Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 16/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 12:28
Pt funnymoon :
Ok te cred(fara sa cercetez) ca exista o corabie de 44 de m in anul 2500 iH in Egipt.Problema este : am impresia ca tu nu stii unde este Egiptul pe harta. Hai sa-ti zic eu ca iesirile "la apa" ale egiptului sunt marea Mediterana in nord si marea Rosie in est. Pana la oceane este o distanta considerabila. Eu nici macar nu cred ca egiptenii au folosit pe mare acea corabie, ci mai degraba pe Nil. Asa cred eu. PT CA : Cea mai apropiata distanta dinte Egipt si America este de aprox 9000 KM ( www.timeanddate.com/worldclock/distance.html ). Asta in linie dreapta. O sa compar calatoria din Egipt cu calatoria din Portugalia a lui Cristofor Columb.(Distanta Portugalia - America ~5400km). Se stie ca Cristofor Columb a ajuns cu greu in America (1492) ... in sensul ca, calatoria a fost grea. Deci eu NU CRED ca egiptenii cu o "tehnologie" mai veche de 3000 ani(!!!!) au reusit sa parcurga o distanta de ~1,5 ori mai mare. Si in plus sa si colonizeze America. NU CRED. Daca tu vrei sa crezi asta treaba ta, dar eu NU CRED. In 1400 inca se mai credea ca pamantul este plat. Daca se putea descoprii america cu 3000 de ani in urma eu cred ca se descoprea si ca pamantul era "rotund" si alte rute de comert. Ca sa nu mai zic : Ca egiptenii sa "colonizeze America" trebuiau sa aduca si femei care sa ramana acolo. GREU, FOARTE GREU de crezut ca erau femei care navigau pe corabii acum 4500 de ani. De aceea ti-am zis la inceput ca te cred fara sa cercetez ...ca oricum "pista" ta m-a dus la niste afirmatii IMPROBABILE. Si inca ceva... treaba cu animalele. Adam, Eva au mancat dintr-un mar... deci MANCAU! Atunci si animalele mancau. Ce mancau leii, sau ma rog CARNIVORELE "de azi"? |
|
Fosta membra 9am.ro 311 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 12:38
pt. maressal: am spus eu pe undeva ca egiptenii au colonizat America? tu ai spus ca "transportul pe mare s-a dezvoltat incepand cu 1400 iH", iar eu ti-am spus ca e eronata afirmatia. Atat. Orice incercare de a spune ca eu zic altceva decat ce scriu, sorteste discutia dintre noi esecului. Eu in locul tau as fi spus: da, m-am exprimat defectuos si da, transportul maritim era dezvoltat si cu mult inainte de dH.
|
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 13:19
Si mai adaug o intrebare pt "credinciosi". Intai un mic copy/paste :
La început Dumnezeu a facut cerurile si pamântul. Pamântul era pustiu si gol; peste fata adâncului de ape era întuneric si Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis: Sa fie lumina! Si a fost lumina. " Sa retinem ca pe pamant era intuneric ... inainte sa fie lumina( hmmm ...logic). Asta insemna ca nu exista soare. DEci soarele nu a fost creat cand ... "La început Dumnezeu a facut cerurile si pamântul". Acum exista problema urmatoare : De ce pamantul se rotea in jurul unui "punct din spatiu" unde nu era nimic... pt ca apoi sa fie soarele acolo? Prea dubios. Idea de creatie a pamantului inaitea soarelui este absurda, mai ales ca pamantul se invarte in jurul soarelui. Si mai imiv venii o idee: "Dumnezeu a zis: Sa fie lumina"" .Si a fost... dar unde a fost? Pe tot pamantul ? Eu nu stiu!!!???!!!... daca era pe tot pamantul atunci erau cel putin 2 sori diametral opusi, care culmea... pt a fii lumina pe pamant , pe tot pamantul , trebuiau sa se invarta ei in jurul pamantului si cu aceasi viteza, in acelasi sens. OAU... Ma sperii. Daca nu erau 2 sori atunci nu a fost lumina peste tot! Deci unde a fost lumina? Acum, serios, daca este sa luam in calcul natura luminii, spectrul luminii si alte "nimicuri" fraza din copy/paste este pura fictiune si a fost "inventata" pe cand se credea ca soarele se invarte in jurul pamantului. NU ...NU POT sa cred in biblie. Apropo ..astept raspunsul vostru!! |
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 13:23
De la: maressalul, la data 2009-01-28 13:19:30Si mai adaug o intrebare pt "credinciosi". Intai un mic copy/paste : stii ce nu poti tu sa intelegi?.....k este vorba de MINUNI!!!!!....de puterea lui dumnezeu..... prin puterea lui a facut k oamenii sa existe si in america si soarele sa straluceasca pe cer.... retine cuvantul....MINUNI!!!! |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 13:25
De la: funnymoon, la data 2009-01-28 12:38:04pt. maressal: am spus eu pe undeva ca egiptenii au colonizat America? tu ai spus ca "transportul pe mare s-a dezvoltat incepand cu 1400 iH", iar eu ti-am spus ca e eronata afirmatia. Atat. Orice incercare de a spune ca eu zic altceva decat ce scriu, sorteste discutia dintre noi esecului. Eu in locul tau as fi spus: da, m-am exprimat defectuos si da, transportul maritim era dezvoltat si cu mult inainte de dH. funnymoon, m-am referit la dezvoltat in sensul "destul de dezvoltat" (adica capabil). Intentia a fost sa-ti explic ca abia dupa 1400 transportul era suficient de de dezvoltat ca sa fie CAPABIL de o asfel de calatorie. Imi pare mie ca ai inceput sa o dai din colt in colt. Ma astept ca pe masura ce discutam sa incepi sa-mi verific ortografia si nu sa-mi dai explicatii. Ca un lucru este clar ... NU LE AI ! Oricum NU MI-AI RASPUNS LA NICI O INTREBARE. Si nici nu o sa poti. |
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 13:27
Maresalul, daca nu exista Dumnezeu, explica-mi te rog in ce fel apare lumina, care vine in fiecare an de Sfanta Inviere(Pasti) la Ierusalim!
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 13:29
Daca imi explici lucrul asta si alte minuni si lucruri, atunci eu ma fac ateu!
|
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 13:31
De la: maressalul, la data 2009-01-28 13:25:51De la: funnymoon, la data 2009-01-28 12:38:04pt. maressal: am spus eu pe undeva ca egiptenii au colonizat America? tu ai spus ca "transportul pe mare s-a dezvoltat incepand cu 1400 iH", iar eu ti-am spus ca e eronata afirmatia. Atat. Orice incercare de a spune ca eu zic altceva decat ce scriu, sorteste discutia dintre noi esecului. Eu in locul tau as fi spus: da, m-am exprimat defectuos si da, transportul maritim era dezvoltat si cu mult inainte de dH. asta e...nimeni nu va putea explica lucrurile pe care le face dumnezeu pe lumea asta...gandirea noastra e limitata.....insa puterea lui dumnezeu si dragostea lui fata de oameni nu sunt.... au incercat unii sa explice ce se inampla cu lumina de la ierusalim si apa sfintita kr ramane proaspata mereu....si le-a iesit o tampenie....au incercat sa faca fel de fel de experimente...sa demonstreze ei.....numai prostii!!!...nu au reusit sa aduca foc sfant pe pamant si apa pe care au facut-o ei s-a imputit... |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 13:34
Intrebarile acestea au mai fost puse odata pe celalalt forum. Facerea nu se citeste ca o revista de pe strada. Lumina lui Dumnezeu de la inceputul creatiei nu este lumina soarelui... si sunt multe de zis... Citeste textul de mai jos pentru inceput si mai vorbim. Daca incerci sa raportezi la un sistem limitat ceva nelimitat sau mai presus de acel sistem nu o sa faci absolut nimic. E ca si cum ai incerca sa vorbesti de chimie si reactii chimice fara sa stii ce este Tabelul lui Mendeleev.
www.crestinism-ortodox.ro/html/03/3f_invatatura_ortodoxa.html ---" Dumnezeu-Tatal este numit "Ziditorul a toate" (Efes. III, 9), "Facatorul cerului si al pamintului". Lui i se atribuie creatia , adica actiunea de a crea "din nimic" tot ceea ce exista, precum si pronia, adica lucrarea prin care Dumnezeu poarta de grija si conduce Biserica si credinciosul spre scopul Sau. Invatatura despre actul creatiei nu poate fi explicata pe deplin, deoarece, dupa cum spun Sfintii Parinti, aducerea in existenta a lumii in afara de Dumnezeu ramine o taina. Cartea Facerii, in care se descrie istoria creatiei, arata ce Dumnezeu creeaza din vointa Sa si prin atotputernicia Sa, exprimate prin cuvintul Sau creator: "Si a zis Dumnezeu: "Sa fie lumina!" Si a fost lumina (Facere I, 3). Dumnezeu aduce lumea in existenta din nefiinta (II Macabei VII, 28). Adica creatia nu este o emanatie din Dumnezeire si nici nu are un principiu propriu coetern cu Dumnezeu. Creatia este o actiune libera a lui Dumnezeu, deoarece vointa lui Dumnezeu este o energie creatoare. Existenta a luat forma vazuta prin Cuvintul Sau creator (II Petru III, 5, 7). In virtutea transcendentei Lui, intre Dumnezeu si creatie exista o deosebire de substanta, ontologica, dar, prin energiile Sale creatoare si proniatoare, "Cele nevazute ale Lui, adica vesnica Lui putere si dumnezeire, se vad de la facerea lumii, intelegindu-se din fapturi" (Rom. I, 20). "La inceput Dumnezeu a facut cerul si pamintul" (Facere I, 1). Prin expresia "cerul", se intelege, aici, lumea fiintelor spirituale, nevazute, ingerii. Ingerii sint duhuri create, netrupesti, nevazute, nemuritoare, care lauda pe Dumnezeu in ceruri (Matei XVIII, 10) si care indeplinesc diverse misiuni privind providenta dumnezeiasca si lucrarea de mintuire (Matei IV, 11). Ingerii sint ocrotitorii neamurilor (Daniel X, 13), ei au vestit Nasterea Domnului (Matei I, 20) si fiecare credincios are ca pazitor si sfetnic, un inger bun (Matei XVIII, 10). Ingerii vor anunta ziua invierii si judecata viitoare, la a doua venire a Domnului (I Tes. IV, 16). Dionisie Pseudo-Areopagitul (c.500) imparte lumea ingerilor in noua cete: serafimii, heruvimii, tronurile, stapiniile, virtutile, puterile, incepatoriile, arhanghelii si ingerii. Sfinta Scriptura vorbeste si despre ingeri rai, diavoli, demoni sau satane. Acestia au cazut, ispitind pe Dumnezeu din mindrie: "Am vazut pe satana ca un fulger cazind din cer" (Luca X, 18). Ei sint pedepsiti pentru vesnicie: "Iar pe ingerii care nu si-au pazit vrednicia, ci au parasit locasul lor, i-a pus la pastrare sub intuneric, in lanturi vesnice, spre judecata de apoi" (Iuda 9). Diavolul este spiritul raului si al nelegiuirii, potrivnic lui Dumnezeu si omului, duhul cel viclean care indeamna la necredinta si la neascultare fata de Dumnezeu (Iezechil XXVIII, 15-17). El este pricinuitorul pacatului (I Ioan III, 8). Dumnezeu are putere si asupra diavolului: "Doamne, Doamne, si demonii ni se supun in numele Tau" (Luca X, 17). Ispitirea crestinului de catre diavol trebuie refuzata, prin intarirea in virtute si prin rugaciune. Sfintul Chiril al Ierusalimului spune ca diavolul ispiteste pe toti, dar nu are putere peste cei care nu-l asculta (Cateheza II). Mintuitorul, care a fost ispitit de duhul rau inainte de propovaduire (Matei IV, 1-11), ne indeamna sa refuzam orice conlucrare cu spiritul cel potrivnic lui Dumnezeu: "Mergi inapoia Mea, satano" (Matei IV, 10) si sa ne rugam Tatalui: "Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau" (Matei VI, 13). In vorbirea biblica, "cerul" nu inseamna numai o parte a spatiului (Fac. I, 1; Matei XXIV, 35), ci mai ales starea de apropiere de Dumnezeu (I Tes. IV, 17) si simbolul transcendentei lui Dumnezeu (Iesire XXIV, 10; Matei V, 34); de asemenea, se vorbeste de un "cer nou" si un "pamint nou", adica de transfigurarea creatiei la sfirsitul lumii (II Petru III, 13; Apoc. XXI, 1). Prin expresia "pamintul", Sfinta Scriptura intelege lumea vazuta, intregul univers (Ioan I, 10). Toata lumea si toata suflarea sint, in raport cu Dumnezeu, creaturi, in sensul ca existenta lor depinde de vointa Acestuia, ca acestea au un inceput si un sfirsit in timp. Cartea Facerii arata ca actul creatiei a mers progresiv de la firea neinsufletita la fiintele vii, culminind cu aparitia omului. Dumnezeu a creat firea noastra intr-o stare corespunzatoare planului Sau creator: "Si a privit Dumnezeu toate cite facuse si iata erau bune toate" (Facere I, 31). Odata cu punerea in miscare a creatiei a inceput si timpul, care este masurarea devenirii fapturilor. Timpul si spatiul nu se pot determina, ele sint nelimitate, dar sint create. Din textele biblice referitoare la crearea omului (Facere I, 26; II, 7-8; II, 21-23; cf. Facere V, 1-2; Iov X, 8; Ps.CXVIII, 73; XIX, 4-5; I Cor. XV, 47; I Timotei II, 13), acesta a fost creat printr-o activitate personala, directa a lui Dumnezeu, la sfirsitul celorlalte fapturi: "Si a zis Dumnezeu: "Sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra, ca sa stapineasca pestii marii, pasarile cerului, animalele domestice, toate vietatile ce se tirasc pe pamint, si tot pamintul!" (Facere I, 26). Crearea omului este un act a lui Dumnezeu, in timp, ca o incoronarea a realitatilor create neinsufletite. El face parte din universul creat, avind trasaturi comune cu firea creata (I Cor. XV, 47), desi nu este un produs sau o continuare a acesteia. Cu toate acestea, el este un fenomen unic, cu o structura unica, fiind creat dupa chipul lui Dumnezeu (Facere I, 27-28). Adam (in limba ebraica inseamna omul ) si Eva constituie cea dintii familie din care-si trage existenta intreg neamul omenesc. Biblia nu indica nici o cifra in ceea ce priveste virsta neamului omenesc. Biblia spune, insa, ca omul a aparut dupa regnul vegetal si animal, fiind cea mai recenta fiinta creata de Dumnezeu. Modul crearii lui, nu prin porunca, ci prin lucrarea directa a lui Dumnezeu, arata si el superioritatea si demnitatea omului. El este scopul creatiei, stapinul a ceea ce e pe pamint, fiind creat ca o alta lume, ca o lume in mic, care are in ea toate elementele universului. Prin constitutia sa, omul reprezinta legatura dintre lumea vazuta si cea nevazuta si de aceea el este o fiinta religioasa. Fiinta noastra este alcatuita din doua elemente constitutive, trupul si sufletul: "Atunci luind Domnul Dumnezeu tarina din pamint, a facut pe om si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul fiinta vie" (Facere II, 7). Trupul si sufletul nostru au fost create deodata si formeaza o strinsa unitate, incit personalitatea omului se exprima prin amindoua (I Tes. V, 23). Trupul este elementul material, care, prin separare de suflet, este supus stricaciunii (Facere III, 19). Dar el este templul Duhului Sfint (I Cor. VI, 19) Si va invia spre a fi judecat si rasplatit impreuna cu sufletul. Astfel corporalitatea omului nu este trecatoare, ci este esentiala, deoarece omul va invia chiar cu trupul sau. Iar invierea trupului nu inseamna o simpla readucere la viata, ci proslavirea lui in imparatia lui Dumnezeu. Sufletul este elementul spiritual si nemuritor, principiul vietii (Matei II, 20), esenta rationala si spirituala a omului. El subzista fara trup, dupa moarte (II Cor. IV, 8-10), raminind viu si constient. Adam a fost creat de Dumnezeu intr-o stare de sfintenie, fara pacat, rational si nemuritor, cu libertate si responsabilitate deplina. Starea lui Adam, capul neamului omenesc, inainte de pacat, era o stare de desavirsire continua, in care el cauta fericirea in unirea cu Dumnezeu. ----"
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 13:36
despre focul sfant ...s-a spus k fosforul se aprinde singur in contact cu aerul....a incercat unul experimentul si a stat k prostul si s-a uitat la lumanarile ude....si nu s-au aprins....
despre apa sfintita....cik se pastreaza proaspata datorita busuiocului si a crucii de argint cu care e sfintita....incercati va rog sa faceti acasa experimentul!!!!...luati putin argint si niste busuio si puneti-le in apa.....apoi puneti apa intr-o sticla si lasati-o o luna....dak dupa o luna apa nu s-a imputit si e inca buna de baut eu ma fac atee..... |
|
homemarcel0 1937 mesaje Membru din: 19/12/2008 |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 13:57
De la: maressalul, la data 2009-01-28 13:25:51De la: funnymoon, la data 2009-01-28 12:38:04pt. maressal: am spus eu pe undeva ca egiptenii au colonizat America? tu ai spus ca "transportul pe mare s-a dezvoltat incepand cu 1400 iH", iar eu ti-am spus ca e eronata afirmatia. Atat. Orice incercare de a spune ca eu zic altceva decat ce scriu, sorteste discutia dintre noi esecului. Eu in locul tau as fi spus: da, m-am exprimat defectuos si da, transportul maritim era dezvoltat si cu mult inainte de dH. ... maresal ... eu cred ca te bazezi prea mult pe ''logica'' pe care ti-o dau informatiile foarte ''filtrate'' pe care le ai la dispozitie ... eu as fi cel putin circumspect in multe privinte cind e vorba de ''demonstratii'' ale unor relatari cel putin istorice ... ... am avut ocazia sa vizitez niste ruine romane din africa de nord ... foarte bine conservate chiar daca nu sint vizitate de nimeni, aproape ... te rog sa crezi, ca sint coplesitoare ... acolo am inteles cita INVOLUTIE sa produs prin destramarea civilizatiei romane (ca acelasi lucru se intimpla acum) ... cladiri, teatre, saune, toalete publice, capitolii extraordinar de inteligent facute si de practice, cu apa curenta, incalzire si canalizare ... le lipsea internetul si masina ... dar chiar si fara ele comunicau extraordinar de bine si construisera chestii impresionante chiar si daca ar fi fost terminate astazi ... multe orase de astazi de pe cuprinsul pamintului nu au inca ceea ce era in acel oras ... construit, culmea in mijlocul desertului folosid foarte multa marmura si granit ... ... acelasi lucru l-am simtit in america de sud vizitind niste ruine aztece ... cred ca oamenii per total erau mult mai capabili si mai inteligenti decit iti imaginezi tu ... ... sint ferm convins ca multe scrieri vechi sint foarte corecte in detalii chiar daca tehnologia de astazi le da unor impresia ca sint speciali ... foarte gresit ... de fapt ne-am pierdut mult din calitatile umane si din credinta ferma pe care nu trebuie sa o cliteasca diversele filmuletze si ''descoperiri'' prezentate celor care sint foarte usor de manipulat ... e mult mai simplu sa crezi si sa fii moral, corect si obiectiv dacit sa iti strivesti creerii incercind sa insailezi teorii si filozofii care iti maninca timpul si putin din capacitatea de a rationa normal ... dupa perioada comunismului vad foarte multi complet tacaniti ... comunismul a reusit sa dea o ''explicatie'' stiintifica la toate si unde nu se putea arunca cu bancuri si ''glumite'' ... ... revenind la conceptiile tale imi aduc aminte de o intimplare ... in rusia ... unde firma la care lucram a construit, in 1993, o bisericuta ortodoxa ... de paste, toti oamenii din firma, ne-am adunat sa mergem la biserica ... nu au fost probleme ... dimineata trebuia sa luam apa sfintita ... atunci a fost socul, vazind o ''contra-demonstratie'' a ateilor rusi ... au strigat - klu-klux-klan, sectanti, au aruncat cu cartofi si rosii ... a durat cam 30 de minute ... in care si noi le-am raspuns cam la fel ... la ei bisericile fusesera rase complet, copii erau botezati noaptea pe ascuns, altfel erau arestati ... in anii care au venit au inceput incet, incet sa vina si ei la bisericuta ... era singura pe o raza de aproape 200 de km ... acum, parca vad aceiasi maimutoi din rusia, dar putin mai finutzi, incercind sa darime ceea ce ei nu respecta ... scuze, si tu semeni cu aceia ... si nu ma mir ... o sa dureze pina sa intelegi ca nu acestea sint lucrurile care iti pun probleme si te degradeaza in viata ... |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 14:34
Vedeti voi ...noi nu o sa putem sa ne intelegem niciodata... pr ca voi cand nu puteti explica ceva spuneti ...MINUNI. Eu nu pot sa mia spun nimic cand nu pot sa demonstrez. Ideea cu focul de la Ierusalim... am auzit-o...nu sunt documentat sa vorbesc despre asta... deci NU STIU.
Pt voi este simplu... MINUNE. Vedeti voi nu ne putem compara pt ca voi aveti acest refugiu... minunea. Istoria ne arata ca foarte multe lucruri au fost considerate minuni dealungul timpului si la fel de multe au fost demonstrate logic si stiintific. Deci nu ne putem compara. Oricum, am pus o gramada de intrebari... si consider ca nu am primit nici o replica demna de luat in semna ca contrargument. Eu sunt sincer si recunosc ca NU STIU care este treaba cu lumina de Ierusalim. Este unul dintre foarte putinele lucruri pe care nu mi le pot explica... pt ca nici macar nu m-am documentat despre asa ceva. Cu toate astea voi formula niste IPOTEZE : 1. Religia este unul dintre cele mai bune metode de control al maselor. (spui unui grup de credinciosi ca un act este impotriva vointei lui dumnezeu ..si gata i-ai convins) In contextul in care marile corporatii care conduc lumea , detin mass-media si sponsorizeaza si investesc in experimente imi este greu sa cred ca se vor investii bani, ca se vor aduce cei mai buni specialisti pt a demonstra ca focul de la ierusalim are o explicatie stiintifica si logica. Un lucru este sigur : elita mondiala care detine mass media si se foloseste de religie ca sa controloze lumea nu va face NICIODATA un documentar care ca demonstreze falsitatea acestui fenomen. Afirmand acestea consider ca nu se vrea sa se faca "lumina" in acest fenomen si il consider 50% un FALS. Doar ata 50 % FALS. 2. Din cate am inteles nu toti vad acea lumina. As putea sa presupun ca este o iluzie. Sau ca lumea de acolo poate fi "drogata" cu anumite substante olfactive. Da ..este destul de probabil. Ar mai fii o explicatie plauzibila (recunosc putin probabila) ca mancarea hotelurilor din zona sa contina anumite halucinogene (puse acolo in mod constient) Din cauza luminii vine lumea la Ierusalim, cum vine si in Romania la castelul lui Dracula ...CARE NICI NU A EXISTAT, fiind o poveste inventata dupa caracterul lui Vlad Tepes. Se minte si se minte mult pt a aduce turistii... ca de asigura profit. Sunt simple presupuneri (personale) dar plauzibile. Oricum 50% sunt convins ca acel foc este o mare manipulare. Promit sa ma documentez si poate o sa mai scriu despre acest fenomen. Da apropo ...voi cand imi raspundeti la intrebari? |
|
Fosta membra 9am.ro 6 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 14:38
Maressal-ule îți urmăresc raționamentul și argumentarea de mai mult timp și trebuie să-ți spun, fără să te perii gratuit, că ești un tip inteligent. Ce vârstă ai? Ce sudii? și sincer ...de ce religie ești în afară de a te numi ateu? Mi-a plăcut comparația lui Iisus cu Iosif. Deși am studiat la facultate fenomenul religios atât din perspectivă social-culturală etc., cât și istorico-religioasă (de ex. religia creștină din perspectiva mai multor culte) nu m-am gandit niciodată la o astfel de abordare. M-ai pus din nou pe brazdă cu asta. Îți mulțumesc. Totuși... am impresia că faci pe interesantul. Dacă nu... îți spun că această curiozitate a ta spre fenomenul religios este mișcată de ceva ce ai în tine de la naștere și pe care tu îl renegi dintr-o vremelnică, sper, rătăcire. Este vorba de Duhul Sfânt pe care îl are, mai mult sau mai puțin, toată lumea prin mila lui D-zeu, fie că recunosc sau nu acest lucru. Dacă ești viu și nu mort înseamnă că ești creat de D-zeu, adică ai Duh de viață. Mai cunosc eu pe cineva care după ce a fost indoctrinat în "religia" atee (ai citit bine, religia atee) în care credea sincer de mai bine de 20 de ani, el având 25, la un moment de cumpănă în viața sa, fiind pe punctul de ași pierde viața, din disperare a făcut apel la D-zeu. Urmarea apelului sincer a avut ca rezultat o autentică experiență religioasă, care ia anulat definitiv tot eșafodajul ateu construit cu atâta migală și insistență de un sistem social criminal. Din păcate respectivul a fost redus la tăcere definitiv imediat cum s-a aflat acest lucru. Evenimentul s-a petrecut în 1945 în plin război european, iar regimul social era cel bolșevic-sovietic.
Argumentele despre existența lui D-zeu, științific vorbind, se împart în mai multe categorii: -argumentul rațional -argumentul istoric -argumentul social -argumentul cauzalității etc. Aș putea să-ți aduc nenumărate exemple din fiecare această categorie, dar ar fi prea mult pentru mâinile mele și prea mult pentru ochii tăi. Dar, peste toate acestea, un lucru știu cu siguranță: argumentele pentru dovedirea existențeilui D-zeu nu pot fi acceptate de două categorii de oameni: -de cei ce cred deja, ei nemaiavând nevoie de argumente, și -de cei ce nu vor să credă, de cei ce refuză din start ideea. O categorie distinctă de oameni, cea mai numeroasă, este aceea a celor ce nu cred, dar nu refuză ideea de a accepta, dacă sunt convinși. |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 14:45
Maresalul legat de aceste minuni pe care oamenii nu le pot explica, exista totusi o explicatie. Daca incerci cu mintea noastra ratioanala si limitata de om, atunci ajungi intr-un punct in care nu poti sa intelegi acea minune, si ca s-o poti intelege trebuie sa mergi din acel punct in care te-ai oprit cu credinta. Credinta si ratiunea legat de aceste lucruri nu au nimic in comun, sunt 2 lucruri paralele. Ratiunea merge pana intr-un punct. De acolo inainte intra credinta, pe care daca nu o ai, nu poti intelege aceste minuni. Numai bine!
|
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 15:08
Cât despre lumina cerească de Ierusalim care vine în fiecare an de Sf. Paști, o prietenă care a fost acolo mi-a relatat următoarele: "În primele momente după ce lumina a fost distribuită în toată biserica prin lumânări aprinse, puteai să pui mâna pe flacăra de la lumânare și nu te ardea, era o flacără nematerialnică. Abia după câteva momente acea flacără nematerialnică începea să te ardă la mână ca un foc obișnuit, așa cum cunoaștem noi că arde focul. Eu nu am fost acolo, dar ar fi extraordinar să fie așa.
|
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 15:13
Pt dl DragoiCorneliu. Ca un mic CV pr dumneavoastra : 28 ani, barbat, ortodox ,facultatea de informatica , copil de preot :D , prieteni la teologie, bla bla...Ideea este urmatoarea am fost super crestin pana la pa 26 de ani .. la 26 de ani in fiecare seara cand dormeam singur imi spuneam rugaciunea, la masa nu purtam nicioadata caciula si din cand in cand cam mancam ... multumeam in gandul meu ... pt masa. Ziceam "doamne ajuta" prin fata FIECAREI biserici. Cand mergeam cu metroul si stiam ca inter statii
era o biserica ma gandeam cam pe unde ca sa zic "doame ajuta". Cu toate c eram foarte credincios sa-ti faci cruci in fata biserii mi s-a parut totdeuna o prostie. Nu stiu daca pot fi considerat ateu sau alte bazaconii. Ideea este ca pe masura ce am descoperit anumite chestii am inceput sa ma intreb ce? cum? de ce ? unde? Meseria mea este foarte axata pe logica si pe seriozitate ...lucru pe care nu se bazeaza religia si mie nu-mi place asta. NU FAC PE INTERESANTUL..chiar daca am un "ton" ironic si putin haios. Incerc sa aflu cat mai multe si apoi sa pun in balanta. Doar ca nimeni nu explica religia, credinta... doar prin minuni, vise ,simturi. V-as pune o interbare :)) (rad ca imi vin intrebarile asa ca banii la banca) :Eu zic ca omul simte din cauza ca are trup. Cand dai unui om anumite sedative ...care ii afecteaza trupul (EVIDENT) el de ce nu mai simte in continuare cu sufletul? Sau daca ii dai somnifere si doarme fortat... atucnci de ce nu simte cu sufletul. Daca injectezi in corpul unui om anumiti hormoni si substante sunt convins ca nu mai poate simti iubire. Deci daca nu ai trup (mori si putezeste) mi se pare evident sa nu mai simti nimic... defapt nici nu mai are nici cine sa simta. Tu ce zici despre asta ? Apropo de povesteata cu ateul... inca o dovada ca nu exista natura umana ci comportament uman... modificat de socitate (care cuprinde lumea materiala). Hai deti sa va dau eu un motiv suficient de bun pt a crede in dumnezeu. Asta as explica eu unui ateu : Cred ca este evident pt toti ca in universul ce ne inconjoara exista o lege a compensatiei... a echilibrului. Se paote demonstra foarte usor ca exista "rau" pe pamant. Iar cand pui rau in "ecuatia" echilibrului atunci ar trebui sa existe si un "bun". Acesta este motivul pt care imi spuneam rugaciunea in fiecare seara. Nu povesti biblice sau minuni. Nu m-ar fi convins nimeni niciodata ca biblia este adevarata, pt ca cum citesc un paragraf gasesc o multime de contraargumente. Existenta raului de care sunt inca convins ca exista m-ar face sa cred ca exista un dumnezeu. Totusi o sa incerc, momentan, sa-mi explic acel rau ca o energie negativa. |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 15:48
Pt dl homemarcel0 :
In primul rand cand spuneti ca eu primesc informatie filtrata acceptai ca TOTI primim informatie filtrata. Deci sursa conteaza mai putin.Deci pana la urma tot de puterea de gandire a fiecaruia se scot "vorbe". Am inteles ca ati calatorit si ati vazut anumite lucruri care v-au impresionat. In schimb sunt sigur ca daca urmasii nostrii de peste 1000 de ani vor vedea ce am realizat noi acum ar fi si ei impresionati ca cu niste "unelte rudimentare" (pt ei) aveam avioane, sateliti si alte bazaconii. Asa ca uimirea dv este perfect justificata. Ce nu intelegeti dv este ca "stramosii" au facut anumite lucruri inteligente ..dar a durat foarte mult timp din cauza "uneltelor rudimentare" (asa ni se par noua). Este o problema de perceptie. Da se puteau realiza in trecut lucruri extraordinare dar durau mult si se faceau doar dupa placul (elitei) al imparatilor nu pentru a face un bine umanitatii, sau pt o crestere la nivel mondial. Ce vreau sa spun ca aceste lucruri care vi se par extraordinare au fost exclusiviste. Rationand asa nu cred ca vreun rege a facut o corabie care sa plece luni de zile pe mari si oceane. Pt ca in tercut lucrurile mari ereau exclusiviste. De ce faraonii Egiptului nu au dat ordine sa se construiasca piramidale in Australia? Pt ca ar fi insemnat ca poporul lor sa nu le vada "maretia si valoarea". In antichiatate (gen 1000 iH) eu tind sa cred ca urmareau doas scopuri locale. Asta ca o paranteza ca nu ar face nimeni o corabie asa impunataore sa transporte oameni care nu se mai intorc. Nu am inteles poveste cu ateii din Rusia ...dar la final ama observat combinatia "degradare in viata". Aceasta degradare se produce din cauza societatii. Problema este ca societatea de azi este invechita si nu mai refleta nivelul de cunostiinte la care am ajuns. Societatea degradeaza... ca daca te nasti intr-un cartier sarac , iti zic eu ca poti sa te rogi 20/24 ore si nu vei avea ce sa mananci si vei muri. Daca te nasti vreun columbeanu poti sa freci menta si sa n-ai habar de credinta ..ca nu o sa mori. Deci societatea este de vina. Vorbesti de calitati umane si de alte lucruri... stai linistit ca societatea ne modeleaza. Nu stiu ce sa cred : cunosc foooarte multi oameni care se duc la biserica , isi fac cruci vb ca i-a ajutat dumnezeu... dar pe de alta parte fura de la servicu, dracuie, lucreaza duminica. Fooooarte multi. Sau mai este exemplul "babelor" care se spovedesc o data la biserica si apo ila carciuma. Daca asta fac oamenii care vorbesc despre credinta ...atunci eu nu vreau sa fiu credincios. Prefer sa nu fur, sa nu mit , sa nu-mi degradez valorile etice si sa nu cred in dumnezeu. PS: Daca tot calatoriti asa mult sa va duceti anul asta la Ierusalim sa ne povestiti cu m este cu focul! |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 16:13
Pt. Maressal. Am aceeași vârstă ca și tine și provin dintr-o familie de oameni obișnuiți, ortodocși, dar nepracticanți. Educația de acasă de la mine numai religioasă nu putea fi, dat fiind faptul că primii 20 de ani i-am petrecut într-un regim ateu, iar părinții lucrau 7 zile din 7. Eu am absolvit
- Academia Internațională pt. Studiul Istoriei, Culturii și Religiei, ca primă facultate - Administrație și Afaceri, ca a doua facultate - Managementul Administrației Publice Locale, ca specilitate. Ți-am scris acestea pentru reciprocitate și pentru a înțelege formația mea culturală. Pe D-zeu am început să-l caut sincer începând din 90 și crede-mă că l-am găsit nu în cărți sau filme ci în trăiri, adică exact acolo unde poate fi găsit. Când ești prea "ïnformatizat", când mintea și inima îți sunt pline de lumea aceasta, unde să mai încapă D-zeu și lumea Lui. Nu pot să cred că ești fiu de preot și să ai astfel de concepții despre religie. Mă îndoiesc că ai fost sincer. Cred că m-ai mințit. În fine, n-are importanță acest lucru. Important pentru mine este observația că în timp ce tu te risipești nejustificat, având un fond educțional foarte bun, eu fac eforturi să mă adun, neavând fondul tău. Dincolo de lauda de sine (Îmi cer iertare) cred că știi la ce mă refer. Faptul că ți-ai pierdut credința mă face să înțeleg că n-ai plâns niciodată din toată inima pentru o pricină anume. Mai mult, mă face să cred că n-ai dragoste în inimă, că nu-ți pasă de semeni, de suferința celor din jur. Așa mi te explic, sper să mă înșel. Dacă ești racordat numai la această lume o vei ignora pe cealaltă sau nu vei crede în existența ei. Cât despre explicația pe care ai da-o tu unui ateu, se numește MANIHEISM. Nu marjez pe lini asta pentru că ar însemna să intrăm cu arme și bagaje în fondul problemei religioase. La final îți mai zic: gândeștete la viață și la moarte! Ce este una? Ce este cealaltă? care este raportul dintre ele? Inchei aici! Ne mai "vedem" mine. |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 16:57
De la: maressalul, la data 2009-01-28 15:13:50Pt dl DragoiCorneliu. Ca un mic CV pr dumneavoastra : 28 ani, barbat, ortodox ,facultatea de informatica , copil de preot :D , prieteni la teologie, bla bla...Ideea este urmatoarea am fost super crestin pana la pa 26 de ani .. . Fara suparare, dar daca erai asa de crestin pana la 26 de ani si cu atatia prieteni si rude (mai ales tatal) nu confundai lumina lui Dumnezeu (din "Sa fie lumina") cu lumina de la soare sau celelalte intrebari cu focul din iad sau daca sunt mai multe locuri in iad si in rai? daca sunt oameni care se vor chinui mai mult ca tine...? Sunt lucruri pe care numai cei care nu au notiunile de baza crestine le intreaba... Sau confuzia dintre cerul lui Dumnezeu cu spatiul cosmic.. si exemple sunt nenumarate... Mai bine ai spune sincer ce vrei de fapt? Daca vrei sa-ti demonstrezi tie din acest dialog ca Dumnezeu nu exista si cauti motive in directia asta... intrucat esti pornit pe directia asta este problema ta... Discutiile gen "Gica contra" nu ajuta pe nimeni niciodata..
|
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 17:40
Pt Andu30... Treaba sta cam asa... ti-am zis de ce credeam in dumnezeu ..pt ca eram convins ca exista rau.Altceva nu m-a interesat. Am citit bilia povestita copiilor cand eram mic si ce era scris acolo am luat de bun.
Nu se compara cu biblia. Ideea este ca daca citeam biblia ma trezeam mai de mult. Si da am evoluat si eu de la a crede ca iadul este un loc cu smola la iadul cel fara iubire, fata bunatate...etc. Doar ca am ajuns la un nivel in care absolut nimic legat de credinta si biblie NU SE LEAGA. In schimb contrariul este muuult mai logic, mai real mai serios. "confuzia dintre cerul lui Dumnezeu cu spatiul cosmic" a fost facuta in antichitate si de atunci asa a ramas. Oamenii venarau soarele: cum rasare el in fiecare dimineata, cum lumina lui produce fotosinteza. Si stelele mai ales constelatiile... pe baza carora se face astazi horoscopul. Aceasta venerare a dus la crearea unui rege soare ... care mai tarziu s-a concretizat in Iisus. Intreaga poveste poti sa o vezi vizulaizand zeitgeist- spiritul timpului. Vezi tu nu am avut acees inaite la informatii, dar cu dezvoltarea internetului... am mai "ciugulit si eu cate ceva". Ok ..de ca am ajuns la horoscop? Daca intrebi un preot depre horoscop... iti va zice ca este un lucru pagan si ca biserica interzice prezicerea viitorului. Sincer aceasta "explicatie" mi se pare prea SUPERFICIALA. Ca bagi replica cu minune ... ca bagi replica cu lucru pagan... tot aiurea, nerealist si indoctrinat suna. Personal cred ca horoscopul este una dintre marile bazaconii ale secolului nostru. Hopa ... am aceeasi "credinta" ca un preot... ca horoscopul este rau. Aici devine interesant Preotul zice ...lucru pagan... eu zic altceva : Explicatia e simpla .. noi nu vedem stelele ... vedem lumina emisa de ele. Iar lumina pe care o vedem acum a vost emisa cu o perioada variabila de timp im urma. Lumina ajunge de la soare la pamant in 8 min si ceva . Asta inseaman ca soarele pe care il vedem nu are pozitia reala... ca in 8 minute dupa ce a emis lumina pe care o vedem ACUM...este la alte coordonate fata de pamant. Deci... pozitia stelelor dupa care se iau "astrologii" in realitate nici nu este adevarata. Aia este lumina perceputa variabil. Deci ei vorbesc de corpuri ceresti care la momentul pozei au o alta asezare. Deci ... horoscopul este o mare mizerie. Eu accept asta ca contraargument ca horoscopul este INUTIL si o pierdere de timp. Dar lucru chestia cu lucrul pagan nu as accepta-o. Acum intelegi ... de ce am trecut de la mare crestin la un crestin mai mic? Iar afirmatia cu "gica conra" este clar o indoctrinare... un fel de crede si nu cerceta. Asta fac oamenii slabi. Acest "gica contra" imi aduce aminte de clasa a 3-a , cred, cand eram facut pionier si cantam in fiecare zi "Trei culori cunosc pe lume". in fiecare zi , in fiecare zi, = indoctrinare, sclavie. APROPO : Nu mai stiu cine mi-a pus la dispozitie o adresa cu crestinism ortodox. :)) Eu nu am ce cauta acolo. Stii de ce. Pt ca mi-am facut 2 conturi am lasat 2 topicuri si apoi peste 1 ora era strerse si topicurile si conturi si TOT. Adica cine nu poate fi prostit ... nu se mai bate capul cu el. Ce am vazut acolo este un fel de PUPINCURISM... asa ca va rog, nu-mi mai dati adrese din alea in care administratorii FILTREAZA informatia rezultand MANIPULARE. Si chiar nu scrisesm urat, ci doar "contrar" intereselor. |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 17:59
De la: maressalul, la data 2009-01-28 15:48:29Pt dl homemarcel0 : ... domnule ... tot ce vroiam sa spun este ca trebuie sa renunti la a cauta un adevar ABSOLUT ... NU O SA IL GASESTI NICIODATA si vei sfirsi NEBUN ... ial pe cel care este linga tine si pe care l-au studiat atitia pina la tine ... respecta macar conceptele morale simple de viata si incearca sa te concentrezi pe ceea ce poti face zilnic in viata ... cautatil in gunoaie nu iti va aduce nimic bun ... ce am mai inteles din ce am vazut este ca OAMENII NU S-AU SCHIMBAT NICIODATA, diferentele sint doar in tehnologia folosita ... de aceea unii isi inchipuie ca ei sint speciali, ca dispun de o mentalitate ''speciala'' ... FALS ... foarte fals ... si foarte degradant ... de fapt nu stim si nu vom sti mai mult decit ei ... atunci de ce nu ne concentram pe realitatea de zi cu zi si ne adincim in dispute si controverse din care nu apar decit defazati si tot felul de debusolati care ''ascund'' in ei ''secrete teribile'' descoperite prin studierea unor ''socante'' teorii ... CUI FOLOSESTE ? ... NIMANUI ... in schimb vedem zilnic majoritatea departindu-se de realitate, urlind si cersind favoruri, in timp ce totul se degradeaza ... ... ai observat foarte bine acei credinciosi care isi inchipuie ca, credinta a fost creeata doar pentru a le ierta greselile ... si taci din gura ... pentru cai tu iti inchipui ca esti mai bun decit ei ... sau ca ai descoperit singul ''planul divin'' (termen preluat de la alt liber cugetaor ) ... asa tac toti din gura si mizeria se perpetueaza ... ... elibereaza-ti mintea de prostiile care apar ca ciupercile ... mentineti constiinta si caracterul curat ... mergi pe drumul batatorit de altii ... o sa observi ca ai timp sa faci orice iti doresti ... in rest sint atitia care iti ''dezvaluie'' si explica adevaruri ... |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 18:12
... de cele mai multe ori ... CREDE SI NU CERCETA este foarte corect ... deloc manipulator ... si chiar protectiv ... inchipuieti ca toti romanii ar studia pe toate partile religia, ar tot compara cu altele, ar lua in considere ''fitilele'' si descoperirile lansate cu tam-tam, ar emite diverse si nenumarate teorii ... CE AR IESI ? ... unde am ajunge ? ... cine s-ar mai apleca si asupra VIITORULUI cind toti studiaza si se indoiesc de trecut ... cine mai munceste ? ... mai oameni buni, aveti CREIER, aveti VALORI, aveti MORALA, aveti TRADITII ... FOLOSITI-LE ... daca aveti acest minim nu puteti fi mintiti ... ... eu nu am mai vazut o natie mai debusolata si atit de aproape de dezintegrare datorita bombardamentului informatic ... si parca prea putini reusesc sa se opreasca si sa foloseasca chestiile simple si efective folosite de cei de dinaintea noastra ... neincredere, dezinformare, dezbinare, toti sint one showman, teribilism ... |
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 18:51
Eu sunt un pic off topic, dar trebuie sa fac o precizare. Multe filme gen zeitgeist, big picture..si chiar filme aparent crestine utilizeaza informatii NEVERIFICATE.
Eu nu zic crede si nu cerceta (care, apropo, nu apare in Biblie, ci se pare ca apartine lui Celsus), ci spun: nu cautati dovezi cu orice pret! Cred ca oricine are suficienta minte si suficiente "dovezi" pentru a-si sprijini credinta. Poate ca acele dovezi nu sunt chiar cele la care s-ar fi asteptat, dar goana dupa fenomenal nu duce nicaieri. (Pentru unii, fenomenal este chiar faptul ca existam, o dovada suficienta). Revenind la filme care circula pe net, presupun ca unii curiosi s-au intalnit cu informatii despre uriasi (nephilim)... ar trebui sa vedeti CUM au aparut aceste "dovezi" pe net. Oare cate altele au fost fabricate la fel???? www.para-tube.com/play.php?vid=547 (Imi cer scuze, nu am gasit filmul tradus. Pe scurt: pozele acelea populare ale scheletelor de uriasi au fost creeate ca raspuns la niste concursuri de prelucrare a imaginilor). |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 19:00
... daca ar fi sa completez ceva este faptul ca TOATE productiile ''holywoodiene'' sint traduse in romana ... dar afara NIMENI nu are habar de ele si nici nu cred ca iar interesa vreodata ... sau cel putin cei pe care iii cunosc eu ... sint oameni care au rotile toate in cap si nu isi pierd timpul cu filozofind aiurea in timpul liber ... cine a fost primul - oul sau gaina ...
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 19:17
erata: create
(cum se poate modifica un mesaj??!!) |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 20:00
De la: marinescuirina, la data 2009-01-28 19:17:17erata: create In primele minute dupa ce ai postat un mesaj, cand il vizualizezi, ai sa vezi ca apare si "modifica" sus, langa "citeaza" si "raspunde". Intri acolo, faci modificarile si retrimiti. Nu stiu insa cate minute poti beneficia de optiunea "modifica". O mai fi existand si alta cale de a modifica mesajele, dar eu nu stiu. |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 20:48
Im primul rand ... am constiinta inpacata... de la copy/paste
ati ajuns sa scrieti ce credeti voi cu adevarat si nu ce indoctrinari frumoase cu aliniat au scrii altii. Este un MARE LUCRU. In al doile rand as vrea sa-i respund domnului homemarcel0. Ca sa ne fie clar de la inceput adevarul absolut exista. Fara doar si poate. Adica nu stim ce s-a intamplat in trecut ...dar CEVA s-a intamplat. Acel CEVA este ADEVARUL ABSOLUT. N-am inteles de ce cineva care cauta adevarul absolut ar ajunge la nebunie. Sunt atatia cercetatori care isi dedica toata viata pt a studia "diverse" (roci , animale, plante) si nu au innebunit. Partea cu nebunia deriva din alte chestii ...instabilitate emotionala, probleme pshice, cedari nervoase...etc. Sa-ti zic ceva ...daca este sa asculti trupul si sa faci cercetari o viata intreaga doar pt ati asigura mancarea nu cred ca innebunesti. Dar daca o faci pt a demonstra ceva si nu-ti iese si esti bolovan, sau un pic instabil emotional ..da , cred ca ai sanse sa innebunesti. Ca sa nu o mai lungesc cu bazaconii nebunia este a mintii, nu a trupului. Iar dupa voi mintea = suflet. Eu zic ca daca tu te duci la Ierusalim si nu vezi "lumina" atunci ce faci ... iti incoltesc in minte tot tot felul de idei : nu esti vrednic de dumnezeu, esti un pacatos, putei sa faci mai mult ca sa fii credincios si sa vezi ? Parea mea este ca tu ai toate sansele sa innebunesti. Ca atunci cand nu mai stii daca nu esti vrednic de dumnezeu, sau nu mai stii ce sa crzi atunci o iei razna. Asa ca daca mergi pe calea batatorita de altii in momentul in care vei fii pus in fata unui fapt "inedit" ai TOATE sansele sa degenerezi. Deci nu-mi zi tu mie sa fac ce au facut altii. Ce zici este opusul evolutiei. Este foarte clar ca fiecare generatie este mai "desteapta" decat cea precedenta. Eu as sfatui lumea sa incerce sa se ridice la un nivel superior.. nu sa faca acelesi greseli ca generatia trecuta si sa refuze sa evolueze. Treaba cu urmarea caii batatorite ete o mare PROSTIE. Zici ca "elibereaza-ti mintea de prostiile care apar ca ciupercile" dar nu-ti dai seama ca , ca infrormatia sa fie catalogata ca "prostie" trebuie intai procesata. Si eu asta fac draga domnule acum si aici pe forumul asta ...procesez informatia. Pentru voi este deja procesata pe site-uri gen crestinortodox.ro sau mai stiu eu ce. Si as face o marturisire : m-am uitat la zeitgeist de 8 ori. Sunt 4 ore de documentar(informatie). Am un caracter EXAGERAT de critic. Cu toate acestea exita doar un singur lucru la care as avea nevoie de mai multa informatie ca sa-l cataloghez drept real. In schimb am vazut filmele de pe revelatia.ro. Dpa 10 min eram inca interesat, dupa 20 incepusem sa ma plictisec, dupa 30 de min imi pareau prezentatorii gay, dupa 40 de min incepusem sa ma enervez. Am inchis si am plecat din fata cacuatorului injurandu-i pe aia. Uirati-va si voi si astept pareri. |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 21:02
zeitgeist?....sunt multe pareri acolo...unele chiar bune....
cred insa k exagereaza cand incearca sa demonstreze k tot ce se face in lume are k scop obtinerea banilor..... zeitgeist e un film despre bani...... dumnezeu insa nu a fost inventat de oameni pentru bani....el exista dintotdeauna... am observat in acel film cum incercau ei sa demonstreze k iisus nu a existat....poi ....e la mintea gainii.....dak iisus nu a existat...atunci cine a creat crestinismul?...si cum se face k o multime de oameni au aderat la doctrina lui?....nu te gandesti niciodata k s-ar putea sa fie vointa divina la mijloc? serios acum...dak eu as inventa acum o religie...cati as reusi sa convertesc?...am nevoie de o putere divina prin intermediul kreia sa demonstrez k religia mea nu e din aceasta lume si nu are scopuri economice ascunse....aceasta putere divina insa nu lucreaza prin mine.....eu nu as avea nicio sansa sa intemeiez o religie kr sa castige vreun adept..... |
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 21:14
De la: maressalul, la data 2009-01-28 17:40:05Pt Andu30... Treaba sta cam asa... ti-am zis de ce credeam in dumnezeu ..pt ca eram convins ca exista rau.Altceva nu m-a interesat. Am citit bilia povestita copiilor cand eram mic si ce era scris acolo am luat de bun. Vezi... tu spui ca trebuia sa citesti biblia mai demult ca sa te convingi ca e o minciuna.. dar nu ai facut-o nici macar acum si crezi asa simplu un film doar pentru ca are o logica. Eu iti respect liberatea de a alege sa crezi ce vrei tu, pentru ca vezi toti credem pe cineva: TU ai ales sa crezi un film, Eu am ales sa cred in Dumnezeu. Dar faptul ca unii oameni venerau soarele sau stelele ce treaba are cu Dumnezeu? Si acum oamenii fac acelasi lucru crezand un horoscop fara sens... Hai sa-ti dau un exemplu despre stele: 14. Și a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii, 15. Și să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul. Și a fost așa. Deci vezi tu stelele au fost date cu un scop, si e stiut asta ca poti deosebii anotimpurile, anii dupa pozitia stelelor pe cer. Faptul ca oamenii au incercat sa-si lege destinul de ele nu inseamna nimic. Oamenii intotdeauna au cautat niste operatii rationale de "ghicire a viitorului" in cazul de fata s-a numit horoscop. Deci vezi tu nu conteaza ca lumina de la stele ajunge mai tarziu pe pamant (vorba lui Eminescu in "La steaua") atat timp cat judecata anotipurilor se face in raport cu imaginea acelui moment perceputa de pe pamant care este corecta si utila pentru noi. Acum stii cum e sarea alimentara e buna pentru mancare dar daca unii vor sa o puna in prajituri si se vaita ca nu-s bune, nu inseamna ca sarea nu e buna pentru scopul pentru care a fost creeata.. Uite ca sa-ti dau un exemplu despre "cer": 55. Iar Ștefan, fiind plin de Duh Sfânt și privind la cer, a văzut slava lui Dumnezeu și pe Iisus stând de-a dreapta lui Dumnezeu. 56. Și a zis: Iată, văd cerurile deschise și pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu! 57. Iar ei, strigând cu glas mare, și-au astupat urechile și au năvălit asupra lui. Eu unul prin expresia "vad cerurile deschise" nu inteleg sub nici o forma spatiul cosmic, pentru ca spatiu cosmic se vede foarte bine noaptea cand nu e lumina soarelui. Dar Stefan prin Duhul Sfant a putut vedea "altfel" prin cer. (poti sa zici ca a vazut ca printr-o poarta spre o alta dimensiune daca comparatiile gen SF sunt mai usor de inteles). Ceilalti nu vedeau ce a vazut Stefan si au preferat sa-l omoare. E foarte usor sa faci un film sa amesteci adevarul cu minciuna si sa scoti teorii foarte logice. Daca tu crezi ca e asa simplu sa discerni intre un film facut in secolul XXI si o marturie scrisa (Biblia) care are 2000 de ani, tine strict de liberul arbitru al fiecaruia. Uite eu iti voi da un subiect de gandire: Vechiul testament este practic cartea de istorie a poporului evreu. Pentru evrei istoria si Dumnezeu, Moise, Isaac fac parte din istorie. Inchipuieti un pic cum noi zicem ca a venit Traian si ne-a batut de ne-a rupt asa spun evreii in cartea lor de istorie ca a venit Dumnezeu si le-a dat legea prin Moise. Trebuie sa mai intelegi un lucru despre venirea lui Hristos se stia de cand Adam a cazut in pacat, este normal ca aceasta promisiune a ramas in mintea multora. Tot ce a facut Dumnezeu de la Avram (parintele poporului evreu) a facut in directia venirii lui Hristos. Sunt multe lucruri care erau preinchipuite in Vechiul Testament si s-au implinit in Noul Testament. Si s-ar putea sa ai surpriza ca vazand profetiile cum se implinesc sa nu mai gandesti asa simplist comparand lucrurile dintr-un film cu credinta in Dumnezeu...
|
|
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 21:40
Eu in locul tau, m-as gandi de doua ori inainte de a aprecia ca fiind "deschizatoare de ochi" filme ca zeitgeist, (facut cu banii cuiva si care se bucura de o mare popularizare pe net), documentare facute pe national si discovery care discrediteaza crestinismul ( facute si ele cu bani multi). Spuneai de o elita mondiala care are multi bani si vrea sa tina lumea in intuneric si ca probabil d-asta nu vrea sa faca un documentar despre "Sfanta Lumina" de la Ierusalim... Pai, in crestinism se spune ca bogatul cu greu va intra in Rai, se spune ca trebuie sa dai si camasa celui sarac, ca nu trebuie sa strangi bogatii pe pamant, ci in Cer, ca toti oamenii au fost creati liberi, ca fiecare poate decide pentru el, ca nu exista predestinare... TU chiar crezi ca aceasta elita mondiala ar vrea ca "adevaratul" crestinism sa fie accesibil tuturor?
Inca o data, gandeste! Ar sprijini elita mondiala o religie care ii arata pe cei care se chinuie sa stranga bani si putere ca fiind in slujba diavolului ? Daca vrei sa afli mai multe, trebuie sa stii ca tot crestinismul a dus la disparitia sclaviei incetul cu incetul ( toti oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu!) Verifica, cauta pe net ( ai zis ca esti obisnuit sa faci asta) cauta sa vezi cum e cu sclavagismul, Roma si crestinismul. Crezi ca elita mondiala care vrea sa ii transforme pe toti oamenii in sclavi, ar sprijini o astfel de religie? Vezi vreo logica? Dar eu, mergand in continuare pe acest rationament, as putea sa iti spun astfel: da, este mai usor sa distrugi crestinismul dinauntru lui, sa il dinamitezi, altfel cum sa numesti toate sectele care au aparut si care nu fac decat sa interpreteze aiurea ce inseamna invatatura lui Hristos. Iar asta s-a facut si se face cu foarte foarte multi bani! Este mai simplu sa incepi sa vorbesti de o religie sincretica in care sa fie si crestinismul asimilat, iar asta costa la greu si dureaza de multi multi ani. Campania de discreditare a Bisericii Ortodoxe se face iar cu foarte foarte multi bani! Chiar si faptul ca foarte putini au auzit de Lumina Sfanta de la Ierusalim, chiar si asta se face cu multi bani! Fii convins ca daca se putea face un documentar care sa demonstreze falsul acelei lumini, pana acum exista nu unul, ci mii si rula in fiecare seara la TV ! Am sa ma opresc acum pentru ca, daca vrei sa avem o discutie cu totii, va trebui sa incepem prin a stabili macar o regula: nu pune prea multe intrebari dintr-odata ca oamenii sa aiba timp sa raspunda si sa ne alegem toti cu ceva din aceste intrebari si raspunsuri. |
|
|
|