back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce a fost inainte de dumnezeu, dar inainte de big-ban?

Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1449 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 18:17

CA MULTA DREPTATE AI THE MOLE!

Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 19:40

De la: Dorulet, la data 2010-01-04 17:31:08
De la: tutenes, la data 2010-01-04 16:08:53
De la: Dorulet, la data 2010-01-04 14:15:10
De la: tutenes, la data 2010-01-04 13:43:53
De la: IPU, la data 2010-01-04 11:24:21SI AS COMPLETA SI EU-DIMENSIUNI ALTERNATIVE,RAZE GAMMA,EXPLOZII SOLARE,EXPANSIUNEA UNIVERSULUI CU SI MAI MARE VITEZA DE CIT SE ASTEPTAU OAMENII DE STIINTA!

Ei , expansiunea asta pe care oamenii de stiinta o pun in seama materiei intunecate , care e responsabila de accelerarea universului , nu se impaca deloc cu explicatia modului de formare a stelelor in urma actiunii gravitatiei . Pai nu exista si atunci materia neagra care sa duca la expansiune ?

Tutenes...tu nu crezi cã existã "materia întunecatã"...asta este problema ta! Tu dacã nu o vezi cu ochii tãi...nu crezi...deºi existã ºi o "hartã" a felului în care este distribuitã aceasta în universul cunoscut! Asta ºtiai?!

Pai cum sa "cred" ceva din domeniul stiintei fara dovezi "stiintifice" ?
Stiu de "harta" aia , insa si pe aia trebuie sa o "cred" .

Lumineazã-mã ºi pe mine... la ce dovezi te referi??? Vrei sã o vezi tu cu ochiu' liber??? sau ce dovezi ºtiinþifice te-ar satisface...ca sã "crezi" cã existã???

Unele experimentale .

Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 19:43

De la: The_Mole, la data 2010-01-04 14:25:21
De la: tutenes, la data 2010-01-01 13:07:30
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-01-01 12:30:00
De la: The_Mole, la data 2009-12-03 20:31:46
De la: tutenes, la data 2009-11-28 17:40:00
Uite un indiciu mai jos.
Daca vrei in continuare argumente , poti sa le cauti si singur cum am mai spus,e axtrem de simplu .
www.revistamagazin.ro/content/view/5748/20/[/quote]

Nu am mai apucat sa raspund in ultimul timp.
Am citit link-ul insa nu cred ca iti sustine ideea ca oamenii de stiinta se tem sa avanseze teorii.

Linkul respectiv vorbeste despre teoria originii petrolului. Nu e un subiect despre care sa stiu prea multe dar am cautat sa vad ce gasesc. Se pare ca exista suficiente opinii exprimate intr-o directie sau cealalta. Poate ca au unii dreptate , poate ca au ceilalti insa asta mai trebuie cercetat.
Totusi nu am vazut ncidecum vreun semn ca se tem unii sa vorbeasca despre o anume teorie (cel putin in aceasta tema) . Concluzia mea este simpla : sunt ipoteze exprimate liber. Asa cum exista ipoteze divergente despre disparitia dinozaurilor, fiecare isi aduce argumente in sprijinul propriei ipoteze , dar inca nu s-a ajuns la un consens de pareri. Inca se mai discuta , inca se mai cauta dovezi. Nici vorba de teama de a aborda tema.

Poate gasesti alt exemplu.

sa iti dau eu unul

fuziunea nucleara rece , experimentul Fleischmann-Pons

Se poate lua in calcul si disparitia dinozaurilor la potop .

Fuziunea la rece e sublima dar lipseste cu desavarsire. Experimentul respectiv e considerat un esec si nu a putut fi reprodus. Asta nu inseamna ca nu ar fi posibil , teoretic, doar ca deocamdata nu avem pe ce sa sprijinim o asemenea teorie. Totusi exista in continuare incercari de a gasi solutii.
en.wikipedia.org/wiki/Cold_fusion

In priviinta disparitiei dinozaurilor la potop - da , e adevarat - oamenilor de stiinta le e teama sa abordeze o asemenea ipoteza. Teama ca se acopera de ridicol. Tot asa cum le e teama sa abordeze ipoteza berzei ca modalitate de aducere pe lume a copiilor.

Asa e , daca fratii Wright si Traian Vuia s-ar fi temut sa se acopere de ridicol , am fi zburat acum tot cu dirijabilul .

Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 21:35

De la: tutenes, la data 2010-01-04 19:43:53

Fuziunea la rece e sublima dar lipseste cu desavarsire. Experimentul respectiv e considerat un esec si nu a putut fi reprodus. Asta nu inseamna ca nu ar fi posibil , teoretic, doar ca deocamdata nu avem pe ce sa sprijinim o asemenea teorie. Totusi exista in continuare incercari de a gasi solutii.

In priviinta disparitiei dinozaurilor la potop - da , e adevarat - oamenilor de stiinta le e teama sa abordeze o asemenea ipoteza. Teama ca se acopera de ridicol. Tot asa cum le e teama sa abordeze ipoteza berzei ca modalitate de aducere pe lume a copiilor.

Asa e , daca fratii Wright si Traian Vuia s-ar fi temut sa se acopere de ridicol , am fi zburat acum tot cu dirijabilul .

Poate ca am inteles gresit, dar oare tocmai ai sugerat ca ar trebui sa luam in considerare la modul serios ipoteza berzei?

Ca sa il citez pe Richard Dawkins: " in calitate de maniac sexual , eu unul sunt totalmente ostil teoriei berzei ca explicatie pentru reproducerea speciilor"

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 21:40

De la: The_Mole, la data 2010-01-04 21:35:45

Poate ca am inteles gresit, dar oare tocmai ai sugerat ca ar trebui sa luam in considerare la modul serios ipoteza berzei?

Ca sa il citez pe Richard Dawkins: " in calitate de maniac sexual , eu unul sunt totalmente ostil teoriei berzei ca explicatie pentru reproducerea speciilor"

Ai inteles gresit ,sigur ca da .
Si ca sa ma citez pe mine - in calitate de om normal sunt totalmente ostil maniacilor sexuali .

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 21:45

De la: tutenes, la data 2010-01-04 21:40:56
Si ca sa ma citez pe mine - in calitate de om normal sunt totalmente ostil maniacilor sexuali .

Ok , accept posibilitatea de a fi inteles gresit. De aceea iti solicit ca in calitate de om normal sa clarifici ce ai sugerat.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 21:48

De la: The_Mole, la data 2010-01-04 21:45:51
De la: tutenes, la data 2010-01-04 21:40:56

Ok , accept posibilitatea de a fi inteles gresit. De aceea iti solicit ca in calitate de om normal sa clarifici ce ai sugerat.

Cu putin efort si daca vei avea bunavointa vei intelege sigur .

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 21:54

The mole , tu n-ai inteles un singur lucru ! Eu ,sunt biban , pufarez ,deocamdata astept iluminarea de la initiatii planetei , si fi fara grija ca si pe-aici sunt o gramada , dar tre` sa aflu cum sa-i storc de informatii...Ceea ce tu si altii nu intelegi ca pe forum ar fi the best sa ne exprimam cu propriile cuvinte despre invataturile noastre ...asa , un rezumat al copy-paste-ului...ca sa zic asa ! Nu sa-mi dai mie de lucru , ca asa mai bine imi iau meditatii si o rezolv repede... Ce zici , justa postarea asta sau iau nota patru...?

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 22:51

De la: camioneros70, la data 2010-01-04 21:54:34The mole , tu n-ai inteles un singur lucru ! Eu ,sunt biban , pufarez ,deocamdata astept iluminarea de la initiatii planetei , si fi fara grija ca si pe-aici sunt o gramada , dar tre` sa aflu cum sa-i storc de informatii...Ceea ce tu si altii nu intelegi ca pe forum ar fi the best sa ne exprimam cu propriile cuvinte despre invataturile noastre ...asa , un rezumat al copy-paste-ului...ca sa zic asa ! Nu sa-mi dai mie de lucru , ca asa mai bine imi iau meditatii si o rezolv repede... Ce zici , justa postarea asta sau iau nota patru...?

Pffff... "Iniþiaþii planetei", aici pe forum???? Când gãseºti unul...sã mã anunþi ºi pe mine!!!
toþi suntem mai mult sau mai puþin habarniºti! Evident, sunt persoane care exceleazã într-un domeniu sau altul...dar nu cred cã are vreunul pretenþii de "guru" p'aci
Oricum, regula aici, pe forum este sã întrebi ceva, atunci când vrei sã aflii ...
Exact ca ºi mesajul biblic: "cere ºi þi se va da!"

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 22:56

De la: Dorulet, la data 2010-01-04 22:51:43
De la: camioneros70, la data 2010-01-04 21:54:34The mole , tu n-ai inteles un singur lucru ! Eu ,sunt biban , pufarez ,deocamdata astept iluminarea de la initiatii planetei , si fi fara grija ca si pe-aici sunt o gramada , dar tre` sa aflu cum sa-i storc de informatii...Ceea ce tu si altii nu intelegi ca pe forum ar fi the best sa ne exprimam cu propriile cuvinte despre invataturile noastre ...asa , un rezumat al copy-paste-ului...ca sa zic asa ! Nu sa-mi dai mie de lucru , ca asa mai bine imi iau meditatii si o rezolv repede... Ce zici , justa postarea asta sau iau nota patru...?

Pffff... "Iniþiaþii planetei", aici pe forum???? Când gãseºti unul...sã mã anunþi ºi pe mine!!!
toþi suntem mai mult sau mai puþin habarniºti! Evident, sunt persoane care exceleazã într-un domeniu sau altul...dar nu cred cã are vreunul pretenþii de "guru" p'aci
Oricum, regula aici, pe forum este sã întrebi ceva, atunci când vrei sã aflii ...
bate si ti se va deschide

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:07

De la: florinpreda999, la data 2010-01-04 22:56:37

un proces penal ..ceva?!

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:22

Cine nu-i de accord cu voi,ajunge la ''loc cu verdeata''???????

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:25

De la: symy1, la data 2010-01-04 23:22:17Cine nu-i de accord cu voi,ajunge la ''loc cu verdeata''???????

La voi în þintirim ...creºte iarba????
Salut Symy ce mai faci?? Toate bune?!

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:29

Uite , spre exemplu ioanna d`arc , ea nu eo initiata ????????????????
Pls , answer me , nu ma tineti asa fiert...!!!!

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:34

Multumesc Dora ...ce-ti face viteazu?Sper ca ati petrecutfrumos de sarbatori.Nu am intrat de mult pe net,nici pe PRIVAT ONE....nu-i miscare....sau rarit combatantii...sau moles .Tu vad ca te tii bine.!

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:40

De la: camioneros70, la data 2010-01-04 23:29:56

Uite , spre exemplu ioanna d`arc , ea nu eo initiata ????????????????
Pls , answer me , nu ma tineti asa fiert...!!!!

Stai aºa sã ne înþelegem...te referi la Ioana noastrã???
Pãi se pricepe la istorie...ºi atât! Orice o întrebi despre istorie....îþi va rãspunde! Este studentã la UB.

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:43

De la: Dorulet, la data 2010-01-04 23:07:40

un proces penal ..ceva?!
daca bati un militian ti se deschide usa celulei

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:44

Avoastra , da ! nu`sce cateodata , are niste replici de -ti sta ceasu`n loc...Dar eu , un baiat bun si respectuos , ii dorez fericire , iubire si sanatate !! si a happy new year !!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:46

De la: camioneros70, la data 2010-01-04 23:44:22Avoastra , da ! nu`sce cateodata , are niste replici de -ti sta ceasu`n loc...Dar eu , un baiat bun si respectuos , ii dorez fericire , iubire si sanatate !! si a happy new year !!

da, aºa este...ºtim! Dar istorie chiar ºtie!

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:50

De la: Dorulet, la data 2010-01-04 23:46:11
De la: camioneros70, la data 2010-01-04 23:44:22Avoastra , da ! nu`sce cateodata , are niste replici de -ti sta ceasu`n loc...Dar eu , un baiat bun si respectuos , ii dorez fericire , iubire si sanatate !! si a happy new year !!

Nu ma leg de istorie !! Ce-i al ei e pus deoparte !!

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:52

asa este,cere-ti drepturile si ti se va da un pumn in gura

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:55

De la: camioneros70, la data 2010-01-04 23:50:50
De la: Dorulet, la data 2010-01-04 23:46:11

Nu ma leg de istorie !! Ce-i al ei e pus deoparte !!
Direct la congelator ... pentru zile mai bune ....
Legat de istorie ... nu ma bag, am o alta parere ... in schimb, de religie ... e cu capu'l la Domnu ...

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 23:59

De la: symy1, la data 2010-01-04 23:34:06Multumesc Dora ...ce-ti face viteazu?Sper ca ati petrecutfrumos de sarbatori.Nu am intrat de mult pe net,nici pe PRIVAT ONE....nu-i miscare....sau rarit combatantii...sau moles .Tu vad ca te tii bine.!

Traian este bine, s-a predat în lumea lui Morfeu! Mai nou a început sã desluºeascã "tainele scrierii cuneiforme"...l-ar face gelos chiar ºi pe Champollion...pe mine doar mã enerveazã cã va trebui sã zugravesc pereþii la primãvarã
Private One este în construcþie...nu'º ce fac administratorii cu serverele alea...whatever...nici eu nu pot intra sã scriu ceva!

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 01:08

sti ce mi se pare cel mai ciudat ca am gasit niste documente in care mi se arata cum se poate transforma o masina normala ca sa poata functiona doar cu apa ....

japonezii se pare ca au scos deja o masina care merge cu apa ( desi e cam in ceata toata treaba pentru ca aia nu au patentat dracia ...se pare ca avem un fel de santaj ...japonia arunca in fata posibilitatea unei masini care merge pe apa...intrebarea e cui ....)

probabil ca in curand am sa aflu ca fuziunea la rece este posibila ........

oricum fotografiile si documentele despre motorul pe apa tin sa le verific pe vara .....numa sa gasesc un colt de garaj si un motor donator ....asa sa scap de o obsesie ....

numai bine

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 01:14

De la: tutenes, la data 2010-01-04 19:40:25
De la: Dorulet, la data 2010-01-04 17:31:08
De la: tutenes, la data 2010-01-04 16:08:53
De la: Dorulet, la data 2010-01-04 14:15:10
De la: tutenes, la data 2010-01-04 13:43:53
De la: IPU, la data 2010-01-04 11:24:21SI AS COMPLETA SI EU-DIMENSIUNI ALTERNATIVE,RAZE GAMMA,EXPLOZII SOLARE,EXPANSIUNEA UNIVERSULUI CU SI MAI MARE VITEZA DE CIT SE ASTEPTAU OAMENII DE STIINTA!

Ei , expansiunea asta pe care oamenii de stiinta o pun in seama materiei intunecate , care e responsabila de accelerarea universului , nu se impaca deloc cu explicatia modului de formare a stelelor in urma actiunii gravitatiei . Pai nu exista si atunci materia neagra care sa duca la expansiune ?

Tutenes...tu nu crezi cã existã "materia întunecatã"...asta este problema ta! Tu dacã nu o vezi cu ochii tãi...nu crezi...deºi existã ºi o "hartã" a felului în care este distribuitã aceasta în universul cunoscut! Asta ºtiai?!

Pai cum sa "cred" ceva din domeniul stiintei fara dovezi "stiintifice" ?
Stiu de "harta" aia , insa si pe aia trebuie sa o "cred" .

Lumineazã-mã ºi pe mine... la ce dovezi te referi??? Vrei sã o vezi tu cu ochiu' liber??? sau ce dovezi ºtiinþifice te-ar satisface...ca sã "crezi" cã existã???

Unele experimentale .

tie si daca ti-ar iesii pe nas nu ai crede .....

dovezile sunt acolo pe net ....vrei link-uri nu ?.......

zic si eu ce a zis Mihai Viteazul pe Campia Turzi : BA.

numai bine .

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 01:25

Vai....credeti ca exista fuziune nucleara la rece? Nu-mi vine sa....Dar mai sapati totusi. Ca eu din prima mi-am dat seama ca e real. Mincati cind aveti o cadere f mare de calciu. Nu as vrea sa spun in ce situatii. De mare stres psihic mai ales. luati o pastila de Ca. Se pare ca se transforma in Mg necesar in reactii celulare la stres.Apare o cadura f mare, inexplicabila prin simple reactii chimice. Doar un simplu exemplu. Poate fi real sau nu. Energia degajata e mai mare decit din reactii chimice. Dar apar elemente ce nu sint in acea cantitate in organism.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 01:34

De la: Opris_Vasile123, la data 2010-01-05 01:08:16

sti ce mi se pare cel mai ciudat ca am gasit niste documente in care mi se arata cum se poate transforma o masina normala ca sa poata functiona doar cu apa ....

japonezii se pare ca au scos deja o masina care merge cu apa ( desi e cam in ceata toata treaba pentru ca aia nu au patentat dracia ...se pare ca avem un fel de santaj ...japonia arunca in fata posibilitatea unei masini care merge pe apa...intrebarea e cui ....)

probabil ca in curand am sa aflu ca fuziunea la rece este posibila ........

oricum fotografiile si documentele despre motorul pe apa tin sa le verific pe vara .....numa sa gasesc un colt de garaj si un motor donator ....asa sa scap de o obsesie ....

numai bine

Sper sã nu scumpeascã apa...în urma ... Pe cei de la putere îi cred în stare!
Totuºi...dai ºi mie un link...ceva?! De unde ai inf. asta?
Eu ºtiu doar de producerea curentului electric cu ajutorul valurilor...tot la japonezi!

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 01:37

Nu e nimic gresit in a spune ca nu stii un anumit lucru. Nimeni nu stie tot. Asta e unul dintre putinele lucruri absolut certe. Ceea ce sugeram este ca raspunsul la intrebare se daduse deja in postari anterioare (daca ne referim la definirea generala a termenului de Big Bang) . Tot ce trebuie sa faci este sa ai putina bunavointa de a citi. Desigur ca apare si problema ca nu toate opiniile sunt informate in mod egal , deci cum distingi intre ele? Pai simpu - punand intrebari. In mod evident , nimeni de aici nu va putea sa raspunda la intrebarile foarte dificile , deoarece e aproape sigur ca nimeni de aici nu e calificat sa o faca. Asta e un motiv pentru care e necesara cautarea raspunsurilor mai dificile in mainile expertilor.
Totusi....
Exista cateva informatii sumare pe care le poti afla aici, cum ar fi descrierea generala a teoriei.
Aceasta spune ca universul (adica spatiu si timp impreuna) au un punct de origine , care poate fi calculat cu o oarecare precizie in baza observatiilor pe care le avem pana acum. Acesta este denumit o "singularitate" si are anumite proprietati , care sunt descrise de catre teoria Big Bangului. Proprietati precum : densitate foarte mare, temperatura foarte mare, volum foarte mic, etc.
Exista motive obiective de a postula asemenea lucruri despre Univers.
Sa incerc o explicatie de ce:
Observatiile indica faptul ca Universul este in expansiune. Acest lucru sugereaza faptul ca la un moment in trecut lucrurile erau mai apropiate. Intocmai dupa logica care iti spune tie ca daca vezi o masina care se indeparteaza , probabil ca secunda anterioara era mai aproape. Desigur ca asta e o super simplificare a fenomenului , dar analogiile au totusi o anumita valoare descriptiva. Calculand rata de expansiune se poate deduce momentul cand totul era laolalta. Acest moment este calculat ca fiind aproximativ 13,7 miliarde ani in urma.
In acest moment trebuie sa fac urmatoarea precizare : teoria Big Bang -ului se refera DOAR la aceasta expansiune a continuumului spatiu-timp. Ea nu se refera la intrebarea : de unde a aparut singularitatea cu pricina? A existat dintotdeauna sau a provenit din alt fenomen? Cu aceste intrebari se ocupa alte ipoteze precum teoria stringurilor, teoria Multiversului , etc. dar pentru care nu exista suficiente informatii inca. Cu alte cuvinte , raspunsul corect , deocamdata la aceste intrebari este : NU STIM INCA. Trebuie sa mai cercetam.
Revenind la Big Bang - ceea ce e mai important din punct de vedere stiintific pentru o teorie este capacitatea de a face PREDICTII. Adica o teorie este un model propus de cineva prin care se incearca o explicare a fenomenelor observate, DAR mai ales se incearca a prezice ca DACA TEORIA ESTE ADEVARATA , TREBUIE SA PUTEM OBSERVA FENOMENELE X, Y si Z. Valoarea stiintei este data tocmai de capacitatea de a face predictii, deoarece aceasta are utilitate practica (poate nu imediat, dar candva poate sa aiba , daca avem un model corect despre Univers)
Ca sa te lamuresti : de valabilitatea teoriei gravitatiei s-a folosit trimiterea sondei spatiale Voyager in sistemul nostru solar. Se poate calcula cu o anume precizie influenta campului gravitational al fiecarei planete asupra traiectoriei lui Voyager, si se poate folosi efectul de prastie al acestui camp gravitational pentru a gasi o traiectorie optima. (pentru ca , totusi , combustibilul nu-i nelimitat , si nici durata bateriilor) Din acest motiv , e crucial sa avem o intelegere corecta a realitatii ce ne inconjoara. (Iti recomand de asemeni sa vezi filmul Apollo 13 , cu Tom Hanks, care e bazat pe evenimente reale - acolo astronautii se folosesc de efectul de prastie al campului gravitational al lunii pentru a ajunge inapoi pe Pamant). Toata aceasta paranteza este menita sa iti descrie necesitatea ca stiinta sa aiba un model cat mai apropiat de realitate asupra lumii inconjuratoare. Calculele facute pentru asa ceva sunt extrem de complexe , si categoric nimeni de pe acest forum nu le intelege, altfel ar lucra la NASA. Insa ce e important este urmatorul lucru : anumiti oameni POT sa inteleaga asemenea calcule , iar noi STIM lucrul asta , pentru ca stiinta FUNCTIONEAZA in mod DEMONSTRABIL (chiar daca nu intelegem detaliile).

Sa revenim la Big Bang. Una dintre predictiile teoriei este existenta unei radiatii de fond ramase in urma racirii Universului (ca efect al expansiunii). Aceasta a fost prezisa in 1948 de catre George Gamow, Ralph Alpher si Robert Herman. In 1978 fizicienii Arno Penzias and Robert Woodrow Wilson au primit Nobelul pentru descoperirea acestei radiatii. In 2006 fizicienii George Smoot si John Mather au luat Nobelul pentru masurarea acestea radiatii. Totul pornind de la predictia initiala. Si valoarea masurata este apropiata de cea preziza adica 3 K. Sursa:
en.wikipedia.org/wiki/Cosmic_microwave_background_radiation
Iar trebuie sa precizez ca ceea ce prezint este o super simplificare si ca in literatura de specialitate sunt probabil mii de pagini scrise care descriu masuratorile. Si pe care nu le inteleg decat initiatii. Dar ele sunt ACCESIBILE oricui are dorinta si inteligenta necesare de a studia aceste lucruri.

Asta e doar o mica parte din ceea ce se aduna ca dovada pentru Big Bang. Mai exista multe altele precum "redlight shift" , abundenta elementelor primordiale in Univers , omogenitatea Universului etc. Sunt mii de pagini scrise pe acest subiect, dar - ma tem , ca nu sunt pe intelesul omului mediu ca mine. Totusi - tin sa repet - exista motive obiective pentru care noi stim ca ceea ce oamenii de stiinta calculeaza - daca exista un grad atat de mare de consens intre ei - este valabil in sens stiintific. Inca o precizare : cand spun valabil in sens stiintific , inseamna "ceea ce este cunoscut pana in acest moment ca fiind adevarat" . Se poate intampla ca observatii viitoare sa ne oblige sa renuntam la anumite aspecte ale teoriei. Si asta e perfect ok. Asta e o virtute a stiintei - este capabila sa se autocorecteze, nu are idei sacre pe care nu ai voie sa le ataci. Poti sa ataci orice idee , singura conditie este sa aduci dovezi. Daca acestea sunt convingatoare , ideea va fi schimbata. Exact in asta consta puterea metodei stiintifice - capacitatea de a imbunatati permanent nivelul de intelegere pe care il avem asupra Universului.

Si atunci, te vei intreba pe buna dreptate, ce-i cu dezbaterea asta? Cu atatea dovezi , de ce sunt toti astia care neaga evidenta? Cum stiu care-i "adevarul"?
Ei se impart in doua categorii - care au in comun o prejudecata, intotdeauna de natura religioasa. Prima sunt cei care au o anume intelegere a fenomenelor , dar au de profitat daca neaga, pentru ca turma ii va urma si ii va finanta. A doua categorie sunt cei care sunt inselati - ei sunt realmente sinceri in parerile lor dar nu au nivelul de pregatire de a evalua dovezile. Si e un atribut perfect uman sa preferi o explicatie simplista de genul "Dumnezeu a creat totul" , care in realitate nu explica nimic, decat sa iti bati creierii ce naiba inseamna toate ecuatiile alea pe care sute de fizicieni sau astronomi le discuta intre ei. E comod intradevar sa ai o asemenea abordare - pentru ca lenea e placuta , dar e util? Cand ti se imbolnaveste vreun copil te duci la vraci sa ii faca descantece , sau te duci la medic sa puna un diagnostic bazat pe ani grei de studiu? (pentru cei care prefera varianta cu vraciul - exista studii facute care determina eficienta unui tratament sau a altuia. NICIODATA nu au castigat vracii sau popii. Ei au EXACT aceeasi rata de succes cu a nu te duce nicaieri, a sta acasa si a astepta sa treaca boala.)

De regula - obiectiile provenite din prejudecata care impinge pe oameni sa nu accepte ceea ce in randul specialistilor este acceptat au intotdeauna aceleasi forme:
- a se lega de o incongruenta minora intr-o teorie stiintifica (la urma urmei stiinta nu stie tot, altfel nu ar mai fi cercetare) ignorand in acelasi timp milioane de alte dovezi care sustin acea teorie
- a spune : "eu nu inteleg cum se explica fenomenul X sau Y deci teoria cutare e gresita" ca si cum faptul ca UN individ fara studii nu pricepe o explicatie , ar insemna ca explicatia e gresita, desi e sustinuta de toti cei care au in REALITATE pregatire
- a spune :"eu cred ca explicatia mea , cu Dumnezeu in centru, e mai plauzibila" desi NICIODATA nu se ofera vreo dovada POZITIVA in sprijinul acelei explicatii.

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 01:40

De la: tutenes, la data 2010-01-04 13:38:36Opris ,stii ceva ,eu nu mi-am propus sa ma cert cu tine si nici sa te etichetez in vreun fel ca de exemplu "fanatic" pentru ideile tale sau modul in care interpretezi Biblia .
Daca Dumnezeu se "odihneste" la modul propriu , inseamna pentru mine ca nu e Atotputernic deoarece a obosit in urma creatiei .
Eu unul sunt ortodox convins si ideile si parerile mele poti sa le analizezi din acest unghi ; tu carei confesiuni apartii ?
Nu pot sa inteleg siretlicul la care ai apelat in legatura cu parerea mea despre evolutionism ; nu puteai frumusel sa imi spui parerea sincer si fara subterfugii ? Sau asa ai citit in Biblie ca e bine sa procedam , inducand in eroare si incercand sa atragem in capcana ???
Totusi , ai realizat ceva cu acest subterfugiu al tau ? Ai ajuns la vreun rezultat ?
anacronic- acestui cuvant ii stiam doar sensul de nepotrivit
Ei si ?
Cat despre daci , eu voi ramane un admirator al lor . Daca alegi sa nu iti admiri stramosii e alegerea ta .
In incheiere iti doresc sa reflectezi asupra a ce a vrut Iisus sa spuna : Sfânta Evanghelie dupã Matei
Cap. 7
3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tãu, ºi bârna din ochiul tãu nu o iei în seamã?
4. Sau cum vei zice fratelui tãu: Lasã sã scot paiul din ochiul tãu ºi iatã bârna este în ochiul tãu?
Si ia-o mai usurel , nu la modul personal . Etichete de genul fanatic mie imi arata ca tu ai ceva cu mine personal nu cu ideile mele .
Lasa-l pe Dumnezeu sa judece daca sunt fanatic sau nu .
Sa ai o zi buna !

"Daca Dumnezeu se "odihneste" la modul propriu , inseamna pentru mine ca nu e Atotputernic deoarece a obosit in urma creatiei ."

uuuuuuuuuuuuuuuuu urat din partea ta sa spui ce trebuie sa faca Dumnezeu si ce nu ....

ti-am zis sa nu o iei pe drumul asta cu " da maica ce-o face Dumnezeu acuma ? crezi ca se uita la din dragoste cu haide bre ?"

eu sunt ortodox .....cu convingeri sataniste ....dar am tehnici budiste de calmare .... BARDOOOOOOOOOOOOOOOOOO...Rock`s!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Frate a iti admira stramosii e cea mai tembela chestie alaturi de linsul farfuriei !!!

adica maine daca moare iliescu sau paunescu sau vadim eu sa ii cinstesc ? ce draq de idei ai si tu ? credeam ca tot stand pe forum ai si tu coloana dar vad ca esti splat la cap de manualele de cultura civica de clasa a patra ...trezestete .....

daca acest popor a dat ca si conducatori pe iliescu , vadim , paunescu ......nici nu vreau sa ma gandesc ce rahati de lideri aveam printre daci .....dacii nu sunt aia care au fost cuceriti de romani pentru ca bateau monezi romane si faceau inflatie in imperiu ?......de furat se pare ca furau

acuma de scris stiu sigur ca nu scriau ca mainile le foloseau probabil la ceva mai constructiv ....dar ce constructii ? din lemn in capitala lor ? parca ii si vad de vre-o sarbatoare de-a lor cum urlau ca tampitii la copii sa nu se joace cu focul ca ard capitala ....halal stramosi ....dar poate ca unii au nevoie de muze , sau muzoi ....

mai ai sa ma iei cu bezmeticul ala de mihai viteazul si curvarul ala de cuza....

cat despre iisus cu barna are dreptate ...eu am zis ce barne ai tu ...doar nu vrei sa imi fac autocritica comunistule!

desi pare personal nu e ....treci peste chestia asta sau du-te la scoala si revino cand iti iei buletinu ok ?

"Lasa-l pe Dumnezeu sa judece daca sunt fanatic sau nu "

m-am bagat eu intre voi ? ...scuza-ma......

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 01:46

ai vazut the mole ? Ce simplu e ! O analiza care am citit-o , chiar interesat ! Concluzia ta , era si a mea , dar niciodata nu stim , reanalizand un material , cand ne vine sclipirea de geniu si ne arata rezolvarea...Nu uitati cine a fost ainstein , la inceputri...!

Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce a fost inainte de Dumnezeu, dar inainte de Big-Ban?
Mergi la: