Info
x
Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 22:28
dorine...tu subscrii inepțiilor unuia care deși pretinde că ar fii studiat istoria religiilor își mai pune astfel de întrebări?
|
|
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 22:36
De la: andu30, la data 2009-06-08 22:27:38Inainte sa-ti faci griji ca ne spurca altii tara mai bine te-ai uita cu atentie si ai vedea ca noi o spurcam cu ignoranta si cu pacatele noastre. andu...eu sunt cea dintâi dintre păcătoși... ai dreptate...regret ce am spus despre homoxexuali... promit că dacă văd doi tipi sărutându-se pe stradă voi încerca să trec peste toată sila care mi se face (..numai cand mă gandesc. mi se întoarce stomacul pe dos...bleach!!!) și o să încerc să spun o rugăciune în gândul meu pentru a-i aduce dumnezeu pe calea cea dreaptă...și pentru iertarea păcatelor atât ale lor cât și ale mele... ps: dar...cu căsătoriile între ei chiar nu pot fi de acord....indiferent ce ar zice UE... |
|
Fosta membra 9am.ro 1499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 22:37
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-08 22:22:38Un raspuns de bun simt gasit la newsgroup-ul Soc.Culture.Romanian din data de 30.12.1998, dat unui .... FANATIC ORTODOX: Imi place ca in general postarile tale au si raspunsul dat (tot de tine) din care citez doar un pic: "Cand oamenii nu reusesc, cand se simt frustati, furiosi sau descurajati, se datoreaza faptului ca nu vad lucrurile asa cum sunt ele in REALITATE" Oare ce as mai putea eu adauga la un raspuns atat de corect.
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 22:40
De la: ioana_dark, la data 2009-06-08 22:28:17dorine...tu subscrii inepțiilor unuia care deși pretinde că ar fii studiat istoria religiilor își mai pune astfel de întrebări?Subscriu urmatoarelor remarci: -,, ...Nu ne amintim sa-l fi auzit pe Isus spunând vreodata ca ortodoxia ar fi doxa cea buna, iar toate celelalte rataciri.'' - ,,Ne poate arata cineva un singur verset unde Isus ar fi zis ca trebue sa ne inchinam la sfinti, la cruci, la icoane (adeca la chipuri cioplite) sau la "Maica Domnului", care corespund perfect cu riturile precrestine imprumutate de la greci ?'' - ,,ca pledezi pentru o religie impanata cu "mistere eleusiene", cu rituri Canaanite, Babiloniene (ei se inchinau lui Ishtar / Ashtoret, voi va inchinati la "Maica Domnului" fara sa realizati ca aceasta este blasfemie), in flagranta contradictie cu scripturile care spun raspicat "sa nu-ti faci chip cioplit" si "sa nu ai alti Dumnezei afara de mine". '' - ,,si trebuie sa-ti spun ca toti se inchina la acelasi Dumnezeu, numai ca il numesc altfel. Cu peste 800 de denominatiuni existente in lume, e cam greu sa decizi care are dreptate, cum la fel de greu este sa spui care sunt mai sfinte, scripturile iudeo-crestine sau Vedele hindusilor.'' Poate-mi demonstrezi ca lucrurile nu stau asa!
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 22:43
De la: andu30, la data 2009-06-08 22:37:53
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 22:46
De la: ioana_dark, la data 2009-06-08 22:36:31De la: andu30, la data 2009-06-08 22:27:38Inainte sa-ti faci griji ca ne spurca altii tara mai bine te-ai uita cu atentie si ai vedea ca noi o spurcam cu ignoranta si cu pacatele noastre. Eu nu am spus sa fi de acord cu ceva anume (homosexualitate sau orice altceva), am vrut sa spun ca m-ai bine ne-ar interesa mantuirea lor decat marginalizarea lor. Daca avem valori mai bune decat oricine sa le aratam valorile noastre si sa ne distantam de ei prin caliatea noastra si nu prin marginalizarea lor. Si nu-ti fa griji... daca vor ramane foarte putini crestini si pamantul nu-si va mai avea un rost bun, Dumnezeu va fi primul care va interveni. Crezi ca va mai rezista pamantul o singura zi daca nimeni nu se va mai mantui? Eu nu cred...
|
|
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 22:53
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-08 22:40:27De la: ioana_dark, la data 2009-06-08 22:28:17dorine...tu subscrii inepțiilor unuia care deși pretinde că ar fii studiat istoria religiilor își mai pune astfel de întrebări?Subscriu urmatoarelor remarci: [1] Ba chiar a spus ca Biserica pusa pe apostoli va dainui pana la sfarsitul veacurilor si ca Duhul Sfant va ramane pururea in ea. Exista o singura invatatura ramasa aceeasi de atunci pana astazi. Restul sunt inventii aparute in ultimele secole. [2] Noi nu ne inchinam la Sfinti sau la Maica Domnului ca la un dumnezeu. Faci o mare confuzie datorita necunoasterii tale. [3] "sa nu ai alti Dumnezei afara de mine" este corect. Maica Domnului nu este Dumnezeu si nimeni nu face confuzia asta; poate doar tu. [4] Gresit! NU toti au acelasi Dumnezeu. Un Dumnezeu inseamna o credinta (o invatatura), Un Domn si UN botez. Oare acelasi Dumnezeu poate da doua invataturi diferite. Dar 800? Eu nu cred. Tu asta crezi?
|
|
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 23:15
De la: andu30, la data 2009-06-08 22:53:28 [1]N-ai inteles la ce subscriu. Am sa repet: - ...Nu ne amintim sa-l fi auzit pe Isus spunând vreodata ca ortodoxia ar fi doxa cea buna, iar toate celelalte rataciri.'' Biserica pusa de apostoli este ceva, Biserica ortodoxa altceva. [2]De ce tostusi va inchinati, din moment ce Dumnezeu va spus cat se poate de clar "sa nu-ti faci chip cioplit" si "sa nu ai alti Dumnezei afara de mine". ?!!! [3] Ok. Sa admit ca va inchinati Duhului Sfant si lui Isus (alte variante ale lui Dumnezeu); cum ramane cu Sfinții Părinți, Sfanta Treime, etc?? Nu va spus, repet, cat se poate de clar Dumnezeu sa "sa nu-ti faci chip cioplit"?!! Voi pe langa asta ... va si inchinati acestora . [4] Indiferent cum i se spune ... tot Dumnezeu ramane si este. Ce te face pe tine sa crezi ca invatatura ta este mai deosebita de a celorlalti? Invata ortodoxule sa fi modest si Dumnezeul tau te va aprecia pentru asta. Nu ai nici un drept sa-ti judeci semenii ca au imbratisat o alta invatatura sau nu, sunt aceiasi oameni pe care Dumnezeul tau i-a creat ca si pe tine.
|
|
|
|
|
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 23:30
1) **Biserica pusa de apostoli este ceva, Biserica ortodoxa altceva.**...lămurește-ne tu întâi care crezi că este diferența între ortodoxie (dreapta credință) și *biserica lăsată de sfinții apostoli*
2) dorin...ce ar fii să pui tu mâna pe carte și să citești?...ia caută o carte despre luptele iconoclaste din imperiul bizantin...o să găsești acolo atât argumentele iconoclaștilor cât și ale iconodulilor....o să vezi că odată cu reabilitarea cultului icoanelor a fost reabilitat și cultul sfinților și al maicii domnului...și o să afli și motivele... trebuie doar să citești ..... 3) noi ne închinăm unui singur dumnezeu 4) nu e vorba de mândrie când spunem că religia noastră este ortodoxia...știu asta...știu că religia mea este dreapta credință și o știu spre judecata și osânda mea veșnică...eu nu sunt un creștin adevărat așa cum sunt andu sau andrei..din contră..am multe păcate...mă îndepărtez cu mult de ceea ce spune religia ortodoxă...dar, cu toate astea...cred în ea...și recunosc că am greșit de multe ori în viață... iar dumnezeu s-a revelat oamenilor...s-a făcut pe sine om ...a vrut să-l cunoaștem...ne-a lăsat și o biserică...de ce să considerăm noi că biserica lăsată de el nu deține adevărul ,iar rinveda da? |
|
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 23:43
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-08 23:15:01De la: andu30, la data 2009-06-08 22:53:28 Ai lacune foarte mari (nu vreau sa te acuz pentru ele doar le semnalez) ceea ce ne impiedica comunicarea. Pentru a ne putea intelege sfatul meu este sa incepi sa citesti (pentru inceput) crezul ortodox (Niceea anul 325). Trebuie sa intelegi ce inseamna Un singur Dumnezeu in fiinta si intreit in persoane. Trebuie sa intelegi ce inseamna Tatal Fiul si Sfantul Duh. Folosesti sensul de "inchinare" in mod gresit. Doar lui Dumnezeu i se aduce inchinare ca a unui Dumnezeu. Sfintii sunt doar credinciosi ca si noi in Biserica lui Dumnezeu. Ei nu sunt Dumnezeu ci frati ai nostri in aceeasi Biserica. Nu te supara dar daca chiar vrei sa avem un dialog, trebuie sa avem o baza cat de cat comuna. Am dreptul sa judec unele lucruri si unele nu. O discutie poate deveni foarte foarte relativa cand e vorba despre Dumnezeu. Daca vrei sa o continuam, trebuie sa incerci sa te axezi punctual pe cate un subiect. Daca crezi ca poti sta impotriva unei credinte care are 2000 de ani cu argumente de 2 lei copiate de pe diferite topicuri te inseli. Aici nu merge asa. Daca nu ai nimic impotriva crezului de la Niceea (anul 325) atunci din cei 800 de Dumnezei pomeniti de tine va ramane Unul si vom putea discuta despre El daca doresti asta.
|
|
Postat pe: 8 Iunie 2009, ora 23:56
De la: ioana_dark, la data 2009-06-08 23:30:511) **Biserica pusa de apostoli este ceva, Biserica ortodoxa altceva.**...lămurește-ne tu întâi care crezi că este diferența între ortodoxie (dreapta credință) și *biserica lăsată de sfinții apostoli*[1]I-am raspuns odata lui Adi acestei nelamuriri. In primul rand crestinismul a debutat odata cu disparitia lui Isus. S-a constituit in Ierusalim un prim nucleu iudeo-crestin, sub conducerea apostolilor Petru, Iacob cel Batrân si Ioan. Nu-i asa Ioana? Dar intemeietorul religiei crestine, fara elemente mozaice, dar in evidenta discordanta cu ideile propagate de Isus si de apostoli, a fost apostolul Pavel, un evreu deosebit de cultivat, ager si abil. Ti-am raspuns? Sau nu intelegi sensul cuvintelor folosite.[2] Cultul icoanelor nu are nici o referire in cuvantul lui Dumnezeu. El ti-a spus cat se poate de clar "sa nu-ti faci chip cioplit" si se subaintelege ,,Sa nu te inchini decat mie, Dumnezeul Tau'' [3] Nu ai decat un Dumnezeu ... cu mai multe denumiri si va inchinati, cand lui Dumnezeu, cand Sfantului Duh, cand lui Isus, fiul lui Dumnezeu, cand Maicii Domnului, cand Sfiintilor Parinti etc. [4] ....
|
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 00:17
Dorine,
Poate pare un pic lipsit de logica, sa ne inveti in ce credem si cui ne rugam. Daca tu vrei sa repeti acelasi lucru mereu si te pui in situatia "penibila" de a incerca sa ne inveti ceea ce tu crezi despre noi poti incerca dar nu vad la ce iti foloseste. Sursele tale de informare sunt gresite si vad ca repeti la infinit ca confundam pe Dumnezeu cu Sfintii ceea ce niciun ortodox nu face. Bine daca tu vrei sa crezi asta poti crede ce doresti dar nu ne impune noua sa credem asemenea aberatii. Daca vrei sa ne ataci asa cum trebuie foloseste aceasta pagina de web pentru o informare corecta: www.crestinism-ortodox.ro/ si aici dai pe Invatatura ortodoxa. Iti faci un punct de vedere corect si apoi ataci, in acest fel nu te vei mai face de ras spunand aberatii. Cat despre porunca: 7. Să nu ai alți dumnezei afară de Mine. 8. Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a celor ce sunt sus în cer, sau jos pe pământ, sau în apă și sub pământ. 9. Să, nu te închini lor, nici să le slujești, căci Eu Domnul Dumnezeul tău sunt Dumnezeu zelos, Care pedepsește vina părinților în copii până la al treilea și al patrulea neam pentru cei ce Mă urăsc. este foarte logica si corecta atat timp cat Dumnezeu nu era om ci Duh. In momentul in care Dumnezeu Fiul se intrupeaza si devine om (Hristosul) eu pot sa-l cinstesc ca pe un om pe care l-am vazut. El nu mai este o "inchipuire sau o infatisare a lui Dumnezeu" (asa cum interzice porunca) ci este o realitate vizibila care poate fi pipaita si simtita. El este om si poate fi cinstit ca Om-Dumnezeu deci poate fi pictat pentru ca a fost vazut. Miracolul intruparii este o taina si o cinste de nedescris pe care ne-a facut-o noua Dumnezeu. Intelegerea acestei taine te poate lumina si vei putea intelege ca noi pictam OMUL Dumnezeu ceea ce nu ne este interzis prin porunca de mai sus.
|
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 00:47
De la: andu30, la data 2009-06-09 00:17:21 Andule, asa iti pot da si eu anumite link-uri ale diferitelor culte ale crestinismului sau ale altor religii si ... asculta si punctul lor de vedere. Ai putea asta? Sau esti orbit de ,, credinta dreapta"?? Ce te face pe tine sa crezi ca invatatura ta este net superioara fata de celelalte?
|
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 07:43
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-09 00:47:15De la: andu30, la data 2009-06-09 00:17:21 Vezi tu Dorine, eu nu sunt ambasadorul tuturor religiilor de pe pamanant. Eu pentru viata mea si pentru sufletul meu am ales in ceea ce cred. Nu sunt ortodox doar pentru ca asa m-am nascut, ci crede-ma a fost un proces de alegere personala. Invatatura ortodoxa este dreapta pentru ca este neschimbata de-a lungul timpului. Precum iti inchipui si tu Dumnezeu nu este supus greselii ca si noi, El este acelasi dintotdeauna si nu se poate schimba. Credinta ortodoxa este singura care a pastrat neschimbatata invatatura primita de la apostoli. Noi nu ne-am ocupat cu "adaptarea" lui Dumnezeu la "aparentele schimbari" ale lumii. Imi vorbesti de icoane... pai hai sa mergem in catacombele din Roma sa vezi ca inca diin primul secol crestin s-au pastrat icoane. Eu unul nu "inovez" in materie de Dumnezeu. Eu unul doar am m-am facut partas la o invatatura pe care o consider corecta si nu-i cred pe cei care de cateva sute de ani au pus mana pe Biblie si o rastalmacesc dupa cum vor ei incat ar fi in stare sa scoata orice din ea. Ti s-a parut ca eu sunt "orbit" de ceva anume? Eu nu cred ca sunt. Pentru ca nu adopt lucruri care doar sa-mi sune bine la urechi. Sunt multe semne care are arata ca Dumnezeu este cu noi. Cum iti explici ca Sfanta Lumina vine la Ierusalim doar la noi ortodocsii si la nimeni altcineva? Si de cate ori alte grupari au incercat sa ne goneasca din Biserica Sf Mormant nu au reusit sub nicio forma sa ne ia Sfanta Lumina. (E doar un simplu exemplu). Eu nu ma straduiesc sa te conving, pentru ca asta ar insemna sa-ti fur dreptul tau de a alege. Cerceteaza tu... asa pragmatic cum esti si vezi. Faptul ca oamenii au dus in derizoriu crestinismul nu inseamna nimic. Intotdeauna oamenii duc in derizoriu totul. Faptul ca s-au trezit unii de peste mari si tari sa incerce sa ne reinvete abecedarul iarasi nu inseamna nimic. Ei au succes doar la aceia care nu au stiut niciodata cu ce se mananca credinta ortodoxa.
|
|
Fosta membra 9am.ro 314 mesaje Membru din: 31/05/2009 |
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 10:09
" Pe cind vizita o insula, un misionar spaniol se intilni cu trei preoti azteci.
- Cum va rugati voi? - intreba parintele. - Avem o singura rugaciune raspunce cei trei preoti azteci- zicem: Doamne tu esti trei, noi sintem trei. Miluieste-ne pre noi-Frumoasa rugaciune- zice misionarul dar nu cred ca e o ruga pe care sa o asculte DUMNEZEU. Va invat eu o rugaciune, si i-a spus una, si isi vazu de drum. Dupa ani, misionarul se intoarce acasa trecind pe linga aceeiasi insula intr-o corabie -Parinte, parinte- striga unul din preotii azteci, MERGIND PE APA dupa corabie, - spune-ne inca o data rugaciunea ta ca noi am uitat-o si ne-am rugat tot timpul cu rugaciunea noastra. Atunci misionarul si-a dat seama ca a gresit fata de acei preoti si isi ceru iertare lui DUMNEZEU ca nu a inteles inainte ca EL, DUMNEZEU , vorbeste toate limbile pamintului" Sint crestina ortodoxa, incerc pe cit pot sa imi invat pasii sa pot urca vorbele mele spre DUMNEZEU, stiu ca aceasta credinta este una ce purifica, ce inalta ce simplifica esenta vietii, dar mai stiu ca toate le invat doar comunicind in credinta mea cu Dumnezeu. Cind comunicarea lipseste, nici o invatatura din orice carte nu ma va invata sa comunic cu DUMNEZEU. N u judec nici o religie, culeg din carti doar ca documentar ritualurile de comunicare cu EL din orice religie, dar eu am ales calea prin care pot si vreau sa comunic cu el, si-i las lui DUMNEZEU dreptul lui suprem de a ne judeca pe fiecare pentru ca nu-i asa, noi putem sa judecam doar ce vedem (ex. putem sa judecam pe cineva ca e urit sau frumos, ca e prost sau destept intr-un anumit domeniu sau in general...etc), dar nu putem sa judecam credinta nici unuia de pe pamint din simplu motiv ca nu sintem DUMNEZEU. |
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 11:03
De la: 9am064173, la data 2009-06-09 10:09:49" Pe cind vizita o insula, un misionar spaniol se intilni cu trei preoti azteci. Pentru a comunica cu Dumnezeu trebuie sa ne straduim si sa-l cunoastem asa cum El ne-a invatat sa o facem. Poate suna bine povestioarele lui Paulo Coelho - "La Raul Piedra am sezut si-am plans" (vezi mai sus), dar da-mi voie sa ma indoiesc de autenticitatea lor (mai ales in privinta preotilor azteci care luau lectii de la misionarii catolici).
|
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 11:12
De la: andu30, la data 2009-06-09 07:43:48Vezi tu Dorine, eu nu sunt ambasadorul tuturor religiilor de pe pamanant. Eu pentru viata mea si pentru sufletul meu am ales in ceea ce cred. Nu sunt ortodox doar pentru ca asa m-am nascut, ci crede-ma a fost un proces de alegere personala. Invatatura ortodoxa este dreapta pentru ca este neschimbata de-a lungul timpului.Bun Andule, imi place raspunsul tau. Multumesc. Pentru prima data de cand tot postez pe acest forum unor idei sau discutii religioase esti primul care reuseste sa se exprime civilizat si onest in sustinerea invataturii lui. Ar trebui si altii sa-ti urmeze exemplul. Cat despre mine!!! Eu ... sunt necredincios si nu sustin nici o religie ... si m-am saturat sa vad cum societatea umana se ,,mananca'' de la aceste alegeri. O zi buna!
|
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 11:36
De la: andu30, la data 2009-06-09 11:03:54De la: 9am064173, la data 2009-06-09 10:09:49" Pe cind vizita o insula, un misionar spaniol se intilni cu trei preoti azteci. Intr-o dimineata, PARINTELE CLEOPA, in jur de ora patru -, se duse in biserica din cadrul manastirii unde era staret. Din altar zareste in biserica o femeie care se ruga la i icoana zicind doar atit printre lacrimi DOAMNE MILUIESTE-MA, DOAMNE MILUIESTE-MA - cind s-a uitat mai bine femeia era ridicata de la nivelul pamintului la o 1/2 metri de pamint. El traind ca un sfint a putut vedea credinta unei simple femei. De aceea stiu ca ma repet , cred in religia ortodoxa pentru ca DUMNEZEU a facut minune cu mine, spiritual vorbind intr-un moment cind eram confuza, si ce daruieste el nu se ia niciodata de la un om.....de accea stiu cum trebuie sa traiesc in religia ortodoxa adevarata pentru ami permite sa dau lectii de orice natura unui alt om pe linie de religie.......nu pot pentru ca as deveni ipocrita pentru ca stiu ce inseamna cu adevarat a trai in lumea asta in religia ortodoxa si a iubi pe DUMNEZEU mai presus de orice...las lui DUMNEZEU SA JUDECE pentru ca eu sint prea pacatoasa si ma pot judeca doar pe mine insumi. |
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 11:53
De la: 9am064173, la data 2009-06-09 11:36:18De la: andu30, la data 2009-06-09 11:03:54De la: 9am064173, la data 2009-06-09 10:09:49" Pe cind vizita o insula, un misionar spaniol se intilni cu trei preoti azteci. OK. De acord intru totul cu tine acum. Asa sa faci precum spui. (primul exemplu a lui Paolo Coelho cu aztecii mi se parea deplasat atata tot)
|
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 15:42
OK. De acord intru totul cu tine acum. Asa sa faci precum spui. (primul exemplu a lui Paolo Coelho cu aztecii mi se parea deplasat atata tot)[/quote] Intr-o zi vine la parintele IUSTIN PIRVU o doamna si ii zice. -Parinte la dumneata vin mii si mii de oameni mereu si ii primesti intr-o camaruta de 3/4 m, oferindu-le un zimbet si un sfat bun, iar eu am o vila de sute de metrii patrati si foarte putini imi calca pragul. Eu fac parte din categoria doamnei si nu pot sa dau sfaturi nimanui e atit de usor sa treci de la smerenie la mindrie incit nici nu-ti dai seama. Cind aceasta rugaciune ortodoxa o voi spune pe de rost, fara a ma gindi ce contine cu adevarat , atunci sigur voi deveni indrumator, pina atunci las faptele sa vorbeasca...."Doamne iarta toate gresalele mele pe care le-am facut astazi, cu lucru, cu cuvintul, ca un om si nu numai ca un om ci mai rau decit dobitocul: ori de m-am jurat cu numele tau, ori de l-am hulit in gindul meu, sau pe cineva am ocatir ,sau am clevetit in miinia mea......sau prea m-am saturar, sau m-am imbatat sau...........altceva mai rau am facut si nu-mi aduc aminte, ca toate aceste le-am facut si mai mari decit aceste le-am facut, eu pacatosul si robul tau". |
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 15:55
Singurele situri ortodoxe cu valoare de ... "LEGE" in randul crestinilor ortodocsi din Romania (nu includ aicea si ortodocsi de alte rituri sau confesiuni) :
www.patriarhia.ro cu siturile Centrului de Presa "Balisica" a Patriarhiei Romane : www.basilica.ro (centru de presa) www.trinitas.ro si www.trinitastv.ro (radio si tv) www.ziarullumina.ro ( cotidian zilnic si saptamanal - scris) Celelalte situri pot fi recunoscute sau nu de Patriarhia Romana : De ex. situl www.dervent.ro/biblia.php este recunoscut de Patriarhia Romana, si are publicata singura Biblie RECUNOSCUTA de Patriarhia Romana - cu adaugirile si explicatiile facute pe marginea Bibliei de Mitropolitul IP Bartolomeu Anania al Mitropolia Clujului, Albei, Feleacului Crisanei si Maramuresului, care este si Arhiepiscop al Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului. De pe situl www.patriarhia.ro : 1.- Federatia Filantropia Compusa din Asociația Diaconia - Bucuresti, Fundația Solidaritate și Speranță - Iasi, Asociația Vasiliada - Craiova, Fundația Filantropia Timișoara - Timisoara, Asociația Filantropică Medical-Creștină Christiana Filiala Cluj - Cluj, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba-Iulia- Alba Iulia, Asociația Filantropică Creștin-Ortodoxă Sfântul Vasile cel Mare - Galati, Asociația Socio-Culturală Matei Basarab - Slobozia. In Actul de infiintare al "Federatiei Filantropia" sta scris printre altele : "Art. 3 (...) Federația se înființează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (Hotărârile Sfântului Sinod numărul 905/2006, 3806/2006 și 292/2007) și are ca Președinte de onoare pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane." 2.- Comisia Părinți și Scriitori Bisericești "Colecția Părinți și scriitori bisericești a fost inițiată de PF Patriarh Justin și reprezintă cea mai cuprinzătoare colecție de texte patristice din România și a Bisericii Ortodoxe Române. Nu au fost tipărite până în prezent decât 37 din cele 90 de volume prevăzute, dar acestea cuprind texte de mare importanță teologică ale unor autori precum Sf. Atanasie cel Mare, Sf. Ioan Gură de Aur, Sf. Chiril al Alexandriei, Sf. Maxim Mărturisitorul, în traducerea unor teologi consacrați precum Părintele Dumitru Stăniloae și Părintele Dumitru Fecioru. (...) Primul proiect de anvergură administrat de noua Comisie PSB este marcat de sărbătorirea în anul 2009 a Părinților Capadocieni și constituit din traducerea și publicarea în limba română a integralei lucrărilor Sf. Vasile cel Mare. În lucru, alături de lucrările Sf. Vasile cel Mare, sunt retraducerea în românește a operei Părinților Apostolici, precum și traduceri inedite: volumul I al Cuvântărilor Sf. Grigorie Teologul, Comentariul la Faptele Apostolilor și Comentariul la Evanghelia după Luca ale Sf. Ioan Gură de Aur ș.a. În atenția Comisiei stau atât lucrări traduse, cât și lucrări de importanță majoră care lipsesc la ora actuală din biblioteca de carte teologică din România. Sunt deschise, în această perspectivă, dosare cu operele Fer. Augustin, Fer. Ieronim, Sf. Ambrozie al Milanului, Sf. Roman Melodul, Sf. Teodor Studitul, Sf. Grigorie Palama." |
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 15:55
continuare
3.- a) Colecția PSB - Scrierile Părinților Apostolici, col. PSB 1, trad., note și indici de Pr. Dumitru Fecioru, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1979; - Apologeți de limbă greacă, col. PSB 2, trad., introd., note și indice de Pr. Teodor Bodogae, Pr. Olimp Căciulă, Pr. Dumitru Fecioru, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1980; - Apologeți de limbă latină, col. PSB 3, trad. Nicolae Chițescu, Eliodor Constantinescu, Paul Papadopol, David Popescu, introd., note și indici Nicolae Chițescu, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1981; - Clement Alexandrinul, Scrieri, partea I, col. PSB 4, trad., introd., note și indici de Pr. Dumitru Fecioru, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1982; - Clement Alexandrinul, Scrieri, partea a II-a, Stromatele, col. PSB 5, trad., cuvânt înainte, note și indici de Pr. Dumitru Fecioru, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1982; - Origen, Scrieri alese, partea I, Din lucrările exegetice la Vechiul Testament, col. PSB 6, trad. Pr. Teodor Bodogae, Nicolae Neaga, Zorica Lațcu, studiu introductiv și note Pr. Teodor Bodogae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1981; - Origen, Scrieri alese, partea a II-a, Exegeze la Noul Testament, Despre rugăciune, Filocalia, col. PSB 7, trad. Pr. Teodor Bodogae, Nicolae Neaga, Zorica Lațcu, studiu introductiv și note Pr. Teodor Bodogae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1982; - Origen, Scrieri alese, partea a III-a, Despre principii, Convorbiri cu Heraclide, Exortație la martiriu, col. PSB 8, studii introductive, trad. și note de Pr. Teodor Bodogae, Pr. Constantin Galeriu, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1982; - Origen, Scrieri alese, partea a IV-a, Contra lui Celsus, col. PSB 9, studiu introductiv, trad. și note de Pr. Teodor Bodogae, colaboratori: N. Chircă, Teodosia Lațcu, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1984; - Sf. Grigorie Taumaturgul, Metodiu de Olimp, Scrieri, studiu introductiv, trad., note și indici Pr. Constantin Cornițescu, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1984; - Actele martirice, col. PSB 11, studiu introductiv, trad., note și comentarii Pr. Ioan Rămureanu, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1982; - Sf. Vasile cel Mare, Scrieri, partea a III-a, Despre Sfântul Duh, Corespondență (Epistole), col. PSB 12, trad., introd., note și indici de Pr. Prof. Dr. Constantin Cornițescu, Pr. Teodor Bodogae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1988; - Eusebiu de Cezareea, Scrieri, partea I, Istoria bisericească, Martirii din Palestina, col. PSB 13, trad., studiu, note și comentarii de Pr. Teodor Bodogae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1987; - Eusebiu de Cezareea, Scrieri, partea a II-a, Viața lui Constantin cel Mare, col. PSB 14, studiu introductiv Prof. Dr. Emilian Popescu, trad. și note Radu Alexandrescu, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1991; - Sf. Atanasie cel Mare, Scrieri, partea I, Cuvânt împotriva elinilor, Cuvânt despre Întruparea Cuvântului, Trei cuvinte împotriva arienilor, col. PSB 15, trad., introd. și note de Pr. Dumitru Stăniloae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1987; - Sf. Atanasie cel Mare, Scrieri, partea a II-a, Epistole, Viața cuviosului părintelui nostru Antonie, col. PSB 16, trad., introd. și note de Pr. Dumitru Stăniloae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1988; - Sf. Vasile cel Mare, Scrieri, partea I, Omilii la Hexaemeron, Omilii la Psalmi, Omilii și cuvântări, col. PSB 17, trad., introd., note și indici de Pr. Dumitru Fecioru, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1986; - Sf. Vasile cel Mare, Scrieri, partea a II-a, Asceticele, col. PSB 18, trad., introd., indici și note de Iorgu D. Ivan, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1989; - Sf. Ioan Gură de Aur, Scrieri, partea I, Omilii la Facere (I), col. PSB 21, trad., introd., indici și note de Pr. Dumitru Fecioru, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1987; - Sf. Ioan Gură de Aur, Scrieri, partea a II-a, Omilii la Facere (II), col. PSB 22, trad., introd., indici și note de Pr. Dumitru Fecioru, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1989; - Sf. Ioan Gură de Aur, Scrieri, partea a III-a, Omilii la Matei, col. PSB 23, trad., introd., indici și note de Pr. Dumitru Fecioru, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1994; - Sf. Grigorie de Nyssa, Scrieri, partea I, col. PSB 29, trad. Pr. Dumitru Stăniloae, Pr. Ioan Buga, note Pr. Dumitru Stăniloae, indice Pr. Ioan Buga, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1982; - Sf. Grigorie de Nyssa, Scrieri, partea a II-a, Scrieri exegetice, Dogmatico-polemice și morale, col. PSB 30, trad. și note Pr. Teodor Bodogae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1998; - Sf. Macarie Egipteanul, Scrieri, Omilii duhovnicești, col. PSB 34, trad. Pr. Prof. Dr. Constantin Cornițescu, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1992; - Sf. Chiril al Alexandriei, Scrieri, partea I, Închinarea și slujirea în duh și adevăr, col. PSB 38, trad., introd. și note Pr. Dumitru Stăniloae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1991; - Sf. Chiril al Alexandriei, Scrieri, partea a II-a, Glafire, col. PSB 39, trad., introd. și note de Pr. Dumitru Stăniloae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1992; - Sf. Chiril al Alexandriei, Scrieri, partea a III-a, Despre Sfânta Treime, col. PSB 40, trad., introd. și note de Pr. Dumitru Stăniloae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1994; - Sf. Chiril al Alexandriei, Scrieri, partea a IV-a, Comentariu la Evanghelia Sfântului Ioan, col. PSB 41, trad. introd. și note Pr. Dumitru Stăniloae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 2000; - Teodoret episcopul Cirului, Scrieri, Istoria bisericească, col. PSB 44, trad. Pr. Vasile Sibiescu, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1995; - Sf. Ambrozie al Milanului, Scrieri, partea I, Tâlcuiri la Sfânta Scriptură, col. PSB 52, trad. de Pr. Teodor Bodogae, Pr. Nicolae Neaga, Maria Hetco, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 2007; - Sf. Ambrozie al Milanului, Scrieri, partea a II-a, Despre Sfintele Taine, Scrisori, Imnuri, col. PSB 53, trad., introd. și note Pr. Ene Braniște, David Popescu, Dan Negrescu, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1994; - Sf. Ioan Casian, Scrieri alese, Așezămintele mânăstirești, Convorbiri duhovnicești, col. PSB 57, trad. Vasile Cojocaru, David Popescu, prefață, studiu introductiv și note de Nicolae Chițescu, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1990; - Fer. Augustin, Scrieri alese, partea I, Confessiones/Mărturisiri, col. PSB 64, traducere și indici Nicolae Barbu, introd. și note Pr. Ioan Rămureanu, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1985; - Boethius, Salvianus, Scrieri, Articole teologice și mângâierile filosofiei, Despre guvernarea lui Dumnezeu, col. PSB 72, cuvânt înainte IPS Nicolae Corneanu, trad., note și comentarii David Popescu, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1992; - Casiodor, Scrieri, Istoria bisericească tripartită, col. PSB 75, trad. Liana și Anca Manolache, introd. și note Pr. Ștefan Alexe, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1998; - Sf. Maxim Mărturisitorul, Ambigua, Tâlcuiri ale unor locuri cu multe și adânci înțelesuri din Sfinții Dionisie Areopagitul și Grigorie Teologul, col. PSB 80, trad., introd. și note Pr. Dumitru Stăniloae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1983; - Sf. Maxim Mărturisitorul, Scrieri, partea a II-a, Scrieri și epistole hristologice și duhovnicești, col. PSB 81, trad., introd. și note Pr. Dumitru Stăniloae, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, București, 1990. b) Întrunită în ședință în ziua de 27 ianuarie 2009, Comisia Părinți și Scriitori Bisericești a Patriarhiei Române a luat în discuție împărțirea Colecției PSB în patru subserii: Series Patres Ecclesiastici (Graeci & Latini) Series Scriptores Christiani Series Auctores Historiarum Ecclesiasticarum Series Monographica |
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 15:58
continuare
Patres Ecclesiastici (Graeci & Latini) Părinții Apostolici; - Sf. Vasile cel Mare; - Sf. Grigorie Teologul; - Sf. Ioan Gură de Aur; - Fer. Augustin; - Fer. Ieronim; - Sf. Ambrozie al Milanului; - Sf. Dionisie cel Smerit; - Sf. Roman Melodul; - Sf. Teodor Studitul; - Sf. Grigorie Palama; - Itinerarii la Locurile Sfinte; Series Monographica - Studia Basiliana, volum publicat cu binecuvântarea PF Părinte Patriarh Daniel și îngrijit de Adrian Marinescu, col. Părinți și Scriitori Bisericești, Series Monographica, No 1, Ed. Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, București, 2009 |
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 16:03
Sitele Reprezentantelor Patriarhiei peste hotarele tarii :
www.patriarhia.ro/ro/relatii_externe/reprezentante_bor.html Pages orthodoxes (02/02/2009) Ecumenical Patriarchate: www.patriarchate.org Patriarchate of Alexandria: www.greece.org/gopatalex Patriarchate of Antioch: www.antiochian.org/Patriarchate Russian Orthodox Church: www.mospat.ru Geogrian Orthodox Church: www.orthodox-patriarchate-of-georgia.org.ge Serbian Orthodox Church: spc.org.yu/ Bulgarian Orthodox Church: bulch.tripod.com/boc The Orthodox Church of Greece: www.ecclesia.gr/English/EnIndex.html The Orthodox Church of Albania: www.orthodoxalbania.org The Orthodox Church of Czech Lands and Slovakia: www.pravoslav.gts.cz The Orthodox Church of Poland: www.orthodox.pl The Orthodox Church in America: www.oca.org The Orthodox Church of Finland: virtual.finland.fi/finfo/english/ortodeng.html The Orthodox Church of Japan: www2.gol.com/users/ocj/TheOrthodoxChurchinJapan.htm |
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 16:09
AȘEZĂMINTELE ROMÂNEȘTI DE LA LOCURILE SFINTE
Ierusalim, Ierihon și Iordan IERUSALIM: Sediul Reprezentanței Patriarhiei Române La Sfintele Locuri - www.jerusalem.ro IERIHON: Așezământ pentru pelerinaj organizat în Țara Sfântă; Centrul de Studii biblice Sf. Ioan Iacob IORDAN: Valea Iordanului. Așezământul este închis. Parohia Ortodoxă Română din Sofia (Bulgaria) SOFIA Parohia: Sfânta Treime |
|
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 16:29
continuare
Biroul pentru relația cu românii din jurul granițelor Mitropolia Basarabiei autonomă și de stil vechi și Exarhat al Plaiurilor (Republica Moldova) www.mitropoliabasarabiei.ro/ Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria Episcop: Preasfințitul Părinte Siluan Mănuilă - Gyula Episcopia Daciei Felix (Serbia) P.S. Episcop Dr. DANIIL STOENESCU - Vrsac Parohia Ortodoxă Română din Sofia (Bulgaria) SOFIA - Parohia: Sfânta Treime - Preot Neluțu Oprea Biroul pentru relația cu românii din cadrul eparhiilor românești din diaspora Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale (Paris) www.mitropolia-paris.ro/ Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord (Nurnberg) www.mitropolia-ro.de/ Arhiepiscopia Ortodoxă Română a celor două Americi (Chicago) www.romarch.org/ Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande www.roeanz.com.au/ Biroul pentru relația cu românii din cadrul altor așezăminte Românești din străinătate Episcopia Ortodoxă Română din America (Vatra) www.roea.org/ Așezămintele Românești de la Locurile Sfinte (Ierusalim, Iordan și Ierihon) IERUSALIM: Sediul Reprezentanței Patriarhiei Române La Sfintele Locuri - Jerusalem, Israel Arhimandritul IERONIM CREȚU, Delegat patriarhal și Superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan. IERIHON: Așezământ pentru pelerinaj organizat în Țara Sfântă; Centrul de Studii biblice Sf. Ioan Iacob - Stareță: Stavrofora Macrina David Așezămintele Românești din Sfântulul Munte Athos (Prodromu și Lacu și altele) S F. M U N T E A T H O S Schitul Prodromu - Arhim. Petroniu Tănase Chilia Românească Sf. Gheorghe Kapsala - HOLLY MOUNT. ATHOS / GREECE Stareț: Arhid. Petroniu (Cobzaru) Schitul Lacu - Ieromonah Stefan Nuțescu si Monah Pimen Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia (Istanbul) www.bisericaistanbul.com/ Comunitatea Ortodoxă Română din Cipru (Nicosia) Parohia: Nicosia - Preot: Matei Petre Parohia Ortodoxă Română din Africa de Sud (Johanesburg) Parohia: Sf. Ap. Andrei - Preot: Pr. Dr. Răzvan Vasile Tatu Acolo unde nu avem sit se poate lua legatura prin casuta de e-Mail sau prin telefon si/sau fax care se poate gasi pe situl www.patriarhia.ro/ro/administratia_patriarhala/sectorul_comunita... |
|
90412201758 36 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: Sf Gheorghe |
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 15:17
De la: eugenb, la data 2009-06-07 00:34:40Sunt interese Politice si Economice de ambele parti la intrarea in UE. Initial au fost foarte putine tarile care au constituit aceasta Uniune Europeana. Ceilalti au vazut ca este mai bine cu ei, decat fara. Atata vreme cat a existat Pacctul de la Varsovia, tarile "socialiste" s-au descurcat destul de bine, dar acum nu mai pot sa faca acest lucru singure fiecare ... Si Rusia a vazut ca nu se mai poate descurca, atunci cand li s-a destramat ... Imperiul Comunist. Sa stii ca are de a face cu credinta ortodoxa,pentru ca asta ne face sa ne dam seama de toate acele lucruri rele care nu sunt placute Dumnezeului. Daca nu ar fi credinta si cunostinta despre lucruri din Biblia atunci am lua toate lucrurile ca de bune. |
|
90412201758 36 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: Sf Gheorghe |
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 15:23
De la: ioana_dark, la data 2009-06-06 22:53:39De la: andu30, la data 2009-06-06 15:47:19De la: ioana_dark, la data 2009-06-06 14:08:13**Suntem in UE, pentru ca noi am vrut acolo si pentru ca UE in forma actuala nu este ceva rau.** |
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 22:41
video.google.ca/videoplay?docid=3169448500923223005
Mai recomand sa cautati pe google filmul "Endgame" Numai bine si Doamne ajuta!
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 23:05
uffffffffff! ati gasit pana la urma credinta ortodoxa?
|
|
|
|

Ne poate arata cineva un singur verset unde Isus ar fi zis ca trebue sa ne inchinam la sfinti, la cruci, la icoane (adeca la chipuri cioplite) sau la "Maica Domnului", care corespund perfect cu riturile precrestine imprumutate de la greci ?
Voi le-ati calcat pe amândoua (si multe altele), ati umplut lacasurile voastre de inchinare cu milioane de "chipuri cioplite"
la care va inchinati si le sarutati fara incetare,
si asemeni Fenicienilor ati deificat-o pe Maria (iar Catolicii pe Madona) si, ca pagânii, va inchinati la ea, ba chiar, discret, o substituiti lui Isus.
Domnule, am discutat cu preoti ortodocsi (care, intre noi fie vorba, sunt cel mai putin pregatiti sa predice evanghelia, majoritatea nici nu o deschid, ei predicând alte...scrieri omenesti), cu baptisti, pentecostali, lutherani, protestanti de toate culorile, catolici, am fost in sinagogi ebraice si temple buddhiste, musulmane, hinduse, etc si trebuie sa-ti spun ca toti se inchina la acelasi Dumnezeu, numai ca il numesc altfel.
Subscriu.
Nu ai nici un drept sa-ti judeci semenii ca au imbratisat o alta invatatura sau nu, sunt aceiasi oameni pe care Dumnezeul tau i-a creat ca si pe tine.