back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce a fost inainte de dumnezeu, dar inainte de big-ban?

Pagini: << 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 13:40

De la: 9am137294, la data 2010-01-03 13:28:35rodul imaginatiei mele urmeaza o logica alucrurilor daca nu te duce capul treaba ta

Pfff....în locul tău mi-ar fi jenă! Nu citești, nu cauți să știi nimic...dar ai un mare tupeu să vorbești despre logică! Mda, fiecare cu ce-i lipsește...

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
OprisVasile

570 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 14:10

De la: tutenes, la data 2010-01-03 11:53:27
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-01-03 00:23:04
De la: tutenes, la data 2010-01-02 18:39:20Recunosc ca nu stiu exact cu ce se mananca "biserica" scientologica ,probabil daca as fi stiut as fi inteles la ce faci referire .
Cat despre intelegerea materiei/energiei intunecate , cum sa inteleg ceva care poate nu exista ?
Stiu eu ca stiinta ne pune pe tava niscaiva dovezi ,experimente, ceva acolo ; credinta trebuie sa apartina altui domeniu ,celui religios .
As raspunde varianta 3 , trebuie sa incercam sa intelegem insa e curios cum stiinta (a sti) invoca credinta din lipsa de probe .

frate esti criminal ......

esti scientolog ?

nimeni nu te obliga sa crezi in materia intunecata , este logic ca ea exista asa cum era sigur ca un drum spre india exista daca in loc sa ocolesti africa mergi spre apus pentru ca cristofor columb STIA ca pamantul e rotund ....asa si noi STIM cu siguranta ca nu tot ce este acolo e vizibil aparatelor noastre ....daca pamantul ar fi cu 10% mai greu decat este acum ar avea o viteza cu 10% mai mare ...acelasi lucru la facut si zwicky ala de la caltech a observat cu ce viteza se deplaseaza galaxiile ( cred ca era vorba de un grup mai compact de galaxii ) si le-a calculat masele ....rezultatul a fost ciudat rau de tot masa era mai mica ( cam de 300-400) de ori mai mica decat ar trebui sa fie
ca sa fie destul de clar si sa nu bagatelizam subiectul soarele nostru are o masa de 2X 10 la puterea 30 echivalentul a 300 000 de pamanturi ...acuma o galaxie are intre 10 milioane si un bilion de stele
deci masa aprox maxima a unei galaxii mari devine 2 X 10 la puterea 42 .......

ce vroiam eu sa dovedesc prin toata insirarea asta este ca daca inmultesti 400 la 10 la puterea 42 alea doua zerouri sunt ca valoare ....colosale inimaginabile ....am sa dau totusi un exemplu pe care cineva l-a folosit pentru a ilustra cantitativ un astfel de numar :

pentru ca viata sa fie posibila pe pamant numarul electronilor trebuie sa fie egal cu numarul protonilor -este o conditie esentiala ca universul acesta sa fie electric neutru altfel electromagnetismul ar domina iar gravitatia ar fi mai slaba nereusind astfel sa condenseze materia si sa formeze planete , electronul - si protonul+ trebuie sa aiba in acest univers cantitati egale .....e obligatoriu....
atat de obligatoriu incat diferenta de mase intre cele doua particule nu trebuie sa sara de 1/10 la puterea 37....vizual ce inseamna acest numar ? pai ar insemna o suprafata de 10 milioane de mile patrate -cam cat america de nord -acoperite cu monezi de la pamant pana la luna -cam 250 000 de mile distanta ....si trebuie sa faci drumul asta de un miliard de ori !!!!!
acuma daca inmultesti cu 10 aceasta cifra obtii ca trebuie sa faci drumul de la pamnt la luna nu de un miliard de ori ci de 10 miliarde de ori !!!!!.....

dupa cum vezi stiinta e fascinanta ....mi se pare cu mult mai interesant sa descoper aceste lucruri facute de Dumnezeu decat doar sa ma rog sa pice din cer .....iar cand gasesti de exemplu o carte in care iti explica cum a rezolvat kepler problema legata de miscarea planetelor fiind unul dintre pionierii calcului integrat ( cata imaginatie la 1550 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ) zilele iti sunt binecuvantate ....

numai bine

Nu sunt scientolog si evident ca nu ma obliga cineva sa cred , am vrut sa subliniez altceva insa se pare ca nu ai inteles .
Toate dizertatia ta pleaca de la o idee gresita , asa ca cel putin pentru mine e sterila .

ceea ce ai citit nu e o disertatie ( lol nici nu se vroia una sunt cam varza la fizica atomica !!!!!) si desi spui ca plec de la o idee gresita nu spui de la care ....se numeste condescendenta .....

“Science without religion is lame, religion without science is blind.”....Albert Einstein....

Raporteaza abuz de limbaj
OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 14:41

De la: tutenes, la data 2010-01-03 11:55:14
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-01-03 02:06:17
De la: tutenes, la data 2010-01-02 13:13:57Luca 16,19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit.
20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube,
21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui.
22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat.
23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui.
24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești.
26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.
29. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.
Cred ca e destul de graitoare pilda aceasta pentru a avea o imagine corecta despre iad .
etimologie iad - din grecescul άδης (ádis), prin intermediul sl. jadŭ ; sinonime - gheena , infern
De notat ca iudeii (evreii) in perioada vetero-testamentara nu aveau aceeasi conceptie despre iad - seol ca si cea relevata de Iisus Hristos . Seolul era locuinta mortilor .

daca ai remarcat e vorba de o pilda , o parabola , cu evidenta tenta didactica .... deci NU e imagine corecta ....din aceiasi pilda am putea concluziona destul de corect as zice eu ca bubosul sarac devine captiv si fortat sa traiasca in rai el neputand sa renunte la el ( o sa zici da ce e nebun sa plece de acolo ? eu pun problema ipotetic poate e alergic la puf sau e gay pe ascuns eu mai stiu ...ipotetic ) " ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată," ....acuma de ce ar vrea un om sa mearga din rai in iad chiar nu stiu sa argumentez ...dar de ce fugeau comunistii in capitalism ?......nu mai stiu am uitat ....

si mai e ceva ce ne invata pilda ....saraci cu duhu ca veti popula pamantu .....din rai ....

ca in orice religie avem parte de doua extreme conservatori si liberali : conservatorii sunt cu traditia ,liberalii sunt cu noutatea ....nu vad de ce ne poticnim in a intelege ca la un moment dat un zevzec a vrut sa insiste pe tema iadului si raiului .....mantuirea inseamna doar un pas pentru credincios ultimul asa cum spune ion scararu e indumnezeire adica sa devii una cu dumnezeu ....atunci cum poti sa te plimbi prin rai in curu gol si vrei sa fi in acelasi timp indumezeit .....locul celor saraci cu duhul va fi in rai ...dar nu toti vor fi pentru rai ci si pentru ceva mai mult de rai ....

ni s-a spus ca Dumnezeu a creat timp de 6 zile apoi s-a odihnit , tehnic noi ne aflam in Duminica in care acesta inca se odihneste ....ma gandesc ca o sa urmeze si alte saptamani ,luni ,ani ,milenii in care acesta va crea .....ce e interesant e ca putem fi martori iar unii norocosi participanti la ce va urma ....

numai bine

Nu zice ca apoi s-a odihnit ci ca in ziua a saptea s-a odihnit , nu stiu cum tragi tu concluzia ca ziua a saptea e nelimitata : Facerea cap. 2
1. Așa s-au făcut cerul și pământul și toată oștirea lor.
2. Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.
3. Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut și le-a pus în rânduială.

ziua a saptea e nelimitata ......

cand se spune ca in prima zi a facut ceva Dumnezeu apoi in ziua a doua a facut altceva nu se incheie fiecare zi cu

Și a fost seară și a fost dimineață: ziua întâi.
Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a doua.
Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a treia.
Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a patra.
Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a cincea.
Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a șasea.

nu nexista insa : si a fost seara si a fost dimineata : ziua a saptea .....

inca ceva se spune zi pentu ca tu sa intelegi ceva din toata geneza , ar fi greu sa iti explice Dumnezeu ce principii fizice si de ce proprietati s-a folosit pentru a reusi sa te faca comod in fotoliul ala din care privesti acum ce am scris eu .....

Daca Dumnezeu nu se odihneste contemplandu-si prapadul de creatie ce ar putea sa faca ? table cu Sf Petru ?

desi mai sunt unii care tropaie si sar in sus ca nu stiu ce planta s-a descoperit si ce animal si ca e clar ca a evoluat si ca se certifica astfel ca evolutia e corecta bla bla bla

ce e cert ca din 35 000 de specii de mamifere din epoca neolitica mai sunt 15 000 si acestea au disparut fara (!!!!) interventia umana doar din cauze naturale

pentru edificare am sa spun ca daca ar fi existat adam si eva pe o insula si in timpul unei furtuni un sobolan cu ciuma ar fi ajuns pe insula , azi probabil nu am mai putea sa purtam aceasta ( neinteresanta) discutie
asemenea si despre alte specii ,unele au murit altele au venit in locul lor ....ce e cert e ca nu s-a CREAT nici una noua pana acum ....same o same despre oamenii primitivi avem fosile cat sa umplem o galeata ATAT! si cum putem noi sa spunem : sti am evoluat dar am evoluat atat de repede incat nu avem urme ale evolutiei (sic !)

stiu o sa vi si o sa spui dar uite exista urme de homo sapiens de neandertalieni ....pai ce sa zic ma bag avocat la Dumnezeu si zic ca nu putea sa te faca direct inger ca erai praf , trebuie sa o iei gradual nu sa manaci cascaval direct ...tre sa sti sa mulgi si vaca .....

pare vulgar dar nu e

oricum tutenes e un nume dac , daci care practicau sacrificiile umane desi tu la avatar ai o poza cu Iisus .....probabil ca iti place contradictiile si sa iti zici in loc de tutenes gica contra era prea evident ....

numai bine

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 14:52

amuzant...
...totuși, eu cred în evoluție...pe toate planurile...la fel cum cred în selecția naturală!
Fiecare cu "punctul lui de vedere" și aici nu mă refer la gluma aia care zice că punctul de vedere e ceea ce se obține când orizontul ți se îngustează pânâ se reduce la un punct.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 15:01

De la: Opris_Vasile123, la data 2010-01-03 14:10:49
De la: tutenes, la data 2010-01-03 11:53:27
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-01-03 00:23:04
De la: tutenes, la data 2010-01-02 18:39:20Recunosc ca nu stiu exact cu ce se mananca "biserica" scientologica ,probabil daca as fi stiut as fi inteles la ce faci referire .
Cat despre intelegerea materiei/energiei intunecate , cum sa inteleg ceva care poate nu exista ?
Stiu eu ca stiinta ne pune pe tava niscaiva dovezi ,experimente, ceva acolo ; credinta trebuie sa apartina altui domeniu ,celui religios .
As raspunde varianta 3 , trebuie sa incercam sa intelegem insa e curios cum stiinta (a sti) invoca credinta din lipsa de probe .

frate esti criminal ......

esti scientolog ?

nimeni nu te obliga sa crezi in materia intunecata , este logic ca ea exista asa cum era sigur ca un drum spre india exista daca in loc sa ocolesti africa mergi spre apus pentru ca cristofor columb STIA ca pamantul e rotund ....asa si noi STIM cu siguranta ca nu tot ce este acolo e vizibil aparatelor noastre ....daca pamantul ar fi cu 10% mai greu decat este acum ar avea o viteza cu 10% mai mare ...acelasi lucru la facut si zwicky ala de la caltech a observat cu ce viteza se deplaseaza galaxiile ( cred ca era vorba de un grup mai compact de galaxii ) si le-a calculat masele ....rezultatul a fost ciudat rau de tot masa era mai mica ( cam de 300-400) de ori mai mica decat ar trebui sa fie
ca sa fie destul de clar si sa nu bagatelizam subiectul soarele nostru are o masa de 2X 10 la puterea 30 echivalentul a 300 000 de pamanturi ...acuma o galaxie are intre 10 milioane si un bilion de stele
deci masa aprox maxima a unei galaxii mari devine 2 X 10 la puterea 42 .......

ce vroiam eu sa dovedesc prin toata insirarea asta este ca daca inmultesti 400 la 10 la puterea 42 alea doua zerouri sunt ca valoare ....colosale inimaginabile ....am sa dau totusi un exemplu pe care cineva l-a folosit pentru a ilustra cantitativ un astfel de numar :

pentru ca viata sa fie posibila pe pamant numarul electronilor trebuie sa fie egal cu numarul protonilor -este o conditie esentiala ca universul acesta sa fie electric neutru altfel electromagnetismul ar domina iar gravitatia ar fi mai slaba nereusind astfel sa condenseze materia si sa formeze planete , electronul - si protonul+ trebuie sa aiba in acest univers cantitati egale .....e obligatoriu....
atat de obligatoriu incat diferenta de mase intre cele doua particule nu trebuie sa sara de 1/10 la puterea 37....vizual ce inseamna acest numar ? pai ar insemna o suprafata de 10 milioane de mile patrate -cam cat america de nord -acoperite cu monezi de la pamant pana la luna -cam 250 000 de mile distanta ....si trebuie sa faci drumul asta de un miliard de ori !!!!!
acuma daca inmultesti cu 10 aceasta cifra obtii ca trebuie sa faci drumul de la pamnt la luna nu de un miliard de ori ci de 10 miliarde de ori !!!!!.....

dupa cum vezi stiinta e fascinanta ....mi se pare cu mult mai interesant sa descoper aceste lucruri facute de Dumnezeu decat doar sa ma rog sa pice din cer .....iar cand gasesti de exemplu o carte in care iti explica cum a rezolvat kepler problema legata de miscarea planetelor fiind unul dintre pionierii calcului integrat ( cata imaginatie la 1550 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ) zilele iti sunt binecuvantate ....

numai bine

Nu sunt scientolog si evident ca nu ma obliga cineva sa cred , am vrut sa subliniez altceva insa se pare ca nu ai inteles .
Toate dizertatia ta pleaca de la o idee gresita , asa ca cel putin pentru mine e sterila .

ceea ce ai citit nu e o disertatie ( lol nici nu se vroia una sunt cam varza la fizica atomica !!!!!) si desi spui ca plec de la o idee gresita nu spui de la care ....se numeste condescendenta .....

“Science without religion is lame, religion without science is blind.”....Albert Einstein....

Daca erai atent ai fi sesizat ideea gresita - o sa-ti dau eu mura-n gura , nu ai inteles ce am vrut eu sa spun ,ai interpretat gresit .
Nu sunt deloc de aceeasi parere cu Einstein , daca pe plan stiintific a reprezentat si reprezinta ceva , desi unele teorii sunt depasite deja , pe plan religios a fost cu totul naiv .

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 15:19

De la: Opris_Vasile123, la data 2010-01-03 14:41:08
De la: tutenes, la data 2010-01-02 13:13:57Luca 16,19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit.
21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui.
22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat.
23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui.
24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești.
26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.
Cred ca e destul de graitoare pilda aceasta pentru a avea o imagine corecta despre iad .
etimologie iad - din grecescul άδης (ádis), prin intermediul sl. jadŭ ; sinonime - gheena , infern
De notat ca iudeii (evreii) in perioada vetero-testamentara nu aveau aceeasi conceptie despre iad - seol ca si cea relevata de Iisus Hristos . Seolul era locuinta mortilor .

daca ai remarcat e vorba de o pilda , o parabola , cu evidenta tenta didactica .... deci NU e imagine corecta ....din aceiasi pilda am putea concluziona destul de corect as zice eu ca bubosul sarac devine captiv si fortat sa traiasca in rai el neputand sa renunte la el ( o sa zici da ce e nebun sa plece de acolo ? eu pun problema ipotetic poate e alergic la puf sau e gay pe ascuns eu mai stiu ...ipotetic ) " ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată," ....acuma de ce ar vrea un om sa mearga din rai in iad chiar nu stiu sa argumentez ...dar de ce fugeau comunistii in capitalism ?......nu mai stiu am uitat ....

si mai e ceva ce ne invata pilda ....saraci cu duhu ca veti popula pamantu .....din rai ....

ca in orice religie avem parte de doua extreme conservatori si liberali : conservatorii sunt cu traditia ,liberalii sunt cu noutatea ....nu vad de ce ne poticnim in a intelege ca la un moment dat un zevzec a vrut sa insiste pe tema iadului si raiului .....mantuirea inseamna doar un pas pentru credincios ultimul asa cum spune ion scararu e indumnezeire adica sa devii una cu dumnezeu ....atunci cum poti sa te plimbi prin rai in curu gol si vrei sa fi in acelasi timp indumezeit .....locul celor saraci cu duhul va fi in rai ...dar nu toti vor fi pentru rai ci si pentru ceva mai mult de rai ....

ni s-a spus ca Dumnezeu a creat timp de 6 zile apoi s-a odihnit , tehnic noi ne aflam in Duminica in care acesta inca se odihneste ....ma gandesc ca o sa urmeze si alte saptamani ,luni ,ani ,milenii in care acesta va crea .....ce e interesant e ca putem fi martori iar unii norocosi participanti la ce va urma ....

numai bine

Nu zice ca apoi s-a odihnit ci ca in ziua a saptea s-a odihnit , nu stiu cum tragi tu concluzia ca ziua a saptea e nelimitata : Facerea cap. 2
2. Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.
3. Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut și le-a pus în rânduială.

cand se spune ca in prima zi a facut ceva Dumnezeu apoi in ziua a doua a facut altceva nu se incheie fiecare zi cu

inca ceva se spune zi pentu ca tu sa intelegi ceva din toata geneza , ar fi greu sa iti explice Dumnezeu ce principii fizice si de ce proprietati s-a folosit pentru a reusi sa te faca comod in fotoliul ala din care privesti acum ce am scris eu .....

Daca Dumnezeu nu se odihneste contemplandu-si prapadul de creatie ce ar putea sa faca ? table cu Sf Petru ?

desi mai sunt unii care tropaie si sar in sus ca nu stiu ce planta s-a descoperit si ce animal si ca e clar ca a evoluat si ca se certifica astfel ca evolutia e corecta bla bla bla

ce e cert ca din 35 000 de specii de mamifere din epoca neolitica mai sunt 15 000 si acestea au disparut fara (!!!!) interventia umana doar din cauze naturale

pentru edificare am sa spun ca daca ar fi existat adam si eva pe o insula si in timpul unei furtuni un sobolan cu ciuma ar fi ajuns pe insula , azi probabil nu am mai putea sa purtam aceasta ( neinteresanta) discutie
asemenea si despre alte specii ,unele au murit altele au venit in locul lor ....ce e cert e ca nu s-a CREAT nici una noua pana acum ....same o same despre oamenii primitivi avem fosile cat sa umplem o galeata ATAT! si cum putem noi sa spunem : sti am evoluat dar am evoluat atat de repede incat nu avem urme ale evolutiei (sic !)

stiu o sa vi si o sa spui dar uite exista urme de homo sapiens de neandertalieni ....pai ce sa zic ma bag avocat la Dumnezeu si zic ca nu putea sa te faca direct inger ca erai praf , trebuie sa o iei gradual nu sa manaci cascaval direct ...tre sa sti sa mulgi si vaca .....

pare vulgar dar nu e

oricum tutenes e un nume dac , daci care practicau sacrificiile umane desi tu la avatar ai o poza cu Iisus .....probabil ca iti place contradictiile si sa iti zici in loc de tutenes gica contra era prea evident ....

numai bine

Dumnezeu se "odihneste" la figurat , se pare ca nu ai inteles asta ; s-a odihnit in sensul ca nu a mai creat nimic , nu ca ar fi avut nevoie de odihna cum avem noi oamenii .
Inca ceva ,timpul a fost dat pentru noi oamenii si celelalte creaturi , pentru Dumnezeu notiunea de timp nu are sens , divinitatea se situeaza intr-un plan atemporal daca pot sa ma exprim asa , fara inceput si fara sfarsit . Evident ca Biblia nu a consemnat si nu consemneaza de cate ori a fost seara si a fost dimineata ,dupa creatie si pana acum ; eu unul am prins multe se pare ca tu traiesti intr-o zi perpetuua , dar daca faci asta de ce nu te odihnesti tot timpul respectand porunca Biblica de odihna in a saptea zi ?
In evolutie nu cred , asa ca nu inteleg de unde si pana unde toata sarada aia cu evolutionismul pe care incerci sa o legi de mine .
Intre altele interesanta incercarea de a numele de utilizator tutenes de sacrificiile rituale ale dacilor .
Eu unul sunt un admirator al dacilor "barbari " care aveau o societate libera in timp ce romanii si grecii "civilizati" dezvoltasera societatea sclavagista in care un sclav era pretuit mai putin ca un animal .
Dupa ce m-ai balacarit asa , urarea "numai bine" de la sfarsit e cel putin anacronica !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 06:11

Materia neagra.
Energia neagra.
Hiperspatiul
Inexistenta materiei
Inexistenta vidului.
vitezele superluminice.
Curbarea spatiului
Gaurile de vierme.
Si multe alte probleme ridicate la fileu. Astea sint probleme importante.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 06:12

Dacii au fost inainte si inapoi. Asta fiindca m-am enervat. Dar lent.....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 10:05

De la: tutenes, la data 2010-01-03 15:19:38
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-01-03 14:41:08

numai bine

pare vulgar dar nu e

numai bine

Dumnezeu se "odihneste" la figurat , se pare ca nu ai inteles asta ; s-a odihnit in sensul ca nu a mai creat nimic , nu ca ar fi avut nevoie de odihna cum avem noi oamenii .
Inca ceva ,timpul a fost dat pentru noi oamenii si celelalte creaturi , pentru Dumnezeu notiunea de timp nu are sens , divinitatea se situeaza intr-un plan atemporal daca pot sa ma exprim asa , fara inceput si fara sfarsit . Evident ca Biblia nu a consemnat si nu consemneaza de cate ori a fost seara si a fost dimineata ,dupa creatie si pana acum ; eu unul am prins multe se pare ca tu traiesti intr-o zi perpetuua , dar daca faci asta de ce nu te odihnesti tot timpul respectand porunca Biblica de odihna in a saptea zi ?
In evolutie nu cred , asa ca nu inteleg de unde si pana unde toata sarada aia cu evolutionismul pe care incerci sa o legi de mine .
Intre altele interesanta incercarea de a numele de utilizator tutenes de sacrificiile rituale ale dacilor .
Eu unul sunt un admirator al dacilor "barbari " care aveau o societate libera in timp ce romanii si grecii "civilizati" dezvoltasera societatea sclavagista in care un sclav era pretuit mai putin ca un animal .
Dupa ce m-ai balacarit asa , urarea "numai bine" de la sfarsit e cel putin anacronica !

"Dumnezeu se "odihneste" la figurat , se pare ca nu ai inteles asta "

uite vezi aici noi ne diferentiem si din cauza asta tu esti mai fanatic

eu zic : uite asa se spune ca acum suntem in ziua in care Dumnezeu se odihneste pentru ca nu scrie ca ziua s-a terminat ( LITERALMENTE CHIAR ASA E )

tu spui insa :Dumnezeu se "odihneste" la figurat , se pare ca nu ai inteles asta ....

unde-i contadictia ? nu iti convine cand biblia e luata literalmente ? sau e mai fain cand e interpretata doar de tine iar altii ( profanii) habar nu au

tocmai pentru ca stiam ca nu crezi in evolutie ti-am pasat chestia sa intelegi mai bine sistemul si sa il aprofundezi pentru ca in general oamenii sunt nepregatiti si zic ba uite fraiere mars ca eu nu cred in evolutionism ....si cand il intrebi ce dovezi are ii masori indiferenta in ani lumina

el (enoriasul,credinciosul,habotnicul,baba,mosul,) nu crede in evolutionsim dar indiferenta sa il face partas la ceea ce se intampla azi : o intreaga cascada de minciuni si aluzii acuzatoare , asa am ajuns sa credem in incalzire globala fara sa stim de unde vine incalzirea aceasta ( desi e destul de clar ca de la soare lucrul asta e mai putin cunoscut , exista incalzire globala si pe marte ....probabil din cauza suv-urilor luate de martieni la mana a doua .....)

dincolo de a stabili ce face Dumnezeu in momentul asta ar fi mai interesant ( si mai pragmatic) sa intelegem cele ce pot fi intelese ....e mai sanatos mintal .....

in fine ar fi multe de zis ....si mai multe de repetat ...

si inca ceva nu mai folosi anacronic ....nu il folosesti cum trebuie sensul sau este de nepotrivit pentru acea epoca , de ex : Mihai Viteazul a batut la Calugareni pentru ca avea drujba.
asta e un exemplu de anacronism

cat despre societatea dacica ...esti idealist aveau si ei sclavi stai calm doar ca erau cam needucati si stateau prost cu scrisul ca sa avem vre-o relatare despre acesti sclavi ....

toffaimpexsrl

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 10:54

bravo!

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 11:06

bai nene , io , in nemernicia mea de caine turbat... nu stiu . Citesc, ascult , vad si reflectez...dar zau , habarnismul meu privind acest subiect este notoriu...
Poate , daca am vorbi de big-bang , am avea sa schimbam doua vorbe , DAR NU MAI MULT !!!

Fosta membra 9am.ro

1449 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 11:24

SI AS COMPLETA SI EU-DIMENSIUNI ALTERNATIVE,RAZE GAMMA,EXPLOZII SOLARE,EXPANSIUNEA UNIVERSULUI CU SI MAI MARE VITEZA DE CIT SE ASTEPTAU OAMENII DE STIINTA!

Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 13:25

Opriș, 3 -0, în favavoarea ta!!
Îmi place că ai mult umor...și nervi de oțel! Eu mă aprind repede...când am de-a face cu prostia crasă și mă calmez doar
În legătură cu dacii, aș mai adăuga și eu faptul că aveau obiceiul să mai și "sacrifice" câte unul ptr îmbunarea lui Zamolxe....iar de scris...au trebuit să-i cucerească romanii ca să învețe că există așa ceva.
Despre mult trâmbițata încălzire globală poate trebuia să precizezi că este absolut normală...și că este un ciclu repetativ al pământului. dar în rest...jos pălăria!

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 13:38

Opris ,stii ceva ,eu nu mi-am propus sa ma cert cu tine si nici sa te etichetez in vreun fel ca de exemplu "fanatic" pentru ideile tale sau modul in care interpretezi Biblia .
Daca Dumnezeu se "odihneste" la modul propriu , inseamna pentru mine ca nu e Atotputernic deoarece a obosit in urma creatiei .
Eu unul sunt ortodox convins si ideile si parerile mele poti sa le analizezi din acest unghi ; tu carei confesiuni apartii ?
Nu pot sa inteleg siretlicul la care ai apelat in legatura cu parerea mea despre evolutionism ; nu puteai frumusel sa imi spui parerea sincer si fara subterfugii ? Sau asa ai citit in Biblie ca e bine sa procedam , inducand in eroare si incercand sa atragem in capcana ???
Totusi , ai realizat ceva cu acest subterfugiu al tau ? Ai ajuns la vreun rezultat ?
anacronic- acestui cuvant ii stiam doar sensul de nepotrivit
Ei si ?
Cat despre daci , eu voi ramane un admirator al lor . Daca alegi sa nu iti admiri stramosii e alegerea ta .
In incheiere iti doresc sa reflectezi asupra a ce a vrut Iisus sa spuna : Sfânta Evanghelie după Matei
Cap. 7
3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, și bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
4. Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău și iată bârna este în ochiul tău?
Si ia-o mai usurel , nu la modul personal . Etichete de genul fanatic mie imi arata ca tu ai ceva cu mine personal nu cu ideile mele .
Lasa-l pe Dumnezeu sa judece daca sunt fanatic sau nu .
Sa ai o zi buna !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 13:40

De la: Dorulet, la data 2010-01-04 13:25:25Opriș, 3 -0, în favavoarea ta!!
Îmi place că ai mult umor...și nervi de oțel! Eu mă aprind repede...când am de-a face cu prostia crasă și mă calmez doar
În legătură cu dacii, aș mai adăuga și eu faptul că aveau obiceiul să mai și "sacrifice" câte unul ptr îmbunarea lui Zamolxe....iar de scris...au trebuit să-i cucerească romanii ca să învețe că există așa ceva.
Despre mult trâmbițata încălzire globală poate trebuia să precizezi că este absolut normală...și că este un ciclu repetativ al pământului. dar în rest...jos pălăria!

Dorulet , dar despre obiceiurile romaneilor ai citit ? Sunt justificate cumva toate crimele si ororile romanilor de faptul ca stiau sa scrie ?

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 13:43

De la: IPU, la data 2010-01-04 11:24:21SI AS COMPLETA SI EU-DIMENSIUNI ALTERNATIVE,RAZE GAMMA,EXPLOZII SOLARE,EXPANSIUNEA UNIVERSULUI CU SI MAI MARE VITEZA DE CIT SE ASTEPTAU OAMENII DE STIINTA!

Ei , expansiunea asta pe care oamenii de stiinta o pun in seama materiei intunecate , care e responsabila de accelerarea universului , nu se impaca deloc cu explicatia modului de formare a stelelor in urma actiunii gravitatiei . Pai nu exista si atunci materia neagra care sa duca la expansiune ?

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 14:00

deci, pana la urma nimeni nu stie nici cine-i dumnezeu , nici nimic despre marele pac-pac ! Revenim la inceput...cine e DUMNEZEU sau ce este BIG-BANG ?? Poate cineva , simplu ,concis ,si argumentat sa raspunda ? Sau iar ne dam cu copy-paste si...rupeti-va capu` voi cu cititu` si cu explicatu` ca io v-am pus la dispozitie Citirea...
E clar , invata omu` o viata intrega si cand moare tot prost moare...
O sa mor un stupid M.F.

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 14:03

deci, pana la urma nimeni nu stie nici cine-i dumnezeu , nici nimic despre marele pac-pac ! Revenim la inceput...cine e DUMNEZEU sau ce este BIG-BANG ?? Poate cineva , simplu ,concis ,si argumentat sa raspunda ? Sau iar ne dam cu copy-paste si...rupeti-va capu` voi cu cititu` si cu explicatu` ca io v-am pus la dispozitie Citirea...
O sa mor un stupid M.F.

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 14:03

O sa mor un stupid M.F.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 14:07

De la: tutenes, la data 2010-01-04 13:40:46

Dorulet , dar despre obiceiurile romaneilor ai citit ? Sunt justificate cumva toate crimele si ororile romanilor de faptul ca stiau sa scrie ?

Lol, strămoșii mei sunt români! Nu pot vorbii strict de daci, ca și strămoși ai mei...fără să cad în ridicol!
Crime și orori au fost de când există omul pe Terra! Crezi că au fost romanii mai groaznici decât spratanii...de exemplu?! Sau tu ce crezi că le făceau dacii, când porneau la "vânătoare", celor din vecinătate??? Crezi că-i mângâiau pe creștet?!
Sau crimele făcute în numele religiei...ție ți se par justificate?!
Fiecare perioadă din istorie...a adus un aport pozitiv în dezvoltarea culturii și a societății...care există acum! Chiar și evul mediu cel numit ..."întunecat".
Vrei să faci "istoria civilizațiilor" pe un topic, unde se discută despre "big-bang"??? Este deja unul...la secțiunea "internațional"...îl discută Ioana și mulți alți daciști....
Pentru mine este cert că nu putem vorbii de strămoși fără să luăm în discuție: dacii, romanii și slavii!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 14:10

De la: camioneros70, la data 2010-01-04 14:03:22deci, pana la urma nimeni nu stie nici cine-i dumnezeu , nici nimic despre marele pac-pac ! Revenim la inceput...cine e DUMNEZEU sau ce este BIG-BANG ?? Poate cineva , simplu ,concis ,si argumentat sa raspunda ? Sau iar ne dam cu copy-paste si...rupeti-va capu` voi cu cititu` si cu explicatu` ca io v-am pus la dispozitie Citirea...
O sa mor un stupid M.F.

Dar nu înțeleg...de ce simți nevoia să te repeți?!

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 14:10

De la: tutenes, la data 2009-12-29 18:36:15
Foarte urata analogia pe care ai facut-o ...

Ok , admit ca as fi putut gasi alta analogie.
Totusi, e o diferenta calitativa de abordare intre religie si stiinta. Religia are pretentii in lumea reala (precum a impune propria opinie in legislatie, a interveni in priviinta educatiei facute in scoli, a obtine bani de la buget, etc.) fara a se sprijini pe ceva real, demonstrabil in mod obiectiv. In acelasi timp , oamenii de stiinta care se chinuie ani de zile sa studieze si sa imbogateasca suma cunostintelor pe care le avem despre realitate, prin testarea nesfarsita a proprilor ipoteze, se intalnesc cu opozitia fara noima a unora care n-au pus mana in viata lor pe vreo carte de chimie sau fizica , si care nu inteleg conceptele pe care le resping.
Ori asta e o stare a lucrurilor pe care eu o gasesc mult mai grava decat folosirea vreunui cuvant. Stiinta nu se face prin vot popular, ci prin munca multa din partea unor oameni care merita mult mai multa consideratie decat niste clerici care-si pierd timpul in discutii sterpe despre sexul ingerilor. N-am nimic impotriva celor care vor sa faca asta , daca nu isi baga nasul in demersul stiintific , fara ca macar sa aiba bunavointa sa studieze.

Un scurt filmulet de 1 minut , edificator pentru ce gasesc eu ofensator in aceasta priviinta:

www.youtube.com/watch?v=uC91GYEumyA

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 14:15

De la: tutenes, la data 2010-01-04 13:43:53
De la: IPU, la data 2010-01-04 11:24:21SI AS COMPLETA SI EU-DIMENSIUNI ALTERNATIVE,RAZE GAMMA,EXPLOZII SOLARE,EXPANSIUNEA UNIVERSULUI CU SI MAI MARE VITEZA DE CIT SE ASTEPTAU OAMENII DE STIINTA!

Ei , expansiunea asta pe care oamenii de stiinta o pun in seama materiei intunecate , care e responsabila de accelerarea universului , nu se impaca deloc cu explicatia modului de formare a stelelor in urma actiunii gravitatiei . Pai nu exista si atunci materia neagra care sa duca la expansiune ?

Tutenes...tu nu crezi că există "materia întunecată"...asta este problema ta! Tu dacă nu o vezi cu ochii tăi...nu crezi...deși există și o "hartă" a felului în care este distribuită aceasta în universul cunoscut! Asta știai?!

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 14:25

De la: tutenes, la data 2010-01-01 13:07:30
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-01-01 12:30:00
De la: The_Mole, la data 2009-12-03 20:31:46
De la: tutenes, la data 2009-11-28 17:40:00
Uite un indiciu mai jos.
Daca vrei in continuare argumente , poti sa le cauti si singur cum am mai spus,e axtrem de simplu .
www.revistamagazin.ro/content/view/5748/20/[/quote]

Nu am mai apucat sa raspund in ultimul timp.
Am citit link-ul insa nu cred ca iti sustine ideea ca oamenii de stiinta se tem sa avanseze teorii.

Linkul respectiv vorbeste despre teoria originii petrolului. Nu e un subiect despre care sa stiu prea multe dar am cautat sa vad ce gasesc. Se pare ca exista suficiente opinii exprimate intr-o directie sau cealalta. Poate ca au unii dreptate , poate ca au ceilalti insa asta mai trebuie cercetat.
Totusi nu am vazut ncidecum vreun semn ca se tem unii sa vorbeasca despre o anume teorie (cel putin in aceasta tema) . Concluzia mea este simpla : sunt ipoteze exprimate liber. Asa cum exista ipoteze divergente despre disparitia dinozaurilor, fiecare isi aduce argumente in sprijinul propriei ipoteze , dar inca nu s-a ajuns la un consens de pareri. Inca se mai discuta , inca se mai cauta dovezi. Nici vorba de teama de a aborda tema.

Poate gasesti alt exemplu.

sa iti dau eu unul

fuziunea nucleara rece , experimentul Fleischmann-Pons

Se poate lua in calcul si disparitia dinozaurilor la potop .

Fuziunea la rece e sublima dar lipseste cu desavarsire. Experimentul respectiv e considerat un esec si nu a putut fi reprodus. Asta nu inseamna ca nu ar fi posibil , teoretic, doar ca deocamdata nu avem pe ce sa sprijinim o asemenea teorie. Totusi exista in continuare incercari de a gasi solutii.
en.wikipedia.org/wiki/Cold_fusion

In priviinta disparitiei dinozaurilor la potop - da , e adevarat - oamenilor de stiinta le e teama sa abordeze o asemenea ipoteza. Teama ca se acopera de ridicol. Tot asa cum le e teama sa abordeze ipoteza berzei ca modalitate de aducere pe lume a copiilor.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 16:03

De la: Dorulet, la data 2010-01-04 14:07:49
De la: tutenes, la data 2010-01-04 13:40:46

Lol, strămoșii mei sunt români! Nu pot vorbii strict de daci, ca și strămoși ai mei...fără să cad în ridicol!
Crime și orori au fost de când există omul pe Terra! Crezi că au fost romanii mai groaznici decât spratanii...de exemplu?! Sau tu ce crezi că le făceau dacii, când porneau la "vânătoare", celor din vecinătate??? Crezi că-i mângâiau pe creștet?!
Sau crimele făcute în numele religiei...ție ți se par justificate?!
Fiecare perioadă din istorie...a adus un aport pozitiv în dezvoltarea culturii și a societății...care există acum! Chiar și evul mediu cel numit ..."întunecat".
Vrei să faci "istoria civilizațiilor" pe un topic, unde se discută despre "big-bang"??? Este deja unul...la secțiunea "internațional"...îl discută Ioana și mulți alți daciști....
Pentru mine este cert că nu putem vorbii de strămoși fără să luăm în discuție: dacii, romanii și slavii!

Eu ii admir pe daci , despre care istoricii vorbesc foarte frumos ; or fi avut si ei unele practici urate si rele , insa cei care le vad doar pe astea au in mod cert o problema . Si la fel cei care sugereaza ca daca mi-am luat o porecla - nume dacic m-as face cumva partas la rautate .

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 16:06

Si totusi cine a vorbit "strict " de daci ?
Si nici nu vreau sa fac "istoria civilizatiilor " ci doar mi-am exprimat parerea fata de daci .

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 16:08

De la: Dorulet, la data 2010-01-04 14:15:10

Tutenes...tu nu crezi că există "materia întunecată"...asta este problema ta! Tu dacă nu o vezi cu ochii tăi...nu crezi...deși există și o "hartă" a felului în care este distribuită aceasta în universul cunoscut! Asta știai?!

Pai cum sa "cred" ceva din domeniul stiintei fara dovezi "stiintifice" ?
Stiu de "harta" aia , insa si pe aia trebuie sa o "cred" .

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 16:19

De la: Dorulet, la data 2010-01-04 14:10:11
De la: camioneros70, la data 2010-01-04 14:03:22deci, pana la urma nimeni nu stie nici cine-i dumnezeu , nici nimic despre marele pac-pac ! Revenim la inceput...cine e DUMNEZEU sau ce este BIG-BANG ?? Poate cineva , simplu ,concis ,si argumentat sa raspunda ? Sau iar ne dam cu copy-paste si...rupeti-va capu` voi cu cititu` si cu explicatu` ca io v-am pus la dispozitie Citirea...
O sa mor un stupid M.F.

Dar nu înțeleg...de ce simți nevoia să te repeți?!

Scuze cu repetitia ! pe cuvant nu e vina mea...Electonicile astea batu-le-ar vina...

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 16:37

De la: camioneros70, la data 2010-01-04 14:03:19deci, pana la urma nimeni nu stie nici cine-i dumnezeu , nici nimic despre marele pac-pac ! Revenim la inceput...cine e DUMNEZEU sau ce este BIG-BANG ?? Poate cineva , simplu ,concis ,si argumentat sa raspunda ? Sau iar ne dam cu copy-paste si...rupeti-va capu` voi cu cititu` si cu explicatu` ca io v-am pus la dispozitie Citirea...
O sa mor un stupid M.F.

Eu cred ca daca citesti mai atent postarile facute pe forum vei gasi explicarea notiunii de Big Bang.
Daca vrei sa afli mai amanuntit despre ce-i vorba cred ca cea mai potrivita lectura ar fi cartea lui Stephen Hawking "O scurta istorie a timpului" , sau poti gasi multe informatii pe net (doar ca trebuie sa cauti surse informate).
Noi , cei de pe forum, putem discuta in termeni generali despre asta - insa nu suntem nici unii specialisti.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 17:31

De la: tutenes, la data 2010-01-04 16:08:53
De la: Dorulet, la data 2010-01-04 14:15:10

Pai cum sa "cred" ceva din domeniul stiintei fara dovezi "stiintifice" ?
Stiu de "harta" aia , insa si pe aia trebuie sa o "cred" .

Luminează-mă și pe mine... la ce dovezi te referi??? Vrei să o vezi tu cu ochiu' liber??? sau ce dovezi științifice te-ar satisface...ca să "crezi" că există???

Pagini: << 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce a fost inainte de Dumnezeu, dar inainte de Big-Ban?
Mergi la: