Info
x
Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?
|
Fosta membra 9am.ro 121 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 15:42
De la: adipopa, la data 2009-01-16 15:37:42De la: corra21_angelharts, la data 2009-01-16 14:56:08Astept motivatia actelor, nu ma intereseaza cate au fost... Si lasati paranoia! Nu vorbiti cu @mytcor acum! |
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 15:51
De la: corra21_angelharts, la data 2009-01-16 15:40:23Ma obligati sa ma cobor la nivelul dvs. de a aborda tema propusa. Sa privim problema punctual. S-atunci va intreb ceva simplu. După ce m-am chinuit atâta să demontez argumentul fals construit cu ajutorul articolului de pe prima pagină în susținerea cel puțin implicită a ateismului, tu mai ai dubii în ce tabără mă situez? După ce am combătut freudianismul din spatele explicației tale și a lui Mihai Suhani cu privire la originile religiei, tu nu știi încă cu cine vorbești? Nah, nu cred asta... Și de ce, mă rog, crezi tu că trebuie să te cobori (nu să te ridici) la nivelul meu? Parcă nu țineai pasul adineaori cu logica silogistică (nici măcar după ce m-am oferit să te învăț), parcă încurcai borcanele cu Servetus... Cât de jos vrei să mai cobori? Auzi, 'curent dogmatic'!? Ce, ateismul și creștinismul sunt 'curente dogmatice'? Mytcor, fă exerciții simple de comunicare. Începe cu 'Ana are mere...' și zi de mai multe ori. |
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 16:11
Sincer...nu stiu ce e cu acest OM!
|
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 16:32
De la: adipopa, la data 2009-01-16 15:51:32De la: corra21_angelharts, la data 2009-01-16 15:40:23Ma obligati sa ma cobor la nivelul dvs. de a aborda tema propusa. Sa privim problema punctual. S-atunci va intreb ceva simplu. D-le @adipopa ati ridicat nejustificat piatra impotriva lui @mytcor si ati lovit. V-a intors si celalalt obraz si ati continuat sa loviti. Inclin sa cred ca singurul dvs obiectiv este desfiintarea temei si nu a lui @mytcor. In contextul postarilor este clara capcana «Servetus » , ce a avut un efect de bumerang neanticipat, si incercarea dvs de a deturna atentia de la esenta subiectului. Aici pun punct incercarii de a dialoga cu dvs in cadrul temei. IGNOR |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 16:42
"Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti deveni mare". Mark Twain |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 17:11
De la: corra21_angelharts, la data 2009-01-16 16:32:54In contextul postarilor este clara capcana «Servetus » , ce a avut un efect de bumerang neanticipat, si incercarea dvs de a deturna atentia de la esenta subiectului. Servetus ne ajută doar să vedem ce fel de om este Mytcor - un diletant, care spunea, pe acest distins forum, următoarea prostie: ============================================================== din cate-mi amintesc pe moment, Servetus a murit de moarte naturala la domiciliul fortat si nicidecum ars pe rug. s-asta datorita tradarii lui Calvin,.asa c-ati stalcit-o rau de tot, mai bine taceati si filozof autentic ramaneati. ============================================================== Iar, după ce o spune, refuză cu încăpățânare să retracteze, cum ar fi făcut orice intelectual onest, aruncând în schimb pe forum texte după texte luate de pe net, doar-doar îl voi lăsa în pace fără să-i mai cer socotelă. O capcană, stimată sosie? Întinsă de cine? Să fi greșit oare Mytcor al tău intenționat - ca ministrul educației cu stelele de pe steagul UE? Exclus. Doar voia să-mi bage pumnul în gură cu incultura lui... Mytcor, dacă tăceai, da, poate rămâneai și-n ziua de azi exponentul par excellence al 'unei gândiri realist-investigative, într-o concepție pragmatico-realizabilă printr-o cunoaștere și prin insușiri praxeologice aplicabile' (vorbele acestea, maestre, îți aparțin). Prin urmare, cu ajutorul lui Servetus, putem vedea toți adevăratul caracter al lui Mytcor și al sosiei lui. |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 17:54
De la: corra21_angelharts, la data 2009-01-16 16:32:54Inclin sa cred ca singurul dvs obiectiv este desfiintarea temei si nu a lui @mytcor. Greșit. Iată ipoteza cu care am răspuns eu astăzi întrebării acestui forum: ============================================================== Pentru a mări impactul emoțional al listei cu atrocități asupra cititorilor acesteia și pentru a discredita în principal creștinismul istoric, s-a omis în mod culpabil orice referire la martirizarea creștinilor primului veac în numele cultului cezarului sau al politeismului. Cu alte cuvinte, o listă cu 10 atrocități comise de-a lungul istoriei în numele unei ideologii din care lipsește ateismul ca și călău, precum și creștinismul ca și victimă, pune față în față nu doar ateismul contra teismului în general, ci ateismul contra creștinismului în particular. ============================================================== De asemenea, aștept doar penitența lui Mytcor, pentru a reveni la cele două premise pe care s-a construit argumentul. De data aceasta, în limita timpului disponibil desigur, sunt interesat să [re]argumentez că: (1) În forma inițială, Premisa 2 ('S-au comis atrocități în numele tuturor religiilor') redă o condiție necesară dar nu și suficientă pentru concluzia care se cere - și că adevărata ei formă, pentru ca argumentul să funcționeze, ar trebui să fie alta ('S-au comis atrocități în numele tuturor religiilor, dar nu și în numele ateismului'), ceea ce e fals. (2) Totodată, aș vrea să propun ca Premisa 1 ('Orice ideologie în numele căreia se comit atrocități trebuie abandonată') să primească o formă mai slabă, deoarece, în această variantă, este inacceptabilă până și celei mai militante ideologii - iar, pentru că sunt creștin și implicit subiectiv, aș invalida premisa dintr-o perspectivă islamică (deși cred că poate fi combătută și din interiorul creștinismului istoric). Repet, nu sunt interesat să moară subiectul. Dar, în ce îl privește pe Mytcor, vreau să-l ard pe rug, da, dacă nu se pocăiește... |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 18:03
De la: adipopa, la data 2009-01-16 17:54:25Dar, în ce îl privește pe Mytcor, vreau să-l ard pe rug, da, dacă nu se pocăiește... Am uitat să spun - dacă cineva nu a citit postările anterioare - Mytcor este incult, schizofrenic și hoț (și am susținut cu probe fiecare acuzație). |
|
|
|
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 18:07
De la: adipopa, la data 2009-01-16 17:11:16De la: corra21_angelharts, la data 2009-01-16 16:32:54In contextul postarilor este clara capcana «Servetus » , ce a avut un efect de bumerang neanticipat, si incercarea dvs de a deturna atentia de la esenta subiectului. ESTI DEMENT RAU! Sincer...prea mare importanta cum a murit acest martir, acum, nu prea isi are locul, si apoi ...tu ai fost de fata cum a fost omorat Servetus? Realitatea poate fi si ca ar fi ars pe rug , dar mai poate fi si o moarte naturala! Nu vezi ca esti singurul care si-a format o anume realitate fata de Mytcor, nicidecum Servetus! Mai bine ai face un mare bine si ai traduce textul lui Mytcor! Nu de alta, dar azi m-ai facut sa-mi intreb colegii de serviciu si pe sotul meu cine afost ACEST SERVETUS! Nimeni nu a stiut! Sincer nu prea are asa o mare importanta, acum, cum a murit SERVETUS si toata disputa asta schizofrenica care o provoci! |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 18:11
TI-AM MAI SPUS ...ESTI PARANOIC..BA MAI MULT ESTI SIUN MANIAC- OBSESIV..TI S-A PUS ACUM PATA CAT DE INCULT, SCHIZOFRENIC SI HOT ESTE MYTCOR!
lasa-ne Domnule cu aberatiile astea! Ti s-au putrezit neuronii in cap! |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 18:14
Acuzatiile care ii aduci lui MYTCOR nu ajuta la absolut nimic...poate doar ca vrei sa distrugi prin altercatii si intrigi acest subiect!
Nu ne convingi cu nimic prin aceste acuzatii ..delirante! |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 18:19
====================================================================================================
P 1 ="Daca va refeiti la Servetus ( Miguel Serveto Contesa alias Reves de la Villanueva de Sijena Huesca Aragon nascut la 29-IX-1511) teolog, medic, astronom, matematician ce a participat la reforma protestanta dezvoltand nontrinitandum Christology,..........".anterir enuntat ====================================================================================================Va plagiez stilul liniutelor, sa-mi spuneti cat va datorez in cazul in care l-ati inregistrat ca marca la OSIM pastiluta ce v-a tranchilizat capacitatile necesare orcarui fel de analiza logica.... ============================================================== P 2 = din cate-mi amintesc pe moment, Servetus a murit de moarte naturala la domiciliul fortat si nicidecum ars pe rug. s-asta datorita tradarii lui Calvin,.asa c-ati stalcit-o rau de tot, mai bine taceati si filozof autentic ramaneati. ============================================================== C = ?... ....a fost minuscula si stralucitoare ,.....ati asezat-o in palma si-ati inghitit-o degraba cu apa ne-nceputa !... Acum v-a ramas in gat si-i cam greu..... cu respiratia..... in lipsa "inspiratiei" O seara placuta !....TUTUROR. |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 18:25
....mariaoprea75, Servetus a murit intr-adevar pe RUG !...avand legat de picior.....(...).....si strigand..(.......! ).....
ofer placerea inlocuirii spatiilor dintre paranteze, ferventului domn @adipopa. |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 18:31
De la: mariaoprea75, la data 2009-01-16 18:07:58Sincer...prea mare importanta cum a murit acest martir, acum, nu prea isi are locul, si apoi ...tu ai fost de fata cum a fost omorat Servetus? Realitatea poate fi si ca ar fi ars pe rug , dar mai poate fi si o moarte naturala! Nu mai încerca și tu să rescrii istoria! Las-o așa. Nu pune la îndoială consensul general al istoricilor. Sigur că nu am fost acolo. Dar istoria se deosebește de știință tocmai în privința [ne]repetării unui experiment. Istoria nu poate să facă asta (i.e., să repete un eveniment). Dar poate afirma anumite lucruri cu certitudine - iar arderea pe rug a lui Servetus este unul dintre acestea. Diferența principală dintre colegii tăi și Mytcor constă în faptul că Mytcor are o altă versiune a morții lui Servetus (de care nici un istoric nu a auzit până acum) în timp ce colegii tăi nu s-au putut pronunța în privința subiectului dat fiind cunoașterea limitată. Mytcor nu trebuie decât să retracteze. A fost prins cu ocaua mică. |
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 18:43
Eu v-am spus ca o sa aveti belele cu berleuzul asta de Adi.
Cine are numele de Adi, face probleme. Maria, crezi ca Mytcor nu se descurca ? Asa-ti trebuie Mytcor, ti-am spus ca tipu are probleme cu capul. A facut o fixatie, ca Marcel cu avortul, ca Dagaio cu discriminarea femeii, ca Lyly cu abuzul suferit de la politisti, si gata, nu mai poate iesi din chestia asta. Multa lume are comportamentul asta. E ca si cum v-a scrie eu toata ziua despre ce batut de soarta sunt eu pentru cancerul de care sufera nevasta mea ... ce facem, pe unde ne ducem, ce mancam ... Eu mai lipseam din scandal ... m-as baga, dar habar n-am de povestea cu Servetus asta si nici n-am avut rabdare s-o citesc in engleza (nici nu o stiu prea destul pentru asa ceva) dar nici voi nu vreti sa-mi ziceti cum e treaba cu personajul asta. N-am priceput decat ca e crucial cum a murit. De ce ? Nu stiu.
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 18:49
"Odată cu apariția logicii predicatelor logicienii au putut să ia în considerație cuantorii ca instrumente apte pentru exprimarea tuturor argumentelor care apar în limbajul natural.
Jan Łukasiewicz (1878 - 1956) a introdus o a treia valență, aceea de "posibil". Mai târziu se admite că între "adevărat" și "fals" există un număr nesfârșit de grade intermediare." Sursa: ro.wikipedia.org/wiki/Logică#Opera.C5.A3ii_logice |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 19:13
De la: Atotputernicul, la data 2009-01-16 18:43:34Eu v-am spus ca o sa aveti belele cu berleuzul asta de Adi. Uite de aia imi esti tu mie atat de drag! Sa nu care cumva sa o interpreztezi ca pe o cochetarie din partea mea! Cand spui Adi..ma rog la cine te mai referi? Silviliule...imi esti DRAG! si punct! Cand il citesc pe Mytcor, am sentimentul ca ma inalt sufleteste, cand te citesc pe tine...ma linistesc razand in hohote! Rad ca nebuna prin casa si Alex al meu mereu ma intreaba de ce rad..apoi ma apuc de povestit! Cat despre Adi...sa stii ca e un nume frumos! In felul meu si fara cochetarii...imi place acest nume! Intelegi tu f. bine ce vreau sa spun! Ti-am mai spus, fiecare AVEM FARMECUL NOSTRU! Ma faci sa ma simt o printesa...nu care cumva sa incerce careva sa ma "injoseaca" ..nici macar prin dulcegarii...stii f bine la ce ma refer! |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 20:29
De la: corra21_angelharts, la data 2009-01-16 18:49:31Odată cu apariția logicii predicatelor... de "posibil". Mai târziu se admite că între "adevărat" și "fals" există un număr nesfârșit de grade intermediare." Cine vorbea de logica predicatelor? Eu vorbeam despre logica silogistică. Ai grijă la Jan Lukasiewicz. El a propus numai cea de-a treia valoare - din câte îmi amintesc eu - nu un număr infinit de grade intermediare. (Chiar dacă se numește logica polivalentă, termenul lui Lukasiewicz este de fapt sinonim cu trivalentă). Lukasiewicz a susținut că unele propoziții nu sunt nici adevărate nici false - ci nedeterminate - cum ar fi, de pildă, propozițiile despre viitor. Însă, din moment ce în descompunerea argumentului de față și în analiza silogistică a acestuia nu avem propoziții nedeterminate (sau despre viitor), și din moment ce nu discutăm despre aplicarea logicii în informatică, ar fi bine să nu complicăm inutil lucrurile și să rămânem la adjudecarea propozițiilor ca adevărate/false - sau eventual justificate/nejustificate. Oricum, cu cât valoarea de adevăr a premiselor este mai mică, cu atât concluzia favorabilă ateismului este mai slabă. |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 20:37
De la: mytcor, la data 2009-01-16 18:25:36Servetus a murit intr-adevar pe RUG... Deci, să înțelegem că e un fel de scuză? Și atunci de ce ți-a trebuit atâta? Ce a fost așa de greu? Un simplu click pe Wikipedia sau alte site-uri te-ar fi ajutat să vezi că ai greșit. Uite, dat fiind că ai mărturist (și așa cu jumătate de gură...pentru Maria de fapt...nu pentru mine), îmi retrag și regret și eu acuzația de incultură. Pace? |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 20:43
De la: mytcor, la data 2009-01-16 18:19:19pastiluta ce v-a tranchilizat capacitatile necesare orcarui fel de analiza logica.... [/quote] Măi, măi...nici nu am citit asta! Mă faci să regret acum că mi-am retras acuzația. Ce prostii debitezi cu 'pastiluța'? Ai făcut o gafă, atâta tot. Nu le mai da la întors și nu mă mai enerva. (Aproape îmi trecuse). |
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 21:23
.....nu , n-a fost o gafa domnule @adipopa, a fost o premeditare pe care o regret,(puteti verifica timpii postarilor)....drept pentru care-mi cer scuze !....
Altceva ma nenultumeste la dv., faptul ca nu spuneti lucrurilor pe nume vis-a-vis de speta Servetus-Calvin. Un simpu exercitiu al lui "CE-AR FI FOST DACA"-rolurile celor doi fiind inversate- unde s-ar fi aflat CRESTINISMUL ASTAZI. ?....... Pace ! |
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 00:07
De la: mytcor, la data 2009-01-16 21:23:21a fost o premeditare pe care o regret,(puteti verifica timpii postarilor)....drept pentru care-mi cer scuze Mytcor, tot nu știi să-ți regreți prostia! N-o mai da înainte cu premeditarea, capcana, pastila. Pe cine crezi că păcălești? Ai spus o prostie și apoi ai susținut-o spunând că Wikipedia nu e de încredere. Las-o baltă. Vrei să repostez rechizitoriu? A spune prostii nu e o crimă. Ce nu pricepi? Trebuie să ai însă curajul adevărului. Pace...dar cu gust amar! |
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 00:16
De la: mytcor, la data 2009-01-16 21:23:21Altceva ma nenultumeste la dv., faptul ca nu spuneti lucrurilor pe nume vis-a-vis de speta Servetus-Calvin. Un simpu exercitiu al lui "CE-AR FI FOST DACA"-rolurile celor doi fiind inversate- unde s-ar fi aflat CRESTINISMUL ASTAZI! Auzi, lasă-l și pe Servetus să se odihnească-n pace. Și așa i-am înnebunit pe toți cu el. Iar cu 'ce-ar fi fost dacă' o să ne certăm din nou. E un exercițiu inutil - și nu vreau să-ncep să-ți demostrez de ce. Mulțumește-te cu atât: răspunsul la întrebarea 'ce-ar fi fost dacă' nu aparține cunoașterii. Cât privește creștinismul, nu-i purta de grijă... Rezistă destul de bine. |
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 12:42
NU !... incep printr-o negatie exprimata raspicat in ceea ce priveste obiectia dv. principala si acelas NU!!!... il rostesc si-n cazul celor ulterior formulate.
N-am dorit in nici un fel marirea impactului emotional al cititorilor prin omiterea atrocitatilor comise impotriva proto-crestinilor ( pana la Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus si de atunci pana la cel mai "recent" genocid comis de catre guvernul Junilor Turci impotriva ARMENILOR cca. 1,5 mil.de victime)- scuzata fie-mi extensia parantezei !-...pentru a-i sensibiliza impotriva crestinismului atat timp cat am solicitat doar o forma de justificare a atrocitatilor comise de catre HOMO RELIGIOSUS in numele RELIGIILOR nu a CRESTINISMULUI. Posibilitatea unei justificari (intr-o atat de sensibila problema cum este religia) am oferit-o atat unui crestin cat si unui musulman , ets,etc...in acelas timp prin formula HOMO RELIGIOSUS; nuanta exclusivista a temei am incercat a exclude pe cat posibil o justificare venita din partea unui individ "ateu"....(nu cred intr-un ateism individual 100%)... De ce in numele religiilor?....pentru ca toate ii revendica o ideologie divina s-atunci se naste paradoxul . Cum pot justifica o crima in numele divinitatii., atunci cand divimitatea-mi interzice sa judec pentru a nu fi judecat, in acelas timp impunandu-mi,..sa nu ucizi !... Cum puteti justifica dv. urmatoarea afirmatie ce va apartine adliteram ...." Repet, nu sunt interesat să moară subiectul. Dar, în ce îl privește pe Mytcor, vreau să-l ard pe rug, da, dacă nu se pocăiește."..... Sa fie pentru dv. mai importanta o IDEOLOGIE (fie ea si religioasa).... decat un OM ?????????... |
|
maiaalexe 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 13:43
Tocmai asta-i problema, ca ne definim "religiosi"si uitam sa ne si verificam zilnic dak si suntem! Vesnic "altii" fac rele nu noi! Uitam mereu ca suntem raspunzatori de noi si de cei dati noua in grija...Lectiile lui Dumnezeu in istorie nu ne privesc si le cunoastem doar din vagi vorbe auzite nu stiu unde...
Mi-ar place sa fac parte dintr-un ONG care sa educe ideea de responsabilitate personala in toate planurile si apoi, cat de cat informati, sa discutam un asemenea subiect... Toate bune! Doamne ajuta! |
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 18:31
De la: mytcor, la data 2009-01-17 12:42:24Cum puteti justifica dv. urmatoarea afirmatie ce va apartine adliteram ...." Repet, nu sunt interesat să moară subiectul. Dar, în ce îl privește pe Mytcor, vreau să-l ard pe rug, da, dacă nu se pocăiește... Mda, am glumit. Oricum, te-ai pocăit între timp, dar cu jumătate de gură. Poate ar trebui, chiar dacă nu te ard pe rug, să te mai pârlesc măcar din când în când... Chiar nu înțeleg. De ce a trebuit să aduc atâtea dovezi și să scriu atâtea pagini ca să zici ceva de genul, 'Da, m-am grăbit. M-a luat valul și am zis o prostie...'? Mai devreme sau mai târziu, tuturor ne vine rândul. Azi a fost rândul tău, mâine va fi al meu. Așa învățăm. Dar am iubit adevărul și l-am acceptat atunci când cineva mi-a arătat eroarea... Deci, în concluzie, mai păstrez un chibrit - cel puțin pentru explicații gen 'capcană, pastiluță, premeditare.' |
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 19:01
De la: mytcor, la data 2009-01-17 12:42:24N-am dorit in nici un fel marirea impactului emotional al cititorilor prin omiterea atrocitatilor comise impotriva proto-crestinilor...pentru a-i sensibiliza impotriva crestinismului... Mytcor, indiferent ce a fost în capul tău când ai postat acest top 10 (și accept clarificarea făcută mai sus), agenda acesteia este voit anti-creștină și favorabilă ateismului. Pentru a readuce în discuție ipoteza mea de lucru (fără să mai fac vreo referire la intenția ta), o repet mai jos: ============================================================== Pentru a mări impactul emoțional al listei cu atrocități asupra cititorilor acesteia și pentru a discredita în principal creștinismul istoric, s-a omis în mod culpabil orice referire la martirizarea creștinilor primului veac în numele cultului cezarului sau al politeismului. Cu alte cuvinte, o listă cu 10 atrocități comise de-a lungul istoriei în numele unei ideologii din care lipsește ateismul ca și călău, precum și creștinismul ca și victimă, pune față în față nu doar ateismul contra teismului în general, ci ateismul contra creștinismului în particular. ============================================================== Analizează atent câteva elemente incluse în ipoteza mea. (1) Este o listă de forma Top 10. Această formă există în muzică, film, etc. Presupune că locurile sunt limitate (nu am auzit de un top 11 sau 17). Numărul 10 este destul fix, nu? (2) Din această listă (care ne dă falsa impresie că ar fi reprezentativă) lipsesc atrocitățile comise de imperiul roman împotriva creștinilor primelor veacuri. Interesant că, în articolul englezesc pe care l-ai postat tu pe forum (și care probabil a stat la baza traducerii Georgianei), aceste atrocități sunt menționate. Deci nimeni nu poate spune că ar fi o omisiune total nevinovată, că oricum autorul nu a dorit să menționeze chiar toate atrocitățile comise vreodată. Asta s-o creadă cucu. Cineva a reprodus materialul respectiv fără una dintre atrocitățile discutate, și e firesc să ne întrebăm dacă nu cumva omisiunea este ideologic motivată... (3) Așa cum am mai spus de nenumărate ori pe acest forum - aproape am obosit deja - cel mai necinstit din partea autorului acestui text este că a uitat ateismul. Dacă tot vorbim de ideologii în numele cărora s-au comis atrocități, înseamnă că și ateismul merită atenție. Faptul că nu i se acordă această atenție mă face foarte circumspect. Cineva vrea să mă ducă cu preșul...cel puțin emoțional. |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 01:34
Prin "ciocnirea" suspiciunilor dv. de curiozitatile-mi dezinteresate-n vr-un fel, intrevad declansarea unei adevarate reactii in lant , ramane de vazut daca ea va fi una de fuziune sau de fisiune.
Oricum ar fi rezultanta,... ma voi indrepta de fiecare data spre insusirea partii goale a paharului dv. pe care am sa-i"translez volumul prin absortia partii ce v-apartine" s-asta nu numai de dragul nasterii contradictiei dar si al unui dialog cat mai incitant, avand ca unic scop descatusareamentala si dezinhibitia spirituala a celorlalti participanti in vedera exprimarii opiniilor si/sau justificarlorilor personale beneficiind de-o libertate.absoluta "Pentru a mări impactul emoțional al listei cu atrocități asupra cititorilor acesteia și pentru a discredita în principal creștinismul istoric, s-a omis în mod culpabil orice referire la martirizarea creștinilor primului veac în numele cultului cezarului sau al politeismului." Enuntul dv.musteste din start de-o pre-conceptie culpabila in ceea ce-l priveste pe autorul articolului. Ignoranta ori superficialitatea autorului ii pot oferi circumstante atenuante in cazul unei cuantificari intelectuale (de specialitate) a respectivului la fel si obiectivitatea redactarii o putem supune aceleiasi suboronari, deasemenea interesele sale socio-materiale pot fi supuse unei anchete atente si amanuntite in vederea intocmirii rechizitoriului necesar trimiteri lui in instanta, numai ca indiferent de hotararea instantei in cazul sau, (cui ar folosii ?),...mass-media a informat,... dar, istoria continua consemnarea atrocitatilor comise in numele religiilor si-o consemneaza integral. In momentul cuantificarilor informationale si-al distributivitatii informatiei avut in vizor atat de catre mass-media cat si de catre istorie, teama si disconfortul dv.sentimental-afectiv ia valori in functie de-o informare meteorica a mass-media sau de-o consemnare continua a istoriei ?... Si cum orice sfarsit are un inceput,semantica titlului declansandu-va mecanismele instinctuale , ego-ul dv.spiritual actioneaza in detrimentul ego-ului rational , in detrimentul umanului si-n favoarea divinului in detrimentul realului si-n favoarea utopicului. "Analizează atent câteva elemente incluse în ipoteza mea. (1) Este o listă de forma Top 10. Această formă există în muzică, film, etc. Presupune că locurile sunt limitate (nu am auzit de un top 11 sau 17). Numărul 10 este destul fix, nu?"..... De ce in acest caz utilizati preponderent rationalul ( TOP 10 ) si-n cazul celeilalte parti a titlului ( atrocitati comise in numele religiilor) preponderent spiritualul ?... Nu, n-ati vazut numai liste de forma top 10, ati vazut si liste de gen top 100, sau top 300, in Ro. am vazut ca se practica prin anumite publicatii. Daca ar fi sa ganditi preponderent spiritual intreg titlul, atunci cifra 10 ar reprezenta nici mai mult nici mai putin , ORDINEA PERFECTA: !... Ce apare in spatele lui 10, inseamna ca a fost asezat acolo in urma unei judecati, criteriile judecatii fiind multiple , hotararea a fost pronuntata si ordinea perfecta instaurata s-apoi nu ni s-au dat tot noua cele 10 porunci divine pe mte.Sinai ?... S-apoi mai exista si....."Cand Neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, isi sunt singuri lege; si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul si gandurile lor, care s-au se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele. Si faptul acesta se va vedea cand (...........) Dumnezeu va judeca, prin Isus Christos, lucrurile ascunse ale oamenilor" (Rom. 2:14-16) As continua dar astazi a fost o zi prea plina.... Noapte buna !.... |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 02:15
De la: mytcor, la data 2009-01-18 01:34:19Ignoranta ori superficialitatea autorului ii pot oferi circumstante atenuante in cazul unei cuantificari intelectuale (de specialitate) a respectivului la fel si obiectivitatea redactarii o putem supune aceleiasi suboronari, deasemenea interesele sale socio-materiale pot fi supuse unei anchete atente si amanuntite in vederea intocmirii rechizitoriului necesar trimiteri lui in instanta N-ai făcut exerciții cu 'Ana are mere.' Îmi pierd numai timpul citind frazele tale contorsionate... Scrie simplu și clar ce vrei să spui. (Ai publicat vreodată ceva? Mă enervezi.) Deci, 'ignoranță și superficialitate' zici tu. Hmmm. Ei, uite de ce eu zic că nu: (1) Chestia cu martirii creștini era în materialul original. Tu m-ai ajutat să văd asta postându-l pe forum. Să fi tradus Georgiana atâta amar de text, dar să omită bucățica despre martirii creștini din 'ignoranță și superficialitate'? Nah. Nu cred. Teoria conspirației funcționează mai bine. Are un dinte împotriva creștinismului. Îți spun eu! (2) Tenta articolului este una istorică și filosofică. Autorul pretinde că ar fi studiat problema, că s-ar fi documentat. Nu cred că i-ar conveni să audă că-l acuzăm noi doi de 'ignoranță și superficialitate.' De fapt nu știu dacă nu cumva articolul a fost publicat și în Cotidianul - că Georgiana lucrează (sau a lucrat) pe acolo. (3) Să dai 10 palme religiilor și nici una ateismului - deși s-au comis atrocități și în numele ateismului - e bătător la ochi. Vrea omul să demonstreze ceva. O fi semidoct, dar cu tendință... PS Iar cu top 10 și nu 100, gândește-te. Cine ar fi citit sau discutat 100? |
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 03:28
Fiti amabil dom'le@ adipopa, puteti posta aici toate aparitiile acestui articol in mass-media din Ro. in forma postata de cate sbs. pe acest topic ?...
Apoi mai vedem daca merele-s in cos la Ana !... schlaf gut !... |
|
|
|