back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 01:16

De la: Dorulet, la data 2009-06-27 00:51:47Nu pot să cred că ai putut să scrii așa ceva!!! Este IPOCRIZIE!!!!
Și mă rog frumos cu cine a vorbit D-zeu...să-i ceară o "catedrală"???? Cum poți să afirmi că această catedrală se face PENTRU D-ZEU???? Știi foarte bine că am citit Biblia din scoarță-n scoarță!!! Eu nu am văzut nicăieri astfel de "cereri" de la D-zeu...De la Isus nici atât!!!
Da, mă revoltă o astfel de construcție, pentru că nu-i este nici locul nici timpul și nu-i văd VALOAREA!
D-zeu nu are nevoie de biserici și catedrale!
Chiar m-am supărat!
n-ai vazut de la Dumnezeu sau Isus, in schimb ai vazut si o sa tot vezi de la oamenii din spatele bisericii.
asa sa nu-i ajute Dumnezeul lor de marlani ordinari!

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 01:17

Adi, aici ai răspunsul meu
1. Chiar dacă nu îi place victimei, îi place totuși agresorului! De ce (în ateism) plăcerea agresorului nu ar fi îndreptățită?
Nu Adi, nu ar fi îndreptățită! Pentru dragoste este nevoie de doi! Dacă doar unul “se simte bine” atunci nu se mai poate numi dragoste.
2. Chiar dacă nu îi place victimei, scopul evoluției este atins (și fără plăcere)! De ce (în ateism) ar conta dacă perpetuarea speciei se face printr-un act sexual consensual sau non-consensual?
Păi ne pasă, normal că ne pasă….că am evoluat, ne-am civilizat de-a lungul secolelor și acum avem acces la informații și putem învăța mult mai ușor despre viață și despre cum să ne integrăm în societate.
3. Dar, chiar având de unde alege, unii preferă violul. Combinațiile legitime posibile nu pare să-i fi oprit.
Corect! Iar legea condamnă violul!
4. Spui tu; logica ta. Dar, pentru un violator, actul este justificat.
Aici te contrazici singur! Un act JUSTIFICAT este un act CORECT și LEGAL.
5. Nu am spus că ne place. Am spus că nu provoacă durere: narcotice, cloroform, etc.
Astfel de practici sunt destul de rare…iar interesele IMENSE. Nu oricine și nu pentru orice folosește narcotice…șamd.
6. Chiar dacă provoacă durere, multe lucruri bune și morale care ni se întâmplă în viață presupun durere (e.g., tratament stomatologic, dezinfectarea unei rane, îndreptarea unei articulații, etc.). De ce ar fi durerea (per se) un criteriu?
Așa cum ai spus mai sus, un tratament stomatologic, de exemplu, chiar dacă este dureros ne face BINE!!! ….Și noi, ca ființe raționale putem să facem diferența!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 01:20

De la: amiralul, la data 2009-06-27 01:10:16Iisus Christos statea pe o piatra si fuma o tigara cu cafeaua langa el. Apare Sf.Petru si spune:
- Iisus, Iisus! Urca-te repede pe cruce ca vin ,,turistii''!

psalmi

Psalmul 13
1. Zis-a cel nebun în inima sa: "Nu este Dumnezeu!" Stricatu-s-au oamenii și urâți s-au făcut întru îndeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.
2. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, să vadă de este cel ce înțelege, sau cel ce caută pe Dumnezeu.
3. Toți s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut; nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.
4. Oare, nu se vor înțelepți toți cei ce lucrează fărădelegea? Cei ce mănâncă pe poporul Meu ca pâinea, pe Domnul nu L-au chemat.
5. Acolo s-au temut de frică, unde nu era frică, că Dumnezeu este cu neamul drepților.
6. Săracul nădăjduiește în Domnul și voi ați râs de nădejdea lui, zicând: Cine va da din Sion mântuire lui Israel?
7. Dar când va întoarce Domnul pe cei robiți ai poporului Său, bucura-se-va Iacob și se va veseli Israel.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 01:38

De la: adipopa, la data 2009-06-27 00:38:34Dorinel, de peste 2.000 de ani s-a răspuns la prima întrebare (de ce ar fi monoteismul iudeo-creștin diferit de sau superior politeismului, animismului, etc.?). Tu ce autori iudei sau creștini ai citit și ce/cum le-ai răspunde? Cât privește a doua întrebare, optimismul tău (repetat aproape mantric) că într-o zi creștinismul va înceta pur și simplu este o simplă speculație, nefondată socio-științific și lipsită de orice valoare filosofică (ceva de genul, mâine va ploua cu șuncă și cu ouă fierte, în ordinea asta).
ok, facem un pact !!!
n-am sa mai repet asta decat in momentul in care incetezi si tu sa ne tot spui ca ar exista Dumnezeu fara nici o dovada si ca totul se invarte in jurul ,,credintei drepte''.
eu n-am nici o dovada in sensul disparitiei ,,credintei drepte'', tu n-ai nici o dovada ca Dumnezeu exista. ce spui de propunerea mea?
cat despre optimismul meu, in fiecare zi descopar cum religia se tot afunda in mocirla si pentru asta nu este nevoie decat de ratiune si logica.

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 01:38

De la: Dorulet, la data 2009-06-27 00:51:47
De la: ioana_dark, la data 2009-06-26 23:18:54mă întristează foarte tare ceea ce se întâmplă acum pe forum. dumnezeu ne-a dat viață și ne vegheză în permanență . ne poartă de grijă tuturor . fără el nu am putea nici măcar să ne mișcăm. iar noi îi *mulțumim * făcând în permanență păcate pe care el în nemăsurata lui milă ni le iartă.

și după toate astea atunci când e vorba să facem ceva pentru a-i mulțumi toată lumea se revoltă.

o catedrală indiferent cât de mare ar fii este mult prea puțin în comparație cu tot ceea ce face dumnezeu pentru noi . e un mod prin care îi mulțumim lui dumnezeu și îl slăvim .

însă mulți se revoltă foarte înverșunat din cauza acestui lucru. de ce oare consideră ei că dumnezeu nu merită nici măcar atât nu-mi pot explica.

oameni care poate în viața lor nu au dat niciun ban nimănui se revoltă pe faptul că biserica nu face donații, dar construiește lăcașuri de cult. oare acei săraci (pe care pururea îi avem cu noi ) merită mai mult decât dumnezeu? biserica a donat până acum sume foarte mari de bani săracilor ...oare nu trebuie să facă un mic gest și pentru dumnezeu?

e incredibil ceea ce se întâmplă....cum ne mai rabdă oare dumnezeu pe toți?

Nu pot să cred că ai putut să scrii așa ceva!!! Este IPOCRIZIE!!!!

Și mă rog frumos cu cine a vorbit D-zeu...să-i ceară o "catedrală"???? Cum poți să afirmi că această catedrală se face PENTRU D-ZEU???? Știi foarte bine că am citit Biblia din scoarță-n scoarță!!! Eu nu am văzut nicăieri astfel de "cereri" de la D-zeu...De la Isus nici atât!!!

Da, mă revoltă o astfel de construcție, pentru că nu-i este nici locul nici timpul și nu-i văd VALOAREA!

D-zeu nu are nevoie de biserici și catedrale!

Chiar m-am supărat!

dacă într-adevăr ai fii citit biblia ar fii fost imposibil să nu-ți amintești cum a construit solomon templul la porunca lui dumnezeu

uită-te peste cărțile regilor iar ...sunt multe lucruri pe care ori le-ai sărit atunci când ai citit biblia , ori le-ai uitat...

în plus...adaug câteva citate din noul testament...mai exact din evanghelia după ioan

cap 12

3. Deci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mare preț, a uns picioarele lui Iisus și le-a șters cu părul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului.

4. Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea să-L vândă, a zis:

5. Pentru ce nu s-a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari și să-i fi dat săracilor?

6. Dar el a zis aceasta, nu pentru că îi era grijă de săraci, ci pentru că era fur și, având punga, lua din ce se punea în ea.

7. A zis deci Iisus: Las-o, că pentru ziua îngropării Mele l-a păstrat.

8. Că pe săraci totdeauna îi aveți cu voi, dar pe Mine nu Mă aveți totdeauna.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 01:47

dacă într-adevăr ai fii citit biblia ar fii fost imposibil să nu-ți amintești cum a construit solomon templul la porunca lui dumnezeu

uită-te peste cărțile regilor iar ...sunt multe lucruri pe care ori le-ai sărit atunci când ai citit biblia , ori le-ai uitat...

în plus...adaug câteva citate din noul testament...mai exact din evangleia după ioan

cap 12

3. Deci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mare preț, a uns picioarele lui Iisus și le-a șters cu părul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului.

4. Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea să-L vândă, a zis:

5. Pentru ce nu s-a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari și să-i fi dat săracilor?

6. Dar el a zis aceasta, nu pentru că îi era grijă de săraci, ci pentru că era fur și, având punga, lua din ce se punea în ea.

7. A zis deci Iisus: Las-o, că pentru ziua îngropării Mele l-a păstrat.

8. Că pe săraci totdeauna îi aveți cu voi, dar pe Mine nu Mă aveți totdeauna.

Nu, nu am sărit nici un capitol! ....Cui i-a cerut D-zeu să se construiască această catedrală??? Cărui "Solomon" din zilele noastre i-a vorbit și cerut așa ceva????

Din textul biblic...în care i s-au uns picioarele lui Isus...tu înțelegi că trebuie construite biserici și catedrale ????

Draga mea...nu stai de vorbă cu o proastă! Țin să-ți amintesc asta...că se pare că ai uitat....și simt cum îmi jignești inteligența!!!!

Adică dă-l popor...că-i mai importan să construim biserici în care, chiar așa cum ai spus tu.....nu prea mai intră nimeni!!!!
Știi, avea tata săracul o vorbă: " Știi ce-i lipsește măgarului? Tichie de mărgăritar!"...Așa este și cu mega-catedrala asta!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 02:04

**Nu, nu am sărit nici un capitol! ....Cui i-a cerut D-zeu să se construiască această catedrală??? Cărui "Solomon" din zilele noastre i-a vorbit și cerut așa ceva???? **

dora...ține cont de faptul că dumnezeu i-a cerut lui solomon să-i contruiască un templu , nu să împartă banii necesari pentru construcție săracilor...
biblia ne dă clar un exemplu în care dumnezeu cere să i se construiască un lăcaș de cult...

**in textul biblic...în care i s-au uns picioarele lui Isus...tu înțelegi că trebuie construite biserici și catedrale ?**

dora..eu înțeleg faptul că iisus laudă gestul mariei făcut spre pomenirea sa...
de ce crezi tu că nu ar fii de acord cu construirea unei catedrale în același scop?

**Draga mea...nu stai de vorbă cu o proastă! Țin să-ți amintesc asta...că se pare că ai uitat....și simt cum îmi jignești inteligența!!!!**

dora...dacă aș fii considerat că ești o proastă ....nu te-aș mai fii avut acum în lista de prieteni ....niciodată nu am crezut asta despre tine , iar conversațiile pe care le-am avut mi-au fost chiar plăcute...
îmi cer scuze dacă prin mesajele pe care le-am postat anterior te-am jignit...nu asta a fost intenția mea...
am vrut doar să arăt faptul că în biblie există pasaje care justifică foarte bine necesitatea construirii unei catedrale spre slava lui dumnezeu...

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 02:09

De la: ioana_dark, la data 2009-06-27 02:04:32dora...dacă aș fii considerat că ești o proastă ....nu te-aș mai fii avut acum în lista de prieteni ....niciodată nu am crezut asta despre tine , iar conversațiile pe care le-am avut mi-au fost chiar plăcute...
îmi cer scuze dacă prin mesajele pe care le-am postat anterior te-am jignit...nu asta a fost intenția mea...
am vrut doar să arăt faptul că în biblie există pasaje care justifică foarte bine necesitatea construirii unei catedrale spre slava lui dumnezeu...
Ioanaaaaa, pastiluta si la somnic!!! Domnul te va veghea in somn! Amin!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 02:20

De la: ioana_dark, la data 2009-06-27 02:04:32**Nu, nu am sărit nici un capitol! ....Cui i-a cerut D-zeu să se construiască această catedrală??? Cărui "Solomon" din zilele noastre i-a vorbit și cerut așa ceva???? **

dora...ține cont de faptul că dumnezeu i-a cerut lui solomon să-i contruiască un templu , nu să împartă banii necesari pentru construcție săracilor...
biblia ne dă clar un exemplu în care dumnezeu cere să i se construiască un lăcaș de cult...

**in textul biblic...în care i s-au uns picioarele lui Isus...tu înțelegi că trebuie construite biserici și catedrale ?**

dora..eu înțeleg faptul că iisus laudă gestul mariei făcut spre pomenirea sa...
de ce crezi tu că nu ar fii de acord cu construirea unei catedrale în același scop?

**Draga mea...nu stai de vorbă cu o proastă! Țin să-ți amintesc asta...că se pare că ai uitat....și simt cum îmi jignești inteligența!!!!**

dora...dacă aș fii considerat că ești o proastă ....nu te-aș mai fii avut acum în lista de prieteni ....niciodată nu am crezut asta despre tine , iar conversațiile pe care le-am avut mi-au fost chiar plăcute...

Nu Ioana, D-zeu nu cere construirea de biserici și catedrale! El nu mai "vorbește" de foarte mult timp oamenilor!
Pot foarte bine să-ți dau un contra-exemplu, tot din Biblie....unde spune că: "acolo unde se întâlnesc doi și vorbesc despre mine...acolo sunt și eu! Sau mai bun exemplul în care se cere ca rugăciunea să fie făcută "în taină" și altele...
Și construirea acestei catedrale acum, este exact ca și în zicala românească: "țara arde și baba se piaptănă!"
Chiar tu ai spus că nu prea mai merge lumea la biserică...vis-a-vis de faptul că în parohia tatălui tău "sunt doar câteva babe surde"...corect?!
Crezi că o simplă construcție îl va face pe D-zeu să ne "vadă"??? Este o naivitate! El trebuie să fie în sufletul oamenilor....
Iubirea față de D-zeu nu se măsoară prin construcția de biserici și catedrale!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 07:50

da' voi chiar n-aveti somn,huhurezilor ? buna dimineata ! @amirale draga,nu Religia se afunda pe zi ce trece,ci oamenii din sistem SRL ! e ca si cum mi-ai spune ca Medicina ar trebui desfiintata...sau Invatamintul....sau Justitia,pentru ca sunt corupte si nu-si mai fac datoria fata de om ! Oamenii sfintesc sau spurca locul in care sunt si n-ar trebui sa fie acolo ! @dorulet - Dumnezeu de vorbit,ne vorbeste ,noi nu mai auzim demult ! e ca si cum mi-ai spune ca Universul tace ! nu tace,dar n-avem noi antenele potrivite pe lungimea lui de unda ! sau,ti-aduci aminte de Difuzorul de altadata ,fixat pe un singur canal ? as spune ca azi,omenirea este fixata pe canalul " BANI " si iar bani ; vibratia acestui cuvint si tot ce implica facerea lor,este atit de joasa,incit nu se mai aude nimic peste huruitul lui !...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 08:25

@ioana dark- m-am gindit la ce-ai spus tu in legatura cu maretia catedralelor inchinate lui Dumnezeu ....nu stiu daca EL apreciaza grandomania....mai curind apreciaza simplitatea si sinceritatea si nu gesturile demonstrative si, mi-aduc aminte de vechile bisericute ,cu usi mititele pe care intrind,sa te pleci cu piosenie ! dar, mai presus de toate astea ,cred ca cel mai de pret altar este cel facut din inima ta ...in tacere,fara surle si fanfare !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 08:32

Nu am urmarit topicul acesta, dar vad ca se discuta despre "imensa catedrala".Mie asta mi se pare o afacere foarte importanta pentru multi.in niciun caz ceva sfant.pot sa o numesc chiar blafemie.

Ionico deschide ochii! Asta nu se construieste sa iti mantuiesti tu sufletul ci ca sa se spele miliarde de lei noi!!!

july

563 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 10:24

Ioana draga, pt. cine se construieste aceasta catedrala? Pt. tine sau alti crestini? Nu cred. Voi oricum aveti credinta, nu aveti nevoie de o catedrala ca sa va intareasca credinta in D-zeu. Am dreptate?
Atunci pt cine va fi construit? Pune-ti aceasta intrabare...sunt sigura ca multi preoti simpli de la tara sunt de acord cu mine!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 10:45

Pentru mine se construieste aceasta catedrala.

Voi care spuneti ca nu e folositoare o biserica, dar nu spuneti nimic cand se construiesc sedii de banci de mai mari dimensiuni din banii vostrii fara sa va fie folositoare cu nimic, voi care nu credeti in Dumnezeu si nu ati zice nimic daca s-ar construi un hotel sau un cazinou de dimensiuni mult mai mari decat aceasta biserica...

HA! cata fatarnicie... daca s-ar face un bordel de asemenea dimensiuni sau un parc de distractii sunt sigur ca ati fi mai fericiti.. si veniti aici sa dati lectii de blasfemie...

Deci.. va repet pentru mine se construieste catedrala... si pentru cei care au nevoie de ea si s-au saturat sa se inghesuie in bisericute mici si neincapatoare... ea nu se construieste pentru cei care ar fi preferat un parc de distractii sau un cazinou de aceleasi dimensiuni...

Si va mai spun ceva... mi se pare absolut normal... casa lui Dumnezeu din oricare localitate sa fie mai mare decat oricare alta cladire din acea localitate. Cand casele oamenilor sunt mai mari decat casa lui Dumnezeu este limpede ca oamenii se ingrijesc mai mult de ei decat de sufletul lor.

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 10:55

De la: andu30, la data 2009-06-27 10:45:12Pentru mine se construieste aceasta catedrala.
Voi care spuneti ca nu e folositoare o biserica, dar nu spuneti nimic cand se construiesc sedii de banci de mai mari dimensiuni din banii vostrii fara sa va fie folositoare cu nimic, voi care nu credeti in Dumnezeu si nu ati zice nimic daca s-ar construi un hotel sau un cazinou de dimensiuni mult mai mari decat aceasta biserica...
HA! cata fatarnicie... daca s-ar face un bordel de asemenea dimensiuni sau un parc de distractii sunt sigur ca ati fi mai fericiti.. si veniti aici sa dati lectii de blasfemie...
Deci.. va repet pentru mine se construieste catedrala... si pentru cei care au nevoie de ea si s-au saturat sa se inghesuie in bisericute mici si neincapatoare... ea nu se construieste pentru cei care ar fi preferat un parc de distractii sau un cazinou de aceleasi dimensiuni...
Si va mai spun ceva... mi se pare absolut normal... casa lui Dumnezeu din oricare localitate sa fie mai mare decat oricare alta cladire din acea localitate. Cand casele oamenilor sunt mai mari decat casa lui Dumnezeu este limpede ca oamenii se ingrijesc mai mult de ei decat de sufletul lor.

bancile, cazinourile samd produc bani si isi scot cheltuielile si nu se fac din banii nostri.
Ce ai scris tu aici e gandire de copilas.nu te supara te rog.
Si sa imi faci si mie poza maine la biserica unde mergi tu sa vad cum sta lumea inghesuita si fara aer, ca eu pe la ce biserici am fost destul de golute.
te si astept fotografii!!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 11:07

De la: gabigabi, la data 2009-06-27 08:25:37@ioana dark- m-am gindit la ce-ai spus tu in legatura cu maretia catedralelor inchinate lui Dumnezeu ....nu stiu daca EL apreciaza grandomania....mai curind apreciaza simplitatea si sinceritatea si nu gesturile demonstrative si, mi-aduc aminte de vechile bisericute ,cu usi mititele pe care intrind,sa te pleci cu piosenie ! dar, mai presus de toate astea ,cred ca cel mai de pret altar este cel facut din inima ta ...in tacere,fara surle si fanfare !

Același lucru încercam și eu să-i explic....dar cu alte cuvinte!!!!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 11:10

De la: moldoveanco_blondonezo, la data 2009-06-27 10:55:46
De la: andu30, la data 2009-06-27 10:45:12Pentru mine se construieste aceasta catedrala.

bancile, cazinourile samd produc bani si isi scot cheltuielile si nu se fac din banii nostri.
Si sa imi faci si mie poza maine la biserica unde mergi tu sa vad cum sta lumea inghesuita si fara aer, ca eu pe la ce biserici am fost destul de golute.

Andu...cine ți-a spus ție că băncile se fac din banii publici???? Te-a mințit! Spune-i să-ți dea banii înapoi!!!

july

563 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 11:10

andu, nu-ti dau dreptate! Lumea nu se mai inghesuie in biserici...in nici un caz la oras!
Daca ar fi vorba de restaurarea bisericilor vechi as contribui si eu ( chiar daca nu ma consider crestina) pt ca tine de istoria noastra.Insa construirea unei catedrale de asemenea dimensiuni in vreme ce altii mor de foame mi se pare rusinos!

9am026889

2 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 11:50

Vorbiti cu toti despre lucruri pe care nu -le cunoasteti iar de implinit nici atit.Cine are curiozitatea sa citeasca N.T va observa ca tot ce au propovaduit Hristos si apostolii e departe de ceea ce se intimpla astazi.De exemplu , Hristos spune clar sa nu te opui celui care iti face rau, sa -i dai si camasa celui care iti ia haina, sa faci bine celui ce te dusmaneste si sa dai din piinea ta vrasmasului tau , ba chiar sa iubesti si pe dusmanii tai iar celui ce iti da o palma sa-i intorci si celalalt obraz ( nu sa-l dai in judecata sau sa-i cari 5 pumni inapoi).Acum fiti 1 minut sinceri cu voi si spuneti-mi pe cine ati vazut ultima oara facind asa ceva?Sau ati face voi asa ceva daca eu as trece pe linga voi si v-as trage vreo doi pumni eventual sa va iau ceva cu forta?Raspunsul il stiti prea bine.Atunci care e explicatia? Raspunsul sta tot in Biblie. Crestin nu e cel ce spune din gura Doamne, Doamne toata ziua.Din pacate crestinismul autentic a disparuit de pe pamint cam de prin sec 3 d.H , ceea ce a ramas azi e o versiune apostata de crestinism, transformata astfel incit sa fie acceptata de marea masa a oamenilor.Este folosit azi ca o pirghie de manipulare , mai ales ptr.ca oameni nu gindesc, spirit gregar de turma,
Alt exemplu: In N.T se vorbeste f. clar sa nu-ti stringi bogatii ci prisosul sa-l imparti la cei nevoiasi ca sa-ti faci o comoara in cer, insa in lumea asta cine credeti ca detine cele mai multe averi : -Vaticanul. Sau alt ex. - Hristos spune - ferice de cei saraci si de cei flaminzi caci ei vor mosteni pamintul fagaduintei, dar ati vazut voi vreun popa flamind si rupt in fund, nu , astea sint doar ptr. prostime.Daca veti intreba un popa de sensul acestor cuvinte clare va va spune ca Hristos are in vedere pe cei flaminzi dupa dreptate si sfintenie si care se simt saraci in fapte bune si vor sa faca mai mult ptr. D-zeu.Dar nu citesc si mai jos unde Hristos zice- dar vai de voi cei BOGATI si de voi cei SATUI caci aici v-ati primit partea.Oare astia sint bogati in fapte bune si in sfintenie?sau sint satui de saracie.Toata afacerea asta cu catedrale e o ipocrizie crasa si un mod de a prostii lumea, sint templele in care isi aduna averile toata stirpea preoteasca care l-a rastignit si pe Hristos ptr .ca le-a stricat apele, Hristos a desfiintat orice religie organizata , a creat o legatura directa dintre un om si D-zeu.Fiecare om trebuie sa-l intilneasca personal pe D-zeu fara nici un popa la mijloc.Iar mesajul principal al lui Hristos e ca

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 12:09

rar intru in polemica cu cineva pe o asemenea tema de ati cunoaste credinta ortodoxa, aceasta stiind sigur ca doar unul DUMNEZEU ti-o poate citi in suflet. Noi oamenii niciodata, doar marii sfinti ai acestei credinte care au trait in total respect si supunere fata de legile dictate de DUMNEZEU, au puterea de a citi in sufletul cuiva.

Asadar discutiile de aici sint pur teoretice, fiecare dindu-si cu parerea in functie de ce cunoaste din carti sfinte, BILBIE, etc. Disputa pe tema necesitatii construirii acum a catedralei neamului, mi-a adus in minte unul din pacatele omului impotriva celor zece porunci: -"Cei care se inchina zidirii in locul ZIDITORULUI". Pornind de aici, stiind si intelegind acest pacat, e firesc la ora actuala majoritatea sa respinga acesta constructie, din simplu fapt atit de elocvent ca demult l-am uitat pe DUMNEZEU. El nu cere asa ceva, asta vine din dragostea pentru el din inima creatiei lui, cind aceasta dragoste lipseste gasim atitea argumente pro si contra. Doar DUMNEZEU stie daca cei ce slujesc acum la altarele lacaselor de cult nu cumva pe alocuri au uitat sa patrunda in sufletul omului ce-i calca pragul si al invata tainele urcarii scarii spre DUMNEZEU,sau se ingrijesc mai mult de latura materiala a cultului uitind pentru ce a fost cladit, insasi esenta ridicarii templului. Ca parte materiala a acestei tari , nici nu se pune problema ca nu ar fi de unde sa se zideasca, stiu eu doar pe unul ce din fals, uz de fals, hotii de tip mafiot, si-a construit o timpenie dupa mine de vreo 6o camere unde racoleaza fete cu voia si mai rau fara voia lor ( din sursa sigura)pentru prostitutie, cu toate implicatiile sociale, asadar tara nu arde si nici baba nu se piaptana, ci lipseste dragostea pentru DUMNEZEU, dar este din ambundenta pentru alte lucruri. De mult DUMNEZEU si-a intors fata de la noi, iar cei putini care respecta cu strictete cele zece porunci sint f putini si ei nu sint nici prosti, nici ignoranti ci doar poate sufletul le este de copil adica curat si pur, pentru ei Dumnezeu ne mai rabda, din pacate sint foarte putini.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 12:42

De la: Dorulet, la data 2009-06-27 11:10:24

Andu...cine ți-a spus ție că băncile se fac din banii publici???? Te-a mințit! Spune-i să-ți dea banii înapoi!!!

Ai uitat de gaurile negre gen Bancorex. Si nu e vorba doar de sediu, cati bani am platit noi ca sa ia unii imprumuturi si sa nu le dea inapoi. Sau tu nu ai platit?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 12:46

De la: andu30, la data 2009-06-27 12:42:16

Ai uitat de gaurile negre gen Bancorex. Si nu e vorba doar de sediu, cati bani am platit noi ca sa ia unii imprumuturi si sa nu le dea inapoi. Sau tu nu ai platit?

Nu Andu, eu nu am plătit și nici n-am investit....
Sunt foarte atentă ce se întâmplă cu bani mei....nu-mi permit greșeli de genul ăsta!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 12:55

Scuze, nu stiam ca tu vroiai sa scoti bani din catedrala. Eu ma gandeam rostul ei fata de celelalte cladiri care costa mult mai mult si nu la scopul ei comercial. Nu ma gandeam la profit cand vorbesc de o biserica ci la scopul ei. 400 milioane de euro mi se pare chiar putin pentru amploare constructiei.

Un exemplu echivalent de cheltuiala din banii nostrii:

Preluarea de catre Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) a unor datorii post-privatizare la Rafo Onesti si Carom Onesti - in suma totala de 16.000 de miliarde lei, echivalentul a peste 400 milioane de euro - inseamna scoaterea din buzunarele fiecarui salariat din Romania a 100 de dolari. Unicul beneficiar al acestui transfer de datorii - consfintit prin ordonanta de urgenta, marti, de cabinetul Adrian Nastase - este firma britanica Balkan Petroleum Ltd, actionar majoritar la ambele rafinarii.
www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/398/Marele-tun-al-guver...

Sunt sute de cazuri de genul prezentat mai sus in care ni s-au furat banii la propriu din buzunar si nu v-am auzit niciodata plangand.

La bisericile unde vreau eu sa merg e mereu super inghesuiala si nu au nici aer conditionat toate. Incearca: Sf Nectarie, Sf Anton, Politehnica, Sf Gheorghe. Eu vorbesc de Lliturghia de Duminica si de sarbatori, daca mergi marti normal ca e gol.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 12:57

De la: Dorulet, la data 2009-06-27 12:46:48
De la: andu30, la data 2009-06-27 12:42:16

Nu Andu, eu nu am plătit și nici n-am investit....
Sunt foarte atentă ce se întâmplă cu bani mei....nu-mi permit greșeli de genul ăsta!

Greseala a fost facuta deja. Gaurile negre din Bancorex, Banca Albina, Dacia Felix etc au fost acoperite cu banii tai si ai mei. Si au fost enorme. Asa ca greseala ti-ai permis-o deja...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 13:10

Andu, înțelege că sunt economist și dacă cineva și-ar "băga mâna în punga mea" aș ști asta!
Și încă ceva...eu nu dau impozitul la stat! Asta ca să nu o mai lungim.....

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 13:15

De la: Dorulet, la data 2009-06-27 13:10:58Andu, înțelege că sunt economist și dacă cineva și-ar "băga mâna în punga mea" aș ști asta!
Și încă ceva...eu nu dau impozitul la stat! Asta ca să nu o mai lungim.....

OK. Daca nu dai impozit la stat esti in afara discutiei despre "banii publici". Eu dau destul deci sunt in masura sa vorbesc.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 14:19

De la: Dorulet, la data 2009-06-27 01:17:55Adi, aici ai răspunsul meu...

Dora, discuția noastră a avut ca punct de pornire valorile și obligațiile morale obiective (adevărate indiferent de opinia unuia sau altuia) și încercarea de a explica existența lor fără Dumnezeu. Probabil că celălalt exemplu (i.e., este întotdeauna imoral să torturezi un copil pentru propiul amuzament) ar fi fost mai bun pentru a discuta aceste valori și obligații morale obiective, dar nici violul nu e chiar așa de rău...(!)

Deci, până acum, violul este o crimă (luând ateismul ca punct de plecare) pentru că:

1. Nu ne place.

[Adi] Dar, dacă ne-ar plăcea, nu ar mai fi imoral?
[Dora] Dacă ne-ar plăcea, nu s-ar mai numi viol, agresiune etc.

[Adi] Dar, chiar dacă nu ne place, de ce (în ateism) acest lucru ar conta? Nici mie nu-mi plac taxele.

[Adi] Chiar dacă nu îi place victimei, îi place totuși agresorului! De ce (în ateism) plăcerea agresorului nu ar fi îndreptățită?
[Dora] Nu Adi, nu ar fi îndreptățită! Pentru dragoste este nevoie de doi! Dacă doar unul “se simte bine” atunci nu se mai poate numi dragoste.
[Adi] Și ce dacă nu se poate numi dragoste? Agresorului nu-i pasă; pentru el, plăcerea lui sau neplăcerea ei nu au nimic a face cu dragostea. De ce (în ateism) plăcerea unuia sau neplăcerea celuilalt ar fi atât de importante încât să legăm și să fundamentăm moralitatea pe ele?

[Adi] Chiar dacă nu îi place victimei, scopul evoluției este atins (și fără plăcere)! De ce (în ateism) ar conta dacă perpetuarea speciei se face printr-un act sexual consensual sau non-consensual?
[Dora] Păi ne pasă, normal că ne pasă….că am evoluat, ne-am civilizat de-a lungul secolelor și acum avem acces la informații și putem învăța mult mai ușor despre viață și despre cum să ne integrăm în societate.
[Adi] Da, numai că evoluția speciei este oarbă la noțiuni de moralitate, adevăr, etc. Moralitatea nu este (și nu poate fi considerată) un produs al evoluției. Conform definiției, evoluție înseamnă selecție naturală și mutații genetice întâmplătoare cu scopul supraviețuirii și reproducerii. Moralitatea nu intră în calcul.

[Adi] Sau să revenim la primul tău răspuns și să presupunem că ar exista într-adevăr un element de plăcere, dat fiind că acest lucru este posibil (cel puțin teoretic). Tu spui că violul nu ar mai fi un act de agresiune. Oare? Violul este definit ca un act împotriva voinței unei persoane – indiferent dacă în actul sexual întreținut non-consensual există plăcere sau nu. Persoana pur și simplu s-a opus actului sexual, nu și-a dorit și nu a apreciat „plăcerea” respectivă (în nici un caz de la un violator). S-ar justifica moral violul doar pentru că victima a avut parte și de plăcere – sau că așa a avut impresia și ar susține agresorul?

2. Avem de unde alege.

[Adi] Dar, chiar având de unde alege, unii preferă violul. Combinațiile legitime posibile nu pare să-i fi oprit.
[Dora] Corect! Iar legea condamnă violul!
[Adi] Și ce dacă legea condamnă violul? Este legea o temelie a moralității mai bună decât plăcerea? Avortul poate fi imoral, chiar dacă este legal! Deconspirarea unui evreu a fost impusă prin lege, dar nu a devenit morală! Legea se bazează pe moralitate, nu moralitatea pe lege.

3. Este absurd.

[Adi] Spui tu; logica ta. Dar, pentru un violator, actul este justificat.
[Dora] Aici te contrazici singur! Un act JUSTIFICAT este un act CORECT și LEGAL.
[Adi] Da, în mintea bolnavă a violatorului acțiunea poate fi corectă, ceea ce înseamnă că o va executa fără prea multe mustrări de conștiință. De lege nu-i pasă și nu se simte obligat să o respecte. Pentru noi doi violul poate fi absurd, pentru el e logic. Cine și pe ce bază stabilește (în ateism) că violul este absurd?

4. Provoacă durere.

[Adi] Dar, dacă nu ar provoca durere, nu ar mai fi imoral?
[Dora] Dacă ne place și nu provoacă durere și suferință nu văd de ce să fie imoral!
[Adi] Nu am spus că ne place. Am spus că nu provoacă durere: narcotice, cloroform, etc.
[Dora] Astfel de practici sunt destul de rare…iar interesele IMENSE. Nu oricine și nu pentru orice folosește narcotice…
[Adi] De acord. Am citat narcoticele sau cloroformul doar ca să elimin din viol elementul de durere de care te legi. Să presupunem că sunt folosite tranchilizante și nu mai există durere. Nu ar mai fi violul imoral?

[Adi] Chiar dacă provoacă durere, scopul evoluției este atins (și prin durere)! De ce (în ateism) ar conta dacă perpetuarea speciei se face printr-un act sexual însoțit (sau nu) de durere?

[Adi] Chiar dacă provoacă durere, multe lucruri bune și morale care ni se întâmplă în viață presupun durere (e.g., tratament stomatologic, dezinfectarea unei rane, îndreptarea unei articulații, etc.). De ce ar fi durerea (per se) un criteriu?
[Dora] Așa cum ai spus mai sus, un tratament stomatologic, de exemplu, chiar dacă este dureros ne face BINE!!! ….Și noi, ca ființe raționale putem să facem diferența!!!
[Adi] Cu alte cuvinte, durerea nu este întotdeauna un criteriu pe baza căruia ne exercităm discernământul moral. Tu spui c㠄noi, ca ființe raționale, putem face diferența.” Violatorii sunt și ei ființe raționale (după toate aparențele), dar nu fac diferența (sau dacă o fac, nu le pasă). Iar evoluția speciei (datorită definiției) nu ne-a învățat niciodată să ținem cont de durerea altora.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 14:43

De la: amiralul, la data 2009-06-27 01:38:31
De la: adipopa, la data 2009-06-27 00:38:34Dorinel, de peste 2.000 de ani s-a răspuns la prima întrebare (de ce ar fi monoteismul iudeo-creștin diferit de sau superior politeismului, animismului, etc.?). Tu ce autori iudei sau creștini ai citit și ce/cum le-ai răspunde? Cât privește a doua întrebare, optimismul tău (repetat aproape mantric) că într-o zi creștinismul va înceta pur și simplu este o simplă speculație, nefondată socio-științific și lipsită de orice valoare filosofică (ceva de genul, mâine va ploua cu șuncă și cu ouă fierte, în ordinea asta).
ok, facem un pact !!!
n-am sa mai repet asta decat in momentul in care incetezi si tu sa ne tot spui ca ar exista Dumnezeu fara nici o dovada si ca totul se invarte in jurul ,,credintei drepte''.
eu n-am nici o dovada in sensul disparitiei ,,credintei drepte'', tu n-ai nici o dovada ca Dumnezeu exista. ce spui de propunerea mea?
cat despre optimismul meu, in fiecare zi descopar cum religia se tot afunda in mocirla si pentru asta nu este nevoie decat de ratiune si logica.

Privitor la existența lui Dumnezeu sunt mai multe argumente (eu ocolesc cuvântul „dovad㔠pentru că nici tu nu știi ce fel de dovadă poți cere fără a aluneca în special pleading): argumente științifice (cosmologic) și filosofice (moral, ontologic). Un teist creștin nu abdică de la rațiune și nu se refugiază în credința dreaptă atunci când vorbește despre Dumnezeu. Nu poți spune despre un matematician ca Lennox Lewis (Oxford) sau un genetician ca Francis Collins (Genome Project) că ignoră cunoașterea și cercetarea științifică atunci când cred în Dumnezeu. Iar, dacă tu descoperi în fiecare zi indicii privind dispariția religiei, ar trebui probabil să prezinți altundeva (revistă, carte, colocviu) comunității știițifice atât metodele de cercetare cât și rezultatele la care ai ajuns până acum. Ai grijă însă să nu spui cumva într-un cerc de oameni avizați c㠄pentru asta nu este nevoie decât de rațiune și logică.” A propos, îi recomandam lui Bogdan pe acest subiect (dar pe celălalt topic) să citească un Peter L. Berger alături de Comte sau Weber. Nu ți-ar strica probabil nici ție. Peter Berger te-ar putea ajuta să înțelegi că aceiași activitate umană care produce/a produs societatea produce/a produs și religia, și că relația dintre cele două este una dialectică și imuabilă (The Sacred Canopy: Elements of a Sociological Theory of Religion [repr. Anchor, 1990]).

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 16:34

ciudat mi se pare ca aduceti ca argument impotriva construirii unei Catedrale, grija fata de banul public,cind de fapt pe voi va irita ideea de a se mai construi o biserica,ca fiind un lucru inutil ! ....eh,daca-ti stii ca fara ele Lumea ar fi ca o casa fara stilpi de sustinere ,gata-gata sa se prabuseasca ! ceea ce se si intimpla ,de altfel ! dar @andu ,ai citit ce i-am scris azi @ioanei la ora 9.45 ? mi-a "placut" si chestia cu aerul conditionat din bisericile la care te duci tu !....cum puteti sa le amestecati in asa hal,incit sa nu mai aibe nicio noima totul ? cautam forma,in defavoarea continutului ? Dumnezeu NU VREA nici preamarire,nici faima, nici transmisii in direct la ore de virf cu oameni care vor sa fie vazuti ;nici vitralii pina la cer si totul lustruit si aurit ! pe astea toate le vrea Altcineva

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 17:55

De la: gabigabi, la data 2009-06-27 16:34:21
mi-a "placut" si chestia cu aerul conditionat din bisericile la care te duci tu !....cum puteti sa le amestecati in asa hal,incit sa nu mai aibe nicio noima totul ? cautam forma,in defavoarea continutului ? Dumnezeu NU VREA nici preamarire,nici faima, nici transmisii in direct la ore de virf cu oameni care vor sa fie vazuti ;nici vitralii pina la cer si totul lustruit si aurit ! pe astea toate le vrea Altcineva

Adica Dumnezeu nu vrea ca oamenii sa aiba biserici curate, frumoase, mari, aerisite. Tie ti se pare normal atat timp cand in casele noastre avem un confort destul de mare in casa lui Dumnezeu sa nu avem macar un confort rezonabil?
De cand vrea Dumnezeu sa stam inghesuiti in niste bisericute minuscule si sa ne innabusim de caldura si sa mirosim a transpiratie? sau iarna sa ne clantane dintii in gura de frig?

Ba Dumnezeu chiar vrea sa fie preamarit asa cum se cuvine. Mi s-ar parea chiar ciudat ca casa mea sa arate super bine si casa lui Dumnezeu sa fie darapanata. Oare Solomon i-a facut lui Dumnezeu o chichineata de templu? Cum poti sa pui problema asa?

Tocmai ca continutul trebuie sa aduca forma ce legatura are faptul ca vreau sa avem biserici frumoase, curate in care sa fie o placere sa intri fie ca esti tanar, batran sau bolnav? asta inseamna ca nu vreau continut? de unde ai dedus asta? E grav sa fie forma fara continut, dar daca se poate de ce sa nu le avem pe amandoua?

Pagini: << 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: