back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 >> Sari la pagina:

mirciu57

104 mesaje
Oras: Alba-Iulia

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:53

amirale perfect adevarat eu sint liber cugetator si n-am nevoie de o gramada de citate din biblie imi aduc aminte cind eram copil ca cuvintul Dumnezeu insemna domnul zeu de aici vine si etimonologia cuvintului dumnezeu

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:57

De la: mirciu57, la data 2009-06-27 23:53:57amirale perfect adevarat eu sint liber cugetator si n-am nevoie de o gramada de citate din biblie imi aduc aminte cind eram copil ca cuvintul Dumnezeu insemna domnul zeu de aici vine si etimonologia cuvintului dumnezeu

cuvântul *dumnezeu * provine dintr-o expresie latinească *dominus et deus* ceea ce s-ar traduce în limba română prin *stăpân și zeu*...

mirciu57

104 mesaje
Oras: Alba-Iulia

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 00:00

pai nu ce am zis eu?

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 00:00

De la: adipopa, la data 2009-06-27 23:48:26Nu am dedus de niciunde. EL este un cuvânt în canaanită/ugaritică și înseamnă zeu/dumnezeu.
... incet, incet, incepem sa ne intelegem . pentru asta si nu numai si putina palinca la Moeciu.

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 00:03

De la: amiralul, la data 2009-06-28 00:00:41incet, incet, incepem sa ne intelegem . pentru asta si nu numai si putina palinca la Moeciu.

'Nțeles, amiral Dorinel. Dau dublu la Moeciu, că ai eșuat două corăbii cu argumente astăzi!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 00:05

De la: mirciu57, la data 2009-06-28 00:00:05pai nu ce am zis eu?

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 00:19

De la: adipopa, la data 2009-06-28 00:03:56'Nțeles, amiral Dorinel. Dau dublu la Moeciu, că ai eșuat două corăbii cu argumente astăzi!
argumentele iudeo-crestine sunt doar in religia iudeo-crestina. 'nteles Adi ! si mai bem si pentru corabia esuata de tine si de Noe pe ambele topice in lipsa dovezii existentei lui Dumnezeu ! eu imi iau corabiile esuate si vant la pupa !

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 00:48

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 00:54

De la: mytcor, la data 2009-06-28 00:48:24 ...
mai putin cea cu credinta. am voie sa cred in ce vreau sau sa nu cred in ceva anume. eu nu vreau sa fiu un bun crestin, vreau sa fiu un bun om.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 08:52

daca ar fi asa cum spuneti voi @ioana si @andu,atunci schiturile ortodoxiei sau pustnicia ,ca forma de cautare,unire si preaslavire a lui Dumnezeu,sunt o greseala ? ortodoxia nu-L slaveste indeajuns....asa cum o fac catolicii prin catedralele lor ?!? aoleu,copii -ati auzit de legamintul saraciei ? DUMNEZU asa cum este inteles de ortodoxie ,este doar IUBIRE si atit ! nu vrea AUR ! catolicismul,pe care voi il admirati atit de mult promoveaza o biserica militanta,aici pe pamint ,in care Dumnezeu este un razboinic in numele caruia s-au facut nenumarate crime !....Catolicismul merge pe alt drum...
@amirale,ce-ai zice daca numele generic de DUMNEZEU reuneste-n sine toate celelalte nume de zei pronuntate de tine ? ce-ai zice daca rasa alba,ultima aparuta-n lantul trofic,n-are capacitati de meditatie si de analiza ca celelalte rase,plus ca timpul alocat intelegerii a cam trecut si atunci s-a simplificat totul ptr.o mai usoara intelegere ? ni s-au dat 10 porunci si o carte de capatii= abecedar =instructiuni de folosire ! de ce asa ? eiii,asta-i intrebarea !

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 11:53

De la: amiralul, la data 2009-06-28 00:19:07argumentele iudeo-crestine sunt doar in religia iudeo-crestina. 'nteles Adi ! si mai bem si pentru corabia esuata de tine si de Noe pe ambele topice in lipsa dovezii existentei lui Dumnezeu ! eu imi iau corabiile esuate si vant la pupa !

Dorinel, aseară am hotărât să mă retrag la culcare...înainte de a mă îmbăta de-a binelea. Cu Noe nu mi-e clar ce vrei să spui; o fi eșuat el (fericit) pe Ararat, dar nu-mi amintesc ca noi doi să fi discutat miturile deluviene. Ai mai afirmat însă pe pagina cealaltă că nu există dovezi privind existența lui Dumnezeu. Ți-am răspuns; iar replicile tale din istoria religiilor (sumeriene, etc.) și lingvistică (cuvântul zeu/dumnezeu) au fost inepte și oricum departe de țintă. Dacă insiști totuși să folosești în continuare cuvântul „dovad㔠(pentru c㠄argument” nu te mulțumește) te rog să-l definești mai întâi, cum vrei tu, dar ai grijă ca nu cumva, după aceea, cu definiția ta în mână, să nu mai poți dovedi existența numerelor naturale sau a facultăților cognitive. Ce înseamnă deci „dovadă”? Succes...sau vânt la pupă (cum zici)!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 12:00

De la: gabigabi, la data 2009-06-28 08:52:36daca ar fi asa cum spuneti voi @ioana si @andu,atunci schiturile ortodoxiei sau pustnicia ,ca forma de cautare,unire si preaslavire a lui Dumnezeu,sunt o greseala ? ortodoxia nu-L slaveste indeajuns....asa cum o fac catolicii prin catedralele lor ?!? aoleu,copii -ati auzit de legamintul saraciei ? DUMNEZU asa cum este inteles de ortodoxie ,este doar IUBIRE si atit ! nu vrea AUR ! catolicismul,pe care voi il admirati atit de mult promoveaza o biserica militanta,aici pe pamint ,in care Dumnezeu este un razboinic in numele caruia s-au facut nenumarate crime !....Catolicismul merge pe alt drum...

Nu stiu de ce tu crezi ca ortodoxia trebuie sa mearga mana in mana cu saracia. Nu am nici cea mai mica idee de unde ai scos treaba asta. Nu stiu nici ce treaba are catolicismul cu subiectul nostru. Daca tu crezi ca diferentele intre noi si catolici sunt "inaltimea bisericilor" iarasi te inseli.

Calugaria si pustnicia iarasi nu au legatura cu subiectul dezbatut de noi. Renuntarea unui calugar la orice avere lumeasca este iarasi altceva. Noi vorbim aici despre casa Domnului, iar daca tu crezi ca Biserica trebuie sa fie neaparat saraca si amarata eu iti spun ca te inseli.

Parerea mea este ca o biserica trebuie sa arate cel putin la fel de bine ca si casele credinciosilor (este o cerinta de bun simt). Si bineinteles biserica trebuie sa fie dimensionata in functie de orasul, cartierul, satul pe care il deserveste.

De asemenea o cerinta de bun simt ar fi o catedrala patriarhala care sa fie cea mai mare din tara. Nu mi se pare ca cer prea mult sau ceva care depaseste bunul simt.

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 16:27

a reusit cineva,vreodata,pe un astfel de forum,sa-l convinga pe un altul de ceea ce afirma ? ne gindim macar o fractiune de secunda la : ce-o fi vrut ala/aia,sa spuna cu legamintul saraciei ? sau ca ceilalti merg pe un alt drum ? ca DUMNEZEU NU VREA ZORZOANE ? @andu - NU asta il intereseaza ,ci biserica din inima ta ?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 16:37

De la: gabigabi, la data 2009-06-28 16:27:38a reusit cineva,vreodata,pe un astfel de forum,sa-l convinga pe un altul de ceea ce afirma ? ne gindim macar o fractiune de secunda la : ce-o fi vrut ala/aia,sa spuna cu legamintul saraciei ? sau ca ceilalti merg pe un alt drum ? ca DUMNEZEU NU VREA ZORZOANE ? @andu - NU asta il intereseaza ,ci biserica din inima ta ?

amintește-ți doar de tempul lui solomon construit la porunca lui dumnezeu!!!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 17:20

De la: gabigabi, la data 2009-06-28 16:27:38a reusit cineva,vreodata,pe un astfel de forum,sa-l convinga pe un altul de ceea ce afirma ? ne gindim macar o fractiune de secunda la : ce-o fi vrut ala/aia,sa spuna cu legamintul saraciei ? sau ca ceilalti merg pe un alt drum ? ca DUMNEZEU NU VREA ZORZOANE ? @andu - NU asta il intereseaza ,ci biserica din inima ta ?

Eu nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. Imi prezint argumentele pe care le gandesc si discutam.
M-am gandit la cele afirmate de tine, m-am gandit la legamantul saraciei, si am precizat ca este ceva ce se aplica in viata persoanla a calugarilor. Nu are legatura cu subiectul discutat. Daca consideri ca nu am inteles mesajul tau spune-mi ce legatura are legamantul saraciei (care este o chestiune personala) cu constructia unei catedrale (care este o problema a unei comunitati), atat timp cat ea este necesara si utila.

Am scris destul de clar in mesajul de mai sus si am si argumentat. Nu inteleg de fapt ce vrei... sa nu se mai construiasca biserici sau ce? Ce legatura are constructia unei biserici cu biserica din inima noastra. Pentru ce este in noi o sa judece Dumnezeu, vorbim aici de constructia unei catedrale. De ce nu ramanem la subiect? Despre ce zorzoane e vorba ca nu inteleg? Trebuie ca bisericile noastre sa fie urate sau cum?

tonicotua

1 mesaj
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 17:28

Cautati intai imparatia Lui Dumnezeu,si toate celelalte vi se vor adauga voua....ce cuvine...cata intelepciune

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 17:32

nu urite @andule : SIMPLE ! marea problema a Credintei a inceput in clipa in care Biserica s-a etatizat ,a-nceput sa adune imense averi si ca azi ,ca doar ai vazut la tv., sa permita politicului sa intre-n Biserica si sa faca partizanat politic ! daca te-ntrebi de ce oamenii se departeaza de Biserica,asta ar putea fi un motiv !....cit despre ridicarea unei biserici : foarte bine ! am si spus,de altfel : ele sunt stilpii de rezistenta ai lumii ! ma deranjeaza fanfaronada ;exagerarea ; demonstrativul ; nimic din toate astea n-au nimic comun cu DUMNEZEU !

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 21:23

De la: gabigabi, la data 2009-06-28 17:32:26nu urite @andule : SIMPLE ! marea problema a Credintei a inceput in clipa in care Biserica s-a etatizat ,a-nceput sa adune imense averi si ca azi ,ca doar ai vazut la tv., sa permita politicului sa intre-n Biserica si sa faca partizanat politic ! daca te-ntrebi de ce oamenii se departeaza de Biserica,asta ar putea fi un motiv !....cit despre ridicarea unei biserici : foarte bine ! am si spus,de altfel : ele sunt stilpii de rezistenta ai lumii ! ma deranjeaza fanfaronada ;exagerarea ; demonstrativul ; nimic din toate astea n-au nimic comun cu DUMNEZEU !

Oamenii se indeparteaza de biserica pentru simplul motiv ca nu cred in Dumnezeu. In momentul cand un om nu crede in Dumnezeu se va impiedica in ceva, depinde de la caz la caz de ce anume.

Nu stiu unde ai vazut: "fanfaronada ;exagerarea ; demonstrativul" eu cred ca Biserica Ortodoxa nu a cazut in astfel de pacate. Daca ai exemple mi le poti da bineinteles. Politicul nu cred ca are vreo influenta asupra Bisericii, iar daca are, aceasta influenta este nesemnificativa. Cat despre averei nu cred ca Biserica Ortodoxa este foarte bogata, mi-ar placea sa fie, dar nu cred ca este pe cat ar trebui.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 11:10

De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-21 16:55:49
De la: ioana_dark, la data 2009-06-21 14:39:52dorine..nu contează de pe ce site e luată informația...contează doar dacă e adevărată sau nu....
nu mi-ai raspuns la intrebare !... repet ... poate-mi explici si mie ce faceau oamenii acum ... 5-6 milioane de ani pe ... Pamant!!! se jucau de-a v-ati ascunselea cu nervii nostrii! sau de-a v-ati ascunselea cu ... maimutele! sau de-a v-ati ascunselea cu evolutia! sau de-a v-ati ascunselea cu insusi DUMNEZEU!

Iti raspund eu.

Datarea varstei pamantului este intr-o continua disputa. Metodele existente la acest moment nu conduc in aceeasi directie. Se poate observa existenta unor diferente substantiale intre diferitele metode existente cel putin in acest moment.

Afirmatia ca existau oameni acum 6 milioane de ani pe pamant mi se pare total ipotetica, nefiind sustinuta in acest moment de o teorie stiintifica cu adevarat valida. Nu are nimeni garantia ca macar pamantul are 6 milioane de ani, iar tu "presupui" ca omul are atat bazandu-ti judecata doar pe anumite masuratori care inca nu pot fi sustinute stiintific.

Probabil ca timpul va aduce metode de masurare mai corecte care ne vor da o perspectiva cat de cat reala a problemei.

Clock Age Estimate
1. Receding Moon 750 m.y.a. max
2. Oil Pressure 5,000 - 10,000 years
3. The Sun 1,000,000 years max
4. The Oldest Living Thing 4,900 years max
5. Helium in the Atmosphere 1,750,000 years max
6. Short Period Comets 5,000 - 10,000 years
7. The Earth's Magnetic Field 10,000 years max
8. C-14 Dating of Dino Bones 10,000 - 50,000 years
9A. Dinosaur Blood and Ancient DNA 5,000 - 50,000 years
9B. Unfossilized Dinosaur Bones 5,000 - 50,000 years
9C. 165 Million Year Old Ligaments 5,000 - 50,000 years
10. Axel Heiberg Island 5,000 - 10,000 years
11. Carbon-14 in Atmosphere 10,000 years max
12. The Dead Sea 13,000 years max
13. Niagara Falls 5,000 - 8,800 years max
14. Historical Records 5,000 years max
15. The San Andreas Fault 5,000 - 10,000 years
16. Mitochondrial Eve 6,500 years
17. Population Growth 10,000 years max
18. Minerals in the Oceans Various (mostly young) Ages
19. Rapid Mountain Uplift Less than 10 million years
20. Carbon 14 from "Old" Sources 10,000 to 50,000 years
21. Dark Matter and Spiral Galaxies 100 - 500 million years (max)
22. Helium and lead in Zircons 6,000 years

Amanunte despre fiecare metoda in parte am gasit aici, dar cu siguranta fiecare poate cauta mai mult decat am gasit eu:
www.earthage.org/youngearthev/evidence_for_a_young_earth.htm

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 13:41

Evanghelia după Matei 8.5-13

Pe când intra în Capernaum, s-a apropiat de El un sutaș, rugându-L, și zicând:
- Doamne, sluga mea zace în casă, slăbănog, chinuindu-se cumplit.
Și i-a zis Iisus:
- Venind, îl voi vindeca.
Dar sutașul, răspunzând, I-a zis:
- Doamne, nu sunt vrednic să intri sub acoperișul meu, ci numai zi cu cuvântul și se va vindeca sluga mea. Că și eu sunt om sub stăpânirea altora și am sub mine ostași și-i spun acestuia: Du-te, și se duce; și celuilalt: Vino, și vine; și slugii mele: Fă aceasta, și face.
Auzind, Iisus S-a minunat și a zis celor ce veneau după El:
- Adevărat grăiesc vouă: la nimeni, în Israel, n-am găsit atâta credință. Și zic vouă că mulți de la răsărit și de la apus vor veni și vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac și cu Iacov în împărăția cerurilor. Iar fiii împărăției vor fi aruncați în întunericul cel mai din afară; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților.
Și a zis Iisus sutașului:
- Du-te, fie ție după cum ai crezut.
Și s-a însănătoșit sluga lui în ceasul acela.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 16:59

De la: andu30, la data 2009-06-30 11:10:46
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-21 16:55:49
De la: ioana_dark, la data 2009-06-21 14:39:52dorine..nu contează de pe ce site e luată informația...contează doar dacă e adevărată sau nu....
nu mi-ai raspuns la intrebare !... repet ... poate-mi explici si mie ce faceau oamenii acum ... 5-6 milioane de ani pe ... Pamant!!! se jucau de-a v-ati ascunselea cu nervii nostrii! sau de-a v-ati ascunselea cu ... maimutele! sau de-a v-ati ascunselea cu evolutia! sau de-a v-ati ascunselea cu insusi DUMNEZEU!

Iti raspund eu.

Datarea varstei pamantului este intr-o continua disputa. Metodele existente la acest moment nu conduc in aceeasi directie. Se poate observa existenta unor diferente substantiale intre diferitele metode existente cel putin in acest moment.

Afirmatia ca existau oameni acum 6 milioane de ani pe pamant mi se pare total ipotetica, nefiind sustinuta in acest moment de o teorie stiintifica cu adevarat valida. Nu are nimeni garantia ca macar pamantul are 6 milioane de ani, iar tu "presupui" ca omul are atat bazandu-ti judecata doar pe anumite masuratori care inca nu pot fi sustinute stiintific.

Probabil ca timpul va aduce metode de masurare mai corecte care ne vor da o perspectiva cat de cat reala a problemei.

Clock Age Estimate

1. Receding Moon 750 m.y.a. max

2. Oil Pressure 5,000 - 10,000 years

3. The Sun 1,000,000 years max

4. The Oldest Living Thing 4,900 years max

5. Helium in the Atmosphere 1,750,000 years max

6. Short Period Comets 5,000 - 10,000 years

7. The Earth's Magnetic Field 10,000 years max

8. C-14 Dating of Dino Bones 10,000 - 50,000 years

9A. Dinosaur Blood and Ancient DNA 5,000 - 50,000 years

9B. Unfossilized Dinosaur Bones 5,000 - 50,000 years

9C. 165 Million Year Old Ligaments 5,000 - 50,000 years

10. Axel Heiberg Island 5,000 - 10,000 years

11. Carbon-14 in Atmosphere 10,000 years max

12. The Dead Sea 13,000 years max

13. Niagara Falls 5,000 - 8,800 years max

14. Historical Records 5,000 years max

15. The San Andreas Fault 5,000 - 10,000 years

16. Mitochondrial Eve 6,500 years

17. Population Growth 10,000 years max

18. Minerals in the Oceans Various (mostly young) Ages

19. Rapid Mountain Uplift Less than 10 million years

20. Carbon 14 from "Old" Sources 10,000 to 50,000 years

21. Dark Matter and Spiral Galaxies 100 - 500 million years (max)

22. Helium and lead in Zircons 6,000 years

Amanunte despre fiecare metoda in parte am gasit aici, dar cu siguranta fiecare poate cauta mai mult decat am gasit eu:

www.earthage.org/youngearthev/evidence_for_a_young_earth.htm[/quote]

Vai Andu!!!! Este cea mai mare tâmpenie pe care am văzut-o scrisă despre Pământ și...tot restul!!!!

Adică Soarele are doar 1 milion de ani???

Păi Terra are de cel puțin patru ori mai mult, dar miliarde...nu milioane ...și cu asta chiar este de acord toată lumea!

Mă întreb Oare cei care s-au încumetat să facă astfel de afirmații fără nici un fundament....au mai mult de 8 clase primare???? Nu prea cred!!!

Mai degrabă cred că este un site făcut de niște repetenți frustrați....așa de răzbunare!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 21:19

De la: Dorulet, la data 2009-07-05 16:59:32
Vai Andu!!!! Este cea mai mare tâmpenie pe care am văzut-o scrisă despre Pământ și...tot restul!!!!
Adică Soarele are doar 1 milion de ani???
Păi Terra are de cel puțin patru ori mai mult, dar miliarde...nu milioane ...și cu asta chiar este de acord toată lumea!
Mă întreb Oare cei care s-au încumetat să facă astfel de afirmații fără nici un fundament....au mai mult de 8 clase primare???? Nu prea cred!!!
Mai degrabă cred că este un site făcut de niște repetenți frustrați....așa de răzbunare!!!

Eu am scris ceva concret. Sunt diferite metode de masurare. Eu am enumerat 22. Este limpede ca multe dintre ele sunt eronate (imprastierea rezultatelor este foarte mare ca sa fie toate adevarate). Poate una singura este adevarata sau poate ca niciuna din cele prezentate mai sus. Iti dai seama ca nu sunt facute toate de aceeasi persoana.

Atat timp cat nu vii cu argumente clare si cu cel putin doua metode "diferite" de masurare din care sa se obtina acelasi rezultat (sau cu o eroare rezonabila) parerile personale sunt irelevante. Ca spui 10000 de ani sau ca spui 1 miliard pentru mine nu inseamna nimic.

Asta este ce poate face stiinta la acest moment. Imi doresc sa progresam mai mult in aceasta directie si sa descoperim metode cat mai precise.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 22:29

De la: andu30, la data 2009-07-05 21:19:15Atat timp cat nu vii cu argumente clare si cu cel putin doua metode "diferite" de masurare din care sa se obtina acelasi rezultat (sau cu o eroare rezonabila) parerile personale sunt irelevante. Ca spui 10000 de ani sau ca spui 1 miliard pentru mine nu inseamna nimic.
Asta este ce poate face stiinta la acest moment. Imi doresc sa progresam mai mult in aceasta directie si sa descoperim metode cat mai precise.
atata timp cat nu vii cu argumente clare sau, ma rog, cu o eroare rezonabila, ca asa stau lucrurile cu creatia lui Dumnezeu, cu existenta lui, nu-mi ramane decat sa-ti urez: pune mana pe DEX si citeste insemnatatea cuvantului NAIV. tine-o tot asa ! sa fi naiv se pare ca la tine este o mandrie.
''Ca spui 10000 de ani sau ca spui 1 miliard pentru mine nu inseamna nimic.'' pe asta de unde ai mai scoso ?!!! din tolba lui iepurila ?!!!

Fosta membra 9am.ro

116 mesaje
Oras: Tecuci

Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 23:10

Citesc postarile si parca, parca imi vine sa ma crucesc! Inclin sa cred ca internetul, a inceput sa fie folosit de oamenii de la IMGB, cei cu lozina "Noi muncim, nu gandim".Sau sunt eu dobitoc si nu inteleg, ca de fapt fiecare, vrea sa epateze pe fiecare prin eruditie filozofica.Ca sa dezbati un subiect, ca religia, care prin esenta este o stiinta populara, pe post de axioma a vietii, nu prea cadreaza cred, eu cu o rasa superioara, cum credem noi oamenii ca suntem. Ce simplist se poate pune problema.Dumnezeu, si gata gandirea despre orice.Refuz cu indarjire sa cred ca sunt o vita creata de cineva, de vreo entitate.Refuz sa cred ca entitatea care m-ar fi creat, sufera atroce de conspirativitate.E contrar inteligentei de orice tip, fie ea si extraterestra.Refuz sa cred ca o entitate, daca ar exista, care ar fi facut tot ceea din jur, iubeste saradele, sa ma lase pe mine sa dezleg si sa interpretez niste scrieri lasate mie, ca eu sa le urmez.Din informatiile aflate din orice sursa, eu am o teorie.Religia este, cum am mai mentionat de cateva ori, un soft, care domoleste instinctul animalic al fiintei umane.Este un soft care cauta sa scoata la suprafata, din adancul fiintei umane, bunatatea, iubirea, respectul si un comportament adecvat unor finte ganditoare.Dumnezeu este "Politia astrala", care te poate pedepsi cand gresesti. Pai daca nu ar fi existat aceasta politie astrala, se dezvolta umanitatea la pastele cailor.Si la ora actuala aceasta politie astrala, are efect mult mai mare decat politia reala, la persoane needucate. Adica pe sleau, la prostime.Cel mai bun argument al celor spuse de mine, il puteti gasi in com. Brahasesti, sat Toflea, jud. Galati, unde baptistii au infiintat o biserica in mijlocul comunitatii de tigani, si puteti lua date statistice de la IJP Galati, in privinta numarului de infractiuni comise in zona, intre anii 1990-2009.Discutati cu date concrete nu cu filozofii de doi lei.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 6 Iulie 2009, ora 09:57

De la: amiralul, la data 2009-07-05 22:29:51
De la: andu30, la data 2009-07-05 21:19:15Atat timp cat nu vii cu argumente clare si cu cel putin doua metode "diferite" de masurare din care sa se obtina acelasi rezultat (sau cu o eroare rezonabila) parerile personale sunt irelevante. Ca spui 10000 de ani sau ca spui 1 miliard pentru mine nu inseamna nimic.
atata timp cat nu vii cu argumente clare sau, ma rog, cu o eroare rezonabila, ca asa stau lucrurile cu creatia lui Dumnezeu, cu existenta lui, nu-mi ramane decat sa-ti urez: pune mana pe DEX si citeste insemnatatea cuvantului NAIV. tine-o tot asa ! sa fi naiv se pare ca la tine este o mandrie.
''Ca spui 10000 de ani sau ca spui 1 miliard pentru mine nu inseamna nimic.'' pe asta de unde ai mai scoso ?!!! din tolba lui iepurila ?!!!

Stii foarte bine ca am vrut sa spun. O metoda de masurare gresita poate avea erori foarte mari atata tot. In sensul acesta nu conteaza rezultatul. Ce-mi dovedesti tu daca vii cu 10 metode si-mi spui 10 rezultate diferite. Nimic.

msutaca

79 mesaje
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 01:28

Dragii mei,

Sa ma iertati ca intru asa pe nepusa masa si nu am intentia de a raspunde unei intrebari specifice. Cineva spunea aici urmatoarele :
"Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri."
De asemenea sunt persoane care nu gasesc dovezi ale existentei lui Dumnezeu. Nu gasesc asemenea dovezi nu pentru faptul ca ele nu ar exista ci pentru faptul ca ei nu au ochii deschisi ca sa le vada. Domnule cel care nu gasesti dovezi ca Dumnezeu exista, te intreb pe dumneata : in timp ce citesti aceste rinduri RESPIRI ?! Ai viata in tine ?! Eu sunt tentat sa cred ca DA ! Ei vezi ?! Prin insasi existenta dumitale, prin faptul ca existi, ca te misti, ca simti, ca gindesti, ca esti viu, prin acestea toate dumneata dovedesti ca Dumnezeu exista !!!! Viata din fiecare faptura care misca, respira, e vie, viata din fiecare faptura creata de Dumnezeu dovedeste insasi existenta Creatorului ! Dumnezeu nu numai ca este Creatorul si Izvorul Vietii dar El este si Cel ce o mentine ! Te-ai gindit vreodata ca este Cineva care face ca plantele sa creasca ?! Care face ca totul sa fie intr-o evolutie, o miscare continua ?! Te-ai gindit vreodata ca exista Cineva care stapineste si controleaza tot ce exista, tot ce misca ?! Te-ai gindit vreodata ca exista cineva care stabileste cu citi microni pe minut sa creasca o planta, o floare, un fir de iarba ?! Te-ai gindit vreodata ca viata nu este ceea ce noi vedem ?! Viata se intimpla dincolo de lucruri ! Ea este o Taina pe care nu o putem vedea cu ochii nostri si nici macar percepe cu ochii mintii ?! Te-ai gindit vreodata ca exista o Ratiune superioara oricarei ratiuni ?! Noi nu putem intelege (adica vedea) Viata, adica aceasta Taina decit cu ochii inimii curatite de patimi ! Ai inimii curatite de toata rautatea, de toata iubirea de sine, de toata mindria, de toate pacatele facute cu lucrul sau cu gindul !? Numai cu ochii inimii putem vedea pe Dumnezeu Fiul, Domnul nostru Iisus Hristos ! Ratiunea lui Dumnezeu se numeste intelepciune !
Te-ai gindit vreodata ca exista cineva care da Putere Vietii de a invinge moartea ?! Ca exista cinva care da Putere Binelui ca sa invinga raul ?! Ca exista Cineva care trimite sufletele aici sa se intrupeze pe Pamint ?! Te-ai gindit vreodata ca exista Cineva care cheama sufletele inapoi ?! Noi nu suntem de capul nostru in aceasta viata ! E o mare greseala sa credem asta ! Ne inseala diavolul ! E o mare greseala sa credem ca noi putem controla ceva ! Numai Dumnezeu poate !
Este omul capabil ca sa faca cu toata stiinta lui, un simplu si banal fir de iarba ?! Este omul capabil ca sa controleze cit creste sau imbatrineste el intr-o zi ?! Este omul capabil sa invinga singur, fara medicamente o simpla raceala ?! Eu personal, multum,esc lui Dumnezeu, m-am rugat odata Maicii Domnului pentru o fetita de un an, primul copil la parinti, fetita care avea cancer la creier. Parintii ei ratacisera de la dreapta credinta (cred ca erau martori de-ai lui iehova) si nu se rugau pt. copil. Ei bine, multumesc lui Dumnezeu si Maicii Sale Preacurata Fecioara Maria ca fetita s-a facut bine !
Pe Dumnezeu il vedem in si prin Lucrarea Sa ! Dumnezeu a facut multe minuni pentru mine netrebnicul si pacatosul. El exista,este Viu ! Acest Adevar nu-L poate lua de la mine nici moartea !
Deci draga domnule care cauti dovezi ale existentei lui Dumnezeu, si nu le gasesti, sa ma ierti daca iti spun ca ai ochii inchisi...DUMNEZEU EXISTA SI ESTE VIU ! INTREAGA CREATIE MARTURISESTE EXISTENTA LUI DUMNEZEU ! EL ESTE IN TOTI SI IN TOATE ! EL ESTE FRUMUSETEA VIE DIN TOTI SI DIN TOATE ! FRUMUSETEA ACEASTA CARE INVINGE MOARTEA ! DUMNEZEU ESTE FRUMUSETEA FIECARUI SUFLET ! DUMNEATA INSUTI ESTI O FAPTURA MINUNATA CREATA DE DUMNEZEU !!!

Sa ma iertati ca v-am spus multe lucruri pe care le stiati !

DOAMNE SCOATE DIN INTUNERIC TOATE SUFLETELE ! AMIN !

Mircea...

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 14:34

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 14:38

Romani 1: 21 - 32.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 15:37

De la: virgil_gina2001, la data 2009-07-07 14:34:37www.youtube.com/watch?v=OLJmIFD3WqM[/quote]

Ai " sfinți părinți"

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 19:40

Predici foarte folositoare pentru suflet. Parintele Galeriu:

www.crestinortodox.ro/asculta/a560-parintele-galeriu-creatia-in-...

Pagini: << 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: