back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?

 


 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
 
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 16:32





Budistii din Burma
In anul 1850, calugarii budistii din Burma inca mai practicau ritualurile in care se performau sacrificii umane. Odata cu mutarea capitalei la Mandalay, 56 de oameni considerati a fi “fara pata” au fost sacrificati si ingropati sub zidurile orasului pentru a deveni protectorii noii asezari. La putin timp, doua dintre morminte au fost gasite goale, ceea ce i-a facut pe astrologii regali sa dea un verdict radical: 500 de oameni trebuie ucisi si ingropati sub ziduri, altfel capitala va fi evacuata. Pana la interventia guvernatorilor britanici care a pus capat sacrificiilor, 100 de persoane fusesera ucise deja.

Masacrul de la muntele Meadows
Odata cu declansarea razboiului din Utah, mormonii de pe intreg teritoriul s-au adunat in scurt timp, pentru a lupta impotriva armatei Statelor Unite, despre care banuiau ca urmareste eradicarea populatiei mormone. Pe fondul acestor tensiuni, au aparut zvonurile conform carora in trenul Fancher-Baker, care transporta emigranti din Arkansas catre California, se aflau inamici care participasera la persecutarea mai multor mormoni. Episodul, ramas in istorie drept “masacrul de la muntele Meadows”, s-a finalizat cu executarea unui numar mare de emigranti, pe 11 septembrie 1857. Mormonii au atacat trenul cu ajutorul indienilor din tribul Paiute. Doi dintre cei care aveau roluri importante in organizarea militara locala, Isaac C. Haight si John D. Lee au orchestrat acest atac, deghizandu-si oamenii astfel incat sa para un atac al nativilor americani. Dupa asediu, mormonii au reusit sa convinga emigrantii sa se predea. Nedorind sa lase martori ai implicarii lor in acest atac, 120 de oameni, barbati, femei si copii au fost executati. Dintre cei din urma, doar 17 au fost crutati. Abia 20 de ani mai tarziu, pe 23 martie 1877, unul dintre cei doi conducatori, John D.Lee, avea sa fie condamnat si executat chiar la locul masacrului.

Vanatoarea de vrajitoare
Odata cu sosirea lor in Massachusetts, in jurul anului 1600, puritanii au creat o politie religioasa care urmarea si pedepsea orice devianta doctrinala. “Pacatosii” erau biciuiti, pusi la stalpul infamiei, spanzurati, li se taiau urechile sau li se gaureau limbile cu un fier incins. De cealalta parte se aflau adeptii formatiunii religioase Quaker, unii dintre cei mai mari inamici ai puritanilor, a caror religie era considerata o blasfemie. Practicantii Quaker prinsi erau spanzurati. In 1690, teama fata de magie si de efectele acesteia i-a facut pe puritani sa condamne la moarte 20 de vrajitoare si sa arunce in inchisoare alte 150 de persoane banuite de vrajitorie. In intreaga perioada a persecutiilor, care a durat din 1484 pana in 1750, mii de oameni au fost arsi pe rug sau spanzurati. Conform statisticilor oficiale, 80% dintre victime erau femei.

Crimele sectei Thugee
Pentru a potoli setea de sange a nemiloasei zeite Kali, practicantii sectei Thugee din India au dezvoltat inca din anul 1500 o practica religioasa prin care oamenii erau jertifi pe altarul acesteia. Cele mai multe victime erau ucise prin strangulare in timpul ritualurilor. Se aproximeaza ca 2 milioane de oameni i-au cazut victime de-a lungul timpului. Numai in anul 1800 au fost curmate circa 20 000 de vieti, pana cand interventia autoritatilor britanice a pus capat acestor practici. Numarul victimelor s-a diminuat, desi in 1840 un membru Thugee era judecat pentru uciderea a 931 de oameni. In prezent, anumiti preoti hindusi inca mai practica acest ritual, insa locul oamenilor pe altarul jertfei a fost luat de capre.

Cruciadele
Definite drept conflicte militare cu un caracter religios, cruciadele medievale au fost purtate atat impotriva dusmanilor externi cat si a celor interni. Nu numai musulmanii sau slavii pagani au fost vizati, dar si crestinii greci ortodocsi, catarii, husitii sau oricine dobandea “statutul” de inamic al papilor. Scopul initial al cruciadelor era recuperarea Pamantului Sfant de la musulmani si impiedicarea expansiunii turcesti. Cruciadele erau purtate impotriva paganilor, ereticilor sau a celor care erau excomunicati din motive religioase, economice sau politice. In scurt timp insa, acestea au inceput sa serveasca si altor scopuri, cu precadere politice. Organizarea unei cruciade insemna mobilizarea unor forte militare imense, iar luptele presupuneau o violenta iesita din comun, avand ca rezultat un numar impresionant de victime. Ideea unui razboi religios care serveste unei cauze nobile a infierbantat mintile laicilor, asa se face ca spre sfarsitul secolului XI, oamenii din popor se angajau in aceste batalii, devenind dupa depunerea unui juramant “soldatii bisericii”. Se pare ca pana in 1291, numarul victimelor ajunsese la 20 milioane, dar aceasta este numai o cifra aproximativa, in lipsa unor evidente exacte. Este foarte probabil ca cifra sa fi fost mult mai mare, augmentata de numeroasele cruciade petrecute de-a lungul unei perioade lungi de timp.

Jihadul islamic
Semnificatiile “razboiului sfant” au nascut de-a lungul timpului o multime de controverse. Unii musulmani inteleg prin jihad utilizarea tuturor resurselor pentru a urma doctrina islamica si pentru a-l multumi pe Alah. Este un proces continuu, prin care acestia invata sa-si controleze propriile dorinte si sa lupte impotriva gandurilor rele. Pentru acestia, jihadul se afla inauntrul fiintei si se materializeaza prin aducerea dreptatii si inlaturarea raului din societate. Aceste precepte au cunoscut in scurt timp o extensie, care s-a materializat impotriva necredinciosilor.
Insa un anumit pasaj din Coran, Sura 25, versetul 52 a nascut foarte multe dezbateri in lumea islamica. Multi l-au folosit in trecut si il folosesc si in prezent drept scuza pentru a comite crime ascunse in spatele unei doctrine religioase: “ Nu cedati in fata necredinciosilor, ci luptati cu indarjire impotriva lor”.
Razboiul sfant, mentionat in Coran, a facut numeroase victime timp de 12 secole. Se pare ca in decursul istoriei, numarul victimelor ucise in numele Islamului numara aproximativ 200 milioane. In primii ani, armatele musulmane se raspandeau rapid: din estul Indiei pana in vestul Marocului. La scurt timp, diverse formatiuni religioase si-au adus acuze reciproce, declarand jihadul una impotriva celeilalte: Kharijis s-au luptat cu Sunni, Azariqis au declarat moarte tuturor pacatosilor si familiilor lor. In 1850 un mistic sudanez, Umar al-Hajj, a initiat un jihad in scopul de a converti triburile africane pagane.

Jertfele aztece
Aztecii au inceput elaborarea teocratiei in jurul anului 1300, marcand era de aur a sacrificului uman. Aproximativ 20 000 de oameni au fost jertfiti zeilor, in mod special zeului soare, caruia trebuia sa i se asigure ratia zilnica de sange. In cadrul ritualurilor, inima victimelor era scoasa, iar corpurile erau mancate. Alte victime erau inecate, decapitate, arse sau aruncate de la inaltime. Intr-un ritual dedicat zeului ploii, copii care obisnuiau sa planga des erau omorati incet pentru ca lacrimile lor sa aduca ploaia. Pentru a o multumi pe zeita porumbului, o fecioara trebuia sa danseze timp de 24 de ore, dupa care era ucisa, iar pielea ii era jupuita. O insemnare mentioneaza ca la incoronarea regelui Ahuitzotl, 80 000 de prizonieri au fost macelariti intru satisfacerea zeilor.

Inchizitia
Primele miscari ale inchizitiei au fost provocate de atitudinea maselor fata de crestinism, in mod particular de cea a catarilor si a valdensienilor. Tortura a inceput sa fie folosita dupa anul 1252. Cel care a autorizat uzul torturii a fost papa Inocent al IV-lea, printr-un edict papal cunoscut sub numele de Ad exstirpanda. Insa decretul interzicea varsarea de sange, mutilarea sau moartea. Una dintre metodele des folosite era “strappado”, care presupunea legarea mainilor acuzatului la spate si suspendarea acestuia in aer, pana la fracturarea bratelor. Metoda a cunoscut si “imbunatatiri”: in unele cazuri, se adaugau greutati la picioare, ceea ce ducea implicit, la dislocarea lor. Insa lucrurile nu s-au oprit aici. In 1568, Tribunalul Inchizitiei Spaniole a ordonat exterminarea a 3 milioane de oameni de pe actualul teritoriu al Olandei, atunci domeniu spaniol, sub acuza de rebeliune. Un alt exemplu de fervoare religioasa este celebrul inchizitor spaniol Torquemada, care avea pe constiinta cel putin 10 220 de suflete.

Masacrul hindusilor
Cucerirea Indiei de catre mahomedani a fost descrisa de catre istoricul W.Durant, drept cel mai sangeros episod din istorie. In anumite parti ale Europei si ale Asiei, natiunile cucerite optau pentru convertirea la Islam in locul mortii sigure care ii astepta. In India lucrurile nu au stat asa cum si-ar fi dorit cuceritorii musulmani, datorita religiei hindu, care isi ocupase locul in viata si in cultura oamenilor cu mai bine de 4000 de ani in urma. Pusi in fata unei rezistente iesite din comun, cuceritorii musulmani nu au ezitat sa incendieze orase intregi si sa masacreze intreaga populatie a acestora. Fiecare astfel de campanie sporea numarul victimelor cu cateva mii de suflete si tot pe atatea erau aruncate in ghearele sclaviei. Fiecare invadator isi putea construi la propriu un deal din craniile adeptilor hindusi. Cucerirea Afganistanului in anul 1000 a avut ca rezultat anihiliarea intregii populatii hinduse de pe acest teritoriu. Sultanii Bahmani din centrul Indiei isi facusera o regula din a omori 100 000 de hindusi pe an. In anul 1399, Teimur a ucis 100 000 de oameni intr-o singura zi si mult mai multi cu alte ocazii. Conform calculelor profesorului Koenraad Elst, numarul populatiei hinduse a scazut din anul 1000 pana in anul 1525 cu 80 milioane.





Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 19:54

mda...no coment..s-a facut mult rau si in numele religiei si a credintei! Acesta este OMUL! sa faca rau in numele BINELUI SUPREM!


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 15 Octombrie 2008, ora 11:16

vad ca ai facut o cercetare serioasa in ecest subiect. cred insa ca ideea e alta. trebuie sa vedem unde au gresit toti acesti oameni si, in momentul cand am putea fi chiar noi pusi intr-o situatie asemanatoare, sa actionam mai intelept decat ei.
in mica noastra sociatate de fiecare zi putem intalni cazuri de ura contra tiganilor, maghiarilor, evreilor. si ne credem purtatorii adevarului suprem, pentru ca am fost programati toata viata noastra, de catre cei apropiati, tata, mama , bunici, de catre scoala, de catre cei cu care lucram. insa ar trebui sa avem tot timpul in cap ca ei au aceaste idei inoculate in cap de catre famiiliile lor, care la randul lor... in cele din urma ne dam seama ca de fapt ceea ce cunostem drept adevar, moral, bun, nu e decat rezultatul unei mosteniri date din generatie in generatie, o mostenire facuta din ideile unor oameni, si ca deci, aceasta mostenire poate fi gresita.
nu spun sa ne renegam trecutul sau ceea ce ne spun parintii. trebuie insa sa ascultam cu ochii deschisi, sa reflectam, sa ne punem intrebari si, daca facem acest lucru, probabil ca vom ajunge vreodata la concluzia: cum se poate ca moarte unor oameni sa aduca onoare familiei mele? cum se poate sa urasc niste oameni pe care nici nu-i cunosc? cum se poate sa gasesc vinovat pe cineva doar prin simplul fapt al apartenentei la o anumita societate, asa, fara probe, fara nimic?
dumnezeu inseamna iubire. acesta e mesajul lui! este un mesaj simplu, curat, care nu trebuie sa nasca interpretari. cei care ii intrerpreteaza mesajul sunt cei care doresc puterea. cum? pai in momentul interpretarii pun ceva din gandirea lor personala si spunand ca e mesajul domnului reusesc sa se impuna unei intregi societati. de aici ororile pe care le-ai gasit in istoria acasta.
pana la urma e vorba de putere, de control, de manipulare...


Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 15 Octombrie 2008, ora 19:57

pana la urma e vorba de putere, de control, de manipulare...


Fosta membra 9am.ro

223 mesaje
Membru din: 28/09/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Octombrie 2008, ora 23:00

Noi suntem Ortodoxi - si nu avem probleme de genul acesta...


minutemaid

88 mesaje
Membru din: 18/09/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 01:12

De la: lbtc, la data 2008-10-20 23:00:22Noi suntem Ortodoxi - si nu avem probleme de genul acesta...



Mdeah...! Ortodocsi....


contact9_2

10 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 14:54



necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 16:14

De la: minutemaid, la data 2008-10-21 01:12:27
De la: lbtc, la data 2008-10-20 23:00:22Noi suntem Ortodoxi - si nu avem probleme de genul acesta...



Mdeah...! Ortodocsi....
;;;;; ;;Este; un subiect; prea complicat; pt, al,,comenta,, tu!


madalina_dan

38 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 22 Octombrie 2008, ora 21:11

Nu este vorba de religie. Este vorba de cum interpreteaza oamenii religia. De exemplu Jihad-ul. Am studiat limba araba si civilizatia musulmana in facultate. Ai fi surprins sa afli cat de diferita este ideea de Jihad in islam de ceea ce se vede la televizor si este promovat de media. Ceea ce vedem si auzim este o interpretare gresita - atat a celora care comit acte abominabile in numele "razboiului sfant"cat si a celor care sufera din cauza asta. OAMENII sunt vinovati de asta, nu religia in sine. In religia ortodoxa preotul este un paznic al sufletelor si un indrumator. Sau cel putin ar trebui sa fie. Daca un preot decide sa inceapa afaceri cu banii din cutia milei sau sa dea in vileg secretele aflate la spovedanie, asta nu inseamna ca religia este de vina. Oamenii sunt de vina!


Fosta membra 9am.ro

9 mesaje
Membru din: 20/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Octombrie 2008, ora 22:40

...every religion is true one way or another...it is true when understood metaphorically...but when it gets stuck in its own metaphors, interpreting them as facts, you are in trouble...
...cu totii plecam la drum cu un bagaj pe care nu noi ni l-am intocmit(religia, politica si alte dogme artificiale o fac)...a nu te opri pentru putin si a cerceta si reflecta continutul acestuia, este o insulta la natura noastra curioasa si creatoare...


marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Barlad

Postat pe: 23 Octombrie 2008, ora 07:04

Religia musulmana si Coranul , provaduiesc in clar crima si genocidul !


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 23 Octombrie 2008, ora 07:53

;;;;;;;;Religia, nici una, n-ar trebui sa se implice in asemenea ;lucruri;!


leo_

448 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 23 Octombrie 2008, ora 20:56

religiile se bazeaza pe frica, de asta fac toate crimele. ca sa sperie. dar ar putea ar detona si o nucleara tot ca sa sperie.


minutemaid

88 mesaje
Membru din: 18/09/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 00:56

Pai asa s-au putut manipula cel mai bine masele sau mai bine zis norodul .
Prin frica!
""""Teme-te de Dzeu!""""

Si ca sa se controleze si mai bine poporul exista spovedania! Stia preotul tot! El era mediatorul...intre om si Dzeu cica!
(Ma rog, e bine sa te spovedesti... acelasi lucru il faci si la psiholog...intr-un fel )
Mai venea si cate un schizofren care zicea ca el a vorbit cu Dzeu... la o epoca , cand atomul nu exista...
Deci... cei care au inteles ca frica fata de fiinta suprema ii poate ajuta sa isi mareasca teritoriile... au profitat bine!!!






necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 23:25

De la: brasoveanuleontin, la data 2008-10-23 20:56:23religiile se bazeaza pe frica, de asta fac toate crimele. ca sa sperie. dar ar putea ar detona si o nucleara tot ca sa sperie.


Falsele religii se bazeaza pe frica
Credinta adevarata se bazeaza pe iubire


leo_

448 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 04:19

De la: cla03, la data 2008-10-24 23:25:05
Falsele religii se bazeaza pe frica
Credinta adevarata se bazeaza pe iubire


credinta si religia nu sunt acelasi lucru si au suporturi diferite pe care sunt scrise.

sincer nu cunosc o religie bazata pe iubire inca. poate stii tu?


Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Timisoara

Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 14:12

draga lbtc, cred ca iti sunt foarte bine fixati ochelarii de cal, cum adica noi suntem ortodocsi si nu avem probleme de genul? adevarul ca masacre la nivel de mii de oameni nu s-au facut... dar cum numesti tu invrajbirea intre religii? adica ura care incearca foarte multi preoti ortdocsi s-o implanteze emoriasilor in cap... priveste doar spre numeroasele cazuri de abuz din Ardeal, incepand cu interzicerea greco-catolicilor, numarul foarte mare de preoti greco-catolici care au facut inchisoare sau daca enoriasii care vroiau sa-si pastreze o mica parte din pamantul ce-l detineaui erau obligati sa treaca la ortodoxism, sau confiscarea bisericilor? ti se pare putin? si asta de ce? pentru ca in si in Romania biserica cu politicul au mers mana in mana... iar in zilele noastre enoriasii ortodocsi "se iau la bataie" cu cei greco-catolici neacceptand ideea de retrocedare a bisericilor... preoti ortodocsi care darama vechi biserici greco-catolice pt ca statul a retrocedat biserica nu pamantul, sau care transforma arhitectural o biserica greco in una ortodoxa... si mai sunt multe astfel de exemple daca ar fi sa sapam mai adanc in istorie... si asa in incheiere sunt de acord cu ce spunea cineva mai sus: nu poti judeca un om fara sa-l cunosti doar pt ca apartine unei alte religii, nationalitati, orientari sexuale, si DA, ar trebui sa invatam din greselile "stramosilor" nostrii...


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 07:46

Brasoveanuleontin, in aproape toate posturile tale esti destul de pesimist, as spune. Tu nu poti vedea lumea decat condusa de o dictatura si nu vezi in religie decat posibilitatea unui grup de a impune cu forta propriile idealuri.
Daca nu ai descoperit inca nici o credinta care sa-ti elibereze sufletul, care sa-ti dea speranta ca OMUL este (poate deveni) bun si curat ........ este foarte trist pentru tine.
Nu vreau sa ma cert cu tine (ar fi inutil) si nici nu tin sa te contrazic, cu orice pret, insa eu chiar sunt convinsa ca Biserica mea nu ma minte. Chiar daca am vazut destule lucruri murdare si rele, chiar daca am intalnit oameni mizerabili care erau in stare sa-si vanda si mama pentru bani sau pozitie sociala eu inca mai sper .......... sper ca va fi mai bine pentru noi toti.
In fond speranta moare ultima !


Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Deva

Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 08:07

Discutia de fata nu are un suport real. "Homo religiosus" nu poate sa explice atrocitatile comise in numele religiei. "Homo religiosus" IUBESTE si nu intelege ura, este IMPACIUITOR si nu stie ce e razbunare, ... De regula, "Homo religiosus" este "el insusi" victima atrocitatilor comise in numele religiei.

"chstr" scria "...cu totii plecam la drum cu un bagaj pe care nu noi ni l-am intocmit(religia, politica si alte dogme artificiale o fac)...a nu te opri pentru putin si a cerceta si reflecta continutul acestuia, este o insulta la natura noastra curioasa si creatoare..."
In ce ma priveste sunt de acord cu asocierea dintre religie si politica ... si dintre alte dogme artificiale. Ei, dupa parerea mea, exact aici fiinteaza Homo Religiosus - este constient de natura pervertita a religiei si a sistemelor religioase in general dar cercetand si gandind trece dincolo de "reactii istorice" si ramane la esenta: iubeste-L pe Dumnezeu din toata inima ta si pe om ca pe tne insuti


Sergiu M. Bradean http://sergiu.genom.ro http://rcc.genom.ro sesedia13@gmail.com
leo_

448 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 11:45

De la: cla03, la data 2008-10-26 07:46:16Brasoveanuleontin, in aproape toate posturile tale esti destul de pesimist, as spune. Tu nu poti vedea lumea decat condusa de o dictatura si nu vezi in religie decat posibilitatea unui grup de a impune cu forta propriile idealuri.

Daca nu ai descoperit inca nici o credinta care sa-ti elibereze sufletul, care sa-ti dea speranta ca OMUL este (poate deveni) bun si curat ........ este foarte trist pentru tine.

Nu vreau sa ma cert cu tine (ar fi inutil) si nici nu tin sa te contrazic, cu orice pret, insa eu chiar sunt convinsa ca Biserica mea nu ma minte. Chiar daca am vazut destule lucruri murdare si rele, chiar daca am intalnit oameni mizerabili care erau in stare sa-si vanda si mama pentru bani sau pozitie sociala eu inca mai sper .......... sper ca va fi mai bine pentru noi toti.

In fond speranta moare ultima !






ti se pare. sunt o persoana careia i se spune ca e prea optimista insa asta se numeste realism. nu exista democratie decat in dictionar. curentele sunt toate dictaturi, indiferent de nume pentru ca fiinta umana depinde inca de un cod de legi pentru a evolua in societate.

biserica ta...hm, nici nu stii multe despre ea. nu poti sa o cunosti decat citind cartile de baza ale altor religii. atunci ajungi sa cunosti adevarul si despre religia ta. acela ca e una dintre celelalte cu aceeasi pretentie ca e adevarata. oare toate religiile de mult apuse nu aveau aceeasi pretentie? cred ca trebuie sa te trezesti la realitate. pe pamant dumnezeu influenteaza prin oameni si nu face minuni pentru ca nu trebuie sa se justifice.


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 22:32

In parte, ai dreptate, nu exista democratie adevarata ..... toate regimurile au facut abuzuri mai mult sau mai putin evidente. Puterea corupe .... asa este ?

Cat despre ceea ce cunosc sau ceea ce nu cunosc despre biserica mea ....
Nu am nevoie de dovezi, chiar daca inteleg ce dorea Sfantul Toma. Nu am nevoie de parerea altor religii, le respect si cu asta basta. Nu am nevoie ca Dumnezeu sa faca minuni pentru a crede in EL.
Sunt departe de a fi cea mai "buna", cea mai "inteligenta" , cea mai "perfecta" ..... cea mai asa si pe dincolo.
Sunt ..... normala .
Si nu religiile sau bisericile comit atrocitati ci oamenii ce se ascund in spatele unor religii.
Dumnezeu ne-a daruit liberul arbitru ....... de ce oare alegem de cele mai multe ori sa facem rau si nu bine ?????


ASR

88 mesaje
Membru din: 23/10/2008
Oras: Ploiesti

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 14:49

Prieteni.

este mult prea greu…si nu frica este cea care ne tine ci spalarea creierului uman(la nivel mondial)….mai multe nu spun …pentru mine a fost de ajuns sa vad asta :
www.zeitgeistmovie.com sau variantele traduse…

Crezi ce vrei sau nu crede! Spune mai departe despre el sau nu spune!
Au fost gasite contra argumente:poti sa le crezi sau nu! Poti sa spui mai departe despre ele sau nu!

Cand reusesti sa stai intre doua adevaruri si sa-ti creezi propriul adevar atunci,este doar parerea mea,ti-ai gasit identitatea,constiinta si demnitatea!
Totdeauna este Raul si Binele ...de ce nu exista nimic intre??!!

Este un film interzis(?!) Este un Adevar bun sau rau!! Dar este un adevar!…cred ca asta ar trebui sa dea de gandit…
Dar oare mai putem gandi??



Fosta membra 9am.ro

474 mesaje
Membru din: 28/10/2008
Oras: Iasi

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 22:40

vad ca esti foarte suparat in aceasta privinta si te-ai pregatit foarte bine cu argumente. imi pare rau ca acum nu am nici un raspuns, dar am simtit nevoia sa las un mesaj. as putea spune ca mia placut tortura vrajitoarelor . in rest am impresia ca este vina si oamenilor care accepta sa cada prada acestor ritualuri si religii despre care nu stiu nimic. am avut o problema in acest gen. am crezut in spirite foarte mult timp si pot spune ca deveneam paranoica deabinelea pana am ajuns sa mi fac o credinte in stele. daca nu mas fii oprit cred ca as fiii ajuns sa ma tai ca sa mi arat recunostiinta fata de ceva . acum imi pare foarte rau si sper sa ma indrept. acest nou curent emo cred ca ajunge sa fie o alta religie.


SpitzeDumy
Fosta membra 9am.ro

7 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 19:01

pentru cel cu speranta moare ultima
pai noi murim inaintea ei asa k hai la o bere cat mai e timp


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 19:13

De la: b_gavriluta, la data 2008-10-29 19:01:53pentru cel cu speranta moare ultima
pai noi murim inaintea ei asa k hai la o bere cat mai e timp


Imbietoare propunere


Fosta membra 9am.ro

391 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 19:36

De la: brasoveanuleontin, la data 2008-10-25 04:19:05
De la: cla03, la data 2008-10-24 23:25:05

Falsele religii se bazeaza pe frica

Credinta adevarata se bazeaza pe iubire




credinta si religia nu sunt acelasi lucru si au suporturi diferite pe care sunt scrise.



sincer nu cunosc o religie bazata pe iubire inca. poate stii tu?




Ei hai c-ai zis-o - si Religia crestin-ortodoxa sau cea crestino-catolica, sau cea crestina greco-catolica (care dintre ele ar trebui sa fie si a d-vs, stimabile ROMAN?), CRESTINISMul cu alte cuvinte PE CE ANUME S-O FI BAZIND, oare DE CE S-A SACRIFICAT Iisus PE cruce, PENTRU IERTAREA PACATELOR NOASTRE, A TUTUROR OAMENILOR (NU doar Evreilor!!!), DACA NU DIN IUBIRE, atuncea din ce considerente MESCHINE poate, dupa umila d-vs. parere credeti ca s-a lasat Iisus in voia si planul lui Dumnezeu, tatal Lui si al nostru ??? Daca NU DIN DRAGOSTE, atuncea de ce ????



Sa fim iertati in continuare, bieti COPII ce suntem ai unor bieti PARINTI - ai unui Mare PARINTE, Prea Bunul Dumnezeu - are sa ne ierte si de aceasta data ... doar NOI, vom vedea CE VA URMA pentru noi insine, in propria noastra NERECUNOSTINTA asupra TUTUROR INVATAMINTELOR ce nu vrem si pace, ca sa le pricepem.



Da, NOI tot comentam, si viata TRECE, si POATE o data si o data VOM DESCHIDE SI NOI OCHII si vom vedea DINCOLO DE PROPRIILE NOASTRE ''FUMURI'' - da, da, CALCULATI-VA VALORILE in cuvinte, MATERII de toate felurile ... si dincolo de POARTA aceea de PAMANT, cand vom trece, TOATE cu NOI/VOI LE VOM/VETI LUA ???



Sau poate DRAGOSTEA / URA / DORINTELE de toate felurile NE VOR URMA dincolo de poarta aceea







SA VA IUBITI APROAPELE CA PE VOI INSIVA!

(Si pe aceasta oare cine a spus-o?)





Fosta membra 9am.ro

391 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 20:01

MYTCOR,

intreaga VIATA umana presupune JERTFA.
Sub orice forma ar fi ea, pentru orice fel de ''interese'', SACRIFICIUL UMAN a fost, este si va fi totdeauna prezent PE PAMANT.
Ceea ce va fi sa fie DINCOLO de destinul nostru Pamantean, cred ca depinde de fiecare in parte, de alegerea noastra pentru noi insine !!!
Cei care aleg AVERILE, se vor ingropa intrinsele ...
Cei ce aleg PUTEREA si INFLUENTA, de acestea vor CRAPA! Ce vor lua cu ei MAI DEPARTE din toate acelea?
Cei ce au ales/vom alege DRAGOSTEA, probabil ca aceasta VA FI DUREREA NOASTRA, SAU ... poate ELIBERAREA NOASTRA.

DRAGOSTEA a faost din totdeauna cea care ne-a ajutat sa ''zburam in al 7-lea cer!'' Oare DE CE doar ea, SINCERA SI UNICA DRAGOSTE CE NU CERE NIMICA pentru SINE, CI DOAR DARUIESTE NELIMITAT, ne face SA NE SIMTIM ''usori'' ca si cum putem pluti, sau sa ne simtim PUTERNICI, mai puternici decat orice armate, sa ne simtim mai bogati si indestulati pe toate planurile ... Oare DE CE?

Oare DE CE Iisus si-a DAT PROPRIA VIATA PENTRU NOI, oamenii, iar Dumnezeu si-a sacrificat propriul Fiu ??? Pentru ca sa VEDEM noi CE PUTERNICA ESTE DRAGOSTEA!

Dar se pare ca este un lucru mult prea greu pentru oricine a il simti ...
Doar cine a trait vre-un sacrificiu similar in familie, poate intelege ...
De exemplu un parinte ce s-a sacrificat a daruit intreaga sa dragoste copiilor lui ... norocosi acei copii - DA! cele mai norocoase fiinte de pe pamant!

Nu avutiile te imbogatesc, IUBIREA INSA CU SIGURANTA TE INDESTULEAZA!
Iar viata ce-au avut-o unii oameni sub regimul comunist, cat de saracacioasa a putut fi ea si grea, teribil de grea pentru unii, de fapt MAI BOGATI NE-A FACUT, prin CREDINTA si prin DRAGOSTEA in cadrul familiei.



florys1

28 mesaje
Membru din: 2/11/2008
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 10:32

spunea cineva ,ca religiile se bazeaza pe frica ...este adevarat,dar tot adevarat ca frica fata de D-zeu,te opreste de la fapte rele .daca esti cu adevarat crestin frica fata de D-zeu iti da intelepciune .acea intelepciune ,care te va opri de a face rau cuiva ,de a vorbi urat cuiva .unii inteleg frica intr-un mod diferit ....daca ai frica de D-zeu si daca il iubesti neconditionat pe Isus,sa stii ca esti un om ales de D-zeu si mai ales ai ajuns la un nivel spiritual avansat.,la o comuniune cu cele sfinte ....offf ca prin multe am trecut sa ajung la asemenea concluzie ,iar acum sunt fericita ca in sfarsit am inteles....
acei preoti HOMO sau acei oameni care imbraca haina credintei(la propriu),nu sunt oameni sunt diavoli,sunt bolnavi psihici si au ajuns in aceasta stare pt ca nu au frica de D-zeu....nu se poate sa faci asa ceva si sa crezi in D-zeu .sunt diavoli ascunsi in preoti,dar ei vor da socoteala si rasplata va fi pe masura comportamentului pe lumea aceasta
in numele religiei s-au comis atrocitati .e adevarat.dar de ce ?pt ca fiecare religie crede ca ea e cea adevarata....daca-l iubesti pe D-zeu si iubesti credinta in care te-ai nascut si nu treci de la o religie la alta ,ca oamenii fara suflet,atunci esti un om castigat...eu sunt ortdocsa si nu as trece la alta religie ,pt nimic in lume,desi aici in UK,sunt putine biserici de acest fel.dar respect celelalte religii,pt ca si ei cred in ceva bun,indiferent de cum il cheama pe D-zeul lor.toleranta este un lucru iubit de D-zeu si cum se spune"sa ne iubim unii pe altii"....


leo_

448 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 3 Noiembrie 2008, ora 09:49

De la: i_eirene, la data 2008-11-01 19:36:20
Ei hai c-ai zis-o - si Religia crestin-ortodoxa sau cea crestino-catolica, sau cea crestina greco-catolica (care dintre ele ar trebui sa fie si a d-vs, stimabile ROMAN?), CRESTINISMul cu alte cuvinte PE CE ANUME S-O FI BAZIND, oare DE CE S-A SACRIFICAT Iisus PE cruce, PENTRU IERTAREA PACATELOR NOASTRE, A TUTUROR OAMENILOR (NU doar Evreilor!!!), DACA NU DIN IUBIRE, atuncea din ce considerente MESCHINE poate, dupa umila d-vs. parere credeti ca s-a lasat Iisus in voia si planul lui Dumnezeu, tatal Lui si al nostru ??? Daca NU DIN DRAGOSTE, atuncea de ce ????
Sa fim iertati in continuare, bieti COPII ce suntem ai unor bieti PARINTI - ai unui Mare PARINTE, Prea Bunul Dumnezeu - are sa ne ierte si de aceasta data ... doar NOI, vom vedea CE VA URMA pentru noi insine, in propria noastra NERECUNOSTINTA asupra TUTUROR INVATAMINTELOR ce nu vrem si pace, ca sa le pricepem.
Da, NOI tot comentam, si viata TRECE, si POATE o data si o data VOM DESCHIDE SI NOI OCHII si vom vedea DINCOLO DE PROPRIILE NOASTRE ''FUMURI'' - da, da, CALCULATI-VA VALORILE in cuvinte, MATERII de toate felurile ... si dincolo de POARTA aceea de PAMANT, cand vom trece, TOATE cu NOI/VOI LE VOM/VETI LUA ???
Sau poate DRAGOSTEA / URA / DORINTELE de toate felurile NE VOR URMA dincolo de poarta aceea
SA VA IUBITI APROAPELE CA PE VOI INSIVA!
(Si pe aceasta oare cine a spus-o?)


hai mai, sigur poti mai mult de atat. ce stii despre isus tu? nimic. niste mituri si nimic mai mult. presupun ca nu avea reporteri pe langa el sa ii redacteze fiecare eveniment. deci corecteaza-ma asupra scenariului: la 200-300 de ani de la moartea lui un grup de preoti probabil s-au apucat sa culeaga informatii din popor. si cum poporul era destul de salbatic a iesit o legenda. nu stim ce a spus el si cum s-a comportat. stim doar ca a fost rastignit. restul e legenda.

in al doilea rand isus nu s-a referit la toti oamenii pt ca el nu stia de existenta altui popor decat cel din zona lui. nu a facut niciodata referiri la europa de exemplu.


leo_

448 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 3 Noiembrie 2008, ora 09:55

De la: florys1, la data 2008-11-02 10:32:58spunea cineva ,ca religiile se bazeaza pe frica ...este adevarat,dar tot adevarat ca frica fata de D-zeu,te opreste de la fapte rele .daca esti cu adevarat crestin frica fata de D-zeu iti da intelepciune .acea intelepciune ,care te va opri de a face rau cuiva ,de a vorbi urat cuiva .unii inteleg frica intr-un mod diferit ....daca ai frica de D-zeu si daca il iubesti neconditionat pe Isus,sa stii ca esti un om ales de D-zeu si mai ales ai ajuns la un nivel spiritual avansat.,la o comuniune cu cele sfinte ....offf ca prin multe am trecut sa ajung la asemenea concluzie ,iar acum sunt fericita ca in sfarsit am inteles....
acei preoti HOMO sau acei oameni care imbraca haina credintei(la propriu),nu sunt oameni sunt diavoli,sunt bolnavi psihici si au ajuns in aceasta stare pt ca nu au frica de D-zeu....nu se poate sa faci asa ceva si sa crezi in D-zeu .sunt diavoli ascunsi in preoti,dar ei vor da socoteala si rasplata va fi pe masura comportamentului pe lumea aceasta
in numele religiei s-au comis atrocitati .e adevarat.dar de ce ?pt ca fiecare religie crede ca ea e cea adevarata....daca-l iubesti pe D-zeu si iubesti credinta in care te-ai nascut si nu treci de la o religie la alta ,ca oamenii fara suflet,atunci esti un om castigat...eu sunt ortdocsa si nu as trece la alta religie ,pt nimic in lume,desi aici in UK,sunt putine biserici de acest fel.dar respect celelalte religii,pt ca si ei cred in ceva bun,indiferent de cum il cheama pe D-zeul lor.toleranta este un lucru iubit de D-zeu si cum se spune"sa ne iubim unii pe altii"....


frica de dumnezeu e tot frica si tot sentiment uman negativ. daca ajungi sa faci ceva din frica de dumnezeu esti mai aproape de animal decat de om. ce diferenta ar fi intre tine si porcul care ar intra in porumbi dar ii e frica de tine?
iar diavoli nu exista.


Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum poate explica HOMO RELIGIOSUS urmatoarele atrocitati comise in numele RELIGIILOR ?
Mergi la: