back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 10:05

DOCUMENTE ALE BISERICII

Ridicarea anatemelor de la 1054 dintre Biserica Ortodoxă și cea Catolică (II)

După citirea Declarației comune de ridicare a anatemelor dintre Biserica Ortodoxă și cea Catolică, la 7 decembrie 1965, Patriarhul Athenagora I al Constantinopolului a emis un act oficial, Tomul patriarhal, prin care el, împreună cu sinodul său, a șters din memoria Bisericii anatemele de la 1054.

Tomul patriarhal
Athenagora
prin darul lui Dumnezeu, arhiepiscop al Constantinopolului, Noua Romă, și patriarh ecumenic

-----------------
S-a întâmplat că în anul 1054, prin hotărâri cunoscute numai de Dumnezeu, mare parte a Bisericii a fost teribil zguduită de furtună, astfel că relațiile generale dintre Bisericile Romei și Constantinopolului s-au aflat în primejdie și dragostea care le ținea unite a fost atât de vătămată, încât în inima Bisericii lui Dumnezeu și-a găsit loc anatema. Legații Romei, cardinalul Humbert și tovarășii săi, l-au anatematisit pe patriarhul Mihail Cerularie și pe cei doi vicari ai săi, iar patriarhul Mihail Cerularie, împreună cu sinodul său, a anatematisit la rândul lui documentul legaților romani, pe cei care l-au prezentat și cei împreună cu ei. Luând în considerare toate aceste lucruri, pentru Bisericile Romei și Constantinopolului a devenit imperios necesar să imite bunătatea și iubirea de oameni dumnezeiești, să îndrepte împreună aceste lucruri și să restabilească pacea.

De vreme ce în aceste vremuri de acum, s-a manifestat bunăvoința lui Dumnezeu și ne-a arătat calea împăcării și păcii, printre altele prin ceea ce s-a împlinit prin purtarea de grijă fericită, rodnică și cu adevărat reciprocă a Vechii și Noii Rome pentru cultivarea de relații frățești între noi, ni s-a părut drept fiecăruia dintre noi să acționăm pentru a îndrepta ceea ce s-a petrecut în trecut și, în măsura în care este responsabilitatea noastră, să îndepărtăm ceea ce poate fi îndepărtat din piedicile care s-au adunat între noi, cugetând la susținerea și creșterea, construirea și desăvârșirea iubirii.

Prin urmare, noi, adică eu smeritul împreună cu prea cinstiții și onorații mitropoliți, iubiții noștri frați și tovarăși, considerând momentul actual ca pe un timp plăcut Domnului, ne-am întrunit în sinod și ne-am sfătuit împreună. Găsindu-ne în comuniune de vederi și intenții cu Vechea Romă, am hotărât să ștergem din memoria și inima Bisericii anatema mai sus-amintită, pronunțată de Patriarhul Mihail Cerularie al Constantinopolului și sinodul său.

În consecință, noi declarăm și așternem în scris că anatema pronunțată în Cancelaria principală a marii Bisericii din partea noastră de lume, în luna iulie, anul mântuirii 1054, al celui de-al 7-lea indiction, este din acest moment ștearsă din memorie și din inima Bisericii și trebuie tratată ca atare de toți. Și aceasta prin mila lui Dumnezeu Atotmilostivul: fie ca El prin mijlocirea întru tot binecuvântatei Doamne, Maica lui Dumnezeu și pururea Fecioara Maria, a sfinților și întru tot lăudaților apostoli, Petru întâiul drept conducător al cetei apostolilor și Andrei cel întâi-chemat, și a tuturor sfinților, să dăruiască pace Bisericii Sale și să o păzească întru toți vecii.

Spre adeverire și ca semn trainic și mărturie credincioasă, a fost adoptat prezentul document patriarhal și sinodal, fiind redactat și pecetluit în registrul sfintei noastre Biserici, iar o copie identică a fost trimisă sfintei Biserici a Vechii Rome, pentru a lua cunoștință de document și a-l păstra în arhivele sale.

7 decembrie anul mântuirii 1965, al 4-lea indiction
† Patriarhul Athenagora al Constantinopolului așa afirmă

www.catacombeleortodoxiei.ro/index.php?option=com_content&view=a...

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 15:06

Am sa recitesc lucrarea respectiva si dupa ca imi fac o parere in spiritul temei pe care suntem o sa vi-o comunic.

P.S.
Se pare ca textul pe care ni l-a oferit domnul "andu30" este o explicatie la interpretarea facuta de autorul rus Credintei pe care o avea Bisericii Ortodoxa Ruse in paralel cu alte Biserici. Dar deocamdata nu ma pot pronuntat. Eu cand am citit lucrarea, nu am analizat impactul pe care il poate aduce Religia, asupra autorului si implicit asupra operei lui. Altceva am urmarit, si as fi "off topic" daca dezvolt subiectul acela si nu dores asta. Sa revenim insa la tema pe care o avem. Eu va repet, nu am studiat aceasta lucrare din punctul de vedere al temei aceasta si deci nu ma pot pronuntat, din pacate. Mi-ati dat o tema la cere sa ma gandesc si am s-o fac cu siguranta..

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 20:52

Andu, nu e un repros, e o intrebare. Ai postat mesajul de mai sus despre ridicare anatemei asupra Bisericii Catolice. Cu ce scop ai facut-o?

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 20:56

De la: balabanandrei, la data 2009-07-23 20:52:39Andu, nu e un repros, e o intrebare. Ai postat mesajul de mai sus despre ridicare anatemei asupra Bisericii Catolice. Cu ce scop ai facut-o?

chiar așa...de ce? .....

ps: andu...tu susții cumva ecumenismul? .....

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:01

De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 20:56:44
De la: balabanandrei, la data 2009-07-23 20:52:39Andu, nu e un repros, e o intrebare. Ai postat mesajul de mai sus despre ridicare anatemei asupra Bisericii Catolice. Cu ce scop ai facut-o?

chiar așa...de ce? .....

Scopul a fost sa aduc la cunostinta cititorilor un lucru care nu este foarte cunoscut: ca nu mai exista anateme intre ortodocsi si catolici.

Eu sustin Biserica lui Hristos si indreptarea tuturor greselilor care au fost facute vreodata.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:04

De la: andu30, la data 2009-07-23 22:01:07

chiar așa...de ce? .....

Scopul a fost sa aduc la cunostinta cititorilor un lucru care nu este foarte cunoscut: ca nu mai exista anateme intre ortodocsi si catolici.

Eu sustin Biserica lui Hristos si indreptarea tuturor greselilor care au fost facute vreodata.

**Eu sustin Biserica lui Hristos si indreptarea tuturor greselilor care au fost facute vreodata.**

adică...susții faptul că biserica catolică ar trebui să renunțe la toate ereziile pe care le-a lansat vreodată ?

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 22:33

De la: ioana_dark, la data 2009-07-23 22:04:29

chiar așa...de ce? .....

**Eu sustin Biserica lui Hristos si indreptarea tuturor greselilor care au fost facute vreodata.**

adică...susții faptul că biserica catolică ar trebui să renunțe la toate ereziile pe care le-a lansat vreodată ?

Bineinteles. Mai ales ca nu sunt multe in cazul catolicilor. Ma gandesc foarte mult si la monofiziti care au facut pasi importanti in directia aceasta. Nu trebuie sa se intample totul dintr-o data dar in pasi mici si cu rabdare si mai ales cu ajutorul lui Dumnezeu orice este posibil.

Ridicarea reciproca a anatemelor intre ortodocsi si catolici este un pas important. Sper sa urmeze si ridicarea anatemelor intre ortodocsi si bisericile ortodoxe orientale. Un link care merita citit:
www.patriarhia.ro/ro/relatii_externe/dialog_intercrestin_1.html

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:00

Ridicarea anatemelor e o greseala grava facuta de patriarhul ecumenic de atunci. Se stie f bine ca masoneria s-a infiltrat si in Biserica Ortodoxa din toata lumea. In mintea mea rasuna si va rasuna glasul parintelui Arsenie Boca: "Inapoi la Sfanta Traditie, Sf Parintii si la sfintele canoane, daca nu, la iad cu tot cu ierarhi". Sa ne fereasca Dumnezeu! Spunea un Sfan Parinte, nu-i mai retin numele: "decat o iubire mincinoasa, mai bine un razboi drept". Doamne ajuta!

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:08

De la: andu30, la data 2009-07-23 22:33:47

chiar așa...de ce? .....

Bineinteles. Mai ales ca nu sunt multe in cazul catolicilor. Ma gandesc foarte mult si la monofiziti care au facut pasi importanti in directia aceasta. Nu trebuie sa se intample totul dintr-o data dar in pasi mici si cu rabdare si mai ales cu ajutorul lui Dumnezeu orice este posibil.

Ridicarea reciproca a anatemelor intre ortodocsi si catolici este un pas important. Sper sa urmeze si ridicarea anatemelor intre ortodocsi si bisericile ortodoxe orientale. Un link care merita citit:
www.patriarhia.ro/ro/relatii_externe/dialog_intercrestin_1.html[...]

Andu, respect parerea ta, dar am s-o condamn intotdeauna. Nimic bun nu s-a facut cu acest "dialog ecumenic". Din contra, numai rau a facut, si asa va face mereu. Parintele Arsenie Papacioc spune f frumos: "Lucrurile sunt simple. Te iubesc, dar nu ma despart de Hristos. Va primim cu bratele deschise inapoi la ortodoxie". Tu chiar nu observi ca de aproape 100 de ani se tot negociaza ortodoxia? Ce frumos spune parintele Arsenie Papacioc: "daca lasi din adevar cat negru sub unghie, nu mai e adevar, devine totul minciuna". Lumea e pacalita cu asa zisa "iubire" de aproapele, o iubire mincinoasa. Cu cata viclenie se ataca ortodoxia. Dar spune Mantuitorul: "Biserica Mea, portile iadului nu o vor birui". Doamne ajuta!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:25

De la: balabanandrei, la data 2009-07-23 23:08:10
Andu, respect parerea ta, dar am s-o condamn intotdeauna. Nimic bun nu s-a facut cu acest "dialog ecumenic". Din contra, numai rau a facut, si asa va face mereu. Parintele Arsenie Papacioc spune f frumos: "Lucrurile sunt simple. Te iubesc, dar nu ma despart de Hristos. Va primim cu bratele deschise inapoi la ortodoxie". Tu chiar nu observi ca de aproape 100 de ani se tot negociaza ortodoxia? Ce frumos spune parintele Arsenie Papacioc: "daca lasi din adevar cat negru sub unghie, nu mai e adevar, devine totul minciuna". Lumea e pacalita cu asa zisa "iubire" de aproapele, o iubire mincinoasa. Cu cata viclenie se ataca ortodoxia. Dar spune Mantuitorul: "Biserica Mea, portile iadului nu o vor birui". Doamne ajuta!

Lucrurile intr-adevar sunt simple. Papacioc spune foarte bine ce spune.. "Te iubesc, dar nu ma despart de Hristos. Va primim cu bratele deschise inapoi la ortodoxie"

Dar Papacioc nu spune inchide portile si "ingroapa talantul" si asteapta ca sa vina toti la tine sa-ti faca plecaciuni ca tu nu trebuie sa faci nimic. Asta mi se pare o atitudine total neortodoxa. Daca un madular al bisericii este bolnav se cuvine sa-l tratezi si sa-i acorzi atentie ca sa-si revina. Amputarea este ultima solutie.

Asa facem cu trupurile noastre cand se imbolnaveste un madular, de ce oare am gandi diferit cand e vorba de trupul lui Hristos. Nu cumva il iubim mai putin (trupul lui Hristos) decat trupul nostru daca gandim asa? Oare asa vrea Hristos? Sa inchidem portile sa ne ascundem in spatele "credintei adevarate" si sa ne izolam in mandria noastra de crestini perfecti. Eu nu cred asta. Eu cred ca vrea sa ne deschidem bratele spre oricine si sa ne marturisim credinta asa cum am pastrat-o. Ti-e frica sa deschizi bratele spre fratii nostri care au facut niste greseli? Asa a facut tatal cu fiul risipitor?

Cum vrei sa se faca pasi daca nu exista nici un dialog?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:31

De la: andu30, la data 2009-07-23 22:33:47

chiar așa...de ce? .....

www.patriarhia.ro/ro/relatii_externe/dialog_intercrestin_1.html[...]

andrei...andu are dreptate....nici el nu susține sub nicio formă ecumenismul ci ideea că toți catolicii trebuie să se întoarcă la ortodoxie...
duhovnicii noștri îi pot convinge pe catolici de necesitatea acestui fapt , însă nu ar reuși prin anateme și amenințări ci prin vorba frumoase și citate din scrierile sfinților părinți...
vorbele frumoase sunt aici de preferat violenței ....
amintește-ți ce scrie în biblie...**cine scoate sabia...de sabie va pieri**...și în alt loc **nu blestemați ca să nu fiți blestemați**...
părintele arsenie papaghioc are mare dreptate....dar catolicii se vor întoarce la ortodoxie numai dacă ortodocșii le vorbesc cu duhul blândeții....

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:32

Chestia cu masoneria mi se pare o fobie incredibila..

Numai masoni peste tot... ei pun totul la cale.. ei fac totul, iar noi niste nevinovati le facem toate jocurile..

Adica Hristos nu vrea sa fie o singura biserica, o singura credinta si un singur botez.
Adica Hristos vrea dezbinare... Eu nu cred ca Hristos vrea dezbinare sau moartea pacatosului... eu cred ca Hristos ne iubeste pe toti la fel de mult indiferent cat de grave sunt pacatele noastre...

Tine de noi sa ducem un dialog curat si sa ne marturisim credinta si sa intelegem ce este greseala de credinta si unde a aparut ea sau ce sunt doar diferente inerente care tin de traditii locale...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2009, ora 23:50

De la: andu30, la data 2009-07-23 23:32:04Chestia cu masoneria mi se pare o fobie incredibila..
Numai masoni peste tot... ei pun totul la cale.. ei fac totul, iar noi niste nevinovati le facem toate jocurile..

Adica Hristos nu vrea sa fie o singura biserica, o singura credinta si un singur botez.
Adica Hristos vrea dezbinare... Eu nu cred ca Hristos vrea dezbinare sau moartea pacatosului... eu cred ca Hristos ne iubeste pe toti la fel de mult indiferent cat de grave sunt pacatele noastre...

Tine de noi sa ducem un dialog curat si sa ne marturisim credinta si sa intelegem ce este greseala de credinta si unde a aparut ea sau ce sunt doar diferente inerente care tin de traditii locale...

andu...și noi și masonii ne dorim o singură religie pe tot pământul....
diferența dintre ortodocși și masoni este că noi vrem ca ortodoxia să fie acea religie...ei vor ca religia lor....

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 10:08

De la: andu30, la data 2009-07-23 23:25:15

Lucrurile intr-adevar sunt simple. Papacioc spune foarte bine ce spune.. "Te iubesc, dar nu ma despart de Hristos. Va primim cu bratele deschise inapoi la ortodoxie"
Dar Papacioc nu spune inchide portile si "ingroapa talantul" si asteapta ca sa vina toti la tine sa-ti faca plecaciuni ca tu nu trebuie sa faci nimic. Asta mi se pare o atitudine total neortodoxa. Daca un madular al bisericii este bolnav se cuvine sa-l tratezi si sa-i acorzi atentie ca sa-si revina. Amputarea este ultima solutie.

Asa facem cu trupurile noastre cand se imbolnaveste un madular, de ce oare am gandi diferit cand e vorba de trupul lui Hristos. Nu cumva il iubim mai putin (trupul lui Hristos) decat trupul nostru daca gandim asa? Oare asa vrea Hristos? Sa inchidem portile sa ne ascundem in spatele "credintei adevarate" si sa ne izolam in mandria noastra de crestini perfecti. Eu nu cred asta. Eu cred ca vrea sa ne deschidem bratele spre oricine si sa ne marturisim credinta asa cum am pastrat-o. Ti-e frica sa deschizi bratele spre fratii nostri care au facut niste greseli? Asa a facut tatal cu fiul risipitor?

Cum vrei sa se faca pasi daca nu exista nici un dialog?

Andu, una e sa incalci poruncile lui Dumnezeu, si alta sa le schimbi. Eu niciodata nu am fost impotriva dialogului cu alte confesiuni, dar ortodoxia nu se negociaza asa cum se face acum. Stii f bine ca sfintele canoane interzic rugaciunea cu ereticii. Eu la asta ma refer. Acest dialog, daca ar ramane la stadiul de dialog, si daca ierarhii nostrii nu ar fi atat de "diplomati", n-as avea nimic impotriva; si i-am vazut pe PF Daniel, pe IPS Teofan, la rugaciuni cu ereticii, mai avem si cazurile Corneanu si ale celuilat preot din Banat. Nu ne putem bate joc de sangele Mantuitorului si de cel al Sf Parinti, caci cu sangele lor au pecetluit ortodoxia. Nu mai zic de ierarhi care afirma ca mahomedanismul, budismul si alte rataciri propovaduiesc pe Dumnezeu, si altele. Hai sa facem o tocanita din toate religiile lumii.
Legat de ce am zis de masonerie, timpul le va arata pe toate.
Doamne ajuta!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 12:00

De la: balabanandrei, la data 2009-07-24 10:08:48
Andu, una e sa incalci poruncile lui Dumnezeu, si alta sa le schimbi. Eu niciodata nu am fost impotriva dialogului cu alte confesiuni, dar ortodoxia nu se negociaza asa cum se face acum. Stii f bine ca sfintele canoane interzic rugaciunea cu ereticii. Eu la asta ma refer. Acest dialog, daca ar ramane la stadiul de dialog, si daca ierarhii nostrii nu ar fi atat de "diplomati", n-as avea nimic impotriva; si i-am vazut pe PF Daniel, pe IPS Teofan, la rugaciuni cu ereticii, mai avem si cazurile Corneanu si ale celuilat preot din Banat. Nu ne putem bate joc de sangele Mantuitorului si de cel al Sf Parinti, caci cu sangele lor au pecetluit ortodoxia. Nu mai zic de ierarhi care afirma ca mahomedanismul, budismul si alte rataciri propovaduiesc pe Dumnezeu, si altele. Hai sa facem o tocanita din toate religiile lumii.
Legat de ce am zis de masonerie, timpul le va arata pe toate.
Doamne ajuta!

De Corneanu nu discut pentru ca este un caz particular si nu are legatura cu subiectul nostru. El nu reprezinta o pozitie oficiala. De asemeanea nu stiu despre ce ierarhi vorbesti tu ca ar sustine ceva de islam, nu intra cu nimic in orizontul meu de cunoastere asemenea pozitii si nu stiu nici cat de reale sunt.

In schimb cred ca orice dialog de acest gen trebuie precedat de o rugaciune catre Dumnezeu. Nu cred ca printr-o pozitie de ingamfare fata de ceilalti frati ai nostri aducem ceva bun. Si ei sunt pusi tot de apostoli si greselile trecutului pot fi indreptate numai cu sustinerea ambelor parti. Daca crezi ca ortodocsii sunt niste sfinti intre o mare de pacatosi eu cred ca te inseli.

De tocanita nu stiu ce vrei sa spui, eu vorbesc doar de Biserica crestina infiintata de Hristos prin apostoli si nu am facut nici o secunda referire la alte religii. Si nu vorbesc de negocieri intre crestini pe baza de dogme ci doar de un dialog deschis, continuu pe aceleasi subiecte din cauza carora s-au produs rupturi.

neacsuirinel

86 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 14:45

PAI SPUNE-MI SI MIE CE INSEAMNA ORTODOX ?

neacsuirinel

86 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 14:46

CE INSEAMNA ORTODOXIE ?

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 15:27

De la: neacsuirinel, la data 2009-07-24 14:45:45PAI SPUNE-MI SI MIE CE INSEAMNA ORTODOX ?

Cuvantul "ortodox" este un cuvant de origine greaca.

Ortodox inseamna "drept-maritor". Ca sa fii drept-maritor, ca sa fii ortodox, trebuie sa ai o credinta dreapta. Deci, cand zicem "drept-maritor", cand zicem "ortodox", atunci zicem si "drept-credincios".

Anonima

41 mesaje
Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 17:59

d c exista tatea limbi (straine) ?

In viata nu exista siguranta, singurul lucru sigur sunt miracolele !
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 18:11

pt.ca n-au putut incapea toate intr-o singura gura[limbile] si atunci ce si-a zis savaot,hai sa bag mai multe limbi diferite in mai multe guri diferite,ok?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
msutaca

79 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 16:48

Dragii mei,

Dar cine-i impiedica pe catolici ca sa vina inapoi la Ortodoxie ?! Eu cred ca nimeni ! Prblema lor nu este asta insa. Problema este ca ei vor alterarea Ortodoxiei, adica uciderea ei !
Sa ma iertati, dar eu va spun ca "TURMA MICA" careia i se adreseaza Domnul nostru Iisus Hristos spunindu-i sa nu se teama, este acea turma care tine mortis la Sfintele canoane ale Ortodoxiei, la Sfinta Traditie "construita" de Insusi Dumnezeu ! Este turma hotarita sa respinga lucrarea satanei cu orice pret, cu pret de jertfa ! Este turma care e hotarita sa mearga pina la capat ! Este turma care iubeste sincer toate sufletele ! Este turma care crede in Sfintenia acestor oameni cu viata sfinta, urmasi ai Sfintilor parinti: parintele Iustin Pirvu, parintele Arsenie Papacioc, parintele pustnic Proclu si altii ca sfintiile lor. Este turma care priveste sufletele celor ce slujesc diavolului, le priveste cu dragoste si mila ! Sunt suflete chinuite de diavol ! Prin ele alege Dumnezeu ca sa ne intareasca credinta !
Nu este decit o singura biserica adevarata : BISERICA ORTODOXA ! Toate celelalte sunt rodul lucrarii diavolului de orbire a sufletelor ! "UN DOMN, O CREDINTA, UN BOTEZ !
Catolicii, saracii, s-au despartit singuri de Hristos ! Trebuie anatema mai mare ?!

DOAMNE MINTUIESTE TOATE SUFLETELE ! STIU CA TU POTI PENTRU CA TU ESTI DUMNEZEU CARE TOATE LE POATE ! AMIN !

sa ma iertati...

mircea pacatosul

msutaca

79 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 16:55

DRAGA ANONIMA,

SINGURA CERTITUDINE IN VIATA ESTE VIATA INSASI !!! VIATA ESTE HRISTOS !!! DUMNEZEU INSUSI A SPUS-O !!!
SINGURA CARE NU MOARE ESTE DRAGOSTEA, IZVORUL VIETII !!!! ADICA DUMNEZEU !!! PE EL IL MARTURISESC TOATE FAPTURILE VII SI TOATA CREATIA !!!

DOAMNE AJUTA !

mircea

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 17:19

De la: msutaca, la data 2009-07-25 16:48:54Dragii mei,

Dar cine-i impiedica pe catolici ca sa vina inapoi la Ortodoxie ?! Eu cred ca nimeni ! Prblema lor nu este asta insa. Problema este ca ei vor alterarea Ortodoxiei, adica uciderea ei !
Sa ma iertati, dar eu va spun ca "TURMA MICA" careia i se adreseaza Domnul nostru Iisus Hristos spunindu-i sa nu se teama, este acea turma care tine mortis la Sfintele canoane ale Ortodoxiei, la Sfinta Traditie "construita" de Insusi Dumnezeu ! Este turma hotarita sa respinga lucrarea satanei cu orice pret, cu pret de jertfa ! Este turma care e hotarita sa mearga pina la capat ! Este turma care iubeste sincer toate sufletele ! Este turma care crede in Sfintenia acestor oameni cu viata sfinta, urmasi ai Sfintilor parinti: parintele Iustin Pirvu, parintele Arsenie Papacioc, parintele pustnic Proclu si altii ca sfintiile lor. Este turma care priveste sufletele celor ce slujesc diavolului, le priveste cu dragoste si mila ! Sunt suflete chinuite de diavol ! Prin ele alege Dumnezeu ca sa ne intareasca credinta !
Nu este decit o singura biserica adevarata : BISERICA ORTODOXA ! Toate celelalte sunt rodul lucrarii diavolului de orbire a sufletelor ! "UN DOMN, O CREDINTA, UN BOTEZ !
Catolicii, saracii, s-au despartit singuri de Hristos ! Trebuie anatema mai mare ?!

DOAMNE MINTUIESTE TOATE SUFLETELE ! STIU CA TU POTI PENTRU CA TU ESTI DUMNEZEU CARE TOATE LE POATE ! AMIN !

sa ma iertati...

mircea pacatosul
mirciulica,arzate-ar focurile gheenei de pacatos,tu alta treaba nu ai decat sa tii predici cre[s]tine? du-te taticu si paste vaca,tunde oaia,mulge magaru'

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 17:20

De la: msutaca, la data 2009-07-25 16:48:54Dragii mei,
Dar cine-i impiedica pe catolici ca sa vina inapoi la Ortodoxie ?! Eu cred ca nimeni ! Prblema lor nu este asta insa. Problema este ca ei vor alterarea Ortodoxiei, adica uciderea ei sa ma iertati...
mircea pacatosul
este valabila si reciproca ! ce impiedica ortodoxia sa revina inapoi in sanul crestinismului de unde a si plecat in 1054 ?!!!
Dorin Paganul

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 17:35

De la: msutaca, la data 2009-07-25 16:48:54
Dragii mei,
mai nene, fi atent aici legat de Biserica primara !!! crestinii primelor veacuri erau cu adevarat crestini si preotii cu adevarat preoti. faptele apostolilor ne prezintă, mai întîi, nașterea supranaturală a bisericii primare prin pogorîrea asa-zisului Duh Sfînt în chip vizibil (cap. 2).
aici este vorba de fapt despre un eveniment venit din cer. in prima predică apostolul Petru, care era umplut cu Duhul Sfînt, a vestit credincioșilor, prin însărcinarea lui Dumnezeu, pocăința și iertarea păcatelor, botezul biblic (vers. 38) și aceeași experiență a botezului cu Duhul Sfînt pe care au trăit-o și cei 120: Căci făgăduința aceasta este pentru voi, pentru copiii voștri, și pentru toți cei ce sînt departe acum, în oricît de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru (vers. 39).
crestinismul primar era compus din oameni care l-au experimentat pe Dumnezeu cu adevărat. cei deveniți credincioși au fost botezați în apă, devenind în mod supranatural, prin Duhul Sfînt, mădulare ale unui singur trup (1 Cor. 12, 13), fiind înzestrați cu daruri și roade duhovnicești (1 Cor. 12, 7; Gal. 5, 22-23). așa cum personajul Hristos, prin trupul Său omenesc, a format asa-zisul ,,Templul lui Dumnezeu'', în care el a locuit și prin care a lucrat, tot astfel crestinismul primar a format Trupul Domnului, ea fiind gloata răscumpărată (1 Cor. 12, 12), pe care El, ca și Cap (Col. 1, 18), a folosit-o spre a continua slujba Sa. Isus a spus: Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, așa vă trimit și Eu pe voi (Ioan 20, 21). Pentru ca multiplele sarcini să fie isprăvite, El a rînduit în Biserică apostoli, prooroci, păstori, învățători și evangheliști (Ef. 4, 11).
in vremea primilor creștini nu existau demnitari ierarhi, erau doar bărbați vrednici de chemarea lor și care își îndeplineau slujba sub călăuzirea și inspirația Duhului Sfînt. primii creștini nu au cunoscut nici preoți și nici predicatori.

De la: msutaca, la data 2009-07-25 16:48:54
mircea pacatosul
eu am convingerea ca tu te-ai despartit de realitate !
Dorin Paganul

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 17:58

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-25 17:35:30mai nene, fi atent aici legat de Biserica primara !!! crestinii primelor veacuri erau cu adevarat crestini si preotii cu adevarat preoti. faptele apostolilor ne prezintă, mai întîi, nașterea supranaturală a bisericii primare prin pogorîrea asa-zisului Duh Sfînt în chip vizibil (cap. 2).
aici este vorba de fapt despre un eveniment venit din cer. in prima predică apostolul Petru, care era umplut cu Duhul Sfînt, a vestit credincioșilor, prin însărcinarea lui Dumnezeu, pocăința și iertarea păcatelor, botezul biblic (vers. 38) și aceeași experiență a botezului cu Duhul Sfînt pe care au trăit-o și cei 120: Căci făgăduința aceasta este pentru voi, pentru copiii voștri, și pentru toți cei ce sînt departe acum, în oricît de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru (vers. 39).
crestinismul primar era compus din oameni care l-au experimentat pe Dumnezeu cu adevărat. cei deveniți credincioși au fost botezați în apă, devenind în mod supranatural, prin Duhul Sfînt, mădulare ale unui singur trup (1 Cor. 12, 13), fiind înzestrați cu daruri și roade duhovnicești (1 Cor. 12, 7; Gal. 5, 22-23). așa cum personajul Hristos, prin trupul Său omenesc, a format asa-zisul ,,Templul lui Dumnezeu'', în care el a locuit și prin care a lucrat, tot astfel crestinismul primar a format Trupul Domnului, ea fiind gloata răscumpărată (1 Cor. 12, 12), pe care El, ca și Cap (Col. 1, 18), a folosit-o spre a continua slujba Sa. Isus a spus: Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, așa vă trimit și Eu pe voi (Ioan 20, 21). Pentru ca multiplele sarcini să fie isprăvite, El a rînduit în Biserică apostoli, prooroci, păstori, învățători și evangheliști (Ef. 4, 11).
in vremea primilor creștini nu existau demnitari ierarhi, erau doar bărbați vrednici de chemarea lor și care își îndeplineau slujba sub călăuzirea și inspirația Duhului Sfînt. primii creștini nu au cunoscut nici preoți și nici predicatori.

Nah, bun, Dorine. Dar dacă te atrage așa de mult Biserica Începuturilor, de ce atâta vitriol către creștinismul de azi - creștinism care, în paranteză fie spus, nu vrea decât să se întoarcă cu fiecare nouă generație la aceste Începuturi...?

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 18:02

De la: adipopa, la data 2009-07-25 17:58:41Nah, bun, Dorine. Dar dacă te atrage așa de mult Biserica Începuturilor, de ce atâta vitriol către creștinismul de azi - creștinism care, în paranteză fie spus, nu vrea decât să se întoarcă cu fiecare nouă generație la aceste Începuturi...?
din diverse motive. unul care imi vine acum in minte este ca s-a divizat in gasti preotesti, fiecare cu interesul ei.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 18:16

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-25 18:02:41
De la: adipopa, la data 2009-07-25 17:58:41Nah, bun, Dorine. Dar dacă te atrage așa de mult Biserica Începuturilor, de ce atâta vitriol către creștinismul de azi - creștinism care, în paranteză fie spus, nu vrea decât să se întoarcă cu fiecare nouă generație la aceste Începuturi...?
din diverse motive. unul care imi vine acum in minte este ca s-a divizat in gasti preotesti, fiecare cu interesul ei.
si inca unu care ma supara mereu este ca se neaga viguros de catre crestini existența altor zei a altor religii, dar se simte adanc ofensat și scandalizat cand cineva incearca sa nege existența zeului sau. crede crestinul ca întreaga populație a planetei, cu excepția celor care ii impartasesc religia, vor petrece eternitatea într-un asa-zis iad al ,,suferinței infinite'' ? si totusi, considera religia sa ca fiind bazata pe ... TOLERANTA si IUBIRE .

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 18:18

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-25 18:02:41

Nu știu cât de sincer ești cu tine însuți. Tu ai atacat, de-a lungul timpuluii, ideea că Dumnezeu există, că a creat universul, că s-a întrupat în Iisus din Nazaret, etc. Acestea nu par atacuri asupra unor găști preoțești, ci asupra esențialului creștinismului acelor începuturi de care vorbeai ma devreme.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 25 Iulie 2009, ora 18:24

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-25 18:16:47si inca unu care ma supara mereu este ca se neaga viguros de catre crestini existența altor zei a altor religii, dar se simte adanc ofensat și scandalizat cand cineva incearca sa nege existența zeului sau. crede crestinul ca întreaga populație a planetei, cu excepția celor care ii impartasesc religia, vor petrece eternitatea într-un asa-zis iad al ,,suferinței infinite'' ? si totusi, considera religia sa ca fiind bazata pe ... TOLERANTA si IUBIRE .

Creștinismul este o religie exclusivistă pentru că se întemeiază pe monoteismul iudaic adaptând šema isra'el pentru a incorpora dumnezeirea lui Iisus. Iisus însuși a fost exclusivist, declarându-se într-o manieră absolută Calea, Adevărul și Viața, și negând apropierea de Tată pe orice altă rută. Cât despre toleranță, trebuie spus că exclusivismul nu înseamnă și nu ar trebui să ducă în mod normal la intoleranță.

Pagini: << 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: