Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 666 mesaje Membru din: 24/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 00:34
De la: Dorulet, la data 2009-07-15 00:29:55Lumânare???la cei vii !
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 00:38
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-15 00:34:16De la: Dorulet, la data 2009-07-15 00:29:55Lumânare???la cei vii ! Mă gândeam că poate ai morți pentru care să aprindem câte o lumânare
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 00:57
De la: ioana_dark, la data 2009-07-15 00:25:56la ortodoxie nu trebuie să te convertească cineva...numai tu singur poți face asta , dacă vrei.multumesc pentru gandurile bune dar nu ma intereseaza nici o religie. n-am contestat niciodata esenta crestinismului, intentia lui formala, ci doar urmarile si modul in care omul s-a raportat la divinitate. pentru mine crestinismul este o religie ca oricare alta, nimic mai mult. faptul ca l-am ironizat si in interiorul meu inca il mai ironizez, este doar ca o rabufnire a ceea ce vad ca se intampla in lumea crestina si istoria ei. in rest, numai ganduri bune pentru toata lumea. repet, nu insista sau sa insistati, eu raman cu credinta mea, voi cu a voastra. eu pot sa privesc partea buna a oricarei religii, dar inainte de toate vreau sa fim oameni cu o gandire limpede si rationala. eu am o alta filozofie de viata si ma simt bine asa. uneori imi pareti naivi, alteori ma multumesc cu crezul vostru pentru o lume mai buna, mai spirituala, mai umana. si tot pentru tine, asta ca mereu mai atacat ca am ceva crestinii, de exemplu, uita-te in fotografiile din profilul meu si vei avea o mare surpriza sau nu, dar am vizitat si imi face placere sa vizitez multe lacase de cult, fie ordodoxe, fie ale oricarei alte religii, chiar si cea mulsulmana. nu fiti suparati pe mine, asa sunt eu si n-am ce-mi face. cat despre creatie sau evolutie ... , sunt intrebari pe care trebuie sa le admitem impreuna ca nu stim adevarul.
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 01:13
Faine poze tizule...le-ai făcut tu sau le-ai "șmanglit" de pe net?
|
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 13:52
De la: ioana_dark, la data 2009-07-13 20:07:41De la: AMIRALUL, la data 2009-07-13 20:04:43De la: maressalul_, la data 2009-07-13 17:10:42Tu ai o problema majora de a-mi intelege postarile.Lasa-i Maressale, asa inteleg ei, sau in cazul de fata Andu, sa gaseasca o scuza situatiei, cei drept, jenanta. Si daca ei asa inteleg lucrurile asa am inteles si eu ,,Tatal Nostru !!!'' Dar el se inchina "INTERNETULUI" ! Asa ca i se pare NORMAL ce a scris sau ... a facut o GLUMA ! "Sa-i dam Cezarului, ce este al Cezarului" si "sa nu dam cu piatra daca avem pacate" ! Aveti cumva o alta parere ? |
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 16:37
De la: eugenb, la data 2009-07-15 13:52:08De la: ioana_dark, la data 2009-07-13 20:07:41De la: AMIRALUL, la data 2009-07-13 20:04:43De la: maressalul_, la data 2009-07-13 17:10:42Tu ai o problema majora de a-mi intelege postarile.Lasa-i Maressale, asa inteleg ei, sau in cazul de fata Andu, sa gaseasca o scuza situatiei, cei drept, jenanta. Si daca ei asa inteleg lucrurile asa am inteles si eu ,,Tatal Nostru !!!'' Asa e. Nu trebuie sa judecam persoana, ci sa condamnam pacatul. Nu putem sa ascundem pacatul sub pres. Cred totusi, ca sunt persoane care se plictisesc groaznic, si vin aici si ne "incanta" cu ce au ei "mai bun".
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 20:13
De la: balabanandrei, la data 2009-07-15 16:37:05Asa e. Nu trebuie sa judecam persoana, ci sa condamnam pacatul. Nu putem sa ascundem pacatul sub pres. Cred totusi, ca sunt persoane care se plictisesc groaznic, si vin aici si ne "incanta" cu ce au ei "mai bun".daca tu vii aici si si ne incanti cu naivitatea ta si defilezi cu ea spunand ca este cel mai de bun pe care il ai , prefer sa fiu ca mine.
|
|
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 12:50
De la: AMIRALUL, la data 2009-07-15 20:13:56De la: balabanandrei, la data 2009-07-15 16:37:05Asa e. Nu trebuie sa judecam persoana, ci sa condamnam pacatul. Nu putem sa ascundem pacatul sub pres. Cred totusi, ca sunt persoane care se plictisesc groaznic, si vin aici si ne "incanta" cu ce au ei "mai bun".daca tu vii aici si si ne incanti cu naivitatea ta si defilezi cu ea spunand ca este cel mai de bun pe care il ai , prefer sa fiu ca mine. Eu prefer nu sa fiu ca mine, ci sa fiu ca cei care si-au trait viata aproape de Hristos. As putea sa iti arat multe lucruri "naive" fara ca sa-mi poti da un raspuns, dar te lasi sa le gasesti singur. Cea mai buna modalitate de a convinge pe cineva de ceva este sa-l lasi sa se convinga singur.
|
|
|
|
|
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 12:51
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos, atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski)
|
|
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 22:24
De la: balabanandrei, la data 2009-07-16 12:51:18"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos, atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) Un citat care este cel putin ... INTERESANT, daca un alt calificativ (mai "bogat spiritual") nu ii gasiti. |
|
Fosta membra 9am.ro 49 mesaje Membru din: 21/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 23:46
Credinta Ortodoxa e Dumnezeiasca! Nu e greu de observat ca multi dintre slujitorii ei o considera ca o profesie si nu ca o vocatie!E VINOVATA CREDINTA ORTODOXA?????????? Sunt multi slujitori ascunsi celor necunoscatori [ nu din cauza lor,cine cauta-gaseste!] care Traiesc Ortodoxia .Cand esti atins,ranit de frumusetea ei,e foarte greu de explicat ca sa nu cazi din sublim in ridicol si sa duci dupa tine aceasta minunata Taina care se descopera mereu cu noi si noi intelesuri!Ce e Dumnezeiesc ca traire e.......Dumnezeiesc!!!!!!!!!!! As incerca totusi cu ajutorul lui Blaga ,, Eu nu strivesc corola de minuni a lumii si nu ucid cu mintea tainele ,ce le-ntalnesc in calea mea../lumina altora sugruma vraja nepatrunsului ascuns in adancimi de intuneric/dar eu/eu cu lumina mea sporesc a lumii taina/si-ntocmai cum cu razele ei albe luna /nu micsoreaza,ci tremuratoaremareste si mai tare taina noptii,/asa imbogatesc si eu intunecata zare /cu largi fiori de sfant mister /si tot ce-i nenteles se schimba-n nentelesuri si mai mari/sub ochii mei/caci eu iubesc /si flori si ochi si buze si morminte ' poezia Poemele Luminii
|
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 20:15
Printre cei care au venit la STUDII RELIGIOASE (nu este neaparat sa fie ORTODOX, poate sa fie vorba si de o alta RELIGIE) pentru a deveni PREOT, se gasesc destui care au venit (fara a avea vocatie) numai pentru BANI, pentr-o (BUNA)STARE anume, sau pentru un NUME (ceva de genul "HAINA FACE OMUL). Tot asa cum sunt nevoiti unii sa "duca mai departe" mostenirea religioasa din Familie, desi ei ... nu au nicio "tragere de inima" pentru aceasta MENIRE. Oameni ,siliti de familia lor, sa urmeze aceasta directie. Majoritatea care se incadreaza in aceast "tipar", creeaza cele mai multe "necazuri" Bisericilor respective.
De aceea eu n-as da "vina" numai pe "uscaturile" Bisericii Ortodoxe, ci as generaliza aceasta problema. |
|
9am101757 31 mesaje Membru din: 18/07/2009 |
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 21:36
www.shout.ro/user.html?u=shift intrati cel mai jmecher joc........... strategie ADEVARATA!!!!!!!!!! daca te ajuta capu poti castiga si bani adevarati!!!!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 11:05
De la: eugenb, la data 2009-07-16 22:24:14De la: balabanandrei, la data 2009-07-16 12:51:18"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos, atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) hm...afirmația asta venită de la cineva fără cunoștiințe minime de filozofie suna....interesant (sau poate găsiți un alt cuvânt mai potrivit )vă propun să încercăm împreuna mai întâi să vedem ce este adevărul.... sunteți de acord? |
|
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 17:52
De la: ioana_dark, la data 2009-07-19 11:05:49De la: eugenb, la data 2009-07-16 22:24:14De la: balabanandrei, la data 2009-07-16 12:51:18"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos, atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) Fiti mai explicita, va rog, pe cine il considerati "fara cunostinte minime de filozofie" : este vorba de dumneavoastra, de mine sau de cel cu citatul din opera lui Dostoievski (userul "balabanandrei"). Sau ati facut doar "o simpla remarca" (rautacioasa - zic eu), dar s-ar putea sa gresesc si era ... doar o "simpla remarca nevinovata", peste care putem sa trecem mai departe (sa nu o bagam in seama, adica). Cat priveste raspunsul la intrebarea : "Ce este ADEVARUL ?" va las pe dumneavoastra sa va dati cu parerea. Dar ar trebui sa deschideti un alt topic (neprecizand anume ce doriti sa discutati). pentru ca acesta este un topic, unde s-ar putea discuta numai despre un ADEVAR TEOLOGIC (CRESTIN-ORTODOX). Cat despre Filozofie, se discuta toata ziua pe acest Forum, asa ca nu vad de ce mai trebuie sa ne aduceti aminte de asta ... Ati stat prea mult la soare si a inceput sa va doara capul (medical - ma refer, binenteles) ? Va intreb doar, pentru ca sa nu credeti ca, rad de dumneavostra, pentru ca nu-mi permit sa rad de cineva necunoscut, niciodata. Nici despre/cu prieteni mei nu-mi permit sa rad prea mult. |
|
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 19:46
De la: eugenb, la data 2009-07-19 17:52:13De la: ioana_dark, la data 2009-07-19 11:05:49De la: eugenb, la data 2009-07-16 22:24:14De la: balabanandrei, la data 2009-07-16 12:51:18"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos, atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) am crezut doar ca doriti sa discutati mai mult pe baza a ceea ce spunea dostoievski.... poate ajungeam sa dezbatem chiar parerea lui despre religie/ortodoxie impreuna... e posibil sa ma fii batut soarele in cap, dar....as incerca totusi sa fac fata unei astfel de discutii ps: si remarca cu *fara cunostiite de filozofie * a fost intr-adevar la adresa dumneavoastra...nu mi-a dat seama ca de fapt ati fost sincer atunci cand ati spus ca citatul este interesant ...am crezut doar ca suteti ironic si m-am enervat.... imi cer scuze... |
|
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 23:05
Asa cum nu pot sa ma supar pe doamna "gabigabi", nu pot sa ma supar nici pe dumneavoastra. Cred ca ati observat ca desi am fost contestat ca as fi "cinstit" in declaratiile mele facute pe acest topic (dar si pe alte topicuri pe care ne-am intalnit - ex. tema despre "avort") eu nu m-am suparat prea tare pe dumneavoastra. Am cautat intotdeauna (sa incerc si sa accept daca pot) sa inteleg toate ideile si parerile fiecaruia, inainte ... "de a da cu ... barda (adica de a imi sustine mai "aprins" parerea. Daca am reusit sau nu, este o alta problema. Suntem amandoi "supusi greselii", asa cum sta scris si in Biblie. De aceea ma feresc pe cat pot, sa "arunc cu piatra" in cineva. Cred ca ati inteles la ce am facut referire acuma..
P.S. Incerc si sa raman, pe cat posibil, in topicul pe care sunt in acel moment. Mai gresesc si eu, dar nu ma supar daca mi se atrage atentia, ca am ajuns in ... "off topic".. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 02:44
Are cineva o cheie de 22? imi trebuie la apa. Prin net.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 18:07
domnule eugen...mai sunteți interesat de discuția cu mine?
aș fii vrut ieri să vorbim mai mult despre două subiecte ...adevarul și părerea lui dostoievski despre ortodoxie. în legătură cu primul dintre ele nu o să încep să vă expun părerile lui platon sau aristotel pentru că m-ați acuza că sunt ....însă pot face referire la cuvintele lui iisus *eu sunt calea , ADEVĂRUL și viața*în ce-l privește pe cel de-al doilea...de curand am citit o carte cumpărată împreună cu ziarul *adevărul*...este vorba despre *idiotul*(nicio aluzie) , romanul lui dostoievski. un roman foarte bun care exploatează adânc întrega psihologie umană, dar ce are legătură cu subiectul nostru sunt cuvintele personajului miskin vizavi de disputa ortodoxie vs catolicism. dostoievski demonstrează prin intermediul personajului acesta că ortodoxia e singura religie adevărată și , în opoziție cu ea se află catolicismul , care după el este un fel de satanism îmbrăcat în haine creștine. ....*vaticanul este antihristul*spune dostoievski . nu știu dacă are sau nu dreptate , dar demonstrașia sa merită citită. dau și paginile (din colecția *adevărul* , volumul 2)....p 274-279.... |
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 19:30
De la: ioana_dark, la data 2009-07-20 18:07:53dostoievski demonstrează prin intermediul personajului acesta că ortodoxia e singura religie adevărată și , în opoziție cu ea se află catolicismul , care după el este un fel de satanism îmbrăcat în haine creștine. ....*vaticanul este antihristul*spune dostoievski ... Dostoievschi a băut prea multă Vodka...deși i s-a spus de-atâtea ori să mai treacă pe Palinka! ![]() Apoi, Ioana dragă, demonstrația lui Dostoievschi e demonstrație numai în sensul în care eventual Florin demonstrează ceva cu dacii sau ebraica; și, da, Idiotul merită citit, dar nu și luat în serios...
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 20:16
, Ioana dragă, Florin demonstrează ceva cu dacii ; și, da, Idiotul merită luat în serios...totusi nu-l crede pe cuvant,iisus este viitorul VODCII [ VODKA HRISTOS]
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 20:22
De la: adipopa, la data 2009-07-20 19:30:47De la: ioana_dark, la data 2009-07-20 18:07:53dostoievski demonstrează prin intermediul personajului acesta că ortodoxia e singura religie adevărată și , în opoziție cu ea se află catolicismul , care după el este un fel de satanism îmbrăcat în haine creștine. ....*vaticanul este antihristul*spune dostoievski ... adi...nu mă refeream la toată cartea...doar la paginile alea 3...mi-e mi-a plăcut cum explică el că vaticanul= ....dar nu mai continui... |
|
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 20:23
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-20 20:16:57 asta ce vrea să însemne?
|
|
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 20:26
De la: adipopa, la data 2009-07-20 19:30:47De la: ioana_dark, la data 2009-07-20 18:07:53dostoievski demonstrează prin intermediul personajului acesta că ortodoxia e singura religie adevărată și , în opoziție cu ea se află catolicismul , care după el este un fel de satanism îmbrăcat în haine creștine. ....*vaticanul este antihristul*spune dostoievski ... Mă gândesc totuși...că te-ai referit la cartea intitulată "Idiotul" și nu tocmai la Dostoievski....cu toate că probabil era un mare "fan" de votkă rusească
|
|
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 20:54
Spoiala de cultura de astazi da niste atitudini sfidatoare de inraiti semidocti .Zice proverbul ca ,,semidoctul este mai rau decat prostul'
|
|
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 21:00
De la: maria_onea, la data 2009-07-20 20:54:38Spoiala de cultura de astazi da niste atitudini sfidatoare de inraiti semidocti .Zice proverbul ca ,,semidoctul este mai rau decat prostul' asta referitor la ce...la faptul că v-am că v-am spus eu unde se găsește părerea lui dostoievski despre ortodoxie vs catolicism? (apropo...chiar despre dostoievski se discuta...deci nu am fost off topic)... iar dacă faptul că nu m-am încadrat în subietul discuției nu mi se poate reproșa ...atunci ce? ps: dacă nu te referai la mine...scuze... o regulă nescrisă pe forumul ăsta este ca atunci când postezi o idee să explici exact la ce se referă și eventual să o argumentezi în vreau un fel (și dacă găsești și exemple ar fii chiar ok) |
|
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 21:05
De la: Dorulet, la data 2009-07-20 20:26:58De la: adipopa, la data 2009-07-20 19:30:47De la: ioana_dark, la data 2009-07-20 18:07:53dostoievski demonstrează prin intermediul personajului acesta că ortodoxia e singura religie adevărată și , în opoziție cu ea se află catolicismul , care după el este un fel de satanism îmbrăcat în haine creștine. ....*vaticanul este antihristul*spune dostoievski ... dora...nu știu dacă a fost sau nu beat când a scris paginile alea....
|
|
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 21:18
Scuze, trebuia sa precizez,nu e vorba de Dostoievski, eu iubesc literatura rusa.Am citit cateva pareri ,,avizate'ale celor ce ridiculizeaza orice,oricand,oricum .
|
|
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 21:50
De la: maria_onea, la data 2009-07-20 21:18:43Scuze, trebuia sa precizez,nu e vorba de Dostoievski, eu iubesc literatura rusa.Am citit cateva pareri ,,avizate'ale celor ce ridiculizeaza orice,oricand,oricum . și eu...iar autorul ăsta este unul dintre preferații mei...
|
|
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 23:08
Dostoievski este trecut in LITERATURA MONDIALA, deci chiar daca a mai gresit, a lasat si lucrari care merita sa fie retinute pentru "Posteritate".
Asa si Puskin, il blamam pentru atitudinea pe care a avut-o (in scris - poezii in care critica Basarabia), dar il laudam pentru si poeziile care fac parte din Patrimoniul Literar Universal. Dar daca nu faceti legatura dintre clasicii rusi si credinta ortodoxa - cazi foarte repede in partea cealalta, deci ajungi in "off topic". Dar se poate discuta despre acel clasic rus (sau de altii) pentru ca ei au fost CREDINCIOSI ORTODOXI" (rusi). Topicul permite amintirea despre ei cu o singura conditie : sa aiba legatura de "credinta ortodoxa". Simplu, nu credeti ! Asa ca eu cred ca si "ioana_dark" , cat si "maria_onea" au dreptate ca nu au iesit de pe topic. Trebuie sa faca si referire la "credinta ortodoxa". Doar atat si eu cel putin sunt multumit. |
|
|
|

în sânga adică la morți...sau în dreapta, la cei vii
Faine poze tizule...le-ai făcut tu sau le-ai "șmanglit" de pe net?
(sau poate găsiți un alt cuvânt mai potrivit
....însă pot face referire la cuvintele lui iisus *eu sunt calea , ADEVĂRUL și viața*
....