back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 01:16

De la: Dorulet, la data 2009-06-27 00:51:47Nu pot s� cred c� ai putut s� scrii a�a ceva!!! Este IPOCRIZIE!!!!
�i m� rog frumos cu cine a vorbit D-zeu...s�-i cear� o "catedral�"???? Cum po�i s� afirmi c� aceast� catedral� se face PENTRU D-ZEU???? �tii foarte bine c� am citit Biblia din scoar��-n scoar��!!! Eu nu am v�zut nic�ieri astfel de "cereri" de la D-zeu...De la Isus nici at�t!!!
Da, m� revolt� o astfel de construc�ie, pentru c� nu-i este nici locul nici timpul �i nu-i v�d VALOAREA!
D-zeu nu are nevoie de biserici �i catedrale!
Chiar m-am sup�rat!
n-ai vazut de la Dumnezeu sau Isus, in schimb ai vazut si o sa tot vezi de la oamenii din spatele bisericii.
asa sa nu-i ajute Dumnezeul lor de marlani ordinari!

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 01:17

Adi, aici ai r�spunsul meu
1. Chiar dac� nu �i place victimei, �i place totu�i agresorului! De ce (�n ateism) pl�cerea agresorului nu ar fi �ndrept��it�?
Nu Adi, nu ar fi �ndrept��it�! Pentru dragoste este nevoie de doi! Dac� doar unul �se simte bine� atunci nu se mai poate numi dragoste.
2. Chiar dac� nu �i place victimei, scopul evolu�iei este atins (�i f�r� pl�cere)! De ce (�n ateism) ar conta dac� perpetuarea speciei se face printr-un act sexual consensual sau non-consensual?
P�i ne pas�, normal c� ne pas�.c� am evoluat, ne-am civilizat de-a lungul secolelor �i acum avem acces la informa�ii �i putem �nv��a mult mai u�or despre via�� �i despre cum s� ne integr�m �n societate.
3. Dar, chiar av�nd de unde alege, unii prefer� violul. Combina�iile legitime posibile nu pare s�-i fi oprit.
Corect! Iar legea condamn� violul!
4. Spui tu; logica ta. Dar, pentru un violator, actul este justificat.
Aici te contrazici singur! Un act JUSTIFICAT este un act CORECT �i LEGAL.
5. Nu am spus c� ne place. Am spus c� nu provoac� durere: narcotice, cloroform, etc.
Astfel de practici sunt destul de rare�iar interesele IMENSE. Nu oricine �i nu pentru orice folose�te narcotice��amd.
6. Chiar dac� provoac� durere, multe lucruri bune �i morale care ni se �nt�mpl� �n via�� presupun durere (e.g., tratament stomatologic, dezinfectarea unei rane, �ndreptarea unei articula�ii, etc.). De ce ar fi durerea (per se) un criteriu?
A�a cum ai spus mai sus, un tratament stomatologic, de exemplu, chiar dac� este dureros ne face BINE!!! �.�i noi, ca fiin�e ra�ionale putem s� facem diferen�a!!!

C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 01:20

De la: amiralul, la data 2009-06-27 01:10:16Iisus Christos statea pe o piatra si fuma o tigara cu cafeaua langa el. Apare Sf.Petru si spune:
- Iisus, Iisus! Urca-te repede pe cruce ca vin ,,turistii''!

psalmi

Psalmul 13
1. Zis-a cel nebun �n inima sa: "Nu este Dumnezeu!" Stricatu-s-au oamenii �i ur��i s-au f�cut �ntru �ndeletnicirile lor. Nu este cel ce face bun�tate, nu este p�n� la unul.
2. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, s� vad� de este cel ce �n�elege, sau cel ce caut� pe Dumnezeu.
3. To�i s-au ab�tut, �mpreun� netrebnici s-au f�cut; nu este cel ce face bun�tate, nu este p�n� la unul.
4. Oare, nu se vor �n�elep�i to�i cei ce lucreaz� f�r�delegea? Cei ce m�n�nc� pe poporul Meu ca p�inea, pe Domnul nu L-au chemat.
5. Acolo s-au temut de fric�, unde nu era fric�, c� Dumnezeu este cu neamul drep�ilor.
6. S�racul n�d�jduie�te �n Domnul �i voi a�i r�s de n�dejdea lui, zic�nd: Cine va da din Sion m�ntuire lui Israel?
7. Dar c�nd va �ntoarce Domnul pe cei robi�i ai poporului S�u, bucura-se-va Iacob �i se va veseli Israel.

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 01:38

De la: adipopa, la data 2009-06-27 00:38:34Dorinel, de peste 2.000 de ani s-a r�spuns la prima �ntrebare (de ce ar fi monoteismul iudeo-cre�tin diferit de sau superior politeismului, animismului, etc.?). Tu ce autori iudei sau cre�tini ai citit �i ce/cum le-ai r�spunde? C�t prive�te a doua �ntrebare, optimismul t�u (repetat aproape mantric) c� �ntr-o zi cre�tinismul va �nceta pur �i simplu este o simpl� specula�ie, nefondat� socio-�tiin�ific �i lipsit� de orice valoare filosofic� (ceva de genul, m�ine va ploua cu �unc� �i cu ou� fierte, �n ordinea asta).
ok, facem un pact !!!
n-am sa mai repet asta decat in momentul in care incetezi si tu sa ne tot spui ca ar exista Dumnezeu fara nici o dovada si ca totul se invarte in jurul ,,credintei drepte''.
eu n-am nici o dovada in sensul disparitiei ,,credintei drepte'', tu n-ai nici o dovada ca Dumnezeu exista. ce spui de propunerea mea?
cat despre optimismul meu, in fiecare zi descopar cum religia se tot afunda in mocirla si pentru asta nu este nevoie decat de ratiune si logica.

Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 01:38

De la: Dorulet, la data 2009-06-27 00:51:47
De la: ioana_dark, la data 2009-06-26 23:18:54m� �ntristeaz� foarte tare ceea ce se �nt�mpl� acum pe forum. dumnezeu ne-a dat viaț� și ne veghez� �n permanenț� . ne poart� de grij� tuturor . f�r� el nu am putea nici m�car s� ne mișc�m. iar noi �i *mulțumim * f�c�nd �n permanenț� p�cate pe care el �n nem�surata lui mil� ni le iart�.

și dup� toate astea atunci c�nd e vorba s� facem ceva pentru a-i mulțumi toat� lumea se revolt�.

o catedral� indiferent c�t de mare ar fii este mult prea puțin �n comparație cu tot ceea ce face dumnezeu pentru noi . e un mod prin care �i mulțumim lui dumnezeu și �l sl�vim .

�ns� mulți se revolt� foarte �nverșunat din cauza acestui lucru. de ce oare consider� ei c� dumnezeu nu merit� nici m�car at�t nu-mi pot explica.

oameni care poate �n viața lor nu au dat niciun ban nim�nui se revolt� pe faptul c� biserica nu face donații, dar construiește l�cașuri de cult. oare acei s�raci (pe care pururea �i avem cu noi ) merit� mai mult dec�t dumnezeu? biserica a donat p�n� acum sume foarte mari de bani s�racilor ...oare nu trebuie s� fac� un mic gest și pentru dumnezeu?

e incredibil ceea ce se �nt�mpl�....cum ne mai rabd� oare dumnezeu pe toți?

Nu pot s� cred c� ai putut s� scrii a�a ceva!!! Este IPOCRIZIE!!!!

�i m� rog frumos cu cine a vorbit D-zeu...s�-i cear� o "catedral�"???? Cum po�i s� afirmi c� aceast� catedral� se face PENTRU D-ZEU???? �tii foarte bine c� am citit Biblia din scoar��-n scoar��!!! Eu nu am v�zut nic�ieri astfel de "cereri" de la D-zeu...De la Isus nici at�t!!!

Da, m� revolt� o astfel de construc�ie, pentru c� nu-i este nici locul nici timpul �i nu-i v�d VALOAREA!

D-zeu nu are nevoie de biserici �i catedrale!

Chiar m-am sup�rat!

dac� �ntr-adev�r ai fii citit biblia ar fii fost imposibil s� nu-ți amintești cum a construit solomon templul la porunca lui dumnezeu

uit�-te peste c�rțile regilor iar ...sunt multe lucruri pe care ori le-ai s�rit atunci c�nd ai citit biblia , ori le-ai uitat...

�n plus...adaug c�teva citate din noul testament...mai exact din evanghelia dup� ioan

cap 12

3. Deci Maria, lu�nd o litr� cu mir de nard curat, de mare pre�, a uns picioarele lui Iisus �i le-a �ters cu p�rul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului.

4. Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea s�-L v�nd�, a zis:

5. Pentru ce nu s-a v�ndut mirul acesta cu trei sute de dinari �i s�-i fi dat s�racilor?

6. Dar el a zis aceasta, nu pentru c� �i era grij� de s�raci, ci pentru c� era fur �i, av�nd punga, lua din ce se punea �n ea.

7. A zis deci Iisus: Las-o, c� pentru ziua �ngrop�rii Mele l-a p�strat.

8. C� pe s�raci totdeauna �i ave�i cu voi, dar pe Mine nu M� ave�i totdeauna.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 01:47

dac� �ntr-adev�r ai fii citit biblia ar fii fost imposibil s� nu-ți amintești cum a construit solomon templul la porunca lui dumnezeu

uit�-te peste c�rțile regilor iar ...sunt multe lucruri pe care ori le-ai s�rit atunci c�nd ai citit biblia , ori le-ai uitat...

�n plus...adaug c�teva citate din noul testament...mai exact din evangleia dup� ioan

cap 12

3. Deci Maria, lu�nd o litr� cu mir de nard curat, de mare pre�, a uns picioarele lui Iisus �i le-a �ters cu p�rul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului.

4. Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea s�-L v�nd�, a zis:

5. Pentru ce nu s-a v�ndut mirul acesta cu trei sute de dinari �i s�-i fi dat s�racilor?

6. Dar el a zis aceasta, nu pentru c� �i era grij� de s�raci, ci pentru c� era fur �i, av�nd punga, lua din ce se punea �n ea.

7. A zis deci Iisus: Las-o, c� pentru ziua �ngrop�rii Mele l-a p�strat.

8. C� pe s�raci totdeauna �i ave�i cu voi, dar pe Mine nu M� ave�i totdeauna.

Nu, nu am s�rit nici un capitol! ....Cui i-a cerut D-zeu s� se construiasc� aceast� catedral�??? C�rui "Solomon" din zilele noastre i-a vorbit �i cerut a�a ceva????

Din textul biblic...�n care i s-au uns picioarele lui Isus...tu �n�elegi c� trebuie construite biserici �i catedrale ????

Draga mea...nu stai de vorb� cu o proast�! �in s�-�i amintesc asta...c� se pare c� ai uitat....�i simt cum �mi jigne�ti inteligen�a!!!!

Adic� d�-l popor...c�-i mai importan s� construim biserici �n care, chiar a�a cum ai spus tu.....nu prea mai intr� nimeni!!!!
�tii, avea tata s�racul o vorb�: " �tii ce-i lipse�te m�garului? Tichie de m�rg�ritar!"...A�a este �i cu mega-catedrala asta!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 02:04

**Nu, nu am s�rit nici un capitol! ....Cui i-a cerut D-zeu s� se construiasc� aceast� catedral�??? C�rui "Solomon" din zilele noastre i-a vorbit �i cerut a�a ceva???? **

dora...ține cont de faptul c� dumnezeu i-a cerut lui solomon s�-i contruiasc� un templu , nu s� �mpart� banii necesari pentru construcție s�racilor...
biblia ne d� clar un exemplu �n care dumnezeu cere s� i se construiasc� un l�caș de cult...

**in textul biblic...�n care i s-au uns picioarele lui Isus...tu �n�elegi c� trebuie construite biserici �i catedrale ?**

dora..eu �nțeleg faptul c� iisus laud� gestul mariei f�cut spre pomenirea sa...
de ce crezi tu c� nu ar fii de acord cu construirea unei catedrale �n același scop?

**Draga mea...nu stai de vorb� cu o proast�! �in s�-�i amintesc asta...c� se pare c� ai uitat....�i simt cum �mi jigne�ti inteligen�a!!!!**

dora...dac� aș fii considerat c� ești o proast� ....nu te-aș mai fii avut acum �n lista de prieteni ....niciodat� nu am crezut asta despre tine , iar conversațiile pe care le-am avut mi-au fost chiar pl�cute...
�mi cer scuze dac� prin mesajele pe care le-am postat anterior te-am jignit...nu asta a fost intenția mea...
am vrut doar s� ar�t faptul c� �n biblie exist� pasaje care justific� foarte bine necesitatea construirii unei catedrale spre slava lui dumnezeu...

Fosta membra 9am.ro

666 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 02:09

De la: ioana_dark, la data 2009-06-27 02:04:32dora...dac� aș fii considerat c� ești o proast� ....nu te-aș mai fii avut acum �n lista de prieteni ....niciodat� nu am crezut asta despre tine , iar conversațiile pe care le-am avut mi-au fost chiar pl�cute...
�mi cer scuze dac� prin mesajele pe care le-am postat anterior te-am jignit...nu asta a fost intenția mea...
am vrut doar s� ar�t faptul c� �n biblie exist� pasaje care justific� foarte bine necesitatea construirii unei catedrale spre slava lui dumnezeu...
Ioanaaaaa, pastiluta si la somnic!!! Domnul te va veghea in somn! Amin!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 02:20

De la: ioana_dark, la data 2009-06-27 02:04:32**Nu, nu am s�rit nici un capitol! ....Cui i-a cerut D-zeu s� se construiasc� aceast� catedral�??? C�rui "Solomon" din zilele noastre i-a vorbit �i cerut a�a ceva???? **

dora...ține cont de faptul c� dumnezeu i-a cerut lui solomon s�-i contruiasc� un templu , nu s� �mpart� banii necesari pentru construcție s�racilor...
biblia ne d� clar un exemplu �n care dumnezeu cere s� i se construiasc� un l�caș de cult...

**in textul biblic...�n care i s-au uns picioarele lui Isus...tu �n�elegi c� trebuie construite biserici �i catedrale ?**

dora..eu �nțeleg faptul c� iisus laud� gestul mariei f�cut spre pomenirea sa...
de ce crezi tu c� nu ar fii de acord cu construirea unei catedrale �n același scop?

**Draga mea...nu stai de vorb� cu o proast�! �in s�-�i amintesc asta...c� se pare c� ai uitat....�i simt cum �mi jigne�ti inteligen�a!!!!**

dora...dac� aș fii considerat c� ești o proast� ....nu te-aș mai fii avut acum �n lista de prieteni ....niciodat� nu am crezut asta despre tine , iar conversațiile pe care le-am avut mi-au fost chiar pl�cute...

Nu Ioana, D-zeu nu cere construirea de biserici �i catedrale! El nu mai "vorbe�te" de foarte mult timp oamenilor!
Pot foarte bine s�-�i dau un contra-exemplu, tot din Biblie....unde spune c�: "acolo unde se �nt�lnesc doi �i vorbesc despre mine...acolo sunt �i eu! Sau mai bun exemplul �n care se cere ca rug�ciunea s� fie f�cut� "�n tain�" �i altele...
�i construirea acestei catedrale acum, este exact ca �i �n zicala rom�neasc�: "�ara arde �i baba se piapt�n�!"
Chiar tu ai spus c� nu prea mai merge lumea la biseric�...vis-a-vis de faptul c� �n parohia tat�lui t�u "sunt doar c�teva babe surde"...corect?!
Crezi c� o simpl� construc�ie �l va face pe D-zeu s� ne "vad�"??? Este o naivitate! El trebuie s� fie �n sufletul oamenilor....
Iubirea fa�� de D-zeu nu se m�soar� prin construc�ia de biserici �i catedrale!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 07:50

da' voi chiar n-aveti somn,huhurezilor ? buna dimineata ! @amirale draga,nu Religia se afunda pe zi ce trece,ci oamenii din sistem SRL ! e ca si cum mi-ai spune ca Medicina ar trebui desfiintata...sau Invatamintul....sau Justitia,pentru ca sunt corupte si nu-si mai fac datoria fata de om ! Oamenii sfintesc sau spurca locul in care sunt si n-ar trebui sa fie acolo ! @dorulet - Dumnezeu de vorbit,ne vorbeste ,noi nu mai auzim demult ! e ca si cum mi-ai spune ca Universul tace ! nu tace,dar n-avem noi antenele potrivite pe lungimea lui de unda ! sau,ti-aduci aminte de Difuzorul de altadata ,fixat pe un singur canal ? as spune ca azi,omenirea este fixata pe canalul " BANI " si iar bani ; vibratia acestui cuvint si tot ce implica facerea lor,este atit de joasa,incit nu se mai aude nimic peste huruitul lui !...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 08:25

@ioana dark- m-am gindit la ce-ai spus tu in legatura cu maretia catedralelor inchinate lui Dumnezeu ....nu stiu daca EL apreciaza grandomania....mai curind apreciaza simplitatea si sinceritatea si nu gesturile demonstrative si, mi-aduc aminte de vechile bisericute ,cu usi mititele pe care intrind,sa te pleci cu piosenie ! dar, mai presus de toate astea ,cred ca cel mai de pret altar este cel facut din inima ta ...in tacere,fara surle si fanfare !

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 08:32

Nu am urmarit topicul acesta, dar vad ca se discuta despre "imensa catedrala".Mie asta mi se pare o afacere foarte importanta pentru multi.in niciun caz ceva sfant.pot sa o numesc chiar blafemie.

Ionico deschide ochii! Asta nu se construieste sa iti mantuiesti tu sufletul ci ca sa se spele miliarde de lei noi!!!

july

563 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 10:24

Ioana draga, pt. cine se construieste aceasta catedrala? Pt. tine sau alti crestini? Nu cred. Voi oricum aveti credinta, nu aveti nevoie de o catedrala ca sa va intareasca credinta in D-zeu. Am dreptate?
Atunci pt cine va fi construit? Pune-ti aceasta intrabare...sunt sigura ca multi preoti simpli de la tara sunt de acord cu mine!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 10:45

Pentru mine se construieste aceasta catedrala.

Voi care spuneti ca nu e folositoare o biserica, dar nu spuneti nimic cand se construiesc sedii de banci de mai mari dimensiuni din banii vostrii fara sa va fie folositoare cu nimic, voi care nu credeti in Dumnezeu si nu ati zice nimic daca s-ar construi un hotel sau un cazinou de dimensiuni mult mai mari decat aceasta biserica...

HA! cata fatarnicie... daca s-ar face un bordel de asemenea dimensiuni sau un parc de distractii sunt sigur ca ati fi mai fericiti.. si veniti aici sa dati lectii de blasfemie...

Deci.. va repet pentru mine se construieste catedrala... si pentru cei care au nevoie de ea si s-au saturat sa se inghesuie in bisericute mici si neincapatoare... ea nu se construieste pentru cei care ar fi preferat un parc de distractii sau un cazinou de aceleasi dimensiuni...

Si va mai spun ceva... mi se pare absolut normal... casa lui Dumnezeu din oricare localitate sa fie mai mare decat oricare alta cladire din acea localitate. Cand casele oamenilor sunt mai mari decat casa lui Dumnezeu este limpede ca oamenii se ingrijesc mai mult de ei decat de sufletul lor.

Hazardul este m�sura ignoran�ei noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 10:55

De la: andu30, la data 2009-06-27 10:45:12Pentru mine se construieste aceasta catedrala.
Voi care spuneti ca nu e folositoare o biserica, dar nu spuneti nimic cand se construiesc sedii de banci de mai mari dimensiuni din banii vostrii fara sa va fie folositoare cu nimic, voi care nu credeti in Dumnezeu si nu ati zice nimic daca s-ar construi un hotel sau un cazinou de dimensiuni mult mai mari decat aceasta biserica...
HA! cata fatarnicie... daca s-ar face un bordel de asemenea dimensiuni sau un parc de distractii sunt sigur ca ati fi mai fericiti.. si veniti aici sa dati lectii de blasfemie...
Deci.. va repet pentru mine se construieste catedrala... si pentru cei care au nevoie de ea si s-au saturat sa se inghesuie in bisericute mici si neincapatoare... ea nu se construieste pentru cei care ar fi preferat un parc de distractii sau un cazinou de aceleasi dimensiuni...
Si va mai spun ceva... mi se pare absolut normal... casa lui Dumnezeu din oricare localitate sa fie mai mare decat oricare alta cladire din acea localitate. Cand casele oamenilor sunt mai mari decat casa lui Dumnezeu este limpede ca oamenii se ingrijesc mai mult de ei decat de sufletul lor.

bancile, cazinourile samd produc bani si isi scot cheltuielile si nu se fac din banii nostri.
Ce ai scris tu aici e gandire de copilas.nu te supara te rog.
Si sa imi faci si mie poza maine la biserica unde mergi tu sa vad cum sta lumea inghesuita si fara aer, ca eu pe la ce biserici am fost destul de golute.
te si astept fotografii!!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 11:07

De la: gabigabi, la data 2009-06-27 08:25:37@ioana dark- m-am gindit la ce-ai spus tu in legatura cu maretia catedralelor inchinate lui Dumnezeu ....nu stiu daca EL apreciaza grandomania....mai curind apreciaza simplitatea si sinceritatea si nu gesturile demonstrative si, mi-aduc aminte de vechile bisericute ,cu usi mititele pe care intrind,sa te pleci cu piosenie ! dar, mai presus de toate astea ,cred ca cel mai de pret altar este cel facut din inima ta ...in tacere,fara surle si fanfare !

Acela�i lucru �ncercam �i eu s�-i explic....dar cu alte cuvinte!!!!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 11:10

De la: moldoveanco_blondonezo, la data 2009-06-27 10:55:46
De la: andu30, la data 2009-06-27 10:45:12Pentru mine se construieste aceasta catedrala.

bancile, cazinourile samd produc bani si isi scot cheltuielile si nu se fac din banii nostri.
Si sa imi faci si mie poza maine la biserica unde mergi tu sa vad cum sta lumea inghesuita si fara aer, ca eu pe la ce biserici am fost destul de golute.

Andu...cine �i-a spus �ie c� b�ncile se fac din banii publici???? Te-a min�it! Spune-i s�-�i dea banii �napoi!!!

july

563 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 11:10

andu, nu-ti dau dreptate! Lumea nu se mai inghesuie in biserici...in nici un caz la oras!
Daca ar fi vorba de restaurarea bisericilor vechi as contribui si eu ( chiar daca nu ma consider crestina) pt ca tine de istoria noastra.Insa construirea unei catedrale de asemenea dimensiuni in vreme ce altii mor de foame mi se pare rusinos!

9am026889

2 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 11:50

Vorbiti cu toti despre lucruri pe care nu -le cunoasteti iar de implinit nici atit.Cine are curiozitatea sa citeasca N.T va observa ca tot ce au propovaduit Hristos si apostolii e departe de ceea ce se intimpla astazi.De exemplu , Hristos spune clar sa nu te opui celui care iti face rau, sa -i dai si camasa celui care iti ia haina, sa faci bine celui ce te dusmaneste si sa dai din piinea ta vrasmasului tau , ba chiar sa iubesti si pe dusmanii tai iar celui ce iti da o palma sa-i intorci si celalalt obraz ( nu sa-l dai in judecata sau sa-i cari 5 pumni inapoi).Acum fiti 1 minut sinceri cu voi si spuneti-mi pe cine ati vazut ultima oara facind asa ceva?Sau ati face voi asa ceva daca eu as trece pe linga voi si v-as trage vreo doi pumni eventual sa va iau ceva cu forta?Raspunsul il stiti prea bine.Atunci care e explicatia? Raspunsul sta tot in Biblie. Crestin nu e cel ce spune din gura Doamne, Doamne toata ziua.Din pacate crestinismul autentic a disparuit de pe pamint cam de prin sec 3 d.H , ceea ce a ramas azi e o versiune apostata de crestinism, transformata astfel incit sa fie acceptata de marea masa a oamenilor.Este folosit azi ca o pirghie de manipulare , mai ales ptr.ca oameni nu gindesc, spirit gregar de turma,
Alt exemplu: In N.T se vorbeste f. clar sa nu-ti stringi bogatii ci prisosul sa-l imparti la cei nevoiasi ca sa-ti faci o comoara in cer, insa in lumea asta cine credeti ca detine cele mai multe averi : -Vaticanul. Sau alt ex. - Hristos spune - ferice de cei saraci si de cei flaminzi caci ei vor mosteni pamintul fagaduintei, dar ati vazut voi vreun popa flamind si rupt in fund, nu , astea sint doar ptr. prostime.Daca veti intreba un popa de sensul acestor cuvinte clare va va spune ca Hristos are in vedere pe cei flaminzi dupa dreptate si sfintenie si care se simt saraci in fapte bune si vor sa faca mai mult ptr. D-zeu.Dar nu citesc si mai jos unde Hristos zice- dar vai de voi cei BOGATI si de voi cei SATUI caci aici v-ati primit partea.Oare astia sint bogati in fapte bune si in sfintenie?sau sint satui de saracie.Toata afacerea asta cu catedrale e o ipocrizie crasa si un mod de a prostii lumea, sint templele in care isi aduna averile toata stirpea preoteasca care l-a rastignit si pe Hristos ptr .ca le-a stricat apele, Hristos a desfiintat orice religie organizata , a creat o legatura directa dintre un om si D-zeu.Fiecare om trebuie sa-l intilneasca personal pe D-zeu fara nici un popa la mijloc.Iar mesajul principal al lui Hristos e ca

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 12:09

rar intru in polemica cu cineva pe o asemenea tema de ati cunoaste credinta ortodoxa, aceasta stiind sigur ca doar unul DUMNEZEU ti-o poate citi in suflet. Noi oamenii niciodata, doar marii sfinti ai acestei credinte care au trait in total respect si supunere fata de legile dictate de DUMNEZEU, au puterea de a citi in sufletul cuiva.

Asadar discutiile de aici sint pur teoretice, fiecare dindu-si cu parerea in functie de ce cunoaste din carti sfinte, BILBIE, etc. Disputa pe tema necesitatii construirii acum a catedralei neamului, mi-a adus in minte unul din pacatele omului impotriva celor zece porunci: -"Cei care se inchina zidirii in locul ZIDITORULUI". Pornind de aici, stiind si intelegind acest pacat, e firesc la ora actuala majoritatea sa respinga acesta constructie, din simplu fapt atit de elocvent ca demult l-am uitat pe DUMNEZEU. El nu cere asa ceva, asta vine din dragostea pentru el din inima creatiei lui, cind aceasta dragoste lipseste gasim atitea argumente pro si contra. Doar DUMNEZEU stie daca cei ce slujesc acum la altarele lacaselor de cult nu cumva pe alocuri au uitat sa patrunda in sufletul omului ce-i calca pragul si al invata tainele urcarii scarii spre DUMNEZEU,sau se ingrijesc mai mult de latura materiala a cultului uitind pentru ce a fost cladit, insasi esenta ridicarii templului. Ca parte materiala a acestei tari , nici nu se pune problema ca nu ar fi de unde sa se zideasca, stiu eu doar pe unul ce din fals, uz de fals, hotii de tip mafiot, si-a construit o timpenie dupa mine de vreo 6o camere unde racoleaza fete cu voia si mai rau fara voia lor ( din sursa sigura)pentru prostitutie, cu toate implicatiile sociale, asadar tara nu arde si nici baba nu se piaptana, ci lipseste dragostea pentru DUMNEZEU, dar este din ambundenta pentru alte lucruri. De mult DUMNEZEU si-a intors fata de la noi, iar cei putini care respecta cu strictete cele zece porunci sint f putini si ei nu sint nici prosti, nici ignoranti ci doar poate sufletul le este de copil adica curat si pur, pentru ei Dumnezeu ne mai rabda, din pacate sint foarte putini.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 12:42

De la: Dorulet, la data 2009-06-27 11:10:24

Andu...cine �i-a spus �ie c� b�ncile se fac din banii publici???? Te-a min�it! Spune-i s�-�i dea banii �napoi!!!

Ai uitat de gaurile negre gen Bancorex. Si nu e vorba doar de sediu, cati bani am platit noi ca sa ia unii imprumuturi si sa nu le dea inapoi. Sau tu nu ai platit?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 12:46

De la: andu30, la data 2009-06-27 12:42:16

Ai uitat de gaurile negre gen Bancorex. Si nu e vorba doar de sediu, cati bani am platit noi ca sa ia unii imprumuturi si sa nu le dea inapoi. Sau tu nu ai platit?

Nu Andu, eu nu am pl�tit �i nici n-am investit....
Sunt foarte atent� ce se �nt�mpl� cu bani mei....nu-mi permit gre�eli de genul �sta!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 12:55

Scuze, nu stiam ca tu vroiai sa scoti bani din catedrala. Eu ma gandeam rostul ei fata de celelalte cladiri care costa mult mai mult si nu la scopul ei comercial. Nu ma gandeam la profit cand vorbesc de o biserica ci la scopul ei. 400 milioane de euro mi se pare chiar putin pentru amploare constructiei.

Un exemplu echivalent de cheltuiala din banii nostrii:

Preluarea de catre Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) a unor datorii post-privatizare la Rafo Onesti si Carom Onesti - in suma totala de 16.000 de miliarde lei, echivalentul a peste 400 milioane de euro - inseamna scoaterea din buzunarele fiecarui salariat din Romania a 100 de dolari. Unicul beneficiar al acestui transfer de datorii - consfintit prin ordonanta de urgenta, marti, de cabinetul Adrian Nastase - este firma britanica Balkan Petroleum Ltd, actionar majoritar la ambele rafinarii.
www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/398/Marele-tun-al-guver...

Sunt sute de cazuri de genul prezentat mai sus in care ni s-au furat banii la propriu din buzunar si nu v-am auzit niciodata plangand.

La bisericile unde vreau eu sa merg e mereu super inghesuiala si nu au nici aer conditionat toate. Incearca: Sf Nectarie, Sf Anton, Politehnica, Sf Gheorghe. Eu vorbesc de Lliturghia de Duminica si de sarbatori, daca mergi marti normal ca e gol.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 12:57

De la: Dorulet, la data 2009-06-27 12:46:48
De la: andu30, la data 2009-06-27 12:42:16

Nu Andu, eu nu am pl�tit �i nici n-am investit....
Sunt foarte atent� ce se �nt�mpl� cu bani mei....nu-mi permit gre�eli de genul �sta!

Greseala a fost facuta deja. Gaurile negre din Bancorex, Banca Albina, Dacia Felix etc au fost acoperite cu banii tai si ai mei. Si au fost enorme. Asa ca greseala ti-ai permis-o deja...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 13:10

Andu, �n�elege c� sunt economist �i dac� cineva �i-ar "b�ga m�na �n punga mea" a� �ti asta!
�i �nc� ceva...eu nu dau impozitul la stat! Asta ca s� nu o mai lungim.....

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 13:15

De la: Dorulet, la data 2009-06-27 13:10:58Andu, �n�elege c� sunt economist �i dac� cineva �i-ar "b�ga m�na �n punga mea" a� �ti asta!
�i �nc� ceva...eu nu dau impozitul la stat! Asta ca s� nu o mai lungim.....

OK. Daca nu dai impozit la stat esti in afara discutiei despre "banii publici". Eu dau destul deci sunt in masura sa vorbesc.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 14:19

De la: Dorulet, la data 2009-06-27 01:17:55Adi, aici ai r�spunsul meu...

Dora, discu�ia noastr� a avut ca punct de pornire valorile �i obliga�iile morale obiective (adev�rate indiferent de opinia unuia sau altuia) �i �ncercarea de a explica existen�a lor f�r� Dumnezeu. Probabil c� cel�lalt exemplu (i.e., este �ntotdeauna imoral s� torturezi un copil pentru propiul amuzament) ar fi fost mai bun pentru a discuta aceste valori �i obliga�ii morale obiective, dar nici violul nu e chiar a�a de r�u...(!)

Deci, p�n� acum, violul este o crim� (lu�nd ateismul ca punct de plecare) pentru c�:

1. Nu ne place.

[Adi] Dar, dac� ne-ar pl�cea, nu ar mai fi imoral?
[Dora] Dac� ne-ar pl�cea, nu s-ar mai numi viol, agresiune etc.

[Adi] Dar, chiar dac� nu ne place, de ce (�n ateism) acest lucru ar conta? Nici mie nu-mi plac taxele.

[Adi] Chiar dac� nu �i place victimei, �i place totu�i agresorului! De ce (�n ateism) pl�cerea agresorului nu ar fi �ndrept��it�?
[Dora] Nu Adi, nu ar fi �ndrept��it�! Pentru dragoste este nevoie de doi! Dac� doar unul �se simte bine� atunci nu se mai poate numi dragoste.
[Adi] �i ce dac� nu se poate numi dragoste? Agresorului nu-i pas�; pentru el, pl�cerea lui sau nepl�cerea ei nu au nimic a face cu dragostea. De ce (�n ateism) pl�cerea unuia sau nepl�cerea celuilalt ar fi at�t de importante �nc�t s� leg�m �i s� fundament�m moralitatea pe ele?

[Adi] Chiar dac� nu �i place victimei, scopul evolu�iei este atins (�i f�r� pl�cere)! De ce (�n ateism) ar conta dac� perpetuarea speciei se face printr-un act sexual consensual sau non-consensual?
[Dora] P�i ne pas�, normal c� ne pas�.c� am evoluat, ne-am civilizat de-a lungul secolelor �i acum avem acces la informa�ii �i putem �nv��a mult mai u�or despre via�� �i despre cum s� ne integr�m �n societate.
[Adi] Da, numai c� evolu�ia speciei este oarb� la no�iuni de moralitate, adev�r, etc. Moralitatea nu este (�i nu poate fi considerat�) un produs al evolu�iei. Conform defini�iei, evolu�ie �nseamn� selec�ie natural� �i muta�ii genetice �nt�mpl�toare cu scopul supravie�uirii �i reproducerii. Moralitatea nu intr� �n calcul.

[Adi] Sau s� revenim la primul t�u r�spuns �i s� presupunem c� ar exista �ntr-adev�r un element de pl�cere, dat fiind c� acest lucru este posibil (cel pu�in teoretic). Tu spui c� violul nu ar mai fi un act de agresiune. Oare? Violul este definit ca un act �mpotriva voin�ei unei persoane � indiferent dac� �n actul sexual �ntre�inut non-consensual exist� pl�cere sau nu. Persoana pur �i simplu s-a opus actului sexual, nu �i-a dorit �i nu a apreciat �pl�cerea� respectiv� (�n nici un caz de la un violator). S-ar justifica moral violul doar pentru c� victima a avut parte �i de pl�cere � sau c� a�a a avut impresia �i ar sus�ine agresorul?

2. Avem de unde alege.

[Adi] Dar, chiar av�nd de unde alege, unii prefer� violul. Combina�iile legitime posibile nu pare s�-i fi oprit.
[Dora] Corect! Iar legea condamn� violul!
[Adi] �i ce dac� legea condamn� violul? Este legea o temelie a moralit��ii mai bun� dec�t pl�cerea? Avortul poate fi imoral, chiar dac� este legal! Deconspirarea unui evreu a fost impus� prin lege, dar nu a devenit moral�! Legea se bazeaz� pe moralitate, nu moralitatea pe lege.

3. Este absurd.

[Adi] Spui tu; logica ta. Dar, pentru un violator, actul este justificat.
[Dora] Aici te contrazici singur! Un act JUSTIFICAT este un act CORECT �i LEGAL.
[Adi] Da, �n mintea bolnav� a violatorului ac�iunea poate fi corect�, ceea ce �nseamn� c� o va executa f�r� prea multe mustr�ri de con�tiin��. De lege nu-i pas� �i nu se simte obligat s� o respecte. Pentru noi doi violul poate fi absurd, pentru el e logic. Cine �i pe ce baz� stabile�te (�n ateism) c� violul este absurd?

4. Provoac� durere.

[Adi] Dar, dac� nu ar provoca durere, nu ar mai fi imoral?
[Dora] Dac� ne place �i nu provoac� durere �i suferin�� nu v�d de ce s� fie imoral!
[Adi] Nu am spus c� ne place. Am spus c� nu provoac� durere: narcotice, cloroform, etc.
[Dora] Astfel de practici sunt destul de rare�iar interesele IMENSE. Nu oricine �i nu pentru orice folose�te narcotice�
[Adi] De acord. Am citat narcoticele sau cloroformul doar ca s� elimin din viol elementul de durere de care te legi. S� presupunem c� sunt folosite tranchilizante �i nu mai exist� durere. Nu ar mai fi violul imoral?

[Adi] Chiar dac� provoac� durere, scopul evolu�iei este atins (�i prin durere)! De ce (�n ateism) ar conta dac� perpetuarea speciei se face printr-un act sexual �nso�it (sau nu) de durere?

[Adi] Chiar dac� provoac� durere, multe lucruri bune �i morale care ni se �nt�mpl� �n via�� presupun durere (e.g., tratament stomatologic, dezinfectarea unei rane, �ndreptarea unei articula�ii, etc.). De ce ar fi durerea (per se) un criteriu?
[Dora] A�a cum ai spus mai sus, un tratament stomatologic, de exemplu, chiar dac� este dureros ne face BINE!!! �.�i noi, ca fiin�e ra�ionale putem s� facem diferen�a!!!
[Adi] Cu alte cuvinte, durerea nu este �ntotdeauna un criteriu pe baza c�ruia ne exercit�m discern�m�ntul moral. Tu spui c� �noi, ca fiin�e ra�ionale, putem face diferen�a.� Violatorii sunt �i ei fiin�e ra�ionale (dup� toate aparen�ele), dar nu fac diferen�a (sau dac� o fac, nu le pas�). Iar evolu�ia speciei (datorit� defini�iei) nu ne-a �nv��at niciodat� s� �inem cont de durerea altora.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 14:43

De la: amiralul, la data 2009-06-27 01:38:31
De la: adipopa, la data 2009-06-27 00:38:34Dorinel, de peste 2.000 de ani s-a r�spuns la prima �ntrebare (de ce ar fi monoteismul iudeo-cre�tin diferit de sau superior politeismului, animismului, etc.?). Tu ce autori iudei sau cre�tini ai citit �i ce/cum le-ai r�spunde? C�t prive�te a doua �ntrebare, optimismul t�u (repetat aproape mantric) c� �ntr-o zi cre�tinismul va �nceta pur �i simplu este o simpl� specula�ie, nefondat� socio-�tiin�ific �i lipsit� de orice valoare filosofic� (ceva de genul, m�ine va ploua cu �unc� �i cu ou� fierte, �n ordinea asta).
ok, facem un pact !!!
n-am sa mai repet asta decat in momentul in care incetezi si tu sa ne tot spui ca ar exista Dumnezeu fara nici o dovada si ca totul se invarte in jurul ,,credintei drepte''.
eu n-am nici o dovada in sensul disparitiei ,,credintei drepte'', tu n-ai nici o dovada ca Dumnezeu exista. ce spui de propunerea mea?
cat despre optimismul meu, in fiecare zi descopar cum religia se tot afunda in mocirla si pentru asta nu este nevoie decat de ratiune si logica.

Privitor la existen�a lui Dumnezeu sunt mai multe argumente (eu ocolesc cuv�ntul �dovad� pentru c� nici tu nu �tii ce fel de dovad� po�i cere f�r� a aluneca �n special pleading): argumente �tiin�ifice (cosmologic) �i filosofice (moral, ontologic). Un teist cre�tin nu abdic� de la ra�iune �i nu se refugiaz� �n credin�a dreapt� atunci c�nd vorbe�te despre Dumnezeu. Nu po�i spune despre un matematician ca Lennox Lewis (Oxford) sau un genetician ca Francis Collins (Genome Project) c� ignor� cunoa�terea �i cercetarea �tiin�ific� atunci c�nd cred �n Dumnezeu. Iar, dac� tu descoperi �n fiecare zi indicii privind dispari�ia religiei, ar trebui probabil s� prezin�i altundeva (revist�, carte, colocviu) comunit��ii �tii�ifice at�t metodele de cercetare c�t �i rezultatele la care ai ajuns p�n� acum. Ai grij� �ns� s� nu spui cumva �ntr-un cerc de oameni aviza�i c� �pentru asta nu este nevoie dec�t de ra�iune �i logic�.� A propos, �i recomandam lui Bogdan pe acest subiect (dar pe cel�lalt topic) s� citeasc� un Peter L. Berger al�turi de Comte sau Weber. Nu �i-ar strica probabil nici �ie. Peter Berger te-ar putea ajuta s� �n�elegi c� aceia�i activitate uman� care produce/a produs societatea produce/a produs �i religia, �i c� rela�ia dintre cele dou� este una dialectic� �i imuabil� (The Sacred Canopy: Elements of a Sociological Theory of Religion [repr. Anchor, 1990]).

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 16:34

ciudat mi se pare ca aduceti ca argument impotriva construirii unei Catedrale, grija fata de banul public,cind de fapt pe voi va irita ideea de a se mai construi o biserica,ca fiind un lucru inutil ! ....eh,daca-ti stii ca fara ele Lumea ar fi ca o casa fara stilpi de sustinere ,gata-gata sa se prabuseasca ! ceea ce se si intimpla ,de altfel ! dar @andu ,ai citit ce i-am scris azi @ioanei la ora 9.45 ? mi-a "placut" si chestia cu aerul conditionat din bisericile la care te duci tu !....cum puteti sa le amestecati in asa hal,incit sa nu mai aibe nicio noima totul ? cautam forma,in defavoarea continutului ? Dumnezeu NU VREA nici preamarire,nici faima, nici transmisii in direct la ore de virf cu oameni care vor sa fie vazuti ;nici vitralii pina la cer si totul lustruit si aurit ! pe astea toate le vrea Altcineva

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 17:55

De la: gabigabi, la data 2009-06-27 16:34:21
mi-a "placut" si chestia cu aerul conditionat din bisericile la care te duci tu !....cum puteti sa le amestecati in asa hal,incit sa nu mai aibe nicio noima totul ? cautam forma,in defavoarea continutului ? Dumnezeu NU VREA nici preamarire,nici faima, nici transmisii in direct la ore de virf cu oameni care vor sa fie vazuti ;nici vitralii pina la cer si totul lustruit si aurit ! pe astea toate le vrea Altcineva

Adica Dumnezeu nu vrea ca oamenii sa aiba biserici curate, frumoase, mari, aerisite. Tie ti se pare normal atat timp cand in casele noastre avem un confort destul de mare in casa lui Dumnezeu sa nu avem macar un confort rezonabil?
De cand vrea Dumnezeu sa stam inghesuiti in niste bisericute minuscule si sa ne innabusim de caldura si sa mirosim a transpiratie? sau iarna sa ne clantane dintii in gura de frig?

Ba Dumnezeu chiar vrea sa fie preamarit asa cum se cuvine. Mi s-ar parea chiar ciudat ca casa mea sa arate super bine si casa lui Dumnezeu sa fie darapanata. Oare Solomon i-a facut lui Dumnezeu o chichineata de templu? Cum poti sa pui problema asa?

Tocmai ca continutul trebuie sa aduca forma ce legatura are faptul ca vreau sa avem biserici frumoase, curate in care sa fie o placere sa intri fie ca esti tanar, batran sau bolnav? asta inseamna ca nu vreau continut? de unde ai dedus asta? E grav sa fie forma fara continut, dar daca se poate de ce sa nu le avem pe amandoua?

Pagini: << 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: