back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 21:45

De la: maressalul, la data 2009-01-28 20:48:54Im primul rand ... am constiinta inpacata... de la copy/paste

ati ajuns sa scrieti ce credeti voi cu adevarat si nu ce indoctrinari frumoase cu aliniat au scrii altii. Este un MARE LUCRU.

In al doile rand as vrea sa-i respund domnului homemarcel0.

Ca sa ne fie clar de la inceput adevarul absolut exista. Fara doar si poate.

Adica nu stim ce s-a intamplat in trecut ...dar CEVA s-a intamplat. Acel CEVA este ADEVARUL ABSOLUT. N-am inteles de ce cineva care cauta adevarul absolut ar ajunge la nebunie. Sunt atatia cercetatori care isi dedica toata viata pt a studia "diverse" (roci , animale, plante)

si nu au innebunit. Partea cu nebunia deriva din alte chestii ...instabilitate emotionala, probleme pshice, cedari nervoase...etc. Sa-ti zic ceva ...daca este sa asculti trupul si sa faci cercetari o viata intreaga doar pt ati asigura mancarea nu cred ca innebunesti. Dar daca o faci pt a demonstra ceva

si nu-ti iese si esti bolovan, sau un pic instabil emotional ..da , cred ca ai sanse sa innebunesti. Ca sa nu o mai lungesc cu bazaconii nebunia este a mintii, nu a trupului. Iar dupa voi mintea = suflet.

Eu zic ca daca tu te duci la Ierusalim si nu vezi "lumina" atunci ce faci ... iti incoltesc in minte tot tot felul de idei : nu esti vrednic de dumnezeu, esti un pacatos, putei sa faci mai mult ca sa fii credincios si sa vezi ? Parea mea este ca tu ai toate sansele sa innebunesti. Ca atunci cand nu mai stii

daca nu esti vrednic de dumnezeu, sau nu mai stii ce sa crzi atunci o iei razna. Asa ca daca mergi pe calea batatorita de altii in momentul in care vei fii pus in fata unui fapt "inedit" ai TOATE sansele sa degenerezi. Deci nu-mi zi tu mie sa fac ce au facut altii. Ce zici este opusul evolutiei. Este foarte clar ca fiecare generatie este mai "desteapta" decat cea precedenta. Eu as sfatui lumea sa incerce sa se ridice la un nivel superior.. nu sa faca acelesi greseli ca generatia trecuta si sa refuze sa evolueze.

Treaba cu urmarea caii batatorite ete o mare PROSTIE. Zici ca "elibereaza-ti mintea de prostiile care apar ca ciupercile" dar nu-ti dai seama ca , ca infrormatia sa fie catalogata ca "prostie" trebuie intai procesata. Si eu asta fac draga domnule acum si aici pe forumul asta ...procesez informatia. Pentru voi este deja procesata pe site-uri gen crestinortodox.ro sau mai stiu eu ce.

Si as face o marturisire : m-am uitat la zeitgeist de 8 ori. Sunt 4 ore de documentar(informatie). Am un caracter EXAGERAT de critic. Cu toate acestea exita doar un singur lucru la care as avea nevoie de mai multa informatie ca sa-l cataloghez drept real. In schimb am vazut filmele de pe revelatia.ro. Dpa 10 min eram inca interesat, dupa 20 incepusem sa ma plictisec, dupa 30 de min imi pareau prezentatorii gay, dupa 40 de min incepusem sa ma enervez. Am inchis si am plecat din fata cacuatorului injurandu-i pe aia.

Uirati-va si voi si astept pareri.

... amice ... hai ca ma superi ... cum adica in al doilea rind ? ... tot nu ai inteles NIMIC ... adevarul absolut Tu nu o sa-l cunosti niciodata ... din cauza informatiilor cu care esti bombardat ... de asta prefer judecata si intelepciunea celor dinaintea mea care NU ERAU MANIPULATI media ... aveau o carte, care inca nu era modificata, si au tot rasfoit-o pe toate partile ... citeodata erau fortati sa se converteasca de diversi si nu au facut-o ... si acei oameni, strabunii nostri, VROIAU BINELE NOSTRU ... EI SE GINDEAU LA VIITOR ... ADICA LA NOI ... ceea ce nu prea se mai intimpla acum cu majoritatea care isi traiesc cu disperare viata ... haotic si dezlinat ... visind ca poate vor trai vesnic ... sau macar vor ''descoperi'' religia lor personala ... HAHAHAHAHA ... si nu va mai fi nevoie sa respecte NIMIC ...

... dai exemplu cercetatorii ... e exact ce iti spuneam dar nu ai inteles ... oamenii aia exercita o meserie in care le place si alearga o viata dupa o noua insecta sau o roca ... tu iti faci meseria din placere ? ... sau ai ales-o ca sa ''produci'' ... cam asta e diferenta intre tine si ei ... ei au succes pentru ca le place ce fac si obtin si succese, in timp ce majoritatea aleg meseria care pare cea mai banoasa si apoi trag de ei sa treaca timpul ...

... hai ca mai plictisit ... numai gargauni va zboara prin cap ... cred ca cea mai mare realizare a unui roman astazi este sa evite bombardamentul media si sa isi pastreze verticalitatea lui personala ... multi cred ca o au dar oricind, abureala din capul lor, le mai da o ''sansa'' sa sara peste ceea ce este normal ... cu tot cu explicatiile de rigoare pentru a isi impaca ''constiinta'' ...

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 00:29

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-28 21:02:01zeitgeist?....sunt multe pareri acolo...unele chiar bune....
cred insa k exagereaza cand incearca sa demonstreze k tot ce se face in lume are k scop obtinerea banilor.....
zeitgeist e un film despre bani......
dumnezeu insa nu a fost inventat de oameni pentru bani....el exista dintotdeauna...
am observat in acel film cum incercau ei sa demonstreze k iisus nu a existat....poi ....e la mintea gainii.....dak iisus nu a existat...atunci cine a creat crestinismul?...si cum se face k o multime de oameni au aderat la doctrina lui?....nu te gandesti niciodata k s-ar putea sa fie vointa divina la mijloc?
serios acum...dak eu as inventa acum o religie...cati as reusi sa convertesc?...am nevoie de o putere divina prin intermediul kreia sa demonstrez k religia mea nu e din aceasta lume si nu are scopuri economice ascunse....aceasta putere divina insa nu lucreaza prin mine.....eu nu as avea nicio sansa sa intemeiez o religie kr sa castige vreun adept.....

Tu inca nu ai inteles cum se poate folosii religia ca sa manipulezi oameni. Era
dat acolo un exemplu concret... care a fost la tv. Un prezentator care spunea "este o blasfemie din partea voastra sa credeti ca guvernul SUA a facut ...nu stiu ce". Care este impactul asupra credinciosului, te-ai gandit? Ca credincios, care nu cerceteaza si doar crede ... cand aude cuvantul blasfemie AUTOMAT in mintea lui se formeaza credinta ca guvernul acela nu a facut rau. Intelegi? Religia da putere celor care stiu sa o foloseasca. Pt ca ei nu trebie sa demonstreze nimic. Asa se fac muuulte magarii. Si cand pe unii ii prostesti cu banii, pe altii cu religia ... ajungi sa ai sprijinul majoritatii. Si castigi alegerile. Sa nu-ti inchipui ca daca tu nu ai face anumite lucruri rele, nu le-ar face nici altii. Fac altii ce nici nu-ti poti inchipui si bat toate recordurile de genocid, manipulare si rea intentie. Nu te condamn pe tine ca crezi in dumnezeu. Dar te-as condamna daca vine unul si-ti zice ca e o blasfemie sa faci ceva si tu fara sa cercetezi te-ai lua dupa acea persoana. Asta este manipulare prin religie.

Iar ca sa-ti dau un exemplu personal : cand a ufost algerile acum in toamnca cred, bunica prietenei mele zicea ca a votat trandafirii sau ...nu stiu ce ... ca asa crede ia ca aia vor face bine. In conditiile actuale trebuie sa fii ULTIMUL RETARD ca sa crezi in politicieni. Este, pe fatza, ca politica este dominata e oameni bogati (asa zisa elita). Cand vei ca un agramat ca vanghelie, cu liceul terminat la seral ajunge primar...trebuie sa fii ultimul prost casa te mai duci la vot. Asta este ..omul spera. Spera dar nu gandeste. Si cand nu gandeste ajunge a fie condus de pleava tarii(cei drept bogati). De asta ma deranjeaza... expresia cu nu cerceta ..crede... e o minune. Si da se intampla minuni... vanghelie primar... dar aceste minuni nu sunt opera lui dumnezeu ... este opera prostiei.

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 00:37

Imi pare rau funnymoon... nu o sa mai continui discutiile tale pe ca mi-am dar seama ca ..nu poti. Pe langa faptul ca nu ai nici o logica, nici o directie, esti si nedocumentata... mai este si chestia asta ... NU POTI.

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 00:44

Maressal, este in regula, nu trebuie sa iti para rau.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 02:09

Maressal, iti inteleg indignarea referitoare la manipularea maselor.

Dar cred ca este imposibil ca vreodata sa se schimbe ceva, imposibil sa se construiasca vreodata o societate dreapta, in care minciuna sa nu-si aibe locul.
Pentru ca omul nu poate defini binele si raul fara a se raporta la Dumnezeu!! (nu dezvolt aceasta idee).

Repet, nu scrie in Biblie crede si nu cerceta. In schimb, am gasit: "fiþi dar înþelepþi ca ºerpii ºi nevinovaþi ca porumbeii". Trebuie sa cunosti! CE anume? Cum te pot insela serpii!! (Asta inteleg eu, cel putin). Cunoasterea este deci necesara.

Stiu ca lumea asta se conduce cu si pentru bani, dar chiar daca aflu ce si cum.. nu voi putea schimba nimic. Nici eu si nici altii. Pentru ca:

"ªi I-a zis diavolul: Þie îþi voi da toatã stãpânirea aceasta ºi strãlucirea lor, cãci mi-a fost datã mie ºi eu o dau cui voiesc". Deci ce am putea schimba noi?
Este adevarat ca eu nu ies din viziunea biblica asupra lumii... dar realitatea certifica acest punct de vedere, nu crezi?

Si acum, crezi ca bogatii lumii nu se inchina nimanui?! Cred ca totusi ai citit/vizionat destul pentru a sti ca pe masura ce urci ierarhia anumitor organizatii treci prin diferite "initieri" si "ritualuri", adopti o anumita simbolistica (vestimentara, gestuala..). Este ironic ca multi nu accepta Sf. Taine, dar se avanta entuziast in ritualuri secrete ale organizatiilor pagane.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 03:13

De la: maressalul, la data 2009-01-28 13:19:30Si mai adaug o intrebare pt "credinciosi"

Maressal, înainte de a încerca sã rãspund obiecþiilor pe care le ridici (obiecþii care nu sunt noi), dã-mi voie sã fac o precizare cu caracter general.

Întrebãrile pe care le pui referitor la cosmogonia biblicã presupun, în detrimentul posibilitãþii unei discuþii pe acelaºi palier, cã ar fi fost scrisã în dialog cu opiniile ºtiinþifice moderne. Însã, dupã cum probabil ºtii, ea a apãrut într-un cu totul alt context (strãin naturalismului ºtiinþific) ºi de fapt în dialog cu alte cosmogonii, precum cele sumeriene, babiloniene (Atra-hasis, Enuma Eliº) sau egiptene.

Genesa deci aparþine unui anumit gen literar al antichitãþii. Haosul primordial, adâncul de ape, imensitatea de pustiu-ºi-gol...sunt doar câteva din temele comune bibliei ebraice ºi cosmogoniilor orientului apropiat. Existã în acelaºi timp ºi deosebire, contrast, polemicã, protest faþã de cosmogoniile rivale. Cultul soarelui este repudiat prin acordarea unei importanþe scãzute apariþiei acestuia. Înfrângerea haosului este descrisã diferit, subliniindu-se puterea superioarã a lui Elohim faþã de Ea, Marduc sau Baal. Omul este acum purtãtor de chip dumnezeiesc, nu rob fãcut pentru muncile grele refuzate de zei.

Arhitectonica literarã a cosmogoniei ebraice este absolut fascinantã. Cele douã seturi de trei zile ale creaþiei (1-3, 4-6) sunt imagini în oglindã care indicã diverse 'umpleri' (1--->4, 2--->5, 3--->6). Forma contractualã anticã (i.e., modul de a intra în legãmânt) se recunoaºte mai ales în repetarea istoriei (toledot) creaþiei în capitolele 2-3. Construcþia universului ca templu sau casã de dumnezeu (cu temelie, stâlpi, tron, boltã cereascã) poate fi întâlnitã atât în Facerea cât ºi în alte scripturi ebraice.

Ce spun în esenþã, Maressall, este cã modul nostru astãzi (inclusiv al tãu) de a citi cosmogonia biblicã ar trebui sã þinã cont de contextul, genul literar (formã, conþinut) ºi intenþia acesteia. Genesa este un produs literar ebraic specific timpului sãu, care, prin metaforã, simbol ºi mit ('mit' nu în sens de 'basm'), transmite un mesaj cu pretenþie de adevãr în ce priveºte apariþia universului prin fiat divin...cã omenirea, societatea, cultura sunt opera unui creator bun ºi suveran...ºi cã acest Elohim sau Yahve a construit o casã, un habitat perfect echilibrat ºi propice, special pentru omenirea purtãtoare a chipului sãu. Este, dacã vrei, versiunea anticã a Principiului Antropic, aºa-zisul fine-tuning cosmic prin care 'deºi amplasarea noastrã nu este în mod necesar centralã, ea este inevitabil privilegiatã' (Brandon Carter).

De la: maressalul, la data 2009-01-28 13:19:30Dumnezeu a zis: „Sa fie lumina!” Si a fost lumina. Sa retinem ca pe pamant era intuneric ... inainte sa fie lumina( hmmm ...logic). Asta insemna ca nu exista soare. DEci soarele nu a fost creat cand ... "La început Dumnezeu a facut cerurile si pamântul".

Maressal, dacã citim aceastã cosmogonie anticã în proprii termeni, existã un motiv literar ºi unul polemic pentru care soarele þine de ziua a patra. Motivul literar, aºa cum am arãtat, þine de poetica textului, de modul în care autorul îºi organizeazã materialul pentru a crea corespondenþe între ziua 1 ºi ziua 4, ziua 2 ºi ziua 5, ziua 3 ºi ziua 6. Motivul polemic, pe de altã parte, þine de detronarea cultului soarelui practicat de vecinii poporului evreu, prin relegarea acestui astru, în Genesa, cãtre mijlocul (în loc de începutul) creaþiei.

De la: maressalul, la data 2009-01-28 13:19:30Acum exista problema urmatoare : De ce pamantul se rotea in jurul unui "punct din spatiu" unde nu era nimic... pt ca apoi sa fie soarele acolo? Prea dubios. Idea de creatie a pamantului inaitea soarelui este absurda, mai ales ca pamantul se invarte in jurul soarelui.

Maressall, cosmogonia biblicã nu ºtie (nu neagã, dar nici nu afirmã) cã pãmântul se învârte în jurul soarelui sau în jurul axei proprii. Percepþia omului antic este una fenomenologicã (în sensul kantian): e.g., soarele rãsare. Dupã cum nu considerã cã soarele este necesar luminii, din punct de vedere literar, tot aºa autorul bibliei nu îl considerã necesar nici noþiunii de zi sau zi-luminã. De fapt, pe tot parcursul istoriei creaþiei (nu doar în zilele 1-3), miºcarea de rotaþie nu este nici afirmatã, nici negatã - doar ignoratã - pentru cã interesul ºi palierul de comunicare este altul decât cel ºtiinþific.

De la: maressalul, la data 2009-01-28 13:19:30Si mai imiv venii o idee: "Dumnezeu a zis: „Sa fie lumina"" .Si a fost... dar unde a fost? Pe tot pamantul ? Eu nu stiu!!!???!!!... daca era pe tot pamantul atunci erau cel putin 2 sori diametral opusi, care culmea... pt a fii lumina pe pamant , pe tot pamantul , trebuiau sa se invarta ei in jurul pamantului si cu aceasi viteza, in acelasi sens. OAU... Ma sperii. Daca nu erau 2 sori atunci nu a fost lumina peste tot! Deci unde a fost lumina?

Obiecþia aceasta este pur speculativã, Maressal. Nu are nici o bazã. Dacã nu ni se precizeazã în text, implicit sau explicit, cã a fost luminã pe tot pãmântul deopotrivã ºi în acelaºi timp, nu are rost sã ne întrebãm cum ar putea fi explicatã aceastã chestiune. Deja am stabilit cã nu reiese din text.

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 11:36

Vreau sa intelegeti ca nu am timp sa va raspund tuturor. Totusi daca scrie cineva ..te rog reaspunde-mi... ii voi raspunde.

Am totusi niste remarci pt dl andu30. Am remarcat "tonul furios' cu care ati scris ultimele 2 mesaje, dar sincer sunt dezamagit pentru ca nu sunteti deloc obiectiv. Vreau sa va demonstrez ca va inselati amarnic cu anumite lucruri sau vreti sa ne manipulati pe noi cu ele. Citez :

"de asta prefer judecata si intelepciunea celor dinaintea mea care NU ERAU MANIPULATI media ... aveau o carte, care inca nu era modificata, si au tot rasfoit-o pe toate partile ... citeodata erau fortati sa se converteasca de diversi si nu au facut-o ... si acei oameni, strabunii nostri, VROIAU BINELE NOSTRU ... EI SE GINDEAU LA VIITOR ... ADICA LA NOI ... ceea ce nu prea se mai intimpla acum cu majoritatea care isi traiesc cu disperare viata ... haotic si dezlinat"

Ati scris "mare" cei dinaintea mea nu erau manipulati. Domnule draga... sa va spun eu despre cei dinaitentea dumneavoastra. Cred ca vorbiti de caei 40 -50 de ani de comunism in care se FILTRA ABSOLUT TOT. Ereau 2 ore de program tv... si alea erau RASFILTRATE. Cartile, emisiunile, serbarile, orele de scoala... TOT... se desfasura in jurul lui Ceausescu. Era slavit oriunde se ivea o cazia. Cred ca stiti ca multe filme si carti au fost interzise in timpul lui. Tu imi scrii mie ...cu majuscule... ca stramosii nostri "vroiau binele nostru"??? punandu-ne aproape sa ne inchinam lui Ceausescu? Imi pare sincer rau dar discursul dumneavostra este FOARTE DEPLASAT. Timp de 50 de ani in Romania nici macar nu s-a pus problema de libertate mass-media. Libertatea mass media nu exista...NU EXISTA domnule... Deci iti bati joc noi... asta faci. Asa ca nu dau 2 bani pe stramosii nostrii care au incercat sa .Biserica a supravituit cu greu. Nu mai era loc de dumnezeu ...era suficient Ceausescu. Si asta eram invatati ... sa il slavim pe Ceusescu prin orice mijloace. Nu cred ca in lume mia poate fi dat un exemplu atat de evident de manipulare. Am fost si vom fi poporul NR 1 in lume care a fost prostit si manipulat o perioadaasa mare de timp.

Sa-ti mai dau un exemplu. Stii ce spuneau stramosii nostri unei fete ... acum 40-50 de ani? Sa nu te pupi cu un baiat ca ramai insarcinata. :)) . Esteatat de exident ce vreau sa spun incat nu voi mai continua.

Iar la sfarsit va spun : Abia de putin timp , datorita internetului, au aparut surse de exprimare LIBERA pe net. Oricine isi poate spune parerea. Si sunt absolut convins ca pe internet poti sa gasesti informatie "NEFILTRATA". Nu stiu unde este , nu stiu cand apare o noua informatie ...dar EXISTA. Inainte nici nu se punea problema de existenta ei.

Eu chiar consider ca dumneata iti bati joc noi cu asfel de comentarii.

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 12:22

Pt dl adipopa :

De la inceput RECUNOSC ca nu prea am inteles mesajul dumneavoastra. Ce am inteles este ca nespecificandu-se clar anumite etape si detalii se lasa loc de intrepretare. Si nu de o intrepretare stiintifica ci de una mitica(de la mit). :)
De cele mai multe ori explicatiile stiintice se limitraza doar la o ipoteza, o concluzie si o demonstratie. Cele "mitice" au 10 ipoteze, nici o concluzie, si 10 incercati de demonstrare.Ce am vrut s aspun este ca pt un eveniment din punc de vedere stiintific sa dea o demonstratie,iar din punc de vedere religios se dau atatea cate secte , religii, credinte sunt.
Imi pare rau domnule dar in aceste ipostaze nu poat sa merg
pe calea miturilor. Consider ca ce mi-ati scris este o filosofie exagerata. Exagerata nu pentru ca nu prea am inteles-o eu ci pentru motivul
ca este prea departe de realitate. Si o sa va exemplific pe parcurs ca am vazut ca mi-ati scris despre evrei si la fel a facut si domnul andu30.
puteti sa filozofati cat vreti despre evrei dar vreau sa va interb ceva CONCRET, REAL, DIN ZILELE NOASTRE. Inteleg ca comologia, creatia
si alte motive pot fii interpretate si sute de feluri, dar cunt curios cum comentati dumneavoastra situatia actuala.

Citat : (dl andu 30) Uite eu iti voi da un subiect de gandire: Vechiul testament este practic cartea de istorie a poporului evreu. Pentru evrei istoria si Dumnezeu, Moise, Isaac fac parte din istorie. Inchipuieti un pic cum noi zicem ca a venit Traian si ne-a batut de ne-a rupt asa spun evreii in cartea lor de istorie ca a venit Dumnezeu si le-a dat legea prin Moise

1. Domnule stiti cine sunt evreii de azi? Sunt elita mondiala, bogatii pamantului, detinatorii celor mai mari corporatii din lume.
De ce Hitler a avut "boala pe evrei"? Pentru ca ajunsesera sa controleze bancile germane, si comertul german... si "sugeau de la germani".
Dealungul timpuli evreii au fost cei mai NENORICITI oameni posibili. SPECULANTI, AFACERISTI, BANCHERI... cei mai mari corupti.

2. Alt popor "mare credincios" : Israelul. Din cate vad pe la televizor acolo este RAZBOI IN TOATA REGULA... ACUM in ianuarie.

3. Grecii ...alt popor cu o mitologie impresionanta si plina de zei si de credinte... deschide tv-ul, citeste stiri sa vezi ce lupte de strada si manifestatii au loc acum in Grecia. Si TE ROG nu-mi mai pune placa cu informatie filtrata...

Orice comentarii sunt de prisos. Asa ca domnule andu30 daca eram toti credinciosi ca tine, sau poate mai rau, acum nu ne mai scriam
mesaje pe site-ul 9am ci ne imparteam bate, sticle si pietre pe strada. Este cel mai bun exemplu ca credinta (un pic dusa la extrem) DEGENEREAZA.
NU POTI spune ca nu, pt ca ti-ai bate joc de noi.

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 12:33

Maresalul am sa-ti spun ceva ce am mai spus si am sa repet mereu. Daca crezi in Dumnezeu, si El nu exista, nu pierzi nimic, dar daca El exista si tu nu crezi in El, atunci ai pierdut totul.

Omul poate sa faca multe lucruri, dar un singur lucru nu poate sa faca, sa evite moartea. Eu nu stiu daca dupa moarte mai exista viata sau nu, pt ca nu am trecut prin moarte ca sa stiu lucrul asta, dar cred ca asa e. Cred in ceea ce spune Biserica, in ceea ce spun Sfintii Parinti. Sa stii ca am avut indoieli in credinta, si am cautat, si am reflectat la multe lucruri care s-au intamplat si care se intampla. Tu spui ca religia e un mijloc de manipulare a oamenilor. Ai perfecta dreptate! Dar daca ai sa te interesezi, ai sa vezi ca o singura religie nu face lucrul asta, ortodoxia. Nu o spun cu mandrie ca sunt eu ortodox, eu sunt mai pacatos ca toti. Multi oameni spun ca nu exista Dumnezeu, pt ca ei gasesc sau incearca sa gaseasca la orice lucru o explicatie rationala. Nu ti-o spun cu rautate, ti-o spun din tot sufletul. Eu nu incerc sa te indoctrinez sau sa te manipulez. Eu nu stiu daca tu ai vazut vreodata vreun om posedat de diavol, ma refer aici la oameni care fac foarte urat si care fac lucruri pe care un om normal nu le-ar putea face. Poate o sa ti se para ceva de domeniul SF. Nici eu nu credeam din tot sufletul lucrul asta, aveam oarecare indoieli. Stii pana cand? Pana cand am vazut cu ochii mei. E GROAZNIC! Nu ti-as dori sa vezi asa ceva! Si ce chestie, foarte multi oameni ajung sa creada in Dumnezeu, numai dupa ce vad asemenea lucruri negative, si nu cred dupa ce vad un lucru pozitiv(ex: lumina de la Ierusalim, schimbarea cursului raului Iordan in ziua de Boboteaza). Iti doresc numai bine!

„Cãutaþi mai întâi împãrãþia lui Dumnezeu ºi celelalte se vor adãuga vouã!“
adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 13:05

De la: maressalul, la data 2009-01-29 12:22:12De la inceput RECUNOSC ca nu prea am inteles mesajul dumneavoastra.

Uneori recitirea ajutã. Dacã nu, scrie ce anume nu ai înþeles.

De la: maressalul, la data 2009-01-29 12:22:12Ce am inteles este ca nespecificandu-se clar anumite etape si detalii se lasa loc de intrepretare. Si nu de o intrepretare stiintifica ci de una mitica(de la mit).

Maressal, nu-þi citi propriile idei în textul altuia! Eu nu am scris aºa ceva.

De la: maressalul, la data 2009-01-29 12:22:12Ce am vrut s aspun este ca pt un eveniment din punc de vedere stiintific sa dea o demonstratie,iar din punc de vedere religios se dau atatea cate secte , religii, credinte sunt.

Citatele biblice folosite de tine fac parte dintr-o cosmogonie anticã. Orice text-ca-literaturã pretinde cititorului sã respecte niºte reguli simple de angajament. Acestea þin, printre altele, ºi de genul literar ales de autor. Înþelegi ce înseamnã gen literar?

Nu e greu sã respecþi regulile hermeneutice impuse de gen. Toþi facem asta. De exemplu, vorbind de film (nu de literaturã), ºtim sã diferenþiem desenul animat de dramã, documentar ºtiinþific. Nu vãd unde te împotmoleºti...

Genesa 1-3 aparþine unui gen literar, a apãrut (aºa cum am arãtat) în contextul unui dialog cu alte comsmogonii rivale, are o structurã literarã intenþionatã...ºi comunicã pe un anumit palier. Acest palier nu este cel ºtiinþific, iar întrebãrile tale contorsioneazã interacþiunea cu aceastã literaturã. E nedrept. Dacã textul în speþã nu rãspunde întrebãrilor tale (din simplul motiv cã a fost creat sã rãspundã altor întrebãri) tu îl ridiculizezi.

Reciteºte motivul literar ºi polemic pentru care soarele face parte din ziua a patra ºi nu ziua întâi. Acest rãspuns respectã contextul, genul ºi intenþia cosmogoniei ebraice din care tu ai citat câteva pasaje.

De la: maressalul, la data 2009-01-29 12:22:12Imi pare rau domnule dar in aceste ipostaze nu poat sa merg pe calea miturilor.

Ai citit vreun studiu serios al mitului? Eºti familiar cu antropologia? Nu da un dos de mânã modernist unui concept important pentru înþelegerea istorie ºi culturii (inclusiv cultura contemporanã).

De la: maressalul, la data 2009-01-29 12:22:12Consider ca ce mi-ati scris este o filosofie exagerata. Exagerata nu pentru ca nu prea am inteles-o eu ci pentru motivul ca este prea departe de realitate.

De care realitate? De realitatea care a produs ºi transmis cosmogonia biblicã? Categoric nu!

De la: maressalul, la data 2009-01-29 12:22:12Si o sa va exemplific pe parcurs ca am vazut ca mi-ati scris despre evrei....

'Exemplificarea' la care recurgi este o retoricã antisemitã ieftinã (parcã învãþatã de la Hitler). Dacã nu poþi mai mult, spune-mi.

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 13:21

Pt balabanandrei :

Este foarte interesant ce mi-ai scris. Oricum partea cu raul care isis schimba cursul de boboteaza NU CRED din start. Daca era adevarat se afla, se filma de catre amatori, se postau filmulete ...crede-ma. Interesanta este treaba cu acei oameni posedati. Nu am vazut nici unul, dar am auzit.As avea cateva intrebari :
1. Este posibil ca sa fie mai multi oameni posedati in acelasi timp? Daca da ce catre cine? De catre supusi ai disvolului?
2. Daca in corpul unui asfel de om psedat sunt injectate substante calmante ...cum reactioneaza acel om?
3. Daca ii dau somifere in continuu unui om posedt si doarme mereu, acel diavol care este il el ar mai fi motivat sa mai stea in corpul unui acelui om? Ideea este ca nu s-ar putea exprima in nici un fel, ca posedatii astia fac urat fizic.
3.Care ar fi motivul pt care un diavol ar poseda un om?
4. Ce cerinte trebuie sa indeplineasca un om pt a putea fi posedat?
5. Ce il face pe diavol sa paraseasca pe om?
6. Ce "castig" ar avea acel diavol din aceasta posedare?... eu cred ca ar pierde pt ca o sa se roage mai multi lui dumnezeu apoi... deci ideea in sine este absurda.
7. Care este ritualul scoaterii diavolului?
8 Legislatia romana prevedein vreun fel abaterile acestor oameni "debusolati"?
9. Care este starea pshica si fizica a posedatului dupa iesirea diavolului?
10. Ce efecte resimte pe termen lung posedatul dupa ce a fosr exorcizat?
11. Ce se intampla daca un posedat nu este exorcizat?
12. Cat poate sa faca "urat" un posedat fara sa manance sau fara sa bea apa?

Te rog raspunde-mi!

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 13:24

Pt balabanandrei :

Este foarte interesant ce mi-ai scris. Oricum partea cu raul care isis schimba cursul de boboteaza NU CRED din start. Daca era adevarat se afla, se filma de catre amatori, se postau filmulete ...crede-ma. Interesanta este treaba cu acei oameni posedati. Nu am vazut nici unul, dar am auzit.As avea cateva intrebari :
1. Este posibil ca sa fie mai multi oameni posedati in acelasi timp? Daca da ce catre cine? De catre supusi ai disvolului?
2. Daca in corpul unui asfel de om psedat sunt injectate substante calmante ...cum reactioneaza acel om?
3. Daca ii dau somifere in continuu unui om posedt si doarme mereu, acel diavol care este il el ar mai fi motivat sa mai stea in corpul unui acelui om? Ideea este ca nu s-ar putea exprima in nici un fel, ca posedatii astia fac urat fizic.
3.Care ar fi motivul pt care un diavol ar poseda un om?
4. Ce cerinte trebuie sa indeplineasca un om pt a putea fi posedat?
5. Ce il face pe diavol sa paraseasca pe om?
6. Ce "castig" ar avea acel diavol din aceasta posedare?... eu cred ca ar pierde pt ca o sa se roage mai multi lui dumnezeu apoi... deci ideea in sine este absurda.
7. Care este ritualul scoaterii diavolului?
8 Legislatia romana prevedein vreun fel abaterile acestor oameni "debusolati"?
9. Care este starea pshica si fizica a posedatului dupa iesirea diavolului?
10. Ce efecte resimte pe termen lung posedatul dupa ce a fosr exorcizat?
11. Ce se intampla daca un posedat nu este exorcizat?
12. Cat poate sa faca "urat" un posedat fara sa manance sau fara sa bea apa?

Te rog raspunde-mi!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 13:36

De la: maressalul, la data 2009-01-29 11:36:28
Am totusi niste remarci pt dl andu30. Am remarcat "tonul furios' cu care ati scris ultimele 2 mesaje, dar sincer sunt dezamagit pentru ca nu sunteti deloc obiectiv. Vreau sa va demonstrez ca va inselati amarnic cu anumite lucruri sau vreti sa ne manipulati pe noi cu ele. Citez :

"de asta prefer judecata si intelepciunea celor dinaintea mea care NU ERAU MANIPULATI media ... aveau o carte, care inca nu era modificata, si au tot rasfoit-o pe toate partile ... citeodata erau fortati sa se converteasca de diversi si nu au facut-o ... si acei oameni, strabunii nostri, VROIAU BINELE NOSTRU ... EI SE GINDEAU LA VIITOR ... ADICA LA NOI ... ceea ce nu prea se mai intimpla acum cu majoritatea care isi traiesc cu disperare viata ... haotic si dezlinat"

Ati scris "mare" cei dinaintea mea nu erau manipulati. Domnule draga... sa va spun eu despre cei dinaitentea dumneavoastra. Cred ca vorbiti de caei 40 -50 de ani de comunism in care se FILTRA ABSOLUT TOT. Ereau 2 ore de program tv... si alea erau RASFILTRATE. Cartile, emisiunile, serbarile, orele de scoala... TOT... se desfasura in jurul lui Ceausescu. Era slavit oriunde se ivea o cazia. Cred ca stiti ca multe filme si carti au fost interzise in timpul lui. Tu imi scrii mie ...cu majuscule... ca stramosii nostri "vroiau binele nostru"??? punandu-ne aproape sa ne inchinam lui Ceausescu? Imi pare sincer rau dar discursul dumneavostra este FOARTE DEPLASAT. Timp de 50 de ani in Romania nici macar nu s-a pus problema de libertate mass-media. Libertatea mass media nu exista...NU EXISTA domnule... Deci iti bati joc noi... asta faci. Asa ca nu dau 2 bani pe stramosii nostrii care au incercat sa .Biserica a supravituit cu greu. Nu mai era loc de dumnezeu ...era suficient Ceausescu. Si asta eram invatati ... sa il slavim pe Ceusescu prin orice mijloace. Nu cred ca in lume mia poate fi dat un exemplu atat de evident de manipulare. Am fost si vom fi poporul NR 1 in lume care a fost prostit si manipulat o perioadaasa mare de timp.

Sa-ti mai dau un exemplu. Stii ce spuneau stramosii nostri unei fete ... acum 40-50 de ani? Sa nu te pupi cu un baiat ca ramai insarcinata. :)) . Esteatat de exident ce vreau sa spun incat nu voi mai continua.

Iar la sfarsit va spun : Abia de putin timp , datorita internetului, au aparut surse de exprimare LIBERA pe net. Oricine isi poate spune parerea. Si sunt absolut convins ca pe internet poti sa gasesti informatie "NEFILTRATA". Nu stiu unde este , nu stiu cand apare o noua informatie ...dar EXISTA. Inainte nici nu se punea problema de existenta ei.

Vezi ca nu eu am scris ce spui tu acolo. Te infurii pe mine degeaba. Uitata-te te rog cu atentie si vezi ca apartine altcuiva acel text de care pomenesti. Eu am scris altceva mai sus.. Fii atent te rog..

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 13:37

De la: maressalul, la data 2009-01-29 11:36:28Vreau sa intelegeti ca nu am timp sa va raspund tuturor. Totusi daca scrie cineva ..te rog reaspunde-mi... ii voi raspunde.

maresal...te-ai intrebat vreodata de ce in societatea zilelor noastre este atat de blamat comunismul?....de ce nu se pronunta pe nicaieri numele lui ceausescu?.....de ce toti cei care plang dupa acea perioada sunt considerati nebuni?
....iti raspund eu...pentru k si acum se intampla la fel.....la fel k si atunci se urmareste spalarea creierelor....
spuneai k atunci nu exista decat o ora de program zilnic....poi si nu era bine?....cu ce este sociatetea de azi mai evoluata?....prin faptul k permite k la televizor sa fie difuzat serialul elodia,sau k o vedem pe magda ciumac toata ziua?........nu avem nevoie de televizor(eu nu ma uit aproape niciodata).....prin mass-media se produce manipularea oamenilor...se arunca tot felul de prostii kr sunt exagerate pentru k oamenii sa se gandeasca la ele si sa nu-si dea seama de ce ceea ce se intampla in jurul lor...
se creaza o tipologie umana kr trebuie urmata...
uita-te cam ce fel de modele sunt aratate.....femei in pielea goala,frumoase,dar proaste....barbati cu masini scumpe,amante etc....
valorile traditionale sunt blamate!!!!....trebuie sa uitam ceea ce suntem pentru a deveni ceea ce vor altii sa fim.....
nu se mai vorbeste de ortodoxism...niciun cuvant despre latinitatea poporului roman....astea au fost cele doua lucruri prin care s-a definit poporul roman...ortodoxie si latinism....oricine era ortodox si latin era considerat automat roman....
dak se va distruge ortodoxia se va distruge insasi poporul roman....vom fii cu toti cetateni ai unui imperiu german...sclavi in acest imperiu....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 13:46

are dreptate maresalul cand zice ce zice despre evrei.....
insa sa nu uiti k de fapt crestinismul nu vine de la evrei....ei din contra...s-au opus crestinismului...ei sunt acuzati de deicid....ei l-au ucis pe Iisus Hristos....
deci nu poti spune k crestinismul este o facatura de-a evreilor.....

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 13:46

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 13:37:53
De la: maressalul, la data 2009-01-29 11:36:28Vreau sa intelegeti ca nu am timp sa va raspund tuturor. Totusi daca scrie cineva ..te rog reaspunde-mi... ii voi raspunde.

maresal...te-ai intrebat vreodata de ce in societatea zilelor noastre este atat de blamat comunismul?....de ce nu se pronunta pe nicaieri numele lui ceausescu?.....de ce toti cei care plang dupa acea perioada sunt considerati nebuni?
....iti raspund eu...pentru k si acum se intampla la fel.....la fel k si atunci se urmareste spalarea creierelor....
spuneai k atunci nu exista decat o ora de program zilnic....poi si nu era bine?....cu ce este sociatetea de azi mai evoluata?....prin faptul k permite k la televizor sa fie difuzat serialul elodia,sau k o vedem pe magda ciumac toata ziua?........nu avem nevoie de televizor(eu nu ma uit aproape niciodata).....prin mass-media se produce manipularea oamenilor...se arunca tot felul de prostii kr sunt exagerate pentru k oamenii sa se gandeasca la ele si sa nu-si dea seama de ce ceea ce se intampla in jurul lor...
se creaza o tipologie umana kr trebuie urmata...
uita-te cam ce fel de modele sunt aratate.....femei in pielea goala,frumoase,dar proaste....barbati cu masini scumpe,amante etc....
valorile traditionale sunt blamate!!!!....trebuie sa uitam ceea ce suntem pentru a deveni ceea ce vor altii sa fim.....
nu se mai vorbeste de ortodoxism...niciun cuvant despre latinitatea poporului roman....astea au fost cele doua lucruri prin care s-a definit poporul roman...ortodoxie si latinism....oricine era ortodox si latin era considerat automat roman....
dak se va distruge ortodoxia se va distruge insasi poporul roman....vom fii cu toti cetateni ai unui imperiu german...sclavi in acest imperiu....

Ia ghici tu cine are cele mai multe licente pentru posturi radio in Romania.

Vanity, definitely my favorite sin.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 13:49

maresal..ink ceva(chiar dak ma bag aiurea in seama )....oamenii posedati de diavol sunt asa datorita paktelor lor....

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 13:53

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 13:59

De la: Kenny, la data 2009-01-29 13:53:20www.adevarul.ro/articole/2007/biserica-s-a-lansat-in-afaceri-tv.html

bai...am vazut link-ul dat de tine....ce e asa rau k biserica si-a deschis un post de televiziune?....din partea mea e super ok(se uita mereu mama la el)....
in vacanta am vazut si eu niste emisiuni...era ziua de craciun si avea chef sa vad emisiuni de credinta....nu emisiuni in care sa se dezbata amplu ce amant si-a mai facut mihaela radulescu sau unde mai face cumparaturi monica columbeanu.....
din partea mea postul e ok....

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 14:37

OFF TOPIC :

Domnule adipopa ai fost de la inceput offtopic. Si o sa-mi permit si eu.
Sa-ti zic CEVA! ... ca sa intelegi DE CE?. Apropo de limba si literatura romana
care se schimna la intervale(nu ma intereseaza de ce..oricum stiu ). Hai sa-ti zic ca desinenta persoanei a 2-a pe care o consider o idiotenie. Nu zic ca ESTE... zic ca o CONSIDER. Daca acum 2 ani iti scriam tie sau unui profesor de limba romana fraze care contineau "vre-un, vre-o"...
ar fi fost corect. Daca ti-as scrie acum, conform "noilor reglementari", ar fi gresit. Ca sa nu-ti mai zic ca mai mult de jumatate din populatia tarii
vorbeste "dialecte" care in realitate sunt gresite. Te rog intelege urmatorul lucru :
NU DAU 2 BANI PE GRAMATICA LIMBII ROMANE. IMPLICT NU DAU 2 BANI PE STILURILE TALE LITERARE.
Iti zic asta ca sa nu-mi mai scrii bazaconii din astea... ca nici nu ma impresioaneaza, nici nu ma lumineaza, doar imi pierd timpul.
Te inteleg ca esti fustrat, ca ai anumite cunostinte pe care nu ai cu cine sa le discuti, dar te rog, nu-ti face "damblalele" pe timpul meu. Citez " Acest palier nu este cel ºtiinþific, iar întrebãrile tale contorsioneazã interacþiunea cu aceastã literaturã". Eu INCERCAM sa vorbesc pe palierul stiintific, chiar nu ai putut observa asta? Nu poti sa intelegi ca palierul ala al tau
nestiintific nu ma intereseaza... deci nu-i vad rostul(adica ai parut un DEPLASAT).

Iti reimprospatez memoria si iti mai spun ca aici avem o discutie gen "evolutionism" versus "creatie divina" si nu genuri literare. Daca poti face conexiunea asta imi poti demonstra ca nu esti doar citit ci si
inteligent. Oricum nu ai fost capabil sa-mi dai un raspuns sau o parere despre cele 3 afirmatii care le-am facut la sfarsitul celuilalt mesaj pt tine...
deci nu ma astept la "imbunatatiri". Iti dau o adresa de mess spulberatorul@yahoo.com ..la care imi poti scrie frustarile. Nu este corect fata de oamenii care discuta pe topicul asta sa continuam aceste discutile aici.

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 14:43

Vezi ca nu eu am scris ce spui tu acolo. Te infurii pe mine degeaba. Uitata-te te rog cu atentie si vezi ca apartine altcuiva acel text de care pomenesti. Eu am scris altceva mai sus.. Fii atent te rog

Ai dreptate ..era pt homemarcel0.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 14:43

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 13:59:43
De la: Kenny, la data 2009-01-29 13:53:20www.adevarul.ro/articole/2007/biserica-s-a-lansat-in-afaceri-tv.html

bai...am vazut link-ul dat de tine....ce e asa rau k biserica si-a deschis un post de televiziune?....din partea mea e super ok(se uita mereu mama la el)....
in vacanta am vazut si eu niste emisiuni...era ziua de craciun si avea chef sa vad emisiuni de credinta....nu emisiuni in care sa se dezbata amplu ce amant si-a mai facut mihaela radulescu sau unde mai face cumparaturi monica columbeanu.....

Da, cred ca daca fiecare dintre noi ne-am gandi mai mult la Dumnezeu si la semenii nostrii si mai putin la barfele din lumea vip-urilor , am avea cu totii foarte mult de castigat

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 14:49

„Cãutaþi mai întâi împãrãþia lui Dumnezeu ºi celelalte se vor adãuga vouã!“
Kenny

230 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 15:00

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-01-29 13:59:43

Cele mai multe licente de audio-vizual in Romania sunt detinute de BOR.
De ce? Varianta up-gradata a martorilor lui Iehova, care umbla din usa in usa?
Mass-market? Propaganda? Pardon, raspandirea cuvantului Domnului.
Ti-am dat linkul nu ca sa vezi ca au deschis un post ci ca la postul respectiv se vinde publicitate. Adica din aceeasi categorie cu "sfintitul masinilor" - vezi aici: www.9am.ro/stiri-revista-presei/2007-06-19/slujbe-pentru-sfintir... . De aici ar trebui sa vezi asta: "Pentru acest ritual aparte nu se percepe o taxa fixa, fiecare da cat il tine buzunarul. "Ai mei i-au dat parintelui 15 lei".
Pai cum asa? La spalat parbrizul dai de obicei 10.000 si ala munceste ceva mai mult decat popa. O fi avand legatura cu vanzarea "indulgentelor"?
Biserica este o institutie a statului. Ca orice minister. Cu o structura ierarhica, cu un buget, cu cotizanti, si asa mai departe.
Credinta si biserica, de orice orientare ar fi ea, nu au nici in clin, nici in maneca. Vrei exemple? Preoti din State si baieti de 8-10 ani ? Preoti de la noi cu Mertzanu' parcat in spatele bisericii ?
Religia este o forma structurata a credintei. Adica io cred ca exista Dumnezeu, tu la fel, se mai gasesc vreo 10 si la un moment dat apare un baiat destept care zice:" Mi s-a aratat Dumnezeu si a zis ca io tre' sa fiu seful vostru." Ia hai sa facem o biserica si sa ne organizam un pic. Treaba merge mult mai bine in liniste si consens decat asa haotic. Ne strangem mai multi, mai scoatem si noi un banut, merge treaba mai bine.
Daca e vreunul obraznic si comenteaza mai tarziu, pac, l-am excomunicat si o sa putrezeasca in iad. Pai stai putin, prietene, cum era aia cu Dumnezeu ii iubeste pe toti la fel si le iarta pacatele? Parca-parca e un pic de contradictie in termeni cu ce zici tu.
Daca dumnezeu e in toti si in toate de ce ar trebui sa ma duc eu si sa ma rog in cadru festiv la biserica si sa nu ma duc sa ma rog sub un pom? Dai tu forward mesajului? Asiguri traducerea?

Credincios nu este egal cu habotnic.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 15:12

Kenny , ori esti rau informat, ori esti rau intentionat

Kenny

230 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 15:18

De la: cla03, la data 2009-01-29 15:12:39Kenny , ori esti rau informat, ori esti rau intentionat

Poti sa fii mai specifica, te rog?

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 15:33

Kenny : Eu discut in contradictoriu(ateu vs credincios) cu cateva persoane de la pagina 18. Ideea este ca ei isi dau sema ca societatea este "bolnava", are uscaciuni, dar ei cred ca rezolvare vine de la dumnezeu. Deci ei doar spera si nu fac ceva concret. Practic stau degeaba si asteapta minuni. Ai dat un exemplu foarte bun in penultimul tau post... dar crede-ma ca nu-ti va raspunde nimeni asa cum vrei. Nici macar logica cea mai logica nu ii va face sa ridice interbari. Si iti zic eu in loc dea un raspuns serios vor scrie numai balarii. Eu am pus zeci de interbari si nici macar pt una nu pot sa zic ca am primit un raspuns cat de cat. Asa nu te stresa... oamenii astia sunt deja indoctrinati. Iar daca ii intrebi ceva ce nu-si pot explica vor zice ca este MINUNE... si vei cadea pe locul 2. Nu ai nici o sansa ...din start.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 15:35

De la: maressalul, la data 2009-01-29 14:43:08
Vezi ca nu eu am scris ce spui tu acolo. Te infurii pe mine degeaba. Uitata-te te rog cu atentie si vezi ca apartine altcuiva acel text de care pomenesti. Eu am scris altceva mai sus.. Fii atent te rog
Ai dreptate ..era pt homemarcel0.

... amice ... eu iti tot repet ... FOLOSESTETI CREIERUL ... atit ... la ceva real si palpabil ... repetati atit de informatie si filtre ... pai daca ati sti ce bataie e in wikipedia pentru a adauga un si, sau, in, care pot schimba intelesul unei fraze si citi prosti citesc si se infurie degeaba citind la fiecare 2-3 luni alta varianta ... si totul pentru ca nu gindesc decit prin prisma a ceea au citit ... si in general, si asata se vede clar in societate, majoritatea cam traieste pe alta planeta deja ... au atitea informatii, divertisment, drame, campanii de imagine, filme cu diverse imbolduri, internet incit sau rupt de realitate ... amesteca informatiile, pun intrebari ''cheie'' cred ei(dar la care e o prostie si sa raspunzi), care ar trebui sa ''dezvaluie'' diverse ''planuri divine'' sau ''revelatii divine'' ... mai baiete, AI CREIER, FOLOSESTE-L ZILNIC ... foloseste aceleasi masuri morale intotdeauna ... respectati traditiile si valorile general acceptate de oameni normali la cap (si pe aia ii mai gaseai pina la al doilea razboi mondial) ... si o sa vezi ca nu poti fi manipulat ... nu da vina pe prostia altora ...
... dadeai un exemplu ... penibil in opinia ta ... cind vei avea copii si la 15 ani iti vor spune ca se duc sa faca un ''oral'' cu ''prietenul/a'' si in scoala in care invata stii sigur ca se vind droguri, iar copii pe care iai crescut vor fi luati de valul societatii si nu dau doi bani pe tine, s-ar putea sa iti vina si tie ''ideea'' salvatoare ... nici nu trebuia sa o dai exemplu ... HAHAHAHAHAHA ... zau, parca e un film care se repeta ... am citit o carte de acum 100 si ceva de ani despre moravurile din bucuresti de atunci ... sau opera lui caragiale ... schimbi hainele personajelor, decorul si trasura si totul e la fel ... HAHAHAHAHAHA ... super ...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 15:40

maresalule...iti dai seama cat de *indoctrinati *suntem?....dak am putut noi sa vedem filmul zeitgeist de la inceput pana la sfarsit si sa ramanem cu aceeasi conceptie despre dumnezeu pe care o aveam si inainte de al vedea?
serios acum....dak nu mai credem in dumnezeu nu ne mai ramane nimik pe lumea asta....cum o sa ne mai ducem noi la biserica sa ne rugam cand avem vreo problema?....cine o sa ne mai ajute dak nu dumnezeu?....pe mine dumnezeu ma ajuta intotdeauna....nu stiu ce as face fara ajutorul lui...nici nu as putea sa ma misc.....
cum sa nu cred eu in cineva kr ma ajuta tot timpul?

Fosta membra 9am.ro

6 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 15:44

Pt. Maresal!

Dupã cum ai vãzut, toþi din topic încearcã sã te convingã cã te afli pe arãturã nu pe drum. Dacã noi suntem pe drum înseamnã cã o sã ajungem acolo unde vrem, în schimb tu n-o sã ajungi niciunde, o sã rãmâi în mijlocul arãturii ºi o sã-þi pui la nesfârºit aceleaºi întrebãri oricât de multe sau pertinente rãspunsuri þi-ar da cineva.

Tu spui cã noi suntem îndoctrinaþi. Am impresia cã nu cunoºti semnificaþia cuvântului. A fi îndoctrinat înseamnã a susþine doctrina în care crezi. A avea o doctrinã este un lucru pozitiv, înseamnã sã ai un fundament, o bazã de pornire într-o discuþie.

Din întrebãrile ºi rãspunsurile pe care le dai constat cã tu nu ai un astfel de fundament! În acest caz orice discuþie pe aceastã temã este sortitã eºecului. Îþi lipseºte baza cunoºtinþelor religioase. Nouã celorlalþi ne este greu sã te convingem de eroarea în care te afli dacã nu ai minimul necesar în domeniu. Explicaþiile noastre ar putea fi prea abstracte ºi prea de neînþeles pentru tine. Încearcã sã te documentezi mai bine, chiar dacã efortul este mare, o sã merite cu prisosinþã. Pentru început þi-aº recomanda sã începi cu Istoria Religiilor. Dar sã citeºti cãrþi, nu Internet.

Apropo, am ºi eu o întrebare: de nu folosiþi diacritice? ...este mai elegant, dã o notã de nobleþe ºi ne-am înþelege mai uºor!

Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: