Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 23:52
De la: Dorulet, la data 2009-06-18 19:30:16 Ce treaba are existenta moralitatii ontologice cu razboaiele si crimele? Cel ce fura stie ca e rau ceea ce face... si totusi o face... Cati din cei ce ucid.. stiu ca e rau ceea ce fac... si totusi o fac? Faptul ca exista o moralitate in fiecare nu inseamna ca nu exista liber arbitru. Cate lucruri rele ai facut tu ca persoana si stiai ca sunt rele in momentul in care le faceai? Despre asta e vorba... Alt exemplu... o femeie care face avort stie ca e un lucru rau avortul... pentru ca simte ca e rau (asta e moralitate ontologica)... dar il face pentru ca asa vrea ea (liber arbitru) din diferite motive (EX: ii pasa mai mult de gura lumii decat de ce ii spune inima) Sper ca exemplele au fost sugestive. Moralitatea ontologica exista dar asta nu inseamna ca este si ascultata de om.
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 00:06
De la: andu30, la data 2009-06-18 23:52:29De la: Dorulet, la data 2009-06-18 19:30:16 Hmmm! Nu andi, nu este chiar așa! Nu există doar alb și negru! Între cele două...sunt o multitudine de nuanțe de gri!"Cel ce fura stie ca e rau ceea ce face... si totusi o face... Cati din cei ce ucid.. stiu ca e rau ceea ce fac... si totusi o fac?" Se întâmplă ca cel ce fură să nu fie conștient că ceea ce face el este furt, sau se întâmplă să fure o pâine...că este leșinat de foame el și copiii lui ș.a.m.d. Mda, tocmai am dat un exemplu și cu "uciderea"....depinde de motive! Exemplul cu pedofilul, este cel mai elocvent.....aș considera că este datoria mea morală să-mi răbun copilul....dar tu de exemplu ai considera că trebuie să las legiuitorii să-și facă treaba....e o chestie de nuanță! La avorturi nu mă mai bag....pentru că știi deja poziția mea vis-a-vis de ele! Exemplele, deși pentru tine au fost elocvente, pe mine nu m-au convins că suntem morali pentru că așa vrea D-zeu...sau mă rog suntem morali pentru că așa ne-a creat D-zeu!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 00:30
De la: Dorulet, la data 2009-06-19 00:06:31De la: andu30, la data 2009-06-18 23:52:29De la: Dorulet, la data 2009-06-18 19:30:16 Poate acum o sa te gandesti mai serios la ce s-a discutat. Pozitia ta despre avort crede-ma ca nu o stiu, dar exemplul cu avortul mi s-a parut sugestiv pentru ca e mai real pentru secolul in care traim. Pot sa-ti mai spun ca nu e bine cand faci un rationament sa-ti bazezi judecata pe cazuri particulare (vezi exemplul cu individul lesinat de foame care fura o paine). Ideea este nu sa gasesti scuze pentru furt ci sa intelegem existenta moralitatii (adica tipul cand fura (lesinat sau nu de foame) stie ca nu e ok modul acesta de a face rost de acea paine si nu se simte bine ca recurge la aceasta metoda) Nu am vrut sa bag pe nimeni in iad sau in rai cu exemplele mele (nu era scopul acesta), am vrut doar sa-ti demosnstrez existenta moralitatii ontologice pe care omul o cunoaste dar nu o asculta din diferite motive sau pur si simplu isi exercita liberul arbitru de a face raul....
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 00:41
De la: andu30, la data 2009-06-18 23:41:50multumesc Andu! spune-le asta si celor care n-au trait in societate ... spune-le de moralitatea ontologica sa vedem cum te privesc ....De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-18 23:23:42Multumesc ca ai confirmat existenta moralitatii ontologice.Tu spui cu gura ta mai sus ca exista o moralitate universala a fiintei umane, chiar daca admiti sau nu ca acesta morala este pusa in noi de la Dumnezeu. E un prim pas: Alegerea de a face binele si de a nu face rau, deci de a respecta moralitatea ontologica !De la: ioana_dark, la data 2009-06-18 20:51:52''esti moral cand alegi sa nu faci rau de bunavoie, nu de frica lui Dumnezeu sau a insomniilor.'' de acord Ioana, Andu, Andrei si Adi? probabil, desi traiesc din vanat, in copaci, rupti de lume si societate, dintr-o data vor respecta moralitatea ... ontologica. :sml-happy0009
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 01:03
Sa spunem ca mergem intre eschimosi. Doua exemple simple:
Vrei sa spui ca o femeie care avorteaza acolo nu se va simti la fel de mizerabil ca una care avorteaza aici. Iti spun eu ca amandoua stiu ca fac ceva rau si se simt la fel de rau. Vrei sa spui ca un om care ucide alt om acolo nu stie ca greseste? Iti spun eu ca stie si ca e cu totul un alt sentiment decat daca omoara o foca. Tu chiar insisti sa legi civilizatia si inteligenta umana de moralitatea ontologica cu care ne nastem chiar si la Polul Nord? Mai gandeste-te... S-ar putea sa ai chiar surprize, de genul ca eschimosii si-au cultivat mai mult moralitatea ontologica decat inteligentii si civilizatii tai pe care ii tot ridici in slavi...
|
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 09:54
Una din legile cu care va judeca lumea la judecata de apoi, va fi legea constiintei. Cand faci ceva rau, constiinta te mustra, chiar daca iti convine sau nu lucrul asta. N-ai ce face.
"Zis-a cel nebun întru inima sa: Nu este Dumnezeu! Numai bine si Doamne ajuta!
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 11:37
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-19 00:41:55De la: andu30, la data 2009-06-18 23:41:50multumesc Andu! spune-le asta si celor care n-au trait in societate ... spune-le de moralitatea ontologica sa vedem cum te privesc ....De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-18 23:23:42Multumesc ca ai confirmat existenta moralitatii ontologice.Tu spui cu gura ta mai sus ca exista o moralitate universala a fiintei umane, chiar daca admiti sau nu ca acesta morala este pusa in noi de la Dumnezeu. E un prim pas: Alegerea de a face binele si de a nu face rau, deci de a respecta moralitatea ontologica !De la: ioana_dark, la data 2009-06-18 20:51:52''esti moral cand alegi sa nu faci rau de bunavoie, nu de frica lui Dumnezeu sau a insomniilor.'' de acord Ioana, Andu, Andrei si Adi? dorine...scrii prostii..... nu există oameni care să fii supraviețuit în afară societății... ce mai auzi pe la televizor că pe unii i-au crescut maimuțele sau alte animele sunt aiureli de doi bani...
|
|
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 11:39
dorine...scrii prostii.....
nu există oameni care să fii supraviețuit în afară societății... ce mai auzi pe la televizor că pe unii i-au crescut maimuțele sau alte animele sunt aiureli de doi bani...
|
|
|
|
|
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 12:06
De la: andu30, la data 2009-06-19 00:30:56De la: Dorulet, la data 2009-06-19 00:06:31De la: andu30, la data 2009-06-18 23:52:29De la: Dorulet, la data 2009-06-18 19:30:16 Ai vrut să demonstrezi...dar n-ai reușit să o faci și nici nu vei reuși!!! Este absurd....deja s-a mers prea departe cu discuția asta despre "ontologia morarilății"...care nu există, ca adevăr absolut. Ce naiba este chiar atât de greu de înțeles?! Cum poți să afirmi că te naști cu noțiunea de bine și de rău?! Chiar trebuie să explic așa băbește, ca la clasa a III-a?Copilul când se naște nu are nici un fel de ontologie a moralității în el. Copilul se naște doar cu INSTINCTE...nimic altceva! De-acolo încolo începe un lung și anevoios proces de ÎNVĂȚARE, de la părinții săi și de la societatea în care trăiește. Noțiunea de bine și de rău este reflexia tuturor învățăturilor pe care le acumulează de-a lungul vieții!!! Atât....e absurd să-i atribui omului calități pe care nu le are....precum faptul că se naște cu noțiunea de bine și rău "în sânge"!
|
|
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 12:36
De la: Dorulet, la data 2009-06-19 12:06:18De la: andu30, la data 2009-06-19 00:30:56De la: Dorulet, la data 2009-06-19 00:06:31De la: andu30, la data 2009-06-18 23:52:29De la: Dorulet, la data 2009-06-18 19:30:16 vai , dora.... e grav ceea ce spui...dacă mai mulți oameni ar gândi ca tine ..oare ce s-ar alege de societatea asta? dora..omul nu se naște cu instincte...astea există doar la animale!!!...omul nu este la rândul său un animal.... omul se naște cu noțiunile de bine și rău în sânge...societatea doar îl învață cum se raporteze la ele.... societatea doar îi spune care lucruri sunt bune și care nu...dar nu îi induce omului ideile de bine și rău ...astea există deja în noi..... |
|
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 14:43
De la: ioana_dark, la data 2009-06-19 11:39:00dorine...scrii prostii.....ionico, inca o data dai dovada de .... limitate. sunt inca mii de oameni care ... chiar si in ziua de azi traiesc in comunitati rupte de societate ...
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 14:49
De la: ioana_dark, la data 2009-06-19 12:36:39vai , dora.... ioana, omul se naste ca si celelalte vietuitoare doar cu instincte ... societatea il invata mai tarziu cum sa se raporteze la notiunile de bine si de rau, notiuni ce intr-un final vor fi parte integrata a constiintei fiecaruia.
|
|
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 15:24
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-19 14:43:23De la: ioana_dark, la data 2009-06-19 11:39:00dorine...scrii prostii.....ionico, inca o data dai dovada de .... limitate. sunt inca mii de oameni care ... chiar si in ziua de azi traiesc in comunitati rupte de societate ... băi...dorineeeeeeeeeeeeeeeeeeee spui **traiesc in COMUNITĂȚI rupte de societate**... păi...dacă sunt COMUNITĂȚI ..atunci cum sunt RUPTE DE SOCIETATE???? heloooooooooooooooooo alea sunt tot societăți umane.... oamenii ăia nu trăiesc izolați ci în COMUNITĂȚI ...sunt într-adevăr socități mai mici și izolate de lumea noastră, dar....sunt SOCIETĂȚI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dorine..nimeni nu poate supraviețui în afara unei societăți (oarecare)....nimeni!!!!! |
|
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 15:30
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-19 14:49:07De la: ioana_dark, la data 2009-06-19 12:36:39vai , dora.... nu-i adevărat....omul se naște cu noțiunile de bine și rău...(chiar dacă tu spui că *instinctiv*)... socitatea doar îi arată cum să se raporteze la ele...îi arată doar ce e trebuie să facă și ce nu ...cum să aplice acele noțiuni.... |
|
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 15:49
De la: ioana_dark, la data 2009-06-19 15:24:28dorine..nimeni nu poate supraviețui în afara unei societăți (oarecare)....nimeni!!!!!alea sunt comunitati care traiesc in afara societatii moderne, rupte de societatea moderna - sa fiu mai pe intelesul tau! ei mai au mult de evoluat pana sa putem vorbii de o societate in adevaratul sens al cuvantului. cat despre faza cu nimeni nu poate supravietui in afara unei societeti oarecare ... te inseli ! omul este dotat cu instincte de supravietuire ca si celelalte vietuitoare. pana ca omul sa ajunga sa formeze primele comunitati sociale primitive a trait ca oricare alt animal. din logica ta putem deduce ca si animalele traiesc in societati.
|
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 17:33
Instinctele unui animal nu includ noțiuni morale, de bine sau rău. Nu reduceți copilul nou-născut la un simplu animal, vă rog!
Evoluția speciei umane a fost oarbă la chestiuni de moralitate și adevăr. Nu i-a păsat; i-a păsat numai de supraviețuire și reproducere. De unde avem noi, homo sapiens sapiens, aceste pasiuni pentru bine și rău, pentru adevăr? Că din evoluție, nu!
|
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 20:41
www.trilulilu.ro/blooo/8147159356e1e3
Foarte frumoasa cantarea. Te face sa te gandesti ca nu esti vesnic, sa te gandesti la moarte, de care nu vom putea scapa. Numai bine si Doamne ajuta!
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 21:05
De la: eugenb, la data 2009-06-17 23:29:11Lui "ioana_dark" : a purta"haina Lui" inseamna a fi casa a Sf. Duh (nu mai detaliez). Deci astfel de persoane NU gresesc, pentru ca nu ei vorbesc de la ei, ci cunostintele lor sunt relevate de Sf. Duh. (Cu asa o argumentatie poti pune intreaga Biblie sub semnul intebarii, caci a fost scrisa de oameni, nu?) |
|
Postat pe: 19 Iunie 2009, ora 22:40
De la: balabanandrei, la data 2009-06-19 20:41:08Foarte frumoasa cantarea. Te face sa te gandesti ca nu esti vesnic, sa te gandesti la moarte, de care nu vom putea scapa. Numai bine si Doamne ajuta!frumoase ,,bombe'' pe acest topic
|
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 03:06
Eu m-am referit la "haina" propriu-zisa (deci "odajdiile" bisericesti), asa ca interpretarea dumneavoastra este o alta varianta fata de a mea. Si "Duhul Sfant" este diferit perceput de oameni si de aceea il inteleg oamenii tot ... diferit. Ca de exemplu dumneata, care dupa cate inteleg va dati "ateu" ... mascat (?!). Daca am gresit va rog sa ma corectati, dar atunci ati ... "evitat" sa-mi raspundeti la intrebare pusa.
|
|
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 03:08
Eu m-am referit la "haina" propriu-zisa (deci "odajdiile" bisericesti), asa ca interpretarea dumneavoastra este o alta varianta fata de a mea. Si "Duhul Sfant" este diferit perceput de oameni si de aceea il inteleg oamenii tot ... diferit. Ca de exemplu dumneata, care dupa cate inteleg va dati "ateu" ... mascat (?!). Daca am gresit va rog sa ma corectati, dar atunci ati ... "evitat" sa-mi raspundeti la intrebare pusa.
|
|
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 03:08
|
|
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 14:46
De la: adipopa, la data 2009-06-19 17:33:19Instinctele unui animal nu includ noțiuni morale, de bine sau rău. Nu reduceți copilul nou-născut la un simplu animal, vă rog! Vai Adi, că mor de râs....cred că glumești....sper că glumești!!!! ...Dar ce noțiuni de bine și rău are un bebeluș nou născut?! Hmo Sapiens nu are nici un fel de "pasiuni" pentru moralitate....este necesară...pentru "mersul corect" al lucrurilor, pentru o conviețuire și un ajutor reciproc avantajos.....bla,bla...Măi, am născut doi copii și am avut ocazia să cunosc destui copii....NU, NU ESTE CAPABIL UN COPIL SĂ DISCEARNĂ RĂUL DE BINE!!!! Doar după un lung proces de ÎNVĂȚARE este capabil să deosebească ce anume se face și ce nu!!! Nu mai aberați ....vă rog frumos!!! Întrebați un medic pediatru sau neonatolog!!! Nu mai vorbiți în necunoștință de cauză!!!!
|
|
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 15:12
De la: Dorulet, la data 2009-06-20 14:46:31De la: adipopa, la data 2009-06-19 17:33:19Instinctele unui animal nu includ noțiuni morale, de bine sau rău. Nu reduceți copilul nou-născut la un simplu animal, vă rog! nu , dora...nu aberează nimeni...doar că..nu înțelegi tu la ce ne referim... oamenii au de la naștere noțiunile de bine și rău....se nasc cu ele la fel cum se nasc cu capacitatea de a vorbi o limbă.... societatea doar le arătă cum să distingă binele de rău....le arată doar ce bun și ce e rău ... ca să înțelegi mai bine o să-ți analizez puțin comparația cu limba vorbită.... la naștere un copil deține deja capacitatea de a vorbi o limbă oarecare(așa cum a demonstrat ....chomsky parcă )...are asta în sânge...societatea în care trăiește doar îl învață ce limbă să vorbească...dacă va trăi într-o societate de chinezi...va vorbi chineza....dacă va trăi într-o societate de români...română!!!așa e și cu noțiunile de bine și rău...un copil se naște cu ele ...societatea doar îl învață să *le vorbească*....să le interpreteze....societatea le dă un contur....astfel..dacă acel copil va crește într-o societate americană va considera că pedeapsa cu moartea e ceva absolut ok și moral....dacă va crește într-o societate românească o va considera imorală.... oare aș putea explica mai clar de atât? deci...avem în noi sădite noțiunile de *bine * și *rău*....asta nu e ceva relativ....toți oamenii le au ....relative sunt doar modurile în care diverse societăți le interpretează.... și...repet analogia cu limba .... avem în noi capacitatea de a vorbi o limbă...asta nu e ceva relativ.....relativă este doar limba pe care o vom vorbi și care diferă de la comunitate la comunitate.... |
|
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 15:46
Eu înțeleg ce vrei tu să spui, dar este o aberație...n-ai cum să mă faci să cred că omul se naște cu noțiunea de bine și rău "în sânge"....NICI VORBĂ DE AȘA CEVA !!!!! ...Zău că mă faceți să râd!
|
|
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 16:06
De la: Dorulet, la data 2009-06-20 14:46:31Măi, am născut doi copii și am avut ocazia să cunosc destui copii....NU, NU ESTE CAPABIL UN COPIL SĂ DISCEARNĂ RĂUL DE BINE!!!! Doar după un lung proces de ÎNVĂȚARE este capabil să deosebească ce anume se face și ce nu!!! Nu mai aberați ....vă rog frumos!!! Întrebați un medic pediatru sau neonatolog!!! Nu mai vorbiți în necunoștință de cauză!!!! Dora, cine a spus că un nou-născut discerne deja, din momentul nașterii, binele și răul? Am spus că un nou-născut nu este un animal și că nu poate fi redus la niște instincte animalice cărora le lipsește orice urmă de potență morală. După cum, din momentul concepției, embrionul/fătul are tot echipamentul necesar dezvoltării și ajungerii la maturitate deplină din punct de vedere biologic (cu condiția să fie lăsat să se dezvolte), tot așa și nou-născutul are tot echipamentul necesar dezvoltării și ajungerii la maturitate deplină din punct de vedere moral (ceea ce se și întâmplă în timp).
|
|
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 16:10
De la: Dorulet, la data 2009-06-20 14:46:31Hmo Sapiens nu are nici un fel de "pasiuni" pentru moralitate....este necesară...pentru "mersul corect" al lucrurilor, pentru o conviețuire și un ajutor reciproc avantajos... Că homo sapiens astăzi nu ar avea nici o pasiune pentru moralitate sau adevăr e o negare curajoasă (dar nefondată) a elementelor de bază din care suntem construiți (negare valabilă probabil numai în cazul deranjamentelor mentale). Cum să nu ne pese pasional de moralitate? Ție nu-ți pasă dacă niște pedofili ți-ar ademeni băiatul? Cum să nu ne pese pasional de adevăr? Ție nu-ți pasă dacă ți-aș răstălmăci postările cu rea voință? Ce înseamnă un mers corect al lucrurilor dacă nu avem mai întâi un standard obiectiv pe baza căruia să stabilim ce este corect și ce nu?
|
|
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 16:17
De la: adipopa, la data 2009-06-20 16:06:36De la: Dorulet, la data 2009-06-20 14:46:31Măi, am născut doi copii și am avut ocazia să cunosc destui copii....NU, NU ESTE CAPABIL UN COPIL SĂ DISCEARNĂ RĂUL DE BINE!!!! Doar după un lung proces de ÎNVĂȚARE este capabil să deosebească ce anume se face și ce nu!!! Nu mai aberați ....vă rog frumos!!! Întrebați un medic pediatru sau neonatolog!!! Nu mai vorbiți în necunoștință de cauză!!!! Adi, cu dedicație de la Wikipedia pentru tine:Clasificare științifică Regn: Animalia Încrengătură: Chordata Subîncrengătură: Vertebrata Clasă: Mammalia Ordin: Primata Familie: Hominidae Gen: Homo Specie: sapiens Subspecie: sapiens De acord, că are capacitate....dar nu știe ce este rău sau bine, până nu îl învață părinții și societatea. Eu asta spun și susțin! Prin afirmația că noi, avem binele și răul "în sânge", acordați omului calități pe care nu le are! Hai vă ...sunteți figuri...la faza asta! M-am amuzat și eu un pic!
|
|
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 16:19
De la: adipopa, la data 2009-06-20 16:10:57De la: Dorulet, la data 2009-06-20 14:46:31Hmo Sapiens nu are nici un fel de "pasiuni" pentru moralitate....este necesară...pentru "mersul corect" al lucrurilor, pentru o conviețuire și un ajutor reciproc avantajos... La asta am mai răspuns....nu are rost să mă repet...este ca un cerc vicios...fără rost!
|
|
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 16:22
omul este o fiinta ca toate celelalte vietuitoare, singura deosebire ce ne separa este ... INTELIGENTA. instinctele de supravietuire se gasesc si la rasa umana cum se gasesc si la celelalte vietuitoare. ce nu va este clar? din momentul nasterii si pana in momentul in care inteligenta isi spune cuvantul ... este distanta lunga.
si sa fim deschisi la minte si sa intelegem ca pana si omului modern i-au trebuit zeci de mii de ani (am spus doar zeci de mii si nu ... milioane!) pana a ajuns aici. aici cred ca fiecare tabara vine cu argumentele propriei teori - Teoria creaționistă și Teoria evoluționistă a umanității. de aici si convingerile expuse. sunt contradictorii cele doua Teorii ... dar cu permisiunea voastra am sa aduc in discutie una din descopeririile recente, cea a unui craniu uman in varsta de peste .... 7 milioane de ani !!! sa pornim de aici discutia ...
|
|
|
|

Nu andi, nu este chiar așa! Nu există doar alb și negru! Între cele două...sunt o multitudine de nuanțe de gri!
nu stiu cine a zis-o, nu-mi amintesc acum ... dar mare adevar graieste! asta nu tine cumva de evolutie si inteligenta?!! :
Cum poți să afirmi că te naști cu noțiunea de bine și de rău?! Chiar trebuie să explic așa băbește, ca la clasa a III-a?
Evoluția speciei umane a fost oarbă la chestiuni de moralitate și adevăr. Nu i-a păsat; i-a păsat numai de supraviețuire și reproducere. De unde avem noi, homo sapiens sapiens, aceste pasiuni pentru bine și rău, pentru adevăr? Că din evoluție, nu!
...sunteți figuri...la faza asta!
sunt contradictorii cele doua Teorii ... dar cu permisiunea voastra am sa aduc in discutie una din descopeririile recente, cea a unui craniu uman in varsta de peste .... 7 milioane de ani !!!