back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 17:58

nu m-ați �nțeles niciunnul dintre voi asear�. eu nu am invocat vreun motiv profan pentru care acest� catedral� ar trebui construit� (gen aglomerație sau mai știu eu ce)...
eu am invocat un motiv teologic. catedrala s-ar construi spre slava lui dumnezeu . �i mulțumim prin asta pentru tot și , credeți-m�...o catedral� indiferant c�t de mare ar fii nu este de ajuns pentru c�te face dumnezeu pentru noi ...
�ntrebați ...pentru cine se construiește catedrala? ei bine..pentru niciun dintre noi ...doar spre slava lui dumnezeu !
ar fii foarte bine dac� ați contribui și voi cu bani . e vorba de casa lui dumnezeu pe care voi o ridicați din banii voștri. g�ndiți-v� la faptul c� o c�r�mid� din acea cas� e pus� de voi .
�n plus...biserica se roag� �n permanenț� pentru ctitorii ei....la fiecare slujb� atunci c�nd se iese cu sfintele daruri...
g�ndiți-v� și voi ce �nseamn� asta...at�t timp c�t acel l�caș de cult va rezista voi veți fii mereu pomeniți de preot la sf�nta liturghie. g�ndiți-v� la faptul c� �ntr-o zi veți muri și e posibil s� ajungeți �n iad. cum v-ați simți știind c� sunteți acolo , și c� toate chinurile voastre se ușureaz� prin rug�ciunea preoților...?..s-ar putea ca toți urmașii voștri s� v� uite la un moment dat numele , dar biserica construit� de voi va d�inui veșnic.....ea va fii speranța de care v� veți ag�ța �n permanenț�...ea v-ar putea scoate din iad ...
nu mai clevetiți at�t...bucurați-v� c� aveți ocazia s� v� m�ntuiți sufletul!!!!

s� v� mai spun ceva....�nchipuiți-v� franța �n secolele 12-14 unde predomina stilul gotic. ce presupunea acest stil?..printre multe altele (arc de crec fr�nt...fațade complicate la care se lucra uneori mii de ani etc) și �n�lțimea imens� a edificiilor. catedralele franței construite �n stil gotic sunt foarte mari , dar puțin spațioase....oamenii aceia nu s-au g�ndit la un motiv lumesc atunci c�nd le-au construit (gen ..*s� intre mult� lume*) ci doar la motive teologice...catedralele sunt foarte �nalte pentru a simboliza slava lui dumnezeu !!!...toate s-au f�cut spre lauda sa...
acei oameni erau s�raci și o duceau destul de greu (deh..ev mediu) , dar pentru dumnezeu g�seau �n permanenț� bani...iar noi �n zilele de azi , c�nd o ducem de o mie de ori mai bine ca ei (din punct de vedere material) ne pl�ngem c� o s� se construiasc� o biseric� (pe care...s� fim serioși..o putem susține financiar)....
oameni buni...de la evul mediu și p�n� azi...chiar așa mult a dec�zut societatea?...noi consider�m c� civilizația noastr� e superioar� celei medievale...oare chiar așa o fii?......oare nu cumva noi suntem cei 9 leproși , care deși vindecați de iisus nu s-au obosit s� vin� s�-i mulțumeasc� ?
g�ndiți-v� foarte bine...calculați bine și argumentele pro !!!...
catedrala asta poate fii pentru noi șansa de a ne m�ntui sufletul...sau...ceva și mai frumos....dac� nu facem donația �n numele nostru ci �n numele unei persoane pe care o iubim (sau am iubit-o , dar nu mai e printre noi ) biserica se va ruga �n permanenț� pentru ea...noi putem fii m�ntuirea sufletul ei!!!!

numai bine tuturor!!!

ps: ca o completare ....franța �ntre secolele 12-14( �n numai dou� secole!!!) pentru a construi catedrale , m�nastiri și biserici a consumat mai mult� piatr� dec�t tot egiptul antic la un loc ....
din s�r�cia lor oamenii �ia l-au sl�vit pe dumnezeu ....ferice de ei!!!!!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 18:10

Ioana, daca ai sti tu cati bani a dat tata pentru construirea unei capele la mine in oras, restaurari de icoane, covoare la biserica, lemnele pentru iarna le dadea el si cate altele.si stii ce s-a intamplat intr-un an de cand a venit popa ala de ii sponzoriza tata biserica?
Popa si-a luat masina de doua ori mai scumpa decat a lu' tata.
asa se va intampla si cu banii dati pentru "catedrala neamului".vor face c*ru mare la unii.nimeni nu face biserica asta in scopul in care crezi tu

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 18:10

De la: gabigabi, la data 2009-06-27 08:25:37@ioana dark- m-am gindit la ce-ai spus tu in legatura cu maretia catedralelor inchinate lui Dumnezeu ....nu stiu daca EL apreciaza grandomania....mai curind apreciaza simplitatea si sinceritatea si nu gesturile demonstrative si, mi-aduc aminte de vechile bisericute ,cu usi mititele pe care intrind,sa te pleci cu piosenie ! dar, mai presus de toate astea ,cred ca cel mai de pret altar este cel facut din inima ta ...in tacere,fara surle si fanfare !

gabi...�n momentul c�nd dumnezeu va veni pentru a dou� oar� pe p�m�nt nu va mai veni la fel ca prima dat�...(cu smerenie , n�sc�ndu-se �n iesle) ci cu slav� și m�rire...
se va ar�ta lumii ca un �mparat al ei...�n toat� puterea sa...!!!
o catedral� nu constituie un efort prea mare din partea noastr�...și asta va g�si dumnezeu la a doua sa venire!!!
va vedea c� oamenii �l sl�vesc ....

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 18:12

De la: ioana_dark, la data 2009-06-27 18:10:59
De la: gabigabi, la data 2009-06-27 08:25:37@ioana dark- m-am gindit la ce-ai spus tu in legatura cu maretia catedralelor inchinate lui Dumnezeu ....nu stiu daca EL apreciaza grandomania....mai curind apreciaza simplitatea si sinceritatea si nu gesturile demonstrative si, mi-aduc aminte de vechile bisericute ,cu usi mititele pe care intrind,sa te pleci cu piosenie ! dar, mai presus de toate astea ,cred ca cel mai de pret altar este cel facut din inima ta ...in tacere,fara surle si fanfare !

gabi...�n momentul c�nd dumnezeu va veni pentru a dou� oar� pe p�m�nt nu va mai veni la fel ca prima dat�...(cu smerenie , n�sc�ndu-se �n iesle) ci cu slav� și m�rire...
se va ar�ta lumii ca un �mparat al ei...�n toat� puterea sa...!!!
o catedral� nu constituie un efort prea mare din partea noastr�...și asta va g�si dumnezeu la a doua sa venire!!!
va vedea c� oamenii �l sl�vesc ....

abia atunci o sa vada? parca el stie tot?

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 18:26

De la: ioana_dark, la data 2009-06-27 17:58:21nu m-ați �nțeles niciunnul dintre voi asear�. eu nu am invocat vreun motiv profan pentru care acest� catedral� ar trebui construit� (gen aglomerație sau mai știu eu ce)...
eu am invocat un motiv teologic. catedrala s-ar construi spre slava lui dumnezeu . �i mulțumim prin asta pentru tot și , credeți-m�...o catedral� indiferant c�t de mare ar fii nu este de ajuns pentru c�te face dumnezeu pentru noi ...
�ntrebați ...pentru cine se construiește catedrala? ei bine..pentru niciun dintre noi ...doar spre slava lui dumnezeu !
ar fii foarte bine dac� ați contribui și voi cu bani . e vorba de casa lui dumnezeu pe care voi o ridicați din banii voștri. g�ndiți-v� la faptul c� o c�r�mid� din acea cas� e pus� de voi .

�n plus...biserica se roag� �n permanenț� pentru ctitorii ei....la fiecare slujb� atunci c�nd se iese cu sfintele daruri.
Ioana, ai fost vreodata in Atena, in Grecia?! daca nu, ai tot timpul din lume sa vezi acolo zeci de monumente inchinate ... ZEILOR, zei la care se inchinau cei din vechea civilizatie elena. si ei erau convinsi ca prin ceea ce fac, aceste monumente si alte constructii erau un semn de multumire adus zeilor. ulterior civilizatia antica elena a disparut odata cu religia si zeii lor si noi astazi stam si zambim - ce prosti! ce te face pe tine sa crezi ca in viitor altii nu vor rade de noi, de tine?!! pentru slava lui Dumnezeu cu acei banisori poti sa ajuti diferite comunitati lipsite de cele necesare unui trai decent, poti sa ajuti educatia, sa sprijini adevaratele valori, sa sprijini cultura acestui neam etc. si Dumnezeu va fi mult mai incantat ca ai grija si iti pasa de semenii tai, de viitorul lor.

revino-ti odata !!!

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 18:27

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-27 18:10:15Ioana, daca ai sti tu cati bani a dat tata pentru construirea unei capele la mine in oras, restaurari de icoane, covoare la biserica, lemnele pentru iarna le dadea el si cate altele.si stii ce s-a intamplat intr-un an de cand a venit popa ala de ii sponzoriza tata biserica?
asa se va intampla si cu banii dati pentru "catedrala neamului".vor face c*ru mare la unii.nimeni nu face biserica asta in scopul in care crezi tu

sunt de acord cu ceea ce spui....ar trebui s� existe foarte mult� transparenț� din partea patriarhiei .
e vorba totuși de mulți bani și...dac� tot �i d�m ...vrem s� vedem pe ce se cheltuiesc!!! vrem s� vedem catedrala!!!
personal am �ncredere �n preoții de la patriarhie și cred c� vor cheltui banii frumos, iar rezultatul o s� ne plac� tuturor, �ns�...nu toți oamenii sunt ca mine....oamenii �n general sunt tem�tori!...au fost �nselați de multe ori...au v�zut mult� corupție �n jurul lor (chiar la unii preoți ...cum e cazul t�u) și acum e normal s� se team�...s�-și pun� multe �ntreb�ri �n leg�tur� cu ce se �nt�mpla cu banii dați de ei....
consider c� patriarhia ar trebui s� afișeze pe site chitanțele cu banii �ncasați și cu toate cheltuielile f�cute....astfel s-ar �ndep�rta orice b�nuial�....
nimeni nu ar mai putea s�-i acuze pe preoți c� folosesc banii �n scop personal....așa ar fii ok pentru toat� lumea....
vom vedea , �ns� ce vor face....momentan aștept�m....

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 18:34

De la: ioana_dark, la data 2009-06-27 18:27:47
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-27 18:10:15Ioana, daca ai sti tu cati bani a dat tata pentru construirea unei capele la mine in oras, restaurari de icoane, covoare la biserica, lemnele pentru iarna le dadea el si cate altele.si stii ce s-a intamplat intr-un an de cand a venit popa ala de ii sponzoriza tata biserica?

sunt de acord cu ceea ce spui....ar trebui s� existe foarte mult� transparenț� din partea patriarhiei .
e vorba totuși de mulți bani și...dac� tot �i d�m ...vrem s� vedem pe ce se cheltuiesc!!! vrem s� vedem catedrala!!!
personal am �ncredere �n preoții de la patriarhie și cred c� vor cheltui banii frumos, iar rezultatul o s� ne plac� tuturor, �ns�...nu toți oamenii sunt ca mine....oamenii �n general sunt tem�tori!...au fost �nselați de multe ori...au v�zut mult� corupție �n jurul lor (chiar la unii preoți ...cum e cazul t�u) și acum e normal s� se team�...s�-și pun� multe �ntreb�ri �n leg�tur� cu ce se �nt�mpla cu banii dați de ei....
consider c� patriarhia ar trebui s� afișeze pe site chitanțele cu banii �ncasați și cu toate cheltuielile f�cute....astfel s-ar �ndep�rta orice b�nuial�....
nimeni nu ar mai putea s�-i acuze pe preoți c� folosesc banii �n scop personal....așa ar fii ok pentru toat� lumea....
vom vedea , �ns� ce vor face....momentan aștept�m....

hehe Ionico, hoti adevarati care fura la nivel inalt, fura cu legea in mana.stai tu linistita.nu vei avea de ce sa acuzi pe nimeni.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 19:38

Construirea Catedralei M�ntuirii Neamului a fost �n sufletul rom�nilor de mai bine de 120 de ani; nu v�d de ce aspira�iile at�tor genera�ii ar trebui ignorate la nesf�r�it. Ar fi �i un act reparatoriu pentru toate bisericile demolate �n comunism �i pentru umilin�a nedreapt� la care biserica a fost supus�. Este o investi�ie care �ine de cultur� �i istorie; de aceea nu intr� �n competi�ie cu alte proiecte sociale, de s�n�tate sau educa�ie. Managementul investi�iei poate fi transparent: de c�nd posibilitatea corup�iei ne �mpiedec� s� cheltuim bani publici? Eu �tiu c� s-au discutat �i alte surse de finan�are (pe l�ng� bugetul de stat): dona�ii �i sponsoriz�ri directe (inclusiv de la firme de construc�ii), munc� voluntar�, etc. Criza financiar� �i economic� ar putea eventual �ncetini (ca o concesie de bun sim�), dar nicidecum opri acest proces. Scopul teologic men�ionat de Ioana (slava lui Dumnezeu) �i cel func�ional men�ionat de Andu (accesul unui mare num�r de credincio�i) nu se exclud ci se completeaz� reciproc. Eu sunt pentru...dac� conteaz� pentru cineva opinia mea.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 19:38

De la: adipopa, la data 2009-06-27 14:43:21Privitor la existen�a lui Dumnezeu sunt mai multe argumente (eu ocolesc cuv�ntul �dovad� pentru c� nici tu nu �tii ce fel de dovad� po�i cere f�r� a aluneca �n special pleading): argumente �tiin�ifice (cosmologic) �i filosofice (moral, ontologic). Un teist cre�tin nu abdic� de la ra�iune �i nu se refugiaz� �n credin�a dreapt� atunci c�nd vorbe�te despre Dumnezeu. Nu po�i spune despre un matematician ca Lennox Lewis (Oxford) sau un genetician ca Francis Collins (Genome Project) c� ignor� cunoa�terea �i cercetarea �tiin�ific� atunci c�nd cred �n Dumnezeu. Iar, dac� tu descoperi �n fiecare zi indicii privind dispari�ia religiei, ar trebui probabil s� prezin�i altundeva (revist�, carte, colocviu) comunit��ii �tii�ifice at�t metodele de cercetare c�t �i rezultatele la care ai ajuns p�n� acum. Ai grij� �ns� s� nu spui cumva �ntr-un cerc de oameni aviza�i c� �pentru asta nu este nevoie dec�t de ra�iune �i logic�.� A propos, �i recomandam lui Bogdan pe acest subiect (dar pe cel�lalt topic) s� citeasc� un Peter L. Berger al�turi de Comte sau Weber. Nu �i-ar strica probabil nici �ie. Peter Berger te-ar putea ajuta s� �n�elegi c� aceia�i activitate uman� care produce/a produs societatea produce/a produs �i religia, �i c� rela�ia dintre cele dou� este una dialectic� �i imuabil� (The Sacred Canopy: Elements of a Sociological Theory of Religion [repr. Anchor, 1990]).
si privitor la existenta zeiilor in vechiile civilizatii erau aduse diferite argumente, si privitor la existenta lui An (Anu), un vechi zeu al celei mai vechi religii cunoscute, creatorul Universului, au fost aduse numeroase argumente in acea perioada ca exista, si despre zeul Perun al vechiilor slavi erau aduse diferite argumente ca exista, si despre Hanabku, tatal zeilor mayasi, erau aduse diferite argumente ca exista, si despre Quetzalcoatl, un zeu aztec, erau aduse diferite argumente ca exista (cand au venit spaniolii, purtand pe cap coifuri cupene, aztecii i-au luat drept reincarnari ale lui Quetzalcoatl ) si ... si ... si tot asa!
cu toate acestea in zilele noastre stam si zambim - ce naivi!
nici un argument al credintei lor nu a devenit o realitate, ceva ce a putut fi dovedit. asa si cu Dumnezeu ... este una sa crezi ca exista si alta sa existe !!! numai bine.

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 19:44

De la: adipopa, la data 2009-06-27 19:38:29Construirea Catedralei M�ntuirii Neamului a fost �n sufletul rom�nilor de mai bine de 120 de ani; nu v�d de ce aspira�iile at�tor genera�ii ar trebui ignorate la nesf�r�it. Ar fi �i un act reparatoriu pentru toate bisericile demolate �n comunism �i pentru umilin�a nedreapt� la care biserica a fost supus�. Este o investi�ie care �ine de cultur� �i istorie; de aceea nu intr� �n competi�ie cu alte proiecte sociale, de s�n�tate sau educa�ie. Managementul investi�iei poate fi transparent: de c�nd posibilitatea corup�iei ne �mpiedec� s� cheltuim bani publici? Eu �tiu c� s-au discutat �i alte surse de finan�are (pe l�ng� bugetul de stat): dona�ii �i sponsoriz�ri directe (inclusiv de la firme de construc�ii), munc� voluntar�, etc. Criza financiar� �i economic� ar putea eventual �ncetini (ca o concesie de bun sim�), dar nicidecum opri acest proces. Scopul teologic men�ionat de Ioana (slava lui Dumnezeu) �i cel func�ional men�ionat de Andu (accesul unui mare num�r de credincio�i) nu se exclud ci se completeaz� reciproc. Eu sunt pentru...dac� conteaz� pentru cineva opinia mea.

Adi tu te crezi??? romani - munca voluntara
m-ai lasat masca
si tu zici ca treaba va fi transparenta si nu se imbogateste nimeni???
Tu crezi asta? sincerrrrrrr!!!!!!!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 19:46

De la: amiralul, la data 2009-06-27 19:38:54si privitor la existenta zeilor in vechiile civilizatii erau aduse diferite argumente, si privitor la existenta lui An (Anu), un vechi zeu al celei mai vechi religii cunoscute, creatorul Universului, au fost aduse numeroase argumente in acea perioada ca exista...

Dorinel, sunt ochi �i urechi! Dezvolt� subiectul (s� zicem) pe Anu, Enlil sau Enki (sau pe to�i trei). Dintre argumentele sumeriene numeroase, te rog s� men�ionezi dou�-trei comparabile formal �i �n con�inut cu argumentele iudeo-cre�tine privind existen�a lui Dumnezeu...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 19:54

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-27 19:44:42Adi tu te crezi??? romani - munca voluntara
m-ai lasat masca

Rom�nii sunt capabili �i de munc� voluntar�. Da. Am avut (�i am) �n jurul meu exemple. Este ilogic s� te opui unui proiect de investi�ie (�n orice domeniu) doar pentru c� ar putea exista corup�ie. De fapt, practic, nici nu ne opunem vreodat� pe acest criteriu. De ce am face-o acum? Sunt p�rghii de control, nu perfecte, dar func�ioneaz�. Avem �i o societate civil� mult mai matur� - plus mass media.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 19:58

De la: adipopa, la data 2009-06-27 19:54:12
De la: aadnanaaa, la data 2009-06-27 19:44:42Adi tu te crezi??? romani - munca voluntara
m-ai lasat masca

Rom�nii sunt capabili �i de munc� voluntar�. Da. Am avut (�i am) �n jurul meu exemple. Este ilogic s� te opui unui proiect de investi�ie (�n orice domeniu) doar pentru c� ar putea exista corup�ie. De fapt, practic, nici nu ne opunem vreodat� pe acest criteriu. De ce am face-o acum? Sunt p�rghii de control, nu perfecte, dar func�ioneaz�. Avem �i o societate civil� mult mai matur� - plus mass media.

deci tu crezi ce ai spus. Eu nu cred ca tu te crezi.Voluntari in constructii in Romania.
hai Adi.macar pe mine nu ma minti.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 22:14

De la: aadnanaaa, la data 2009-06-27 19:58:15Voluntari in constructii in Romania.
hai Adi.macar pe mine nu ma minti.
eu ma ofer voluntar la construirea catedralei.
va dau si contul in care sa depuneti banii necesari. nu va speriati, nu fug cu ei, nu umflu facturile, sunt pentru achizitionarea materialelor de constructii.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 22:31

De la: amiralul, la data 2009-06-27 22:14:32eu ma ofer voluntar la construirea catedralei.
va dau si contul in care sa depuneti banii necesari. nu va speriati, nu fug cu ei, nu umflu facturile, sunt pentru achizitionarea materialelor de constructii.

Deci voluntar-voluntar...da' pe bani, nu?

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 22:39

De la: adipopa, la data 2009-06-27 19:46:46
Dorinel, sunt ochi �i urechi! Dezvolt� subiectul (s� zicem) pe Anu, Enlil sau Enki (sau pe to�i trei). Dintre argumentele sumeriene numeroase, te rog s� men�ionezi dou�-trei comparabile formal �i �n con�inut cu argumentele iudeo-cre�tine privind existen�a lui Dumnezeu...

desi nu o sa ajungem la un consens ...
zeul Anu ca si Dumnezeu este considerat creatorul Universului, a timpului (chiar si cel primordial). Anu se trage dintr-o pereche mai veche Ansar (totalitatea lucrurilor cere�ti) si Kasir (care simboliza totalitatea lucrurilor pamantesti).
zeul Enlil ca si Dumnezeu este ,,stapanul'' tuturor muritorilor, oamenii insisi fiind creatia lui.
zeul Enki ca si Dumnezeu este conform unor mitologii ale Orientului Mijlociu organizator al lumii pamantene, cel care hotaraste destinele, da viata, creeaza societatea. ca o completare acestui zeu, pentru sumerieni reprezinta ceea ce reprezinta pentru iudeo-crestini Dumnezeu azi, Inteleptul, Atotcapabilul si Atotstiutorul.
banuiesc unde vrei sa ajungi ...
www.famouswhy.ro/pictures/articole/zeul_enki.jpg?v=0">

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 22:49

De la: amiralul, la data 2009-06-27 22:39:26
De la: adipopa, la data 2009-06-27 19:46:46
desi nu o sa ajungem la un consens ...
zeul Anu ca si Dumnezeu este considerat creatorul Universului, a timpului (chiar si cel primordial). Anu se trage dintr-o pereche mai veche Ansar (totalitatea lucrurilor cere�ti) si Kasir (care simboliza totalitatea lucrurilor pamantesti).
zeul Enlil ca si Dumnezeu este ,,stapanul'' tuturor muritorilor, oamenii insisi fiind creatia lui.
zeul Enki ca si Dumnezeu este conform unor mitologii ale Orientului Mijlociu organizator al lumii pamantene, cel care hotaraste destinele, da viata, creeaza societatea. ca o completare acestui zeu, pentru sumerieni reprezinta ceea ce reprezinta pentru iudeo-crestini Dumnezeu azi, Inteleptul, Atotcapabilul si Atotstiutorul.
banuiesc unde vrei sa ajungi ...

dorin...și eu aș putea s� vorbesc acum despre zamolxe sau despre mitologia p�g�n� greco-roman�, �ns�..nu v�d un motiv pentru care aș face-o...
dumnezeu așa cum apare �n biblie este dumnezeul cel adev�rat....
celelalte sunt aiureli de-ale unor oameni care s-au �ndep�rtat de el și au �nceput s� se �nchine idolilor...
de ce m-ar interesa prostiile lor pe un topic despre ortodoxie?

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 22:55

De la: amiralul, la data 2009-06-27 22:39:26banuiesc unde vrei sa ajungi...

Dac� b�nuie�ti unde vreau s� ajung, atunci b�nuie�ti �i c� nu ai r�spuns provoc�rii mele:

Dintre argumentele sumeriene numeroase (despre care ai f�cut vorbire), te rog s� men�ionezi dou�-trei comparabile formal �i �n con�inut cu argumentele iudeo-cre�tine privind existen�a lui Dumnezeu...

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 22:58

De la: ioana_dark, la data 2009-06-27 22:49:38dorin...și eu aș putea s� vorbesc acum despre zamolxe sau despre mitologia p�g�n� greco-roman�, �ns�..nu v�d un motiv pentru care aș face-o...
dumnezeu așa cum apare �n biblie este dumnezeul cel adev�rat....
celelalte sunt aiureli de-ale unor oameni care s-au �ndep�rtat de el și au �nceput s� se �nchine idolilor...
de ce m-ar interesa prostiile lor pe un topic despre ortodoxie?
chiar asa ! de ce vorbesc eu despre zei pe un topic despre ortodoxie ?!! pai si Dumnezeu ...
pana una alta, termenul de Dumnezeu nu exista in acea perioada (cred ca decat la evrei) si oamenii nu aveau cum sa se inchine lui Dumnezeu, pentru ca - si asta este logic - nu stiau de existenta lui.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:02

De la: amiralul, la data 2009-06-27 22:58:03pana una alta, termenul de Dumnezeu nu exista in acea perioada (cred ca decat la evrei)...

Cred c� te cam �ncurci. Cum adic� nu exista termenul Dumnezeu �n acea perioad�?

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:04

De la: adipopa, la data 2009-06-27 22:55:04Dac� b�nuie�ti unde vreau s� ajung, atunci b�nuie�ti �i c� nu ai r�spuns provoc�rii mele:
am spus ca nu doresc sa raspund provocarii tale banuind unde vrei sa ajungi.
ti-am raspuns in mare parte la cele asemanari de continut privind existenta lui Dumnezeu, mai ales cand m-am referit la ultimul zeu.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:08

De la: adipopa, la data 2009-06-27 23:02:21Cred c� te cam �ncurci. Cum adic� nu exista termenul Dumnezeu �n acea perioad�?
da, nu exista termenul de Dumnezeu descris in Biblie decat la evrei.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:14

De la: amiralul, la data 2009-06-27 23:04:45am spus ca nu doresc sa raspund provocarii tale banuind unde vrei sa ajungi, desi ti-am raspuns in mare parte la cele asemanari de continut privind existenta lui Dumnezeu, mai ales cand m-am referit la ultimul zeu.

Ai afirmat c� antichitatea avea argumente similare privind existen�a altor zei. Acest lucru trebuie demonstrat. Re�ine: c�nd vorbim de form� �i con�inut ne referim la forma �i con�inutul argumentului, nu la forma �i con�inutul unui zeu anume. Descrierea celor trei zei sumerieni nu este totuna cu prezentarea presupuselor argumente (dup� p�rerea ta "numeroase") privind existen�a lor. Aceste argumente apologetice sumeriene (dac� exist�) trebuiesc comparate (�n form� �i con�inut) cu cele iudeo-cre�tine.

neacsuirinel

86 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:16

Sa-mi explice si mie cineva ce inseamna sa fi ORTODOX sau ce inseamna ORTODOXIA ???
Si daca stie cineva atunci sa explice comportamentul romanilor ortodocsi !!??

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:22

De la: amiralul, la data 2009-06-27 23:08:24
De la: adipopa, la data 2009-06-27 23:02:21Cred c� te cam �ncurci. Cum adic� nu exista termenul Dumnezeu �n acea perioad�?
da, nu exista termenul de Dumnezeu descris in Biblie decat la evrei.

Fals. EL ("Dumnezeu") de exemplu este un cuv�nt ebraic de origine canaanit�. Nu termenii lipsesc, Dorinel, ei exist�. Con�inutul lor difer�.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:27

De la: adipopa, la data 2009-06-27 23:14:30Ai afirmat c� antichitatea avea argumente similare privind existen�a altor zei. Acest lucru trebuie demonstrat. Re�ine: c�nd vorbim de form� �i con�inut ne referim la forma �i con�inutul argumentului, nu la forma �i con�inutul unui zeu anume. Descrierea celor trei zei sumerieni nu este totuna cu prezentarea presupuselor argumente (dup� p�rerea ta "numeroase") privind existen�a lor. Aceste argumente apologetice sumeriene (dac� exist�) trebuiesc comparate (�n form� �i con�inut) cu cele iudeo-cre�tine.

Adi, asa cum am mai spus odata, nu sunt specialist in domeniu. asa am putut eu sa-ti raspund, in acest fel, dupa cunostintele mele umile in domeniu. daca descrierea mea nu este cu ceea ce vroiai sa auzi, poate ai sa o faci tu mai bine. numai bine.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:34

De la: amiralul, la data 2009-06-27 23:27:50
De la: adipopa, la data 2009-06-27 23:14:30Ai afirmat c� antichitatea avea argumente similare privind existen�a altor zei. Acest lucru trebuie demonstrat. Re�ine: c�nd vorbim de form� �i con�inut ne referim la forma �i con�inutul argumentului, nu la forma �i con�inutul unui zeu anume. Descrierea celor trei zei sumerieni nu este totuna cu prezentarea presupuselor argumente (dup� p�rerea ta "numeroase") privind existen�a lor. Aceste argumente apologetice sumeriene (dac� exist�) trebuiesc comparate (�n form� �i con�inut) cu cele iudeo-cre�tine.

Adi, asa cum am mai spus odata, nu sunt specialist in domeniu. asa am putut eu sa-ti raspund, in acest fel, dupa cunostintele mele umile in domeniu. daca descrierea mea nu este cu ceea ce vroiai sa auzi, poate ai sa o faci tu mai bine. numai bine.

Bine, Dorinel. M�car �tiu acum c� nu vei mai folosi acest argument pe forum.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:40

De la: neacsuirinel, la data 2009-06-27 23:16:34Sa-mi explice si mie cineva ce inseamna sa fi ORTODOX sau ce inseamna ORTODOXIA ???
Si daca stie cineva atunci sa explice comportamentul romanilor ortodocsi !!??

termenul *ortodoxie* provine din limba greac� și se traduce *dreapta credinț�*(*pravoslavnia* �n slavon�)...
a fii *ortodox* �nseamn� a urma dreapta credinț� (antonimul termenului *ortodox* este cuv�ntul *eretic*)...
drepta credinț� este cea pe care ne-a l�sat-o �nsuși dumnezeu atunci c�nd s-a pogor�t pe p�m�nt. cuvintele lui se reg�sesc �n biblie (�n special �n noul testament)... de asemenea la sfinții p�rinți prin gura c�rora a vorbit duhul sf�nt

faptul c� mulți oameni care �și zic *drept-credincioși* ast�zi nu respect� cele scrise �n biblie sau cele l�sate de sfinții p�rinți se poate explica �ntr-un mod simplu...au fost am�giți de diavol!!!..suntem oameni și suntem supuși greșelii �n permanenț�...tentații exist� peste tot iar viața noastr� este o continu� lupt� cu ele ...unii ies �nving�tori și reușesc s� se m�ntuiasc� , dar...alții nu ( vai lor!) ...

din fericire dumnezeu este capabil de a ierta orice greșeal�... cu bucuria cu care l-a primit pe fiul risipitor ne va primi și pe noi....ai �ncredere!!!

numai bine!!!

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:40

De la: adipopa, la data 2009-06-27 23:22:18Fals. EL ("Dumnezeu") de exemplu este un cuv�nt ebraic de origine canaanit�. Nu termenii lipsesc, Dorinel, ei exist�. Con�inutul lor difer�.
dupa umila mea informatie in domeniu, canaani�i au fost o popula�ie practic identic� cu fenicienii. teritoriul lor echivaleaza cu "Tara Promisa" triburilor evreie�ti antice, cu Palestina sau Iudeea de mai t�rziu.
denumirea de canaaniti vine de la Canaan, atribuit de genealogia biblic� fiului lui Ham, nepotul lui Noe, cel cu Potopul. de aici ai dedus ca termenul de Dumnezeu exista si atunci. nu te contrazic, si eu am spus ca religia mozaica are peste 4000 de ani vechime.
gresesc ?!!!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 23:48

De la: amiralul, la data 2009-06-27 23:40:39
De la: adipopa, la data 2009-06-27 23:22:18Fals. EL ("Dumnezeu") de exemplu este un cuv�nt ebraic de origine canaanit�. Nu termenii lipsesc, Dorinel, ei exist�. Con�inutul lor difer�.

denumirea de canaaniti vine de la Canaan, atribuit de genealogia biblic� fiului lui Ham, nepotul lui Noe, cel cu Potopul. de aici ai dedus ca termenul de Dumnezeu exista si atunci. nu te contrazic...

Nu am dedus de niciunde. EL este un cuv�nt �n canaanit�/ugaritic� �i �nseamn� zeu/dumnezeu.

Pagini: << 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: