florinzone
5 mesaje
|
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 14:45
De multe ori mi-am pus aceasta intrebare si am discutat-o cu prietenii mei. OK, unii nu cred in Dumnezeu ci in teoria evolutionista, foarte bine: ce a fost inainte de a fi ceva, inainte de scanteia care a produs viata? Oamenii care cred in Dumnezeu spun ca El, prin Fiul Sau Iisus Hristos, le-a insuflat viata intr-un trup plazmuit din lut, deci: ce a fost inainte de Dumnezeu?
Deci, sa vorbim...
|
|
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
Oras: Barlad
|
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 17:04
Asa cum spun toate textele vechi - Haosul . DUMNEZEU , este insa din totdeauna !
|
florescu_vasile2001_2
326 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 16:02
In ceea ce ma priveste am convingerea ca mintea omeneasca este depasita.Nu poate raspunde la aceasta intrebare.Existenta noastra pe Pamant este prea mica.Uneori intuiesc ca defapt pt. Univers nu exista notiunea de Timp.Aceasta ar fi doar o STARE pamanteasca sau a unui sistem din care facem parte.Dincolo de DINCOLO....Suntem TRECARETZI;cu toata umilintza fatza de Bunul Dumnezeu in care cred si pe care IL respect,IL admir...As fi prea indraznet sa spun ca IL iubesc....INAINTE si DUPA,....Ce mici suntem...si cat de tare ne batem pt. un botz de mamaliga...
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 20:46
inainte de toate a fost OMUL !
Dezvoltarea relatiilor interumane au creiat dogme religioase si politice ,menite sa asigure suprematia grupurilor instarite asupra prostilor
|
|
|
Ianuarie
89 mesaje
|
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 22:22
DA! se pare k si Cordeluta a vazut ZIETGEIST
uitati-va ! este pe net cu subtitrare in romana ;)
|
Ianuarie
89 mesaje
|
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 22:23
|
Fosta membra 9am.ro
2 mesaje
Oras: Deva
|
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 07:38
 Uraaa, a aparut un film in care unu' vorbeste porcos si gata!!! il consideram de referinta.
Reactia la Zeitgeist arata cat de usor pot fi manipulate masele. Da e adevarat ca religia si conceptul de Dumnezeu au fost folosite in istorie pentru a-i conduce pe prosti - dar se intampla si astazi. "Antireligia" este folosita astazi pentru a-i conduce pe cei ca donsoara Cordeluta. S-a observat ca nu exista argumente solide in nici una din domeniile stiintei pentru a-L anihila pe Dumnezeu iar acum se trece la argumente ilogice anarhiste si de alte feluri.
Revenind acum la intrebare, inainte de timp a existat Dumnezeu. El nu este linitat de timp si spatiu, El fiind creatorul si sustinatorul tuturor lucrurilor. In plus, nu exista altul ca El. Este Unicul si singurul cu valoare intrinseca. Nu poate fi multiplicat sau copiat. Noi suntem doar creaturi limitate de timp, spatiu si alte bariere (sociale, economice, nationale, ...). Asadar noi nu vom putea intelege nici macar ce a fost inainte de noi, cum sa explicam ce a fost inainte de "Cel far' de-nceput".
Sergiu M. Bradean
http://sergiu.genom.ro
http://rcc.genom.ro
sesedia13@gmail.com
|
|
|
msganea
7 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 10:17
inainte de big bang au fost iliescu si gica petrescu (rip)
cum sunteti, asa primiti...
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
46 mesaje
Oras: Oradea
|
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 10:45
Inainte de toate Zeitgeist are dreptate in multe privinte cu dovezi istorice si actuale, dar religia nu poate sa o pune la ''pamant''fiindca nu sunt dovezi puternice,doar speculatii.Dar mie oricum conceptul de religie mi se pare banal,atata timp cat nu aduce ceva practic in folosul maselor,iar daca ii sa vb ca aduce mantuirea spiritului,bunastare spirituala,nu mi se pare deloc asa, fiindca in religie nu exista democratie ci indoctrinare,iar credinta nu ti-o formezi tu,ce ti-o formeaza, incepand de la parinti la institutiile statului,daca te indoiesti de ea, ceva nu ti se pare in regula esti ''lovit cu pietre''.Pace.
|
Fosta membra 9am.ro
618 mesaje
|
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 13:35
In general,fizicienii raspund la intrebarea''ce a fost inainte de Big-Bang?'' ,ca nu exista ''inainte'' de big-bang si,deci,intrebarea nu isi are sensul.
Adevarul este ca,de fapt,pur si simplu nu stim inca.
Savantii incearca acum sa recompuna conditiile care au existat in momentul nasterii Universului,folosind pentru aceasta o instalatie aflata la granita dintre Franta si Elvetia,cu un diametru in jur de 27 de km( !!!),denumit Large Hadron Collider (LHC).Aceasta instalatie ,in cazul in care va functiona,la primavara,ar trebui sa raspunda unor intrebari insurmontabile,cum este si cea de fata.
Totodata,oamenii de stiinta se asteapta sa primeasca pentru prima data in istorie informatii care vor duce la intelegerea legilor de baza ale Universului,deschizand calea pentru posibilitati inimaginabile.
Daca acceleratorul de particule va functiona asa cum se asteapta sa o faca,civilizatia umana va efectua un salt de mii de ani practic ''peste noapte''.
Atunci vom avea posibilitatea sa stim si ce a fost,sau daca a fost ceva inainte de Big-Bang.
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 19:57
De la: msganea, la data 2008-12-16 10:17:55inainte de big bang au fost iliescu si gica petrescu (rip)
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 19:57
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 20:16
De la: sesedia, la data 2008-12-16 07:38:19 Uraaa, a aparut un film in care unu' vorbeste porcos si gata!!! il consideram de referinta.
Reactia la Zeitgeist arata cat de usor pot fi manipulate masele. Da e adevarat ca religia si conceptul de Dumnezeu au fost folosite in istorie pentru a-i conduce pe prosti - dar se intampla si astazi. "Antireligia" este folosita astazi pentru a-i conduce pe cei ca donsoara Cordeluta. S-a observat ca nu exista argumente solide in nici una din domeniile stiintei pentru a-L anihila pe Dumnezeu iar acum se trece la argumente ilogice anarhiste si de alte feluri.
Revenind acum la intrebare, inainte de timp a existat Dumnezeu. El nu este linitat de timp si spatiu, El fiind creatorul si sustinatorul tuturor lucrurilor. In plus, nu exista altul ca El. Este Unicul si singurul cu valoare intrinseca. Nu poate fi multiplicat sau copiat. Noi suntem doar creaturi limitate de timp, spatiu si alte bariere (sociale, economice, nationale, ...). Asadar noi nu vom putea intelege nici macar ce a fost inainte de noi, cum sa explicam ce a fost inainte de "Cel far' de-nceput".
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 20:18
in sfarsit apare si un comentariu bun si pertinent printre atatea cretinatati,bravo domnule!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 20:18
De la: dark1secret, la data 2008-12-16 13:35:15In general,fizicienii raspund la intrebarea''ce a fost inainte de Big-Bang?'' ,ca nu exista ''inainte'' de big-bang si,deci,intrebarea nu isi are sensul.
Savantii incearca acum sa recompuna conditiile care au existat in momentul nasterii Universului,folosind pentru aceasta o instalatie aflata la granita dintre Franta si Elvetia,cu un diametru in jur de 27 de km( !!!),denumit Large Hadron Collider (LHC).Aceasta instalatie ,in cazul in care va functiona,la primavara,ar trebui sa raspunda unor intrebari insurmontabile,cum este si cea de fata.
Totodata,oamenii de stiinta se asteapta sa primeasca pentru prima data in istorie informatii care vor duce la intelegerea legilor de baza ale Universului,deschizand calea pentru posibilitati inimaginabile.
Daca acceleratorul de particule va functiona asa cum se asteapta sa o faca,civilizatia umana va efectua un salt de mii de ani practic ''peste noapte''.
Atunci vom avea posibilitatea sa stim si ce a fost,sau daca a fost ceva inainte de Big-Bang.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 20:20
darkone,te citesc cu placere,se vede treaba ca esti un impatimit[la fel ca si mine ]al cartilor despre religii si stiinte in general,bravos,halal sa-ti fie!s-auzim numai de bine!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 21:20
Adevarat....BING-BANG.....unde ai citit documentaru???
|
florinzone
5 mesaje
|
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 14:07
cred ca avem cu totii dreptate intr-un anumit fel, din moment ce nimeni nu stie ce a fost inainte de toate, inainte de a exista ceva .. deci daca mintea omului nu poate cuprinde aceasta problematica, noi nu stim de fapt ce e adevarat si ce nu din toate ipotezele amintite. cert e ca ceva tre' sa fi fost, doar, vb aia: "fiecare nas isi are nasul". nu cred in intamplari de o asa mare anvergura. adica inainte de big-bang tre s fi fost ceva, la fel si inainte de Dumnezeu. poate gresesc, insa ma intreb si eu cu mintea omeneasca. n-are rost sa mai ajungem la universuri paralele, la reincarnare, deja e prea mult doar pt o minte omeneasca..obosita (mai ales a noastra, a romanilor)
hai noroc
|
andorciprian
10 mesaje
|
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 16:29
nu cred sa existe in sistemul omenesc de procesare a datelor posibilitatea de a ne imagina macar ce a fost sau ce va fi ! cine afirma cu stiinta in brate minte rau! ne tot chinuim da tot sub 100 de ani traim! coeficientul de inteligenta cam tot cu limitele lui este! in cel mai bun caz ne punem sigur singuri capac! ia vedeti ca scrie pe undeva carte veche''se vor incurca in insasi stiinta lor''! succes si sarbatori fericite!!!
|
cristianbalan1
20 mesaje
Oras: Sibiu
|
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 19:30
Ultimele descoperiri astronomice vorbesc despre asa numita "materie neaagra" existenta in tot universul, fiind ca un fel de panza de paianjen giganta in care ar fi agatate toate sistemele galactice. I s-a dat numele de "materie neagra", desi nu se stie precis daca este chiar materie compusa din electroni, nuclei, neutroni etc.., ci din altceva (???), probabil alt fel de particole, necunoscute noua. Aceasta "materie neagra" este net predominanta in univers {73%) si nu cunoaste bariere, interferand materia propriu-zisa, trecand prin toate corpurile galactice, inclusiv prin Terra si prin corpul nostru. Ea dispune si de o "energie neagra" cu forte infinit superioare celorlalte energii. Fizicienii atomisti incearca sa o capteze la laboratoarele Fermi. Pana acum nu au reusit. De aici unii fizicieni, mai putin liberali, au tras concluzia ca aceasta forta necunoscuta este componenta Divinitatii Supreme, extinsa pe tot universul infinit si ca aceasta forta necunoscuta dispune de o inteligenta infinita, inclusiv de capacitati creatoare. In Galaxia noastra, pe planeta Terra, aceasta Forta, pentru a fi inteleasa de mintea omeneasca, a luat o forma umana, intruchipandu-se in Iisus Hristos , Fiul lui Dumnezeu. Acest Dumnezeu avea, din vesnicie, in minte intreaga creatie terestra, planuind sa o materializeze, iar in mintea Creatorului nu exista diferenta intre planul abstract si realizarea lui concreta. Asa stand lucrurile, lumea materiala din jurul nostru, chiar noi insine (precum si urmasii nostri) am existat din vesnicie (ca entitati planificate a fi, apoi ca realitati implinite). Nu sunt teorii proprii, ci ultimele incercari de a raspunde la vechea intrebare: ce a fost inainte de univers, inainte de big-bang s.a.m.d. Dificila intrebare! Si mai dificil va fi raspunsul!
|
Fosta membra 9am.ro
149 mesaje
|
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 02:02
pt cordeluta
inainte de toate a fost OMUL !
Dezvoltarea relatiilor interumane au creiat dogme religioase si politice ,menite sa asigure suprematia grupurilor instarite asupra prostilor
din cauza asta ai poza aceea la avatar?
|
Fosta membra 9am.ro
149 mesaje
|
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 02:07
Dar cine pune intrebarile astea atat de grele? De ce? Ce inseamna Big-Ban?
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 11:04
|
Fosta membra 9am.ro
1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 11:38
Inainte de explozia initiala trebuie sa fi fost un preludiu, ceva, nu ?
Sa va spun un secret ... eu stiu cum a fost, ce a fost.
Dar n-o sa va spun pentru ca de indata ce o sa aflati o sa tindeti sa-mi luati locul....
Acum nu e momentul !
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 12:53
Din cate vad....cineva dintre voi crede si-n Big-Bang si-n Dumnezeu....e ceva absurd.
Trebuie sa fie cineva care a creat toate planetele si in special Pamantul. Ganditi-va ca e prea absurd ca dintr-un mare Bang sa se creeze atatea milioane de planete , si stelele care sunt rotunde, Daca era Big-bang...erau altfel...aschiii,probabil.
Si daca in finalul vietii veti constata ca Dumnezeu era Creatorul ...si n-ati ascultat de El....e vai si-amar.
|
florescu_vasile2001_2
326 mesaje
|
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 17:38
De la: dark1secret, la data 2008-12-16 13:35:15In general,fizicienii raspund la intrebarea''ce a fost inainte de Big-Bang?'' ,ca nu exista ''inainte'' de big-bang si,deci,intrebarea nu isi are sensul.
Atunci vom avea posibilitatea sa stim si ce a fost,sau daca a fost ceva inainte de Big-Bang. Domnule Dark...sunt gata sa fac PRINSOARE ca instalatia dintre Franta si Elvetia nu va functiona.Tin sa precizez ca sunt un om de rand,ca nu ma pricep deloc la tehnica de avest nivel.Ceea ce ma determina sa gandesc astfel este trecutul(cat poate fi cunoscut de pamanteni)Pamantului si al omenirii.Nu este timpul,nu suntem pregatiti.
|
Fosta membra 9am.ro
618 mesaje
|
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 20:25
De la: florescu_vasile2001_2, la data 2008-12-18 17:38:50De la: dark1secret, la data 2008-12-16 13:35:15In general,fizicienii raspund la intrebarea''ce a fost inainte de Big-Bang?'' ,ca nu exista ''inainte'' de big-bang si,deci,intrebarea nu isi are sensul.
Atunci vom avea posibilitatea sa stim si ce a fost,sau daca a fost ceva inainte de Big-Bang. Domnule Dark...sunt gata sa fac PRINSOARE ca instalatia dintre Franta si Elvetia nu va functiona.Tin sa precizez ca sunt un om de rand,ca nu ma pricep deloc la tehnica de avest nivel.Ceea ce ma determina sa gandesc astfel este trecutul(cat poate fi cunoscut de pamanteni)Pamantului si al omenirii.Nu este timpul,nu suntem pregatiti.
Well,este intr-adevar posibil sa nu functioneze,dar asta nu pentru ca oamenii de stiinta,inginerii,tehnicienii,etc nu sunt capabili,si nici datorita unor cauze tehnice,asa cum a fost anuntat in septembrie,cand secventa a fost oprita,ci pentru ca toate organizatiile religioase din lume si-au dat mana si au inceput sa protesteze,aducand un milion de motive,mai mari sau mai mici,mai logice sau complet halucinante in idiotenia lor,potrivit carora instalatia nu trebuie sa functioneze.
De ce??Pentru ca ''asa vrea muschiu' lor'',vulgar si pe romaneste.
Acelasi lucru l-au facut atunci cand a fost data in folosinta prima garnitura de tren,acelasi lucru l-au facut religiile si atunci cand a fost dezvoltata tehnica vaccinarii(care a eradicat boli incurabile ce inainte vreme faceau ravagii);la fel au protestat si atunci cand s-au efectuat primele transplanturi de organe(mii de oameni sunt salvati si traiesc acum datorita acestor transplanturi,in fiecare an ,in lume),la fel s-au opus medicamentelor,televiziunii,chiar si internetului,etc,etc,etc...
Daca instalatia nu va functiona,nu se va datora celor care incearca sa ne duca aproape cu forta intr-un viitor mai bun,ci celor care incearca sa ne traga inapoi,in epocile in care foametea,mizeria si bolile erau ''pedepse ale domnului''.
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 18 Decembrie 2008, ora 20:36
Darkone
Nu intinde coarda,nu iti convine ,treci la musulmani.....eu zic sa-ti cauti o firma care sa te ingroape.....undeva....Dupa cum vorbesti,nici in cimitir nu te mai primesc crestinii......
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 12:43
dragilor ,nu va mai certati,sintem cu totii niste clone,daca ati vedea cine a clonat omenirea si din cine se trag oamenii ati ingheta.meritul lor este acela ca au selectat genele corecte din tot ce era mai bun in fiinta lor si au clonat omul care a supravetuit si dezvoltat intrun mediu ce devenea din ce in ce mai ostil pentru ei.acum au disparut definitiv ,asa ca omenirea este orfana in fata naturii,daca nu aparea religia care sa inabuse veacuri la rind nelinistea si cautarile oamenilor,creerul uman era la un nivel mult mai avansat ,asa folosim doar 0,35% din capacitatea cerebrala,asta in cazurile cele mai fericite,marea majoritate au doar 015% inteligenta ,la acestia instinctele predominante sint la fel ca la animale
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 14:23
Ma bucur ca tu folosesti 0,35% din creier.....iti doresc sa ajungi la maturitate,si sati folosesti creierul 100%......nucumva esti blonda???
|
|
|