri-revista-presei/2007-01-24/preot-condamnat-pentr... Sau asta? www.crestinortodox.ro/Un_preot__condamnat_initial_la_13_ani_de_i... Sau asta? www.monitorulbt.ro/Actualitate/2008-04-12/Preot+condamnat+pentru... Alege tu unul care ti se pare mai sfant.
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:01
De la: Kenny, la data 2009-01-29 19:59:01De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 19:51:56da keny...asa e...le-o fii dat foc evreilor(sau ce le-o fii facut)....dar le-a spus initial sa plece...dak ei nu au vrut.....ce sa le mai faca? nu stiu ce sa zic...exista si preoti nevrednici de harul pe care l-au primit...dar...de ce nu ii vezi tu pe ceilalti?....de exemplu....ai auzit de parintele tanase din valea plopului?.. |
|
|
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:05
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 19:20:55adi....maresalul are dreptate...jidanii prea si-o luasera in cap....hitler nu a vrut sa-i omoare....le-a zis frumos sa plece....nu au vrut....s-a rugat de ei sa plece....nu au vrut....apoi dak a vazut k nu vor si nu vor...ce sa mai faca si el?...a trecut la ceea ce s-a numit *solutia finala*..... acum...nu am nimik cu evreii..dar nu era mai simplu sa plece? Ioana, te cufunzi ºi mai adânc în mocirla ignoranþei privind istoria holocaustului. Revizionismul tãu nu are la bazã documente sau descoperiri arheologice noi. Hitler nu s-a rugat de nimeni sã plece...ºi nu a fost obligat sã recurgã la soluþia finalã datoritã încãpãþânãrii evreilor. Te rog, nu mai spune prostii. Dupã cum poate ºtii, Biserica Ortodoxã (alãturi de Biserica Catolicã) încearcã revizuirea ºi chiar scoaterea textelor liturgige cu tentã antisemitã (vezi ceva mai recent disputa stârnitã la Wycliffe College Toronto de Ilarion Alfeiev, episcopul de Viena ºi Austria al Patriarhiei Moscovei). Este antisemitsmul off topic pentru 'Sã ne cunoaºtem credinþa ortodoxã?' Nu cred. Este o temã politicã ºi teologicã foarte actualã. Biserica ortodoxã se luptã sã rãmânã adevãratã trecutului sãu, dar ºi sã îndrepte ºi sã se debaraseze de formulãri antisemite. |
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:07
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 20:01:26De la: Kenny, la data 2009-01-29 19:59:01De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 19:51:56da keny...asa e...le-o fii dat foc evreilor(sau ce le-o fii facut)....dar le-a spus initial sa plece...dak ei nu au vrut.....ce sa le mai faca? Da' tu ai auzit de "Salvati Copiii"? Sau de Crucea rosie? De medicii care se duc prin sate uitate si de dracu', nu numai de Dumnezeu din Africa ? Ti se pare ca sa fii preot iti confera vreo calitate nebanuita si neaccesibila celorlalti? E un job, fix ca oricare altul. Banos, daca ai de unde da spaga si prinzi o parohie buna, mai subtirel daca esti amarastean, n-ai de unde da, n-ai o pila si te trezesti printr-un varf de munte. Nu foarte solicitant, daca il compari cu alte joburi. Nu haina face pe om, invers.
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:08
nu a fost obligat sã recurgã la soluþia finalã datoritã încãpãþânãrii evreilor. Te rog, nu mai spune prostii. in locul lui hitler ce ai fii facut?...cum ai fii reusit tu sa-i convingi sa plece? |
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:10
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 20:08:13 Consideri ca evreii trebuiau sa "plece" undeva? Esti anti-semita?
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:12
keny...eu sunt asa cum sunt si datorita crestinismului....e o parte din mine...fara crestinism as fii ajuns sa fac multe lucruri urate(dar acceptate de lege)
de exemplu...adulterul sau avortul sau sinuciderea....nu exista legi kr sa le condamne,dar un bun crestin nu le va face fiindk se teme de dumnezeu....cum ti se pare crestinismul cu valorile lui?....dak mai multi oameni si-ar aminti de crestinism consideri k societatea ar fii mai buna sau mai rea? si k sa nu uit...crestinismul spune sa ne iubim chiar si dusmanii.... |
|
Fosta membra 9am.ro 440 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:14
Daca eu sunt evreu,de 10 generatii in Romania si maine ma roaga frumos Basescu sa plec,da frumos de tot,cu duhul blandetii....eu ce trebuie sa fac??????Sa plec,daca nu,atunci Basescu va avea tot dreptul sa aplice asupra mea Solutia Finala!
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:14
De la: Kenny, la data 2009-01-29 20:10:12De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 20:08:13 nu sunt antisemita,dar nu mi se pare ok k o natiune sa fie subjugata de o alta... evreii detineau mare parte din economia germaniei...as putea compara ceea ce a facut hitler cu un razboi de eliberare..... |
|
stejerean_vasile 672 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bistrita |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:16
credinta ortodoxa... este ca si o pizza foarte piperata si gustoasa. plina de influente pagane dar si crestine, ramasa putin in urma de catolicism... cred ca problema de a crede in ceva ne priveste pe fiecare in parte.
pana la urma suntem niste bucati de carne legate de oase si acoperite de piele care isi cauta rostul in acest Univers. vom vedea daca ce am crezut ne va izbavii pana la urma...
Omerta Vision
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:16
Pentru Joanna_darkN-ar fi asta o problema!Dar cum crezi tu,crestina fiind,ca voi putea explica acest fapt copiilor mei?
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:23
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 20:12:57keny...eu sunt asa cum sunt si datorita crestinismului....e o parte din mine...fara crestinism as fii ajuns sa fac multe lucruri urate(dar acceptate de lege) Zici "datorita crestinismului". Ai impresia ca budistii se sinucid pe capete? Ca toti ateii, hai mai bine sa zicem toti cei de alte convingeri religioase decat crestinii baga avorturi ca Migu', adulter garla (apropos, exista legi impotriva adulterului)? Ai fi ajuns sa faci lucruri urate si nu le faci de frica? Nu pentru ca simti tu ca nu e bine? Cat despre "The final solution to the Jewish question", ma repet: vezi Auschwitz. Nu are rost sa zic nimic despre contradictia dintre calitatile de crestin pe care ai zis ca le ai si aplicarea practica, cu care pari a fi de acord, a "The final solution". Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor va fi imparatia cerurilor.
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:25
De la: crist_che, la data 2009-01-29 20:16:32Pentru Joanna_darkN-ar fi asta o problema!Dar cum crezi tu,crestina fiind,ca voi putea explica acest fapt copiilor mei? k a fost necesar....multe razboaie au fost necesare pentru k unii se credeau stapanii lumii.... pentru a putea exista k natiune oameni trebuie sa se lupte in permanenta cu altii kr vor sa-i cucereasca si sa-i transforme in sclavi.... dak renunta la lupta vor suferi mult....de exemplu li se vor implementa cipuri.... |
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:28
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 20:12:57keny...eu sunt asa cum sunt si datorita crestinismului....e o parte din mine...fara crestinism as fii ajuns sa fac multe lucruri urate(dar acceptate de lege)Dar evreii trebuiau ucisi!E mai mare crima avortul... |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:29
Pt...@joanna_dark.....
K/E"La baza piramidei rasiale Hitler plaseaza: negrii, slavii, tiganii si evreii pentru acestia din urma avand sentimente de ura exacerbata. Hitler socotea rasa evreiasca “un cancer ce roade trupul Germaniei”, o boala ce trebuie tratata, dupa cum ilustreaza urmatorul citat din “Mein Kampf”. “Alterarea sangelui si deteriorarea rasei reprezinta singurele cauze care explica declinul civilizatiilor stravechi; niciodata razboiul nu a ruinat natiunile, ci pierderea puterii lor de rezistenta – caracteristica exclusiva a sangelui raselor pure. In aceasta lume, oricine nu este de sorginte sanatoasa poate fi considerat pleava.” De facilitatile oferite de un asemenea regim nu puteau beneficia., bineinteles, decat cei care apartineau poporului german. Cel din urma element al ideologiei naziste era nationalismul de tip agresiv, care se raspandise ca urmare a conditiilor specifice din Germania ultimilor ani. Armistitiul din 1918 si Tratatul de la Versailles trebuiau reconsiderate, iar teritoriile pierdute trebuiau retrocedate Germaniei. Dar nationalismul lui Hitler cerea ceva mai mult decat simpla restabilire a frontierelor din 1914. El dorea crearea unui Reich care sa-i cuprinda pe toti acei membrii ai poporului german ce traiau dincolo de frontierele Germaniei: germanii austrieci, germanii sudeti, comunitatile germane ce traiau de-a lungul coastei baltice – toti urmau sa fie cuprinsi in limitele teritoriale ale noii Germanii. Totusi, telurile lui Hitler nu se sfarsau aici. Visa la Germania cea Mare, o supraputere capabila sa rivalizeze cu Imperiul britanic si cu Statele Unite. Un asemenea obiectiv nu putea fi atins decat printr-o extindere teritoriala de mari proportii. Acesta a fost motivul pentru care Hitler ceruse Lebensraum (spatiu vital) pentru Germania. Numai prin cucerirea Poloniei, Ucrainei si Rusiei putea obtine Germania sursele de materii prime. Initierea Noii Ordini in Europa de Est presupunea in acelasi timp atingerea unui obiectiv important: adica, ar fi dus la distrugerea Rusiei, centrul comunismului mondial. El sustinea in “Mein Kampf”: “Poporul german trebuie sa I se saigure teritoriul necesar existentei sale pe pamant… Oamenii de acelasi sange trebuie sa apartina unui imperiu (Reich). Poporul german nu are dreptul sa se angajeze intr-o politica coloniala pana in clipa in care nu si-a adunat copiii intre granitele aceluiasi stat. Atunci cand teritoriul Reich-ului va cuprinde pe toti germanii si nu-si va mai putea permite sa ofere acestora conditii decente de trai, numai atunci se va putea vorbi de dreptul moral, rezultat din nevoile poporului, de a dobandi teritorii straine. Plugul se va transforma in sabie si lacrimile razboiului vor deveni painea zilnica a generatiilor urmatoare… Dreptul la teritoriu devine datorie in cazul in care o mare natiune pare destinata sa decada daca nu-si extinde posesiunile. Iar acest lucru este cu atat mai adevarat atunci cand natiunea in cauza nu este o mica comunitate negroida , ci insasi Germania-mama a tuturor celor care au conferit lumii actuala sa forma culturala. Germania fie va deveni Putere Mondiala, fie va disparea. Telul de viitor al politicii noastre externe trebuie sa fie o politica indreptata spre est, care sa prevada teritoriile considerate necesare poporului german.”
|
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:30
De la: Kenny, la data 2009-01-29 16:47:51 Iadul il simt asa: oameni macinati de o suferinta extrema, suferinta care provine din ei insisi. Este suferinta omului care a gresit si care regreta ca nu poate da timpul inapoi sa schimbe, este suferinta copilului care nu si-a ascultat tatal cand ii spunea: potoleste-te nu mai sarii peste gropa aceea ca o sa te lovesti, si copilul a sarit si si-a rupt piciorul si urla cat il tine gura ca il doare si mai mult decat atat urla de durere pt ca taica-su a avut dreptate cand ii spunea sa nu sara si ar fi in stare sa jure ca nu va mai sari peste nici o groapa numai sa inceteze durerea. Vad omul care are cunostinta deplina a lucrului rau care l-a facut in viata, care intelege pe deplin lucrurile si sufera pentu ca nu are nici cea mai mica speranta de care sa se agate, pentru ca nu poate schimba nimic si nu poate face nimic. Vad omul care sufera dupa tot ce este bun, tot ce insemna Dumnezeu in viata lui, Dumnezeu pe care nu a zabovit niciodata sa-L observe din goana lui pentru nimicuri. Vad oameni care ar da totul sa simta bucuria unei picaturi de apa de pe pamant si considera incredibil de mare darul de a se racori cu o singura picatura de apa, pentru ca acea picatura de apa este pentru ei o farama de Dumnezeu pe care in aceasta stare (in iad) nu-L mai pot simti nici macar un pic. 20. Iar un sãrac, anume Lazãr, zãcea înaintea porþii lui, plin de bube, 21. Poftind sã se sature din cele ce cãdeau de la masa bogatului; dar ºi câinii venind, lingeau bubele lui. 22. ªi a murit sãracul ºi a fost dus de cãtre îngeri în sânul lui Avraam. A murit ºi bogatul ºi a fost înmormântat. 23. ªi în iad, ridicându-ºi ochii, fiind în chinuri, el a vãzut de departe pe Avraam ºi pe Lazãr în sânul lui. 24. ªi el, strigând, a zis: Pãrinte Avraame, fie-þi milã de mine ºi trimite pe Lazãr sã-ºi ude vârful degetului în apã ºi sã-mi rãcoreascã limba, cãci mã chinuiesc în aceastã vãpaie. 25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-þi aminte cã ai primit cele bune ale tale în viaþa ta, ºi Lazãr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieºti. 26. ªi peste toate acestea, între noi ºi voi s-a întãrit prãpastie mare, ca cei care voiesc sã treacã de aici la voi sã nu poatã, nici cei de acolo sã treacã la noi. 27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, pãrinte, sã-l trimiþi în casa tatãlui meu, 28. Cãci am cinci fraþi, sã le spunã lor acestea, ca sã nu vinã ºi ei în acest loc de chin. Cat despre Dumnezeu este acelasi si in Vechiul Testament si in Noul Testament. Dumnezeu este constanta universala a tuturor lucrurilor, este atotprezent, nu se schimba niciodata, El este Inceputul si Sfarsitul oricarui lucru, este totul, nu este nimic nefacut de Dumnezeu si nimic in afara de Dumnezeu. 8. Eu sunt Alfa ºi Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era ºi Cel ce vine, Atotþiitorul.
Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:31
Salut, care ar fi totusi explicatia logica despre viata...?...e data cui...?,pt. ce....?DE CE?,pana cand...?,pt.cine...?,...de la cine...?
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:33
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 20:25:08De la: crist_che, la data 2009-01-29 20:16:32Pentru Joanna_darkN-ar fi asta o problema!Dar cum crezi tu,crestina fiind,ca voi putea explica acest fapt copiilor mei? Vezi si tu singura diferentele: War is the reciprocal and violent application of force between hostile political entities aimed at bringing about a desired political end-state via armed conflict. The Holocaust is the term generally used to describe the genocide of approximately six million European Jews during World War II, as part of a program of deliberate extermination planned and executed by the National Socialist German Workers’ Party (Nazi) regime in Germany led by Adolf Hitler.
|
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:36
De la: mytcor, la data 2009-01-29 20:29:46Pt...@joanna_dark..... lui hitler ii pot reprosa faptul k a incercat sa cucereasca lumea(la fel k multi altii...chiar din zilele noastre)...insa nu si faptul k a incercat sa-si elibereze propriul popor si sa-l uneasca.... |
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:39
De la: Andu30, la data 2009-01-29 20:30:44De la: Kenny, la data 2009-01-29 16:47:51 Daca te uiti putintel mai atent o sa constati niste diferente marisoare, zic eu, intre Yahweh, foarte asemanator ca apucaturi cu zeii din mitologia greaca si noul testament.
|
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:43
Deci este prima data cand am citit in acest topic si am izbucnit in ras(exagerez putin). Daca nu citeam ce a scris kenny nici ca nu va mai raspundeam. Inaite de toate VREAU sa-i comunic dl-ului homemarce0 ca recunosc ca are dreptate 70%(consider eu) si a scris lucruri cat de cat serioase in ultima parte. Domnule... ati identificat problema ... dar solutia este putin departe de dumneavotra. Nu va dau solutia, e prea mult de explicat. Vreau sa scriu un paragraf separat pt vandame... FELICITARI... pot spune cu inima deschisa ca nu am mai vazut persoane atat de RETARDE ca tine. Da exista minuni...acum sunt convins... tu esti una dintre ele. Domule dagoicorneliu... mi-ati fost "simpaitic"... tocmai de asta o sa ma abtin sa va jignesc. Sincer, azi nu asteptam decat comentariul dumneavoastra. L-am citit cand a venit dar ... am fost profund dezamagit. Voi sunteri pe drum , eu pe aratura... pur si simplu ma asteptam la mai mult de un om care zice ca a teminat 2 facultati. BIS : vandame esti ULTIMUL TERMINAT. Draga joanna_dark... imi dau seama ca esti doar o pustoaica nu numai din poze, dar si dupa stilul scrisului si al mentalitatii. Nu-ti zic ca nu e bine sa crezi in dumnezeu , sau sa nu crezi ... vreau sa-ti dau un sfat... nu lasa pe altii sa se foloseasca de credinta pt a determina sa faci ceva. Eu nu raportez binele la dumnezeu ci la ETICA si bunastarea comunitatii. BIS : vandame ..:)))))))))))))))))))) nu pot sa scriu de ras. Sa ne cunostem credinta ortodoxa? ... ma faceti sa rad. N-ati fost nici o clipa dechisi la discutii sau obiectivi, sau macar sa aveti bunul simt sa raspundeti la niste intebari banale. Esti retard vandame. Eu va doresc sa convingeti toata Romania sa fie credincioasa... fanatica chiar... si va garantez ca o sa va dati seama ca asta era reteta pt al 4-lea razboi mondial. Israelul ...poporul ales.. :)))) poporul ales sa aiba razboi civil. Sa va mai pun cliseul cu vai de voi? Nu !!!... o sa va zic ca vandame este SUPERLATIVUL......... |
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:45
De la: Kenny, la data 2009-01-29 16:47:51 Intr-adevar nu scrie pe Biblie "Copyright Dumnezeu 0000". Dar toti in viata alegem sa credem in ceva. Tu alegi sa crezi intr-un film facut in secolul XXI, eu aleg sa cred in Dumnezeu. Si cred ca Dumnezeu de care ti-am vorbit mai sus, cred in Dumnezeu care face legamant cu parintii pentru copiii lor, cred in Dumnezeu asa cum ni l-au adus apostolii. Cred in Dumnezeul care nu se schimba dupa oameni, eu cred ca oamenii trebuie sa se schimbe dupa Dumnezeu. Cred ca noi oamenii suntem mai presus de creatie pentru ca avem liberul arbitru cum nimeni nu are din toata creatia. Dumnezeu este acelasi, Dumnezeu nu se descopera in secolul XX, Dumnezeul meu este Dumnezeul lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov. Nu vreau sa-mi inventez eu un dumnezeu dupa cum mi se pare mie logic, pentru ca logica mea m-a inselat de multe ori pentru ca e logica de om. De aceea cred asa, dupa o judecata simpla si sincera si mai mult decat atat cred in Dumnezeu pentru ca IL simt si L-am simtit mereu. Toti alegem sa credem intr-o marturie adusa de oameni pentru ca toti ne-am nascut goi si fara minte si tot ce am invatat am invatat in aceasta viata unde e totul relativ, bine amestecat cu rau. 9. ªi a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam ºi i-a zis: "Adame, unde eºti?" 10. Rãspuns-a acesta: "Am auzit glasul Tãu în rai ºi m-am temut, cãci sunt gol, ºi m-am ascuns". Asta e starea noastra si asa va fi mereu in fata Lui Dumnezeu.
Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
|
|
Fosta membra 9am.ro 311 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:54
Mda, a spune despre crestinism ca promoveaza ura fata de evrei este ca si cum ai spune ca porunca "iubeste-ti aproapele" suna de fapt cam asa "iubeste-ti aproapele, mai ales daca nu e evreu". Contradictia fiid evidenta, devine la fel de clar ca antisemitismul "crestin" are la baza o insuficienta aprofundare a religiei crestine, si in mod special a literaturii patristice.
Ioana, sunt convinsa ca motivul exterminarii evreilor nu a fost faptul ca au refuzat sa plece cand Hitler i-a rugat sa o faca si nici eliberarea natiei germane; gandeste-te ca atunci au mai murit si tigani si homosexuali. Nu este deci vorba de o eliberare, ci de o purificare. Oribil si nu poate sa ramana in memoria colectiva decat ca un lucru oribil. Nimeni nu merita asta, fie el orice ar fi! Adi Popa, stiu ca se incearca scoaterea anumitor pasaje care ar putea incita la "antisemistism", dar mie una mi se pare un gest exagerat si care incearca sa protejeze o sensibilitate cam exagerata a unor evrei. Este ca si cum ar fi normal ca si crestinii sa ceara ca evreii sa introduca, la randul lor, specificarea ca Iisus chiar a fost Fiul lui Dumnezeu, asta pentru a nu fi banuiti de anti-crestinism. In fine, ideea e este ca acele texte nu erau antisemite, asa cum intelegem noi astazi antisemitismul. |
|
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 20:57
nu crestinismul l-a impins pe hitler sa omoare evrei.....dak ati inteles altceva din mesajele mele,scuze!!!!
|
|
|
|

...la ce universitate?
Cat despre Hitler rugandu-se frumos de evrei sa plece (unde si de ce??), du-te sa vezi Auschwitz-Birkenau. Chiar sa mergi acolo, nu sa vezi poze pe net sau sa citesti despre el. O sa-ti fie scarba de faptul ca esti om. Mie mi-a fost.
care isi cauta rostul in acest Univers. vom vedea daca ce am crezut ne va izbavii pana la urma...