back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cum poate explica homo religiosus urmatoarele atrocitati comise in numele religiilor ?

Pagini: << 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >> Sari la pagina:

stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 16:44

De la: camar, la data 2009-03-12 16:38:37raspunsul il veti gasi in multe filmulte pe youtube care par documentate , au la baza perioade lungi de studiu si spun ca religia este doar o inventie a celor din umbra care nu are de a face nimic cu credinta adevarata !!!!
www.youtube.com/watch?v=niLBoxpCYBY[/quote]

Bine ai spus...par ... pentru a studia fenomenul religios iti recomand cartii si nu filmulete de pe You Tube. o zi senina

Omerta Vision
www_rosk_marian0

45 mesaje
Oras: Curtea de Arges

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 19:05

pai religia e inventata doar pentru a controla multimea si dea manipulao in lupte politice
sunt sigur ca dumnezeu nu exista si totul e o finctiune
daca nu ar exista unul pe care sa il stim de frica nu am mai asculta de nimeni
credeti in voi nu in dumnezeu pentru ca nu exista

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 15:12

De la: www_rosk_marian0, la data 2009-03-12 19:05:01pai religia e inventata doar pentru a controla multimea si dea manipulao in lupte politice

Da. Iar tu existi doar ca sa dispari. Asa ca bucura-te cat mai poti ca p-orma...

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 15:23

De la: www_rosk_marian0, la data 2009-03-12 19:05:01pai religia e inventata doar pentru a controla multimea si dea manipulao in lupte politice
cu religiile[nu religia],sunt intrutotul de acord cu tine,despre partea inchinarii,insa doamne,sa ne ierti,daca DUMNEZEU nu exista, nici tu nu existi,asa ca te rog sa-ti dai doua palme sa vedem simti[sau esti nesimtit?!],ca ateii afirmau la un moment dat ca lumea este ceva imaterial creata din materie grosiera[grosolanule],deci dumnezeu e mort,in concluzie daca tot a murit,voi ce dracu' mai cautati pe aici,doar sa faceti umbra degeaba pamantului[,atunci cum iti explici tu aparitia vietii din acea materie,ca doar n-a venit nenea darwin si i-a suflat duh sfant,ai?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
mariatu

320 mesaje

Postat pe: 13 Martie 2009, ora 15:35

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 18:23

Ma vad obligata sa raspund.
nu e chiar asa!
Daca s-ar intoarce Isus si ar vedea ce s-a intamplat de-a lungul timpului ce lupte religioase s-au dat in numele crestinismului, toate fara niciun sens si datorate numai unui act religios prost inteles, ne- ar deplange si mai mult...El a fost cu adevarat un mare religios...care si-ar fi dorit sa promoveze nu o relegie violenta, ci acele norme de conduita umana ce au toate la baza, REGULA DE AUR! El a promovat o religie NONVIOlENTA iar omul prin judecata sa marunta a transformat toate regulile de aur in doctrine violente!
Eu zic sa credeti mai intai in Dumnezeu, ca sa aveti puterea sa credeti si in voi insiva! A crede doar in tine insuti fara a crede si in Dumnezeu, e ca si cum ai crede in ceva ce nu exista, pentru ca lipseste, fara dar si poate esenta tuturor lucrurilor, adica Dumnezeu. Fara El...nu am fi intelepti si nici iubitori fata de aproapele nostru...am fi niste egoisti doar cu o forma si lipsiti de fond! Paradoxal..am cunoscut atei...dar care cred totusi in Vechiul Testament! Am cunoscut un ateu care stie, intr-un mod destul de neinteles dar religios sa aplice regula de aur , si am cunoscut si multi crestini care merg si pupa toate icoanele insa aplica regula de aur doar pentru a se sterge ..la fund.
in fine...Isus nu si-a dorit ca religia noastra crestina sa fie nascuta pentru a fi controlata multimea sau in scopul manipularii in luptele politice ...s-a ferit f mult de a intra in jocul unor farisei pentru a-si atinge obietivele lor politice ..El a vrut cu totul altceva! Cine a vrut sa inteleaga acest lucru a inteles! Numai bine!

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 13:17

Frumos spus

Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 13:20

RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 17:57

De la: freddythebestman, la data 2009-03-14 13:20:12RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

Du-te mai de aici...ne-ai "ametit" pe toti cu "opiumul" tau religios!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 21:59

cucu... ..aici ..nu se mai scrie nimic?

9am014055

2 mesaje
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 10:33

Vã rog ajutaþi-ma sã înþeleg : are Dumnezeu un nume ?....cã din citirea Sfintelor Scripturi reiese cã ar avea ...care este adevãrul ..vreau argumente pro sau contra ...dar sã nu îmi spuneþi cã n-are importanþã...

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 18 Martie 2009, ora 10:42

Numele Lui DUMNEZEU....spus chiar de el (nu cel pus de oameni)este : EU SUNT........Exod 3/14....Cauta cartea pe net."..Sfinteasca-se Numele Tau "...autorul nu-l mai stiu,am imprumutat cartea.....dar acolo se specifica toate Numele LUI ....

symy-apocalipsa.blogspot.ro
renesmee

59 mesaje

Postat pe: 18 Martie 2009, ora 14:11

De la: mari_uka, la data 2009-03-17 21:59:36cucu... ..aici ..nu se mai scrie nimic?

Cu regret, bine ar fi sa nu se mai scrie nimic!!
Credinta in Dumnezeu, oricare ar fi EL, nu trebuie trambitata si nici comentata!
Consider ca ea trebuie sa fie o parte sufletului nostru, cea mai putin expusa in societate, daca nu chiar de loc.
Si, oricum, istoria a demonstrat-o: religia nu este intotdeauna acelasi lucru cu credinta.
De altfel, priviti si va "minunati"! Cate cotroverse au aparut pe topicurile cu subiect religios! Mai multe si mai violente in limbaj, decat multe altele! S-a ajuns, ca in numele credintei in Dumnezeu (sau nu), sa degenereze discutiile in adevarate "razboaie ",apelandu-se la jigniri reciproce...
Eu zic sa incercam sa fim civilizati, chiar daca nu ne cunoastem, iar daca nu putem, sa ne abtinem macar de la orice comentariu!

inteleapta_lumii

1340 mesaje
Oras: Braila

Postat pe: 18 Martie 2009, ora 14:15

De la: onelene, la data 2009-03-18 14:11:39
De la: mari_uka, la data 2009-03-17 21:59:36cucu... ..aici ..nu se mai scrie nimic?

Cu regret, bine ar fi sa nu se mai scrie nimic!!
Credinta in Dumnezeu, oricare ar fi EL, nu trebuie trambitata si nici comentata!
Consider ca ea trebuie sa fie o parte sufletului nostru, cea mai putin expusa in societate, daca nu chiar de loc.
Si, oricum, istoria a demonstrat-o: religia nu este intotdeauna acelasi lucru cu credinta.
De altfel, priviti si va "minunati"! Cate cotroverse au aparut pe topicurile cu subiect religios! Mai multe si mai violente in limbaj, decat multe altele! S-a ajuns, ca in numele credintei in Dumnezeu (sau nu), sa degenereze discutiile in adevarate "razboaie ",apelandu-se la jigniri reciproce...
Eu zic sa incercam sa fim civilizati, chiar daca nu ne cunoastem, iar daca nu putem, sa ne abtinem macar de la orice comentariu!

exact asta sustin si eu,toti oamenii,care se considera astfel[nu roboti religiosi]se pot intelege foarte bine ca si colegi,vecini,prieteni,iubiti,amanti,soti sau mai stiu eu ce

sirius_zegetina

808 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 19 Martie 2009, ora 17:48

Atrocitatile nu pot fi explicate in niciun fel; au fost si vor ramane fapte care-ar trebui sa ridice sangele in obrajii oricarui om inzestrat cu ratiune si bun simt, intrucat - privind retrospectiv - orice om de caracter e dator as pune o intrebare simpla: se pot numi oameni cei care-au savarsit acele fapte sau animale? Si-nca in numele unui ideal "sfant", ori macar in numele unui concept inalt... Un singur raspuns la toate acestea il pot gasi ca fiind cat de cat rational: religiile dezbina, credinta uneste! Iar atei adevarati nu cred ca exista; f. multi din cei care se declara ca fiind atei, isi fac instinctiv semnul crucii in momente de cumpana... ce fel de ateu este, in acest caz?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 18:49

De la: sirius_zegetina, la data 2009-03-19 17:48:06 Atrocitatile nu pot fi explicate in niciun fel; au fost si vor ramane fapte care-ar trebui sa ridice sangele in obrajii oricarui om inzestrat cu ratiune si bun simt, intrucat - privind retrospectiv - orice om de caracter e dator as pune o intrebare simpla: se pot numi oameni cei care-au savarsit acele fapte sau animale? Si-nca in numele unui ideal "sfant", ori macar in numele unui concept inalt... Un singur raspuns la toate acestea il pot gasi ca fiind cat de cat rational: religiile dezbina, credinta uneste! Iar atei adevarati nu cred ca exista; f. multi din cei care se declara ca fiind atei, isi fac instinctiv semnul crucii in momente de cumpana... ce fel de ateu este, in acest caz?

IN SFARSIT !....se pune punctul pe " i "....nu se pot nici explica si cu atat mai putin justifica !..... indiferent cine ar incerca asa ceva n-ar fii decat un ipocrit , indiferent carei "tabere" ar apartine EL .(regligioase-atee).

VAM_CIURUIT

426 mesaje
Oras: Satu Mare

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 21:46

Am citit "sintem aici de miliarde de ani"are dreptate si explica foarte bine dezastrul religiei si politicii asupra omenirii

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 00:30

Nu stiu daca banuiti macar cat adevar este indaratul constatarilor voastre, apropos de religie! Si-asta fiindca: "...Crestinii sunt o turma de oi, iar noi suntem pentru ei niste lupi. Si stiti ce patesc oile cand patrund lupii in staul! De asemenea, vor inchide ochii inaintea oricarui lucru, deoarece le vom promite ca le inapoiem toate libertatile luate, atunci cand dusmanii pacii vor fi potoliti, iar partidele reduse la neputinta. Nu mai trebuie sa spunem ca vor astepta multa vreme aceasta intoarcere spre trecut... Pentru ce am fi oferit si inspirat crestinilor toata politica aceasta, fara a le da putinta de a o intelege, pentru ce daca nu pentru a castiga pe ascuns, ceea ce neamul nostru imprastiat nu putea castiga pe fata? Acest lucru a servit ca baza a organizarii francmasoneriei noastre secrete, care nu e cunoscuta, si ale carei planuri nici nu sunt macar banuite de dobitoacele crestine, atrase de noi in organizatia vazuta a francmasoneriei, pentru a departa astfel de la noi privirile banuitoare ale fratilor lor. Dumnezeu ne-a dat noua, poporului sau ales, raspandirea pe intregul glob al Pamantului, dar din aceasta slabiciune a rasei noastre, s-a nascut puterea care ne-a adus astazi pe pragul dominatiei universale. Nu ne-a mai ramas decat putin de zidit pe aceste teme."
Si, de asemenea: "... Filozofii nostri vor discuta toate greselile credintelor crestine dar nimeni si niciodata nu va discuta religia noastra sub adevarata ei infatisare, deoarece nimeni nu o va cunoaste cu adevarat, afara de ai nostri, care nu vor indrazni vreodata sa-i descopere tainele..."
(Citate extrase din cap. XI si XIV ale "Protocoalelor Inteleptilor Sionului"); o alta "binefacere" a religiei - indrumarul iezuitilor - "... Nimic nu trebuie sa va impiedice din atingerea telului vostru. Daca nu poate fi atins prin cuvinte vadit blajine, mieroase si prefacut-umile, nu pregetati sa va folositi de pumnal, plumbi ori otrava...". In putine cuvinte si exemple, aceasta este esenta religiei crestine de astazi , religie de sorginte iudaico-mozaicana, raspandita la noi prin filiera greaca. Mai e nevoie sa adaug cum suntem priviti de "poporul sfant si ales"? - precum o turma imbecila care le-a crezut miturile transformandu-le in religie; mai trebuie sa adaug cum ne denumesc? - "goimi", aceasta insemnand caini! Va spune ceva denumirea batjocoritoare, va aminteste cumva de-un citat din "cartea sfanta"?

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 11:38

"In putine cuvinte si exemple, aceasta este esenta religiei crestine de astazi , religie de sorginte iudaico-mozaicana, raspandita la noi prin filiera greaca. Mai e nevoie sa adaug cum suntem priviti de "poporul sfant si ales"? - precum o turma imbecila care le-a crezut miturile transformandu-le in religie; mai trebuie sa adaug cum ne denumesc? - "goimi", aceasta insemnand caini! Va spune ceva denumirea batjocoritoare, va aminteste cumva de-un citat din "cartea sfanta"?

Ma pui pe ganduri, Sirius.."goimi"?

avioleta_b

1 mesaj
Oras: Oradea

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 13:14

De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-10-23 07:04:14Religia musulmana si Coranul , provaduiesc in clar crima si genocidul !

dupa mesajul pe care l-ai scris se pare ca esti musulman si ai citit si Coranul.eu caut de mult varianta tradusa in lb. romana si nu o gasesc, poate ma ajuti tu cu o informatie unde l-as putea gasi...

MAMITZA

119 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 16:08

BUNA ZIUA, BUCURIILOR ! BINE TE-AM GASIT "MYTCOR" !

DE FAPT, AI RASPUNS SINGUR/A/ LA INTREBAREA TA: " ATROCITATILE" ...DE CARE VORBESTI , AU FOST COMISE "IN NUMELE RELIGIILOR " ! DE CATRE OAMENI, PRIN DEFINITIE SUBIECTIVI SI ...UNEORI PLINI DE PACATE, SI DE GANDURI RELE ! FAPTUL CA NOI, LA ACEST MOMENT, PRIN CULTURA, CUNOASTERE, CAT SI PRIN DORINTA INALTELOR FETE BISERICESTI - CATOLICE, ORTODOXE SAU DE ORICE ALTA RELIGIE - LE CONDAMNA SI LE OFERA SPRE CUNOASTERE SI JUDECATA UMANITATII, ESTE UN MARE PAS INAINTE ! AR TREBUI SA SALUTAM CU RESPECT INTENTIILE SI ACTIUNILE BISERICILOR DE A-SI CURATA TRECUTUL DE FAPTELE REPROBABILE, FAPTUITE, LA UN MOMENT DAT, DIN INCULTURA SAU REACREDINTA, DE SLUJITORI AI BISERICILOR MENTIONATE ! DATORIA NOASTRA ESTE SA CUNOASTEM, SA INTELEGEM SI SA MERGEM MAI DEPARTE CU GANDURI CURATE PE DRUMUL CREDINTEI PE CARE NE-AU ALES-O INAINTASII SAU NOI INSINE ! NU VA INCARCATI SUFLETELE CU ADICERI AMINTE DUREROASE PENTRU INTREAGA OMENIRE, CAND AVEM UN PREZENT FRUMOS DE TRAIT SI UN VIITOR PLIN DE SPERANTE DE PREGATIT, FIECARE IN FELUL LUI, DUPA PUTEREA GANDURILOR SI A FAPTELOR SALE ! MAI ESTE O LUNA PANA LA SFINTELE PASTI, CEA MAI MARE SI MAI LUMINOASA SARBATOARE A CRESTINATATII ! ADEVARUL A TRIUMFAT, DUPA CUM FIUL DOMNULUI, IISUS CRISTOS"...CU MOARTEA PRE MOARTE CALCAND...", ADUCE IN FIECARE AN LINISTE, PACE SI BUCURIE IN SUFLETELE DREPT-CREDINCIOSILOR ! TOATE CELE BUNE, TUTUROR !

DDR
lerolv4

282 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 16:14

[quote] " ATROCITATILE" ...DE CARE VORBESTI , AU FOST COMISE "IN NUMELE RELIGIILOR " ! DE CATRE OAMENI, PRIN DEFINITIE SUBIECTIVI SI ...UNEORI PLINI DE PACATE, SI DE GANDURI RELE ! FAPTUL CA NOI, LA ACEST MOMENT, PRIN CULTURA, CUNOASTERE, CAT SI PRIN DORINTA INALTELOR FETE BISERICESTI - CATOLICE, ORTODOXE SAU DE ORICE ALTA RELIGIE - DE A LE CONDAMNA SI A LE OFERI SPRE JUDECATA UMANITATII, ESTE UN MARE PAS INAINTE ! AR TREBUI SA SALUTAM CU RESPECT INTENTIILE SI ACTIUNILE BISERICILOR DE A-SI CURATA TRECUTUL DE FAPTELE REPROBABILE, FAPTUITE, LA UN MOMENT DAT, DIN INCULTURA SAU REACREDINTA, DE SLUJITORI AI BISERICILOR MENTIONATE ! DATORIA NOASTRA ESTE SA CUNOASTEM, SA INTELEGEM SI SA MERGEM MAI DEPARTE CU GANDURI CURATE PE DRUMUL CREDINTEI PE CARE NE-AU ALES-O INAINTASII SAU NOI INSINE ! NU VA INCARCATI SUFLETELE CU ADICERI AMINTE DUREROASE PENTRU INTREAGA OMENIRE, CAND AVEM UN PREZENT FRUMOS DE TRAIT SI UN VIITOR PLIN DE SPERANTE DE PREGATIT, FIECARE IN FELUL LUI, DUPA PUTEREA GANDURILOR SI A FAPTELOR SALE ! MAI ESTE O LUNA PANA LA SFINTELE PASTE, CEA MAI MARE SI LUMINOASA SARBATOARE A CRESTINATATII ! ADEVARUL A TRIUMFAT, DUPA CUM FIUL DOMNULUI, IISUS CRISTOS"...CU MOARTEA PRE MOARTE CALCAND...", ADUCE IN FIECARE AN LINISTE, PACE SI BUCURIE IN SUFLETELE DREPT-CREDINCIOSILOR ! [/quote]
Impartasesc aceleasi gandurii.
Pace si Intelepciune.

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:27

Pt. Violeta: nu sunt musulmanca, am citit Coranul cu f. multi in ani in urma, pe vremea liceului (exista in biblioteca acestuia - si asta fiindca am avut norocul de-a urma un liceu cu profesori de exceptie care, intr-adevar, ne-au daruit CULTURA), perioada-n care am avut prilejul sa citesc si Vedele, Upanisadele, Popol Vuh, Epopeea lui Ghilgames, Ramayanna, Mahabharatha, Cartea Mortilor, s.a. Le-am conspectat, nu doar citit; regret ca nu posed niciun exemplar, dar mai am inca in Timisoara niste prietene iraniene, iar daca vreuna dintre ele are unul tradus in lb. romana, fac rost de el si-ti pot trimite pasajele relevante. Pt. Mamitza: cu parere de rau, trebuie sa atrag atentia asupra unui fapt, care - mai mult ca probabil - n-o sa va faca placere si-anume, atata timp cat cei ridicati in ranguri "prea-sfinte" nu se ridica ei insisi, prin caracter, la inaltimea ceruta de rang, nu se poate trece cu vederea niciun fapt din trecut; credeti ca pe amerindieni i-a incalzit cu ceva niste cuvinte spuse - poate din suflet, poate de circumstanta? Rasfoiti istoria, cea neoficiala si nu cred - daca sunteti credincioasa - sa o puteti citi fara a vi se pune un nod in gat. Stiti cine-a fost papa Ioan Paul al II-lea? Karol Wojtilla a fost ing. chimist, colaborator nazist iar, ca fabricant de Cyclon B, co-participant la gazarile din lagarele de exterminare naziste. Actualul papa Benedickt a fost membru al Hitlerjugend, organizatie din care se recrutau majoritatea celor inrolati apoi in SS-Sonderkommando si-n legiunea Totenkopf (Cap de Mort)! Trebuie sa adaug ca amandoi au recunoscut aceasta "pata" din trecutul lor. Vreau sa specific ceva: am fost, sunt si voi ramane credincioasa - nu de parada, ci din suflet - dar nu crestina. Nu voi adera niciodata la o religie; pt. mine exista un singur Sfant - DUMNEZEU! Si da, Mariuca, asa este, asa suntem numiti de evrei, mi-a confirmat-o unul dintre putinii evrei de omenie pe care-i cunosc; si tot de la el stiu ca-si cresc copiii indoctrinandu-i din frageda pruncie c-o ura atroce impotriva oricarui ne-evreu!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:47

"Si da, Mariuca, asa este, asa suntem numiti de evrei, mi-a confirmat-o unul dintre putinii evrei de omenie pe care-i cunosc; si tot de la el stiu ca-si cresc copiii indoctrinandu-i din frageda pruncie c-o ura atroce impotriva oricarui ne-evreu! "

Nu am stiut asta!
am sa ma documentez si eu mai bine....
Multumesc ..sirius

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 20:04

Citeste-i pe Israel Shahack si Roger Garaudy; pe unul mai slab de inger il ia cu fiori cand iei cunostinta pt. prima data de ce-s capabili sa faca mossadistii si majoritatea evreilor. Si sa citesti ce li se pregateste autorilor citati , ca-s de ani de zile pe "lista neagra" - anti-sionisti declarati. Treaba e mai imputita decat ai crede; in fine, documenteaza-te si mai vorbim. Apropos, stiai ca si Hitler era evreu? Cel putin dupa mama, ca tatal era incert (in certificatul sau de nastere nu era trecut nimeni drept tata), iar numele sau real era Schickelgruber -iti spune ceva, cunosti germana?

rado_gabriel

64 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 08:02

De la: lbtc, la data 2008-10-20 23:00:22Noi suntem Ortodoxi - si nu avem probleme de genul acesta...

Si in umele bisericilor ortodoxe s-au comis atrocitati care, datorita vremurilor si imprejurarilor istorice din estul si sud-estul Europei, analfabetismului foarte ridicat din randul popoarelor respective si lipsei mijloacelor de cominicare,, nu au fost consemnate si "mediatizate". Au existat (si din pacate, mai exista) fanatici ortodocsi care, izolat sau cu mijloacele represive ale statelor respective, au prigonit si chiar ucis, in diverse moduri, pe cei care aveau alta gandire decat cea 'oficiala", impusa de capii Bisericii Ortodoxe respective si care nu tolerau nici un fel de reforme si abateri de la doctrinele "pravoslavnice" ("ale dreptei credinte").
Urmasii celor prigoniti de "credinciosii" ortodocsi de acum doua secole sunt rusii lipoveni din Delta Dunarii si bulgarii catolici din Banat, etc. Fanatismul religios, indifernt de orientare, ofera suport "moral" si spirit de sacrificiu celor "drogati" cu credinta, ajungandu-se pana la genocid, cum a fost si cel comis de turci impotriva armenilor acum 100 de ani, sau la tragedii precum atentatele teroriste de la 11 septembrie.

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 17:22

Corect, Gabriel, pana la un anumit punct, insa: atentatul din 11 sept. a avut mai multe "maini de ajutor" din "interior", adica din structurile serviciilor secrete americane si ale armatei; mai documenteaza-te.

rado_gabriel

64 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 18:40

De la: sirius_zegetina, la data 2009-03-22 17:22:24 Corect, Gabriel, pana la un anumit punct, insa: atentatul din 11 sept. a avut mai multe "maini de ajutor" din "interior", adica din structurile serviciilor secrete americane si ale armatei; mai documenteaza-te.

Nu pot da verdicte privind "ajutorul" din interior oferit atentatorilor. Putea fi neglijenta sau, ceea ce ar f igrav, o strategie a "serviciilor", cu bataie lunga si cu nenumarate "pierderi colaterale". Daca iti amintesti,si la adresa lui Roosevelt s-a afirmat ca ar fi cunoscut planul de atac asupra Pearl Harbour-ului. Rezultatul?
Un numar imens de victime, bomba nucleara, o noua reimpartire a lumii pe servetele de masa si, nu in ultimul rand, un urias salt in stiimta si tehnologie.

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 20:50

Exact asta a fost si la 11 sept., cu aceleasi interese si cu acelasi regizor din umbra; nimic nou, doar dimensiunile sunt un pic diferite. Ai idee de ce se repeta istoria?

rha

8 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 23:53

din ZEITGEIST : "Spuneam cât de important este sã aducem în mintea umanã o revolutie radicalã. Criza este una a constiintei. O crizã care nu mai poate accepta vechile norme, vechile tipare, traditiile strãvechi. Omul încã este la fel cum a fost. Este încã brutal, violent, agresiv, avid, competitiv.
Si... a construit o societate dupã aceste trãsãturi."

de acord cu leo. ma uit la voi, credinciosii de toate "rasele", si am impresia ca sunteti ca si hipnotizati - parca cititi toti de pe un promter ! aceleasi expresii lipsite de continut, fara vlaga, fara valoare cognitiva... nimic nu se face fara voia unuia de "sus" dar, cand pica caramida in capul cuiva se gasesete repede un vinovat de "jos" - atunci nu mai e voia lui dzeu?

si apoi sa-mi fie scuzata vorba, dar presupunand prin absurd ca exista cineva acolo "sus" , si ca el a creat lumea ...e grav!!!! pt ca daca lumea aceasta in care cu cat esti mai criminal, mai hot, mai drogat, mai imbecil - cu atat ajungi in varful piramidei sociale , cu atat esti mai stimat si invitat pe sticla...a fost creatia cuiva, atunci pot sa afirm fara nici o remuscare ca dzeu e idem si la fel cu lumea sa :criminal, drogat, mincinos...

NU MA LUA IN SERIOS, NU TE LUA IN SERIOS , NU LUA NIMIC IN SERIOS ! nimic nu este moral sau imoral , atat timp cat el serveste scopului propus.
Pagini: << 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum poate explica HOMO RELIGIOSUS urmatoarele atrocitati comise in numele RELIGIILOR ?
Mergi la: