adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 14:19
[Dora, am un moment de răgaz înainte de masa de prânz, așa că reiau discuția (puțin ciudată) de azi noapte. E interesant totuși să vedem de unde ne vin și în ce valori ne ancorăm convingerile morale.]
Deci, până acum, violul este o crimă (luând ateismul ca punct de plecare) pentru că:
- Nu ne place.
- Dar, dacă ne-ar plăcea, nu ar mai fi imoral?
- Dacă ne-ar plăcea, nu s-ar mai numi viol, agresiune etc.
- Se acceptă. Dar, chiar dacă nu ne place, de ce (în ateism) ar conta? Nici mie nu-mi plac taxele.
- Chiar dacă nu îi place victimei, îi place totuși agresorului! De ce (în ateism) plăcerea agresorului nu ar fi îndreptățită?
- Chiar dacă nu îi place victimei, scopul evoluției este atins (și fără plăcere)! De ce (în ateism) ar conta dacă perpetuarea speciei se face printr-un act sexual consensual sau non-consensual?
- Sau să revenim la primul tău răspuns și să presupunem că ar exista într-adevăr un element de plăcere, dat fiind că acest lucru este posibil (cel puțin teoretic). Tu spui că violul nu ar mai fi un act de agresiune. Oare? Violul este definit ca un act împotriva voinței unei persoane indiferent dacă în actul sexual întreținut non-consensual există plăcere sau nu. Persoana pur și simplu s-a opus actului sexual, nu și-a dorit și nu a apreciat plăcerea respectivă (în nici un caz de la un violator). S-ar justifica moral violul doar pentru că victima a avut parte și de plăcere sau că așa a avut impresia și ar susține agresorul?
- Avem de unde alege.
- Dar, chiar având de unde alege, unii preferă violul. Combinațiile legitime posibile nu pare să-i fi oprit.
- Este absurd.
- Spui tu; logica ta. Dar, pentru un violator, actul este justificat.
- Provoacă durere.
- Dar, dacă nu ar provoca durere, nu ar mai fi imoral?
- Dacă ne place și nu provoacă durere și suferință nu văd de ce să fie imoral!
- Nu am spus că ne place. Am spus că nu provoacă durere: narcotice, cloroform, etc.
- Chiar dacă provoacă durere, scopul evoluției este atins (și prin durere)! De ce (în ateism) ar conta dacă perpetuarea speciei se face printr-un act sexual însoțit (sau nu) de durere?
- Chiar dacă provoacă durere, multe lucruri bune și morale care ni se întâmplă în viață presupun durere (e.g., tratament stomatologic, dezinfectarea unei rane, îndreptarea unei articulații, etc.). De ce ar fi durerea (per se) un criteriu?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 14:39
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 16:55
De la: ioana_dark, la data 2009-06-21 14:39:52dorine..nu contează de pe ce site e luată informația...contează doar dacă e adevărată sau nu.... nu mi-ai raspuns la intrebare !... repet ... poate-mi explici si mie ce faceau oamenii acum ... 5-6 milioane de ani pe ... Pamant!!!  se jucau de-a v-ati ascunselea cu nervii nostrii! sau de-a v-ati ascunselea cu ... maimutele! sau de-a v-ati ascunselea cu evolutia! sau de-a v-ati ascunselea cu insusi DUMNEZEU!
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 17:10
De la: adipopa, la data 2009-06-21 02:29:35Dorinel, prin această postare tu îți reafirmi doar, la nivel declarativ, preferința pentru cosmogoniile hinduse, dar nu răspunzi la ce te-am întrebat eu mai demult. Întrebarea mea era (ca să împrumut un jargon fotbalistic) nu cu cine ții, ci de ce ții cu cine ții (după ce ne-ai spus că nu-ți place fotbalul)? Concret, de ce crezi că știința dărâmă numai cosmogonia biblică și nu și cosmogonia vedică sau europeană pre-creștină? Evoluționismul ca teorie științificã (naturalist înțeleasã) se opune atât cosmogoniei biblice cât și cosmogoniei vedice. Cum poți apela la evoluționism pentru a demonta cosmogonia biblicã și sã nu-ți dai seama cã evoluționismul se opune și cosmogoniei vedice pe care o îmbrățișezi? Eu văd aici un standard dublu (ca în povestea cu ocaua mică). cine a spus ca stiinta nu darama si cosmonogia vedica?! in mare masura o darama ...
exista totusi un aspect sa-i spunem ...comun intre descoperirile stiintei si cosmonogia vedica asupra intelegerii originii vietii pe pamant si a modului in care s-a format universul actual, prin faptul ca se admite existența unei materii primordiale din care ulterior s-a format.
repet, ma simt atras de aceasta religie, nu o si imbratisez.
sa admita si crestinismul asa ceva si ... multi oameni ii vor fi mai aproape cu sufletul si nu ... declarativ sau ca s-au nascut intr-o tara crestina. numai bine.
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
|
balabanandrei
335 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 18:56
Cea mai buna modalitate de o convinge pe cineva de ceva, este sa-l lasi sa se conviga singur. Oricum adevarul e unul singur.
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 20:49
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-21 17:10:29cine a spus ca stiinta nu darama si cosmonogia vedica?! in mare masura o darama ...
exista totusi un aspect sa-i spunem ...comun intre descoperirile stiintei si cosmonogia vedica asupra intelegerii originii vietii pe pamant si a modului in care s-a format universul actual, prin faptul ca se admite existența unei materii primordiale din care ulterior s-a format.
sa admita si crestinismul asa ceva si ... multi oameni ii vor fi mai aproape cu sufletul si nu ... declarativ sau ca s-au nascut intr-o tara crestina. numai bine.
Dorinel, existența unei materii primordiale, anterioare apariției universului, nu reprezintă un punct comun între știință și cosmogonia vedică!
În baza teoriei relativității (eliminând ambivalența constantei care îi dăduse atâta bătaie de cap lui Einstein), Edwin Hubble a demonstrat expansiunea accelerată a universului spațio-temporar și implicit necesitatea postulării unui început punctiform al acestuia. Ideea unui astfel de început a fost coroborată cu legea a doua a termodinamicii (principiul entropiei), fiind encapsulată apoi în teoria poetic-numită Big Bang.
Această teorie, universal acceptată în cosmologie astăzi, este compatibilă cu cosmogonia biblică (creatio ex nihilo), dar nu cu cea vedică, mesopotamiană sau canaanită, care presupun creația universului dintr-o materie pre-existentă (e.g., în Mesopotamia, sângele unui zeu răzvrătit, We-ila).
În concluzie, cosmogoniile biblice și cele concurente (mesopotamiene, canaanite, egiptene) se despart tocmai în punctul în care știința este de acord cu cea biblică (în principiu, nu neaparat detalii) și contrazice cele concurente orientale (inclusiv cea vedică).
Nimeni nu îți contestă (sau atacă) așa-zisa atracție pe care o simți pentru hinduism, dar mi se pare nedrept să desconsideri cosmogonia biblică pe un motiv (știința) pe care îl ignori atunci când apreciezi cosmogonia vedică...
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 21:26
Teoria reducerii "punctului " la absurd.
...daca "punctul" n-a existat ci a fost facut, atunci cine l-a facut a existat din nefacut si a fost nascut existand din nefiinta.
|
|
|
alexandru_revnic
115 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 22 Iunie 2009, ora 15:30
ORTODOXA = OR=TO -DOXA = RO -TAO =DOXA = ROMANIA = DUMNEZEU = CAP(elvetiana)
D-ZEU = ROMANIA & CAPUL D-ZEU = DRAGOSTE DARAGOSTE = GOD- RA -STEA=
= RA(ma-nia) = DUMNEZEU =STEAUA ROMANIA ACORDA STEAUA ROMANIEI PENTRU DIVERSE MERITE.
ACORD = LA CORD = LA INIMA SAU DE LA INIMA LA INIMA(ACORD = DA)
CORD = CARD = DRAC -O (SOARELE =VIATA = MINCIUNA,=INIMA =ROATA - GOL-ANA)
O = GOL-ANA =SARA-C = SOARE CRESTIN ALIANTA NORD ATLANTICA (COMUNISM MONDIAL)
GOLANI = LOGAN -I = GALON -I = ION - GAL = I ONU = I UDA = I SUS = I OVA(OUL) = FIUL LUI DUMNEZEU) IUDA = AUDI =AUDI-O(IUDA -O) AIUD = UDAI (numelel fiului lui Sadam Hussein) = JUDE -TE = EVREU = EBREU (ITIC SI STRUL) EVREU = REV - EU = VIATA (norvegiabna) - EOROPA UNITA = EVANGHELIA UNIVERSALA = SOARELE SI BISERICA = LUMINA SI BISERICA = SPIRITUL SI BISERICA
ORTODOXIA = ORTO- DOXA -XI = RO -TAO -CAP = 11 = CAPUL = DUMNEZEU = 11 = ROMANIA ROMANIA = RO-MAN - IAN = ROMANIA - OMUL -I ONU (II SUS = I OVA - I UDA)
I ON ILI -ESCU CEAUS - ESCU ILI-ESCU CONSTANTIN- ESCU BAS-ESCU si urmeaza ANTON -ESCU ? De la Dej pana acul am avut un prsedinte cu par urmatorul fara par ex:
DEJ = CHELIE CEAUSESCU = PAR ILIESCU =CHELIE CONSTANTINESCU = PAR BASESCU =CHELIE ANTONESCU = PAR Vom avea un conducator cu PAR? S-au ramane chelia? Depinde ce aleg guvernantii din umbra. Noi suntem doar marionete la vot.
ORODOCSI = OR-TO- DOC -I = RO - TAO - DAC -IO(n) = ROMANIA = DUMNEZEU (FEMEIE) DACA (pumnal in Latina) - I ONU =I -SUS = I OVA =I UDA ) = OMUL -IRAN (IRANIAN = PERSAN=SARPE NATURAL) = ENERGIE(DUMNEZEU =VIATA) = PUMNAL - ISUS(I SAS = I SAC )
DOC = COD + R-EGELE = CORD = IINIMA - DACCA = PUMNAL
|
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 17:40
De la: mytcor, la data 2009-06-21 21:26:55Teoria reducerii "punctului " la absurd.
...daca "punctul" n-a existat ci a fost facut, atunci cine l-a facut a existat din nefacut si a fost nascut existand din nefiinta. Eu am ajuns la asta pe la 25 ani, singur, fara sef.....
Cind i-am spus ca eu ajungeam la concluzii ciudate, a desfintat de tot domeniul si nu a mai lasat pe nimeni sa mai gindeasca....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 17:41
De la: nastasemihail, la data 2009-06-23 17:40:37De la: mytcor, la data 2009-06-21 21:26:55Teoria reducerii "punctului " la absurd.
...daca "punctul" n-a existat ci a fost facut, atunci cine l-a facut a existat din nefacut si a fost nascut existand din nefiinta. Eu am ajuns la asta pe la 25 ani, singur, fara sef.....
Cind i-am spus ca eu ajungeam la concluzii ciudate, a desfintat de tot domeniul si nu a mai lasat pe nimeni sa mai gindeasca....
Dar eu tot am scapat si am ajuns si pe la ortodoxie. Sa plec?
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 17:46
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-21 16:55:49De la: ioana_dark, la data 2009-06-21 14:39:52dorine..nu contează de pe ce site e luată informația...contează doar dacă e adevărată sau nu.... nu mi-ai raspuns la intrebare !... repet ... poate-mi explici si mie ce faceau oamenii acum ... 5-6 milioane de ani pe ... Pamant!!! se jucau de-a v-ati ascunselea cu nervii nostrii! sau de-a v-ati ascunselea cu ... maimutele! sau de-a v-ati ascunselea cu evolutia! sau de-a v-ati ascunselea cu insusi DUMNEZEU!
Cum adica nu stii ce faceau oamenii acum 5-6 milioane de ani.
Planuri de viitor....
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 17:50
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 17:52
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 17:54
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-23 17:50:00De la: nastasemihail, la data 2009-06-23 17:41:34Dar eu tot am scapat si am ajuns si pe la ortodoxie. Sa plec? adica ... sa inteleg ca la baietii veseli, mai nou, li se spune ca daca nu sunt cuminti ii baga in camasa de forta a ortodoxiei ?!
Vreau sa spun ca daca nu esti lasat sa faci ceea ce ai menire la timpul respectiv, tot o faci, pe forum, in spatiul virtual. Ceea ce trebuie sa faci, tot faci. Iar cu ortodoxia, nu ma leg de ea, dar am scapat pe aici, din cind in cind....
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 18:06
tare curios mi se pare @dorin_ilie ca,desi combati tare si cu forta religia,nu-ti scapa nici-o postare pe tema asta ! pot sa te-ntreb de ce ? e un subiect de garagata ptr.tine sau speri ca-ntro zi sa apara acel argument decisiv care sa te faca sa crezi ? nu cred ca se poate intimpla asta,pentru ca este o experienta strict personala ; nu se poate nici explica ,nici desena,nici invata ca la scoala !
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 18:10
De la: gabigabi, la data 2009-06-23 18:06:35tare curios mi se pare @dorin_ilie ca,desi combati tare si cu forta religia,nu-ti scapa nici-o postare pe tema asta ! pot sa te-ntreb de ce ? e un subiect de garagata ptr.tine sau speri ca-ntro zi sa apara acel argument decisiv care sa te faca sa crezi ? nu cred ca se poate intimpla asta,pentru ca este o experienta strict personala ; nu se poate nici explica ,nici desena,nici invata ca la scoala ! am sperat si am primit! multe scanduri sa tot adaug la gard
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 18:16
dar te-ai gindit vreodata ca tot construindu-ti gardul,te-nchizi innauintru?
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 18:21
Si-a luat masuri de siguranta. Si-a lasat o gaura...
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 19:15
Dorinel, dacă tot te-ai întors și tu oiță rătăcită în staulul dreptei credințe, fii bun și continuă cu mine dialogul de unde l-am lăsat săptămâna trecută! Hai că îl aduc mai în față...
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-21 17:10:29cine a spus ca stiinta nu darama si cosmonogia vedica?! in mare masura o darama ...
Dorinel, existența unei materii primordiale, anterioare apariției universului, nu reprezintă un punct comun între știință și cosmogonia vedică!
În baza teoriei relativității (eliminând ambivalența constantei care îi dăduse atâta bătaie de cap lui Einstein), Edwin Hubble a demonstrat expansiunea accelerată a universului spațio-temporar și implicit necesitatea postulării unui început punctiform al acestuia. Ideea unui astfel de început a fost coroborată cu legea a doua a termodinamicii (principiul entropiei), fiind encapsulată apoi în teoria poetic-numită Big Bang.
Această teorie, universal acceptată în cosmologie astăzi, este compatibilă cu cosmogonia biblică (creatio ex nihilo), dar nu cu cea vedică, mesopotamiană sau canaanită, care presupun creația universului dintr-o materie pre-existentă (e.g., în Mesopotamia, sângele unui zeu răzvrătit, We-ila).
În concluzie, cosmogoniile biblice și cele concurente (mesopotamiene, canaanite, egiptene) se despart tocmai în punctul în care știința este de acord cu cea biblică (în principiu, nu neaparat detalii) și contrazice cele concurente orientale (inclusiv cea vedică).
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 19:19
Dora, hel-lo-o!  Noi doi am rămas la viol. Mai continuăm?
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 19:23
De la: nastasemihail, la data 2009-06-23 17:40:37De la: mytcor, la data 2009-06-21 21:26:55Teoria reducerii "punctului " la absurd.
Mihăiță, tu și Mytcor aveți un *punct* în comun: Alfa! Cum de nu vă înțeleg ce spuneți?
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 19:27
De la: adipopa, la data 2009-06-23 19:23:54De la: nastasemihail, la data 2009-06-23 17:40:37De la: mytcor, la data 2009-06-21 21:26:55Teoria reducerii "punctului " la absurd.
Mihăiță, tu și Mytcor aveți un *punct* în comun: Alfa! Cum de nu vă înțeleg ce spuneți?
Noi 2 ne intelegem f bine. Voi nu intelegeti ce vorbim noi.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 19:29
Cind despici firul in 4 risti sa ajungi ori sa despici la infinit tot cite 4 fire, continuu sau la Teoria reducerii "punctului " la absurd a lui Mytcor.
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 02:49
De la: adipopa, la data 2009-06-23 19:15:32Dorinel, dacă tot te-ai întors și tu oiță rătăcită în staulul dreptei credințe, fii bun și continuă cu mine dialogul de unde l-am lăsat săptămâna trecută! Hai că îl aduc mai în față... cred ca nu m-am facut inteles. am sa repet pentru a nu stiu a cata oara ca nu cred si nu voi crede niciodata intr-o religie anume. nu ma intereseaza.
si daca ma vezi vorbind pe aici ... este doar pentru ca incerc sa va aduc la realitate si uneori ca imi place conversatia.
religia nu poate sa straluceasca decat in intuneric. si vremea cand intunericul domnea asupra societatii umane in ansamblul ei a trecut. ma intreb uneori cand discut cu tine si nu numai de ce tot timpul te ascunzi in spatele cuvintelor de genul: credinta nu are nevoie de dovezi , Dumnezeu nu are nevoie de dovezi. stau si ma gandesc serios ... daca este rationala gandirea ta.
adi nu vreau sa te jignesc, imi cer scuze ... dar nu reusesc sa mai vad logica afirmatiilor tale. ma uimesti si ma uimesc cand vad cum se promoveaza brutal credinta in nimic si manipularea grosolana a oamenilor.
voi cand spuneti ca Dumnezeu e creatorul trebuie sa aveti ceva dovezi.
stiinta ne spune ca omul pe acesta planeta are cateva milioane de ani cu dovezi. n-ai stat niciun moment sa te intrebi cam ce-a facut Dumnezeul venerat de tine cateva milioane de ani cand s-a hotarat brusc sa se arate omului?!!
poate sa fie ceva nestiut pana cand vom disparea ca rasa - asta ar fi o explicatie mai rationala. eu cel putin cand afirm ca nu exista merg pe o logica anume .. ceva ce nu a vazut nimeni nu poate fii decat o iluzie. dar cand atribuim ceva cuiva ...
ce nu poate fi demonstrat nu poate fi atribuit cuiva sau la ceva. nu ai dovezi rezulta ca minti , ai interese , esti nebun , etc; nu ai dovezi ca dumnezeu exista atunci ori minti , ori ai un interes ori esti nebun , etc; nu ai dovezi ca fieru incins te arde atunci esti nebun , mincinos , etc ....
ca sa faci o afirmatie si sa fi luat in serios trebuie sa ai dovezi. nimic si nimeni nu face exceptie de la regula.
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 09:17
Indragostitii si Credinciosii,au un punct comun : IUBIREA NECONDITIONATA ! dar,in timp ce obiectul iubirii indragostitului poate fi atins, al celuilalt,nu ! pentru cei de dinafara trairii lor si care nu pot intelege focul ce-i arde ,indragostitii pot fi considerati Nebuni de dragoste, celorlalti li se pune de regula stampila de Nebuni de legat !.....ce-am vrut sa spun cu asta ? ca atita timp cit suntem "reci " e greu de "judecat" -ptr.ca aici nu intervine,neaparat,logica....ba,dimpotriva ,strica !
|
balabanandrei
335 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 12:34
De la: amiralul, la data 2009-06-25 02:49:27De la: adipopa, la data 2009-06-23 19:15:32Dorinel, dacă tot te-ai întors și tu oiță rătăcită în staulul dreptei credințe, fii bun și continuă cu mine dialogul de unde l-am lăsat săptămâna trecută! Hai că îl aduc mai în față... cred ca nu m-am facut inteles. am sa repet pentru a nu stiu a cata oara ca nu cred si nu voi crede niciodata intr-o religie anume. nu ma intereseaza.
si daca ma vezi vorbind pe aici ... este doar pentru ca incerc sa va aduc la realitate si uneori ca imi place conversatia.
religia nu poate sa straluceasca decat in intuneric. si vremea cand intunericul domnea asupra societatii umane in ansamblul ei a trecut. ma intreb uneori cand discut cu tine si nu numai de ce tot timpul te ascunzi in spatele cuvintelor de genul: credinta nu are nevoie de dovezi , Dumnezeu nu are nevoie de dovezi. stau si ma gandesc serios ... daca este rationala gandirea ta.
adi nu vreau sa te jignesc, imi cer scuze ... dar nu reusesc sa mai vad logica afirmatiilor tale. ma uimesti si ma uimesc cand vad cum se promoveaza brutal credinta in nimic si manipularea grosolana a oamenilor.
voi cand spuneti ca Dumnezeu e creatorul trebuie sa aveti ceva dovezi.
stiinta ne spune ca omul pe acesta planeta are cateva milioane de ani cu dovezi. n-ai stat niciun moment sa te intrebi cam ce-a facut Dumnezeul venerat de tine cateva milioane de ani cand s-a hotarat brusc sa se arate omului?!!
poate sa fie ceva nestiut pana cand vom disparea ca rasa - asta ar fi o explicatie mai rationala. eu cel putin cand afirm ca nu exista merg pe o logica anume .. ceva ce nu a vazut nimeni nu poate fii decat o iluzie. dar cand atribuim ceva cuiva ...
ce nu poate fi demonstrat nu poate fi atribuit cuiva sau la ceva. nu ai dovezi rezulta ca minti , ai interese , esti nebun , etc; nu ai dovezi ca dumnezeu exista atunci ori minti , ori ai un interes ori esti nebun , etc; nu ai dovezi ca fieru incins te arde atunci esti nebun , mincinos , etc ....
ca sa faci o afirmatie si sa fi luat in serios trebuie sa ai dovezi. nimic si nimeni nu face exceptie de la regula.
Te-ai gandit ca acele asa zise "dovezi" despre existenta omului de milioane de ani pot fi fabricate de catre atei, tocmai ca sa-si justifice necredinta lor? Sunt atatea lucruri in lumea asta pe care oamenii nu si le pot explica rational, si tot sustin ca nu exista Dumnezeu. Tu incerci sa intelegi totul prin ratiune, inclusiv pe Dumnezeu, si normal, ca nereusind sa-L intelegi pe Dumnezeu prin ratiune (nimeni nu va reusi vreodata), ajungi inevitabil la concluzia ca nu exista Dumnezeu. Pai daca e s-o luam cu ratiunea, asa sa fie. Explica atunci acele lucruri de care spuneam mai sus, pe care oamenii nu si le pot explica rational. Numai bine si Doamne ajuta!
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
Fosta membra 9am.ro
2 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 13:38
Buna la toata lumea pentru inceput!sper sa nu va supar cu nimic dak nu sunt in tema cu titlul topicului...dar as avea o intrebare.De vreun an de zile mi se intampla niste lucruri ciudate,la credit raman uneori cu 66,66 centi,descarc de pe net cu 666kb/secunda.....nu luam toate astea in seama dak nu mi se intamplau niste lucruri care sa imi dea de gandit.pana in luna august a anului 2008 nu am avut nici o problema majora,aveam masina,permis de conducere,eram aproape de familie,o prietena de 3 ani si jumatate...si brusc....in data de 17 august mi-au luat carnetul..eu fiind sub influenta bauturilor alcoolice(ceea ce nu mi se intampla la volan) si ,cu mana pe inima va spun k m-am dus sa intorc masina pe pod la Politie intr-o localitate,stiind prea bine k acolo erau domnii politisti,pentru ca in fata Postului de Politie era o nunta,acolo fiind Caminul Cultural,Nu pot sa imi explic nici in ziua de azi ce a fost in capul meu in seara aceea.Asta e doar o prima parte.Pe 1 septembrie 2008 am plecat in Spania,unde ma aflu si acum.Cu iubita vorbeam zilnic si plangea si ea la telefon pentru ceea ce facusem si spera sa ma intorc,apoi ,brusc,la vreo 2 saptamani nu a vrut sa imi mai raspunda la telefon!Culmea.....mi-as fi dat seama daca scartia ceva intre noi,dar totul a fost asa din senin!apoi alta surpriza,parintii ei cu care vorbeam destul de des nu au vrut macar sa imi dea un raspuns,sa imi spuna ce s-a intamplat.sau macar sa nu o mai caut,sau ceva de genul!un cuvant nu am mai auzit din partea nimanui.Asta nu e tot,am tot cautat pe net si am gasit o studenta la medicina,caruia in schimbul unor bani imi mai spunea cum se mai descurca cu facultatea fosta mea iubita...la vreo 2 saptamani ALTA SURPRIZA :tipa nu mi-a mai dat nici un raspuns,nici makr sa imi zica k nu mai e de acord cu ''tratatul '' nostru.AM sunat si un fost prieten,iubitul unei prietene de a ei....SURPRIZA :nu imi mai raspundea la telefon nici el...nimeni nu mai dadea nici un raspuns..un cuvant.....Acum vreo luna am gasit alt tip din aceeasi grupa cu ea la facultate care a fost de acord sa imi mai spuna ce a mai facut pe la scoala,ce se intampla cu ea(nu ma interesa daca are alt iubit ,pentru k banuiam)...si a vorbit,nu l-am stresat niciodata cu intrebari,doar daca a avut el ceva sa imi spuna...am vorbit politicos de fiekre data si m-a inteles....dar..SURPRIZA :tipul nu ma scoate nici un cuvant....mi se pare ceva bizar tot ce mi se intampla...la VODAFONE in Spania am reusit sa adun......666 puncte....ceea ce nici nu e posibil ,cartelele fiin multiplu de 5 euro!cineva sa imi explice si mie ceva sa inteleg? ...multumesc
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 16:41
De la: bodostyle, la data 2009-06-25 13:38:22Buna la toata lumea pentru inceput!sper sa nu va supar cu nimic dak nu sunt in tema cu titlul topicului...dar as avea o intrebare.De vreun an de zile mi se intampla niste lucruri ciudate,la credit raman uneori cu 66,66 centi,descarc de pe net cu 666kb/secunda.....nu luam toate astea in seama dak nu mi se intamplau niste lucruri care sa imi dea de gandit.pana in luna august a anului 2008 nu am avut nici o problema majora,aveam masina,permis de conducere,eram aproape de familie,o prietena de 3 ani si jumatate...si brusc....in data de 17 august mi-au luat carnetul..eu fiind sub influenta bauturilor alcoolice(ceea ce nu mi se intampla la volan) si ,cu mana pe inima va spun k m-am dus sa intorc masina pe pod la Politie intr-o localitate,stiind prea bine k acolo erau domnii politisti,pentru ca in fata Postului de Politie era o nunta,acolo fiind Caminul Cultural,Nu pot sa imi explic nici in ziua de azi ce a fost in capul meu in seara aceea.Asta e doar o prima parte.Pe 1 septembrie 2008 am plecat in Spania,unde ma aflu si acum.Cu iubita vorbeam zilnic si plangea si ea la telefon pentru ceea ce facusem si spera sa ma intorc,apoi ,brusc,la vreo 2 saptamani nu a vrut sa imi mai raspunda la telefon!Culmea.....mi-as fi dat seama daca scartia ceva intre noi,dar totul a fost asa din senin!apoi alta surpriza,parintii ei cu care vorbeam destul de des nu au vrut macar sa imi dea un raspuns,sa imi spuna ce s-a intamplat.sau macar sa nu o mai caut,sau ceva de genul!un cuvant nu am mai auzit din partea nimanui.Asta nu e tot,am tot cautat pe net si am gasit o studenta la medicina,caruia in schimbul unor bani imi mai spunea cum se mai descurca cu facultatea fosta mea iubita...la vreo 2 saptamani ALTA SURPRIZA :tipa nu mi-a mai dat nici un raspuns,nici makr sa imi zica k nu mai e de acord cu ''tratatul '' nostru.AM sunat si un fost prieten,iubitul unei prietene de a ei....SURPRIZA :nu imi mai raspundea la telefon nici el...nimeni nu mai dadea nici un raspuns..un cuvant.....Acum vreo luna am gasit alt tip din aceeasi grupa cu ea la facultate care a fost de acord sa imi mai spuna ce a mai facut pe la scoala,ce se intampla cu ea(nu ma interesa daca are alt iubit ,pentru k banuiam)...si a vorbit,nu l-am stresat niciodata cu intrebari,doar daca a avut el ceva sa imi spuna...am vorbit politicos de fiekre data si m-a inteles....dar..SURPRIZA :tipul nu ma scoate nici un cuvant....mi se pare ceva bizar tot ce mi se intampla...la VODAFONE in Spania am reusit sa adun......666 puncte....ceea ce nici nu e posibil ,cartelele fiin multiplu de 5 euro!cineva sa imi explice si mie ceva sa inteleg? ...multumesc
Eu nu inteleg un lucru.. ai plecat in Spania din cauza ca ai intors pe pod? Te-a prins politia sau ce?
De ce plangea iubita ta pentru ca ai intors pe pod sau pentru ca ai plecat in Spania?
Faptul ca ea plangea si nu ti-a mai raspuns dupa 2 saptamani este clar ca nu mai vrea sa vorbeasca cu tine. Probabil ca nu a avut curajul sa-ti zica direct.
Cu numarul 6, sunt doar coincidente in mintea ta. E doar un numar. Daca faci obsesie pentru numarul 3 (spre exemplu) o sa-l vezi peste tot garantat! Daca te-a parasit iubita nu e vina numarului 6 ci doar a ta sau a ei.
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
Fosta membra 9am.ro
2 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 17:43
Pentru Andu 30 ......dap,am fost prins de Politie in seara aia....in legatura cu iubita nu era asa important....ma refeream dak au vreo legatura numerele alea......dar e posibil sa fie o obsesie si sa ma fi eu axat pe numarul ala....multumesc pentru comentariu!
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 21:47
De la: balabanandrei, la data 2009-06-25 12:34:22Sunt atatea lucruri in lumea asta pe care oamenii nu si le pot explica rational, si tot sustin ca nu exista Dumnezeu. Tu incerci sa intelegi totul prin ratiune, inclusiv pe Dumnezeu, si normal, ca nereusind sa-L intelegi pe Dumnezeu prin ratiune (nimeni nu va reusi vreodata), ajungi inevitabil la concluzia ca nu exista Dumnezeu. Pai daca e s-o luam cu ratiunea, asa sa fie. Explica atunci acele lucruri de care spuneam mai sus, pe care oamenii nu si le pot explica rational. Numai bine si Doamne ajuta! ok! mai exact la ce alte lucruri te referi ca nu pot fi explicate rational?! te referi, de exemplu, la originea vietii?! te referi la OZN-uri?!! la ce anume?!
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
|
|