back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 01:13

De la: Dorulet, la data 2009-07-09 01:12:09 Șiii???? Am avut dreptate???

cam da...

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 09:20

De la: Dorulet, la data 2009-07-09 00:00:21
Nu cred nici o clipă că un copil cu un singur părinte va fi neapărat un copil complexat...poate să vină Papa să-mi spună...nu cred, pentru că eu personal cunosc destule cazuri de copii foarte reușiți și cu performațe deosebite la maturitate...fără complexe și toate porcăriile inventate de "unii psihologi".
Nu cred nici o clipă că vecina are copilul mai inteligent decât al meu...doar pentru că el are un surogat de tată și eu am ales să-l cresc și educ singură! Sunt la fel de capabilă să-l răsfăț, să-l îngrijesc și să joc fotbal sau baschet cu el, ca oricare alt "macio".

Nu am vrut sa sarim in extrema opusa. Copilul care creste cu un singur parinte nu "va fi neaparat" un adult complexat. Ideea este ca "in mod ideal si de necontestat" echilibrul perfect se regaseste doar in familiile cu doi parinti care participa in mod dedicat la educatia si cresterea copilului.

In cazurile cu un singur parinte acest echilibru bineinteles ca se poate compensa intr-o masura mai mare sau mai mica printr-un efort suplimentar al parintelui existent care trebuie sa completeze lipsa celuilalt parinte prin aport propriu sau prin metode de genul cum spunea funnymoon: apropierea unui unchi de copil sau o matusa (dupa caz) masuri menite sa aduca un echilibru in viata copilului. Lipsa unui parinte mai poate dezvolta complexe sau adversitati fata de oamenii cu sexul parintelui care lipseste.

Nu vorbim de daruire sau sa cuantificam iubirea a unuia sau celuilalt parinte, pur si simplu este vorba doar de conceptul ideal de crestere a unui copil. Orice abatere de la aceste norme naturale pana la urma reprezinta un dezechilibru in viata copilului. Repet parintele ramas (prin dragoste, capacitate de intuitie a dorintelor copilului, capacitate de dialog, folosirea unui parinte surogat) poate acoperi acest dezechilibru intr-o masura mai mare sau mai mica, dar nu va reusi sa acopere 100% lipsa celuilalt parinte.

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 16:09

Se intampla sa fie asa:

www.youtube.com/watch?v=OLJmIFD3WqM

Deoarece nu se tine cont de ce scrie in Romani 1: 21 - 32.

NU VA COSTA NIMIC CA SA CITITI. Si sa intelegeti exact ce scrie.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 16:18

999www.youtube.com/v/OLJmIFD3WqM&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/OLJmIFD3WqM&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 16:20

Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulțumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor și inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
22. Zicând că sunt înțelepți, au ajuns nebuni.
23. Și au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios și al păsărilor și al celor cu patru picioare și al târâtoarelor.
24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăției, după poftele inimilor lor, ca să-și pângărească trupurile lor între ei,
25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună și s-au închinat și au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci și femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
27. Asemenea și bărbații lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșind rușinea și luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
28. Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de purtări rele, bârfitori,
30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeți, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, nesupuși părinților,
31. Neînțelepți, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
32. Aceștia, deși au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le și încuviințează celor care le fac.

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

116 mesaje
Oras: Tecuci

Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 16:36

Scuze că întreb, dar a trecut forumul ăsta sub patronajul Patriarhiei?! Ca să fiu lamurit și eu, ca în cazul ăsta să-mi vad de drumul meu și să mă duc pe facebook sau hi5.Nu s-ar putea să lăsăm discuțiile despre cele "sfinte", celor a căror sarcina de serviciu este chiar asta? Dar dacă este vorba despre așa ceva, eu zic, ca ar fi mai eficient să găsim soluții, să trimitem cât mai mulți români la slujba de la biserică, dar toți cu "burta plină". Vorbesc în cunoștință de cauză, pentru ca am putut să cunosc din interior tagma preoțească, până la cele mai sfinte fețe, și mi-am dat seama că nu pot fi dobitoc.Dar să-i lăsăm în plata Domnului și noi să revenim la ale noastre, adica la oile noastre.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 20:11

De la: virgil_gina2001, la data 2009-07-09 16:09:33Se intampla sa fie asa:

www.youtube.com/watch?v=OLJmIFD3WqM

Deoarece nu se tine cont de ce scrie in Romani 1: 21 - 32.

NU VA COSTA NIMIC CA SA CITITI. Si sa intelegeti exact ce scrie.

desigur că se întâmplă (rareori ce-i drept) să fie și așa..dar...vrei să-ți fac și eu o listă cu atei desfrânați , criminali , hoți , violatori , pedofili, ...etc...etc...?
dacă un preot este așa va da seama în fața lui dumnezeu , dar...asta nu înseamnă că trebuie să ne îndepărtăm de ortodoxie și să îmbrățișăm ateismul...

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 17:59

De la: ioana_dark, la data 2009-07-09 20:11:07desigur că se întâmplă (rareori ce-i drept) să fie și așa..dar...vrei să-ți fac și eu o listă cu atei desfrânați , criminali , hoți , violatori , pedofili, ...etc...etc...? dacă un preot este așa va da seama în fața lui dumnezeu , dar...asta nu înseamnă că trebuie să ne îndepărtăm de ortodoxie și să îmbrățișăm ateismul...

Ioana, Gina nu este atee, ci Martor al lui Iehova. E trist în primul rând că homosexualitatea există; e și mai trist că slujitorii bisericii sunt uneori pinși cu pantalonii în vine (homo- dar și heterosexual). Însă e nevoie probabil, din când în când, și de astfel de momente de expunere publică a slăbiciunii și ipocriziei oamenilor care propovăduiesc evanghelia și fac slujbe înaintea Domnului. Ideal ar fi ca acești oameni să fie ajutați totuși să-și revină, nu să fie alungați din biserică sau alienați de comunități. Iar cei care se cred tari (inclusiv co-religionarii Ginei) ar face bine să-și aducă aminte că numai harul dumnezeiesc ne ține departe de astfel de pățanii...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 20:33

De la: adipopa, la data 2009-07-10 17:59:01
De la: ioana_dark, la data 2009-07-09 20:11:07desigur că se întâmplă (rareori ce-i drept) să fie și așa..dar...vrei să-ți fac și eu o listă cu atei desfrânați , criminali , hoți , violatori , pedofili, ...etc...etc...? dacă un preot este așa va da seama în fața lui dumnezeu , dar...asta nu înseamnă că trebuie să ne îndepărtăm de ortodoxie și să îmbrățișăm ateismul...

Ioana, Gina nu este atee, ci Martor al lui Iehova. E trist în primul rând că homosexualitatea există; e și mai trist că slujitorii bisericii sunt uneori pinși cu pantalonii în vine (homo- dar și heterosexual). Însă e nevoie probabil, din când în când, și de astfel de momente de expunere publică a slăbiciunii și ipocriziei oamenilor care propovăduiesc evanghelia și fac slujbe înaintea Domnului. Ideal ar fi ca acești oameni să fie ajutați totuși să-și revină, nu să fie alungați din biserică sau alienați de comunități. Iar cei care se cred tari (inclusiv co-religionarii Ginei) ar face bine să-și aducă aminte că numai harul dumnezeiesc ne ține departe de astfel de pățanii...

adi..preoții care fac așa cea sunt dați afară imediat...

cât despre harul divin....lucrează chiar dacă omul este nevrednic de el...
o sfâtntă liturghie ținută de un preot homoxexual este la fel de valabilă ca una ținută de unul normal...
nu contează dacă pretul e hoț , bețiv sau are alte defecte...harul divin lucrează prin el atât timp cât este preot...

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 22:51

De la: ioana_dark, la data 2009-07-10 20:33:14nu contează dacă pretul e hoț , bețiv sau are alte defecte...

Ba contează. Preoții hoți, bețivi ar trebui ajutați să se schimbe sau schimbați ca să se ajute singuri.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 22:56

De la: adipopa, la data 2009-07-10 22:51:42
De la: ioana_dark, la data 2009-07-10 20:33:14nu contează dacă pretul e hoț , bețiv sau are alte defecte...

Ba contează. Preoții hoți, bețivi ar trebui ajutați să se schimbe sau schimbați ca să se ajute singuri.

ce ajutați , adi?
nu sunt ajutați deloc...sunt dați afară direct...
așa e normal față de enoriași...și așa se procedează...

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 00:03

De la: ioana_dark, la data 2009-07-10 22:56:17
De la: adipopa, la data 2009-07-10 22:51:42

ce ajutați , adi?

nu sunt ajutați deloc...sunt dați afară direct...

așa e normal față de enoriași...și așa se procedează...

Trebuie sa specificam, ca sa nu creeam confuzie. Nu mai sunt lasati sa slujeasca ca preoti, atat. Dar ei raman in Biserica, atata timp cat nu cad in erezii.

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 13:31

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 22:25

Poporul român - creator de civilizație și cultură [2/2]
www.youtube.com/watch?v=_C1PvQV733A

Poporul român - creator de civilizație și cultură [1/2]
www.youtube.com/watch?v=x_lcnPQCfVg

Creștinismul românesc - primul creștinism european [2/2]
www.youtube.com/watch?v=ZeVJGzx6GbU

Creștinismul românesc - primul creștinism european [1/2]
www.youtube.com/watch?v=nuZimXRATbo

Istoria este falsificata de unii, dar ADEVARUL iese pana la urma la suprafata. Nu credeti !

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 23:36

De la: eugenb, la data 2009-07-11 22:25:10Poporul român - creator de civilizație și cultură [2/2]
www.youtube.com/watch?v=_C1PvQV733A

Poporul român - creator de civilizație și cultură [1/2]
www.youtube.com/watch?v=x_lcnPQCfVg

Creștinismul românesc - primul creștinism european [2/2]
www.youtube.com/watch?v=ZeVJGzx6GbU

Creștinismul românesc - primul creștinism european [1/2]
www.youtube.com/watch?v=nuZimXRATbo

Istoria este falsificata de unii, dar ADEVARUL iese pana la urma la suprafata. Nu credeti !

trebuie să recunosc că până azi eu nu am văzut niciun film cu mircea dogaru și nici nu am citit vreun articol scris de el....prea era ridicat în slăvi de toți cei care susțin teoria conspirației în istorie ....
am văzut însă acum ultimul clip din seria celor prezentate aici....nu am timp să-i verific toate sursele (și nu am auzit până acum de domnitorul român iuliu ) dar pare foarte real ceea ce spune....
practic îi desființează pe toți daciștii înfocați care susțin că românii s-ar fii creștinat în secolul 14 și că ăsta ar fii fost un act politic ...
și pentru pumnul în gură pe care i-l trage lui săvescu are din partea mea....

ps: promit să văd și clipurile celelalte ...am avut o impresie greșită despre el până azi...

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 21:44

Daca veti fi curioasa sa aflati mai multe despre istoria (romaneasca - militara in special) se gasesc pe YouTube clipuri semnate "AlexanderXVI", care sunt foarte interesante. Unele sunt facute cu ... "tendinta", dar nu prea multe. Majoritatea video-clipuri respecta ISTORIA (am verificat si din alte surse ce afirma acest istoric militar si s-a adeverit "adevarul istoric") si de aceea mi se par foarte interesante si "la obiect".

In ce priveste topicul pe care ne aflam, mi-a placut felul cum a pus problema "istoriciilor si arheologilor bisericesti". Spunea ceva in genul : "Exista (ca fiinte omenesti), dar lipsesc cu desavarsire (din Istoriografia romaneasca actuala) !" Eu inclin sa-i dau dreptate din acest punst de vedere. Culmea este ca acest greco-catolic (asa afirma ca este intr-unul din clipuri) militeaza ca Patriarhia Romaneasca (respectiv Patriarhul Daniel) sa ii puna la treaba pe cei a caror menire este ADEVARUL ISTORIOGRAFIC ROMANESC. Sunt multe, foarte multe "izvoare bisericesti", care nu sunt cercetate de cei care au aceasta profesie de istoric, indiferent daca sunt credinciosi sau nu. Si asta din cauza necunoasterii sau a nebagarii de seama a celor care ar trebui sa le aduca la cunostinta poporului (ca sa nu spun ca "lenea" este motivul ca nu au fost cercetate pana acum).

Noi avem "documente (romanesti)" pe care nu le-am cercetat (si totusi majoritatea ne sunt la indemana), in schimb, unii dintre noi, ne laudam ca am studiat "literatura universala" si venim cu foarte multe exemple care de multe ori nu fac obiectul topicului pe care se gasesc. Este si aceasta o dovada de "educatie religioasa romaneasca" ... Ramane sa apreciati singuri ! Succes !

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 13:28

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 14:06

Am fost si eu sambata aceasta la biserica. ... la o nunta .. CE CREDEATI? . Vorba aia ... mare e gradina ta "doamne". Fel si "fel" de oameni... si ma erfer aici sa STILURILE de inchinat !!! Era unul ... se inchina cu o asa vieteza ca "toata treaba" nu mai semana cu o cruce ... ci cu un cerc facut in jurul capului... nu cobora mana dreapta mia joc de 5 cm de barbie ... . Mai era unul ... NU M-AM PUTUT ABTINE sa nu RAD... mai "fratillor" se inchina ala ... de ziceai catocmai intrease Iisus in el. Parca desena ...asa se inchina. Ma istatea si aplecat un pic si cu ochii inchisi si misca mana FOARTE USOR de ca frunte la buric si apoi la EXTREMITATILE umerilor. Cred ca daca ma uitam mia atent ... ma hipnotiza Ca sa nu mai spun ca am avut parte de o SURPRIZA PLACUTA... cucnunia religioasa a durat doar 20-25 de minute... dupa care popa ...i-a "dat afara" ... a incuiat in graba si a tulit-o...

Sau sa va mai povestesc cum a fost la penultima nunta la care am fost ... la biserica ...SHOW. 80 % au iesit afara razand in hohote. Acum sicer ..cred ca doar mirii, nasii si aia care filmau ... au "rezistat" tota slujba ...ca nu au avut incotro. Aveam si DVD-uri inregistrate ... daca o le mai gasesc va aret cateva faze. Avea cantaretul ala o voce ... multi ziceau ca este si "obosit"... NU PUTEIA SA NU RAZI ... Cand deschidea gura ...INSTANT jumate' erau cu mana la gura si se PRAPADEAU DE RAS.

Aaaa ..ce vroiam sa zic ... biseica se degradeaza ... continuu. Chiar daca mai rezista religia / credinta ...peste "veacuri" ... va fi doar din cauza PROSTIEI umane. BATJOCORA este si acum ... dar sa vedeti in viitor... CASCADORII RASULUI.

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 14:14

Aaaaaaaaaaaaaaa... im iadusei aminte ... in biserica la care am fost acum ultima data (in Craiova) ... m-au surprins niste icoane. Ca tot se zice prin biblie sa nu te inchini la "inventaciuni si cioplituri"... era icoana pictata ... fara maini. Mainile le avea din argint cred ... si erau facute in relief. "Cioplitura" pe fatza. Adica pe icoana aia erau lipite doua bucati de metal (in 3D). Nu mai vazusem asa ceva. JENANT !!!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 14:20

Chestia cu cioplitul se refera mai mult la idei fixe. Sa nu ai idei fixe. Ptr noi astia mai rasariti ca cei din antichitate, asa se interpreteaza. Ideile fixe sint cele care genereaza mai degraba conflice.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 16:25

De la: maressalul_, la data 2009-07-13 14:06:42Am fost si eu sambata aceasta la biserica. ... la o nunta .. CE CREDEATI? . Vorba aia ... mare e gradina ta "doamne". Fel si "fel" de oameni... si ma erfer aici sa STILURILE de inchinat !!! Era unul ... se inchina cu o asa vieteza ca "toata treaba" nu mai semana cu o cruce ... ci cu un cerc facut in jurul capului... nu cobora mana dreapta mia joc de 5 cm de barbie ... . Mai era unul ... NU M-AM PUTUT ABTINE sa nu RAD... mai "fratillor" se inchina ala ... de ziceai catocmai intrease Iisus in el. Parca desena ...asa se inchina. Ma istatea si aplecat un pic si cu ochii inchisi si misca mana FOARTE USOR de ca frunte la buric si apoi la EXTREMITATILE umerilor. Cred ca daca ma uitam mia atent ... ma hipnotiza Ca sa nu mai spun ca am avut parte de o SURPRIZA PLACUTA... cucnunia religioasa a durat doar 20-25 de minute... dupa care popa ...i-a "dat afara" ... a incuiat in graba si a tulit-o...
Sau sa va mai povestesc cum a fost la penultima nunta la care am fost ... la biserica ...SHOW. 80 % au iesit afara razand in hohote. Acum sicer ..cred ca doar mirii, nasii si aia care filmau ... au "rezistat" tota slujba ...ca nu au avut incotro. Aveam si DVD-uri inregistrate ... daca o le mai gasesc va aret cateva faze. Avea cantaretul ala o voce ... multi ziceau ca este si "obosit"... NU PUTEIA SA NU RAZI ... Cand deschidea gura ...INSTANT jumate' erau cu mana la gura si se PRAPADEAU DE RAS.

Pacat ca - privind polul opus - unii "doar" se inchina frumos sau "doar" canta frumos si le lipsesc lucruri mult mai importante.. Este mult mai bine sa schipatezi in exterior decat sa fi olog in interior..

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 16:27

De la: maressalul_, la data 2009-07-13 14:14:25Aaaaaaaaaaaaaaa... im iadusei aminte ... in biserica la care am fost acum ultima data (in Craiova) ... m-au surprins niste icoane. Ca tot se zice prin biblie sa nu te inchini la "inventaciuni si cioplituri"... era icoana pictata ... fara maini. Mainile le avea din argint cred ... si erau facute in relief. "Cioplitura" pe fatza. Adica pe icoana aia erau lipite doua bucati de metal (in 3D). Nu mai vazusem asa ceva. JENANT !!!

Daca tu crezi ca icoanele nu sunt "idoli" doar pentru ca sunt pictate (2D) si nu sculptate (3D) ai o problema majora de a intelege lucrurile...

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 17:10

De la: andu30, la data 2009-07-13 16:27:50
De la: maressalul_, la data 2009-07-13 14:14:25Aaaaaaaaaaaaaaa... im iadusei aminte ... in biserica la care am fost acum ultima data (in Craiova) ... m-au surprins niste icoane. Ca tot se zice prin biblie sa nu te inchini la "inventaciuni si cioplituri"... era icoana pictata ... fara maini. Mainile le avea din argint cred ... si erau facute in relief. "Cioplitura" pe fatza. Adica pe icoana aia erau lipite doua bucati de metal (in 3D). Nu mai vazusem asa ceva. JENANT !!!

Daca tu crezi ca icoanele nu sunt "idoli" doar pentru ca sunt pictate (2D) si nu sculptate (3D) ai o problema majora de a intelege lucrurile...

Tu ai o problema majora de a-mi intelege postarile.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 20:04

De la: maressalul_, la data 2009-07-13 17:10:42Tu ai o problema majora de a-mi intelege postarile.
Lasa-i Maressale, asa inteleg ei, sau in cazul de fata Andu, sa gaseasca o scuza situatiei, cei drept, jenanta. Si daca ei asa inteleg lucrurile asa am inteles si eu ,,Tatal Nostru !!!''
Fii atent:

,,Tatal Nostru, care esti pe Internet,
Sfinteasca-se rooterele tale,
Fie fibra Ta optica,
Faca-se conexiunea Ta ,
Precum la aia cu antene,
Asa si la noi cu modemul.
Viteza noastra, pe care o prindem doar noaptea,
Da-ne-o noua si ziua
Si ne iarta noua conturile noastre pirat,
Precum si noi iertam facturile providerilor nostri.
Si nu ne duce pe noi spre "flood"
Si ne izbaveste de "lag"!
Acum si-n veci vecilor ,@dmin!"

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 20:07

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-13 20:04:43
De la: maressalul_, la data 2009-07-13 17:10:42Tu ai o problema majora de a-mi intelege postarile.
Lasa-i Maressale, asa inteleg ei, sau in cazul de fata Andu, sa gaseasca o scuza situatiei, cei drept, jenanta. Si daca ei asa inteleg lucrurile asa am inteles si eu ,,Tatal Nostru !!!''
Fii atent:
,,Tatal Nostru, care esti pe Internet,
Sfinteasca-se rooterele tale,
Fie fibra Ta optica,
Faca-se conexiunea Ta ,
Precum la aia cu antene,
Asa si la noi cu modemul.
Viteza noastra, pe care o prindem doar noaptea,
Da-ne-o noua si ziua
Si ne iarta noua conturile noastre pirat,
Precum si noi iertam facturile providerilor nostri.
Si nu ne duce pe noi spre "flood"
Si ne izbaveste de "lag"!
Acum si-n veci vecilor ,@dmin!"

să-ți fie rușine
ceea ce ai scris tu aici e o insultă la adresa tuturor creștinilor de pe forum...creștini care nu ți-au făcut nimic

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 21:23

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-13 20:04:43

Nu incetezi sa ne uimesti cu "intelepciunea" ta. Mereu te straduiesti sa o reversi peste tot. Ne-ai dovedit in nenumarate randuri ca numai bascalia si mistoul sunt punctele tale forte. Daca asta ai mai de pret ce sa-i faci .. cu asta defilezi...

msutaca

79 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 23:56

Draga Andu si Ioana,

Haideti sa ne rugam pentru "AMIRALUL" ! ...si pentru toti cei care nu cred in Viata si Izvorul Ei, Creatorul lor !

mircea

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 00:19

De la: msutaca, la data 2009-07-14 23:56:52Draga Andu si Ioana,
Haideti sa ne rugam pentru "AMIRALUL" ! ...si pentru toti cei care nu cred in Viata si Izvorul Ei, Creatorul lor !
mircea
multumesc Mircea ! sa-mi aprindeti si o lumanare !
eu intre timp m-am hotarat sa renunt la a mai ataca credinta voastra, voi ramaneti cu ea, eu raman cu a mea. vom vedea intr-un final cine a gresit si sper sa nu fie prea tarziu.

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 00:25

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-15 00:19:36
mircea
eu intre timp m-am hotarat sa renunt la a mai ataca credinta voastra, voi ramaneti cu ea, eu raman cu a mea. vom vedea intr-un final cine a gresit si sper sa nu fie prea tarziu.

e un început bun....
de altfel...în afară de prostiile pe care le scriai la adresa creștinismului eu am o părere foarte bună despre tine...
oricum...să știi că ortodocșii nu fac prozelitism...noi doar am încercat să scriem ceva în apărarea credinței noastre.
însă...dacă vreodată ai vreo problemă cere-i cu încredere ajutorul lui dumnezeu . citește cărțile sfinților părinți.
la ortodoxie nu trebuie să te convertească cineva...numai tu singur poți face asta , dacă vrei.
oricum...merită măcar să o cunoști mai bine....

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 00:29

De la: AMIRALUL, la data 2009-07-15 00:19:36
mircea

Lumânare??? în sânga adică la morți...sau în dreapta, la cei vii

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Pagini: << 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: