Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 23:20
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 15 August 2009, ora 23:59
De la: Dorinus, la data 2009-08-15 14:48:33Cand Biblia a devenit LEGE (un singur exemplu este cel al tarilor nordice in anii 1600), faradelegile impotriva comunitatiilor sau terminat cu crime in numele religiei. Ce va este asa greu sa raspundeti la intrebare?
Nu religiile in sine, se amesteca in politic ci oamenii care le conduc.Orice CONDUCERE RELIGIOASA , cand se amesteca cu politicul duce doar la atrocitati ,la minciuni ,la porcarii .Conducatorii islamului cand se amesteca in conducerea unui stat duc la lucruri contrare islamului .Inchizitia ,amestecata cu politica, a dus la lucruri contrare crestinismului .Este insa de inteles ca multe sisteme politice isi gasesc sprijinul in "religie" ,de fapt in denaturarea religiei ,in folosirea sentimentului religios al oamenilor in scop de acaparare si mentinere a puterii politice si a dominatiei asupra maselor.NU POTI SLUJI LA DOI STAPANI , cum bine a spus cineva  ,iar religia,buna in sine, nu trebuie sa se amestece cu politica deoarece isi pierde sensul si adevarata menire !
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 16 August 2009, ora 20:21
De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 22:45:00De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 22:39:12De la: alehin, la data 2009-08-15 15:49:31De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 12:55:41De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
s-au produs atrocitati in numele religiei...daca religia a fost cauza sau doar pretextul lor o sa mai discutam...(in masura in care te mai pricepi si tu la evul mediu )...
problema e alta....daca s-au comis atrocitati in numele religiei...asta demonstreaza ce?
De la ALEHIN :
in masura in care te mai pricepi si tu la evul mediu )..
Sa inteleg dupa exprimarea ta ca tu (si eventual Adi Popa ) detineti adevarul ? E totusi bine ca din marinimia voastra ne mai scapati si noua profanilor ,incuiatilor , ,, nebunilor la cap,, (exprimarile tale duhovnicesti pline de intelepciune) niste firimituri de la masa voastra imparateasca ....Ai vazut bine din tot ce am postat ca nu ne potrivim la ,,pareri ,,(ma refer la mine caci tu nu ai pareri tu vii cu adevaruri absolute)...CE INCERCI ACUM SA-MI SPUI ...LASA-MA ..
am spus doar că dacă *te ține* să vorbim despre evul mediu ...sunt dispusă să vorbim
(acum m-am exprimat mai simplu...e imposibil să nu mă înțelegi)
începem cu bizanțul....ce știi despre disputele hristologice , cele iconoclaste , despre imperiul universal , despre patriarhia de acolo , despre politica internă a împăraților bizantini (aș vrea să vedem aici diferențele dintre împărații macedoneni și cei comneni) , despre relațiile lor cu lumea creștină din vestul europei sau noile monarhii creștine din estul ei?....și cred că ajunge pentru început....continuăm în măsura în care o să fii dispus....
m spus doar că dacă *te ține* să vorbim despre evul mediu ...sunt dispusă să vorbim
(acum m-am exprimat mai simplu...e imposibil să nu mă înțelegi)[/quote]
De la Alehin:
In mod clar ,,nu ma tine ,, ...daca as fi stiut nai mult decat niste definitii despre ...disputele hristologice ( adica te referi la arianism ,nestorianism ,monofizicism sigur nu combateam din tabere diferite.... Eu am o cu totul alta formatie ( ca sa nu spun deformatie )profesionala ...ar fi fost culmea sa fac si vreun seminar teologic,sau teologie ,si sa gandesc asa cum gandesc acum ,ar fi fost nu trist ci de-a dreptul dramatic sa te perfectionezi in ceva in care nu esti prea sigur ce si cum si pe parcurs sa fii dezamagit ....Am intuitie buna ,,,,sunt de parere ca este foarte grav ca la Teologie se intra cu examen de admitere (nu ma intereseaza daca usor sau greu ) asta nu trebuie sa aiba legatura cu invatatura obisnuita .....de-asta multele rebuturi care se cheama preoti care calca pe de laturi ...Tine numai si numai de vocatie (sau har ca sa vorbim o limba comuna )...aceeasi pretentie as avea-o si de la psihologi Eu privesc credinta si religia ca un om primitiv nedeformat de ratiune ...eu asa simt ...ca tine de logica ,ca este chestie de ,,simtire,,..nu stiu exact dar pe barometrul asta m-am bazat si cand m-am indragostit ....nu trebuia sa stiu nimic ...logica nu are nicio legatura cu chestia asta ...si mai putin cunoastera profana ...invatatura ...spus pe sleau daca se pleaca de la o ipoteza gresita intreaga teorie se sprijina pe picioare de nisip .... eu nu am pretentia ca am sa inteleg vreodata nici micul nostru univers uman, dar sa ridic ochii asa trufas si sa declar la nu stiu ce intrunire ecumenica ...cu titlu de lege ,,,ca nu stiu ce teorie apolinerica este erezie ...oamenii indiferent ca sunt imparati ,preoti, epuscopi sau mai stiu eu ce ierehii omenesti inventeaza ...ar trebui dpdv al credintei religiei sa fie egali cu ultimul om obisnuit ...Nimeni -nici un om (cat este om ) nu poate intelege ce este dincolo de sistemul lui de operare ...noi doar speram sau facem supozitii ....Deci nu va exista polemica ...nu ma tragi pe terenul tau pt ca lucrurile la care tu tii sau iti sunt dragi(invataturile tale despre imparati bizantini disputele intestine ,in cadrul inv bisericesti) mie imi sunt indiferente ca sa nu spun mai mult...
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 17 August 2009, ora 00:15
De la: alehin, la data 2009-08-16 20:21:02De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 22:45:00De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 22:39:12De la: alehin, la data 2009-08-15 15:49:31De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 12:55:41De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
s-au produs atrocitati in numele religiei...daca religia a fost cauza sau doar pretextul lor o sa mai discutam...(in masura in care te mai pricepi si tu la evul mediu )...
problema e alta....daca s-au comis atrocitati in numele religiei...asta demonstreaza ce?
De la ALEHIN :
in masura in care te mai pricepi si tu la evul mediu )..
Sa inteleg dupa exprimarea ta ca tu (si eventual Adi Popa ) detineti adevarul ? E totusi bine ca din marinimia voastra ne mai scapati si noua profanilor ,incuiatilor , ,, nebunilor la cap,, (exprimarile tale duhovnicesti pline de intelepciune) niste firimituri de la masa voastra imparateasca ....Ai vazut bine din tot ce am postat ca nu ne potrivim la ,,pareri ,,(ma refer la mine caci tu nu ai pareri tu vii cu adevaruri absolute)...CE INCERCI ACUM SA-MI SPUI ...LASA-MA ..
am spus doar că dacă *te ține* să vorbim despre evul mediu ...sunt dispusă să vorbim
începem cu bizanțul....ce știi despre disputele hristologice , cele iconoclaste , despre imperiul universal , despre patriarhia de acolo , despre politica internă a împăraților bizantini (aș vrea să vedem aici diferențele dintre împărații macedoneni și cei comneni) , despre relațiile lor cu lumea creștină din vestul europei sau noile monarhii creștine din estul ei?....și cred că ajunge pentru început....continuăm în măsura în care o să fii dispus....
m spus doar că dacă *te ține* să vorbim despre evul mediu ...sunt dispusă să vorbim
De la Alehin:
In mod clar ,,nu ma tine ,, ...daca as fi stiut nai mult decat niste definitii despre ...disputele hristologice ( adica te referi la arianism ,nestorianism ,monofizicism sigur nu combateam din tabere diferite.... Eu am o cu totul alta formatie ( ca sa nu spun deformatie )profesionala ...ar fi fost culmea sa fac si vreun seminar teologic,sau teologie ,si sa gandesc asa cum gandesc acum ,ar fi fost nu trist ci de-a dreptul dramatic sa te perfectionezi in ceva in care nu esti prea sigur ce si cum si pe parcurs sa fii dezamagit ....Am intuitie buna ,,,,sunt de parere ca este foarte grav ca la Teologie se intra cu examen de admitere (nu ma intereseaza daca usor sau greu ) asta nu trebuie sa aiba legatura cu invatatura obisnuita .....de-asta multele rebuturi care se cheama preoti care calca pe de laturi ...Tine numai si numai de vocatie (sau har ca sa vorbim o limba comuna )...aceeasi pretentie as avea-o si de la psihologi Eu privesc credinta si religia ca un om primitiv nedeformat de ratiune ...eu asa simt ...ca tine de logica ,ca este chestie de ,,simtire,,..nu stiu exact dar pe barometrul asta m-am bazat si cand m-am indragostit ....nu trebuia sa stiu nimic ...logica nu are nicio legatura cu chestia asta ...si mai putin cunoastera profana ...invatatura ...spus pe sleau daca se pleaca de la o ipoteza gresita intreaga teorie se sprijina pe picioare de nisip .... eu nu am pretentia ca am sa inteleg vreodata nici micul nostru univers uman, dar sa ridic ochii asa trufas si sa declar la nu stiu ce intrunire ecumenica ...cu titlu de lege ,,,ca nu stiu ce teorie apolinerica este erezie ...oamenii indiferent ca sunt imparati ,preoti, epuscopi sau mai stiu eu ce ierehii omenesti inventeaza ...ar trebui dpdv al credintei religiei sa fie egali cu ultimul om obisnuit ...Nimeni -nici un om (cat este om ) nu poate intelege ce este dincolo de sistemul lui de operare ...noi doar speram sau facem supozitii ....Deci nu va exista polemica ...nu ma tragi pe terenul tau pt ca lucrurile la care tu tii sau iti sunt dragi(invataturile tale despre imparati bizantini disputele intestine ,in cadrul inv bisericesti) mie imi sunt indiferente ca sa nu spun mai mult...  [/quote]
ierehii omenesti inventeaza ..
corect -ierarhii omenesti ...scuze ...graba bat-o vina!
|
|
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 17 August 2009, ora 14:37
De la: ioana_dark, la data 2009-08-15 12:55:41De la: alehin, la data 2009-08-15 00:47:19Oameni diferiti, care au trait in perioade indepartate atat din punct de vedere istoric, cat si geografic, oameni care s-au inchinat la Dumnezei diferiti, si-au ucis cu violenta si sadism semenii, ascunzandu-se in umbra protectoare a religiei pe care au imbratisat-o. O intrebare se impune: sunt religiile mapamondului doctrine care instiga la violenta sau sunt simple instrumente prin intermediul carora oamenii isi satisfac placerea de a ucide, cu scuza ca servesc unui scop nobil?
De la ALEHIN:
articolul 7 din Constituția de la 1866, prin care nu se acordau cetățenie română și implicit drepturi sociale și politice decât persoanelor de rit creștin
(revista Apostrof nr 3 /2009 -EXTRAS articol,, prefigurari ale ortodoxismului interbelic )
Draga ioana (apropo dark vine de la ce ? de la d" Arc cumva sau le-ai combinat si vrei sa fii un fel de ,,cavalerul luminii in varianta ,,dark,,?) ....cum comentezi libertatea credintei si faptul ca biserica ortodoxa se lauda acum ca detine suprematia la noi in tara,are 85% din totalul adeptilor la div credinte ,culte ?Nu mai zic de obligativitatea botezului la o varsta care nu are nimic cu discernamantul si responsabilitatea in cunostinta de cauza -prea pretentios exprimat pt un copil de cateva luni (varsta la care sunt botezati copii de catre parintii ortodocsi )
|
Ana_carmen_baciu
989 mesaje
|
Postat pe: 17 August 2009, ora 14:45
De la: vaneamarin, la data 2009-08-15 23:59:44De la: Dorinus, la data 2009-08-15 14:48:33Cand Biblia a devenit LEGE (un singur exemplu este cel al tarilor nordice in anii 1600), faradelegile impotriva comunitatiilor sau terminat cu crime in numele religiei. Ce va este asa greu sa raspundeti la intrebare?
Nu religiile in sine, se amesteca in politic ci oamenii care le conduc.Orice CONDUCERE RELIGIOASA , cand se amesteca cu politicul duce doar la atrocitati ,la minciuni ,la porcarii .Conducatorii islamului cand se amesteca in conducerea unui stat duc la lucruri contrare islamului .Inchizitia ,amestecata cu politica, a dus la lucruri contrare crestinismului .Este insa de inteles ca multe sisteme politice isi gasesc sprijinul in "religie" ,de fapt in denaturarea religiei ,in folosirea sentimentului religios al oamenilor in scop de acaparare si mentinere a puterii politice si a dominatiei asupra maselor.NU POTI SLUJI LA DOI STAPANI , cum bine a spus cineva ,iar religia,buna in sine, nu trebuie sa se amestece cu politica deoarece isi pierde sensul si adevarata menire !
Cine spunea "crede si nu cerceta"?    />
Oamenii trebuie sa invete! Sa stie, sa-si puna intrebari! Cum ar fi, banalul "DE CE?"
|
9am023185
198 mesaje
|
Postat pe: 17 August 2009, ora 14:54
De la: Ana_carmen_baciu, la data 2009-08-17 14:45:20De la: vaneamarin, la data 2009-08-15 23:59:44De la: Dorinus, la data 2009-08-15 14:48:33Cand Biblia a devenit LEGE (un singur exemplu este cel al tarilor nordice in anii 1600), faradelegile impotriva comunitatiilor sau terminat cu crime in numele religiei. Ce va este asa greu sa raspundeti la intrebare?
Nu religiile in sine, se amesteca in politic ci oamenii care le conduc.Orice CONDUCERE RELIGIOASA , cand se amesteca cu politicul duce doar la atrocitati ,la minciuni ,la porcarii .Conducatorii islamului cand se amesteca in conducerea unui stat duc la lucruri contrare islamului .Inchizitia ,amestecata cu politica, a dus la lucruri contrare crestinismului .Este insa de inteles ca multe sisteme politice isi gasesc sprijinul in "religie" ,de fapt in denaturarea religiei ,in folosirea sentimentului religios al oamenilor in scop de acaparare si mentinere a puterii politice si a dominatiei asupra maselor.NU POTI SLUJI LA DOI STAPANI , cum bine a spus cineva ,iar religia,buna in sine, nu trebuie sa se amestece cu politica deoarece isi pierde sensul si adevarata menire !
Cine spunea "crede si nu cerceta"?
Oamenii trebuie sa invete! Sa stie, sa-si puna intrebari! Cum ar fi, banalul "DE CE?"
|
|
|
9am_Ella
241 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 17 August 2009, ora 21:34
De la ALEHIN:
articolul 7 din Constituția de la 1866, prin care nu se acordau cetățenie română și implicit drepturi sociale și politice decât persoanelor de rit creștin
(revista Apostrof nr 3 /2009 -EXTRAS articol,, prefigurari ale ortodoxismului interbelic )
Draga ioana (apropo dark vine de la ce ? de la d" Arc cumva sau le-ai combinat si vrei sa fii un fel de ,,cavalerul luminii in varianta ,,dark,,?) ....cum comentezi libertatea credintei si faptul ca biserica ortodoxa se lauda acum ca detine suprematia la noi in tara,are 85% din totalul adeptilor la div credinte ,culte ?Nu mai zic de obligativitatea botezului la o varsta care nu are nimic cu discernamantul si responsabilitatea in cunostinta de cauza -prea pretentios exprimat pt un copil de cateva luni (varsta la care sunt botezati copii de catre parintii ortodocsi )
[/quote]
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
|
|
|
9am_Ella
241 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 17 August 2009, ora 21:35
Nu religiile in sine, se amesteca in politic ci oamenii care le conduc.Orice CONDUCERE RELIGIOASA , cand se amesteca cu politicul duce doar la atrocitati ,la minciuni ,la porcarii .Conducatorii islamului cand se amesteca in conducerea unui stat duc la lucruri contrare islamului .Inchizitia ,amestecata cu politica, a dus la lucruri contrare crestinismului .Este insa de inteles ca multe sisteme politice isi gasesc sprijinul in "religie" ,de fapt in denaturarea religiei ,in folosirea sentimentului religios al oamenilor in scop de acaparare si mentinere a puterii politice si a dominatiei asupra maselor.NU POTI SLUJI LA DOI STAPANI , cum bine a spus cineva  ,iar religia,buna in sine, nu trebuie sa se amestece cu politica deoarece isi pierde sensul si adevarata menire ![/quote]
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 13:49
Dragi credincioși,
Nu vă lăsați dezarmați de realitatea înconjurătoare, logică, descoperiri științifice sau argumentele diavolești ale ateilor. Orice pare a fi împotriva credinței noastre este de fapt doar o încercare prin care Cel De Sus ne testează tăria credinței.
Pentru a ieși din orice discuție cu capul sus, și mândri de credința voastră care va fi răsplătită în Ceruri, vă punem la îndemână următorul scurt ghid de conversație. Indiferent ce spune ateul, una din replicile de mai jos se va potrivi perfect, și îl va trimite acolo unde este locul, în IAD. Așa să ne-ajute Dumnezeu.
1. Asta este doar interpretarea ta puerilă asupra Bibliei!
2. Dumnezeu vrea să pară în acest fel.
3. Chiar și Einstein credea în Dumnezeu.
4. Blasfemie!
5. Nepătrunse sunt căile Domnului.
6. Spui astea îndemnat de Necuratul.
7. Noi suntem doar o fărâmă din lumina unui vis al eternității trăit întru duhul sfânt.
8. Au mai fost și alții ca tine, și în cele din urmă l-au întâlnit pe Dumnezeu.
9. Doamne iartă-l că nu știe ce spune.
10. Nu ai cum să înțelegi, pentru că tu nu ai văzut încă Lumina.
11. Dovada trebuie să o cauți în tine însuți.
12. Dumnezeu există, Biblia e dovada.
13. Biblia este adevărată, deoarece este cuvântul lui Dumnezeu.
14. Tu nu pricepi TAINA.
15. Te bate pe tine Dumnezeu!
Ă�n funcție de ce susține ateul, se pot face diverse combinații ale celor de sus. Nu vă lăsați copleșiți de concretul întrebărilor sau argumentelor aduse de ceilalți, rețineți că cel puțin o frază de mai sus va nimici spurcatul preopinent!
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 15:17
Filozoful canadian de origine franceză Hervé Fischer definește și el monoteismul ca fiind "una dintre cele mai mari catastrofe ideologice din istoria umanității" și o formă de "sclavagism religios." ("Nous Serons Des Dieux", VLB éditeurs 2006, p. 52: "Les monothéismes constituent l'une des pires catastrophes idéologiques de l'histoire humaine." La pagina 36:
"Zeii monoteismelor aproape că și-au negat creațiile, condamnând și strivind sub călcâiul lor lumea, aplatizând-o pe treapta cea mai de jos a cosmogoniei, aproape de Iad. [...] Și mai degrabă decât să avem frică de noi-înșine ca niște sclavi gândindu-ne la ideea de a ne obține libertatea, cum să nu alegem abolirea acestui sclavagism religios?"
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 15:48
dar sti ca ai dreptate@alehin ? exact acelea vor fi raspunsurile credinciosului si sti care-i culmea ? ca si el are dreptate ! aveti o problema de intelegere ,insa : Evolutionistii analizeaza Materia Deja insufletita ,folosindu-se de stiinta si de tot ce-a nascocit mintea omeneasca ptr. a intelege lumea creeata ptr.ei ! Creeationistii discuta de cum a fost creeata lumea si restul nu-i mai intereseaza ! asadar Creeationistii vorbesc despre CAUZA ; iar Evolutionistii despre EFECT ....2 lucruri diferite ! cum sa se ajunga la un consens cind mintile si unora si altora sunt blocate pe "felia"lor, iar intoleranta e cit casa ?
|
Ic3
922 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 15:56
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 15:58
blablabla....da' ai inteles ce-am spus Clona ? sau e prea greu ,ca trebuie sa va adunati toate-n acelasi cap si sa "rumegati" impreuna ideea ?
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 16:30
....Hmmmmmm !...va certati cat e ziulica de lunga !....
Inca n-ati invatat ,...SA PRIVITI MOARTEA CA PE CEL MAI FERICIT EVENIMENT AL VIETII !...
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 17:02
De la: mytcor, la data 2009-08-18 16:30:24....Hmmmmmm !...va certati cat e ziulica de lunga !....
Inca n-ati invatat ,...SA PRIVITI MOARTEA CA PE CEL MAI FERICIT EVENIMENT AL VIETII !...
Bine-ar fi ...!!teoretic daca ai privi moartea ca un credincios adevarat asa ar fi corect sa vezi moartea ca pe o eliberare ..insa tot Biblia ( probabil vorbeste apostolul Paul cel mai invatat dintre ei ...)spune ca ..te-asteapta infricosatoarea judecata...Eu cred ca mai infricosati sunt credinciosii decat ateii sau agnosticii
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 17:09
ti-am dat un raspuns mai sus @alehin....eu chiar credeam ca te intereseaza discutia asta ! dar daca-i doar asa ,ca sa ne etalam eleganta stilului ; acuratetea argumentelor sau sa avem unde ne arunca gunoaiele atunci ,nu mai raspunde !
|
9am023185
198 mesaje
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 19:05
De la: alehin, la data 2009-08-18 17:02:45De la: mytcor, la data 2009-08-18 16:30:24....Hmmmmmm !...va certati cat e ziulica de lunga !....
Bine-ar fi ...!!teoretic daca ai privi moartea ca un credincios adevarat asa ar fi corect sa vezi moartea ca pe o eliberare ..insa tot Biblia ( probabil vorbeste apostolul Paul cel mai invatat dintre ei ...)spune ca ..te-asteapta infricosatoarea judecata...Eu cred ca mai infricosati sunt credinciosii decat ateii sau agnosticii
Probabil ca ai dreptate... credinciosii sunt mai infricosati din cauza dogmelor bisericesti, absurde si fara sens... dar si ateii sunt ingroziti de ceea ce oamenii numesc "moarte". Numai initiatii, cei ce au descoperit Adevarul, numai aceia nu mai cunosc acest sentiment opus IUBIRII, care ne desparte de Divinitate si pe care ni l-au inoculat tocmai clericii. Oamenii si-ar face un mare serviciu daca ar citi cartile potrivite: viata pa pamant ar fi mai fericita, caci ar intelege rostul vietii, dar, poate si mai important, s-ar elibera de spaima aceea paralizanta cand isi dau seama ca se apropie Marea Trecere.
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 20:23
De la: 9am023185, la data 2009-08-18 19:05:54
Oamenii si-ar face un mare serviciu daca ar citi cartile potrivite: viata pa pamant ar fi mai fericita, caci ar intelege rostul vietii, dar, poate si mai important, s-ar elibera de spaima aceea paralizanta cand isi dau seama ca se apropie Marea Trecere.
Dumnezeule,AI IDEE CE INSEAMNA ACEA TRECERE despre care vorbesti tu asa de detasat ?Ai vazut oameni murind?Ai fost tu in situatia de A MURI ?Stii ca si Isus pe cruce NU A VRUT SA MOARA,nu?.Crezi ca o carte citita rezolva asta ?Dupa mine (care gandeam ca tine acum 20 de ani) nu ai inteles exact lucrurile UMAN,religios ,ca teorie ,le-ai inteles perfect .Le vei intelege si uman candva desi nu iti doresc acest lucru.Stiu ce va insemna.Oricum,interesanta si frumoasa postare ai avut pe ansamblu .
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 22:54
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 23:54
De la: mytcor, la data 2009-08-18 16:30:24....Hmmmmmm !...va certati cat e ziulica de lunga !....
mytcor...într-adevăr...pe cei buni nu are de ce să-i sperie moartea....
ps: acum te invit să ne vorbești mai mult despre *cei buni*...cine sunt ei? (că ne-ai lăsat cu ochii în soare data trecută când te-am întrebat)
|
Ic3
922 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 19 August 2009, ora 00:29
De la: 9am023185, la data 2009-08-18 19:05:54De la: alehin, la data 2009-08-18 17:02:45De la: mytcor, la data 2009-08-18 16:30:24....Hmmmmmm !...va certati cat e ziulica de lunga !....
Probabil ca ai dreptate... credinciosii sunt mai infricosati din cauza dogmelor bisericesti, absurde si fara sens... dar si ateii sunt ingroziti de ceea ce oamenii numesc "moarte". Numai initiatii, cei ce au descoperit Adevarul, numai aceia nu mai cunosc acest sentiment opus IUBIRII, care ne desparte de Divinitate si pe care ni l-au inoculat tocmai clericii. Oamenii si-ar face un mare serviciu daca ar citi cartile potrivite: viata pa pamant ar fi mai fericita, caci ar intelege rostul vietii, dar, poate si mai important, s-ar elibera de spaima aceea paralizanta cand isi dau seama ca se apropie Marea Trecere.
Marea Trecere?
Spre ce?
Si cum de stii tu ce-i ingrozeste pe atei?
dar si ateii sunt ingroziti de ceea ce oamenii numesc "moarte".
Dar extraterestri cum o numesc?..telemortare..? sau sincronizare cu lumea celor care nu mai sunt?
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 19 August 2009, ora 01:00
De la: ioana_dark, la data 2009-08-18 23:54:03De la: mytcor, la data 2009-08-18 16:30:24....Hmmmmmm !...va certati cat e ziulica de lunga !....
mytcor...într-adevăr...pe cei buni nu are de ce să-i sperie moartea....
ps: acum te invit să ne vorbești mai mult despre *cei buni*...cine sunt ei? (că ne-ai lăsat cu ochii în soare data trecută când te-am întrebat)
Pe cei buni ii recunosti ca reactioneaza din 10 in 10 la ceea ce altii reactioneaza mult mai des. Adica au capacitate de asimilare a relelor in viata mult mai bine. Si culmea, nu devin mai rai. Dar aceste criterii s-au mai estompat ca am intrat deja in aspecte mult mai pozitive ale vietii. Acum daca intri in somaj, te gindesti la ceva mai bun decit a fost. Un exemplu.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 19 August 2009, ora 01:02
De la: 999florin, la data 2009-08-18 22:54:53AM ALERGIE LA PROSTIE
Dar trateaza-te odata...ca incepe sa ma manince si pe mine...
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 19 August 2009, ora 02:20
Exista Dumnezeu?
varianta 1) DAAAAA!!! (habotnic) 10 copii
varinta 2) Da! (credincios de duminica) 2-3 copii
varianta 3) Nope (ateu) 2-3 copii
Rezulta ca, peste n+1 ani 2) si 3) vor fi eroare statistica.
Raspuns final: Dumnezeu NU exista, dar e demonstrabil matematic ca VA EXISTA (cu respectiva eroare de masurare).
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 19 August 2009, ora 08:04
@vanea - cind a strigat :" tata,de ce m-ai parasit ? " a fost,dupa intelegerea mea, doar un moment de slabiciune a Carnii din natura sa umana ,infiorate de adierea" mortii "....apoi, stiindu-si si asumindu-si misiunea ptr.care a venit pe pamint ,revine spunind : " dar nu dupa voia mea sa se faca,ci dupa voia ta " ! este uimitor cum INVIEREA ca piatra de temelie a crestinismului,care dovedeste ca moartea nu-i definitiva, a devenit doar un motiv de ciocnit oua rosii si repetarea unor fraze care,azi,nu mai vibreaza-n inima oamenilor,iar frica de moarte predomina Biserica si enoriasii ei ,ceea ce este un non-sens !
|
dkk0
83 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 19 August 2009, ora 10:15
De la: gabigabi, la data 2009-08-19 08:04:43 @vanea - cind a strigat :" tata,de ce m-ai parasit ? " a fost,dupa intelegerea mea, doar un moment de slabiciune a Carnii din natura sa umana ,infiorate de adierea" mortii "....apoi, stiindu-si si asumindu-si misiunea ptr.care a venit pe pamint ,revine spunind : " dar nu dupa voia mea sa se faca,ci dupa voia ta " ! este uimitor cum INVIEREA ca piatra de temelie a crestinismului,care dovedeste ca moartea nu-i definitiva, a devenit doar un motiv de ciocnit oua rosii si repetarea unor fraze care,azi,nu mai vibreaza-n inima oamenilor,iar frica de moarte predomina Biserica si enoriasii ei ,ceea ce este un non-sens !
Foarte bine ai zis ca "dupa intelegerea ta", fiindca bilbia este interpretata dupa cum vrea muschiul fiecaruia. Prin urmare eu as incadra-o la literatura obligatorie pentru BAC, la sectiunea comentariu dupa text dat. (adica, stiti voi comentarii din alea unde fiecare isi da cu pararea despre ce a vrut sa spuna autorul).
Asa ca nu mai incercati sa demonstrati existenta lui dumnezeu cu ajutorul bibliei ca nu va ajuta.
REMUS CERNEA PRESEDINTE!!!
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 19 August 2009, ora 10:32
De la: dkk0, la data 2009-08-19 10:15:47De la: gabigabi, la data 2009-08-19 08:04:43 @vanea - cind a strigat :" tata,de ce m-ai parasit ? " a fost,dupa intelegerea mea, doar un moment de slabiciune a Carnii din natura sa umana ,infiorate de adierea" mortii "....apoi, stiindu-si si asumindu-si misiunea ptr.care a venit pe pamint ,revine spunind : " dar nu dupa voia mea sa se faca,ci dupa voia ta " ! este uimitor cum INVIEREA ca piatra de temelie a crestinismului,care dovedeste ca moartea nu-i definitiva, a devenit doar un motiv de ciocnit oua rosii si repetarea unor fraze care,azi,nu mai vibreaza-n inima oamenilor,iar frica de moarte predomina Biserica si enoriasii ei ,ceea ce este un non-sens !
Foarte bine ai zis ca "dupa intelegerea ta", fiindca bilbia este interpretata dupa cum vrea muschiul fiecaruia. Prin urmare eu as incadra-o la literatura obligatorie pentru BAC, la sectiunea comentariu dupa text dat. (adica, stiti voi comentarii din alea unde fiecare isi da cu pararea despre ce a vrut sa spuna autorul).
Asa ca nu mai incercati sa demonstrati existenta lui dumnezeu cu ajutorul bibliei ca nu va ajuta.
REMUS CERNEA PRESEDINTE!!! CINE-I remus cernea???
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 20 August 2009, ora 03:27
De la: gabigabi, la data 2009-08-18 15:48:53dar sti ca ai dreptate@alehin ? exact acelea vor fi raspunsurile credinciosului si sti care-i culmea ? ca si el are dreptate ! aveti o problema de intelegere ,insa : Evolutionistii analizeaza Materia Deja insufletita ,folosindu-se de stiinta si de tot ce-a nascocit mintea omeneasca ptr. a intelege lumea creeata ptr.ei ! Creeationistii discuta de cum a fost creeata lumea si restul nu-i mai intereseaza ! asadar Creeationistii vorbesc despre CAUZA ; iar Evolutionistii despre EFECT ....2 lucruri diferite ! cum sa se ajunga la un consens cind mintile si unora si altora sunt blocate pe "felia"lor, iar intoleranta e cit casa ?
De la Alehin:
Am inteles ce vrei sa spui dar exista (ar trebui ) un punct comun de unde incepe evolutionismul se termina creationismul...nu ?? Si tot nu inteleg daca unii (creationistii isi pierd interesul dupa momentul creatiei ...eeei atunci la punctul ala comun ...ce a creat d-zeu ?(de unde pleaca evolutionistii cu explicatia....) o supa primordiala sau o bacterie (povestea ai cu Adam si Eva nu se leaga de niciun fel (are multe hibe ori cu incestul ori cu cele 4 rase diferite care au evoluat ..) Toate discutiile astea creationisti vs evolutionisti cred ca isi aveau rostul pana la descoperirea ADN-ului asta ar trebui sa desparta total apele ....Dintre toate animalele pamantului de ce oare suntem atat de apropiati de maimuta (nu numai genetic ) ?saracul Darwin ,cat de hulit a fost si ce mult ar fi facut daca ar fi avut la indemana un microscop electronic !.Lui ii datoram respect, ca a luminat drumul celor care isi cautau singuri o explicatie mai logica (alta decat cea oferita de Biblie)
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 20 August 2009, ora 04:36
Tu esti dac si nu ne spui si noua....
|
|
|